Log in

View Full Version : İşte Galatasaray'ın cezası!

Börk
17.Mart.2010, 09:48
Bir kişinin tribünden düşmesi sonucunda Galatasaray Takımı PFDK'ya sevkedildi.

Galatasarayımız'ın Ankaragücü'nü 3-0 mağlup ettiği maçın ardından sarı kırmızılı takımın başı dertte.

Süper Lig karşılaşmasının ardından bir kişinin tribünden düşmesi sonucunda sarı kırmızılı ekip PFDK'ya sevkedildi.

Beşiktaşlı olduğu öne sürülen bir şahıs tribünlerden aşağı düşmüş; olayın ardından hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan taraftarın durumunun ciddi olduğu belirtilmişti.

Kavgaya karışan kişi ise polis kamerası tarafından belirlenmişti.

Galatasaray'ın bu vakadan sonra seyircisiz oynama ve saha kapatma cezası alması durumunda, Turkcell Süper Lig'de 28 Mart 2010'da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi de etkilenecek.

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs368.snc3/23678_400060473783_160468588783_4904541_7215513_n. jpg

KaPaLı
17.Mart.2010, 09:59
Seyircisiz derbimi olur ya. Allahtan orası çok yüksek değil bişey olmamıştır ona. Şükrü Saraçoğlu gibi olsa tuzla buz olurdu düşer düşmez.

Saha dışında yaşananlar için Ankaragücü kulubu ceza alacak. Galatasaray'ında alması lazım. 2-3 sene önce Ankara'da oynanan Ankaragücü - Beşiktaş maçında 2 takımda saha kapatma almıştı.

nannar
17.Mart.2010, 10:43
Yok arkadaş, seyircisiz oynama ya da saha kapatma cezası falan gelirse direk eyyama girer... Elin Beşiktaşlısı gelip tribünde olay çıkarıp atlıyor, sonra bizim takıma kesiliyor fatura... yok öyle....

KaPaLı
17.Mart.2010, 11:37
BJK'nin stadındaki bıçaklama olayındada bıçaklayan kişinin Fenerbahçe'li olduğu söylentisi vardı. Aynı şekilde Fenerbahçe - Everton maçında yaşanan silah patlamasında başka takım taraftarıydı.

BeeTLeJuiCe
17.Mart.2010, 11:53
Derbi seyircisiz olmasında ne olursa olsun...

El Barto
17.Mart.2010, 12:17
Para cezası çıkar.

Sekopej
17.Mart.2010, 12:44
Düşen kişini Beşiktaşlı olmadığını, sürekli Galatasaray tribününde maç seyrettiğini ailesi açıklamış. Bu nedenle Beşiktaşlıydı, ne işi var orada dayak yemesi için bahane değildir.

Asıl derbi var diye seyircisiz ceza verecekken para cezasına çevrilmesi eyyam olur.

Ama bunun cezasının seyircisiz oynama olacağını düşünmüyorum, para cezası verilir. Ayrıca bu düşen taraftarın hastanede bilinci yarı açık şekilde kontrol altında olduğunu söyledi haberlerde.

nannar
17.Mart.2010, 12:55
Düşen kişini Beşiktaşlı olmadığını, sürekli Galatasaray tribününde maç seyrettiğini ailesi açıklamış. Bu nedenle Beşiktaşlıydı, ne işi var orada dayak yemesi için bahane değildir.

Asıl derbi var diye seyircisiz ceza verecekken para cezasına çevrilmesi eyyam olur.

Ama bunun cezasının seyircisiz oynama olacağını düşünmüyorum, para cezası verilir. Ayrıca bu düşen taraftarın hastanede bilinci yarı açık şekilde kontrol altında olduğunu söyledi haberlerde.

Atlayan kişi eğer GS taraftarıysa o zaman para cezası verilsin tabiki de fakat o adam ölmez de yaşarsa bir daha maça falan alınmasın... Arkadaş futbol izlemeye değil kavga etmeye gelenler yüzünden kulüplerin canı yanıyor... Güvenlik güvenlik deniyor fakat sahaya giren 20-25 bin insanın her hareketini aynı anda kontrol etmek için herkesin yanına bir polis dikmek lazım... Bıçağı öyle ya da böyle içeri alan adamın başka bir taraftarı bıçaklama süresi en fazla 10 saniyedir!!! 10 saniyelik bir boşluğu da her türlü güvenlik tedbirinde bulursunuz... Yani adamı çileden çıkartıyor bu tür holigan davranışları...

KaPaLı
17.Mart.2010, 13:02
Ölen kişi Beşiktaş taraftarıydı ama 3 maç aldı ne alaka. O takımın taraftarı diye az cezamı verilmesi lazım.

Sekopej
17.Mart.2010, 13:04
Adamın sarhoş olduğunu düşünüyorum, zaten ailesi eğer iyileşebilirse, hastaneden çıkabilirse maçlara gitmesine asla izin vermeyeceğiz diyor.

Bence burada düşen taraftar kadar, orada onu döven ve düşmesine sebep olan kişi bulunup cezalandırılmalı. Savcılık serbest bırakmış sanırım kendisini, en azından federasyon maç izlemesini yasaklamalı stadlarda.

nannar
17.Mart.2010, 13:10
Ölen kişi Beşiktaş taraftarıydı ama 3 maç aldı ne alaka. O takımın taraftarı diye az cezamı verilmesi lazım.

o zaman 5 maç saha kapatma , 3 maç seyircisiz versinler, uyar mı size ? :)

nannar
17.Mart.2010, 13:11
Adamın sarhoş olduğunu düşünüyorum, zaten ailesi eğer iyileşebilirse, hastaneden çıkabilirse maçlara gitmesine asla izin vermeyeceğiz diyor.

Bence burada düşen taraftar kadar, orada onu döven ve düşmesine sebep olan kişi bulunup cezalandırılmalı. Savcılık serbest bırakmış sanırım kendisini, en azından federasyon maç izlemesini yasaklamalı stadlarda.

zaten onu da kapıdışarı etsinler... maç izlemek dışında başka amaçlarla sahaya girenler kulübe zarar veriyor...BJK'de de böyler,FB de de böyle, bizde de böyle...

KaPaLı
17.Mart.2010, 13:17
Bana uyar her türlü farketmez. Eğer ortada suç unsuru varsa gereken ceza X kulubunede verilmeli Y kulubunede. Ama sen X kulubune verdiğin cezayı Y kulubune veremiyosan o zaman bırakıp gideceksin.

bursa_mc
17.Mart.2010, 13:21

1500 Tl ve 6 ay men cezası verilir.Çünkü taraftara verilen ceza hep böyle oluyor.

nannar
17.Mart.2010, 13:37
1500 TL'yi de taksite bölerler tamam işte... :D

El Barto
17.Mart.2010, 13:38
Adamı aşağıya ittiği iddia edilen arkadaşı kombine kartından bulmuşlar zaten ve uyuşturucu kullanmaktan sabıkası var gibi şeyler yazıyordu.

Ona bir ceza gelir. Kulüpte güvenlik açısından stadda sorun teşkil edecek bir durum olduğu düşünülürse para cezası alır.

bjk4ever
17.Mart.2010, 13:59
Inonu'de adam bicaklandiginda 3 mac ceza verilmisti, buna ne verilecek merak ediyorum. Bir de olaya 'derbi maci seyircisiz mi olur yahu' seklinde yaklasan insanlara diyecek laf bulamiyorum.....

I3esiktas
17.Mart.2010, 16:04
Adam Beşiktaşlı degilmiş. Forumda 2 Dakikada yok adam Beşiktaş diye bagırmış, Yok ua adamı uyarmış bagırma diye gibi boş laflar uyduran galatasaraylılara selam olsun. Bundan sonra birşeyler sıkınca olayı görüp uydursunlarki, olay netleşince cevap vericek durumları olsun.

Cezaya gelirsek, Bana göre para cezası verilir öylede olması lazım.

uAburak89
17.Mart.2010, 16:21
Sonunda -mış eki kullanarak yazdık ne yazdıysak, ayrıca ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Adam Beşiktaşlı olmayabilir ama Beşiktaş diye bağırdıysa, kavga çıkardıysa hangi takımlı olduğunu düşünmek lazım, Trabzonsporlu falan mı denilseydi. xD

Bir tarafımızdan bir şey uydurmadık, konuşulanlar buydu, iddialar buydu onları yazdık, her iddia doğru çıkacak diye bir kural yok nihayetinde değil mi ?

Savcı bile olayın üstüne gitmediğine göre, para cezası gelecektir bence.

Fernando Gago
17.Mart.2010, 17:12
Galatasaray'a ceza verilmeyeceğini düşünüyorum Ama bu çifte standart olacak o da ayrı bir konu . Adamın illa ölmesi mi gerekiyordu ceza için

Nedvedmania
17.Mart.2010, 17:46
Adam Beşiktaşlı degilmiş. Forumda 2 Dakikada yok adam Beşiktaş diye bagırmış, Yok ua adamı uyarmış bagırma diye gibi boş laflar uyduran galatasaraylılara selam olsun. Bundan sonra birşeyler sıkınca olayı görüp uydursunlarki, olay netleşince cevap vericek durumları olsun.

Cezaya gelirsek, Bana göre para cezası verilir öylede olması lazım.

Burak Abinin de dediği gibi o söylenenler miş - mış ekiyle kurulan cümlelerdi. Kesinlik yoktu.

Kesin olan tek birşey var oda adamın kendi kendini atması.

Saha cezası gelmez. Bana kalırsa para cezası da gelmemeli. Her maçta mutlaka kavga çıkıyor zaten. Sürekli ceza yağması lazım takımlara.

Bence tek suçlu güvenlik (!) görevlileri. Çoğu görevlerini düzgün yapmıyor. Kaç kavgaya tanık oldum hepsinde izlediler. Hiç müdahale etmediler. Hepsinde diğer taraftarlar ayırdı. Görevliler geç algılıyor sanırım kavgayı Tartışma başladığı anda müdahale edeceksin , tartışmadan sonra değil. Kavga başladıktan sonra tek başına müdahale etsen neye yarar zaten. Koymuşlar koskoca tribüne azıcık güvenlik görevlisi (Yaşlarıda en az 40 zaten).

Özel Eğitilmiş ve Genç görevliler lazım tribünlere.

KaPaLı
17.Mart.2010, 18:01
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1671568&postcount=170

Bak bu senin mesajın. Çok net konuşuyosun ama şimdi birden dönüyosun. Burak'ta Beşiktaşlıymış atmış kendini türünden yazıları var. -mış demişiz diye bişey varmı ya :n: Ya öyledir ya değildir. Noktayı koyduysan 1 kere çevirmeyeceksin onu virgüle.

Özel güvenlik falan demişsinde onlar hiçbirşey yapamaz tribünde. Ankara'dan biliyorum adamlar sadece tellerin dışında ne küfürler ne laflar geliyo onlara. Ne kavgayı ayırabilirler nede olayları yatıştırırlar.

uAburak89
17.Mart.2010, 18:16
Adamın bilinci yerinde değil kendisinin açıklık getirmesi lazım olaya. Ben ne duyduysam onu yazdım buraya. Birebir yaşamadım ki nokta koyayım.

Hatta abisi yada akrabasının açıklaması da tam olarak inandırıcı olamaz. Yalan söylemedikleri ne malum ?

Nedvedmania
17.Mart.2010, 18:55
Nasıl bir türkçe yapın var anlamış değilim. Bilmiyorsan muş ekinin görevini anlatabilirim.

Bu cümlenin neresi kesin ?

"Olayları bilmeden konuşuyorsunuz. Adam ALKOLlüydü ve Beşiktaş lehine tezahurat yapıp bizimkilere küfür ediyormuş. "

Evet adam alkollü. Bu kesin birşey varmı itirazın ? Beşiktaş lehine küfür ediyormuş . Buda kesin olmasına rağmen kendi kulağımla duymadığım için "muş" ekini kullandım. Varmı itirazın ?

Kusura bakmayın ama bazen suçlamak için saçmalıyorsunuz.

uAburak89
17.Mart.2010, 19:08
Nasıl bir türkçe yapın var anlamış değilim

Sorunun cevabı arkadaşın bu cümlesinde mevcut aslında...

Burak'ta Beşiktaşlıymış atmış kendini türünden yazıları var.

Fearless Coward
17.Mart.2010, 19:30
O sarhoş olan adam GS'li ve ya BJK'li farketmez adamı döven kişi eğer güvenlik gelmeseydi o adamı kurtaracaktı ve düşmeyecekti oradan tam kurtaracakken güvenlik geliyor ve döven adamı tutuyor o zamanda sarhoş adam atlamış oluyor..

Universal
17.Mart.2010, 19:40
Bir derbi maçı seyircizi olursa yazıklar olsun Türk futboluna nede olsa marka değerimiz artıyor.

Alicanfmfan
17.Mart.2010, 21:25
Siz gidin kadıköy'e sarhos olun en büyük cimbom diye bagırın farketmez her yerde yapın bakalım ne olacak , üstüne bembeyaz ve kollarda siyah var üstelik kapalı'da ;)

KaPaLı
17.Mart.2010, 21:46
Eee bende Siyah üstüne gri veya beyaz çubukları olan Adidas Polar giyiyorum bendemi Beşiktaşlıyım :n: Denizlispor maçlarına KSK maçlarına gidiyorum böyle. Alaka yaptın yani Alican : )

Alicanfmfan
17.Mart.2010, 21:48
görüntüler ortada , siz bizleri tahrik etmek için buradasınız ama herşey ortada ne yazıkki :)

Nedvedmania
17.Mart.2010, 21:50
Gerçekten işiniz gücünüz tahrik etmek. Ama bunu yaparken bile kendini söylediklerinizden emin değilsiniz. Ve sürekli boşa çıkıyor iddalar :)

KaPaLı
17.Mart.2010, 21:53
Doğru adam düşerken bağırıyo ben Beşiktaşlıyım diye. Olayın neden çıktığı bile belli değil. Bir kılıf uydurmak gerekiyodu ve şu anda bu kılıf uyduruldu. Eğer aşağıya düşen şahıs kendine gelirse herşey gün yüzüne çıkacak zaten.

Ama tekrar diyorum adamın üstüne Beyaz polar ve kollarında siyah şerit olması onu Beşiktaş'lı yapmaz.

E.Cartman
17.Mart.2010, 22:01
Burak Abinin de dediği gibi o söylenenler miş - mış ekiyle kurulan cümlelerdi. Kesinlik yoktu.

Kesin olan tek birşey var oda adamın kendi kendini atması.

Saha cezası gelmez. Bana kalırsa para cezası da gelmemeli. Her maçta mutlaka kavga çıkıyor zaten. Sürekli ceza yağması lazım takımlara.

Bence tek suçlu güvenlik (!) görevlileri. Çoğu görevlerini düzgün yapmıyor. Kaç kavgaya tanık oldum hepsinde izlediler. Hiç müdahale etmediler. Hepsinde diğer taraftarlar ayırdı. Görevliler geç algılıyor sanırım kavgayı Tartışma başladığı anda müdahale edeceksin , tartışmadan sonra değil. Kavga başladıktan sonra tek başına müdahale etsen neye yarar zaten. Koymuşlar koskoca tribüne azıcık güvenlik görevlisi (Yaşlarıda en az 40 zaten).

Özel Eğitilmiş ve Genç görevliler lazım tribünlere.

Güvenlik görevlilerin umrundamı tribün olayları maç izliyor adamlar :n: iş çok büyürse müdahale ediyolar..

Estranged
17.Mart.2010, 22:05
Düşen -ya da atlayan- kişinin dayaktan kaçtığı besbelli.Bu konuyu bu kadar fanatizme çekmekte anlam yok,bir insanın ne yaparsa yapsın 20 metre düşmesine neden olacak şekilde düşmesi kişinin hak ettiği bir şey değildir.Bu olanlar Getafe-Zaragoza maçında olsa düşmesine neden olacak adama cani damgası vurulacağı bariz.

Renkler değişti diye kararlar da değişmemeli.Futbolumuzun ve taraftarımızın en bariz eksiği de o,objektiflikten uzaklar.

Buradaki arkadaşlarda yine bir nebze var bu fanatizm,dışarıda "Galatasaraylı adam öyle şey yapmaz,adam kendi atlamıştır bilerek" diyeni bile duydum.

Cezanın ne olması gerektiğinde ise bir fikrim yok,ama para cezası gelebilir."Bundan sonraki evindeki maç derbi,seyircisiz oynanmaz" diye saha kapatmayı ertelemek,veya kaldırmak çifte standart olurdu.Umarım bu kararın verilmemesinin nedeni "derbimiz" olmaz.

Universal
17.Mart.2010, 23:15
Benim en sevdiğim t-shirt rengi beyaz ve siyah. Beşiktaş'lı mıyım? En sevdiğim polar kazak rengi kırmzıı Galatasaraylı mıyım? Daha bugün üstümde siyah nike dri-fit pantolon, beyaz rengde istanbul t-shirt'ü, kırmızı bir polar vardı. Bu tarz açıklamalar vakit ve kelime kaybıdır. Asıl tartışılması gereken böyle bir maçın seyircisiz oynatılma ihtimalidir. Umarım kabul görmez.

RaSenGan
17.Mart.2010, 23:33
Benim en sevdiğim t-shirt rengi beyaz ve siyah. Beşiktaş'lı mıyım? En sevdiğim polar kazak rengi kırmzıı Galatasaraylı mıyım? Daha bugün üstümde siyah nike dri-fit pantolon, beyaz rengde istanbul t-shirt'ü, kırmızı bir polar vardı. Bu tarz açıklamalar vakit ve kelime kaybıdır. Asıl tartışılması gereken böyle bir maçın seyircisiz oynatılma ihtimalidir. Umarım kabul görmez.

Hiç FB maçına siyah beyaz renklerle,kırmızı renklerle gittin mi peki abi ? :) Dışarda hangimiz giymiyoruz ki siyah,beyaz,lacivert,kırmızı renkleri.

Universal
17.Mart.2010, 23:44
Kurallar yanlış, bir kaç kişinini yaptığını bütün tribünler cezasını çekmemeli. Kombine alan kişi çok büyük zarar yaşıyor, umarım TFF bu maçın bir derbi olduğunu ve alacakları kararında buna göre etken olması gerek. En kötü ihtimal başka bir stadda seyircili oynanması bile daha iyi olur.

Nedvedmania
17.Mart.2010, 23:45
Aşağı göz göre göre atlarsa ne yapayım kardeşim, gören de kazayla filan düştü veya atıldı sanacak. Resmen elleriyle destekleyerek kendini aşağı atıyor, ki alkollü olduğu yönünde de birçok söylenti var.

...

Söylenti değil. Gerçek. Hastanede yapılan kontroller sonucunda belirlenmiş.

Alicanfmfan
17.Mart.2010, 23:46
Hürriyet'in ne kadar yandas bir gazete oldugunu biliyoruz aynı bizim cogu basın gibi !

Biz futbolcularımızı mactan sonra dövmedik , tribünde olaylar cıkmamıstır hiç bir zaman tabiki bir futbolcu orasını burasını gösterdigi vakit ! çıkar engelleyemessin ,

Video'yu izleyin , Adam sahor kafa bi milyon sorunları var çıkmıs oraya bagırıyor Beşiktaş lehine tezahürat bişey dememişler ama küfür gelince dayananamıs gitmis vurmus sonra asagıya düşerkende tutmaya calısmıs o inatla asagıya atlamıs o kafayla asagıyı ne zannettiyse , olay bu , kanıtlarda var neyi tartısıyorsunuz.

Şunu söyliyeyim ki , derbi seyircili de olsa seyircisizde olsa o gün yine Mecidiyeköy'deyiz rahat olun ;)

I3esiktas
17.Mart.2010, 23:47
Hürriyet'in ne kadar yandas bir gazete oldugunu biliyoruz aynı bizim cogu basın gibi !

Biz futbolcularımızı mactan sonra dövmedik , tribünde olaylar cıkmamıstır hiç bir zaman tabiki bir futbolcu orasını burasını gösterdigi vakit ! çıkar engelleyemessin ,

Video'yu izleyin , Adam sahor kafa bi milyon sorunları var çıkmıs oraya bagırıyor Beşiktaş lehine tezahürat bişey dememişler ama küfür gelince dayananamıs gitmis vurmus sonra asagıya düşerkende tutmaya calısmıs o inatla asagıya atlamıs o kafayla asagıyı ne zannettiyse , olay bu , kanıtlarda var neyi tartısıyorsunuz.

Şunu söyliyeyim ki , derbi seyircili de olsa seyircisizde olsa o gün yine Mecidiyeköy'deyiz rahat olun

Buda yeni söylenti heralde, Bakalım daha ne söylentiler çıkıcak ispatlandıkça :)

uAburak89
17.Mart.2010, 23:49
Medya önce attı dedi, sonra atıldı denilmeye başladı, bugün itildi diyor. xD Bu arada sırf ceza alalım diye acayip acayip yorumlar yapanlar var. Adam atlarken Beşiktaşlıyım dememiştir herhalde, muhtemelen aaa! diye bağırmış olabilir. Adam bir şey söyledi, bir şey yaptı ki dayak yedi değil mi ? 3-0 kazandığımız maçın arkasından herkes gayet mutluyken kim durduk yere, sebepsiz yere birini dövmeye kalkar ki ? Ceza almamamız için derbi bahanesine hiç gerek yok, gerekçe bu olamaz. Saçma sapan bir olay ya şaka gibi. Düşününce sinirlerim zıplıyor...

LaigLeNoiR
17.Mart.2010, 23:58
Düşen -ya da atlayan- kişinin dayaktan kaçtığı besbelli.Bu konuyu bu kadar fanatizme çekmekte anlam yok,bir insanın ne yaparsa yapsın 20 metre düşmesine neden olacak şekilde düşmesi kişinin hak ettiği bir şey değildir.Bu olanlar Getafe-Zaragoza maçında olsa düşmesine neden olacak adama cani damgası vurulacağı bariz.

Renkler değişti diye kararlar da değişmemeli.Futbolumuzun ve taraftarımızın en bariz eksiği de o,objektiflikten uzaklar.

Buradaki arkadaşlarda yine bir nebze var bu fanatizm,dışarıda "Galatasaraylı adam öyle şey yapmaz,adam kendi atlamıştır bilerek" diyeni bile duydum.

Cezanın ne olması gerektiğinde ise bir fikrim yok,ama para cezası gelebilir."Bundan sonraki evindeki maç derbi,seyircisiz oynanmaz" diye saha kapatmayı ertelemek,veya kaldırmak çifte standart olurdu.Umarım bu kararın verilmemesinin nedeni "derbimiz" olmaz.

Herşeyi anlatmış Yağız. Tebrik ederim ve imzamı atıyorum.

LaigLeNoiR
18.Mart.2010, 00:00
Söylenti değil. Gerçek. Hastanede yapılan kontroller sonucunda belirlenmiş.

Bu arada onu aynı şekilde döven kişi de sanıyorum Alkollüymüş. Ntv'de dün haberde öyle söylenmişti.

Nedvedmania
18.Mart.2010, 00:03
Bu arada onu aynı şekilde döven kişi de sanıyorum Alkollüymüş. Ntv'de dün haberde öyle söylenmişti.

İşte bunu atmışlardır. Bende izledim aynı haberi. "2 alkollü taraftarın kavgası" diyordu. atlayan garanti alkollü ama diğerini bilemez kimse. Adamı sahada yakalayamamışlar. Ertesi sabah iş yerinden yakalamışlar. Yani alkol kontrolü yapamazlar.

Alkolün ağızdaki etkisi ertesi güne kadar kalıyormu bilmiyorum tabi :)

di canio
18.Mart.2010, 00:09
Bence de seyircisiz maç cezası çok saçma. Bir olay oluyor, 3 kişi 5 kişi arasında. Benim için önemli olan cezayı kulübün çekmesi değil. Cezalandırılan takımlarını desteklemeye gelen diğer taraftarlar oluyor. Ancak bu olayların önüne de geçilmesi gerekiyor. Bunun için de radikal cezalar önemli. Ama bunu yaparken de benzer olaylarda farklı kararlar veren Federasyon ne kadar başarılı olur, hatta başarılı sıfatına yaklaşabilirler mi? Hiç sanmıyorum. Kulübe para cezası versen, olay yaratanlar için sorun olmaz. Kendi ceplerinden çıkmıyor. Kendilerini içeri alsan, olay yaratanların çoğu bağlantılı kişiler. Salıverilmeleri 1-2 saat sürmez. Puan silsen, benzer olayda Denizlispor'dan Antalyaspor'dan 3 silersin, Fenerbahçe'den Galatasaray'dan Beşiktaş'tan 1 silsen bile kıyamet kopar.

Peki bu olaylarda sorumlular kimler? Öncelikle olayları çıkaranlar. Onları emniyetten alan yöneticiler. Yöneticilerin almasına imkan sağlayan emniyetçiler. Adil bir yönetim ve idare gösteremeyen federasyon. Galatasaraylı ve Beşiktaşlıya göre Fenerbahçeli, Fenerbahçeliye göre Galatasaraylı medya.
Hangisine ceza vereceksin ki? Herkes suçlu.

Tribünden atlayan adam. Kendisini 10 saniye önce yumruklayan adam, o kendisini atmaya çalışırken tutacakmış halbuki. Engel olacakmış atlamasına. Varsayalım tuttu. Atlayamadı o adam. Sonra? Yumruk yemeye devam. Bu olay yaşanmıştır. O kişinin ölmemiş olması olayın vehametini azaltmaz. O kişiyi atlamasın diye tutacak demek diğerinin vahşiliğini azaltmaz. Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçındaki cinayetten farksızdır bana göre bu olay. Fenerbahçe-Everton maçındaki olaydan da.

Ha şunu da belirteyim ki; çıkmayacağını düşünmeme rağmen yazdıklarımdan, Galatasaraylılar böyle ama Fenerbahçeliler hiç yapmaz böyle şeyleri gibi anlam çıkaranlar çıkacaktır. O yumruk atan kişi gibiler her takımda var. Galatasaraylı yapmaz, Fenerbahçeli hiç yapmaz. Beşiktaşlı en asil taraftar değil. Kimse kimseyi siz böylesiniz siz şöylesiniz diye suçlayamaz. Çünkü herkes aynı. Battıkça da batıyoruz.

bursa_mc
18.Mart.2010, 13:11
Yaşanan bu tip olayların kurallara göre cezası varsa,ceza verilmeli.

Börk
18.Mart.2010, 14:00
"Bu konuyu keşke açmasaydım" diyorum.Bu kadar birbirimizi kırmaya bile yönelik olacaksa kimse konu açmasın.Millet birbirini tahrik ediyor,birisi fanatiklik yapıyor,diğeri takımını koruyor.Tartışma çıkmasa şaşardım zaten.Galatasaray olunca mümkün mü çıkmaması?

DenizlispoR
18.Mart.2010, 14:04
"Bu konuyu keşke açmasaydım" diyorum.Bu kadar birbirimizi kırmaya bile yönelik olacaksa kimse konu açmasın.Millet birbirini tahrik ediyor,birisi fanatiklik yapıyor,diğeri takımını koruyor.Tartışma çıkmasa şaşardım zaten.Galatasaray olunca mümkün mü çıkmaması?
Konu hakemler olunca mümkün mü tartışma çıkmaması ?

Börk
18.Mart.2010, 14:08
Konu hakemler olunca mümkün mü tartışma çıkmaması ?

Değil.Ama şunu bil ki senin takımın Denizlispor'da bu hakem hatalarından etkileniyor.Ona göre biç konuş:D

DenizlispoR
18.Mart.2010, 14:12
Değil.Ama şunu bil ki senin takımın Denizlispor'da bu hakem hatalarından etkileniyor.Ona göre biç konuş:D
Hakemler hep eleştirilir bu değişmez yani :D.

Börk
18.Mart.2010, 14:16
Hakemler hep eleştirilir bu değişmez yani :D.

İşte o yüzden hakemlik en zor meslek diyorlar.Bir taraf için doğru kararsa,diğer taraf için yanlış oluyor.Çok zor:D

DenizlispoR
18.Mart.2010, 14:18
İşte o yüzden hakemlik en zor meslek diyorlar.Bir taraf için doğru kararsa,diğer taraf için yanlış oluyor.Çok zor:D
Gerçekten çok zor iş :D.

sananes
18.Mart.2010, 14:51
şimdi öncelikle adam düştü mü kendini mi attı meselesi var bence kaçayım derken düştü hani iki kişide çekerde biri kurtulunca arkaya doğru savrulur burda böyle bişey oldu bence. ki fark etmez bu konuşulan keza orda adamı baya dövmüş diğer taraftar sonuç olarak münferit bi olay dense de gs tribünündeki biletli seyircinin yaptıklarından gs sorumludur diyo benim mantığım.her takım için doğru olan bu yani ayrıca ev arkadaşımın kombinesi var saraçogluna genelde bugün ki gibi hava kosullarında adidasın siyah beyaz kapşonlusunu giyip gidiyo yani kıyafetten takım yorumu yapmak saçma geldi bana.muhtemelen para cezası çıkacaktır tabi daha önceki örnekleride inceleyip karar vermek en doğrusu bana kalırsa..

C h A o S
18.Mart.2010, 15:03
Yapılan olayın arkasında hangi sebep olursa olsun tribünlerimizin galeyana gelmemesi lazımdı.Sonuçta ölümle cebelleşen kişi bir insan.Kim bilir şimdi ailesi,sevenleri ne durumdadır.Birde o taraftan düşünmek lazım..Tribünlerimiz alkollü bir kişiye bence aldırış etmemesi lazımdı.Kaldıki abisi fanatik Gs'li,tribünlerde tanınan biri felan dedi.Alkolün etkisiyle bir takım sözler söylemiş olabilir.Aldırış etmemek lazımdı.Kaldıki aşağı düşmese belki daha kötü bir sonuç ortaya çıkabilirdi.Kapalıda 5 bin kişinin arasında linç edilmesi gibi..
Yinede bu olayın bizim tribünümüzde olması ve Galatasaray adının altında geçmesi imajımızı zedelemiştir..

Fernando Gago
18.Mart.2010, 22:42
185.000 TL para cezası verildi :)

Börk
18.Mart.2010, 23:01
Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 3-0 mağlup ettiği maçın ardından bir kişinin tribünden düşmesi sonucunda PFDK'ya sevkedilen sarı-kırmızılı takımın cezası belli oldu.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yaşanan bu olayın ardından Galatasaray'a 185 bin TL para cezası verdi.

Turkcell Süper Lig'de 27. haftada oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi seyircili oynanacak.

PFDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray A.Ş.'nin, 14.03.2010 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - MKE ANKARAGÜCÜ Turkcell Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 80.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş.'nin, yayın yetki belgesi olmayan TV kuruluşunun stadyumda çekim yapmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle GALATASARAY A.Ş.'nin, toplam 185.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi."

RaSenGan
18.Mart.2010, 23:06
Uygun bir ceza olmuş.

KaPaLı
19.Mart.2010, 09:12
ANKARAGÜCÜ SPOR Kulübünün, 14.03.2010 tarihinde oynanan Galatasaray. - Ankaragücü müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KEND...İ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 80.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Ankaragücü Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir

Kayseri maçı seyircisiz :) Herhalde böyle olunca cezaları yağdırmak daha kolay oluyo. Yok arkadaş 1 şampiyonluğunuz olacak İstanbul takımı olacaksınız o zaman kral sizsiniz. Helal olsun tff. Zaten geçen hafta belli etmiştin tarafsızlığını bu kararla tescillemiş oldun. Kavga zaten Ankaragücü - Ankaragücü arasında geçti. İstanbul Ankaragücü tayfa Mecidiyeköy'ün ara sokakların pusu kurup onlar taşladı otobüsleri. He sonra bide taraftar İstanbul'da düştü ama sonuçları Ankara'da ortaya çıktı. Helal olsun aynen devam edin. Levent Kızıl yapmıştır bu kararıda demi o demiştir şampiyonlukta rakibimiz olan Galatasaray'ın sahasını kapatmayın diye. O demiştir kardeş kulubumuze yağdırın ama Şampiyonlukta rakibim Galatasaray'a dokunmayın diye. Bakın dalganıza ya

http://www.sppor.com/upload/resimler/haber/1268946059-gs%5B1%5D.jpg

Burası Ankara zaten (::).

C h A o S
19.Mart.2010, 09:46
Yerinde cezalar bana göre.

bursa_mc
19.Mart.2010, 11:39
Ankaragücü'ne çok rahat seyircisiz cezası veriliyor.Maşallah..Yaşasın içimizdeki tarafsız TFF!!!

KaPaLı
19.Mart.2010, 11:59
Orası ANKARA çünkü Mertcan. Stadta adam düşer ceza yok. Ankara'da küfür edilir 5-6 sn bazı tezahüratların içinde var çat 40.000 TL ceza. Ama toplu küfür edilir onları duymaz gözlemci.

bursa_mc
19.Mart.2010, 12:28
İstanbul takımlarını koruyorlar ne deyince suç oluyor.Ortada herşey..

Nedvedmania
19.Mart.2010, 13:35
Bizim ceza gayet normal olmuş. Bu bekleniyordu zaten. Ama Ankaragücü'nünkü biraz ağır olmuş sanırım. 4. kere yapılmış yazıyor oda var bide.

fm_monster
19.Mart.2010, 19:40
Sahaya insan atmak münferit, para atmak suç!

Türkiye'de, futbolun ve futbol sahalarının daha güvenli ve seyir zevki yüksek yerler olabilmesi adına görev yapan ve genel hatlarıyla futbolu düzene sokan kurullar mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altındaki bu kurumlardan biri de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yani PFDK' dır. Maçlarda yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmeler ve bu olaylara ilişkin verilecek cezalar bu kurul tarafından belirlenir. Kesinlikle tarafsız olması ve kulüp- kişi-kurum ayırt etmeksizin; önündeki yasalara uygun şekilde hareket etmesi gereken bu kurul eğer "münferit" kararlar verir ve verdiği bu kararlar da tutarlı ve adaletli olmaktan uzaklaşırsa; "O zaman futbol dünyasının adalet terazisi" bozulur ve bu bozukluk, onarılamaz ve geri dönülemez derecede ciddi sonuçlar yaratır.Bu adaletsizliği yaratanlar, onlara bu imkanları sağlayanlar ve buna apaçık çanak tutanlar, 'Türk futbolunda, telafisi mümkün olmayan, tarifsiz bir tahribata' neden olmaktadırlar.

Bu kurumun görevleri, olaylar karşısında vermesi gereken kararlar yasalarla belirlenmiştir, sabittir ve yasalarca sabitlenen bu kurallar çerçevesinde yönetilmesi gereken bu kurum ve kurullar yasa dışına çıkamazlar. TFF yönetiminin; futbolun adil olacağı, adaletli yönetileceği ve her olayda olması gerektiği gibi bu olayda da adil bir karar çıkacağı yönündeki sözlerinin ve teminatının birer birer sonuçsuz kaldığını görmek son derece üzüntü vericidir.

Buradan hareketle, PFDK'nın Turkcell Süper Ligin 25. Haftasında Galatarasay- Ankaragücü maçı sırasında tribünde yaşanan olaylara ilişkin olarak verdiği kararı anlamak -kesinlikle- mümkün değildir. Polis kamerası tarafından çekilen görüntülerde tüm kamuoyunun izlediği; Ali Sami Yen Stadyumu'nda bir taraftarın, herkesin gözü önünde önce dövülmesi sonra da tribünden aşağıya atılması olayının 'Adeta üzerini örtmeye yönelik' bu son karar, hangi TFF talimatına, yasalar tarafından belirlenmiş- sabitlenmiş hangi kurala yada emsal karara uygundur?

Sahaya pet şişe ya da madeni para atıldığı gerekçesi ile kulüplere saha kapatma cezası veren PFDK nasıl olur da sahaya bir insanın atılmasını "münferit" olarak nitelendirerek para cezası ile geçiştirilebilir? Takımımızın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Everton ile oynadığı özel karşılaşmada, üstelik stadyum dışından atılan bir kurşunla bir taraftarın yaralanması sonucu kulübümüze kapatma cezası veren PFDK bu kez stadyumun içinde herkesin gözü önünde yaşanan bir olayın ardından hangi gerekçe ile para cezası vermeyi uygun görmüştür?

Alınan bu son kararın altına, PFDK başkanı sıfatıyla imza atan Sayın Reşat Bostan, Everton maçı sonrası PFDK üyesi olarak; kulübümüzün sahasının kapatılması yönünde karar vermiştir. Sayın Bostan, o günden bugüne kurallarda bir değişiklik olmadığına göre; alınan bu kararı tüm Türk sporuna ve komuoyuna,nasıl aldıklarını izah etmek zorundadır! Görünen o ki o günden bugüne değişen tek şey Sayın Bostan'ın Fenerbahçe düşmanlığının dozudur.

Sayın Bostan'ın başkanı olduğu PFDK'nın bağlı olduğu kurum olan TFF yönetimi bu kararı nasıl izah edecektir? Nasıl içine sindirmiştir? Bu haftadan itibaren stadyumlarda yaşanacak benzeri çirkin olayların ardından PFDK bundan böyle hangi kriteri göz önüne alarak ceza verecektir?

PFDK'nın "münferit" bir olay diyerek üzerini örtmeye çalıştığı bu olayda "münferit" olan bir durum varsa o da PFDK'nın aldığı karardır.

Türkiye'de futbolun yönetimi konusunda yapılan hatalar, çok vahim noktalara ulaşmaktadır ve PFDK'nın aldığı son karar buna en net örnektir. PFDK'nın aldığı 'çifte standart içeren kararlar', bu kurumun ve TFF'nin kamuoyu gözündeki güvenilirliliğini sarsmaktadır. Alınan bu karar, tam anlamıyla bir 'Çifte standarttır'. Üzülerek görüyoruz ki futbolu yönetenler, ilgili yasalar ve mevzuatları düşünerek değil; kararları sonrasında basından alacakları eleştirileri düşünerek kararlara imza atmaktadırlar.

Fenerbahçe Spor Kulübü, her zaman olduğu gibi; futbola zarar veren her türlü kişi kurum ve karara karşıdır ve bu duruşunu koruyacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü

KaPaLı
19.Mart.2010, 20:07
Galatasaray-Ankaragücü maçında yaşanan ve bir taraftarın tribünden düşmesiyle sonuçlanan olay münferitmiş! Öyle diyorlar!

O zaman 2004-2005 sezonunda, ligin 13. haftasında oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında kapalı tribünde çıkan kavgada 16 yaşındaki Cihat Aktaş’ın bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlanan olay da münferittir! Ki münferittir denildiği halde Beşiktaş’a ceza verilmiştir. O halde Beşiktaş’a verilen 3 maç seyircisiz oynama cezası haksız bir uygulamadır.

2005-2006 sezonu hazırlık maçı olan Fenerbahçe-Everton karşılaşmasında Yusuf Bahar isimli taraftarın kim tarafından atıldığı belli olmayan silahla bacağından vurulmasıyla sonuçlanan olayda münferittir! O zaman Fenerbahçe’ye verilen 1 maç seyircisiz oynama cezası da haksız bir uygulamadır.

Kimse çıkıp, ama o zaman Federasyon yönetimi ayrıydı demesin!

Kurallar, federasyon yöneticilerinin algılama ve yorumlama şekline göre farklılıklar göstererek uygulanmaz.

Galatasaray-Ankaragücü maçında yaşanan olaydan sonra , “Derbiyi bekleyen büyük tehlike” başlıklı yazımızda, Beşiktaş-Ç.Rizespor ve Fenerbahçe-Everton maçlarını hatırlattık.

Dedik ki, “Galatasaray-Ankaragücü maçında bir taraftarın kapalı tribünden düşerek yaralanmasıyla sonuçlanan kavgadan dolayı Galatasaray'a ceza verimesi sözkonusu! Böyle bir durumda ligin 27. haftasında Ali Sami Yen'de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi seyircisiz oynanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Hatırlayacaksınız, 2004-2005 sezonunda oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlanan olaydan dolayı, Beşiktaş'a 3 maç, 2005-2006 sezonu başında Fenerbahçe ile Everton arasında oynanan hazırlık maçında bir taraftarın silahla yaralanması sonucu yaşanan olay sonrası Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.”

Şimdi deniliyor ki Galatasaray-Ankaragücü maçında yaşanan olay münferittir. Hatta temsilcinin raporunda da münferit olduğunu belirttiği söyleniyor.

Fenerbahçe-Everton maçında yaşanan olayda münferitti. Hatta özel bir maç olduğundan TFF’nin o müsabakada bir temsilcisi olmadığı halde Fenerbahçe’ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.

Beşiktaş-Ç.Rizespor maçında yaşanan ve bir taraftarın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili o maçın temsilcisi de münferit demişti ama 3 maç seyircisiz oynama cezası gelmişti. Çünkü olaylar ne kadar münferit olursa olsun, maç temsilcileri istedikleri kadar münferit diye yazsın, PFDK konuyu temsilcinin münferit demesiyle masaya yatırıp değerlendirmez. Ki Beşiktaş-Ç.Rizespor maçında da öyle değerlendirmemiştir. Fenerbahçe-Everton maçında temsilci bile yoktu zaten!

Olayları yukarıda belirttiğimiz şekilde değerlendirenler kimlerdir?
Türkiye Futbol Federasyonu!
Daha açık yazacak olursak, TFF yönetimi ve kurulları.
Hangi kurullardır bunlar?
Cezayı veren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dur.
Yapılan itirazı değerlendiren kurul hangi kuruldur?
Tahkim Kurulu’dur!
Cezaları onaylayan kimdir?
TFF başkanı ve yönetim kuruludur!

Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye gelen seyircisiz oynama cezalarını veren o günün PFDK başkanı Adnan Türkan, bugünün Tahkim Kurulu Başkanıdır!
O günün PFDK üyesi Reşat Bostan, bugünün PFDK Başkanıdır!
O günün TFF yönetim kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı olan Mahmut Özgener, bugünün TFF Başkanıdır!
O günden bugüne kadar ceza yönetmelikleri de değişmemiştir.

Kurullar aynı, kurallar aynı, kişiler aynı...
Kulüpler ayrı olunca kararlar da ayrı mı oluyor?

Neymiş…
Olaylar münferitmiş…

Erdem Erol
[email protected]

Çok güzel yazmış Erdem Erol. . .

Beşiktaş tribünlerinde olanda münferitti o zaman (::)

RaSenGan
19.Mart.2010, 20:14
Bizim adamlar alıp attı ya adamı.Bazılarına gün doğdu laf söylemek için :) Cehenneme gelmekten korkuyorlar anlaşılan :)

uAburak89
19.Mart.2010, 20:26
Çok komik yorumlar okudum. xD Sahaya adam atmak, bu nasıl bir cümledir ya? xD Arada farkı cidden anlayamıyor musunuz ?

Savcı olayın üstünde durmuyor, gözlemciler olayla ilgili rapor yazmıyor, ne cezası alacaktık acaba ? 32 maç saha kapatma mı ? xD

Edit: Yalanlama uzmanı Fenerbahçe resmi sitesi bile ayrım yapamıyor herhalde, sahaya atılmak yazmışlar. Gözleriniz de mi görmüyor ? Bir insanı atmak eylemi söz konusu mu o koyulan resimde ? Israrla ve inatla atmak atmak atmak yazmanızın nedeni nedir kaç gündür ?

KaPaLı
19.Mart.2010, 20:26
Yaa isterse adam bırakın beniii deyip atlasın sonuçta bir kavga olayı var ve bu olayın sonucunda adam istekli veya isteksiz ( atlarken olan resme bakarsan ne kadar korktuğu ortada ) aşağıya düşüyo. Ve şu anda yoğun bakımda hayatı tehlike devam ediyo. Buna ceza verilmeyecekse neye ceza verilecek.

O adam hayatını kaybetsin o savcı nasıl üstünde duracak göreceksiniz. Gözlemci olmayan maçta Fenerbahçe 1 maç aldı ne iş ?

el.nino
19.Mart.2010, 20:28
ama siz dikkatli okumuyosunuz galiba.4.defa küfürlü tezahürat yapmaktan saha kapatma cezası verilmiş ankaragücüne.4.defa adam düşmedi bizim stadımızdan dimi.4.ye düştüğünde gelir o zaman yazarsınız sizin saha niye kapatılmadı diye o zaman kabul ederim.

fm_monster
19.Mart.2010, 20:36
Çok komik yorumlar okudum. xD Sahaya adam atmak, bu nasıl bir cümledir ya? xD Arada farkı cidden anlayamıyor musunuz ?

Savcı olayın üstünde durmuyor, gözlemciler olayla ilgili rapor yazmıyor, ne cezası alacaktık acaba ? 32 maç saha kapatma mı ? xD

Edit: Yalanlama uzmanı Fenerbahçe resmi sitesi bile ayrım yapamıyor herhalde, sahaya atılmak yazmışlar. Gözleriniz de mi görmüyor ? Bir insanı atmak eylemi söz konusu mu o koyulan resimde ? Israrla ve inatla atmak atmak atmak yazmanızın nedeni nedir kaç gündür ?

tabi atmak olurmu kendi atlamıştır o kafa üstü atlama rekoru kırmak için. öncesinde de adamı dövmediler zaten sakalşıyorlardı onlar

uAburak89
19.Mart.2010, 20:38
Kavga durduk yere mi çıkar Ali Sami Yen'de 3-0'lık galibiyetten sonra ? Ben doğru bulmuyorum olanların hiçbirini, zaten en başından beri de oh iyi oldu doğru olan buydu falan yazmadım. Ama bu olay üzerinden prim yapmaya çalışanlara çok fena sinir oluyorum. Gözlemci olmayan maçtan bahsetmiyorum ben bilmem farkında mısın, gözlemci varmış ve raporuna bu olayı yazmamış. Ortada bir suç varsa adli olarak Savcı adamın ölmesine mi bakar, ne alaka ? Maçın hemen ardından dayak atan Galatasaraylı göz altına alındı, sonra da serbest bırakıldı. Adam ölürse, apar topar geri mi alacaklar ? Böyle sistem mi olur ?

uAburak89
19.Mart.2010, 20:40
tabi atmak olurmu kendi atlamıştır o kafa üstü atlama rekoru kırmak için. öncesinde de adamı dövmediler zaten sakalşıyorlardı onlar

Hırsızın hiç mi suçu yok ? O adam durduk yere mi dayak yedi ? Efendi efendi oturuyordu, dayak atan adam geldi ne bakıyorsun dedi daldı adama, sonra tuttu kaldırdı evirdi çevirdi salladı sahaya dimi ? xD

Neyse ya, 100.000 TL dimi ceza. İstediğiniz kadar konuşun. Oldu, bitti, gitti...

DisCo
19.Mart.2010, 20:42
İşin içinde olmadığımız zaman gerçekten konuşması kolay oluyor. Biz adalet isteyerek suç işlemiyoruz aslında ancak adaletin uygulanması bu devirde anormal karşılanır oldu.

Federasyonun gerekli cezayı vermeye yüreği yetmiyorsa Galatasaray olarak Galatarasay taraftarı olarak ayıbı bize ait değildir. TFF'nindir.

Federasyonun buna yüreği yetse bile bunu engelleyenler var. Olay Kadıköy'de gerçekleşse ve Galatasaray Kadıköy'e gitseydi yine Fenerbahçe'ye seyircisiz gelmezdi. Herhangi bir Anadolu takımına olsaydı ceza gelirdi. Çünkü onların gücü yetmiyor. Gücü olan işi götürür derler. Bu güç Adnan Polat'mıdır, Galatasaray taraftar gücümüdür hayır. Bizim bilmediğimiz tanımadığımız ama Galatasaray'ın bu maçıyla ilgili baskı yapanlar var.

Tek isyan edeceğimiz nokta şudur. Madem başkalarının baskısıyla kararlar veriyorsunuz. Para için, koltuk için buna değer mi? Yoksa bu adaletsizliği ilk defa yaşamış gibi şaşırmaya gerek yoktur.

uAburak89
19.Mart.2010, 20:44
Küfürden 2. kez uyarı almışız, dikkatli olmak lazım bundan sonra. 4. de kapatılıyor sahamız direk, çok kritik haftalarda hiç iyi olmaz bu durum.

Universal
19.Mart.2010, 20:49
Bugüne kadar seyircisiz cezaların hiçbir sonucu alınamadı. Küfürler, kavgalar hala devam ediyor. Galatasaray'ın önünde ki maçı eğer bir anadolu kulübü ile olsaydı seyircisiz ceza çıkabilirdi ama; Fenerbahçe maçı olduğu için, seyir zevkini düşürmemek ve dünyanın izleyeceği bir derbiyi seyircisiz olmaması için verilen karar etkili olmuştur. İyi ki böyle bir karar verildi, seyircisiz maçlar futbol'u yok ediyor.

fm_monster
19.Mart.2010, 20:49
Hırsızın hiç mi suçu yok ? O adam durduk yere mi dayak yedi ? Efendi efendi oturuyordu, dayak atan adam geldi ne bakıyorsun dedi daldı adama, sonra tuttu kaldırdı evirdi çevirdi salladı sahaya dimi ? xD

Neyse ya, 100.000 TL dimi ceza. İstediğiniz kadar konuşun. Oldu, bitti, gitti...

iyi ozaman her suçluyu dövelim var mı böyle bişey

stadın dışından atılan kursunla yaralanan biri var diye kapatıyosan
bjk stadında adam bıcaklanınca kapatıyosan yine kapatacaksın.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Everton ile oynadığı özel karşılaşmada, üstelik stadyum dışından atılan bir kurşunla bir taraftarın yaralanması sonucu kulübümüze kapatma cezası veren PFDK bu kez stadyumun içinde herkesin gözü önünde yaşanan bir olayın ardından hangi gerekçe ile para cezası vermeyi uygun görmüştür?

Alınan bu son kararın altına, PFDK başkanı sıfatıyla imza atan Sayın Reşat Bostan, Everton maçı sonrası PFDK üyesi olarak; kulübümüzün sahasının kapatılması yönünde karar vermiştir. Sayın Bostan, o günden bugüne kurallarda bir değişiklik olmadığına göre;

scar face
19.Mart.2010, 21:49
Çok sevindim Sami Yen'i kapatmayan TFFyi kutluyorum gerçekten cok ciddiyim...

Suicider
19.Mart.2010, 21:59
Bizim karar hafif olmuş saha kapatılabilirdi ama kapatamazlar.Aynı olay fener bjk nin başına gelse diğer maç derbi olsa o sahada federasyon kapatamaz kararın gs ile ilgisi yok haftaya derbi olması ile ilgisi var

uAburak89
19.Mart.2010, 22:01
Stad dışı olayında kararın gerekçesi nedir bilmiyorum, araştırmakla da uğraşamam açıkçası. Ama Beşiktaş stadında ki bıçaklama olayına ceza gelmesi tabii ki normal, çünkü ortada bir güvenlik zaafiyeti var. Stada bıçak sokulması kimin sorumluluğundadır ? Beşiktaş kulübü...

Taraftarın kavga etmesi kulübün sorumluluğunda değildir. ;)

fm_monster
19.Mart.2010, 23:01
Stad dışı olayında kararın gerekçesi nedir bilmiyorum, araştırmakla da uğraşamam açıkçası. Ama Beşiktaş stadında ki bıçaklama olayına ceza gelmesi tabii ki normal, çünkü ortada bir güvenlik zaafiyeti var. Stada bıçak sokulması kimin sorumluluğundadır ? Beşiktaş kulübü...

kavgayı önleyemezsin tamam ama o tente nin üstüne cıkmasını engelleyebilirsin hatta engellemelisin oraya bi adam cıkıp düşersede suçlu olursun

neyse uzatmaya gerek yok :)

KaPaLı
19.Mart.2010, 23:16
Stad dışı olaylarda Ankara'da oynanan maçta 2 takım ceza aldı. Deplasman takımı olmasına rağmen Beşiktaş almıştı.

Suicider
20.Mart.2010, 11:40
Herkes istediğini desin Türkiye de hangi şey doğru oluyorki bence pek fazla şaşırmamak lazım bu karara..Acaba fenerli arkadaşlar aynı şey kendi başlarına gelse bu konuda olduğu kadar ''objektif'' olabilecekler miydi? tabiki şuan ''evet olurduk'' ''biz gördüğmüzü söylüyoruz'' falan diyebilirler ama öle bir ortamda burdaki gs li arkadaşlardan farklı konuşacaklarını düşünmüyorum bikaç gerçekten objektif yorum yapan arkadaşı dahil etmiyorum tabiki bu yoruma neyse sonuç olarak hayırlısı olsun..
Belkide yine bizimkiler şişe falan atacak 5 maç saha kapanacak bu daha çok işinize gelcek :)

Memedov
20.Mart.2010, 13:27
Levent Kızıl bu olaya el atamamış tüh yazık oldu şimdi bak. Bursaspor ve Ankaragücü'ne küfür eden Galatasaray taraftarı Tribünden adam atan Galatasaray taraftarı sahası kapanan Ankaragücü.

Standart çok iyi bravo Tff.

anilla
20.Mart.2010, 13:50
Tribünden adam atan Galatasaray taraftarı sahası kapanan Ankaragücü.

Hala atmak diyosunuz yazık bi videosunu izleyin olayın ondan sonra atmak mı atlamak mı karar verin ankaragücüne gelirsek 4.kez küfürlü tezahürattan gelmiş cezası yanlış olan ne anlamak güç fenerbahçe Sami Yen e gelecek ve o maç seyircili oynanacak ...

Universal
20.Mart.2010, 14:00

Hiçbir stadın kapatılmaması lazım. Çünkü; içeri girerken bizi takımın güvenlik çalışanları değil, polis arıyor. Stada bıçağın girmesini polis sağlıyor kulübün bir suçu yok. Nede olsa kulübün sorumluluğu değil. Devletin sorumluluğu...

Diyarbakırda yaşananlarda kulübün suçu yokki, orada bulunan insanlar yapıyor. Stad kapatılması, hükmen yenilgi alınması yanlış oldu.

Stadlarda küfür ediliyor, bu kulübün sorumluluğu olamaz ki, orada bulunan insanlar yapıyor.

Yazdığım yorum ile bunları belirtiyorsun.

Tribünde kavga çıkarsa buda kulüp sorumluluğudur. Nasıl orada birisi bir kavga yüzünden bıçaklanıyorsa, bu kavgada birisi aşağı düşüyorsa bu kulüp sorumluluğudur. Stadın kapatılması gerekirdi.

Ama ben kapatılmadığı için mutluyum, televizyon karşısında hiçbir zaman seyircisiz maçlardan zevk alamadım kaldı ki, bu bir derbi olduğundan seyircisiz oynatılma cezası verilmedi. Yarın aynı olay Fenerbahçe, Beşiktaş'ın başına gelirse TFF gene aynı kararı verecektir.

Eğer bundan sonraki maç bir anadolu kulübü ile oynansaydı o stad kesinlikle kapatılmıştı.

RaSenGan
20.Mart.2010, 15:03
Levent Kızıl bu olaya el atamamış tüh yazık oldu şimdi bak. Bursaspor ve Ankaragücü'ne küfür eden Galatasaray taraftarı Tribünden adam atan Galatasaray taraftarı sahası kapanan Ankaragücü.

Standart çok iyi bravo Tff.

3-4 kez küfürden uyarılan da GS taraftarı dimi ?

Knightmare
20.Mart.2010, 18:12
boşa yapıyoruz tartışmaları :) gülüp geçeceksiniz, mantık aramayacaksınız verilen kararlarda. çünkü bu T.F.F. :D

GeNç KaRTaL
20.Mart.2010, 23:31
Arkadaşlar silinen mesajların hesabını burada değil özel mesaj yoluyla ya da destek merkezi aracılığıyla sormanızı rica ediyorum.

Del Piero_10
21.Mart.2010, 10:37
Bu olay sonunda saha kapansa, bazı ''çılgın'' taraftarlar ezeli rakiplerinin maçlarına giderek tribünlerden atlamaya başlar ve sağ kalırlarsa kendi takımdaşları tarafından gazi muamelesi görürlerdi.

Alicanfmfan
21.Mart.2010, 11:44
Aynen , olay hiç bitmezdi kendilerini feda ederlerdi .