View Full Version : Şampiyon Fenerbahçe Ülker (Şampiyonluk Serisi: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker)
Universal
15.Mayıs.2010, 23:42
TBL'de koskoca sezon bitti. Geçen yılın finalisti olan bu iki guzide kulübümüz tekrar final oynayacaklar. Geçen yıl ki finali 4-2 ile Efes müzesine götürmüştü. Bu yıl seri 0-0 sonuç ile başlayacak.
http://www.freeimagehosting.net/uploads/866e0ab574.png (http://www.freeimagehosting.net/)
yaman76hakanFB
16.Mayıs.2010, 14:15
Beklenen buydu... Aksi bir durum şaşkınlık yaratırdı...
NBA Playoffları normal sezon bittiği andan itibaren başlar... Bizim ligimizin playoffları ise malesef -özellikle bu sezon- ancak final gelip çattığında başlayacak...
Doğrusunu isterseniz bu sezon playoff maçı gibi maç olmadı... Daha doğrusu birkaç maç oldu ama seri olmadı... sadece Banvit bize karşı playoff direnci gösterdi ama biz sadece 2.maçın son periyodunu playoff maçı gibi oynayarak finale yürüdük... Playoff demek KEMİK SESİ demektir...
Şimdi TBL'nin gerçek playoffu... Kimse bu tarihe kadar olan performanslara aldanmasın...
Kim havasını yakalar; form grafiğini seride maksimum olarak ortaya koyarsa vurup geçer... Benim favorim belli... Kenardan olumlu anlamda hiç koç desteği almadığı halde, bırakın desteği koçu tarafından el freni çekilen ve bütün bu olumsuzluklara rağmen yıllardır buralarda oynamayı başaran takım kimse o... FENERBAHÇE...
Bu takım havasını yakalarsa normal sezondaki bütün iniş çıkışına rağmen buralarda kimse duramaz karşısında... Türkiye Kupasını nasıl kazandığını hatırlayın...
TBL finallerine hoş geldiniz... Haydi Fenerbahçe... Şampiyonluk için...
Hedef takım sporlarında beş şubede birden şampiyonluk...
Üçünde (bayan ve erkek voleybolu+bayan basketbolu) ŞAMPİYON olduk...
Futbolda şu dakika itibariyle ŞAMPİ...'yiz... Son üç harfi inşallah bu akşam ekleyeceğiz...
Geriye Fenerbahçe Ülker kalıyor... Umarım bu sene şampiyon olmayı başaramayan tek şube olmak gibi bir lekeyi taşımak istemezler...
Neyse... Bunu akşamdan sonra konuşmalı... Daha futbol takımı şimdilik sadece ŞAMPİ... Henüz ŞAMPİ-YON değil...
Hedef BEŞTE BEŞ...
Çok iddialıyım... En fazla bir maç veririz... YETER ki TAKIM ŞAMPİYONLUK MODUNA GİRSİN...
Sezon başlamadan önce güvendiğimiz dağlardan üç tanesine kar yağdı... Enes Kanter, Ömer Aşık ve Griçek artık yok... Buna rağmen yine iddia ediyorum: BİZ EFES'ten DAHA İYİ, DAHA KOMPLE BİR TAKIMIZ...
Koçumuzun taktiği ile bir maç bile kazanamadık... Mahmut Uslu takıma her al atıp burnunu soktuğunda ortalık karışıyor... Menejer Nedim yönetim ne derse başını sallamakla meşgul... Ama bu oyuncular o kadar iyi niyetli, işine o kadar düşkün ve bir o kadar çok yetenekli ki... Şu cadı kazanında başkası olsa tasını tarağını toplar ve ardına bakmadan giderdi...
Tanjeviç ve onun zihniyeti gölge etmesin yeter... Bu takım geçen yıl seriyi süpürmek üzereydi... Son iki dakikasına 10 sayı önde girdiğimiz 3.maçı kaybettiğimiz dakika finali kaybettik... Bu tür trajik mağlubiyetlerin altından kolay kolay kalkılmaz... 2006 NBA finallerinde aynısı Dallas'ın başına geldi... 2-0 öndelerdi... Seri 3-0'a gelmek üzereydi... Maçın bitimine beş dakika kalmış ve Dallas 10-15 sayı önde... Bir anlık gaflet ve Wade devreye girdi, maç bir anda eşitlendi ve uzatmada Miami aldı... Onun şokuyla Dallas 4-2 kaybetti... Bu dünyanın her yerinde böyledir... Kimse geçen yılı kriter almasın... Bu takım 4-0 süpüreceği seriyi olmayacak saçmalıklar iki dakikada üst üste ve yine üst üste gelince oradan seriyi kaybetti... 40 yılda bir olacak cinsten... Sonrasını biliyorsunuz zaten... Dopingidir, Fatih Söylemezoğlu'dur, Tanjeviç'idir, Marcus Green'idir derken elimizdeki seri kaydı gitti... Ama 3.maçın son iki dakikası... Herşey orada bitmişti zaten...
BİZ EFES'ten DAHA İYİ TAKIMIZ... OYUNCU BAZINDA... ONLARI 4-1 GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM... Haydi ayıp olmasın; nihayetinde koskocaman Efes var karşımıda... 4-2 Fenerbahçe...
Sekopej
16.Mayıs.2010, 14:25
Geçen sene yaşananlar ortada, nasıl şampiyonluğun gittiği ortada. Doping skandalının üzerine gitmeyen, araştırmayan, sessiz kalan federasyon hala basketbolu yönetiyor olsa da, yukarıda yazılan olumsuz faktörler bir arada olsa da, bugün kazanılacak 4. şampiyonluğun ardından tüm camia artık son hedefe kilitlenecek. Taraftar salonu her maç dolduracaktır, oyuncuları ayrı motive edeceğini düşünüyorum son şampiyonluk havasına girilmesi.
Tanjevic olmadan gelecek şampiyonluk belki de çok hayırlı olur, yönetim çoğu branşta yaptığı olumlu hamlelere, burada inat etmekten vazgeçip, doğru adımlar atar umarım.
Geçen sene kaybedilen şampiyonluk, 5. şampiyonluk hedefi, oyuncuların bir nevi hocaya isyanları (sen olmasan da şampiyon oluruz), bunları düşündüğümde umutla bakıyorum finale.
eGowiCh
19.Mayıs.2010, 20:25
Ertuğrul Hoca'ya güvenim sonsuz, Bornova maçında tribündeydim, takımın ağırlığını taşıyabilecek bir hoca olduğunu o maçta anladım. Kadro kalitemiz de iyi, pota altında Ömer Aşık olsa daha iyi olurdu tabi ama yaşananlar malum. Efes Pilsen'i geçip kupaya uzanacağımızı düşünüyorum, umarım kupayı alırız da bir tek futbol eksik kalır :) Öyle de trajikomik bir şey olur :)
Sekopej
19.Mayıs.2010, 20:33
5. şampiyonluğu bu branşta alamyız derken, futbolda alamadık, burada şampiyon olursak gerçekten ilginç olur.:D
Dün Fenerbahçe TV'de, Tanjevic'in sistemine bağlı kalıyoruz, O'nun gibi yönetiyorum takımı gibisinden açıklamaları vardı. Oyuncular inanırsa ve Tanjevic gibi oynayan oyuncuyu kenara alıp, unutmazsa, koçun artık çok önemli olduğunu düşünmüyorum bizim adımıza bu seride.
Bu takıma ne kadar güvenmediysem şampiyonluğa inanmadıysam da.Şu son olaylardan sonra artık inanıyorum bu takıma.Ülkenin yarısı Efes'li olacaktır çekişme olursa Play Off'larda.Şampiyonluğa inanıyorum...
yaman76hakanFB
19.Mayıs.2010, 21:27
Eğer futbolda şampiyon olsaydık; bütün camia "beşte beş" yapmak için basketbol takımının etrafında kenetlenip müthiş bir sinerji oluşturacaktı... Basketbol takımındaki oyuncularımızda "şampiyonluk yaşamayan tek branş" damgasından kurtulmak için extra motive olacaklardı... Bu şartlar altında; yani "hedef, takım sporlarında BEŞTE BEŞ" sloganıyla inanıyorum ki, Efes'e vurup geçecek, tahminime göre 4-1'le, en kötü ihtimal 4-2 ile seriyi bitirecektik...
Şu durumda dengeler öyle değişti ki... Ama ben koç ve menejer kadrosunu ne kadar eleştirirsem eleştireyim; oyuncularımızın yeteneğine, kişiliğine inanıyor, onların potansiyelini, ne kadar kazanmaya aç basketbolcular olduklarını çok iyi biliyorum...
Bilmiyorum; taraftar ne kadar destek verecek?.. Kulübün şu geldiği noktada yönetimle takım arasında ne kadar bütünleşme sağlanacak? Takım ne kadar kendini şu kaos ortamının dışında tutup finale odaklayabilecek?.. Yani futbolun karamsar havası bu branşa da bulaşabilir... Tersi de olabilir...
Yine de ben basketbolcularımızı çok seviyor, kazansalar kaybetseler ellerinden geleni yapacaklarına sonuna kadar inanıyorum... Onları her daim futbol takımına yönelik eleştirilerimden muaf tutuyorum... Bu final serisinde de çubuklunun hakkını vereceklerdir... Potansiyellerini sergiledikleri takdirde Efes bu takımı dört defa yenemez... Efes harika bir takım ama yaşadığımız onca soruna, Ömer Aşık ve Griçek'le yolların ayrılmasına rağmen biz bir derece daha kaliteli takımız...
Seri adına boyalı bölge savunması çok mühim... Kim orayı ele geçirirse bir adım öne geçer... Oğuz ve Semih vites yükseltmek zorunda... (Geçen yıl tanjeviç seri boyunca Oğuz'u kenarda unutmasaydı yine şampiyonduk...)
Bizim adımıza diğer kritik nokta; Roko Ukiç'in sahada ne kadar kalacağı... Bence rotasyondan muaf tutulup en az 32-33 dakika sahada kalmalı... Penetre edebilen tek gerçek oyun kurucumuz...
Emir egosunu dizginleyebilir ve tercihlerini doğru yapar, "esas oğlanlığa" soyunmazsa eşleşme problemi oluşturup, Efes'in başını epey ağrıtabilir... Point garddan power forwete kadar dört pozisyonda birden verim alınabiliyor ve bu büyük avantaj... Ama bazen acele ve saçma tercihlerle bir çuval inciri berbat ediyor... Mirsad'da böyledir ama final serisinde daha takım için ve dengeli oynayacaktır; buna eminim...
Ömer Onan'ın Rakoçeviç ile Efes arasındaki irtibatı koparacak ve Rakoçeviç'i bire bir oynamaya mecbur edecek bir savunma yapması lazım... Şu durumda Ömer Onan'da kritik ve fazla süre alması gereken isimlerden... Lynn Greer'i ilk defa banvit serisinde bu kadar takımla uyumlu ve yeri gelince sorumluluk alırken gördüm... Umarım bu olumlu gelişme final serisinde artarak devam eder... İşler tıkandığında onun üreteceği extra sayılara da çok iş düşecek... Kinsey şut yüzdesinde son haftalarda bir tutukluk yaşıyor ama özellikle baskılı savunmamız ve kısalardan gelecek ribaunt katkısı adına çok önemli...
Kim daha sert, sabırlı ve boyalı bölgeyi iyi kullanırsa o şampiyon olur... Niye biz olmayalım? Bizim oyuncularımız onlardan daha kaliteli...
eGowiCh
19.Mayıs.2010, 21:47
Greer-Semih uyumu da önemli. Semih'i boyalı altında Greer'in çok iyi beslemesi lazım. Boyalı alanı zorlamalı, ayrıca içeriye Emir'in penetreleriyle sayı bulmaya çalışmalıyız.
TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Mayıs.2010, 03:00
Ilk mac bu aksam 20.00 de Sky Turk te canli yayinlanacak. Duyurulur.
A.FaruK
20.Mayıs.2010, 08:37
Hele şükür final serisini izleyebileceğiz galiba :)
Universal
20.Mayıs.2010, 10:07
Hayret, bizim maçlarımız ücretsiz ekranda yayınlanır mıydı? Çok büyük fedekarlık yapıyorlar.
A.FaruK
20.Mayıs.2010, 11:22
Ne kadar zevk aldığım şey varsa ya zam geldi yada ücrete tebi oldu. Şimdi Avrupa ligi izlicez hemen şifre Basketbol maçı izlicez başka bi platformda yayınlanıyor.Garibanın bi sigarası vardı onada zam geldi yinede gelcek :) :) Alayının gözünü para bürümüş arkadaş yaa :) :)
C h A o S
20.Mayıs.2010, 13:28
Efes'e güveniyorum.İnşaAllah şampiyon olurlar.
A.FaruK
20.Mayıs.2010, 15:10
Beşiktaşlı veya Galatasaraylı olup Efesi tutuyo olmak biraz ilginç geldi bana ama saygı duyuyorum.
TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Mayıs.2010, 15:16
Alta bi not dusecektim vazgectim. Eger Efesliysen dicek biseyim yok diye ama gerekliymis sanirim.
tarikko
20.Mayıs.2010, 15:36
Sampiyon olacagimiza inaniyorum.Bugunku maci kazanmak cok onemli olacak.Allah yardimcimiz olsun..
Universal
20.Mayıs.2010, 21:02
Fenerbahçe, play-offlarda ki en rahat maçlarından birisini sergiliyor. İlk yarı bittiğinde 29-44 gibi bir üstünlüğü vardı. Fenerbahçe dış şutlarda 4/4 yaparken, Efes 1/7 yapabildi.
tarikko
20.Mayıs.2010, 21:02
Efes'i supuruyoruz diyebilirim.Ilk periyotta Efes'i 9 sayida tuttuk ve ilk yariyi 44-29 onde kapattik.Harika oynuyoruz.Aman nazar degmesin..
Sekopej
20.Mayıs.2010, 21:08
Fark bir ara 20'ye çıkmıştı, 3. periyot çok önemli, genelde 3. periyotta takım düşüş yaşıyor. Eğer 3. periyotta fark 10'un altına düşmezse bu maçı kazanırız. Efes agrasif başlayacaktır 3. periyota.
yaman76hakanFB
20.Mayıs.2010, 21:09
Final serisi 1.maç oynanıyor... İlk yarı biraz önce sona erdi:
Efes Pilsen: 29 Fenerbahçe Ülker: 44
İlk yarıyı çok daha büyük bir farkla kapatabilirdik... Ama tanjeviç salonda olduğu için midir, nedir... Koç Ertuğru Erdoğan -tıpkı Tanjeviç gibi- maçın 2.periyodunun tamamına yakınında Emir Preldzic'i point-gard olarak kullandı... Halbuki Emir'e böyle bir maçta oyun kurucu misyonu yüklenmeyeceğini geçen yılın finalinde gördük... Sadece maçın bazı bölümlerinde eşleşme problemlerini değerlendirmek için bir-iki dakika veya pozisyon icabı oyunu kurabilir ama bu kadar uzun süre oyun kurucu olarak kullanmaya kalkarsan Emir bu işin altından kalkıp, takımı organize edemez... Onun asıl pozisyonu small-forwet... Yani Ukiç gereğinden fazla kenarda bekledi... Bereket versin ki; şut yüzdemiz şu ana kadar mükemmel ve fark bu sebeple kapanmadı... Yoksa Emir'in oyun kurucu olduğu bölümde kapanabilirdi...
Boyalı bölge savunmamız muhteşem... İnşallah seri boyunca bu istek artarak devam eder... Çok daha fazla sertleşebiliriz... Yeter ki motive olalım... Tabii maçın şu anki akışına göre bu sertlik yeterli...
Aynı baskıya devam... Oyunu Ukiç kurmalı... Israrla çember altına top indirmekten vazgeçmek yok... Bir de şu faul problemi yakamıza yapışmasa... Fauller arasında müthiş bir uçurum var...
eGowiCh
20.Mayıs.2010, 21:11
İkinci yarıda da aynı performansı sürdürürüz umarım.
KaPaLı
20.Mayıs.2010, 21:16
Ukic'te olunca top sürekli pota altına yollamaya çalışıyo topu. Bu çok iyi. Çünkü Efes pota altı çok hantal. 2dk 20 sn'dir sayı gelmiyo Fenerbahçe adına..
Raten
20.Mayıs.2010, 21:16
Bu maç gider 20 sayıdan 12ye kadar düştü.
Raten
20.Mayıs.2010, 21:30
3.çeyreğin başındaki kötü oyunla bir an maç gitti paniğine kapıldım ama 16 sayı önde 60-44 gireceğiz son çeyreğe.Deplasmanda serinin ilk maçını kazanmak büyük bir moral olacak.
yaman76hakanFB
20.Mayıs.2010, 21:32
Umarım son periyot "oyunu kur ve takımı yönet" diye yine Emir'i sahaya sürmez... Elbette Emir'den faydalanacağız ama önce kendi pozisyonunda...
Tanjeviçvari maceralara girmezsek şimdilik herşey yolunda... yeter ki; kenardan bu takımın freni çekilmesin...
KaPaLı
20.Mayıs.2010, 21:33
İşte dediğim şey buydu. Oğuz girdikten sonra gördük pota altı hucumlarını. Ukic'in elindeyken içeri çevrilmeli mutlaka. Ama ondan önceki perdeleme çok önemli. 3 defa gerçekleştirdi istediğini Ukic.
tarikko
20.Mayıs.2010, 21:51
Maci kazandik diyebiliriz.Son 1:25 skor 72-60 lehimize..
tarikko
20.Mayıs.2010, 21:55
78-62 kazandik..Gercekten bu kadar rahat bir mac beklemiyordu kimse.Ukic mukemmeldi.Harika bir oyuncu.Emir cok iyiydi.Takim cok iyiydi.Helal olsun herkese..Taraftarimizda cok iyiydi deplasmanda..
Tebrikler takimimiza..
Flawless Victory
20.Mayıs.2010, 21:55
McGrady olsaydı. :)
KaPaLı
20.Mayıs.2010, 21:58
1-0 oldu seri. Deplasmanda galibiyetle başlamak çok iyi oldu.
Since-1907
20.Mayıs.2010, 21:59
62-78 aldık maçı tebrikler hepsine müthiş oynadılar.
yaman76hakanFB
20.Mayıs.2010, 22:01
Evet; hakettik, çok iyi mücadele ettik ve kazandık...
Şampiyonluğu değil; sadece bir maçı kazandık... Dördüncü galibiyeti alana kadar, o galibiyetin geleceği maç bitene kadar kimse şampiyon değil... Ne biz bugün 1-0 öne geçtik diye şampiyon olduk; ne Efes öne geçerse 4.galibiyetini alana kadar şampiyon...
Unutmayalım; ne biz bugün olduğu kadar yüzdeli üçlük atabiliriz, ne de Efes her zaman bu kadar felaket üçlük atar... Öyleyse savunmaya, sertliğe devam... Bizim takımımız şampiyonluğu hakedecek ve kazanacak kadar iyi bir takım... hakettiğimiz birşeyi niye başkasına verelim...
Bu takıma inanıyorum... Yeter ki; geçen yılı hatırlatan inanılmaz işler olmasın...
Tebrikler ONİKİ DEV KANARYA... Şimdi bu galibiyeti unutma zamanı...
Universal
20.Mayıs.2010, 22:05
Hak ettik ve kazandık. Umarım geçen yıl yaşananları yaşamayız ve bu seriyi kazanarak, takım oyunlarında mutlu son ile bitiririz. :)
C h A o S
20.Mayıs.2010, 22:18
Efes belkide sezonun en önemli maçında,en kötü maçını oynadı.Ne attıysa girmedi.Fenerbahçe Ülker'e tebrikler.
Raten
20.Mayıs.2010, 22:18
Deplasmanda kazandık ve rahat kazandık.Sevindirici ve moral verici bir galibiyet.Bu seriden de başarıyla ayrılırsak 5 dalın 4ünde lider pozisyonu inanılmaz birşey olacak gerçekten.
Varonil
20.Mayıs.2010, 22:22
İyi mücadele ederek kazanmasını bildik.Deplasmanda aldığımız galibiyetle seride 1-0 öne geçmek güzel.Umarım seri sonunda şampiyon olan taraf biz oluruz. :)
eGowiCh
21.Mayıs.2010, 00:17
Çok iyi oynayarak, rahat bir galibiyet aldık. Deplasmana galibiyetle başlamamız iyi oldu. Geçen yılki seriden ders alındığını söyledi Ömer Onan maç sonu ve seriyi hiçbir zaman bırakmayacaklarını ifade etti. Bu kararlılıkla oyunumuzu sürdürürsek kupayı alırız. Tebrikler.
A.FaruK
21.Mayıs.2010, 09:39
Rahat oynayarak alınmış bir maç inşallah devamı gelir şampiyonluğuda alırız.
CeNTeR_TR
21.Mayıs.2010, 20:05
Kolay galibiyet oldu bizim için.
Bu maçtan sonrada tekrar gördük ki Fenerbahçe takımı sadece futbol takımı değil Fenerbahçe takımı Fenerbahçe Spor Klubü olarak adlandırılmalıdır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mayıs.2010, 00:03
Efes cok vurdumduymaz oynadi, sanki seri daha cok uzun hersey bitmis degil, bu maci siz aliverin ilerde bakariz modundaydilar. hic kasmadilar. Gecen seneki gibi kendilerini yormayip sonradan mi vites yukseltecekler acaba.
İlk maçta Mirsad yedi bitirdi beni :D
Ben yıllardır Efes'i bu kadar aciz ve isteksiz görmedim.
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mayıs.2010, 16:57
Serinin 2. maci bugun 18.00 de yine sky turk ten canli yayinlanacak.
The.Crow
22.Mayıs.2010, 17:24
Valla bi risk aldım üst geçtim bu maça. :D
Universal
22.Mayıs.2010, 17:39
Valla bi risk aldım üst geçtim bu maça. :D
Büyük risk olmuş. :)
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 17:48
Bu maçın alt-üst sınırı nedir bilmiyorum; daha doğrusu şans oyunlarını takip etmiyorum... Ama bildiğim birşey varsa bu maçı 40 dakika boyunca boyalı bölgeyi en sert biçimde savunarak kazanacağız... Ne kadar kolay ve fazla sayı olursa, ipler Efes'in eline geçmeye başlar...
Gerçi belli olmaz; Lynn Greer gününde olur, tutar 20-25 sayı atar; yine skorerliğinden ziyade savunmasıyla takımımızın en önemli oyuncularından olan Ömer Onan bazen olduğu gibi ne atarsa girer gününde olur ve 15-20 sayıda ondan buluruz... Bir bakarsınız; iki takımda 80'leri geçmiş...
Ama kazanmak için Efes'i 70 sayının altında tutalım mümkünse... Bu durumda şansımız artar...
Bu maçın alt-üst sınırı nedir bilmiyorum; daha doğrusu şans oyunlarını takip etmiyorum... Ama bildiğim birşey varsa bu maçı 40 dakika boyunca boyalı bölgeyi en sert biçimde savunarak kazanacağız... Ne kadar kolay ve fazla sayı olursa, ipler Efes'in eline geçmeye başlar...
Gerçi belli olmaz; Lynn Greer gününde olur, tutar 20-25 sayı atar; yine skorerliğinden ziyade savunmasıyla takımımızın en önemli oyuncularından olan Ömer Onan bazen olduğu gibi ne atarsa girer gününde olur ve 15-20 sayıda ondan buluruz... Bir bakarsınız; iki takımda 80'leri geçmiş...
Ama kazanmak için Efes'i 70 sayının altında tutalım mümkünse... Bu durumda şansımız artar...
Yorumlara aynen katılıyorum. Yazdıklarının tersinin olmasını diliyorum :p
Geçen sezon da berbat başlamıştık play-offlara.
Zaten Fener-Ülker birleşmesinden sonra Efes'e doğru olan ibre Fener'e döndü.
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mayıs.2010, 17:59
Denilenler dogru ise eger ilk macin efeste gozebatan ismi kasun sahada olamayacak. Fener icin buyuk bi avantaj olabilir.
Universal
22.Mayıs.2010, 18:01
Kasun yok mu? :) Güzel oldu...
Ukic'in potaya bakışı bile karimza kokuyor. Ben Ukic'in final serisinde farkını yansıtacağını düşünüyorum.
The.Crow
22.Mayıs.2010, 18:06
Üst sınırı 151.5 Ben Fenerbahçe 80-75 kazanacak benim üst tutacak :D
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 18:07
Evet; Kasun yokmuş... Israrla çember altı... Israrla çember altı...
Ama Ergin dört kısalı sisteme geçecek ve power-forwet pozisyonundan orta mesafe şutlarla skor arayabilir... Bu durumda 4 numara savunması çok mühim... Mirsad dışarı çıkıp savunma yapmaz... Oğuz ve Semih öyle... Acaba Emir'i mi dörde çeker? rasim kullanılabilir mi? Oyunun akışı içinde göreceğiz... Ama bizim hücumlarımız ısrarla çember altından olmalı... Dış şut atacaksak bile top çember altından dışarıya çıkmalı...
Kasun yok mu? :) Güzel oldu...
Ukic'in potaya bakışı bile karimza kokuyor. Ben Ukic'in final serisinde farkını yansıtacağını düşünüyorum.
İLk maçtaki gibi oynayacaklarsa ha Kasun oynamış ha başkası, hiç bir şey fark etmiyor.
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 18:26
Semih Erden hem ofans ve hem defansta çok kötü başladı...
The.Crow
22.Mayıs.2010, 18:35
İlk periyot 15-11 bitti. Benim sürpriz seçim tutmayacak sanırım . :D
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 18:37
Bizim çember altından oynamamız gerekirken Efes çember altına yükleniyor... İlk maç toplam 11 üçlük denemiştik... Daha şimdiden 5-6 üçlük atış kullandık... Tabii bu kadar şuta dayalı oynarsan organize olamazsın... Şutlar girerse iyi, girmezse hezimet olur... Şu ana kadar girmedi...
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 18:49
Her pozisyonda biz üstünüz... Şu üçlük fantazisi sebebiyle her pozisyonda geri adım attık... Yazzık... Uyan koç...
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mayıs.2010, 18:59
Koc zaafiyeti var gibi gorunuyor. Anlik mudahaleleri cok yetersiz. Efes macin basinda arka arkaya ayni sayilari atti ersan-kaya ile, bunu nasi gormuyo da onlem almiyo hayret. Oguz fenerin en iyisi mrsic ile birlikte.
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 19:00
Bu kadar yanlış oynadığımız, yanlış seçimler yaptığımız bir devreyi sadece 5 sayı geride kapatmak beni umutlandırıyor açıkçası... Yeter ki 3.periyodun başından itibaren aklımızı başımıza devşirip kendi doğrularımıza dönelim... yeter ki, Emir ve Greer gibi oyuncular "vatan kurtaran Şaban"lığa soyunmasın ve erken atışlarla takımın bütün ritmini bozmasın...
Bu arada Mrsiç niçin MRSİÇ olduğunu, niçin Fenerbahçe tarihinin en büyük efsanelerinden birisi olduğunu yine gösterdi... İşler sarpa sarmışken imdada yetişti ve maça tutunmamızı sağladı...
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mayıs.2010, 19:12
efeste soyle bi durum da var. Hucum ribaundlarindan da belli olacagi gibi efes fastbreak yaptirmiyo fenere. sutlar girsin girmesin pesinden gitmeyip geriye kosuyo. ilk macin kolay sayilarini bulamadik henuz. set hucumunda da sayi bulmakta zorlaniyoruz zaten. farkli bi 2. yari izler miyiz bilemem ama efes cok olumlu oynuyor. fener bi sicrama yapamazsa maci verir.
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 19:12
İnanmıyorum yaaa...Oyunu Emir'e kurduruyor...
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 19:20
Ahhh... Birde şu Ender-Kaya üzerinden oynanan pick and roll hücumlarına çare bulsak...
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 19:30
Mirsad oyuna girdikten sonra iki kolay penetre yedik... Oğuz-Semih ikilisi dengeleri bizim lehimize çevirmişti... Son periyoda 51-50 önde başlayacağız ama top Efes'te olacak...
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mayıs.2010, 19:30
Ahhh... Birde şu Ender-Kaya üzerinden oynanan pick and roll hücumlarına çare bulsak...
yemek yerken kacirdim 3. peryotu. Hala mi care bulamadilar su pick & roll hucumlarina, bu ne acizliktir.
yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 20:07
Oğuz-Semih ikilisi maçı dengeye getirmiş ve bizi öne geçirmişti... Sonra oyuna Mirsad girdi... Mirsad'ın üzerinden üç tane kolay penetre yedik... Mirsad diğer maçlarda yaptığı iyi işleri de yapmadı bugün... Koç niye dört kısalı bir kumara dönüp Efes'in ekmeğine yağ sürdü anlamadım...
Maçı kaybettik... Seriyi değil... Buradan alacağımızı aldık ve Abdi İpekçi'ye 1-1'le dönüyoruz... Beni üzen ; kazanabileceğimiz bir maçı basit hatalarla kaybetmek oldu... Kimse 9 sayılık farka aldanmasın... Maç sonu taktik faullerle böyle oldu...
Maç sonu kenardan çok kötü idare edildik... Bu süreçte iki kırılma anı oldu:
1-Oğuz-Semih ikilisine yeniden dönülmemesi...
2-Kinsey ve Emir Preldziç'in oyun başa başken "VATAN KURTARAN ŞABAN" rolüne soyunup acele atışlar kullanmaları ve dönen topların çemberimizde sayıyla neticelenmesi...
Biz inanıyorum ki, oyuncuları tek tek teraziye koyduğumuzda Efes'ten daha iyi takımız... Şampiyon olmamak için hiçbir neden yok... Yeter ki; bu kadar çılgınca üçlüğe dayalı oynamayalım... Sabırlı ve akıllı oynayalım... Şampiyonluğun çember altında saklı olduğunu unutmayalım... Üçlükle kazanan üçlükle yıkılır... İç-dış kordinasyonudur aslolan...
sadece bir maç kazanmıştık... Sadece bir maç kaybettik... Şampiyon olmamak için hiçbir neden yok... Bu maçtan ders almak şart...
Kendi evimizdeki 2 maçı kazanmamız lazım.Ondan sonra kolay şampiyonluk...
A.FaruK
22.Mayıs.2010, 20:58
Yaa bu maçı sunan spikerin yanında bi adam vardı bilmiyorum kimdi ama ayar oldum ona felaket bi biçimde yaa
nerazzuri
22.Mayıs.2010, 21:37
iyi oldu iyi. şimdi abdi ipekçide maç izlemek daha zevkli olacak. 2 maçada gideceğim.
C h A o S
23.Mayıs.2010, 00:07
Efes baştan sona üstün götürdüğü maçı galip geldi.Tebrikler Efes.
Universal
23.Mayıs.2010, 00:56
Evimizde iki maçı kazanıp avantajı yakalamamız gerekiyor.
yaman76hakanFB
23.Mayıs.2010, 04:35
Evet; A.İpekçi'nin atmosferinde iki maçı da kazanmak elbette çok önemli ama önce 3.maça odaklanmak lazım... İki maça birden değil... Biz onları Ayhan şahenk'te nasıl yendiysek, onlar da bizi İpekçi'de yenebilir... Paniklemediğimiz sürece şampiyonluğa onlardan daha yakın olan taraf biziz... Ki inşallah böyle birşey olmaz ve kendi evimizde iki maçı da kazanırız... Ama deplasmanda veya kendi evimizde farketmez; aslolan seri sona erdiğinde dört galibiyete ulaşan takımın FENERBAHÇE olması... İnşallah olur; olmaması için bir sebep yok... Sabırlı, akıllı ve sert oynadığımız müddetçe...
Universal
24.Mayıs.2010, 13:06
Yarın ki maça sınavlar yüzünden gidemiyorum. Cumartesi umarım takımıma destek vereceğim.
yaman76hakanFB
24.Mayıs.2010, 14:07
Geçen sezon Kerem Gönlüm’de çıkan doping yüzünden kapışan Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen yine bir birine girdi. Skorborda F.Bahçe’ye futbolda şok yaşatan Trabzon (61) ve Bursa’nın (16) plakalarını simgeleyen rakamların maç skoruymuş gibi yazılması yeni bir gerginliğe yol açtı.
Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin ikinci maçından ortalık karıştı. Geçen sezon Efes Pilsen’in milli oyunusu Kerem Gönlüm’ün dopingli çıkması sonrası iki kulüp arasında yaşanan gerginlik, bu sezonki finale de sıçradı. İşte F.Bahçe’nin tepkisini çeken olaylar...
Karşılaşma öncesi skorborda Fenerbahçe’nin kupa finalini kaybettiği Trabzon (61) ve lig şampiyonluğunu kaptırdığı Bursa’nın (16) plakaları bilinçli olarak yan yana getirilerek 61-16 şeklinde yansıtıldı. Efes Pilsen, 4-5 otobüs dolusu taraftarı Bursa ve Kocaeli’nden getirerek onlara bedava bilet ve kumanya dağıttı.
Kaynak:Türkbasket.com
Bu haber "POTADA SAVAŞ ÇIKTI" başlığı ile verilmiş... Meselenin aslı şu: Birileri Fenerbahçe taraftarını çıldırtmak, provake etmek istiyor... Umarım altında kalmazlar...
Universal
24.Mayıs.2010, 18:31
Maç sırasında da Bursa diye tezahurat tutuyorlardı. Ben Efes'i bu seride başka kulüp taraftarlarının desteklediğini düşünüyorum. Tabii ki maça gelip Efes Pilsen'i destekleyebilirler, bende Avrupa maçlarına gidip destekliyorum. Ama oraya gelenlerin düşüncesi Fenerbahçe şampiyon olmasın düşüncesi buda spora en büyük ihanet oluyor.
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Mayıs.2010, 20:59
Keske GS ile final oynasaydik. Daha zevkli olurdu sanirim bu seri. Efes seyircisi olmayinca zevki olmuyor. Banvit ile final oyanasaydik gene iyiydi. Final oynayan takimin seyircisi olmamasi cok tuhaf, bu futbolda IBB nin sampiyon olmasi gibi. Efes in mazisi tabi ki cok anli sanli, hatta ben de bi efes taraftariyim ama FB once geliyor. Ama bi gercek var ki taraftar olmayinca isin tadi kaciyor.
yaman76hakanFB
24.Mayıs.2010, 21:55
22.05.2010 tarihinde Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker takımları arasında oynanan Play-off müsabakası öncesinde skorbordda basketbol ile ilgisi olmayan bazı rakamların yer aldığını bugün basın yoluyla öğrenmiş bulunuyoruz.
Söz konusu olayla ilgili olarak yaptığımız araştırmada Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker takımları arasında oynanan Play-off maçından saatler önce skorborda çeşitli deneme yazılımları yapıldığı öğrenilmiştir. Ancak söz konusu deneme yazılımlarının en sonuncusu skorborda “61-16” olarak yansıyan rakamlar olmuştur. Maçın başlamasından yaklaşık bir saat öncesinde açılan skorbordda yukarıda belirttiğimiz rakamlar görülmüş, ancak bunun farkedilmesinin ardından kısa süre içerisinde kaldırılmıştır. Öte yandan, söz konusu rakamların skorbordda görülmesinden dolayı hiçbir tatsız olay yaşanmamıştır.
Kulübümüz çalışanlarının ve yöneticilerinin bilgisi ve kontrolü dışında gerçekleşen bu olaydan ötürü büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Böyle olayların tekrar edilmemesi için gerekli özen gösterilecektir.
Saygılarımızla,
Efes Pilsen Spor Kulübü
yaman76hakanFB
24.Mayıs.2010, 21:57
Efes Pilsen'in yukarıdaki hiç inandırıcı olmayan açıklamasına dair şahsi yorumum:
-Çocuk mu kandırıyorsunuz siz?
Evet; Tuncay Özilhan ve Efes'in üst yöneticileri bundan habersizdir; ama Efes organizasyonunun içinde birtakım işgüzarlar var ve geçen yıl olduğu gibi bu iki camiayı birbirine kırdırmak için böyle iğrenç ve tahrik edici provakasyonları tetikliyorlar...
İnanalım mı? 12 oyuncunun kurayla iki tanesinden kan örneği alınıyor; aaa!.. Ne tesadüf... Nedense iki oyuncunun ikisinde de aynı madde... Birinde az, birinde çok... Tesadüfmüş canım... Haydi ona inandık... 12 oyuncunun sadece ikisinde vardı ve tesadüfen(!) kurada o ikisi çıkmıştı...
Şimdi bir başka tesadüf... Skorbord ayarlanıyormuş... tesadüfe bak... Ben oldum olası basketbolu futbolun kirli ve provakatif ortamından, düşmanca demeçlerinden ayırmaya, sadece basketbolun güzelliğini konuşacağımız seçkin bir dal olarak görmeye çalışıyorum... Eğer basketbola futbolu karıştıracak, futbolun dilini karıştıracaksak bizim için farketmez... Salonları futbol trübününe çevirmesini de biliriz... Hem de alâsını yaparız... Efes'in istediği buysa... Sonra ağlayıp sızlamak yok..
yaman76hakanFB
24.Mayıs.2010, 22:00
Ayrıca şunu da eklemeden geçemeyeceğim... Kimse beni skorbordun tesadüfen o şekilde ayarlandığına ikna edemez... Merak ettiğim şu:
Efes Pilsen ne yapmaya çalışıyor; niye bu tür provakatif hareketlere öncülük ediyor; anlamak mümkün değil... Tuncay beyin bu tür "cin"liklerden habersiz olduğunu sanıyorum; bunları kim organize ediyor, merak ediyorum...
Efes bu tür olaylara girerek kendi eliyle kendi saygınlığına zarar veriyor... Onlar milli takımdan sonra bu ülkenin en sevilen basketbol takımıydı... Ama kendilerini futbol tartışmalarının içine atıp saygınlıklarını ve "takımlar üstü takım" konumlarını zedelemesinler...
Bu kadar söylüyorum... Aklıma bir atasözü geliyor ama... Gerdeğe neyle girilmeyeceğine dair... Yani Efes'e n'oluyor? Çok meraklıysa kursun bir futbol takımı ve çıksın Fenerbahçe'nin karşısına..
di canio
24.Mayıs.2010, 22:05
İnanalım mı? 12 oyuncunun kurayla iki tanesinden kan örneği alınıyor; aaa!.. Ne tesadüf... Nedense iki oyuncunun ikisinde de aynı madde... Birinde az, birinde çok... Tesadüfmüş canım... Haydi ona inandık... 12 oyuncunun sadece ikisinde vardı ve tesadüfen(!) kurada o ikisi çıkmıştı...
Ayrıca o tesadüfen rastlanan maddenin de Türkiye'ye sokulmasının yasak olduğu gibi birşeyler söylenmişti bir zamanlar. Nedense üzerinde durulmadı. En çok durması gerekenler, daha sonra aynı takımın ismini taşıyan marka ile sponsorluk anlaşması imzaladılar. Midem bulanmaya başladı.
yaman76hakanFB
24.Mayıs.2010, 22:07
İşte Efes kulübünün provakatif ve Fenerbahçe taraftarını çıldırtan davranışı:
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/105201_1_100524093151.jpg
Efes saygınlığını korumak istiyorsa sorumluları bulacak ve açıklayacak... Yahut futboldaki kin, kutuplaşma ve nefret ortamı malesef basketbol salonlarına da taşınacak ve bunun asıl mümessili yukarıdaki tahriklere çanak tutan ve sorumluları koruyan Efes idarecileri olacak... Bizden söylemesi... Böyle çocukça beyanatlarla kendilerini mesuliyetten sıyıramaz...
tarikko
25.Mayıs.2010, 01:16
Dopingcilerden baska ne beklenirki zaten..Her yerde belli ediyorlar ne olduklarini..
eGowiCh
25.Mayıs.2010, 03:22
Efes Pilsen, kapatılmayı gerçekten hakediyor.
Efes Türk sporunun yüz karası klüplerinden biri olmak üzere.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 14:12
Malesef kendi ev sahipliğimizdeki maçlar hafta içine denk geldi ve şu durumda İstanbul'a gelme imkanım yok... Abdi İpekçi'deki maçlardan birisi Cumartesi'ye denk gelseydi küçük oğlumla beraber bir İstanbul yapıp dönecektik... Kısmet değilmiş...
Maça gidecek arkadaşlardan özellikle rica ediyorum: Etkili, ateşli bir basketbol taraftarı nasıl olması gerekirse öyle olmanız... Maçı 40 dakika yaşamanız... Bazen aleyhimize saçma düdükler çalınıyor; Ergin Ataman çok konuşuyor diye her iki tarafa da çalınsa yanlış sayılmayacak ortada düdükler Efes lehine çıkıyor; böyle durumlarda salonu sesinizle, ıslıklarınızla, çıkaracağınız gürültüyle inletmeniz... Öyle maçlar bilirim ki; hakemler bizi ince ince doğrarken bizim trübünler şarkı söylemekle, "Fenerbahçem benim, biricik sevgilim" ninnileriyle meşguldür.
Top rakipteyken ıslık; bizdeyken alkış... Aleyhimize çıkan haklı düdüklerde sessizlik, ortada düdüklerde salonu yıkacak derecede gürültü... Lehimize çalınmayan ve "devam" denilen ortada kararlarda yine aynı şekilde... Basketbolu bildiğimizi, oyunu takip ettiğimizi mutlaka sahadakilere hissettireceğiz... Sırtımızı salona dönüp "Fener gol, gol gol" diyerek saha avantajını kullanamayız... Gerçek basketbol izleyicisine bugün çok iş düşecek...
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Mayıs.2010, 19:00
Bu skorbord olayi uzerinde amma durdunuz, zaten sevimsiz bi konu. Bunu yillarin takimi Efes ile iliskilendirmeniz de gereksiz. Dikkatlerinizi sahada oynanan oyuna verin, bunlarla bi yere varamayiz. Gercekten cok gereksiz polemikler. O olayi gerceklestirenler kadar antipatik oluyoruz uzerinde durdukca. Biraz sukunet, hem kendi evleri degil mi istediklerini yazarlar size ne. Serinin tadini kacirmayalim. EfesPilsen klubune sonsuz guvenim var, tansiyonu arttirmayalim.
nerazzuri
25.Mayıs.2010, 19:17
Bugünki maçı kaçırdım fakat, Perşembe günü abdi ipekçi'deyim :)
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 20:36
Bugün maçın bizim adımıza kritik ismi Emir Preldziç olur... İyi oynamasından bahsetmiyorum; ikinci maçta olduğu gibi yine "vatan kurtaran şaban" olmak ister ve saçma şut tercihlerinde ısrar ederse; koç ise buna rağmen yine onu sahada tutmak için inat ederse bu bizim bütün ritmimizi bozacaktır... Özellikle baskılı savunmaya karşı kesinlikle topu rakip yarı sahaya Emir'in taşımasına izin vermemeli... Burada mesuliyet Emir'den fazla koça aittir... Geçen maçta oyuncusuna hakim olamadı... Üstüne üstlük buna rağmen onda ısrar etti...
A.FaruK
25.Mayıs.2010, 20:40
Niye bu Emir'den bi guard yapma sevdasıdır anlamıyorum bende Hakan Abi. Tanjeviçten bunlara kalmış bi alışkanlık olsa gerek.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 20:52
Niye bu Emir'den bi guard yapma sevdasıdır anlamıyorum bende Hakan Abi. Tanjeviçten bunlara kalmış bi alışkanlık olsa gerek.
Tanjeviç'in small-forwetlerden bir gard çıkarma sevdası yeni değil... Hatırlar mısın; 2005 Avrupa şampiyonasında da Hidayet'i oyun kurucu yapmaya niyetlenmiş ama işler baştan felaket gidince ve takım birbirine girince ısrar edememişti... Ersan'ı da ısrarla 3 numarada oynatmak istiyor... Tanjeviç bu... Çılgın dahi diyeceğim ama ifadenin ikinci kısmı gerçekçi olmaz...
A.FaruK
25.Mayıs.2010, 20:58
Bi ara İtalya milli takımında denemişti ve tutmuştu (ismini hatırlayamadım).Hala Tanjeviç eskide yaşadığı için aynı sevda devam ediyo.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 22:07
Hayatımda bu kadar aciz, bu kadar şaşkın koç görmedim... Tanjeviçin yardımcısı; n'olacak?
Şu takıma kenardan bir tek olumlu taktik katkısı, bir tek yerinde müdahale gelmiyor ya... Ona yanıyorum...
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 22:20
Maçı Ergin Ataman yönetseydi ancak bu kadar rezil yönetirdi.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 22:24
Taraftar uyukluyor...
Koç zaten olmasa olur... Varlığı yokluğu belli değil...
Hakemler ince ince doğramaktan vazgeçti; baltayla buduyorlar takımı...
Ve sadece iki sayı gerideyiz... Bir ateşe ihtiyacı var takımın...
A.FaruK
25.Mayıs.2010, 22:32
Bence taraftarı ve takımı üçlükleriyle ateşleyecek olan Mrsiç hala kenarda
di canio
25.Mayıs.2010, 22:36
Bence taraftarı ve takımı üçlükleriyle ateşleyecek olan Mrsiç hala kenarda
Bence artık Mrsic'in dönemi bitti. Zaten eskisi gibi değil. Kritik anlarda, taraftarı ateşlemek için Mrsic'ten 3'lük beklemek ve olmazsa, ki eskisi gibi olmadığı malum, birçok hücumu harcamak demek. Bu riske girmemek daha doğru olur. Hem de skor olarak öndeyken.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 22:39
68-66 öndeyiz... maçın bitimine üç dakika var... Charles Smith'i savunmak için Kinsey oyuna girmek zorunda...
A.FaruK
25.Mayıs.2010, 22:43
Bence artık Mrsic'in dönemi bitti. Zaten eskisi gibi değil. Kritik anlarda, taraftarı ateşlemek için Mrsic'ten 3'lük beklemek ve olmazsa, ki eskisi gibi olmadığı malum, birçok hücumu harcamak demek. Bu riske girmemek daha doğru olur. Hem de skor olarak öndeyken.
Sahada olanlarında oynadıkları ortada.Oynayanların hangisinden beklentilerini aldın ki.Ben yinede bir Mrsiç'in çok şeyi düşüncesi kanaatindeyim.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 22:45
Savunma... Sadece bir savunma...
A.FaruK
25.Mayıs.2010, 22:47
Rahat gidecek bi maçı son şuta kadar bıraktık ama olsun yinede kazanmak güzel. :D
di canio
25.Mayıs.2010, 22:48
Sahada olanlarında oynadıkları ortada.Oynayanların hangisinden beklentilerini aldın ki.Ben yinede bir Mrsiç'in çok şeyi düşüncesi kanaatindeyim.
Sahada olanlara girersek çıkamayız :) Ben sadece hücum tercihlerinin içeri penetrelerle olması için yazdım. Mrsic hala Emir'den daha iyi oyun kurucudur. Coşup coşturabilir isabetli üçlüklerle. Ancak daha kesin sayılar denemeliyiz, maceraya girmeden.
Maç da bitti zaten. 2-1 öndeyiz. Çok iyi oldu bu galibiyet. O kadar farkı eritip, Efes'i maça ortak etmemeliydik.
CeNTeR_TR
25.Mayıs.2010, 22:49
72-70 yenerek 2-1 öne geçtik.
Bu sene şampiyonluk çok yakın.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 22:49
Kazandık... O kadar çok hata yaptık; kaybetmek için elimizden geleni yaptık... Ama oyuncularımızın özverisi ve hepsinden önemlisi Allahın yardımıyla... Kazandık...
Maçın en kötü isimlerinden ikisi; Roko Ukiç en kritik şutu soktu; Mirsad en kritik yerde iki blok yaptı...
Oyunun son bölümünü ayrı tutuyorum... Kahraman Gasper Vidmar, Kinsey ve Ömer Onan'dır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Mayıs.2010, 22:55
Son saniyede de olsa kazandik, bu cok onemli. Sonucta seri 2-1 oldu. Mutluyuz ,sevincliyiz.
A.FaruK
25.Mayıs.2010, 22:55
Vidmar çok özverili oynadı gerçekten .
Universal
25.Mayıs.2010, 23:02
Fenerbahçe farkı kapattığı için çok kızıyordum, kendi kendime. Ama şunu farkettim, iyi ki kapanmış. Son periyot, çok zevk aldım. Seyir zevkini artırdı. Taraftarı ateşledi. Zorda olsa kazanmayı bildik. Çok acemice hatalar yapıyoruz, mutlaka bunları çözmemiz gerek. Umarım perşembe günü daha fazla seyirci gelir. Bu gün oynanan kaliteli basketbol mutlaka seyirci çekecektir.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 23:05
Müthiş bir ilk periyot ve yine ofansta durmakla birlikte, savunmada aynı derecede güzel bir ikinci periyottan sonra...
Çok ama çok kötü bir üçüncü periyot... Ve ben hayatımda bu kadar çaresiz ve aciz bir koç görmedim... Tanjeviç'in talebesi n'olacak... 11 sayılık farkın kapanmasını sadece seyretti; ne kadar ağır ayaklı oyuncu varsa hepsini aynı beşte sahaya sürüp Efes'in bizi yakalamasına çanak tuttu...
Kenardan hiçbir olumlu koç desteği almadan bu takım buraları oynuyorsa... Bu takım gerçekten çok kalitelidir...
Maçın kahramanları Gasper Vidmar, Trance Kinsey ve Ömer Onan'dı... Şu kaderin cilvesine bak ki; Fenerbahçe adına sahanın en kötü isimlerinden birisi Roko Ukiç en kritik şutu maçın bitimine 10 saniye kala soktu... Yine etkisiz isimlerden Mirsad son dakikalar iki kritik blok yaptı... Son bloğu maçı getirdi...
Kerem Tunçeri ve Charles Smith öyle yüzdeli üçlük soktu ki; ne attılarsa girdi... Yoksa ilk periyottaki savunma ve hücum disipliniyle oralarda vurup geçebilirdik...
Sadece bir maç kazandık... Çok önemli bir galibiyet... Ama daha hiçbir şey bitmedi... Şampiyonluk disiplin ve sabırda saklı... Çember altında saklı...
Sadece küçük bir avantaj elde ettik... Bu maçtan dersler çıkarmak zorundayız... Özellikle üçüncü periyottan...
Universal
25.Mayıs.2010, 23:13
Yazdıklarında haklısın, benim merak ettiğim bir nokta var, maçı izlemeyen gelen birisi neden takımı yönetmiyor?
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 23:25
Yazdıklarında haklısın, benim merak ettiğim bir nokta var, maçı izlemeyen gelen birisi neden takımı yönetmiyor?
Ölümlerden ölüm beğenmek gibi birşey...
Tanjeviç mi? Talebesi mi?
Efes seriye hala ortaktır... Ama bizden daha iyi bir takım olduğu için değil... Sezon başında da aynısını iddia ediyordum; final serisi başlamadan önce herkes Efes'i favori gösterirken de aynısını iddia ediyordum; şimdi de... Biz Türkiyenin en iyi takımıyız... Yeter ki; geçen yıl olduğu gibi bütün olumsuzluklar üst üste gelip takımı frenlemesin...
Düşünebiliyor musunuz; 3.periyoda 11 sayıda geri Efes'in çok daha agresif başlayacağı belli ve koç ne kadar yavaş ayaklı oyuncu varsa (Mirsad, Oğuz, Emir) hepsini aynı anda sahaya sürmüş... Smith üçlük üstüne üçlük sokuyor; Emir'in ayakları yetişmiyor; Ömer Onan savunmada yalnız kalmış; Kinsey'i sırf Charles Smith'in üstüne salmak için almak zorunda... Bu hamleyi yapmakta bir-iki dakika gecikti; iki üçlük yedik... "Kinsey" diye mesaj yazıyordum ki yukarıda; o esnada almış...
Kim daha çok isterse o şampiyon olacak...
eGowiCh
25.Mayıs.2010, 23:37
Rahat kazanılacak maça Charles Smith art arda iki üçlüğü ve daha sonra yaptığı smaçla engel olmaya çalıştı; ancak sadece Charles Smith'in bireysel çabası yetmeyince haklı bir galibiyetle sahadan ayrıldık. Tebrikler. Final serisine yakışır bir maç oldu.
Universal
25.Mayıs.2010, 23:38
Türkiye'nin en iyi takımıyız; ama yıllar sonra girdiğimiz en kolay Euroleague grubunda bir üst tura çıkamadık.
yaman76hakanFB
25.Mayıs.2010, 23:51
Türkiye'nin en iyi takımıyız; ama yıllar sonra girdiğimiz en kolay Euroleague grubunda bir üst tura çıkamadık.
Ama en kötü yönetilen takımıyız... Son üç yıl içinde takım o kadar budandı, o kadar yap-boz tahtasına döndü ki... Saymakla bitmez... Mesela saf bir oyun kurucu şart diye bağırdık; Ukiç euroleague'in son maçına yetişti... Ki Tanjeviç'e kalsa gereksizdi... Eğer Ukiç'i bir ay evvelinden getirseydik herşey farklı olurdu...
Sadece oyuncu tercihlerinde değilim... Cadı kazanı gibi bir şube... Menejerinden yöneticisine... Oyuncuları olumlu anlamda motive edecek tek bir unsur yok... Ama öyle kişilikli ve kazanmaya aç oyuncularımız var ki; çoğu basketbolcunun "ne haliniz varsa görün" diyeceği yerde özverilerini ortaya koyuyorlar...
Sadece oyuncu kalitesi olarak bakarsak beş şube içinde bayan voleybol takımından sonra standartı en yüksek ikinci kadro... Mesela namağlup şampiyon olan bayan basketbol takımının aynı standarta 7-8 oyuncusu varken; bu takımın Ömer Aşık ve Griçek takımdan ayrılmadan evvel 12 tane aynı seviyede yıldızı vardı... (Onları kullanamamak; kendi kabahatleri ayrı bir husus; ama idari ve teknik boyutu da olan bir konu...)
Hani kimi fantastik filmlerde çılgın profesörler vardır; kaçık deneylerle sık sık laboratuvarı havaya uçurur... Koskoca erkek basketbol şubesi Tanjeviç'in laboratuvarına dönüştü...
Hatırladıkça içim yanıyor... neyse; camia olarak takımın etrafında kenetlenme zamanı... Bu basketbolcular bunu hakediyor...
eGowiCh
26.Mayıs.2010, 00:05
Ukiç gibi Avrupa'nın en iyi guard'larından birine sahipsin, Ömer Aşık, Semih, Oğuz Savaş gibi pota altında çok iyi oyunculara sahipken, Ömer Aşık'ı azlediyorsun, Ömer Onan, Kinsey, Preldzic, Greer gibi oyuncular da son derece kaliteli isimler. Rasim Başak dışında takımda zayıf halka yok, Maxim Mutaf da gelecek vaadeden genç bir oyuncu. Bana göre çok daha iyi işler yapması gereken takım diğer arkadaşların da belirttiği gibi Tanjevic yüzünden bu hale geldi. Seneye Tanjevic yerine Giannakis gelirse veya tekrar Aydın Örs ile anlaşılırsa, Euroleague'de de çok iyi yerlere gelinir. Ertuğrul Hoca ile de devam edilebilir aslında, iyi bir koç, ancak şu var ki Tanjevic ile kesin olarak yolların ayrılması ve Ertuğrul Hoca'ya müdahalesi engellenmesi gerekir.
Universal
26.Mayıs.2010, 00:20
Ama en kötü yönetilen takımıyız... Son üç yıl içinde takım o kadar budandı, o kadar yap-boz tahtasına döndü ki... Saymakla bitmez... Mesela saf bir oyun kurucu şart diye bağırdık; Ukiç euroleague'in son maçına yetişti... Ki Tanjeviç'e kalsa gereksizdi... Eğer Ukiç'i bir ay evvelinden getirseydik herşey farklı olurdu...
Sadece oyuncu tercihlerinde değilim... Cadı kazanı gibi bir şube... Menejerinden yöneticisine... Oyuncuları olumlu anlamda motive edecek tek bir unsur yok... Ama öyle kişilikli ve kazanmaya aç oyuncularımız var ki; çoğu basketbolcunun "ne haliniz varsa görün" diyeceği yerde özverilerini ortaya koyuyorlar...
Sadece oyuncu kalitesi olarak bakarsak beş şube içinde bayan voleybol takımından sonra standartı en yüksek ikinci kadro... Mesela namağlup şampiyon olan bayan basketbol takımının aynı standarta 7-8 oyuncusu varken; bu takımın Ömer Aşık ve Griçek takımdan ayrılmadan evvel 12 tane aynı seviyede yıldızı vardı... (Onları kullanamamak; kendi kabahatleri ayrı bir husus; ama idari ve teknik boyutu da olan bir konu...)
Hani kimi fantastik filmlerde çılgın profesörler vardır; kaçık deneylerle sık sık laboratuvarı havaya uçurur... Koskoca erkek basketbol şubesi Tanjeviç'in laboratuvarına dönüştü...
Hatırladıkça içim yanıyor... neyse; camia olarak takımın etrafında kenetlenme zamanı... Bu basketbolcular bunu hakediyor...
Bunlara rağmen finaldeyiz Türkiye Basketbol'u çok kalitesiz.
Fenerbahçe Ülker yeniden yapılanmaya gitmek zorunda. Belki Ülker grubu Tanjeviç konusunda baskıda yapıyor olabilir, o yüzden takımdadır. Ama bu sezon son sezonu olduğu kesin. Aydın Örs tekrar getirilip tam yetki verilmesi gerek. Transferden, maddi düzene ve herşeye o yetkilendirilsin ve takımı yönetsin. Yönetim, basketboldan anlamıyor. Ben buna inanıyorum. Bu yüzden basketten anlayan kişiler gelmeli işin başına.
yaman76hakanFB
26.Mayıs.2010, 00:49
Haklısınız... Ama bizim takım düzgün yönetilseydi en az çeyrek final oynardı euroleague'de... Beko ligi iki sezon öncesinin standartında değil; hatta geçen yıl bile daha iyiydi... Ama biz sadece bu ligde değil, düzgün yönetilirsek Avrupada da başarılı olabiliriz... Açıkçası ben normal sezonu en kötü oynadığımız zaman bile playoffların bambaşka geçeceğini hissediyordum... (Aynısını çok kötü günler geçiren Boston Celtics içinde düşünmüştüm... Buralar önemli değil; aslolan playofflar benzeri ifadelerle... Şimdi Boston'da NBA finaline yürüyor... Bu elbette NBA'in kalitesizliğinden değil... Tecrübeli takımların vites yükselteceği ve en formda girmeleri gereken yer burası... Mesela bayan voleybol takımımız Avrupa finaline en formda haliyle gidemedi... Ağır tempoda başlayıp sonradan vites arttırsalardı belki Avrupa şampiyonuyduk... Keza Vakıfban Güneş Sigorta ise tecrübesini konuşturdu, vasat başladı ve en formda haliyle finallerde karşımıza çıktı... Bereket versin; kalitemiz o kadar yüksekti ki; bir iş kazasına mahal vermedik... Önemli olan en formda halimizle playofflara başlamak ve bu formun finalde tavan yapması... Gerisi teferruat...)
Umarım bazı hatalardan ders alınır ve işi bilenler başa geçer... Ülker malesef sadece para verip kenara çekiliyor... Bizimkiler ne derse başını sallıyor ve "tamam" diyor... Tanjeviç'i başımıza bela eden Turgay Demirel'in iş ortaklarından ve kankisi Mahmut Uslu'dur...
Şu final serisi hele hayırlısıyla bir sonuçlansın... Bunları konuşmak için çok zamanımız olacak...
Mario Kasun'a tahammül edemiyorum artık. Boki'nin bizi sırtlamasını bekliyorum kalan maçlarda. Charles Smith ve Boki Nachbar iyi olursa biz de iyi oluruz. Rakocevic ve Kasun deli ettiler beni final serisinde.
A.FaruK
27.Mayıs.2010, 17:42
Maç kaçta ?
di canio
27.Mayıs.2010, 17:48
Maç kaçta ?
20:00 Spormax ve SkyTürk yayınlayacakmış.
C h A o S
27.Mayıs.2010, 18:51
Efes oyunun kontrolünü eline geçirirse ve yenildği 2 maçtaki gibi farklı geriye düşmezse maçı alır.Tek sorun maçın başlarında oyunun kontrolünü ele alamıyor ve maçı yenik devam ettiriyor.Bu maçta Efes'e güveniyorum.İnşaAllah maçı alıcaklar.
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 20:57
Maçın başhakemi Mehmet Keseratar bu ülkenin en klas ve kişilikli hakemlerindendir. Ama diğer iki hakem; Zafer Yılmaz ile İsmail Aydın kimdir? Sezon başı Banvit-Efes maçında bizzat gözlemci raporuyla "bilinçli olarak Efes lehine düdük çaldıkları" gerekçesiyle kızağa alınması düşünülüp, bir skandal kararla sadece beş maç ceza alarak kurtulan iki kişi... İsimlerini unutmayalım; Zafer Yılmaz ve İsmail Aydın... Arşivleri dolaşırsanız geçen yıl final serisinde de skandal kararları olduğunu hatırlarsınız... Bu maç için bunlardan daha kötüsü kim olabilir: Fatih Söylemezoğlu... Oldu olacak Keseratar yerine de onu verselerdi...
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 21:38
İsmail Aydın maça ağırlığını koymaya başladı... Zafer şimdilik biraz daha altten alıyor... Umarım bu maç karakolda bitmez...
The.Crow
27.Mayıs.2010, 21:39
Dayanamadım gene üst oynadım bu maça :D
Maçın başhakemi Mehmet Keseratar bu ülkenin en klas ve kişilikli hakemlerindendir. Ama diğer iki hakem; Zafer Yılmaz ile İsmail Aydın kimdir? Sezon başı Banvit-Efes maçında bizzat gözlemci raporuyla "bilinçli olarak Efes lehine düdük çaldıkları" gerekçesiyle kızağa alınması düşünülüp, bir skandal kararla sadece beş maç ceza alarak kurtulan iki kişi... İsimlerini unutmayalım; Zafer Yılmaz ve İsmail Aydın... Arşivleri dolaşırsanız geçen yıl final serisinde de skandal kararları olduğunu hatırlarsınız... Bu maç için bunlardan daha kötüsü kim olabilir: Fatih Söylemezoğlu... Oldu olacak Keseratar yerine de onu verselerdi...
Bravo abi ne diyim.Ben bu kadarını beklemiyordum aslında sapıttılar deyim yerindeyse.Hakan abinin maçtan önce yazmasına bakarsak herşey ne kadar da açık değil mi ? :)
RasAnt
27.Mayıs.2010, 21:50
Şu takımda bir üçlük atan oyuncu yok mu ya
The.Crow
27.Mayıs.2010, 21:52
Atsalar şu üçlükleri de üst olsa :)
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 21:54
İlk yarıyı sekiz sayı geride kapattık... Çünkü uzunları beslemeyi ve penetreyi unuttuk. Lynn Greer, Ukiç, Emir ard arda üçlükler denedi ve kaçırdı... Sanırım ilk yarı boyunca kullandığımız 10 civarında üçlükten sadece iki tane isabet bulabildik... Onlar da uzunlardan... Birisi Mirsad, diğeri Oğuz...
3.periyoda sert ve dirençli başlarsak o coşkuyla şutlar da girmeye başlar... 3.periyoda onlar iyi başlarsa toparlamak çok zor olur... Malesef hakemler oyuncularımızı çok gerdi ve bu takımın ritmini bozdu... O gerginlikle ard arda gereksiz şutlar atmaya başladılar... Sakin ama kararlı olmak zorundayız...
Umarım koç 3.periyoda doğru beşle başlar... Sert, agresif ve çabuk oyuncularla onların gözünü yıldırmak durumundayız...
Ukiç malesef yine geçen maç gibi oldukça tutuk ve çekingen... Geçen maç son iki dakika kendisini affettirmişti ama bugün daha çabuk ve daha uzun süre ihtiyacımız var ona...
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 22:05
Oyunu Emir Preldziç kuracaksa vay halimize... tek derdi kahraman olmak...
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 22:11
Efes uzamaya çalışırken biz kısalıyoruz... Koç faciası... Semih, Oğuz, Mirsad kenarda...
The.Crow
27.Mayıs.2010, 22:27
Bu periyotta iyi sayı oldu. Hem Fenerbahçe'm kazansın hem de son periyotta 37 sayı olsun ki üst te olsun :)
The.Crow
27.Mayıs.2010, 22:48
1 sayı kaldı üst e :)
The.Crow
27.Mayıs.2010, 22:49
Aha üst oldu :)
KaF KeF
27.Mayıs.2010, 22:57
giden maçı çevirdik ve seride 3-1 öndeyiz..
17 sayı geriden gelip aldık maçı.Helal olsun çocuklar !
nerazzuri
27.Mayıs.2010, 23:00
ohohoh tanrım ne maçtı ! o nasıl presti böyle maç izlemedim ben. 3-1 öndeyiz.
Universal
27.Mayıs.2010, 23:01
Bu maç şampiyonluk maçıdır. Taraftar ve o müthiş oyun ile Efes Pilsen'i Apdi İpekçi'nin deyim yerindeyse parkelerine gömdük. Şampiyonluk geliyor, hazırlayın bayrakları...
TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Mayıs.2010, 23:09
Aha üst oldu :)
Kasap et derdinde, koyun can derdinde :D:D:D
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 23:10
I Love This Game...
Bayılıyorum bu oyuna... Dünyada şu heyecanı, şu iniş ve çıkışı, şu tempoyu hangi sporda bulabilirsiniz? (Dünyada basketboldan daha hızlı ve tempolu oynanan tek bir spor var: Buz hokeyi... Ama topu göremediğim için hiçbir haz almıyorum... Minicik bir top ve fazla gol olmuyor üstelik...)
Niçin 17 sayı geriye düştük? Hangi yanlış tercihler maçı bu noktaya getirdi? Bunu sorgulamalı koç; taraftar değil...
Seri bitmedi... 4.galibiyeti kazanmadan kimse şampiyon değil... Ama bir gerçek var ki; çok önemli bir avantaj elde ettik...
İnşallah Pazar akşamı bu moral çöküntüsü ile, 17 sayıdan maç vermenin yıkımı ile ele geçireceğimiz Efes'i Ayhan Şahenk'te yenip şampiyon olmalıyız... Orada kaybedip yeniden umutlandırmayalım... Bu tür serilerde, yani birbirine yakın güçteki takımlar arasında ev sahibi avantajının çok önemli olacağına inanmıyorum... Yani Abdi İpekçi'de illa kazanacağız diye bir kural yok... Aynı şekilde Ayhan Şahenk'te kaybedeceğiz diye de bir kural yok... "Orada kaybedip kendi taraftarımız önünde şampiyon olalım" gibi bir duygu kadar tehlikeli birşey olamaz... İç sahadaki şampiyonluklarda iki kupa birden vermiyorlar... Buldun mu vuracaksın? İç-dış farketmez... Yeniden ümitlendirmenin manası yok... Şimdi onlar önde oldukları maçı vermenin yıkımını yaşayacaklardır... Toparlanmalarına, seriyi 3-2 yapmalarına izin vermemek için elimizden geleni yapalım...
Universal
27.Mayıs.2010, 23:15
Buz hokeyine, teniside ekleyebilirsin. :) Çok iyi oyuncular karşılaştığında yaşanan heyecan doruk noktasında oluyor.
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 23:21
Buz hokeyine, teniside ekleyebilirsin. :) Çok iyi oyuncu karşılaştığında yaşanan heyecan doruk noktasında oluyor.
Pardon... Takım sporlarında diye eklemeyi unutmuşum...
yaman76hakanFB
28.Mayıs.2010, 00:01
Oyunu Emir Preldziç kuracaksa vay halimize... tek derdi kahraman olmak...
Emir ard arda iki üçlük buldu; sonra bir penetre ve basket-faul... Öyle kritik şut tercihleriydi ki, girmese yaptığımız baskının mükafaatını alamayacağımız gibi rakipte ribauntu kapıp hızlı hücumda sayı üretme şansı bulacak ve direncimiz kırılacaktı... Girdi ve Emir kahraman oldu... Ama 3.periyot başı oyunu kurduğu bölümde de fark 17 sayı olmuştu ve zaten koç hemen kenara almıştı... Daha sonra forwet pozisyonunda oyuna girdi ve o kritik anda, çoğu kişinin sorumluluktan kaçacağı, girmese "tüh sana" denileceği bölümde maça damga vurdu ve günün kahramanlarından birisi oldu... Ama asıl kahraman o savunma direncini ortaya koyan bütün takımdır... Kinsey, Ömer Onan ve Vidmar geçen maç olduğu gibi bence yine öne çıktılar... Serinin suskun ismi Lynn Greer nihayet sahne aldı... 2.periyodun başında üst üste üç pozisyonda üç asist yaparak önemli bir iş yapmış ama daha sonra iki acele üçlük deneyerek geriye düşmemize neden olmuştu... Son bölümde skorer olarak devredeydi...
Taraftar bugün seyirci ve amigo değil; gerçek bir basketbol taraftarıydı... Susacağı, sesini yükselteceği, tepki koyacağı bölümleri çok iyi seçti... Sahada altı kişiyle baskı yaptık; onlar sayesinde...
The.Crow
28.Mayıs.2010, 00:11
Kasap et derdinde, koyun can derdinde :D:D:D
:) Üst taraflara bak ne yazdım. Fenerbahçe'm kazanır ve onun sayılarıyla üst olur inşallah yazmıştım daha ne isteyeyim :) Kupon da tuttu bu arada Barça maçı da üst oldu :)
A.FaruK
28.Mayıs.2010, 00:51
3. çeyreğin sonu ve 4. çeyrekteki savunma bana Solomon-Ömer-Kinsey-White 4lüsünü hatırlattı.Demek isteyince yepamiyacaklar iş yok.Sadece aralarından birinin sazı eline alması yetiyo.Böyle bi maçtan galip ayrılmak çok güzel.Son bir maç daha...
tarikko
28.Mayıs.2010, 01:23
Helal olsun çocuklar ! Harika bir geri dönüşe imza attık.Efes'e karsı 17 sayıdan macı almak kolay değil.Harika bir mac oldu gercekten.Son çeyrekte maca damgasını vuran isim Emir'di.Hakkını vermek lazım.
Artık son mac kaldı sampiyonluk için.İnsallah o maçıda kazanıp Ayhan Şahenk'de şampiyonluğa ulaşacağız..
eGowiCh
28.Mayıs.2010, 01:29
Harika bir geri dönüş oldu. 17 sayıdan maçı çevirip kazandık. Tüm oyuncularımızın, taraftarımızın ve koçun ellerine sağlık.
İlk yarı Efes Pilsen çok iyiydi, deyim yerindeyse her attıkları girdi, özellikle üçlükler. İkinci yarı ise tam tersi oldu, bizim her attığımız girdi.
İkinci yarı alan savunmasına dönerek maçı çeviren Koç Ertruğrul Erdoğan'a helal olsun, harika bir taktik sınavını başarıyla geçti. Preldzic iki tane üçlükle geri dönüşün ilk fitilini yaktı, daha sonra Ukiç'in üçlüğü, Greer'in üçlüğü ve harika sayıları, maçı bize getirdi. Greer asistleriyle de bugün çok iyiydi. Ömer Onan, Kinsey, Mirsad savunmada harikaydılar, hepsine helal olsun.
Final serisinin en iyi maçıydı, acayip keyif aldım. İnşallah bir sonraki maçı da kazanıp kupayı alacağız.
di canio
28.Mayıs.2010, 01:36
İlk yarısını izleyemedim maçın. İkinci yarıda çok iyi mücadele etti oyuncularımız. Hepsine helal olsun. Ömer Onan'a olan hayranlığım izlediğim her maçta artıyor. Taraftarlarımız daha iyidi geçtiğimiz maçlardan. Umarım bir daha ki maçı da kazanıp, şampiyon oluruz.
KaPaLı
28.Mayıs.2010, 02:34
Ayhan Şahenk'ten çok çekiniyorum ben son maçta. Bir türlü oraya ısınamadık. Yanlışta oynuyoruz. Orda alıştığımız saha değil. Oyuncularımız çok kaçırıyo atışları. Yine pota altını kullanırız umarım. Ukic ve Greer'i içeri sokarız bol bol.
Sekopej
28.Mayıs.2010, 10:15
Efes'in üzerinde artık kaybedersek şampiyonluk gidecek baskısı olacak her maç ve dün yaşanan geri dönüşten sonra maç içinde 20 sayı öne geçseler de, akıllarında hep acaba dönerler mi akıllarına gelecek.
Büyük bir şans yakaladık, artık buradan şampiyonluğu kaybetmek, futbolda yaşanan üzüntüden daha beter eder beni. Artık bu maç son maç olsun, bu maçta bitsin iş.
CeNTeR_TR
28.Mayıs.2010, 20:23
Mükemmel bir geri dönüş ve güzel bir galibiyet.
3-1 Öndeyken Efes'inde üstünde tek maç kaldı baskısıyla bu seneyide Şampiyon olarak tamamlarız.
GodfatheR
28.Mayıs.2010, 20:26
Şu final serilerinde kalpten gidicem o olacak :D 17 sayıdan müthiş bir geri dönüştü. Greer ilk kez bu kadar yararlı oldu. Tebrikler çocuklar, şampiyonluk artık çok yakın.
yaman76hakanFB
28.Mayıs.2010, 20:39
Bugün bir basketbol forumunda Efes'i destekleyen bir arkadaş şu yorumu yazmış:
"Efes Pilsen şampiyonluk yolunda Tanjeviç'i arıyor."
Doğru söze ne denir? Hem geçen yılın final serisini, hem bu sezon -şu dakika itibariyle- serinin analizini bir cümleye başka nasıl sığdırabilirsin? Herşey bu cümlede saklı... Ve bunu yazan Efes'in destekçisi bir arkadaş...
Demek ki; Tanjeviç'in hastalığına en fazla Ergin Ataman üzülüyordur. Biz sporu düşünmeden insani duygularla üzüldük; ama Ergin kesinlikle EfesPilsen adına ayrıca üzülmüştür.
Gerçi Ertuğrul hoca da maçların belli bölümlerinde çok kritik yanlışlar yapıyor. Takımı Efes'in düzenine uydurmaya kalktığı, Efes'in dört kısalı beşine biraz fazla takılıp kaldığı zamanlar bu yanlışlar biraz daha çok oluyor ama en azından geri adım atmasını biliyor.
Varonil
28.Mayıs.2010, 21:28
Greer dün çok iyiydi,maçın kritik anlarında bulduğu sayılarla takımı rahatlattı.Preldzic ve Ukiç'in de hücumda olumlu etkinlikleri maçı 17 sayı geriden gelip maçı kazanmamızı sağladı.
Ertuğrul Erdoğan'ın 2.yarı alan savunmasına döndürmesiyle maçı çevirmemiz,büyük bir taktiksel galibiyet oldu diyebilirim.Yer yer tehlikeli hataları da olsa geri adım atarak maçı çevirmeyi bilmesi belki de şampiyonluğu getirecek.
yaman76hakanFB
28.Mayıs.2010, 21:36
Kerem Tunçeri'nin elinde kırık tesbit edilmiş ve sezonu kapatmış.
KaPaLı
29.Mayıs.2010, 00:05
Bende sevinçten uçtum bunu duyunca. Thornton ve Kerem olmadan, Fenerbahçe Ülker'e karşı şansları iyice azaldı.
Dünya şampiyonasında oynama ihtimali varmış Kerem'in. 6 hafta sonra topla çalışmalara başlarım dedi az önce..
tarikko
29.Mayıs.2010, 00:05
Gecmis olsun Kerem'e..
Ama bizim icin avantaj oldu bu..
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2010, 14:40
Bende sevinçten uçtum bunu duyunca. Thornton ve Kerem olmadan, Fenerbahçe Ülker'e karşı şansları iyice azaldı.
Dünya şampiyonasında oynama ihtimali varmış Kerem'in. 6 hafta sonra topla çalışmalara başlarım dedi az önce..
Ilk duyunca cok uzuldum milli takima yetismez diye ama sonrasinda uzuntum hafifledi. Hersey Efes in aleyhine gerceklesiyor. Bu sene sampiyon olmamiz sart oldu. Sadece futbolda sampiyon olamadik, her bransta FB. Erken oten horoz olmam umarim :n::n::n:
KaPaLı
30.Mayıs.2010, 14:47
18:00 Şampiyonluk maçı
Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker
--------1------------------3-------------
nerazzuri
30.Mayıs.2010, 14:53
Hadi bakalım, açıkcası ben bugün Efes'in kazanmasını istiyorum çünkü Abdi İpekçi'de kutlamak istiyorum Şampiyonluğu. :)
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 14:54
Seriyi bugün bitirmezsek; düşük bir ihtimal olsa da Thorntun'un Çarşamba'ya yetişme ihtimali var... Thorntun demeyelim; geçen yıl finalde geri dönüşün lideriydi. Hem içeriden, hem dışarıdan oynayabiliyor, forwet pozisyonunda oyunu kurabiliyor. Efes'in en verimli yabancısıydı.
Gerçi Thorntun oynasa da, normal şartlarda biz daha iyi takımız; serinin ilk maçını Thorntun oynarken kazandık; Türkiye kupası yarı finalinde onları yendiğimizde de Thorntun oynamıştı; ondan bir hafta öncesi normal sezon maçında da Thorntun'a rağmen biz kazanmıştık. Ama rakibin silahları ne kadar azalırsa bu bir avantaj tabii... Yeter ki; rahatlama ve ciddiyet azalmasına sebep olmasın. Ki mesela Thorntun oynasaydı Chrles Smith bu kadar süre alamayabilir ve bu kadar öne çıkamayabilirdi. Aynı şekilde Tunçeri'nin yokluğunda Sinan Güler, Ender ve Rakoçeviç daha fazla süre alarak, ondan kalan ortalama 30 dakikayı üçe bölüp paylaşacaklardır. Yani bu üçlü nerden baksan 10 dakika fazla süre alacaktır. Gevşersek saydığım isimlerin birisi bile dengeleri aleyhimize değiştirebilir. Rakoçeviç'in bugüne kadar çok kötü bir sezon geçirmesi, buralarda sorumluluk almayacağı anlamına gelmez.
Herşey ama herşey bizim ciddiyet ve konsantrasyonumuzda bitiyor. Bu halde bulmuşken, buraya kadar getirmişken, bu akşam bitirelim işi... Son maçmış gibi sert ve kararlı oynayalım. Tunçeri'nin yokluğunu avantaja çevirmek bizim elimizde. Biz gevşersek bunun hiçbir avantajı olmaz.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 15:03
Bir de ÖZELLİKLE eklemek istiyorum. Daha önce de yazdım. Bence çok ama çok önemli bir durum:
"Orada kaybedip kendi taraftarımız önünde şampiyon olalım" gibi bir duygu kadar tehlikeli birşey olamaz... Bu tür birbirine denk takımlar arasında ev sahibi avantajının çok fazla belirleyici olduğuna inanmıyorum. Yani Abdi İpekçi'de illa 6.maçı biz kazanacağız diye bir kural yok... Allah korusun; bugün kaybedersek Çarşamba günü iç sahada kazanacağımızın garantisi var mı? Bu maç bitirmek için en iyi fırsat... 17 sayıdan maç vermenin üzüntüsü, Tunçeri'den kaynaklı moral bozukluğu... Bu şartlarda kazanırlarsa acaip moral bulurlar; yeniden umutlanırlar. Efes'in ne kadar inatçı bir karekteri olduğu gözardı edilmesin.
İç sahadaki şampiyonluklarda iki kupa birden vermiyorlar... Buldun mu vuracaksın? İç-dış farketmez... Yeniden ümitlendirmenin manası yok... Şimdi onlar önde oldukları maçı vermenin yıkımını yaşayacaklardır... Toparlanmalarına, seriyi 3-2 yapmalarına izin vermemek için elimizden geleni yapalım.. İnşallah bu akşam işi bitirelim. Seri ne kadar uzarsa Efes'in lehine olur.
di canio
30.Mayıs.2010, 18:48
Biletler 34 TL imiş.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 19:03
Ve büyük final başladı. Haydi çocuklar... Allahın izniyle; ringe yapışmış vaziyette bulmuşken şunları, bu işi burada bitirelim. Bu tür serilerde işler ne kadar uzarsa zor ve kötü durumdaki rakibin lehine olur. Toparlanma ve kendine gelme fırsatı bulurlar.
Bu maçı alacaksak, özellikle bugün uzunlar; yani Semih ve Oğuz mutlaka öne çıkmalı... Sahne almalı...
di canio
30.Mayıs.2010, 19:20
24-17 Efes Pilsen önde tamamladı ilk çeyreği.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 19:21
Bizim çember altından oynamamız gerekirken ve ısrarla bizim boyalı bölgeyi zorlamamız gerekirken; bizim yapmamız gerekenleri Efes yapıyor. İlk periyotu 24-17 geride kapattık. Semih Erden çok kötü başladı. Şut sevdasını bir tarafa bırakıp uzunları oyuna sokmalıyız.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 19:34
Şu ana kadar saçmalık dizboyu... Mirsad 7 metreden saçma bir üçlük deniyor; dönüşte üçlük yiyoruz.
Ukiç ve Greer oyunda olmasına rağmen Emir Preldziç oyunu kuruyor; kaptırdığı top çemberimizde basket-faul ile neticeleniyor.
Saçmalık dizboyu...
di canio
30.Mayıs.2010, 19:48
İlk yarıyı 46-41 Efes Pilsen önde kapadı.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 19:56
Fenerbahçe taraftarı Ergin Ataman'ı çıldırttı: "Doping yapsanaaa... Doping yapsanaaa... Ergin Ataman doping yapsanaaa..."
Ergin masaya kadar geldi; "bakın bana ne diyorlar" benzeri itirazlarla taraftarı gösteriyor. "Susturun bunları" der gibi...
İlk yarı bitti. Ukiç bende hayal kırıklığı... Ben öldürücü penetreleri ondan beklerken, hiç yapması gerekenleri yapmıyor, pasları da dışarıdan oynayarak veriyor; şutlarını da...
Semih Erden'in erken üçlemesi kötü oldu. zaten kötü oynuyordu; bunun baskısıyla saçma fauller yaptı.
Fark sadece 5 sayı... Efes'in penetrelerine bir önlem alırsak... Pick and roll hücumlarının çaresini bulursak... Ve saçma şut tercihlerini asgariye indirirsek kazanmamak için hiçbir neden yok.
Bu maç gerçekten çok önemli... Mümkünse bitirelim.
Bu arada... Yukarıya bir yerlere yazmıştım. Kerem Tunçeri'nin yokluğunda Rakoçeviç öne çıkabilir hesabı... Bugüne kadar kötü oynadığına bakmayın demiştim. Demez olaydım.
Ama hiç sorun değil. Yeter ki isteyelim ama doğru tercihleri uygulayalım. Kendi oyunumuzu oynayalım. Bugün buradan bir şampiyon çıkabilir. Bizim elimizde...
eGowiCh
30.Mayıs.2010, 20:03
Lynn Greer iyi oynuyor yine, Ömer Onan'ın son saniye üçlüğüyle farkı 5'e indirmemiz iyi oldu. İyi savunmayla maçı lehimize çevirebiliriz, Ertuğrul Hoca'ya güvenim tam.
di canio
30.Mayıs.2010, 20:05
Daha çok ağlayacak (g)Ergin.
Bu arada Ömer Onan ile Rakocevic'e karşılıklı teknik faul verildi.
Ergin'in gerginliği oyuncularına da oldukça fazla yansımış.
di canio
30.Mayıs.2010, 20:06
Daha çok ağlayacak (g)Ergin.
Bu arada Ömer Onan ile Rakocevic'e karşılıklı teknik faul verildi.
Ergin'in gerginliği oyuncularına da oldukça fazla yansımış.
O tapma grafiği değil, parantez içinde g harfi olacaktı. Öldürseler tapmam Ergin gibisine.
di canio
30.Mayıs.2010, 20:10
İkinci yarı çok kısır başladı. İlk sayı 3'üncü dakikada geldi. Farkı 3'e indirdik. Hadi hayırlısı. Alcaz maçı, belli oldu.
The.Crow
30.Mayıs.2010, 20:13
Mirsad Mirsad Mirsad.. Coşunca da tam coşuyor bu adam..
The.Crow
30.Mayıs.2010, 20:13
Bir üçlük daha. Tamadır Fenerbahçe'm. Gaza geldik tempoyu yakaladık coşmaya başlıyoruz sanırım seri bugün bitecek..
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 20:15
İşte Ukiç penetre etmeye başlayınca fark ortaya çıkıyor. Penetre sonrası içeriden dışarıya çıkan şutların girmesi daha kolay oluyor. Çünkü etkili penetre savunmanın dengesini bozuyor.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 20:24
Semih Erden bugün oyunda değil... Maça gelememiş... Bu ısrar niye? Oğuz kenarda... Vidmar dinlendi...
KaPaLı
30.Mayıs.2010, 20:31
Yahu şu Ayhen Şahenkte dışarıdan atamıyoruz işet. Potalara bir türlü alışamadık. Pota altına indirmek yerine sürekli dış atış yapıyoruz. 10/2 en son gösterdiklerinde. %20 gibi yüzdeyle atıyolar. Hala daha neyin çabası anlamıyorum.
Hakemler resmen maçı Efes'e vermek için uğraşıyo.
Dediğim anda Ömer Onan 3lüğü yolladı :n:
di canio
30.Mayıs.2010, 20:39
Neden dış atışta ısrar ediyoruz ki? Olmuyor işte.
KaPaLı
30.Mayıs.2010, 20:40
Bu kadarmı şans olur artık. 3 tane Nachbar 1 tane Charles Smith 3'lük yolladı. 2 tanesi NBA standartlarından bile uzaktan.
Az önce steps yaptı çalmadılar topu dolaştırıp Nachbar'la 3'lük buldular. Yazık. Geçen seneki doping olayları, sezon içinde yapılanlar. Bu kadar olmaz. Lig çekişmeli olsun diye illaki bir takımı doğramakmı lazım.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 20:47
Ertuğrul Erdoğan+Kaçan serbest atışlar...
Geçmiş olsun.
KaF KeF
30.Mayıs.2010, 20:48
Şampiyonluk Abdi İpekçi'ye kaldı :)
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 20:49
Sen ne biçim koçsun ki; en kritik yerde beş kısaya dönüyorsun? Üç ribaunt verdik üst üste ve orada işimiz bitti.
Maç boyu denemediğin bu kumarı niye üç dakika kala yapıyorsun? Daha önce de tutmamıştı?
Yani Ergin Ataman yapsaydı bizim değişliklikleri ancak bu kadar zarar verebilirdi Fenerbahçeye?
KaPaLı
30.Mayıs.2010, 20:56
Ayhan Şahenk'in potaları hakkında fazlaca rivayet vardır bilindiği üzere. Smaç basıldığında dahi esnemediği görülen ve çemberde seken topun tavana yükseldiği bu potalardan son dönemde en fazla çeken takımlar listesinde liderlik açık ara F.Bahçe Ülker'de. Geçen yıldan bu yana bu salonda oynadığı beş normal sezon karşılaşmasını kaybeden sarı lacivertliler, geçtiğimiz sezon kaybettikleri Efes Pilsen - G.Saray Cafe Crown ve Daçka maçlarında toplam 98 adet dış şut kullanmışlardı. Maç başına 32.6 gibi uçuk bir rakam var karşımızda. Ligin en önemli uzunlarını kadrosunda tutarken potaya yönelmek yerine topu potaya yönlendirmeyi seçen F.Bahçe Ülker, yayın gerisinden çember döverek bu üç maçı da kaybetmişti. Bu sezon Ayhan Şahenk'de kaybedilen Efes Pilsen karşılaşmasında yine 17 kez dış atış deneyen Tanjevic'in öğrencileri, ligin ikinci yarısında kaybettikleri Daçka karşılaşmasında ise tam 36 kez yay gerisinden şut tercihinde bulunmuşlardı. Ki bu gerçekten anormal bir rakamdı. Tıpkı bu atışlar neticesinde F.Bahçe Ülker'in lig sonuncusu Daçka'ya kaybetmesi gibi.
Ertuğrul Erdoğan yönetiminde final serisine, Ayhan Şahenk'e, gelen F.Bahçe Ülker'de en keskin değişiklik an itibariyle dış şut seçimlerinde gerçekleşmiş gibi gözüküyor. Dün ilk üçlük denemesini ilk çeyreğin sonunda Ukic'in asistiyle sol dipten Tarence Kinsey ile gerçekleştiren ve bu doğru seçimle isabeti bulan sarı lacivertlilerde, bu rakam devre sonunda ise sadece dörttü. İlk yarıda kullanılan 31 topun, 27 tanesi ısrarla boyalı bölgeye indirilirken yalnızca dört top dışarıdan kullanılmıştı. Doğru seçimlerle gelen bu şutların 4/4 isabetle 12 sayı olarak sarı lacivertli haneye yazılması ise tesadüf değil elbette. Takımda hemen hemen herkesin dış şut silahı varken, bu silahı her an nişan almış şekilde bekletmektense gerektiği anda çekmeleri gerektiğini kafalara kazımış belli ki koç Erdoğan. Üçüncü çeyrek sonunda 5/7'e evrilen bu rakam, kırk dakika sonunda da 7/12 gibi yüksek bir yüzdeyle 21 sayı olarak yansıdı F.Bahçe Ülker'in sayı hanesine. Hem pota altından bulunan kolay sayıları hem de doğru seçilmiş şutlarla dış atışlardan sağlanan yüksek randımanı işaret ediyor bu rakamlar bize.
Üstün uzun rotasyonuna karşın topu boyalı bölgeye indirmeyi unutan Tanjevic'in F.Bahçe Ülker'ini bu nokta üzerinden çok sık eleştirdik geçtiğimiz dönemde. Tüm bu eleştiriler dibine kadar haklıydı. Böylesine önemli bir silah kullanılmalıydı fakat genellikle maçın başında adeta gazı alınırcasına kullanılan uzunlar maçın geri kalan kısmında ve en kritik anlarında unutuluyordu F.Bahçe Ülker'de. Deplasmanda oynadığı bu ilk maçta dikkat çelici bu noktaya özen gösterip, Ukic'in oyun aklını ve deliciliğini de kullanan Ertuğrul Erdoğan ufak da olsa bir avantajı koymuş oldu şimdilik cebine. Serinin devamında oyuncuların bu sabrı göstermeye devam edip/etmeyecekleri ise serinin en kritik sorularından biri olacak kesinlikle.
Serinin 1. maçından sonra yazmıştı salsabasket, bu yazıdan sonra daha dikkatli izledim final serisini. Bugünde gördük. 2. maçtada aynısı oldu. Hep yazdım Ukic'i içeriye sokup pota altına indirmek zorundayız diye. Erdoğan hocamı söylüyo dış atış yapın diye yoksa kendilerimi boşa çıkıp atmak istiyolar anlamıyorum. Sürekli aynı olay, 3 maçta aynı şeyi gördük.
Neven Spahija ismi çok geçmeye başladı. Büyük ihtimalle seneye o olacak takımın başında.
nerazzuri
30.Mayıs.2010, 20:58
bi olay oldu nedir o çözemedim. hucüm ribaund aldık ama 2 sayı verildi efes'e neden? 78den 80 oldular.
Evimizde şampiyon olacağız tek tesellimiz bu...
A.FaruK
30.Mayıs.2010, 20:59
Nerdesin Mrsiç
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2010, 21:01
Sen ne biçim koçsun ki; en kritik yerde beş kısaya dönüyorsun? Üç ribaunt verdik üst üste ve orada işimiz bitti.
Maç boyu denemediğin bu kumarı niye üç dakika kala yapıyorsun? Daha önce de tutmamıştı?
Yani Ergin Ataman yapsaydı bizim değişliklikleri ancak bu kadar zarar verebilirdi Fenerbahçeye?
Ancak o 3 ribaunddan sonra Oguz u alabildi. Hamleleri cok yavas ama cok da sey beklemiyorum koctan. Atanmis biri sonucta. En buyuk hataydi macin sonuna 5 kisa girmek, anlamakta zorluk cektim.
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2010, 21:03
bi olay oldu nedir o çözemedim. hucüm ribaund aldık ama 2 sayı verildi efes'e neden? 78den 80 oldular.
Oguz un blogunu mu diyosun, inise gectigi icin basket verildi orda eger onu diyosan.
yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 21:04
Rakoçeviç'in bugüne kadar çok kötü bir sezon geçirmesi, buralarda sorumluluk almayacağı anlamına gelmez.
Yazmaz olaydım... Yazmaz olaydım... Yazzık... yazzık... Bu maçı bugün kazanmalıydık. Şimdi çok kritik bir 6.maç bizleri bekliyor.
Bugün bu iş bitmeliydi...
KaPaLı
30.Mayıs.2010, 21:10
Oguz un blogunu mu diyosun, inise gectigi icin basket verildi orda eger onu diyosan.
Abi orda top inişe geçmemişti. Zaten elinden bıraktı Oğuz vurdu topa. Verilmemesi gerekti. Ermal'in yaptığında doğru karardı çünkü top potadaydı zaten, inişteydi.
Skyturk'te şu anda konuşan Nur Germen'ede selam olsun. Geçmişini, yorumlarının önünde tutuyo. SkyTurk gibi kanalda gitmiş yorumcu yapmış bu adamı.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=nur%20germen Google'da daha arama yaparsınız neler var hakkında.
eGowiCh
30.Mayıs.2010, 21:11
Nachbar'ın üçlüğüyle farkın 7'ye çıkarması bitirdi maçı. O üçlüğü yemeseydik maçı kazanabilirdik.
Abdi İpekçi'de kazanmak zorundayız, kazanıp kupayı kaldırmalıyız. Kazanamazsak, 3-3 olacak ve korkarım ki Ayhan Şahenk'te Efes Pilsen bizi yenerek kupayı alır. Final maçı Abdi İpekçi'de, yenersek şampiyonuz, yenemezsek Efes Pilsen ipi göğüsler diye tahmin ediyorum.
Sekopej
30.Mayıs.2010, 23:52
Efes'in 10 sayı fark yapıp, rahat olduğu dönemde gelen tezahüratın onu nasıl gerdiğini gördük. Orada içimin yağları eridi.:D
Bir ara 2 taraf da 3'lük atmaya başladı, nasılsa giriyor diye ısrar edince, Efes atmaya devam ederken biz kaçırdık. Serinin en etkisiz oyununu oynadık herhalde bugün.
6. maçı kazanmamız lazım, taraftar salonu dolduracaktır, kaybedilirse Efes psikolojik olarak önde başlar son maça, bu da iyi olmaz.
eGowiCh
31.Mayıs.2010, 01:24
Doping sözlerine çok kızmış Ergin Ataman, basın toplantısında da söylemiş. Maç esnasında da kızgınlığı belliydi. Abdi İpekçi'de parola belli oldu, "doping yapsana, doping yapsana, Ergin Ataman doping yapsana." :D Taraftarlar salonu inleteceklerdir muhtemelen, sinirleri gerilecektir Ataman'ın.
A.FaruK
31.Mayıs.2010, 09:27
Ergin Ataman'a ne diye bağırdılar orda anlayamadım tam olarak.
KaPaLı
31.Mayıs.2010, 10:59
"doping yapsana, doping yapsana, Ergin Ataman doping yapsana." :D
Böyle bağırıldığı anlarda ( g ) Ergin Ataman o sinirle doğru kararlar veremedi. Onun konsantrasyonunu bozmak lazım son maçta.
Sekopej
31.Mayıs.2010, 11:58
Ergin Ataman'a ne diye bağırdılar orda anlayamadım tam olarak.
Geçen sene yaşanan doping skandalının ardından herhangi bir araştırma yapmadı Efes kulübü içerisinde ve Kerem'in aldığı cezaya itiraz bile etmediler.
Vücutta doğal olarak bulunmayan madde, rastgele seçilmiş 2 oyuncu da çıkıyor. Kerem'de belirtilen sınırın üzerinde olduğu için ceza alıyor ama Fenerbahçe'nin isyanına rağmen, diğer oyuncularda kontrol yapılmıyor belki mu maddeyi aldıklarında Kerem gibi sınırı aşmış başkaları da vardı ama geçmişe dönük kontrolü yapmadı federasyon, Efes Pilsen konuyla ilgili kendi içinde soruşturma yapmadı, olayı kapattılar.
Taraftarın tepkisi bu nedenle.
di canio
31.Mayıs.2010, 13:07
Geçen sene yaşanan doping skandalının ardından herhangi bir araştırma yapmadı Efes kulübü içerisinde ve Kerem'in aldığı cezaya itiraz bile etmediler.
Vücutta doğal olarak bulunmayan madde, rastgele seçilmiş 2 oyuncu da çıkıyor. Kerem'de belirtilen sınırın üzerinde olduğu için ceza alıyor ama Fenerbahçe'nin isyanına rağmen, diğer oyuncularda kontrol yapılmıyor belki mu maddeyi aldıklarında Kerem gibi sınırı aşmış başkaları da vardı ama geçmişe dönük kontrolü yapmadı federasyon, Efes Pilsen konuyla ilgili kendi içinde soruşturma yapmadı, olayı kapattılar.
Taraftarın tepkisi bu nedenle.
Olayın üstüne asıl gitmesi gereken Fenerbahçe de gitmedi ki Sekopej. Göstermelik tepki oldu biraz. Sonra onlar da sustular. Bu maddenin Türkiye'ye sokulmasının bile yasak olduğu söylenmişti o zamanlar. Eğer doğruysa kaçakçılık da sözkonusu. Ancak Fenerbahçe yönetimi bu olayların üzerine gitmeyip, bir de bu firmayla sponsorluk anlaşması imzalıyor. Söylemeye dilimin varmıyor ama sus payı mı acaba sponsorluk? Bu bir skandaldır aslında.
Sekopej
31.Mayıs.2010, 13:16
İlk açıklamalarda da kulübü suçlamamışlardı zaten. Efes Pilsen Kulübü'ne, bu işin sorumlulularını bulun, sizin de adınızı lekeliyorlar denmişti. Belki Kerem'in de haberi yok, belki diğer oyuncuların da haberi yok ama bir kişi bunu organize etmiş, bunu bulun denmişti.
Kerem'in ilk açıklamarı, kesinlikle doping yapmadım, B numunesi için itiraz edeceğim demesinden kısa bir süre sonra itiraz etmeyeceğini ve açıklamaya yapmayacağını söyledi, itiraz da etmediler zaten 1 senelik cezaya.
Ben Fenerbahçe yönetiminin gereken tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Geçmişe dönük tüm oyunculara test yapılsın diye başvurdular amakabul edilmedi. Sus payı konusunda yorumum yok ama ilk yapılan açıklamadan beri (yaklaşık 1 sene önce) kulübü direk suçlayan ithamlarda bulunmamıştı yönetim.
KaPaLı
31.Mayıs.2010, 13:26
Rasgele seçilmiş 2 oyuncuda birden doping çıkması çok görülür birşey değil. Yasal sınırlarda bütün oyunculara verilmiş bu çok belli bişeydi. İtiraz etselerdi ne olacağını biliyolardı zaten. Federasyon bu olayın üstüne gidemediki. Onlarda korktular bazı şeylerden. Eğer suçlu bulunsaydı Efes, Fenerbahçe yine şampiyon olacaktı 3. kere şampiyon olacaktı üst üste. Bu senede hakemler maçlarda sürekli hata yapıyolar. En basitinden dün Ömer Onan - rakocevic olayında sahadan atamadılar Rakocevic'i. O atılsa çok farklı olurdu herşey.
di canio
31.Mayıs.2010, 13:34
İlk açıklamalarda da kulübü suçlamamışlardı zaten. Efes Pilsen Kulübü'ne, bu işin sorumlulularını bulun, sizin de adınızı lekeliyorlar denmişti. Belki Kerem'in de haberi yok, belki diğer oyuncuların da haberi yok ama bir kişi bunu organize etmiş, bunu bulun denmişti.
Kerem'in ilk açıklamarı, kesinlikle doping yapmadım, B numunesi için itiraz edeceğim demesinden kısa bir süre sonra itiraz etmeyeceğini ve açıklamaya yapmayacağını söyledi, itiraz da etmediler zaten 1 senelik cezaya.
Ben Fenerbahçe yönetiminin gereken tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Geçmişe dönük tüm oyunculara test yapılsın diye başvurdular amakabul edilmedi. Sus payı konusunda yorumum yok ama ilk yapılan açıklamadan beri (yaklaşık 1 sene önce) kulübü direk suçlayan ithamlarda bulunmamıştı yönetim.
Kulübün ilgisinin olup olmaması önemli değil ki. Böyle bir durum sözkonusuysa Efes Pilsen kulübü suçludur. Rasgele seçilen 2 oyuncuda da; özellikle vurgulamak gerekir (doğru olmayabilir de bu iddia) ülkeye sokulması yasak olan bir madde çıkıyor. Bunu kulübün bilgisi dışında, herhangi birinin organize etmesi çok olası gözükmüyor. Bu iddia doğruysa eğer, kaçakçılık da sözkonusu. Sadece federasyonla alakalı değil, adli bir vakaa aynı zamanda. Ama herkes sustu. Kerem ilk önce itiraz edeceğini söyleyip, sonra vazgeçti. Federasyon korkmuşsa, çekinmişse bazı şeylerden eğer Fenerbahçe yönetiminin sonradan olayı hiç kurcalamaması da bu nedenledir belki. Sponsorluk da cabası.
Sekopej
31.Mayıs.2010, 13:41
Maddenin yasak olup olmadığı konusunda bir bilgim yok sadece insan vücudunda doğal olarak bulunmadığını biliyorum. Dışarıdan verildiği kesin.
Kulübü elbette bağlar ama kulüp yönetiminin bilgisiyle değil, işgüzar bazı kişiler tarafından yapıldığı ima edildi. Efes kendi içinde cezaları kesmeli dendi.
Sponsorluk anlaşması ne zaman yapıldı, ne kadar bedelle yapıldı bilmiyorum ama buradan gelecek para sebebiyle üzerinde durulmadığını düşünmüyorum çünkü gelecek 1 şampiyonluk var ortada. Çok büyük bir para alınmış olacağını da sanmıyorum. Fenerbahçe bastırdı, federasyon yapması gerekenleri yapmadı, yapamadı ve olayı örttü. Bence hatalı değiller.
Zaten ülkeye sokulması yasak olsa, adli soruşturmaya, kimse şikayetçi olmasa da başlanırdı, çünkü Kerem'de bu maddeye rastlandı. Hadi diğer oyuncu sınırın altında olduğu için bir yaptırımı yok ama Kerem için, ülkeye sokulması yasak maddeden dolayı, sadece doping cezası verilmezdi, devamı da olurdu.
di canio
31.Mayıs.2010, 13:48
Maddenin yasak olup olmadığı konusunda bir bilgim yok sadece insan vücudunda doğal olarak bulunmadığını biliyorum. Dışarıdan verildiği kesin.
Kulübü elbette bağlar ama kulüp yönetiminin bilgisiyle değil, işgüzar bazı kişiler tarafından yapıldığı ima edildi. Efes kendi içinde cezaları kesmeli dendi.
Sponsorluk anlaşması ne zaman yapıldı, ne kadar bedelle yapıldı bilmiyorum ama buradan gelecek para sebebiyle üzerinde durulmadığını düşünmüyorum çünkü gelecek 1 şampiyonluk var ortada. Çok büyük bir para alınmış olacağını da sanmıyorum. Fenerbahçe bastırdı, federasyon yapması gerekenleri yapmadı, yapamadı ve olayı örttü. Bence hatalı değiller.
Zaten ülkeye sokulması yasak olsa, adli soruşturmaya, kimse şikayetçi olmasa da başlanırdı, çünkü Kerem'de bu maddeye rastlandı. Hadi diğer oyuncu sınırın altında olduğu için bir yaptırımı yok ama Kerem için, ülkeye sokulması yasak maddeden dolayı, sadece doping cezası verilmezdi, devamı da olurdu.
Ben de olamadı diyorum zaten. Üzerine gidilemedi, engelleyici şeyler sözkonusuydu. Hem federasyon, hem Fenerbahçe yönetimi (şampiyonluğun gitmesine pahasına) susuyorsa farklı birşeyler de sözkonusudur sanırım. Belki bu sözkonusu olan şeyler soruşturma açılamamasına da neden olmuştur.
Neyse giden gitti zaten. Biz gelecek olanı düşünelim, konuşalım.
di canio
31.Mayıs.2010, 13:49
Eklemeyi unutmuşum; o firmayla bu tarz olaylar yaşanmışken, sponsorluk anlaşmasının imzalanmasını doğru bulmuyorum. Sadece sus payı olarak yorumlamıyorum bu anlaşmayı.
Sekopej
31.Mayıs.2010, 13:55
İşte o firmayla alakalı bir durum değil, sizi batırmak isteyen kişiler deniyor açıklamalarda. Belki de bu tür sponsorluk anlaşmaları gereği böyle açıklamalar yaptılar, firmayı, kulüp yönetimini suçlamayan ama onlar içlerinde sorumluyu bulmadılar, onlarla anlaşmak da hoş değil tabi.
Başa dönersek, protesto zaten Efes'e değil taraftarın da, direk Ergin Ataman'a. Gelecek maç bu tezahurat daha fazla söylenecektir, sinirlendiğini gören taraftarlar tarafından.
nerazzuri
31.Mayıs.2010, 15:13
Bilet Fiyatları;
1. Kategori: 5,00 TL (Fenerbahçe Ülker Tribün)
2. Kategori: 30,00 TL (Fenerbahçe Ülker Tribün)
4. Kategori: 50,00 TL (Fenerbahçe Ülker Saha İçi)
5. Kategori: 30,00 TL (Efespilsen Tribün)
CeNTeR_TR
01.Haziran.2010, 11:44
Çarşamba günü kupayı havaya kaldırırız.
KaPaLı
01.Haziran.2010, 16:43
Çok şaşırdım. Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'in gündeminde olan hırvat koç Nevan Spahija için teklif yapmış. Önceden başarılarıyla ünlüydü kulup şimdi yaptıkları gereksiz işlerle : ) Hey Allahım akıl fikir biraz.
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 19:16
İnşallah bugün bitirelim. İyi başlamak zorundayız. Sert, olabildiğince sert oynamak zorundayız. Rakibe bir defa bile kolay atış şansı vermeye hakkımız yok. Sayı atacaklarsa el üstünden atsınlar. Boyalı bölgeye giren her Efesli kısa canının yanacağını bilsin. Boyalı bölgeyi namusumuz gibi koruyalım. Provakasyona gelmeyelim. Sakin, kararlı olalım. Saçma sapan ve acele şutlar atıp rakibe hızlı hücum şansı vermeyelim.
Roko Ukiç penetre yapmaya, rakip savunmayı delmeye mecbur... Geçen iki maçtan farklı bir mentalitede oynamak zorunda... Daha hırslı, daha agresif, daha saldırgan... Şutuyla değil, penetre üzerinden oynayan bir Ukiç... Semih Erden geçen maçın aksine bu maç kendisini affettirecek kadar iyi oynamalı... Geçen maç çok kötüydü... Oğuz'da hücumda iyi olsa bile defansta aksadı. Bugün onlara özellikle defansta çok iş düşecek. zaten bizim takımın öyle bir yapısı var... İyi savunma hücumu da tetikliyor. Savunmada işler iyi giderse hücumda şiir gibi akıyoruz.
Koç Ertuğrul hoca en kritik dakikalarda saçma kumarlar oynamasın. Geçen maç olduğu gibi maçın bitimine üç dakika kala beş kısaya dönmesi... Saçmaydı. Kararlı ve dikkatli olmak zorunda... Seyirci sürekli takıma destek versin; başka şeylerle uğraşmasın. Takımı maçın içinde tutmak için ne gerekirse yapılsın. Öncelik Ergin Ataman değil; öncelik bugün kazanmak... Yeri gelir yine uğraşılır ama önce takımı ateşlemek, kötü düdüklere tepki... Maç boyunca takımın ardında olsunlar... Savunma direncini onların desteği ateşleyecektir. Ve inşallah bu maçı savunmamız kazanacak.
Varonil
02.Haziran.2010, 19:41
Bugün bu iş bitsin,şampiyonluğumuzu ilan edelim.Taraftarın takıma desteği çok önemli.
Universal
02.Haziran.2010, 20:26
http://i48.tinypic.com/b6oei1.jpg
Tribünden bir görüntü, Esat Dergi Twitter'da paylaşmış.
The.Crow
02.Haziran.2010, 20:52
Bugün Fenerbahçe'miz kazanıp şampiyonluğunu ilan edecektir. Seyirci desteğimiz de var. Bence rahat kazanırız. İddaada da Fenerbahçe'nin galibiyetine oynadım. Açtım Spor Max'i HD yayın ohh mis gibi izlerim :D
RasAnt
02.Haziran.2010, 21:14
Tribünler süper şampiyonuz ya farkta açılıyor :)
The.Crow
02.Haziran.2010, 21:17
Rahat kazanacağız demiştim bu maçı. Zaten son maçı da kazanabilirdik sadece şanssızlık oldu. Biz daha iyi takımız bu belli zaten. Seyirci de olunca rahat oluyor bazı şeyler.
RasAnt
02.Haziran.2010, 21:19
22 sayı of :D:D
Universal
02.Haziran.2010, 21:19
Helal olsun, bu saatten sonra Ataman doping yapsa bile Fenerbahçe şampiyon olur. Wipe out yapıyoruz adeta...
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 21:21
Savunma... Savunma... Savunma... İyi hücumun anahtarı da savunma... Böyle devam... Daha koskocaman bir 30 dakika var. Böyle devam... Savunma... Savunma... Böyle devam...
KaPaLı
02.Haziran.2010, 21:21
20 sayı fark süper oldu.( g ) Ergin ataman sürekli maçı germe derdinde hala daha. Şu ana kadar 2 teknik faul aldılar. Rakocevic çok zorlanıyo. Ertuğrul hoca sürekli olarak baskı yaptırıyo rakocevic'in üstüne.
CeNTeR_TR
02.Haziran.2010, 21:23
Mükemmel bir maç mükemmel bir savunma mükemmel bir skor ilk periyotta.
İşte basketbol buna denir.
Teknik faullerin hepsi haklı.Rako'nun pozisyonunda stens yapıyor ömer onan o yüzden faul diye itiraz etmesi çok saçma.
Minik takım maçlarında bile öyle pozisyona itiraz etmezler artık :)
Şampiyonluk yolunda Ergin Ataman'ın planları işe yaramıyor bu sefer !
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 21:41
Alan savunmasına karşı Mrsiç oyuna girdi.
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 21:42
Mrsiç girince alan savunmasından vazgeçti.
Sekopej
02.Haziran.2010, 21:46
Da da da da da da Damiiiiir Mrsiç.:D
100 yapsınlar bari, şampiyonluğu 100 sayı ile kutlayalım.
RasAnt
02.Haziran.2010, 21:47
48-24 ilk yarı sonucu tbrikler fenerbahçe :)
Universal
02.Haziran.2010, 21:47
2 katı fark attık, dile kolay. :)
Da da da da da da Damiiiiir Mrsiç.:D
100 yapsınlar bari, şampiyonluğu 100 sayı ile kutlayalım.
100. yılda ki 4-0'lık seride izin vermemişti Efes, son saniyede faul yapıp engellemişlerdi, darısı bu maça.
KaPaLı
02.Haziran.2010, 21:48
Hakikaten Damir Mrsic bambaşka ya. Adam girdi 3lüğü salladı Efes'e biz burdayız dedi adeta. ergin atamanda artık umudunu kaybetti saçmalamaya başlıyo. Nachbar'ı tek uzun olarak bıraktı son saniyelerde.
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 21:50
Büyük kaptan cezayı kesti; sağ forwetten...
Şimdi 3.periyoda çok daha hırslı başlayacaklar. Aynı sertlikte ilk saldırıyı püskürtürsek dirençleri kırılacak inşallah... 3.periyoda iyi başlayalım çocuklar... Aynı istek ve aynı sabırla... Bu dönemde en büyük başbelası top kayıpları ve acele atışlar olur. Şu ana kadar bunları yapmadık. İnşallah yine yapmayalım. Lütfen hücumda sakin ve sabırlı, savunmada olabildiğine sert olalım.
Universal
02.Haziran.2010, 21:52
Mrsiç'e hayranım, iki hafta önce Bağdat Caddesinde görmüştüm kızı ile yürüyordu. Çok sempatik birisi. :)
KaPaLı
02.Haziran.2010, 21:53
Bugün Sinan Güler çok kötü, Ukic'i bir türlü durduramadı. Rakocevic geçen maçtaki gibi değil. Nachbar boş atışları bile kaçırıyo. Bu anları çok iyi değerlendirmek lazım. Bizde adam adama savunma yapmalıyız. Alan savunması efes'e karşı çok yetersiz kalır. Dışarıdan atış yapacak oyuncuları çok.
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 22:09
Bu periyodu bu şekilde bitirirsek Allahın izniyle %95 şampiyonuz. 3.periyoda da iyi başladık. Emir dışında aksayan oyuncu yok.
KaF KeF
02.Haziran.2010, 22:20
Son çeyreğe 65-32 önde giriyoruz.
KaPaLı
02.Haziran.2010, 22:20
Hadi artık son 10 dk. Herkes oturdu Efes'te. Kimse sahaya girmek istiyo. Elleri bile titremeye başladı şut atarken.
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 22:21
3.periyot bitti. 65-32 Fenerbahçe önde...
Fenerbahçe Ülker ilk periyoyotta 32 sayı atmıştı. Efes ise üç periyotun toplamında bu rakama ulaştı.
KaPaLı
02.Haziran.2010, 22:35
Kinsey şova erken başladı :n: :n: :n: :n:
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 22:37
Kim havasını yakalar; form grafiğini seride maksimum olarak ortaya koyarsa vurup geçer... Benim favorim belli... FENERBAHÇE...
Bu takım havasını yakalarsa normal sezondaki bütün iniş çıkışına rağmen buralarda kimse duramaz karşısında... Türkiye Kupasını nasıl kazandığını hatırlayın...
Tanjeviç ve onun zihniyeti gölge etmesin yeter...
BİZ EFES'ten DAHA İYİ TAKIMIZ... OYUNCU BAZINDA... ONLARI 4-1 GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM... Haydi ayıp olmasın; nihayetinde koskocaman Efes var karşımızda... 4-2 Fenerbahçe...
Seri başlamadan önce bu sayfalara ilk yorumu ben yazmıştım. Kimsenin bizi favori görmediği bir dönemde bu takıma inanıyordum. Sezon başı da benzer şeyleri yazdım. Arşivşlerde duruyor.
Allahıma şükürler olsun ki, Allahın izniyle bu çocuklar beni mahcup etmedi. Teşekkür ediyorum 12 DEV KANARYA... (Futbol takımına sekizde sekizle başladığı günlerde bile güvenemiyor, içimde bir "acaba" hissi duyuyordum. Ama bu çocukların potansiyelinden emindim. Ve final serisinde onu ortaya çıkaracaklarını hissediyordum.)
Ben aslında 4-1 diye tahmin ediyordum. Ama Efes'e ayıp olmasın diye bir maçta öyle vermiştim: 4-2 diye yazmıştım. Şükürler olsun ki, mahcup olmadım.
Rsa
02.Haziran.2010, 22:39
Şampiyon Fenerbahçe Ülker!
RasAnt
02.Haziran.2010, 22:42
şampiyoooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :D:D:D:D ah beeee futbol eksik kaldı ya
MeMo
02.Haziran.2010, 22:44
Şampiyon ! Fenerbahçe SPOR Kulübü ! Başka söze gerek yok sanırsam...
A.FaruK
02.Haziran.2010, 22:49
Diyecek fazla söz yok biraz özveri biraz gayret böyle bir sonuç.Belkide bu kadar bile uzamamalıydı ama olsun böyle eze eze kazanmakda çok güzel.Önümüzdeki sezon tek bir isteğim var fenerden Damir bir sene daha kalsın.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Haziran.2010, 22:50
FB ULKER sampiyon!
son mac tam bir formalite macina dondu 1.ceyrek sonrasi.:D:D
her bransta sampiyonuz{except football}, bu nasi klup boyle :D:D:D
KaPaLı
Salça olmasan şaşardım Alican :n:
Ülker sadece sponsor. Fenerbahçe SPOR kulubu'nun sponsoru (::)
CeNTeR_TR
Fenerbahçe az önce göstermiştirki Fenerbahçe futbol takımı değil bir Spor Klubüdür ! Şimdi Aziz Yıldırım'ın dediği Tek Büyük Fenerbahçedir !
Rahat bir galibiyet aldık ve şampiyon olduk.
Eze eze yendiğimizin kanıtıda bir 3 sayıdan sonra spikerin fark 30'a düştü demesidir.
Tebrikler Fenerbahçe'm.
KaPaLı
02.Haziran.2010, 23:03
Ertuğrul Erdoğan isminide unutmamak lazım. Ertuğrul hoca sistem Tanjevic'in sistemi diyo ama hocanın katkısı %100 şampiyonlukta.
http://img441.imageshack.us/img441/507/93936084.jpg
Universal
02.Haziran.2010, 23:05
Şampiyonuz. :)
Büyük kaptanın ellerinde o kupayı görmek çok güzel bir duygu. Nedim Karakaş'a ise helal olsun, 20 yaşında ilk defa şampiyonluk yaşayan birisi gibi gözyaşlarını tutamıyor.
GodfatheR
02.Haziran.2010, 23:10
Helal olsun çocuklar harikaydınız. Müthiş savunma ve çok iyi şut atınca çok ama çok rahat kazandık. Son 4 senedeki 3. şampiyonluğumuz. Geçen sene şampiyonluğun nasıl kaçtığı da ortada zaten. Neyse şampiyon Fenerbahçe Ülker, Şampiyon FENERBHÇE SPOR KULÜBÜ ;;)[/B]
Universal
02.Haziran.2010, 23:12
KIZ BASKETBOL..............ŞAMPİYON (Yenilgisiz)
KIZ BASKETBOL..............TÜRKİYE KUPASI FİNALİSTİ
ERKEK BASKETBOL.........ŞAMPİYON
ERKEK BASKETBOL.........TÜRKİYE KUPASI
KIZ VOLEYBOL................ŞAMPİYON (Yenilgisiz)
KIZ VOLEYBOL................TÜRKİYE KUPASI
KIZ VOLEYBOL................AVRUPA 2.´Sİ
FUTBOL..........................İKİNCİ
FUTBOL..........................TÜRKİYE KUPASI FİNALİSTİ
Sonuç ortada...
Sekopej
02.Haziran.2010, 23:16
Şampiyon Fenerbahçe Ülker, en kuşku duyduğum branş bu branştı, bu nedenle oyuncularımızdan özür diliyorum. Onlar bize bu zevki yaşattılar, futbol takımının başarısızlığı olmasa, bir rekorla sezonu tamamlayacaktık. 100. yıl kulübün en başarılı yılıydı, bu sene bunun üzerine çıkıldı, Fenerbahçe tarihinin en başarılı sezonunu bizlere yaşatan tüm sporculara sonsuz teşekkürler.
6 maçın 5'inde çok iyiydik, bir tek önceki maçta takımı beğenmemiştim. Seri boyunca, futbolda yaşanan faciaya rağmen salonu dolduran taraftara da teşekkür etmek gerekir, Fenerbahçe'nin sadece futbol kulübü olmadığını gösterip, gösterdikleri sonsuz destekten dolayı.
Universal
02.Haziran.2010, 23:17
Ömer benim yedi oldu; ama doymuyorum. :D Zaten iştahından belli, bu turnuvanın bu maç istatistiklerini bilmiyorum, skor oranı en yüksek oyuncu. (Rasim %100 ama; bir üçlük attı oda girdi. :D)
GodfatheR
02.Haziran.2010, 23:19
Seyirciyede sitemim olucak ama. Maça gelmek için illa final serisine kadar beklemeniz mi gerek kardeşim ya. Banvit serisini bile bom boş tribünlere oynadık. Euroleague şampiyonu Barcelona ile maç yaptık bu salonda ve 400-500 kişye oynandı. Seyirci final serisi bi başlasın gideriz modunda bu zihniyet artık değişmeli.
Universal
02.Haziran.2010, 23:21
Seneye Ataşehir'deyiz. O stad dolacak. Çünkü; Anadolu Yakasında inanılmaz sayıda Fenerbahçe'li var, karşıya geçmek zor geliyor. :)
CeNTeR_TR
02.Haziran.2010, 23:21
Yeni yapılan salonla o'da değişecek
Sekopej
02.Haziran.2010, 23:22
Sonuç ortada...
Erkek voleybol, Balkan Kupası,Lig Şampiyonluğu. 2 kupa da onlar kazandı.
Ayrıca diğer branşlarda da yine zirvede olan Fenerbahçe.
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 23:25
Sonuç ortada...
ERKEK VOLEYBOL TAKIMINI UNUTMUŞSUNUZ... Lütfen onlara haksızlık yapmayalım. En kısıtlı imkanlarla ŞAMPİYON oldular...
A.FaruK
02.Haziran.2010, 23:26
Sene içerisinde sürekli inişli bi grafik vardı.Gerçi her sene öyle oluyo normal sezonda ama Play-Off ları başka oynuyo bizim takım.Bazen saç baş yoldurtular ama kupayı Damirin ellerinde görünce gerisi çok boş geliyor bana.Tüm basketçilerimiz çok çok özverili oynadılar ama iki kişiye ayrı bir parantez açmak lazım.Biri Vidmar çünkü takıma sonradan dahil oldu ve benim açıkçası beğenmediğim biriydi ama yüzümü kara çıkardı çok başka oynadı gerçektende.Diğeride Rasim.Çünkü genelde yedek otururu ve bunu hiç sorun etmez.Sahaya girdiğinde takımı ateşleme rolünü ülenir.O yüzden onada bir teşekkür borcumuz var.Büyük kaptanı söylemeye gerek bile duymuyorum zaten.
Universal
02.Haziran.2010, 23:28
Tamam zaten çaldım, bunu yazmak ile uğraşamam. :D
yaman76hakanFB
02.Haziran.2010, 23:28
Erkek voleybol, Balkan Kupası,Lig Şampiyonluğu. 2 kupa da onlar kazandı.
Ayrıca diğer branşlarda da yine zirvede olan Fenerbahçe.
Sekan... Çok yaşa... Senin mesajını görmeden yazdım... Benden çok yaşayacaksın herhalde... Aylardır TAKIM SPORLARINDA HEDEF BEŞTE BEŞ diye bağırdık. BEŞTE DÖRT oldu. Sağlık olsun. En güvenemediğim ve potansiyeline şüpheyle baktığım şube onlardı. Buna rağmen onlar da şampiyon olabilirlerdi. Kısmet değilmiş diyelim...
di canio
02.Haziran.2010, 23:37
Seyirciyede sitemim olucak ama. Maça gelmek için illa final serisine kadar beklemeniz mi gerek kardeşim ya. Banvit serisini bile bom boş tribünlere oynadık. Euroleague şampiyonu Barcelona ile maç yaptık bu salonda ve 400-500 kişye oynandı. Seyirci final serisi bi başlasın gideriz modunda bu zihniyet artık değişmeli.
Amatör branşları takip eden taraftar sayısı zaten az. Kemik bir kitle var takip eden. Onların da bazı olaylara sitemi, kırgınlığı olduğu için yalnız bıraktı takımı. Aydın Örs döneminde böyle değildi. Antalya Muratpaşa Belediyesi lig maçında bile Abdi İpekçi büyük oranda dolardı. Ama Şubeyi yönetenlerin vefasızlığı, bazı bağlantılarına Fenerbahçe'yi alet etmesi taraftarı küstürdü. Final serisinde salonu dolduran taraftarların birçoğu bu kırgınlığın, bu yaşananların farkında bile değildir belki de. Ne olursa olsun final serisi olduğu için yine de dolacaktı bu salon.
Erkek voleybolu yazmış arkadaşlar. En kısıtlı imkanlarla, sponsorsuz, forma reklamsız, sadece çubuklu ile şampiyon oldular. Onların şampiyonluğunun yeri apayrı.
Universal
02.Haziran.2010, 23:38
http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/fbefessampi.hlarge.jpg
http://www.hurriyet.com.tr/_np/9108/10749108.jpg
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Spor%20Foto/462/Beko%20Basketbol%20Ligi%202009-2010%20sezonu%20%C5%9Fampiyonu%20Fenerbah%C3%A7e%2 0%C3%9Clker/S02221437.jpg
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Spor%20Foto/462/Beko%20Basketbol%20Ligi%202009-2010%20sezonu%20%C5%9Fampiyonu%20Fenerbah%C3%A7e%2 0%C3%9Clker/S0222151.jpg
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Spor%20Foto/462/Beko%20Basketbol%20Ligi%202009-2010%20sezonu%20%C5%9Fampiyonu%20Fenerbah%C3%A7e%2 0%C3%9Clker/S02221527.jpg
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Spor%20Foto/462/Beko%20Basketbol%20Ligi%202009-2010%20sezonu%20%C5%9Fampiyonu%20Fenerbah%C3%A7e%2 0%C3%9Clker/S02221528.jpg
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Spor%20Foto/462/Beko%20Basketbol%20Ligi%202009-2010%20sezonu%20%C5%9Fampiyonu%20Fenerbah%C3%A7e%2 0%C3%9Clker/S022215280.jpg
Fearless Coward
03.Haziran.2010, 00:00
H.Olsun şampiyonluk zaten bu maçı kazanamasalardı diğer maçta işleri zorlaşabilirdi...Tebrikler Fenerbahçe..
CeNTeR_TR
03.Haziran.2010, 00:03
H.Olsun şampiyonluk zaten bu maçı kazanamasalardı diğer maçta işleri zorlaşabilirdi...Tebrikler Fenerbahçe..
Vallahi Tebrik ederim.
Bi an profiline girip hangi takımlısın diye baktım.
:yildiz:
yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 00:13
Şampiyon Fenerbahçe Ülker, en kuşku duyduğum branş bu branştı, bu nedenle oyuncularımızdan özür diliyorum. Onlar bize bu zevki yaşattılar, futbol takımının başarısızlığı olmasa, bir rekorla sezonu tamamlayacaktık. 100. yıl kulübün en başarılı yılıydı, bu sene bunun üzerine çıkıldı, Fenerbahçe tarihinin en başarılı sezonunu bizlere yaşatan tüm sporculara sonsuz teşekkürler.
6 maçın 5'inde çok iyiydik, bir tek önceki maçta takımı beğenmemiştim. Seri boyunca, futbolda yaşanan faciaya rağmen salonu dolduran taraftara da teşekkür etmek gerekir, Fenerbahçe'nin sadece futbol kulübü olmadığını gösterip, gösterdikleri sonsuz destekten dolayı.
Serkan hatırladın mı? Playofflar bile başlamamıştı... Bir vesileyle sohbet etmiştik... Hangi konuda hatırlamıyorum. Forum içi bir konu... Erkek basketbol takımına güvendiğimi, onlar konusunda karamsar olmamanı, finale ellerini kollarını sallayarak giderler; finalde ise kim daha hazır ve motive olursa alır götürür... Biz onlardan daha iyiyiz demiştim. Hatırladın mı? Sanırım daha ya Mart sonu, ya Nisan başıydı.
eGowiCh
03.Haziran.2010, 00:20
Helal olsun emeği geçen herkese. Bu sevinci bize yaşattıkları için teşekkürler. Efes Pilsen'i sahadan sildik, ezdik desek yeridir herhalde, istesek, aynı disiplini son periyotta da göstersek 40 sayıyı geçirmezdik. Harikaydılar, ilk periyot maçı kopardık, 32 sayı attık tam, müthiştik. Söylenecek çok şey var ama sakin kafayla yazmak lazım. :) Sonsuz teşekkürler.
Sekopej
03.Haziran.2010, 00:21
Evet abi, koça güven olmasa da, takıma güveniyordun, ben en zayıf halka onları görüyordum, futbolu garanti görüyordum, burada o kadar net değildim. Ama final serisi başlayınca gördüm ki, alacaklar şampiyonluğu.
Universal
03.Haziran.2010, 00:24
http://img324.yukle.tc/images/91029aps44.jpg
TR.CaPTaiN
03.Haziran.2010, 00:49
Resmen şov yapılmış bu maçta, şampiyonluk için tebrikler Fenerbahçe Ülker.
Since-1907
03.Haziran.2010, 00:57
Tebrikler Fenerbahçe Ülker.Müthiş bir maç oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak büyük başarılar kazanıldı bu sene.
tarikko
03.Haziran.2010, 00:57
Helal olsun emegi gecen herkese..Hakettigimiz bir sampiyonlugu kutladik bu aksam..Tribunde muhtesemdik,takim muhtesemdi.Herkes muhtesemdi.Ve bunun sonucunda eze eze sampiyonuga uzandik.
Mactan sonraki sevinc gorulmeye degerdi.Omer Onan ve Mirsad inanilmaz sevincliydiler.Taraftarla butunlestiler adeta.Hele Buyuk Kaptan Mrsic..Inanilmazdi.Tribunlerin icine girdi ve taraftarla oyuncu olarak son kez butunlesti.Gule Gule Buyuk Kaptan..
Taraftarlar muthisti bugun.Bende salondaydim ve takima inanilmaz bir sekilde destek verdik.Ergin Ataman'a da takildik :)
Tebrikler Fenerbahce'm..
di canio
03.Haziran.2010, 01:00
Tanjevic'e tezahürat yapılmasını sindiremesem de çok güzeldi tribünler. Küçük bir kısım olsa da canımı sıktı.
yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 01:08
Sezon başı kafamda yarışacakları ligin seviyesine nisbetle BEŞ TAKIMIN POTANSİYELİNİ şöyle bir sıralamaya çalıştım:
1-Bayan Voleybol Takımı: Açık ara Türkiye liglerinin en üst düzey kadrosuydu. Ben daha bu potansiyelde bir takım görmemiştim Fenerbahçe tarihinde...
2-Erkek Basketbol Takımı: Efes dahil bu ligde herkesten daha potansiyelli bir kadroydu... Geçen yıl şampiyonluğun nasıl kaybedildiğini yeniden hatırlatmanın anlamı yok... Marcus Green gibi bir facianın yerine Olimpiyakos'tan Lynn Greer alınmıştı; geçen yıl Euroleague final-four'unda koskoca Olimpiyakos kadrosunun en skorer isimlerinin başındaydı. Harika bir final-four oynamıştı. Beş tane Marcus Green'e değişilmezdi... (Ki potansiyelinin çok altında oynadı bizde...) Griçek'ten patlama bekliyordum. NBA bir yana; onun Cibona Zagreb sonrası 2000'lerin başında CSKA formasıyla neler yaptığını, "Avrupa basketbolunda yeni bir Drazen Petroviç mi doğuyor" diye alkışlandığını nasıl unuturum... Onu bir önceki yılın acısını çıkaracak umuduyla bekliyordum. Solomon vardı kadroda; ki bir önceki sezon Toronto'da Ukiç Solomon'un yedeği idi hatırlarsanız... Kinsey'in Deivin Smith'le kıyaslanması bile yanlış olur. Ki Deivin Smith'de her ne kadar küçük maçların adamı olsa da iyi oyuncuydu. Uzun rotasyonumuz ve kısalardan Ömer Onan malum... Emir her geçen yıl üstüne birşeyler koyuyor. Tek zaafımız olarak Mirsad'ı yedekleyecek ikinci bir power-forwetimizin olmayışını görüyordum. Semih-Oğuz-Ömer Aşık asla 4 numaranın adamı değildi. Mirsad takımın tek powerforvetiydi. (İşte Enes Kanter'in bize vurduğu en büyük darbe buydu. Üstelik Mirsad'da ilk üç ay sakat olduğu için power-forvetsiz oynadık.)
Diyeceğim: BU TAKIMDA BİRBİRİNE DENK EN AZ 12 TANE OYUNCU VARDI. Bu sebeple Fenerbahçe'nin en potansiyelli 2.takımı erkek basketbol şubesiydi.
3-Bayan Basketbol Takımı: Türkiyenin en iyi ilk beşiydi. Ancak sezon başı ısrarla "Hoffman tarzı kalın bir pivot lazım bize" diye yazıyordum basketbol forumlarında. devre arası o tarz birini değil; bizzat Hoffman'ı aldılar. Yabancı kontenjanı nedeniyle bir oyuncu trübüne gitse de, Nevin'in sakatlığına kadar aynı seviyede SEKİZ üstdüzey oyuncuyla en potansiyelli 3.şubeydi onlar...
4-Futbol Takımı: Sadece şunu düşünüyordum; 2006'da Denizli'de kaybeden Fenerbahçe ile bu Fenerbahçe maç yapsa hangisi kazanır? 2006 yılının Fenerbahçesi bu Fener'i parçalar... Evet; malesef futbol takımımız "BANKO ŞAMPİYON" diyecek bir potansiyele sahip değildi. Mesela sezon başında Galatasaray bizden daha alternatifi bol bir takım kurdu. Halbuki en kötü sezonlarımızda bile bizim takımımız her zaman daha potansiyelli olur ama şu veya bu sebeple kaybederdi. Bu sene ise gerçekten şampiyonluk ancak psikolojik bir savaşla, iteleye kakalaya gelecekti; gelirse... Gelmedi... Yanlış anlaşılmasın; kötü takım değildik, ama potansiyelimiz öyle çok yukarılarda da değildi.
5-Erkek Voleybol Takımı: Arkas; Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat bankası gibi takımların yanında mütevazi bütçesi ve altı kişi oynanan sporda bu düzeyde sadece yedi oyuncuya sahip olarak tüm takımlarımız içinde şampiyonluğu kaybetmesi en mazur görülecek şubeydi. Evet; bir önceki yılın finalistiydiler. Ama bu sezon kimse onlara şans vermiyordu. Bence en anlamlı şampiyonluk onların... Çünkü beklentileri aştılar...
Bir sezonda böyle geçti. Bir son dakika golüyle BEŞTE BEŞ olabilirdi. Kısmet değilmiş. İnşallah seneye...
eGowiCh
03.Haziran.2010, 02:23
Erkek voleybolda seneye yatırımlar olacak, Kübalı smaçör Marshall'ı aldık bugün. Erkek voleybol güçlenecek, seneye işi şansa bırakmayacağız.
Bayan voleybol doludizgin transfere devam ediyor, aynı başarıları, hatta fazlasını bekliyoruz.
Bayan baskette de seneye final-four hedefi var. Bu kapsam Taurasi ve Matovic alındı, Taurasi dünyanın en iyi oyuncusu. Hedef çok yüksek.
Erkek baskette de seneye iyi isimler alırız diye düşünüyorum. Ukiç ile yeniden sözleşme imzalanırsa ilk süper transferi yapmış oluruz.
KaPaLı
03.Haziran.2010, 11:33
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs591.snc3/31144_396373629607_71468539607_4212584_1123638_n.j pg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs571.snc3/31144_396242299607_71468539607_4210225_1620634_n.j pg
Adının hakkını ver hakkını..
KaPaLı
03.Haziran.2010, 13:04
İşte gerçek Kaptan. Aziz Yıldırım seneye işin daha zor kaptan 4 kupa istiyorum demiş Damir'e..
http://www.damirmrsic.com/2007/index2.jpg
yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 13:08
İlginç bir durum:
Önce bayan basketbol takımı koçu Kemal Haydar Ateş sezon sonuna doğru sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldı. takımı playofflarda ve final serisinde YARDIMCI ANTRENÖR Cem UĞUZ takımı yönetti ve yardımcı koçla şampiyonluğa uzandık.
Aynı şekilde erkek basketbol takımında koç Tanjeviç sağlık sorunları nedeniyle takımın başında yer alamadı; yine bayan takımında olduğu gibi YARDIMCI KOÇ sahneye çıktı ve yine şampiyonluğa onunla uzandık...
Acaba diyorum... Futbolda... Daum'un da bir "sağlık sorunu" ortaya çıksaydı... Çok mu kötü birisiyim?:D
yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 13:12
Cem'i nerden çıkarmışım... Özür dilerim Aydın hoca... 40 yıllık AYDIN UĞUZ'u Cem yapmışım; iyi mi?
Diyeceğim: Bu sezon basketbola kesinlikle YARDIMCI KOÇLAR damga vurdu. Onların sezonu oldu...
MeMo
03.Haziran.2010, 13:48
Ben bu takıma güvenmiyordum doğrusu beni yanıltmasını çok iyi bildiler.Belki bu kadar sevinmeye hakkım yok güvenmediğim için ama hepsine tekrar helal olsun :D
yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 14:47
Ben bu takıma güvenmiyordum doğrusu beni yanıltmasını çok iyi bildiler.Belki bu kadar sevinmeye hakkım yok güvenmediğim için ama hepsine tekrar helal olsun :D
Rahat ol kardeşim... Nasıl ki; üzüntülerimiz hepimizin ortak üzüntüsü ve acısı ise sevinçler de camia olarak aynı derecede hepimizin sevincidir. Nasıl ki, futbolda kaçan şampiyonluğa hepimiz, o takıma güvenen veya güvenmeyen bütün Fenerbahçeliler olarak topluca üzüldüysek, bu şampiyonluğa da topluca sevineceğiz; doya doya keyfini çıkaracağız. Zaten sanırım seni de karamsar yapan bu takımdan, oyuncularımızdan ziyade başlarındaki koçtu.
titates1
03.Haziran.2010, 16:23
Her sene daha da güçleniyoruz , Aziz Yıldırım'ın sözlerinin haklılığı kanıtlanıyor ...
yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 16:23
http://1.bp.blogspot.com/_z3jic9EVfvM/TAdlx6csA4I/AAAAAAAAHj8/0j1oW-QFs1w/s320/mrsa-index.PNG
Büyük Kaptan Damir MRSİÇ'in kişisel internet sitesinin açılış sayfası: ÖDÜNÇ VERMİŞTİK; GERİ ALDIK. (bakınız:www.damirmrsic.com)
CeNTeR_TR
03.Haziran.2010, 18:26
Zamanında aynı sahada olduğum oyuncular şimdi Fenerbahçe'de kupa kaldırıyorlar (:
Efes'de sahaya girip oynuyorlar.
Amerika'da yetiştirme liginde adları geçiyor.
Vayy be.
eGowiCh
03.Haziran.2010, 18:32
Kaptan Damir Mrsiç 5 kupa kaldırdı, 3 lig şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası. Umarım kaptan Damir Mrsiç, basketbolu bıraktıktan sonra kulüpte görev almaya başlar. Mesela, basketbol şube sorumlusu (sportif direktör tarzında), idari menajer veya antrenör olarak kulüpte devam eder, en büyük temennim bu.
MeMo
03.Haziran.2010, 23:07
Rahat ol kardeşim... Nasıl ki; üzüntülerimiz hepimizin ortak üzüntüsü ve acısı ise sevinçler de camia olarak aynı derecede hepimizin sevincidir. Nasıl ki, futbolda kaçan şampiyonluğa hepimiz, o takıma güvenen veya güvenmeyen bütün Fenerbahçeliler olarak topluca üzüldüysek, bu şampiyonluğa da topluca sevineceğiz; doya doya keyfini çıkaracağız. Zaten sanırım seni de karamsar yapan bu takımdan, oyuncularımızdan ziyade başlarındaki koçtu.
Haklısın abi.Belki koçdan belki de taraftardan olsa gerek çoğu oyuncumuz en yüksek performansa ulaşamadı.Bu da karamsarlığa götürdü bizi.Şu salon yapılsa çok daha iyi günler gelecek erker basketbolda :)
yaman76hakanFB
06.Haziran.2010, 00:46
Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Efes Pilsen’i 4-2’lik seri sonunda mağlup ederek 2009/10 sezonunda mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Ülker, şampiyonluğu yemekte kutladı.
Çengelköy Rigel Restoran’da Fenerbahçe Ülker teknik heyeti, oyuncular ve eşlerinin katılımıyla gerçekleşen yemekte, Sarı Lacivertli ekip sezonun stresini atarak şampiyonluğu doyasıya kutladı.
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/aa0b715755a389dcc22577380042c0d9/Blob/0.238?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/aa0b715755a389dcc22577380042c0d9/Blob/11.2FC0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/aa0b715755a389dcc22577380042c0d9/Blob/28.3FCA?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/aa0b715755a389dcc22577380042c0d9/Blob/42.2B78?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/aa0b715755a389dcc22577380042c0d9/Blob/57.45F0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
Kaynak:TBF.Org
yaman76hakanFB
06.Haziran.2010, 00:53
Tanjeviç yemekleri beğenmiş herhalde... Baksanıza; keyfine diyecek yok...:icon_biggrin:
Yiyin çocuklar yiyin... Afiyet olsun; şeker olsun; bal olsun... Sonuna kadar hakettiniz. Yok efendim; "favori Efes'miş, Fenerbahçenin hiç şansı yokmuş..." Yıllardır basketboldan ekmek yiyen kelli felli adamlara kim olduğunuzu, isteyince neler yapabileceğinizi bir kere daha hatırlattınız.
Bol bol yiyin, için, eğlenin... Siz eğlenmeyeceksiniz de, bu harika sezonu şampiyonluk getiremeden kapatan tek Fenerbahçe şubesi olmak gibi tarihi bir lekeyle kapatanlar mı eğlenecek?
Universal
06.Haziran.2010, 01:43
Karakaş'da tam Rakı içen bir tip var, severim böyle insanları.:)
Rasim abi gene yakışıklılığını konuşturuyor. Zeki Gülay'ın düğününde tanışmıştım; en dikkat çeken kişi idi, burada da öyle duruyor.
Ömer Onan ve oğlu birbirine çok benziyor, anne tarafına hiç çekmemiş. :)
yaman76hakanFB
06.Haziran.2010, 12:33
Bugün bir sitede (turkbasket) Ömer Onan'la ilgili güzel bir yorum ve kısa bir röportaj okudum. "İŞTE ÖMER'in ENERJİ KULESİ" diye verilmiş. Sizlerle paylaşmak istiyorum:
Fenerbahçe Ülker’in en savaşçı isimlerinden birisi... Geçmişte herkes onu savunmasıyla tanırdı, ama artık yaptığı müdaafa kadar, attığı sayılarla da ünlendi. Kariyerinde 7. kez lig şampiyonluğu yaşayan yıldız basketbolcu, bu sezon da takımının en iyisiydi.
Özellikle final serisinde Efes yıldızlarına adım attırmayan, art arda oynanan final serisinde ortalama 30 dakika süre alabilecek kadar zinde olan Ömer, yaşadıkları sezonu ve enerji kaynağını MİLLİYET’e açıkladı. İşte sarı-lacivertli yıldızın mesajları...
- Yenildiğimizde eve geldiğimde benden uzak durulmasını isterim. Ama çocuklar söz konusuysa her şeyi unutuyor insan. Sevincimi, üzüntümü her şeyimi onlarla paylaşabiliyorum. 2 idman yaptığım gün bile Yiğit beni kapıda topla karşılıyor, ‘baba top oynayalım, seni bekliyorum’ diyor. Aslında yorgunluktan bitmiş oluyorum ama onu kıramıyorum. İkizler daha 7 aylık, sabahın köründe onlarla uyanıyorum ama yüzlerini gördüğüm an kendime geliyorum. Onlarla vakit geçirmek güç veriyor, hayata motive ediyor.
- Bu sezon şanssız dönemler geçirdik. Ama final zamanı geldiğinde de gerçek gücümüzü sahaya yansıtacağımızı biliyorduk, bunu yaptık.
- Benim için verilen görev önemli değil, sahada kalmak önemli. Oynamak için de bana ne denirse onu en iyi şekilde yaparım. Efes serisinde çok farklı oyuncuları tuttum. Smith, Rakocevic, Ender... Çok farklı özellikleri olan oyuncular, zordu ama sanırım başardım.
- Şampiyon olacağımızı 4. maçta anladım. 17 sayı gerideyiz. Düşünün iki-üç gün de bir çok sert maçlar oynuyorsunuz, dördüncü maçın 3. çeyreğindesiniz ve tam saha baskıya dönüyorsunuz. O anda topu kapıyoruz, basketi atıyoruz ama bir baskı için inanın gücümüz kalmıyordu. Ama seyirci de işin içine girdi, sanki onlar da sahanın içinde gibiydi. Öyle olunca kalan gücünüzle yine saldırıyorsunuz, bir top daha kapıyorsunuz. O gün şampiyonluğa ne kadar inandığımızı anladım.
- Evet, Ayhan Şahenk’te kaybettiğimiz serinin 5. maçından sonra soyunma odasına çok sinirli gittim. Bizim takımda Semih, Oğuz, Emir, Vidmar gibi gençler var ve ben zaman zaman oyun içinde de onları sert şekilde uyarıyorum. Onlar benim kardeşim gibi oldukları için saygısızlık yapmıyorlar, dinliyorlar. O karşılaşma bizim için şampiyonluk maçıydı ama kimse o havada değildi. Şampiyon olmak istiyorsanız, şampiyon gibi oynamak zorundasınız. Bizim takım sanki Efes bırakacak, mücadele etmeyecek gibi çıktı maça. Ama Efes’in kadrosuna bakın, çoğu Avrupa’da final-four oynamış, şampiyonluk yaşamış. Böyle isimler maçı bırakır mı? Bizde kimsenin gözünde o şampiyonluk ışığı yoktu. Zaten soyunma odasında da bunları söyledim. Semih’in son maçtaki mücadelesini, Oğuz’un yaptığı katkıyı herkes gördü. Ancak bunun her maç aynı şekilde olması lazım.
Çok destek gördük
Başkan Aziz Yıldırım çok hırslı. Her şeye yetişiyor, her şeyle ilgileniyor. Her şeyden haberi var ve hep kazanmak istiyor. Biz bu sene Avrupa’da başarılı olamayınca kızdı bize, maçlara da fazla gelmedi. Ama şampiyon olarak bir nebze affettirdik kendimizi. Onun sürekli çıtayı yükseltmesi, oyuncuları da motive ediyor. Biz 4 senede 3 kez şampiyon olduk, şimdi hedefi ‘final-four’ olarak belirledi. Bu çok önemli. Gelen oyuncular da nereye geldiklerini anlıyor. Zaten böyle olması lazım. Başka türlü ulaşamazsınız o başarılara. Ülker’e de teşekkür etmeliyiz. Baktığınız zaman Fenerbahçe Ülker ligi artık domine ediyor. Bunu diğer kulüplerin de yapması lazım. Semih Abi son aylarda sürekli bizim yanımızdaydı onun da emeği çok. Şampiyonluğu bu birliktelik getirdi.
‘Efes için mücadele etmeliyiz’
Mirsad, ben, Hüseyin, Hidayet, Ender ve daha birçok ismi Efes yetiştirdi. Bu bile tek başına çok şeyi anlatıyor. Tuncay Özilhan’ı tanıyorum. Sonuna kadar mücadele edecektir. Bütün oyuncuların da mücadele etmesi lazım. Ben kendi adıma elimden ne geliyorsa yaparım. Milli Takım’da da konuşuruz mutlaka, ne yapabiliriz diye... Biz Fenerbahçe olarak Efes’i yenmek için elimizden gelen her şeyi yaparız ama aynı eforu Efes’in kapanmaması için de sarfederiz.
‘Türkiye çok iyi bir coach kazandı’
Ertuğrul Hoca hiç zorlanmadan işini yaptı. Bence müthiş bir seri yönetti, kritik kararlar aldı. Mesela son maça ben Smith’i tutarak başlayacaktım, 3 dakika kala bana, “Sen Ender’i al, öyle bir baskı yap ki, bütün düzenleri bozulsun” dedi. Belki o hareketle finalin bu denli farklı geçmesini sağladı. Türkiye yeni bir head coach kazandı diyebilirim. Güveni, duruşu, her şeyi dört dörtlüktü. Sonuçta bir Türk antrenörün yakaladığı başarı bizi de çok mutlu etti.
Kaynak: turkbasket
yaman76hakanFB
06.Haziran.2010, 12:34
Yukarıdaki haber ve röportaja ilave olarak şunları eklemek istiyorum:
Bir takımda Ömer Onan varsa... Her şart altında yüreği ile oynayan... Kupa ve şampiyonlukla beslenen... İşler finale gelince çok daha kolay oluyor. Onun ateşi herkesi tutuşturuyor.
Tilki tavukla beslenirmiş. Ömer Onan kupayla besleniyor. Kupa canavarı... (Böyle hırslı, şampiyonluğa ve başarıya doymayan karakterli oyuncuları futbol takımında da görmek dileriz. Çıtkırıldım ve ruhsuz Brezilyalılardan bıktık usandık efendim, bıktık usandık... Bize Ömer Onan gibileri lazım...
GodfatheR
06.Haziran.2010, 12:59
Şu takımda en sevdiğim hatta Türk Basketbolunda en sevdiğim isimdir Ömer Onan. Gerçek FenerbahçeLi, forması için, arma aşkı için oynayan bir adam Ömer Onan. Ahh ahh futbol takımına böyle adam gelmedi ki.
yaman76hakanFB
06.Haziran.2010, 20:47
Karakaş'da tam Rakı içen bir tip var, severim böyle insanları.:)
Bence fıçı fıçı Efes içmişlerdir. Fıçı fıçı Efes...