Böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama açmak istedim. Yerli - yabancı fark etmez. Ligimizde yapılan en fason transferler nelerdir?
Herkes bir isim söyleyerek başlasın. Bu isimleride değerlendirelim.
Böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama açmak istedim. Yerli - yabancı fark etmez. Ligimizde yapılan en fason transferler nelerdir?
Herkes bir isim söyleyerek başlasın. Bu isimleride değerlendirelim.
Fason biraz ağır, daha doğrusu biraz argo olmuş gibi. Hayal kırıklığı daha uygun bir ifade olurdu..
Ben en büyük hayal kırıklığını Lincoln'de yaşadım diyebilirim. Performans olarak değil ama, kişilik olarak bu kadar büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünemezdim.
Kendim zamanına yetişemedim ama okuduğum kadarıyla söylemek istiyorum.
Osvaldo Nartallo.
@Giresunspor abimiz bilebilir zamanını rahat bir şekilde yaşamıştır.
Türkiye'ye daha Arjantin'li futbolcuların gelmediği zamanlar. Türkiye'ye gelen 3. Arjantin'li futbolcu. Bütün Beşiktaş'lılarda büyük umutlar var. Geldiği ilk zamanlarda saçının uzunluğundan dolayı topu göremeyip kafa ile rahat atılacak bir golü kaçırdığı ve ardından yönetimden saçlarının toplanması emri aldı diye rivayet edilir. Trabzonspor'a düşerek Fenerbahçe'ye kıçıyla attığı gol unutulmamıştır.
Trabzonspor maçı: http://www.youtube.com/watch?v=A0snkl6dlxM
1:38. saniyedeki gol maçtaki attığı 2. gol.
Kendisi ile yapılan bir röportaj: http://mayislar.blogspot.com/2008/09...allo_9675.html
En kötü seçebileceğim bir isim yok ama aklıma gelenler
Fenerbahçe: Süleyman Oulare, Brezilyalı bir Simao vardı 34 yaşında transfer edilen, Bestchastnykh, Maldonado, Josico...
Galatasaray: Lukunku, Franf De Boer, Carrusca, ikinci Fatih Terim döneminde yapılan hemen tüm transferler...
Beşiktaş: Peter Kjaer, Ahmet Yıldırıım - Ayhan takası, Okan Koç, Juanfran, Ali Güneş, Mustafa Doğan, Tayfun, OKan Buruk vs, Ailton, Kleberson, Higuain, Tabata...
Fenerbahçe; Cristian, Josico, Maldonado, Güiza.
Beşiktaş; Higuain, Ailton (Şu an Almanya amatör kümeden oynuyor), Tabata.
Galatasaray; Carrusca, Lincoln, Elano, Lukunku vs vs.
Beklenti ve ödenen para-sonuç farkı en yüksek olan oyuncular:
Fenerbahçe:
1-) Maldonado
2-) Guiza
3-) Ortega
4-) Andre Santos
5-) Cristian
6-) Kezman
7-) Josico
Galatasaray:
1-) Linderoth
2-) Lincoln
3-) Carrusca
4-) Lukunku
5-) Jo
6-) Barusso
Beşiktaş:
1-) Tabata
2-) Zapo(4.5 milyona alındı)
3-) Ailton
4-) Gordon
5-) Nihat
6-) Delgado
7-) Cisse
8-) Burak Yılmaz
9-) Runje
10-) Ricardinho
11-) Gökhan Güleç
12-) Juanfran
13-) Seric
14-) Nobre
15-) Çağdaş Atan
Özel durum: Higuain: Yarım dönem oynamış ve çoğu maça 2. yarıda girmiş bu adam bence harcanmıştır. Forvet olmadığı halde forvet oynatılmaya çalışılması da bir hatadır.
Beşiktaşlı olduğum için Beşiktaş transferleri daha çok aklıma geliyor belki ama Beşiktaş'ın fiyasko transferleri hep diğer büyükleri geçmişti.
Beşiktaş'ın Adrian İlie transferi, Ricardinho, Juanfran, Sixten Veit, Galatasaray'da Radu Niculescu, Florin Bratu, Ali Lukunku, Fenerbahçe'de en büyük hayal kırıklığı Ortega ardından Brezilya'da her yıl yılın ön liberosu seçilip ancak bank asya'da bile oynayacak kapasitesi olmayan Maldonado, neden transfer edildiğini halen çözemediğim Blica, Selçuk Şahin, gol kralı gelip, sahada ayakta bile duramayan Zafer Biryol, çok uzatabilirim daha..
Trabzonspor
Tomas Jun (4milyon euro gibi para verilmisti sanirim, 1 tane kaseti izlenmis alinmis biri)
Marcelinho (Ziya hoca BJK macinda sol bek oynati )
Musampa (halen gulerim )
Sayed Mouwad ( misir sol beki, milli takimda super oynuyor ZIya hoca begenmeyip oynatmadi )
Kevin Campbell (yamyam demisti MAY adama)
Ne yalan söyleyeyim Güiza'dan çok şeyler bekliyordum,o benim için en büyük hayal kırıklığıdır.Stevic,Ortega,Fabiano,Petkov,Josico,M aldonado,Cristian,Andre Santos benim için diğer hayal kırıklığı futbolculardır Fenerbahçe'de forma giyenler arasında.
LincoLn![]()
Ortega içimde hala uktedir. Maradona'nın veliahtını Ceyhun Eriş - Lorant iş birliği ile bitirdiler. Aklımda kalan tek anı 6-0 lık G.Saray maçında attığı 2.gol.
Anelka'dan da çok şey bekliyordum o da asgari yarar sağlayıp gitti. İnönü de attığı gol unutulmaz tabi
Ama gelmiş geçmiş en saçma transfer 34 yaşındaki ön libero Simao transferidir bizim adımıza![]()
Adriano Magrao (Samet Aybaba, Brezilya'nın en iyi 5 forvetinden biri diye alıp getirdiği, antremanlarda martı sesi çıkarmaktan başka birşey yapmadığı forvet oyuncusu)
Gutierrez (Bolivya'da yılın futbolcusu seçilmiş diyerek yine Samet Aybaba'nın getirdiği ancak daha sonra Bolivya'nın rakımının o kadar yüksek olduğunu bilmiyordum dediği ön liberodur. Yılın futbolcusu seçildği falan da yoktur isim benzerliği sadece.)
Mbesuma (Bülent Korkmaz'ın backround u çok iyi ve Zambiya'da gol kralı oldu diyerek getirdiği en az 5 kilo fazlası bulunan gol makinası değil çamaşır makinası)
Fiyat-performans acisindan bakarsak Guiza, Ortega, Tabata, Fazli, Ayhan kesinlikle listeye girer.
rebrov...
kendi adıma en heyecanlandırıcı transferlerden biriydi. bence fenerbahçe efsanesi bile olabilirdi. o zamanlar futbolu çözümlemek için yaşça biraz küçük olduğum için neden tutunamadığını anlayamıyorum hala.
Piyanist şantör Şindenfeld en kötüsüydü bence.![]()
Osman'a katılıyorum Ortega içimde kaldı hala benimGeldiğinde ne sevinmiştim adama büyük hayranlık besliyordum ama olmadı
![]()
Fiyasko transfer diyince isim çok var, ama o kadar çok ki bazıları burda yazıldığı bazıları da şu an aklıma gelmediği için yazmıyorum. Ancak bir tanesi var ki, belki de Beşiktaşlı olduğum için unutmuyorum; Brezilyalı Morinho. 100. yıldan 1 ya da 2 sezon önce transfer edilmiş ve bir maçta oyuna sonradan girip kornerden gelen topa bir kafa vurarak ülkesine geri dönmüştü. Sanırım sorunu da ailesiydi, ama madem sorunlu ne diye geldi, madem geldi niye hemen gitti.Bir de rahmetli Enke var tabi. Fenerbahçe'ye gelip ligin ilk maçında İstanbulspor maçında yediği 3 gol sonrası gönderilmişti.
![]()
Galatasaray için konuşursak Elano'yu kesin sayarız ilk3'e
Beşiktaşta bi ara Maldaraşanu vardı bide 100- yıl bombası Amaral adama peruk takınca müslüm gürsese benziyodu. Fenerdeki Rebrov , Preko gibi isimlerde fiyaskodur bence. Ama bi ara Galatasaray bu konuda çok kötüydü. O Lukunku , Almaguer , Tamas falan çok kötü fiyaskolardı.Trabzondada Lange diye bi adam vardı. Sergen bi açıklamasında bi adamı izlemeye gittiler o maçta Lange gol atmış diye Langeyi kapıp getirdiler demişti.Sonra bide o topçuyla mahkemelikte oldular.
23 Ortega..
Rebrov fiyasko değildir, yabancı kontenjanından dolayı yarım devrelik maçlar oynamasına rağmen şampiyonluğu getiren en önemli oyuncudur o sezon.
Forvet arkası oynayarak top dağıttı ve zaman zaman da kritik goller attı.Onun oyuna getirdiği hareketlik sadece bir çok maçı döndürdük.Gitmesine en çok üzüldüğümüz oyunculardan biri.
Yamulmuyorsam gittikten 1 sezon sonra Alex geldi zaten.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Fiyasko değil de hayal kırıklığı olarak Ortega var, daha ortada Messi yokken Maradona'nın veliahtım dediği Ortega, üstelik de Dünya Kupası'nda Arjantin'de 10 numarayı giydikten sonra takıma katıldı. O dönemde takımdaki huzursuzluklar ve kendi düşüncesizliği yüzünden futbol hayatı bitti, yazık oldu.
Bize tek bıraktığı güzel hatıra 6-0'lık maçtır, o maçta gol atıp, attırıp bir de kırmızı kart görerek Galatasaray'ın şuursuzca saldırmasını sağlamıştır, o maçta gördüğü kırmızı kart bile hayırlı olmuştur.
Rus mafyasıyla sorun çıkmasına sebep olan, gol kralı diye gelip yarım sezonda 2 ya da 3 gol atabilen Beştaşnik (yazılışını hayatta hatırlayamam, okunuşunu bile doğru yazamadım galiba), Simao zaten efsanemiz. Bir de Stevic vardı, Simao'dan daha genç diye transfer edilen ama Stevic yine iyiydi sanki.
"YÜCE ATATÜRK"
Evet, O. Biraz sert hatta ne birazı baya bir sert oynardı kendisi.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Schildenfeld, Stevic, Simao, Marinho gibi isimleri sayilmasi sacma. Bunlar vasat futbolcuydu, getirilince de katkisi olmadi, ama zararlari da olmadi. Asil buyuk paralara alinip da birsey vermeyen oyunculara bakmak lazim, ki bu durumda hemen akila Guiza geliyor.