Log in

View Full Version : Gelmiş - Geçmiş En Kötü Ya da Hayal Kırıklığı Yaratan Transferler

Zekirdek
28.Eylül.2010, 21:30
Böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama açmak istedim. Yerli - yabancı fark etmez. Ligimizde yapılan en fason transferler nelerdir?

Herkes bir isim söyleyerek başlasın. Bu isimleride değerlendirelim.

IcedEarth
28.Eylül.2010, 21:34
Fason biraz ağır, daha doğrusu biraz argo olmuş gibi. Hayal kırıklığı daha uygun bir ifade olurdu..

Ben en büyük hayal kırıklığını Lincoln'de yaşadım diyebilirim. Performans olarak değil ama, kişilik olarak bu kadar büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünemezdim.

Zekirdek
28.Eylül.2010, 22:01
Kendim zamanına yetişemedim ama okuduğum kadarıyla söylemek istiyorum.

Osvaldo Nartallo.

@Giresunspor abimiz bilebilir zamanını rahat bir şekilde yaşamıştır.

Türkiye'ye daha Arjantin'li futbolcuların gelmediği zamanlar. Türkiye'ye gelen 3. Arjantin'li futbolcu. Bütün Beşiktaş'lılarda büyük umutlar var. Geldiği ilk zamanlarda saçının uzunluğundan dolayı topu göremeyip kafa ile rahat atılacak bir golü kaçırdığı ve ardından yönetimden saçlarının toplanması emri aldı diye rivayet edilir. Trabzonspor'a düşerek Fenerbahçe'ye kıçıyla attığı gol unutulmamıştır.

Trabzonspor maçı: http://www.youtube.com/watch?v=A0snkl6dlxM

1:38. saniyedeki gol maçtaki attığı 2. gol.

Kendisi ile yapılan bir röportaj: http://mayislar.blogspot.com/2008/09/eski-roportajlar-1-osvaldo-nartallo_9675.html

Del Piero_10
28.Eylül.2010, 23:06
En kötü seçebileceğim bir isim yok ama aklıma gelenler

Fenerbahçe: Süleyman Oulare, Brezilyalı bir Simao vardı 34 yaşında transfer edilen, Bestchastnykh, Maldonado, Josico...

Galatasaray: Lukunku, Franf De Boer, Carrusca, ikinci Fatih Terim döneminde yapılan hemen tüm transferler...

Beşiktaş: Peter Kjaer, Ahmet Yıldırıım - Ayhan takası, Okan Koç, Juanfran, Ali Güneş, Mustafa Doğan, Tayfun, OKan Buruk vs, Ailton, Kleberson, Higuain, Tabata...

A.FaruK
28.Eylül.2010, 23:29
En kötü seçebileceğim bir isim yok ama aklıma gelenler

Fenerbahçe: Süleyman Oulare, Brezilyalı bir Simao vardı 34 yaşında transfer edilen, Bestchastnykh, Maldonado, Josico...

Galatasaray: Lukunku, Franf De Boer, Carrusca, ikinci Fatih Terim döneminde yapılan hemen tüm transferler...

Beşiktaş: Peter Kjaer, Ahmet Yıldırıım - Ayhan takası, Okan Koç, Juanfran, Ali Güneş, Mustafa Doğan, Tayfun, OKan Buruk vs, Ailton, Kleberson, Higuain, Tabata...

Bunlara ek olarak Trabzonsporda Lange, Fenerde Fabiano , Galatasarayda Tamas, Cristian, Almaguer, Pinto.

Zekirdek
28.Eylül.2010, 23:36
Fenerbahçe; Cristian, Josico, Maldonado, Güiza.

Beşiktaş; Higuain, Ailton (Şu an Almanya amatör kümeden oynuyor), Tabata.

Galatasaray; Carrusca, Lincoln, Elano, Lukunku vs vs.

ozaniel
29.Eylül.2010, 01:24
Beklenti ve ödenen para-sonuç farkı en yüksek olan oyuncular:
Fenerbahçe:
1-) Maldonado
2-) Guiza
3-) Ortega
4-) Andre Santos
5-) Cristian
6-) Kezman
7-) Josico

Galatasaray:
1-) Linderoth
2-) Lincoln
3-) Carrusca
4-) Lukunku
5-) Jo
6-) Barusso

Beşiktaş:

1-) Tabata
2-) Zapo(4.5 milyona alındı)
3-) Ailton
4-) Gordon
5-) Nihat
6-) Delgado
7-) Cisse
8-) Burak Yılmaz
9-) Runje
10-) Ricardinho
11-) Gökhan Güleç
12-) Juanfran
13-) Seric
14-) Nobre
15-) Çağdaş Atan

Özel durum: Higuain: Yarım dönem oynamış ve çoğu maça 2. yarıda girmiş bu adam bence harcanmıştır. Forvet olmadığı halde forvet oynatılmaya çalışılması da bir hatadır.

Beşiktaşlı olduğum için Beşiktaş transferleri daha çok aklıma geliyor belki ama Beşiktaş'ın fiyasko transferleri hep diğer büyükleri geçmişti.

Sheriff
29.Eylül.2010, 01:39
Beşiktaş'ın Adrian İlie transferi, Ricardinho, Juanfran, Sixten Veit, Galatasaray'da Radu Niculescu, Florin Bratu, Ali Lukunku, Fenerbahçe'de en büyük hayal kırıklığı Ortega ardından Brezilya'da her yıl yılın ön liberosu seçilip ancak bank asya'da bile oynayacak kapasitesi olmayan Maldonado, neden transfer edildiğini halen çözemediğim Blica, Selçuk Şahin, gol kralı gelip, sahada ayakta bile duramayan Zafer Biryol, çok uzatabilirim daha..

Bordo61Mavi
29.Eylül.2010, 05:21
Trabzonspor

Tomas Jun (4milyon euro gibi para verilmisti sanirim, 1 tane kaseti izlenmis alinmis biri)
Marcelinho (Ziya hoca BJK macinda sol bek oynati )
Musampa (halen gulerim ) :D
Sayed Mouwad ( misir sol beki, milli takimda super oynuyor ZIya hoca begenmeyip oynatmadi )
Kevin Campbell (yamyam demisti MAY adama)

Del Piero_10
29.Eylül.2010, 17:55
Trabzonspor

Tomas Jun (4milyon euro gibi para verilmisti sanirim, 1 tane kaseti izlenmis alinmis biri)
Marcelinho (Ziya hoca BJK macinda sol bek oynati )
Musampa (halen gulerim ) :D
Sayed Mouwad ( misir sol beki, milli takimda super oynuyor ZIya hoca begenmeyip oynatmadi )
Kevin Campbell (yamyam demisti MAY adama)

Jun dışında hepsi iyi adamlardı aslında ama tutmadı. Beşiktaş'ın Jun'u kiralama kararı da ilginçti.

Varonil
29.Eylül.2010, 18:03
Ne yalan söyleyeyim Güiza'dan çok şeyler bekliyordum,o benim için en büyük hayal kırıklığıdır.Stevic,Ortega,Fabiano,Petkov,Josico,M aldonado,Cristian,Andre Santos benim için diğer hayal kırıklığı futbolculardır Fenerbahçe'de forma giyenler arasında.

MaTRaKaN
29.Eylül.2010, 18:17
LincoLn :mad:

GodfatheR
29.Eylül.2010, 18:42
Ortega içimde hala uktedir. Maradona'nın veliahtını Ceyhun Eriş - Lorant iş birliği ile bitirdiler. Aklımda kalan tek anı 6-0 lık G.Saray maçında attığı 2.gol.

Anelka'dan da çok şey bekliyordum o da asgari yarar sağlayıp gitti. İnönü de attığı gol unutulmaz tabi :)

Ama gelmiş geçmiş en saçma transfer 34 yaşındaki ön libero Simao transferidir bizim adımıza :)

Crocodile1963
29.Eylül.2010, 18:52
Adriano Magrao (Samet Aybaba, Brezilya'nın en iyi 5 forvetinden biri diye alıp getirdiği, antremanlarda martı sesi çıkarmaktan başka birşey yapmadığı forvet oyuncusu)

Gutierrez (Bolivya'da yılın futbolcusu seçilmiş diyerek yine Samet Aybaba'nın getirdiği ancak daha sonra Bolivya'nın rakımının o kadar yüksek olduğunu bilmiyordum dediği ön liberodur. Yılın futbolcusu seçildği falan da yoktur isim benzerliği sadece.)

Mbesuma (Bülent Korkmaz'ın backround u çok iyi ve Zambiya'da gol kralı oldu diyerek getirdiği en az 5 kilo fazlası bulunan gol makinası değil çamaşır makinası)

bjk4ever
29.Eylül.2010, 21:09
Fiyat-performans acisindan bakarsak Guiza, Ortega, Tabata, Fazli, Ayhan kesinlikle listeye girer.

BleedingMoon
29.Eylül.2010, 21:17
rebrov...

kendi adıma en heyecanlandırıcı transferlerden biriydi. bence fenerbahçe efsanesi bile olabilirdi. o zamanlar futbolu çözümlemek için yaşça biraz küçük olduğum için neden tutunamadığını anlayamıyorum hala.

GodfatheR
29.Eylül.2010, 21:43
Piyanist şantör Şindenfeld en kötüsüydü bence. :D

MeMo
29.Eylül.2010, 22:51
Osman'a katılıyorum Ortega içimde kaldı hala benim :D Geldiğinde ne sevinmiştim adama büyük hayranlık besliyordum ama olmadı :)

footballer33
29.Eylül.2010, 23:02
Fiyasko transfer diyince isim çok var, ama o kadar çok ki bazıları burda yazıldığı bazıları da şu an aklıma gelmediği için yazmıyorum. Ancak bir tanesi var ki, belki de Beşiktaşlı olduğum için unutmuyorum; Brezilyalı Morinho. 100. yıldan 1 ya da 2 sezon önce transfer edilmiş ve bir maçta oyuna sonradan girip kornerden gelen topa bir kafa vurarak ülkesine geri dönmüştü. Sanırım sorunu da ailesiydi, ama madem sorunlu ne diye geldi, madem geldi niye hemen gitti. :) Bir de rahmetli Enke var tabi. Fenerbahçe'ye gelip ligin ilk maçında İstanbulspor maçında yediği 3 gol sonrası gönderilmişti. :)

King_91
29.Eylül.2010, 23:54
Galatasaray için konuşursak Elano'yu kesin sayarız ilk3'e

A.FaruK
30.Eylül.2010, 01:38
Beşiktaşta bi ara Maldaraşanu vardı bide 100- yıl bombası Amaral adama peruk takınca müslüm gürsese benziyodu :) . Fenerdeki Rebrov , Preko gibi isimlerde fiyaskodur bence. Ama bi ara Galatasaray bu konuda çok kötüydü. O Lukunku , Almaguer , Tamas falan çok kötü fiyaskolardı.Trabzondada Lange diye bi adam vardı. Sergen bi açıklamasında bi adamı izlemeye gittiler o maçta Lange gol atmış diye Langeyi kapıp getirdiler demişti.Sonra bide o topçuyla mahkemelikte oldular.

Sheriff
30.Eylül.2010, 02:33
Galatasaray için konuşursak Elano'yu kesin sayarız ilk3'e

Galatasaray için bu yeni Hagi diye getirdikleri herkesi sayabiliriz hatta :)

SAİT71
30.Eylül.2010, 17:17
23 Ortega..

Cengo
30.Eylül.2010, 17:18
Beşiktaşta bi ara Maldaraşanu vardı bide 100- yıl bombası Amaral adama peruk takınca müslüm gürsese benziyodu :) . Fenerdeki Rebrov , Preko gibi isimlerde fiyaskodur bence. Ama bi ara Galatasaray bu konuda çok kötüydü. O Lukunku , Almaguer , Tamas falan çok kötü fiyaskolardı.Trabzondada Lange diye bi adam vardı. Sergen bi açıklamasında bi adamı izlemeye gittiler o maçta Lange gol atmış diye Langeyi kapıp getirdiler demişti.Sonra bide o topçuyla mahkemelikte oldular.

Rebrov fiyasko değildir, yabancı kontenjanından dolayı yarım devrelik maçlar oynamasına rağmen şampiyonluğu getiren en önemli oyuncudur o sezon.

Forvet arkası oynayarak top dağıttı ve zaman zaman da kritik goller attı.Onun oyuna getirdiği hareketlik sadece bir çok maçı döndürdük.Gitmesine en çok üzüldüğümüz oyunculardan biri.

Yamulmuyorsam gittikten 1 sezon sonra Alex geldi zaten.

footballer33
30.Eylül.2010, 17:30
Rebrov fiyasko değildir, yabancı kontenjanından dolayı yarım devrelik maçlar oynamasına rağmen şampiyonluğu getiren en önemli oyuncudur o sezon.

Forvet arkası oynayarak top dağıttı ve zaman zaman da kritik goller attı.Onun oyuna getirdiği hareketlik sadece bir çok maçı döndürdük.Gitmesine en çok üzüldüğümüz oyunculardan biri.

Onun aslı yanılmıyorsam değil miydi? Yoksa ben mi yanlış biliyordum bugüne kadar? :D :zuhaha Şaka bir yana, Rebrov konusunda size katılıyorum.

Sekopej
30.Eylül.2010, 17:43
Fiyasko değil de hayal kırıklığı olarak Ortega var, daha ortada Messi yokken Maradona'nın veliahtım dediği Ortega, üstelik de Dünya Kupası'nda Arjantin'de 10 numarayı giydikten sonra takıma katıldı. O dönemde takımdaki huzursuzluklar ve kendi düşüncesizliği yüzünden futbol hayatı bitti, yazık oldu.

Bize tek bıraktığı güzel hatıra 6-0'lık maçtır, o maçta gol atıp, attırıp bir de kırmızı kart görerek Galatasaray'ın şuursuzca saldırmasını sağlamıştır, o maçta gördüğü kırmızı kart bile hayırlı olmuştur.:)

Rus mafyasıyla sorun çıkmasına sebep olan, gol kralı diye gelip yarım sezonda 2 ya da 3 gol atabilen Beştaşnik (yazılışını hayatta hatırlayamam, okunuşunu bile doğru yazamadım galiba:D), Simao zaten efsanemiz. Bir de Stevic vardı, Simao'dan daha genç diye transfer edilen ama Stevic yine iyiydi sanki.

A.FaruK
30.Eylül.2010, 18:03

Yaa Abi ama izlediğimiz gerçek Rebrov muydu ? Çok şeyler bekliyorduk ondan çok büyük şeyler bekliyorduk ondan gerçi fazla şansda bulamıyordu ama bi türlü gerçek Rebrov'u izlediğimizi zannetmiyorum.

MeMo
30.Eylül.2010, 18:14
Fiyasko değil de hayal kırıklığı olarak Ortega var, daha ortada Messi yokken Maradona'nın veliahtım dediği Ortega, üstelik de Dünya Kupası'nda Arjantin'de 10 numarayı giydikten sonra takıma katıldı. O dönemde takımdaki huzursuzluklar ve kendi düşüncesizliği yüzünden futbol hayatı bitti, yazık oldu.

Bize tek bıraktığı güzel hatıra 6-0'lık maçtır, o maçta gol atıp, attırıp bir de kırmızı kart görerek Galatasaray'ın şuursuzca saldırmasını sağlamıştır, o maçta gördüğü kırmızı kart bile hayırlı olmuştur.:)

Rus mafyasıyla sorun çıkmasına sebep olan, gol kralı diye gelip yarım sezonda 2 ya da 3 gol atabilen Beştaşnik (yazılışını hayatta hatırlayamam, okunuşunu bile doğru yazamadım galiba:D), Simao zaten efsanemiz. Bir de Stevic vardı, Simao'dan daha genç diye transfer edilen ama Stevic yine iyiydi sanki.

Stevic ilk maçı olan bir Feyenoord maçında rakibi öldürmeye kalkandı dimi :D

Sekopej
30.Eylül.2010, 18:42
Evet, O. Biraz sert hatta ne birazı baya bir sert oynardı kendisi.:D

bjk4ever
30.Eylül.2010, 18:50
Schildenfeld, Stevic, Simao, Marinho gibi isimleri sayilmasi sacma. Bunlar vasat futbolcuydu, getirilince de katkisi olmadi, ama zararlari da olmadi. Asil buyuk paralara alinip da birsey vermeyen oyunculara bakmak lazim, ki bu durumda hemen akila Guiza geliyor.

Sekopej
30.Eylül.2010, 18:53
Güiza sonuçta 2 sezonda 40'a yakın gol atmış bir oyuncu, başlık büyük paralara alınıp fiyasko çıkan transferler değil, en kötü transferlerle beraber hayal kırıklığı yaratanlar. Sonuçta 35 yaşında vasat bir oyuncuyu getirmek de kötü bir transferdir.

SAİT71
30.Eylül.2010, 19:07
Schildenfeld, Tabata, Ricardinho..

Sheriff
30.Eylül.2010, 19:28
Evet, O. Biraz sert hatta ne birazı baya bir sert oynardı kendisi.:D

Hele bir GS'ye frikik golü vardı, mükemmeldi.Dortmund'dan gelmişti, yine iyi bir oyuncuydu severdim ben Stevic'i.

A.FaruK
30.Eylül.2010, 23:23
Hele bir GS'ye frikik golü vardı, mükemmeldi.Dortmund'dan gelmişti, yine iyi bir oyuncuydu severdim ben Stevic'i.

Feyenord maçı değilmiydi o ben mi yanlış hatırlıyorum.

Sheriff
01.Ekim.2010, 04:20
Pardon Johnson'du GS'ye frikikten atan. 86. dakikaydı hatta, kalede Taffarel vardı baraja çarpmıştı top Taffarel kontrpiyede kalmıştı :) Stevic o golü AIK'ya atmıştı 35 metreden 39. dakikada. İlk maçında Feyenoord'a karşı oynadı kırmızı kart görmüştü Kalou'nun kasıklarına basmıştı sende karıştırıyorsun galiba :)

Bordo61Mavi
01.Ekim.2010, 05:50
Jun dışında hepsi iyi adamlardı aslında ama tutmadı. Beşiktaş'ın Jun'u kiralama kararı da ilginçti.

Ozaman Guizada cok iyi futbolcu :)

vuque
01.Ekim.2010, 05:55
Schildenfeld, Tabata, Ricardinho..
Ailton,Nihat,Nobre,Ali Güneş, Mustafa Doğan,, Emre Aşık, Yusuf Şimşek, Mehmet Yozgatlı, Murat Şahin,Anthony Seriç,Sixten Veit,Marius Maldarasanu,Berkant Göktan,Zübeyir Baya,Arild Stavrum,Tomas Jun,Veysel Cihan,Ohen,Hengen, vs vs...
Kısacası son yıllarda Beşiktaş'a gelen oyuncuların yarısı.Bu seneye kadar düzgün transfer yapamadı ki Beşiktaş.

vuque
01.Ekim.2010, 05:57
En fiyasko transferler

Son dönemde bazı futbolcuların verimsiz çıkması bazı futbolcuların da hiçbir varlık gösteremeden ülkeyi terk etmeleri akla Türkiye`deki transfer fiyaskolarını getiriyor. İşte fiyasko transferler..

Türk futbolseverleri şampiyonluklar kadar transfer dönemleri de heyecanlandırır, ama her transfer heyecan verdiği kadar olumlu olmayabilirde.

Her transfer döneminde kulüplerimize akla hayale gelmeyecek isimler transfer edilir. Görüşmelerin son aşamada olduğu hatta futbolcunun Türkiye`yi gezmeye geldiği bile söylenir.

Ancak genellikle transfer döneminin bitmesine yakın yıldız futbolcu eşi istemediği için ya da başka bir takımın teklifi nedeniyle Türkiye`ye gelmez. Muhakkak ki, Türkiye`ye yıldız isimler de geliyor. Örneğin, George Hagi, Roberto Carlos, Pierre van Hojdoonk, Jay Jay Okocha vs. vs...

Ancak son dönemde bazı futbolcuların verimsiz çıkması bazı futbolcuların da hiçbir varlık gösteremeden ülkeyi terk etmeleri akla Türkiye`deki transfer fiyaskolarını getiriyor.

Türk takımlarının son 30 yıllık yabancı transfer çalışmalarına bakıldığında öyle isimler var ki, bazılarına `Bu da kim?` diyebilirsiniz, bazılarını da tebessüm ederek hatırlayabilirsiniz.

İşte 3 büyük takımın tarihi boyunca gerçekleştirdiği en fiyasko transferler:

GALATASARAY

DOMINIC IORFA

Türkiye`ye neden geldiği neler yaptığı bir türlü anlaşılamadı. Nijeryalı futbolcu belki en fiyasko transferlerin başında geliyor. Galatasaray formasıyla sadece 14 maça çıkan Iorfa, buna rağmen taraftarlar arasında bir efsane halini aldı. Iorfa hakkında ortaya atılan en büyük iddialardan birisi de Nijeryalının ülkesinde aslında 400 metre koşucusu olduğu yönünde. Zaten oynadığı hemen her kulüpte hızıyla dikkat çeken Iorfa`nın daha sonradan futbolcu olmaya karar verdiği söyleniyor.Hatta Iorfa`nın bazı maçlarda kendi kendine pas attığı ve kendi kendine orta yaptığı iddia edilir.

PIERRE ESSER

1996-97 sezonunda büyük umutlarla Almanya`nın Fortuna Düsseldorf takımından alındı. İlk 11`de oynadığı ilk maçta son dakikada Yusuf Tepekule`den yediği hatalı gol sonrası yoğun şekilde eleştirildi. Bu nedenle Galatasaray kariyeri başlamadan sona erdi.

ION LUTU

3 Ağustos 1975 doğumlu olan Rumen futbolcu, Fatih Terim döneminde transfer edildi. Geldiği ilk günlerde `Yeni Rıdvan` denilen Lutu`nun, ilerleyen günlerde sarı-kırmızılı takıma yarar sağlamayacağı anlaşıldı. Galatasaray için bir başka hayal kırıklığı olan futbolcu, Steua Bükreş`e gitti.

BRUNO QUADROS

1999 yılında Everton`dan transfer edildi. Kısa sürede takıma katkısı olmayacağı anlaşıldı ve sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Sarı-kırmızılı takımdan sonra kiralik olarak İstanbulspor`a gitti. Daha sonra Flamengo ile anlaşarak, Brezilya`ya döndü.

JERSSON AMUR GONZALEZ DIAZ

Kolombiya`dan büyük umutlarla devre arasında transfer edildi. Ancak sarı-kırmızılı formayı hiç giyemedi. Sezon sonunda Arjantin`in ünlü takımı River Plate`e tranfer oldu. Centauros Villavicencio ile anlaşarak, tekrar Kolombiya Ligi`ne döndü.

MBO MPENZA

2002 yılında Mario Jardel`e karşılık Robert Spehar ve Pavel Horvath`la birlikte Sporting Lizbon Kulübü`nden alındı. Ünlü futbolcu Emila Mpenza`nın kardeşi olan oyuncu, forma şansı bulmakta zorlandı. Belçikalı futbolcu, 2004 yılında bir maçta bile oynamadan gönderildi.

ROBERT SPEHAR

2001-2002 sezonunda Bruges`de oynarken `Gol makinesi` lakabıyla anılan Spehar, 31 yaşında Galatasaray`a imza attı. 2000 yılında Beşiktaş ve Trabzonspor`un da ısrarla istediği Hırvat oyuncu, G.Saray formasıyla tek maça çıktı. Galatasaray, bu karşılaşmada Bursaspor`a 5-0 yenilmişti.

PAVEL HORVATH

1975 doğumlu olan Çekoslavakyalı futbolcu, 2001 yılında Sportin Lizbon`dan transfer edildi. Lucescu`nun pek şans vermediği futbolcu, sarı-kırmızılı ekipte tutunamadı. Sadece 3 maçta sarı-kırmızı formayı giyen Pavel Horvath, aynı yıl FK Teplice`e imza attı.

RADU NICELESCU

2001-2002 sezonunda gol sorununu çözmesi için transfer edildi. Yedek kulübesinin gediklisi oldu. Galatasaray`dan ayrıldıkatan sonra Beşiktaş`ta antrenmanlara çıktı. Ankaragücü ile sözleşme imzaladı ancak başkent ekibinde de dikiş tutturamadı ve ülkesine döndü.

SERGIO ALMAGUER

Fatih Terim`in isteği üzerine `yeni Popescu` umuduyla Cruz Azul takımından kiralandı. Transfer döneminin bitimine saatler kala imza attırılan Meksikalı savunma oyuncusu, beğenilmeyerek ülkesine gönderildi. Almaguer, Şampiyonlar Ligi`nde oynayan ilk Meksikalı futbolcu olarak Meksika Futbol tarihine geçti.

ALİ LUKUNKU

2002-2003 sezonunun ikinci yarısında transfer edildi. Kongo asıllı Fransız futbolcu için Galatasaray`ın kasasından 2 milyon 200 bin dolar çıktı. Fiziği ve hava toplarındaki hamkimiyeti nedeniyle transfer edilen 27 yaşındaki oyuncu, ileride çok ağır kaldı. Oynadığı maçlarda gol sorununa çare olamayan Lukunku, kısa süre sonra yeniden Standard Liege`e döndü.

MAREK HEINZ

EURO 2004`te sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken futbolu, 2005-2006 sezonunda 2 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edildi. Ülkesinde frikikten attığı gollerle ünlenen Çek futbolcu, Galatasaray`da bu özelliğini gösteremedi. 700 bin euro tazminat ödenerek, sözleşmesi feshedildi.

JUNICHI INAMOTO

G.Saray`ın transfer döneminin kapanmasına bir gün kala İstanbul`a getirerek sözleşme imzaladığı Japon futbolcu Junichi Inamoto`da bekleneni veremedi. İnamoto 2007 yılının başında Alman ekibi Eintracht Frankfurt`la anlaşarak takımdan ayrıldı.

FENERBAHÇE

ZVAN LUKOVCAN

1986-88 yılları arasında Fenerbahçe`nin iki sezon kalesini koruyan Yugoslav file bekçisi, yediği enteresan goller nedeniyle rakip takımlar tarafından çok sevildi. Sarı-lacivertli tara fatarlara saç baş yoldurtan, tek parmağının protez olduğu iddia edilen Lukovcan`a, özellikle Beşiktaş maçlarında yediği goller sonrası `kova kaleci` lakabı takıldı.

CZESSIAW JAKOLCEWICZ

1990 yılında transfer edildi. Sarı-lacivertli takımın 2-1 mağlup olduğu Galatasaray derbisinde takımının tek golünü penaltıdan atmasının dışında varlık gösteremeyan Polonyalı savunma oyuncusu, sezon sonunda gönderildi.

IVAN VISHNEWSKI

Fenerbahçe forması giyen ilk Rus futbolcu olan Vishnewski, 1989-1990 sezonunda alındı. Sarı-lecivertli takımda iz bırakmayı başaramadı. Sezon sonunda Sarıyer`le anlaştı. Daha sonra ülkesine döndü.

POITR SOCZYNSKI

İsminin zorlue 2002 yılında Mario Jardel`e kğu nedeniyle `Soca` denilen bir diğer Polanyalı, Jakolcewicz ve Vichnevski gibi Fenerbahçe formasını 1 sezon terlettikten sonra gönderildi. Vasatı aşamayan futbolcu, Fenerbahçe`den sonra Türkiye`de Vanspor forması da giydi.

MIROSLAV TANJGA

Fenerbahçe`ye Dzoni Novak ve Stanimir Stoilov`la birlikte 1992-93 sezonunda geldi. Sarı-lacivertli yönetim, Yugoslav futbolcunun büyük bir hata olduğunu kısa sürede anladı. O dönemde 3 olan yabancı futbolcu kontenjanında yer açmak için gönderildi.

DEMİR HOTİÇ

Fenerbahçe`ye transfer olduğunda `İnsan üstü kaslara sahip` şeklindeki manşetlerle abarrtılan Yugoslav futbolcu, 1993-94 sezonunda sarı-lacivertli forma altında 7 maça çıktı. Türkiye`deki ilk ve son golünü Karabükspor`a atan Hotiç, Fenerbahçe`nin en kötü yabancı transferlerinden biri olarak gösterilir.

ANDREAS WAGENHAUS

1993-94 sezonunda 900 bin mark bonservis ücretiyle Almanya`nın Dynamo Onadli takımından geldi. Sarı-lacivertli forma altında 30 maç oynadı, 2 kez ağları havalandırdı. Ayağında çok top tutması ve her maçta en az 2-3 kez denediği uzaktan şut denemelerinin kaleyi bulmaması nedeniyle eleştirildi. Fenerbahçe`den ayrıldıktan sonra Waldhof Mannheim takımına gitti.

EMIL LUCKOV KOSTADINOV

1993 yılında Bulgaristan`da `yılın futbolcusu` seçilen Kostdaniov, 1996-97 sezonunda Fenerbahçe`ye geldi. Maccabi Tel Aviv`le oynanan Şampiyonlar Ligi Ön Eleme ilk maçında rakip futbolcuya kafa atarak 4 maç ceza aldı. Yabancı kontenjanı nedeniyle yedek kulübesinin gediklisi oldu. Kendinden beklenen performansı sergileyemeyen Bulgar forvet, Tigres takımına transfer oldu.

RICARDO SERGIO MESSIOS NEVES

1998-99 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Sergio Neves, sarı-lacivertli kulübün başını fazlasıyla ağrıttı. Önce Sakaryaspor, ardından Katar`da kiralık oynayan Brezilyalı oyuncu, yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya giremeyince sessiz sedasız Türkiye`den ayrıldı.

SÜLEYMAN OULARE

Teknik Sorumlu Rıdvan Dilmen`in isteği üzerine forvet sorununa çözüm getirmek için Belçika`dan alel acele getirildi. Büyük umutlarla Racing Genk takımından transfer edilen Gineli futbolcu, sakatlık sorunu nedeniyle gözden çıkarıldı. Teknik direktör Mustafa Denizli`nin de kadroya almadığı 27 yaşındaki Oulare, sezon sonunda İspanya Birinci Ligi takımlarından Las Palmas ile 3 yıllığına anlaştı.

YAW PREKO

Gaziantepspor`dan Samuel Johnson`la birlikte 1999 yılında Fenerbahçe`ye geldi. Beşiktaş ile oynadıkları derbi maçta attığı 2 gol dışında kayda değer hiçbir şey yapmadı. Sarı-lacivertli forma altında 22 maça çıkan Ganalı futbolcu, Yozgatspor`a gitti.

REINALDO VICENTE SIMAO

31 Ocak 2002 tarihinde Brezilya`nın Associacao Desportiva Sao Caetano takımından transfer edildi. Fenerbahçe`deki ilk resmi maçı, 1 Şubat 2002`de Fenerbahçe - Kocaelispor Süper Lig maçıdır. 29 Ağustos 2002 tarihinde sözleşmesi karşılıklı feshedildi. Simao ardından MKE Ankaragücü ile anlaşma imzaladı.

MIROSLAV STEVIC

Ortega`yı kadrosunda düşünmeyen teknik direktör Lorant`ın isteği üzerine 2002-2003 sezonunda Borussia Dortmund`dan transfer edildi. Ayağının tozuyla çıktığı ilk maçta Feyenoord`un Japon futbolcusu Ono`ya tekme atması uzun süre konuşuldu. Daha sonraki maçlarda ilerlemiş yaşı nedeniyle eleştiri oklarını hedefi oldu. `Werner Lorant`ın askerlik arkadaşı` yorumları yapılan Yugoslav futbolcu, Almanya`nın Bochum takımına gitti.

VLADIMIR BESCHASTNYKH

Rus forvet ile 2002-2003 sezonunun devre arasında 2,5 yıllık sözleşme imzalandı. Spartak Moskova takımından 800 bin dolar bonservis bedeliyle kadroya katılan oyuncu, futbolundan çok soyadıyla konuşuldu. Aranan kan olmadığının anlaşılması uzun sürmedi ve sezon sonunda Rus kulübü Kuban Krasnador`a imza attı. Sarı-lacivertliler, bu transfer karşılığı 250 bin dolar aldı.

ROBERT ENKE

2003-2004 sezonunda Barcelona`dan 1 yıllığına kiralandı. Almanya doğumlu olan Enke`nin, Türkiye macerası 13 gün sürdü. Sarı-lacivertli takımın kalesini ilk ve son olarak Türkiye Kupası`nda İstanbulspor ile yapılan maçta korudu. Trabzonspor maçının kadrosuna alınmayınca Samandıra Tesisleri`ni terk etti.

BEŞİKTAŞ

FRANCESCO MANESSERO

Francesco Manessero Beşiktaş tarihinin belki de en skandal transferlerinden biridir. Gordon Milne döneminde 1993 yılında Beşiktaş forması giyen futbolcu hakkında inanılmaz iddialar ortaya atılmıştır. Oyuncunun kariyeri ile ilgili net bilgiler bulunmamakla birlikte yaşının söylendiğinden 5-6 yıl daha büyük olduğu, transfer edilmeden önce futbolu bıraktığı, hatta Gordon Milne`nin bu oyuncunun transferinden komisyon aldığı ve Beşiktaş yönetimi ile arasının açılmasının en önemli nedeninin Manessero olduğu iddia edilmiştir.

Ancak en ürpertici iddia Francesco`nun Arjantin Milli Takımı`nda oynadığı iddia edilerek transfer edilmesi ancak futbolcunun Perulu olduğunun transfer edildikten sonra anlaşıldığıdır. Zira Francesco`nun Beşiktaş kariyeri sadece 3 hafta sürmüştür.

OSVALDO NARTALLO

1993-1994 sezonunda Beşiktaş`a transfer olduğunda Türkiye`ye gelen ilk Arjantinli futbolcu olarak tarihe geçmiştir. İlginç saç stiliyle Türk taraftarların unutamadığı futbolcular arasında yer alan Nartallo basın tarafından sürekli eleştirilmesine karşın Beşiktaş formasıyla 13 gol atmış Fenerbahçe ağlarını her iki maçta da sarsma başarısı göstermiştir. Buna karşın sezon sonunda Petrol Ofisi takımına gönderilmiştir.

SIXTEN VEIT

Beşiktaş`ın 2. Daum döneminde yani 2001-2002 sezonu başlamadan önce 32 yaşında transfer ettiği Alman ön libero. Sezon boyunca sadece 7 maçta forma giyince sezon sonunda gönderilmiş ve Beşiktaş tarihinin en fiyasko transferlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir.

PETER KJAER

2001 yılında yine Daum döneminde Beşiktaş`a transfer edilen Danimarkalı kaleci, Beşiktaş`ta o dönem adeta krize dönüşen kaleci sorununa çare olamamış ve yediği hatalı gollerle taraftarlara saç baş yoldurtmuştu. Beşiktaş formasını yalnızca 6 maçta giyen Danimarkalı file bekçisinin sözleşmesi feshedilmişti.

GORDON SCHILDENFELD

Türk futbol tarihine `en sonunda kör futbolcu da transfer ettik` deyimini kazandıran bir transfer. Beşiktaş`ın Hırvat Dinamo Zagrep takımından aldığı Beşiktaş`a gelmeden önce Hırvatistan`ın büyük takımlarının transfer listesinde olan ve Hırvatistan Ümit Milli Takımı`nda forma giyen 23 yaşındaki Schildenfeld, Beşiktaş`ta beklenen performansı sergieyemedi.

Performansı tartışılırken ünlü spor yazarı Vedat Okyar`ın Gordon`un gözlerinde problem olduğunu ve Beşiktaş`ın bunu bile bile transfer ettiğini ortaya çıkarmasının ardından patlak veren skandal üzerine uzun süren uğraşlar üzerine Almanya`nın Duisburg takımna kiralandı.
Böylede bir yazı dikkatimi çekti paylaşmak istedim.

Cengo
01.Ekim.2010, 10:47
Dominic Iorfa'nın yaptığı ortaya koşup kafa vurduğu rivayet edilir, hayalini bile kuramıyorum :|

bjk4ever
01.Ekim.2010, 11:09
Ailton,Nihat,Nobre,Ali Güneş, Mustafa Doğan,, Emre Aşık, Yusuf Şimşek, Mehmet Yozgatlı, Murat Şahin,Anthony Seriç,Sixten Veit,Marius Maldarasanu,Berkant Göktan,Zübeyir Baya,Arild Stavrum,Tomas Jun,Veysel Cihan,Ohen,Hengen, vs vs...
Kısacası son yıllarda Beşiktaş'a gelen oyuncuların yarısı.Bu seneye kadar düzgün transfer yapamadı ki Beşiktaş.

Emre Asik, M.Sahin, M.Dogan, YUSUF baya katki yapti, hatta Baya'yi da sayabiliriz. Nasil fiyasko bunlar anlamis degilim.

SAİT71
01.Ekim.2010, 13:21
Aslında gelmiş geçmiş en iyi bir kaç transfer diye başlık açmak lazım. Tr de yapılan çoğu transfer zaten fiyasko :D

A.FaruK
01.Ekim.2010, 16:53
Stevic o golü AIK'ya atmıştı 35 metreden 39. dakikada. İlk maçında Feyenoord'a karşı oynadı kırmızı kart görmüştü Kalou'nun kasıklarına basmıştı sende karıştırıyorsun galiba :)

Tamamdır abi şimdi hatırladım ama adam çok akılda kalıcı şeyler yapmış o yüzden hepsini tek tek hatırlamak zor oluyor :) .

vuque
01.Ekim.2010, 18:19
Emre Asik, M.Sahin, M.Dogan, YUSUF baya katki yapti, hatta Baya'yi da sayabiliriz. Nasil fiyasko bunlar anlamis degilim.
Yarım dönem katkı yapan YUSUF'un yaptığına katkı diyorsanız diyecek birşey yok.Adam 2 senedir yokları oynuyor.Diğerlerine de pek girmiyorum çünkü pek birşey vermediler.Haa size göre başarılılarsa o sizin kendi kişisel düşüncenizdir.Aynı benim Güiza'nın fiyasko olmadığını düşündüğüm gibi ;;)

Sheriff
06.Ekim.2010, 04:09
Bu arada Valecia'dan büyük umutlarla alınan Del Solar'ı da unutmamak gerek..

Zekirdek
05.Haziran.2011, 11:27
Bu sezon sonu itibari ile Zapata listeyi birinci sıradan devir aldığını düşünüyorum.

ozaniel
05.Haziran.2011, 14:22
Ben de zamanında o kadar isim saymışım ama Youla'yı unutmuşum. Büyük ihtimalle Beşiktaş'ın yaptığı en manasız transferdir Youla, Tabata bile bir amaçla gelmişken Youla gibi kontraatak golcüsünü Beşiktaş'a getirmek nasıl bir olaydır hala anlayamıyorum.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
05.Haziran.2011, 14:25
Ben de zamanında o kadar isim saymışım ama Youla'yı unutmuşum. Büyük ihtimalle Beşiktaş'ın yaptığı en manasız transferdir Youla, Tabata bile bir amaçla gelmişken Youla gibi kontraatak golcüsünü Beşiktaş'a getirmek nasıl bir olaydır hala anlayamıyorum.

Lille'e iyi kakalamıştık yalnız :p

Rehavi
05.Haziran.2011, 14:30
Benim hatırladığım kadarıyla fiyat-oyun olarak bakılınca bence kimse Guiza nın eline su dökemez.

KanaKe
05.Haziran.2011, 15:06
Benim hatırladığım kadarıyla fiyat-oyun olarak bakılınca bence kimse Guiza nın eline su dökemez.
Güiza bence sistemin kurbani oldu ona ragmen ilk iki sezonda toplam 28 gol atti ligde.. bu sezon sakatligindan dolayi forma sansi bulamadi avrupada attigi gollerde var yanilmiyorsam.. fiyat olarak haklisin fakat oyun olarak sisteme uygun olmadigi halde iyi bir performans gösterdi niangin 15 gol attigini düsünürsek güizanin 14 golü fena degil.

Revolution
05.Haziran.2011, 15:13
Guiza sistemin kurbani olsa pozisyon kitligi yasardi. Adama her turlu servis yapildi, pozisyona sokuldu ama adam 10 tane pozisyona girdiyse 1ini-2sini atti. Bu adam yillik 3.2 Milyon € aliyor. Nereden tutsan elinde kalir. Herhalde en yuksek paraya getirilip de en kotu performans sergileyen futbolcudur kendisi.

Revolution
05.Haziran.2011, 15:14
Güiza bence sistemin kurbani oldu ona ragmen ilk iki sezonda toplam 28 gol atti ligde.. bu sezon sakatligindan dolayi forma sansi bulamadi avrupada attigi gollerde var yanilmiyorsam.. fiyat olarak haklisin fakat oyun olarak sisteme uygun olmadigi halde iyi bir performans gösterdi niangin 15 gol attigini düsünürsek güizanin 14 golü fena degil.

Yalniz Niang'in takima kattigini Guiza gecen sene yapsaydi, Fenerbahce gecen sene sampiyonlugu coktan garantilemisti.

Rehavi
05.Haziran.2011, 15:18
Toplamda Fenerbahçe kariyerinde maç başına 0.25 gol ortalamasıyla oynuyor yaklaşık. Lugano yu bilmiyorum ama çok uzak değildir.
Adı geçmişken Niang 0.5 gol ortalamasıyla oynuyor.

KanaKe
05.Haziran.2011, 15:23
adam kontra atak golcüsü yandan gelen toplarla yada havadan gelen toplarla etkili olmasini beklememek lazim.. güiza gibi oyuncularin ayagina servis yapacaksin birde güiza tek forvet olarak etkisiz fakat semih ile birlikte cift forvet oynadiklari maclarda cosmustu örnegin inönüde besiktas macinda sov yapmisti.

Rehavi
05.Haziran.2011, 15:27
Elinizdeki forvetlerin hepsi aynı tarz, hatta yeni gelen Emenike bile. Bir tek Semih farkı içlerinde... Aslında haklısın o konuda bende Fenerbahçe nin biraz daha hava toplarına hakim bitirici oyuncular alması gerektiğini düşünüyorum ama yönetim ve Aykut Kocaman ın başka planları var sanırım.

anil luque
05.Haziran.2011, 15:35
Yarım dönem katkı yapan YUSUF'un yaptığına katkı diyorsanız diyecek birşey yok.Adam 2 senedir yokları oynuyor.Diğerlerine de pek girmiyorum çünkü pek birşey vermediler.Haa size göre başarılılarsa o sizin kendi kişisel düşüncenizdir.Aynı benim Güiza'nın fiyasko olmadığını düşündüğüm gibi ;;)

Yusuf Şimşek fiyasko sayılıyorsa orada bir hata vardır. Transfer edildiği gün yönetim demediğim kalmamıştı ama hepimize yedirdi yutturdu o lafları. Ligde Ernstle birlikte yaptıkları katkı çok önemliydi. Kupa finalinde 4lerken 1 golü 1 asisti vardı. Daha yazmama gerek yok heralde. He bu arada devre arasında gelen bir oyuncunun 'yarım' dönem katkı yapması bence mantıken de normal bir şey. Niye bu kadar takıldınız anlamadım.

RasAnt
05.Haziran.2011, 15:35
Rebrov,Ortega,Washington,Deniz,Josico,Maldonado,Ma hmut Hanefi Erdoğdu,Solbek Petkovic,Guiza,Baroni,Bilica

Elano,Lincoln,İnamoto,Revivo

Ailton,Ricardinho

Revolution
05.Haziran.2011, 15:43
Ben Lincoln'un hayal kirikligi yarattigina inanmiyorum. Hele ilk seneki performansi ve Skibbe doneminin ilk yarisi.

KanaKe
05.Haziran.2011, 19:53
Rebrov,Ortega,Washington,Deniz,Josico,Maldonado,Ma hmut Hanefi Erdoğdu,Solbek Petkovic,Guiza,Baroni,Bilica

Elano,Lincoln,İnamoto,Revivo

Ailton,Ricardinho

washingtonu koyman ilginc cünkü kendisi aslinda cok iyi bir golcüydü kalp sorunlari nedeniyle sözlesmesi fesh edilmisti oynadigi maclarda goller atmisti ben iyi hatirliyorum washingtonu kötü olarak degil..

RasAnt
05.Haziran.2011, 20:00
washingtonu koyman ilginc cünkü kendisi aslinda cok iyi bir golcüydü kalp sorunlari nedeniyle sözlesmesi fesh edilmisti oynadigi maclarda goller atmisti ben iyi hatirliyorum washingtonu kötü olarak degil..

Tamam işte ondan hayal kırıklığı zaten 11 maç 9 gol mü neydi istatisliği ancak rahatsız oldu ara verdi futbola izleyemedik daha fazla