PDA

View Full Version : Fm 2010 Bugları

yorumsuz1i
31.Temmuz.2010, 13:14
Aslında bu konunun daha önce açılması lazımdı.Herkes biliği bugları buraya yazarsa bu bugları bir rapor halinde sigamese iletebilir.Sigames de bu bilgiler ışığında daha az hatalı oyun çıkarır diye düşünüyorum.İlk örneği de ben vereyim.

Yozgatsporu yönetiyorum.Bana 30000 euro civarı maaş bütçesi veriyorlar.Ben oyuncuya 70000 civarı maaş önerebiliyorum.Oyuncu transfer ettikçe bu rakam düşüyor.ve en fazla 3000 önerebiliyorum.Bu yüzden ben de alacağım bütün futbolculara aynı anda sözleşme öneriyorum.Maaş bütçem 500000 civarına çıkıyor yönetim buna engelde olamıyor.Bence oyundaki alt küme takımları için en önemli buglardan birisi bu.Sanırım yapay zeka hatası.Gerçekte yönetimler buna izin vermez.Oyunda da sözleşme önerdiğin anda maaş bütçesinde düşme olmalı bir şekilde ayarlamalılar.Alt küme ligleri gerçekçi hale getirmek istiyorlarsa bunu kesinlikle yapmaları lazım.Hangi fm oyuncusu düşmemeye oynayan bir alt lig takımını çoğunlukla ilk sene ya da bir kaç sene içinde küme atlatmıyor.Belki çok zevkli oluyor ama gerçekten düşmemeye oynamanın zevki bence bambaşkadır.Fm ye de bu yüzden başlamıştım zaten.

ozaniel
31.Temmuz.2010, 18:05
Aynı şehrin takımları arasında oyuncu transferi yapınca oyuncu istemiyor, bu oyuncu Ankaraspor'dan Ankaragücü'ne gidecek olsa bile.

mehmetd
31.Temmuz.2010, 21:37
Aslında bu konunun daha önce açılması lazımdı.Herkes biliği bugları buraya yazarsa bu bugları bir rapor halinde sigamese iletebilir.Sigames de bu bilgiler ışığında daha az hatalı oyun çıkarır diye düşünüyorum.İlk örneği de ben vereyim.

Yozgatsporu yönetiyorum.Bana 30000 euro civarı maaş bütçesi veriyorlar.Ben oyuncuya 70000 civarı maaş önerebiliyorum.Oyuncu transfer ettikçe bu rakam düşüyor.ve en fazla 3000 önerebiliyorum.Bu yüzden ben de alacağım bütün futbolculara aynı anda sözleşme öneriyorum.Maaş bütçem 500000 civarına çıkıyor yönetim buna engelde olamıyor.Bence oyundaki alt küme takımları için en önemli buglardan birisi bu.Sanırım yapay zeka hatası.Gerçekte yönetimler buna izin vermez.Oyunda da sözleşme önerdiğin anda maaş bütçesinde düşme olmalı bir şekilde ayarlamalılar.Alt küme ligleri gerçekçi hale getirmek istiyorlarsa bunu kesinlikle yapmaları lazım.Hangi fm oyuncusu düşmemeye oynayan bir alt lig takımını çoğunlukla ilk sene ya da bir kaç sene içinde küme atlatmıyor.Belki çok zevkli oluyor ama gerçekten düşmemeye oynamanın zevki bence bambaşkadır.Fm ye de bu yüzden başlamıştım zaten.
yanlış anlamadıysam aynı anda diyon ona oyunun yapacağı bişey yok eğer 1 oyuncuya kontrat önerip devam edersen 2.ye öneremiyorsun ama aynı anda önerebiliyorsun bu tam hata sayılmaz oyun devam etmediğine göre bişey de yapamaz ama ilginç tabi dediğin.
neyse bende şunu diyeceğim: oyunda istediğimiz gibi yabancı oyuncu alabilliyoruz! sadece kaydedemiyoruz ama sınırsız alabiliyoruz mesela ben gs de 17-18 aldım örneğin yeni sezonda 10 ile sınırlandırılacak herhalde alma adedi (ben fm 2006 da oynarken 7.ye izin vermiyordu; şimdi bu benim işime yarıyo aslında ama kaydedemeyince kiraya veriyorum satamıyorum zira)
bence en önemli hata ise ca sı 60 olan adama 500-700 k kira parası verme-me-m;transferi hiç demim zaten!:mad:sende olsa bedava vermezmisin pişsin diye ama ben ca 120-130 olanlarını kiraya vermeye kalkınca 0 geliyor teklif!
adam satmaya kalkınca zor satıyorum almaya kalkınca en az 3-5 katı para veriyorum ama değerinin de altına zorla satıyorum fmrte kullanmak zorunda bırakıyor oyun.:mad:
bu arada ülke kurallarını değiştirme yerini de buldum editöre girip nation rules kısmına girince değişiklik yapabiliyonuz ben gördüm de henüz oradan bişey değiştirmedim.
hadi iyi oyunlar şimdilik bu kadar yeni bişey görürsem yada aklıma gelirse yazarım tekrar.

stalwart88
01.Ağustos.2010, 12:26

bence burda kontrat önerilebilmeli ancak en son oyuncu geldiğinde onaylarken birini kabul ettiğinde (maaş bütçen bittiyse) otamatikl olarak diğer transferler iptal olmalı (nasıl saktlıktan dolayı iptal oluyosa)

mehmetd
02.Ağustos.2010, 02:08
bence burda kontrat önerilebilmeli ancak en son oyuncu geldiğinde onaylarken birini kabul ettiğinde (maaş bütçen bittiyse) otamatik olarak diğer transferler iptal olmalı (nasıl sakatlıktan dolayı iptal oluyosa)
eğer oyuna devam et butonuna basıldıysa olamaz herhalde oluyorsa hata ama gelen mesajlara tek tek yanıt verirken evet evet hayır derken devam ete basılmadığından alınıyor ama sonra borç olabilir benim 400 bin falan param vardı 450 bine adam alamamıştım mesela ama bir evvelki devam etten önce olsaydı eğer alırdım ki iyi ki almamışım zaten yerine başkalarını aldım zaten yabancı idi.
sakatlık durumu farklı eğer sakatsa zaten teklif gelmiyor yok teklif gelip sakatlanırsa ufak sakatlıksa gidebilir yoksa ben mesela bi oyuncuyu zaten satamıyordum baktım 3 ay falan sakat 1 ay sonra da tr.sezonu bitiyor şutladım adamı.zaten gidecekti.
hadi iyi oyunlar.

GebzeLi1907
02.Ağustos.2010, 02:13

Aynı anda öneriyorsan ve klup finansına cok önem veriyorsan gerçekcilikte istiyorsan kalemi kağıdı eline al yaz kime ne önerdiğini,
çünkü o bütçeyi yönetebilmek verilenin üstüne cıkmamakta senden bi beklenti senin görevin.
yönetim bütçeyi cok aşıp maaş dengesini bozduğun sana verilenin cok üstüne cıktığın zaman kredin tükenmeye başlıyor onların gözünde.
kendin ayarlamasın.

Hugo
02.Ağustos.2010, 16:31
Agüero.. :D

Zekirdek
02.Ağustos.2010, 16:33
Gignac. :)

Crazycat
02.Ağustos.2010, 17:03
Korner Bug'u için 10.0.3'ten sonra küçük de olsa bi düzeltme yaması yok değil mi?Yoksa eğer SI'nin buna göz yumması şaka gibi...