PDA

View Full Version : Vuvuzela Kabusu

Börk
24.Nisan.2010, 11:21
Federasyon kupasından hatırlarsınız.Bu notasız,iğrenç çalgı aleti maç konsantrasyonu diye bir şey bırakmamış,tüm maç izleme isteğimizi yok etmiştir.Televizyondan etkisini o kadar gösterdiğine göre maç içindeki adamlar nasıl dayandığını anlamak güç.Bunun kaldırılması için bir kampanya başlatılmış adınızı ve mail adresinizi yazarak sizde oyunuzu kullanabilirsiniz.

http://www.banvuvuzela.com/

BaFraLı
24.Nisan.2010, 11:35
Bence kaldırılmaması gereken birşey. Bize kötü gelebilir ama Afrika'nın sesi bu sonuçta. Dünya Kupasıda orada. İnsanlar gelenek göreneklerini göstermek istiyorlardır ve bu çalgıda onlara özgü bişey. Kampanya başlatılsa bile kaldırılmaz. Vuvuzelaya devam :D

eXcitinG
24.Nisan.2010, 11:51
Anti VuvuzeLa yahu.

DisCo
24.Nisan.2010, 11:55
Bir işin içinde ban varsa desteklerim.

Girdim oyumu kullandım.

Aşk-ı Şehir
24.Nisan.2010, 12:01
Vuvuzela istemiyorum...

El Barto
24.Nisan.2010, 12:02
Stadlardaki davullar ya da şu sprey gibi olan borazanvari şeylerde yasaklansın o zaman. Adamların kültürleri ne yapacaksın?

Asla yasaklanmamalı.

Börk
24.Nisan.2010, 12:11
Stadlardaki davullar ya da şu sprey gibi olan borazanvari şeylerde yasaklansın o zaman. Adamların kültürleri ne yapacaksın?

Asla yasaklanmamalı.

Bu çalgı aletinin insanları sağır edebilecek düzeyde olduğunu da unutmamak gerekir.

El Barto
24.Nisan.2010, 12:21
Ne olursa olsun ben yasaklanmasına karşıyım. Bir tane bu aletten sağır olmuş birini bulsunlar madem dava açsınlar kazanırlar emsal olur stadlarda yasaklanır. Ama yok öyle bir vaka.

Börk
24.Nisan.2010, 12:26
Ne olursa olsun ben yasaklanmasına karşıyım. Bir tane bu aletten sağır olmuş birini bulsunlar madem dava açsınlar kazanırlar emsal olur stadlarda yasaklanır. Ama yok öyle bir vaka.

Dünya Kupası için Afrika'ya bekleriz o zaman:D

DisCo
24.Nisan.2010, 12:27
Emektar Vuvuzelacıdır sanki.

Herkes çalgısını çalmaya kalksa stadlarda iş çığrından çıkar.

Sadixx
24.Nisan.2010, 12:28
http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1130861
(http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1130861)

goosfraba
24.Nisan.2010, 12:30
sadece güney afrika maçlarında çalınırsa eyvallah da, ben tribünlerde yapılan sabma sesini duyamazsam, italyanların o eşsiz şivesiyle yaptığı tezarühatları duyamazsam çok iğrenç bir dünya kupası izlemiş olurum şahsen :D

bu arada işin içinde ban varsa ben de desteklerim arkadaş.

girdim oyumu kullandım.

El Barto
24.Nisan.2010, 12:31
Çok isterim valla gidip orada Afrikalılarla stadlarda vuvuzella çalmak. :D

İş çığırından çıkar diye düşünmek yanış bence. Bugün hala Türkiye'de taraftar davulu adı altında sadece güm güm ses çıkaran davullar çalınmıyor mu? Brezilya'da millet çalıp dans ediyor tribünlerde onları da mı yasaklayacağız?

Adamların kültürü bu, çalgıları bu. Neden yasak koyasın? Haa Afrika'da yapılması yanlıştır belki o tartışılır.

nannar
24.Nisan.2010, 12:34
yasaklansın yaaa :) çok aşırı sinir bozucu oluyorlar sürekli olunca... Tamam maçın bazı anlarında çalsınlar da 90 dk vızıltı insanın sinirlerini bozuyor

Sadixx
24.Nisan.2010, 12:41
arkadaşlar oyunuzun bide geçerli olması için emailden onaylatmanız gerekli sadece ban it e basıp olmaz :)

Börk
24.Nisan.2010, 12:41
Ömer Üründül'ün yorumlarını dinlemeyi değişirim bu çalgıya

El Barto
24.Nisan.2010, 12:43
keep it (::)

Fernando Gago
24.Nisan.2010, 12:51
Avrupalı küçük beylerin keyfini kaçırıyor diye Oradaki insanların değerini mi yasaklayacaklar ?? Kesinlikle yasaklanmamalı

Del Piero_10
24.Nisan.2010, 12:53
Toptan yasaklamak yerine en azından makul bir seviyeye düşürebilirler sesi.

RaSenGan
24.Nisan.2010, 13:00
Sadece G.Afrika'nın maçlarında çalacaklarsa çalsınlar da her maçta oraya gidip bu aleti çalacaklarsa yasaklasınlar gitsin.Kendi ülkelerinin maçlarında çalmalarında hiçbir sorun yok bence.

El Barto
24.Nisan.2010, 13:02
O zaman G.Afrikalılar sadece G. Afrika maçlarına gitsin bu mantıkla.

RaSenGan
24.Nisan.2010, 13:20
O zaman G.Afrikalılar sadece G. Afrika maçlarına gitsin bu mantıkla.

Ne alakası var gitsin izlesin doğru düzgün maçını.Onların maçı değil ki vuvuzelayı neden çalsınlar sırf eğlence olsun diye çalacaklarsa kimseye yararı olmaz bunun.Gitsin kendi maçında çalsın rakibi sağır etsin.Kendi takımı alışıktır zaten etkilenmez.

TR.CaPTaiN
24.Nisan.2010, 13:23
Vuvuzela kelimesini görmek bile şimdiden içimi daralttı. Çıkarılan ses Eses bandosunun espanası gibi falan olsa 90 dakika dinleyelim de kulağımızın dibinden gitmeyen bir sinek sesine ne kadar tahammül edebiliriz ki ? Hadi biz yine tv başında ses kısabiliriz ya oraya kendi maçını izlemeye giden konuklar. Onlara şimdiden büyük geçmiş olsun.

El Barto
24.Nisan.2010, 13:23
Maça eğlenmek için gidilmez o zaman bu mantıkla düşününce.

RaSenGan
24.Nisan.2010, 13:40
Maça eğlenmek için gidilmez o zaman bu mantıkla düşününce.

Eğlenmenin de bir usulü vardır.Senin orda onu çalıp bütün stadı rahatsız etme hakkın yok sırf eğleneceksin diye.

El Barto
24.Nisan.2010, 13:45
Senin açından böyle işte benim anlatmaya çalıştığım o. Adamlar birilerini rahatsız etmek istedikleri için yapmıyorlar. Adamların kültürü bu. Onlarda rahatsız oluyorsanız gelmeyin derler olur biter. İnsanların eğlence şekilleri bu. Ne yapacağız? Eğlenmeyin mi diyeceğiz?

RaSenGan
24.Nisan.2010, 13:48
Abi öyle eğlence mi olur ya :D Maç izlemiyolar o şeyi çalıyolar bütün maç :D Şuraya bak :)

http://3.bp.blogspot.com/_TFgD1lpJINs/Sjuk6eaIG1I/AAAAAAAAAeQ/Va4I5djxpK0/s400/vuvuzela.jpg

El Barto
24.Nisan.2010, 13:50
Neden olmasın? Oluyor işte.

Estranged
24.Nisan.2010, 13:52
Bir işin içinde ban varsa desteklerim.
Ehehe :n:
Oy vermeye üşendim,ne yalan söyleyeyim :) Ama yasaklanmasından çok satışlarının sadece stadlarda yapılması ve en fazla 70-80 tane satılması daha doğru olur bence.

LeqenDary
24.Nisan.2010, 14:26
Yasaklansın ya oyumu kullandım,toplu biçimde ve 90 dakika olunca dayanılması güç bir ses çıkıyo..

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
24.Nisan.2010, 14:52
4ever Vuvuzela :p

Cidden adamların kültürleri yahu,neden yasaklansın !?

eXcitinG
24.Nisan.2010, 14:52
Avrupalı küçük beylerin keyfini kaçırıyor diye Oradaki insanların değerini mi yasaklayacaklar ?? Kesinlikle yasaklanmamalı

AvrupaLıLarın beyinLeri küçükte AfrikaLıLarın BeyinLeri kocaman mı.

vuque
24.Nisan.2010, 15:33
Küçük Bey Ve Küçük Beyin :confused:
Tebrikler Enstantane Oldunuz :D
Hemen Koyayım Konuya :icon_cool:

Del Piero_10
24.Nisan.2010, 16:45
Sanırım her maç için %40 kapasite ev sahibi ülke seyircilerine ayrılmış. Bilet fiyatlarını hesaba katarsak bu %40'ın büyük bölümü boş kalacak demektir. Yani vuvuzela Konfederasyon kupasında olduğu kadar büyük bir problem olmayacak.

Universal
24.Nisan.2010, 16:53
Sanırım her maç için %40 kapasite ev sahibi ülke seyircilerine ayrılmış. Bilet fiyatlarını hesaba katarsak bu %40'ın büyük bölümü boş kalacak demektir. Yani vuvuzela Konfederasyon kupasında olduğu kadar büyük bir problem olmayacak.

Umarım dediğin gibi olur, yoksa işimiz zor.

nekop
24.Nisan.2010, 17:32
Ben çalınmasından yanayım.Büyük ihtimalle ilk ve son kez Dünya Kupası heyecanı yaşayacaklar ve bu heyecanı yaşarkende kendi kültürlerini göstermeleri kadar normal birşey olamaz.

Deus Dominus
24.Nisan.2010, 17:37
Del_Pieo_10 çok doğru söylüyor, katılıyorum. Dünya Kupası'nda ne kadar Afrikalı seyirci olabilecekki tribünlerde...Anti-vuvuzelacılar merak etmesin :) birkaç maç harici çok duymayız, büyük sorun teşkil etmeyecektir.
tabi şu da olabilir. Afrika dışından gelecek izleyicilerde merak saracak bu merete :) herkesin elinde birer vuvuzela da görebiliriz, belli olmaz :p

El Barto
24.Nisan.2010, 17:39
Merak etmeyin stad çevresinde satılır muhtemelen ve G. Afrikalı olmasına gerek kalmaz çalanların. :) Herkesin elinde olacaktır ve çalacaklardır.

Nasıl ki İstanbul'a gelen bir turiste muhakkak fes satarlar. o hesap. :D

El Barto
24.Nisan.2010, 17:52
Sana sesleniyorum DisCo. :)

Gidip çalmazsam G. Afrika'da bir maçta. :D Bir de kartona DisCo'ya selamlar yazıp kameralara göstereceğim. :p

Börk
24.Nisan.2010, 17:58
El Barto
Emektar Vuvuzelacı:D

Başka bir şey demiyorum.:D

gerrrard
24.Nisan.2010, 21:48
euro 2008 elemeleri ispanya-türkiye maçını ne çabuk unuttunuz? ordada çalınan şey vuvuzelanın başka bir versiyonu değil miydi? yoksa ispanyollar çalınca bir şey olmuyor mu ?

ozaniel
25.Nisan.2010, 02:42
Dünya Kupası'nı izleyen milyonlarca insan var, vuvuzelalar gerçekten çok rahatsız edici ses çıkarıyorlar, izlerken bile sorun oluyor. Bu yüzden olmamaları daha önemli.

Del Piero_10
25.Nisan.2010, 10:48
Kültürleri falan tamam da maçın önüne geçecek bir ses ne olursa olsun kontrol altına alınmalı.

Sekopej
25.Nisan.2010, 11:09
Küfür ülkemizde kontrol altına alınamıyor, belki orada da 90 dakika küfür edenler vardır, küfür yerine bunun sesini dinlemeyi tercih ederim. (Anlamayız onlar küfür de etse ama anlayanlar rahatsız olur mutlaka)

Addolorato
25.Nisan.2010, 11:13
Küfür etseler niye anlamayalım adamların resmi dili İngilizce :D

Fernando Gago
25.Nisan.2010, 11:20
Millet maç izlemek yerine "çekirdek çıtlarsa" Tabi o sesler maçın önüne geçer Aslolan Dünya Kupasına yakışır bir seyirciyi oraya toplamaktır . Bizim kültürümüzde var farklı bir şeyi , bizleri en ufak şekilde rahatsız etsin direk yasakla sansürle

Fernando Gago
25.Nisan.2010, 11:24

Cevabı anlayamadım Avrupalı mıyım neyim

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 15:24
Coca Cola'nın yeni kampanyasında Vuvuzela kazanma şansı var.Umarım kazanırım da çalarım :)

El Barto
12.Mayıs.2010, 15:28
Ben getirtiyorum bunlardan Türkiye'ye. Türkiye distiribütörlüğünü aldık. Gümrükte biraz sorun çıktı. Haziran başı gibi satışa başlayacağız. (::)

BaFraLı
12.Mayıs.2010, 15:32
Ben getirtiyorum bunlardan Türkiye'ye. Türkiye distiribütörlüğünü aldık. Gümrükte biraz sorun çıktı. Haziran başı gibi satışa başlayacağız. (::)

Gerçekten mi Emre abi ? Ben almak istiyorum da :)

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 15:34
Gerçekten mi Emre abi ? Ben almak istiyorum da :)

Kola al kola beleşe getir işi :D

El Barto
12.Mayıs.2010, 15:36
Yok yahu işin şakası o emekar vuvuzelacı ilan edildim ya. :D

Aslında iş yapar mı bilmiyorum ki? G.Afrika ile bağlantı kurmak zor iş.

http://www.boogieblast.co.uk/boogieblast-factsheet-uk.pdf

aslında denenebilir. Girişimci bir kaç adam lazım. :p

BaGa TaRKaN
12.Mayıs.2010, 16:52
Sesi Hiçte Kötü Değil Yahu Bunu Yasaklamanın Hiç Bir Açıklaması ve Mağrifeti Olamaz. Keşke Türkiyede Bu Uygulansa Kendini Bir Yerlerini Yırtarak Bağıran Taraftarlar Gerçek Taraftarlıksa Ben Öyle Taraftarlığa Neyse Gerçekten Maçın Havasınıda Bir Hayli Değiştiriyor Bu Sıkıcı Geçen veya Kapanan Takımlara Çok Güzel Bir Uyarı Olur. Sonuna Kadar Vuvuzelanın Destekçisiyim. Keşke Bizim Buralarda Bu Adeti Kapsada Kendini Taraftar Sanan Şu Bazı Gruplardan Kurtulsak:mad:

Bu Vuvuzelaya En Alışkın Yada Buna En Yakın Millet İspanyollar Onlar Çok Rahat Olacaklar. Zaten Hep Sevmişimdir İspanyolların Taraftarlarını Adamlar Tam Futbol Aşığı.

Revolution
12.Mayıs.2010, 17:25
Yahu iyi güzel adamların kültürü ona lafımız yok ama bari oyununa vuvuzela'yı koymasaydınız Güney Afrika'yla bir daha maç yapmamak için dua ediyorum :D

KaPaLı
12.Mayıs.2010, 17:27
Aygün o kampanyayı anlat bakayım nasılmış :p Bardak veriyolardı yahu. 2002'den beri biriktiriyorum ben :n: Koleksiyonum vardı :cool:

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 18:22
Aygün o kampanyayı anlat bakayım nasılmış :p Bardak veriyolardı yahu. 2002'den beri biriktiriyorum ben :n: Koleksiyonum vardı :cool:

Abicim 2 kapak getiriyorsun 1 Lt. bedava alıyorsun.Onun haricinde Vuvuzela,Şişme El ve şu maçlarda giyilen Peruk varmış onlardan birisi de çıkabiliyor kapakta.

BaFraLı
12.Mayıs.2010, 18:25
Abicim 2 kapak getiriyorsun 1 Lt. bedava alıyorsun.Onun haricinde Vuvuzela,Şişme El ve şu maçlarda giyilen Peruk varmış onlardan birisi de çıkabiliyor kapakta.

Aygün Karfura gidecem şimdi ha bayada uzak ama :D. Nasıl yani ? 2 tane kola aldım diyelim. Kapaklarını götürdüğümde vuvuzela mı veriyorlar. Valla mahalleyi inletirim :D:D

KaPaLı
12.Mayıs.2010, 18:54
Yaa 1 litrede değilim ben Vuvuzela'dayım Aygünüm :n:

Flawless Victory
12.Mayıs.2010, 19:06
İnsanlar bazı şeylere takarlar. Futbolculardan birinin de bu veya benzeri bir sese tiki varsa işi bitti işte. :)

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 19:10
Aygün Karfura gidecem şimdi ha bayada uzak ama :D. Nasıl yani ? 2 tane kola aldım diyelim. Kapaklarını götürdüğümde vuvuzela mı veriyorlar. Valla mahalleyi inletirim :D:D

Yaa 1 litrede değilim ben Vuvuzela'dayım Aygünüm :n:

Şöyle açıklıyım :D

Gittin aldın kolayı açtın kapağı.4 seçenek var. "2 Kapağa 1 Litre Bedava", "Peruk", "Şişme El", "Vuvuzela" bunlardan birisi yazacak kapağın altında.

E.Cartman
12.Mayıs.2010, 19:56

Aynen Tolga Vuvuzela çıksın her Avcılar maçında tribündeyim :D:D:D

Varonil
12.Mayıs.2010, 20:00
Coca-Cola'dan Vuvuzela olayı güzelmiş ya.:D Şöyle başlayayım da bir stok yapmaya vuvuzela almak için :D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
13.Mayıs.2010, 20:13
Güzelmiş ya bu Coca-cola işi...