PDA

View Full Version : Gaziantepspor hükmen mağlup ilan edildi

di canio
12.Ekim.2010, 11:57
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Bakü'de yaptığı toplantıda, 20 Eylül 2010 tarihinde, müsabakanın yardımcı hakemine isabet ederek yaralayan yabancı maddeler yüzünden 63.dakikada tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçının mevcut tüm görüntü ve raporlarını bir kez daha inceledi.

Tüm bu raporlar sonucunda; TFF Yönetim Kurulu, söz konusu müsabakadan dolayı Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 1.fıkrasının b bendi uyarınca, Gaziantepspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor'un 3-0 galip sayılmasına karar verdi.

Devamı ve kaynak için; tff.org (http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=11023)

Universal
12.Ekim.2010, 12:13
Beklenen bir sonuçtu. Tebrikler Bursaspor. Zor bir maç kazandı.

Fernando Gago
12.Ekim.2010, 12:36
Yanlış bir ceza. Maçın kalan kısmı tarafsız sahada oynanması gerekirdi.

bjk4ever
12.Ekim.2010, 13:11
Ben taraftar olsam rakip tribunlere girip hakemin kafayi yarmaya calisirim, hatta mac sonrasi soyle roportaj veririm.

+ Nasildi maciniz?
- 10 numara, evet
+ Kolaydi yani?
- Tabii ya, calistim, gerekeni yaptım. Evde calistim sadece, attim hakemin kafaya. 3 puan bedava, bedava ya. Alabiliyorsam, niye hamallik yapayim. Evde calistim, isabet ettirdim. Karsima cikti, hakemin kafayi yardim. Bu kadar.
+ Gecmis olsun.
- Tesekkur ederim.

Saka bir yana, Samsun-Mersin macinda Mersin antrenoru bicaklanip hastaneye kaldirilmisti, yani oyle 2-3 cakmak, ufak bir yara acmak falan degil. Acaba neden farkli bir karar cikti?

World Hollow o1
12.Ekim.2010, 13:23
Mersin maçında hakemler sahayı terk etti mi?

Crocodile1963
12.Ekim.2010, 13:28
Ah be LK sen nelere kadirsin :D

Geç kalınmış bir açıklama. Fark 5 puan :)

bjk4ever
12.Ekim.2010, 13:53
Mersin maçında hakemler sahayı terk etti mi?

Antrenor bicaklandi diyorum sen hakem diyorsun, elbette terk etti.:)

Flawless Victory
12.Ekim.2010, 14:01
Yanlış bir ceza. Maçın kalan kısmı tarafsız sahada oynanması gerekirdi.

Anlamıyorum bunu, illaki ölmesi mi gerekecek? Bence çok daha ağır bir ceza verilmeliydi, aksi halde düzelmeyecek bu durumlar.

urwrdskkn
12.Ekim.2010, 14:08
nasıl tarafsız sahada o zaman geçen sene oynanan ibb diyarbakır maçının son 5 dakikasınıda tafarsız sahada oynatalım o zaman daha iyi olurdu demi

World Hollow o1
12.Ekim.2010, 14:08
Yok o maç hakkında bilgim olmadığı için sordum sadece.

bjk4ever
12.Ekim.2010, 14:26
Anlamıyorum bunu, illaki ölmesi mi gerekecek? Bence çok daha ağır bir ceza verilmeliydi, aksi halde düzelmeyecek bu durumlar.

Iyi de ceza seyirciye mi verilmeli futbol takimina mi?

jarosik_61
12.Ekim.2010, 14:45
premier ligdede hakemin kafasına çakmak attılar adam devam etti maça....
maçın hakemi taa orta sahadan depar attı pet şiseyi almak için ortalık ondan sonra karıştı....
bursa bi beleş puan daha aldı...
federasyon şimdi karar veriebiliyo maç nezaman oynandı aradaki zamanna bak....
bursa böle giderse deplasmanda puan kaybetmez....
koyar seyircinin arasına bi bursalı bi çakmak atar bitirir bu işi....

Zekirdek
12.Ekim.2010, 14:56
@jarosik_61

Çok mantıklı at bir çakmak bitir işi. 3 puan senin olsun. Bursa yaptı demiyorum ama yapılması çok kolay bir iş.

Bursaspor
12.Ekim.2010, 17:07
Ceza doğru ancak kuralın genişletilmesi ve açmaz bırakmaması gerekir.

Bundan önce sulu maçları, maçtan önce kavga ve arbede çıkan maçları oynatmamaları gerekirdi ve cezası da yine aynı olmalıydı. Ancak TFF'nin eli-kolu bağlanmış, bu kararı bile ne kadar zamanda aldılar. Bu sırf bize uygulanan bir kararmış gibi düşünmek yersizdir, İBB'de geçen sene hükmen galip sayılmıştı.

TFF'nin kuralı genişletmesi de saçmadır. Ha iki ha dört maç, sen hakemi kamuoyunun kucağına atıyorsun bir kere, karar ona aittir diyerek.

GeNç KaRTaL
12.Ekim.2010, 17:50
Bu 3-0 hükmen mağlup olma olayı bana da mantıklı gelmiyor.1 kişinin yapmış olduğu sorumsuzca haraket bir çok insanı etkiliyor.

Universal
12.Ekim.2010, 20:28
Bundan sonra Fenerbahçe'nin bütün deplasman maçlarına girip olay çıkartacam, sonunda hükmen galibiyet var. :)

Universal
12.Ekim.2010, 20:31
Ceza doğru ancak kuralın genişletilmesi ve açmaz bırakmaması gerekir.

Bundan önce sulu maçları, maçtan önce kavga ve arbede çıkan maçları oynatmamaları gerekirdi ve cezası da yine aynı olmalıydı. Ancak TFF'nin eli-kolu bağlanmış, bu kararı bile ne kadar zamanda aldılar. Bu sırf bize uygulanan bir kararmış gibi düşünmek yersizdir, İBB'de geçen sene hükmen galip sayılmıştı.

TFF'nin kuralı genişletmesi de saçmadır. Ha iki ha dört maç, sen hakemi kamuoyunun kucağına atıyorsun bir kere, karar ona aittir diyerek.

Ceza doğru filan değil abi, ben bundan sonra Bursa'nın her maçına Bursalı gibi gideyim sahaya dalayım hakemi döveyim, sonra Bursa kaybetsin işe bak. :)

Crocodile1963
12.Ekim.2010, 20:33
Ceza doğru filan değil abi, ben bundan sonra Bursa'nın her maçına Bursalı gibi gideyim sahaya dalayım hakemi döveyim, sonra Bursa kaybetsin işe bak. :)

Bursa'da o işleri yapabilirsen helal olsun derim ben sana

Universal
12.Ekim.2010, 20:39
Bursa'da o işleri yapabilirsen helal olsun derim ben sana

Ben yapmam başkası yapar, piskopat çok. Bu iş işte bu kadar saçma. Hadi 500 kişi yapsa bunu tamam... Ne malum bunun yapanların Bursa'lı olmadığı? Galatasaray'lılar yerinde olsam Kadıköy'de bunu yaparım.

Bursaspor
12.Ekim.2010, 20:57
Zaten sorun burada başlıyor. Yukarıda yazdığım gibi TFF'nin eli-kolu bağlanmış, kural doğru ancak kuralın altı dolu değil, hakem takdiridir deyip çekiliyor TFF. E hakemi ateşe atınca eline ne geçiyor?

Yıllardan beri yaşanan bu tür olaylara sessiz kalınması, birçok maçın oynanması yüzünden durum bu hale geldi. O maçlar oynatılmasaydı kimsenin bir şey demeye hakkı yoktu ki hala yok, ceza doğrudur çünkü ev sahibi takım ve emniyet gerekli önlemleri almamıştır. Bu yüzden de ceza çekmesi doğaldır, ancak atan kişiyi anında emniyetin tespit etmesi gerekir. Tespit ettikten sonra da caydırıcı bir yaptırım uygulamalıdır.

Kadıköy'de maçtan önce hakemin kafası yarıldığında da oynatılmaması gerekirdi, aynı şekilde sulu derbide de ya da İzmir'de sahaya balta atıldığında, ama işte TFF dik durup karar veremiyor ki, her olayda aynı cezayı verebilse o zaman kimse bu tür bir şeye yeltenemez.

Şimdi 4 maça çıkarmaları olaylara daha büyük sebebiyet verecek, ne de olsa 4 maçtan sonra düşüyoruz diyerek birçok stadyumda olaylar çıkabilir.

RaSenGan
12.Ekim.2010, 20:58
Ben yapmam başkası yapar, piskopat çok. Bu iş işte bu kadar saçma. Hadi 500 kişi yapsa bunu tamam... Ne malum bunun yapanların Bursa'lı olmadığı? Galatasaray'lılar yerinde olsam Kadıköy'de bunu yaparım.

Önceden Fenerliler yaptı da noldu adam oynattı bütün maçı :)

vego
12.Ekim.2010, 21:19
Tamda bunu düşünüyordum sok fb tribününe adamı kap 3-0'ı oh ne ala(örnek olarak diyorum.)

Bursaspor
12.Ekim.2010, 21:22
Kuralın altı doldurulmadıkça TFF dik duramadıkça bu işler böyle devam edecektir.

Herkes kendine düşeni yapmak zorunda, özellikle emniyet ve TFF, stada girerken bozuk paralar toplanır, stad büfesinden bozuk para üstü verilirse daha çok yabancı madde atılır, daha çok kafalar yarılır.

Zekirdek
12.Ekim.2010, 21:31
Ben atan adama 1700 küsür lira para cezası + 6 ay müsabakalara girmeme cezası verildi diye duymuştum. Yanlış duymuşum galiba.

Fearless Coward
12.Ekim.2010, 22:49
Belliydi zaten hükmen verileceği.

Crocodile1963
12.Ekim.2010, 23:58

Bekleriz o psikopatları, bu tür olayların Bursa tribünlerinde olması imkansız diyemem ama o adamların Bursa'dan çıkmaları imkansız :)

BaGa TaRKaN
13.Ekim.2010, 00:00
Çifte Standart Olmasın Cezayı Kabul Ederim Ama Herkese Uygulanmalı Kurallar.

Bordo61Mavi
13.Ekim.2010, 00:24
Bursaya bak be :) Her mac deplasman olsa

A.FaruK
13.Ekim.2010, 00:28
Aslında Rambo Okan'ı salcaksın deplasmanlara 17 deplasman 51 puan :) . Ohhh kebap yaa :) . Şaka bi yana bende Bursa yaptı demiyorum ama cidden bu kadar basitte olmamalı.

Volkan Şen
13.Ekim.2010, 00:32
bence çok doğru bir karardı hükmen olmasa bile o maçı yine 3-0 alırdık biz.

Sekopej
13.Ekim.2010, 02:12
Güvenliği sağlamak kulübün sorunu, elbette 1 dengesizin yüzünden kulüp bu şekilde cezalandırılmamalı ama o dengesizi bulup da emniyete teslim etmek de kulübün işi. O kadar güvenlik görevlisi, boş boş durmak için para alıyor, sahaya atan adamı tespit et, tribünde o sahaya madde atan adamı taraftar saklamasın, işte bu yaptı diye güvenlik güçlerine göstersin, kendi içinde dışlasın, tepkisini koysun hatta tartaklasın, dövsün. Bak bakalım cesaret edebiliyor mu? Bu nedenle, rakip takımdan birinin girip de atması olayı hikaye, herkes der ama 1 kişi bile yapamaz, böyle bir şeyi asla görmeyiz.

Eğer taraftar bir şekilde galeyana gelirse, zaten yabancı maddeyi atar, o esnada da başka takım taraftarı olmanın pek önemi yoktur, çünkü orada yer lan grup mutlaka beraber atıyordur, hepsi rakip takım taraftarı değildir.

Kulübün güvenlik önlemlerini alıp, olay çıkaranları anında tespit etmesi gerekir. Sonrasında da uygulanacak cezaların da caydırıcı olması gerekir, burada da ülmeizde sıkıntı var, bu değişmeli önce.

Kulüpler de milyonları oyunculara verirken, son teknoloji güvenlik sistemini kurmalı, alacakları 1 oyuncun maliyetine halledilecek bir durum, kameralarla her stadın gözetlenmesi ve girişlerde kamera sistemi kullanılması.

Crocodile1963
13.Ekim.2010, 16:41
Karşılaşma öncesi kendi takımlarına tepki gösteren Sırp taraftarlar, sahaya meşaleler aterken, bir grup taraftar da oyun alanına girdi. İtalyan polisi tribünlere girerek olaylara müdahale etti ve karşılaşma yaklaşık 40 dakika gecikmenin ardından başladı.
Fakat mücadelenin 7. dakikada yeniden olaylar çıkması üzerine İskoç hakem Craig Thomson, oyuncuları saha dışına çıkardı ve maçı tatil etti.
İtalya'nın 3-0 hükmen galip ilan edilmesi bekleniyor.

Bizimkiler sınır ötesine geçmiş herhalde. . .

Sekopej
13.Ekim.2010, 17:28
Hükmen mağlubiyet ile kalmayıp Sırpların UEFA tarafından çok daha ağır cezalar alacağını da düşünüyorum.

bjk4ever
13.Ekim.2010, 20:25
bence çok doğru bir karardı hükmen olmasa bile o maçı yine 3-0 alırdık biz.

Bursa su ana kadar hangi maci 3-0 almis ki o maci alsin. Ayrica o ana kadar da pek ustun oynamiyordu, faullu bir golle 1-0 one gecmisti, bu kadar kesin konusmamalisin bence.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
13.Ekim.2010, 22:19
Beklenen bir karardı...

sentugo
13.Ekim.2010, 23:32
bursa bi beleş puan daha aldı...
bursa böle giderse deplasmanda puan kaybetmez....
koyar seyircinin arasına bi bursalı bi çakmak atar bitirir bu işi....

Bursa ne zaman beleş bir puan almış ki ? Bana açıklar mısın ? Diğer aldığı beleş puanlar hangi maçlarmış da sen bi beleş puan daha aldı diyebiliyorsun ?

Diğer dediklerin direk iftira. Kanıtlayamacağın bir şey varsa ve sen bunu söylüyorsan iftira atıyorsun demektir.. Sanırım forum kurallarında iftiraya ceza var.. Hadi olmasın.. Senin vicdanın sızlamıyor mu söyle sözler söylemeye ?

Bursaya bak be :) Her mac deplasman olsa

Ahh ahh, böyle yorumlar bitiriyor beni ???

Beklenen ve doğru karar ortaya çıktı..

Bordo61Mavi
14.Ekim.2010, 04:02
Ahh ahh, böyle yorumlar bitiriyor beni ???

Beklenen ve doğru karar ortaya çıktı..

Cok kolay bitiyon sen ozaman :)

Turkiyede boyle olaylarin onune gecemesin, her yerde olur azcicik damara bas yeter. Kamera takdirdin, 1 deli yakaladin 2 deli yakaladin 3 deliyi yakaladin deli bitmez stadlarda :)

Bu Federasyonun fazla bi ise yaradigini zaten dusunmuyorum, gecmis Federasyonlarin yanlis kuralarini isliyorlar.

sentugo
14.Ekim.2010, 21:02
Eh tamamda bu senin bir üstteki mesajını yanibeni bitiren mesajını desteklemiyor ki ? Yukarda boş konuşmuşsun o zaman

Bordo61Mavi
14.Ekim.2010, 22:08
Farkindaysan sana kucuk bi cevap verdim ve onceki sayfada kisa tuttugum yorumu genislettim

Konu sen degilsinki fazla fazla yorum yapim bitmene, konu bursa antep maci karari:)

bursa_mc
15.Ekim.2010, 13:17
Levent Kızıl sağolsun !!! sizlerin tabiriyle yine beleşten 3 puan kazandırdı bize..Diyarbakırspor maçında da aynı yorumlar yapılmıştı ama topçular ölümden döndü kimse bunu konuşmadı.

Bursa'da maça girerken pet şişesinin kapağını bile alıyorlar Antep'te 2.5 litrelik şişe sokuyorlar ve maç esnasında kapıların açılması cabası..Kurallarda ne yazıyorsa o uygulandı.Puan farkını 5'e çıkarttık hayırlı olsun.