View Full Version : Çalımbay Açıklaması
TR.CaPTaiN
26.Eylül.2010, 15:33
http://www.yukleresim.com/images/08284700879980819411.jpg (http://www.yukleresim.com/)
Eskişehirspor Yönetim Kurulu, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar verdi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, üst üste alınan kötü sonuçları değerlendirmek için İbis Otel'de olağanüstü toplanan Halil Ünal başkanlığındaki Eskişehirspor Yönetim Kurulu, Çalımbay'ın görevine son verilmesine karar verdi.
Eskişehirspor'un başında üçüncü sezonunu geçiren Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar veren yönetim kurulu, yarından itibaren yeni teknik direktör arayışına girecek. Yönetim kurulu, saha içinde ve dışında disiplinsiz hareketleri nedeniyle takımda huzursuzluk yaratan futbolculara ceza verilmesi kararı aldı.
Sezonun ilk 6 maçında 2 puan toplanmasına tepki gösteren Eskişehirspor taraftarı, dün yapılan Gaziantepspor maçından sonra Çalımbay ve yönetim kurulunu istifaya davet etmişti.
Sporx
Şaşırtan Çalımbay açıklaması
Eskişehirspor yönetiminin gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonrasında teknik direktör Rıza Çalımbay ile ilgili bir açıklama geldi.
Eskişehirspor'da Rıza Çalımbay'ın görevinden alındığı haberi öğle saatlerinde Anadolu Ajansı tarafından servis edilmişti. Eskişehirspor yönetimi bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
DHA'nın servis ettiği haber ise şöyle:
Olağanüstü toplanan Eskişehirspor yönetimi, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın görevine son verilip verilmeyeceği konusunu ele alıp görüştü. Toplantı sonunda yapılan açıklamada, "Rıza Çalımbay ile yolların ayrıldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.
Sporx
Aşk-ı Şehir
26.Eylül.2010, 15:40
Sonunda hoca gitti..
Bordo61Mavi
26.Eylül.2010, 15:40
Bi hoca daha gitti
barahir
26.Eylül.2010, 15:42
valla kendi suyunu kendi ısıttı.. çok antipatik gözükmeye başlamıştı orada..
Varonil
26.Eylül.2010, 15:46
Geçen yıl oldukça iyi bir yerde bitirmişti ligi aslında Eskişehirspor.Yerine kim gelecek oldukça merak ediyorum,ligimizin renkli bir takımı sonuçta.Umarım başarı yakalayacak bir teknik direktör ile anlaşırlar.
Aşk-ı Şehir
26.Eylül.2010, 15:49
Daum felan gelirse şaşırmayın. :D
Bordo61Mavi
26.Eylül.2010, 15:55
Aybaba deniliyor, bide bi kac gun once Fatih Terim haberleri vardi ?
ThersoN
26.Eylül.2010, 15:56
valla kendi suyunu kendi ısıttı.. çok antipatik gözükmeye başlamıştı orada..
%100 katılıyorum
Varonil
26.Eylül.2010, 17:15
Daum felan gelirse şaşırmayın. :D
Daum ismi geçtiğini okudum ben de.Hagi,Koeman filan da diyorlar ama,senin net bir bilgin var mı Mustafa Abi?
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
26.Eylül.2010, 19:24
Beklenen bir gelişmeydi zaten,bu kadar kötü sonuçtan sonra...
bursa_mc
27.Eylül.2010, 12:39
İsabet olmuş.Elinde taş gibi kadro var ama bu kadroyu yönetemiyor,çok iyi maçlar çıkarııyoruz ama şans yanımızda değil diyor.6.hafta bitti bu şans ne kadar da etkiliymiş be arkadaş!!!
Sheriff
27.Eylül.2010, 14:10
Ne yani, gitmemişmi şimdi?
SAİT71
27.Eylül.2010, 14:17
Allah allah gitmiş mi gitmemiş mi?
TR.CaPTaiN
27.Eylül.2010, 14:27
Dün akşam Telegol'de kesin olarak ayrıldım diyordu. Şimdi Ntvspor'da Rıza Çalımbay: görevimin başındayım, akşam antremana çıkacağım alt yazısı geçiyor. Bu nasıl iş anlamadım.
Ahmet Göktaş
27.Eylül.2010, 16:55
Koeman yada onun seviyesinde biri gelmez Eskişehire.
BaGa TaRKaN
27.Eylül.2010, 17:18
Niye Koeman Gelmesin Çok mu Büyük Hoca Nerde Ne Başarı Kazanmışta Büyük Olmuş Yapmayın Arkadaşlar Oyunculuğu Eyvallah Tamamda Hocalığı Çok da Üst Düzey Birisi Değil Vasat. Neden Gelmesin.
vuque
27.Eylül.2010, 17:55
Bülent Uygun Buca'yı bırakıp gelicek diyorlardı akşam bi programda.Ne derece doğru bilemiyorum tabii.
Aşk-ı Şehir
27.Eylül.2010, 19:41
Koeman, Bülent Uygun isimleri doğru değil. Bi ara Daum, Toshack, Fatih Terim isimleri geçiyodu. Taraftar Ersun Yanal'ı istiyo. Bende Hakan Şükür'ün geleceğini düşünüyorum...
Sekopej
27.Eylül.2010, 19:45
Daum gelsin, Eskişehir'i yukarılara oynatır, oynanan oyun çok keyif veren, akıcı olmasa da, ligde genele göre ortalamanın daha üzerinde olan bir kadrosu var Eskişehir'in, Daum iş yapabilir. Eskişehir'den bir Bursaspor yapabilir mi, zor ama Eskişehir avrupa kupalarına katılacak sıralamada bitirir ligi Daum olursa.
Daum'un Eskişehirde işi yok.
Zekirdek
27.Eylül.2010, 20:12
Daum Eskişehirspor'a çok faydali olacaktır. Çok iyi bir teknik adam ligimizi iyi tanıyan ve başarılı olma olasılığı yüksek teknik adamlardan.
vuque
27.Eylül.2010, 20:19
Ersun Yanal çok başarılı olur benden söylemesi.
Zekirdek
27.Eylül.2010, 20:24
Ersun Yanal çok başarılı olur benden söylemesi.
Sanmıyorum. Çok süper bir başlangıç ve ardından rezalet bir son klasik sonu Ersun Yanal'ın.
Manisaspor'dayken biliyorum. Ligin ilk haftaları ligin ilk 3 haftası Beşiktaş ve Galatasaray'ı yenmiştik. İlk 8-10 hafta namağlup gidiyorduk galiba. Ligde 15. haftaya kadar lider gittik sonra sezon sonu bir baktık o da ne ligi 15. bitirdik 2-3 puan ile ligde kalmıştık.
Zaten Milli Takımlar Sorumluluğunu bırakacağını sanmam.
vuque
27.Eylül.2010, 20:31
Sanmıyorum. Çok süper bir başlangıç ve ardından rezalet bir son klasik sonu Ersun Yanal'ın.
Manisaspor'dayken biliyorum. Ligin ilk haftaları ligin ilk 3 haftası Beşiktaş ve Galatasaray'ı yenmiştik. İlk 8-10 hafta namağlup gidiyorduk galiba. Ligde 15. haftaya kadar lider gittik sonra sezon sonu bir baktık o da ne ligi 15. bitirdik 2-3 puan ile ligde kalmıştık.
Zaten Milli Takımlar Sorumluluğunu bırakacağını sanmam.
Bence bu sorun oyuncularda.Hemen havaya giriyorlar iyi gidince ve tepe taklak oluyorlar.yoksa hoca aynı hoca.aynı yerinde müdaheleleri yapıyor hep.
Birde kondisyon eksikliği olabilir Ersun hocanın.Bir süre sonra tempoya dayanamıyor olabilir oyuncular.Ersun hoca iyi bir kondisyoner hocayla beraber çalışırsa başarılı olur diye düşünüyorum.
Zekirdek
27.Eylül.2010, 20:36
Bence bu sorun oyuncularda.Hemen havaya giriyorlar iyi gidince ve tepe taklak oluyorlar.yoksa hoca aynı hoca.aynı yerinde müdaheleleri yapıyor hep.
Birde kondisyon eksikliği olabilir Ersun hocanın.Bir süre sonra tempoya dayanamıyor olabilir oyuncular.Ersun hoca iyi bir kondisyoner hocayla beraber çalışırsa başarılı olur diye düşünüyorum.
Ama hep mi hep aynı hocayla olur. Bizden öncede birkaç takımda da aynı şeyler olmuş.
vuque
27.Eylül.2010, 20:42
Ama hep mi hep aynı hocayla olur. Bizden öncede birkaç takımda da aynı şeyler olmuş.
Dediğim gibi burada da kondisyon meselesi devreye giriyor olabilir.Yada oyuncuları zihinsel olarak aynı yapıda tutmayı başaramıyor,disiplinli değil oyuncular hemen cıvımaya başlıyor nede olsa kazanıyoruz diye.Ama ben daha çok kondisyonla alakalı olabilir diyorum.
Aşk-ı Şehir
28.Eylül.2010, 19:11
Listenin 1 numarasında Fatih Terim var..
LadroN
28.Eylül.2010, 21:52
Rıza'nın suçu ne?"
Eskişehirspor Kulübü ile sözleşmesini karşılıklı fes eden Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Golleri ben kaçırdım, golleri ben yedim. İyi orta yapamadım, defansta iyi duramadım. Hücuma iyi çıkamadım, iyi paslar veremedim. Rıza'nın suçu ne? Ben anlamadım" dedi.
Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehirspor Kulübü Yönetimi ile karşılıklı olarak sözleşmesini feshettiklerini belirterek, üçüncü sezonunu geçirdiği Es-Es’ten resmen ayrıldığını kaydetti.
Eskişehirspor’un başında iki yıl boyunca çok iyi şeyler yaptıklarını ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu:
"Efsane Es-Es’i yeniden ayağa kaldırdık. Eskişehirspor’un neler yapabileceğini herkese gösterdik. İlk yıl Süper Lig’de kaldık, ikinci yıl ligi üst sıralarda bitirdik. Bu sezon defansa takviye yapmak istedik. Sezon başında Cezayir Milli Takımı’nda oynayan iki stoper istedim. İstediğim adamları alamadık. Defansa Diego ve Sadıgov alındı. Ben izlemeden Diego alındı. Diego da transferin son günü alınan Sadıgov da hazır değildi. Defansa istediğimiz takviyeyi yapamadık. Yediğimiz gollerin yüzde 99’u defans hatasından kaynaklandı."
"RIZA’NIN SUÇU NE?"
Çalımbay, bu sezon yaptıkları 6 maçın 4’ünde iyi oynadıklarını belirterek, "İkinci haftadan itibaren ne olduğunu, neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde taraftar (Rıza istifa) demeye başladı" dedi.
Yaşanan olaylar nedeniyle kendisinin ve oyuncularının ikinci haftadan itibaren stres ve gerginlik yaşadığını anlatan Çalımbay, şöyle devam etti: "Maçlarda genelde iyi oynadık. Hiçbir takıma karşı ezik oynamadık. Hep kazanmayı düşündük. İstatistiklere bakılsın. En çok şut atan, orta yapan, hücum yapan biziz. Sezon başından beri şanssızlık yaşadık. Oyunu skora yansıtamadık. Böyle olunca iki başarılı yıl hemen unutuldu. Golleri ben kaçırdım, golleri ben yedim. İyi orta yapamadım, defansta iyi duramadım. Hücuma iyi çıkamadım, iyi paslar veremedim. Rıza’nın suçu ne? Ben anlamadım."
"TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE YENİ BAŞLAMIŞ GİBİYİM"
Çalımbay, üçüncü sezonunu geçirdiği Eskişehirspor’da bazı futbolcuların kendilerini kulüpten üstün gördüğünü belirterek, şunları kaydetti: "O malum arkadaşlara (kimse kulüpten üstün değil) dedim. Bazıları takım için canla başla çalışan, disiplinli oyuncular yerine takım içinde huzursuzluk yaratan oyuncuları alkışladı. Sezon başında kadro dışı bıraktığımız Ümit Karan’ın bazı futbolcuları arayarak (iyi oynamayın, Rıza hoca gitsin, ben tekrar geleceğim) dediğini duydum. Ümit’e (Böyle şeyler yapma. Yanlış işlerle uğraşma) dedim."
Çalımbay, Eskişehirspor’un çok iyi bir takım olduğunu belirterek, "Takımın başına kim gelirse gelsin, kimse merak etmesin bu takım küme düşmez. Eskişehirspor bir iki hafta sonra çıkışa geçecektir ve ligi iyi bir yerde bitirecektir" dedi.
Çalımbay, yurt içi ve yurt dışında çalışma planlarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Geride kalan 6 hafta beni çok yordu. Öte yandan bu 6 hafta beni çok hırslandırdı. Teknik direktörlüğe yeni başlamış gibiyim. Eskişehirspor’dan böyle gitmeyi hak etmedim. Süper Lig’de daha iyi, daha pahalı kadrolar var. Onların durumları da istedikleri gibi değil ama herkes hocasına sahip çıkıyor."
Kaynak:Fanatik
Rıza'nın suçu ne?:D
Aşk-ı Şehir
28.Eylül.2010, 22:59
Rıza Hoca'nın aylık aldığı ücreti biliyor muydunuz siz? 130.000 Lira. Fatih Terim milli takımda 140.000 lira civarı para alıyodu. 390.000 Lira'yıda cebine atıp gitti. Daha fazla laf salatası yapmasına gerek yok. İşine baksın. Gölge etmesin başka ihsan eylemeyiz. :)
vuque
28.Eylül.2010, 23:56
Rıza Hoca'nın aylık aldığı ücreti biliyor muydunuz siz? 130.000 Lira. Fatih Terim milli takımda 140.000 lira civarı para alıyodu. 390.000 Lira'yıda cebine atıp gitti. Daha fazla laf salatası yapmasına gerek yok. İşine baksın. Gölge etmesin başka ihsan eylemeyiz. :)
İyi de kardeşim hak etmiyormuydu?
İlk sene alt kümeden yeni gelen bir takımı ligde tuttu(ki bu bir başarıdır) ve sonraki sezon üst sıralara çıkardı takımı.Kimsenin umursamadığı bir takımken 2 sene de Eskişehirspor çekinilen bir takım oldu ve büyük takımlara zor anlar yaşattı.Bence bu yaptığınız biraz nankörlük oluyor.
Adam bence yanlış birşey söylememiş.Oyuncular kuyumu kazdı demiş ki doğru olma ihtimali yüksek gibi duruyor.Sonuçta teknik direktörün yapabilecekleri sınırlıdır.Oyuna girip gol atamaz,çizgiden top çıkaramaz,rakibe basamaz vs vs...
Ayrıca Eskişehirspor taraftarlarının şimdi hoca beğenmeyip Fatih Terim olacak,Daum olacak bilmem ne diye konuşmalarını şımarıklık olarak görüyorum.Daha 2 sene önce neydiniz şimdi nelerden bahsediyorsunuz?Bunlar kimin sayesinde oldu?Bunları hakaret etmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.Tabii ki Daum'da Terim'de gelebilir.Ve keşke gelseler çok güzel olur.Anadolu takımlarının da belli klasta hoca ve oyuncu getirebileceğini göstermiş olur ve bu yolda bir adım olur,diğer kulüplere örnek olur.
Ama yarına bakarken biraz da dünü hatırlamak gerek diye düşünüyorum.En azından dışarıdan tarafsız bir gözle bakınca bana böyle geliyor.Ne Eskişehirspor sevgim vardır nede düşmanlığım.Nötr'ümdür.Hatta biraz pozitifimdir Eskişehirspor'a karşı.Yaptıklarını takdir ederim ve devam etmesini isterim...
Bu arada yanlış anlaşılmasın Rıza hocayı falan savunduğum yok.Kendisi bana göre pek iyi bir teknik direktör de değil.Zeki değil bana göre ancak çok disiplinli ve sıkı çalışan,çalıştıran birisi.Bu açıdan saygı duyduğum birisi.Süper hocadır yazık ettiler falan da demiyorum ama yaptıklarını göz önüne alınca iyi çalışmış ve 2 senede kendince birşeyler yapmış böyle tü kaka olmayı hak etmiyor bana göre diyorum.
Crocodile1963
29.Eylül.2010, 00:53
Suç sene başında hedefi yüksek tutanlarda, arka arkaya mağulubiyetler almışsın, galibiyetin yok, doğal olarak kovuluyorsun. . .
Lim10
29.Eylül.2010, 01:07
Listenin 1 numarasında Fatih Terim var..
Biraz gerçekçi olmak lazım.Listenin ilk sırasında Jose Mourinho'da olabilirdi.Eee?Bu neyi değiştirir.Adamın kariyerindeki başarıları belli.Tutupta bu saatten sonra Eskişehir veya ayarı takımları çalıştıracağını sanmıyorum.Zaten Avrupa'da takım çalıştırmak istiyorum şeklinde bir demeci vardı birkaç zaman önce.Gelirse benim için çok büyük bir sürpriz olur.Zor ama Ersun Yanal yada Bülent Uygun'un gelmelerini isterdim.
Aşk-ı Şehir
29.Eylül.2010, 02:09
İyi de kardeşim hak etmiyormuydu?
İlk sene alt kümeden yeni gelen bir takımı ligde tuttu(ki bu bir başarıdır) ve sonraki sezon üst sıralara çıkardı takımı.Kimsenin umursamadığı bir takımken 2 sene de Eskişehirspor çekinilen bir takım oldu ve büyük takımlara zor anlar yaşattı.Bence bu yaptığınız biraz nankörlük oluyor.
Adam bence yanlış birşey söylememiş.Oyuncular kuyumu kazdı demiş ki doğru olma ihtimali yüksek gibi duruyor.Sonuçta teknik direktörün yapabilecekleri sınırlıdır.Oyuna girip gol atamaz,çizgiden top çıkaramaz,rakibe basamaz vs vs...
Ayrıca Eskişehirspor taraftarlarının şimdi hoca beğenmeyip Fatih Terim olacak,Daum olacak bilmem ne diye konuşmalarını şımarıklık olarak görüyorum.Daha 2 sene önce neydiniz şimdi nelerden bahsediyorsunuz?Bunlar kimin sayesinde oldu?Bunları hakaret etmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.Tabii ki Daum'da Terim'de gelebilir.Ve keşke gelseler çok güzel olur.Anadolu takımlarının da belli klasta hoca ve oyuncu getirebileceğini göstermiş olur ve bu yolda bir adım olur,diğer kulüplere örnek olur.
Ama yarına bakarken biraz da dünü hatırlamak gerek diye düşünüyorum.En azından dışarıdan tarafsız bir gözle bakınca bana böyle geliyor.Ne Eskişehirspor sevgim vardır nede düşmanlığım.Nötr'ümdür.Hatta biraz pozitifimdir Eskişehirspor'a karşı.Yaptıklarını takdir ederim ve devam etmesini isterim...
Bu arada yanlış anlaşılmasın Rıza hocayı falan savunduğum yok.Kendisi bana göre pek iyi bir teknik direktör de değil.Zeki değil bana göre ancak çok disiplinli ve sıkı çalışan,çalıştıran birisi.Bu açıdan saygı duyduğum birisi.Süper hocadır yazık ettiler falan da demiyorum ama yaptıklarını göz önüne alınca iyi çalışmış ve 2 senede kendince birşeyler yapmış böyle tü kaka olmayı hak etmiyor bana göre diyorum.
Ortada nankörlük felan yok. Şayet nankörlük yapan birisi varsa oda Rıza Çalımbay'ın tak kendisidir. Transfer dönemi başında; " Bu sene amacımızı daha yüksek tutmalıyız. Daha iyi transferler yapmalıyız." diyen ve Erkan Zengin, Rodrigo Tello, Pelé, Batuhan Karadeniz, Burhan Eşer gibi ligin bir çok takımında banko oynayacak oyuncuları transfer ettirdi. Stoperde stoper istiyorum dedi. Diego Angelo gibi Portekiz ligini takip edenlerin yakından tanıdığı ve Ocak ayında Genoa ile sözleşme imzalanmış bir oyuncu getirildi. Ama Rıza Çalımbay bu oyuncuyu 6 haftada hazırlayamadı. Her hafta hazır değil diyor. Ama idmanlara gittiğimiz zaman bakıyoruz ki Angelo fit durumda. Eee niye oynamıyor bu adam? Niye oynatmıyor çünkü kendisi izlemediği oyuncuyu oynatmazmış. Bi dene kardeşim. Sezgin, Vucko oynuyoda Angelo'mu oynamayacak? Kendi izlediği oyuncularıda gördük. Lovrek, Poljak, Abdullah Halman, Selçuk Alibaz. Neredeler şimdi? Bi Adem tuttu o kadar. Kadrodaki stoperler o zaman şöyleydi; Vucko, Nadarevic, Angelo, Veysel Sarı, Sezgin Coşkun. Ee bu adamlar geçen sene ki kadroda olan oyuncular Angelo hariç. Bi tek El Saka gitmiş. Onun yerinede aynı tipte daha genç bi oyuncu alınmış. Şimdi siz söyleyin bana bu kadro geçen sene nasıl gol yememeyi başarıyordu o zaman? Bu kendinle çelişmek değil midir?
Rıza Hoca hiç bir zaman sorumluluğu üzerine almadı. Hep suçlu birilerini buldu. Ya hatalı gol yiyen kaleciler suçlu oldu, ya hatalı gol yiyen savunma oyuncuları, ya beceriksiz forvet oyuncuları, ya stoper almayan yönetim ya da onu istifaya davet eden taraftar. Rıza Çalımbay hep haklıydı. Hep zeytinyağı gibi üste çıktı. Ama sonunda ona güvenen yönetimi bile inandıramadı.
Ligde tutmasına başarı demişsiniz. Tabii ki bir başarı yadırgamıyorum bunu ancak biz o sene gidip deplasmanda Konyaspor'u yenemesek çoktan düşmüştük. Attığımız gollerden birindede top rakibe çarpıp kalecinin üzerinde aşmıştı. Yani bir nevi şans golü ile lige tutunmuştuk. Geçen sezon ligi 7. bitirdik. Ama inanın bunu inanarak söylüyorum biz ligi ilk 5te rahat bitirirdik. Deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenmiştik ve sonraki hafta maçımız fikstüre göre Ankaraspor ileydi yani 3 puan garantiydi. Yani ilk 5'in en büyük adaylarından biriydik. Sonraki iki hafta ise Denizlispor ve Ankaragücü ile deplasmanlarda oynuyorduk. Biri düşmüş diğeri düşmemek için oynayan iki takımla. Hoca'nın Denizlispor maçından önceki açıklaması; " Hedefimiz 7.lik." Bu nasıl bir açıklamadır? Sen zaten ilk 5'in en büyük adaylarından birisin. Bu hedef küçültmek değilde nedir? Kaldı ki zaten bu açıklamanın ardından büyük tepki aldı Rıza Çalımbay. Zaten Denizlispor ve Ankaragücü'de nerdeyse top göstermeyerek almışlardı o maçları. Sonra zaten 8.liğe kadar düşerek hedefimiz (!) olan 7.lik yarışına katıldık.
Bu sezonun maçları için şöyle bir yorum yapayım. Gençlerbirliği ve Konyaspor maçlarında, Allah için, iyi oynadık. İnkar edemem. Ancak diğer maçlarda biz futbol felan oynamadık. En yakın şu örneği vereyim. Muhakkak kazanmamız gereken olan G.Antepspor maçına çift önlibero ve sağbek Sezgin Coşkun, sağaçık Koray Arslan ile başladık. Yani baştan 1 puana razı olan bir kadro ile.
Ümit Karan olayını tam bilmiyorum. Ama eğer böyle bir olay varsa Rıza Hoca yine oturup düşünmeli. Eğer Ümit Karan'ın söylemesiyle futbolcular oynamıyorsa zaten Hoca'larını sevmiyor demektir ki bu en büyük problem. Zaten yabancı oyuncuların çoğu sevmiyordu hocayı geçinemiyordu.
Şöyle kadromuza bir bakalım;
Kaleciler; Vanja Ivesa, Atilla Koca, Kayacan Erdoğan, Sinan Ören (Kiralık Bandırmaspor'da)
Defans; Sezgin Coşkun, Volkan Yaman, Koray Arslan, Diego Angelo, Safet Nadarevic, Raşhad Sadıqov, Luka Vucko, Veysel Sarı
Orta Saha; Pelé, Bülent Ertuğrul, Bülent Kocabey, Rodrigo Tello, Erkan Zengin, Sezer Öztürk, Doğa Kaya, Caner Celep, Burhan Eşer, Agim İbraimi, Alper Potuk
Forvet; Jaycee, Batuhan, Emre Aygün, Serdar Özbayraktar, Adem Sarı, Ümit Karan
En sorunlu bölgemiz kale. Ordada sorun Ivesa'nın iyi bir alternatifi olmamasından kaynaklanıyor. Yoksa diğer bölgelerdeki oyuncuları alın birde bundan önceki haftalarda oynadığımız takımlarla karşılaştırın. Sadece Galatasaray'dan kötüyüzdür belki. Ama 6 haftada sadece 2 puan. Zaten istenilmiyorsun büyük kesim tarafından. Hedefim Avrupa, olursa Şampiyonluk diyorsun ama 6 haftada 2 puan alıyorsun.
Siz ne kadar küçümserseniz küçümseyin Eskişehirspor'un azımsanmayacak kadar güçlü, büyük bir camiası var. Öyle kolay bir yer değil burası. Bundan önceki 2,5 yıl boyunca bunu Rıza Çalımbay anlayamadıysa onda sıkıntı vardır. Burası bir futbol kenti. İnsanlar hayatlarını Eskişehirspor'a endeksler. Eskişehirspor kötü sonuç aldı ise şehirde büyük çoğunluk gergin olur. Yine iyi dayandı Rıza Hoca. Kendisine bu zamana kadar verdiği emekler, döktüğü alın teri için teşekkür ederim ama yukarıdaki noktalarıda söylemeden geçemem. Aylık 130.000 Lira'yı hakettiğini düşünüyorsanız o zaman Rıza Çalımbay'ın iyi bir hoca olduğunu düşünmeniz gerek. :) Ben ilk sene boyunca Rıza Hoca'yı eğrisiyle doğrusuyla hep destekledim. Hatta ikinci sezonda çoğu zaman desteklemeye çalıştım. İstikrardan yana oldum. Aaa baktım olmuyo Rıza Hoca'ya en çok karşı çıkanlardan biri oldum.
Bundan sonraki gelecek hocalar taraftarı tatmin etmeli. Taraftarın içinde her gelecek olan teknik direktöre kulp takacak bir kesim var. Ama o kesim hep böyle. Biz nerelerden geldiğimiz, neler çektiğimizi asla unutmadık, unutmayızda. O yüzden Eskişehirspor Taraftarı gelen kim olursa olsun desteğini hiç bir şekilde esirgemez. Beğenmese bile. Ancak olaylara yönetim konusundan bakarsak öyle bir hoca getirmeliler ki üzerlerindeki baskıyı atabilsinler....
Olaylar bundan ibaret. Artık yorum sizin. Gecenin bu saatinde kafanızı şişirdiğim için kusruma bakmayın. İyi geceler...
vuque
29.Eylül.2010, 02:28
@Aşk-ı Şehir
Yazı kalabalığı/kirliliği olmasın diye alıntı yapmadım.Kesinlinkle kafamızı şişirmedin.
Öncelikle güzel açıklamaların için teşekkürler.Eskişehirspor araştırmacısı olarak tabii ki takımı benden iyi bileceksiniz bu konuda zaten birşey diyemem.
Önce 130 Bin olayına değineyim.130 Bin bence hoca için çok değildir.Neden çok değildir söyleyeyim.Oyuncular ne kadar ücret alıyor bunları bir masaya yatırmak lazım.Bu ülke de 1 sezon boyunca forma giymeyen oyuncular bile bırakın Rıza hocayı ligdeki en çok kazanan Teknik Direktörden çok para alabiliyor/alıyor.En ufak olayda kellesi giden hoca oluyor,sorumluluk-baskı hep hocada oluyor.O sebeple hocanın aldığı parayı tartışmayı yanlış buluyorum.Eskişehir'in en fazla alan oyuncusu aylık kaç alıyor bilmiyorum ama hoca'dan fazla alıyordur diye düşünüyorum.
Yani illa o parayı alabilir diyorum diye beğenmem gerekmiyor.Ki altını çizeyim tekrardan Rıza hocayı hoca olarak pek beğenmiyorum.Sadece iş disiplini ve çok çalışması/çalıştırmasını takdir ediyorum.
Neyse para mevzusunu geçersek şunu söylemem gerekir ki Eskişehirspor'u kesinlikle küçümsemiyorum.Ama bana göre ne oldum değil ne olacağım demeli.Yani geçmişi de unutmamak lazım.2 Sene önce ligde tutunma savaşı verirken bu sene şampiyonluk olursa güzel olur hedef Avrupa demek tabii ki güzel birşey(ve E.Spor'un Avrupa'ya gidebileceğini düşünüyorum.gerçekten güzel kadrosu var.) ama biraz da alçaktan uçmak gerekli.
Ben olaylara sizin kadar aşina değilim doğal olarak yüzeysel bakmak durumundayım.Siz ne kadar güzel açıklamışsınız örneklerle ve ben bunların çoğunu bilmiyordum sayenizde öğrendim.Ancak bunların çoğu sizin bakış açınızdır ve belki de büyük ölçüde doğrudur ama bunu Rıza hocaya sorsak başka diyebilir,x kişisine sorsak başka diyebilir,y kişisine sorsak başka diyebilir.Ben 2 sene önceki durumdan bugünlere gelinmesinde emeği geçen birisine bu kadar yüklenilmesine karşı düşüncelerimi yazdım.
Dediğim gibi Eskişehir'in güzel kadrosu var ve iyi bir hoca ile güçlendirirlerse takımı bu kadro iş yapar.Bence Ersun Yanal şu anda ki en uygun isimdir.Fatih Terim'in geleceğini düşünmüyorum(Gelse de başarılı olacağını düşünmüyorum ama bunu ayrı bir şekilde tartışmak gerekir :) )
Daum'un da gelmeyeceğini düşünüyorum.Ersun Hoca bana göre En kaliteli Türk hocalardandır ve iyi bir teknik kadro ile gelirse ciddi işler yapar bence.
Aşk-ı Şehir
29.Eylül.2010, 02:38
@vuque
Tabii ki yorumlar kişiden kişiye değişecektir. Benim yorumlarımında yanlışlığı vardır benim dışımdaki insanlara göre. Para mevzuusu sakat bir mevzuu. İlk sezonda Rıza Hoca'nın parasının ödenmediğini bilirim. Hatta parası ödenmediği için elektrik parasını ödeyemediğinide. Ancak bunun dışında başkanın basına açıklasa Rıza Çalımbay'ın yüzünün kızaracağı gerçekleride biliyorum. Yani artık yollar ayrılmış. Çıkıp; "Golleri ben mi yedim?", "Golleri ben mi atayım?" gibi açıklamalar ne kadar saçma ve bir teknik direktöre yakışmayan açıklamalar. Bugün çoğu kişinin beğenmediği Hakan Kutlu kaybettiği maçlarda kendine muhakkak bir eleştiri getirmiştir. Hatta Manisaspor taraftarı 3 hafta önce onu istifaya davet ettiği zamanda direk istifasını vermiştir. Oysa Rıza Çalımbay'a ilk istifa çağırısı geçen sezonun sanırım 18. haftasında yapıldı. Meseleyi fazla uzatmayayım. :)
Listede ki isimlerin çoğu tanınan hocalar diye duyumum var. Yine tekrarlıyorum listenin bir numarasında Fatih Terim var. Ama gelme ihtimali çok çok düşük. :) Listenin 1 numarasında Fatih Terim'in olmasıda abes birşey değil bana kalırsa. :) Boşta olan en iyi yerli hoca olduğu için böyle bir teklif olabilir neden olmasın? Zamanında Manisaspor 2. ligde iken Mustafa Denizli'yi getirmişlerdi takımın başına. Ayrıca gelen haberler arasında Ersun Yanal ve Hakan Şükür'ün bizi reddettiğide var...
BaGa TaRKaN
30.Eylül.2010, 04:08
Eskişehirspor'da başkan Ünal, TFF'de görev yapan Ersun Yanal'ın teknik direktörlük tekliflerini kabul etmediğini açıkladı.
http://www.ajansspor.com/resim/ersunyanal02.jpg
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da geçtiğimiz günlerde görevine son verilen teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yerine kimin geleceği merakla bekleniyor.
Kulüp başkanı Halil Ünal, teknik direktör arayışlarını sürdürdüklerini ve bu çerçevede Ersun Yanal'a bir teklif yaptıklarını açıkladı. Yanal'ın bu teklifi kabul etmediğini belirten Ünal, "Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğü yapan Ersun Yanal ile çalışmak istedik. Bugün görüştüğümüz Yanal'a teklif götürdük. Şu anda TFF'de görevi olan Yanal, projelerinin yarım kalacağını ifade ederek, teklifimizi reddetti. Yanal'ın cevabının ardından asıl şimdi diğer alternatifler üzerinde çalışmaya başladık. Yerli ve yabancı fark etmiyor. Hedeflerimizi gerçekleştirecek bir teknik direktör arıyoruz" ifadelerini kullandı.
Eskişehirspor'un başına Samet Aybaba, Fatih Terim veya Giray Bulak'ın geçeceği konuşuluyor.
Goal
Aşk-ı Şehir
01.Ekim.2010, 18:50
Zico, Daum. Şu an flört halinde olunan isimler.
Zico'da reddetti denmişti?Yalan haber mi?
Aşk-ı Şehir
02.Ekim.2010, 19:41
Şu an için beklenen isim Zico. Flamengo'dan istifa etmesiyle birlikte 1. sıraya yükseldi. Fatih Terim olmuyor...
Varonil
03.Ekim.2010, 18:36
Zico gelirse isabetli bir seçim olabilir.Türkiye Ligi'ni yakından tanıyan bir isim.Takımı tanıması içinde biraz sabır gösterilirse başarılı olacaktır.
C h A o S
03.Ekim.2010, 18:43
Zico gelsin Zico.Bu sene olmasada seneye Eskişehir ile iyi işler yapabilir.Severimde kendisini.
Sekopej
04.Ekim.2010, 11:57
Bülent Uygun istifa etti ve yolun başında bıraktı Buca'yı. Muhtemelen Eskişehir'in başına geçecek, bu nedenle istifa etti.
BaGa TaRKaN
04.Ekim.2010, 13:35
Bu Rıza Çalımbay'ın Açıklamasıda Ne Açıklamaymış Yahu:D Bütün Teknik Adamların Açıklamaları Rızanın İçinde:zuhaha
Aman Değerli Şahsiyat Usta Kişilik (!) Bülent Hoca Gelmesin Es Es Eksik Olsun Kariyerinde.
Aşk-ı Şehir
04.Ekim.2010, 15:43
Zico gelmezse Bülent Uygun - Hakan Şükür koalisyonu gelecek. Bülent Uygun'un aklında Eskişehirspor var sezon başından beri...
Yarın yeni hoca açıklanacakmış.Muhtemelen Bülent Uygun gelicek.Her ne kadar Buca'yı bu şekilde bırakması benim hoşuma gitmesede Es-Es'in başınada görmek istediğim 2 yerli isimden biriydi.Sevindim.