View Full Version : Türkiye - Belçika | Euro2012 Eleme Grup A
Varonil
08.Eylül.2010, 00:25
Bütün maç tribünlerin uyumu çok güzeldi ama son dakikalarda yapılan "Fenerbahçe" tezahuratını ben de doğru bulmadım.
KaRaBükLü KraL
08.Eylül.2010, 00:30
Sonuçta milli maç Fenerbahçe diye bağırmak tezahurat yapmak yanlış olmuş
Varonil
08.Eylül.2010, 00:33
Sanıyorum Türk Telekom Üst tribünü veya Maraton A Bloktaki liseli grubun yapmış olduğu bir tezahurat.Zaten tribün kültürü olarak da kazanırken "helal koçum aslanım,kaybederken aşkım sizlere değil renklere" diyen bir zihniyet taşır bu 2 grup da.Yoksa bütün Fenerbahçe taraftarlarına mal etmemek gerek bu yanlışı.
yunusgs
08.Eylül.2010, 00:37
2 tane ''gerçek hayat bug'ından'' gol yedik ama maçı çevirmesini bildik.Klasik Türk Milli Takımı.Sürekli geriden takip etmek zorundayız maçı,yoksa olmuyor.
Rıdvan Dilmen'in dedikleri çok doğruydu.Hamit mc oynamalı,sağ açık da Volkan Şen olabilirdi.
Arda,Emre,Hamit,Semih çok iyiydi.Gökhan Gönül,Ömer Erdoğan,İsmail,Servet de iyiydi.1-2 hata olacaktır.Onur'un hatalarını hiç değilse bu maçlık affetmek lazım.Hata her insana mahsus.Ama tekrarlamaya devam ederse,bir daha Milli Takıma kalesine zor geçer.
Belçika'dan 6 puan önde olmamız şimdilik çok iyi.Hiç değilse en iyi grup 2.si olalım da,Dünya Kupası'na direkt katılalım.
TR.CaPTaiN
08.Eylül.2010, 00:40
Kulüp tezahüratı yapılan stada bir daha maç vermeyeceksin. Bir insan hangi mantıkla milli maçta kendi kulübü için tezahürat yapar anlamak mümkün değil. Neyse ki büyük bir grup değildi ve uzun sürmedi ama çok itici, çok rahatsız edici bir durum.
izmer96
08.Eylül.2010, 00:42
Kulüp tezahüratı yapılan stada bir daha maç vermeyeceksin. Bir insan hangi mantıkla milli maçta kendi kulübü için tezahürat yapar anlamak mümkün değil. Neyse ki büyük bir grup değildi ve uzun sürmedi ama çok itici, çok rahatsız edici bir durum.
bu klup icin yapilan tezahuratlara fazla takilmamak gerekli , biri inonu digeride ali saim yende olmak uzere 2 milli mac izledim 2 macdada stad sahibi takimlar lehine tezahurat olmustu , bunun yapilmamasi gerek ama oluyor cok da takilmak gerek
ForCimbom
08.Eylül.2010, 00:43
bence o kadar da takılmamak lazım tezahürat konusuna çünkü maç içerisinde gerekli destek verildi zaten ve sonuçta orası fenerbahçelilerin stadı, aksiyon geçtikten sonra yani maç bittikten sonra yapılması doğal bence.
sakary Ali
08.Eylül.2010, 00:51
Milli maçları Olimpiyatta falan oynayalım. :D
Zar zor yendik ama grupta büyük avantaj yakaladık.
Aşk-ı Şehir
08.Eylül.2010, 00:52
Ararım sorarım ararım seni her yerde. Sorarım ıssız gecelerde Lukaku nerde? :p :)
Milli maçları Olimpiyatta falan oynayalım. :D
Zar zor yendik ama grupta büyük avantaj yakaladık.
Yok yok Kadıköy iyidir her maç böyle olacaksa tribünler :)
ForCimbom
08.Eylül.2010, 00:54
Ararım sorarım ararım seni her yerde. Sorarım ıssız gecelerde Lukaku nerde? :p :)
ben anlamadım lukaku neredeydi bugün? çok yanılttı beni, bu kadar ezileceğini hiç tahmin etmezdim... hiç kaldıramadı baskıyı zavallı...
GodfatheR
08.Eylül.2010, 00:55
Arda Kadıköy'de gol atmaya alıştı aman diyim Arda :p :D
fbdevil190737
08.Eylül.2010, 00:59
17 yaşında ki adamın hele bir de Lukaku gibi ağır bir adamsa Servet ve Ömer ' in arasında ezilmesi sürpriz değil . Ancak Lukaku şişirme gibi geldi bana fizik olarak çok iyi bir adam ancak FM ' de hızı çok verilmiş hız- hızlanma'sı bana göre 9-10 civarı olmalı .
Lim10
08.Eylül.2010, 01:08
2 maçta 6 puan.Çok iyi başladık.Ben bugün Emre, Arda, Hamit ve Aurelio'yu çok beğendim.Birde Ömer Erdoğan'a parantez açmak istiyorum.Keşke 4-5 yaş daha genç olsaydı.Bugün yıllardır Milli takımda oynuyormuş gibi özgüveni üst düzeyde ve hatasız oynadı.İsmail Köybaşı çok değil 1-2 yıl sonra, biraz daha tecrübelendiğinde Milli takımın değişmez sol beki olacak.Ama daha çok tecrübesiz.Klüp bazında izlemediğim için bilmiyorum.Ama Milli takım düzeyinde kendine özgüveni olmadığı hareketlerinden belli.Birde Sabri'nin yerinde neden G.G. ile başlamadık merak ettim.Rıdvan Hoca yine çok yerinde yorumlar ve tespitler yaptı.Biraz fazla konuştu.Ama kritik ve heyecanlı bir Milli maçtı.O kadarınıda hoş görmek lazım.
Bu maçla birlikte;
Maçtan önce kendini Fmye fazla kaptırmış ve tamamen Fm üzerinden yorum yaparak, Belçika'nın bizden daha iyi takım olduğunu, hatta lafı bizi Kadıköy'de yeneceklerine kadar getiren arkadaşlarımıza iyi bir cevap oldu.
Benimde çok beğenmeme ve ileride Milli takımın as kalecisi olacağına kesin gözüyle bakmama rağmen; sadece yarım sezonluk performansıyla şuan Milli takımın 1 numaralı ve ülkenin en iyi kalecisi olan Volkan'dan daha iyi olduğunu iddia edip, bu maçta yediği 2 hatalı golden dolayı eleştirdiğimiz için şimdide Onur'un avukatlığını yapan arkadaşlara daha realist olmaları konusunda bir kez daha düşünmeleri için iyi bir fırsat oldu.
Son sözümde, Lukaku'nun Accleration, Pace özelliklerini +12 üzeri veren gözlemcinin şeffaflığından şüphe ederim.Bu mudur efsane Lukaku?
Zekirdek
08.Eylül.2010, 01:14
@Limon
GG'nin hafif sakatlığı var diye biliyorum. Yoksa hiç bir insanoğlu GG'yi klübede oturtup Sabri'yi çekmez.
TR.CaPTaiN
08.Eylül.2010, 01:19
bu klup icin yapilan tezahuratlara fazla takilmamak gerekli , biri inonu digeride ali saim yende olmak uzere 2 milli mac izledim 2 macdada stad sahibi takimlar lehine tezahurat olmustu , bunun yapilmamasi gerek ama oluyor cok da takilmak gerek
bence o kadar da takılmamak lazım tezahürat konusuna çünkü maç içerisinde gerekli destek verildi zaten ve sonuçta orası fenerbahçelilerin stadı, aksiyon geçtikten sonra yani maç bittikten sonra yapılması doğal bence.
Diğer statlarda olduğunda da aynı şekilde sinirleniyorum, gıcık oluyorum. Tamam orası Fenerbahçelilerin stadı ama bu maç milli maç; özellikle 2. yarı çok güzel destek verilmiş, galibiyet alınmış, bayram havası varken ne gerek var böyle tezahüratlara. Yani milli maçta 5-10 kişi en büyük Fener diye bağırınca millet bakıp vay be Fener'in ne taraftarı varmış arkadaş en büyük Fener diye inlettiler mi diyecek ? Bu milli maçlarda herhangi bir kulüp lehine yapılan tezahüratı da anlamıyorum yani. Ha yarın gidersin derbinin birinde bin kişi iki bin kişi girersin deplasman tribününe bağırırsın veya kendi sahanda normal lig maçında boğazın patlayınca kadar bağırırsın en büyük Fener diye. Ama milli maçta olmuyor. Çünkü bugün bu olursa yarın rakibinin futbolcusu milli forma altında sırf ligde rakibin diye ıslıklanabilir de. Bu tehlikeli bir durum. Sadece bizim stadımız için değil; bu tip milli maçta kendi kulübünün lehine tezahürat yapılan her stat için geçerli. Bunlara rağmen dediğim gibi bu tip tezahürat yapan kısmın ufak bir kısım olması ve uzun sürmemesi sevindirici, herkese çamur atmış olmayalım.
BleedingMoon
08.Eylül.2010, 01:21
bence lukaku agility'si 5 olduğu için eridi gitti. normal bence yani. ayrıca savunmacılarımız kötü değil.
hazard'ın oynamamasına da çok şaşırdım. çocuk son dakikalarda 5 6 adamımızı çalımladı gider ayak.
bu takımda aurelio ya da selçuk gibi adamlar oynamamalı arkadaş. al necip'i, ceyhun'u, mehmet topal'ı... nedir bu aurelio aşkı anlamadım.
yok belçika'nın bütün oyuncuları en iyi takımlarda oynuyormuş... biz avrupa birliği'nde olsak kimler nerelerde oynardı acaba?
Flawless Victory
08.Eylül.2010, 01:24
tribünler fenerbahçe diye bağırdı.
milli maçlarda tribünlerin kulüplere tezahürat yapmasını doğru bulmuyorum şahsen.
olmamalıydı bu.
Klüp takımlarının formalarıyla gelenler bile var.
Zekirdek
08.Eylül.2010, 01:24
bence lukaku agility'si 5 olduğu için eridi gitti. normal bence yani. ayrıca savunmacılarımız kötü değil.
hazard'ın oynamamasına da çok şaşırdım. çocuk son dakikalarda 5 6 adamımızı çalımladı gider ayak.
bu takımda aurelio ya da selçuk gibi adamlar oynamamalı arkadaş. al necip'i, ceyhun'u, mehmet topal'ı... nedir bu aurelio aşkı anlamadım.
yok belçika'nın bütün oyuncuları en iyi takımlarda oynuyormuş... biz avrupa birliği'nde olsak kimler nerelerde oynardı acaba?
Hazard sakattı. Sakat sakat soktu belki birşey yapar diye.
zemlinskis
08.Eylül.2010, 01:25
Lukaku gerçekten Servet tarafından ezildi...Onur Kıvrak henüz tecrübesiz ve bence Volkan Demirel'i mumla aradı takımımız...Kazım ve Nuri'nin kadroda olmayışı çok anlamsızdı.Onların yerine Tuncay ve Selçuk Şahin'in oynaması gerçekten yüz yılın ayıbıdır...
fm_monster
08.Eylül.2010, 01:25
2de 2 devamı gelir inş.
GebzeLi1907
08.Eylül.2010, 01:28
adam gibi milli takım tezahüratımız olmamasından da kaynaklanıyor biraz bu durum
dağ başını duman almış en güzeli, en gazı olsa da oda tuhaf erotik bi isvec bi şarkısının melodisi
biz söylerken eglensekte yabancılar garip karşılayabiliyor bu melodiyi
zaten bir tek marşla da olacak değil milli takııım oleey demek kadar absürt bişey de yok
o sebebten trbüne meraklı bağırmayı seven adamlar tarafından grupca da gidilmişse her statda bu tip tezahüratlar yükseliyor.
Crocodile1963
08.Eylül.2010, 01:40
Ermensitan maçında söylediğimiz, "Tim - sah - lar " dan bozma "Tür - ki - ye " tezahüratı güzel oluyor :)
M.O.S.H
08.Eylül.2010, 01:41
onuru çok beğeniyorum ama volkanın yokluğunda kesinlikle kalede sinan olmalı kalede tecrübe çok önemli bugünde çok net gördükki volkan gibi olması için önünde 2-3 yıl var en azından.
ismail yetenekli üstünde durulursa iyi bi sol bek kazanmış oluruz.
sabriyi milli takımda görmek istemiyorum hele hele gökhan oynayabilecek durumdayken.
hamit kesinlikle ortasahanın sağ içinde oynatılmalı orada çok verimli oluyor.
tuncay çok formsuz ama bu hali bile rakibin dengesini bozmaya yetti.
aurelio eskisi gibi değil ama yinede fena değildi.
emre 2.yarı ortasahayı toparladı ne kadar önemli bi oyuncu olduğunu bi kere daha gösterdi.
ardada çok iyiydi takımın kuşkusuz yıldızı.
semih 11 başlamalıydı mevlüt kadroda yoksa ondan sonra oynaması gereken ilk santraforumuz o.
nuriyi artık bi şekilde görmek istiyorum yazık valla adama yedek kulübesinde selçuk otururken o tribündeydi tabi mevkileri biraz farklı olsada en azından sonradan oyuna girmesi lazım.
son olarak kazandık mutluyuz ama daha iyi olmalıyız hiddink ucuz yırttı bu gece.
fbdevil190737
08.Eylül.2010, 01:48
Birde Aurelio'da dikkat ettiğim , eskisi gibi kendine güveni kalmamış . Fenerbahçe döneminde Milli Takım'da oynarken boş alan buldumu Emre gibi topla içeri katedip ara pası denerdi veya şut çekerdi . Bugün dikkat ettim de tekniği kısıtlı ön liberolar tarzı bi oyunla genelde yerini değiştirmeden yana paslar veya Emre'ye kısa paslarla oynadı . Aurelio eskisi gibi daha dikine oynayıp takımın daha fazla pozisyon bulmasını sağlamalı , çünkü o kapasite var.
ForCimbom
08.Eylül.2010, 01:51
Birde Aurelio'da dikkat ettiğim , eskisi gibi kendine güveni kalmamış . Fenerbahçe döneminde Milli Takım'da oynarken boş alan buldumu Emre gibi topla içeri katedip ara pası denerdi veya şut çekerdi . Bugün dikkat ettim de tekniği kısıtlı ön liberolar tarzı bi oyunla genelde yerini değiştirmeden yana paslar veya Emre'ye kısa paslarla oynadı . Aurelio eskisi gibi daha dikine oynayıp takımın daha fazla pozisyon bulmasını sağlamalı , çünkü o kapasite var.
çok doğru bir tespit, aurelio hakkaten eskisi gibi olmadığını gösterdi bugün, eski aurelio olsaydı orta sahayı daha bir toplardı vs. hücuma da çok daha fazla katkısı olabilirdi..
goosfraba
08.Eylül.2010, 01:59
Nuri Sahinin hocasi Jurgen Klopp Bilde aciklamalarda bulunmus Nuri hakkinda:
"Turkiyede isler heralda cok iyi gidiyorki Hiddink Nuri gibi bir futbolcuyu tribune yolluyor. Acikcasi cok sasirdim ve kafamda soru isaretleri olustu halen inanamiyorum. Stuttgart macinda cok iyi oynamisti Nuri‚ neden milli takiminda oynamadigini anlayamadim."
nuri artık bu takımda oynamalı...
Alicanfmfan
08.Eylül.2010, 02:20
Selcuk Şahin giriyor ve Nuri tribünde , ayıptır vallahi.
sananes
08.Eylül.2010, 02:41
Ben diyorum Turksportal İstanbul ekibi olarak bir sonraki milli maça hangi takımın sahasında olursa olsun kendi tuttugumuz kulübün formalarını giyip toplanıp gidelim.Sadece milli takım için tezahurat yapalım diye.
Nedvedmania
08.Eylül.2010, 02:48
Ömer Üründül'ü tercih ederim valla. Kendini çok kaptırıyor maça. Sabri sağa at , İsmail ileri çık , Sabri geri gel , Dön Emre'ye , Çık ordan Aurelio..
Katılıyorum Birisinin ona soylediklerini futbolcularin duyamadigini soylemeli :D Kahvedede bagirirlar oyle gicik oluyorum :)
HeLLquaRd9
08.Eylül.2010, 03:08
Yav maç 2-2 bittseydi çok üzülürdüm.Bugün maçı hakketik ve kazandık.Rıdvan dilmen söyledikleride doğruydu bence.Bütün milli takım oyuncularımızı tebrik ediyorum.Güzel bir başlangıç yaptık 2de 2 yaparak.
perpetua
08.Eylül.2010, 03:18
Ufak bir degerlendirme:
Onur: Hatalar vahim ama yapmamasi supriz olurdu. Refleksleri cok iyi, ceza alanina hakim olmak icin cesareti de var ama bana oyle geliyor ki en buyuk kisitlamasi fiziksel ozellikleri olacak. 1.95'lik bir kaleciden cok daha akilli olmasi lazim bu nedenle. Bu da tecrube ile gelir herhalde.
Sabri: Bildigimiz Sabri. Hamit'in yardimlari ile savunmada aksamadi ama hucumda da cok yararli olamadi. Kosularini daha iyi zamanlayabilse sag bekten bindirmeleri cok daha etkili olur.
Omer Erdogan: Bence savunmamiza zeka ve liderlik katti. Top kullanma konusunda Servet'den cok farkli degil ama tecrubesi kesinlikle cok yararli oluyor.
Servet: Bildigimiz Servet. Rakip forvetler pirpir olmayinca Servet her zaman ekmek yer, ve yiyor da zaten. Duran toplarda Van Buyten'i iki defa kacirdi ve yenilen gollerde onemli hatalar yapti. Lukaku veya Fellaini hava topu alamadi. Toplara zamanlamasi cok iyiydi. Bir de kafa vurmayi bilse leblebi gibi gol de atar ama neyse.
Ismail: Acikcasi yukarida iyi oynadi yorumlarini okuyunca cok sasirdim. Aksine bence Ismail cok kotu oynadi. Kosularinin zamanlamasi hep yanlisti. Kararsiz kalip gereksiz calimlara girdi, savunmada adama yapismadigi zamanlarda nerede duracagini yanlis secti. Kisacasi ogrenmesi gereken cok cok sey var. Sadece hizi, dayanikliligi ve ortalari ile isi goturuyor bence.
Aurelio: Agirlasmis ama savunmadaki top kullanma zaafi olan oyuncularimizla beklerin arasina girerek surekli top cikartmaya yardimci oldu. Geriden oyun kurarken, sanki 523 gibi bir dizilis ile oynuyorduk ve bu Servet ve Omer Erdogan'i cok rahatlatti gibi geliyor bana. Umarim vucudu iki yil daha dayanir. Yoksa isimiz zor.
Emre: Surekli geri gelip top aldi-verdi, cok calisti. 65. dakikadan sonra ara ara oyunda gorundu. Defanstan top alip, saga sola dagitirken cok iyi. Yilmiyor, topu kaptirmiyor. Ama takimdaki zeki oldurucu pasi atacak oyuncu ihtiyacini ustlenemiyor. Elde baskasi da yok gerci. 433'un top dagitan orta sahasi icin iyi ama forvete yakin oynayacak oyuncu icin yaraticiligi yetmiyor bence.
Selcuk Inan: Bir eksik var Selcuk'da ama ne oldugunu bir turlu kestiremiyorum. Bir bakiyorsun cok dogru isi yapmis, baskidan kurtulup topu iyi yere vermis. Ama neticesi yok. Oyun stili Emre'ye cok benziyor, her ne kadar topu saklama konusunda Emre kadar iyi olmasa da. Sanki Emre oyundan dusmeye basladigi zaman oyuna girip takima tempo kazandirabilir gibi geliyor bana.
Hamit: Savunmaya yardimi muthisti. Vermaelen pek cikmadi ama Belcika'nin sol kanat oyuncusu ne zaman top ile Sabri'ye dogru gittiyse, Hamit hemen arkasindaydi. Hamit zorlayinca da Sabri'nin toplari kapmasi kolaylasti. Keske o durumlarda Tuncay sag kanada kacip, Arda gobege girseydi de kazanilan toplari geriye pas yapmak yerine hizli bir sekilde ileriye cikabilseydik.
Arda: Mac boyunca ara ara oyunda gorundu. Herhalde savunmaya donme, gucunu sadece hucuma birak denildi. O da zaten hucumda ne yapilabilirse yapti bence. Arda bir Hamit gibi geri donmese de itiraz etmem, cunku skora etkisi var. Ama bu Aurelio'nun sola yakin oynamasi demek. Yani Hamit, veya sagda oynayan oyuncu geri gelmezse cok sorun yasanir. Bu da bence Volkan Sen'in dusunulmemesinin nedenidir.
Tuncay: Yahu Tuncay.. O pozisyonda kaleye paralel mi vurulur? En kotu ihtimalle kaleci kurtaracak yahu! Neyse. Bildigimiz daginik Tuncay. Tuncay'in daginikligini kapatacak, yani kusursuz pas atacak, bir Alex'imiz yok.
Semih: Bildigimiz Semih. Olmasi gereken yerde, rakipten sekerse diye giriyor oralara ve eninde sonunda da rakipten sekiyor. Rakibe baski kurdugumuzda cok yararli bir oyuncu ama bence milli takimin 9 numarasi olmak icin fizigi olarak cok zayif.
Gokhan Gonul: Ismail ve Sabri'nin yapamadigini yapti. Kosularinin zamanlamasi o kadar iyiydi ki, zaten 10 kisi kalmis Belcika'ya karsi tek kanatli hucumdan iki kanatli hucuma gecirdi bizi. Bence onunde kesinlikle topu alip giden bir kanat oyuncusu olmamali. Iceriye giren ve savunmaya yardim eden kanat oyuncusu ile Gokhan cok daha etkili ve takimi icin cok daha yararli.
Selcuk Sahin: Bu adam Fenerbahce maclarinda da sonradan oyuna girip penalti yapiyor, faul yapiyor ve duran toptan gol yeniliyor. Milli takimda da aynisini denedi ama tutmadi. :D Alternatif olabilecek Ceyhun Gulselam da pimi cekilmis el bombasi bence bu konuda. Mucadeleciliklerine saygim var ama o mucadeleci adami forvette bulundursak ve o baski ileride olsa daha yararli olur sanki. Mesela Mevlut bu rolu ustlenmek icin aranan butun fiziksel ozelliklere sahip.
Anlamadigim:
Rakip 10 kisi, rakibin her hucumunda faul yapip gol atma firsati neden veriyoruz?
Anladigim:
Volkan Sen'in neden kadroda dusunulmedigi. Eger Arda ile Volkan, geriye donusleri yavas olan iki adam, beraber oynarsa Sabri de, Ismail de cok kotu gozukurdu bu macta. Ikisine de geri don desek, hucumdaki etkileri azalacak. Bu nedenle de kanatta geriye donusu olan oyuncu gerekli sag kanatta. Bunu da Hamit, oyun disiplini nedeniyle, cok iyi yapiyor. Bu da demektir ki Volkan Sen ile Arda birbirinin yerine oyuna dahil olabilecek oyuncular.
Kazim ise farkli bir oyuncu. Fiziksel ozellikleri nedeniyle rakibi cok daha zorlayacak ve topu ileride tutacak bir yapiya sahip oldugu icin farkli bir oyuncunun yedek kulubesinde bulunmasini sagliyor Kazim secimi. Kazim yerine Burak Yilmaz secilse Burak da ayni islevi gorecekti ve belki de Kazim neden var, Volkan yok seklinde bir sorgulama olmayacakti. En azindan Burak'in basarili Trabzonspor takiminda surekli oynadigi icin taktiksel tercih olarak kabul edilecekti, oyuncunun takiminda oynamamasi gundeme gelmeyecekti. Ama Burak, Kazim'dan cok daha daginik bir oyuncu ve Kazim'in yerini dolduramaz bence.
Ote yandan Volkan'in yerine Ozer'in tercih edilmesi belki de cok daha fazla sorgulanabilir gibi geliyor bana. Ozellikle orta sahanin ortasinda Nuri ve Selcuk Inan gibi iki yonlu oynayan alternatifler varken.
Zekirdek
08.Eylül.2010, 03:25
Yediğimiz ilk gol özellikle tam bir bugtu adeta. Ben 2-3 maçta bir Otamendi ile aynı şekil gol buluyordum. Corners'i yüksek olan adama öndireğe orta kestirtiyordum Otamendi'yi de oraya yönlendirip golü buluyordum. Fakat bu yediğimiz golde en çok katkıyı Fellaini yaptı Ömer'i oradan çekerek.
sakary Ali
08.Eylül.2010, 03:27
Nuri'yi neden 11'de düşünmüyoruz.
Bordo61Mavi
08.Eylül.2010, 03:28
http://spor61.net/images/news/onur-uzuntu.jpg
Belçika maçında Türk Milli takımının yediği beraberlik golünde hata yapan kaleci Onur maçtan sonra göz yaşlarına boğuldu
Hirsli kaleci, ama hirsini yanlis yere kullaniyor heleki boyle bi macta kahraman olmak istedi. Sadece 2 ci golde hatasi var bana gore, cikmamaliydi. Bi kaleci ciktiginda o topa dokunacagini bilmeli
ForCimbom
08.Eylül.2010, 03:38
Belçika maçında Türk Milli takımının yediği beraberlik golünde hata yapan kaleci Onur maçtan sonra göz yaşlarına boğuldu
Hirsli kaleci, ama hirsini yanlis yere kullaniyor heleki boyle bi macta kahraman olmak istedi. Sadece 2 ci golde hatasi var bana gore, cikmamaliydi. Bi kaleci ciktiginda o topa dokunacagini bilmeli
bu haberden sonra onur'a saygım/sevgim bir kat daha arttı...
helal olsun böyle devam...
Bordo61Mavi
08.Eylül.2010, 03:47
Ayrica uzun zaman oldu, milli heyecan baskaymis :) Cilgin TURKLER geliyor bekle bizi 2012
Gokhan Gonul Turkiyedeki en iyi sagbek
Omer ile Servet cok iyi uyum sagladi
Emre gibi bi boxtobox midfielder herkese lazim
Semih artik nobetci golcu degil Milli golcu diye hatirlansin, onun milli takimda attigi goller baska oluyor
KaRaBükLü KraL
08.Eylül.2010, 05:12
Helal olsun Onur'a 2 sene sonra çok daha iyi bi kaleci olacak ama şu an yeterince tecrübesi yok
Alicanfmfan
08.Eylül.2010, 05:42
Anlamıyorum Onur'un üstüne niye bu kadar gidiliyor hata yapabilir , her maçta hata yapacak hali yok ne çabuk unutuyoruz
İtalya macında Volkan'ın Di Natale'ye degaj ile asistini
Almanya maçında olsun Hrıvatistan macında olsun Rüştü'nün bir stoper gibi açılmasını
Yada Moldova mıydı Malta'mıydı neydi Hakan Arıkan'ın taçtan yedigi golü.
Onur Türkiyenin En iyi kalecisidir.Gerek Karakter gerek profesyonellik bakımından.
Zekirdek
08.Eylül.2010, 05:50
Yendiği maçlarda bile gözyaşlarına boğulacaksa olmaz bu iş. Dimdik ayakta olmalı her zaman. Futbolda duygusallığa yer yoktur.
Nedvedmania
08.Eylül.2010, 06:30
Yendiği maçlarda bile gözyaşlarına boğulacaksa olmaz bu iş. Dimdik ayakta olmalı her zaman. Futbolda duygusallığa yer yoktur.
Bakış açılarına hayranım. Adam kazanmamıza rağmen hatalarını önemsiyor sen eleştiriyorsun. Ayrıca futbolla duygusallık ayrılmaz bir bütündür. UEFAyı aldıysak duygusallıkla aldık. Avrupa üçüncüsü olduysak duygusallıkla olduk.
Alicanfmfan
08.Eylül.2010, 06:41
İnternette geziyordum bu laf cok hosuma gitti ;
bural ARDA biri var Türkiye'yi çoş TURAN...
Nedvedmania
08.Eylül.2010, 06:46
Facede o isimli büyük bir gurup var :)
SAİT71
08.Eylül.2010, 10:14
Hala Onur en iyi kaleci diyorsunuz. Onur daha yeni yeni önemli maçlara çıkıyor. Görmediniz mi tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Volkan olsa eminim o hatayı yapmazdı çünkü o hataları yapa yapa yapmamayı öğrendi. Ama Onur bana göre şuan Türkiye'nin en iyi kalecisi değil. Olabilir mi onu zaman gösterecek fakat potansiyeli var. Daha öncede demiştim Onur'un Volkan kadar önemli ve çok maçlara çıkması, o maçtaki performansına göre değerlendirilmesi lazım diye. Demek ki hala gelişmesi gerekiyormuş.
Maç için söylenecek ne var ki, yine klasik milli takım galibiyeti. Ben bu grupta 2. liğin bile zor geleceğine inanıyorum. Maçta en çok Arda, Emre ve Semih'i beğendim. Helal olsun adamlar tek başlarına götürdüler takımı.
Şunu da berlitelim ki hepimiz bu Onur'a destek olup alkışlamazsak bu oyuncuyu bitiririz. Basın şişirmekte usta. Zaten Onur gerekli dersi kendisi çıkarmıştır maçtan sonra halk olarak taraftar olarak yapılacak tek şey ona destek olmaktır. Cezasını çekene tekrar ceza vermek yanlışş.
di canio
08.Eylül.2010, 10:26
Bu Onur hayranlığı nereden peydah oldu birden anlamakta zorlanıyorum. Benim eksikliğim olabilir.
Onur potansiyeli olan genç bir kalecidir. Ancak tecrübesizdir. Bu tecrübeyi de milli maçlarda kazanmasını beklemek pek akıllıca olmaz. Hatalar yaparak düzeltebilir hatalarını. Bu hataları kritik milli maçlarda yapmamalı. Ciddi uluslararası deneyimi 2 maçtan ibaret olan genç bir kaleciyi olası bir milli maç mağlubiyetinde heba etmektir. Zira dün maç kazanılmasaydı, bu kaçınılmaz bir gerçekti maalesef. Volkan Demirel Milli Takımımız için ülkenin en iyi kalecisidir şu an. Milli Takımda Volkan Demirel'in yokluğunda düşünülebilecek ilk isim, tecrübesiyle Rüştü Reçber olabilir. Her sezon Avrupa arenasında epey maçta forma giyen, geçtiğimiz sezonlarda Avrupa'da ses getirmiş Sinan Bolat tercih edilebilir. Ancak şu an Onur için Milli Takım kaleciliği, hele ki kritik maçlarda çok çok erken.
tarikko
08.Eylül.2010, 11:09
Bazıları kabul etmesede su an Türkiye'nin en iyi kalecisi Volkan Demirel'dir.Buna itirazı olan az kisi vardır sanıyorum..
SAİT71
08.Eylül.2010, 11:26
Daniel Alves'te bu anlamda sınıfta kalır ama dünyanın en iyi sağ beklerinden birisi.
GebzeLi1907
08.Eylül.2010, 11:29
Volkan'ın üstündeki camia baskısı medya baskısı taraftar baskıda onur da yok kabul edelim ki,
fener de oynamak hiç kolay değil hele kalede olmak helede türksen
daum olacak teknik direktörü kaç kez ortaya attı volkan'ı
genç yaşında gelmiş kaç tane şampiyonlar ligi ligde önemli maç ve milli maça çıktı.
volkan ın o süreci atlatması biraz sancılı olsada bu sebeblerden, şimdi atlattı olgun tam kıvamında bi kaleci haline geldi
zamanında volkan'ın üstünde olan baskı onur da kesinlikle yok
olmasa dahi yinede cok yolu var onur un tecrübe eksiği var türkiye nin en iyisi böyle gol yemez fener trabzon macında da hatalı gol yedi epey kötü hataydı, bunlar hep baskının getirdiği hatalar fazla güvenin, biraz kaba tabirle şişirilmenin hataları.
kendisinin yolu olduğunu bilsin daha cok erken onur için en iyi deme açısından
şenol güneş in elinde en iyi olmaya adaydır ama.
Cengo
08.Eylül.2010, 12:10
Anlamıyorum Onur'un üstüne niye bu kadar gidiliyor hata yapabilir , her maçta hata yapacak hali yok ne çabuk unutuyoruz
İtalya macında Volkan'ın Di Natale'ye degaj ile asistini
Almanya maçında olsun Hrıvatistan macında olsun Rüştü'nün bir stoper gibi açılmasını
Yada Moldova mıydı Malta'mıydı neydi Hakan Arıkan'ın taçtan yedigi golü.
Onur Türkiyenin En iyi kalecisidir.Gerek Karakter gerek profesyonellik bakımından.
Volkan şu an Türkiye'nin en iyi kalecisidir, tüm scoutlara da sorabilirsin.
Volkan'da bir kalecide olması gerken fizik var, Türkiye'deki en iyi fizikli kaleci.Fazla iri olduğu için body building yapması yasaklandı, suyunu çıkarmıştı çünkü.
Volkan'daki deneyim Onur'da yok, şu an sadece çizgi kalecisi.Bunu da iyi yer tutarak alıyor, refleksleri ile değil (refleksleri iyidir), yani tamamen konsantrasyona bağlı.Benzer performansı Serdar Kulbilge de gösterdi ama Serdar üstdüzey bir kaleci değildir.Onur'un iyi bir altyapısı var, gerektiği zaman reflekslerini de kullanıyor ama henüz komple bir kaleci değil.
Volkan Demirel Türkiye seviyesinin çok üzerinde.Onur hariç diğer kaleciler ile açık ara fark var.
Volkan'ın yedirdiği o gollerin tamamen konsantasyonsuzluk, dikkatsizlikti ve o sorunu da hata yapa yapa aştı.
Onur yolun çok başında, iyi bir başlangıç yaptı ama seviyesinin üzerinde popülaritesi oldu.Yetenekli bir kaleci, büyük bir potansiyeli var, Karşıyaka'dan giderken gelmesini isterdim ama artık geç.Şu an yaptığınız onun gelişimi için iyi bir durum değil.Bir an tepeye çıkrmayın ki birden düşmesin.Volkan'ın yeteneklerini de görmezden gelmeyin, Volkan üstdüzey takımlarda oynayabilecek kapasitede özel bir kaleci ama o kadar profesyonel midir tartışılır.
ps. Maçı izlemeyedim ama Onur'u takip ediyorum.
@perpetua
Mehmet Topuz'u düşününebilirlerdi bence abi.Topuz gerçek bir açık değil, dolayısı ile alıp gitmiyor.En kötü kısa dribbling yapıp dönüyor, sürekli ortadaki prese ve pas alışverişine yardım ediyor, geriye dönüp savunma yapıyor.Bek bile oynar gerektiğinde, Aykut neden sağ bek kullanmadı hiç onu da bilmiyorum. Okan Alkan varken önemli maçlar haricinde kullanmamalı zaten.
Gökay da orta sahaya adapte olabilirse Selçuk Şahin'in son senesi olur, Fenerbahçe'nin ismi olmasa Milli Takım'ı bırak bu ligde ilk 18'i bile zor görür.Form tuttuğunda da iyi idare ediyor, ne yapacağı belli olmayan, her an saatli bomba adamlardan biri.Kafasını kaldırmadan pas verdiği, baskı yediğinde sakin kalamadığı için sürekli basit pas yapıp kangren etmesi yüzünden fıtık olduk, Cristian da aynı durumda olunca bu oyuncuları istemiyor artık taraftarlar.
Selçuk İnan biraz daha risk alan bir oyuncu, yaratıcılık olmadı mı, teknik kapasitesi de top hakim olacak kadar iyi değilse oyun yan pas yapmaya mahkum.Çabuk pas vermeyi beceremiyorlar, ortadan giren oyuncunun ayağına çıkar işte.Sonra da sen ortaya gir, çık biraz takip et.Ters tarafa çabuk pas vermeyi de becerseler çok fazla beklenti yok bu tip oyunculardan.Teknik, teknik , teknik..
footballer33
08.Eylül.2010, 12:19
Tam beklediğimiz gibi çok zor maç oldu, özellikle sahaya çıkan kadro bu maçın bizi zorlayacağını ispatlar gibiydi. Neyse ki ilk golü yedik de kendine geldi futbolcular ve teknik direktörümüz. Dün yorumcuların söylediği iyi ki erken yedik golüne de katılıyorum kesinlikle. Eğer ilk gol 65-70 civarı gelseydi beraberlik bile tehlikeye girebilirdi. Şunu artık anlamak lazım ki, Türkiye hele de kendi sahasında oynuyorsa kontrollü futboldan vazgeçip kendi oyununu oynamalı. Yine de kazandık ve çok büyük bir avantaj yakaladık, tebrikler Türkiye.
vuque
08.Eylül.2010, 12:22
Bu Onur hayranlığı nereden peydah oldu birden anlamakta zorlanıyorum. Benim eksikliğim olabilir.
Onur potansiyeli olan genç bir kalecidir. Ancak tecrübesizdir. Bu tecrübeyi de milli maçlarda kazanmasını beklemek pek akıllıca olmaz. Hatalar yaparak düzeltebilir hatalarını. Bu hataları kritik milli maçlarda yapmamalı. Ciddi uluslararası deneyimi 2 maçtan ibaret olan genç bir kaleciyi olası bir milli maç mağlubiyetinde heba etmektir. Zira dün maç kazanılmasaydı, bu kaçınılmaz bir gerçekti maalesef. Volkan Demirel Milli Takımımız için ülkenin en iyi kalecisidir şu an. Milli Takımda Volkan Demirel'in yokluğunda düşünülebilecek ilk isim, tecrübesiyle Rüştü Reçber olabilir. Her sezon Avrupa arenasında epey maçta forma giyen, geçtiğimiz sezonlarda Avrupa'da ses getirmiş Sinan Bolat tercih edilebilir. Ancak şu an Onur için Milli Takım kaleciliği, hele ki kritik maçlarda çok çok erken.
Olayı takım tartışmasına çekmek istemiyorum o sebeple yazdıklarıma katılmayanlar cevap vermezse sevinirim.Sadece durumu özetlemek için yazıyorum.
Şimdi Türkiye'nin en iyi kalecisi kim?
Volkan.
Hangi takımda?
Fenerbahçe!
O zaman onu söyleyemeyiz.
Diğer büyüklerin kaleci problemi var mı?
Var!
Kendi takımımdan da söyleyemiyorum yani.
O zaman en ön plana çıkan kaleci kim?
Onur.
Öyleyse en büyük Onur!
eXcitinG
08.Eylül.2010, 12:31
Ben biLdim biLeLi bizim kaLeciLerimiz böyLe goL yer. Engin, Rüştü, VoLkan, Şimdi Onur. Kuşak oLayı sanırım, araLarında bir anLaşma var herhaLde böyLe goL yeme konusunda.
RasAnt
08.Eylül.2010, 13:05
Ya Onur daha Şenol Güneş gelince oynamaya başladı hemen türkiyenin en iyisi oldu ne saçma birr yorum Alicanfmfan,iyi kaleci olabilir ancak Volkan sakat olmasa kalede o olacaktı daha onu geçmesi için önünde yılları var
nannar
08.Eylül.2010, 13:19
Neden saçma yorum olsun ki? Atl. Madrid'in kalecisi sanırım 17 ya da 18 yaşında. Kaleye bir oyuncunun geçmesi için illa yaşlanması ya da uzun yıllar oynamasına gerek yok. Casillas kaç yaşında geçti R. Madrid'in kalesine ? Eğer formunu devam ettirmeyi başarırsa Onur Türkiye Milli takımının birinci kalecisi olacaktır. Fakat devam ettiremezse bilemem. Yani almanya maçına kadar oynanan lig maçlarında Volkan ya da Onur'un göstereceğ, performans milli takımın birinci kalecisini belirler. Fakat yukarda da dediğim gibi ben ahlaki açıdan Volkan'ın geçmesini istemem. "Galatasaray'lı oldugun için böyle diyorsun " diyenler olabilir ama Engin ya da Rüştü de böyle yorumlar yapmadı kimse. Yani milli takımda görev alacak hiçbir oyuncunun bir maçta afedersiniz poposuyla top durdurarak rakibe saygısızlık etmeye hakkı yoktur. ya da böyle bir oyuncunun milli forma giyme hakkı yoktur! A takımı ya da B takımı fark etmez.
zemlinskis
08.Eylül.2010, 13:27
Türk Kalecileri içinde en iyisi hiç tartışmasız Volkan Demirel'dir.Ve bence dünyadaki 5 kaleciden biridir...
ForCimbom
08.Eylül.2010, 13:34
fazla abartmamak lazım...
....
....
daha önce dediğim gibi, bu maçta hücum anlamında hiç efektif değildik, göbekten hiçbirşey yapamadık, ayağa pasla içeri giremedik, karambolden bulduk golleri.
açıkçası ben daha iyi bir milli takım bekliyordum. hep böyle oynayıp kazanmak zor olur. birşeylerin değişmesi lazım bence..
Cengo
08.Eylül.2010, 13:37
fazla abartmamak lazım...
....
....
daha önce dediğim gibi, bu maçta hücum anlamında hiç efektif değildik, göbekten hiçbirşey yapamadık, ayağa pasla içeri giremedik, karambolden bulduk golleri.
açıkçası ben daha iyi bir milli takım bekliyordum. hep böyle oynayıp kazanmak zor olur. birşeylerin değişmesi lazım bence..
Hoca kaç haftadır burada? Neyi değiştirebilir şu an?
Biraz sabır.
BaGa TaRKaN
08.Eylül.2010, 13:39
Kimse Sinan Bolat Hakkında Niyeyse Konuşmuyor. Hani Bu Adam Geçen Sene Volkan'dan da İyiydi Tam Bir Kaleci Abidesiydi. Bakıyorumda Şimdi Sinan'ı Kimse Anmıyor Geçen Sezon Çok Beğenilmedi mi Bu Adam. Ama Neden Bir Elin Parmağını Geçecek Derecede Hiç Oynamadı. Birde Derler Niye Lejyonerlerimiz Türkiyeyi Seçmiyor. Sen Nuriyi,Sinan'ı Böyle Harcarsan Kim Seçerki Seni. Zihniyetin Z'si Bizim Türklerde Yok. Onur Çok Ama Çok Havaya Sokuluyor Bir Kaleci Bu Kadar Kısa Sürede Herşeyi Yapamaz. Casillas Dediğiniz Adam Real Madridde İlk Zamanlarında Kaç Defa Rezerv Takımına Postalandı.
GebzeLi1907
08.Eylül.2010, 13:43
hoca gelsin de türkiye liginde maç izlesin akşam sabri nin açtığı bitane orta bizi bırak rakibe bile gitmedi hep sacma sapan yerlere adam hala oynuyor üstelik maça cıkamamış bu yıl
ligin en formda takımının beki cağrılmıyor ali tandoğan
veya aurelio hiç oynamamış sakatlıktan cıkmış geleceği belirsiz seninle 2012 de olamayacağıda belli ısrarla oynatılıyor
ceyhun gibi formda bi oyuncu yine ligden kadro da yok
keza mevlüt volkan konusu; bunlar kadro seciminde konuşuldu ama bu adamlar kadroda olup böyle futbol gelse pek bişey denmezdi sabır denmesi o zaman anlayışla karşılanabilirdi.
BaGa TaRKaN
08.Eylül.2010, 13:46
Birde Hiddink Demişki Takımda Alttan Takviye Olmazsa Takım Düzene Girmez Diye Sen Oynamamış Adamları Alırsan ve Formda Gençleri Çağırmazsan Bunları Söylemeye Hiç Ama Hiç Hakkın Yok Bıraksın Bu Ayakları.
FreeStyLR
08.Eylül.2010, 13:47
Türk Kalecileri içinde en iyisi hiç tartışmasız Volkan Demirel'dir.Ve bence dünyadaki 5 kaleciden biridir...
Abartmayalım bence ilk 20 ye girceği bile şüpheli...
ForCimbom
08.Eylül.2010, 13:48
Hoca kaç haftadır burada? Neyi değiştirebilir şu an?
Biraz sabır.
sabır edeceğiz onu biliyoruz zaten başka çare yok.
ama daha yenilikçi kadro seçimleriyle başlayabilirdi mesela :)
necip olsaydı örneğin bence bize çok faydası bile dokunurdu dün :)
SAİT71
08.Eylül.2010, 13:54
Ne Şiş yansın ne kebap hesabı onu genç takıma çağırdılar ama Türk milli takımında o bölgenin 1. adamı Necip'tir. Öncelikle bu düzen değiştirilmeli.
GebzeLi1907
08.Eylül.2010, 14:00
Necip ümit milli takımda önemli maçlar olduğu için son dönemeçte kullanılmak istendi sanırım bundan sonra necip mutlaka olacaktır
perpetua
08.Eylül.2010, 14:07
@perpetua
Mehmet Topuz'u düşününebilirlerdi bence abi.Topuz gerçek bir açık değil, dolayısı ile alıp gitmiyor.En kötü kısa dribbling yapıp dönüyor, sürekli ortadaki prese ve pas alışverişine yardım ediyor, geriye dönüp savunma yapıyor.Bek bile oynar gerektiğinde, Aykut neden sağ bek kullanmadı hiç onu da bilmiyorum. Okan Alkan varken önemli maçlar haricinde kullanmamalı zaten.
Topuz'un oyun zekasi, bence bu Milli takimda, orta sahada oynayabilecek seviyede degil. O da fizigiyle idare ediyor. Belki bek oynar. Ama orada da zaten kendi takimlarinda bek oynayan alternatifler mevcut.
ThersoN
08.Eylül.2010, 14:09
Hamit: İyi yoldayız
8 Eylül 2010 01:15 | NTV Spor ve Ajanslar
Milli futbolcu Hamit Altıntop, "Dört dörtlük olmasa da inanıyorum ki iyi bir yoldayız" dedi.
http://media1.ntvspor.net//C/I/63/hamit_milli_mac_600300_R5XBN.jpg
Hamit Altıntop, Belçika maçından sonra yaptığı açıklamada, Kazakistan ve Belçika maçlarındaki 6 puan hedeflerini gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.
Milli Takımın, geçen yıllardan ve oynadıkları maçların ardından bazı şeyleri öğrendiğini ifade eden Hamit, "Dört dörtlük olmasa da inanıyorum ki iyi bir yoldayız. Duran toplar çok önemli. Bu şekilde iki gol yememiz maalesef olumsuz. Yine de kazanmasını bildik, önemli olan bu. Böyle hataları yapmazsak her takımı yenebiliriz" diye konuştu.
"ALMANYA MAÇI KİLİT MAÇ DEĞİL"
Gruptaki rakiplerden Almanya ile Ekim ayında yapacakları maçla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Hamit, bu karşılaşmanın grup mücadelesi için kilit bir maç olmadığı değerlendirmesini yaptı.
Milli futbolcu, "Berlin'deki maç kilit maç değil ama tabii ki önemli. Sonuçta hedefimiz grup birinciliği. Bugünkü hatalarımızı yapmazsak, özellikle ikinci yarıdaki tempomuzu yansıtırsak, biraz daha sabırlı olursak orada da kazanacağımızı düşünüyorum" dedi.
perpetua
08.Eylül.2010, 14:13
sabır edeceğiz onu biliyoruz zaten başka çare yok.
ama daha yenilikçi kadro seçimleriyle başlayabilirdi mesela :)
necip olsaydı örneğin bence bize çok faydası bile dokunurdu dün :)
Ben buna katilamiyorum.
Skor once 0-1 oldugunda, veya 2-2 oldugunda tecrubesi ile oyuna devam edecek, maci cevirecek oyunculardan birisi degil su anda Necip. Nuri de degil bence.
Eger bu maci kaybetseydik, artik takima Necip ve Nuri'yi yerlestirelim. 2014'e hazirlanmak icin hamle yapalim derdim (Belcika da bunu yapti 2010'a katilmaya erken havlu attigi icin). Grubun kalan maclarindaki puan kayiplarimiz bizi cok uzmezdi bu durumda. Ama elimizde simdi 2012'ye katilma firsati var ve bu galibiyetle bu firsat pekisti. Bunun gerceklesmesi icin de tecrubeli, bu tip stresli maclari cok oynamis oyuncularimizi bir kenara itemeyiz. Hucumda gencleri kullanalim ama savunma ve orta sahada o tecrube gerekli.
Belcika'yi sadece tecrubemizle yendik, bunu unutmamak lazim.
nannar
08.Eylül.2010, 14:17
Millet aya gider biz yaya kaldık yine :n: Uçalım göklerde, Atatürk boşa dememiş "istikbal göklerdedir " diye.... :)
A milli takım aday kadrosunun seçiminde bence Hiddink bu seneki ya da geçen sezonun 2. yarısındaki performanslara falan bakmamıştır. Eski seçilen oyuncular içinden seçmiştir. Lig ilerledikçe oyuncular izleme imkanı buldukça daha uygun isimleri seçer zaten bence. Yani Almanya maçında farklı bir kadro görebiliriz sahada... Volkan Şen ve Ceyhun Gürselam falan büyük eksiklerdi mesela ama dediğim gibi ligler ilerledikçe izleme şansı bulur Hiddink.
ForCimbom
08.Eylül.2010, 14:25
Ben buna katilamiyorum.
Skor once 0-1 oldugunda, veya 2-2 oldugunda tecrubesi ile oyuna devam edecek, maci cevirecek oyunculardan birisi degil su anda Necip. Nuri de degil bence.
Eger bu maci kaybetseydik, artik takima Necip ve Nuri'yi yerlestirelim. 2014'e hazirlanmak icin hamle yapalim derdim (Belcika da bunu yapti 2010'a katilmaya erken havlu attigi icin). Grubun kalan maclarindaki puan kayiplarimiz bizi cok uzmezdi bu durumda. Ama elimizde simdi 2012'ye katilma firsati var ve bu galibiyetle bu firsat pekisti. Bunun gerceklesmesi icin de tecrubeli, bu tip stresli maclari cok oynamis oyuncularimizi bir kenara itemeyiz. Hucumda gencleri kullanalim ama savunma ve orta sahada o tecrube gerekli.
Belcika'yi sadece tecrubemizle yendik, bunu unutmamak lazim.
ben de buna katılmıyorum pek.
necip olsaydı eğer,
hamit ve selçuk ile zaten iyice savunma yönü ağır basan dirençli orta sahamızın hücum çeşitliliği emre ile beraber çok büyük ivme kazanırdı. bahsettiğim göbekten oynama olayını çok daha iyi başarabilirdik. ve bu sayede zaten maçı da erken kopartmamız mümkün olabilirdi.
di canio
08.Eylül.2010, 14:36
Neden saçma yorum olsun ki? Atl. Madrid'in kalecisi sanırım 17 ya da 18 yaşında. Kaleye bir oyuncunun geçmesi için illa yaşlanması ya da uzun yıllar oynamasına gerek yok. Casillas kaç yaşında geçti R. Madrid'in kalesine ? Eğer formunu devam ettirmeyi başarırsa Onur Türkiye Milli takımının birinci kalecisi olacaktır. Fakat devam ettiremezse bilemem. Yani almanya maçına kadar oynanan lig maçlarında Volkan ya da Onur'un göstereceğ, performans milli takımın birinci kalecisini belirler. Fakat yukarda da dediğim gibi ben ahlaki açıdan Volkan'ın geçmesini istemem. "Galatasaray'lı oldugun için böyle diyorsun " diyenler olabilir ama Engin ya da Rüştü de böyle yorumlar yapmadı kimse. Yani milli takımda görev alacak hiçbir oyuncunun bir maçta afedersiniz poposuyla top durdurarak rakibe saygısızlık etmeye hakkı yoktur. ya da böyle bir oyuncunun milli forma giyme hakkı yoktur! A takımı ya da B takımı fark etmez.
Hocam Atletico Madrid'in ya da Real Madrid'in, hadi onu geçelim herhangi bir üst düzey ülke oyuncularının altyapıda aldıkları eğitim, mantalite, vb. gibi özellikler ile bizim oyuncularımızın altyapıları arasında da epey fark var. O ülkelerde ki futbol mantalitesi de genç bir oyuncuya şans verilmesine engel olmuyor. Bizde oyuncunun oynadığı ilk maçın sonucu iyi ise göklere çıkarıp, ikinci maçda ki durumuna göre yerin dibine sokmak üzerine kurulu bir mantalitemiz var maalesef.
Onur'un öncelikle takımıyla uluslararası tecrübe kazanması gerek. Ya da ligde de büyük maçlarda güven verecek. Ben açıkcası güven duyulacak bir performans görmedim Onur'dan. Onur konusu uzadı aslında. Sonuçta takımın başında dünya çapında bir hoca var. Onun tercihidir Onur Kıvrak tercihi. yarın Volkan iyileşince de Onur'u tercih edebilir Biz sadece seçimlere saygı duyup, izleyip desteklemek durumundayız.
Her ne kadar kadroyu falan o değil, Oğuz Çetin seçse de :)
nannar
08.Eylül.2010, 14:39
Neyse kaleci konusunu boşverin de Necip ve Nuri gibi isimlere Almanya ve Belçika maçları dışındaki maçlarda bence şans verilmeli. Mesela Kazakistan maçında şans verilebilirdi. Bu tarz gençleri milli formaya alıştırmak lazım. Belçika direk tüm kalite gençleri takıma sokmuş. Yani belki önümüzdeki 4 yıl olmayabilir ama ondan sonra Belçika çok can yakar bu kadro ile...
I3esiktas
08.Eylül.2010, 14:40
Şu çok konuşmamız yüzünden gençlerin çogunu kaybediyoruz zaten. Çok iyi oynarlar bir maç kötü olunca yerin dibine sokarlar. Normal futbolunu oynar bir maç iyi oynar göklere çıkartırız.
Zekirdek
08.Eylül.2010, 15:00
Ben bugün galip gelsekte yine EURO 2012'ye gideceğimizde pek inanmıyorum. Forvetsiz oynuyoruz. Bir Mourinho yaptığı 4-6-0 taktiği ile bu takımı adam eder. Ha birde Fatih Terim gazlayarak.
Edit: Bu arada oynatmadığımız bu Sinan bugün Belçika'nın kalesinde de olabilirdi.
Bakış açılarına hayranım. Adam kazanmamıza rağmen hatalarını önemsiyor sen eleştiriyorsun. Ayrıca futbolla duygusallık ayrılmaz bir bütündür. UEFAyı aldıysak duygusallıkla aldık. Avrupa üçüncüsü olduysak duygusallıkla olduk.
O duygusallık bir bizde var nedense anlamam zaten. Adam devre arası gelir taktik anlatır şunu şöyle yapacan bunu böyle yapacan der. Bizde hadi aslanım hadi yiğidim. Duygusallık ile başarı olacaksa olmasın. Çünkü sürekliliği olmaz.
Neden saçma yorum olsun ki? Atl. Madrid'in kalecisi sanırım 17 ya da 18 yaşında. Kaleye bir oyuncunun geçmesi için illa yaşlanması ya da uzun yıllar oynamasına gerek yok.
Ama o kaleci zorunluluktan geçti. Leo Franco Atletico Madrid'den Galatasaray'a gelince o kaleci kaleye geçmeye başladı. yani zorunluluktan.
Birde Hiddink Demişki Takımda Alttan Takviye Olmazsa Takım Düzene Girmez Diye Sen Oynamamış Adamları Alırsan ve Formda Gençleri Çağırmazsan Bunları Söylemeye Hiç Ama Hiç Hakkın Yok Bıraksın Bu Ayakları.
Ama birkezde bu gençleri ülkemiz yetiştirecek demişti. Bizde Necip'tan başka genç kim var. Milli takım kalitesinde oynayabilecek.
ForCimbom
08.Eylül.2010, 15:08
Ama o kaleci zorunluluktan geçti. Leo Franco Atletico Madrid'den Galatasaray'a gelince o kaleci kaleye geçmeye başladı. yani zorunluluktan.
alakası yok. sergio asenjo'ya tonla para bayılındı ama D. de Gea müthiş çıkış yaptığı için kalede o oynuyor.
"Aptalca bir gol yedik"
A Milli Takımı teknik direktörü Guus Hiddink, Belçika karşısında çok önemli bir galibiyet aldığımızı belirtti.
5
0
07 Eylül 2010 Salı - 23:39
Sporx.com ve AA
http://www.sporx.com/img/3/2010-2/hiddink523.jpg Belçika (http://www.sporx.com/belcika/) galibiyetinden sonra görüşlerini açıklayan A Milli Takım (http://www.sporx.com/futbol/millitakim/)ı teknik direktörümüz Guus Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), çok önemli bir galibiyet aldığımızı söyledi.
Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/) sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok mutluyuz bu galibiyetten, hakettiğimiz bir galibiyetti. Maça güzel başladık ama kornerden gelen golden sonra konsantrasyonumuz bozuldu. Devre arasında oyuncularımla konuştum ve bu konuşmada etkili oldu. Hakettiğimiz bir galibiyet elde ettik. İkinci yarıdaki değişikliklerimiz etkili oldu. Alternatif bir kadroya sahip olmayı seviyorum. Oyuncu değişikliklerinin takımın ruhuna yaptığı katkıdan memnunum. Kafa ile yediğimiz ikinci gol çok aptalca bir goldü. Ama sonuçta kazanmayı bild (http://www.sporx.com/bild/)ik.
İlerleyen günlerde hatalarımızın analizini yapacağız. Biraz daha dikkatli olmalıyız, bunların sebeplerini çözeceğiz.
Belçika (http://www.sporx.com/belcika/) maçından önce yaptığımız yorumlarda şunu demiştik, Belçika (http://www.sporx.com/belcika/)'ya oynayacak alan bırakmamalıyız demiştik. Bu nedenle orta saha ve defanstaki kurgumuzu maçın başında bu şekilde yaptık. İkinci yarıda gayet iyi dengeli bir anlayış geliştirdik ve galibiyeti de bu getirdi."
BASIN TOPLANTISI
Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), karşılaşma sonrası milli futbol (http://www.sporx.com/futbol/)cu Servet Çetin (http://www.sporx.com/servet-cetin/) ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Belçika (http://www.sporx.com/belcika/) maçı için "Gerçekten güzel bir galibiyet aldık. Bazı şanssızlıklarımız oldu ama bunlara rağmen galibiyete ulaştık" yorumunda bulundu.
Maça iyi başladıklarını, özellikle ilk 25 dakika iyi oynadıklarını belirten Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), "2 fırsat yakaladık yapamadık. Kornerde hata yaptık. Devre arasında hatalarımızı konuştuk. Takımın her an gol atacakmış gibi oynaması, 1-0 ve 2-2'den sonra bile iyi mücadele etmesi beni mutlu etti. Hak ettiğimiz bir galibiyetti" ifadelerini kullandı.
Grup maçları başlamadan önce önlerine koydukları ilk hedefi gerçekleştirdiklerini ve 2 maçtan 6 puan aldıklarını kaydeden Hollanda (http://www.sporx.com/hollanda/)lı teknik adam, şöyle devam etti:
"Mutluyuz çünkü maçlar öncesinde koyduğumuz hedefe ulaştık. Belçika (http://www.sporx.com/belcika/)'ya karşı karnemiz kötüydü. Bunu da kırmış olduk. Belçika (http://www.sporx.com/belcika/)'ya karşı 6 puanlık fark atmış olduk. 2 mağlubiyet almak onlar için kötü oldu. Ekimde Berlin'de Almanya (http://www.sporx.com/futbol/avrupa/almanya/) ile enteresan bir maç yapacağız."
ONUR'UN HATALARI
Kaleci Onur'un gollerde yaptığı hatalarla ilgili bir soru üzerine Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), "Onur için önemli olan hata yaptığını bilmesi. Kendisini eleştirebilecek futbol (http://www.sporx.com/futbol/)cu. Biz maçta iki hata yaptık. Yanımda oturan Servet de ilk golde hatalıydı ve geldi benden özür diledi, bu çok güzel bir davranıştı" dedi.
"30 PUAN FİNALLERE GÖTÜRÜR!"
Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), kaç puan almaları halinde finallere kalabileceklerinin sorulması üzerine de ''30 puan bizi finallere götürür, bu kesin. Ancak biraz daha azı da olabilir'' diye espri yaptı.
Bu tür hesaplar yapmadığının altını çizen Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), ''Birinciler ve en iyi ikinciler finallere kalıyor. Biz birinciliği hedefliyoruz ve alabileceğimiz en iyi puanı'' diye konuştu.
"Leekens, Türkiye (http://www.sporx.com/turkiye/)'nin şanslı olduğunu söyledi, aynı görüşte misiniz?'' sorusuna, Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), "Ben bu görüşe katılamayacağım. Çünkü biz onlara iki hediye verdik, bundan dolayı mutlu olmalılar. Bundan sonra bu hataları yapmamalıyız" diye yanıt verdi.
Arda'nın sakatlığı ile ilgili bir soruyu da Hollanda (http://www.sporx.com/hollanda/)lı teknik adam, "Arda bugün çok çalıştı ama maç sonrası iyi durumda değildi. Doktorlardan son raporu alacağım" diye yanıtladı.
BaGa TaRKaN
08.Eylül.2010, 15:08
Ama birkezde bu gençleri ülkemiz yetiştirecek demişti. Bizde Necip'tan başka genç kim var. Milli takım kalitesinde oynayabilecek.
Şuanki Jenerasyonda Oynamayı En Hak Eden İsimler;
Ceyhun Gülselam, Mevlüt Erdinç, Serca Yıldırım, Ozan İpek, Volkan Şen, Çağlar Birinci, Mehmet Topuz, Selçuk İnan...Gibi İsimler Bu Takımın Artık Vazgeçilmezleri Olmaya Başlamalı.
Arda Turan'dan kötü haber!
Galatasaray Kulübü, Belçika maçında sakatlanan Arda Turan ve maç öncesi antrenmanda sakatlanan Hakan Balta'nın sağlık durumu ile ilgili açıklamada bulundu.
1
3
08 Eylül 2010 Çarşamba - 14:05
Sporx.com
http://www.sporx.com/img/3/2010-2/yanantop-sondakika2.jpg Galatasaray (http://www.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/)'ın yıldız oyuncusu Arda Turan (http://www.sporx.com/arda-turan/)'dan kötü haber. Belçika (http://www.sporx.com/belcika/) maçında sakatlanan yıldız oyuncunun en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"A Milli Futbol (http://www.sporx.com/futbol/) Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (http://www.sporx.com/avrupa-sampiyonasi-elemeleri/) A Grubu'nda oynadığı Belçika (http://www.sporx.com/belcika/) maçında sakatlanan Galatasaray (http://www.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/) oyuncuları Arda Turan (http://www.sporx.com/arda-turan/) ve Hakan Balta (http://www.sporx.com/hakan-balta/)'la ile ilgili bilgiler aşağıda belirtildiği gibidir;
Hakan Balta (http://www.sporx.com/hakan-balta/)'nın arka adalesinde kısmı yırtık tespit edilmiştir.
Arda Turan (http://www.sporx.com/arda-turan/)'ın ayak bileğine aldığı darbe sonucunda ikisi ciddi olmak üzere üç bağında zedelenme görülmüştür.
Her iki oyuncunun da dün oynanan maçtan sonra MR'ları çekilmiş ve tedavilerine başlanmıştır."
Revolution
08.Eylül.2010, 15:11
Nedir bu şanssızlık artık ya.
GebzeLi1907
08.Eylül.2010, 15:14
fellaini cok kötü bastı arda nın bileğine kasti olarak; atılmalıydı o pozisyonda
cok sinirim bozulmuştu.
yazık olmuş arda ya geçmiş olsun cabuk atlatır inşallah.
Zekirdek
08.Eylül.2010, 15:17
Şuanki Jenerasyonda Oynamayı En Hak Eden İsimler;
Ceyhun Gülselam, Mevlüt Erdinç, Serca Yıldırım, Ozan İpek, Volkan Şen, Çağlar Birinci, Mehmet Topuz, Selçuk İnan...Gibi İsimler Bu Takımın Artık Vazgeçilmezleri Olmaya Başlamalı.
Ceyhun, Mevlüt, Volkan, Mehmet Topuz, Selçuk İnan tamam oynamalı ama ben daha çok gençlerden bahsediyordu. Bunları Hiddink zamanla fark edecektir. Belkide diyordur 2 yıllığına buradayım fazla kasmaya gerek yok diyordur.
E.Cartman
08.Eylül.2010, 15:37
şunu söyliyim bu maçın ilk yarısı gibi geçmesi beklenen maçlarda Ömer Üründül yorumculuk yapsın da biraz eğlenelim öbür türlü uykusu geliyor insanın :zuhaha:zuhaha
perpetua
08.Eylül.2010, 15:51
ben de buna katılmıyorum pek.
necip olsaydı eğer,
hamit ve selçuk ile zaten iyice savunma yönü ağır basan dirençli orta sahamızın hücum çeşitliliği emre ile beraber çok büyük ivme kazanırdı. bahsettiğim göbekten oynama olayını çok daha iyi başarabilirdik. ve bu sayede zaten maçı da erken kopartmamız mümkün olabilirdi.
Aurelio'nun Necip'e oranla 10 yillik daha fazla bir futbol gecmisi var. 300-350 mac. Binlerce farkli durumu gormus, farkli seyi yasamis. Rakibi nasil alacgini da biliyor, nerede duracagini da. Rakibe faul yapmadan, nasil onu koseye kistiracagini cok iyi biliyor.
Zaten kendi yari sahamizda verdigimiz her serbest vurus tehlike oluyor. Olmasi da normal cunku Belcika'nin en kisa adami, asagi yukari takimin ucuncu en uzun adami Hamit ile ayni boyda idi. Bu durumda panikleyip faul yapacak oyuncuyu oynatmak, rakibe gel bizim kalemize bombardiman yap demek. Adamlarin zaten ozellikle deplasmanda en buyuk silahi duran top. O duran toplari, gereksiz faullerle bir genc oyuncunun vermesi de hic anormal bir durum degil. Tuncay Kompany'yi nasil attirdi? Ustelik Kompany premier lig'de oynuyor degil mi? Ama birden kendisini kaybedip o faulu yapip kirmizi kart gorebiliyor. Volkan Sen'in Galatasaray macinda topu eline almasindan farki yok, o da bir hata yapti ve yaptigi anda hata oldugunu biliyordu. Lakin kendisini onceden durduramadi. Genc ve hata yapacak. Bu hatalari yapmayacak oyuncular varsa elinde, onlari kullanmak cok daha dogru. Genc oyuncu da takiminda hata yapa yapa, kenardan izleyerek ogrenecek.
Ben de Necip'i begeniyorum. Ama eger biz yarismaciligi one cikartiyorsak su asamada, Necip'in cok daha fazla sey gorup yasamasi gerekli bu yarismaciligin bir parcasi olabilmesi icin. Belcika takimi tamamen genclestirmis, hemen hemen her oyuncu 19-20-21-22 yasinda. Ama on libero 33 yasinda, 70'den fazla milli olmus. Necip santrafor veya kanat oyuncusu olsa sonuna kadar oynasin, hata yapsa da cikartilmasin. Cunku bu oyuncularin yaptigi hatalari takimin geri kalani kapatabilir. Ama Necip'in mevki itibariyle yaptigi hatayi telafi edemeyiz. Olan da Necip'e olur. Burada Onur icin yazilanlari da goruyoruz ne de olsa.
nerazzuri
08.Eylül.2010, 16:02
Ceyhun, Mevlüt, Volkan, Mehmet Topuz, Selçuk İnan tamam oynamalı ama ben daha çok gençlerden bahsediyordu. Bunları Hiddink zamanla fark edecektir. Belkide diyordur 2 yıllığına buradayım fazla kasmaya gerek yok diyordur.
2 değil, 4 yıl. 2 yıl sonunda muhtemelen 2 tarafta devam etmek isteyecektir.
RasAnt
08.Eylül.2010, 16:07
Ben yaşla alaklı birşey demedim zaten daha volkanı geçecek kadar iyi olmadı dedim,zaman olmadanda volkanı geçemez,casillas rmadridin kalesine geçti,onur trabzonun :) onur okadar iyise suan manchester fln orda oynardı.Birşeyi abartmakta üstünüze yok
Forma giymeyede hakkı vardır bence hareket gayet normal durdurabilir poposuyla, futbolun bir kuralı var ve bu kural içinde durduramaz gibi birşey yazmıyor,ahlaki açıdan birinin kötü veya iyi olması kişiden kişiye değişir,kimine kötü gelir kimine normal o yüzden yaptığı hareket rekabet ortamında gayet güzel ve eğlenceliydi.
ForCimbom
08.Eylül.2010, 16:12
Aurelio'nun Necip'e oranla 10 yillik daha fazla bir futbol gecmisi var. 300-350 mac. Binlerce farkli durumu gormus, farkli seyi yasamis. Rakibi nasil alacgini da biliyor, nerede duracagini da. Rakibe faul yapmadan, nasil onu koseye kistiracagini cok iyi biliyor.
Zaten kendi yari sahamizda verdigimiz her serbest vurus tehlike oluyor. Olmasi da normal cunku Belcika'nin en kisa adami, asagi yukari takimin ucuncu en uzun adami Hamit ile ayni boyda idi. Bu durumda panikleyip faul yapacak oyuncuyu oynatmak, rakibe gel bizim kalemize bombardiman yap demek. Adamlarin zaten ozellikle deplasmanda en buyuk silahi duran top. O duran toplari, gereksiz faullerle bir genc oyuncunun vermesi de hic anormal bir durum degil. Tuncay Kompany'yi nasil attirdi? Ustelik Kompany premier lig'de oynuyor degil mi? Ama birden kendisini kaybedip o faulu yapip kirmizi kart gorebiliyor. Volkan Sen'in Galatasaray macinda topu eline almasindan farki yok, o da bir hata yapti ve yaptigi anda hata oldugunu biliyordu. Lakin kendisini onceden durduramadi. Genc ve hata yapacak. Bu hatalari yapmayacak oyuncular varsa elinde, onlari kullanmak cok daha dogru. Genc oyuncu da takiminda hata yapa yapa, kenardan izleyerek ogrenecek.
Ben de Necip'i begeniyorum. Ama eger biz yarismaciligi one cikartiyorsak su asamada, Necip'in cok daha fazla sey gorup yasamasi gerekli bu yarismaciligin bir parcasi olabilmesi icin. Belcika takimi tamamen genclestirmis, hemen hemen her oyuncu 19-20-21-22 yasinda. Ama on libero 33 yasinda, 70'den fazla milli olmus. Necip santrafor veya kanat oyuncusu olsa sonuna kadar oynasin, hata yapsa da cikartilmasin. Cunku bu oyuncularin yaptigi hatalari takimin geri kalani kapatabilir. Ama Necip'in mevki itibariyle yaptigi hatayi telafi edemeyiz. Olan da Necip'e olur. Burada Onur icin yazilanlari da goruyoruz ne de olsa.
haklısın abi bazı yerlerde tamam ama şöyle birşey var;
biz risk almayı, agresif oynamayı, hücum yapmayı, efektif bir takım olmayı risksiz oynama yerine tercih edemiyorsak galibiyeti de beraberliğin arkasına koyuyoruz demektir. böyle olursa da bir yerlere gelemeyeceğimiz aşikar değil mi. sonuçta örneğini verdiğin aurelio gibi adamlarla gelişimi sağlamamız zor. bakıyorsun aurelio'ya hiç eski fiziğinden eser yok, dikine tempolu bir oyun oynayamıyor. bizim ihtiyacımız olan oyunu sergileyebilecek futbolcular olmalı kadroda, yaşa çok da bakılmaksızın. sonuçta oynayarak tecrübe kazanılır, hafiften hafiften 11 oyuncusu olması gerekir necip gibilerin. nuri'nin çoktan olması gerekiyordu, ona hiç değinmiyorum zaten...
BaGa TaRKaN
08.Eylül.2010, 16:42
Bunlar 10 Yıl Oynar Yaşları Olur 35 2 Dünya Kupasını Çok Rahat Görürler Ama Oynatacak Adam Olması Lazım. Yani Bu Adamlar Daha Genç
BaGa TaRKaN
08.Eylül.2010, 16:52
Konunun Ucu Başka Boyutlara Gitmeye Başladı:D Sonunumuz Hayrola.
Turkish Number One Goalkeeper Volkan Demirel. Sonra Kaleci Konusunda Son Yıllarda Şahane İsimler Yetiştirdiğimiz Cenk'ler, Onur'lar, Ufuk'lar, ve de Lejyoner Sinan'lar. En Az 20 Sene Kaleci Sıkıntısı Çekmez Bu Milli Takım.
C h A o S
08.Eylül.2010, 16:57
İnşallah uzun yıllar Onur' kalemizi korur.Gerçekten çok büyük bir potansiyel.Zamanla daha iyi olucaktır.Dünki maçta ikinci golde hatası olsada zamanla düzelticektir kendisini.Milli takımada çok yakışıyor.Dün maçtan sonra ağlaması beni çok etkiledi.ONUR'lu adam gerçekten.
uAburak89
08.Eylül.2010, 17:13
Kazanmak güzel. :) Açıkçası kazanacağımıza inanmıyordum ama şansın ve tecrübenin etkisiyle kazandık.
Hiddink şu an için çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı bende, acımasızca eleştirilen Fatih Terim'den ne kadro seçimi ne de oyun anlayışı olarak bir fark yaratabilmiş değil.
Yanlış bir kadro ile maça çıktığımızı düşünüyorum, ikinci yarı doğruları bulduk. Sabri ve İsmail takımın en kötüleriydi, kanser ettiler resmen. Onur hata yapmasına rağmen iyi oynadı bence. Önceki sayfalara biraz göz attım anlamsız bir kaleci tartışması olmuş bence. Öyle yada böyle, kişisel olarak, karakter olarak kimine göre doğru kimine göre yanlış olsada Volkan belirli bir tecrübede olan Türkiye'deki en iyi kalecidir. Hiddink de yapı itibariyle gençlere çok da güvenen bir hoca gibi gözükmüyor açıkçası, önümüzdeki iki büyük turnuvanın elemelerinde ve katılabilirsek turnuvalarda kaleyi Volkan koruyacaktır.
Benim şahsi görüşüm, Onur'un potansiyeli Volkan'dan daha yüksek, Rüştü'yü bilemeyeceğim yani gençliğini yaşım tutmuyor. :) Böyle düşünme nedenim, Volkan'ın ilk zamanlarını hatırlıyorum ve yediği gollerin bir kısmı gerçekten komediydi. Zaman içinde düzenli forma bularak yapma Volkan cümlelerini helal olsun Volkan'a kendisi çevirdi. Onur'da şu anda düzenli oynuyor ve bence çok büyük bir yetenek, açıkçası kendi takımımda görmek isterdim ama onun bir süre sonra yurt dışına transfer olacağını düşünüyorum.
Son olarak Rıdvan konusu. Kendisi bence de her maçı yorumlamalı, çünkü yaptığı genel yorum ve analizlerde daha önce söylediklerini anında yutabildiği hatırlamadığı için maçları yorumlamasında sakınca yok. Nasıl olsa 90 dakika. Galatasaray'ın kadrosu çok iyi diye başladığı programları, zaten Galatasaray'ın kadrosu çok kötüydü diyerek bitirebilen bir insan Rıdvan Dilmen. Sezon başı ayrı, sezon sonu ayrı, bence Rıdvan Dilmen skor yorumcusudur, o yüzden maçları yorumlayabilir. Tabii içindeki teknik direktörü biraz susturmak kaydıyla, kendi takım çalıştıramıyor o yüzden herhalde bu garip bağırmaları.
Revolution
08.Eylül.2010, 17:16
Beyler Onur iyi kaleci, yetenekli kaleci, genç kaleci, istekli kaleci ama Volkan kadar iyi değil. İleride Onur Volkan'dan daha iyi olacak belki ama şuan Volkan Onur'dan daha iyi. Tecrübesi de cabası..
nannar
08.Eylül.2010, 17:19
Üniversitede okurken Rıdvan Altay'ı çalıştırıyordu. Yani her ne kadar analizleri dinleyen insan Rıdvan'ı dünyanın en iyi teknik direktörü sansa da bence adamda zaten sadece yorum yeteneği olduğu için yorumcu. Yani takımların başına geöip FM oynar gibi olmuyor başarıyı yakalamak.Özellikle adam yönetimi konusunda çok başarısız olduğunu düşünüyorum ben Rıdvan'ın. Yani yorumcu olarak kalması herkes için daha iyi zaten :D
eXcitinG
08.Eylül.2010, 17:33
Hagi biLe konuşuLmuş ama MiLLi takımın gaLibiyeti konuşuLmuyor.
Burda Ne Hagi, Ne VoLkan ne de Onur`u tartışıyoruz. Konumuz Türkiye MiLLi maçı. Ve maç dışı konuLara girmeyin.
goosfraba
08.Eylül.2010, 17:33
Konunun özüne dönelim lütfen.
Maç harici başka birşey tartışan ve kişisel tartışmalara giren arkadaşlara yaptırım uygulanacaktır.
nannar
08.Eylül.2010, 17:36
Güzel maç oldu, gitti geldi maç ama sonunda galip gelen oldugumuz için mutluyuz. İnşallah Almanya deplasmanında da puan ya da puanlarla dönerek grupta 1. ya da 2. sıra için avantaj elde ederiz... nokta :)
RasAnt
08.Eylül.2010, 17:37
Bu gruptan lider çıkma şansımızı %51 olarak değerlendiriyorum ilk 2 ye kalmamızı %100
KaRaBükLü KraL
08.Eylül.2010, 17:45
Kazakistan'ı içerde yeneriz.Avusturya'dan 6 puan bekliyorum şahsen içerde dışarda yenebileceğimiz bi takım.Azerbaycan'dan da bi 6 puan alacağımızı düşünüyorum.Almanya ve Belçika deplasmanlarında puan kaybı hakkımız var onun dışında puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum.Belki Türkiye'de Almanya zorlar falan ama bu gruptan 24 ya da 26 puanla Euro2012'ye gideriz gibime geliyo.İnşALLAH dediğim gibi olurda 2012'de turnuvada oluruz:)
perpetua
08.Eylül.2010, 17:45
haklısın abi bazı yerlerde tamam ama şöyle birşey var;
biz risk almayı, agresif oynamayı, hücum yapmayı, efektif bir takım olmayı risksiz oynama yerine tercih edemiyorsak galibiyeti de beraberliğin arkasına koyuyoruz demektir. böyle olursa da bir yerlere gelemeyeceğimiz aşikar değil mi. sonuçta örneğini verdiğin aurelio gibi adamlarla gelişimi sağlamamız zor. bakıyorsun aurelio'ya hiç eski fiziğinden eser yok, dikine tempolu bir oyun oynayamıyor. bizim ihtiyacımız olan oyunu sergileyebilecek futbolcular olmalı kadroda, yaşa çok da bakılmaksızın. sonuçta oynayarak tecrübe kazanılır, hafiften hafiften 11 oyuncusu olması gerekir necip gibilerin. nuri'nin çoktan olması gerekiyordu, ona hiç değinmiyorum zaten...
Dikine, tempolu oynayacak bir kadromuz var mi ki? Semih ile, Arda ile, hatta Emre ile tempolu nasil oynayalim? Tuncay bile o eski deli dolu Tuncay degil. Belcika takiminin tempolu oynayacak fiziksel alt yapisi var. 90 dakika kosarlar, boylari uzundur, hizlidirlar, gucludurler. Hic birinin teknik becerisi cok ust duzey olmasa da hepsinin teknik becerisi iyi seviyededir. Ya bizimkiler?
Ilerideki oyuncularimiz tempolu olsa, Aurelio icin takimin el freni diyebiliriz. Ama durum oyle degil ki. Aksine, Aurelio'nun topa sahip olmamizi saglamasi (tabii bu Hiddink'in de tercihi) lehimize. 10 defa deneyip, 1 defa atan bir takim degiliz. 3 defa gidip, 1 defa atan bir takimiz. Fiziksel olarak cok iyi olmadigimiz icin topa sahip olup, rakibin fiziksel gucunden yavas yavas tirtiklamamiz lazim. Onlari bir saga, bir sola kosturmamiz lazim ki onlarin fizik seviyesi, bizim seviyemizle esitlensin. Sinirlerini bolzalim. Disiplinli bir sekilde oynayarak eninde sonunda zaaflarini yakalayalim ve oradan vuralim. Rakip bir yeri kapatmissa, oradan zorlayip bosu bosuna topu kaybetmeyelim. Yan ve geri pas yaparak rakibin konsantrasyonunu olcelim ve delelim. Tipki Zico'nun Fenerbahce'ye yaptirdigi gibi.
Necip'in de sirasi gelecek. Ama sirasinin ilk olarak Besiktas'da gelmesi gerekli bence. Ernst ve Aurelio ile ayni takimda olmasi da bence onun icin bir sans. Birisi cok iyi profesyonel, digeri oyunu cok iyi okuyan bir oyuncu.
nannar
08.Eylül.2010, 17:51
Konunun özüne dönelim lütfen.
Maç harici başka birşey tartışan ve kişisel tartışmalara giren arkadaşlara yaptırım uygulanacaktır.
Kazakistan'ı içerde yeneriz.Avusturya'dan 6 puan bekliyorum şahsen içerde dışarda yenebileceğimiz bi takım.Azerbaycan'dan da bi 6 puan alacağımızı düşünüyorum.Almanya ve Belçika deplasmanlarında puan kaybı hakkımız var onun dışında puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum.Belki Türkiye'de Almanya zorlar falan ama bu gruptan 24 ya da 26 puanla Euro2012'ye gideriz gibime geliyo.İnşALLAH dediğim gibi olurda 2012'de turnuvada oluruz:)
Avusturya bize sıkıntı çıkarabilir :) Almanya ya da 2. belçika maçından puan çıkaramazsak son maçlarsa sorun olabilir yani.
ForCimbom
08.Eylül.2010, 17:54
Dikine, tempolu oynayacak bir kadromuz var mi ki? Semih ile, Arda ile, hatta Emre ile tempolu nasil oynayalim? Tuncay bile o eski deli dolu Tuncay degil. Belcika takiminin tempolu oynayacak fiziksel alt yapisi var. 90 dakika kosarlar, boylari uzundur, hizlidirlar, gucludurler. Hic birinin teknik becerisi cok ust duzey olmasa da hepsinin teknik becerisi iyi seviyededir. Ya bizimkiler?
Ilerideki oyuncularimiz tempolu olsa, Aurelio icin takimin el freni diyebiliriz. Ama durum oyle degil ki. Aksine, Aurelio'nun topa sahip olmamizi saglamasi (tabii bu Hiddink'in de tercihi) lehimize. 10 defa deneyip, 1 defa atan bir takim degiliz. 3 defa gidip, 1 defa atan bir takimiz. Fiziksel olarak cok iyi olmadigimiz icin topa sahip olup, rakibin fiziksel gucunden yavas yavas tirtiklamamiz lazim. Onlari bir saga, bir sola kosturmamiz lazim ki onlarin fizik seviyesi, bizim seviyemizle esitlensin. Sinirlerini bolzalim. Disiplinli bir sekilde oynayarak eninde sonunda zaaflarini yakalayalim ve oradan vuralim. Rakip bir yeri kapatmissa, oradan zorlayip bosu bosuna topu kaybetmeyelim. Yan ve geri pas yaparak rakibin konsantrasyonunu olcelim ve delelim. Tipki Zico'nun Fenerbahce'ye yaptirdigi gibi.
Necip'in de sirasi gelecek. Ama sirasinin ilk olarak Besiktas'da gelmesi gerekli bence. Ernst ve Aurelio ile ayni takimda olmasi da bence onun icin bir sans. Birisi cok iyi profesyonel, digeri oyunu cok iyi okuyan bir oyuncu.
dediğim gibi bu bir tercih meselesi;
yaş ortalaması yüksek bir havuzdan tecrübeli oyuncuları, dirençli oyuncuları seçerek savunma açısından güvenli ve daha garanti anlayışlı bir takım oluşturmak var,
necip gibi nuri gibi x gibi y gibi gençleri takıma monte edip daha modern daha ofansif daha tempolu bir takım oluşturmak var.
dediğin gibi mevcut halimizde ikinci seçeneği uygulamak zor.
ama biz ilk seçenekle nereye kadar gidebiliriz ki? yani onu uygulamak için hiddink'e ne gerek vardı? neyi değiştirmiş olacak hiddink ...
“Arda’ya yaptığın hareket centilmenlik dışı bir giriş değil miydi? Sakatlamak mı istedin?” sorusuna şok cevap!
İlk yarıda Belçika’dan Fellaini, Arda’yı sert bir şekilde yere indirdi. Acılar içinde kalan milli futbolcu sedyeyle alınarak kenarda tedavi gördü. Gol attığı ikinci yarının sonunda sahayı sekerek terk eden Arda’nın MR’ı çekilecek.
Sağ ayağına bandaj takılan ve takım otobüsüne doktorların yardımıyla binen genç yıldızın durumunun ciddi olmasından korkuluyor. HABERTÜRK, maçtan sonra Fellaini’ye “Arda’ya yaptığın hareket centilmenlik dışı bir giriş değil miydi? Sakatlamak mı istedin?” diye sordu. Belçikalı futbolcu, karşılığında hiç beklemediğimiz bir cevap verip “Evet, futbol böyle bir oyun” diye konuştu. Everton’da oynayan Fellaini’nin, 3 kez aynı soruyu tekrarlamamıza rağmen “Evet” demesi şaşkınlık yarattı. Ancak futbolcunun kötü İngilizce’si kafalarda soru işareti bıraktı.
uAburak89
08.Eylül.2010, 17:58
Belki sakatlamak istemiştir ama sorulan soruya da evet demez hiçbir futbolcu, yüzde 99 anlamadı soruyu.
KaRaBükLü KraL
08.Eylül.2010, 18:03
Avusturya bize sıkıntı çıkarabilir :) Almanya ya da 2. belçika maçından puan çıkaramazsak son maçlarsa sorun olabilir yani.
Avusturya'yı çokta beğenmedim açıkcası.Çok iyi bi takım değiller bence en son oynadığımız maçta 4-2 kazanmıştık her ne kadar hazırlık maçı da olsa:)Almanya yada 2.Belçika maçları benide düşündürdü ama Almanya'dan deplasman ya da Türkiye'de illaki puan alırız bence:)Belçika deplasmanında beraberlik bekliyorum ben
SAİT71
08.Eylül.2010, 18:11
Biz Almanya'yı yenersek zaten grupta fişi çekeriz. Avusturya felan vız gelir o saatten sonra.
nannar
08.Eylül.2010, 18:14
“Arda’ya yaptığın hareket centilmenlik dışı bir giriş değil miydi? Sakatlamak mı istedin?” sorusuna şok cevap!
İlk yarıda Belçika’dan Fellaini, Arda’yı sert bir şekilde yere indirdi. Acılar içinde kalan milli futbolcu sedyeyle alınarak kenarda tedavi gördü. Gol attığı ikinci yarının sonunda sahayı sekerek terk eden Arda’nın MR’ı çekilecek.
Sağ ayağına bandaj takılan ve takım otobüsüne doktorların yardımıyla binen genç yıldızın durumunun ciddi olmasından korkuluyor. HABERTÜRK, maçtan sonra Fellaini’ye “Arda’ya yaptığın hareket centilmenlik dışı bir giriş değil miydi? Sakatlamak mı istedin?” diye sordu. Belçikalı futbolcu, karşılığında hiç beklemediğimiz bir cevap verip “Evet, futbol böyle bir oyun” diye konuştu. Everton’da oynayan Fellaini’nin, 3 kez aynı soruyu tekrarlamamıza rağmen “Evet” demesi şaşkınlık yarattı. Ancak futbolcunun kötü İngilizce’si kafalarda soru işareti bıraktı.
soruyu yanlış anlamış belli ki :)
di canio
08.Eylül.2010, 19:21
Hemen hemen herkes Almanya'nın grubu lider bitireceğini düşünüyor. Biz de grup 2.liği için Belçika ile çekişir deniyor. Son oynadığımız Belçika maçından sonra da çoğu kişi, yorumcu biz Belçika'nın 6 puan önünde olunca grup 2.liği için kesinmiş gibi konuşuyor. Grupta ki Avusturya unutulmuş gibi sanki. nannar'ın da dediği gibi Avusturya'ya da en az Belçika kadar dikkat etmeliyiz. Biz Belçika'ya odaklanmışken, Avusturya sıyrılıp gidebilir aradan. Dikkatli olmak lazım.
perpetua
08.Eylül.2010, 19:37
dediğim gibi bu bir tercih meselesi;
yaş ortalaması yüksek bir havuzdan tecrübeli oyuncuları, dirençli oyuncuları seçerek savunma açısından güvenli ve daha garanti anlayışlı bir takım oluşturmak var,
necip gibi nuri gibi x gibi y gibi gençleri takıma monte edip daha modern daha ofansif daha tempolu bir takım oluşturmak var.
dediğin gibi mevcut halimizde ikinci seçeneği uygulamak zor.
ama biz ilk seçenekle nereye kadar gidebiliriz ki? yani onu uygulamak için hiddink'e ne gerek vardı? neyi değiştirmiş olacak hiddink ...
Biz Hiddink'i bizi turnuvalara goturmesi icin getirdik bildigim kadariyla. Gelecegimizi kurtar demedik.
Gelecegimizi kurtaracak olan da Hiddink degil zaten. O Ersun Yanal'in, altinda calisan antrenorlerin ve daha onemlisi futbol kuluplerinin isi. Bizi bir sonraki turnuvaya goturmesini bekledigimiz Hiddink. O da saniyorum ki bunu basarmak icin ne gerekliyse onu yapiyor.
Necip, Nuri, X, Y eger uluslararasi seviyede oynamaya hazir degilse, veya takima uymuyorsa bu oyunculari secmemesi, bu oyuncularla oynamamasi gayet normal bence. Kuluplerin yetistiremedigi adami Hiddink nasil yetistirsin yilda 20-25 gun beraber olarak? Ligde yuksek tempoda oynayan takim var mi ki milli takim yuksek tempoda oynasin? :)
nerazzuri
08.Eylül.2010, 19:47
Hiddink'in gelmesi, Daum'un geçen sezon Fenerbahçe'ye gelmesi ile aynı. Çok değişik şeyler beklemeyelim.
ForCimbom
08.Eylül.2010, 19:47
Biz Hiddink'i bizi turnuvalara goturmesi icin getirdik bildigim kadariyla. Gelecegimizi kurtar demedik.
Gelecegimizi kurtaracak olan da Hiddink degil zaten. O Ersun Yanal'in, altinda calisan antrenorlerin ve daha onemlisi futbol kuluplerinin isi. Bizi bir sonraki turnuvaya goturmesini bekledigimiz Hiddink. O da saniyorum ki bunu basarmak icin ne gerekliyse onu yapiyor.
Necip, Nuri, X, Y eger uluslararasi seviyede oynamaya hazir degilse, veya takima uymuyorsa bu oyunculari secmemesi, bu oyuncularla oynamamasi gayet normal bence. Kuluplerin yetistiremedigi adami Hiddink nasil yetistirsin yilda 20-25 gun beraber olarak? Ligde yuksek tempoda oynayan takim var mi ki milli takim yuksek tempoda oynasin? :)
tüm türk futbolcuların arasından seçilerek oluşturuluyor milli takım, yani yüksek tempo yapacak adam hiç yok mu türkiye'de ? var, necip bir tanesi bunlardan.
benim buraya kadar yazmamın sebebi aslında şuydu;
oh... son saniyelerde hazard yardırmış geliyordu valla 3-4 kişiyi solladı ben dedim aha yedik ama çok şükür aldık 3 puanı...
ama ben gelecek için hiç de olumlu düşünceler çıkartamıyorum bu maçtan, zira karambol pozisyonlar olmasaydı bu maçı çok zor alırdık, yani hücum çeşitliliğimiz çok zayıf ve hiddink bu konuda bize ne kattı/katacak hiç kestiremiyorum...
bizim dün o oyunla maçtan galip gelme ihtimalimiz azdı gerçekten, ama şansımız yaver gitti, üç karambol ortadan golleri bulduk. ama dediğim gibi şansımız olmasaydı o çok dar hücum çeşitliliğimizle maçtan puansız bile ayrılabilirdik.
hiddink doğru düzgün set hücumları yapabilen, bol pozisyona giren gerçekten iyi bir hücum takımı yaratabilecekse mevcut kadro seçimleriyle, buyursun yaratsın, eyvallah deriz önünde eğiliriz. ama zor bunu yapması sanki bana öyle geliyor, o yüzden yazdım bunları. sakatlıklar vs. olmadığında belki bi nebze daha iyi oluruz ama o da yeter mi bilemiyorum.
perpetua
08.Eylül.2010, 20:07
tüm türk futbolcuların arasından seçilerek oluşturuluyor milli takım, yani yüksek tempo yapacak adam hiç yok mu türkiye'de ? var, necip bir tanesi bunlardan.
benim buraya kadar yazmamın sebebi aslında şuydu;
bizim dün o oyunla maçtan galip gelme ihtimalimiz azdı gerçekten, ama şansımız yaver gitti, üç karambol ortadan golleri bulduk. ama dediğim gibi şansımız olmasaydı o çok dar hücum çeşitliliğimizle maçtan puansız bile ayrılabilirdik.
hiddink doğru düzgün set hücumları yapabilen, bol pozisyona giren gerçekten iyi bir hücum takımı yaratabilecekse mevcut kadro seçimleriyle, buyursun yaratsın, eyvallah deriz önünde eğiliriz. ama zor bunu yapması sanki bana öyle geliyor, o yüzden yazdım bunları. sakatlıklar vs. olmadığında belki bi nebze daha iyi oluruz ama o da yeter mi bilemiyorum.
Benim beklentim de bu mactan puansiz ayrilmamiz ve bir sonraki mac ile beraber yeni bir jenerasyonun takima monte edilmesi idi. Galip geldik ve bu degisim bir baska bahara kaldi.
Takimin onemli bir kisminin zaten 2012 sonrasi olmayacagini biliyoruz. Simdi Selcuk monte olur. Sonra Nuri. Sonra da Necip. Arada Topal oynar. Volkan Sen kadroya girer/cikar. Eren Gungor belki futbola doner. Ama bence bu oyuncularla da cok ileriye gitmeyiz. Ileriye gitmek icin bize (kuluplerimize) 15 yillik plan lazim. 10 yasinda alacagiz, 25 yasina kadar egitecegiz ve yararli olmasini saglayacagiz. Aksi takdirde Almanya'nin yetistirip kullanmadiklari bize kalir.
ForCimbom
08.Eylül.2010, 20:12
Benim beklentim de bu mactan puansiz ayrilmamiz ve bir sonraki mac ile beraber yeni bir jenerasyonun takima monte edilmesi idi. Galip geldik ve bu degisim bir baska bahara kaldi.
Takimin onemli bir kisminin zaten 2012 sonrasi olmayacagini biliyoruz. Simdi Selcuk monte olur. Sonra Nuri. Sonra da Necip. Arada Topal oynar. Volkan Sen kadroya girer/cikar. Eren Gungor belki futbola doner. Ama bence bu oyuncularla da cok ileriye gitmeyiz. Ileriye gitmek icin bize (kuluplerimize) 15 yillik plan lazim. 10 yasinda alacagiz, 25 yasina kadar egitecegiz ve yararli olmasini saglayacagiz. Aksi takdirde Almanya'nin yetistirip kullanmadiklari bize kalir.
abi bu son yazdıkların çok derin mevzular, altyapı problemimiz bambaşka bir dünya zaten. bana kalırsa klüpler öncelikli olarak yabancı hocalara yönelmeli altyapı için. dediğin gibi 10-11 yaşlarında hatta belki daha da küçükten alıp gerçek bir akademide gençleri eğitmek gerekiyor. asıl istikrar asıl başarı o şekilde sağlanabilir. o eğitimi sağlamak için de bence yabancı altyapı hocaları şart.
Revolution
08.Eylül.2010, 20:20
Altyapı için yabancı koordinatörler olur da yabancı hoca çok zor. Altyapı dediğimiz şeyler Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş, Trabzondan oluşmuyor. Zaten yabancı hocayla bir çocuğun abi-kardeş ilişkisi ve anlaşması çok zor. Yabancılar ancak koordinatör olarak çalışabilir. Göründüğü kadar kolay değil yani..
nannar
08.Eylül.2010, 21:43
Hemen hemen herkes Almanya'nın grubu lider bitireceğini düşünüyor. Biz de grup 2.liği için Belçika ile çekişir deniyor. Son oynadığımız Belçika maçından sonra da çoğu kişi, yorumcu biz Belçika'nın 6 puan önünde olunca grup 2.liği için kesinmiş gibi konuşuyor. Grupta ki Avusturya unutulmuş gibi sanki. nannar'ın da dediği gibi Avusturya'ya da en az Belçika kadar dikkat etmeliyiz. Biz Belçika'ya odaklanmışken, Avusturya sıyrılıp gidebilir aradan. Dikkatli olmak lazım.
en son şampiyonada bosna hersek yaptıya işte bunu :D kazakistan ya da gürcistan gibi ekipler tamam ama avusturya zorlayabilir bizi.tabi bosna gibi kadrosunda yıldız yok fakat belli de olmaz :)