View Full Version : Beşiktaş - Eskişehirspor [ 27. Hafta ]
goosfraba
26.Mart.2010, 18:47
http://www.yukleresim.com/images/qr5dr7j5nrq3tlobvfh.bmp
Fearless Coward
26.Mart.2010, 18:51
Kim kazanırsa kazansın çok güzel bir karşılaşma olacağı kesin..Eskişehirspor,Beşiktaş'a kolay kolay puan vermez..1-1 ve ya 2-2 bitebilecek bir maç olabilir..
GeNç KaRTaL
26.Mart.2010, 18:55
Derbinin olduğu bu haftada zor bir maç bizi bekliyor.Bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor.Eskişehir zor bir rakip ancak evimizde oynayacak olmamız avantajımız.Umarım kayıpsız geçebiliriz.
Knightmare
26.Mart.2010, 19:13
Kritik dönemlerde maçlarını birşekilde kazanıyor Beşiktaş :) Rakipleri birbiriyle oynarken bu fırsatı geri tepeceklerini zannetmiyorum. Sahada nasıl bir oyun olur bilemem ancak 90 dakika bittiğinde büyük ihtimalle gülen taraf Beşiktaş olacaktır.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
26.Mart.2010, 21:13
Ne olursa olsun bu maçı kazanmalıyız ve takımıma güveniyorum...Holosko ve Bobo'nun golleriyle 2-0 kazanacağımızı düşünüyorum.
Ahmet Göktaş
26.Mart.2010, 22:06
Rahat bir galibiyet olacaktır. 2.sıraya yükselerek Bursa ile farkı 3 e indiririz.
Aşk-ı Şehir
26.Mart.2010, 22:28
Beşiktaş'ı 29 yıldır yenemiyoruz. Artık yenmenin vakti geldi. Orta sahanın ortasında sıkıntı var ancak bu bir engel değil. 2. yarının Bursaspor'dan sonra en iyi takımıyız. Takımın kendine güveni var. Rıza Hoca ile taraftar arasındaki sıkıntılar çözüldü. Transferler uyum sağladı. Aydın Yılmaz maçtaki yerini alabilecek. Gol atarsak kazanırız. 2-1 kazanırız diye bekliyorum. Haydi Es-Es'im İnönü'de ES'elim...
bjk4ever
26.Mart.2010, 22:40
Fink oynarsa, Holosko ve Nihat oynamazsa kesin kazaniriz.....
anilla
26.Mart.2010, 23:49
Ben bu maçı Es-Es in kazanacağını düşünüyorum neden bilmiyorum ama kazanacaklar gibi geliyo işte :D
Matteo Ferrari
26.Mart.2010, 23:52
Beşiktaş zorda olsa kazanır bu maçı hele ki şampiyonluk yolunda en önemli rakibin 3 puan kaybetmiş ve sıralamada senden üstte olan iki takım karşılaşıyorsa Beşiktaş bu maçı kaybetmez. Eskişehir'li dostlar bizi yenme isteklerini başka bahara bırakabilir. :)
Beşiktaş'ın kazanacağını tahmin ediyorum. Umarım Bobo gol ya da goller atar. Yıllar sonra gol krallığı potasına bir futbolcumuzu sokmak üzereyiz.
nannar
27.Mart.2010, 19:36
Es-es attı...
KaPaLı
27.Mart.2010, 19:36
Ümit Karan attı. 1-0 önde Eskişehirspor.
Gol çok tartışılır. Ümit Karan ve Ferrari mücadelesi ilginçti.
Addolorato
27.Mart.2010, 19:38
Golde tartışılacak bir olay yok bariz Ferrari hata yapıyor Ümit Karan'ın faulü falan yok..
Fearless Coward
27.Mart.2010, 19:41
Ümit Karan'a bak yav :D GS'de atmaz Eskişehir'de atar :D :D Şaka bi yana eğer 02 biterse iyi olacak kuponum açısından :D
GeNç KaRTaL
27.Mart.2010, 19:50
Maçın başında golü yememiz kötü oldu.Bakalım çevirebilecekmiyiz bu maçı.Eskişehir güçlü bir takım.İşimiz zor.
Derken ikiyi yedik.Allah sonumuzu hayır etsin..
BaFraLı
27.Mart.2010, 19:50
Es Es 2 oldu.
Addolorato
27.Mart.2010, 19:51
2-0 oldu penaltıdan yine Ümit attı.. Penaltıda tartışmasız Ernst sağlam girdi adama..
izmer96
27.Mart.2010, 19:53
eskisehir hizli basladi maca simdiden 2-0
izmer96
27.Mart.2010, 19:57
3-4 u kacirdi eskisehir cok guzel mac oluyor
Fearless Coward
27.Mart.2010, 19:59
Eskişehir'in de İBB'den farkı yok diyecektimde tek fark taraftarları :D GS'nin önünü kestiler FB'nin de sıra BJK'deymiş..Ama maç bitmedi futbol bu her şey olabilir..Bursa'yı çok sevindirir bu skor..
nannar
27.Mart.2010, 20:02
1-2 oldu ama fena goller kaçırdı Es-es
izmer96
27.Mart.2010, 20:08
simdide roller degisti BJK kacirmaya basladi golleri , cok guzel mac oluyor
GeNç KaRTaL
27.Mart.2010, 20:18
Golden hemen sonra Fink atabilse o pozisyonu çok iyi olacaktı.Ya da son dakikada Bobo bir kaç santim geride olsaydı..Golden sonra baya bastırdık ama olmadı.Umarım ikinci yarı maçı çevirebiliriz.Puan kaybı çok kötü olur..
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 20:22
2. yarı Beşiktaş'ı kontrolümüz altında tutmalıyız. Yoksa golü yeriz. Ne Bobo, ne Ernst, ne Tello. Korktuğum 2 adam vardı 1i Nihat diğeri Yusuf. Yusuf yokmuş Nihat'tan yedik. Haydi Es-Es'im dayan 2. yarıda...
nannar
27.Mart.2010, 20:25
güzel maç oluyor :)
GodfatheR
27.Mart.2010, 20:30
Beşiktaş 3-2 alır.
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 20:41
Ferrari değiştirilmek istiyor. Bizim için çok iyi fırsat Jaycee oyuna girerse bişeyler yapabilir...
I3esiktas
27.Mart.2010, 20:41
Ferrari çıkıyor, Ugur inceman giriyor
I3esiktas
27.Mart.2010, 20:46
1 gol daha kaçırdık
I3esiktas
27.Mart.2010, 20:47
Gooool .. Bobo attı Bravo İbrahim
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 20:47
2-2 oldu. Dayanmamız lazımdı...
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 20:52
Bu arada LİG TV spikerlerine selam olsun. ;)
GodfatheR
27.Mart.2010, 20:53
Ümit Karan'ın 2.golünden sonra az kalsın ağlıyordu Melih Şendil :)
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 20:55
Ümit Karan'ın 2.golünden sonra az kalsın ağlıyordu Melih Şendil :)
Adamı futbol izlemekten soğutacaklar sonunda...
Harika bir maç oluyor yahu..
3-2 oldu.
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 21:01
3-2 oldu. İvesa hayatının maçını oynuyor belkide ama mağlup duruma düştük. Savunma dağıldı resmen. Ferrari'nin çıkmasına sevinmiştim ancak keşke çıkmasaydı...
fenerbahce_1907
27.Mart.2010, 21:02
Rıza Çalımbay'da ne kadar iyi hoca olduğunu bir kez daha gösterdi.
Sezer atıyordu az kalsın. Bu akşam İnonü'de olmak vardı! :)
izmer96
27.Mart.2010, 21:05
Ofsayt var BJK nin attigi 3. golde
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 21:05
Beşiktaş'ın 3. golü ofsayt...
King_91
27.Mart.2010, 21:06
3.gol ofsayt gibi geldi bana ama o olmasaydı da başkası olurdu . son 10 dakika es-es'in top tuttuğu yoktu . böyle olacağı belliydi .
Bu maçı izlemek varmış hakkaten herkes öyle diyor.
GodfatheR
27.Mart.2010, 21:08
Beşiktaş 3-2 alır.
Çok belliydi. Daha fark açılır Rıza Hocaya alkışlarımı yolluyorum bu arada ;)
BaFraLı
27.Mart.2010, 21:17
Deplasmanda oynuyorsun,2-0 öne geçmişsin.Biraz topu ayağında tutman lazım.Eskişehirspor bu maçı kazanabilirdi.
izmer96
27.Mart.2010, 21:25
BJK ye tebrikler artik mac bitti , 2-0 dan mac cevirmek gerekiyor iste sampiyonluga oynamak icin , Bursa bunu beceremedi mesela cuma bunu , Eskisehire gelince ilk yari cok iyi oynadilar hatta 2. yarinin ilk 15 dakikasida iyiydiler fakat Riza Calimbay cok gecikti oyuncu degisikliklerinde , bunun yani sira BJK ilk 2 golude cok onemli dakikalarda atti , 2-2 den sonra Eskisehirde yorulan mehmet ve umit karani degistirmeyince ilerde top tutamadi buda BJK nin baskisini daha kurmasini sagladi ve neticesinde 3. gol geldi , tebrikler BJK , cok da zevkli bir mac oldu seyir acisindan
Ahmet Göktaş
27.Mart.2010, 21:28
2-0 öne geçti zaten Rıza çalımbay bilerek , 2-0 öne geçipte verdi maçı ki adrenalin olsun :)
"İddiasız Beşiktaş" diyenlere inat GELİYORUZ !
eXcitinG
27.Mart.2010, 21:34
Hakeme, Eskişehirin sebebsiz gazına, DigitürkWeb TV nin 3.goLümüzden sonra yayını kesmesine rağmen kazandık.
Eskişehirin PenaLtısına penaLtı diyenLer Bobo ya neden penaLtı değiL diyor acaba. Son goLümüze ofsayt diyenLeri maç 2-1 iken temiz veriLmeyen ofsayt diye kesiLen goLümüzde de görmek isteriz.
Son zamanLarda ki en iyi maçtı. Kazandık. MutLuyuz.
GeNç KaRTaL
27.Mart.2010, 21:34
Arkadaşlar belgelerle ispatlayamayacağınız konularda kimseyi zan altında bırakacak söylemlerde bulunamazsınız.Bundan dolayı Rıza Çalımbay maçı Beşiktaş'a verdi tartışmalarını içeren mesajları sildim.Lütfen maç ile ilgili düşüncelerimizi kurallara uygun şekilde paylaşmaya devam edelim.
Sekopej
27.Mart.2010, 21:35
Çok zevkli bir maçtı ama bariz ofsaytı göremeyerek hakemler yine damgasını vurdu. Keşke o ofsaytı görseydi de, bu güzel maçın skoruna etki etmeselerdi. Bol pozisyonlu, 2 taraf için de gidip gelen bir maçtı, izleyenlerden memnun olmayan yoktur herhalde sonuçtan değil oynanan oyundan. Ben oynanan oyunu izlemekten keyif aldım mesela ama hakem skora etki ettiği için hiç memnun değilim.
Ama burada sahada oynayan oyuncuların suçu yok, yarın da bu hakemler hata yapacak, haftaya da hata yapacak, şampiyonluğu etkileyecek derecede de hata yapacaklar kalan haftalarda, eminim.
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 21:36
Hakeme, Eskişehirin sebebsiz gazına, DigitürkWeb TV nin 3.goLümüzden sonra yayını kesmesine rağmen kazandık.
Eskişehirin PenaLtısına penaLtı diyenLer Bobo ya neden penaLtı değiL diyor acaba. Son goLümüze ofsayt diyenLeri maç 2-1 iken temiz veriLmeyen ofsayt diye kesiLen goLümüzde de görmek isteriz.
Son zamanLarda ki en iyi maçtı. Kazandık. MutLuyuz.
O pozisyon ofsayt abi yapma şimdi. Bizim penaltıda net penaltı. Makas attı Ernst. Sonuç olarak diyecek bişey yok. Kötü oldu. Yinede olsun takımın mücadelesi yeter.
Beşiktaş'ın golü ofsayt ancak ani bir pozisyon yan hakem muhtemelen açısını kaybetti. Olur öyle hatalar ne diyelim...
footballer33
27.Mart.2010, 21:37
Kalbim ağırarak, ellerim titreyerek yazıyorum şu yazıyı. :) Off ulan be, ne maç oldu öyle yaa. 2. yarıda, 3. golü bulana kadar öyle bir futbol oynadı ki takım, ben böylesini görmedim aylardır bizim maçlarda ve bu 2-0'dan çevirdiğimiz ilk maç da değil, o yüzden 2-1 olunca inanmıştım galibiyete nihayet aldık çok şükür maçı. Helal olsun bütün futbolcularımıza ve yerinde hamleler yaparak maçı çevirmemizde katkısı büyük olan hocamıza, hepsine teşekkürler. ;)
eXcitinG
27.Mart.2010, 21:38
O pozisyon ofsayt abi yapma şimdi. Bizim penaltıda net penaltı. Makas attı Ernst. Sonuç olarak diyecek bişey yok. Kötü oldu. Yinede olsun takımın mücadelesi yeter.
Ben Ernst in pozisyonuna penaLtı değiL demedim. Bobo nun pozisyonu da Nadarevic tarafından çekiLirken penaLtıdır. Son goLümüz ofsayt oLabiLir ama 2-1 durumda iken veriLmeyen goLünde ofsayt iLe aLakası yoktur.
Sekopej
27.Mart.2010, 21:46
Ben Ernst in pozisyonuna penaLtı değiL demedim. Bobo nun pozisyonu da Nadarevic tarafından çekiLirken penaLtıdır. Son goLümüz ofsayt oLabiLir ama 2-1 durumda iken veriLmeyen goLünde ofsayt iLe aLakası yoktur.
Hangi pozisyon olduğunu tam çıkaramadım abi ama gol dışında ofsaytlarda başka hatalı karar görmedim ben, senin ofsayt olmadığını söylediğin pozisyon bile aklımda kalmamış mesela.
Aşk-ı Şehir
27.Mart.2010, 21:48
Hangi pozisyon olduğunu tam çıkaramadım abi ama gol dışında ofsaytlarda başka hatalı karar görmedim ben, senin ofsayt olmadığını söylediğin pozisyon bile aklımda kalmamış mesela.
Çünkü pozisyon ofsayttı. :p İnce bir ofsayt...
ozaniel
27.Mart.2010, 22:03
Tebrikler Beşiktaş'ım. Çok kritik bir haftada 3 puanı aldık.
Matteo Ferrari
27.Mart.2010, 22:14
Öncelikle Sayın Rıza Çalımbay , Eskişehirspor'lu futbolcular ve takımlarını yanlız bırakmayan Eskişehirspor Taraftarını tebrik ederim. Memleketime yakışacak şekilde kendilerini temsil ettiler.
Bana kalırsa bu maç Beşiktaş için şampiyonluğun dönüm maçlarından biri oldu. Böylesine kritik bir hafta da böylesine zorlu bir maçtan hele birde 2-0 geriye düşüp maçı 3-2 'ye getirmek kolay iş değil.
Ancak bizim 3. golümüz ofsayt olduğu gibi ilk devrede Bobo'nun Nadareviç tarafından indirilmesi de %100 penaltı ve Bobo'nun sayılmayan golü ise tartışmalı.
Sonuçta Eskişehirspor futbolun güzelliklerini ortaya koyarak oynadı. Maçı soğutmadılar çirkeflik yapmadılar.
Bursaspor, Eskişehirspor, Kasımpaşa, Antalyaspor gibi takımlar bu ligin kalitesini arttırıyor.
Defans hataları büyük oradan gerekli soğukkanlılığın eksikliğinden kaynaklandı. Yenilen ve kaçan goller de ondan kaynaklanıyordu. Ama bu maç iki açıdan harika bir maçtı:
1. Bobo Türkiye'nin en kaliteli forveti olduğunu bu maçta gösterdi. Topsuz alandaki muazzam etkinliği, sahayı görme genişliği ve top tekniği harikaydı. Pozisyona girmekle kalmayıp arkadaşlarını pozisyona da sokabiliyor.
2. Futbol hayatına devam eden en iyi Türk futbolcu olduğunu düşündüğüm Nihat da bu maçla döndü. Köşeye harika bir vuruş yaparak kalitesini gösterdi. Nihat Türkiye'ye alışıyor. Önümüzdeki sezon en önemli silahı olacak Beşiktaş'ın.
RaSenGan
27.Mart.2010, 22:50
Defans hataları büyük oradan gerekli soğukkanlılığın eksikliğinden kaynaklandı. Yenilen ve kaçan goller de ondan kaynaklanıyordu. Ama bu maç iki açıdan harika bir maçtı:
1. Bobo Türkiye'nin en kaliteli forveti olduğunu bu maçta gösterdi. Topsuz alandaki muazzam etkinliği, sahayı görme genişliği ve top tekniği harikaydı. Pozisyona girmekle kalmayıp arkadaşlarını pozisyona da sokabiliyor.
2. Futbol hayatına devam eden en iyi Türk futbolcu olduğunu düşündüğüm Nihat da bu maçla döndü. Köşeye harika bir vuruş yaparak kalitesini gösterdi. Nihat Türkiye'ye alışıyor. Önümüzdeki sezon en önemli silahı olacak Beşiktaş'ın.
Abi bunca maçta topu topu 2 gol attı Nihat biliyosun dimi :)
GeNç KaRTaL
27.Mart.2010, 22:53
Maça şok bir golle başladık.Bu şoku atlatamadan üstüne 2.golü yedik.Bu golden sonra açılmaya başladık ve maçtaki ilk pozisyonumuzu bulduk.Nihat'ın attığı golle farkı 1'e indirdik.Önemli bir anda çıktı Nihat sahneye.Attığı gol maçın çevirilmesi adına önemliydi.Golden sonra daha çok saldırmaya başladık.Baya bastırdık,pozisyonlara girdik ancak devreye beraberlikle giremedik.2.yarıya ilk yarının sonunda yakaladığımız tempoyla başlayamadık hemen.Yavaş yavaş ısırmaya başladık.Gittikçe daha çok gelmeye başladığımız dakikalarda golü bulduk Bobo ile.2.gol de kritik bir dakikada geldi.Baskımız devam etti ve 3.golü bularak maçı kazanmasını bildik.
Maç çok heyecanlı,zevkli ve çekişmeli geçti gerçekten.Maç boyunca acayip heyecanladım diyebilirim.Bu maçı İnönü'de seyretmeyi düşünmüştüm ancak vazgeçmiştim.Açıkcası pişman oldum bu kararımdan dolayı.Orada olmak vardı.Neyse önemli olan Beşiktaş'ımızın kazanmış olması.Önemli bir galibiyet elde ettik.Eskişehirspor gibi bir takıma 2-0 geriye düşmemize rağmen kazanmasını bildik.Bu oyuncularımızın şampiyonluğu ne kadar çok istediklerinin göstergesidir.Bu galibiyet şampiyonluk yolunda bize önemli bir 3 puan yazdırdı hanemize.Yarınki maç da berabere biterse bu haftanın en karlı takımı biz olacağız.
Bu arada değinmek istediğim bir kaç konu var.İlki Rüştü.Allah nazarlardan saklasın gerçekten çok formda Rüştü şu sıralar.2002 senesindeki performansını hatırlatıyor diyebilirim.İnşallah kazasız belasız böyle oynamaya devam eder.Bu arada İvesa da bugün iyi bir performans sergiledi.Onunda hakkını verelim.3.attığımız gol ofsayt maalesef.Belirtmek istediğim bir konu var.Bizim ilk yarıda verilmeyen golümüzde Digitürk'ün gösterdiği ofsayt açısında sanki top Ernst'in ayağından çıktıktan sonra gösteriyorlar.Eğer öyleyse o pozisyon ofsayt değil.Ama tam emin olamadım doğrusu.Net konuşmuyorum bu yüzden.Bobo demişken iğne deliğinden geçirdi adeta.3.golde de Holosko'ya asisti yapan isim oldu.Holosko da geçen hafta kaçırdıklarından sonra affettirdi kendisini.Hücum hattımız forma girmeye başladı.Biraz geç oldu ama olsun.İnşallah devam ettirirler sezon sonuna kadar.Bu maçta savunmanın bel kemiklerinden Ferrari sakatlandı bu sefer.O zaman eyvah dedim ama Toraman sağolsun eksikliğini hissettirmedi.Geçen hafta keşke yine olsaydı.
Bu galibiyetin şampiyonlukta payı olması dileğiyle galibiyette payı olan herkese teşekkür ediyorum.
Biliyorum Aygüncüğüm. Farketmez ki. Kariyerine bakalım, başardığı işlere bakalım. Zaten bu benim fikrim, bence öyle. Katılmak zorunda değilsiniz.
anil luque
27.Mart.2010, 22:57
Yarışın nedense hep dışında tutulmak istenmiş bir takım.. Pek tatmin etmeyen bir futbol ve daha 22. dakikada kendi evinde 2-0 geriye düşüş.. Futbolun acı yüzü denir ya o resmen bu akşam bize gösterdi yüzünü.. Dersanede son derse girmeyip maçı izlemeye eve geleyim dedim, daha yolda 2-0 oldu minibüste pıstım bi köşeye kaldım =)
Ama bugün fark yesek dahi o stadda olmak vardı ki ah ygs ah..! =)
Eskişehir gibi ligimizin kalbur üstü takımlarından birini 2-0 geriden gelip yenmek çok çok önemli bir iştir bana göre ve rakiplere büyük bir gözdağıdır.. Hele ki yarın GS-FB derbisinin oynanacagını ve o maçtan olası bir beraberlik cıkacagını düşünürsek haftanın en karlı takımı oluruz.. Şahsen yarın evimde ayaklarımı uzatıp rahat rahat izleyeceğim maçı. 1 sıra yükselmemiz garanti çünkü..
Orada olamadım ama olan arkadaşlarım anlatıyorlar, spikerler bile defalarca söyledi bu maç şampiyonlugun anahtarı nıtelıgınde bir maç ve 2-0 dan geri gelip almak bana göre kupanın bir kulbunu tutmak demektir.. Futbolcularımıza düşen kalan haftalarda bu formu sürdürmek, ve 2. kez mutlu sona ulaşmak.. Biz böyle oynadıgımız takdirde önümüzde durabilecek bir takım oldugunu sanmıyorum Türkiye'de hele milyon dolarlık 'gol kralları' yanında Bobo gibi bir gol makinemiz varken..
RaSenGan
27.Mart.2010, 22:57
Biliyorum Aygüncüğüm. Farketmez ki. Kariyerine bakalım, başardığı işlere bakalım. Zaten bu benim fikrim, bence öyle. Katılmak zorunda değilsiniz.
Kariyeri hakkında kötü bir şey denilemez abi ama her futbolcu gibi onun da düşüş yılları var.O yıllardan birisi de bu yıl.Geçmiş yıllara bakarsak bunu diyebiliriz.Ama bu yılki oyunuyla bence en iyi değil.Sence öyle olabilir tabi :)
tarikko
27.Mart.2010, 22:59
Oncelikle Besiktas'i tebrik etmek lazim.Muthis bir geri donus yaptilar ve hakettilerde..Ancak Riza Calimbay'i ben anlamadim.Yanlis anlasilmasin niyetim kotu degil.Ama ikinci yariya en azindan savunma yonu guclu ve kosan bir oyuncu alarak baslayabilirdi diye dusunuyorumi.Umit'i daha erken oyundan almasi lazimdi bana gore.Oyuncu degisiklerinde gec kaldi..Bu mac kotuydu Riza Hoca..
Besiktas cok onemli bir 3 puan aldi.Ve sampiyonluk yarisinin iyice icine girdiler..
Ahmet Göktaş
27.Mart.2010, 23:02
Kariyeri hakkında kötü bir şey denilemez abi ama her futbolcu gibi onun da düşüş yılları var.O yıllardan birisi de bu yıl.Geçmiş yıllara bakarsak bunu diyebiliriz.Ama bu yılki oyunuyla bence en iyi değil.Sence öyle olabilir tabi :)
Kariyer olarak dedi İlhan abi zaten Aygün. Yani Genel anlamda. Bu sezon için tabikide çok kötü bir yıl.
izmer96
27.Mart.2010, 23:11
Kariyer olarak dedi İlhan abi zaten Aygün. Yani Genel anlamda. Bu sezon için tabikide çok kötü bir yıl.
Aslinda forvetler genelde en verimli yillarini 28 den sonra yasiyorlar ama Nihat da bu olay tam tersi oldu , 2 sezondur cok kotu oynuyor muhakkak bunun bir nedeni vardir
Fearless Coward
27.Mart.2010, 23:55
Beşiktaş'a helal olsun valla başta ben olmak üzere herkesi yanılttılar iddiaa'da yattı hem :D Ama tebrik etmek gerek 2-0 geride olsalar bile inançlarını yitirmediler..M.Denizli'nin en iyi öğrettiği bir şeydi bu..Maçı izlemesem bile BJK'yi çok takdir ettim..Zirve yarışına büyük bir heyecan kattılar..
Geçenlerde Galatasaray karşısında öne geçip sonradan açık futbol oynayarak fark yiyen Kasımpaşayı ve hocası Yılmaz Vural'ı öve öve bitiremeyenler, şimdi İnönüde skora yatmadılar (aslında yatamadılar) diye Rıza Hocayı ve Eskişehirsporlu oyuncuları zan altında bırakmaya çalışıyor. Yazık size...
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Mart.2010, 00:09
Helal Olsun,gerçekten Helal Olsun yaa...İzlerken titriyordum resmen :)
Bu maç şampiyonluk yolundaki en önemli maçımızdır,yazıyorum buraya :)
bjk4ever
28.Mart.2010, 00:24
Oncelikle Besiktas'i tebrik etmek lazim.Muthis bir geri donus yaptilar ve hakettilerde..Ancak Riza Calimbay'i ben anlamadim.Yanlis anlasilmasin niyetim kotu degil.Ama ikinci yariya en azindan savunma yonu guclu ve kosan bir oyuncu alarak baslayabilirdi diye dusunuyorumi.Umit'i daha erken oyundan almasi lazimdi bana gore.Oyuncu degisiklerinde gec kaldi..Bu mac kotuydu Riza Hoca..
Besiktas cok onemli bir 3 puan aldi.Ve sampiyonluk yarisinin iyice icine girdiler..
Bunu yapsa ve yenilse bu sefer de 'neden isleyen duzen bozuldu, takimi geriye yaslayip davetiye cikardi, oysa Eskisehir gol kaciriyordu, takimi geriye cekti' denilecekti. Her halukarda BJK alirdi bu maci soke soke, ki aldi da. Ikinci yari 7-8 pozisyon var, 3-2 bittigine Eskisehir sukretmeli, ki 3. yesek de 4-3 alirdik maci.....
anilton
28.Mart.2010, 01:33
Eskişehirspor maça çok iyi başladı.Ü.Karan'ın golüyle maça adeta önde başlamış oldular.Bu golde faul falan yoktu.Ferrari hamle hatası yaptı...
Futbolcular bu poziyona baya itiraz ettiler.Ardından hakem iki üç basit faul daha çalınca hem taraftar hemde futbolcular gerildi.Bu sırada Eskişehir iyi savunma yapıyordu ve poziyon şansı vermiyordu Beşiktaş'a.
Yukarıda kalınla belirttiğim bu paragraf Ernst'in hiçbir tehlike yokken aşırı hırs-sinir karışımı duygularına hakim olamayıp gidip Alper'e dalmasının ve durumun 2-0 olmasının sebebiydi...
Maçın başlangıç düdüğünden Nihat'ın 31.dakikadaki sihirli dokunuşuna kadar Beşiktaş sahada yoktu,Eskişehirspor fırtına gibi esiyordu.Maçın 3-4 olması içten bile değildi...
Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu.Müthiş bir arzu,müthiş bir istek ve müthiş bir baskı.Neticesinde dönen maç...
Bugün maçta Beşiktaş için yukarıda anlattığım üzere iki bölüm oynandı.Yoklara oynanan ilk 31 dakika. Ve varoğlu varlarla dolu bir 59 dakika...
Bu 59 dakikanın en önemli isimleri ise Bobo,Fink ve U.İnceman'dı bana göre...
Uğur orta sahaya hareket getirdi.Top kaptı,ileriye taşıdı,şut attı pozisyona girdi...
Bobo savunmayı yıprattı,sağa sola deplase oldu.Golünü attı ve birde asist yaptı sayılır:)
Fink ligin ikinci yarısının başından beri yüksek seviyede oynuyor.Orta sahada asli görevi olarak savaşıyor,kafaya çıkıyor,top kapıyor.Bunların yanında hücumda da çok verimli.Sürekli sağ ve sol kenarlar inerek top alıyor,arkadaşlarına pozisyon yaratıyor ve onların koşu yolunu açıyor.En iyi yaptığı şeylerden biride ceza sahasına yaptığı öldürücü koşular.Bugünde onlardan üç tane yaptı.İlki Nihat'ın attığı golden hemen sonra İvesa ile karşı karşıya kaldığı pozisyon.İkincisi Bobo'nun attığı golden hemen önce soldan İbo'nun ortasına müthiş yükselip vuruşu.Üçüncüsüde son golde Tello'nun içeriye çevirdiği topa hamle yapıp golün başlangıcında yer aldığı pozisyon...
Mevzusu geçen pozisyonlara gelirsek;
Ümit Karan'ın iki golüde temiz.İlk golde faul falan yok.Ernst'in hareketide net penaltı...
Son gol ofsayt ancaaak o ofsaytın oluşmasına sebebiyet veren kişi Koray'dır. Şöyle ki,Fink Tello'dan gelen topu kaleyi karşıdan gören bir noktadan şutlayacakken Koray arkadan gelerek Fink'i indiriyor ve sendeleyen Fink düşerken son anda kontrolsüz bir şekilde topa dokunarak ofsaytta olan Bobo'ya aktarıyor.Yani anlatmak istediğim;pozisyonda Bobo ofsayt ama 1 saniye öncesi penaltı.Ofsayt pozisyonuna dikkatle bakan arkadaşlar bunu nasıl göremiyorlar hayret doğrusu...
Bobo'ya ilk yarıda Nadarevic tarafından yapılan bir penaltı daha mevcut.İki eliyle omuzlarından kavrıyor ve üstüne çıkıyor.Net penaltı...
Şampiyonluk yolunda müthiş bir galibiyet...
Tebrikler Beşiktaşım...
El Barto
28.Mart.2010, 11:12
Yalnız Eskişehir'in ilk golünün faul olduğundan kimse bahsetmiyor o ilginç. Millet son gol ofsayttıya takılmış.
GeNç KaRTaL
28.Mart.2010, 11:23
Yalnız Eskişehir'in ilk golünün faul olduğundan kimse bahsetmiyor o ilginç. Millet son gol ofsayttıya takılmış.
Abi o pozisyonda faul var demek zor bence.Zaten olan oldu.Şu dakikadan sonra hakemin kararlarının doğru olup olmadığını tartışmak kimseye bir şey kazandırmayacak.
El Barto
28.Mart.2010, 11:26
Yok yahu neresi zor. Ümit Karan topa bile bakmıyor. Ferrari'ye bakıyor kolundan çekiyor, dizini de koyuyor, zaten Ferrari topa bakıyor kafaya çıkıyordu dağıldı. Bence açık bir fauldü ama es geçti hakem. 2. dk.da maça geride başlayınca zor oldu tabii. Bu arada Koray'ın Eskişehir adına kaçırdığı bir pozisyon vardı. O da gol olsa dönmezdi maç.
İlk golde Ümit'in amacı Ferrarinin dengesini bozup topu sektirtmek, bunu da başarıyor. Ama bence gününde bir Ferrari o darbeyle yıkılmazdı, sonuç: hakem yorumu diyebiliriz. Ferrarinin orada daha güçlü durması lazım.
Penaltıda Alper topu bırakıp ters yöndeki dizlerini kırmış Ernstin üzerine atıyor kendisini, amacı penaltı yaptırmak. Adama temas var mı? Var. O zaman yapacak bir şey yok, kurallara uygun bir hakem yorumudur.
Ancak hakemin yorumunun maç içinde değişmesi ve bunun çifte standarda dönüşmesi es geçilmemeli. Ivesanın Ernste birebirde teması, Eskişehire verilen penaltıdan daha masum değil. Bobonun indirilişi de normal şartlar altında bariz penaltı, ancak bizim ligde her maçta 3-4 defa olan bir pozisyon. Hakemin kıstası lig geneliyse penaltı vermeyebilir, ancak Eskişehire verdiği penaltıyı düşünürsek vermeliydi.
3. gol malum, bariz bir ofsayt var. Bobonun sayılmayan golünde cetvelle ölçülebilecek ofsaytı yakalayan yan hakemlerin bunu yakalayamamasını, karambolde topa Finkin mi Eskişehirlinin mi vurduğunu çözememelerine bağlıyorum.
footballer33
28.Mart.2010, 13:37
Aslinda forvetler genelde en verimli yillarini 28 den sonra yasiyorlar ama Nihat da bu olay tam tersi oldu , 2 sezondur cok kotu oynuyor muhakkak bunun bir nedeni vardir
Nedeni aslında çok açık; sakatlık. Geçen sezon aylarca sakattı ve oynayamadı. Bu sezon da geldi, askere gitti, sakatlığı atlattı derken buralara geldi olay. Önümüzdeki sezon, sakatlık yaşamaz ve sezon başı kampına katılarak form tutarsa, gerçek Nihat'ı olmasa da ona yakın bir Nihat'ı izleyebiliriz sahada. :)
Ahmet Göktaş
28.Mart.2010, 13:41
Euro 2008'den sonra kim kendine gelebildi düzenli oynayanlardan ? Mehmet Topal mı Servet mi G.Zan mı Nihat mı Hakan Balta mı?
KaPaLı
28.Mart.2010, 13:48
Türk futbolcusu işte bu yüzden profesyonel değil. Adamlar en ufak sakatlığı olsun kendini riske etmiyo Avrupa'da.. Biz ayak kopana kadar uğraşıyoruz. Emre Güngör kaç maç sakat oynadı. Servet kaç maç sakat oynadı. Mehmet Topal sonradan forma giymeye başladı son 2 maç sakat oynadı. Gökhan Zan için birşey demiyorum o zaten genel olarak kolay sakatlanan yapıdaydı. Amerikalı kondüsyonerlerin meyvelerini aldık. Son dakikalarda hortladık hep. Ama en iyi adamlarımızı kaybettik.
eXcitinG
28.Mart.2010, 15:54
Ferrari ve Nihat 4 Hafta forma giyemeyecekLermiş.
Crocodile1963
28.Mart.2010, 15:54
Nihat ve Ferrari 4 hafta yok . . .
bjk4ever
28.Mart.2010, 16:55
Kotu oldu bu, hemde cok kotu. Simdi sagbekte ya Kas ya Ekrem oynayacak, Toraman orta alanda supurucu olarak oynayip Ernst ve Fink'i rahatlatamayacak. Holosko sonradan girip etkili olan bir oyuncu, simdi mecburen ilk 11'de baslayacak. Nihat da cok iyi performans gosteremese de hirsi, tecrubesi, sogukkanliligi ve son vuruslariyla bu kritik haftalarda cok onemli olabilirdi, o da yok, Ferrari'yi zaten konusmaya gerek yok. Bu durumda mecburen supriz oyuncularin katki yapmasi gerekecek. U.Inceman olabilir, ki bu macta cok iyiydi. Ridvan ve Necip cikis yapabilir, Yusuf ve Nobre mutlaka katki saglamali bu durumda. Isimiz cok zor acikcasi, Tabata'nin da sakatligini ekleyince isin icinden cikmak zor oluyor....
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Mart.2010, 17:00
İşte bu çok kötü oldu :(
Nihat'ın yerine Holosko oynar ama Ferrari'nin olmadığı zamanları gördük...Umarım İbrahim Toraman bu süreçte Eskişehir maçında oynadığı gibi oynar.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Mart.2010, 17:09
Ferrari ve Nihat'tan kötü haber!
Turkcell Süper Lig'de Eskişehirspor'u 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yenerek şampiyonluk yarışında yeniden iddialı duruma gelen Beşiktaş, 2 de fire verdi.
Maçta sakatlanarak oyundan alınan Nihat Kahveci ile Matteo Ferrari'nin 4'er hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki futbolcunun da bacak adalelerinde 2. derece yırtık tespit edildiğini vurgulayarak, 4'er hafta sahalardan uzak kalacaklarını söyledi.
Düren ayrıca, Rüştü Reçber ile Rodrigo Tello'da ise maçta çarpışma ve darbeye bağlı ezikler meydana geldiğini, bu oyuncuları 2 Nisan Cuma günü Ankaragücü ile deplasmanda yapılacak maça yetiştirmeye çalışacaklarını kaydetti.
LigTv
GeNç KaRTaL
28.Mart.2010, 17:47
Gerçekten çok kötü oldu.Önce Tabata,şimdi de Nihat ve Ferrari.Umarım eksikliklerini en az şekilde hissederiz.
KaPaLı
28.Mart.2010, 17:50
Nihat'ın eksikliği o kadar önemli değil bence. O bölgede oynayacak Holosko - Serdar Özkan - Tello gibi adamlar var. Ama Ferrari olmadığında o bölge bomboş kalıyo. Toraman defansa geçiyo bu sefer Fink - Ernst rahat olamıyo. Vazgeçilmez adamıydı takımın. 4 hafta olmaması demek Beşiktaş'ın havlu atması demektir bana göre. Fenerbahçe'de Lugano eğer 3-4 hafta sakat olmasaydı o puan kayıpları olmayacaktı belki ama oynamadı ve takım dibe çöktü. Aynısını Beşiktaş'ta yaşadı son bölümlerde. Yine aynısı olacaktır.
LaigLeNoiR
28.Mart.2010, 18:05
Çok önemli bir galibiyet aldık. Rakiplerimizin birbiriyle oynayacağı haftada Bursa'da kaybetmişken kazanmamak olmazdı :)
Tebrikler Kartal'ım.
Kasımpaşa maçını da kazanmış olsaydık şu anda 58-57 olacaktı ama olmadı.
anilton
28.Mart.2010, 21:44
Bursaspor 58
Fenerbahçe 55
Beşiktaş 55
G.Saray 53
Nereden nereye...
Yok G.Saray'la F.Bahçe'ye kimse yaklaşamazmış.Yarış ikisi arasında geçermiş.Puan ve gol rekoru kıracaklarmış.Uzay futbolu oynuyorlarmış...
Daha 3 ay önce örneğini yaşadık,nereden gelip şampiyon olduk yapmayın etmeyin dedik ama dinletemedik.Oysa sakalımızda var...
Neyse...
:)
Ahmet Göktaş
28.Mart.2010, 21:48
Artık Fenere yenilmezsek Kadıköyde ŞAMPİYON YİNE YENİDEN KARAKARTAL !
Bursaspor 58
Fenerbahçe 55
Beşiktaş 55
G.Saray 53
Nereden nereye...
Yok G.Saray'la F.Bahçe'ye kimse yaklaşamazmış.Yarış ikisi arasında geçermiş.Puan ve gol rekoru kıracaklarmış.Uzay futbolu oynuyorlarmış...
Daha 3 ay önce örneğini yaşadık,nereden gelip şampiyon olduk yapmayın etmeyin dedik ama dinletemedik.Oysa sakalımızda var...
Neyse...
:)
Valla haklısında ben kimsenin Fenerbahçe hakkında dediklerini söylediğini duymadım.Taraftar demiş olabilir bu da normal değil mi?
anilton
28.Mart.2010, 22:47
Valla haklısında ben kimsenin Fenerbahçe hakkında dediklerini söylediğini duymadım.Taraftar demiş olabilir bu da normal değil mi?
Normal değil işte,o zamanda mükemmel futbol falan oynamıyordu F.Bahçe ile G.Saray.Sadece kazanıyorlardı ve her çıkışın bir düşüşü vardı.Her düşüşün bir çıkışı olduğu gibi...
Artık herkes görmüştür 3 puanlık sistemde nelerin olup nelerin bitebileceğini.İlk 10 haftada ligin bitmeyeceğini...
He şampiyon yine F.Bahçe ya da G.Saray olabilir orası ayrı ama gelinen şu nokta apayrı bir durum...
Normal değil işte,o zamanda mükemmel futbol falan oynamıyordu F.Bahçe ile G.Saray.Sadece kazanıyorlardı ve her çıkışın bir düşüşü vardı.Her düşüşün bir çıkışı olduğu gibi...
Artık herkes görmüştür 3 puanlık sistemde nelerin olup nelerin bitebileceğini.İlk 10 haftada ligin bitmeyeceğini...
He şampiyon yine F.Bahçe ya da G.Saray olabilir orası ayrı ama gelinen şu nokta apayrı bir durum...
Benim dediğim de o işte.Taraftar sadece şampiyon olacağız diyordu.Mükemmel oynuyorduk demiyodu.Abartılan sadece Galatasaraydı demek istediğim.
anilton
28.Mart.2010, 22:59
Benim dediğim de o işte.Taraftar sadece şampiyon olacağız diyordu.Mükemmel oynuyorduk demiyodu.Abartılan sadece Galatasaraydı demek istediğim.
Yok kardeşim yok burada yapılıyordu o yorumlar...;;)
Yok kardeşim yok burada yapılıyordu o yorumlar...;;)
Olabilir uzattık baya :D
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde şampiyon büyük ölçüde belli olur.
di canio
28.Mart.2010, 23:11
Olabilir uzattık baya :D
Sadece o maçın belirleyeceğini sanmıyorum. Epey maç var daha. Takımlarımız oldukça kötü ve istikrarsız bir görüntü veriyor. Bir tek Bursaspor iyi gözüküyordu benim için. Onlar da strese girdiler sanırım. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra Bursaspor'da da bazı değişiklikler olacaktır. Bursaspor, daha Galatasaray ve Beşiktaş'la oynayacak yanılmıyorsam. Fenerbahçe, Beşiktaş; Beşiktaş, Bursaspor; Galatasaray, Bursaspor ile maçları var daha. Trabzonspor ve düşme hattı takımlarıyla oynayacakları maçları da düşünürsek, herşey mümkün. Bu köprünün altından daha çok su akar.
tarikko
28.Mart.2010, 23:39
Ayni fikirdeyim.Cok onemli bir mac olacak..
GeNç KaRTaL
29.Mart.2010, 01:05
Nihat'ın eksikliği o kadar önemli değil bence. O bölgede oynayacak Holosko - Serdar Özkan - Tello gibi adamlar var. Ama Ferrari olmadığında o bölge bomboş kalıyo. Toraman defansa geçiyo bu sefer Fink - Ernst rahat olamıyo. Vazgeçilmez adamıydı takımın. 4 hafta olmaması demek Beşiktaş'ın havlu atması demektir bana göre. Fenerbahçe'de Lugano eğer 3-4 hafta sakat olmasaydı o puan kayıpları olmayacaktı belki ama oynamadı ve takım dibe çöktü. Aynısını Beşiktaş'ta yaşadı son bölümlerde. Yine aynısı olacaktır.
Morallenmiş bir Nihat önümüzdeki süreçte bize faydalı olabilirdi.Holosko ile değişmeli daha faydalı olurlar gibi geliyor.Serdar Özkan maalesef beklenenden çok uzakta.Bu sezon bir çok maçta çok kötüydü.Acayip gol kaçırıyor.Bu maçta bile 2-3 pozisyona girdi.Bizi rahatlatacak 4.golü atamadı.Ferrari'ye hiç değinmek istemiyorum.Onun yokluğunda büyük sıkıntı yaşamıştık Bursa maçından sonra.Umarım bu sefer öyle olmaz.Bu sakatlıklar şampiyonluk umudumu bir nebze azalttı doğrusu.Umarım diğer oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yaparak aratmazlar sakatları.
Ayrıca şampiyonluk için bence çok erken.Henüz 7 hafta var.Bana son hafta belli olacak gibi geliyor şampiyon.
footballer33
29.Mart.2010, 16:47
Böyle bir maçtan sonra fire vereceğimiz belliydi, 2 tane verdik bile. Nihat o kadar değil, ama Ferrari önemli bir kayıp oldu. :(
Ben Ferrari'nin sakatlığını da çok çok önemli bir kayıp olarak görmüyorum. İbrahim Toraman ile Sivok orada beraber de iyi oynayabilecek kapasitedeler. Yeter ki sağ bekte iyi oynayabilecek bir adam olsun. Rıdvan için bir şans olabilir, sakat değilse. Sakatsa İbrahim Kaş oynasın. Biliyoruz ki İbrahim Kaş o mevkiide milli takıma kadar yükselmişti ancak milli maçta sakatlanıp uzun süre sahalardan uzak kalınca Gökhan Gönül'e gün doğmuştu o zamanlar.
Zaman zaman hata yapsa da ben İbrahim Kaş'ın Beşiktaş sağ beki için en iyi alternatif olduğunu düşünüyorum. Yakalayacağı devamlılık ile milli takıma kadar çıkabilir.
Varonil
29.Mart.2010, 17:24
Sivok-Ferrari daha iyi anlaşıyor gibi,ama İbrahim Toraman Ferrari'nin yokluğunu aratmayacaktır.İbrahim Kaş'ın burada bir devamlılık yakalaması gerekiyor zaten,yoksa seneye İspanya'da tutunması çok zor olur.
GeNç KaRTaL
29.Mart.2010, 20:37
Ferrari ilk yarıda Bursaspor maçında sakatlanır sakatlanmaz eksikliğini hissetmiştik.(önde olduğumuz maçta 2 gol yedik ve yenildik)Ondan sonra uzunca bir süre yoktu ve o süreçte eksikliğini yine hissettik.İbrahim Toraman Eskişehirspor maçında eksikliğini hissettirmedi ancak ilerki maçlarda aynı şekilde olur mu emin değilim.Çünkü bahsettiğim süreçte Toraman yine vardı.Umarım senin dediğin gibi olur İlhan abi.
El Barto
29.Mart.2010, 20:59
Ferrari ne oynuyor ki son haftalarda? İbrahim Sivok iş görür herkes rahat olsun. Tek handikap İbrahim Kaş olur oynarsa. Olmadı Ekrem oynar sağ bekte. :p Adam bir kaleye geçmedi zaten.
eXcitinG
29.Mart.2010, 21:40
Ferrari ne oynuyor ki son haftalarda? İbrahim Sivok iş görür herkes rahat olsun. Tek handikap İbrahim Kaş olur oynarsa. Olmadı Ekrem oynar sağ bekte. :p Adam bir kaleye geçmedi zaten.
Fenerbahçe derbisinde kaLeyede geçip, bir sezonda bütün mevkiLerde oynama rekorunu kıracakmış.