View Full Version : Bucaspor - Beşiktaş [1. Hafta]
TR.CaPTaiN
11.Ağustos.2010, 03:38
http://www.yukleresim.com/images/05836247910986177776.jpg (http://www.yukleresim.com/)
Varonil
11.Ağustos.2010, 05:33
Hazırlık döneminde Bülent Uygun etkisinin Buca'ya nasıl yansıdığını merak ediyorum.Buca yıllardır alıştığımız bir şekilde lige çıkan her yeni takım gibi bir sürü transfer yaptı ama bu sefer başlarında o transferlerin uyumu yakalaması için çok faydalı olacak bir Bülent Uygun var.İstediği futbolu oynatacak takviyeleri yaptı muhtemelen.Bakalım nasıl bir maç olacak.
Beşiktaş'ta Guti ilk 11'de başlar gibi bu maçta.Bana kalırsa Beşiktaş kazanacaktır ama Bucaspor'un nasıl bir performans göstereceğini merak ediyorum.
garydelgadov
11.Ağustos.2010, 06:31
Açıkça konuşacağım rahat kazanacağımıza inanmıyorum.Büyük bir ihtimaLLe 2-1 aLırız.Buca öne geçer iLk yarıda,biz ikinci yarı ıkın dur kLasik bir Beşiktaş maçı ama devamı böyLe oLmayacaktır.Şuster gibi bir hoca da izin vermez zaten buna.
BaşarıLar KartaLım inşaLLah ben yanıLırım..
izmer96
11.Ağustos.2010, 10:02
Bulent Uygun yine siki bir kontra atak oynattiricakdir Buca'ya BJK nin rakibini acmaya calismasi ile gecer ilk yari , zevkli bir mac olucagini dusunuyorum tahminim 3-1 BJK alir
anil luque
11.Ağustos.2010, 10:07
Ligin ilk maçı , Buca yeni bir heyecan.. Kaliteli ayaklarımızla galip geliriz diye düşünüyorum umarım yanılmam..
Zekirdek
11.Ağustos.2010, 10:31
Beşiktaş maçın açık favorisi. Beşiktaş'ın 2 farkla kazanacağını düşünüyorum.
Homer J.S
11.Ağustos.2010, 12:56
Bucaspor bir çok yeni transfer yaptı, bu transferlerin birbirine alışması zaman alacaktır.
Skor tahminim Bucaspor 0-2 Beşiktaş.
DisCo
12.Ağustos.2010, 22:03
Bucaspor dur dur bir ara yakalarsan vur yaparsa vurmaya vakit bulamadan golleri kalesinde görür. Top Beşiktaş'ta olsa bile oyunun temposunu belirleyip zamanla da oyunu rakip alana yıkarsa maçı kazanabilir. Ligin ilk maç heyecanı bunu yapmalarını sağlayabilir. Aksi takdir de Beşiktaş'ın farklı kazanacağı bir maç olur.
GeNç KaRTaL
14.Ağustos.2010, 01:45
Geçen seneki kadromuz olsa puan kaybı ihtimalimiz daha yüksek olurdu.Çünkü rakibi açmakta etkili ayaklarımız bu seneki kadar etkili değillerdi.Yeni transferlerimizin katkısıyla bu maçı kayıpsız geçeceğimizi düşünüyorum.Umarım lige güzel bir başlangıç yaparız.
KaPaLı
14.Ağustos.2010, 19:29
Beşiktaş eğer Plzen veya amatör avrupa rakibi gibi basmazsa Buca'ya çok büüyk hata yapar. Ortasahasında sert adamları var Buca'nın ve hucum hattındaki adamları çok hızlı, güçlü oyuncular..
Suicider
14.Ağustos.2010, 19:54
Buca nın ne yapacağı belli olmaz kolay maç olarak görürse bjk oyuncuları bir süprizle karşılaşabilirler:)
TR.CaPTaiN
14.Ağustos.2010, 20:39
İki-üç kelimelik dandik yorumlara yer yok. "Sivas kazanır" gibi. Bu 2-3 kelimelik yorumların gelmemesi için maç konularına anket eklenmektedir, ankete oyunuzu vermeniz yeterlidir. Alt biter, üst olur gibi yorumlarınızı da, 2 takımın defansında sıkıntılar var bu nedenle gollü maç olur gibi bir nedene dayandırmalısınız.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=84593
TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Ağustos.2010, 20:50
BJK ve Bucasporun yabanci oyuncularinin analizi.
http://www.yukleresim.com/images/24703204028037376834_thumb.jpg (http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=24703204028037376834.jpg) http://www.yukleresim.com/images/31773427077090126951_thumb.jpg (http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=31773427077090126951.jpg)
BJK nin star transferleri kadar Izmirliler icin de Bucanin yeni yabanci transferleri merak konusu oldu.
Bir izmirli olarak Bucanin iyi bi baslangic yapmasini diliyorum.
titates1
14.Ağustos.2010, 20:59
Buca'nın ilk maçının bjkyle olması kötü oldu , bjk iyi transferlerle güçlendirdi ve bucadan çok daha üst düzey bir ekip eğer bu havayı yakalamamış olsalardı buca çılgın taraftarı önünde sürpriz olmayan bir galibiyete imza atar derdim ama şu an bucanın galibiyeti büyük sürpriz olur , en azından maç boyunca mücadeleyi bırakmayacaklarından ve güzel futbol izleyeceğimize eminim .
aerysnmz
14.Ağustos.2010, 22:05
11'imiz
HAKAN ARIKAN
İ. ÜZÜLMEZ
ERHAN GÜVEN
MATTEO FERRARI
TOMAS ZAPOTOCNY
FABIAN ERNST
NECİP UYSAL
GUTI HERNANDEZ
RICARDO QUARESMA
NİHAT KAHVECİ
DA SILVA BOBO
Corpus
14.Ağustos.2010, 23:06
Deli ibo sol dan gelip sağdaki hakeme itiraz ediyor :D
goosfraba
14.Ağustos.2010, 23:20
zemin çok kötü.
eng1n
14.Ağustos.2010, 23:29
Bülent Uygun sakın riske girmeyin demiş heralde oyuncularına.Defans oyuncuları arkasında biri olur olmaz hemen taça atıyor
sananes
14.Ağustos.2010, 23:33
Beşiktaş bana kalırsa en güzel kadro ile çıktı.Necipte ısrar devam eder umarım.En önemli transfer Necip olabilir.Buca'da da söyle bi durum var Bülent Uygun gibi pes etmeyen bir hocaları var mutlaka başarılı olacaktır Buca.Bülent başkan İzmirde barda çok ama ben büyük hocayım demekki açıklaması yapar belki sene sonu :D beraberlik diyorum bu maça günlerdir yine öyle olacak gibi
Ahmet Göktaş
14.Ağustos.2010, 23:42
Quaresma'nın bireysel yetenekleri ile etkili olduk ilk yarı. Ernst-Necip bu takımın bir zamanların Pirlo-Gattuso'su gibi. İkinci yarı da bu maç böyle zevkli geçecektir diye düşünüyorum. Schuster'in müdahaleleri ile kazanırız gibi.
eXcitinG
14.Ağustos.2010, 23:45
Buca da arkadaş öyLe kapanıyor ki geLde aç. BüLent Uygun işte. Kapan kapan nereye kadar. ELinde kontradan goL yapacak adamLarda yok. Duran toptan veya şanstan bir goL buLursak Buca yı farkLı yeneriz. Son 15 dakikaya bırakmamız gerek. Daha baskıLı oynamaLıyız ikinci yarı başında.
Ahmet Göktaş
14.Ağustos.2010, 23:47
Abi birde Bucalı oyuncular allah ne verdiyse dalıyorlar özellikle Q7 ve Guti'ye...Bence tesadüf değil Bülent Uygun stayla :D
sananes
14.Ağustos.2010, 23:48
Beşiktaşın arkası sağlam yani Rıdvan Dilmen gibi oluyorum gitgide ama kendi takımımdan örnek veriyim:) bizim takım olsa çok kontra verebilir kapanan takımı açıyım derken ama BJK'de Zapo şahsi bi hata yapmazsa ön libero stoper uyumu güzel.Buca dediğiniz gibi kapanıyosa bi şekilde BJK golü bulur 1-0 2-0 kazanır
yunusgs
15.Ağustos.2010, 00:00
Guti her takıma lazım.Tam bir takım oyuncusu.Bu tip pasları verebilen oyuncuların sayısı oldukça az Dünya'da.
sananes
15.Ağustos.2010, 00:01
Bjk atmış 0-1 skor.Erken buldu golü artık Q7 zamanı diyebiliriz Buca biraz açılmaya kalkarsa
tarikko
15.Ağustos.2010, 00:10
Hakem net kirmiziyi vermedi Ediz'e.Sari kart ile gecistirdi..
BaFraLı
15.Ağustos.2010, 00:19
Beyler maç nasıl gidiyor. 1 gol daha olurmu ? Olursa çok iyi olur.
RaSenGan
15.Ağustos.2010, 00:25
Guti ilk yarı sahada yoktu nerdeyse.İkinci yarının başında yaptı yapıcağını :) Quaresma'nın ayağına gelen hemen hemen her top tehlike yaratıyor.Ama çok sıkıcı bir maç oluyor 60-65 dk sabredebildim ancak :)
Zekirdek
15.Ağustos.2010, 00:27
Guti ilk yarı sahada yoktu nerdeyse.İkinci yarının başında yaptı yapıcağını :) Quaresma'nın ayağına gelen hemen hemen her top tehlike yaratıyor.Ama çok sıkıcı bir maç oluyor 60-65 dk sabredebildim ancak :)
Zaten ikinci yarı yapması onun kalitesini ortaya koyar. Yani her zaman herşeyi yapabilirler. Mesela Alex, Q7, Kewell, Arda, Baros. Bunların kalitesi ortadadır. İzlemek zevkli oluyor onları.
goosfraba
15.Ağustos.2010, 00:34
hiç zaman geçmeden necip'i milli takıma monte etmek lazım.
BaFraLı
15.Ağustos.2010, 00:35
Hadi 1 gol daha olsun ya .
yunusgs
15.Ağustos.2010, 00:38
Hadi 1 gol daha olsun ya .
2-3 gol mü verdin Tolga?
BaFraLı
15.Ağustos.2010, 00:45
Yok 1.5 gol üstü verdim yani 2 gol olsa yetiyorda. Bir türlü olmadı.
Ahmet Göktaş
15.Ağustos.2010, 00:51
Tolga :zuhaha
Güzel maç oldu benim için zevkli oldu çünkü 2 takımda oynadı. Bu sıcakta ligin ilk maçını kazanmak çok iyi oldu.Taraftarlar İnönüye çevirdi İzmir'i.
Guti durdu durdu maçı aldı işte yıllardır eksik olan şey buydu. Geçen seneki Beşiktaş olsa bu maç 0-0 bitmişti.
Necip kesilmez bu takımdan artık. Haftaya devamını bekliyoruz inşalalh.
Ralph
15.Ağustos.2010, 01:15
Bu Necip'i milli takıma almıyorlarsa ben o teknik adamın teknik adamlığını sorgularım. Nuri Şahin flan yalan.. Necip ileride milli takımın bel kemiği olacak.
GeNç KaRTaL
15.Ağustos.2010, 01:50
Bucaspor ilk yarı iyi kapandı.Bunun üstüne sıcak hava,iyi olmayan zemin eklenince golü bulamadık.Guti'nin ikinci yarının başında Bobo'ya attırdığı gol çok iyi oldu.Golü bulamadığımız her dakika işimiz zorlaşacaktı.İyi ki varsın Guti.Bu paslarıyla bize bu sezon çok puan kazandıracağını düşünüyorum.Ayrıca geçen sezonki Beşiktaş olsa kesin 0-0 biterdi düşüncesine katılıyorum.İşte yıldız oyuncuların farkı burada ortaya çıkıyor.Geçen sezon bunun sıkıntısını çok yaşadık.Guti'nin kilidi açtırması maçı kazanmamızı sağladı.Sezona galibiyetle başlamış olmak güzel.Son olarak şunu söylemek istiyorum.Rıdvan inşallah bir önce oynayacak duruma gelir.Erhan ile,Ekrem ile olacak iş değil valla.
eXcitinG
15.Ağustos.2010, 02:06
Daha farkLı kazanabiLirdik. Sezona gaLibiyet iLe başLamak güzeL. Guti fizik oLarak kendisini toparLadıkça bu attığı pas sayısı da artıcak. Arada HJK maçLarının oLması ve arka arkaya maç oynayacak oLmamız fiziki açıdan daha da güçLenmemizi sağLayacak.
Ahmet Göktaş
15.Ağustos.2010, 02:12
http://www.marca.com/2010/08/14/futbol/futbol_internacional/espanoles_mundo/1281820747.html
Bu transferler bunun için önemli işte. Avrupa Q7 ve Guti'den beri Beşiktaş'ın her gelişmesini takip ediyor, sıradan bir lig maçını bile haber yapıyor.
tarikko
15.Ağustos.2010, 02:16
Bu macla ilgili tek soyleyecegim sey: Necip Uysal..Ileride cok buyuk oyuncu olacak diye dusunuyorum..Milli takimda da degisilmez isimlerden birisi olacaktir..
Ahmet Göktaş
15.Ağustos.2010, 02:30
http://www.as.com/futbol/articulo/guti-asiste-besiktas-primera-victoria/dasftb/20100814dasdasftb_37/Tes
garydelgadov
15.Ağustos.2010, 04:58
Quaresma'nın soL ayağının bu kadar zayıf oLduğunu biLmiyordum.Her güzeLin bir kusuru misaLi..
vuque
15.Ağustos.2010, 05:27
Dikkatle izleyemedim maçı(sohbet ortamı vardı) ancak gözlemleyebildiğim kadarıyla Necip'e çok faul yapıldı.Hatta bi ara Necip'e o kadar sert giriyorlardı ki 1 dakika da 2 sarı kart yediler Necip'e yapılan faullerden...
footballer33
15.Ağustos.2010, 12:19
Beklediğim gibi bir maç oldu, fazla tempo olmadı karşılaşmada. Özellikle Necip ve Guti orta alanda sivrilen isimlerdi. Fakat Necip'e sürekli faul yapılması ve bu faullerin de direk sakatlamaya yönelik olması beni oldukça kastı. Bari bu çocuğu kaybetmeyelim. Takım ilerde futbolcuların da birbirlerine ve sisteme iyice alışmaları sonrası daha da iyi olacaktır.
DİPNOT: Spikerlere uyuz oldum resmen. Sürekli bilgi, sürekli sohbet. Maçı anlatmaktan çok birbirleriyle konuşup durdular boş yere. Zaten maç sonrası yayında da bir dolu aksaklık ve yanlışlıklar yaşandı. Daha ilk maçtan böyle olacaksa koca lig bu yayın anlayışıyla bitmez.
anilton
15.Ağustos.2010, 13:01
Beşiktaş maça 4-3-3 ile başladı.Schuster geldiğinden bu yana 4-2-3-1 ya da 4-3-3 kombinasyonlarında kanat forvet bölgesinde Nihat'ı oynatmamıştı.Ama bugün sağ forvet olarak Nihat oynadı.Buca ise 4-5-1 dizilişiyle sahadaydı.Amaç orta sahayı kalabalık tutup özellikle Guti'nin pas yollarını kapatmaktı.
Buca çok diri ve istekli başladı maça.İlk 15 dakika oyuna sokmadılar Beşiktaş'ı.Özellikle Ragıp,İ.Dağaşan ve Leko üçlüsüyle Guti ve Necip'i iyi kapattılar.Beşiktaş orta alanda topa sahip olamayınca kanatlardaki Quaresma ve Nihat'ı topla buluşturamadı.15 dakikadan sonra Beşiktaş üzerindeki ölü toprağını attı ve rakip kaleye gitmeye başladı.Üstüste iki defa Quaresma'nın sıfıra inmesiyle pozisyon buldu.İlkinde Guti arka direkte iyi yükseldi,kafası yan ağlara gitti.İkincisinde ise Guti'nin Onur Tuncer'in belini kırdığı pasla topla buluşan Quaresma'nın çıkardığı topa gol vuruşunu yapacak kimse yoktu ceza sahası içerisinde.Bu iki pozisyon Beşiktaş'ın yıllardır girmekte zorlandığı pozisyonlardı.Quaresma'nın sıfıra inmeleri,Guti'nin ise araya saldığı zehirleri Beşiktaş taraftarının uzun zamandır göremediği varyasyonlardı.Bu iki pozisyon dışında tehlikeli diyebileceğimiz iki pozisyon daha vardı.Bobo'nun dönüp vurduğu ve Carlos Fernandes'in üzerine giden top.Duran top organizasyonunda Guti'nin boşa çıkıp müsait pozisyonda istediği vuruşu yapamadığı poziyon.Buca ise ilk yarı boyunca maçın ilk dakikaları haricinde en uçta oynayan Emre dahil topun arkasına geçerek savunma yapmayı tercih etti.Önde basan Beşiktaş savunmasının arkasına hiç sarkamadılar.Çünkü o boşluklara top bırakacak kalibrede oyuncu yok orta alanlarında.
İkinci yarının ilk düdüğüyle 60'a kadar gol gelmezse maçın Beşiktaş açısından çok zora gireceğini düşünüyordum ki Guti,Bobo'yu gol yapmaya mecbur bırakan pası attı.Bobo'da yaptığı düzgün vuruşla bunu geri çevirmedi.Golden sonra Beşiktaş hiç alışık olmadığı set oyununu denemeye başladı.Özellikle Guti'nin pas trafiğindeki katkıları sayesinde bir nebze başarılı olundu.Guti'nin fizik olarak hazır durumda olmaması sonucu oyundan düşmesiyle birlikte yine iki taraflı -git gelli- oyun oluştu.Buca ikinci yarıda oyuna dahil ettiği hızlı ve driplingleri olan Sercan-Mendy ikilisi ile rakip kaleye daha cesur gitmeye başladıysada yaratıcılık konusunda zayıf kaldılar.Mendy'nin Ernst'in hatalı pasında topla buluşup yaptığı aşırtmadan başka tehlikeli bir pozisyon gerçekleştiremediler.Birkaç karambolüde Ferrari ve Zapo iyi savuşturdu.Son dakikalarda kaybedecek birşeyi kalmayan Buca'nın ileri çıkmasıyla Beşiktaş rakip yarı alanda büyük boşluklar buldu.Ancak yanlış tercihler,beceri eksikliği ve şanssızlıklar dolayısıyla farkı artırmayı başaramadı.
Beşiktaş'ta beklerin özellikle hücumda yetersiz kalışları oynanmak istenen hücum futbolunu sekteye uğratıyor.Lig başladığından bu yana her maçta söylüyorum; Erhan ile olmaz.Azmi,hırsı,dayanıklılığı,çalışkanlığı ve iyi niyeti mükemmel ancak teknik vasıfları sıfır.Önü bomboş olmasına rağmen doğru düzgün orta yapamıyor.Top sürüşü kötü,dripling yok.Ekrem'in topla arası daha iyi,o bölgede onun oynaması daha iyi olacaktır.Nihat'ı sağ çizgiye attığınız zaman yokları oynamaya devam edecektir.Nihat'ın o bölgede yaptığı tek olumlu iş var.Çizgide oynamayı sevmediği için sürekli içe katediyor.Bu sayede rakip bekide gezdiriyor ve kendi bekine boş alan yaratmış oluyor.Bek Erhan olunca buda pek işe yaramıyor.Yani Nihat kanatta oynamamalı.Schuster bu sene bunu ilk defa yaptı.Bugün ki maçtan sonra sanırım bir daha yapmayacaktır.Necip büyülemeye devam ediyor.Bugün Guti'nin oyundan düştüğü anlarda sazı eline alıp orta alanı toparlaması ve rakibi eksik bırakan hamlesiyle alkışı haketti.Genel anlamda Beşiktaş'ın bugün çok iyi futbol oynadığını söylemek yanlış olur.Ama saha zeminin içler acısı halini,maçın büyük bölümünde forveti dahil topun arkasına geçen bir Bucaspor olduğunu,takımın beyninin -Guti- henüz fizik olarak hazır olmadığını ve takımın maç sabahı İzmir'e geldiğini unutmamak lazım.Lige iyi başlamak moral açısından da olumlu.
izmer96
15.Ağustos.2010, 14:17
Guti'nin asisti cok klasmis
Varonil
15.Ağustos.2010, 14:58
Beşiktaş'ı iyi gördüm şu anda bence lige oldukça hazır durumdalar.Bir tane forvet transferi gelirse bu takım tutulmaz artık.
Zekirdek
15.Ağustos.2010, 15:02
Şu anda maçların özetini televizyondan izleme imkanımız yok. Yarın sabahı bekliyeceğiz haliyle. Eğer internette bir özet varsa link verebilirmisiniz.
Suicider
15.Ağustos.2010, 15:04
http://www.facebook.com/#!/TurkcellSuperLigHD
burdan izleyebilirsin maçların özetlerini
Zekirdek
15.Ağustos.2010, 15:07
http://www.facebook.com/#!/TurkcellSuperLigHD
burdan izleyebilirsin maçların özetlerini
Sağol ama Facebook hesabımı 8 ay önce kapattım ve açmaya hiçte niyetli değilim. Yardımınız için yinede teşekkürler.
titates1
15.Ağustos.2010, 16:22
Necip Uysal , izlerken yukarıda bir arkadaşın dediğini söyledim milli takıma alınmazsa olay çıkarırım , çok büyük yetenek gerçekten , guti öğretmenliği çok seviyormuş yapışsın gutiye bildiği herşeyi öğrenmeye baksın 2-3 seneye avrupanın devlerine gider
ozaniel
15.Ağustos.2010, 23:09
Erhan'ı kimse beğenmiyor(ben de çok beğenmiyorum) ama yine de İbrahim Kaş faciasından daha iyi oynuyor.:D
Ayrıca gol de çok güzeldi. Guti'nin pası kadar Bobo'nun vuruşu da çok güzeldi.
LaigLeNoiR
16.Ağustos.2010, 14:45
Guti'nin muhteşem asisti ve Bobo'nun şık vuruşuyla kazandık. Lige galibiyetle başlamak önemliydi.
Tebrikler Kartalım.
KanaKe
16.Ağustos.2010, 15:00
Guti'yi cok begendim.. Besiktas iyi oynadi cok cabaladi fakat forvetlerde is yok acil forvete ihtiyaclari var ne bobo ne nihat bu takimda gol atamaz bobo yine 10-12 gol barajinda takilir nihat atarsa 4-5 tane atar en fazla carew gibi bir adam lazim bu takima.
ozaniel
16.Ağustos.2010, 21:00
Bobo arkasında ölü bir Nihat, Ekrem Dağ ve Tabata'yla 12 gol attı. Bence bu sene aynı performansla 20 golü geçer.