Log in

View Full Version : Emenike Türk mü oluyor ?

Night_Mare17
12.Ekim.2010, 14:21
Kardemir Karabükspor'un Nijeryalı golcü oyuncusu Emmanuel Emenike, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın formasını mı giyecek?
http://img4.mynet.com.tr/spr3/emenike-gs-27748_501.jpg
Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Nijeryalı forvet oyuncusu Emmanuel Emenike'nin Türkiye A Milli Futbol Takımı'na kazandırmak için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan'la görüştü.
Tankut, Arıboğan ile yaptığı görüşmede, "Emenike'yi Türk Milli Takımı'nda oynatmak istiyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunur musunuz" dedi. Arıboğan'ın da konuyu enine boyuna araştıracaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Nijeryalı golcü Emenike ise, Türk Milli Takımı formasını giymeyi gönülden arzu ettiğini ve forvet ihtiyacını gücüyle, inancıyla karşılayabileceğini belirtti.

TR.CaPTaiN
12.Ekim.2010, 16:26
Aurelio bu konuda istisna olarak kalmalı. Aurelio'ya milli takım forması giydirildiği dönemde o mevkide büyük sıkıntı yaşıyorduk; dolayısıyla Aurelio kararı doğruydu. Ancak bakıldığında hücum hattımızda yeterli oyuncularımız var; Emenike'ye ihtiyaç yok.

Aşk-ı Şehir
12.Ekim.2010, 16:28
Aynı tipte olan Mevlüt'ü kullanmıyoruz Emenike'yi mi kullanacağız? Bizde ki bu yabancı hastalığını hala anlamış değilim...

SAİT71
12.Ekim.2010, 17:10
Ben Emenike'nin yararlı olacağına inanıyorum.

bjk4ever
12.Ekim.2010, 17:11
Aurelio bu konuda istisna olarak kalmalı. Aurelio'ya milli takım forması giydirildiği dönemde o mevkide büyük sıkıntı yaşıyorduk; dolayısıyla Aurelio kararı doğruydu. Ancak bakıldığında hücum hattımızda yeterli oyuncularımız var; Emenike'ye ihtiyaç yok.

Hocam bu nasil bir dusunce. Sikisinca olur da sikismayinca olmaz mi? Ya devsirmeye tamamen karsi olursun ya da kimsenin onunu tikamazsin. Ayrica nerede yeterli oyuncularimiz var? Kagit uzerinde evet ama pratikte buyuk sikinti yasiyoruz.

TR.CaPTaiN
12.Ekim.2010, 17:16
Hocam bu nasil bir dusunce. Sikisinca olur da sikismayinca olmaz mi? Ya devsirmeye tamamen karsi olursun ya da kimsenin onunu tikamazsin. Ayrica nerede yeterli oyuncularimiz var? Kagit uzerinde evet ama pratikte buyuk sikinti yasiyoruz.

Tamamen karşı değilim, büyük ölçüde devşirme oyuncuya karşıyım. Ancak eğer Aurelio'nun alındığı dönemdeki kadar sıkışırsak da devşirme oyuncuya olumsuz bakmam, hatta olumlu bakarım. Aurelio'nun alındığı dönemde o mevkide Mehmet Topal haricinde oyuncumuz yoktu. Mehmet Topal da henüz Aurelio seviyesinde bir oyuncu değildi, yavaş yavaş ısınıyordu. Dolayısıyla o dönemde izlenen yol doğruydu. Şuan milli takımımızda forvet olarak Mevlüt, Semih, Halil, Sercan hatta Tuncay var. Ben hücum bölgemizi yeterli görüyorum.

bjk4ever
12.Ekim.2010, 17:20
Tamamen karşı değilim, büyük ölçüde devşirme oyuncuya karşıyım. Ancak eğer Aurelio'nun alındığı dönemdeki kadar sıkışırsak da devşirme oyuncuya olumsuz bakmam, hatta olumlu bakarım. Aurelio'nun alındığı dönemde o mevkide Mehmet Topal haricinde oyuncumuz yoktu. Mehmet Topal da henüz Aurelio seviyesinde bir oyuncu değildi, yavaş yavaş ısınıyordu. Dolayısıyla o dönemde izlenen yol doğruydu. Şuan milli takımımızda forvet olarak Mevlüt, Semih, Halil, Sercan hatta Tuncay var. Ben hücum bölgemizi yeterli görüyorum.

Huseyin, Selcuk vs de oynayabilirdi. Saydigin oyuncularin Semih disinda milli takim performansi oldukca kotu, Tuncay zaten santrfor degil. Bence yabanci konusu prensiptir ve ona uymaliyiz. Ya bu ulkenin genclerine guvenecegiz, ya da isimize gelenleri (Bobo, Emenike vs.) alip oynatacagiz. Benim icin 1 yabanci veya 8 yabanci arasinda fark yok....

TR.CaPTaiN
12.Ekim.2010, 17:35
Huseyin, Selcuk vs de oynayabilirdi. Saydigin oyuncularin Semih disinda milli takim performansi oldukca kotu, Tuncay zaten santrfor degil. Bence yabanci konusu prensiptir ve ona uymaliyiz. Ya bu ulkenin genclerine guvenecegiz, ya da isimize gelenleri (Bobo, Emenike vs.) alip oynatacagiz. Benim icin 1 yabanci veya 8 yabanci arasinda fark yok....

Selçuk, Hüseyin kendi takımlarında bile en beğenilmeyen oyunculardandı. Aurelio-Hüseyin/Selçuk arasında uçurum vardı. Oysaki şuan Emenike-Semih/Mevlüt/Halil/Sercan arasında uçurum yok. Hatta bu saydığım oyuncular daha ağır basar. Bu konuda radikal olmanın lüzumu yok. Birgün yine bir mevkide 70 milyondan 1 tane X gibi oyuncu çıkaramıyoruz durumuna gelirsek; devşirme oyuncu güzel olur derim. Ancak bunun haricinde elimizde zaten o mevkide oynatabileceğimiz adamlar varken bir de Emenike'yi almak pek mantıklı gelmiyor. Bana göre 1 yabancı ile 8 yabancı arasında fark var. Milli takımımızda sadece Aurelio'nun oynaması bana hiç rahatsızlık vermez ancak Fransa gibi olsak aşırı rahatsız olurum.

di canio
12.Ekim.2010, 17:43
Ben devşirme oyuncuya karşıyım. Vatandaşlığa geçmek için gerekli şartları tamamlar, vatandaşlık hakkı kazanır, sonra da milli takımda oynar. O ayrı konu ama sırf milli takımda oynasın diye apar topar vatandaşlık verilip, milli takımda oynatılması bana göre yanlış. 70 milyon iç nüfusu olan ülkemin futbol federasyonu hala yabancı oyunculara milli takım için vatandaşlık veriyor. Sezon başında sitesinde lisanslı futbolcu sayısını arttırdıkları (http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=200&ftxtId=10581) için övünenlere yetersiz geldi sanırım ülke içindeki 4461'i profesyonel, 466 bin lisanslı futbolcu.

GeNç KaRTaL
12.Ekim.2010, 17:46
Ben de ihtiyaç olması durumunda yabancı oyuncuların kullanılmasından yanayım.Emenike'ye ihtiyacımız yok bence.Bu yüzden gerek de yok milli takıma alınmasına.

King_91
12.Ekim.2010, 17:47
mehmet topal'ın giremeyip aurelio'nun girdiği kadroya mevlüt'ü semih'i almayıp emenike'yi alırız artık .. eren derdiyok da isviçre'de oynar

deniz.91
12.Ekim.2010, 18:11
Beğendiğim bir oyuncu yaşıda genç sanırım milli takıma faydası olabilir kanımca

Homer J.S
12.Ekim.2010, 18:19
İkinci lig topçusu, milli takımda işi olmaz bence.

KaRaBükLü KraL
12.Ekim.2010, 18:23
Milli takıma faydası olabilecek bi oyuncu.Kendi oyuncularımızın bizi seçmediği bi devirdeyiz(bkz.Eren Derdiyok,Mesut Özil,G.İnler)Eğer yabancı ve faydalı bi oyuncu bizi seçmek istiyosa ne güzel bi durum.Kaç senedir Halil oynayamıyo artık bu milli takımda görmek istemiyoruz diyen çok arkadaş gördüm bu forumda(bende dahil).Kaç iyi forvetimiz varda Emenike gibi güçlü,hızlı ve bitirici bi adama gerek yok diyebiliyoruz.Bugün Almanya'da 23 kişilik bi kadroyu ele alırsak 11 tanesi devşirme,aynı şekilde Fransa'da örnek verilebilir.Yabancı hayranlığına çekiyosak bu konuyu biraz etrafımıza bakmalıyız.Almanya'da 80 milyon nüfus var ama milli takımın yarısı yabancı.Onlarda da mı yabancı hayranlığı var acaba:)

Zekirdek
12.Ekim.2010, 18:25
Ben Emenike'nin oynamasına şu anlık karşıyım. Türkiye'de 5 yılını doldurur ardından da vatandaşlık şartlarını yerine getirsin. Sonra paşa paşa oynasın. Mesela tam bilmiyorum ama Bobo'nun 5 yıla yakın ülkemizde ikamet ediyor. Bobo şartları yerine getirdiği takdirde Türk vatandaşlığına geçip formamızı giyebilir. Emenike'de oynasın tabi ama ilk önce prosedürleri yerine getirsin. Bobo daha uygun şu anlık.

Mesela Almanya örneğine bakın oradaki oyuncular Almanya doğumlu Cacau hariç galiba. O da 12 yıldır Almanya'da ikamet ediyor. İlk Milli Maçına ise vatandaşlığa geçmesi gerektiği yıl sayısı dolduktan sonra oynadı.

Zekirdek
12.Ekim.2010, 18:30
@KaRaBüKLü KraL

Almanya'nın 80 Milyon nüfusu var ve yarısı devşirme diyorsun fakat zaten o oyuncular Almanya'yı seçmemeleri büyük terbiyesizlik olurdu. Almanya alt yapılarında yıllarca üst düzey eğitim al, Dünya piyasasına çıkarsın seni üstüne de buraya gelmende o kadar büyük bir paya sahip olsun Almanya milli Takımını vicdanından dolayı seçersin.

O yabancı dediğin oyuncuların çoğu Almanya doğumlu. Belirttiğiniz Emenike Türk doğumlu değil, Aurelio değil.

Mesela ben Emenike oynamasın demiyorum. Vatandaşlık şartlarının hepsini bir bir yerine getirsin. 5 yıl ülkede ikamet etsin üstüne İstiklal Marşı'nı ezberlesin diğer küçük prosedürleride yerine getirsin paşa paşa oynasın. Ama böyle olmaz ki.

Bobo bu sezon sonunda 5. yılını dolduracak Türkiye'de. Geçsin vatandaşlığa oynasın o na birşey demem ama Emenike olmamalı.

fbdevil190737
12.Ekim.2010, 18:32
İkinci lig topçusu, milli takımda işi olmaz bence.

Emenike mi ikinci lig topçusu ? Bu seneki maçlarını izlemediniz hiç herhalde . Adam bence şu an Türkiye'nin en iyi santraforlarından biri . Milli Takım'a alınmaz o ayrı konu .

KaRaBükLü KraL
12.Ekim.2010, 18:37
@KaRaBüKLü KraL

Almanya'nın 80 Milyon nüfusu var ve yarısı devşirme diyorsun fakat zaten o oyuncular Almanya'yı seçmemeleri büyük terbiyesizlik olurdu. Almanya alt yapılarında yıllarca üst düzey eğitim al, Dünya piyasasına çıkarsın seni üstüne de buraya gelmende o kadar büyük bir paya sahip olsun Almanya milli Takımını vicdanından dolayı seçersin.

O yabancı dediğin oyuncuların çoğu Almanya doğumlu. Belirttiğiniz Emenike Türk doğumlu değil, Aurelio değil.

Mesela ben Emenike oynamasın demiyorum. Vatandaşlık şartlarının hepsini bir bir yerine getirsin. 5 yıl ülkede ikamet etsin üstüne İstiklal Marşı'nı ezberlesin diğer küçük prosedürleride yerine getirsin paşa paşa oynasın. Ama böyle olmaz ki.

Bobo bu sezon sonunda 5. yılını dolduracak Türkiye'de. Geçsin vatandaşlığa oynasın o na birşey demem ama Emenike olmamalı.
Neden terbiyesizlik Hamit,Halil ya da Sinan Bolat Türk milli takımını seçtiği için mi terbiyesizlik yapmış oluyo.Orda yetişebilir ama kültürüne özüne sadık kalan biri her türlü kendi milli takımını seçer.Almanya doğumlu olması kültürüne bağlı biri için bişey değiştirmez.Hem Aurelio milli takımımızı seçti Türkiye doğumlu da değil ama sesi çıkmıyo kimsenin:)Emenike'nin 5 seneyi doldurması işi bana mantıksız geldi şöyleki ihtiyaç varken bırak 5 seneyi 5 dakika beklenmez:)

ozaniel
12.Ekim.2010, 18:46
Apar topar Türk olmasına ben de karşıyım, zaten milli takımın forvet ihtiyacı olsaydı bile Bobo Türk olurdu(zaten Ocak'ta 5. senesini dolduruyor).

King_91
12.Ekim.2010, 18:49
Ben şu sonradan o ülkeye bu ülkeye geçme olayını çok saçma buluyorum . Adı üstünde Milli takım . Senin ülkene mensup güzel adamın varsa oynatırsın , yoksa en iyisini oynatırsın . ne bu transfer yapar gibi o Türk olsun bu Alman olsun . Ben futbolcuların doğduğu ülke ve anne babasının doğduğu yer hariç diğer milli takımlarda oynamasına karşıyım .

SAİT71
12.Ekim.2010, 18:54
Bence Emenike bir kere fizik olarak bizim saydığımız forvet hattındaki adamları ikiye katlar. Çok güçlü bir oyuncu. Sırf bu artı yönü bile bence milli takım için yeter. Ben forvetlerimizi yeterli bulmuyorum. Mevlüt PSG'de süper ama henüz milli takımda birşey yapamadı. En gelecek vadeden oyuncu olarak o var bir tane.

Bende devşirmeyi sevmiyorum, istemiyorum ama alt yapıdan da birşey olacağını sanmıyorum. Keşke Okanları, Mesutları çıkarsak parlatsak taşsa oyuncular sığmasada başka ülkeleri tercih etseler Türk milli takımında yer olmadığı için ama çok hayal buda..

eXcitinG
12.Ekim.2010, 19:05
Yetiştiremiyorsak, bu işi beceremiyorsak ve MiLLi takımımız zarar görüyorsa bence oynamasında sakınca yok. Hatta Bobo da oynarsa çok mutLu oLurum. Artık ben kadroda kendi takımLarında oynamayan Nihat, Tuncay ve Semih gibi adamLarı görmek istemiyorum. SürekLi oynayan bir oyuncu iLe arada bir oynayan oyuncu arasında dağLar kadar fark var. Bunu amatör hocaLar biLiyor. Koskoca MiLLi takım seviyesinde ki hocaLarında biLmesi gerekiyor. MevLüt dışında oynayacak adam gibi santraforumuz yok. Sercan ve HaLiL bize Avrupa kupası kazandıracak veya Avrupa ve Dünya şampiyonaLarına taşıyacak forvetLer oLamaz. Emenike ve Bobo da bize Avrupa kupası ve Dünya kupası kazandırmaz ama en azından o turnuvaLarda yer aLmamızı sağLar.

İki yoL var. Ya İspanya gibi müthiş aLtyapıLar kurup, harika oyuncuLar çıkaracaksın.
Ya da ALmanLar gibi devşirme adamLar iLe oynayacaksın.

Bu ikisinden birisini yapmadığımız sürece sıradan bir üLke miLLi takımı oLacağız. 10 yıLda bir turnuvaLara katıLır, takıLırız. Başka yoL yok.

maNga 33
12.Ekim.2010, 19:12
Türk olsa bile oynatılacağını düşünmüyorum...

Hugo
12.Ekim.2010, 19:15
Türkler oynasın. Elenirsek elenelim, yenilirsek yenilelim.

King_91
12.Ekim.2010, 19:18
Türkler oynasın. Elenirsek elenelim, yenilirsek yenilelim.

Tam bunu yazmaya gelmiştim son olarak . 5 devşirmeyle Dünya Kupası alacaksak almayalım .

M.O.S.H
12.Ekim.2010, 19:34
Emenikeyle aynı tarzda oynayan ondan daha tecrübeli daha kariyerli Mevlüt bu takımda oynamıyorken Emenikeyi boşuna Türk yapmaya gerek yok.

bjk4ever
12.Ekim.2010, 20:41
Yeterli forvet hattini gorduk iste, Azerbaycan'a bile gol atamiyorlar. Semih kendi takiminda oynayamiyor, Halil vasat oyuncu, Mevlut performansini milli takima yansitamiyor, Sercan santrfor degil, Nihat olmus aglayani yok. Bir Emenike veya Bobo kesinlikle oynardi ve katki da yapardi.

playeray
12.Ekim.2010, 20:44
Emenike kullanılmalı bence. Gayet iyi olur bizim için. Mevlüt'ü de kullansalar fena olmaz tabi. Ama geri kalan forvetlerimiz kötü.

KaRaBükLü KraL
12.Ekim.2010, 20:45
Yeterli forvet hattini gorduk iste, Azerbaycan'a bile gol atamiyorlar. Semih kendi takiminda oynayamiyor, Halil vasat oyuncu, Mevlut performansini milli takima yansitamiyor, Sercan santrfor degil, Nihat olmus aglayani yok. Bir Emenike veya Bobo kesinlikle oynardi ve katki da yapardi.
Bunu yazacaktım resmen içimi okumuşsun:)

bjk4ever
12.Ekim.2010, 21:01
Bunu yazacaktım resmen içimi okumuşsun:)

Hocam yazmaya degmez aslinda, millet at gozluklerini takmis. Bir oyuncu Anadolu takiminda istedigi kadar iyi oynasin, kucuk takimin buyuk topcusudur, asla buyuk takim oyuncusu olamaz, bu Emenike icin de V.Sen icin de Sercan icin de gecerli. Ama buyuk takima giderse hemen super oyuncu ve ister oynasin ister oynamasin hemen milli takima alinir (Ozer, Nihat, Selcuk vs).
3 buyukler disinda baska takimlarin da oldugunu, onlarin da iyi futbolculara sahip oldugunu, hatta gecen sene sampiyon olan ve Turkiye kupasini kazanan takimin Istanbul'dan cikmadigini Oguz Cetin efendiye birinin hatirlatmasi lazim.

di canio
12.Ekim.2010, 21:02
Milli takıma faydası olabilecek bi oyuncu.Kendi oyuncularımızın bizi seçmediği bi devirdeyiz(bkz.Eren Derdiyok,Mesut Özil,G.İnler)Eğer yabancı ve faydalı bi oyuncu bizi seçmek istiyosa ne güzel bi durum.Kaç senedir Halil oynayamıyo artık bu milli takımda görmek istemiyoruz diyen çok arkadaş gördüm bu forumda(bende dahil).Kaç iyi forvetimiz varda Emenike gibi güçlü,hızlı ve bitirici bi adama gerek yok diyebiliyoruz.Bugün Almanya'da 23 kişilik bi kadroyu ele alırsak 11 tanesi devşirme,aynı şekilde Fransa'da örnek verilebilir.Yabancı hayranlığına çekiyosak bu konuyu biraz etrafımıza bakmalıyız.Almanya'da 80 milyon nüfus var ama milli takımın yarısı yabancı.Onlarda da mı yabancı hayranlığı var acaba:)

Bahsettiğin 80 milyon nüfusun içinde o devşirme dediğin Alman vatandaşları da var. O oyuncuların hemen hemen hepsi o ülkede doğup büyümüşler. @Zekirdek de aynı şeyi yazmış; benim karşı olduğum şey de milli takımda oynatmak için vatandaş yapılması bir sporcunun. Bu aynı zamanda çifte standarttır. Vatandaşlığa geçmek için gerekli şartları yerine getirmeye çalışan bir yabancıdan farksızdır Emenike. O da 5 sene bu ülkede ikamet etmelidir. Vatandaşlık için gerekli şartları yerine getirince vatandaşlığa geçer. O zaman senden, benden farksız bir Türk vatandaşı olur. Seçimlerde oyunu da kullanır, milli takımda da oynar.

Yetiştiremiyorsak, bu işi beceremiyorsak ve MiLLi takımımız zarar görüyorsa bence oynamasında sakınca yok. Hatta Bobo da oynarsa çok mutLu oLurum. Artık ben kadroda kendi takımLarında oynamayan Nihat, Tuncay ve Semih gibi adamLarı görmek istemiyorum. SürekLi oynayan bir oyuncu iLe arada bir oynayan oyuncu arasında dağLar kadar fark var. Bunu amatör hocaLar biLiyor. Koskoca MiLLi takım seviyesinde ki hocaLarında biLmesi gerekiyor. MevLüt dışında oynayacak adam gibi santraforumuz yok. Sercan ve HaLiL bize Avrupa kupası kazandıracak veya Avrupa ve Dünya şampiyonaLarına taşıyacak forvetLer oLamaz. Emenike ve Bobo da bize Avrupa kupası ve Dünya kupası kazandırmaz ama en azından o turnuvaLarda yer aLmamızı sağLar.

İki yoL var. Ya İspanya gibi müthiş aLtyapıLar kurup, harika oyuncuLar çıkaracaksın.
Ya da ALmanLar gibi devşirme adamLar iLe oynayacaksın.

Bu ikisinden birisini yapmadığımız sürece sıradan bir üLke miLLi takımı oLacağız. 10 yıLda bir turnuvaLara katıLır, takıLırız. Başka yoL yok.

İlk paragrafa katılıyorum. Ancak ikinci paragrafta 'Almanlar gibi devşirme adamlar ile oynayacaksın' ifadesi bence yanlış. İlk alıntı için yazdığım gibi; şu an Alman milli takımı için oynayanlar, milli takımda oynatılmak için Alman vatandaşı olan oyuncular değil. Milli takım için devşirilmediler. Orada doğup büyüyen, doğuştan Alman vatandaşı neredeyse hepsi. Farklı uyruklardan olabilirler. Bizim ülkemizde de var. Yanlış olabilir ama bildiğim kadarıyla Can Arat Ermeni asıllı; Umut Güzelses vardı Fenerbahçe altyapısında ve genç milli takımlarımızda oynamıştı, İsrail vatandaşı. Sadece 1-2 örnek vermek istedim. Bu oyunculardan farkları yok o Almanya için oynayan, sizin devşirme dediklerinizin.

KaRaBükLü KraL
12.Ekim.2010, 21:04
Bahsettiğin 80 milyon nüfusun içinde o devşirme dediğin Alman vatandaşları da var. O oyuncuların hemen hemen hepsi o ülkede doğup büyümüşler.
Ya anlatamadım galiba o ülkede büyümekle o ülkenin vatandaşı olmak zorunda mı bi adam:)

eXcitinG
12.Ekim.2010, 21:06
KLose OPOLE (PoLonya) doğumLu

PodoLski GLİWİCE (PoLonya) doğumLu

Cacau RİO AVE (BreziLya ) doğumLu.

vs.vs.

O dedikLerin sadece Türk oLan oyuncuLar için geçerLi ALmanya da. DiğerLerinin de Emenike, Bobo gibi adamLardan farkı yok..

bjk4ever
12.Ekim.2010, 21:26
Bahsettiğin 80 milyon nüfusun içinde o devşirme dediğin Alman vatandaşları da var. O oyuncuların hemen hemen hepsi o ülkede doğup büyümüşler. @Zekirdek de aynı şeyi yazmış; benim karşı olduğum şey de milli takımda oynatmak için vatandaş yapılması bir sporcunun. Bu aynı zamanda çifte standarttır. Vatandaşlığa geçmek için gerekli şartları yerine getirmeye çalışan bir yabancıdan farksızdır Emenike. O da 5 sene bu ülkede ikamet etmelidir. Vatandaşlık için gerekli şartları yerine getirince vatandaşlığa geçer. O zaman senden, benden farksız bir Türk vatandaşı olur. Seçimlerde oyunu da kullanır, milli takımda da oynar.

İlk paragrafa katılıyorum. Ancak ikinci paragrafta 'Almanlar gibi devşirme adamlar ile oynayacaksın' ifadesi bence yanlış. İlk alıntı için yazdığım gibi; şu an Alman milli takımı için oynayanlar, milli takımda oynatılmak için Alman vatandaşı olan oyuncular değil. Milli takım için devşirilmediler. Orada doğup büyüyen, doğuştan Alman vatandaşı neredeyse hepsi. Farklı uyruklardan olabilirler. Bizim ülkemizde de var. Yanlış olabilir ama bildiğim kadarıyla Can Arat Ermeni asıllı; Umut Güzelses vardı Fenerbahçe altyapısında ve genç milli takımlarımızda oynamıştı, İsrail vatandaşı. Sadece 1-2 örnek vermek istedim. Bu oyunculardan farkları yok o Almanya için oynayan, sizin devşirme dediklerinizin.

Cacau? Eduardo da Silva? Salomon Kalou? Mikel Arteta?

ForsakeN
12.Ekim.2010, 21:28
Madem bu işlere girdik ilk fırsatta stoper oyuncu devşirmeliyiz. Yok abicim yetişmiyor işte bizden stoper.

di canio
12.Ekim.2010, 21:51
KLose OPOLE (PoLonya) doğumLu

PodoLski GLİWİCE (PoLonya) doğumLu

Cacau RİO AVE (BreziLya ) doğumLu.

vs.vs.

O dedikLerin sadece Türk oLan oyuncuLar için geçerLi ALmanya da. DiğerLerinin de Emenike, Bobo gibi adamLardan farkı yok..

Cacau, Podolski, Klose Almanya'ya ne zaman gitmişler? Kaç senedir Almanya'dalar? Almanya'da vatandaşlığa geçmek için gereken süre ne kadar? Hepsi orada doğmuşlar demedim zaten. Bu isimlerin kaç tanesi 20 yaşından sonra Alman vatandaşı olmuştur ve kaç tanesi apar topar Alman vatandaşı yapılmıştır? Bilmediğim için merak ediyorum. Benim derdim sonradan vatandaş olmaları değil. Sırf milli takımda oynatmak, Türkiye adına yarışmalara sokmak için, şartları yerine getirmedikleri halde apar topar vatandaş yapılmalarında.

Cacau? Eduardo da Silva? Salomon Kalou? Mikel Arteta?

Ben Almanya için söylemiştim. Cacau için yukarıda yazdım. Eduardo'nın durumu hakkında yorum yapamayacağım; kaç sene Hırvatistan'da kaldı ve Hırvatistan vatandaşlığı için gereken süre ve şartlar ne bilmiyorum zira. Mikel Arteta İspanya doğumlu ve İspanya genç milli takımlarında oynamış. İngiltere için oynamasını kastetti isen, FIFA İngiliz pasaportunu kabul etmemiş. Ayrıca Wikipedia'ya göre yanlış anlamadıysam İngiliz vatandaşı olmak için gerekli şartlara haiz değilmiş. Onun durumunu da çok iyi bilmiyorum.

Birkaç ülkeden verilen örnekler, bu durumun doğru olduğunu ifade etmiyor benim için. Kim olursa olsun, gerekli şartları yerine getirmemişse, sırf milli takımda oynatmak için apar topar vatandaş yapılmasına karşıyım.

Zekirdek
12.Ekim.2010, 21:59
Klose ve Podolski küçük yaşlarda Almanya'ya gelmişlerdir. Cacau 1999'dan beri Almanya'da yaşamaktadır. 5 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlık kazanıyorlarlar. Bu hesaba göre Cacau'nun en erken 2004'te milli olması gerekmektedir. Ama Cacau ilk kez 2009 yılında milli takım forması giymiştir. Bu durumu Emenike'nin durumu ile aynı tutanlara şaşırıyorum.

KaRaBükLü KraL
12.Ekim.2010, 22:10
Klose ve Podolski küçük yaşlarda Almanya'ya gelmişlerdir. Cacau 1999'dan beri Almanya'da yaşamaktadır. 5 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlık kazanıyorlarlar. Bu hesaba göre Cacau'nun en erken 2004'te milli olması gerekmektedir. Ama Cacau ilk kez 2009 yılında milli takım forması giymiştir. Bu durumu Emenike'nin durumu ile aynı tutanlara şaşırıyorum.
Nasıl bi yorum bu yapma Aygün:)O kadar oyuncu varken tabi Cacau 2009'da milli olur.Kimi kescekti Cacau kim diğer forvetlerin yanında

Fearless Coward
12.Ekim.2010, 22:25

Çok saçma bir yorum olmuş bilmem farkındamısın.Ne alakası var şimdi Klose ve Podolski ile.Cacau o kadar forvet varken nası oynasınki Allah aşkına Mert Nobre Türk olduda noldu oynuyormu? yok.

nannar
12.Ekim.2010, 22:33
Yahu ihtiyacımız yok diyenler olmuş :) Allah aşkına Hakan Şükür bıraktığından beri santrafor mu gördü Türk milli takımı ? Semih,Halil,Sercan,Nihat ve Mevlüt... Hiçbiri milli forma altında verimli olmadıkları gibi Nihat yaşlılıktan dolayı dersek bence kalan 4 oyuncudan Mevlüt dışındakiler şu anda milli forma giyecek kalitede değiller. Emenike bunlardan daha mı kaliteli derseniz, orasını bilemeyiz... Denemek lazım :) Fakat milli takımın şu anki lüzumsuz oyununun sebebi sadece forvetler değil oyuncu seçimindeki yanlışlar gibi duruyor. Savunmanın göbeği Bülent-Alpay'dan beri sıkıntılı. Sağ bek iyi. Sol bek sıkıntılı. Ön liberoda doluyla adam var ama kullanamıyoruz. Orta alanımız aslında fena değil ama forvet arkası adamımız eksik. Sağ kanadımız da aksıyor. Arda olmayınca sol kanatta düştü. Yani kolu kanadı kırık bir milli takımda Emenike oynasa da çok etkili olamayabilir...

Zekirdek
12.Ekim.2010, 22:42
Çok saçma bir yorum olmuş bilmem farkındamısın.Ne alakası var şimdi Klose ve Podolski ile.Cacau o kadar forvet varken nası oynasınki Allah aşkına Mert Nobre Türk olduda noldu oynuyormu? yok.

Nasıl bi yorum bu yapma Aygün:)O kadar oyuncu varken tabi Cacau 2009'da milli olur.Kimi kescekti Cacau kim diğer forvetlerin yanında

İstediğiniz kadar saçma diyin. Sonunda Alman vatandaşı olduktan sonra oynamış. İlla oynaması için sıkışmak zorunda mı kalmak lazım. İlla orta sahamız yok diye Aurelio forvetimiz yok diye Emenike'yi mi Türkleştirmeliyiz. Zaten Mert Nobre A Milli Takımda oynayacak bir oyuncu değil.

Fearless Coward
12.Ekim.2010, 22:44
Emin ol Mert Nobre'de oynar bu gidişle görüyoruz takımdaki forvetlerin nasıl oynadıklarını.Boşları oynuyor hepsi.Nobre hiç yoktan atar belki.Ama Emenike'nin çok yararı olur hepsinden.

Zekirdek
12.Ekim.2010, 22:48
Emenike oynamasın Ocak'tan sonra Bobo oynasın. Bobo Türk vatandaşı olmak için 2011 Ocak'ında haklara kavuşuyor. Bende biliyorum forvetlerimizde icraat yok. Hakan Şükür'den sonra forvet göremedikç

bjk4ever
12.Ekim.2010, 22:53
Cacau, Podolski, Klose Almanya'ya ne zaman gitmişler? Kaç senedir Almanya'dalar? Almanya'da vatandaşlığa geçmek için gereken süre ne kadar? Hepsi orada doğmuşlar demedim zaten. Bu isimlerin kaç tanesi 20 yaşından sonra Alman vatandaşı olmuştur ve kaç tanesi apar topar Alman vatandaşı yapılmıştır? Bilmediğim için merak ediyorum. Benim derdim sonradan vatandaş olmaları değil. Sırf milli takımda oynatmak, Türkiye adına yarışmalara sokmak için, şartları yerine getirmedikleri halde apar topar vatandaş yapılmalarında.

Ben Almanya için söylemiştim. Cacau için yukarıda yazdım. Eduardo'nın durumu hakkında yorum yapamayacağım; kaç sene Hırvatistan'da kaldı ve Hırvatistan vatandaşlığı için gereken süre ve şartlar ne bilmiyorum zira. Mikel Arteta İspanya doğumlu ve İspanya genç milli takımlarında oynamış. İngiltere için oynamasını kastetti isen, FIFA İngiliz pasaportunu kabul etmemiş. Ayrıca Wikipedia'ya göre yanlış anlamadıysam İngiliz vatandaşı olmak için gerekli şartlara haiz değilmiş. Onun durumunu da çok iyi bilmiyorum.

Birkaç ülkeden verilen örnekler, bu durumun doğru olduğunu ifade etmiyor benim için. Kim olursa olsun, gerekli şartları yerine getirmemişse, sırf milli takımda oynatmak için apar topar vatandaş yapılmasına karşıyım.

Cacau da sonucta orada dogup buyumedi, oyle degil mi, oyle veya boyle devsirildi. Ayrica vatandaslik alma hakki ayri konu, bu ulkenin kurallarina bagli, mesela Ispanya'da 2 sene (bkz Nihat). Ama burdaki mesele devsirmenin kendisi, forvetlerin ulkesi Almanya Cacau'yu devsiriyorsa, dunyanin en iyi orta sahalarina sahip Ispanya Senna'yi devsiriyorsa, futbolun besigi Ingiltere Arteta'yi devsirmeyi dusunuyorsa bir Emenike bu kadar sorun olmamalio bizim icin.

bjk4ever
12.Ekim.2010, 22:54
Emenike oynamasın Ocak'tan sonra Bobo oynasın. Bobo Türk vatandaşı olmak için 2011 Ocak'ında haklara kavuşuyor. Bende biliyorum forvetlerimizde icraat yok. Hakan Şükür'den sonra forvet göremedikç

Kurallar degisti, 5 sene EVVELDEN basvuru yapilmasi gerekiyor, yani 5 sene ikamet yetmiyor, basvurudan SONRA 5 sene kalmasi gerek, yani Bobo bu sekilde Turk olamaz, anca Nobre'nin yararlandigi kanundan olacak bu gidisle.

Sheriff
12.Ekim.2010, 22:57
Olsun olsun, Bobo'da olsun. Madem düzen bu, bizde düzene uyalım. Oynatalım kim oynayabiliyorsa..

Fearless Coward
12.Ekim.2010, 22:58
Ha birde Bobo Türk olmak ister mi? oda var. :)

KaRaBükLü KraL
12.Ekim.2010, 23:03
İstediğiniz kadar saçma diyin. Sonunda Alman vatandaşı olduktan sonra oynamış. İlla oynaması için sıkışmak zorunda mı kalmak lazım. İlla orta sahamız yok diye Aurelio forvetimiz yok diye Emenike'yi mi Türkleştirmeliyiz. Zaten Mert Nobre A Milli Takımda oynayacak bir oyuncu değil.
Tamam sensin:)

vego
12.Ekim.2010, 23:04
Bobo olsun Emenike'de mümkünse stoperde olsun.Bir gün lazım olur.

di canio
12.Ekim.2010, 23:24
Cacau da sonucta orada dogup buyumedi, oyle degil mi, oyle veya boyle devsirildi. Ayrica vatandaslik alma hakki ayri konu, bu ulkenin kurallarina bagli, mesela Ispanya'da 2 sene (bkz Nihat). Ama burdaki mesele devsirmenin kendisi, forvetlerin ulkesi Almanya Cacau'yu devsiriyorsa, dunyanin en iyi orta sahalarina sahip Ispanya Senna'yi devsiriyorsa, futbolun besigi Ingiltere Arteta'yi devsirmeyi dusunuyorsa bir Emenike bu kadar sorun olmamalio bizim icin.

Ben ifade edemedim sanırım. Asıl önemsediğim konu; şu an Emenike Türk vatandaşlığı için gerekli şartları sağladı mı? Sağlamadıysa milli takım için apar topar vatandaşlığa geçirilmemeli. Gerekli şartları sağlasaydı, vatandaşlık hakkı kazansaydı eğer, devşirme diye karşı çıkmayacağım ben. Türk vatandaşlığına geçmek isteyen sıradan, herhangi bir yabancı ile aynı şartları yerine getirmeli diyorum. Emir Preldzic gibi milli takımda oynasın diye 2 senede vatandaşlık kazanmasın. Benim karşı çıktığım bu. Cacau Alman vatandaşlığına geçmek için gerekli şartları sağlayıp, vatandaş olmuştur. Israrla belirteyim ki orada doğup, doğmaması da önemli değil. Senna da aynı şekilde, gerekli şartları sağlayıp geçmiştir İspanyol vatandaşlığına. Arteta da keza. Benim önemsediğim bir başka şey de; 1 senesini 1. Lig'de geçirmiş, henüz 2 aylık Süper Lig futbolcusunu henüz 2 senesini doldurmadığı ülkenin milli takımında oynasın diye vatandaşlığa geçirmek. Bu kadar çarpık bir sistem olabilir mi? İşin kolayına kaçıyoruz yine. Sen Batuhan Karadeniz'i kaybetmişsin, Sercan Yıldırım'ı kaybediyorsun, Muhammet Demir'in yetişmesi için şartları oluşturmamışsın, bunları yapan Almanlar Mesut'u yetiştirdi diye Mesut'a sövüyorsun, daha ülkenin bile en üst liginde 7 maça çıkmış, 1 senede yaptığı maçlarda neredeyse 40'dan fazla futbolcunun oynadığı milli takıma bile seçilmemiş bir futbolcudan medet umuyorsun. Bunlar günü kurtarır. Bugün Emenike bizi kurtardı diyelim; bu sistemsizlik, çarpıklık sürdüğü sürece sürekli yabancı mı devşireceğiz?

Düzenleme: Ayrıca Hangi takım kimi devşirirse devşirsin; bu, yapılanın doğru olduğunu göstermez.

deniz.91
12.Ekim.2010, 23:27
Ya beyler bobo diyosunuzda bu adam brezilyada oynamadı 1 kez

ThersoN
12.Ekim.2010, 23:30
aurelio milli takıma başladıgında şu an bobonun durumu gibi 5. senesini tamamlamasına az kalmıştı, yani şimdi bobo alınmak istense aurelio ile aynı durumda oluyor.. yani 1-2 sene türkiyede kalan bir isimle o konuda kıyaslanamaz.

fakat aurelio milli takıma alındığında 2006 yılıydı. tam bilmiyorum ama 28-29 yaşlarındaydı. zira emenike 23 yaşında 4 yıl daha kalmasını beklersek 27-28 yaşında vatandaşlık alabilecek.. ee nolucak eğer ihtiyac varsa 4 yıl daha beklenecek, ayrıca 28 yaşından sonra alınsa bile aurelio gibi en fazla 2-3 sene oynayabilecek..

ee şimdi ihtiyaç varsa 23 yaşındaki bir ismi 4-5 sene bekletmenin anlamı yok.. haa devşirme oyuncuya ben de sıcak bakmıyorum ama bu konu bizim dışımızda hiç bir ülkede tartışılmıyor oyuncu oynamak istiyorsa kesinlikle prosedür aşılıp denenmesi lazım hücum hattının durumu ortada, ben sürekli oynasın demiyorum denensin eğer tutarsa ne ala..

madalyonun öbür yanı bu konularda kuluplerin samimi olmadığını düşünüyorum mesela aurelio ve nobre meselelerinde fb ve bjk büyük rant sağladı; şimdi aynısını karabük de istiyor eğer gerçekleşirse 1-2 sene sonra türkiyenin büyük takımlarından aldıgı teklifler katlanacak.

ayrıca mevlüt ile emenikenin aynı tip oyuncu olduguna katılmıyorum, emenike fiziksel olarak daha güçlü ve yırtıcı bi oyuncu.

GodfatheR
12.Ekim.2010, 23:56
İlerde Emenike arkasında Cernat solda Alanzinho ohh ne güzel. Yabancılar karması mı Türk Milli takımımı belli değil. Emenike'yi biz yetiştirmiş olsak neyse ama gökten düşer gibi milli takıma girmesi bence hoş değil. Yenileceksek de bir yerlere geleceksek de kendi oyuncularımızla gelelim.

Since-1907
12.Ekim.2010, 23:59
Neden Türkiye'de biraz parlayan milli takım forması giymemiş yabancı futbolcular hemen Milli takıma alınmaya çalışılır anlamıyorum.

A.FaruK
13.Ekim.2010, 00:15
Benim şahsi kanaatim eğer devşirme olacaksa gerçekten bir önem sırsası belirlenmeli. Marco konusunu savununca zamanında Fenerde oynadı diye savunuluyo muamelesi yapmak hoş değil. Olası bi devşirme bence nokta atışı olmalı. O bölgede adamın olmaz o bölgede hazır topçun yoktur oynatırsın. Bir Emenikede oynar Boboda oynar Nobrede oynar ama bana kalırsa çokta öncelikli bir ihtiyacımız değil forvet. Yani bence elimizde bir Neill vardır oynatma imkanımız vardır o adam oynar çünkü bence o bölgede bi Servet bi Toromandan başka oynayacak stoperimiz yok o bölgede yada bir sol bek bulmuşsundur öncelikli bir bölge elindede hazır oynatabileceğin vatandaşlık hakkı kazanmıştır ordada o adam oynar bir Hakan'ın alternatifi yok o bölgede misal.

Yani sözün özü eğer gerçekten aciliyetli bir mevkiye hazır adam aranıyosa tamam ama yoksa şu an için bi Emenikeye ihtiyacımız yok her ne kadar kuvvetli mücadeleci bir adam olsada.

Sekopej
13.Ekim.2010, 02:57
Ben de Almanya ya da Fransa ile karşılaştırılmasını anlamıyorum. Fransa'da sömürgelerden gelenler zaten yabancı kontenjanından bile sayılmıyor, sömürgecilik bambaşka bir olay ki o sömürgelerden gelenler de futbol altyapı eğitimini Fransa'da alan isimler.

Keza Almanya'da da, onların sömürgeleri yok ama çok değişik memleketten vatandaşları barındıyorlar ülkelerinde. Ve üzerine düştükleri yabancılar genelde altyapılarında oynamış oyuncular, Alman vatandaşlığı olan oyuncular. O nedenle bu oyuncular milli takımda oynasın diye herhangi bir işlem yapmıyorlar, çağırıyorlar ve gelip oynuyor. Zaten kendilerinde oynasın oyuncular diye, bu tür çifte vatandaş olan oyuncuları, eğer diğer ülkeyi seçerlerse vatandaşlıktan çıkarmakla bile tehdit ediyorlar. Yani çoğu oyuncu zaten orada Alman vatandaşı.

Ülkemizde durum farklı, genç bir oyuncu getirirsin 15-16 yaşında, ya da ailesi buraya yerleşmiştir, ya da buradayken doğmuştur (Maxim Mutaf var mesela Fenerbahçe'de basketbolda, ailesi Türk olmayabilir ya da sonradan geçmiş olabilir ama o oyuncu Türk vatandaşlığına sahiptir, ileride Türk Milli Takımı için oynaması kimseyi rahatsız etmez) bu tür oyuncuların oynaması sıkıntı yaratmaz.

Diğer ülkelerde (gelişmiş ülkelerde yoksa aşağılara inildikçe günü kurtarmak için jet vatandaşlık yapılan ülkeler ve örnekler çoğaltılabilir) genelde durum böyle olduğu için, onların kökeni farklı olan oyuncuları oynatmasıyla bizimki aynı değil.

Nobre mesela Türk vatandaşlığına geçebilir miydi? Geçme sebebi, Bakanlar Kurulu kararıyla, Türkiye'nin tanıtımına fayda sağlamaktan. Herhangi bir Brezilya vatandaşı olsa, o Bakanlar Kurulu 10 günde imzaları toplayıp o kararı çıkarır mıydı?

Ülkemizde Türk vatandaşlığına geçme kuralları bellidir ama futbolda şöyle de bir sorun var, Türk vatandaşlığına geçse de birisi, liglerde Türk statüsünde oynaması için 5 sene daha beklemesi gerekiyor ki eğer ülkeye ilk geldiğinde bu başvuruyu yapmadıysa. Ama bu çarpıklık da anayasanın eşitlik ilkesini ihlal ettiği için, bu durumda birinin açacağı dava ile giderilir, vatandaşlık verildiyse, yerli statüsünde oynar.

Eğer oyuncu Türk vatandaşlığına hak kazanırsa, sonrası beni ilgilendirmez. Ben o oyuncuya sahip çıkarım, desteklerim. Bu hakkı alması, çıkar uğrunaysa rahatsızlık duyarım elbette ama oyuncuya o hak verildiyse de devlet tarafından, onun da artık senden benden bir farkı yoktur, aynı haklara sahibizdir.

Çözüm günü kurtarmak olmamalı ama ülkemizde geleceğe yönelik makro planlar hiç bir kurum ve kuruluşta yapılmadığı için, futbolda da bunu beklemek hayalcilik olur. O nedenle günü kurtarmaya devam.:)

bjk4ever
13.Ekim.2010, 11:08
Ben ifade edemedim sanırım. Asıl önemsediğim konu; şu an Emenike Türk vatandaşlığı için gerekli şartları sağladı mı? Sağlamadıysa milli takım için apar topar vatandaşlığa geçirilmemeli. Gerekli şartları sağlasaydı, vatandaşlık hakkı kazansaydı eğer, devşirme diye karşı çıkmayacağım ben. Türk vatandaşlığına geçmek isteyen sıradan, herhangi bir yabancı ile aynı şartları yerine getirmeli diyorum. Emir Preldzic gibi milli takımda oynasın diye 2 senede vatandaşlık kazanmasın. Benim karşı çıktığım bu. Cacau Alman vatandaşlığına geçmek için gerekli şartları sağlayıp, vatandaş olmuştur. Israrla belirteyim ki orada doğup, doğmaması da önemli değil. Senna da aynı şekilde, gerekli şartları sağlayıp geçmiştir İspanyol vatandaşlığına. Arteta da keza. Benim önemsediğim bir başka şey de; 1 senesini 1. Lig'de geçirmiş, henüz 2 aylık Süper Lig futbolcusunu henüz 2 senesini doldurmadığı ülkenin milli takımında oynasın diye vatandaşlığa geçirmek. Bu kadar çarpık bir sistem olabilir mi? İşin kolayına kaçıyoruz yine. Sen Batuhan Karadeniz'i kaybetmişsin, Sercan Yıldırım'ı kaybediyorsun, Muhammet Demir'in yetişmesi için şartları oluşturmamışsın, bunları yapan Almanlar Mesut'u yetiştirdi diye Mesut'a sövüyorsun, daha ülkenin bile en üst liginde 7 maça çıkmış, 1 senede yaptığı maçlarda neredeyse 40'dan fazla futbolcunun oynadığı milli takıma bile seçilmemiş bir futbolcudan medet umuyorsun. Bunlar günü kurtarır. Bugün Emenike bizi kurtardı diyelim; bu sistemsizlik, çarpıklık sürdüğü sürece sürekli yabancı mı devşireceğiz?

Düzenleme: Ayrıca Hangi takım kimi devşirirse devşirsin; bu, yapılanın doğru olduğunu göstermez.

O zaman sartlari degistirirsin, 5 seneyi 3 seneye indirirsin, hatta Nobre'deki gibi 'tanitim' kanunu cikartirsin tekrar, hicbir sorun olmaz. Simdi yillardir Turkiye'de oynayan Holosko, Alex, Yattara, Mondragon, Bobo'nun Turk statusunde olmamasi sana sacma gelmiyor mu? Wederson cok mu uzun sure kaldi Turkiye'de veya cok mu iyi oyuncuydu? Veya Nobre, Bebbe?

SAİT71
13.Ekim.2010, 11:23
Bence milli takımın eksik mevkilerinden stoper ve sol bek devşirilebilir. Böyle rezilce yenileceğimize 1-2 oyuncu ama yararlı olabilecek, kapasitesi olan (tabi bulabilirsen (?) ) oyuncuları vatandaşlığa almalıyız. Elvan, Bekele vs. yarışıp madalya kazanınca seviniyorsak bu oyuncularında oynamasında bana göre mahsur yok. Fransa'yı izlerken o kadar alakasız adam görüyorum fakat bunların kökeni acaba hangi ülke hepsi zenci diye bir düşünce geçmiyor aklımdan. Yada Fransa 98'e bakınca acaba Fransa Brezilyayı yenerken kaç tane devşirme oynattıda kupayı öyle aldı demiyorum. Bu konuda bu kadar hassas ve katı olmaya lüzum yok bence. Yeterki bu işi doğru yapabilelim..

di canio
13.Ekim.2010, 11:52
O zaman sartlari degistirirsin, 5 seneyi 3 seneye indirirsin, hatta Nobre'deki gibi 'tanitim' kanunu cikartirsin tekrar, hicbir sorun olmaz. Simdi yillardir Turkiye'de oynayan Holosko, Alex, Yattara, Mondragon, Bobo'nun Turk statusunde olmamasi sana sacma gelmiyor mu? Wederson cok mu uzun sure kaldi Turkiye'de veya cok mu iyi oyuncuydu? Veya Nobre, Bebbe?

Nobre, Wederson, Bebbe'nin vatandaşlığa geçiş şekli de yanlış bence. Ben olaya sadece sportif açıdan bakmıyorum. Mesleği ne olursa olsun, bir yabancının vatandaşlığa geçme şartı bellidir. Emenike, Nobre, Wederson, Bebbe bu şartları yerine getirdiler mi? Nobre'nin vatandaşlığı skandaldı zaten. O ayrı bir konu, burası yeri değil. Önemli olan yabancı oyuncu devşirmek için fikir önerileri değil, altyapı sistemleri için fikir üretmek.

KaRaBükLü KraL
13.Ekim.2010, 16:05
... Ve karşınızda Nijeryalı Emin

FANATİK aracılığıyla Galatasaray'da oynamaktan mutlu olacağını söyleyen Emenike, bir diğer hayalini açıkladı. “A Milli Takım forması giymeyi çok istiyorum” diyen yıldız oyuncu, Türk vatandaşlığına geçtiğinde de ismini Emin olarak değiştirecek...

(javascript:createURL(10);)

http://foto.fanatik.com.tr/news/423x238/2010/10/13/fft1mm1212352.jpg

Kardemir Karabükspor formasıyla Süper Lig’deki ilk sezonunda fırtınalar estiren Emmenuel Emenike, dün FANATİK aracılığıyla hedeflerini ve beklentilerini açıklamıştı. Adının sıkça anıldığı Galatasaray’da oynamaktan mutlu olacağını söyleyen 23 yaşındaki futbolcu, diğer bir hayalini de paylaştı. Ülkesi Nijerya’nın ulusal takımında forma giyme şansı bulamayan golcü oyuncu, A Milli Takım’da oynamanın arzusunu taşıyor. Ailevi problemleri nedeniyle morali bozuk bir şekilde sorularımıza cevap veren Emenike, kendisine hediye ettiğimiz Ay-Yıldızlı formayı üzerine geçirmesinin ardından çocuk gibi sevindi ve şu mesajı gönderdi:

Emenike’den federasyona...
“Ay-Yıldızlı formayı giymek benim için büyük onur olur. 2 yıldır Türkiye’deyim ve burayı çok seviyorum. A Milli Takım’da oynamayı da çok istiyorum. Takımın gol yollarındaki problemini de kesinlikle çözeceğime inanıyorum. Gücüm ve kalitemle Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için sadece benim isteğim yeterli olmuyor. Benim dışımda gelişen bazı şeyler var. Onların da yerine getirilmesi lazım. Yani teknik heyetin ve dolayısıyla Futbol Federasyonu’nun da bunu istemesi lazım.”

‘Kendime güveniyorum’
Kendisi için “Galatasaray’da oynayamaz” yorumlarına da tepki gösteren ve her fırsatta, “Bir gün oralarda nasıl oynayacağımı görecekler. Kendime güvenim sonsuz. Her takımda rahat rahat golümü atarım” sözlerini sarfeden Emenike, “Peki Türk vatandaşlığına geçince hangi ismi almak istersin?” sorusuna verdiği şu cevapla röportajı tamamladı: Açıkçası bunu siz sorana kadar pek düşünmedim, ancak ismimin Emin olmasını isterim.”

Alıntıdır:Fanatik.com.tr

Varonil
13.Ekim.2010, 17:40
Kesinlikle çok kaliteli bir futbolcu,kumaşı çok iyi.Milli Takıma çok yararlı olacağını düşünüyorum,fakat yine de önce altyapımızı ve alttan gelen gençlerimizi daha iyi yetiştirmemiz gerek bence.

bjk4ever
13.Ekim.2010, 20:29
Nobre, Wederson, Bebbe'nin vatandaşlığa geçiş şekli de yanlış bence. Ben olaya sadece sportif açıdan bakmıyorum. Mesleği ne olursa olsun, bir yabancının vatandaşlığa geçme şartı bellidir. Emenike, Nobre, Wederson, Bebbe bu şartları yerine getirdiler mi? Nobre'nin vatandaşlığı skandaldı zaten. O ayrı bir konu, burası yeri değil. Önemli olan yabancı oyuncu devşirmek için fikir önerileri değil, altyapı sistemleri için fikir üretmek.

Iyi de guzel kardesim altyapi altyapi diye sayiklamak kolay, bu kolay mi uretiliyor? Bir defa bizde basariya ac ve cahil bir toplum var, 2. ligin basarisizlik oldugu bir ulkeyiz. Yine yasi veya maliyeti ne olursa olsun sozde yildizlarin her zaman revacta oldugu ulkedeyiz. Yine para harcamadigin zaman berbat bir yonetim ilan edildigin bir ulkedeyiz biz. Ilk once bizdeki zihniyet degismeli, bunlar degismeli, yoksa altyapiyi kullanalim vs demek kolay, lafla olmuyor hersey maalesef. Ve bu kafa yapisi degisimi kolay kolay olmayacagi icin baska seylere gecmek lazim. Ayrica Turk takimlari ekonomik olarak her gecen gun daha guclu oluyor, altyapiya verilen onem gittikce azaliyor, bu trend'in devam edecegini dusunuyorum.

di canio
13.Ekim.2010, 22:57
Sıkışınca genç bir forvete şans vermeyi düşünmeden önce, yabancı bir oyuncuyu vatandaşlığa geçirmeyi düşünerek zaten bahsettiğimiz çarpıklığı, bahsettiğiniz zihniyeti devam ettirmiş oluyoruz. Ülkemizdeki zihniyetin değişiminin kolay olmayacağını biliyorum. Ama en azından bir yerden başlamak lazım. Hiddink defalarca vurguladı; ümit milli takımdaki oyuncular takımlarında oynamıyor diye. Hala yabancı sınırsız olsun diye uğraşanlar var. Ümit milli takımımızın forveti kim mesela? Kaç kişi bilir? Bu takım değil mi A takımı besleyecek olan? Ama bizler maçlarını izlemeyi geçtim; kadrosunda kimler var, kiminle ve ne zaman maçı var bunları bile göremiyoruz medyada.

Değişim kolay değil diye süregelen sisteme -daha doğrusu sistemsizliğe- devam edersek, bunun sonunu nasıl getireceğiz. Emenike 1 senede vatandaş yapılıp, milli takımda oynatılırsa; bunu altyapıdaki gençlere nasıl açıklarsınız? Onların milli takımda oynayabileceklerine nasıl ikna edersiniz? O özgüveni nasıl verebilirsiniz? Batuhan gibi medya gazıyla şımartılıp bitiriliyor oyuncular. Bu kadar kolay kaybetmek oyuncuları. Getirdikleri yabancı oyuncular için törenler düzenleyen yöneticiler, Batuhan için bir mentor ya da psikolog girişiminde bulunmuş mudur Beşiktaş yönetimi? Ne yapmıştır Emre'nin agresifliğinin önüne geçmek için Fenerbahçe yönetimi? Bir devrim gerekiyor Türk futbolunda. Bunu başlatması gereken federasyon, gereksiz işler peşinde.