Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 63 sonuç

Konu: Emenike Türk mü oluyor ?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Default Emenike Türk mü oluyor ?

Kardemir Karabükspor'un Nijeryalı golcü oyuncusu Emmanuel Emenike, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın formasını mı giyecek?

Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Nijeryalı forvet oyuncusu Emmanuel Emenike'nin Türkiye A Milli Futbol Takımı'na kazandırmak için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan'la görüştü.
    Tankut, Arıboğan ile yaptığı görüşmede, "Emenike'yi Türk Milli Takımı'nda oynatmak istiyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunur musunuz" dedi. Arıboğan'ın da konuyu enine boyuna araştıracaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
    Nijeryalı golcü Emenike ise, Türk Milli Takımı formasını giymeyi gönülden arzu ettiğini ve forvet ihtiyacını gücüyle, inancıyla karşılayabileceğini belirtti.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Aurelio bu konuda istisna olarak kalmalı. Aurelio'ya milli takım forması giydirildiği dönemde o mevkide büyük sıkıntı yaşıyorduk; dolayısıyla Aurelio kararı doğruydu. Ancak bakıldığında hücum hattımızda yeterli oyuncularımız var; Emenike'ye ihtiyaç yok.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Aynı tipte olan Mevlüt'ü kullanmıyoruz Emenike'yi mi kullanacağız? Bizde ki bu yabancı hastalığını hala anlamış değilim...
    I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ben Emenike'nin yararlı olacağına inanıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Aurelio bu konuda istisna olarak kalmalı. Aurelio'ya milli takım forması giydirildiği dönemde o mevkide büyük sıkıntı yaşıyorduk; dolayısıyla Aurelio kararı doğruydu. Ancak bakıldığında hücum hattımızda yeterli oyuncularımız var; Emenike'ye ihtiyaç yok.

Hocam bu nasil bir dusunce. Sikisinca olur da sikismayinca olmaz mi? Ya devsirmeye tamamen karsi olursun ya da kimsenin onunu tikamazsin. Ayrica nerede yeterli oyuncularimiz var? Kagit uzerinde evet ama pratikte buyuk sikinti yasiyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Hocam bu nasil bir dusunce. Sikisinca olur da sikismayinca olmaz mi? Ya devsirmeye tamamen karsi olursun ya da kimsenin onunu tikamazsin. Ayrica nerede yeterli oyuncularimiz var? Kagit uzerinde evet ama pratikte buyuk sikinti yasiyoruz.
    Tamamen karşı değilim, büyük ölçüde devşirme oyuncuya karşıyım. Ancak eğer Aurelio'nun alındığı dönemdeki kadar sıkışırsak da devşirme oyuncuya olumsuz bakmam, hatta olumlu bakarım. Aurelio'nun alındığı dönemde o mevkide Mehmet Topal haricinde oyuncumuz yoktu. Mehmet Topal da henüz Aurelio seviyesinde bir oyuncu değildi, yavaş yavaş ısınıyordu. Dolayısıyla o dönemde izlenen yol doğruydu. Şuan milli takımımızda forvet olarak Mevlüt, Semih, Halil, Sercan hatta Tuncay var. Ben hücum bölgemizi yeterli görüyorum.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Tamamen karşı değilim, büyük ölçüde devşirme oyuncuya karşıyım. Ancak eğer Aurelio'nun alındığı dönemdeki kadar sıkışırsak da devşirme oyuncuya olumsuz bakmam, hatta olumlu bakarım. Aurelio'nun alındığı dönemde o mevkide Mehmet Topal haricinde oyuncumuz yoktu. Mehmet Topal da henüz Aurelio seviyesinde bir oyuncu değildi, yavaş yavaş ısınıyordu. Dolayısıyla o dönemde izlenen yol doğruydu. Şuan milli takımımızda forvet olarak Mevlüt, Semih, Halil, Sercan hatta Tuncay var. Ben hücum bölgemizi yeterli görüyorum.
    Huseyin, Selcuk vs de oynayabilirdi. Saydigin oyuncularin Semih disinda milli takim performansi oldukca kotu, Tuncay zaten santrfor degil. Bence yabanci konusu prensiptir ve ona uymaliyiz. Ya bu ulkenin genclerine guvenecegiz, ya da isimize gelenleri (Bobo, Emenike vs.) alip oynatacagiz. Benim icin 1 yabanci veya 8 yabanci arasinda fark yok....

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Huseyin, Selcuk vs de oynayabilirdi. Saydigin oyuncularin Semih disinda milli takim performansi oldukca kotu, Tuncay zaten santrfor degil. Bence yabanci konusu prensiptir ve ona uymaliyiz. Ya bu ulkenin genclerine guvenecegiz, ya da isimize gelenleri (Bobo, Emenike vs.) alip oynatacagiz. Benim icin 1 yabanci veya 8 yabanci arasinda fark yok....
    Selçuk, Hüseyin kendi takımlarında bile en beğenilmeyen oyunculardandı. Aurelio-Hüseyin/Selçuk arasında uçurum vardı. Oysaki şuan Emenike-Semih/Mevlüt/Halil/Sercan arasında uçurum yok. Hatta bu saydığım oyuncular daha ağır basar. Bu konuda radikal olmanın lüzumu yok. Birgün yine bir mevkide 70 milyondan 1 tane X gibi oyuncu çıkaramıyoruz durumuna gelirsek; devşirme oyuncu güzel olur derim. Ancak bunun haricinde elimizde zaten o mevkide oynatabileceğimiz adamlar varken bir de Emenike'yi almak pek mantıklı gelmiyor. Bana göre 1 yabancı ile 8 yabancı arasında fark var. Milli takımımızda sadece Aurelio'nun oynaması bana hiç rahatsızlık vermez ancak Fransa gibi olsak aşırı rahatsız olurum.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Ben devşirme oyuncuya karşıyım. Vatandaşlığa geçmek için gerekli şartları tamamlar, vatandaşlık hakkı kazanır, sonra da milli takımda oynar. O ayrı konu ama sırf milli takımda oynasın diye apar topar vatandaşlık verilip, milli takımda oynatılması bana göre yanlış. 70 milyon iç nüfusu olan ülkemin futbol federasyonu hala yabancı oyunculara milli takım için vatandaşlık veriyor. Sezon başında sitesinde lisanslı futbolcu sayısını arttırdıkları için övünenlere yetersiz geldi sanırım ülke içindeki 4461'i profesyonel, 466 bin lisanslı futbolcu.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ben de ihtiyaç olması durumunda yabancı oyuncuların kullanılmasından yanayım.Emenike'ye ihtiyacımız yok bence.Bu yüzden gerek de yok milli takıma alınmasına.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

mehmet topal'ın giremeyip aurelio'nun girdiği kadroya mevlüt'ü semih'i almayıp emenike'yi alırız artık .. eren derdiyok da isviçre'de oynar

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Beğendiğim bir oyuncu yaşıda genç sanırım milli takıma faydası olabilir kanımca

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

İkinci lig topçusu, milli takımda işi olmaz bence.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Milli takıma faydası olabilecek bi oyuncu.Kendi oyuncularımızın bizi seçmediği bi devirdeyiz(bkz.Eren Derdiyok,Mesut Özil,G.İnler)Eğer yabancı ve faydalı bi oyuncu bizi seçmek istiyosa ne güzel bi durum.Kaç senedir Halil oynayamıyo artık bu milli takımda görmek istemiyoruz diyen çok arkadaş gördüm bu forumda(bende dahil).Kaç iyi forvetimiz varda Emenike gibi güçlü,hızlı ve bitirici bi adama gerek yok diyebiliyoruz.Bugün Almanya'da 23 kişilik bi kadroyu ele alırsak 11 tanesi devşirme,aynı şekilde Fransa'da örnek verilebilir.Yabancı hayranlığına çekiyosak bu konuyu biraz etrafımıza bakmalıyız.Almanya'da 80 milyon nüfus var ama milli takımın yarısı yabancı.Onlarda da mı yabancı hayranlığı var acaba

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Ben Emenike'nin oynamasına şu anlık karşıyım. Türkiye'de 5 yılını doldurur ardından da vatandaşlık şartlarını yerine getirsin. Sonra paşa paşa oynasın. Mesela tam bilmiyorum ama Bobo'nun 5 yıla yakın ülkemizde ikamet ediyor. Bobo şartları yerine getirdiği takdirde Türk vatandaşlığına geçip formamızı giyebilir. Emenike'de oynasın tabi ama ilk önce prosedürleri yerine getirsin. Bobo daha uygun şu anlık.

Mesela Almanya örneğine bakın oradaki oyuncular Almanya doğumlu Cacau hariç galiba. O da 12 yıldır Almanya'da ikamet ediyor. İlk Milli Maçına ise vatandaşlığa geçmesi gerektiği yıl sayısı dolduktan sonra oynadı.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

@KaRaBüKLü KraL

Almanya'nın 80 Milyon nüfusu var ve yarısı devşirme diyorsun fakat zaten o oyuncular Almanya'yı seçmemeleri büyük terbiyesizlik olurdu. Almanya alt yapılarında yıllarca üst düzey eğitim al, Dünya piyasasına çıkarsın seni üstüne de buraya gelmende o kadar büyük bir paya sahip olsun Almanya milli Takımını vicdanından dolayı seçersin.

O yabancı dediğin oyuncuların çoğu Almanya doğumlu. Belirttiğiniz Emenike Türk doğumlu değil, Aurelio değil.

Mesela ben Emenike oynamasın demiyorum. Vatandaşlık şartlarının hepsini bir bir yerine getirsin. 5 yıl ülkede ikamet etsin üstüne İstiklal Marşı'nı ezberlesin diğer küçük prosedürleride yerine getirsin paşa paşa oynasın. Ama böyle olmaz ki.

Bobo bu sezon sonunda 5. yılını dolduracak Türkiye'de. Geçsin vatandaşlığa oynasın o na birşey demem ama Emenike olmamalı.

17. Default

Quote Originally Posted by Homer J.S View Post
    İkinci lig topçusu, milli takımda işi olmaz bence.
    Emenike mi ikinci lig topçusu ? Bu seneki maçlarını izlemediniz hiç herhalde . Adam bence şu an Türkiye'nin en iyi santraforlarından biri . Milli Takım'a alınmaz o ayrı konu .

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    @KaRaBüKLü KraL

Almanya'nın 80 Milyon nüfusu var ve yarısı devşirme diyorsun fakat zaten o oyuncular Almanya'yı seçmemeleri büyük terbiyesizlik olurdu. Almanya alt yapılarında yıllarca üst düzey eğitim al, Dünya piyasasına çıkarsın seni üstüne de buraya gelmende o kadar büyük bir paya sahip olsun Almanya milli Takımını vicdanından dolayı seçersin.

O yabancı dediğin oyuncuların çoğu Almanya doğumlu. Belirttiğiniz Emenike Türk doğumlu değil, Aurelio değil.

Mesela ben Emenike oynamasın demiyorum. Vatandaşlık şartlarının hepsini bir bir yerine getirsin. 5 yıl ülkede ikamet etsin üstüne İstiklal Marşı'nı ezberlesin diğer küçük prosedürleride yerine getirsin paşa paşa oynasın. Ama böyle olmaz ki.

Bobo bu sezon sonunda 5. yılını dolduracak Türkiye'de. Geçsin vatandaşlığa oynasın o na birşey demem ama Emenike olmamalı.
    Neden terbiyesizlik Hamit,Halil ya da Sinan Bolat Türk milli takımını seçtiği için mi terbiyesizlik yapmış oluyo.Orda yetişebilir ama kültürüne özüne sadık kalan biri her türlü kendi milli takımını seçer.Almanya doğumlu olması kültürüne bağlı biri için bişey değiştirmez.Hem Aurelio milli takımımızı seçti Türkiye doğumlu da değil ama sesi çıkmıyo kimseninEmenike'nin 5 seneyi doldurması işi bana mantıksız geldi şöyleki ihtiyaç varken bırak 5 seneyi 5 dakika beklenmez

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Apar topar Türk olmasına ben de karşıyım, zaten milli takımın forvet ihtiyacı olsaydı bile Bobo Türk olurdu(zaten Ocak'ta 5. senesini dolduruyor).

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Ben şu sonradan o ülkeye bu ülkeye geçme olayını çok saçma buluyorum . Adı üstünde Milli takım . Senin ülkene mensup güzel adamın varsa oynatırsın , yoksa en iyisini oynatırsın . ne bu transfer yapar gibi o Türk olsun bu Alman olsun . Ben futbolcuların doğduğu ülke ve anne babasının doğduğu yer hariç diğer milli takımlarda oynamasına karşıyım .

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence Emenike bir kere fizik olarak bizim saydığımız forvet hattındaki adamları ikiye katlar. Çok güçlü bir oyuncu. Sırf bu artı yönü bile bence milli takım için yeter. Ben forvetlerimizi yeterli bulmuyorum. Mevlüt PSG'de süper ama henüz milli takımda birşey yapamadı. En gelecek vadeden oyuncu olarak o var bir tane.

Bende devşirmeyi sevmiyorum, istemiyorum ama alt yapıdan da birşey olacağını sanmıyorum. Keşke Okanları, Mesutları çıkarsak parlatsak taşsa oyuncular sığmasada başka ülkeleri tercih etseler Türk milli takımında yer olmadığı için ama çok hayal buda..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yetiştiremiyorsak, bu işi beceremiyorsak ve MiLLi takımımız zarar görüyorsa bence oynamasında sakınca yok. Hatta Bobo da oynarsa çok mutLu oLurum. Artık ben kadroda kendi takımLarında oynamayan Nihat, Tuncay ve Semih gibi adamLarı görmek istemiyorum. SürekLi oynayan bir oyuncu iLe arada bir oynayan oyuncu arasında dağLar kadar fark var. Bunu amatör hocaLar biLiyor. Koskoca MiLLi takım seviyesinde ki hocaLarında biLmesi gerekiyor. MevLüt dışında oynayacak adam gibi santraforumuz yok. Sercan ve HaLiL bize Avrupa kupası kazandıracak veya Avrupa ve Dünya şampiyonaLarına taşıyacak forvetLer oLamaz. Emenike ve Bobo da bize Avrupa kupası ve Dünya kupası kazandırmaz ama en azından o turnuvaLarda yer aLmamızı sağLar.

İki yoL var. Ya İspanya gibi müthiş aLtyapıLar kurup, harika oyuncuLar çıkaracaksın.
    Ya da ALmanLar gibi devşirme adamLar iLe oynayacaksın.

Bu ikisinden birisini yapmadığımız sürece sıradan bir üLke miLLi takımı oLacağız. 10 yıLda bir turnuvaLara katıLır, takıLırız. Başka yoL yok.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Türk olsa bile oynatılacağını düşünmüyorum...

Türkler oynasın. Elenirsek elenelim, yenilirsek yenilelim.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Quote Originally Posted by Hugo View Post
    Türkler oynasın. Elenirsek elenelim, yenilirsek yenilelim.
    Tam bunu yazmaya gelmiştim son olarak . 5 devşirmeyle Dünya Kupası alacaksak almayalım .

Nesil
    2006
    Yer
    İzmirli / Kocaeli Üni.

Emenikeyle aynı tarzda oynayan ondan daha tecrübeli daha kariyerli Mevlüt bu takımda oynamıyorken Emenikeyi boşuna Türk yapmaya gerek yok.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Yeterli forvet hattini gorduk iste, Azerbaycan'a bile gol atamiyorlar. Semih kendi takiminda oynayamiyor, Halil vasat oyuncu, Mevlut performansini milli takima yansitamiyor, Sercan santrfor degil, Nihat olmus aglayani yok. Bir Emenike veya Bobo kesinlikle oynardi ve katki da yapardi.

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

Emenike kullanılmalı bence. Gayet iyi olur bizim için. Mevlüt'ü de kullansalar fena olmaz tabi. Ama geri kalan forvetlerimiz kötü.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Yeterli forvet hattini gorduk iste, Azerbaycan'a bile gol atamiyorlar. Semih kendi takiminda oynayamiyor, Halil vasat oyuncu, Mevlut performansini milli takima yansitamiyor, Sercan santrfor degil, Nihat olmus aglayani yok. Bir Emenike veya Bobo kesinlikle oynardi ve katki da yapardi.
    Bunu yazacaktım resmen içimi okumuşsun

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by KaRaBükLü KraL View Post
    Bunu yazacaktım resmen içimi okumuşsun

Hocam yazmaya degmez aslinda, millet at gozluklerini takmis. Bir oyuncu Anadolu takiminda istedigi kadar iyi oynasin, kucuk takimin buyuk topcusudur, asla buyuk takim oyuncusu olamaz, bu Emenike icin de V.Sen icin de Sercan icin de gecerli. Ama buyuk takima giderse hemen super oyuncu ve ister oynasin ister oynamasin hemen milli takima alinir (Ozer, Nihat, Selcuk vs).
    3 buyukler disinda baska takimlarin da oldugunu, onlarin da iyi futbolculara sahip oldugunu, hatta gecen sene sampiyon olan ve Turkiye kupasini kazanan takimin Istanbul'dan cikmadigini Oguz Cetin efendiye birinin hatirlatmasi lazim.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri