View Full Version : Wonderkid tam olarak nedir ?
Fmcolic
06.Ağustos.2010, 18:49
arkadaşlar ben bu wonderkid olayını tam anlayamadım araştırdım ama tam net açık bi bilgi de bulamadım her yerde parça parça verilmiş şimdi size sorum wonderkid tam olarak ne dir mesela nette dolaşan bazı listeler var çoğunda wonderkid yazmıyo mesela balotelide yazıyo sonradan silinniyor başka bişey yazıyor mesela türksportal oyuncu rehberinde bi oyuncu var burda wonderkid yazmıyor ama benim kayıtlı oyunumda o oyuncu wonderkid bu kişinin yetiştirmesine mi bağlı alt yapımdan da hiç çıkmıyor bende wonderkid görünce hemen alıyorum paralar döküp yani kısaca sizden bu konu hakkında bilgi istiyorum şimdiden cvp verenlere teşekkür ederim
DaveJones
06.Ağustos.2010, 18:58
Tam olarak kaç olduğunu bilmiyorum ama sanırım Ca'sı 150'den yüksek olursa wonderkid oluyor. Ayrıca wonderkid 20 ve daha düşük yaşlardaki oyuncularda yazar. Yani 21 yaşındaki bir oyuncu wonderkid olamaz.
Fmcolic
06.Ağustos.2010, 19:00
Tam olarak kaç olduğunu bilmiyorum ama sanırım Ca'sı 150'den yüksek olursa wonderkid oluyor. Ayrıca wonderkid 20 ve daha düşük yaşlardaki oyuncularda yazar. Yani 21 yaşındaki bir oyuncu wonderkid olamaz.
onu anladım peki de mesela balotelliyi örnek alalım 18 yaşında wonderkid demi balotelli 22 olunca wonderkid yazısı silinip yerine başka bişey mi yazcak
DaveJones
06.Ağustos.2010, 19:02
Evet aynen öyle. 21 yaşına geldiğinde başka bir descriptionu olacak. Mesela Winger olabilir.
Fmcolic
06.Ağustos.2010, 19:14
ama wonder kid yazanlar mutlaka gelişir demi bi adama 24 milyon verdim de demin :D
DaveJones
06.Ağustos.2010, 19:15
O Pa'sına bağlı tabiki ama wonderkid ise zaten belirli bir seviyeye gelmiştir o oyuncu :)
nannar
06.Ağustos.2010, 19:27
potansiyeli yüksek olan ve iyi antremanla bu potansiyele erken yaşta ulaşacağını belirten bir ifade wonderkid. Arkadaşların da dediği gibi genç oyuncularda çıkar ve 20 yaşından sonra değişir.Zaten çok paralara gider o tür gençler :) İlk 11 de oynatırsan gelişimi hızlanır
Fmcolic
06.Ağustos.2010, 19:44
hepinize eşekkür ederim
mehmetd
11.Ağustos.2010, 02:59
arkadaşlar ben bu wonderkid olayını tam anlayamadım araştırdım ama tam net açık bi bilgi de bulamadım her yerde parça parça verilmiş şimdi size sorum wonderkid tam olarak ne dir mesela nette dolaşan bazı listeler var çoğunda wonderkid yazmıyo mesela balotelide yazıyo sonradan silinniyor başka bişey yazıyor mesela türksportal oyuncu rehberinde bi oyuncu var burda wonderkid yazmıyor ama benim kayıtlı oyunumda o oyuncu wonderkid bu kişinin yetiştirmesine mi bağlı alt yapımdan da hiç çıkmıyor bende wonderkid görünce hemen alıyorum paralar döküp yani kısaca sizden bu konu hakkında bilgi istiyorum şimdiden cvp verenlere teşekkür ederim
wonder kid "harika çocuk" ileride süper yıldız olması beklenen genç oyuncular için kulanılır bende de vardı mesela bir kalecime yeni van der sar diyordu ama yaşlanıp van der de kalınca:icon_biggrin:
sildi zaten olsa satmazdım:icon_biggrin: yani genç ve acaip yetenekli olması beklenen kimselere denir büyüyüp olmadıkları zaman da silinir yada olursa o zaman wonder boy wonder man olurlar:icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:
senin altyapından çıkmaz genelde oyun bizi kazıklamak için genç yetiştirmesi olmayan -mesela ingilterenin 2.liginden ben almıştım fm 2006 da tek oyuncu da oydu zaten klüpte:icon_redface: - klüplere verirler ki biz gidip onlara para dökelim ama bizim altyapıdan her sene 30 tane berbat oyuncu çıkarda onları göndermek için üste para verelim ister:mad:(fm 2010 için 2006 da bedava gönderiyordum şimdi o da yok:mad:).
hadi iyi oyunlar.
LifeYourself
11.Ağustos.2010, 03:53
yo eğer genç akademisi kurarsan her sene en az bir 150 pa lı çıkıyor.arada wonderkid çıkıyor.
Zekirdek
11.Ağustos.2010, 10:45
Wonderkid => İyi bir antreman programı ve düzgün forma şansı verirsen geleceğin yıldızı olması garantidir.
cris king
11.Ağustos.2010, 19:12
wonderkid=mucize çocuk :D
iam1superman
11.Ağustos.2010, 22:06
fenerbahçeyle her seride oynadım neredeyse bi tane "MUCİZE ÇOCUK :D " çıkmadı . İnşallah bi gün çıkar gözüm açık gitmem :D :D :D
okartal
11.Ağustos.2010, 22:37
wonderkid = sat milyonlar senin olsun :D
mehmetd
12.Ağustos.2010, 21:16
yo eğer genç akademisi kurarsan her sene en az bir 150 pa lı çıkıyor.arada wonderkid çıkıyor.
Dün 21:06iam1supermanfenerbahçeyle her seride oynadım neredeyse bi tane "MUCİZE ÇOCUK :D " çıkmadı . İnşallah bi gün çıkar gözüm açık gitmem :D :D :D
cevabı vermiş ama ben bi daha yazim benim fm 2006 da süper bir takımım vardı 2005-2006 sezonundan emekli olduğum 2013 e kadar sadece 1 oyuncu çıktı geri kalan her seneki 25 kişi falanı bedava göndermiştim fm 2010 da da editörden oluşturduğum takım bir hayli uçuk: antreman 18 genç yetiştirmeye 16 verdim oyuna başladığımda oyun u 18 e yeni oyuncular eklemişti ama oyun çok sık kopunca oyunu sildim kaldırdım yeniden oyun kurdum hala çok fazla kopuyor aslında her neyse bir oyuncu 177 pa ya sahip geri kalanı 150 den aşağı tsl takımları için iyi olabilir ama ben 185 ten aşağı bakmıyorum pek genede defans olduğundan bi onu gereksiz demedim işin kötüsü fm 2006 da olduğu gibi free transfer de yok teklif te yok olmazsa şutlayacaz ne yapalım
süperman'e: fener de zaten çıkmaz bu arada kim çıktı fener den işte semih müzmin yedek golcü:icon_lol: fenerde kim çıkıyor ki harbiden alt yapıdan,hep dışardan; para bol tabii.ama bi gs den çıksın para yok zira benden çıksın tamam 100 milyon transfer bütçesi yaptım ama alacağım bi adamın değeri 100 milyon daha doğrusu satış bedeli o kadar ben ne yapim?
iLkeRisT
11.Eylül.2010, 15:43
wonderkid Eden Hazard'dır :P
ozaniel
12.Eylül.2010, 03:20
Wonderkid'in reputation'u da yüksek olmalı, gerçekte futbolu biraz takip edenlerin bilecekleri kişiler olmalı. Bu yüzden oyuncu wonderkid olacak kadar yetenekli olsa bile düşük profilli bir kulüpte oynuyorsa tanımı wonkerkid olmaz, ama yine wonderkid gibi oynar o ayrı.