PDA

View Full Version : FIBA Sert Çıktı!

DisCo
22.Mayıs.2010, 11:27
Dünya Şampiyonası finali ile referandumun aynı güne denk gelmesini değerlendiren FIBA “Tarihin değiştirilmesi söz konusu değil” dedi.21/05/10

Dünya basketbolunun patronu FIBA, 12 Eylül’de oynanacak Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final maçı ile referandumun aynı güne rastlamasının ‘kendilerini ilgilendiren bir sorun olmadığını’ belirterek “Değişiklik kesinlikle söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

FIBA’nın iletişimden sorumlu müdürü Florian Wanninger ‘12 Eylül günü final maçı dahil olmak üzere 3 tane maç oynanacak ve altın, gümüş ve bronz madalyalar sahiplerini bulacak. Bu kadar önemli maçlara sahne olacak bir günde Türkiye'de referandum yapılacak olması, FIBA olarak bizi ilgilendiren bir konu değil. Biz, referandum yüzünden aylar öncesinden belirlenmiş fikstürümüzü bozacak değiliz. Her şey önceden planlandığı gibi devam edecek ve Dünya Şampiyonası 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bunun aksi söz konusu dahi olamaz” dedi. İsminin gizli kalmasını isteyen bir başka FIBA yetkilisi ise FIBA'nın referandum ve final gününün çakışması konusunda Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili herhangi bir uyarı gelmediğini belirtti. Öte yandan FIBA yönetiminin fikstür değişikliği konusunda takındığı bu sert tavırlar üzerine gözler Yüksek Seçim Kurulu'na çevrildi. Hatırlanacağı üzere Basketbol Federasyonu, YSK'ya referandumun tarihinin değiştirilmesi konusunda hafta başında başvuruda bulunmuştu.

"SIKINTI YOK"
Basketbol Federasyonu yetkilileri ise YSK’dan olumsuz bir cevap gelmesi halinde bile maçların 12 Eylül’de sorunsuz bir şekilde oynanacağını düşünüyor. , Dünya Şampiyonası Yerel Organizasyon Direktörü Emin Balcı “Seçim kanunlarında spor müsabakalarını yasaklayan bir madde yok. Sadece eğlence yerleri ve içkili mekanlarla ilgili yasaklar mevcut. Ayrıca seçim yasakları 17.00’de sona erecek. Final maçının saati ise 21.00. En kötü ihtimalle maç saatleri biraz ileri alınabilir. Bence bir sıkıntı olmaz” dedi.

KANUNLAR NE DİYOR?
“Seçimlerin Temel Hükümleri” yasasında, “ Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır” hükmü yer alıyor. Spor tesislerini düzenleyen GSGM Spor Tesisleri Yönetmeliği’nde ise “Tesislerde yapılacak her türlü faaliyetlerde seçim yasaklarına uyulur” deniliyor.

SAİT71
22.Mayıs.2010, 16:38
NE kadar garip bir ülkemiz var... Sanki mahalle maçı organizasyonu var ...?

Sekopej
23.Mayıs.2010, 00:03
Referandum 1 hafta ertelenir, YSK böyle bir durumda, bu kararı alacaktır. Tabi Anayasa Mahkemesi referanduma gerek yok derse, bir sıkıntı da kalmaz.

yaman76hakanFB
23.Mayıs.2010, 00:16
Bir organizasyon aldık... Elimize yüzümüze bulaştırdık... FIBA bastırmasa salonlar bile zor bitecekti... Adamlara resmen ecel teri döktürdük...

Bir ülke düşünün ki; kimsenin kimseden haberi yok... Kurumlar arası kopukluk dağlar kadar... Günübirlik iradeler, günübirlik tepkiler... Yine de bir şekilde işler -kör topal bile olsa- yürüyüp gidiyor ya... İşte ona şaşıyorum...

Universal
23.Mayıs.2010, 00:56
FIBA bile istemiyor anayasanın değişmesini.:)

Referandum 1 hafta ertelenir, zaten bayramın son gününe denk geliyor, daha iyi olur ertelenmesi. :)