Log in

View Full Version : Fenerbahçe - Beşiktaş [5. Hafta]

Pages : [1] 2

TR.CaPTaiN
15.Eylül.2010, 14:21
http://www.yukleresim.com/images/27467322004444134129.png (http://www.yukleresim.com/) http://www.yukleresim.com/images/14747335464528489817.png (http://www.yukleresim.com/) http://www.yukleresim.com/images/72527021095142453786.png (http://www.yukleresim.com/)

Tarih: 19.09.2010

Saat: 20:00

Hakem: Cüneyt Çakır

DaveJones
15.Eylül.2010, 14:23
Takımın yükselişe geçmesi için çok iyi bir fırsat olacak. Bakalım değerlendirebileceklermi.

yunusgs
15.Eylül.2010, 14:26
İçimden bir ses derbinin berabere biteceğini söylüyor.Beşiktaş formda,Fenerbahçe ise çıkışa geçmek istiyor.1-1 berabere biter diye düşünüyorum.

footballer33
15.Eylül.2010, 14:26
Quaresma'nın bu maçta oynayacak olması kuşkusuz bizim için çok iyi bir gelişme, ama derbiler her zaman farklıdır. Ben bu maçta kaybedeceğimizi sanmıyorum, kazanmamız ise saha içi atmosfere ve çıkacak kadroya bağlı. Schuster çok uçuk bir sistem ya da kadro tercihinde bulunmazsa puansız ayrılmayız.

MeMo
15.Eylül.2010, 14:27
Derbilerdeki performansımız malum bu tip maçlar dışarıdan en az etkilenen maçlar bizim için.Seyirci avantajımızı iyi kullanır ve galip çıkarız diye düşünüyorum.

GebzeLi1907
15.Eylül.2010, 14:38
Schuster şu zamana kadarki felsefesini kadro secimini sürdürürse galip geliriz, beklenenden kolay şekilde.içerde seyirciyle buluştuğumuz ilk maç takım ne kadar kötü olursa olsun kadıköyün havası farklıdır.

Zekirdek
15.Eylül.2010, 14:41
Gökhan Gönül'ün oynama şansı olursa o kanat çok acayip olacak. Quaresma'yı tam durduramaz ama nispeten diğer maçlardaki etkisini azaltabilir.

Orta sahanın bu maç için kesinlikle 3'lü olması lazım. Sağ kanat savunmaya pek gelmese olur ama Stoch'un savunmaya yardımını arttırması şart.

Alex son 30 dakika girmesi ve tüm eforunu bu vakitte rakipte bir nebze yorgunken sarfetmesi daha yararlı olacaktır.

Yobo'nun durumu ne bilmiyorum ama kesinlikle oynaması lazım.

Selçuk-Topuz-Emre üçlüsünün maça başlaması daha yararlı olacaktır. Orta sahayı iyi tutmalıyız çünkü rakibin orta sahası çok sağlam. Necip-Ernst-Guti üçlüsüne yada Necip-Ernst önünde Guti şeklinde oynayacaklarından orta sahada dirençli olmalıyız. Orta sahamız önceki maçlardaki gibi olursa bu üçlü çok tehlikeli anlar yaşatabilir özellikle Guti pasları ile tehlikeli olabilir.

Hucümumuzdan biraz bahsetmek gerekirse Caner-Stoch çok uyumsuz oluyor. Çünkü Caner'de bir tedirginlik var hiç hücuma katkı yapmıyor ya adam kaçırırsam diye. Ve Stoch'un savunması çok az olduğu için orada çok büyük bir boşluk oluşuyor ve rakibe kalıyor orası. Andre Santos'un bu nedenle oynaması lazım. Stoch ile daha uyumlu bir ikili oluyorlar.

Niang'a gelicek olursak Niang Güiza'dan farklı bir oyuncu. Onu Güiza gibi kullanmak yanlış olur. Niang'ın çok fazla pozisyona girme yeteneği ve boşa kaçma gibi yeteneklerinin aksine Niang'ta bitirilicik yeteneği daha ağır basıyor. Bundan dolayı Mamadou Niang'ı topla buluşturmamız şart. Bu görev ise hücumdaki etkili oyuncularımızın yeteneklerine bağlı.

Bu maçın bir derbi mücadelesi ve evimizde olacağından kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü şu anda oynadığımız sistemi önceki maçlar ile ölçülemek istemiyorum. Çünkü o sistem karşı takımda kazanmak isterse işliyor. Rakip takım sizin karşınızda oyun oynatmamayı seçiyorsa Aykut Hoca'nın sistemi malesef işlemiyor. Buna örnek olarak takımda sürekli oynayan Stoch gösterilebilir. Bu sistemde kanatlar daha ileri çıktı ve taktiğe bir değişiklik olarak yansıdı. Stcoh Avrupa maçlarında daha iyi oynarken lig maçlarında o performansına göre bayabi sönük kaldı. Sönük kalmasının nedeni ise ligimizde futbol oynanmıyor. Takımlarımız özellikle Anadolu takımlarımız kapanıp 1 puan hedefiyle maça geliyorlar ve uygun pozisyonları bulurlarsa galibiyeti elde ediyorlar. Mesela geçen Kayserispor maçı gibi. Kayserispor'a desen maçı oynamadan size 1 puan yazalım kabul ederler. Maçta 1 puan havasında geçerken Yobo'nun sakatlığı durumu değiştirdi ve Aykur Hoca'mız yedek kadroda stoper bulundurmama hatasını yaparak maçı kaybetmemize neden oldu. Fakat Avrupa maçlarında durum böyle olmuyor takımlar açık oynuyor ve hedefleri galibiyet almak gol atmak olduğu için daha iyi oynuyoruz. Ondan dolayı Beşiktaş'ın sahada bulunacağı oyun anlayışına göre bir skor alacağımızı düşnüyorum.

Universal
15.Eylül.2010, 14:42
Ankette Fenerbahçe kazanır dedim; ama gerçekle bağdaşmıyor, kalbimin istediğini yazdım. Aklımın dediği ise: Beşiktaş bize fark atar. Öyle bir oynuyorlar ki bizim bu ruhsuz, suratsız, çökmüş, Young Boys'u PAOK'u yenemeyen takım Beşiktaş önünde esamesi okunmaz. 4-1 yeniliriz.

RaSenGan
15.Eylül.2010, 15:11
Çekişmeli bir maç olacaktır.Beşiktaş galibiyete daha yakın taraf gibi geliyor bana.Umarım berabere biter.

Varonil
15.Eylül.2010, 15:20
Fenerbahçe'de şu anda bütün takım Beşiktaş maçında iyi futbol oynanarak alınacak bir galibiyetin 3 puandan fazla şeyler getireceğinin farkında.Takım olarak büyük maçları nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz.Schuster'in Türkiye'deki ilk derbi maçı olması ve Beşiktaş'ın Perşembe günü Avrupa Ligi maçı olması dezavantajları sayılabilir.2-0 kazanacağımızı düşünüyorum bu maçı.

MeMo
15.Eylül.2010, 15:27
Aragones zamanında bile Beşiktaş'ı yendik.Ondan esamesi okunmaz gibi laflar boş.Beşiktaş yenebilir orası ayrı.

Varonil
15.Eylül.2010, 15:32
Young Boys ve Paok maçları ile daha oynanmamış bir maçı karşılaştırmanını da oldukça anlamsız olduğunu söyleyebiliriz.

vego
15.Eylül.2010, 17:12
Derbi Cüneyt Çakır'ın

15 Eylül 2010 12:19 | NTV Spor
Süper Lig'in 5. haftasında pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını Cüneyt Çakır'ın yöneteceği açıklandı.
http://media1.ntvspor.net//C/I/64/cuneythbr_JHKLV.jpg
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası dev bir maça sahne olacak. Türk futbolunun 2 büyüğü Fenerbahçe ile Beşiktaş, 19 Eylül Pazar günü saat 20.00'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelirken, bu önemli maçın hakemi de belirlendi.

Merkez Hakem Kurulu, derbide Cüneyt Çakır'ı görevlendirdi. FIFA kokartlı Çakır, bu sezon Trabzonspor'un Ankaragücü'nü 2-0, Bursaspor'un da Sivasspor'u yine 2-0 yendiği maçta görev almıştı.

Kariyerinin ilk Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yönetecek Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Dördüncü hakem olarak da Süleyman Abay görev yapacak.

Ligde 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler şunlar:

17 Eylül Cuma:
20.00 Trabzonspor-Manisaspor: Mustafa Kamil Abitoğlu

18 Eylül Cumartesi:
18.00 Sivasspor-Eskişehirspor: Bünyamin Gezer
18.00 Ankaragücü-Kasımpaşa: Tolga Özkalfa
20.30 Medical Park Antalyaspor-Kayserispor: Fırat Aydınus
20.30 Bucaspor-Galatasaray: Halis Özkahya

19 Eylül Pazar:
18.00 Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği: Suat Arslanboğa
20.00 Fenerbahçe-Beşiktaş: Cüneyt Çakır
20.30 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Konyaspor: Abdullah Yılmaz

20 Eylül Pazartesi:
20.00 Gaziantepspor-Bursaspor: Deniz Çoban

GebzeLi1907
15.Eylül.2010, 17:18
yav cüneyt cakırdan biz bıktık federasyon bıkmadı. her kritik macımızda bu adam illaki de karşıdan yana kullanıyor takdir haklarını.
ne kadar iyi hakem olursa olsun bizim maçlarda beğenmiyorum ben kendisini inşallah damga vuracak bi hatası olmaz adil bi maç yönetir.

Zekirdek
15.Eylül.2010, 17:32
O kadar diyorsunuz hakeme ama Fifa'nn gözünde en iyi Türk hakem. Birşey varki atıyorlar bu maça.

di canio
15.Eylül.2010, 17:59
Bu maça hangi hakem atanırsa atansın, eleştirilecektir illa ki en az bir takım tarafından. Cüneyt Çakır ülkemizin en iyi hakemidir bence. Böylesine büyük bir maç için ismi ilk akla gelen kişilerden birisidir.

ozaniel
15.Eylül.2010, 18:39
Bu maç Schuster'in olduğu kadar Aykut Kocaman'ın da ilk Türkiye derbisi. Zorlancağımızı fakat maçı kazanacağımızı düşünüyorum.

Ahmet Göktaş
15.Eylül.2010, 19:37
Derbilerde form falan etki etmez sonuca. Beşiktaş en formsuz zamanında Fenerbahçeyi 3-0 yendi , Fenerbahçede en kötü en dip dönemlerinde bizi yenmişti.

Maçın bol gollü olacağını düşünüyorum , umarım zevkli mücadele olur. Beraberlik iyi sonuçtur bizim için çünkü avantajlı durumda olan biziz ve bunu korururuz. Tek korkum derbilerde hep favorilerin kaybetmesi.

MeMo
15.Eylül.2010, 19:41
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ligdeki derbilerinde favorinin kaybetmesi gibi bir durum yok aslında.Son 5 senedeki ligdeki maçlarda 1 kere yenilmiş Fenerbahçe,Beşiktaş'a karşı.

Lucas Neill
15.Eylül.2010, 20:45
Bjk'nin kazanacagini düsünüyorum ve bol gollü bi mac bekliyorum.

anil luque
15.Eylül.2010, 22:45
Hazır Feberbahçe'yi pek iyi bir durumda olmadan ve biz de güzel bir form grafiği yakalamışken kazanırız inşallah.. 2-1 gibi bir sonuç bekliyorum. FB yine öne geçer ama sonlara doğru kondisyonumuz ağır basar..

Ahmet Göktaş
16.Eylül.2010, 00:15
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ligdeki derbilerinde favorinin kaybetmesi gibi bir durum yok aslında.Son 5 senedeki ligdeki maçlarda 1 kere yenilmiş Fenerbahçe,Beşiktaş'a karşı.

Geneli söylüyorum ben ligde değil , böyle bakarsak son 10 yılda şu kadar son 20 yılda bu kadar diye gidersek yanılırız. Derbilerde genel olan birşeydir favorilerin kaybetmesi.Yani dediğinde doğru tabi kardeşim son 5 yılda büyük bir Fb üstünlüğü var derbilerde. Ben gerçi her zamanki gibi emin değilim bu maçta , yani Fenerbahçe yenerse de kızmam takımıma öyle çok çünkü en azından Deplasmanda Fenere yenildik derim.

TR.CaPTaiN
16.Eylül.2010, 01:09
Fenerbahçe için nefes alma maçı, Beşiktaş için ise kendilerini ciddi şekilde test etme maçı olacaktır. Beşiktaş bu maçtan puansız ayrılırsa büyük bir kayıpları olmaz. Çünkü herhangi bir kayıp halinde en kötü ihtimalle Fenerbahçe ve Galatasaray ile aynı puanda olacaklar ve deplasmandaki 1 derbi maçını tamamlamış olacaklar. Fenerbahçe için ise tamamen olmasa da büyük oranda ölüm-kalım maçı olacak. Çünkü bu takım bu sezon henüz büyük hiçbir maçtan galibiyetle ayrılamadı. Özellikle son yıllarda derbilerden başarıyla ayrılan Fenerbahçe eğer bu büyük maçtan galibiyetle ayrılamazsa bu sezon iyice karanlığa doğru yol alabiliriz.

Derbilerin atmosferinin farklı olması nedeniyle Fenerbahçe'den galibiyet bekliyorum.

Aykut Kocaman'ın son antremanda denediği takım;

http://www.footballuser.com/Formations/2010/09/19805_Fenerbahçe_SK.jpg (http://www.footballuser.com/19805/Fenerbahçe_SK)

anil luque
16.Eylül.2010, 01:23
Özellikle şu çizgi defans olayını yapmaya başladık ya Alex'in defans arkasına atacağı toplar korkutuyor beni , başka türlü gol yemeyiz bence..

Ahmet Göktaş
16.Eylül.2010, 01:33
Özellikle şu çizgi defans olayını yapmaya başladık ya Alex'in defans arkasına atacağı toplar korkutuyor beni , başka türlü gol yemeyiz bence..

Zaten son 5 yılda fenerden tüm yediğimiz goller Alex imzalı :icon_biggrin:

GodfatheR
16.Eylül.2010, 01:36
Bu maçta Alex'in kulübede olacağına eminim :/

Cengo
16.Eylül.2010, 02:00
--------------- Niang --- Semih -----------------

Stoch ------- Emre --- Cristian --------- Dia

Caner ---- Yobo ---- Lugano ------ Gökhan

--------------------- Volkan -----------------------

Bence oynanması gereken kadro bu.

RaSenGan
16.Eylül.2010, 02:08

Yobo sakat abi.

Night_Mare17
16.Eylül.2010, 03:07
Selçuk oynar bir şey fark etmez :n: :n: :n:

M.O.S.H
16.Eylül.2010, 03:41

caner yerine santos cristian yerine selçuk olursa daha iyi olur.

Cengo
16.Eylül.2010, 11:01
Yobo sakat abi.

Önemli bir şey olsa açıklarlardı, oynar yine.

Universal
16.Eylül.2010, 11:11
Kazım'ın bu maçta forma giyeceğini düşünüyorum. Antremanda ki performansı en üst seviyedeymiş.

caner yerine santos cristian yerine selçuk olursa daha iyi olur.

Bu yoruma katılıyorum.

bjk4ever
16.Eylül.2010, 11:28
Ben de Alex'in kale onundeki becerisi ve Niang'a atacagi savunma arkasi toplardan korkuyorum. Alex'i kitlersek FB'nin duran toplar veya Emre'nin veya Stoch'un sutlari disinda silahi kalmaz, ki bu konuda orta alan ve kalecimize guveniyorum, acik vermeyiz. Tum mesele Alex'i kitlemek, ki sirf bunun icin bile Aurelio veya Fink oynayabilir.

Sekopej
16.Eylül.2010, 13:23
Cristian yerine Selçuk'u denemiş Mehmet Topuz yerine de Kazım'ı. Mehmet iyi niyetli ama kanat oyuncusu değil, hücumda zaten sıkıntı var, kanatların daha çok ileri destek vermesi gerek. Kazım için de büyük şans, Güiza ve Kazım hakkında, onlar çalışmaya devam ederlerse elbette kullanırım, değişmezlerse yollar ayrılabilir gibi laflar söylemişti Aykut Kocaman. Takımda kalmak istiyorsa Kazım, bu maç sınırlarını zorlamalı.

Gökhan defansta oynayacak, Yobo takımla çalışmıyor henüz ama daha 3 gün var, oynayacak duruma gelebilir. Selçuk oynarsa eğer orta sahada Santos sol bekte başlar. Dia ve Cristian yedek oturur, Yobo'nun durumuna göre de tribüne çıkacak isim belli olur.

ozaniel
16.Eylül.2010, 13:29
Bence Aykut Kocaman içinde bir dönüm noktası, Alex'le mi oynayacak, Alex olmadan mı oynayacak? Alex olmadan oynamanın manası daha dirençli bir takım oluşturmaksa bunu görmek için en uygun maç Beşiktaş maçı.
Ayrıca Kazım'ın oynamaması Fener için daha faydalı olur bence, Kazım saatli bomba gibi oyuncu. Mehmet Topuz o bölgede bence daha faydalı olur.

Sekopej
16.Eylül.2010, 13:34
Alex ile oynayacak, şu anda Alex olmadan alınacak yenilgi taraftar ile arasını daha da açabilir, bu nedenle geçtiğimiz senelerde derbilerde takım nasıl oynuyorsa öyle oynatacak.

Kazım geçen sene Galatasaray maçını kazandırmıştı, Beşiktaş maçında da iyi oynarken gereksiz gördüğü bir kırmızı kart vardı. Eğer kalmak istiyorsa Kazım, bu maç tam ona göre. Kasımpaşa maçıyla Kazım'ı kazanamazsın, Beşiktaş maçı derbi olduğu için ve uzun süredir kadroya girmediğinden, takıma yeniden alınmak adına hırslı olabilir. Tabi daha 3 gün var, dün Kazım'ı denemiş, bugün Mehmet'i ya da Dia'yı deneyebilir, kesin bir şey yok şu anda.

MeMo
16.Eylül.2010, 13:36
Alex,Santos kilit isimler olacak bizim açımızdan.

A.FaruK
16.Eylül.2010, 13:55
Bence Beşiktaş kazanır. ( Yanlış anlamayın totem yapıyorum :) )

sananes
16.Eylül.2010, 14:41
Mehmet Topuz ön libero oynayabilir bu takımda en fazla bu kadar yeteneği ne kanat oynayabilir ne Alex'in yedeği olabilir aldığı her topu geriye oynadı Kayseri maçında.Abartmıyorum her topu.Gücünden ve mücadele yeteneğinden yararlanıp Emre'nin yanına monte etmeliyiz onu.Kazım'a da artık açılmalı takımın kapıları çok ihtiyaç var şu sıralar

Since-1907
16.Eylül.2010, 16:17
Kazım antremanlarda çok iyi performans gösterdiği için ilk 11 olarak denemiş Aykut hoca.Eğer oynarsa kendisi açısından son şans , iyi değerlendirmesi lazım.Mehmet Topuz'dan sağ kanat oyuncusu olmuyor maalesef çok zorlamamak lazım.Sürekli içe katetmek istiyor.Sağda ya Kazım ya da Dia oynamalı bu maç.Mehmet ortada düşünülebilir ama bu maç onu yapmak biraz sakat olabilir çok hücum bir kadroyla çıkmış oluruz Emre-Mehmet Topuz ikilisiyle.Emre-Selçuk oynamakta fayda var.

Alex'in ilk 11 olarak başlayacağını düşünüyorum.Derbilerde iyi performans sergiliyor Alex.Aykut hoca onu yedek olarak soyundurursa bu kötü dönemde çok büyük bir risk almış olur.

Derbilerde önceki performansların bence hiç bir önemi yok.Havası-ortamı çok farklı derbilerin.Saha ve seyirci avantajlarımızıda kullanarak maçı kazanacağımızı düşünüyorum.

GodfatheR
16.Eylül.2010, 16:30
Derbilerin efendisi Fener!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Eylül Pazar günü yapılacak sezonun ilk derbisi öncesi, Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor.

Bu sezona sıkıntılı başlayan Fenerbahçe, pazar günkü rakibi Beşiktaş ile ligde oynadığı son 10 maçtan 7'sini kazanıp, 2'sinde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Sarı lacivertliler, Galatasaray ile oynadığı son 11 lig maçından ise 9'unu kazanıp, 1'inde berabere kalıp, yine sadece 1'ini yitirdi.

Ezeli rakipleri ile yaptığı son 21 lig maçında sadece 2 kez yenilen, 16'sını kazanan, 3'ünde de berabere kalan ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda rakip fileleri toplam 34 kez havalandırıp, kalesinde 15 gol gördü.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Süper Lig'de yapılan son 10 maçın sonuçları şöyle:

18.09.2005 BJK İnönü
Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2

26.02.2006 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2

19.11.2006 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-0

05.05.2007 BJK İnönü
Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-1

03.11.2007 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1

29.03.2008 BJK İnönü

29.11.2008 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1

03.05.2009 BJK İnönü

21.11.2009 BJK İnönü
Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-0

18.04.2010 FB Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-0

DERBİ FAKİRİ KARTAL

Spor Toto Süper Lig'de 19 Eylül Pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, ezeli rakiplerine karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiledi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 20 lig maçında sadece 4 galibiyet alabildi.

Ezeli rakipleriyle yaptığı son 20 lig derbisinden 13'ünü yitiren, 3'ünde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 4 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.

Beşiktaş, son 20 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 24 gol atarken, kalesinde ise 32 gol gördü.

''Kara Kartallar'', son 5 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 10 lig maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, 7 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 10 maçtan ise 3'ünü kazandı, 6'sını yitirdi, 1'inde de eşitliği bozamadı.

LigTV

tarikko
16.Eylül.2010, 16:51
Kazim'in oynamasi iyi olacak.Kazanmamiz lazim Kazim'i.Ve de cok etkili olacagini dusunuyorum.Sag bekte Gokhan oynar umarim.Cunku Quaresma'yi durdurma sansi yuksek bir oyuncu.Okan oynarsa orada Quaresma istediklerini daha iyi yapar.Alex'in de oynamama ihtimali yok bence ki oynatilmali da zaten.Dia ve Semih sonradan girecek oyunculardan olacaklardir macin gidisatina gore.

Bakalim zor bir mac bizi bekliyor insallah bu maci kazasiz belasiz atlatip cikisa geceriz bu mac ile birlikte..

Varonil
16.Eylül.2010, 17:03
Kazım için bu maç tekrardan teknik heyetin ve taraftarların gözüne girebilmesi için çok ciddi bir fırsat.Eminim bu da onun farkında ve bu motivasyon ile maça hazırlıyordur kendini.

Bunu söyleyeceğimi düşünmezdim ama Selçuk ilk 11'de başlamalı bu maçta Cristian'ın yerine.Mehmet Topuz da olabilir aslında mücadele ve fizik gücü yüksek olmasından dolayı.

Fizik gücümüz oldukça üst seviyede olmalı.Yobo Beşiktaş maçında oynayabilecek duruma gelebilirmiş ama son kararı Aykut Kocaman verecek.Bilica oynarsa da o da maça ayrı bir motivasyonla çıkar geçen seneki penaltı noktasını kazma olayından dolayı.Gökhan Gönül ilk 11'de başlarsa Quaresma'yı durdurabileceğini düşünüyorum ama Guti'ye de önlem almalıyız.

Hala Aykut Kocaman'ın kafasındaki ilk 11'i net olarak belirlediğini düşünmüyorum,maç saatine kadar çok şeyler değişebilir.

GeNç KaRTaL
16.Eylül.2010, 17:05
Performans olarak şu an daha iyi olan tarafın biz olduğumuz kesin.Ancak bir o kadar kesin olan daha bir şey var ise bu durumun derbinin sonucuna çok fazla tesir etmediği gerçeği.Fenerbahçe ligde son dönemde derbilerde çok üstün bize karşı olsun,Galatasaray'a karşı olsun.Ev sahibi olmaları önemli bir avantaj.Düşüşe geçtikleri şu dönemde kazanıp işleri yoluna sokmak isteyecekler.Bizde bu sezon durum daha farklı.Önceki sezonlara oranlı oyun anlayışımız daha farklı ve maçın kaderine etki edebilecek önemli ayaklara sahibiz.Schuster ile birlikte değişen zihniyetin bu maçtada etkisini göstermesini umuyorum.Bir de Quaresma'yı sağ kanatta kullanırsak daha etkili olabiliriz.Fenerbahçe'nin sol tarafı savunma açısından daha güçsüz çünkü.Son olarak umarım maça hakem hataları damga vurmaz ve inşallah maçı kazanan taraf biz oluruz.

TR.CaPTaiN
16.Eylül.2010, 23:46
Selçuk antremanda sakatlandı. Büyük ihtimalle derbide yok. Aykut Kocaman, Kazım--Mehmet--Emre--Stoch dörtlüsünü deniyor. Ligtv

Sekopej
17.Eylül.2010, 00:48
Beşiktaş Kadıköy'de de bu kadar ofansif oynarsa ve savunmayı bu kadar öne çıkartırsa, tahmin edilenden çok kolay bir maç olur Fenerbahçe adına. Öyle oynamalarını umuyorum.

RaSenGan
17.Eylül.2010, 00:54
Bu akşamki maçtan sonra Fenerbahçe'yi galibiyete daha yakın taraf olarak görüyorum.

MeMo
17.Eylül.2010, 01:02
Hiç sanmıyorum Beşiktaş'ın öyle oynayacağını Serkan abi.Schuster böyle bir hata yapmaz...

Sekopej
17.Eylül.2010, 01:06
Tabata yerine Aurelio ya da Necip oynar, Quaresma ilk 11 başlar, diğer oyuncular da yabancı oyuncuların seçeneğine göre belirlenir.

Sahaya çıkan oyunculardan çok anlayış önemli, Beşiktaş'ın bu sezon oynayacağı en ciddi rakip olacak Fenerbahçe.

Fenerbahçe orta sahada Emre ve Mehmet'i oynatırsa, işte o zaman değişik olur. Bu ikiliyi bir arada hiç oynamadı, böyle bir maçta oynatmak ne sonuçlar verir bilemeyiz. Ama keyifli bir maç olacak diye düşünüyorum, tempolu bir maç olur.

GodfatheR
17.Eylül.2010, 01:11
Umarım orta saha Stoch-Topuz-Emre-Kazım'dan oluşur önelrinde Alex ilerde Niang'la başlarız. Yenileceksek hücum oynayarak yenilelim. Ama çok tempolu bir maç olacağını 3-2 , 3-1 gibi bir skorla kazanacağımızı düşünüyorum.

LaigLeNoiR
17.Eylül.2010, 01:15
Hakan
Ekrem
Zapo
Toraman
Üzülmez
Ernst
Necip
Guti
Quaresma
Hilbert (Tabata)
Bobo

Böyle bir ilk 11 ile çıkarız diye tahmin ediyorum.

Güzel ve zevkli bir derbi olur ve sonucunda da 3 puanla ayrılırız inşallah.

Ahmet Göktaş
17.Eylül.2010, 01:42
Bu akşamki maçtaki gibi hırslı ve golü son ana kadar isteyen, yılmayan umutuszluğa kapılmayan ve korkusuz bir oyun oynarsak galip geliriz. Bu akşamki maç güven verdi bana. Tabii bu akşamki gibi şanssızlık olmaz her maç 90 dk. bastırıpda 90.dakikada bulmayız bu kez golü :) Güzel maç olsun , mümkünse hakemin adını hiç duymayalım maçtan sonra.

GeNç KaRTaL
17.Eylül.2010, 02:02
Ortasahamızın kesinlikle Ernst-Necip[Aurellio]-Guti 3 lüsünden oluşması lazım.Savunmayı da bu geceki gibi önde kurmamalıyız.Tabii Schuster bunları bizden daha çok düşünüyordur.Onun düşündükleri sahada olacak.

Universal
17.Eylül.2010, 10:15
Ferrari derbide oynaması zor bir ihtimalmiş, dünkü maçta sakatlanmış.

Kaynak: http://www.ntvspor.net/haber/futbol/23376/ferrari-derbide-supheli

A.FaruK
17.Eylül.2010, 10:31
Beşiktaş dün izlediğim kadarıyla tek sıkıntıları topu son noktaya taşımakta. Rakibi o yarı alanda boğuyor ama en son adama topu atamıyorlar. Ferrari oynar mı bilemiyorum ama oynarsa kendi adıma sevinirim. Çok ağır kalıyor geride. Beşiktaş savanuma olarakta ilerde oynuyor bu avataj mı olur dezavantaj mı göreceğiz. Tekrardan Beşiktaş kazanır diyorum.

nannar
17.Eylül.2010, 10:32
Derbi maçı olduğu için favori göstermek çok da anlam ifade etmez. FB-GS olsa maç kadıköyde olduğu için FB favori olurdu ama söz konusu BJK olunca işler biraz değişir. Şahsi fikrim Kazım oynarsa maçın atmosferini kaldıramayıp kırmızı kartla oyun dışı kalabilir. Quaresma ve Guti içinse en ciddi sınavlardan biri diyebiliriz...

bjk4ever
17.Eylül.2010, 11:08
Bu akşamki maçtaki gibi hırslı ve golü son ana kadar isteyen, yılmayan umutuszluğa kapılmayan ve korkusuz bir oyun oynarsak galip geliriz. Bu akşamki maç güven verdi bana. Tabii bu akşamki gibi şanssızlık olmaz her maç 90 dk. bastırıpda 90.dakikada bulmayız bu kez golü :) Güzel maç olsun , mümkünse hakemin adını hiç duymayalım maçtan sonra.

Harbiden gerekirse yenilelim, ama hakem hata yapmasin. Hakemleri maclara yaptigi etki artik inanilmaz boyutlara ulasiyor, en guzel ornegi gecen seneki FB-BJK macidir. Hakem pazar gunu catir catir yonetsin, tribunden etkilenmesin, ne gorduyse dogru sekilde calsin tek temennim bu. Son yillarda derbilerde surekli kiyim kiyim kiyiliyoruz, Kadikoy'de ve Sami Yen'de hakemler cok basit ve sacma sekilde bize eksik birakirken rakiplere hersey serbest oluyor, insallah degisir bu anlayis, adil bir sekilde yonetsin, dayak yememize goz yummasin yeter (biz dayak atarsak ayni sekilde).

anil luque
17.Eylül.2010, 11:14
Benim son zamanlarda hatırladıklarım 2-1lik skorlarla yenildiğimiz ve ismet arzumanla bünyamin gezerin yönettiği maçlar. bunun dısında son maç hüseyin göçek faciası tabi.
İnşallah maçtan sonra bu sayfalar güzel oyunuyla maçı kazanan takımı tebrik mesajlarıyla berabere biterse de her iki takıma övgü mesajlarıyla dolar..

Universal
17.Eylül.2010, 11:26
Beşiktaş umarım önde basan bir takım kurmaz, kurarsa işi çok zor olur; çünkü Fenerbahçe yoğun bir pres kuracak. Buda büyük avantaj sağlayabilir.

bjk4ever
17.Eylül.2010, 12:18
Savunma cizgisi olayini cok abartiyoruz nedense. Ozellikle kendi sahanda oynuyorsan bunu yapmak zorundasin. Sen eger rakip sahada ofansif oynamak istiyorsan ve rakibin zayifsa bu mecburi birsey, kaleci ile defans arasinda 20 metre birakip rakip yari alanda oynayamazsin, takimin boyu 80 metreye cikar. Dis saha maclarinda savunmayi o kadar ileride kurmuyoruz, Karabuk, Helsinki vs maclarinda goruldu, sadece Plzen, Buca ve Vikingur maclarinda yapmistik bunu, ki Kadikoy'de savunma o kadar one cikmayacak kesinlikle. Anlamiyorum, defansif oynatsa korkak denir, kucuk takim gibi oynatiyor denir, elinde Guti Quaresma var hala korkuyor denir, simdi ofansif ve buyuk takim gibi oynatiyor, o zaman da elestiriliyor. Benim gormek istedigim 11:

Cenk
Toraman Zapo Ferro Uzulmez
Aurelio
Ernst Guti
Quaresma Bobo Ismail

Bekledigim 11:
Cenk
Ekrem Toraman Zapo Ismail
Ernst
Necip Guti
Nihat Bobo Q7

Cengo
17.Eylül.2010, 12:26
Selçuk antremanda sakatlandı. Büyük ihtimalle derbide yok. Aykut Kocaman, Kazım--Mehmet--Emre--Stoch dörtlüsünü deniyor. Ligtv

Yobo da oynasa ne güzel olur, olması gereken 11lerden birini en zor maçta deniyor hadi bakalım.

Revolution
17.Eylül.2010, 12:43
Beşiktaş çok formda ama Fenerbahçe bunu hep yapıyor, işler kötü giderken 1 derbi kazanıp galibiyet serisi yakalıyor ve şampiyonluğa oynuyor. Bu gelenek ( :) ) nedeniyle Fenerbahçe diyorum.

MeMo
17.Eylül.2010, 13:12
Beşiktaş umarım önde basan bir takım kurmaz, kurarsa işi çok zor olur; çünkü Fenerbahçe yoğun bir pres kuracak. Buda büyük avantaj sağlayabilir.

İnşallah kurmaz ya...

World Hollow o1
17.Eylül.2010, 13:36
Güzel maç olacak BJK'nin defansı çok ağır, araya atılacak toplarla dia veya niang iyi hareketlenen oyuncular..

bakalım neler olacak çok zevkli maç olacaktır diye düşünüyorum.. :)

eGowiCh
17.Eylül.2010, 13:52
Aykut Kocaman intihar ediyor resmen. Sene başından beri maç oynamamış Kazım'ı bu maçta ilk onbir oynatırsa bence bunun adı intihardır. Kaldı ki Kazım'ın bölgesinde M.Topuz ve Dia oynayabilir. Anladığım kadarıyla Dia bu maçta da yedek kalacak. Yahu bu Dia'yı yedek bırakmak için mi transfer etti bu adam? 6-7 milyon Euro verip alıyorsun, Dia için "Bizi her maç 3-4 gol pozisyonuna sokmasını bekliyoruz." diyorsun ve adamı sürekli yedek oturtuyorsun. Aykut Kocaman'ı anlamak mümkün değil.

Beşiktaş zorlanmadan kazanır diye düşünüyorum. Skor tahminim 1-0 veya 2-0 Beşiktaş lehine.

eXcitinG
17.Eylül.2010, 14:04
İki takımın da artıLarı ve eksiLeri var. Herkes Stoch, ALex, Dia, Niang diyor ama Fenerbahçe daha geçen hafta bu dörtLü iLe Kayseri depLasmanında pozisyon buLamadı. Karşısında her yerden atak üretebiLme kapasitesine sahip bir takım var. Quaresma, Bobo ve Guti nin sahada oLduğu orta saha da Ernst,Guti ve Necip iLe oynayan Beşiktaş ın her an rakip kaLede tehLike üretebiLeceği hiç hesaba katıLmıyor. Beşiktaş ın savunma arkasına atıLan topLardan pozisyon yediği söyLeniyor ama Şu anda Beşiktaş Ligin en az goL yiyen 2.takımı. Fenerbahçe Ligin en fazLa goL yiyen takımı. Kim daha fazLa defansif zaafiyet gösteriyor acaba.

Bu maçı kontroLLü oynamaya çaLışan taraf kaybeder. Kim aman topu aLayım, yana atayım, soLa atayım zorLarsam iLeri çıkarım feLsefesi iLe oynarsa kaybeder.

bjk4ever
17.Eylül.2010, 14:29
Aykut Kocaman intihar ediyor resmen. Sene başından beri maç oynamamış Kazım'ı bu maçta ilk onbir oynatırsa bence bunun adı intihardır. Kaldı ki Kazım'ın bölgesinde M.Topuz ve Dia oynayabilir. Anladığım kadarıyla Dia bu maçta da yedek kalacak. Yahu bu Dia'yı yedek bırakmak için mi transfer etti bu adam? 6-7 milyon Euro verip alıyorsun, Dia için "Bizi her maç 3-4 gol pozisyonuna sokmasını bekliyoruz." diyorsun ve adamı sürekli yedek oturtuyorsun. Aykut Kocaman'ı anlamak mümkün değil.

Beşiktaş zorlanmadan kazanır diye düşünüyorum. Skor tahminim 1-0 veya 2-0 Beşiktaş lehine.

Bazi arkadaslar ben Dia transferini kotulerken cok konusmustu burada. Bunlarin olacagini evvelden gormek zor degil. Elinde o kadar yerli sag kanat oyuncusu ve yabanci varsa bu adam kulubede oturur, kulubede oturacak adama da 7 milyon euro verilmez, cok normal kulubede oturmasi Dia'nin.

Addolorato
17.Eylül.2010, 14:36
Issiar Dia tek başına maç alabilecek kapasiteye sahip bir oyuncudur. Eğer oynatırlarsa görürsünüz. Derbiye gelince bence Beşiktaş alır.

LeqenDary
17.Eylül.2010, 14:47
Fenerbahçe kötü giderken bir derbi kazanıp sonra morallenip seri galibiyetlerle şampiyonluğa ortak oluyor .Bu son yıllarda hep böyle oldu .Bu maçta favorim Fenerbahçe ama eğer kazanamazsa onlar adına işler karışır .

MeMo
17.Eylül.2010, 14:54
Bazi arkadaslar ben Dia transferini kotulerken cok konusmustu burada. Bunlarin olacagini evvelden gormek zor degil. Elinde o kadar yerli sag kanat oyuncusu ve yabanci varsa bu adam kulubede oturur, kulubede oturacak adama da 7 milyon euro verilmez, cok normal kulubede oturmasi Dia'nin.

Hala konuşuyorum 2 yabancı boşa var Guiza ve Bilica bunlar olacağına Dia olsun o yabancıların yerine.Aynı şeyleri yazıp duruyorsun.Biz burda senle tartışırken geçen senenin sonundaki performansı da göz önüne alıyorduk...

Sekopej
17.Eylül.2010, 14:55
Dia'ya 7 milyon mu verildi? Hiç haberim yok.

Yabancı sınırı sebebiyle Dia oynayamıyor, sağ kanatta Mehmet Topuz da istenileni tam olarak veremediği için Kazım'ı kullanma düşüncesi var Aykut Kocaman'ın. Alex'in olmadığı bir takımda Dia rahatlıkla oynar.

Niang, Stoch, Alex, Dia'yı bir arada oynatırsanız savunmaya yardım etmezlerse çok sıkıntı yaşarsınız. Alex'in olmadığı bir 4-3-3 düzeni denerse ilerleyen haftalarda Dia elbette oynayacaktır. Alex'in bu takımda 1 sene var, Dia uzun yıllar olacak.

Hem ben de artık Alex üzerine kurulu sistemden vazgeçilsin diyenlerdenim ama bu maçta Alex'e ihtiyaç var, defansın arasına top atabilecek en iyi oyuncu, Niang ile uyumsuzluk yaşamazlarsa bu şekilde çok pozisyon buluruz.

Beşiktaş ligin en az gol yiyen takımlarından olabilir ama kalesinde verdiği pozisyonlar çok fazla, ciddi rakiple karşılaşmamış olması avantajları, değerlendiremedi rakipleri pozisyonları. Böyle bakacaksak Fenerbahçe de ligin en çok gol atan 2. takımı.

Takımda son yıllarda derbiler için kazanılmış aşırı bir özgüven var, son 5 senede birer defa yenebildi Beşiktaş ve Galatasaray Fenerbahçe'yi, geçen sene 3-0 biten maçta zaten neler olduğunu hatırlıyoruz, sonra hakemden bahsediliyor.:)

Umarım hakem hatalarının hiç konuşulmadığı bir maç olur. Fenerbahçe elinde son kalan ipe sıkı sıkı tutunmak isteyecektir, maça basılı başlayıp erken gol bulabilirse, Beşiktaş risk aldığı anlarda daha kolay pozisyonlar bulabilir. Geriye düşerse eğer, maçı çevirmesi kolay olmayacaktır, psikolojikman etkilenecektir oyuncular, o nedenle mutlaka ilk golü atmalı Fenerbahçe yoksa çok zorlanır.

eXcitinG
17.Eylül.2010, 15:05
Dia'ya 7 milyon mu verildi? Hiç haberim yok.

Yabancı sınırı sebebiyle Dia oynayamıyor, sağ kanatta Mehmet Topuz da istenileni tam olarak veremediği için Kazım'ı kullanma düşüncesi var Aykut Kocaman'ın. Alex'in olmadığı bir takımda Dia rahatlıkla oynar.

Niang, Stoch, Alex, Dia'yı bir arada oynatırsanız savunmaya yardım etmezlerse çok sıkıntı yaşarsınız. Alex'in olmadığı bir 4-3-3 düzeni denerse ilerleyen haftalarda Dia elbette oynayacaktır. Alex'in bu takımda 1 sene var, Dia uzun yıllar olacak.

Hem ben de artık Alex üzerine kurulu sistemden vazgeçilsin diyenlerdenim ama bu maçta Alex'e ihtiyaç var, defansın arasına top atabilecek en iyi oyuncu, Niang ile uyumsuzluk yaşamazlarsa bu şekilde çok pozisyon buluruz.

Beşiktaş ligin en az gol yiyen takımlarından olabilir ama kalesinde verdiği pozisyonlar çok fazla, ciddi rakiple karşılaşmamış olması avantajları, değerlendiremedi rakipleri pozisyonları. Böyle bakacaksak Fenerbahçe de ligin en çok gol atan 2. takımı.

Takımda son yıllarda derbiler için kazanılmış aşırı bir özgüven var, son 5 senede birer defa yenebildi Beşiktaş ve Galatasaray Fenerbahçe'yi, geçen sene 3-0 biten maçta zaten neler olduğunu hatırlıyoruz, sonra hakemden bahsediliyor.:)

Umarım hakem hatalarının hiç konuşulmadığı bir maç olur. Fenerbahçe elinde son kalan ipe sıkı sıkı tutunmak isteyecektir, maça basılı başlayıp erken gol bulabilirse, Beşiktaş risk aldığı anlarda daha kolay pozisyonlar bulabilir. Geriye düşerse eğer, maçı çevirmesi kolay olmayacaktır, psikolojikman etkilenecektir oyuncular, o nedenle mutlaka ilk golü atmalı Fenerbahçe yoksa çok zorlanır.

Fenerbahçe ciddi rakipLerLe karşıLaşmadan Ligin en kötü savunması durumundaysa ciddi ekip iLe karşıLaşınca o zaman oLacakLarı bende düşünemiyorum.

BırakLım bu ciddi rakipLer iLe karşıLaşma bahaneLerini. Beşiktaş Fenerbahçe den 1 ay önce açtı sezonu. 10 tane daha fazLa maç yaptı. Biz ağLamıyoruz da siz her seferinde ciddi rakip diye tutturuyorsunuz onu çözemedim. Ligde ki bütün takımLar artık ciddi. Avrupa da ki bütün takımLArda ciddidir. Zayıf takım, kekLik takım yok artık.

GodfatheR
17.Eylül.2010, 15:27
Trabzon ve Kayseri ciddi rakip değil öyle mi ?

eXcitinG
17.Eylül.2010, 15:37
Ben ciddi rakip değiL demedim. Başka arkadaşLarın mantığına göre Türkiye Liginde sadece ciddi rakip Beşiktaş,Fenerbahçe ve GaLatasaray. O bakımdan söyLedim.

Sekopej
17.Eylül.2010, 15:43
Zayıf takım, iyi oynamayan takım demedim, ciddi rakip dedim. Hedefi olan hangi takımla karşılaştı Beşiktaş? Hazırlık maçları gibi eleme maçları oynadı, sonrasında da ligde oynadığı rakipler de belli.

Fenerbahçe'nin de bu sezon oynayacağı en ciddi rakip elbette Beşiktaş olacak, hedefi olan, sahaya kazanmak için çıkan, beraberlikte bile sevinmeyen bir rakiple oynayacak. (Derbi için değil, diğer maçlarda da, Beşiktaş hangi maçta olursa olsun 1 puan alırsa önce üzülür)

Fenerbahçe'nin elemelerde oynadığı takımlar daha ciddiydi, Fenerbahçe'yi eleyebilmeyi düşünen takımlardı.(Beşiktaş'ın rakipleri Beşiktaş'ı eleyebilmeyi sadece hayal edebilirdi) Lig başladı 2 maç seyircisiz ve 2 deplasmanda Trabzon ve Kayseri ile karşılaştı. Beşiktaş PAOK'tan YB'dan Kayseri'den ve Trabzon'dan iyi takım. Zaten ben iyi takım, kötü takım, iyi oyun anlamında da söylemedim.

Şimdi diyebilir misin ki Hayrettin abi şu ana kadar oynadığımız maçlar içinde Fenerbahçe maçı kadar ciddi bir rakip vardı karşımızda? Fenrbahçe'nin de Beşiktaş kadar ciddi bir rakibi olmadığını ben söyleyebiliyorum. Fenerbahçe bu maça 0 puanla da geliyor olsaydı, ciddi bir rakip olurdu ve göreceğiz Schuster de rakibi ciddiye alıp, daha savunmaya önem vererek oynatacak takımı ha ciddiye almayıp önde basması benim işime gelir, bol gollü bir maç izleriz, atanı fazla olan. Kim daha iyi tutarsa maçı kazanır.

Sekopej
17.Eylül.2010, 15:53
Ben ciddi rakip değiL demedim. Başka arkadaşLarın mantığına göre Türkiye Liginde sadece ciddi rakip Beşiktaş,Fenerbahçe ve GaLatasaray. O bakımdan söyLedim.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ciddi, diğerleri ciddi değil değil ki olay. En ciddi maçı olacak. Ben bir sıralama yapsam mesela, önce Galatasaray derim, sonra Beşiktaş, Bursaspor, Trabzonspor, Kayserispor diye uzanan bir liste olur. Bu maçlarda belki Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı çok kolay yenersin de, Bursa'ya ezilirsin ama bu demek olmuyor ki Galatasaray'a karşı oynamakla Bursa'ya karşı oynamak aynı şey. Ki kıyaslama da olmaz bu adı üstünde derbi, havası farklı. Bursa Türkiye'Nin en iyi takımı da olsa asla Fenerbahçe-Galatasaray maçı gibi maçlar yapamaz.

Başka nedenler de yazdım, ekleme de yapayım neden ciddi olduğu konusunda. Fenerbahçe ligde sahasında ilk defa seyircisinin karşısına çıkıyor, bu sezon iç sahada seyirci galibiyet sevinci yaşayamadı, 2 kupadan da elendi, kötü başlangıç, bir nevi ligin kalanını kurtarmak adına önemli bir maç, yeniden hava yakalamak için önemli bir maç. Aykut Kocaman'ın geçen hafta yaptığı hatayla kaybedilen puanı telafi etmesi için ve kendini kuşku içinde olan bazı taraftara yeniden ispat etmesi için önemli bir maç. Pas yapmaktan aciz, koşmayı bile çok gören oyuncuların varlıklarını yeniden gösterebilmeleri için bir fırsat.

Daha sezon başlamadan şampiyon ilan edilen Beşiktaş'ı yenerek, öyle kolay değil mesajı vermek için bir fırsat, adı üstünde derbi. Fenerbahçe'nin mutlak kazanmak zorunda olduğu hatta iyi oyunla kazanmak zorunda olduğu bir maç, beraberlikte bile taraftarın tahammülü bitme seviyesine gelebilir, bu nedenle Fenerbahçe ciddi bir rakip. Beşiktaş'ın karşılaştığı diğer takımlardan daha çok galibiyeti isteyen bir rakip Fenerbahçe şu anda.

eXcitinG
17.Eylül.2010, 16:11
Beşiktaş`ı kimsenin Şampiyon feLan iLan ettiği yok. Ben öyLe yorum daha forum ve basında göremedim. Aksine haLa herkes Beşiktaş ı yerden yere vurmaya devam ediyor. Bizden daha kötü durumda ki GaLatasaray ve Fenerbahçe bizim kadar eLeştiriLmezken bizden daha iyi durumda ki Trabzonspor ve Bursaspor da konuşuLmuyor. Bu medya işLerine girmeyeLim bence.

MeMo
17.Eylül.2010, 16:13
Beşiktaş`ı kimsenin Şampiyon feLan iLan ettiği yok. Ben öyLe yorum daha forum ve basında göremedim. Aksine haLa herkes Beşiktaş ı yerden yere vurmaya devam ediyor. Bizden daha kötü durumda ki GaLatasaray ve Fenerbahçe bizim kadar eLeştiriLmezken bizden daha iyi durumda ki Trabzonspor ve Bursaspor da konuşuLmuyor. Bu medya işLerine girmeyeLim bence.

Valla ben ne yalan söyliyim forumda çok gördüm böyle yorum.

RaSenGan
17.Eylül.2010, 16:14
Beşiktaş`ı kimsenin Şampiyon feLan iLan ettiği yok. Ben öyLe yorum daha forum ve basında göremedim.

Ligi Eylül'de bitirenler bile var abi :)

Sekopej
17.Eylül.2010, 16:24

Tamam abi, o maddeyi çıkaralım da yine Fenerbahçe'nin ciddi rakip olması için bir çok sebebi var. Ayrıca algıda seçicilik abi, ben mesela bu ne ya daha Aykut Kocaman geleli ne kadar oldu, ne bu eleştiriler dediğim oluyor.

Beşiktaş'ın bu şekilde oynamaya devam ederse çok pozisyon bulacağı gibi çok pozisyon vereceği de söyleniyor. Farklı kazanılan maçlarla yakalanan hava var ve sezona çok köüt başlayan hatta tarihin en kötü başlangıçları listesinde ilk 5'e girebilecek bir sezon başlangıcı yapan Fenerbahçe var. Bu şartlarda şu ana kadar Beşiktaş'ın şampiyonluk için daha iddialı görüldüğünü söyleyebiliriz, üstelik beraberlikte bile yarışın çok gerisinde kalacağını bilen bir Fenerbahçe'nin.

Beşiktaş kaybederse önümüze bakacağız der, berabere biterse deplasmanda derbi kaybetmedik der yine olumlu bakar geleceğe ama Fenerbahçe kaybederse, taraftarın yönetime büyük protestosu olur, hocaya takıma protesto olabilir, kötü, karmaşık günlerin başlangıcı olabilir.

Tüm bu şartlara rağmen Beşiktaş çıkar, çatır çatır oynar ve maçı kazanırsa zaten bize de sadece tebrik etmek düşer. Tüm bunlar ortadayken oyuncular hala oynayamıyorsa, kaybetse de mücadele gösteremiyorsa, kaybetmeye mahkumdurlar.

ben tüm bunları düşünüp Fenerbahçe kazanacak diyorum, çünkü bu derbi maçları bir yerden sonra teknik taktiğin dışına çıkıyor. Biri çıkıp gereksiz atılıyor ve tüm planlar değişiyor mesela, Kazım'ın Keita'nın atılması gibi geçen sene. O nedenle 2 taraf da doğru sistemle çıksa, bunu bozacak başka şeyler bu maçlarda mutlaka ortaya çıkıyor.

ozaniel
17.Eylül.2010, 17:02
Beşiktaş'ın Mustafa Denizli ile şampiyon olduğu sene Beşiktaş - Fenerbahçe maçını 2-1 Fener kazanmıştı çünkü Beşiktaş şampiyonluk stresine girmiş ve iyi oynayamamıştı. Aynı sene Türkiye Kupası finalinde tam tersi bir durum olmuştu, Fenerbahçeli oyuncular yıllardır alamamanın stresiyle oynayamamış, 4-2 yenilmişti.
Bu yüzden rahatlığın avantaja dönüşeceğini düşünüyorum. Fenerbahçeli oyuncular kötü gidişat nedeniyle daha stresli olacaklar.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
17.Eylül.2010, 17:12
İlk defa bir Fenerbahçe deplasmanında takımıma bu kadar güveniyorum. Hazır Fenerbahçe'de bu kadar kötü gidiyorken bu durumu iyi değerlendirip,kazanacağımızı düşünüyorum. Quaresma ve Guti bu maçta klasını gösterip maçı kazandıracaktır. :)

GeNç KaRTaL
17.Eylül.2010, 17:25
Futbol forumunda bütün yorumları okuyorum alt ligler hariç.Takip edemediğim dönemde sayfalarca okumamış olsam bile (40-50 sayfa geriden gelip okuduğumu bilirim) üşenmeden bütün yorumları okurum ama Beşiktaş'ı erkenden şampiyon ilan eden bir tane yorum hatırlamıyorum.Bir tek Ahmet'in imzası var.O da makara amaçlı yazılmış bir yazı.Zaten forumda çok fazla Beşiktaşlı yok.Nasıl Beşiktaş'ın erkenden şampiyon ilan edildiği yorum çok oluyormuş merak ettim doğrusu.

Sekopej
17.Eylül.2010, 17:30
Burada yorum yazılsa ne olacak, Fenerbahçeli futbolcular ya da Aykut Kocaman görecek mi?:D

Açıklamalaı yazmıştım, Beşiktaş rakiplerini farklı geçerken, çok iyi transferler yaptı diye imza törenininde stadı doldururken, Fenerbahçe tarihinin en kötü 5 başlangıcına aday bir şekilde sezonabaşladı. Böyle bir anda rakibi yenmeyi, onları yenip bu yarışta biz de varız demeyi isterler. Beşiktaş çok iyiyken biz çok kötüyüz ama bakın puanlarımız eşit demek isterler.(Beşiktaş sezona kötü başladı demez herhalde kimse hatta Schuster ile çok iyi başladık deniyor)

Zaten uzun yazıyorum, bir de her anlatmak istediğimi de açıklamalı yazarsan daha uzun olur, pek okuyan olmaz yoksa ben açıklamalarımı yaparım.:)

Varonil
17.Eylül.2010, 18:01
Dia yabancı kontenjanı yüzünden yedek bunu belirtelim bu arada.Lugano-Bilica/Yobo-Santos-Stoch-Alex-Niang ilk 11'de başlayacak.

Dia 23 yaşında ve bu takıma uzun yıllar hizmet edecek.Kaptan Alex bu yıl son senesine geçiriyor Fenerbahçe'de ve önümüzdeki yıl ülkesine dönecek.Dia bu yıl da muhakkak Alex'in olmadığı maçlarda ilk 11'de oynayacaktır.Aykut Kocaman takımı 4-3-3 sistemine alıştırıyor,Dia'da bu yüzden alındı.Gereksiz filan değil yani,rahat olun ;;)

footballer33
17.Eylül.2010, 18:31
Yayıncı kuruluşta dile getirilen kadro; Cenk, Ekrem - Zapo - Toraman - Deli, Fabian - Aurelio - Guti - Quaresma - Tabata, Bobo şeklinde.

bjk4ever
17.Eylül.2010, 18:45
Hala konuşuyorum 2 yabancı boşa var Guiza ve Bilica bunlar olacağına Dia olsun o yabancıların yerine.Aynı şeyleri yazıp duruyorsun.Biz burda senle tartışırken geçen senenin sonundaki performansı da göz önüne alıyorduk...

Sen Bilica'yi falan birak, Dia ne katti simdiye kadar ve onumuzdeki donemde ilk 11 oynama sansi ne kadar yuksek onu soyle...

MeMo
17.Eylül.2010, 18:47
Sen Bilica'yi falan birak, Dia ne katti simdiye kadar ve onumuzdeki donemde ilk 11 oynama sansi ne kadar yuksek onu soyle...

Oynar niye oynamasın.Daha Stoch bile kendini gösteremedi tam anlamıyla.Dia ile kişisel bir sorunun mu var?Oynamasa da alır parasını yatar sen rahat ol.

bjk4ever
17.Eylül.2010, 19:00
Oynar niye oynamasın.Daha Stoch bile kendini gösteremedi tam anlamıyla.Dia ile kişisel bir sorunun mu var?Oynamasa da alır parasını yatar sen rahat ol.

Santos-Yobo-Lugano-Stoch-Alex-Niang etti 6, Baroni'yi de sokmadim zaten. Yani simdilik kulube oyuncusu gibi gozukuyor, sen yedek bekleyecek oyuncu icin 7 milyon euro'yu dogru buluyorsan o senin fikrin.

Varonil
17.Eylül.2010, 19:03

Lugano-Yobo-Stoch-Alex-Niang bu takımda banko ilk 11'de olacak yabancılar.Kaç etti? 5 geriye kalan 1 yabancı kontenjanı için 4 aday var.Santos-Cristian-Bilica-Dia.2 stoperi yabancıya verdiğimiz için Bilica tribüne çıkıyor,Santos-Cristian-Dia'dan 1'i ilk 11'e,2'si yedeğe gidiyor.

2 Paok,Antalya ve Trabzon maçlarında sakat olduğu için oynamadı.Manisa ve Kayseri maçlarında da sakatlıktan yeni çıktığı ve yavaş yavaş maç temposunu yakalamaya başladığı için şans buldu.

Kendini daha da göstermeye başladıkça ilk 11'deki yerini alacaktır.Benim anlamadığım Dia'nın transferinin gereksiz olmasını onun mevkisinde oynayan çok oyuncu olduğunu gerekçesiyle söylyordunuz,şimdi sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncunun takıma veriminin haliyle az olması yüzünden gereksiz olduğunu söylüyorsunuz.Ben bu işi pek anlamadım.Büyük ihtimalle Dia ile bir alıp veremediğiniz var.

MeMo
17.Eylül.2010, 19:03
Santos-Yobo-Lugano-Stoch-Alex-Niang etti 6, Baroni'yi de sokmadim zaten. Yani simdilik kulube oyuncusu gibi gozukuyor, sen yedek bekleyecek oyuncu icin 7 milyon euro'yu dogru buluyorsan o senin fikrin.

Bunun sakatlığı var cezası var.Ayrıca Santos ve Baroni kesilecek takımdan zaman zaman kimse kesilmeyecek diye bir şey yok.Ayrıca bu uzun vadeli bir olay Dia daha genç seneye Alex gidince daha fazla forma şansı bulacak.

Game Hunter
17.Eylül.2010, 19:07
Fenerbahçe kötü gidiyor ama bu maçı alacaktır.Bu maç FB için başlangıç olacak bence.

fm_monster
17.Eylül.2010, 19:09
cristian oynarsa şansımız yok.

bjk4ever
17.Eylül.2010, 19:19
Lugano-Yobo-Stoch-Alex-Niang bu takımda banko ilk 11'de olacak yabancılar.Kaç etti? 5 geriye kalan 1 yabancı kontenjanı için 4 aday var.Santos-Cristian-Bilica-Dia.2 stoperi yabancıya verdiğimiz için Bilica tribüne çıkıyor,Santos-Cristian-Dia'dan 1'i ilk 11'e,2'si yedeğe gidiyor.

2 Paok,Antalya ve Trabzon maçlarında sakat olduğu için oynamadı.Manisa ve Kayseri maçlarında da sakatlıktan yeni çıktığı ve yavaş yavaş maç temposunu yakalamaya başladığı için şans buldu.

Kendini daha da göstermeye başladıkça ilk 11'deki yerini alacaktır.Benim anlamadığım Dia'nın transferinin gereksiz olmasını onun mevkisinde oynayan çok oyuncu olduğunu gerekçesiyle söylyordunuz,şimdi sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncunun takıma veriminin haliyle az olması yüzünden gereksiz olduğunu söylüyorsunuz.Ben bu işi pek anlamadım.Büyük ihtimalle Dia ile bir alıp veremediğiniz var.

Takima ne verecegini de gorecegiz. Sende takimda Kazim, Topuz, Ozer varken Dos Santos yerine Caner'i oynatip Dia'ya yer acmak mantikli mi? Ilerleyen haftalarda da gorecegiz Dia takima ne etki yapacak, ama benim gozumde hala gereksiz bir transferdi. 4-3-3 laflari guzel de, Alex hala oynuyor, 4-3-3 de ortada yok. 4-3-3'te gercekten kararli olan insan sezon basinda parasini verip Alex'i gonderirdi korkmadan, hatta onu gectim yedek birakirdi Alex'i, ama oynuyor iste Alex. Daha kotusu cikarildiginda oyundan FB daha da etkisizlesiyor, nasil Alex'siz sistemmis anlamadim.

Varonil
17.Eylül.2010, 19:24
Kadronuzda Alex gibi bir oyuncu varsa onu birdenbire kesemezsiniz.Aykut Kocaman ilk geldiği gün de yapacağı değişimin zamanla olacağını söylemişti.Kolay değil bir anda değişmek,6 senedir Alex'li sistemle oynuyor bu takım.Kaldı ki Alex'in zaten bu yıl son senesi,önümüzdeki sezon takımda yok.Seneye kadar yavaş yavaş 4-3-3'e alışacaktır bu takım.

Kazım'ın ne yapacağı hiçbir zaman belli olmadı.Özer o bölgede oynayacak bir oyuncu değil.Mehmet Topuz'un da orada oynayamayacağını görüyoruz sezon başından beri.Sürekli içeri kat etmek istiyor,çizgiye hiç inmiyor.Kaldı ki bunları Dia ilk transfer olduğu zaman da konuşmuştuk sizinle.

Aykut Kocaman Aragones gibi bir anda kendi sistemini takıma oturtmaya çalışsaydı daha kötü facialar yaşardık şu zamana kadar oynadığımız resmi karşılaşmalarda.

Sekopej
17.Eylül.2010, 19:33
Mehmet Topuz kanat olarak ofansta ne yapmış, kaç gol kaç asist yapmış diyenleri de gördük. Adam sezon başında sakattı ve şu anda yabancı sınırı var ve sen hala o dönemde yapılmış tartışmalarda illa ben haklıyım demek için konuşuyorsun.

Özer ben kanat oyuncusu değilim, ortada oynamam daha iyi demişti, Topuz'un kanatta perfomansını geçen sene gördük, Kazım'a güvenilip bir sezona girlmeyeceğini hala anlayamamışsın ama Kazım sürekli 11 oynasa, ne buluyor bu adamda da oynatıyor derdin, eminim.

Alex'in devre arasında bile ayrılma ihtimali var, ayrıca 7 milyon açıklamasını Fenerbahçe yaptı mı, ben kaçırmışım da, cidden bilmediğimden soruyorum?

Son 2-3 haftadır takımla idman yapmaya başlayan bir oyuncu Dia ve Alex'ten kolay kolay vazgeçmeyeceğini söyleyen de Aykut Kocaman. Bekleyelim görelim. Önceki mesajlarımda yazdım, Nisang, Stoch,Alex ve Dia 4'ü bir arada bu takımda oynayamaz, oynarsa anadoluda herhangi bir deplasmanda bile çok zorlanır takım. Alex oynamayacaksa Dia oynamalıdır, Cristian ya da Santos yerine değil. Alex'in yerine. Alex oynadığı müddetçe de Dia'nın yedek kalması sorun değil.

GebzeLi1907
17.Eylül.2010, 19:50
Stoch - Ekrem eşleşmesi maçın kilit noktalarından olur.Stoch gününde olursa Ekrem'in defansif ve pozisyon bilmeme zaafiyetini cok güzel değerlendirebilir bizim adımıza.

Night_Mare17
17.Eylül.2010, 20:58
Stoch - Ekrem eşleşmesi maçın kilit noktalarından olur.Stoch gününde olursa Ekrem'in defansif ve pozisyon bilmeme zaafiyetini cok güzel değerlendirebilir bizim adımıza.

Aynı şekilde Andre Santos - Quaresma :icon_cool:

GeNç KaRTaL
17.Eylül.2010, 21:01
Ferrari'nin oynamayacağı kesinleşmiş.Geçen sezon olsa çok büyük bir eksiklik olurdu ama bu sezon o kadar sıkıntı olmuyor eksikliği.

bjk4ever
17.Eylül.2010, 21:11
Mehmet Topuz kanat olarak ofansta ne yapmış, kaç gol kaç asist yapmış diyenleri de gördük. Adam sezon başında sakattı ve şu anda yabancı sınırı var ve sen hala o dönemde yapılmış tartışmalarda illa ben haklıyım demek için konuşuyorsun.

Özer ben kanat oyuncusu değilim, ortada oynamam daha iyi demişti, Topuz'un kanatta perfomansını geçen sene gördük, Kazım'a güvenilip bir sezona girlmeyeceğini hala anlayamamışsın ama Kazım sürekli 11 oynasa, ne buluyor bu adamda da oynatıyor derdin, eminim.

Alex'in devre arasında bile ayrılma ihtimali var, ayrıca 7 milyon açıklamasını Fenerbahçe yaptı mı, ben kaçırmışım da, cidden bilmediğimden soruyorum?

Son 2-3 haftadır takımla idman yapmaya başlayan bir oyuncu Dia ve Alex'ten kolay kolay vazgeçmeyeceğini söyleyen de Aykut Kocaman. Bekleyelim görelim. Önceki mesajlarımda yazdım, Nisang, Stoch,Alex ve Dia 4'ü bir arada bu takımda oynayamaz, oynarsa anadoluda herhangi bir deplasmanda bile çok zorlanır takım. Alex oynamayacaksa Dia oynamalıdır, Cristian ya da Santos yerine değil. Alex'in yerine. Alex oynadığı müddetçe de Dia'nın yedek kalması sorun değil.

Onun orada basarisiz olmasi illa yabanci transferi gerektirecegi anlamina gelmez. Ben de derim ki o zaman Dia'yi oynatma pahasina Caner solbekte oynayacak belki, Caner solbek oyuncusu mu ve GS'de ne yapti? Ozer Ankaraspor'da agirlikli olarak kanatlarda oynadi, takimin 10 numarasi Neca idi. Ozer kanat oyununa musait oyuncu, rakip eksiltebilen topla kat eden oyuncu, Ozer kanatta oynamayacak da kim oynayacak?

7 milyon aciklamasini FB yapmadi, ama basinin tamaminda asagi yukari bu rakam telaffuz edildi, o zaman herhalde dogrudur diye dusunebiliriz. Istersen 10 hafta sonra da goruselim, bakalim Dia'nin performansi ve durumu ne olacak, gorusuruz.

Ahmet Göktaş
17.Eylül.2010, 21:49
Bencede maçın kaderini ,

Stoch-Ekrem
Quaresma-Santos
Guti-Baroni(Selçuk)
Alex-Ernst(Aurelio)

Eşleşmeleri belirler. Bu eşleşmelerden galip çıkan maçı da alır diye düşünüyorum.

Sekopej
17.Eylül.2010, 21:54
10 hafta sonra değil, 2 sene sonra görüşelim. Anlatamıyorum galiba, Alex olduğu müddetçe, 10 hafta da geçse, Dia yine ara sıra oynayan bir oyuncu olacak. Eğer Stoch cezalı ya da sakat değilse Dia'nın oynaması zor, sonradan oyuna girer.

Dia'ya neden bu kadar takıldın onu da anlamıyorum, birileri oynayacak, birileri yedek kalacak. Santos ya da Cristian arasında bir seçim yapacak hoca, eğer Cristian'ı seçerse Caner, Santos'u seçerse Selçuk ya da Mehmet Topuz oynayacak. Dia'nın oynaması Alex'e bağlı ya da Stoch'a. Kazım zaten bu maçta oynar ve senelerdir süren istikrarsız yapısını değiştirebilirse, Dia'nın oynamaması sorun olmaz, 2. devre oyuna girip takıma yine katkı sağlar ama Kazım'ın düzeleceğini sanmıyorum, Mehmet Topuz'un gerçek bir kanat gibi oynayacağını sanmıyorum. Özer sakatlığını tamemen atlatıp, fiziksel olarak tamamen hazır konuma geldiğinde şans bulacaktır. Ortada da kullanabilirsin çok rahat, alternatifli kadro olması iyidir. Ki Özer de topu alıp içeri kateden bir oyuncu, hız özelliği yok, kanatta gerektiğinde dikine gidebilecek hızlı bir oyuncu alternatifi olmasının zararı olmaz.

Cristian'ı da üzerinde durmadan, ısrar etmeden göndermeyecek, bir şey olmadığı ortada, o kısımda sorun var ve seneye ilk çözülecek sorunlardan biri.

Sol bekte Caner'i oynatmayacaktır, gerçi Beşiktaş'ın sağ kanadında kim oynayacak bilmiyorum ama Santos bu maç kesinlikle sahada olacak. 2 haftalık kulübede oturduktan sonra daha iyi bir Santos olmasını umuyorum.

Sekopej
17.Eylül.2010, 21:58
Bencede maçın kaderini ,

Stoch-Ekrem
Quaresma-Santos
Guti-Baroni(Selçuk)
Alex-Ernst(Aurelio)

Eşleşmeleri belirler. Bu eşleşmelerden galip çıkan maçı da alır diye düşünüyorum.

Quaresma zaman zaman sağ kanada geçebilir ama maçın genelinde sol tarafta olacaktır diye düşünüyorum. Gökhan ile daha çok karşı karşıya görebiliriz onu. Eğer Mehmet Gökhan'ın önünde oynarsa, orada tıkanabileceği için sol tarafa yani Beşiktaş'ın sağına geçebilir. Bu sefer o koridor baya hareketli olur, Stoch ve Quaresma her ne kadar savunmaya yardım etmek isteseler de, ilk düşünceleri hep hücum olan oyuncular, arkalarındaki bekleri iyi kullanan o koridorun sahibi olur. Ama başta dediğim gibi, maça sol tarafta başlayacak bence Quaresma.

vego
17.Eylül.2010, 22:07
Ferrari derbide yok!

http://www.yukleresim.com/images/89609727260433153740.jpg (http://www.yukleresim.com/)

UEFA Avrupa Ligi'nde CSKA Sofya maçında sakatlanan Beşiktaş'ın başarılı oyuncusu Matteo Ferrari derbide forma giyemeyecek.

17 Eylül 2010 Cuma - 15:39
DHA

Beşiktaş'ın dün akşam UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda oynadığı ve 1-0 kazandığı CSKA Sofya maçının ilk yarısında sakatlanan Matteo Ferrari'nin bugün çekilen MR'ı sonrası haftasonu Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyeceği açıklandı. Ferrari'nin bugün yapılan kontrollarinde sağ arka adalesinde gerilme olduğu ve tedavisinin 1 hafta süreceği kaydedildi.

Yine aynı karşılaşmada rakibi ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan ve bu sabah antrenmana katılmayan İbrahim Üzülmez'in durumunun ise yarın netlik kazanacağı öğrenildi.

vego
17.Eylül.2010, 22:07
Yobo'da son durum

Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de, sakatlığı bulunan Yobo çalışmasını takımdan ayrı olarak sürdürdü.

http://www.sporx.com/img/3/2010-2/josephyobo-fb-5.jpg

Fenerbahçe, Beşiktaş maçının hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri'nde akşam saatlerinde yaptığı basına kapalı antrenmanla devam etti. Antrenmanı bazı yöneticiler de izledi.

Teknik direktr Aykut Kocamanyönetiminde saat 18.00'de başlayan ve 1 saat 30 dakika süren antrenman boyunca Kocaman'ın yardımcıları Fahrudin Ömeroviç ve İsmail Kartal, antrenör Turgay Altay kaleci antrenörü Murat Öztürk, kondisyoner Alper Aşçı ile maç analisti Arda Keskin de çalışmada hazır bulundu.

Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, çabukluk çalışmasıyla devam etti ve taktiksel çalışmalarla sona erdi. Antrenmanı Asbaşkanlardan Murat Özaydınlı ile Yönetim Kurulu üyesi Ömer Temelli de izledi.

Uğur Boral, Mert Günok ve Yobo Bireysel Oyuncu Antrenörü Dolu Arslan eşliğinde, kendilerine verilen programlar dahilinde, takımdan ayrı çalışmalar gerçekleştirdi. Tedavisini ülkesinde sürdüren Güiza da antrenmanda yer almadı.

Fenerbahçe Beşiktaş maçı hazırlıklarını 18 Eylül Cumartesi günü FenerbahçeCan Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Saat 18.00'de başlayacak basına kapalı antrenmanın ardından, Fenerbahçe tesislerde kampa girecek.

17 Eylül 2010 Cuma - 20:59
Sporx.com

maNga 33
18.Eylül.2010, 00:28
Fenerbahçe lige kötü başlasada derbi takımı kendi sahasında maçı bırakacağını düşünmüyorum.Bu yüzden Fenerbahçe alır maçı...

Universal
18.Eylül.2010, 10:15
Takımdan ayrı çalışan bir Yobo'nun bu maçta oynayacağını düşünmüyorum.

bjk4ever
18.Eylül.2010, 16:14
Stoch'u oynatmamak buyuk hata olur bence FB icin.

MeMo
18.Eylül.2010, 16:32
Stoch'u oynatmamak buyuk hata olur bence FB icin.

Stoch oynamazsa Dia oynayacak sevinmen lazım.

anil luque
18.Eylül.2010, 16:39

Stoch'un oynamama ihtimali mi varki?

BaGa TaRKaN
18.Eylül.2010, 16:39

Yanlış Düşünüyosun Bence Stoch Geldiğinden Beri Fenerbahçede Olumlu Şeyler Yapmaya Çalıştı Hep Yani Stoch Oynamazsa Sizin Adınıza Kayıp Olur. Dia Daha Doğru Düzgün Oynamadı ve Nasıl Olduğunu Sadece İnternetten V.s Dış Kaynaklardan Biliyorsunuz Bakalım Takıma Uyacakmı Oynarsa Eğer Tabi. Yani Dia Tam Bir Kapalı Kutu Neler Yapacağını Kestirmek Çok Güç Olur. Umarım Bize Bol Bol Asist Yaparda Maçı Kazanırız:D

anil luque
18.Eylül.2010, 16:46
Yanlış Düşünüyosun Bence Stoch Geldiğinden Beri Fenerbahçede Olumlu Şeyler Yapmaya Çalıştı Hep Yani Stoch Oynamazsa Sizin Adınıza Kayıp Olur. Dia Daha Doğru Düzgün Oynamadı ve Nasıl Olduğunu Sadece İnternetten V.s Dış Kaynaklardan Biliyorsunuz Bakalım Takıma Uyacakmı Oynarsa Eğer Tabi. Yani Dia Tam Bir Kapalı Kutu Neler Yapacağını Kestirmek Çok Güç Olur. Umarım Bize Bol Bol Asist Yaparda Maçı Kazanırız:D

abi sevinmen lazım diye Beşiktaşlı bir arkadaşa söyledi memo

BaGa TaRKaN
18.Eylül.2010, 16:49
Ne Bileyim Bi Ciddiyetle Söylediki:D :n: Tecahül-i Arif mi Yaptın Naptın:n:

MeMo
18.Eylül.2010, 17:24
Var galiba öyle bir ihtimal.

anil luque teşekkürler :)

nekop
18.Eylül.2010, 20:31
http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/23441/ezeli-rakip-ebedi-dostlarin-derbisi

şu linkteki beşiktaş'lı bizim rıdvan sanki..

GeNç KaRTaL
18.Eylül.2010, 21:33
İlk 11 tahminlerinde Holosko'nun adı geçiyor.CSKA maçında adeta döküldü Holosko.Gerçi patlama yapma potansiyeline sahip bir oyuncu ama Tabata daha iyi olur orada gibi geliyor.Hani Nihat bile daha iyi olur Holosko'dan geçen maçtaki performansına göre konuşursak.Tabii Schuster onu tercih ederse bir bildiği vardır deriz.

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/23441/ezeli-rakip-ebedi-dostlarin-derbisi

şu linkteki beşiktaş'lı bizim rıdvan sanki..

Bana da öyle geldi.Büyük ihtimal odur.

sananes
19.Eylül.2010, 10:40
muhtemelen bu maç santos'u oynatır artık sol bekte Aykut hoca buda demektir ki Cristian'a kulübe yolu gözüküyor.Keşke bu maç gelmeden arada bi maçta orta göbekte Emre-Mehmet ikilisini denemiş olsaydı.Çünkü oyunu tek yönlü oynayan bi orta saha ile maça çıkmamak gerek yani ben Cristian'a sıcak bakmadığım gibi Selçuk isimli futbolcumuzada sıcak bakmıyorum.Umarım güzel bir maç olur Kaptan'a ihtiyaç duyduğumuz maçlar derbiler en çok.Zaten son senelerde derbilerde çok başarılı olmamızın ana sebebide Alex'tir.Yine kazanır yolumuza devam ederiz Kadıköy derbilerinde sonucun değişeceğini sanmıyorum

bjk4ever
19.Eylül.2010, 11:13

Keske Dia oynasa, karsisinda 1'den fazla rakip buldugu anda veya bos alan bulamadigi anda hicbirsey yapamaz.

tarikko
19.Eylül.2010, 12:53
Stoch oynayacaktir bence.Aykut Hoca'nin kesecegini dusunmuyorum.

Macin baslamasina 8 saatten az bir sure kaldi.Bugun tribunlerin takima cok iyi destek vermesi gerekiyor.Bende statta olacagim insallah destegimizle bu onemli maci kazanacagiz.Erken gol bulursak isler cok daha iyi olacaktir..

alex2009
19.Eylül.2010, 13:05
Fenerbahçe ne olursa olsun bu maçı kazanmak zorunda büyük ihtimalle de kazanacaktır.

Universal
19.Eylül.2010, 13:38
Paraları gene Fenerbahçe'ye bastık, tutarsa artık Blackberyy Bold alacak kadar param olacak. =)))

Crocodile1963
19.Eylül.2010, 13:48
Fenerbahçe açısından kocaman, Beşiktaş içinse yapılan transferlerin Kadıköy'deki etkinliğini görebilme açısından güzel bir maç olucak. Kırmızı kart çıksa da parayı bulsak :D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Eylül.2010, 15:00
Dün Akşam Maraton'da LigTv Fenerbahçe Muhabiri Tunç Elibol Muhtemel Kadro olarak şöyle bir kadro söyledi:

Volkan

GG----Lugano----Bilica----Santos

Mehmet Topuz----Emre----Selçuk----Dia

Alex

Niang

LigTv Beşiktaş Muhabiri Ömer Güvenç ise şöyle bir Muhtemel Kadro Söyledi,ve Schuster'in bu kadroyu son taktik antremanda denediğini ve genellikle son antremanda denediği kadroyu maçta da kullandığını söyledi. Muhtemel Kadro:

Cenk

Ekrem----Zapo----Toraman----İsmail

Ernst--Necip

Tabata---Guti---Quaresma

Nobre

eGowiCh
19.Eylül.2010, 15:10
Nobre'nin oynaması bizim işimize gelir, defans arasında kaybolur. Beşiktaş'ın defansı zayıf, kanatlara Dia ve Stoch'u koyarsa Kocaman, kanatları deleriz. Tabi defansif olarak da çok sıkıntılı olur, bu yüzden kanatlardan birine Kocaman, Stoch/Dia'yı koyacak, Quaresma'nın olduğu kanada M.Topuz'u koyacak.

Semih ilk 18'de yokmuş diye duydum. G.Ünal varmış.

Yedekler: Serkan Kırıntılı, İlhan Eker, Caner, Cristian, Özer, Stoch, G.Ünal imiş. Semih 18'de yoksa Kocaman hakkındaki kötü düşüncelerim daha da kötüleşecek.

World Hollow o1
19.Eylül.2010, 15:19
Selçuk Şahin eğer bir gol atarsa gelecek 3 sezonu garantiye alır..
Özer hala toparlayamadı mı kendisini 11 de oynatılmıyor..

GeNç KaRTaL
19.Eylül.2010, 15:22
Semih en son sakatlanmıştı.Belki ondan almayabilir ilk 18'e.

vego
19.Eylül.2010, 15:24
Semih sakattı ama maça yetişecekti deniyordu.Yetişmemiş olabilir.Alıp alınmayacağınıda bilemeyiz şimdiden:)

Varonil
19.Eylül.2010, 15:37
. Semih 18'de yoksa Kocaman hakkındaki kötü düşüncelerim daha da kötüleşecek.

Semih sakat.

GeNç KaRTaL
19.Eylül.2010, 16:03
Sporx Rüştü ve Holosko'nun kadroya alınmayışını öyle bir duyurmuşki flaş gelişme yazısını görünce takımda maç öncesinde kargaşa falan çıktı sandım.:icon_smile:

King_91
19.Eylül.2010, 16:47
Bu maçı Galatasaray alır .

GeNç KaRTaL
19.Eylül.2010, 17:37
17 yaş altında 1-0 kazandık.Darısı akşamki maça.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Eylül.2010, 19:13
LigTv Beşiktaş Muhabiri Ömer Güvenç ise şöyle bir Muhtemel Kadro Söyledi,ve Schuster'in bu kadroyu son taktik antremanda denediğini ve genellikle son antremanda denediği kadroyu maçta da kullandığını söyledi. Muhtemel Kadro:

Cenk

Ernst--Necip

Tabata---Guti---Quaresma

Nobre

Dün Ömer Güvenç böyle bir kadro vermişti fakat şuan maç önü yayınında; Eğer Schuster Fenerbahçe kadrosunu görüp ona göre bi değişiklik yapmazsa şöyle bi kadroyla çıkacak maça dedi. Beşiktaş'ın Kadrosu:

Hakan

Aurelio

Ernst--Guti

Nihat Kahveci-----------------------------Quaresma

Nobre

Crocodile1963
19.Eylül.2010, 19:16
Maç öncesi klasik görüntüler sergilenmeye başlanmış...

http://www.dha.com.tr/n.php?n=8c974fdf-2010_09_19

GeNç KaRTaL
19.Eylül.2010, 19:32
İsmail'in yerine daha tecrübeli olan İbrahim Üzülmez,Nihat'ın yerinde Tabata,Nobre'nin yerine de Bobo olabilirdi ancak hocamız böyle bir ilk 11 tercih etmiş.Umarım planları tutar.

iam1superman
19.Eylül.2010, 19:35
Colin Kazım sakatlanmış :|Sağ kanatta Mehmet Topuz oynamasında kim oynarsa oynasın. Hücumda hiç bir şey yapmıyor savunmaya da öyle müthiş bi yardım ettiğini söyleyemem. Bi antalya maçında oynadı bu sezon onda da takımda tek stoch kötü oynamıştı. İnşallah kazanırız :)

Universal
19.Eylül.2010, 19:44
Digiturk Web TV'den maçı satın aldım, memnun kalırsam sezonu satın alabilirim. Bu sistem hoşuma gitti. :) Dışarda maçı izlemeye gitsem en az 50 TL'ye patlayacaktı, 20 TL'ye halletim. :)

BaGa TaRKaN
19.Eylül.2010, 19:51
Digiturk Web TV'den maçı satın aldım, memnun kalırsam sezonu satın alabilirim. Bu sistem hoşuma gitti. :) Dışarda maçı izlemeye gitsem en az 50 TL'ye patlayacaktı, 20 TL'ye halletim. :)

50mi:icon_eek: Nasıl Yahu 2-5 Lira Arası Değişiyor Derbilerde 5 Yapıyorlar Cafeciler

MeMo
19.Eylül.2010, 19:52

Nerde izleyecektin ki 50 liraya ? :)

RaSenGan
19.Eylül.2010, 19:53
50 dakika kaldı ben bile heyecanlandım.2-2 3-3 gibi bir beraberlik hiç fena olmaz :)

50mi:icon_eek: Nasıl Yahu 2-5 Lira Arası Değişiyor Derbilerde 5 Yapıyorlar Cafeciler

Kuru kuru maç izlenir mi abi :icon_biggrin:

Universal
19.Eylül.2010, 19:54

Nerde izleyecektin ki 50 liraya ? :)

Ataköy'de oturuyorum, karşıya Bağdat Caddesine geçecektim sırf yol 20 TL tutuyor, geri kalan içeceğim şeylerin ücreti. =)))

BaGa TaRKaN
19.Eylül.2010, 19:57
Ha Şu Mesela Öyle Bir Derdim Yok Valla:D Yakınım Çarşıya Gider 5 Lira Veririm Cips Kola Falan Çay İçerim Birde Hepsi 10 Lira Olur:) Belki Garsona Harçlık Bile Veririm:zuhaha

Memleketimi Sevmezdim Ama Bu Şeyi Hoşuma Gitti:)

yunusgs
19.Eylül.2010, 20:00
50 dakika kaldı ben bile heyecanlandım.2-2 3-3 gibi bir beraberlik hiç fena olmaz :)

Bence üst olmayacak Ayg.1-1 diyorum.Konudaki 1.sayfadaki mesajıma da yazmıştım :D

eGowiCh
19.Eylül.2010, 20:03
Stoch neden yok? Aykut Kocaman'ı anlamak güç. Bu adam teknik direktör falan değil. Caner'i 2 haftadır oynatıyor, şimdi kesiyor. O zaman Santos'u neden oynatmıyorsun, bu maça hazırlamıyorsun? Dia'yı ilk kez onbirde oynatıyor, en kritik maçta. Gerçekten anlaması güç.

BaGa TaRKaN
19.Eylül.2010, 20:05
Stoch neden yok? Aykut Kocaman'ı anlamak güç. Bu adam teknik direktör falan değil. Caner'i 2 haftadır oynatıyor, şimdi kesiyor. O zaman Santos'u neden oynatmıyorsun, bu maça hazırlamıyorsun? Dia'yı ilk kez onbirde oynatıyor, en kritik maçta. Gerçekten anlaması güç.

Belki Bize Kıyak Yapıyordur:D Ama Bizdede Nobre Var Sanırım Boboyu Kesmiş Sanırım Gol Olmayacak Maçta Heralde:p

Universal
19.Eylül.2010, 20:07

PAOK maçında aynısı yaptı, zararını gördük. Şansa oyuna erken girdi ve etkisi fark edildi. Stoch çok büyük bir silah bakalım...

RaSenGan
19.Eylül.2010, 20:07
Bence üst olmayacak Ayg.1-1 diyorum.Konudaki 1.sayfadaki mesajıma da yazmıştım :D

1-1 de olur tabi ama uzun zaman sonra maç izliycem üst olsun bol gol olsun bir de berabere bitsin en iyisi :icon_smile:

BaGa TaRKaN
19.Eylül.2010, 20:09
Birde Biz Alalım:D

Varonil
19.Eylül.2010, 20:19

Stoch son Kayseri maçında oldukça formsuzdu.Yine de Beşiktaş sağ beki Ekrem'in defansif yönden zaaflarını göze aldığımızda iyi bir tercih olabilirdi ama İssiar Dia'ya da son taktik idmanlarındaki başarılı performansı yüzünden güveniyor sanırım.Yine de Aykut Kocaman teknik direktör değil gibi net ifadeler erken konuşmak olur her anlamda.

Universal
19.Eylül.2010, 20:23
Geçen yıldan daha fazla bilet satılmış denildi, geçen yıl stad dolmuştu, biletler ilk günden bitmişti. Şimdi gelin görün, hala bilet satın alınabiliniyor. Nasıl bir olay, ne kadar fazla bedava bilet verildiği geçen yıl orataya çıkmış oldu.

vego
19.Eylül.2010, 20:29
İLK 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan
Gökhan Gönül
Bilica
Lugano
Andre Santos
Mehmet Topuz
Selçuk
Emre
Dia
Alex
Niang

BEŞİKTAŞ

Hakan
Zapotocny
İbrahim Toraman
Ekrem
İsmail
Aurelio
Ernst
Guti
Quaresma
Nihat
Nobre

BaGa TaRKaN
19.Eylül.2010, 20:35
İki Takımda 4-2-3-1 Oynuyor. İş Göbekte Oynayan Aurelio-Ernst/Selçuk-Emre Mücadelelerine Kaldı. Kritik Nokta.

Varonil
19.Eylül.2010, 20:37
Selçuk Şahin'in sezon başından beri oynadığımız resmi maçlarda beni çıldırtan performansının bu maç öncesinde dehşete kapılmama neden olsa da derbi maçlarında nasıl oynaması gerektiğini bilen bir oyuncu olduğu için az da olsa rahatlıyorum.

Universal
19.Eylül.2010, 20:42
Turksportal anketinde şu an sonuçlar eşit.

vego
19.Eylül.2010, 20:45
İnşallah kazanırız Guti'nin bu maç iyi oynayıp 1 asist yapacağını düşünüyorum.

Universal
19.Eylül.2010, 20:46
Hadi iki takımada başarılar ama Fenerbahçe kazansın. =))

Deus Dominus
19.Eylül.2010, 20:50
digiturk duy sesimi! şu webtv'den nedir çektiğim ya, yine girmiyor sayfaya...dün akşamda galatasaray maçının ilk yarım saatini kaçırmıştım...

Universal
19.Eylül.2010, 20:50
Saygı duruşunda bile rahat duramıyoruz, yazıklar olsun. Hem Beşiktaş için hem Fenerbahçe, birisi ölmüş küfür etmek ne güzel olay. Anlamıyorum biz insanların durumu ne olacak. Hangi kulüp olursa olsun yapıyoruz bunu.

Universal
19.Eylül.2010, 20:52
digiturk duy sesimi! şu webtv'den nedir çektiğim ya, yine girmiyor sayfaya...dün akşamda galatasaray maçının ilk yarım saatini kaçırmıştım...

Şahsen ben izliyorum; ama kalite kötü. Gerçi içeride başka şeyler açık ondan dolayı... Ama bu kadarda olmamalı. Yüksek kaliteli moda bir türlü geçmiyor.

Universal
19.Eylül.2010, 20:55
Beşiktaş iyi pozisyon yakaladı; ama Fenerbahçe çok şanslı. :) Gene mi kazancağız. =))) :p

Deus Dominus
19.Eylül.2010, 21:04
pes ettim...Atl.Madrid-Barcelona maçını izlemeye karar verdim. Digiturk'e de saygılar!

Universal
19.Eylül.2010, 21:13
Digiturk'un hatları açıldı istersen dene şansını bir kez daha. :)

Universal
19.Eylül.2010, 21:13
Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ol. :D Niang. =)))

EndoplazmiK RetikuluM
19.Eylül.2010, 21:14
Niang attı.

Deus Dominus
19.Eylül.2010, 21:14
hala kapalı girmiyor. Bunun için mi para ödedim ben yahu?

Universal
19.Eylül.2010, 21:17
Bilmiyorum şans herhalde; ama girsede görüntü çok kötü, çok fazla dene ben 10 dakika denedim.

Fenerbahçe iyi top çeviriyor, umarım böyle devam eder.

Universal
19.Eylül.2010, 21:18
Küfür gene başladı, bir küfür etmeyin başka tezahürat yok mu?

Universal
19.Eylül.2010, 21:26
Mehmet Topuz'u bu gün beğendim, ruhu ile oynuyor.

Fenerbahçe kontra-atak'a döndü. Bol pozisyon bulabilir. Beşiktaş defansı önde duruyor.

EndoplazmiK RetikuluM
19.Eylül.2010, 21:32
Bu kaçar mı Dia ?

Universal
19.Eylül.2010, 21:33
İki pozisyondur kötü kaçırıyoruz, Dia ve Niang. Umarım aramayız.

Universal
19.Eylül.2010, 21:39
Alex yapma ya...

Deus Dominus
19.Eylül.2010, 21:41
nihayet açabildim, ibb-konya maçını açıp ordan geçiş yaptım :)
bu arada ben açar açmaz %100 pozisyon kaçırdı fb, Alex karşı karşıya kaldı Cenk'le, Cenk çıkardı topu.
7 dakika uzatma nasıl oldu yahu?

RaSenGan
19.Eylül.2010, 21:41
Hakem son dakikalarda saçmalamadı.İyi gidiyor maç şu an tempolu.Umarım Beşiktaş kendine gelir de berabere biter maç.

RaSenGan
19.Eylül.2010, 21:43
bu arada ben açar açmaz %100 pozisyon kaçırdı fb, Alex karşı karşıya kaldı Cenk'le, Cenk çıkardı topu.

Volkan iki kere sakatlandı.Hakan da bir kere sakatlandı.Haliyle 7 dk oldu :)

eGowiCh
19.Eylül.2010, 21:43
Alex, Niang ve Dia ile üç tane %100 gol kaçırdık. İyi oynamaya başladık, Beşiktaş maçın başında çok iyiydi ama temposu düştü.

Hakem rezalet bir maç yönetiyor, sertliğe müsade etti maçın başında ve şimdi bu sebeple hatalı kararlar verdi. Berbat tek kelimeyle.

Nihat oynuyor mu oynamıyor mu belli değil, böyle rezalet bir futbolcuya nasıl tahammül ediyor Schuster, anlamak güç.

RaSenGan
19.Eylül.2010, 21:45
Alex, Niang ve Dia ile üç tane %100 gol kaçırdık. İyi oynamaya başladık, Beşiktaş maçın başında çok iyiydi ama temposu düştü.

Hakem rezalet bir maç yönetiyor, sertliğe müsade etti maçın başında ve şimdi bu sebeple hatalı kararlar verdi. Berbat tek kelimeyle.

Nihat oynuyor mu oynamıyor mu belli değil, böyle rezalet bir futbolcuya nasıl tahammül ediyor Schuster, anlamak güç.

Alex de ilk 25-30 dakika yoktu sahada duran top harici :) Ama Nihat'ın adını 2-3 kez duyduk sadece :D

izmer96
19.Eylül.2010, 21:45
Fenerbahce son vuruslarda iyi olsaydi su anda skor 3-0 di

Universal
19.Eylül.2010, 21:48

Çok fazla top durdu, hatta daha fazlada olabilirdi.

eGowiCh
19.Eylül.2010, 21:54
G.Gönül ve M.Topuz bugün müthiş oynuyor, hem savunma hem hücum olarak. Quaresma kanat değiştirmek zorunda kaldı.

Onun dışında Dia ile Niang çok iyiler, Selçuk ve Emre de iyi mücadele ediyorlar.

Genel olarak iyiyiz. Alex etkisizdi Aygün'ün dediği gibi ama o da devreye girmeye başladı devrenin bitimine yakın.

Niang'ın kaçırdığı gol olsaydı, müthiş bir gol olacaktı, zira G.Gönül savunmada topu kapıp 50-60 metre sürüp asist yapmış olacaktı. Gerçi istemdışı ayağından çıktı orada top ama yine de harika bir gol olacaktı G.Gönül'ün çabasından dolayı. Niang da beklemiyordu orada topu, aniden gelince iyi vuruş yapamadı.

Universal
19.Eylül.2010, 21:55
G.Gönül ve M.Topuz bugün müthiş oynuyor, hem savunma hem hücum olarak. Quaresma kanat değiştirmek zorunda kaldı.

Onun dışında Dia ile Niang çok iyiler, Selçuk ve Emre de iyi mücadele ediyorlar.

Genel olarak iyiyiz. Alex etkisizdi Aygün'ün dediği gibi ama o da devreye girmeye başladı devrenin bitimine yakın.

Niang'ın kaçırdığı gol olsaydı, müthiş bir gol olacaktı, zira G.Gönül savunmada topu kapıp 50-60 metre sürüp asist yapmış olacaktı. Gerçi istemdışı ayağından çıktı orada top ama yine de harika bir gol olacaktı G.Gönül'ün çabasından dolayı. Niang da beklemiyordu orada topu, aniden gelince iyi vuruş yapamadı.

+1907

İlk yarı da oyuncu performansları güzel anlatmışsın. Alex zaten bu saatten sonra düzelmez. Yaşlandı, doydu, yapacağını yaptı. Avrupa'dan elenmek Aykut ile yaşadıkları artık işi zor. Alex zaten sezon sonuda gidecek.

Universal
19.Eylül.2010, 21:57
Emre çıktı Özer girdi.

Universal
19.Eylül.2010, 22:12

DNS'yi Türk Telekom'un kendi DNS'si yaptım müthiş çalışıyor sistem. :)

EndoplazmiK RetikuluM
19.Eylül.2010, 22:24
Aurelio çıktı Bobo girdi. Böylece Beşiktaş 2 forvetle risk almış oldu.

Lucas Neill
19.Eylül.2010, 22:26
Nihat futbolu unutmus berbat oynuyor su dkya kadar

EndoplazmiK RetikuluM
19.Eylül.2010, 22:29
Alex > Baroni

EndoplazmiK RetikuluM
19.Eylül.2010, 22:32
Çok net bir gol kaçırdık.

Börk
19.Eylül.2010, 22:34
İnanılmaz bir gol kaçtı.

EndoplazmiK RetikuluM
19.Eylül.2010, 22:36
Dk 85 BJK penaltı kullanacak.

Börk
19.Eylül.2010, 22:37
Beşiktaş Penaltı.

Crocodile1963
19.Eylül.2010, 22:37
Dk 85 BJK penaltı kullanacak.

Bilica sakin olsun :)

EndoplazmiK RetikuluM
19.Eylül.2010, 22:38
Bilica ihtiyacımız olduğunda yardım etmeyince 1-1 oldu. Guti.

G.Ünal ısınıyor.

Börk
19.Eylül.2010, 22:39
Bilica sakin olsun :)

:P
Gol geliyorum dedi sanki.

Universal
19.Eylül.2010, 22:40
Aklıma ilk Bilica geldi, Volkan tuttu sandım bi an ama hayal oldu. =))

Universal
19.Eylül.2010, 22:47
Olmadı bu olmadı, çok gol kaçırdık hak etmediğimiz bir sonuç. Ama Aykut istifa hiç hoş olmadı.

Lucas Neill
1-1 güzel sonuc oldu.

Fb bircok gol pozisyonunu harcadi onlari atsalar cok degisik sonuc ortaya cikardi.Iki takima da tebrikler.

eXcitinG
Maçın hakkı berbareLikti..

İLk yarı Fenerbahçe ikinci yarı Beşiktaş daha istekLi oynadı. GüzeL ve zevkLi bir maç izLedik.

Universal
19.Eylül.2010, 22:48
Nasıl kaçırdık bu kadar inanamıyorum hala şaka gibi ya...

Börk
19.Eylül.2010, 22:49
Uzun zamandır böyle derbi izlemedik :) Tebrikler iki takıma da.

fm_monster
19.Eylül.2010, 22:49
yuh be 5lik maçtı.

RaSenGan
19.Eylül.2010, 22:50
Güzel maçtı beraberlik istedim beraberlik oldu güzel oldu.

eXcitinG
Yok 10-0 Lık maçtı.

Beşiktaş eziLdi, pozisyonu yoktu feLan.

titates1
Aykut istifayı duymadım eğer öyle birşey yaptılarsa çok ayıp var öyle meymenetsizler ,

Guti çok etkiliydi , Quaresma ise karşısına kaliteli defanslar gelince etkisiz kaldı , Bilica ile girdiği mücadelelerden bile sürekli Bilica galip çıktı , güzel pasları vardı ama zor durumlarda

Fenerbahçe defans 4'lüsü Dia , Niang ikilisi etkiliydi ,

Top genelde Beşiktaş'ın hakimiyetinde olmasına rağmen , bir tane bile beni korkutan pozisyon olmadı ( penaltı pozisyonu hariç ) onun dışında tamamen şansızlıkla bir maç kaybettik 5-6 tane %99 bile değil %100 lük gol pozisyonu verdik maçtan önce Beşiktaş'ın defansı zayıf diyen arkadaşların demek istediği de buydu sanırım , sadece şansızdık.

Cüneyt Çakır berbat bir maç yönetti , oyunu bu kadar sık durdurmasa güzel futbol izleyebilirdik

Universal
19.Eylül.2010, 22:52
Yok 10-0 Lık maçtı.

Beşiktaş eziLdi, pozisyonu yoktu feLan.

5-0 abartı olmuş; ama bu maçı bir takım hak ediyorsa oda Fenerbahçe'dir.

Niang 2 tane, Dia 2 tane, Alex 1 tane. Hepsi yüzde yüz, Beşiktaş bulsa bunları atardı. Şansızdık olmadı. Bu yüzden Aykut istifa demek büyük hata oldu. Kim dediyse ayıp etti.

Alicanfmfan
19.Eylül.2010, 22:55

Niang 2 tane, Dia 2 tane, Alex 1 tane. Hepsi yüzde yüz, Beşiktaş bulsa bunları atardı. Şansızdık olmadı. Bu yüzden Aykut istifa demek büyük hata oldu. Kim dediyse ayıp etti.

5 abartı diyorsunda , saydıkların zaten 5 tane :D

titates1

Alex'in de 2 tane var son pozisyonu çıkmadan önce arkasındaki adama bıraksa yine %100 ayrıca , geçen seneki Alex'in çok kolay atacağı bir gol

eXcitinG

Eğer daha iLk yarı da Beşiktaş 2 oyuncusunu erkenden değiştirmek zorunda kaLmasa daha farkLı oLurdu. Hatta Beşiktaş maçı kazanırdı da bence. Geriye düşmüş, değişikLik hakkı bir tane kaLmış takımın ikinci yarı başında yükLenip arkasında açık vermesi kadar doğaL bir durum yok. FazLa abartıyorsunuz bence. İkinci yarı Fenerbahçe Karabükspor gibi oynadı. Arkada bekLe, kontra atak. Bu da doğaL bir durum.

Toramanın vuramadığı bomboş bir kafa var, Quaresma ve Bobo nun kaçırdıkLarı var. Maç o kadar da ezici Fenerbahçe üstünLüğü iLe bitmedi. O kadar abartmayın.

King_91
19.Eylül.2010, 22:56
Bu maçı Galatasaray alır .

Tahminim doğru çıktı . 60.dakikadan sonra izlemeye başladım beşiktaş daha etkiliydi . fener dia'yla çok net pozisyon kaçırdı . dia ve pino çok benzer oyuncular ikisi de alıştığında çok can yakacak . ilk yarıda fener ne kadar iyi oynadı bilemem ama maç hakkı beraberlikmiş gibi geldi anlatılanlara göre . quaresma'yı çok beğendim yine ..

not : guiza dia'nın 2.yarıda kaçırdığı pozisyonu kesin atardı :D

titates1
19.Eylül.2010, 22:58
Eğer daha iLk yarı da Beşiktaş 2 oyuncusunu erkenden değiştirmek zorunda kaLmasa daha farkLı oLurdu. Hatta Beşiktaş maçı kazanırdı da bence. Geriye düşmüş, değişikLik hakkı bir tane kaLmış takımın ikinci yarı başında yükLenip arkasında açık vermesi kadar doğaL bir durum yok. FazLa abartıyorsunuz bence. İkinci yarı Fenerbahçe Karabükspor gibi oynadı. Arkada bekLe, kontra atak. Bu da doğaL bir durum.

Toramanın vuramadığı bomboş bir kafa var, Quaresma ve Bobo nun kaçırdıkLarı var. Maç o kadar da ezici Fenerbahçe üstünLüğü iLe bitmedi. O kadar abartmayın.

Kimsenin birşey abarttığı yok neden İnter değil de karabükspor ? geçen sene İnter'in yaptığının aynısı ayrıca iyi çıkıp 6 tane %100 lük gol pozisyonu üretmişiz , karabükspor bunları yapabilse keşke , üstteki yazımı okuyabilrisin genelde topa sahip olan , atak yapan takım beşiktaştı ancak 1 tane bile korktuğum pozisyon olmadı bobonun pozisyonu hariç , onun dışında karşındaki takım net sayabilceğimiz 5-6 tane pozisyon üretmiş ?

Universal
19.Eylül.2010, 22:58

Ben abartmıyorum, sadece Beşiktaş'ın mücadele gücü daha yüksek; ama pozisyonlara Fenerbahçe girmiştir. Beşiktaş'da girdi tabii ki; ama Fenerbahçe daha netti. Olmadı sağlık olsun. Ben bu sezondan ümidi kestim Fenerbahçe için, Aykut Hoca bütün sistemi değiştirecek bir yıl bekleyeceğim.

eXcitinG
19.Eylül.2010, 23:00
Kimsenin birşey abarttığı yok neden İnter değil de karabükspor ? geçen sene İnter'in yaptığının aynısı ayrıca iyi çıkıp 6 tane %100 lük gol pozisyonu üretmişiz , karabükspor bunları yapabilse keşke , üstteki yazımı okuyabilrisin genelde topa sahip olan , atak yapan takım beşiktaştı ancak 1 tane bile korktuğum pozisyon olmadı bobonun pozisyonu hariç , onun dışında karşındaki takım net sayabilceğimiz 5-6 tane pozisyon üretmiş ?

Neden İnter değiL ? Çünkü İnter buLunca atıyor da ondan. Karabükspor da buLunca atamıyorda ondan Karabükspor gibi dedim. Onu atsaydıkLar iLe bunu atsaydıkLar hep oLsaydı ohoo. Biz memnunuz sizde buLunduğunuz yer ve skordan memnunsanız takımınızın geneL oyununundan memnunsanız probLem yok.

fm_monster
19.Eylül.2010, 23:00

pozisyonları yarısı ilk yarıda golden sonra ki zamanda oldu o toplardan biri girse bjk dağılırdı.

GodfatheR
19.Eylül.2010, 23:01
Sezon başından beri futbol şansı yanımızda değil. Bugün de hem şansız hem beceriksizdik. Derbi de bu kadar pozisyon kaçırırsanız sonucuna razı olmanız gerekir.

Su içinde 10 tane net pozisyonu olan Fenerbahçe. Ha bu maçın hakkı beraberlik diyorsanız buraya yazılacak söz kalmamış demektir.

Beşiktaş'ı aldığı puandan dolayı tebrik ediyorum.

titates1
19.Eylül.2010, 23:02
Neden İnter değiL ? Çünkü İnter buLunca atıyor da ondan. Karabükspor da buLunca atamıyorda ondan Karabükspor gibi dedim. Onu atsaydıkLar iLe bunu atsaydıkLar hep oLsaydı ohoo. Biz memnunuz sizde buLunduğunuz yer ve skordan memnunsanız takımınızın geneL oyununundan memnunsanız probLem yok.

Karabükspor atamıyorsa ve senin karşında 6 tane %100 pozisyon buluyorsa ve atamıyorsa bu hem onların beceriksizliği , hem senin defansının beceriksizliğidir bundan memnunsan ne ala , farkı şurda golü atamayan oyuncular şansızlıklarından atamadı niang ve alex gibi kendini kanıtlamış iki oyuncu atamıyorsa o golleri bu şansızlıktır beceriksizlik değil arada böyle bir fark var bende ondan İnter diyorum

eXcitinG
pozisyonları yarısı ilk yarıda golden sonra ki zamanda oldu o toplardan biri girse bjk dağılırdı.

Nerden biLiyorsun dağıLacağını ? Bütün maç İbrahim üzüLmez ters ayak iLe ters kanatta oynamak zorunda kaLdı. Nihat gibi formsuz bir adama bütün maç tahamüL etmek durumunda kaLdık. Guti yoruLdu yerine adam sokamadık. Buna rağmen Beşiktaş Kadıköyde bu sonuç iLe dönüyorsa düşünecek kişiLer biz değiL sizLersiniz.

RaSenGan
Aykut Kocaman neden tüm maç boyunca Stoch'u kenarda tuttu almadı oyuna anlamak oldukça güç.Sanırım taraftar da bu yüzden istifa demiş.Fenerbahçe çok net goller kaçırdı.Hele Dia kaçırdıklarıyla Zenci Güiza lakabını almaya hak kazanabilir böyle giderse.Beşiktaş Quaresma'ya çok yüklendi bu maç.Ondan da şık hareketler izledik.Tek eksiği goldü bence.Hakem oldukça kötüydü ilk yarı ikinci yarı yine toparladı biraz.Sonuç olarak berabere bitti en çok iki takımın rakiplerine yaradı sonuç çok iyi oldu çok da güzel oldu.

titates1
19.Eylül.2010, 23:04
Nerden biLiyorsun dağıLacağını ? Bütün maç İbrahim üzüLmez ters ayak iLe ters kanatta oynamak zorunda kaLdı. Nihat gibi formsuz bir adama bütün maç tahamüL etmek durumunda kaLdık. Guti yoruLdu yerine adam sokamadık. Buna rağmen Beşiktaş Kadıköyde bu sonuç iLe dönüyorsa düşünecek kişiLer biz değiL sizLersiniz.

Sen bence takımını küçümsüyorsun , bu bir derbi maç , nihat'ı biz mi dedik oynat diye bizde orta saha da selçuk'a inanılmaz formsuz bir alex'e tahammül ettik , ersan mı ne varmış spiker söyledi onu soksaydı ya oyuna ters ayaklı oynayacağına ibrahim üzülmez

fm_monster
19.Eylül.2010, 23:05

kendin demişsin işte bu kadar olumsuzluk varken 2-0 olsa nasıl toparlanacaktınız.

eXcitinG
19.Eylül.2010, 23:05
Karabükspor atamıyorsa ve senin karşında 6 tane %100 pozisyon buluyorsa ve atamıyorsa bu hem onların beceriksizliği , hem senin defansının beceriksizliğidir bundan memnunsan ne ala , farkı şurda golü atamayan oyuncular şansızlıklarından atamadı niang ve alex gibi kendini kanıtlamış iki oyuncu atamıyorsa o golleri bu şansızlıktır beceriksizlik değil arada böyle bir fark var bende ondan İnter diyorum

İşinize geLince şansızLık işinize geLmeyince kazmaLık oLuyor zaten. Neyse ben tekrar ediyorum gayette memnunum oyundan ve skordan. Bundan daha iyisini yapamazdık. Bu kadar oLumsuz şartLarın oLuşmasına rağmen Beşiktaş sahadan 1 puan aLıyorsa ve bu kadar oLumLu şartLar Fenerbahçe nin ayağına geLip maçtan 1 puan aLıp taraftarı seviniyorsa bende birşey demem.

eXcitinG
19.Eylül.2010, 23:06
Sen bence takımını küçümsüyorsun , bu bir derbi maç , nihat'ı biz mi dedik oynat diye bizde orta saha da selçuk'a inanılmaz formsuz bir alex'e tahammül ettik , ersan mı ne varmış spiker söyledi onu soksaydı ya oyuna ters ayaklı oynayacağına ibrahim üzülmez

Ben takımımı küçümsemiyorum siz takımınızı fazLa abartıyorsunuz o kadar.

King_91
19.Eylül.2010, 23:06
her şeyi geçtim bu maç fb-gs maçı olsa fener hepsini atar maç 4-0 biterdi . ben de bunu anlamıyorum arkadaş :D

eXcitinG
19.Eylül.2010, 23:07
kendin demişsin işte bu kadar olumsuzluk varken 2-0 olsa nasıl toparlanacaktınız.

O zaman sakatLıkLar oLmasaydı, Toraman ikinci yarı başında bomboş kafayı goL yapsaydı, etseydi, miş, mış. BırakaLım artık bunLarı.

A.FaruK
19.Eylül.2010, 23:08
Beğenilmeyen Bilica ve Zapo maçın kader adamlarıydı bence çok önemli anlarda sahneye çıktılar. Maçın hakkımız olduğu inancındayım ama son vuruştaki etkisizliğimiz bu sonucu doğurdu. Aurelio'nun çıktığı anda ortasahayı domine etmek adına baroni'yi oyuna aldı Aykut Kocaman ama bence Özer'i orta alandaki ikilinin yanına çekip Stoch'u oyuna alması bana daha mantıklı gelmişti. Güzel bir maçtı kazansak dahada güzel olabilirdi ama olmadı.

vuque
19.Eylül.2010, 23:10
O zaman sakatLıkLar oLmasaydı, Toraman ikinci yarı başında bomboş kafayı goL yapsaydı, etseydi, miş, mış. BırakaLım artık bunLarı.
Maç hararetiyle olabilir ancak okuduğum yorumlarda çok agresif gördüm sizi.Bir yöneticiye yakışmadığını düşünüyorum.Tabii ki tartışacağız,konuşacağız ama bu şekilde kavga eder gibi değil ;;)
Sadece bu yorumunuz için değil genel olarak söylüyorum.

eXcitinG
19.Eylül.2010, 23:12
Maç hararetiyle olabilir ancak okuduğum yorumlarda çok agresif gördüm sizi.Bir yöneticiye yakışmadığını düşünüyorum.Tabii ki tartışacağız,konuşacağız ama bu şekilde kavga eder gibi değil ;;)
Sadece bu yorumunuz için değil genel olarak söylüyorum.

Kavga ettiğim feLan yok. Arkadaşa soraraLım bakaLım tartışmamızdan rahatsız oLduysa çıkar özürde diLerim ben. Bu kadarda tartışamayacaksak hiç yazmayaLım madem.

vuque
19.Eylül.2010, 23:15
Kavga ettiğim feLan yok. Arkadaşa soraraLım bakaLım tartışmamızdan rahatsız oLduysa çıkar özürde diLerim ben. Bu kadarda tartışamayacaksak hiç yazmayaLım madem.
Yok kavga ediyorsunuz demedim zaten.Sadece biraz hırçınsınız şu anda diyorum.Tartışmayalım falan da demiyorum zaten.Neyse ben öyle yorumladım herhalde benim hatam olabilir,yanlış algılamış olabilirim siz kusura bakmayın.

yunusgs
19.Eylül.2010, 23:15
İçimden bir ses derbinin berabere biteceğini söylüyor.Beşiktaş formda,Fenerbahçe ise çıkışa geçmek istiyor.1-1 berabere biter diye düşünüyorum.

Skoru ve sonucu bildiğimiz için mutluyuz :)

İki tarafı da tebrik ederim.İki tarafında net pozisyonları vardı.1-1 bitti.Fenerbahçe yakaladığı fırsatları değerlendirse sonuç Fenerbahçe'nin lehine sonuçlanırdı ama değerlendiremedi.

Nedvedmania
19.Eylül.2010, 23:20
Çok gol kaçtı berabere bitti. Maçın hakkıda beraberlikti. Q7 çok güzel oynadı :)

Sürekli küfür etti futbolcular ama hakemler artık küfürlere birşey demiyor sanırım.

Cüneyt çakırın "Ne oluyor ya ?" demesi koparttı beni :D

M.Scofield
19.Eylül.2010, 23:26
Maçın hakkı kesinlikle beraberlikti ilk yarı fenerbahçe ikinci yarıdada beşiktaş iyi oynadı.

RasAnt
19.Eylül.2010, 23:34
İlk yarıdaki yüzde yüzlük 4-5 gol pozisonlarını değerlendiremeyişimiz ve ikinci yarıda dia nın kaçırdıgı gol maçı bu noktaya getirdi,yazık oldu

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Eylül.2010, 23:42
Fenerbahçe'nin golüne kadar oyunun hakimi bizdik fakat golden sonra biraz dengemiz bozuldu ve Fenerbahçe daha iyi oynamaya başladı. Önce Ekrem'in sakatlanıp,yerine bir DL olan Üzülmez'in girmesi,sonra Hakan'ın sakatlanıp yerine Cenk'in girmesi Schuster'in hamle şansını azalttı. Golden sonra dengemiz,ritmimiz bozulduğu için boşluklar verdik ve Fenerbahçe önce Niang,sonra Dia,sonra da Alex'le %100'lük pozisyonlara girdi ve bunları kaçırdı.Yani ilk yarıda skor 4-0 olabilirdi,bu da bizim şansımızdı. 2.yarıda yine oyunun hakimi bizdik fakat ara boşluklar veriyorduk ve Fenerbahçe Dia ile inanılmaz 2 pozisyon kaçırdı.Tabi bu arada Toraman'ın bomboş kaçırdığı kafa vuruşunu da unutmayalım. 70.dk'ya kadar böylece skor 1-0 sürdü. Artık Schuster risk almak zorundaydı,bu oyuncu da Bobo olmalıydı. Aurelio'yu çıkararak orta sahada Guti'yi Ernst'in yanına,MC'ye çekti. Bobo'da AML pozisyonuna geçti. Ve nitekim Bobo'nun oyuna girmesi bizi daha da hareketlendirdi ve o pozisyonların birinde Guti'nin süper arapasıyla topla buluştu ve penaltıyı takımına kazandırdı.Guti'de gole çevirdi ve maç 1-1 bitti. Neticede güzel maç oldu. Her iki takımı da tebrik ediyorum bize güzel bir futbol izlettirdikleri için.
Gerçekten şu zamana kadar hep Nihat'ı savundum,ona güvendim. Ama artık şu rezil oyunundan sonra benimde ona güvenim kalmadı... :/

footballer33
19.Eylül.2010, 23:45
Bu maçla ilgili söyleyebileceğim tek şey ucuz yırttığımız, gerçekten kötü ama, maalesef durum böyle ve şunu da gördüm, Tabata oynar, ama Nihat bu takımda asla oynamaz bu haliyle. Çok kötüydük defansta ve rakibe çok pozisyon verdik karşı karşıya, o yüzden bu 1 puan gerçekten iyi oldu bizim için.

RaSenGan
19.Eylül.2010, 23:48
Nihat'ı yazmayı unutmuşum.O neydi öyle ya.Bank Asya oyuncusundan hiçbir farkı yok adamın.Futbol olarak ölmüş bitmiş.

sentugo
19.Eylül.2010, 23:52
ama ikinci yarı toparladı, düzeldi diye düşünüyorum

Sekopej
20.Eylül.2010, 00:02
Sihirli değnek değmiş gibi 1 haftada sürekli önde basan, dikine oynayan bir Fenerbahçe beklemiyordum elbette. Oyun beklediğim gibi geçti aslında, Fenerbahçe daha geride durup topa daha çok sahip olmak isteyen, Beşiktaş'ın oynamasına izin veren (izin veren derken, başabaş oynamak yerine beklemeyi seçerek oynaması), kaptığı toplarla hızlı çıkarak gol yapma düşüncesi vardı.

Kırılma anı Emre'nin sakatlığı. Emre orta sahada olsa orta sahayı bu kadar rahat kontrol etmesine izin vermezdi Beşiktaş'ın. Zaten bu nedenle Emre bu kadroda vazgeçilmeyecek ve yeri doldurulmayacak tek oyuncu. Emre'nin çıkmasıyla yeterli pres ve sertlik sağlanamadı, Beşiktaş topa sahip olup hücum yaptıkça ve dakikalar geçtikçe Fenerbahçe geriye yaslandı, gol aslında geliyorum demişti ama işte o gol gelmeden 2. golü mutlaka atmak gerekiyordu, atamazsan (bunu son yıllarda çok sık kullanıyoruz Fenerbahçe için, 2.'yi atamazsan diyerek mesaj attığım çok puan kbettiğimiz maçlar var) bu sonuca da bir şey deme hakkın kalmıyor.

9 tane mutlak gol pozisyonuna girip sadece 1 tane atabiliyorsan, maçta en etkili olduğun 25 dakikalık dönemde skoru 2 yapamıyorsan (Gökhan, Dia, Alex ve Niang ile girilen pozisyonlardan 1 gol daha çıkmalıydı), savunma yaparken rakibe pozisyon da veriyorsan, galibiyet almak güçleşiyor.

Beklediğim oyun, beklemediğim skor oldu. Beşiktaş bilindiği gibi oynamak istedi, elbette diğer maçlarda olduğu kadar risk almadı ama yine de beklenilen oyunu oynadı, geride bir çok pozisyon da verdi, pozisyona da girdi. Fenerbahçe'yi seven Bobo ile başlasa daha etkili olabilirlerdi.

Aslında çok üstü düzey bir maç olmadı ama gol pozisyonlarına göre heyecanlı bir maçtı. Maçta gol olabilecek 14-15 pozisyon vardı neredeyse ve sadece 2 gol oldu. İzlemesi heyecan veren bir maçtı. 1 puan Beşiktaş'ı sevindirdi, Fenerbahçe için de kara bulutları dağıtmaya yetmeyecek bir puan. Artık bu sezon şampiyonluk yarışından vazgeçilip, radikal kararlar alınarak devam edilse, eminim daha çok desteklenir bu tutum.

2 takımı da tebrik ederim, zaman zaman ortam gerilse de, pek çirkinlik olmadı, hakem de belirgin hata yapmadı ama yine de iyi bir maç yönetmedi diye düşünüyorum.

eGowiCh
20.Eylül.2010, 00:04
Exciting ortamı geriyorsun. Fenerbahçe'nin maçı hakettiği barizdi. Beşiktaş bence maçın ilk 20 dakikası ile ikinci yarı üstün oynadı, ama gol pozisyonu üretmekte Fenerbahçe kadar başarılı asla değildi. Bu yüzden ortamı bence daha fazla germe. Burada sinirli olan Fenerbahçe taraftarını daha da sinirlendirme. Fenerbahçeli taraftar futboldan memnun ama skordan memnun değil, bunu da unutma.

İlk yarı Niang, G.Gönül, Alex, Dia %100'lük 4 tane gol kaçırdı. İkinci yarı Dia'nın %100 kaçırdığı bir pozisyon var. Ayrıca ikinci yarı sağ kanattan Özer ve Dia ile yapılan atakta Alex'in kaçırdığı pozisyonlar var. Andre Santos'un arka direğe yaptığı ortayı Cenk son anda önlemese o da gol olabilirdi.

Beşiktaş'ın ise en net pozisyonu bence Quaresma'nın kornerden gelen topa vurduğu şuttu, sonrasında da Bobo'nun vurduğu şut, ikisini de Volkan kurtardı. Onun dışında ne bizi korkutacak ne Beşiktaş taraftarını ayağa kaldıracak pozisyon vardı.

Bu sebeple hangi gerekçelere dayanarak maçın hakkı beraberlikti diyorsunuz, anlamak güç. Taraflı veya tarafsız, maçın hakkı galibiyetti, şu an televizyondaki spor yazarlarının tamamına yakını da bunu söylüyor.

Kocaman Aurelio'nun oyundan çıkmasından sonra Alex yerine Stoch'u oyuna dahil etseydi, skor lehimize olurdu. Ancak Kocaman yine teknik becerilerini (!) konuşturdu. Kocaman'ın derhal istifa etmesi lazım. M.Topuz ilk yarı çok iyi oynarken, onu defansif kullanmaya başlayarak oyuncunun performansını düşürdü, Stoch gibi önemli bir silahı kullanmadı. Ne yazık ki bu teknik direktörle işimiz zor, hiçbir zaman galip gelemeyiz.

Şu ana kadarki hiçbir önemli maçı kazanamadık. Young Boys, PAOK, Trabzonspor, Kayserispor ve Beşiktaş. Bu maçlar önemliydi, kolay maçlar değildi, hiçbirinden yüzümüz gülerek ayrılamadık. Bunun da tek sorumlusu Kocaman.

Alicanfmfan
20.Eylül.2010, 00:05
Yalnız İlk golde Lugano'nun İsmail'e açıkca bir faul'ü var...

fm_monster
20.Eylül.2010, 00:06
Sihirli değnek değmiş gibi 1 haftada sürekli önde basan, dikine oynayan bir Fenerbahçe beklemiyordum elbette. Oyun beklediğim gibi geçti aslında, Fenerbahçe daha geride durup topa daha çok sahip olmak isteyen, Beşiktaş'ın oynamasına izin veren (izin veren derken, başabaş oynamak yerine beklemeyi seçerek oynaması), kaptığı toplarla hızlı çıkarak gol yapma düşüncesi vardı.

Kırılma anı Emre'nin sakatlığı. Emre orta sahada olsa orta sahayı bu kadar rahat kontrol etmesine izin vermezdi Beşiktaş'ın. Zaten bu nedenle Emre bu kadroda vazgeçilmeyecek ve yeri doldurulmayacak tek oyuncu. Emre'nin çıkmasıyla yeterli pres ve sertlik sağlanamadı, Beşiktaş topa sahip olup hücum yaptıkça ve dakikalar geçtikçe Fenerbahçe geriye yaslandı, gol aslında geliyorum demişti ama işte o gol gelmeden 2. golü mutlaka atmak gerekiyordu, atamazsan (bunu son yıllarda çok sık kullanıyoruz Fenerbahçe için, 2.'yi atamazsan diyerek mesaj attığım çok puan kbettiğimiz maçlar var) bu sonuca da bir şey deme hakkın kalmıyor.

9 tane mutlak gol pozisyonuna girip sadece 1 tane atabiliyorsan, maçta en etkili olduğun 25 dakikalık dönemde skoru 2 yapamıyorsan (Gökhan, Dia, Alex ve Niang ile girilen pozisyonlardan 1 gol daha çıkmalıydı), savunma yaparken rakibe pozisyon da veriyorsan, galibiyet almak güçleşiyor.

Beklediğim oyun, beklemediğim skor oldu. Beşiktaş bilindiği gibi oynamak istedi, elbette diğer maçlarda olduğu kadar risk almadı ama yine de beklenilen oyunu oynadı, geride bir çok pozisyon da verdi, pozisyona da girdi. Fenerbahçe'yi seven Bobo ile başlasa daha etkili olabilirlerdi.

Aslında çok üstü düzey bir maç olmadı ama gol pozisyonlarına göre heyecanlı bir maçtı. Maçta gol olabilecek 14-15 pozisyon vardı neredeyse ve sadece 2 gol oldu. İzlemesi heyecan veren bir maçtı. 1 puan Beşiktaş'ı sevindirdi, Fenerbahçe için de kara bulutları dağıtmaya yetmeyecek bir puan. Artık bu sezon şampiyonluk yarışından vazgeçilip, radikal kararlar alınarak devam edilse, eminim daha çok desteklenir bu tutum.

2 takımı da tebrik ederim, zaman zaman ortam gerilse de, pek çirkinlik olmadı, hakem de belirgin hata yapmadı ama yine de iyi bir maç yönetmedi diye düşünüyorum.

5.haftada şampiyonluktan vazgeçmek saçma olur,ligde aman aman iyi bi takım yok zaten bence sonuna kadar hedef şampiyonluk olmalı.

RaSenGan
20.Eylül.2010, 00:06
Exciting ortamı geriyorsun. Fenerbahçe'nin maçı hakettiği barizdi. Beşiktaş bence maçın ilk 20 dakikası ile ikinci yarı üstün oynadı,

E ne kalmış geriye zaten ? Gol pozisyonu bulmak haketmek değil.Gol pozisyonuna girip atarsın alırsın maçı hakedersin.

Cengo
20.Eylül.2010, 00:10
E ne kalmış geriye zaten ? Gol pozisyonu bulmak haketmek değil.Gol pozisyonuna girip atarsın alırsın maçı hakedersin.

Maçı kazandıran ve bir takıma üstünlük sağlatan durum pozisyon üstünlüğüdür.İstediğin kadar pas yap, kaleyi bulamıyorsan anlamı yok.O kadar pozisyona girip (ki bunlar karşıkarşıya) gol atamamak da ayrı marifet.Bence de maç Fenerbahçe'nin hakkıydı ama sağlık olsun.

Arada 1 maç mağlubiyet var, düşünülecek bir şey yok, basın çok abarttı.

King_91
20.Eylül.2010, 00:10
Artık bu sezon şampiyonluk yarışından vazgeçilip, radikal kararlar alınarak devam edilse, eminim daha çok desteklenir bu tutum.

abi takım istediği kadar kötü oynasın şu kadro her türlü şampiyonluğa oynamalı , oynar . fenerbahçe 5.haftadan şampiyonluktan nasıl vazgeçer ? taktiksel değişikliğe mi gidilir ne olur bilemem ama öyle düzelmeyecek bi tablo yok bence . fenerin şampiyonluktan kopması işime gelir tabi ama hiç gerçekçi olmaz bunu ummak . bi de radikal karar bence bu haftada almak zor . belki devre arsında .. şu anda alınabilecek en büyük radikal karar alex'in daha az dakika alması ve alex merkezli oyunu yok etmek olur zaten aykut hoca'nın da yapmaya çalıştığı şeylerden biri bu bence

Sekopej
20.Eylül.2010, 00:13
Maçı izlerken, üstelik de sağ bekte sol tarafta oynama alışkanlığı olan ve sarı kartı olan Üzülmez varken, 2. devre topla gidecek oyuncu olan Stoch'u ben de çok bekledim. Sakatlık durumu var mı bilmiyorum ama bu konuda eleştiririm Aykut Kocaman'ı. Stoch geçen maçta sahanın en kötülerinden biriydi ve bu nedenle ilk 11'e almamak doğdru olabilir ama rakibi yıkacakken, yıkacak hamleyi yapabilecek oyuncuydu Stoch. Bu nedenle bu eleştiriye katılırım Egemen. Ama şu durum da var ki Emre çok önemliydi, belki hiç düşünmediği Emre-Özer değişikliğinden sonra başka bir ofansif oyuncu olan Stoch'u almadı oyuna.

Alsa farklı olur muydu? Kaçıranların atacağı golden daha iyi olmazdı, Stoch'u almamak hata ama 9 pozisyonda 1 gol atmak da hata. Bu nedenle ilk yazdıklarınla çelişiyorsun Egemen. O kadar pozisyonda goller kaçarken Aykut Kocaman ne yapabilir? Son bölümde Stoch'un oyunda olması belki daha fazla pozisyon bulmamızı sağlardı, İbrahim'in atılmasını sağlardı ama yine topu 3 direğin arasına sokamadıktan sonra???

besiktas1903
20.Eylül.2010, 00:13
Exciting ortamı geriyorsun. Fenerbahçe'nin maçı hakettiği barizdi. Beşiktaş bence maçın ilk 20 dakikası ile ikinci yarı üstün oynadı, ama gol pozisyonu üretmekte Fenerbahçe kadar başarılı asla değildi. Bu yüzden ortamı bence daha fazla germe. Burada sinirli olan Fenerbahçe taraftarını daha da sinirlendirme. Fenerbahçeli taraftar futboldan memnun ama skordan memnun değil, bunu da unutma.

İlk yarı Niang, G.Gönül, Alex, Dia %100'lük 4 tane gol kaçırdı. İkinci yarı Dia'nın %100 kaçırdığı bir pozisyon var. Ayrıca ikinci yarı sağ kanattan Özer ve Dia ile yapılan atakta Alex'in kaçırdığı pozisyonlar var. Andre Santos'un arka direğe yaptığı ortayı Cenk son anda önlemese o da gol olabilirdi.

Beşiktaş'ın ise en net pozisyonu bence Quaresma'nın kornerden gelen topa vurduğu şuttu, sonrasında da Bobo'nun vurduğu şut, ikisini de Volkan kurtardı. Onun dışında ne bizi korkutacak ne Beşiktaş taraftarını ayağa kaldıracak pozisyon vardı.

Bu sebeple hangi gerekçelere dayanarak maçın hakkı beraberlikti diyorsunuz, anlamak güç. Taraflı veya tarafsız, maçın hakkı galibiyetti, şu an televizyondaki spor yazarlarının tamamına yakını da bunu söylüyor.

Kocaman Aurelio'nun oyundan çıkmasından sonra Alex yerine Stoch'u oyuna dahil etseydi, skor lehimize olurdu. Ancak Kocaman yine teknik becerilerini (!) konuşturdu. Kocaman'ın derhal istifa etmesi lazım. M.Topuz ilk yarı çok iyi oynarken, onu defansif kullanmaya başlayarak oyuncunun performansını düşürdü, Stoch gibi önemli bir silahı kullanmadı. Ne yazık ki bu teknik direktörle işimiz zor, hiçbir zaman galip gelemeyiz.

Şu ana kadarki hiçbir önemli maçı kazanamadık. Young Boys, PAOK, Trabzonspor, Kayserispor ve Beşiktaş. Bu maçlar önemliydi, kolay maçlar değildi, hiçbirinden yüzümüz gülerek ayrılamadık. Bunun da tek sorumlusu Kocaman.

Fenerbahce daha cok ve net pozisyon bulmus olabilir ama oyunun geneline bakarsak iki takimda iyi oynadi ve bence macin hakki beraberlikti. Siz diyorsunuz atsaydi biz diyoruz sakatlanan olmasaydi.. Besiktasin cok pozisyon verecegi belliydi. cok pozisyon veriyoruz ama iyi de oynuyoruz. Guzel mucadele ettik fizik gucumuz yerindeydi. Cenk, Necip ve Bobo multaka ilk 11'de oynamali.

eGowiCh
20.Eylül.2010, 00:14

Futbolda maçı haketmek, topu ayağında tutmak değil. %60-70 topu ayağında tutup da pozisyon üretemezsen o maçı hakedemezsin. Geçen seneki ASY'deki GS-FB derbisine bakalım. Top hep GS'nin ayağındaydı, hep GS kontrol etti, peki o maçı düşündüğünde GS galibiyeti haketti diyebilir misin? Hiç pozisyon üretememiş, sadece sağa sola pas yapıyordu.

Barcelona-Inter maçı, geçen yılki, Inter geriye çekildi, Barcelona kilidi bir türlü açamadı, Barcelona pozisyona giremedi, Barça haketti diyebilir misin? Topa sahip olmak veya yüzdenin yüksek olması, maçı hakettiğin anlamına gelmez.

Bugün Beşiktaş topa sahipti, Fenerbahçe geriye yaslandı belki ama kesinlikle maçı haketmedi. Maçı hakeden taraf Fenerbahçe'ydi. Eğer Fenerbahçe de pozisyon üretemez ve maç kısır geçseydi, o zaman maçın hakkı beraberlikti derdik.

Fenerbahce daha cok ve net pozisyon bulmus olabilir ama oyunun geneline bakarsak iki takimda iyi oynadi ve bence macin hakki beraberlikti. Siz diyorsunuz atsaydi biz diyoruz sakatlanan olmasaydi.. Besiktasin cok pozisyon verecegi belliydi. cok pozisyon veriyoruz ama iyi de oynuyoruz. Guzel mucadele ettik fizik gucumuz yerindeydi. Cenk, Necip ve Bobo multaka ilk 11'de oynamali.

"Atsaydı ile sakatlanmasaydı" farkını düşünüp tekrar bana yorum yazarsan sevinirim. Çünkü söylediklerin arasında dağlar kadar fark var. Oyuncu sakatlanması, skora doğrudan etki etmez, ama gol kaçırılması skoru doğrudan etkiler. Üstelik sakatlanan adamlar da skor çevirecek adamlar kesinlikle değildi. Ekrem ile Hakan. Eğer Guti ile Quaresma sakatlanmış olsaydı, o zaman söylediklerinde sonuna kadar haklı olabilirdin belki ama kesinlikle katılmıyorum.

Alicanfmfan
20.Eylül.2010, 00:15
Futbolda maçı haketmek, topu ayağında tutmak değil. %60-70 topu ayağında tutup da pozisyon üretemezsen o maçı hakedemezsin. Geçen seneki ASY'deki GS-FB derbisine bakalım. Top hep GS'nin ayağındaydı, hep GS kontrol etti, peki o maçı düşündüğünde GS galibiyeti haketti diyebilir misin? Hiç pozisyon üretememiş, sadece sağa sola pas yapıyordu.

Barcelona-Inter maçı, geçen yılki, Inter geriye çekildi, Barcelona kilidi bir türlü açamadı, Barcelona pozisyona giremedi, Barça haketti diyebilir misin? Topa sahip olmak veya yüzdenin yüksek olması, maçı hakettiğin anlamına gelmez.

Bugün Beşiktaş topa sahipti, Fenerbahçe geriye yaslandı belki ama kesinlikle maçı haketmedi. Maçı hakeden taraf Fenerbahçe'ydi. Eğer Fenerbahçe de pozisyon üretemez ve maç kısır geçseydi, o zaman maçın hakkı beraberlikti derdik.

30.saniyede Mustafa Sarp ve ikinci yarının hemen başlarında Dos Santos ile net pozisyonlara girmiştik.

King_91
20.Eylül.2010, 00:16

konuyu saptırmak gibi olacak ama o maç galatasarayın hakkıydı . selçuğun şutundan başka şutu yok fenerin . bizim de 1i çok net 2-3 pozisyonumuz var .

eGowiCh
20.Eylül.2010, 00:18
30.saniyede Mustafa Sarp ve ikinci yarının hemen başlarında Dos Santos ile net pozisyonlara girmiştik.

konuyu saptırmak gibi olacak ama o maç galatasarayın hakkıydı . selçuğun şutundan başka şutu yok fenerin . bizim de 1i çok net 2-3 pozisyonumuz var .

İyi güzel de, bugünkü maça bak, en az 4 tane %100 var. Dos Santos'un kaçırdığı gibi 4-5 tane daha vardı bugün. Örnekleme açısından söyledim, konuyu saptırma amacım yok.

LaigLeNoiR
20.Eylül.2010, 00:20
Maçı izleme fırsatım olmadı malesef yoldaydım şimdi spor programlarına bakarken Kanaltürk'te Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu FB'nin attığı golde faul olduğunu söylediler.

Berabere bitti son dakikalarda gelen gol sebebiyle F.Bahçe'li arkadaşlarım daha üzgün eminim ki. Ancak maçın hakkının beraberlik olduğu söyleniyor ne kadar doğru bilmiyorum 90 dk izlemediğim için birşey diyemem.

Sekopej
20.Eylül.2010, 00:20
5.haftada şampiyonluktan vazgeçmek saçma olur,ligde aman aman iyi bi takım yok zaten bence sonuna kadar hedef şampiyonluk olmalı.

abi takım istediği kadar kötü oynasın şu kadro her türlü şampiyonluğa oynamalı , oynar . fenerbahçe 5.haftadan şampiyonluktan nasıl vazgeçer ? taktiksel değişikliğe mi gidilir ne olur bilemem ama öyle düzelmeyecek bi tablo yok bence . fenerin şampiyonluktan kopması işime gelir tabi ama hiç gerçekçi olmaz bunu ummak . bi de radikal karar bence bu haftada almak zor . belki devre arsında .. şu anda alınabilecek en büyük radikal karar alex'in daha az dakika alması ve alex merkezli oyunu yok etmek olur zaten aykut hoca'nın da yapmaya çalıştığı şeylerden biri bu bence

Beraber alıntı yapayım.:)

Hedef elbette her zaman şampiyonluk. Daha 5. hafta, Beşiktaş, Galatasaray, Bursa Trabzon'a ve Kayseri'ye gidecekler, oynanacak derbiler var, İnönü'de Fenerbahçe Beşiktaş'ı yenemez diyebilir miyiz? Hayır.

Demek istediğim şu, takımdan ne bekliyor Aykut Kocaman? Alex ile mi devam edecek, kafasında Alex'in olmadığı bir sistem varsa ve biraz da mecburiyetten bunu uygulamayıp Alex'i oynatıyorsa, 1 ileri 1 geri şeklinde maçlar devam eder. Ama çıkıp derse, ben değişimi zamana yaymaktan vazgeçtim, çünkü tekleyerek gidiyoruz, risk alıyorum, 2-3 hafta belki kazanamayız ama uzun vadede daha iyi duruma gelebiliriz diyerek devam ederse, geleceğe daha iyi bakabiliriz.

Kadro bence de yeterli şampiyonluk için, hiç olmadı, Zico'nun, Daum'un sistemine dönülür yine yola devam edilir. Şampiyonluktan vazgeçmeyi bu nedenle yazdım, en azından sezon sonu bu takım şampiyon olamasa da bazı şeylerini geliştirmiş olarak seneye girer.

Yoksa daha oynanacak 28 maç var elbette, şampiyonluktan kopmadı Fenerbahçe.

King_91
20.Eylül.2010, 00:21
İyi güzel de, bugünkü maça bak, en az 4 tane %100 var. Dos Santos'un kaçırdığı gibi 4-5 tane daha vardı bugün. Örnekleme açısından söyledim, konuyu saptırma amacım yok.

yok konuyu ben saptırıyorum demiştim :D

neyse , ilk yarıyı izleyemediğim için maçın hakkının beraberlik olduğunu düşünmüştüm ama maçın hakkının gol pozisyonu çok olan takımın olması gayet doğal .

eGowiCh
20.Eylül.2010, 00:24
yok konuyu ben saptırıyorum demiştim :D

neyse , ilk yarıyı izleyemediğim için maçın hakkının beraberlik olduğunu düşünmüştüm ama maçın hakkının gol pozisyonu çok olan takımın olması gayet doğal .

Dostum, zaten ilk yarıyı izlesen ne demek istediğimi anlardın. Veya özeti izle, yine görürsün. G.Gönül topu 50 metre sürdü, Niang'ın önünde kaldı top, karşı karşıya auta attı. Dia soldan içeri çıkardı Alex bomboş bir şekilde çok etkisiz vurdu Cenk tokatladı. Altıpastan G.Gönül bomboş kafayı auta attı. Niang'ın kafayla indirdiği topu Dia önüne çok güzel aldı, bomboş auta vurdu. Yani bu dediklerim uzaktan şutlar da değil, ya altıpastan ya penaltı noktasının oralardan, ve hiçbir baskı yokken, bomboş kaçırıldı bunlar.

Nitekim ikinci yarı Dia akıl almaz bir gol kaçırdı. Özer ve Dia'nın sağdan getirdikleri topları Alex değerlendiremedi.

Bu kadar çok pozisyona sene başından beri bile girmemişizdir.

King_91
20.Eylül.2010, 00:28
Dostum, zaten ilk yarıyı izlesen ne demek istediğimi anlardın. Veya özeti izle, yine görürsün. G.Gönül topu 50 metre sürdü, Niang'ın önünde kaldı top, karşı karşıya auta attı. Dia soldan içeri çıkardı Alex bomboş bir şekilde çok etkisiz vurdu Cenk tokatladı. Altıpastan G.Gönül bomboş kafayı auta attı. Niang'ın kafayla indirdiği topu Dia önüne çok güzel aldı, bomboş auta vurdu. Yani bu dediklerim uzaktan şutlar da değil, ya altıpastan ya penaltı noktasının oralardan, ve hiçbir baskı yokken, bomboş kaçırıldı bunlar.

Nitekim ikinci yarı Dia akıl almaz bir gol kaçırdı. Özer ve Dia'nın sağdan getirdikleri topları Alex değerlendiremedi.

Bu kadar çok pozisyona sene başından beri bile girmemişizdir.

bunları bana mı soyledin bilmiyorum ama ben zaten maçın hakkının fenerbahçe'nin olduğunu düşünüyorum :D

TR.CaPTaiN
20.Eylül.2010, 00:29
İlk 20 dakikalık kısımda Beşiktaş topa daha fazla sahip olan, ne yaptığını bilen tarzda oynayan ekipti. Niang'ın golünden sonraki kısımda ise Beşiktaş defansı baya dağıldı. Rakibin o anını en iyi şekilde değerlendirmek zorundasın. Fenerbahçe yakaladığı net pozisyonlardan yararlanamadı ve ilk yarının bitmesi Beşiktaş için bir soluklanma fırsatıydı. İkinci yarıda da topa daha fazla sahip olan taraf Beşiktaş olsa da bakıldığında net pozisyonlara giren taraf yine Fenerbahçe. 5-6 tane net pozisyon var ve bu pozisyonların hepsi birbirinden net. Olsaydı, yapsaydı, atsaydı demenin pek manası yok ama 79'da maçı bitirme fırsatını bulmuşsun Dia, bitireceksin orda maçı.

Bugün Fenerbahçe'de Bilica çok iyi oynadı ama penaltı pozisyonunda Bobo'yu kaçırdı ve pahalıya patladı. Bir bakıma emekleri, güzel oyunu boşa gitti. Dia hareketliydi, iyi gözüktü ancak kaçırdığı 2 net pozisyondan dolayı yaptığı olumlu şeyler uçtu gitti. Mehmet özellikle ilk yarıda görünmez kahramandı. Çok iyi mücadele etti.

Volkan o kadar dengesiz girmemeliydi. Hele hele ayaklarıyla o şekil girdiğinde çok büyük ihtimalle penaltı olacağını bilmesi lazımdı. Sakatlığı da etkiledi gibi geldi bana. Özellikle penaltı pozisyonunda bildiğimiz Volkan o penaltıyı çıkarırdı, çünkü penaltı tam köşeye gitmedi.

Aykut hoca ortasahanın düştüğünü görüp Cristian'la ortasahayı güçlendirmeye çalıştı ama bence Stoch'u alsaydı daha iyi olurdu. Çünkü ne kadar geriye gömülürseniz gol yeme ihtimaliniz o kadar artar.

GodfatheR
20.Eylül.2010, 00:30
Trabzon'un sadece 3 , Beşiktaşın sadece 2 , G.Saray'ın sadece 2 puan gerisindeyiz. Ümitsizliğe kapılmaya gerek yok. Yarın Bursa kazanıp 8 puan olsa bile daha hiç bir şey bitmedi. Bugün ki oyun umut vericiydi. Daha 28 hafta var 6 haftada çok zor 3 maç oynadık 2 si derbi bundan sonra seri galibiyetler gelecektir. 9. hafta G.Saray deribisine kadar kimse umudunu kaybetmesin. O maçta da aleyhimize bi sonuç çıkarsa o zaman şampiyonluk umutları sönebilir. Ama Gs derbisine kadar kayıpsız gider 9.hafta o deribiyi de alırsak o zaman yine şampiyonluğun en büyük adayı oluruz. Karalar bağlamanın bi anlamı yok.

burak95
20.Eylül.2010, 00:33
Fener durur durur Beşiktaş'a patlar ya şansa bak.. Bir de ilk golde ismail'e çullandı lugano..Ama her iki tarafta harika oynadı..fenerli arkadaşları tebrik ederim.

bjk4ever
20.Eylül.2010, 00:36
Oyun olarak BJK baris ustundu. Gole kadar cok ustunduk, yine ikinci yarinin tamaminda ustunduk, FB anca hasbelkader attigi (faullu) golden sonra pozisyonlara girdi. Macin sonlarina dogru istatistiklerde isabetli pasta 300-170 kornerde 7-4 BJK ustunlugu vardi, 2 kati fark neredeyse, sadece FB daha fazla pozisyona girdi. Ama FB'li taraftarlar kendi sahasinda daha 40. dakikada 2 sakatliktan dolayi degisiklik yapmak zorunda kalan, 3 gun evvel yorucu mac yapmis, solbekini sagbek oynatmak zorunda kalan takima karsi 45 dakika defans yapip yerde yatarak zaman gecirmeyi ve kontra atak oynamayi dusunen takimi begendiyse bilemem, o kendi fikirleridir. Ben oyundan memnunum, skordan da pozisyonlar ve golun dakikasi itibariyle memnunum, ama Schuster daha iyi secimler yapsaydi (Cenk-Hakan, Ibo-Iso, Bobo-Nobre) maci cok rahat kazanabilirdik.

I3esiktas
20.Eylül.2010, 01:12
Maça çok iyi başlamamıza ragmen Golü yiyen taraf biz olduk. Golden sonra İlk yarının bitimine kadar çok baskı yedik. O Bölümde gol yemememiz bizim için iyi oldu. İkinci yarıda Tek kale bir futbol oynadık. Fenerbahçe bizim gol aradıgımız bölümlerde hızlı çıkarak Gol pozisyonları yakaladı ama degerlendiremediler.Guti'nin yine akıl dolu pasında Bobo'nun yere düşmesi sonucu yakaladıgımız Penaltı ile beraberligi yakaladık.

Maçın yıldızları Beşiktaş'ta Guti, Fenerbahçe'de Dia'dır. Guti için gerçekten diyecek bir laf bulamıyorum. O paslar, Çalımlar, Aldıgı paslar bile akıllı ve zeki oldugunu gösteriyor. Aykut Kocaman'dan Bobo'nun oyuna girmesinden Sonra Gökhan'ı oyuna sokmasını bekliyordum. Gökhan girerse 2-3'ü yeriz diye düşünüyodum ama O Hamleyi yapmadı Aykut Kocaman.

Bir lafımda Taraftarımıza Gerçekten Kadıköy'ü İnlettiler. Onlarada Ayrı Teşekkürler..

sananes
20.Eylül.2010, 01:20
Oyun olarak BJK baris ustundu. Gole kadar cok ustunduk, yine ikinci yarinin tamaminda ustunduk, FB anca hasbelkader attigi (faullu) golden sonra pozisyonlara girdi. Macin sonlarina dogru istatistiklerde isabetli pasta 300-170 kornerde 7-4 BJK ustunlugu vardi, 2 kati fark neredeyse, sadece FB daha fazla pozisyona girdi. Ama FB'li taraftarlar kendi sahasinda daha 40. dakikada 2 sakatliktan dolayi degisiklik yapmak zorunda kalan, 3 gun evvel yorucu mac yapmis, solbekini sagbek oynatmak zorunda kalan takima karsi 45 dakika defans yapip yerde yatarak zaman gecirmeyi ve kontra atak oynamayi dusunen takimi begendiyse bilemem, o kendi fikirleridir. Ben oyundan memnunum, skordan da pozisyonlar ve golun dakikasi itibariyle memnunum, ama Schuster daha iyi secimler yapsaydi (Cenk-Hakan, Ibo-Iso, Bobo-Nobre) maci cok rahat kazanabilirdik.

ne desem ki bilemiyorum cidden yani cidden mükemmel oynadı bjk 1buçuk gol pozisyonu mu ne var ama penaltı dışında.Fenerbahçede 6-7 tane bomboş atamadı sanırım işin özeti bu. ilk yarım saat içinde 1-0 öne gecmiş fener ve barca değil haliyle kapanıyoki emre'de sakatlandı mı ne oldu bilmiyoruz olmayınca orta saha tamamen defans yapar oldu skoru korumak adına yüzde 60larda sizin oynamanız gayet dogal.ceza sahasına giremedikten sonra istediğiniz kadar oynayabilirsiniz zaten sıkıntı yok.Ayrıca sadece FB daha fazla pozisyona girdide komik yahu biz daha cok korner attık biz daha cok pas yaptık fenerde arada kalecimizle karşı karşıya kaldı işte demek cidden ilginç bi bakış açısı

eGowiCh
20.Eylül.2010, 01:22
bjk4ever, Fenerbahçeli bir tane futbolcu bile yerde yatmadı, zaman geçirmeye çalışmadı. Ne sakatlık numarası yapan Fenerbahçeli vardı sahada, ne yere yatan. Başka maçı seyretmiş olmalısın.

Kaldı ki zaman geçirmek için yerde yatsak, oyuncu değiştirsek bile bu normal. Dün R.Madrid bile R.Sociedad karşısında vakit geçirmek için son dakika oyuncu değişikliği yaptı.

besiktas1903
20.Eylül.2010, 01:25
http://img829.imageshack.us/img829/7048/macistatistik.jpg (http://img829.imageshack.us/i/macistatistik.jpg/)

sananes
20.Eylül.2010, 01:32
http://img829.imageshack.us/img829/7048/macistatistik.jpg (http://img829.imageshack.us/i/macistatistik.jpg/)

yani cidden sinir harbi var burda ne yani istatistikler böyle olunca siz mi maça hükmetmiş oluyosunuz.geçmiş derbileride açın benzer istatistiklerle karsılasırsınız hemde onlarda biz kazandıgımız halde Çünkü biz erken gol bulup öne geçiyoruz o süreden sonra mecbursunuz baskılı oynamaya bunu anlamak güç değil. kaldı ki 1 milyon şutta çekmiş olsanız kaç tane net pozisyonunuz var 3 diyemezsiniz bile

I3esiktas
20.Eylül.2010, 01:35
yani cidden sinir harbi var burda ne yani istatistikler böyle olunca siz mi maça hükmetmiş oluyosunuz.geçmiş derbileride açın benzer istatistiklerle karsılasırsınız hemde onlarda biz kazandıgımız halde Çünkü biz erken gol bulup öne geçiyoruz o süreden sonra mecbursunuz baskılı oynamaya bunu anlamak güç değil. kaldı ki 1 milyon şutta çekmiş olsanız kaç tane net pozisyonunuz var 3 diyemezsiniz bile

Peki siz erken golü bulunca siz mi daha iyi oynamış oluyorsunuz?

3 Net pozisyonumuz varsa heralde farklı maçlar izledik. TRT1'i aç özet vercek asıl maçı izle:icon_wink:

sananes
20.Eylül.2010, 01:37
ben maçı canlı olarak izledim 3 tane bile pozisyonunuzun olmadıgını düşünüyorum.ilk yarıda volkanın sakatlandıgı pozisyon,toraman'ın bomboş kafası ve bide karambol pozisyonunuz var Q7'nin volesinde.
ben biz iyi oynadık demiyorum erken gol bulan daha çok baskı yer yani herkes oynaması gerektiği gibi oynadı diyorum.Ki biz biraz becerikli olsak fark olurdu maç rahat rahat hemde

besiktas1903
20.Eylül.2010, 01:43

sen beni oyle dedigimi nerde gordun. Benim onceki yorumuma bakarsan ben macin hakki beraberlikdi dedim ve oylede oldu. Fenerbahce daha fazla pozisyon buldu ama oyunun genelinde iki takimda iyi oynadi.

I3esiktas
20.Eylül.2010, 01:45
Doğru istatiskler yalan atıyor. Maçın hakkı 5-0 Fenerbahçe lehine. Beşiktaş kötü oynadı.

besiktas1903
20.Eylül.2010, 01:45
ben maçı canlı olarak izledim 3 tane bile pozisyonunuzun olmadıgını düşünüyorum.ilk yarıda volkanın sakatlandıgı pozisyon,toraman'ın bomboş kafası ve bide karambol pozisyonunuz var Q7'nin volesinde.
ben biz iyi oynadık demiyorum erken gol bulan daha çok baskı yer yani herkes oynaması gerektiği gibi oynadı diyorum.Ki biz biraz becerikli olsak fark olurdu maç rahat rahat hemde

Bende sakatliklar olmasaydi ve ikince yari Bobo, Necip ve Tabata girip yenerdik diyorum..

sananes
20.Eylül.2010, 01:49
Doğru istatiskler yalan atıyor. Maçın hakkı 5-0 Fenerbahçe lehine. Beşiktaş kötü oynadı.

söylediğimin çok iyi anlaşıldığını düşünüyorum yani geçen sene ki yada daha önceki maçları aç fenerbahce kazanır ama istatistikler yalan atar:) çünkü erken gol bulanın daha az şut atması, daha çok kapanması,daha az topla oynaması çok normal ingiltere değil burası 1-0a yatılıyor genelde derbilerde ki fenerbahce bu maç 6-7 tane güiza vari gol kaçırdı bjk için bunu söylemek güç sadece toraman'ın kafa vuruşu çok çok netti kaçmaz denecek cinsten o kadar yoksa maçın en iyi oyuncusu gutiydi,Q7de ne topuk pasları verdi gibi şeyler söylüyorum ben ama nihat'ın falan uzaktan attığı cılız şutlara bakarak fenerbahceden daha cok hak ettiğinizi söylemeniz haksızlıktır bi tarafa

I3esiktas
20.Eylül.2010, 01:53
Neyse biz puanımızı aldık Oyunumuzdanda çok memnunuz. Siz bizim bu oyunumuzu begenmiosanız Heralde siz her maç Barcelona gibi oynuyorsunuz. Bu Saatten Sonra sidik yarışına giremem. Kim daha iyi oynadı diye.

sananes
20.Eylül.2010, 01:59
Ben ne diyorum sen ne diyosun neyse. Fenerbahçe ligden kopmamıştır hala yani Fatih Terim'in galatasaray'ı gibi bir patlama bekliyorum takımdan hadi hayırlısı diyelim.Dia iyiydi bugün ama Niang özellikle ikinci yarı çok bitkindi Mehmet Topuz yine ofansif olarak sıfırdı.Bilica beklenilenden çok iyiydi
Birde yanılmıyorsam eğer Volkan maçtan sonra dediki hakem bi kez daha izin vermem demiş tedavi olması için ne alaka anlamadım yani maça devam edemiyosun zorlama sporcu sağlığı vs gibi bi kurala dayanarak söylemediyse bunu üzerinde çok durulması gereken bi tavır,sergilediği

M.O.S.H
20.Eylül.2010, 02:02
Bir fenerbahçeli olarak oynanan oyundan acayip rahatsızım bildiğin anadolu takımı gibi oynadık , maç kadıköyde baskı kurması gereken takım biziz ama resmen geriye yaslandık rakibe pres yapmadık gutinin bile topla oynamasını sağladık tabi kontralardan pozisyon bulduk ama değerlendiremeyince sonuç bu oldu.
Emre bu takımın herşeyi o çıkınca zaten topa sahip olamayan takım ortasahayı tamamen beşiktaşa teslim etti ve ortaya bütün gücüyle geriye yaslanan çirkin bir futbol oynayan takım ortaya çıktı , bazı fenerbahçeli arkadaşlar çok gol kaçırdığımızı ve hakeden tarafın biz olduğumuzu söylemiş ama katılmıyorum.
Aykut Hocaya güvenim bu maçtan sonra iyice azaldı daha oyun felsefemiz hücüm mu savunma mı belli değil her maç bi garip oynuyoruz acilen ne oynamak istediğimize karar vermemiz lazım bugünlük oyunu bi daha görmek istemiyorum.

eGowiCh
20.Eylül.2010, 03:39
Fenerbahçe gibi bir takımda 9 resmi maçta sadece 2 galibiyet.

Önce Young Boys´a elenip Şampiyonlar Ligine gidilemiyor.

Sonra Paok´a elenip UEFA Avrupa Ligine gidilemiyor.

Lig´de alınan 2 galibiyet Antalya ve Manisa gibi iki vasat takıma.

Trabzonspor‚Kayserispor gibi ligin güçlü takımlarını yenemiyoruz.

Herkesin büyük heyecanla beklediği Beşiktaş maçında kendi evinde deplasman takımı gibi oynayıp 1-0´a yatmaya çalışıyorsun; sonuç yine yenilen gol ve hüsran.

Lig´de 11 gol atıp 8 gol yiyiyoruz.11 gol ile en çok gol atan takımlardan olurken‚yediğimiz 8 gol ile de ligin en çok gol yiyen takımlar arasına giriyoruz.

Taktik‚teknik ve oyuncu-lar arası sorunlarıda bariz belli.Cristian‚Selçuk gibi oyuncuları banko oynatırken Stoch gibi bir isim iki maçta yedek kalıyor.

Söyleyin şimdi cidden Aykut Kocaman´a güvenmelimiyiz bu sonuçlar ortadayken? Ben geldiğindede güvenmiyordum hala da güvenmiyorum açık söyleyeyim.

Bizim evladımızdır‚Fenerbahçelidir‚futbolcu olarak efsaneler arasınada girmiştir fakat teknik direktör olarak kocaman bir sıfırdır.Karanlık günler bekliyor sanırım bizleri‚keza durum hiç iç açıcı gözükmüyor.

Antu'dan güzel bir alıntı.

Stoch konusu
Stoch için Kayserispor maçında iyi oynamadığı için yedek kaldı denilmiş. İyi de bu adamın kötü oynama lüksü yok mu, hep mi iyi oynayacak? Kayserispor maçındaki performansa göre oyuncu seçimi yapılacaksa, en başta Selçuk'un Beşiktaş derbisinde ilk onbirde başlamaması lazımdı. Miroslav Stoch, Trabzonspor maçında sonradan oyuna girip çok etkili olmuştu, nitekim Rusya-Slovakya maçında da daha geçen hafta iyi oynayıp bir de gol attı. Yani Stoch'un Beşiktaş derbisinde 1 dakika bile süre alamaması, Quaresma ile Guti'nin yedek kalması gibi bir şey olurdu. Bobo yedek başlayınca biz Fenerbahçeliler nasıl sevindiysek, Stoch yedek başladığında da eminim Beşiktaşlılar sevinmiştir. İ.Üzülmez gibi bir oyuncu ters kanatta, sağ bekte görev alıyorken Stoch'u bu bölgede kullanmamak bence Aykut Kocaman'ın intiharıydı. Özer girdikten sonra biraz oynadı, onun dışında hiç katkı veremedi. Dia hangi kanatta oynadıysa (ilk yarı sol, ikinci yarı sağ) o kanattan geldi ataklar. Dia'nın yanına Stoch'u da koyduğunda Beşiktaş'ın iyice savunması çökecekti, nitekim Aurelio da oyundan çıkmıştı. A.Kocaman bence kendi elleriyle altın tepside verdi maçı Schuster'e.

GeNç KaRTaL
20.Eylül.2010, 06:09
Gole kadar üstün olan taraf bizdik.Yediğimiz gol maçın kaderine direk etki etti.Golün olduğu dakika bence Fenerbahçe adına tam bir şans dakikasıydı.Hakan adeta hediye etti golü.Böyle bir basit hata yapma lüksü yok Hakan'ın.Açıkcası kendisine olan güvenim sarsıldı bu hatasından dolayı.Yine golün olduğu pozisyonda Lugano'nun faulü var İsmail'e.Golü yedikten sonra dengemizi kaybettik ve savunmada Fenerbahçe önemli pozisyonlar buldu ancak farkı artıracak golü kalemize gönderemediler.Bu da bizim şanslı olduğumuz taraftı.Acaba o golü vermeseydi hakem nasıl bir maç olurdu merak ediyorum açıkcası.İkinci yarı toparlandık.Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladık.Çok fazla olmasa da beraberlik şansları bulduk.Toraman'ın bomboş pozisyonu,Quaresma'nın Aurellio'ya attığı orta-pas karışımı sert vuruşu Volkan'ın son anda kesmesi,yine Quaresma'nın şutu ve dönen topta Bobo'nun bulduğu pozisyon.Golü daha erken bulabilseydik daha farklı bir maç olabilirdi.Yine Fenerbahçe'de Dia yakaladığı net fırsatı değerlendirse maçı bitirebilirdi.İlk yarıda iki değişiklik hakkımızı kullanmak zorunda kalmamız Schuster'in ikinci yarıda oyuna müdahale etme şansını çok azalttı.Son hakkını kullanmak için 70'lere kadar beklemek zorunda kaldı.Daha erken müdahale etme hakkı olsa ve maçta yokları oynayan Nihat'ın yerine de formda bir Tabata'yı alabilseydi yine maçta farklı şeyler olabilirdi. Fakat bunların hiç birisi olmadı ve maç berabere sonuçlandı.Açıkcası bu maçtan beraberlik almak bizim adımıza kötü bir sonuç değil.

Maçtan önce bazı oyuncular tercih edilseydi daha iyi olabilirdi demiştim.Bunlardan en çok Nihat-Tabata değişikliğinin eksikliğini hissettik.Yine Bobo,sonradan girerek gösterdiği performansla Nobre'den daha çok iş yapabileceğini gösterdi.Keza Cenk-Hakan değişikliği de maçın kaderine etki edebilecek cinstendi bence.Sonuç olarak berabere bitti ama yerinde tercihler yapsa belki bu maçı kazanadabilirdik.Neyse artık geçti her şey.Umarım ilerideki maçlarda hocamızın kafasındaki planlar tutar.

bjk4ever
20.Eylül.2010, 10:03
ne desem ki bilemiyorum cidden yani cidden mükemmel oynadı bjk 1buçuk gol pozisyonu mu ne var ama penaltı dışında.Fenerbahçede 6-7 tane bomboş atamadı sanırım işin özeti bu. ilk yarım saat içinde 1-0 öne gecmiş fener ve barca değil haliyle kapanıyoki emre'de sakatlandı mı ne oldu bilmiyoruz olmayınca orta saha tamamen defans yapar oldu skoru korumak adına yüzde 60larda sizin oynamanız gayet dogal.ceza sahasına giremedikten sonra istediğiniz kadar oynayabilirsiniz zaten sıkıntı yok.Ayrıca sadece FB daha fazla pozisyona girdide komik yahu biz daha cok korner attık biz daha cok pas yaptık fenerde arada kalecimizle karşı karşıya kaldı işte demek cidden ilginç bi bakış açısı

Ya, demek ki golden sonra kapandiniz? E siz gol atana kadar da macin tek hakimi bizdik, kendi yari sahaniza hapsettik? Pozisyonlara bakarsan biz de ilk 15 dakika Ismail ve Nobre'nin pozisyonlarini degerlendirseydik mac 5'e gidebilirdi o mantikla. Kendi sahanizda Belediye gibi oynadiniz, koca 2. yari kontra atak yaptiniz, Anadolu takimindan farkiniz yoktu, hala pozisyon diyorsunuz. Macin 70 dakikalik bolumu sizin yari sahanizda gecti, neredeyse 2 kati pas yaptik, 2 kati korner kullandik, yuzde 20 fazla topla oynadik, hala biz hakettik diyorsunuz. Ben bu maci derbiden saymiyorum, iyi kontra ataga cikan bir Anadolu takimi ile oynadik gibi dusunuyorum ben, Aykut hoca zaten Anadolu takimi antrenoru oldugu icin normaldir herhalde. Verdigimiz pozisyonlar normal, o kadar pozisyona Belediye, Karabuk ve Plzen de girmisti, sonucta Anadolu takimi gibi degil, buyuk takim gibi oynamaya gayret ediyoruz ve arkaya adam kacirmamiz kolaylasiyor. Ama ben ona degil, futbol olarak sahaya istediklerimizi yansittik mi diye bakarim ki yansittik, muhtemelen mac basindaki tercihlerimiz daha dogru olsaydi ve daha fazla oyuncu degisikligi yapabilseydik daha da iyi olacakti bizim icin, ama futbol olarak ustunduk ve skor olarak da fena olmayan bir skorla ayrildik.

bjk4ever
20.Eylül.2010, 10:07
bjk4ever, Fenerbahçeli bir tane futbolcu bile yerde yatmadı, zaman geçirmeye çalışmadı. Ne sakatlık numarası yapan Fenerbahçeli vardı sahada, ne yere yatan. Başka maçı seyretmiş olmalısın.

Kaldı ki zaman geçirmek için yerde yatsak, oyuncu değiştirsek bile bu normal. Dün R.Madrid bile R.Sociedad karşısında vakit geçirmek için son dakika oyuncu değişikliği yaptı.

Volkan'i kastetmistim, cunku tempo yaptigimiz anlarda bunu ne adina yaptigi belliydi. Bir kaleci bir macta 3 kez tedavi olmaz, ben normal bulmuyorum. Ya sakatlanir cikarsin ya da tedavini olup oynarsin. Ayrica oyuncu degisiklikleri (Alex-Baroni, Aurelio-Bobo) de takimlarin mentalitesini ortaya koyuyor zaten. FB kendi sahasinda Anadolu takimi gibiydi, BJK deplasmanda buyuk takim gibi onca sanssizliga ragmen.

SAİT71
20.Eylül.2010, 10:35
Tarihi bir fark olacak maçta hiç haketmediğimiz bir şekilde berabere bitirdik. Atamayana attılar. 1 kez geldiler kornerden başka yoktu hatırladığım. Resmen futbolumuzla ezdik ama olmadı. Penaltıya zaten birşey demiyorum açık ve net bobo ayağını sokuyor oraya.. Yazık oldu maça C.Çakır'ı tebrik etmek lazım berbat bir maç çıkardı..

Volkan'i kastetmistim, cunku tempo yaptigimiz anlarda bunu ne adina yaptigi belliydi. Bir kaleci bir macta 3 kez tedavi olmaz, ben normal bulmuyorum. Ya sakatlanir cikarsin ya da tedavini olup oynarsin. Ayrica oyuncu degisiklikleri (Alex-Baroni, Aurelio-Bobo) de takimlarin mentalitesini ortaya koyuyor zaten. FB kendi sahasinda Anadolu takimi gibiydi, BJK deplasmanda buyuk takim gibi onca sanssizliga ragmen.

Galiba Volkan'ın dizinin nasıl şiştiğini görmedin ? :)

bjk4ever
20.Eylül.2010, 10:43
Sislik varsa oyundan ciksin, 50 defa oyunu kesmeye hicbir oyuncunun hakki yok. Ayrica kornerden baska pozisyon yok mu? Nobre'nin 2 sutu, Toraman'in bombos kafasi, son anda Volkan'in mudahale ettigi Quaresma sutu vs pozisyon degil zaten. Penatiya penalti degil diyen birinin zaten objektif olmasini beklememek lazim aslinda. Bence de C.Cakir berbat bir mac cikardi, FB futbol olarak eziliyorken net faulu vermeyip FB'nin golu atmasini ve maca ortak olmasini sagladi, sevinmelisiniz.

SAİT71
20.Eylül.2010, 11:05
Net Faul? Penaltıyı çaldı işte affettirmiştir.. Penaltı tabiki penaltı değil. Bobo'nun gelişinden niyetinin kaleciye takılmak olduğu belli birşey. Ayrıca madem penaltıyı veriyorsun Volkan'ıda atacaksın o pozisyonda. Her haliyle saçma bir hakem vardı. Bizim girdiğimiz pozisyonlarla Nobre'nin attığı şutları karşılaştırırsak kimin hakettiğini görürüz maçı. Neyse tebrik ederim Kadıköyden 1 puanı alarak şampiyonluk yolunda güzel bir adım attınız.

Aykut Hocanın Dia ve Niangı bencil oynamamaları konusunda uyarması lazım. Çok bencil oynuyorlar.

bjk4ever
20.Eylül.2010, 11:09
Tamam haklisin orada Lugano Ismail'e faul yapmiyor, televizyondaki tum hakem hocalari da bu isi bilmiyor zaten, bosa konusuyor. Penaltida da Volkan'in mudahelesi yok, hatta Bobo ayagini sokup topa dokunup faul yapiyor, bence FB lehine faul var, hatta Bobo'ya sari kart da gerek.

bjk4ever
20.Eylül.2010, 11:15
Ahmet Cakar

İTİRAZ EDENLERE SADECE GÜLDÜ
Ve maçtaki kırılma anı... 80. dakikada Dia kaleciyle karşı karşıya. Herkes gol diye ayağa kalkıyor ama Dia bu golü kaçırıyor. Ve o dakikadan sonra futboldaki o ilahi kuvvet devreye giriveriyor. Atamayana atıyorlar. Bir ara topta Bobo çaprazdan ceza alanına girerken Volkan'ın açık ve acemice bir penaltısı var. Ve Fenerbahçe için çok şey bu dakikada bitiveriyor. Cüneyt Çakır (http://www.sabah.com.tr/index/cuneyt_cakir_haber_etiketleri)'ın en kötü maçlarından birini izledik. Neredeyse tek doğru kararı verdiği penaltı. Fenerbahçe'nin golünde Lugano İsmail'e faul yapıyor, Çakır göremiyor. Oyunun hemen başında Aurelio'nun Volkan'a karate hareketini es geçiyor. Bilica'ya gösterdiği sarı kart yanlış. Özellikle ilk yarı oyunun sertleşmesinde başrol oynadı. Üstelik her düdüğünden sonra kendisine abartılı itiraz eden oyunculara sadece güldü. Dün geceki yönetim Cüneyt Çakır'a hiç yakışmadı.

Erman Toroglu

Fener’in golünde faul vardı
Fenerbahçe çok gol kaçırdı ama Fenerbahçe’nin attığı gol net bir fauldü. Sebebi, Hakan büyük hata yapıp topu kaçırdığında, top Mehmet Topuz’un önüne düştü. İsmail, Mehmet Topuz’a doğru hamle yaptı. Topa vurdurmayacaktı ama Lugano, İsmail’i yaka paça indirdi. Mehmet Topuz da rahat rahat vurdu. O top önce Zapotocny’ye, sonra direğe gitti ve en sonunda gol oldu. Deplasman maçlarında, hele Fenerbahçe Stadı’nda Nobre ideal santrfor değil. Bobo da belki ideal değil ama hiç olmazsa Nobre’ye göre topa basıyor, daha iyi yerlere giriyor, ayağı daha yumuşak. Nobre, iç sahada faydalı bir oyuncu.
Kaliteli bir maç olmadı ama heyecanı yüksekti. Cüneyt Çakır kötü bir maç idare etti. Gösterdiği ve göstermediği kartlar bir tuhaf. Eğer Fenerbahçe-Beşiktaş maçının oyun kurallarıyla, büyük takımların küçüklerle oynadığı maçların kuralları değişik ise tamam. O zaman küçüklerdeki oyunculara yazık olmuyor mu, senin gösterdiğin kartlarla? Schuster’in, bence istikrarlı oynayan Cenk’in yerine Hakan’ı oynatması hataydı. Cenk’le devam etmeliydi.

Metin Tokat

Ceza alanına giren Bobo (http://www.milliyet.com.tr/index/Bobo)’ya, Volkan’ın ayağı ile yaptığı kontrolsüz harekete verdiği penaltı (http://www.milliyet.com.tr/index/penalti) ve sarı kart doğruydu. Topun yönü, savunma oyuncularının konumu gereği bariz gol şansı yoktu. UEFA (http://www.milliyet.com.tr/index/UEFA)’da önemli maçlarda görev alan Çakır, faul ve kart uygulamalarındaki tutarsız kararları, otoritesini kabul ettirememesi ile zorlu karşılaşmadaki genel yönetiminde başarısızdı. Müsabakanın berabere bitmesi daha fazla tartışılmasını engelledi.

Marcus Merk'in yorumlari da bu sekildeydi.

SAİT71
20.Eylül.2010, 11:17
Tv'deki hocaları izlemedim ve onlara göre yorum yapmıyorum. Sadece maç anındaki tekrara göre konuşuyorum ve halada o pozisyona göre Volkan'ın ayağının yerde olduğunu Bobo'nun penaltı yapmak için ayağını taktığını düşünüyorum & tekrarları izlediğimde de Bobo'nun daha Volkan yattığı anda zaten yere doğru düştüğünü gördüm. Bu benim düşüncem. Düşünceler değiştirilemez.

Ahmet Çakar'a zaten gülen gülene itiraz edenlere gülmüş çok mu :D Biz onu gülmek için izliyoruz zaten :D

Erman ve Ahmet Fenerbahçe aleyhinde yorumlarıylada ünlüdür. Hele Erman Toroğlu'nun geçenlerde Fenere nasıl kazığı geçirdiler gibi seviyesiz yorumundan sonra onun yorumlarını tiye alıyorum.

Cengo
20.Eylül.2010, 11:19

Aurelio'nun sert girişinden sonra sakatlanıp çıkması bile muhtemeldi.
Kalecilerin dokunulmazlığı vardır, sakatlanmasa yatmaz orada, ilk yarının sonunda kaç dk uzadı farkındasındır umarım.

eXcitinG
20.Eylül.2010, 11:28
Dün gece ki maçın yıLdızLarı Fenerbahçe adına Lugano Beşiktaş adına Guti dir. İkisi de neredeyse kusursuz maç oynadıLar. YanLız Guti penaLtıyı atarken VoLkanın sağ ayağının sakat oLduğunu hesaba katıp o köşeye doğru penaLtıyı atmasını bekLerdim. VoLkanın sağına vursaydı bence hareket biLe etmezdi. Yüreğimiz ağzımıza geLdi penaLtı kaçtı diye.

Sekopej
20.Eylül.2010, 11:47
Tek tek pozisyon tartışmasına girersek Aurelio'nun kırmızı olabilecek hareketine sarı kart bile göstermedi hakem mesela diyerek başlayıp, 2 taraf da sayısız pozisyon sayabilir.

Volkan kalecidir, sakatlandıysa hakem maçı durdurur ve tedavisi yapılır. Sakatsa çıksaymış bahanesi de garip, sakat sakat oynayan hiç mi futbolcu yok? Kaleci sakatlandığında zaten süre duruyor, maçın sonuna ekleniyor, ne var ki bunda? Beşiktaş öyle büyük baskı kurup üst üste pozisyonlara da girmiyordu ki o dakikalarda oyunu soğutmak istesin Volkan. Zaten zamanı geçirmeye yönelik hareketlerde de bulunmadılar.

İlk devre maç 2-3 ya da 3-0 olsa, Beşiktaş istatistiklerde 2. devre daha çok saldıracağı için daha çok önde olacaktı. Fenerbahçe yıllardır derbileri böyle kazanıyor, bu sezon savunma kurgusu ve pas trafiği iyi sağlanamadığı için, geride topa hakim olup top çevirmeyi iyi yapamıyor ki Emre çıkmamış olsa belki olabilirdi, onu izlemediğimiz için söylemek doğru olmaz.

Bu nedenle bjk4ever'ın anadolu takımı gibi tahriklerine kapılmayın. Fenerbahçe sezona çok iyi başlamış olsa, hücum yapan bir yapısı olsa zaten öyle oynardı, 1 haftada bu sihirli değnek değimiş gibi değişmeyeceğine göre, maçı kazanmak için gereken doğru şekilde oynadı. 9 tane net pozisyona girdi, 1 tane attı, kaçan pozisyonlar sebebiyle kaybedilen 2 puana elbette üzülüyor insan.

Derbi maçları, kazanılacak maçlardır, o maçlarla diğer lig maçları farklıdır. Fenerbahçe haftaya da Kasımpaşa maçında böyler oynar, sonra diğer lig maçlarında da böyle oynar, o zaman hatalıdır dersin, böyle oynayarak bu ligde başarılı olmak zor çünkü ama son 22 derbide sadece 2 defa kaybeden Fenerbahçe, maçların yarısından fazlasını böyle oynayıp kazanmıştır. Dün gece eksik olan şey, 2. devre daha fazla topu tutmaya çalışıp pas trafiğini sağlamaktı. Oyuncu tercihleri de bunu kısıtladığı için bu yapılamadı.

Sekopej
20.Eylül.2010, 11:53
Dün gece ki maçın yıLdızLarı Fenerbahçe adına Lugano Beşiktaş adına Guti dir. İkisi de neredeyse kusursuz maç oynadıLar. YanLız Guti penaLtıyı atarken VoLkanın sağ ayağının sakat oLduğunu hesaba katıp o köşeye doğru penaLtıyı atmasını bekLerdim. VoLkanın sağına vursaydı bence hareket biLe etmezdi. Yüreğimiz ağzımıza geLdi penaLtı kaçtı diye.

Bence Bilica, Lugano'dan daha iyiydi abi maçta. Volkan maçtan sonra penaltının da hakkını verdi, Guti çok sert vurdu, müdahele etsem de, dışarı çelmek zordu diye. O kadar sert vurmasa belki daha köşeye ya da diğer tarafa atabilirdi Guti ama o da sonuçta Guti, nasıl vurması gerektiğini biliyor. Volkan'a penaltılarda çok güvenirim, dün de çıkarıyordu neredeyse ama işte vurucu farkı.

Bir de Gökhan'ı unutmamak lazım. Son kararları konusunda kendisini nasıl geliştirir bilemem ama o sıkıntısını da çözdüğünde, komple bir bek olmuş olacak. Son harekette pas mı versem, orta mı yapsam şut mu atsam buna çabuk karar veremiyor, geçen sürede de yapacağı hareketin uygulama süresini kısaltıyor.

SAİT71
20.Eylül.2010, 11:58
Açıkçası bu kadar çok pozisyona giripte atamadıktan sonra kazanamayacağımızı tahmin ettim. Niang ilk yarıda atsaydı maç 2-0'a gelip kopabilirdi. Emre'nin çıkması çok etkiledi. Baroni yerine Stoch gibi top tutabilen, bizi ileride tutacak bir adamın alınması belki Emre'nin yokluğunu bir nebze hafifletebilirdi. BANA GÖRE haketmedik beraberliği kazanmalıydık. % 80 kendi yüzümüzden bu sonuca mahkum olduk.

Ayrıca Volkan'ın düğünü olacak, adam sakat sakat dans edecek galiba... Dizi çok şiş görünüyordu geçmiş olsun. Çıkardığı toplarlada kalesinde ne kadar güven veren bir kaleci olduğunu gösterdi. Penaltı pozisyonunda belki eliyle alsaydı daha iyi olabilirdi. Ama ona gelene kadar Bilica'nın adamını kaçırması pozisyon alınamaması penaltıyı hazırladı.

Takımı tabiki beğendim. Güzel oynadı. Zaman zaman oynayamasada bu takıma hala gerekli mevkilere transfer yapıldıktan sonra daha iyi olur kanısındayım. Mesela iyi bir önlibero olsa Fenerbahçe daha güzel olur. Artı Yobo ve Emre 90 dakika sahada kalsa daha iyi bir oyun oynayabilirdik. Aykut Kocaman iyi iş yaptı. Alex'te etkiliydi maçta yalnız kaçırdığı goller onun klasına yakışmadı. İlk yarıdaki golü atmalıydı. Tam vuramadı orada. Buna ek olarak Özer istekli göründü, iki kez sağdan ceza sahasına kesti, fena maç çıkarmadı...

bjk4ever
20.Eylül.2010, 12:05
Tek tek pozisyon tartışmasına girersek Aurelio'nun kırmızı olabilecek hareketine sarı kart bile göstermedi hakem mesela diyerek başlayıp, 2 taraf da sayısız pozisyon sayabilir.

Volkan kalecidir, sakatlandıysa hakem maçı durdurur ve tedavisi yapılır. Sakatsa çıksaymış bahanesi de garip, sakat sakat oynayan hiç mi futbolcu yok? Kaleci sakatlandığında zaten süre duruyor, maçın sonuna ekleniyor, ne var ki bunda? Beşiktaş öyle büyük baskı kurup üst üste pozisyonlara da girmiyordu ki o dakikalarda oyunu soğutmak istesin Volkan. Zaten zamanı geçirmeye yönelik hareketlerde de bulunmadılar.

İlk devre maç 2-3 ya da 3-0 olsa, Beşiktaş istatistiklerde 2. devre daha çok saldıracağı için daha çok önde olacaktı. Fenerbahçe yıllardır derbileri böyle kazanıyor, bu sezon savunma kurgusu ve pas trafiği iyi sağlanamadığı için, geride topa hakim olup top çevirmeyi iyi yapamıyor ki Emre çıkmamış olsa belki olabilirdi, onu izlemediğimiz için söylemek doğru olmaz.

Bu nedenle bjk4ever'ın anadolu takımı gibi tahriklerine kapılmayın. Fenerbahçe sezona çok iyi başlamış olsa, hücum yapan bir yapısı olsa zaten öyle oynardı, 1 haftada bu sihirli değnek değimiş gibi değişmeyeceğine göre, maçı kazanmak için gereken doğru şekilde oynadı. 9 tane net pozisyona girdi, 1 tane attı, kaçan pozisyonlar sebebiyle kaybedilen 2 puana elbette üzülüyor insan.

Derbi maçları, kazanılacak maçlardır, o maçlarla diğer lig maçları farklıdır. Fenerbahçe haftaya da Kasımpaşa maçında böyler oynar, sonra diğer lig maçlarında da böyle oynar, o zaman hatalıdır dersin, böyle oynayarak bu ligde başarılı olmak zor çünkü ama son 22 derbide sadece 2 defa kaybeden Fenerbahçe, maçların yarısından fazlasını böyle oynayıp kazanmıştır. Dün gece eksik olan şey, 2. devre daha fazla topu tutmaya çalışıp pas trafiğini sağlamaktı. Oyuncu tercihleri de bunu kısıtladığı için bu yapılamadı.

Kirmizi kart olabilirdi, dogru, ama onun kirmizi kart oldugu FB'nin golunde net faul oldugunu veya penaltinin dogru oldugu gercegini degistirmez. Erdem ve objektiflik kendi aleyhine olan pozisyonda da dogruyu gorebilmektir, o maalesef bazilarinda yok.

Elbette bir oyuncu sakat olabilir, ama 3 kere tedavi olmasi gerekiyorsa ve hele kaleci ise ben bunu normal bulmuyorum. Hadi kanamasi olsa bandaj degisir, ama dizden sakatligi ciddiyse ve mac icerisinde surekli tedavi gerekiyorsa ciksin o zaman, BJK nasil 2 oyuncu degistirdi gerektiginde? O an BJK baski kurmuyordu diyorsun da, besbelli yukleniyorduk, ki yorum yapmaktan her turlu kacinan Lig TV spikerleri bile oyunu sogutma cabasi lafini kullandiysa durum ortadadir zaten. Gerci profesyonellik bu, elbette yapacak, ama sen kendi sahanda erken 2 degisiklik yapmis ve 3 gun evvel mac yapmis bir takim karisisnda daha 60. dakikada bunu yapiyorsan sapkayi onune koyup dusunmen lazim. Hele ki senin rakibin 4. olmus bir takima 10 milyon euro harcamissa ve sen sampiyonlugu son hafta kacirmis takima 20 milyon euro'luk takviye yapmissan daha da cok dusuneceksin bunu. Siz memnunsaniz sorun yok, daha cok hayal kiriklari yasarsiniz derim ben. Futbol olarak su an BJK cok cok onde, hatta Bursa ve Trabzon bile FB ve GS'nin cok cok onunde.

eXcitinG
20.Eylül.2010, 12:20
Bence Bilica, Lugano'dan daha iyiydi abi maçta. Volkan maçtan sonra penaltının da hakkını verdi, Guti çok sert vurdu, müdahele etsem de, dışarı çelmek zordu diye. O kadar sert vurmasa belki daha köşeye ya da diğer tarafa atabilirdi Guti ama o da sonuçta Guti, nasıl vurması gerektiğini biliyor. Volkan'a penaltılarda çok güvenirim, dün de çıkarıyordu neredeyse ama işte vurucu farkı.

Bir de Gökhan'ı unutmamak lazım. Son kararları konusunda kendisini nasıl geliştirir bilemem ama o sıkıntısını da çözdüğünde, komple bir bek olmuş olacak. Son harekette pas mı versem, orta mı yapsam şut mu atsam buna çabuk karar veremiyor, geçen sürede de yapacağı hareketin uygulama süresini kısaltıyor.

BiLica çok iyi götürdüğü bir maçı son dakika da araya atıLan topta yaptığı kademe hatası iLe mahvetti bence. Beşiktaş kaLecisinden atak başLatmış, BiLica en önde ne bekLiyor çözemedim şahsen ben. Benim açımdan çokta iyi oLdu asLında. Eğer BiLica o kadar önde durmasa Guti derinLemesine oynamayacaktı, sağa ya da soLa atıkcaktı. Bir anda o önde oLmasını gördü ve cezaLandırdı. O yüzden Lugano dedim. Kusursuz ve mükemmeL oynadı bence.

SAİT71
20.Eylül.2010, 12:24
Sevindiğim tek nokta, Bilica'nın penaltı noktasını yada başka bir yeri eşelememesiydi. :)

Sekopej
20.Eylül.2010, 12:30
Kirmizi kart olabilirdi, dogru, ama onun kirmizi kart oldugu FB'nin golunde net faul oldugunu veya penaltinin dogru oldugu gercegini degistirmez. Erdem ve objektiflik kendi aleyhine olan pozisyonda da dogruyu gorebilmektir, o maalesef bazilarinda yok.

Elbette bir oyuncu sakat olabilir, ama 3 kere tedavi olmasi gerekiyorsa ve hele kaleci ise ben bunu normal bulmuyorum. Hadi kanamasi olsa bandaj degisir, ama dizden sakatligi ciddiyse ve mac icerisinde surekli tedavi gerekiyorsa ciksin o zaman, BJK nasil 2 oyuncu degistirdi gerektiginde? O an BJK baski kurmuyordu diyorsun da, besbelli yukleniyorduk, ki yorum yapmaktan her turlu kacinan Lig TV spikerleri bile oyunu sogutma cabasi lafini kullandiysa durum ortadadir zaten. Gerci profesyonellik bu, elbette yapacak, ama sen kendi sahanda erken 2 degisiklik yapmis ve 3 gun evvel mac yapmis bir takim karisisnda daha 60. dakikada bunu yapiyorsan sapkayi onune koyup dusunmen lazim. Hele ki senin rakibin 4. olmus bir takima 10 milyon euro harcamissa ve sen sampiyonlugu son hafta kacirmis takima 20 milyon euro'luk takviye yapmissan daha da cok dusuneceksin bunu. Siz memnunsaniz sorun yok, daha cok hayal kiriklari yasarsiniz derim ben. Futbol olarak su an BJK cok cok onde, hatta Bursa ve Trabzon bile FB ve GS'nin cok cok onunde.

Hakemin hataları çok fazla, zaten bu nedenle çok kötü maç yönetti deniyor, tek tek pozisyon saymaya kalkarsan uzun bir liste çıkar zaten.

Fenerbahçe 3. değişiklik hakkını Volkan sakatlanırsa diye kullanmadı golü yiyene kadar, bu riski alamadı. Beşiktaş 2. devre zaten oyuna hakimdi ama öyle bunaltıcı bir baskısı yoktu, zaten maçın genelinde takım oyunu soğutmaya yönelik hareketler yapmadı. Oyunu soğutmak, vakit geçirmek istese, emin ol daha fazlasını yapardı Volkan.

Volkan'ın yaptığı profesyonellik değildir, sakatlanmıştır ve bandajın değişmesi gerekiyorsa oyun durur ve değişir. Zaten 1 defa değişti. Kalecilerin durumu özeldir, kaleci 10 defa da sakatlansa, oyun 10 defa durur. Hakem bunun art niyetli olduğunu düşünürse zaten yaptırım uygular. Amaç vakit geçirmek olsaydı 70 de bir başkası yatardı 80 de başkası. Ayrıca sakat oynamak yasaktır diye bir kural mı var? Oyuncu idare ederim dediyse oynayabildiği kadar oynar.

Takımın 1 haftada bu değişimi yaşaması mümkün değil diyorum, sen hala yorulmuş takım, 3 gün önce maç yapmış takım diyorsun bana. Sonuçta aynı 11'ler oynamadı, yorgunluk o kadar etkielemez bu tempoda oynayan bir takımı, arada 20 günlük de bir süre var, Beşiktaş bu haftalarda sezonu erken açmanın da avantajıyla zaten en iyi dönemlerini yaşayacaktır fiziki açıdan da. Oynanmak istenen sisteme göre yapılan çalışmalar da zaten bunu gösteriyor.

Fenerbahçe'nin eksikliği zaten burada, sezon başı kampına 13-14 kişi ile başladı takım, şu anda oynayan çok oyuncusu bu kampta yükleme yapamadı.O dönemde takım psikolojik olarak da kötü duruma düştü, yeniden güven kazanmak için ihtiyacı olan 2-3 üst üste galibiyeti de alamadı. Bu nedenle Beşiktaş maçına tutuk başlaması normal, golle birlikte güven geldi, sonrasında da pozisyonlar.

2.devre de aman kaybetmeyelim, galibiyete çok ihtiyacımız var baskısı ile psikolojikman geriye yaslandılar, sonra da gerçekten geriye yaslandılar. Pas yapacak oyuncuların yerine de Selçuk, Mehmet, Baroni, Dia gibi isimler olunca, orta sahada hiç pas yapılamadı, top tutulamadı.

Sezon başı yapılan takviyelere göre kıyaslamak da bana çocukca geliyor. 2. olmuş takım 20 milyonluk masraf yapmış, 4. olan takım 10 milyonluk. Eee ne olmuş? Fenerbahçe yaşadığı kaostan sonra gelen 7 sezonda zaten 3 defa şampiyon olmuş, 3 defa 2. olmuş. Aragones döneminde sadece ilk 2'ye girememiş ve bu sezon da yine, geçen sezon düşündüğüm gibi en kötü 2. oluruz diyorum. Sezon başı transferleri kıyaslamak için oldukça erken, ligin sonlarına doğru bunları değerlendirebiliriz.

Takımın üst üste alacağı 3-4 galibiyet ve hatta yaklaşan Galatasaray derbisine kadar kayıpsız gidilmesi halinde, önünün açık olduğunu düşünüyorum. Hazırlık maçlarından başlayan bir rahatsızlık var, güven eksikliği var takımda. Bunu atlatabilmek için kötü oyun da olsa galibiyetler şart. Galip gelemedikçe bunu yenmek zor, böyle 1 hafta kazanıp 1 hafta kaybedilerek ilerlemek de takıma katkı sağlamaz.

Bunun için diyorum zaten sürekli, takıma ne oynatmak istiyorsa ona karar vermeli Aykut Kocaman. Mecburiyetten yapmamalı bazı şeyleri. Alex planlarında yoksa, Alex'i kurtarıcı olarak yanında tutmalı ve kafasındakileri denemeli. Tutar ya da tutmaz, bunu bilemeyiz ama denemeden de bu iş olmaz diyemeyiz.

SAİT71
20.Eylül.2010, 12:35
Bunun için diyorum zaten sürekli, takıma ne oynatmak istiyorsa ona karar vermeli Aykut Kocaman. Mecburiyetten yapmamalı bazı şeyleri. Alex planlarında yoksa, Alex'i kurtarıcı olarak yanında tutmalı ve kafasındakileri denemeli. Tutar ya da tutmaz, bunu bilemeyiz ama denemeden de bu iş olmaz diyemeyiz.

Bence Aykut Kocaman'da dediğin gibi yapmak istiyor ama abi 1 hafta istediği gibi oynatıyor olmuyor sonra yerden yere vuruyor basınımız. İlk önce Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman'ı alıp özel konuşma yapması ve ona ne olursa olsun bu sezonda devam edeceğini söyleyip güven vermesi lazım. Yoksa bizdeki mentalite ile Aykut Kocaman'ın bir iş yapması çok zor gibi :( Hatta eminim şuan bir çok kişide keşke Daumla devam etseydik demeye başlamıştır. Kendi taraftarı ve ne olursa olsun onunla devam etmeliyiz diyenler bile..

Sekopej
20.Eylül.2010, 12:38
BiLica çok iyi götürdüğü bir maçı son dakika da araya atıLan topta yaptığı kademe hatası iLe mahvetti bence. Beşiktaş kaLecisinden atak başLatmış, BiLica en önde ne bekLiyor çözemedim şahsen ben. Benim açımdan çokta iyi oLdu asLında. Eğer BiLica o kadar önde durmasa Guti derinLemesine oynamayacaktı, sağa ya da soLa atıkcaktı. Bir anda o önde oLmasını gördü ve cezaLandırdı. O yüzden Lugano dedim. Kusursuz ve mükemmeL oynadı bence.

Bilica bu nedenle zaten üst düzey bir savunmacı olamıyor. Dengesiz hareket yapabilme yeteneği çok fazla. Bu nedenle Yobo düzeldiğinde tribüne gidecek. Querasma sola geçtiğinde Santos'a destek verip Querasma'yı durdurdular, savunmanın önde basmasına yardım etti, ikili mücadelelerde ayakta kaldı ama dediğin gibi işte.

Lugano ise işi idare etmesini biliyor. Edu ile oynadıkları dönemde de Edu'yu daha çok beğenirdim, rakibi durdurma konusunda daha iyi olduğunu düşünürdüm ama çıkardı her topa müdahale ettiğinden mutlaka hata da yapardı. Lugano akıllı oyuncu, böyle durumlarda ortalarda hiç gözükmüyor, diğer stoper hata yaparken Lugano kamerada bile olmuyor bazen.:p Çok maçta dikkat ederim buna, gollerin bazılarında göremem Lugano'yu. Yobo ile daha derli toplu bir savunma olabilir, belki takımı ileri itmek için savunmayı öne çıkaran Beşiktaş gibi daha önde bir savunma olabilir, Yobo ve Gökhan'ın hızını düşünerek. Beşiktaş kadar önde olmasa da, orta sahanın rakip alana geçmesini sağlayacak kadar önde olabilir, bunlar hep varsayım, haftaya İnönü'de görmek gerek takımı, Kasımpaşa kötü başladı, Yılmaz Vural sürpriz yapmayı sever, daha zor bir maç bizi bekliyor diyebilirim, bunu kolaya çevirebilecekler mi bakalım.

Sekopej
20.Eylül.2010, 12:48
Bence Aykut Kocaman'da dediğin gibi yapmak istiyor ama abi 1 hafta istediği gibi oynatıyor olmuyor sonra yerden yere vuruyor basınımız. İlk önce Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman'ı alıp özel konuşma yapması ve ona ne olursa olsun bu sezonda devam edeceğini söyleyip güven vermesi lazım. Yoksa bizdeki mentalite ile Aykut Kocaman'ın bir iş yapması çok zor gibi :( Hatta eminim şuan bir çok kişide keşke Daumla devam etseydik demeye başlamıştır. Kendi taraftarı ve ne olursa olsun onunla devam etmeliyiz diyenler bile..

İşte bu şekilde 1 ileri 1 geri gitmek yerine, 2-3 maçı feda edersin ama bazı şeylerin değiştiğini görürsün. Ama dediğin gibi bu zor, Alex'i kulübeye çektiğinde medyada hemen Alex-Aykut Kocaman kavgası başlamıştı. Sonuçta vazgeçilmesi düşünülen isim Alex, bu takımın efsanelerinden birisi. Öyle kolay değil ondan kolay kolay vazgeçmek, hele ki bu kötü bir başlangıçtan sonra.

Hafta başında hiç Brezilyalı oyuncuların yer almadığı bir 11 denemiş mesela Aykut Kocaman. Takım içinde de bir birliğin sağlanması lazım, Alex'in oynamaması elbette kendisini rahatsız edecek, ona yakın arkadaşlarını rahatsız edecek. Alex çıkıp, kötü oynayın demez ama sahada olmadığında bilinçaltı onu seven oyuncuları etkileyebilir. Özgüvenin ve yeniden bir takım olmanın anahtarı da galibiyet serisinden geçiyor. Mesela Galatasaray, onlar da çok ötü başladı, 2 mağlubiyetten sonra, oyun olarak düzelme olmasa da bir şekilde alınan galibiyetler var üst üste. Bu takıma biraz da zaman kazandırır, güven verir, biz bir şekilde kazanıyoruz diye. Geçen sene Fenerbahçe, son 10 maçta 1 gol yedi sadece, bir şekilde kazanırız bu maçı havası vardı, savunma yapıp gol yemeyelim, nasılsa atarız düşüncesi herkesin kafasına işlemişti, öyle de oldu.

Şimdiki takımın da o havaya girmesi lazım, medya 1 hafta göklere çıkarıp diğer hafta yerin dibine sokunca, kafalar karışıyor elbette, taraftar da şaşırıyor.

indie
20.Eylül.2010, 13:42
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs625.snc4/58515_151630018203903_100000707175023_314071_59475 17_n.jpg

ThersoN
20.Eylül.2010, 14:21
son 3 sayfadır konuyu okuyorum; acayip anlamsız ve boş bir ''biz iyiydik, biz hakettik'' tartışma sürüyor hala.. (bir kaç mesaj haricinde acayip demogojiye de girilmiş..)

ne FBli ne de BJKliyim maçın sonucu ve içeriği beni zerre kadar ilgilendirmiyor bu yüzden maçı da izlemedim sadece özetleri ve yorumları takip ettim..

Genel düşünce olarak derbilerin çok da üzerinde durulduğu kadar önemli olmadığını düşünürken, daha 5. haftada yapılan bir maç için ''aha tamam bittik, döküldük, takım çok kötü, aykut gitsin şu gitsin'' gibi yorumların yanında '' takım çok iyi nasıl da hapsettik kendi yarı alanlarına'' gibi yorumların da abartılmasını anlayamıyorum.. zira daha 5. haftadasın ve şekillenmiş ve değiştirilmesi zor bir puan durumu, puan farkı yok ortada bi kere.. Ayrıca ligin şampiyonu bursadan çıkmışken ve bursa dahil iyi başlamış anadolu takımları mevcutken.. sadece derbiyi kaybetmenin bütün seneyi şekillendireceği yönündeki saptamalara inanamıyorum..

Tarafsız olarak maça baktıgım da penaltı pozisyonunun yüzde %1500 haklı oldugunu savunuyoum.. görür görmez böyle bir şey olmaz dedim.. hatta bundan bir kaç pozisyon önce Volkan yine kaleden çıktıgında topa ayakla hamle yaptı orada pozisyon netti ve Volkan topa sahip oldu..

Ama penaltı pozisyonunda Bobo ne kadar penaltıyı düşünüp hareket etmişse, Volkan da bilinçsizce penaltı yaptırmak için topa geldiğini belli ediyor.. kalecinin avantajını elle kullansaymış Bobo düşşe bile penaltı olmayacaktı.. Volkan büyük ihtimalle Bobo'yu elle kesemeyeceğini düşünüp kararsız kalıp ayakla dalmış olmalı.. ayrıca sakatlık, moral bozukluğu, bir de şu evlenme hadisesi yüzünden dalgın olabilir zaten maçtan sonra da dengesiz girdiğini kendisi de kabul ederek özür diledi.. hakemin arkadan takip ettiği bir pozisyonda topa ayakla kastiymiş gibi gelen ve rakibini düşüren kişiye kesinlikle faul çalınmalıydı bence, zaten volkan topa mı bobo ya mı temas etti bilmiyorum ama avantajı varken topa ayakla dalması, hakemin de pozisyona arkadan yani ters yönden takip etmesi yüzünden penaltı oldu.. yani burda hakemin bir pozisyon hatası yok her penaltı pozisyonunda da hakem ceza sahası içinde bulunamaz..

Beraberlik durumunda kim başarılı oldu, kim daha iyiydi tartışmasına ise şöyle bir yorum getirmek istiyorum; Schuster ne olursa olsun takımı maçtan önce tasarladığı gibi oynatmayı seçti, golü de yiyince hucüm opsiyonlarını arttırınca zaten arkada boşluk veren takım daha da bocalar ve arkada boşluk verir oldu; ama ilerde de istediği şeyi uyguladı.. 1-0 öne geçince ister istemez geriye yaslanan FB, Schuster'in hucümda pek de istediğini almasını engelledi.. BJK'nin verdiği açıkları değerlendirecek kontra ataklarla pozisyon bulan bunları iyi değerlendiremedi.. sonuçta bunları %100 değerlendiren tek takım İBB yani BJK'nin bu anlayışı karşısında herkes pozisyon bulacaktır bu FB'yi başarılı kılmaz.. Guiza'ya verip veriştiriyorduk ama şimdiki FB hucum hattında da benim gördüğüm kadarıyla müthiş bir son vuruş beceriksizliği/şanssızlığı var.. Bence deplasman takımı olarak BJK istediğini almıştır.. ama bu FB'nin kötü gittiği anlamına gelmiyor.. daha ligin başındayız

Ahmet Göktaş
20.Eylül.2010, 15:22
Fener haketmiş olabilir Beşiktaş haketmiş olabilir , maç 1-1 bitti mi ? 2 takımda puanları bölüştü mü ? Bitmiştir yani. Ayrıca istatisliklere bakınca da oyunun kontrolünün ve tempo hakimiyetinin tamamen bizde oldugu görülüyor.

Quaresma'nın o kadar art niyet ve kasti sakatlama hamlelerine rağmen sağlam çıkması çok sevindirdi beni. Bir oyuncuyu markaja alırsın , başına 5-10 adam da verebilirsin. Ama nasıl bir taktik almışsa içerde Fenerbahçeli oyuncular sanki birileri direk "Çıkın o Quaresma'nın ayaklarını kırın" demiş gibiydi Fenerbahçeli oyuncular.

Ayrıca Emre Belözoğlunun itirazı aşan isyanlarına kart vermeyip , İbo'ya anında sarıyı çekmek de ayrı bir kafa karıştıran nokta. Yani Emre Belözoğlunun Türkiyede sarı kart görmeyip , Avrupada her maç sarı görmesi manidar.

Öyle veya böyle deplasmanda oynadıgımız bir derbide rakip ile aradaki farkı koruduk ve beraberlik almış olduk. Son yıllardaki şanssızlığı da kırmış olduk ayrıca. Şimdi önümüz açık , 2 kulvarda da hız kesmeden ilerlemeye devam etmeliyiz.

eGowiCh
20.Eylül.2010, 15:27
Markus Merk'e göre İbrahim Üzülmez hakeme yaptığı itirazlardan dolayı kırmızı kart görmeliydi, ama bu sizin işinize gelmediği için yazmamışsınız buraya :)

bjk4ever
20.Eylül.2010, 15:30
Markus Merk'e göre İbrahim Üzülmez hakeme yaptığı itirazlardan dolayı kırmızı kart görmeliydi, ama bu sizin işinize gelmediği için yazmamışsınız buraya :)

Keske Lig TV Emre Belozoglu ve yan hakeme Bilica'nin yaptigi itirazlari da ozetlerine koysaydi ve Merk'e yorumlattirsaydi. Turk hakemlerin en buyuk eksikligi zaten ipin ucunu kolay kacirmalari ve kontrolu ellerinde tutamayip sonra sacmalamalari. Macin basinda Ekrem, Zapo, Bilica ve Emre net sari kart gormeliydi, hakem gostermeyince sonradan ipin ucu daha fazla kacmasin diye daha hafif pozisyonlarda sari kart gostermek zorunda kaldi.

Cengo
20.Eylül.2010, 15:31
Fener haketmiş olabilir Beşiktaş haketmiş olabilir , maç 1-1 bitti mi ? 2 takımda puanları bölüştü mü ? Bitmiştir yani. Ayrıca istatisliklere bakınca da oyunun kontrolünün ve tempo hakimiyetinin tamamen bizde oldugu görülüyor.

Quaresma'nın o kadar art niyet ve kasti sakatlama hamlelerine rağmen sağlam çıkması çok sevindirdi beni. Bir oyuncuyu markaja alırsın , başına 5-10 adam da verebilirsin. Ama nasıl bir taktik almışsa içerde Fenerbahçeli oyuncular sanki birileri direk "Çıkın o Quaresma'nın ayaklarını kırın" demiş gibiydi Fenerbahçeli oyuncular.

Ayrıca Emre Belözoğlunun itirazı aşan isyanlarına kart vermeyip , İbo'ya anında sarıyı çekmek de ayrı bir kafa karıştıran nokta. Yani Emre Belözoğlunun Türkiyede sarı kart görmeyip , Avrupada her maç sarı görmesi manidar.

Öyle veya böyle deplasmanda oynadıgımız bir derbide rakip ile aradaki farkı koruduk ve beraberlik almış olduk. Son yıllardaki şanssızlığı da kırmış olduk ayrıca. Şimdi önümüz açık , 2 kulvarda da hız kesmeden ilerlemeye devam etmeliyiz.

Maçın kontrolü Bjk'da değildi.2. yarı ilk 10 dk.dan sonra iyice geriye çekildi Fenerbahçe ve üzerine de Alex'i çıkardı Aykut Kocaman.Cristianla beraber 3 önlibero oldu, iyice ceza sahası önüne yığılıp skoru korumaya çalıştı takım.

Bu arada pas sayısı arttı Bjk'ın, çünkü geriye çekilince Bjk'a alan verdi pas yapması için ama bu arada tek pozisyonu var o kadar dk için, o da penaltı oldu.Querasma çalıp atıp geçti bir yerde, onu pozisyon sayar mıyız bilinmez, pas yerini bulmaadı Bilica araya girdi çünkü.Bundan dolayı pas sayısı arttı Bjk'ın.

Bol pas yapıp ceza sahasını bulamıyorsan ona üstünlük demek doğru değil.Buna Aykut hoca izin verdi, maç boyu sayısız fırsat harcadı Fenerbahçe.Alex çıkarsa Stoch girer, resmen intihar etti.

Pas sayısı yan pas yaparak da yükseltir, oyuna hükmetmeyi göstermez bu.Bazı takımlar da savunma ile şampiyon oldular pas sayıları hiç yüksek olmamasına rağmen.

Bir takıma üstünlüğü pozisyon sayısı getirir, pozisyona giremiyorsan bal yapmaya arısın.Gol pozisyonu sayısı maçın nereye gittiğini gösteriyordu.Beşiktaş kendini şanslı saymalı ki çok kısa bir süre kala golü buldu, maç öylece bitecek gibiydi.

Ahmet Göktaş
20.Eylül.2010, 15:38
Maç sonuçta 1-1 bitti , biz üstündük biz üstündük diyerek gereksiz tatminlere gerek yok bence. Ben istatisliklere bakarak sadece yorumumu yaptım illaki üstünüz diye bir şey söyleme gayem yok yani.Maç berabere bittiği için artık bal yapan arının kim oldugu artık 2.yarı İnönüde belli olur..

bjk4ever
20.Eylül.2010, 16:01
Maçın kontrolü Bjk'da değildi.2. yarı ilk 10 dk.dan sonra iyice geriye çekildi Fenerbahçe ve üzerine de Alex'i çıkardı Aykut Kocaman.Cristianla beraber 3 önlibero oldu, iyice ceza sahası önüne yığılıp skoru korumaya çalıştı takım.

Bu arada pas sayısı arttı Bjk'ın, çünkü geriye çekilince Bjk'a alan verdi pas yapması için ama bu arada tek pozisyonu var o kadar dk için, o da penaltı oldu.Querasma çalıp atıp geçti bir yerde, onu pozisyon sayar mıyız bilinmez, pas yerini bulmaadı Bilica araya girdi çünkü.Bundan dolayı pas sayısı arttı Bjk'ın.

Bol pas yapıp ceza sahasını bulamıyorsan ona üstünlük demek doğru değil.Buna Aykut hoca izin verdi, maç boyu sayısız fırsat harcadı Fenerbahçe.Alex çıkarsa Stoch girer, resmen intihar etti.

Pas sayısı yan pas yaparak da yükseltir, oyuna hükmetmeyi göstermez bu.Bazı takımlar da savunma ile şampiyon oldular pas sayıları hiç yüksek olmamasına rağmen.

Bir takıma üstünlüğü pozisyon sayısı getirir, pozisyona giremiyorsan bal yapmaya arısın.Gol pozisyonu sayısı maçın nereye gittiğini gösteriyordu.Beşiktaş kendini şanslı saymalı ki çok kısa bir süre kala golü buldu, maç öylece bitecek gibiydi.

Bence Besiktas'taydi. Ozetlerden saydim, mac boyunca FB 9, BJK 6 poziyona girmis, yani aman aman fark yok. Acikcasi bunun taktik oldugunu sanmiyorum, golden sonra mesela FB pek ala rakip yari alanda top oynayip pozisyonlara girdi, beklemedi. Ikinci yarida yine BJK oyuna hukmetmeyi denedi ve hemen basarili oldu, bence FB'nin taktigi mac basinda beklemek degildi, BJK buna zorladi agresifligi ve oyun yapisi ile. Ki A.Kocaman mactan sonra net bir sekilde BEKLEDIGIMIZDEN fazla pozisyona girdik dedi, bu zaten FB'nin dusuncesini gosteriyor macla ilgili. Schuster 2 zorunlu degisikligik yapmis olmasina ragmen orta sahayi yorgun Guti ve Ernst'e birakip 2. forveti sokarken A.Kocaman Alex'i cikarip Baroni'yi aldi, mentalite farki budur iste.

eGowiCh
20.Eylül.2010, 16:01
Anlamadığım olay, Cristian'ı oyuna alıyorsun. Bu adam oyuna girdikten sonra Guti'ye yapışık oynaması lazım, çünkü o dakikaya kadar Beşiktaş'ın bütün ataklarını Guti yönlendirmişti. Cristian, oyuna girdikten sonra Guti'ye yapışık ve agresif oynaması lazımdı, zaten oyuna yeni girmişsin, kondisyonun iyi, kart problemin yok, Guti zaten yorulmuş, onla sıkı mücadeleye gir, gerekirse sert oyna faul yap, ama Cristian sahada dolaşmak dışında bir şey yapmadı maalesef.

HeLLquaRd9
20.Eylül.2010, 16:02

Tamamen katılıyorum sana kardeşim.