View Full Version : Fenerbahçe - Beşiktaş [5. Hafta]
bjk4ever
20.Eylül.2010, 16:15
Anlamadığım olay, Cristian'ı oyuna alıyorsun. Bu adam oyuna girdikten sonra Guti'ye yapışık oynaması lazım, çünkü o dakikaya kadar Beşiktaş'ın bütün ataklarını Guti yönlendirmişti. Cristian, oyuna girdikten sonra Guti'ye yapışık ve agresif oynaması lazımdı, zaten oyuna yeni girmişsin, kondisyonun iyi, kart problemin yok, Guti zaten yorulmuş, onla sıkı mücadeleye gir, gerekirse sert oyna faul yap, ama Cristian sahada dolaşmak dışında bir şey yapmadı maalesef.
Zaten Baroni bunlari yapabiliyor olsaydi FB gecen sene sampiyon olurdu ve bu sene hala Avrupa'da oynuyor olurdu.
A.FaruK
20.Eylül.2010, 16:40
Quaresma'nın o kadar art niyet ve kasti sakatlama hamlelerine rağmen sağlam çıkması çok sevindirdi beni. Bir oyuncuyu markaja alırsın , başına 5-10 adam da verebilirsin. Ama nasıl bir taktik almışsa içerde Fenerbahçeli oyuncular sanki birileri direk "Çıkın o Quaresma'nın ayaklarını kırın" demiş gibiydi Fenerbahçeli oyuncular.
Ayrıca Emre Belözoğlunun itirazı aşan isyanlarına kart vermeyip , İbo'ya anında sarıyı çekmek de ayrı bir kafa karıştıran nokta. Yani Emre Belözoğlunun Türkiyede sarı kart görmeyip , Avrupada her maç sarı görmesi manidar.
Quaresma'ya artı bir sertlik olduğunu düşünmüyorum. Aynı sertliği Dia'da gördü rakipten. Bilica'nın adı kalmış arkadaş. Tuncay'ın olduğu sene "Çıkın o Quaresma'nın ayaklarını kırın" diyenler Baki'ye de aynılarını demiş olabilirler diye düşünüyorum.
Ek olarak Emre'yi böyle antipatik yapanlarında rakipler olduğunu düşünüyorum. Emre'yi antipatik görenler empati yapıp onun yerine koysunlar kendilerini. Resmen Emre'nin hırçınlığını bilip üzerine oynanıyor. Oda insandır en nihayetinde her maçta ne denli sert faullere maruz kalıyor. Hemde bile bile onu kızdırmak için yapıldığını düşünüyorum. Bu çok aşikar bir şekilde belli ediyor kendini zaten.
Son olarakda Doğruları söyleyip antipatik olmak yanlış küfür edip sempatik olmak sizin için doğruysa o zaman ben antipatik olmaktan hiç gocunmam. Böyle mutluyuz.
Passive Offside
20.Eylül.2010, 17:06
Bu maçın şöyle bi özeti var; Schuster daha takımı hiç iyi tanımıyor, Aykut ise taktik yönden biraz zayıf. Hakem arkadaşımıza gelince çaldığı penaltı dışında hiçbir doğru kararı yoktu kritik açıdan. Aurelio, Volkan'a tekmeyle futbolla alakası olmayan bi şekilde giriyor, İbrahim Üzülmez haklı olsa dahi olsa burnuna kadar sokulup çirkin bir görüntü sergileyip itiraz ediyor; iki kırmızı kart pozisyonu gözler önünde verilmiyor böylece. Bunlara ek olarak Fenerbahçeli oyuncular girdikleri tam sekiz net pozisyonu harcayarak fark atabilecekleri maçı berabere bitiriyorlar, ucuz yırttı Beşiktaş.
Cengo
20.Eylül.2010, 17:46
Bence Besiktas'taydi. Ozetlerden saydim, mac boyunca FB 9, BJK 6 poziyona girmis, yani aman aman fark yok. Acikcasi bunun taktik oldugunu sanmiyorum, golden sonra mesela FB pek ala rakip yari alanda top oynayip pozisyonlara girdi, beklemedi. Ikinci yarida yine BJK oyuna hukmetmeyi denedi ve hemen basarili oldu, bence FB'nin taktigi mac basinda beklemek degildi, BJK buna zorladi agresifligi ve oyun yapisi ile. Ki A.Kocaman mactan sonra net bir sekilde BEKLEDIGIMIZDEN fazla pozisyona girdik dedi, bu zaten FB'nin dusuncesini gosteriyor macla ilgili. Schuster 2 zorunlu degisikligik yapmis olmasina ragmen orta sahayi yorgun Guti ve Ernst'e birakip 2. forveti sokarken A.Kocaman Alex'i cikarip Baroni'yi aldi, mentalite farki budur iste.
Bjk'ın o kadar fazla pozisyonu yok kusura bakma, Ersnt'in vuruşunu, Guti'nin şutunu pozisyon sayıyorsanız hiç anlaşamayız.Onlar pozisyonsa Dia'nın, Niang'ın altı pastan vuruşları nedir?
Öyle kabul etmek istiyorsanız öyle kabul edersiniz, üzerine çekip oyunu soğutmaya çalışan da Fenerbahçe'ydi, o ana kadar da Beşiktaş baskılı oynayamadı. İzin verdi Beşiktaş'ın topla oynamasına, savunmaya çalıştı.Alex'in değiştirildiği oyuncu hatalı, doğal olarak orta sahayı iyice geriye çekti.
Bunu Daum da yaptı, Daum kötü hoca mı?
Inter Barca karşısında yaptı.Biraz tarafsız bakmaya çalışın.
bjk4ever
20.Eylül.2010, 17:52
Saydiklarim sunlar:
Ismail'den sekip Q7'nin onunde kalan top.
Guti'nin pasinda Volkan'in son anda cikmasi.
Toraman'in bos pozisyonda kafa vurusu.
Guti'nin arapasinda Nobre'nin sutunun Volkan'dan donmesi.
Q7'nin ortasinda son anda Volkan'in uzanmasi.
Q7'nin volesini ve Bobo'nun sutunu Volkan'in cizgiden cikarmasini.
Ernst ve Guti'nin sutunu nerden cikardin bilmiyorum, Lig TV'nin ozetine gore saydim pozisyonlari, 9'a 6 iste, istersen sen de say.
Zaten FB yapinca hep bilerek yapmis oluyor. Evet PAOK ve Y.Boys maclarinda da bilerek yapti, hatta bilerek elendi, Trabzon ve Kayseri maclarinda da bilerek yapti, evet, hepsini bilerek yapiyor, kesinlikle. Bir gercek var ki guclu takimlara karsi FB'nin gucu yetmiyor, net bir sekilde ortada iste, bunu kabul etmek bu kadar zor mu? Eger bir takim onca mac yapip anca Manisa ve Antalya'yi yenmisse, bunun disinda zor sayilabilecek (hazirlik maclari dahil) tum maclarda 1 tane bile galibiyet alamamissa aynaya bakacak ilk once. Inter de bunu Barca karsisinda yapti, ama basarili oldu ve Sampiyonlar Ligini kazandi, FB 7 zorlu macta 0 galibiyet almadi.
Varonil
20.Eylül.2010, 18:14
Galibiyeti kaçıran taraf olmamızın verdiği moral bozukluğu yüzünden maç ile ilgili yorumlarımı bugün paylaşmak istedim.
Öncelikle söylemek gerekir ki oldukça keyifli bir maçtı.Beşiktaş biraz daha iyi başladı ama oyunun 15.ci dakikasından itibaren dengeyi yakaladık ve Niang ile golü bulduk.Golden sonra 2.ci yarının başlarına kadar 3-0,4-0 olabilecek bir maçtı.Söylemek gerekir,Beşiktaş bu maçta çok açık verdi ama oyun disiplininden ödün vermedi.
Beşiktaş gibi iyi futbol oynayan ve her an gol bulabilecek bir takıma karşı kazanmak istiyorsak ilk golü attıktan sonra 2.ciyi de bulup Beşiktaş'ın gardını düşürmemiz gerekiyordu.2.ci golü bulamayınca işler zora girdi.
Emre'nin çıkıp Mehmet Topuz'un o bölgeye geçmesiyle ortasahada mücadele gücümüz azaldı.Bu dakikadan sonra Beşiktaş çok daha iyi pas yapmaya,oyunu kontrol etmeye başladı.Buna rağmen yine pozisyon bulduk,fakat bulduğumuz pozisyonları kaçırmamız 3 puanı elimizden gitmesine neden oldu.
Penaltı pozisyonundan önce Guti gerçekten harika bir pas verdi Bobo'ya,o pası verdiği zaman hissettim kötü birşeyler olacağını,Volkan çok dengesiz çıktı.Penaltı pozisyonu için konuşulacak birşey yok,çok açık penaltıydı.Volkan topu tokatladı ama Guti çok sert vurmuştu yapabilecek birşey kalmamıştı.
Aykut Kocaman'ın Stoch'u oyuna sokmamasını anlayamadım.Galibiyete ihtiyacımız var,kazanmamız lazım fakat oyuna Cristian Baroni giriyor.Sanırım ortasaha üstünlüğünü ele geçirmek istedi ama Alex'i çıkartıp Cristian'ı alınca sahada hücüm anlamında birşeyler yapabilecek bir oyuncu kalmadı.
Sonuç olarak,ligin en iyi futbol oynayan takımlarından Beşiktaş'a karşı oldukça iyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum..3 puanın kaçması kötü olabilir,ancak bu beraberliği 2.yarı İnönü'de alacağımız bir galibiyet ile telafi ederiz.;;)
5 hafta sonunda 7 puandayız,kötü bir başlangıç ama ilerleyen haftalarda telafisi yapılır,önemli olan devamını iyi getirmek..
Haftaya Kasımpaşa önünde kazanmamızın yanı sıra,moral depolamak için de farklı bir skorla kazanmamız lazım.
Cengo
20.Eylül.2010, 18:16
Orta yapmak pozisyon mudur?
Paslardan bahsediyorsun, vuruşlardan değil.
Eskaza o golü yemeselerdi 1-0 bitecekti, Bjk ile attığı ve yediği gol hariç herşey aynı olacaktı.
Ne fark olacaktı o zaman? Bunları söyleyebilecek miydiniz yine?
1 mağlubiyet fark var sadece, kendinizi bu kadar farklı görmenize sebep olan bir mağlubiyet midir?İBB maçında Bjk da kaybetti, Bjk 2 yeni oyuncu transfer etti, takımı değiştirmedi, arttı elbet ama güç dengesi olağanüstü yükselmedi.
Değerlendirmeyi biraz da ayrı bir gözle yapmanı öneririm.Zico da Dinamo Kiev'e elenip bir sene sonra ŞL Çeyrek Final'i yaptı.Sezon başı herşey olabilir, uyum sorunu ve form sorunudur.Sezonu erken açan takımların hep başına gelir.
Fenerbahçe gayet iyi oynadı, ben memnunum, Aykut Kocaman böyle çılgınca hamleler yapmazsa bu zor dönüşüm süreci yavaş yavaş rayına oturacak.433' e hazırlık o kadar kolay değil, fizik-kondüsyon isteyen tempolu futbol sistemlerine geçiş can sıkıcıdır ve yorucudur.Beşiktaş'ın düşünmesi gereken çok fazla pozisyon vermesi ve ağır stoperleri ile çizgi savunmada ısrar etmesi.
Fenerbahçe'de öyle kara tablolar çizilecek durum yok.Beşiktaş kendisine göre çok kolay takımlar ile oynadı, Vikingur maçında bile oynanan futbol eleştirildi.Hiç öyle pembe tablo çizilecek biri durumu yok Beşiktaş'ın ki İBB maçında belli oldu ki hala Schuster istediği dizilimi ve oyun formatını bulamadı, oturtamadı.Oyun içinde sürekli gelgitler yaşayan bir takım var, öyle yada böyle bireysel performanslar ile kazandı maçlarını.Young Boys takımı Tottenham'ı yenebilmiş bir takım, o tempoda futbol oynuyorlar.O tempoda bir takımı eleyemez Beşiktaş, aynı durumu yaşamak zorunda kalır.
Manisa demişken Trabzon karşısında nasıl oynadıkları ortada, Fenerbahçe o maçta mükemmele yakın baskılı oynayarak pas bile yaptırmadı rakibine, farkın oluşmasının sebebi kendi oyunu, rakibin oyunu değil.
Rakibi küçümsemeden önce Beşiktaş'ın yeterli bulmadığım performansını da özeleştiri yapmanı beklerdim.Schuster'in seçimleri saç baş yolduracak şekilde.
ps. Kayseri maçındaki rezil futboldan dolayı da utandığımı ekleyeyim, son yıllarda hiç bu kadar kötü futbol izlememiştm.
el.nino
20.Eylül.2010, 18:17
ben onu bunu bilmem fenerin golü %1.000.000.000 faul.Lugano ismail topa müdahale yapmasın diye sarıldı resmen.
bjk4ever
20.Eylül.2010, 18:46
Orta yapmak pozisyon mudur?
Paslardan bahsediyorsun, vuruşlardan değil.
Eskaza o golü yemeselerdi 1-0 bitecekti, Bjk ile attığı ve yediği gol hariç herşey aynı olacaktı.
Ne fark olacaktı o zaman? Bunları söyleyebilecek miydiniz yine?
1 mağlubiyet fark var sadece, kendinizi bu kadar farklı görmenize sebep olan bir mağlubiyet midir?İBB maçında Bjk da kaybetti, Bjk 2 yeni oyuncu transfer etti, takımı değiştirmedi, arttı elbet ama güç dengesi olağanüstü yükselmedi.
Değerlendirmeyi biraz da ayrı bir gözle yapmanı öneririm.Zico da Dinamo Kiev'e elenip bir sene sonra ŞL Çeyrek Final'i yaptı.Sezon başı herşey olabilir, uyum sorunu ve form sorunudur.Sezonu erken açan takımların hep başına gelir.
Fenerbahçe gayet iyi oynadı, ben memnunum, Aykut Kocaman böyle çılgınca hamleler yapmazsa bu zor dönüşüm süreci yavaş yavaş rayına oturacak.433' e hazırlık o kadar kolay değil, fizik-kondüsyon isteyen tempolu futbol sistemlerine geçiş can sıkıcıdır ve yorucudur.Beşiktaş'ın düşünmesi gereken çok fazla pozisyon vermesi ve ağır stoperleri ile çizgi savunmada ısrar etmesi.
Fenerbahçe'de öyle kara tablolar çizilecek durum yok.Beşiktaş kendisine göre çok kolay takımlar ile oynadı, Vikingur maçında bile oynanan futbol eleştirildi.Hiç öyle pembe tablo çizilecek biri durumu yok Beşiktaş'ın ki İBB maçında belli oldu ki hala Schuster istediği dizilimi ve oyun formatını bulamadı, oturtamadı.Oyun içinde sürekli gelgitler yaşayan bir takım var, öyle yada böyle bireysel performanslar ile kazandı maçlarını.Young Boys takımı Tottenham'ı yenebilmiş bir takım, o tempoda futbol oynuyorlar.O tempoda bir takımı eleyemez Beşiktaş, aynı durumu yaşamak zorunda kalır.
Manisa demişken Trabzon karşısında nasıl oynadıkları ortada, Fenerbahçe o maçta mükemmele yakın baskılı oynayarak pas bile yaptırmadı rakibine, farkın oluşmasının sebebi kendi oyunu, rakibin oyunu değil.
Rakibi küçümsemeden önce Beşiktaş'ın yeterli bulmadığım performansını da özeleştiri yapmanı beklerdim.Schuster'in seçimleri saç baş yolduracak şekilde.
ps. Kayseri maçındaki rezil futboldan dolayı da utandığımı ekleyeyim, son yıllarda hiç bu kadar kötü futbol izlememiştm.
Volkan yetisemese goldu pozisyon. Ben kendi kafamdan uydurmuyorum, Lig TV'nin ozetine koydugu goruntulere gore yorum yapiyorum. Oraya koyduguna gore Lig TV demek ki pozisyonmus, oyle degil mi?
IBB macini ornek olarak vermen zaten nasil yorum yaptigini gosteriyor, o macta BJK 6 tane as oyuncusunu oynatmayarak oynadi, ki Guti bile 70'ten sonra girdi. O sana gore kotu oynadigi macta bile rakibin 25. dakikada 10 kisi kalmasi gerekti, ozellikle ilk 15-20 dakika tonla pozisyon harcayip maca hakimdik, rakip tamamen kontra ataklarla geldi zaten.
Gol ararken pozisyon vermek.Ben buna razıyım.
Kim hakimdi toplarına fazla girmeden birşey söylemek istiyorum.
Bu maç atamayana atarlar sözünün şu sıralarda ki en canlı örneğinidir.Fener şansızdı,kazmaydı orasını bilemem.Ama buldun mu atacaksın be kardeşim bu kadarda harcanmaz ki.
titates1
20.Eylül.2010, 18:52
Nedir sendeki bu Fenerbahçe nefreti bilmiyorum ama yorum yaparken gözlerin körleşiyor , önceki mesajlarını umarım yöneticiler incelerler resmen kırşkırtmak için ve anadolu takımı falan gibi kelimeleri hem o takımlara saygısızlık yaparak hem bizim takımımıza saygısızlık yaparak kullanıyorsun , ayrıca senin forvet oyuncun beraberliği bulduktan sonra köşe gönderine gidip vakit geçirmeye çalışıyor , beşiktaşın bana aman gol yedik dedirticek tek bir pozisyonu bile yoktu penaltı pozisyonu hariç sadece birkaç cılız şut vardı ama bizim 6 pozisyonumuz var kaleciyle karşı karşıya ama yok sizin defans mükemmel de işte nasıl öyle rahat girdik anlamadım , önce bi kendini sonra bi kendi takımını eleştirmeyi öğren sonra bizim takımımızı eleştir , eleştirme demiyorum bak eleştir de at gözlüğünü çıkarıp eleştir
Varonil
20.Eylül.2010, 18:53
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum,rakip takım taraftarlarının ne düşündüğü umrumda/umrumuzda değil.Fakat basının büyük bir çoğunluğu Aykut Kocaman'ın gitmesini bekliyor.Akla mantığa sığmayan şeyler bunlar,anlamakta güçlük çekiyorum.
Fenerbahçe'de eleştirilecek veya karalar bağlanacak bir durum yok.Ne Fenerbahçe'nin durumunun ne de yeni transferlerin.Yapılan bütün yabancı transferler takıma direkt katkı sağlayacak,ileri götürecek oyuncular.Avrupa'dan elenmek ve ligde 5 maçta 7 puan beklediğimiz birşey değil elbette.Şu anda bu takım bir değişim süreci geçiriyor ve bu değişim süreci beklediğim gibi sancılı geçiyor.Bu takım zamanla oturmaya başlayınca neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz ve o zaman merak ediyorum Fenerbahçe'yi yerden yere vuran spor yazarları ve kendilerini avutan rakip takım taraftarları ne yapacak? Aykut Kocaman bu takımda birşeyleri değiştirmeye çalışıyor ve yapmak istedikleri çok olumlu şeyler.Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman'a güveniyor,yeter ki takım sahada kazanmak için varını yoğunu ortaya koysun,sonuç önemli değil.
Dia ilk 11'de idi ama Stoch kulubedeydi.:)
Pozisyonlar buldu da ne oldu? Sonuca etki mi etti? Hayir. Gecen sene S.Ozkan da GS macinda o kadar pozisyona girmisti, sonuc ortada.
Kimin sacmaladigi ortada. Sezon basinda transferler muthisti, Aykut hoca muthis antrenordu, her yapilan dogruydu, FB'yi ve transferleri elestirenler (ben dahil) haksizdi. Simdi bakiyor, Avrupa'da 2 defa siradan bir takima elenildi, ligde anca Manisa ve Antalya maglup edildi, cikilan 3 zorlu macta 1 galibiyet bile yok, futbol zaten cok cok kotu, evet ben sacmaliyorum.:)
Şu anda tamamen lafı çeviriyorsun.Kimse demedi Aykut Hoca müthiş antrenör diye.Dediklerin çıkmayınca dediklerimizden kelimeler falan çıkarmaya başladın.
Bu konuda tartışmadık mı Dia'yı dedin oynayamaz derbiye ilk 11'de başladı.Sonra baktın oynuyo dedin bişey yapamaz çalım atar kaptırır gibi saçma laflar kullandın.Sonra iyi oynadı bir sürü net pozisyona girdi Alex'i,Niang'ı pozisyona soktu.Baktın bu da çıkmadı Stoch kulubedeydi dedin sanki biz kulübede olmuyacak dedik.Şimdi de iyi oynadı da noldu diyorsun?
Gelip gelip ben burda şöyle demiştim demesen bunlar olmayacaktı.
Passive Offside
20.Eylül.2010, 18:58
Nedir sendeki bu Fenerbahçe nefreti bilmiyorum ama yorum yaparken gözlerin körleşiyor , önceki mesajlarını umarım yöneticiler incelerler resmen kırşkırtmak için ve anadolu takımı falan gibi kelimeleri hem o takımlara saygısızlık yaparak hem bizim takımımıza saygısızlık yaparak kullanıyorsun , ayrıca senin forvet oyuncun beraberliği bulduktan sonra köşe gönderine gidip vakit geçirmeye çalışıyor , beşiktaşın bana aman gol yedik dedirticek tek bir pozisyonu bile yoktu penaltı pozisyonu hariç sadece birkaç cılız şut vardı ama bizim 6 pozisyonumuz var kaleciyle karşı karşıya ama yok sizin defans mükemmel de işte nasıl öyle rahat girdik anlamadım , önce bi kendini sonra bi kendi takımını eleştirmeyi öğren sonra bizim takımımızı eleştir , eleştirme demiyorum bak eleştir de at gözlüğünü çıkarıp eleştir
Ne güzel de söylemişsin öyle kardeşim.
bjk4ever
20.Eylül.2010, 19:05
Bizim defansimizin mukemmel oldugunu nerede yazdim goster bakalim. Ayrica hem Anadolu takimlarina saygisizlik yapiyorsun diyorsun, ama size Anadolu takimi gibi oynuyor diyince aliniyorsun, kim saygisizlik yapiyormus burada? Ben Anadolu takimi demedim, o sekilde oynadi dedim, ki birazcik futboldan anlayan ve beyni az cok calisan bir insan ne demek istedigimi anlamistir, benim kimseye saygisizlik yaptigim da yok zaten.
titates1
20.Eylül.2010, 19:10
Bizim defansimizin mukemmel oldugunu nerede yazdim goster bakalim. Ayrica hem Anadolu takimlarina saygisizlik yapiyorsun diyorsun, ama size Anadolu takimi gibi oynuyor diyince aliniyorsun, kim saygisizlik yapiyormus burada? Ben Anadolu takimi demedim, o sekilde oynadi dedim, ki birazcik futboldan anlayan ve beyni az cok calisan bir insan ne demek istedigimi anlamistir, benim kimseye saygisizlik yaptigim da yok zaten.
Ben ne demek istediğini anlıyorum sen sürekli ağız değiştiriyorsun ve sadece fenerbahçeyi eleştiriyosun bu konu iki takımın maçıysa bir tane de beşiktaş eleştirini görelim , burda yaptığın sadece diğer beşiktaşlı kardeşlerimizle de aramızı bozmaya yönelik oluyo çünkü sen fanatikleştikçe herkes fanatikleşiyo bu sefer mantıklı yorum yapabilen arkadaşlarla da aramız açılıyor. Anadolu takımlarına ne saygısızlık yapmışım yani söylediğin şey mantık dışı , senin o sözü nasıl bi küçük görmeyle söylediğin çok belli olduğundan saygısızlık ettiğini söyledim
Varonil
20.Eylül.2010, 19:11
Antu'dan güzel bir alıntı.
Bunları yazanlar 9.hafta Galatasaray maçından sonra da şampiyonluk şarkıları söylerler.Skor taraftarlığından başka birşey değil bu.Şaşırmak lazım,yenildiğimiz her maçtan sonra da Alex'i yerden yere vuruyor bu kesim.
Biraz olsun sabırlı olalım sadece.Aykut Kocaman Aragones'e,Daum'a gösterdiğimiz sabrın kat kat daha fazlasını hakediyor.Olumlu değişiklikler yapmaya çalışıyor.Son 6-7 yılda Fenerbahçe'de oynayan yabancı oyunculara baktığımızda bu sene transfer edilen Stoch,Dia,Niang gibi isimler benim umudumu çok daha fazla arttırıyor gelecek için.Şu an bir dönüşüm süreci yaşıyoruz,kolay değil. Ben bu takımın iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
bjk4ever
20.Eylül.2010, 19:14
Şu anda tamamen lafı çeviriyorsun.Kimse demedi Aykut Hoca müthiş antrenör diye.Dediklerin çıkmayınca dediklerimizden kelimeler falan çıkarmaya başladın.
Bu konuda tartışmadık mı Dia'yı dedin oynayamaz derbiye ilk 11'de başladı.Sonra baktın oynuyo dedin bişey yapamaz çalım atar kaptırır gibi saçma laflar kullandın.Sonra iyi oynadı bir sürü net pozisyona girdi Alex'i,Niang'ı pozisyona soktu.Baktın bu da çıkmadı Stoch kulubedeydi dedin sanki biz kulübede olmuyacak dedik.Şimdi de iyi oynadı da noldu diyorsun?
Gelip gelip ben burda şöyle demiştim demesen bunlar olmayacaktı.
Diyenler olmustu, Mourinho laflari bile donuyordu, zaten senin adini vermedim degil mi? Dia'ya ben kotu oyuncu dedim mi hic? Dedigim sey sene basinda bu kadar sag acik ve yabanci kontenjaninda sikinti varken gereksiz transfer dedim, ki onu oynatmak adina 5.5 milyon euro verdigin Stoch kulubede oturdu. Simdi burada o zaman bir strateji yanlisi var mi yok mu? Neyse, fazla uzatmaya gerek yok, onumuzdeki haftalar gorecegiz zaten kimin hakli olup olmadigini.....
bjk4ever
20.Eylül.2010, 19:17
Ben ne demek istediğini anlıyorum sen sürekli ağız değiştiriyorsun ve sadece fenerbahçeyi eleştiriyosun bu konu iki takımın maçıysa bir tane de beşiktaş eleştirini görelim , burda yaptığın sadece diğer beşiktaşlı kardeşlerimizle de aramızı bozmaya yönelik oluyo çünkü sen fanatikleştikçe herkes fanatikleşiyo bu sefer mantıklı yorum yapabilen arkadaşlarla da aramız açılıyor. Anadolu takımlarına ne saygısızlık yapmışım yani söylediğin şey mantık dışı , senin o sözü nasıl bi küçük görmeyle söylediğin çok belli olduğundan saygısızlık ettiğini söyledim
Ben BJK elestirimi de yaptim zaten. Schuster cok yanlis tercihler yapti, bence Ismail, Hakan, Nobre, Nihat baslamamaliydi, yine takimin ilk golden sonra yasadigi sok cok kotuydu, ama genel olarak takimin oyun sablonu ve performansindan memnunum, cok pozisyon vermemiz mentalitemizden kaynaklaniyor, o pozisyonlari her macta veriyoruz zaten, normal. Ferrari ve Sivok oynayinca bu da azalacaktir eminim. Kisisel performans olarak da bence Guti, Ernst cok iyiydi, Ismail, Hakan, Aurelio, Nobre cok kotuydu.
Paylaşmak için uygun ortammı bilmem ama
Şu yoruma bayıldım ya:D
Güiza takımda kaldıkça bizim zencileride etkilemeye başladı belli ki Guiza,Niang,Dia iyi arkadaş olmuş.
titates1
20.Eylül.2010, 19:25
O pozisyonları sen her maçta vermeye devam et o zaman Avrupa liginde ve ilerki maçımızda bu kadar şansız olmadığında rakip forvetler yine gelir yazarsın oyun mantelitemiz diye , yukarıda söylediğin Kocaman muhabbetini de hatırlıyorum bir arkadaş hadi be kocaman yerli mourinhomuz ol bizim gibi bir laf söylemişti tamamen sevgiyle , kimse mourinho falan demedi ve hala da aynı şeyleri savunuyoruz 5 senelik sistem değişiyor , oyuncu profilleri değişiyor ve bunu yapsın gerekirse 2 sene şampiyon olmayalım ama bu değişim olsun , aykut gönderilirse de ileride en azından yeni gelen teknik direktör bu mantaliteyle oynasın yoksa herkes hazır sistemi görüp aynı şekilde devam ediyor
GodfatheR
20.Eylül.2010, 19:29
Bu sene isterse sezonu 7. tamamlasın ama Aykut Kocaman takımın başında kalmalı. Fatih Terim'de bi an da FatihTerim olmadı. Sabır en büyük ilacımız olacaktır. Bu takımın temizlenmeye ihtiyacı var bunu yapacak tek adam Aykut Kocaman.
bjk4ever
20.Eylül.2010, 19:33
Su sistem degistirme olayini biri bana anlatsin bir zahmet. FB'de ne degisti gecen seneye gore. Sistem yine 4-2-3-1 ve Alex uzerine kurulu, tek fark Stoch, Dia, Yobo, Niang katildi kadroya. Ama takim ofansif oynamaya mi calisiyor? Hayir, Daum'in 1-0'a yatma dusuncesi devam ediyor. Takimda belirgin hicbir degisiklik sinyali yokken bu laflar cok sacma. Takim degisiyor diye rezalet futbol oynayacaksin diye birsey yok. Lucescu geldi cat diye ilk senesinde 85 puan aldi, o sistem degistirmiyor mu? BJK'nin yasadigi mentalite ve sistem degisikligi kadar radikal degisiklik olamaz, tamamen defansif karaktersiz futboldan ofansif dominant futbola gecis yaptik, bu 2 sene rezalet futbol oynayarak mi oldu? Hayir, asagi yukari 2-3 ayda belirli bir seviyeye geldik iste. Senin takimi degistirmen icin 2 yila ihtiyacin yok, hele ki bir transfer doneminde 20 milyon euro'ya yakin bir para harcayabiliyorsan somut birseyler olmali en azindan. Su an bir isik veya bir degisim goren FB'li tamamen umutla soyluyordur onu, gercekten inandigi icin degil.
SAİT71
20.Eylül.2010, 19:34
Eminim bu forumda, benim gibi takımında büyük değişim yapabileceğine inandığı ve tek umudu olarak gördüğü Aykut Kocaman'ın sonuna kadar arkasında olacak bir çok renkdaşım vardır. Kim ne derse desin, Kim ne yazarsa yazsın, takım 10 maç kaybetsin yinede birşeyler yaptığını gördüğünde, birşeyleri değiştirmeye başlayıp başarılı olduğunu anladığında dahada çok destekle yönetimi bile etkilecek kadar yürekten inanan bir çok arkadaşım vardır.
Fenerbahçe kümede düşse, yılın en büyük transfer yanlışlarını da yapsa Aykut Kocaman ile devam etsin istiyoruz/isteyeceğiz.. İnadına devam etsin. Hatta geriyede götürse takımı yinede devam etsin.
Unutmayınki sevgili Fenerbahçeli arkadaşlarım kaptanımız bile Onur gibi gencecik bir adamın yıllar sonra Fenerbahçe'de ilk kez forma giyen ender gençlerden birisi olduğunu söyledi. Yani buda gösteriyorki ortam oluşturma çabasına girmiş hocamız. Fırsatını bulduğu anda çok şeyler yapacaktır. Ama önce bizim, staddaki taraftarların o güveni vermesi lazım. Bu iş Fm oynamak gibi değil, bir anda heleki 3-5 ayda hiç bir hoca hiç birşeyi değiştiremez. Buna kimsenin gücü yetmez. Bunu unutmayalım..
Sekopej
20.Eylül.2010, 19:50
Mantalite değişiyor, artık bekte Önder Bekir yerine Okan oynayabiliyor, ilerleyen maçlarda göreceğiz Gökay da şans bulacak.
Daha değiştirmeden, Alex'i kesebileceğini söylediğinde yıkıldı ortalık, nasıl oynatmazsın onu diye. O nedenle Alex varken radikal kararlar almak zor, Alex'ten vazgeçmek kolay değil.
Takıma hız kazandırmak için bu yönde transferler yapıldı, samimi, birşeyler saklamıyor, takım hakkında çok rahat bilgilenebiliyoruz hoca sayesinde, gençlere önem veriyor. Alex takımdayken, ben 4-3-3 oynayacağım, Alex yedek deseydi, ve o dönemde puan kayıpları olsaydı, şimdiye çoktan gitmişti Aykut Kocaman. Alex'ten de yararlanarak birşekilde devam ediyor, faydalanabildiği kadar faydalanmaya bakıyor Alex'ten. Sonrası, Alex gittiğinde.
Ahmet Göktaş
20.Eylül.2010, 20:00
@Titates1
Beşiktaş'ın sistemi böyle Avrupadada öyle umdugun gibi sonuçlar olmaz rahat ol ;) Olsaydı Fenerbahçe maçında olurdu , şans mans sonuçta yıllardır ilk defa Schusterin bu mentalitesi ile yenemedi Fenerbahçe bizi Saraçoğlunda. Demekki birşeyler doğru , zaten bu kadroyla o dediğin olmaz boşuna ümit ediyorsun .
TR.CaPTaiN
20.Eylül.2010, 20:17
Yorumlara, üsluplara gereğinden fazla müsamaha gösterildi. Bundan sonra atacağınız mesajları 2 kez okuduktan sonra atınız.
Edit: +1 tarzı mesajlar için;
-Sadece katılıyorum, +bilmem kaç şeklinde alıntı yaparak mesajlar yazmak yasaktır. Atılmış mesaja katılıyor olabilirsiniz, alıntı yaptığınızda bunu en azından 1 cümleyle kendinizce de yorumlayınız.
bjk4ever
20.Eylül.2010, 20:22
@Titates1
Beşiktaş'ın sistemi böyle Avrupadada öyle umdugun gibi sonuçlar olmaz rahat ol ;) Olsaydı Fenerbahçe maçında olurdu , şans mans sonuçta yıllardır ilk defa Schusterin bu mentalitesi ile yenemedi Fenerbahçe bizi Saraçoğlunda. Demekki birşeyler doğru , zaten bu kadroyla o dediğin olmaz boşuna ümit ediyorsun .
Ben bunu biraz da Ferrari ve Sivok'un eksikligine bagliyorum. Ferrari Zapo'dan daha ustun bir oyuncu, yine Sivok bizim icin cok kritik bir oyuncu, eger bu turu gecersek Sivok donecek, o zaman cok daha iyi bir defansimiz olur bence. Ama pozisyon vereceksek de dunku gibi verelim, topa sahip olup maca hukmedelim, rakip de gol atacaksa kontra ataktan atsin, serefimizle kaybedelim en azindan.
titates1
20.Eylül.2010, 20:22
@Titates1
Ben beşiktaş - liverpool maçında , bir Türk olarak tribüne gidip desteklemiş adamım öyle bir şey ümit etmem kendinizle karıştırmayın, şans değil şansızlık o kadar pozisyon bulup atamamak ve pozisyonlar %100'lük , her takım da bu kadar şansız olmaz diyorum
I3esiktas
20.Eylül.2010, 20:34
Sizin düşüncenizle Fenerbahçe Geriye yaslandıgı için Beşiktaş baskıyı kurdu diyorsunuz. Peki, Fenerbahçe %100 lük pozisyonları bizim ilerde cok baskı kurdugumuzdan dolayı olabilirmi?. Maçta Gol olmadıgı bölüme bakalım o zaman. Kim daha iyiydi maçta? Kim baskıyı kurmuştu? Kim daha iyi pozisyonlar bulmuştu? Yine Beşiktaş.
Bu Saatden sonra tartışılacak birşey yok. Biz takımımızın oyunundan, Siz takımınızın oyunundan memnunsunuz. Biz Skordan memnunuz size bilemicem.
Night_Mare17
20.Eylül.2010, 20:45
Bu ne gerginliktir anlayamadım ne şimdi Fenerbahçe daha fazla pozisyona girdi diye maçı şimdi o mu kazansın diyeceksiniz demekki adamlar atamamış bu kadarı geliyor veya Beşiktaş daha çok pozisyona girmiş atamamış bu oyuncuların yeteneğine göre değişebilir bana görede maçın hakkı beraberlikti.
Since-1907
20.Eylül.2010, 20:46
Sizin düşüncenizle Fenerbahçe Geriye yaslandıgı için Beşiktaş baskıyı kurdu diyorsunuz. Peki, Fenerbahçe %100 lük pozisyonları bizim ilerde cok baskı kurdugumuzdan dolayı olabilirmi?. Maçta Gol olmadıgı bölüme bakalım o zaman. Kim daha iyiydi maçta? Kim baskıyı kurmuştu? Kim daha iyi pozisyonlar bulmuştu? Yine Beşiktaş.
Bu Saatden sonra tartışılacak birşey yok. Biz takımımızın oyunundan, Siz takımınızın oyunundan memnunsunuz. Biz Skordan memnunuz size bilemicem.
Biz maalesef memnun değiliz.İçeride ,dışarıda ligde kimle oynarsak oynayalım kazanmak isteriz.Beraberlik kötü sonuçtur bize kağıt üstünde.
barahir
20.Eylül.2010, 20:52
Maç sonunda genel duruma bakacak olursak biz üzülüyoruz, beşiktaş seviniyo.. Maçın özeti bu bence..
I3esiktas
20.Eylül.2010, 20:55
Biz maalesef memnun değiliz.İçeride ,dışarıda ligde kimle oynarsak oynayalım kazanmak isteriz.Beraberlik kötü sonuçtur bize kağıt üstünde.
O zaman bu sene çok üzüleceksiniz :)
Maç sonunda genel duruma bakacak olursak biz üzülüyoruz, beşiktaş seviniyo.. Maçın özeti bu bence..
Derbi maçı. Deplasmandasın. Sence 1 puan iyi degilmidir? Çok yükseklerden uçuyorsunuz
GodfatheR
20.Eylül.2010, 21:04
Mçdan önce Favoriyiz , kazanıcaz , asıcaz kesicez deyip beraberliğe sevinen başka bir taraftar topluluğu görmedim :) Oyunu gördükten sonra sevinmeniz normal tabi.
Since-1907
20.Eylül.2010, 21:12
O zaman bu sene çok üzüleceksiniz :)
Orası sizi ilgilendirmez :).Üzülürsek biz üzülürüz konu o değil ayrıca.Ben kağıt üstünde konuşuyorum biz Fenerbahçeyiz derbi de olsa zor maçta olsa bu ligte oynadığımız maçı kazanamamışsak kötü sonuçtur.
I3esiktas
20.Eylül.2010, 21:17
Orası sizi ilgilendirmez :).Üzülürsek biz üzülürüz konu o değil ayrıca.Ben kağıt üstünde konuşuyorum biz Fenerbahçeyiz derbi de olsa zor maçta olsa bu ligte oynadığımız maçı kazanamamışsak kötü sonuçtur.
Helal.
Mçdan önce Favoriyiz , kazanıcaz , asıcaz kesicez deyip beraberliğe sevinen başka bir taraftar topluluğu görmedim :h: Oyunu gördükten sonra sevinmeniz normal tabi.
Maçtan önce tabikide Favoriydik, Kazanacagımıza düşünüyordum. 3 Puan alsak tabikide çok sevinicektik.. İyi futbolda oynadık Ama Derbi maçı ve Deplasman oldugunu düşünürsek 1 puanda yeterlidir.
besiktas1903
20.Eylül.2010, 21:19
Bizim sevincimiz oynadigimiz oyuna. iyi mucadele ettik, fizik gucumuz yerinde guzel paslasiyoruz. eksigimiz olan fazla pozisyon vermemiz ve sag kanatimiz. Necip ve Bobo oynasaydi bu guzel oyunla daha fazla gol atabilirdik.
Since-1907
20.Eylül.2010, 21:29
Ha ayrıca amacım tartışmak felan değil burada maç muhabbeti yapıp biz iyiyiz sizi iyisiniz mevzularına girip tartıştığımda olmamıştır.Biz beraberliğe sevinecek konumda değiliz .Beraberliğe sevindiğimiz zamanlar olabilir maçın durumuna göre fakat kağıt üstünde beraberlik iyi sonuç olmamalı.Siz iyi sonuç olarak görebilirsiniz , haklısınızda her ne kadar maç öncesi konuşmalarınıza uymasada.
I3esiktas
20.Eylül.2010, 21:40
Ha ayrıca amacım tartışmak felan değil burada maç muhabbeti yapıp biz iyiyiz sizi iyisiniz mevzularına girip tartıştığımda olmamıştır.Biz beraberliğe sevinecek konumda değiliz .Beraberliğe sevindiğimiz zamanlar olabilir maçın durumuna göre fakat kağıt üstünde beraberlik iyi sonuç olmamalı.Siz iyi sonuç olarak görebilirsiniz , haklısınızda her ne kadar maç öncesi konuşmalarınıza uymasada.
Sen Heralde yazılan yazıları anlamada problem çekiyorsun. Kitap okumanı öneririm. Maç öncesi Yenecegimizi düşünüyoruz. Herkez takımının Yenilecegi emin oldugu maçta bile takımının yenecegini düşünür. İyi futbolda oynadık ama olmayınca olmuyor. Derbi ve Deplasman oldugunu düşünürsek iyidir bu puan.
Birkez daha söylüyorum belki anlamazsın. Biz iyi futbolumuza ve Deplasmanda aldıgımız puana seviniyoruz. 3 Puan alsaydık bizim için daha iyi olacaktı ama olmayınca olmuyor.
ALTINA BİR PARAGRAF DAHA AYNISINI YAZAYIMMI ?
Neyse siz kendinizi çok pozisyon bulduk diye avutun.
Ahmet Göktaş
20.Eylül.2010, 21:47
Bence boşuna tartışmaya gerek yok Fenerbahçeli arkadaşlarında bazıları üzgün oldugu için böyle yazıyordur yani oynadıgın her deplasmanı kaybetmişsin , 5 yıldır yendiğin rakibine yine bu yıl puan vermişsin kendi evinde. Yani Fenerbahçe stres ve telaş içinde bunlar normal.
Ayrıca oyun oyun diyor bazı arkadaşlar da sanırım maç sonrası programların yada Rıdvan'ın etkisinde kalmışlar biraz. Yani açıp bir istatisliklere bakmak lazım önce :) .
Ha ama doğru Beşiktaş pozsiyon verince Fenerbahçe'nin iyi oyunu , ama biz 2.yarı ezici oyunla tek kale oynayınca Aykut Kocamanın sistemi :)
Bence boşuna tartışmaya gerek yok Fenerbahçeli arkadaşlarında bazıları üzgün oldugu için böyle yazıyordur yani oynadıgın her deplasmanı kaybetmişsin , 5 yıldır yendiğin rakibine yine bu yıl puan vermişsin kendi evinde. Yani Fenerbahçe stres ve telaş içinde bunlar normal.
Ayrıca oyun oyun diyor bazı arkadaşlar da sanırım maç sonrası programların yada Rıdvan'ın etkisinde kalmışlar biraz. Yani açıp bir istatisliklere bakmak lazım önce :) .
Ha ama doğru Beşiktaş pozsiyon verince Fenerbahçe'nin iyi oyunu , ama biz 2.yarı ezici oyunla tek kale oynayınca Aykut Kocamanın sistemi :)
Rıdvan Fenerbahçe çok pozisyon buldu ama iyi oynamadı dedi.Gerçekten çok etkide kalmışız.
besiktas1903
20.Eylül.2010, 21:53
oynadigimiz tum takimlar bize karsi baya pozisyon buldu bu sezon.
A.FaruK
20.Eylül.2010, 22:09
Sergen'in etkisinde kalmaktansa Rıdvan'ı tercih ediyoruz.
GeNç KaRTaL
20.Eylül.2010, 22:13
Guti maçın sonlarına doğru fiziksel olarak oyundan düşmesine rağmen çıktı ve o dakikada o boşluğu görererek 1 puanı kazanmamızı sağladı.Helal olsun vallahi.Sezon başında alındığında çok sevinmiştim.Gösterdiği performansla bu sevincimizi boşa çıkarmadı.
Penaltı vuruşu sırasında acayip heyecanlandım.İlk başta Volkan dokununca aha geçen sezonki gibi yine penaltıyı gole çeviremedik dedim ama Allah'tan top filelere gitti.Geçen sezon yapamadığımızı bu sezon yaptık.En azından şimdilik Fenerbahçe'nin evindeki maçlarda sürekli kazanmasına bir dur dedik.
Bir de @titates
Beşiktaş'ın penaltı pozisyonu haricinde pozisyonu yok diyorsun da İbrahim Toraman'ın pozisyonu ve Bobo'nun Quaresma'nın dönen topundan bulduğu pozisyon da mı gol pozisyonu değil? Evet Fenerbahçe dün akşam çok net pozisyonlar buldu.Bunun da bazı sebepleri var.Bana göre Quaresma'nın Aurellio'ya ceza sahasında attığı topu Volkan'ın engellemesi de pozisyondur.Volkan,Hakan gibi müdahale etmekte sıkıntı yaşasaydı Aurellio boş kaleye bıracaktı o pozisyonda.Tamam bunu kendi yakaladıklarınızı göz önünde bulundurup pozisyondan saymayabilirsin belki ama Beşiktaş'ın penaltı pozisyonundan başka hiç pozisyonu yok demekte bana garip geldi açıkcası.
titates1
20.Eylül.2010, 22:23
o lafı bir kaç kere söyledim son söylediğimde hangi şekilde söyledim bilmiyorum
ilk mesajımdaki gibi söyleyeyim tekrar , penaltı pozisyonu haricinde bir tane pozisyonda bile aman gol olur demedim en ufak korku yaşamadım , her maç olabilecek her takımın bulabilceği pozisyonlardı onlar ancak bizim dün yakaladığımız fırsatlar çok netti
GeNç KaRTaL
20.Eylül.2010, 22:33
O pozisyonlar seni heyecanlandırmıyorsa yapacak bir şey yok.Çok da önemi de yok zaten.O değil de maçın sonucunu doğru tahmin eden 2 takım taraftarından tek kişi benim anket sonuçlarına göre.:icon_smile:
vuque
20.Eylül.2010, 23:48
O pozisyonlar seni heyecanlandırmıyorsa yapacak bir şey yok.Çok da önemi de yok zaten.O değil de maçın sonucunu doğru tahmin eden 2 takım taraftarından tek kişi benim anket sonuçlarına göre.:icon_smile:
Doğru tahmin etmek ayrı,gönlünden geçen olsun diye ankette gönlündekini işaretlemek ayrı (::)
Tahmin yarışmaları kısmında nice doğru tahmin eden var sonucu :)
Since-1907
21.Eylül.2010, 00:14
Sen Heralde yazılan yazıları anlamada problem çekiyorsun. Kitap okumanı öneririm. Maç öncesi Yenecegimizi düşünüyoruz. Herkez takımının Yenilecegi emin oldugu maçta bile takımının yenecegini düşünür. İyi futbolda oynadık ama olmayınca olmuyor. Derbi ve Deplasman oldugunu düşünürsek iyidir bu puan.
Birkez daha söylüyorum belki anlamazsın. Biz iyi futbolumuza ve Deplasmanda aldıgımız puana seviniyoruz. 3 Puan alsaydık bizim için daha iyi olacaktı ama olmayınca olmuyor.
ALTINA BİR PARAGRAF DAHA AYNISINI YAZAYIMMI ?
Neyse siz kendinizi çok pozisyon bulduk diye avutun.
Yukarıda yazdıklarımdan lütfen çok pozisyon bulduğumuzu alıntılayıp koyarmısın öncelikle.
Herkez takımının yeneceğini iddaa eder bu doğru fakat , böyle rahat bir maçmış edasıyla yazılan yorumlardan sonra , maçtan sonra deplasmanda 1 puanda iyidir demek gariptir.
Bu arada ders verir gibi yazı yazmışsın.Senden büyük olduğumu hatırlatırım.Büyük harflerle felan yazınca daha etkili olmuyor zorlama.
uAburak89
21.Eylül.2010, 00:39
Özetten anlaşıldığı kadarıyla oldukça zevkli ve pozisyonlu bir maç olmuş, izleyemediğim için üzüldüm. En güzel pozisyon Quaresma'nın müthiş volesini Volkan'ın başarılı bir şekilde kurtarmasıydı. İkisine de helal olsun.
uAburak89
21.Eylül.2010, 01:00
Bu arada hemen hemen herkes tarafından eleştirilen Cüneyt Çakır Şansal Büyüka'nın ortaya attığı iddiaya göre, yakın zamanda Şampiyonlar Ligi maçı yönetecekmiş, derbideki performansı çok beğenilmiş.
I3esiktas
21.Eylül.2010, 01:09
Yukarıda yazdıklarımdan lütfen çok pozisyon bulduğumuzu alıntılayıp koyarmısın öncelikle.
Herkez takımının yeneceğini iddaa eder bu doğru fakat , böyle rahat bir maçmış edasıyla yazılan yorumlardan sonra , maçtan sonra deplasmanda 1 puanda iyidir demek gariptir.
Bu arada ders verir gibi yazı yazmışsın.Senden büyük olduğumu hatırlatırım.Büyük harflerle felan yazınca daha etkili olmuyor zorlama.
Ben genel olarak konuşuyorum. Herkez çok pozisyon bulduk, çok iyi oynadık maçın hakkı 5-0 'dı diyor. Bak halen anlamada zorluk çekiyorsun. Hiç bir zaman rahat kazanırız diye birşey demedik. Takımımızın maç öncesi sadece Favori oldugunu söyledik. Bunuda Spor yorumcuları söyledi biz degil. Normal olarak Derbi + Deplasman olunca 1 Puan iyi diyoruz. Birdaha yazmak istemiyorum aynı yazıyı en az 5 kere yazdım çünkü. Benden 1 Yaş büyüksün ama maalesefki yukarda yazdıgım notu uygulamanı tavsiye ederim.
Since-1907
21.Eylül.2010, 01:54
Ben genel olarak konuşuyorum. Herkez çok pozisyon bulduk, çok iyi oynadık maçın hakkı 5-0 'dı diyor. Bak halen anlamada zorluk çekiyorsun. Hiç bir zaman rahat kazanırız diye birşey demedik. Takımımızın maç öncesi sadece Favori oldugunu söyledik. Bunuda Spor yorumcuları söyledi biz degil. Normal olarak Derbi + Deplasman olunca 1 Puan iyi diyoruz. Birdaha yazmak istemiyorum aynı yazıyı en az 5 kere yazdım çünkü. Benden 1 Yaş büyüksün ama maalesefki yukarda yazdıgım notu uygulamanı tavsiye ederim.
Benden alıntı yapınca bana söylenmiş kabul ederim ben.Maçla ilgili yorum yapmadım , ben iyi oynadığımızı düşünmüyorum ayrıca ilk yarı golden sonra çok iyidik ama nakavt edecek hamleyi yapamadık.2 yarı ztn 1-2 kontra hariç pozisyon bulamadık. 2 yarı top hep Beşiktaştaydı ama Beşiktaş bizim bulduğumuz kadar net pozisyonlar bulamadı.Maç boyunca iyi oynayan Bilica'nın bir hatasında penaltı oldu ve golü yedik.Ne Beşiktaş çok iydi ne de Fenerbahçe bana göre.
Her ne kadar Cristian-Alex değişikliği maçın kaderiylede oynasa bence , Aykut Kocaman'ın yanındayım.Yaptığı olumlu işler olumsuz işlerden daha fazla bana göre.Sabretmek Fenerbahçeliler için kötü bir sözcük ama Aykut hocaya bir sabredebilirsek güzel şeyler olabileceğini düşünüyorum.
Bu arada büyük olduğumu bir artistlik edasıyla söylemedim.Sadece konuşurken ders vermek yerine benim gibi normal maç tartışması yapar havasında konuşmasını istedim, yanlış anlaşılmasın
Passive Offside
21.Eylül.2010, 02:22
Bu arada hemen hemen herkes tarafından eleştirilen Cüneyt Çakır Şansal Büyüka'nın ortaya attığı iddiaya göre, yakın zamanda Şampiyonlar Ligi maçı yönetecekmiş, derbideki performansı çok beğenilmiş.
Cüneyt Çakır'ı beğenen arkadaşların, hakem temsilcilerinin, UEFA yetkililerinin; akli dengesi yerindedir umarım.
murat taşlı
21.Eylül.2010, 10:34
Bana göre Beşiktaş ın Fener e karşı 3 avantajı vardı o yüzden Fener kazanamadı.
1 - Querasma farkı (Bjk ya kesinlikle bir hava getirmiş son dakiakay kadar takımını ayakta tuttu.)
2 - Fizik-kondisyon (Fener 60 da yorulmaya başladı net bir şekilde hissedildi.)
3 - Hoca farkı (Aykut oyuncu değişikliklerini doğru kullanamadı halbuki bjk 2 tane mecburi değişiklik yapmak zorunda kalmışken .Zamanında ve doğru oyuncuları sahaya süremedi.)
SAİT71
21.Eylül.2010, 11:30
Hocanın değişikliklerle maça etki ettiği doğru, fakat son dakikada Bilica'nın kademe hatası yapması maçı bitiren nokta oldu. Diyelim ki savunmada Lugano Bilica taş gibi durup 90 dakikayı hatasız oynasa ve 1-0 kazansak Aykut Kocaman'ın yaptığı yanlış tercihler yada takımı geriye yaslaması bir hata olarak kabul edilmeyecekti.
Hani demek istediğim bazen hocanın yapabileceği ve yaptığı şeylerde takım oyuncularının kapasitesi kadardır. Sen istediğin kadar tembihle, azarla ama Bilica gibi bir dinamit varsa takımında son 5 dakikada kalsa rahat olmayacaksın. Mourinho'da olsa bu adama çare olarak birşey yapamazdı sanırsam. Çünkü beyin yapısı biyonik bir robot gibi. Hani robotu yaparsın, düzeniğini kurarsın. 1 saat güzel çalışır ama 5 dakika kala çıldırır dengesizleşir Bilica'da buna benziyor.