View Full Version : Gençlerbirliği - Fenerbahçe [25. Hafta]
tarikko
13.Mart.2010, 12:31
Tarih: 13.03.2010
Saat: 19:00
Stat: Ankara 19 Mayis
Hakem: Mustafa Kamil Abitoglu
Fearless Coward
13.Mart.2010, 12:51
18. Hafta :n: yanlış yazmışsın..Her neyse Gençlerbirliği kaç maçtır kazanamıyor buna son vermeleri lazım..Bu maç onlar için dönüm noktası olabilir diye düşünüyorum..Ben Gençlerbirliği'nin 1-0 ya da 2-1'lik bir skor ile kazanacağını düşünüyorum..
GodfatheR
13.Mart.2010, 13:13
Felaket bir oyun ve 2-0 veya 2-1 gibi bir mağlubiyet bekliyorum. Koca takımda yöneticisinden, teknik direktörüne, futbolcusuna kadar sadece Emre'ye güveniyorum forma aşkı ile oynayan tek adamın Emre olduğunu düşünüyorum bide G.Gönül var tabii. Bu yüzden hiç güvenmiyorum bu takıma. Ve 3-4 hafta sonra lig yarışından kopacağımızı düşünüyorum.
tarikko
13.Mart.2010, 13:14
18. Hafta :n: yanlış yazmışsın..Her neyse Gençlerbirliği kaç maçtır kazanamıyor buna son vermeleri lazım..Bu maç onlar için dönüm noktası olabilir diye düşünüyorum..Ben Gençlerbirliği'nin 1-0 ya da 2-1'lik bir skor ile kazanacağını düşünüyorum..
Pardon ya diger ertelenen maclarin konusundan kopyaladim ondan oldu heralde bakmamisim haftaya :D Bir yonetici arkadas duzeltebilirse cok iyi olur.. :)
TR.CaPTaiN
13.Mart.2010, 13:16
Geçen hafta aldığımız galibiyetten sonra, bu maçı da kazanmamız moral, motivasyon açısından çok önemli. Ayrıca ligin sonuna doğru yaklaşmamız dolayısıyla her maç final havasında olacaktır, en azından öyle olmalıdır. Fenerbahçe taraftarına kale arkası ve kapalı verildi. Bize ayrılan bölümlerin tamamen dolacağını tahmin ediyorum. Skor tahminim 3-1 alırız.
KaRaBükLü KraL
13.Mart.2010, 15:48
G.Birliği sağlam ekip Fenerbahçe son hafta Antalya'yı yendi.Çok ilginç ve zevkli bi maç olur diye düşünüyorum
bursa_mc
13.Mart.2010, 16:12
Fenerbahçe'nin puan kaybederek şampiyonluk yolundan uzaklaşmasını umut ediyorum.Berabere biter.
yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 16:15
Fenerbahçe son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde kalmak istiyorsa KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE 10. HAFTADAKİ GALATASARAY MAÇINA KADAR BİR TEK PUAN BİLE KAYBETMEYECEK.. Bu olmazsa olmaz şart.. Sonrası mı? O maçtan sonra bir daha oturup değerlendirilir..
Bu maç sezonun geri kalanı adına düğüm maçıdır.. Kazanır mıyız? neden olmasın.. Bu takıma güveniyor muyum: Malesef hayır.. Ama özelde bu maç adına konuşursak, kazanma şansımız yüksek.. Mustafa Denizli vecizesi: %51..
Sonrası; Allah kerim.. Ruhsuz Brezilyalılardan ruhunu ortaya koymalarını beklemekle geçecek sıkıntılı haftalar.. Oooooof,ooooof... Hep aynı senaryo.. Artık gına geldi..
tarikko
13.Mart.2010, 18:29
Kadromuz:
Volkan
Gokhan
Bilica
Lugano
Santos
Deivid
Cristian
Emre
Vederson
Mehmet
Gokhan Unal
Hadi bakalim Gokhan 11'de basliyor.Iyi oldu bu.Mehmet'te Alex'in yerinde.
Fernando Gago
13.Mart.2010, 18:59
Kadro manidar . Mehmet ile Gökhan'ın bu maçta kendilerini göstermeleri lazım artık Bunun bahanesi kalmadı . Bu kadro güzel bence Semih Güiza ile nereye kadar Umarım Gökhan patlama yapacak
Sekopej
13.Mart.2010, 19:03
Daum sürpriz yapmış, Deivid'in yeniden form tutmasını, Mehmet'i de takıma katmayı düşünüyor herhalde.
Gökhan bakalım neler yapacak, savunma yine dikkatli olacaktır, maçın genelinde rakibe fazla pozisyon vereceğimizi sanmıyorum ama gol atmakta gecikirsek, geriye düşüp son dakikalarda sıkıntı yaşayabiliriz.
Professeur
13.Mart.2010, 19:04
Tek farkla alırız.Maç skoru için tahminim 1-2.
KaPaLı
13.Mart.2010, 19:19
Stad full herhalde. 3-0 Fenerbahçe galibiyeti diyorum. Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ın bir arada oynamasıda çok iyi.
tarikko
13.Mart.2010, 19:23
Kaptan Emre..
nannar
13.Mart.2010, 19:23
Benim skor tahminim 1-1 :) Başarılar Gençlerbirliği....
KaPaLı
13.Mart.2010, 20:04
Bilica'nın kaçırdığı pozisyon dışında net pozisyon yok maçta. Gençlerbirliği çok oyuncuyla defans yapıyo. Zorlanıyo açmakta Fenerbahçe.
Bu arada Gökhan Ünal'a yapılan hareket penaltı gibi geldi İlhan ayaklarını yerden kesti.
edit: Aykut'a kırmızıyı çıkarmadı.
tarikko
13.Mart.2010, 20:07
Aykut'a kirmizi nasil cikarmadi anlamadim.Yuh ya..
nannar
13.Mart.2010, 20:09
:) Yaww daha ilk yarıdan başladınız ama Baroni gibi bir adamı hala ligde oynatanlar utansın... Adam her maçta rakibin baldırına tabanla dalıyor ve bu maçta yine yaptı... Hakeme falan laf etmiyorum ben... Salak salak maç yönetiyor yine hakemler :)Aykut arkadan çift dalıyor sarı, Baroni rakibin baldırına dalıyor faul bile yok :n: Geçen hafta GS maçında da oldu aynı şeyler..Artık hakeme laf etmeye gerek yok. Her maçta sürüyle önemli hata yapmalarına hala alışamadınız mı ? Bir gerçek var ki türk hakemleri her hafta gittikçe eriyor ...Ligin sonu ne olur bilinmez...
nannar
13.Mart.2010, 20:15
Cem Can Santos'a direk kalay atmış yaww:n:
G.Ünal'a ceza sahası çizgisinde yapılan hareket faul olabilir. G.Gönül ve Vederson'un sarı kart görmeleri gerekirdi. 4.hakem O.Şam'a atılan dirseği muhakkak ki gördü ama bilerek olmadığını düşünü sanırım. İlk yarı ortadaydı.
Pektemek çok yalnız kalıyor ileride.
KaPaLı
13.Mart.2010, 20:17
Orhan Kündeledi attı Santos'u : ) Hakem yine maça etki ediyo. Gökhan Ünal'ın pozisyonunu atladı 2li mücadelelerin hepsini Gençlerbirliği lehine kullanıyo. Aykut'u at ( a ) amadı.
0-0 berabere bitti ilk yarı. 2. yarıya Deivid - Semih değişikliği olsa bari.
Knightmare
13.Mart.2010, 20:20
bu karşılaşmada kırmızı çıkmazsa hiçbir karşılaşmada çıkmaz...Aykut Gökhan'ı indirdi, kırmızı gerektirir bence- sarı geldi. Hemen arkasından Gökhan'ın yaptığı harekette bence sarıyı hakeder. Hem koy omzu dengesini boz,i hem baldırına ayak salla...
Andre Santos-Orhan Sam iyice kızıştı mücadele, ikinci yarıda da devam ederse bişeyler olur orada da. Emre zaten pimi çekilmiş bomba. neydi o topu kazanmaya çalışma şekli, birde ne diyorsun diye adamın üstüne yürümüyor mu deli ediyor beni. Agresifliğinde sınırı var. neyse bende çok kızmışım yazdım boşalttım içimi :D
birde Gökhan'a arkadan yapılan bir hamle var ceza sahası çizgisi üstünde. penaltı olur mu olmaz mı bilmem ama oradaki müdahale faul.
tarikko
13.Mart.2010, 20:20
Deivid-Ozer yada Vederson-Ozer degisikligi olmali bence..Birde Semih girmeli oyuna..
The.Crow
13.Mart.2010, 20:23
İlk yarı sağ çarprazdan Deivid'in ve bir de Bilica'nın pozisyonu var. Gençler zaten maç bitsin denk gelirse 1 tane atarız modunda.
Hakem tabii ki Gökhan Ünal'a çok tehlikeli yerde yapılan faulu es geçti. Neden mi ? Bu sezon ceza sahası çizgisi yakınında Fener'e faul yasak ,yoksa yanlışlıkla penaltı olma ihtimali olur. Ceza sahası çizgisine yakınsak asla faul çalınmıyor.
Ayrıca Aykut Demir'in Gökhan Gönül e arkadan havuzlardaki kaykaylara atlar gibi çif dalarak atlaması ayak kırabilirdi eğer Gökhan ayağını yerden kesmeseydi. Alex'i direk kırmızı ile atıyorsan ki haklıydı burada faulu görmene rağman nasıl atmassın soru işareti.
Umarım zevkli bir ikinci yarı olur.
KaPaLı
13.Mart.2010, 20:26
Aynen Gökhan Gönül'e sarı çıkması lazımdı. Penaltı yasak bu takıma bilmiyosunuz : )
nannar
13.Mart.2010, 20:27
yaww ben GS'liyim, Fenerin lehine olup da çalınmayan düdüğü diyorum, Aykut kırmızı görmeliydi...Ama öncesinde Baroni'nin baldıra girdiği tabanı, Andre Santos'un atttığı dirseği de yazıyorum... Hakem berbat... Tarafsız ama berbat :n: kötü olan yanı da bu zaten :) Ama FB'li arkadaşlardan bazıları hala hakemin taraflı düdük çaldığını düşünerek sadece FB aleyhine yapılan hataları görüyorlar... Yani şu anda bence Gençlerbirliği takımı da kesinlikle öfkelidir hakeme...
Nedvedmania
13.Mart.2010, 20:27
:) Yaww daha ilk yarıdan başladınız ama Baroni gibi bir adamı hala ligde oynatanlar utansın... Adam her maçta rakibin baldırına tabanla dalıyor ve bu maçta yine yaptı... Hakeme falan laf etmiyorum ben... Salak salak maç yönetiyor yine hakemler :)Aykut arkadan çift dalıyor sarı, Baroni rakibin baldırına dalıyor faul bile yok :n: Geçen hafta GS maçında da oldu aynı şeyler..Artık hakeme laf etmeye gerek yok. Her maçta sürüyle önemli hata yapmalarına hala alışamadınız mı ? Bir gerçek var ki türk hakemleri her hafta gittikçe eriyor ...Ligin sonu ne olur bilinmez...
Nannar hocam şu w lerin yerine v kullansak daha iyi olmazmı :)
The.Crow
13.Mart.2010, 20:28
Bir de Lugano bu sezon geçen sezonki kadar gol atamıyor. Neden mi ? Rakipler çözmüşler. Kornerlerde kucaklıyorlar Lugano'yu. İlk yarı yine bir kucak vardı kornerin birinde. İyi çözüm bulmuşlar Lugano'ya.
yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 20:28
Bu oynanan oyunun adı futbol mu gerçekten?.. Bu ne biçim maç yaa?. Bizi bu sorumsuz Brezilyalılara muhtaç eden ("ler" demeyeceğim,çünkü o fail bir kişiden ibaret) utansın.. Eseriyle övünebilir.. Övün aziz ve mübarek insan övün.. Durmak yok; yola devam.. Sen bilirsin işini..
nannar
13.Mart.2010, 20:30
Nannar hocam şu w lerin yerine v kullansak daha iyi olmazmı :)
meslekten ötürü el alışkanlığı olmuş sanırım :p
Neron_FB
13.Mart.2010, 20:30
Özer deivid'in yerine girmeli bence.. O değişiklik yeterli olur 70e kadar gol için.. Hala gol olmuyorsa umarım daum gkhanı çıkarıp da guizayı almaz.. Çİft forvete dönsün son ihtimal.
The.Crow
13.Mart.2010, 20:31
yaww ben GS'liyim, Fenerin lehine olup da çalınmayan düdüğü diyorum, Aykut kırmızı görmeliydi...Ama öncesinde Baroni'nin baldıra girdiği tabanı, Andre Santos'un atttığı dirseği de yazıyorum... Hakem berbat... Tarafsız ama berbat :n: kötü olan yanı da bu zaten :) Ama FB'li arkadaşlardan bazıları hala hakemin taraflı düdük çaldığını düşünerek sadece FB aleyhine yapılan hataları görüyorlar... Yani şu anda bence Gençlerbirliği takımı da kesinlikle öfkelidir hakeme...
Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe forumunda dilediğini eleştiriyi yapar. Yanlı düdüğe nasıl karar verilir. Her hafta aleyhimize çalınırsa verilir. Diyarbakır maçı penaltı, Bursa maçı Alex'e boyun kırma hareketi devam, Belediye maçı verilmeyen gol ( UEFA temsilcisi MHK toplantısında da gol olduğunu söyledi) ve penaltı. Geçen hafta Antalya maçı penaltı. İşte bu durumlarda yanlı düdük genellemesi yapılır.
nannar
13.Mart.2010, 20:34
Neyse o konuya girersek laf uzar da, içimden bir his 2. yarıda Guiza girip gol atacak diyor nedense :n:
Orhan Kündeledi attı Santos'u : ) Hakem yine maça etki ediyo. Gökhan Ünal'ın pozisyonunu atladı 2li mücadelelerin hepsini Gençlerbirliği lehine kullanıyo. Aykut'u at ( a ) amadı.
0-0 berabere bitti ilk yarı. 2. yarıya Deivid - Semih değişikliği olsa bari.
Aykut ile Gönül'ün yaptığı fauller aynıydı neredeyse bence. Ayrıca Gökhan Ünalın pozisyonu ceza alanı içinde miydi ben kaçırdım onu. Yay hizasında gibi geldi bana.
Knightmare
13.Mart.2010, 20:43
g.birliği fena geliyor ikinci yarı. iki tane köşeden çıkardı Volkan. Emre'te Tozo'ya takmış durumda, dikkat ediyorum 3 oldu ayağına tekmeyi koyuyor indiriyor aşağı :p
KaPaLı
13.Mart.2010, 20:53
Adamın ayağını kırmak istercesine atlamak ve çelme takmak arasında çok fardır Ertuğrul.
Cristian Baroni sakatlandı Deniz Barış girdi oyuna.
Adamın ayağını kırmak istercesine atlamak ve çelme takmak arasında çok fardır Ertuğrul.
Cristian Baroni sakatlandı Deniz Barış girdi oyuna.
Ben de ilk gördüğümde kırmızı bekledim. Ama tekrar bakınca arkadan tekme atmış. Tabanla sert girdi sanmıştım ilk anda.
PES'te Anıl'la yaptığımız Fulham-Bolton tarzı maçlara benziyor maç Mücadele var şut yok doğru düzgün. Aykut Demirin bir şutunu gördük sadece.
KaPaLı
13.Mart.2010, 21:08
Gökhan Ünal'ın kafa vuruşu direğe çarpıp dışarı çıktı.
Vederson çıktı Özer Hurmaci girdi oyuna.
YOk ben anladım ceza sahasına 5 metre yakına faul vermiyolar : )
Mustafa Pektemek Çıktı Kahe girdi.
Kerem oyuna girdi Cem can çıktı.
Nedvedmania
13.Mart.2010, 21:18
Şimdi gol atıcak fener.
Maçı kapattık, Fener iyi oynamaya başlamış. Beni mi bekledi bunlar ?? :D
nannar
13.Mart.2010, 21:23
bitti bitti :) Ankaragücü'nü yensek de biraz rahatlasak :D Maç berbattı yalnız :n:
uAburak89
13.Mart.2010, 21:23
Başladığı gibi bitti.
Nedvedmania
13.Mart.2010, 21:24
Ohbe bitti :D Yarında biz berabere kalırız :)
Crocodile1963
13.Mart.2010, 21:26
Tribünlerde çok güzel tezahüratlar vardı. Anadolu'nun desteğini arkamızda görmek büyük gurur veriyor. . .
KaRaBükLü KraL
Oley be:DYarın A.Gücü'nü yenersek fark yine açılır:D
El Barto
fener gol gol gol şampiyonluk gidiyor diye bağırıyordu fenerbahçeliler bir ara.
yunusgs
13.Mart.2010, 21:27
Gençlerbirliği'nde 2 oyuncu gerçekten dikkat çekiyor.Birincisi sene başından beri istikrarını kaybetmeyen Aykut.İkincisi ise Türk Futbolu'nda en çok sıkıntı duyulan bölge olan stoperde oynayan Mahmut.Bu formlarını sürdürürlerse bir büyük takımda görmemiz çokta uzak değil onları.Kendi takımımda onları görmekten zevk duyarım.İnşallah böyle bir transfer olur.
yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 21:28
Bu oynanan oyunun adı futbol mu gerçekten?.. Bu ne biçim maç yaa?. Bizi bu sorumsuz Brezilyalılara muhtaç eden ("ler" demeyeceğim,çünkü o fail bir kişiden ibaret) utansın.. Eseriyle övünebilir.. Övün aziz ve mübarek insan övün.. Durmak yok; yola devam.. Sen bilirsin işini..
Maçın devre arasında bunları yazmıştım.. Kazansak bile fikrim değişmeyecekti.. Bu futbolla nereye?.. Artık "BİRİSİ" maçlara bile gelemiyor.. Hangi yüzle gelecek ki? Bu takım onun eseri..
Tribünde olsam çekilmeyecek bir maçtı bence.
Kartal-Konya maçı gibiydi, aynı. Son dk 2 atak maç bitti.
Oley be:DYarın A.Gücü'nü yenersek fark yine açılır:D
Farkı Fener'e değil, Bursa'ya atmalıyız şampiyon olmak istiyorsak. İşte mantık hatası.
5 Puan fark var muhabbeti vardı geçen hafta da.
GodfatheR
13.Mart.2010, 21:32
Klasik Fenerbahçe işte. Ruhsuz, isteksiz. Ben maçtan önce de yazmıştım buraya galibiyetten umudum yok diye. Ben mağlubiyet bekliyordum beni utandırdınız be çocuklar olmadı böyle.
RaSenGan
13.Mart.2010, 21:34
Maçın hakkı da buydu.Sıkıcı bir maç oldu.Güiza'nın olmaması bile bir şey kazandırmadı Fenerbahçe'ye :)
yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 21:37
Fenerbahçe son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde kalmak istiyorsa KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE 10. HAFTADAKİ GALATASARAY MAÇINA KADAR BİR TEK PUAN BİLE KAYBETMEYECEK.. Bu olmazsa olmaz şart.. Sonrası mı? O maçtan sonra bir daha oturup değerlendirilir..
Bu maç sezonun geri kalanı adına düğüm maçıdır.. Kazanır mıyız? neden olmasın.. Bu takıma güveniyor muyum: Malesef hayır.. Ama özelde bu maç adına konuşursak, kazanma şansımız yüksek.. Mustafa Denizli vecizesi: %51..
Sonrası; Allah kerim.. Ruhsuz Brezilyalılardan ruhunu ortaya koymalarını beklemekle geçecek sıkıntılı haftalar.. Oooooof,ooooof... Hep aynı senaryo.. Artık gına geldi..
Bugün saat 15:00'da maç öncesi yazdığım yorum.. Küçük bir farkla favoriyiz diye düşünmüştüm; olmadı.. Hoş; kazansak bile bu futbolla nereye kadar gidecektik? "RUHSUZ BREZİLYALILARIN RUHUNU ORTAYA KOYMALARINI BEKLEMEKLE GEÇECEK SIKINTILI HAFTALAR.." diye yazmıştım.. Artık beklenecek, umutlanacak bir şey kalmadı.. Bakalım artık "maçlara gelemeyen aziz adam" şimdi hangi masala başlayacak? Andersen'den mi; LaFonten'den mi, yoksa Binbir Gece masalı mı? Dilin kemiği yok.. İnanan da çok.. Üç sene de şampiyonluk sözü verilir, 33 sene de.. Lüküs hayat-Oh ne rahat..
Sekopej
13.Mart.2010, 21:40
10 kişi ile savunma yaptığında zaten Fenerbahçe'yi kilitliyorsun, şansın da varsa hızlı atakla gol atabilirsin, Gençlerbilirği de bu taktiği denedi, yarı sahayı geçmeden bekle, nasılsa açamıyor Fenerbahçe.
2. devrenin başında iyi oynana maçlarda alınamayan galibiyetler takımın hava yakalamasını engelledi, yeniden motive olmaları zor gibi duruyor ama 2 hafta sonra oynanacak Galatasaray maçını kazanıp, yine kötü giden durumda, gündemi değiştirebilirler.
Tek forvet oynayacaksak bu Gökhan olmalı, diğer 2 isimden de daha doğru işler yapar bu gidişle, eğer daha fazla oynarsa.
Artık Fenerbahçeliler, Galatasaray ve Beşiktaş şampiyon olmasın diye Bursaspor'u destekleyecek, Bursasporlular da, son haftaya kalmadan şampiyonluk turu atabilmek için derbilerde Fenerbahçe galibiyeti bekleyecek bu gidişle. Bu nedenle Bursa'nın farkı açıp gitmesi, Şampiyonlar Ligi bileti kapmak için de derbi galibiyetleri şart. Bursaspor ile karşılaşamayacağımız için şampiyonluk artık zor, diğer takımları yenip onları geçebilirsin ama Bursa'yı artık yenme ihtimalin yok.
Bu oyuna 1 puan bile çok.
Sekopej
13.Mart.2010, 21:42
Maçın hakkı da buydu.Sıkıcı bir maç oldu.Güiza'nın olmaması bile bir şey kazandırmadı Fenerbahçe'ye :)
Eğer PVH varsa böyle oynayacaksın, böyle bir oyuncun yoksa, kimi koyarsan koy, forvette etkisiz kalacaktır.
Aşk-ı Şehir
13.Mart.2010, 21:46
Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışı bitmiştir. Fenerbahçe çok kötü oynuyor. Hatta kötü bile oynamıyor. Böyle oyunla Bank Asya'da düşmemeye oynarsın...
LadroN
13.Mart.2010, 21:49
Bence Fenerbahçe bu saatten sonra şampiyon olamaz.Şu an sadece bizi ekarte edebilirler.O da olmaz umarım.
KaRaBükLü KraL
13.Mart.2010, 21:49
Farkı Fener'e değil, Bursa'ya atmalıyız şampiyon olmak istiyorsak. İşte mantık hatası.
5 Puan fark var muhabbeti vardı geçen hafta da.
Doğru söylüyosun ama bu ligte sadece Bursa'da yok her rakip ile farkı açarız;)
yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 21:53
N'olur sayın başkan; n'olur!.. Bize senden kurtulma şansı ver!.. İçimizde kalan-oturduğun koltuğun hatırına- bir avuç saygıyı da öldürmeden çekil git artık!. "En çok Galatasaray şampiyonluğu gören Fenerbahçe başkanı" rekorunu birkaç derece daha geliştirmeye niyetlenmeden n'olur Fenerbahçe'yi rahat bırak!.. Aşık olduğun Brezilyalılarını da yanında götür.. Onlar nasılsa senin ardından gider.. Sen git; bize yeter..
Sekopej
13.Mart.2010, 22:03
Bu arada Fenerbahçe Futbol Kulübü değil, Fenerbahçe Spor Kulübü. Bugüne kadar Fenerbahçe'ye avrupada Şampiyonlar Ligi Kupası kazandıran kimse oldu mu? Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nın yönetimi, başkanı da aynı kişiler.
100. yılında sadece futbola değil tüm branşlara yatırım yapıp, çoğunda şampiyonluğun kazanılmasını sağlayan başkan da bu başkan.
Aziz Yıldırım bu maça gelmedi çünkü bayan basketbol takımının maçına gitti. Amatör branşlardan gelen parayı diğer kulüpler gibi futbola aktarmadığından hatta futboldan gelen parayı oralara aktarıyor ve sırf bu nedenle bile saygıyı hakediyor.
Konusu değil ama yapılan doğru şeyleri de, futbolda başarısız olundu diye görmezden gelmemek gerekir. Bu yönetimin hakkıdır Şampiyonlar Ligi'ni bu ülkeye ilk defa kazandırırken orada olmak.
Ha futbolda yanlışlar yok mudur, var. Hem de nasıl var. Ve onları da Aykut hamlesi ile çözemeye niyetlendi Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirerek ama Daum'la olması zor bu işin. İnşallah fatura Aykut'a kesilmez ve görevine devam eder hatta daha fazla yetki ile devam eder. Bunu da başarabilirlerse o zaman futbolda da senelerdir yaşanan bu istikrarsızlık giderilmiş olur. Futbolu da futbolu bilenler yönetmeye başlar. Ve Aykut'a bu yetki verildiyse, kullanmasına da izin verilsin, Aykut'u da kaybetmeden yoksa bir hamle yapılmadıkça, oklar yönetime dönüyor süratle.
Aşk-ı Şehir
13.Mart.2010, 22:07
Şimdi Serkan abi olaya o yönden bakmak yanlış olur. Sonuçta sizlerin Fenerbahçe'yi tutma sebebiniz futbol takımı değil mi? Bu sebebten dolayı futbol takımının başarısını ölçüyorsunuz. İsterse dünya şampiyonu olsun futbol dışında herhangi bir branşta Fenerbahçe TSL'deki şampiyonluğunun yerini alamaz taraftarına göre. Bakın mesela Galatasaray Bayan Basketbol takımı Avrupa'da şampiyon oldu. En fazla 3 gün konuşulmuştur...
IcedEarth
13.Mart.2010, 22:10
Dos Santos'un bu maçta atılmaması mucize olmuş. 2 kırmızısı rahat vardı...
Edit: Bir daha baktım da Vederson'un da bir kırmızısı gösterilmemiş...
bjk4ever
13.Mart.2010, 22:12
Gökhan Ünal'ın kafa vuruşu direğe çarpıp dışarı çıktı.
Vederson çıktı Özer Hurmaci girdi oyuna.
YOk ben anladım ceza sahasına 5 metre yakına faul vermiyolar : )
Mustafa Pektemek Çıktı Kahe girdi.
Kerem oyuna girdi Cem can çıktı.
Senin takimin 3 frikigi ustten 10 metre auta atmis, sen hala ceza sahasi civarinda faul vermiyorlar diyorsun. Hadi subjektifsin anladik da bu kadarina pes. Hep zaten hakem suclu, Fenerbahce muhtesem top oynuyor, ama su hakemler yok mu. Geciniz.....
Sekopej
13.Mart.2010, 22:17
Şimdi Serkan abi olaya o yönden bakmak yanlış olur. Sonuçta sizlerin Fenerbahçe'yi tutma sebebiniz futbol takımı değil mi? Bu sebebten dolayı futbol takımının başarısını ölçüyorsunuz. İsterse dünya şampiyonu olsun futbol dışında herhangi bir branşta Fenerbahçe TSL'deki şampiyonluğunun yerini alamaz taraftarına göre. Bakın mesela Galatasaray Bayan Basketbol takımı Avrupa'da şampiyon oldu. En fazla 3 gün konuşulmuştur...
O taraftardan taraftara değişir, ben Fenerbahçe'yi futbol kulübü olduğu için tutmuyorum, Spor Kulübü olduğu için tutuyorum.
Galatasaray'ın kazandığı kupa, UEFA kadar değerli olabilseydi, o da konuşulurdu, futbolda olduğu gibi ama bayan basketbolunda, avrupanın 2 numaralı kupası, futbol gibi değil, kupa 1 ile arada kalite farkı çok yüksek, bu nedenle bu başarının fazla ses getirmemesi de normaldir. (aman polemik çıkmasın, kazanılan kupayı küçümsemiyorum ha:) )
Ben mesela voleybol maçını izlerken çok eğleniyorum, bana zevk veriyor, basketbolu izlerken keyif alıyorum.
Asıl amator branşlara daha çok yatırım yaptıkları için el üstünde tutulmaları gerekir, futbolda zaten en fazla 4 sene şampiyon olamamış Fenerbahçe. Bu sene olamaz, seneye olur, bu böyle devam eder. Futbolda şampiyonluğa ulaşmak o nedenle zor ve çok uzun zaman beklenmesi gereken bir durum değil.
Bu sene başında Aykut'un yetkilendirilmesi de, futbol dalında önemli bir hamleydi. Ama o zamanlarda Daum'a imza attırılırken yanında Aykut olmalı, Aziz Yıldırım olmamalıydı, orada Daum patronunun kim olduğunu görebilirdi. Bir taraftan futbolda değişim isterken, tek başına tüm yetkiyi isteyen teknik direktör getirmek de çelişki yaratıyordu, burada hata yapıldı.
Alicanfmfan
13.Mart.2010, 22:20
Fenerli arkadaslar hakem diyorda ben mi yanlıs macı izledim Santos'a verilmeyen kırmızı kartlar felan iki takımda hak etmedi macı beraberlik en iyisiydi.
Tebrikler Gençler...
tarikko
13.Mart.2010, 22:24
Yaziklar olsun..Olmaz boyle birsey..Sampiyonluk mucize degil ama bu futbolla mucize..
yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 22:35
O taraftardan taraftara değişir, ben Fenerbahçe'yi futbol kulübü olduğu için tutmuyorum, Spor Kulübü olduğu için tutuyorum.
Galatasaray'ın kazandığı kupa, UEFA kadar değerli olabilseydi, o da konuşulurdu, futbolda olduğu gibi ama bayan basketbolunda, avrupanın 2 numaralı kupası, futbol gibi değil, kupa 1 ile arada kalite farkı çok yüksek, bu nedenle bu başarının fazla ses getirmemesi de normaldir. (aman polemik çıkmasın, kazanılan kupayı küçümsemiyorum ha:) )
Ben mesela voleybol maçını izlerken çok eğleniyorum, bana zevk veriyor, basketbolu izlerken keyif alıyorum.
Asıl amator branşlara daha çok yatırım yaptıkları için el üstünde tutulmaları gerekir, futbolda zaten en fazla 4 sene şampiyon olamamış Fenerbahçe. Bu sene olamaz, seneye olur, bu böyle devam eder. Futbolda şampiyonluğa ulaşmak o nedenle zor ve çok uzun zaman beklenmesi gereken bir durum değil.
Bu sene başında Aykut'un yetkilendirilmesi de, futbol dalında önemli bir hamleydi. Ama o zamanlarda Daum'a imza attırılırken yanında Aykut olmalı, Aziz Yıldırım olmamalıydı, orada Daum patronunun kim olduğunu görebilirdi. Bir taraftan futbolda değişim isterken, tek başına tüm yetkiyi isteyen teknik direktör getirmek de çelişki yaratıyordu, burada hata yapıldı.
Ben her zaman, hayatım boyunca basketbolu futbolun önünde tuttum.. Bir numaralı sporum her zaman basketbol oldu.. Futbolu sadece Fenerbahçe sözkonusu olduğu zaman sever ve izlerim.. Taraftarı olmadığım bir futbol maçı sadece uykumu getirir.. Ama sabahtan akşama kadar basketbol maçı izlesem bıkmam.. TBL-Euroleague-NBA-NCAA..
Fenerbahçe günün birinde basketbol şubesini kapatsa dahi ben basketboldan kopmam, kopamam.. Ama futbol şubesi olmasa Türkcell süper ligde kimin şampiyon olduğu umrumda olmaz.. Çünkü ben bir futbolseverden önce Fenerbahçe taraftarıyım.. Özelde futbol çok ağır ve sıkıcı bir spordur.. Bir tarafı destekliyorsan heyecan verir.. Ama basketbol öyle değil.. Bir smaç,bir asist,bir fast-break beni yerimden fırlatır..
Galatasarayın geçen yıl aldığı İKİ numaralı kupaya gelirsek.. Hepimiz sevindik ama unutmamak lazım: Türkiyede bayan basketbolu yeterince takip edilmediği için kupa mı kupa.. Halbuki son üç yılın Avrupa şampiyonu Spartak Moskova'dır.. Ve euroleague ile Galatasarayın aldığı eurocup arasında Şampiyonlar ligi ile intertoto arasındaki kadar büyük fark vardır.. Nitekim bu sene çok daha iyi kadro ile euroleague'de neler yaptıklarını, daha doğrusu yapamadıklarını gördük.. Ama sonuçta bir kupa almışlardır ve bize saygı duymak düşer.. Fakat Avrupa şampiyonu gibi laflar gerçekçi değil..
Fenerbahçeye gelince.. Futbol şubesi felaket yönetiliyor ve bunun baş sorumlusu Aziz Yıldırım'dır.. Diğer branşlara gelirsek.. Erkek voleybol ve erkek basketbol takımında eleştirilecek o kadar yönetimsel yanlışlar yapıldı ki.. Ama bayan basketbol ve Acıbadm destekli bayan voleybol takımının kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür borcumuzdur..
bjk4ever
13.Mart.2010, 22:46
Bunu tartismanin yeri degil, ama bence Sampiyonlar Ligi ve UEFA Kupasi arasinda da cok ciddi kalite farki var. Bakiyorsun ki bu kupayi kazanan takimlar Sampiyonlar Liginde ceyrek finale gelemiyor ya da zar zor geliyor. Shakhtar, Zenith, Sevilla (2x kazandi), CSKA ilk aklima gelenler.
Sekopej
13.Mart.2010, 22:49
Bunu tartismanin yeri degil, ama bence Sampiyonlar Ligi ve UEFA Kupasi arasinda da cok ciddi kalite farki var. Bakiyorsun ki bu kupayi kazanan takimlar Sampiyonlar Liginde ceyrek finale gelemiyor ya da zar zor geliyor. Shakhtar, Zenith, Sevilla (2x kazandi), CSKA ilk aklima gelenler.
İşte basketbolda bu fark daha da fazla ama bunları açıkca yazınca başarı küçümseniyormuş gibi düşünülebiliyor. Bu nedenle de kelimeleri seçip yazmaya özen gösteriyorum. Kazanılan kupayı küçümsemeden.:)
Konuyu maça çevirecek şeyler yazarak devam ettireyim diyorum ama maç için söylenecek fazla şey olmadığından, bu zor oluyor.:)
eXcitinG
13.Mart.2010, 23:18
İLk 8 maçında 24 puan aLan bir takım ondan sonra oynadığı maçLarda 25 puan aLıyorsa bunda MentaL düşüşün etkisi vardır bence. Hem Daum, hemde OyuncuLar MentaL oLarak bitmiş durumdaLar.
TR.CaPTaiN
13.Mart.2010, 23:20
Tribün ortamı nedeniyle doğal olarak maçı geniş analiz edebilecek kadar izleyemedik. Bilica ve Deivid'in pozisyonları güzeldi, keşke değerlendirebilmiş olsalardı. Bu puan kaybı bize şampiyonluk yolunda büyük darbe vurdu ama umut bitmez.
Vederson 80 dakika hiçbir şey yapmamasına rağmen Daum Vederson'u 80. dakikada çıkarıp, Özer'i aldı. Gençlerbirliği'ni açmak için Özer gibi futbolu bilen, teknik, rakibin düzenini bozabilecek oyunculara ihtiyacımız vardı ama Daum Vederson'a sabretti. Aynı şekilde sanıyorum Deivid de 60 dakikaya yakın oynadı.
Saat 17:15'te kuyruğa girdim, maça 18:35 gibi girebildim; daha ben girerken de dışarıda birton insan vardı, iğne atsan düşmeyecek bir tribün vardı ama takımımız resmen ev sahibi olduğumuz Ankara'da bizi yine sevindiremedi. Maçtan sonra ufak bir kesim ıslıklamaya kalksa da tribünlerin büyük bölümü takımı alkışlayarak, tezahüratlarla yolladı.
Elimizdeki çok güzel fikstürü çok kötü değerlendiriyoruz, umarım acilen tüm maçlarımızı kazanabilecek bir seri yakalarız.
bursa_mc
13.Mart.2010, 23:33
Yazık olan sadece Fenerbahçe taraftarınadır.Her maç takımın peşinden koş,90 dakika boğaz patlat ama sonuç sıfır.Yazık gerçekten..Tarafsız konuşmak gerekiyorsa Fenerbahçe taraftarı bunları haketmiyor ama tabi Fenerin puan kaybetmesi bizim için iyi oldu.Tebrikler Gençlerbirliği..
Fearless Coward
13.Mart.2010, 23:38
Hakem çok kötü bir maç yönetti..Ayrıca Cem Can'ın Dos Santos'a küfür ettiğini düşünüyorum öyle gördüm diyebilirim..Ayrıca Bilica çok net bir pozisyondan yararlanamamış Gençler'in defansı kendi kalesine gol atmaya çalışıyordu resmen :S Cristian'ı öpmeyemi çalışıyordu o adam anlamadım haa. :n: Ama güldüm baya. :n:
Knightmare
13.Mart.2010, 23:43
Mahmut'a bayıldım. Geçen haftada izleme şansı bulmuştum hem o karşılaşmada hem bugün FB karşısında çok iyi oyun çıkardı. Soğukkanlı, müdahaleleri yerinde. Bu çizgide devam ederse süper bir defans oyuncusu geliyor.
Aykut'ta iyi oyuncu ama onun asıl mevkisi sağbek değilmiydi? yalnız 'timing'i iyi değil, topa müdahalelerini sert yapıyor, bunu iyi ayarlayamadığında rakibi indiriyor, zaten agresifte bişey yürüyüşünden belli kollar açık yanlara doğru :) bu akşam kırmızı görmediyse hakeme şükretmeli.
Mustafa Paktemek'i de tebrik etmek lazım, tek başına mücadele etti ileride, top ayağına geldiğinde zaman zaman 3 kişi bitiverdi başında.
Fenerbahçe'de ise birtek Gökhan Ünal'ı beğendim. birşeyler yapmak için çabaladı. hele ilk yarıda yakaladığı bir pozisyonda rakibini geçtiği gibi vursa kaleye gol olması işten bile değildi. vakit kaybedince önü kapandı pas vermek zorunda kaldı.
Nedvedmania
13.Mart.2010, 23:44
Hakem çok kötü bir maç yönetti..Ayrıca Cem Can'ın Dos Santos'a küfür ettiğini düşünüyorum öyle gördüm diyebilirim..Ayrıca Bilica çok net bir pozisyondan yararlanamamış Gençler'in defansı kendi kalesine gol atmaya çalışıyordu resmen :S Cristian'ı öpmeyemi çalışıyordu o adam anlamadım haa. :n: Ama güldüm baya. :n:
Evet orda küfür ediyor diye gördüm bende
Fearless Coward
13.Mart.2010, 23:46
Kesinlikle ediyor yani ağzını okudum adamın. :n: :n: :n: Birde hakem bir sürü sarı kartları kırmızı kartları yedi yani yazık oldu 2 takımada..
bursa_mc
13.Mart.2010, 23:47
Ben istemiyor futbola anneler karışsın:D
nannar
14.Mart.2010, 00:04
onu ben o pozisyondan sonra yazmıştım zaten kalayı bastı diye :n:
tarikko
14.Mart.2010, 00:04
Yazık olan sadece Fenerbahçe taraftarınadır.Her maç takımın peşinden koş,90 dakika boğaz patlat ama sonuç sıfır.Yazık gerçekten..
Aynen.....
nannar
14.Mart.2010, 00:25
Aziz Yıldırım da , Daum da ,Guiza da kalsın ! Sonuna kadar destekçisiyim ben üçünün de :n:
Gncl1905
14.Mart.2010, 00:39
Yazım Galatasaray kupalarına laf edenlere, yazım biraz ağır kaçabilir kusura bakmayın...
Bizim ikincil kupalar aldığımızı söyleyenler var, ben bu Avrupa kupalarımız konusunda biraz hassasımda; Fenerbahçe başkanı sayın Aziz Yıldızım UEFA Kupamıza şansa(!) dedikten beri Fenerbahçe'yi Avrupa'da desteklemeyecek kadar örneğin(zaten başka desteklemediğim kulüp yok), o yüzden yazımı yazıyorum...
Öncelikle futbol harici bir branşı pek takip etmediğimden sadece futbol için konuşacağımı belirteyim; biz ikincil kupalar alıyormuşuz eee; buyrun siz alın madem ikincil kupaları almak çok kolay; sizi bağlayan mı var?O kupaları bedava dağıtmıyorlar bilmem farkındamısınız?
İkincisi o alınan kupaların ikincil olduğu gerçeğini bizde biliyoruz; Şampiyonlar Ligi'nden hem maddi hem manevi bakımdan değeri çok aşağılarda olan bir kupa.Birde bunları söyleyenler Şampiyonlar Ligi'ni almış falan olsa neyse diyecem(bknz: Kedi uzanamadığı ciğere mundar der).Ancak Türkiye için iki bakımdanda paha biçilemez ve sonuçta almışız o kupayı hemde Avrupa'da; 21. Yüzyılda, yakın geçmişte.Tarihte adınımız var, o kupada adımız var; he evet unutmadan Galatasaray'ın yanında birde TÜRK bayrağı vardır mutlaka!Türkiye'nin ismide ordadır.Boşuna Galatasaray TÜRKİYE'dir demiyoruz...
Diğer büyüklerimiz gibi tarihe mükemmel anılar bırakamadık üzgünüz; örneğin Şampiyonlar Ligi'nde en çok fark yeme rekoru, diğer büyüğümüzünde bize miras bıraktığı müthiş başarı Şampiyonlar Ligi'nde Gruplarda 0(Sıfır) puan çekme rekoru(4 takım paylaşıyor).Sizin gibi birincil kupalarda bu kadar mükemmel, takdire şayan başarılar bırakamadığımız için üzügünüz; bizde ikincil kupaları almakla geçiniyoruz.Ne yaparsınız kader, bir gün belki sizler gibi geleceğe mükemmel izler bırakabiliriz(ALLAH Korusun).
He unutmadan bizim sadece Futbol'da Avrupa Kupalarımız yok; Bayan Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonu, Erkek Tekerlekli Baketbol Takımı 2 kez üst üste Dünya Şampiyonu oldu.Bunlar sadece benim bildiklerim; çünkü Galatasaray Avrupa'da kupa alınca pek duyulmuyor; belki başka branşlarda vardır ben duymadım ancak bana göre zaten Futbol çok çok daha önemlidir, o yüzden en çok bu dalı takip ederim, severim kupa alınca sevinirim, yine de bu kollarımızı ebrik ederim, Avrupa'da kupa almak kolay olmasa gerek...
Fakat bunlar başarı değil zaten, önemsiz boşverin canım...
Okuyanlara teşekkür ederim, bu konuya başka bir mesaj daha da atmayacağım...
Maça gelecek olursak(zaten konudan çok sapılmış ama silinen gene benim mesajım olur şimdi); Fenerbahçe puan kaybetti, zaten Alex'siz diken üstünde gibi birşey Fenerbahçe.Galatasaray'ın Ankaragücü'nü yeneceğini düşünüyorum.Fark 4 puan olur.
izmer96
14.Mart.2010, 00:52
yillik degeri 450 m dolarlara cikmis bir ligde sampiyonlugun en buyuk adayi olan bir takimin , nispeten iyi futbol oynamaya calisan bir takima karsi oynadigi mac futbol anlaminda bu kadar kotu olmamali diye dusunuyorum , 1-2 sene oncesine kadar gitsin denilen Alex olmayinca fenerbahcenin atak futbol anlaminda hic bir sey yapamadigi da bir kez daha ortaya cikti bugun , yine en buyuk suc transfer yapmiyan teknik heyetindir diye dusunuyorum
Emre'yi ıslıklamaya başladılar nedeni nedir?
KaPaLı
14.Mart.2010, 01:18
Daum o kulubenden hiç çıkma emi. Otur orda öyle izle sende seyirci ol biraz. Hiç yapmadığın şey zaten. 80 dk gezinen vedersonu çıkarma evladım daha çok ezsin topları.
TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 01:24
Emre'yi ıslıklamaya başladılar nedeni nedir?
Emre'ye ıslık olmadı, hatta en çok sevgi gösterilerinde bulunulan oyunculardandı. Sadece maç sonunda az sayıdaki taraftar takımı ıslıkladı ama büyük kesim alkışlarla ve takım lehine tezahüratlarla o ıslıkları susturdu.
Nasıl olmadı ya Emre'ye her top geldiğinde bir uğultu,bir yuhlama ben başka maç mı seyrettim yoksa.
TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 01:39
Nasıl olmadı ya Emre'ye her top geldiğinde bir uğultu,bir yuhlama ben başka maç mı seyrettim yoksa.
Büyük ihtimalle. Gençlerbirliği tarafından uğultu, yuhlama oldu desek o da olmaz, çünkü topu topu 50-60 kişilik bir grupları vardı, onun haricinde sadece maç izlemek için gelmiş seyirciler vardı. -bu seyirciler maratonu doldurmuşlardı- Yani onların da ıslıklaması, yuhlaması söz konusu olamaz. Gençlerbirliği'nin 50-60 taraftarının sesi de Fenerbahçe seyircisinin tezahüratından daha baskın çıkamayacağına göre. :}
nannar
14.Mart.2010, 01:44
ben de duydum bir ara yuhladıklarını da sebebini unuttum :D maç anında fark etmiştim aslında :n:
TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 02:01
İstanbul'da oyuncuları, takımı ıslıklayan türde taraftarlardan çok az vardı bugün 19 Mayıs stadında. Örneğin; oyuncu değişikliklerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Deivid'in Vederson'un bile ıslıklanmadığı bir maçta Emre'nin Fenerbahçe seyircisi tarafından ıslıklanması mümkün değil. Burak benden önce girmişti. Geldiğinde Emre'yi kaç kez çağırdıklarını söyler. Ben 1 tanesine yetişebildim ve Emre'ye özel birkaç tezahürat daha söylenerek çağrıldı. Bu genel tüm oyuncuları çağırmanın haricindeydi. Zaten taraftar forumlarını takip edenler de şuan Alex, Emre, Gökhan Gönül ve Lugano'nun genel olarak en fazla destek verilen oyuncular olduğunu bilir. Hatta bunlara Özer'i de ekleyebiliriz.
Sekopej
14.Mart.2010, 03:12
Artık koruma be Serkan bu kadar Aziz Yıldırımı. Tarftarı ayakta uyutan bir yönetimi hala nasıl savunabiliyorsun. Yaptıgı şeyleri söylemene gerek yok. Çoğu insan bunu biliyor zaten. Yapmalıydı da bir Başkan olarak... Başkası gelse yapmıyacakmıydı. O da yapacaktı. Kurumsallaşma açısından Fenerbahçeye kazandırdıklarına kimsenin bir lafı yok. Sportif olarak başarısızdır. Ve halada örtbas etmektedir.Hala ben 1 numarayım demektedir. 3 yıl arka arkaya şampiyonuz lafları daha dün gibi aklımda, Divan kurulunda konusurken. Sayın Nihat özdemir konusurken. Ama hal böyle olunca nasıl bir U dönüşü yaptı. Buna rağmen bile hala savunuyorsunuz. Sen Fenerbahçeni savun yönetimi,Başkanı Aziz Yıldırımı değil. Ara dönemde yazdıklarıma nasıl bana karşılık veriyordunuz. Gerek yok transfere diye, Daumu eleştirdiğimde nasıl koruyordunuz. Ne oldu? Bakınız hepsi ortada...
Aykut Kocaman ile ilgilli belgeli konuyu açtıgımda hemen görev tanımlamasını, Fenerbahçenin resmi sitedeki haberini koyarak karşılık vermiştiniz. Yahu resmen kandırıyor bu yönetim taraftarını. Aykut Kocaman yetkilidir,şöyledir böyledir. EE hani bizim gözlerimiz yanlış görüyor herhalde.. Bugun umarım harcanmaz Aykut Kocaman diyorsunuz. Aziz Yıldırım devri sizin gibi insanlar olduğu sürece bitmez,kapanmaz...
Avrupayı bile 2. plana itip, tek hedefi Türkiyede ki kuapaları gösteren ama onu bile beceremeyen, Daum gibi yolladıgı adamı tekrar getiren, 6 maç üst üste yendiğinde fenerbahçe Daum taraftara, daha önce taraftar böyle birşey gördümü gibi aşalıyıcı şeyler söylemesine rağmen, taraftarın bundan mutlu olması,ara dönemde çok iyi transfer yapacaz kimsenin kuşkuşu olmasın demeyi bilen ama yapamayıp ellerine yüzlerine bulaştırınca gerek duymadık kadro yeterli diyen, hala önümüze yaptıgı tesisleri ısıtıp ısıtıp getiren işte bunları yaptı Aziz yıldırım diyen bir taraftar toplulugu bir yönetim var.
Aziz Yıldırım'ı korumuyorum ben, yaptığı tesisler ya da kurumsallaşma konusunda da övmedim mesajımda. Amatör branşlarda kazandığı sportif başarıları yazdım ve hakkı yenmesin, futbolda başarılı değil diye dedim.
Belki bana demiyorsun ama devre arası mutlaka bu takıma defans alınmalı, bıraksınlar Brezilya'da forvet ya da kanat bakmayı, defans alsınlar diyen de bendim.
Aykut Kocaman geldiği gün, eğer tüm yetkili O olacaksa, Daum ile görüşüp, O'na imzayı Aykut Kocaman attırmalıydı ki, yanında Aykut Kocaman olmalıydı ki, O'nu patronu olarak bilsin diyen de bendim. Zaten zaman içerisinde yapılan açıklamalarla gördük ki, 3 senenin sonunda tüm yetki Aykut Kocaman'a verilmiş olacak, ben de bu 3 sene dayanılır umarım demek istemiştim.
Keşke benim gibi olsa her taraftar, günlük olaylara göre yorum yapmasa, Aziz Yıldırım ne akrabamdır, ne de bana bir faydası vardır, Fenerbahçe puan kaybettiğinde ben de üzülüyorum elbette ama Fenerbahçe 1 branşta kaybederken, diğer 5 branşta kazanıyorsa, ben o hafta yine mutlu olurum, çünkü ben Fenerbahçeliyim.
Yazım Galatasaray kupalarına laf edenlere, yazım biraz ağır kaçabilir kusura bakmayın...
Bizim ikincil kupalar aldığımızı söyleyenler var, ben bu Avrupa kupalarımız konusunda biraz hassasımda; Fenerbahçe başkanı sayın Aziz Yıldızım UEFA Kupamıza şansa(!) dedikten beri Fenerbahçe'yi Avrupa'da desteklemeyecek kadar örneğin(zaten başka desteklemediğim kulüp yok), o yüzden yazımı yazıyorum...
Öncelikle futbol harici bir branşı pek takip etmediğimden sadece futbol için konuşacağımı belirteyim; biz ikincil kupalar alıyormuşuz eee; buyrun siz alın madem ikincil kupaları almak çok kolay; sizi bağlayan mı var?O kupaları bedava dağıtmıyorlar bilmem farkındamısınız?
İkincisi o alınan kupaların ikincil olduğu gerçeğini bizde biliyoruz; Şampiyonlar Ligi'nden hem maddi hem manevi bakımdan değeri çok aşağılarda olan bir kupa.Birde bunları söyleyenler Şampiyonlar Ligi'ni almış falan olsa neyse diyecem(bknz: Kedi uzanamadığı ciğere mundar der).Ancak Türkiye için iki bakımdanda paha biçilemez ve sonuçta almışız o kupayı hemde Avrupa'da; 21. Yüzyılda, yakın geçmişte.Tarihte adınımız var, o kupada adımız var; he evet unutmadan Galatasaray'ın yanında birde TÜRK bayrağı vardır mutlaka!Türkiye'nin ismide ordadır.Boşuna Galatasaray TÜRKİYE'dir demiyoruz...
Diğer büyüklerimiz gibi tarihe mükemmel anılar bırakamadık üzgünüz; örneğin Şampiyonlar Ligi'nde en çok fark yeme rekoru, diğer büyüğümüzünde bize miras bıraktığı müthiş başarı Şampiyonlar Ligi'nde Gruplarda 0(Sıfır) puan çekme rekoru(4 takım paylaşıyor).Sizin gibi birincil kupalarda bu kadar mükemmel, takdire şayan başarılar bırakamadığımız için üzügünüz; bizde ikincil kupaları almakla geçiniyoruz.Ne yaparsınız kader, bir gün belki sizler gibi geleceğe mükemmel izler bırakabiliriz(ALLAH Korusun).
He unutmadan bizim sadece Futbol'da Avrupa Kupalarımız yok; Bayan Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonu, Erkek Tekerlekli Baketbol Takımı 2 kez üst üste Dünya Şampiyonu oldu.Bunlar sadece benim bildiklerim; çünkü Galatasaray Avrupa'da kupa alınca pek duyulmuyor; belki başka branşlarda vardır ben duymadım ancak bana göre zaten Futbol çok çok daha önemlidir, o yüzden en çok bu dalı takip ederim, severim kupa alınca sevinirim, yine de bu kollarımızı ebrik ederim, Avrupa'da kupa almak kolay olmasa gerek...
Fakat bunlar başarı değil zaten, önemsiz boşverin canım...
Okuyanlara teşekkür ederim, bu konuya başka bir mesaj daha da atmayacağım...
Maça gelecek olursak(zaten konudan çok sapılmış ama silinen gene benim mesajım olur şimdi); Fenerbahçe puan kaybetti, zaten Alex'siz diken üstünde gibi birşey Fenerbahçe.Galatasaray'ın Ankaragücü'nü yeneceğini düşünüyorum.Fark 4 puan olur.
Aslında sana cevap vermek bile istemezdim ama bu konuda çevrende çok üzerine gelmişler demek ki, burada patladın.
Mesajlara dönüp bakarsan, bir küçümseme olmaması için neler yazdığımı görebilirsin, hatta UEFA hakkında yorumum bile olmadı.
Sen en baştan yanlış anlamışın, bunu da rakip takım ne yazsa art niyetle yazar önyargısına bağlıyorum. İkincil kupa demedim, ikincil kupa desem belki küçümseme algılanabilir ki değildir de küçümseme. 2 numaralı kupa, Kupa 2, bu şekilde yazdım.
Bilmemek ayıp değil, Şampiyonlar Ligi'ne kupa 1, UEFA'ya kupa 2 denir. Basketbol'da kazanılan kupa da avrupa genelinde düzenlenen 2 numaralı büyük turnuvadır, bu nedenle kupa 2 yazdım. Sen bunu küçük görme olarak algıladıysan ve buna bağlı olarak içindeki kini kustuysan, hatalı olan sensin. Eğer birilerini kınıyorsan, onların yaptıklarını yapmayacaksın, benim hiç kazanılan başarıya laf söylemememe rağmen, sen baya bir küçümsemişsin diğer takımları.
Ayrıca kupa şansa asla denmemiştir, hadi neden dediğini hiç yorumlama ihtiyacı hissetmediniz, çünkü saldıracak malzeme geçmişti elinize, bari ne dediğini iyi bilin. Eğer başarı devam ettirilemediyse, bu başarı tesadüf olur. Söylenen bu, ve aynı açıklamaların yapıldığı yerde, Fenerbahçe'nin gelecek sene bu sene kazandığı başarıya ulaşamaması durumunda bu başarı da tesadüf sayılır diye devam eden şeyler de söylenmişti ama hem basın hem de taraftar işine geldiği şekilde aldığı için, şimdi hem söylenmemiş bir lafı söylenmiş kabul edip, sonra da hırsla saldırıya geçebiliyorsunuz.
Gerçekten çok içerlediğini düşünüyorum, ben vesile olduysam özür dileyeceğim ama benim yazdıklarımda en ufak küçümseme yok, sen başka yerlerde dolmuşsun, bu nedenle özür dileyemiyorum maalesef. Galatasaray avrupada kupa kazandığında elbette bu duyulacak, duyulur. UEFA Kupası sayesinde, afrikada, asyada Galatasaray, Hakan Şükür, Hagi diye konuşanları izlediğimizde bunu anlamış oluyorduk. Basketbol elbette futbol kadar etkili değil kitleler üzerinde ama yine de bir avrupa şampiyonluğu kazanıldığında, mutlaka bu sporu takip edenler bunu bilir, duyulması konusunu da Türkiye için bahsetmedim, dünya üzerinde duyulması olarak ele aldım. Ve bayan basketbolunda 2 numaralı kupanın, bu sporu takip edenler bilir ki, 1 numaralı kupa ile kıyaslanamayacak farkı olduğunu.
Türk takımları orada Ay-Yıldız'ı dalgalandırdıkça, ben gurur duyarım. Ali'nin Veli'nin, 3-5 adamın yaptığı yorum, açıklama, söylemleri, benim düşüncemi değiştirmez ama seninkileri değiştiriyormuş demek ki, buna da saygı duyarım.
Maç konusuyla çok alakasız şeyler oldu ama arkadaşın gereksiz alınganlığı buna sebep verdi. Ama biliyordum da aslında böyle olacağını, bu nedenle ben kendi adıma bu gereksiz mesajları okuyanlardan özür dilerim. Arkadaş Kupa 2'yi, ikincil kupa anlamında aşağılama olarak algılamasaydı ve bir kısaltma olduğunu bilseydi, eminim bu kadar dolmazdı, başka küçümseme olarak algılanabilecek şeyler yazılmadı çünkü mesajlarda.
bjk4ever
14.Mart.2010, 11:28
Su GS'lilerin bazi olaylari hala kabul etmemesine cidden sasiriyorum. Tamam, kupa kazanmissiniz, tebrikler, buyuk basari, hersey kabuldur. Ama bir gercek var ki bu kupa 2'dir, ust seviyenin altinda (hatta onun atlinda) takimlarin kaldigi, Avrupa'nin 2. kupasidir. Kucumseme elbette yok, buyuk basari, ama bu basariyi oldugundan buyutenler de var. Kupa 2'yi inanilmaz kucuk takimlar kazandi. O basariyi yakalayip bir daha asla yakalamayan, hatta o seviyenin yanindan gecemeyen takimlarla dolu. Ama Sampiyonlar Liginde boyle takimlar neredeyse yok, belki 1 veya 2 tane cikar. Hele ki isim ve statu degiskliginden sonra boyle birseyin imkani bile yok.
Ayrica su an 2010'dayiz, 2001 geride kalali cok oldu. Ve 2001'den bu yana neler oldu ona bakmak gerekir. GS 3 senedir Sampiyonlar Ligine katilamiyor, ama hala kendisini Avrupa'nin dev kulupleri arasinda gorup her sene (haha) kupayi hedef koyuyor. Sen bu kupayi 1 kere alip gerisini getirememissen bu tesaduftur Aziz Yildirim'in dedigi gibi. Tesaduf kelimesini de dogru algilamak gerekir, lakin ortada emek ve hakedilmis bir kupa var. Ama basarinin devami istikrarli bir sekilde gelmezse o kupa planlamis birsey degil, sadece bazi faktorlerin bir araya gelmesiyle alinmis bir kupadir. Nasil ki BJKnin UEFAda ceyrek final oynamasi, FBnin 2 sene evvel CL'de ceyrek final oynamasi da tesadufse. Ama sen bunu Barcelona gibi, Manchester gibi, hadi bunlari gectim Porto gibi yapabiliyorsan o zaman tesaduf degildir iste.
Su GS'lilerin bazi olaylari hala kabul etmemesine cidden sasiriyorum. Tamam, kupa kazanmissiniz, tebrikler, buyuk basari, hersey kabuldur. Ama bir gercek var ki bu kupa 2'dir, ust seviyenin altinda (hatta onun atlinda) takimlarin kaldigi, Avrupa'nin 2. kupasidir. Kucumseme elbette yok, buyuk basari, ama bu basariyi oldugundan buyutenler de var. Kupa 2'yi inanilmaz kucuk takimlar kazandi. O basariyi yakalayip bir daha asla yakalamayan, hatta o seviyenin yanindan gecemeyen takimlarla dolu. Ama Sampiyonlar Liginde boyle takimlar neredeyse yok, belki 1 veya 2 tane cikar. Hele ki isim ve statu degiskliginden sonra boyle birseyin imkani bile yok.
Ayrica su an 2010'dayiz, 2001 geride kalali cok oldu. Ve 2001'den bu yana neler oldu ona bakmak gerekir. GS 3 senedir Sampiyonlar Ligine katilamiyor, ama hala kendisini Avrupa'nin dev kulupleri arasinda gorup her sene (haha) kupayi hedef koyuyor. Sen bu kupayi 1 kere alip gerisini getirememissen bu tesaduftur Aziz Yildirim'in dedigi gibi. Tesaduf kelimesini de dogru algilamak gerekir, lakin ortada emek ve hakedilmis bir kupa var. Ama basarinin devami istikrarli bir sekilde gelmezse o kupa planlamis birsey degil, sadece bazi faktorlerin bir araya gelmesiyle alinmis bir kupadir. Nasil ki BJKnin UEFAda ceyrek final oynamasi, FBnin 2 sene evvel CL'de ceyrek final oynamasi da tesadufse. Ama sen bunu Barcelona gibi, Manchester gibi, hadi bunlari gectim Porto gibi yapabiliyorsan o zaman tesaduf degildir iste.
tabii ki tesadüf. Kupayı aldık ve ertsi sene de Şampiyonlar Liginde çeyrek finale falan çıktık.. tesadüflerin takımıyız vesselam.
BaFraLı
14.Mart.2010, 11:45
O zaman adama derlerki sen önce kendi tuttuğun takıma bak.Şampiyonlar Ligine katıldı kaç yedi,kaçıncı oldu.Uefa'ya katıldı ne oldu ? Yani böyle şeyleri yazmak istemiyorum ama öyle oluyor yani.
Maça gelirsek baya sert geçmiş.Her iki takımada bazı kararlar es geçilmiş.Semih'in pozisyonuydu galiba evet orda faul var ama semih dışarda düşmüş penaltı değil yani.Ama iki takımada kararlar verilmemiş.
Varonil
14.Mart.2010, 12:01
Emre,Gökhan Gönül ve Diego Lugano'daki hırs,istek bütün takımda olsun bütün maçları kazanıp şampiyon oluruz zaten.Bu görüntüyle malesef ki çok zor.
yunusgs
14.Mart.2010, 12:42
Gençlerbirliği taraftarı yaptı zannediyorsam onu,bir önceki pozisyondan dolayı.
TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 13:21
Televizyonlarda sırf Alex'i eleştirmiş olmak için yorum yapan ve Alex olmasa Fenerbahçe 4-4-2'ye geçer böylece çift forvetli sistemle daha etkili olur diyen skor yazarları dünkü maçı izlemiştir. Semih girdikten sonra forvet çiftlendi ama yine de pek değişen bir şey olmadı. Gençlerbirliği iyi kapanan bir takım ama Alex de çilingir gibi bir oyuncu. Dün kötü futbolun yanı sıra doğru düzgün maçta pozisyon yoktu. Sadece maçın başında Deivid'in kaçırdığı, Gençlerbirliği'nin hatasından Bilica'nın kaçırdığı ve son dakikalara doğru Gökhan'ın kafası vardı. Alex oynadığında kötü oynasak dahi Alex araya bir gol bir asist sıkıştırır diyebiliyoruz.
Vederson sağ kanadı etkili takımlara karşı defansif önlem olarak sol açıkta kullanılabilecek bir oyuncu ama kapanan takımları açmak için yeterli bir oyuncu değil. Mehmet dün kendisinden beklenen performansı sergileyemedi. Santos fazla ileri çıkmadı. Tüm yük yine Emre'ye bindi. Yine fena değildi ama bu yükün tüm takıma paylaşılması lazımdı. Eğer Cristian sakatlanmasaydı muhtemelen o oyuncu değişikliği hakkı Gökhan-Güiza şeklinde kullanılacaktı. Dün Gökhan için de kötü diyemeyiz ama Güiza kötü oynasa dahi bir şekilde pozisyona giriyor. Atar, kaçırır; orası farklı mevzu ama Güiza pozisyona giriyor.
tarikko
14.Mart.2010, 14:18
Eğer Cristian sakatlanmasaydı muhtemelen o oyuncu değişikliği hakkı Gökhan-Güiza şeklinde kullanılacaktı. Dün Gökhan için de kötü diyemeyiz ama Güiza kötü oynasa dahi bir şekilde pozisyona giriyor. Atar, kaçırır; orası farklı mevzu ama Güiza pozisyona giriyor.
Ama abi dun Gokhan istedigi toplari alamadiki.1-2 kere kacti araya iyi kosuyla ama bizim oyuncular bulusturamadilar bir turlu.Alex olsa Gokhan ile iyi anlasirdi bence.Ne yapip eder gol pozisyonuna sokardi.
Bence haftayada Gokhan ile baslamali Daum.Bu takimda suan forvet oynamasi gereken isim Gokhan'dir bence.Ama Daum mactan sonra ilerki haftalarda yine Guiza oynayacaktir dedi bir ara.Heralde haftaya Guiza oynar..
scar face
14.Mart.2010, 14:23
Emre'yi yuhalamak mı :) 3 kez çağrıldı tribüne.Müthiş bir destek var onun için...
Tribün gerçekten harikaydı inanılmaz şekilde destekledik takımı ama ruhsuz oyuncularla bu iş yürümüyor...Lugano,Emre,Gökhan Gönül dışında hiç bir Fenerbahçeli futbolcu şampiyonluğu istemiyor.Sezon Bitse de sıcacık güneşin tadını çıkartmak istiyorlar geri kalanlar...
TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 14:26
Tarık ben Gökhan'a kötü oynadı demedim. Hatta fena değildi dedim ama Gökhan rakip defansın kafasını Güiza kadar karıştıran bir oyuncu değil. Gökhan'ın top sürüşü, hava hakimiyeti daha iyi ama Güiza daha fazla pozisyona girer gibi geliyor bana.
Lugano'nun dönüşüyle defans toparlandı ama bu seferde hücumda gerekenleri yapamadık.
Şuan yarıştan kopmadığımızı düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş ve Galatasaray ile maçımız var. Bursa'nın da puan kaybını beklemek gerek.
tarikko
14.Mart.2010, 14:38
Neyse haftaya Alex'le birlikte oynarsa neler yapabilecegini goruruz :)
tarikko
14.Mart.2010, 14:41
Lugano’nun sakatlığı nedeniyle haftalarca forma giyemediği dönemde Fenerbahçe savunması adeta yolgeçen hanına dönmüştü. Teknik heyet ne yapsa, yenilen basit gollere engel olamıyordu. Uruguaylı savunmacı, geçtiğimiz hafta Antalyaspor maçıyla yeniden dönüş yaparken, Fenerbahçe 1-0 kazandığı mücadelede, neredeyse rakibine tek bir pozisyon bile vermemişti. Lugano, dün de Gençlerbirliği deplasmanında müthiş oynadı. Rakip forvetlere geçit vermeyen başarılı savunmacı, bununla yetinmedi ve her duran topta ileri çıkarak gol aradı. 90 dakika boyunca takımının kazanması için büyük savaş veren Uruguaylı oyuncunun, birkaç arkadaşıyla birlikte verdiği bu uğraştan sonuç çıkmadı ve karşılaşma golsüz sona erdi. Herkes üzgündü ama onun üzüntüsü bir başkaydı. Herkes, başı önde bir şekilde soyunma odasının yolunu tutarken, sahada 90 dakika boyunca hırsla savaşan Lugano’nun beraberliği hazmedemeyip gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Takım arkadaşları, başarılı savunmacıyı teselli etmekte zorluk çekti.
http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm914817.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs498.snc3/27202_407430802563_275988377563_5190877_1484385_n. jpg
TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 14:41
Gökhan da bu ülkenin kaliteli golcülerinden. Hangisi oynarsa yadırgamam, başarılı olacağına inanırım ama senin de dediğin gibi Alex'in de oynaması şartıyla Tarık. :) Özellikle dün çok aradık.
Varonil
14.Mart.2010, 14:44
Şuan yarıştan kopmadığımızı düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş ve Galatasaray ile maçımız var. Bursa'nın da puan kaybını beklemek gerek.
Katılıyorum.Ankaraspor maçını saymazsak 8 maç oynayacağız.Bu 8 maçı kazanmamız durumunda alacağımız 24 puan bizi şampiyon yapacaktır zaten.
Knightmare
14.Mart.2010, 16:28
Emre yuhalandı maçın sonlarında ayağına her top geldiğinde. Tabiiki fb taraftarları yapmamıştır bunu ama yuhalandı. Bunun sebebide agresif, sert oyunu...bir oyuncu topu almak için sürekli rakibini tekmelerse tepki görür doğal olarak.
bjk4ever
14.Mart.2010, 17:41
tabii ki tesadüf. Kupayı aldık ve ertsi sene de Şampiyonlar Liginde çeyrek finale falan çıktık.. tesadüflerin takımıyız vesselam.
Evet, ondan sonraki seneler? Son 3 senedir Sampiyonlar Liginde var mi GS?
bjk4ever
14.Mart.2010, 17:42
O zaman adama derlerki sen önce kendi tuttuğun takıma bak.Şampiyonlar Ligine katıldı kaç yedi,kaçıncı oldu.Uefa'ya katıldı ne oldu ? Yani böyle şeyleri yazmak istemiyorum ama öyle oluyor yani.
Maça gelirsek baya sert geçmiş.Her iki takımada bazı kararlar es geçilmiş.Semih'in pozisyonuydu galiba evet orda faul var ama semih dışarda düşmüş penaltı değil yani.Ama iki takımada kararlar verilmemiş.
Buradaki Besiktas'in basarisini mi konusuyoruz, Galatasaray'in mi? Diger takimlarin daha basarisiz olmasi GS'nin bir basarisini mi yuceltir? Senin yaptigina cevap verememek ve konuyu saptirmak denir.....
RaSenGan
14.Mart.2010, 17:47
Buradaki Besiktas'in basarisini mi konusuyoruz, Galatasaray'in mi? Diger takimlarin daha basarisiz olmasi GS'nin bir basarisini mi yuceltir? Senin yaptigina cevap verememek ve konuyu saptirmak denir.....
Konuyu saptırmanın,konu dışında konuşmanın ne demek olduğunu biliyorsun da GB-FB maçı başlığı altında neden GS'nin başarısını tartışıyorsun ?
bjk4ever
14.Mart.2010, 17:57
Konuyu saptırmanın,konu dışında konuşmanın ne demek olduğunu biliyorsun da GB-FB maçı başlığı altında neden GS'nin başarısını tartışıyorsun ?
Topigi tekrar dikkatlice okursan kimin konuyu saptirdigini net bir sekilde gorursun zaten. Bazi insanlar maalesef objektif olamadigi icin cok alingan oluyor ve herseyi ustlerine aliyor, o yuzden konu sapiyor. Ki Sekopej ve ben net bir sekilde GS'ye dogru yazilmis bir mesaj olmadigini belirttik zaten....
Suicider
14.Mart.2010, 17:58
Konu Dönüp Dolaşıp Nası Gs ye gelmişse Fener Konuşulsun Lütfen..
BaFraLı
14.Mart.2010, 18:01
E sen konuşuyorsun ya yok Gs'nin UEFA Kupasını alması tesadüfmüşte yok şöyleymişte.Bende diyorumki sen ilk önce kendi tuttuğun takıma bak.Şampiyonlar Ligine direk katılmışta ne olmuş ? UEFA kupasına girmişte ne olmuş.Şimdi maç skorlarınıda yazardımda gerek yok yani.Diğer takımların başarısız olması tabiki Galatasaray'ın başarısını yüceltmez.Ama ben şuan Galatasaray'dan çok Bursaspor şampiyon olsun istiyorum hemde canı gönülden.Yani yaptığın konuşmalar çok anlamsız.Tesadüfmüş harbiden mi tesadüf ?.Bi takım bi kupayı alır sonra 50 senede alamayabilir.Ama o alınan kupanın tesadüf olduğunu göstermez.Ha son 2 senedir şanssızlıktır gidiyor.İlk önce HSV sonra A.Madrid.Bu turları geçebilsek şans yanımızda olsa belki daha farklı olucak.BuAma şurda yazdıklarmızda çok boş yani FB maç konusunda tartıştığımız şeye bak.Ama sen bunu çok iyi yapıyosun herhangi bir maç konusunda takımın yok 10 sene önce aldığı kupadan bahsediyorsun :).Ama tabi sana göre tesadüftür bize göre söke söke.
Sekopej
14.Mart.2010, 18:03
Futbolda Galatasaray'ın avrupada en başarılı Türk takımı olduğunu, onun başarısını geçmeyi bırakın, yaklaşmayı bile henüz başaranın olmadığını kabul etmeyecek kişi yoktur zaten. O nedenle durduk yere diğer takımların aldığı başarısız sonuçların gündeme gelmesini ben anlayamadım.
Futbolumuzun ne kadar kötü durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Takımlarımızın zaten devlerle yarışma ihtimali "0" ama en azından bir Lyon, bir PSV olabilirdi, ligi domine ederken avrupada da istikrarlı şekilde 2-3 tur geçebilirdi üst üste ama yapamadılar.
Zaten ligi domine eden bir takım olamadıktan sonra, avrupada şubat ayını görmemiz bile bizim için mucize.
BaFraLı
14.Mart.2010, 18:08
O nedenle durduk yere diğer takımların aldığı başarısız sonuçların gündeme gelmesini ben anlayamadım.
Abi işte bende diyorumki arkadaş diyorya tesadüfmüş diye.Bende diyorum o zaman başka bi takım yapsın bunu belki tesadüfen yapar.Tesadüf diyorya arkadaş.Sanki çok kolay kazanılan bir kupada.Ha tabi bunu fanatik FB'li birine sölesen 10 yıl önce bi kupa almışla hala onla övünüyor derler.E övünmicekte napıcak.Ki böyle bir başarı Fenerbahçe bile alsa ben her ortamda övünürüm bir Türk takımı aldığı için böyle bir kupayı.Keşke ligimizden başka bi takım daha kazanabilse bir Avrupa Kupası.Belki tesadüfen olur.Hayır bunda
Neron_FB
14.Mart.2010, 18:10
Fener havlusunu nazikçe bıraktı.. Bursaspor'a başarılar şampiyonluk yolunda :):)
Sekopej
14.Mart.2010, 18:19
Abi işte bende diyorumki arkadaş diyorya tesadüfmüş diye.Bende diyorum o zaman başka bi takım yapsın bunu belki tesadüfen yapar.Tesadüf diyorya arkadaş.Sanki çok kolay kazanılan bir kupada.Ha tabi bunu fanatik FB'li birine sölesen 10 yıl önce bi kupa almışla hala onla övünüyor derler.E övünmicekte napıcak.Ki böyle bir başarı Fenerbahçe bile alsa ben her ortamda övünürüm bir Türk takımı aldığı için böyle bir kupayı.Keşke ligimizden başka bi takım daha kazanabilse bir Avrupa Kupası.Belki tesadüfen olur.Hayır bunda
Uzun bir mesaj yazmıştım, okumadığın belli, tesadüf neden deniyor, tekrar edilmediği, başarıdan sonrası planlamadığı için. Fenerbahçe'nin ŞL'de çeyrek final oynaması da tesadüftü, çünkü sezon başında böyle bir hedef ya da planlama yoktu, bu başarı yakalandı, sonraki sezon grupta 2 puan toplayabildik sadece.
Bu demek değil ki oyuncuların akıttığı teri hiçe saymak ya da maçları sadece şansıyla kazandı demek. Burada tesadüf başarının planlı şekilde, kalıcı olmaması üzerine söylenmiş söz.
Ama siz öyle algılamak istemiyorsunuz, niye istemiyorsunuz onu da anlamıyorum? Neden bir Porto gibi olmadık diye isyan etmek yerine, tesadüf kelimesine takmışsınız?
Tesadüf alınan başarıyı küçümsemek, sahada söke söke alınan galibiyetleri yok saymak için söylenmiyor. Umarım artık anlamışsındır da gereksiz alınganlık yapmazsın bu konuda Tolgacım ve diğer arkadaşlar.
LaigLeNoiR
14.Mart.2010, 18:47
Fenerbahçe'nin beraberliği bence şampiyonluk yarışını iyice karıştırdı, keza Trabzon da berabere kalıp Kayseri ise yenilmişti. Bu akşam da G.Saray'ın puan kaybedeceğini düşünüyor ve bekliyorum.
Gençlerbirliği fena bir futbol ortaya koymadı ama hücumda bir türlü istenileni yapamadılar.
Bana göre maçın hakkı da beraberlikti ve öyle de sonuçlandı.
bjk4ever
14.Mart.2010, 18:56
E sen konuşuyorsun ya yok Gs'nin UEFA Kupasını alması tesadüfmüşte yok şöyleymişte.Bende diyorumki sen ilk önce kendi tuttuğun takıma bak.Şampiyonlar Ligine direk katılmışta ne olmuş ? UEFA kupasına girmişte ne olmuş.Şimdi maç skorlarınıda yazardımda gerek yok yani.Diğer takımların başarısız olması tabiki Galatasaray'ın başarısını yüceltmez.Ama ben şuan Galatasaray'dan çok Bursaspor şampiyon olsun istiyorum hemde canı gönülden.Yani yaptığın konuşmalar çok anlamsız.Tesadüfmüş harbiden mi tesadüf ?.Bi takım bi kupayı alır sonra 50 senede alamayabilir.Ama o alınan kupanın tesadüf olduğunu göstermez.Ha son 2 senedir şanssızlıktır gidiyor.İlk önce HSV sonra A.Madrid.Bu turları geçebilsek şans yanımızda olsa belki daha farklı olucak.BuAma şurda yazdıklarmızda çok boş yani FB maç konusunda tartıştığımız şeye bak.Ama sen bunu çok iyi yapıyosun herhangi bir maç konusunda takımın yok 10 sene önce aldığı kupadan bahsediyorsun :).Ama tabi sana göre tesadüftür bize göre söke söke.
Ya dogru sekilde oku, ya da okudugunu dogru sekilde algila.
Tesaduf kelimesini de dogru algilamak gerekir, lakin ortada emek ve hakedilmis bir kupa var. Ama basarinin devami istikrarli bir sekilde gelmezse o kupa planlamis birsey degil, sadece bazi faktorlerin bir araya gelmesiyle alinmis bir kupadir. Nasil ki BJKnin UEFAda ceyrek final oynamasi, FBnin 2 sene evvel CL'de ceyrek final oynamasi da tesadufse. Ama sen bunu Barcelona gibi, Manchester gibi, hadi bunlari gectim Porto gibi yapabiliyorsan o zaman tesaduf degildir iste.
Burada Besiktas'in basarisini mi konusuyoruz, Galatasaray'in mi? Diger takimlarin daha basarisiz olmasi GS'nin bir basarisini mi yuceltir? Senin yaptigina cevap verememek ve konuyu saptirmak denir.....
Bir daha da cevap yazmayacagim zaten....
uAburak89
14.Mart.2010, 19:01
Namağlup Uefa şampiyonluğunun hemen arkasından gelen şampiyonlar Ligi çeyrek finali de mi tesadüf ?
bjk4ever
14.Mart.2010, 19:10
GS'lilerin hepsinde galiba okuyamama sorunu var. Buna zaten cevap verdim daha onceden. Sekopej ve ben zaten konuyu net bir sekilde acikladik, anlama kapasitesine sahip olan ne demek istediklerimizi anlar, istemeyen at gozluklerini cikartip anlamaz. Daha fazla birsey de soylemeyecegim bu konuyla ilgili, cunku topigi kirletiyoruz.....
uAburak89
14.Mart.2010, 19:17
Kendince istediğin kılıfı uydur, tesadüf kelimesi çok itici bir kelimedir. Ben bu kelimeyi asla kabul etmiyorum, istikrar yok denilse bir yere kadar anlarım. Sen BJK'nin uefa çeyrek finalini yada FB'nin ŞL çeyrek finalini tesadüf olarak kabul edebilirsin bu benim sorunum değil. Çünkü zerre kadar ilgilendirmiyor beni. Ama bizim başarılarımız tesadüf değil, her ne kadar devamını getirememiş olsak bile. O kupa 1 yıllık takım ile alınmadı. ;)
Knightmare
14.Mart.2010, 20:21
helal olsun GB-FB maçını Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğuna kadar getirmeyi başarmışız :D
Ezequiel Manrique
15.Mart.2010, 13:45
Fenerbahçe ve Galatasaray'dan açılıp da UEFA Kupasına gitmeyen bir muhabbet olmuyor zaten. :D
Sadixx
16.Mart.2010, 01:06
Çok saçma sapan bir maç oldu . İki takımda maç yapmaya değil sanki çimlerde otlanmaya gelmişti .
Tesadüf dedikten sonra "başırıyı küçümsemiyorum, emek var orada" demek ne kadar tezat düşüyor birbirine bilmiyorum farkında mısın?
Ondan sonraki seneler kupayı alamayışımıza bir kelime, bir kılıf arayacak olursan buna istikrarsızlık diyebilirsin. Başarısızlık da diyebilirsin. Ama kazanılmış bir kupaya tesadüf demek, "onca şeyin bir araya gelip, oluşması" demek ve bunu yazdıktan sonra başkalarına da "nasıl anlayamıyorsunuz bunu" demek biraz fazla oluyor.
Nasıl Fenerbahçe 2 sene önce eze eze çeyrek finale kadar geldi? Şimdi ise ortaklıklarda yok. Beşiktaş desen Avrupa'da uefa'da çeyrek final dışında hiç olmadı gibi. Bütün bunların tekrarının gelmemesine tesadüf demek ayıp oluyor biraz. Türk futbolunun yapısı, yöneticilerin kafası, vs. vs. birçok sebep söylenebilir ama tesadüf ağır olur.
Porto örneği vermek haklı olmakla birlikte o kadar basit değil. "Neden porto olamıyoruz"un bir çok sebebi var. Yukarıda yazdığım vs. leri açmak gerekise, en öncelikli sebebi mental olarak Türk futbolunun Avrupa futbolundan geri olmasıdır. Coğrafi sebep olarak Avrupa'nın en doğusunda olmamızı da sayabilirim. Rusya da bunun dezavantajını yaşamakta. Yazacağım her maddenin uzun uzun açıklaması vardır. Bütün bunlara bakarak Galatasaray'ın o kupayı alması mucize bile sayılabilir.
Bu yüzden izin verin de birisi tesadüf dediği zaman Galatasaraylılar kızsın. Ve at gözlüğü takarak "tesadüf" yakıştırması yapanlara cevap versin. Çünkü Galatasaray'ın bunu başaramamasındaki tek etken mali olarak çöküşüdür. Jardel'li, Hagi'li, Taffarel'li kadrodan ertesi sene 5 tane kiralık futbolcuyla oynmasıdır. Hoş, o sene de Şampiyonlar ligi ilk gruplarını geçti, ikinci gruplarda son maçta Barcelona'ya 2-0 yenilerek elendi. Orda da bir galibiyet veya beraberlik alınsa çeyrek finale çıkılacaktı.
Bu arada konu Fenerbahçe konusuymuş. O da güzel.
SAİT71
16.Mart.2010, 12:50
Bence şuan itibari ile daumu gönderebilirsek belki bu sezon şampiyon bile olabiliriz ama zor bir ihtimal gelecek seneyi kurtarmak için bunu yapmak doğru bir tercih olacaktır..
yaman76hakanFB
16.Mart.2010, 13:04
Bence şuan itibari ile daumu gönderebilirsek belki bu sezon şampiyon bile olabiliriz ama zor bir ihtimal gelecek seneyi kurtarmak için bunu yapmak doğru bir tercih olacaktır..
Keşke öyle olabilse.. daum keşke şu dakika,şu saniye gitse.. Ama şampiyonluk mu? İşte o en imkansızı.. Çünkü bu takımın,bu oyuncuların şampiyonluk potansiyeli ve kazanma ruhu yok.. Değil Daum; Morinho'yu getirsen bu takımdan ne köy olur,ne kasaba.. (Sekiz maç üst üste kazandığımız dönemde de benzer şeyleri yazdığım için bunları rahatça ifade etme hakkını buluyorum kendimde..) Yanılıp şaşar ve bu sene kazara bir şampiyon olursak, bunun altından seneler boyu kalkamayız.. daha bir 5 sene bu vasıfsız oyuncu çekirdeğine , "herşeyi bildiğini sanan" yönetime memur ve mahkum kalırız.. Yok yaa; adamın öyle bir Brezilyalı saplantısı, öyle bir Selçuk,Deniz,Önder vesaire takıntısı var ki, her sene aynı ruhsuz kadronun bize yaşattığı aynı ıstırap.. "BU TAKIM BENİM ESERİM" DİYE YANLIŞINDA İNAT ETTİKÇE EDİYOR.. Farkında değil ki,pek yakında eserinin altında kalacak ve korkarım ki, bu hengamede yaptığı değerli işlerde yara alacak..
Bize ıslahat değil, takımın üzerine kurulduğu "ANA OMURGA"dan başlayarak köklü bir devrim lazım.. gerisi vesaire..
SAİT71
16.Mart.2010, 14:12
Ben Aziz Yıldırım'ın bu sezon olası lig 4. lüğüyada 3. lüğü sonrası ne yapacağını merak ediyorum..
Çünkü ilk yıl 3 sezonki sözü yattı..
Benim tahminime göre Daum gider, Dünya çapında bir yıldız alır ve yine bu sezon CL'den uzak kaldığımız son yıl olacak der... Merakla bekliyorum. En azından 2.lik bari gelse...
yaman76hakanFB
16.Mart.2010, 14:21
Ben Aziz Yıldırım'ın bu sezon olası lig 4. lüğüyada 3. lüğü sonrası ne yapacağını merak ediyorum..
Çünkü ilk yıl 3 sezonki sözü yattı..
Benim tahminime göre Daum gider, Dünya çapında bir yıldız alır ve yine bu sezon CL'den uzak kaldığımız son yıl olacak der... Merakla bekliyorum. En azından 2.lik bari gelse...
Muhtemelen "dünya yıldızını"da Alex'e danışarak alır.. Muhtemelen o da Alex'in Brezilya'dan ya bir akrabası, ya arka mahalleden arkadaşıdır.. ("Başkanım, Anelka'yı, Hoojdonk'u alalım" diyecek hali yok ya..) Oldu olacak, teknik adamlığı da Alex'e yaptırsın.. Zaten transferler de onun onayından geçmeden yapılmıyor..
Nerden baksan komedi.. Ve bize kurumsallıktan bahsedilirken..
Şampiyon olsak dahi (ki böyle bir ihtimal yok; ama olsak dahi) bu "samba rüzgarı" Fenerbahçenin kanayan yarası olmuştur.. Bu takımın,bu modelin ömrü dolmuştur..