PDA

View Full Version : Almanya U17'de Türk fırtınası



TR.CaPTaiN
19.Ekim.2010, 01:54
Almanya U17 Futbol Milli Takımı,'nın Bosna Hersek'i 6-1 mağlup ettiği karşılaşamada golleri atan futbolcuların hepsi Türk'tü.

Bu yetenekleri kaptırdık! Almanya U17 Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası 1. Eleme grup maçlarının ikincisinde de gol yağdırdı.: 6-1.

Bosna Hersek karşısında Almanya gençlerinin golleri Türk gençleri Samet Yeşil[2], Emre Can[2], Levent Ayçiçek'ten geldi. Bir golde Can'ın vuruşunda rakibe çarpıp filelerle buluştu.

Almanya 17 Yaş genç milli takımı kadrosundaki 8 Türk futbolcusuyla zaferden zafere koşuyor. Almanya U17 milli takımı Avrupa Şampiyonası 1. Eleme grup maçlarının ikincisinde de rakibi Bosna Hersek'e gol yağdırdı.: 6-1. Almanya gençlerinin gollerini Türk gençleri Samet Yeşil[2], Emre Can, Levent Ayçiçek'ten geldi. Bir golde Emre Can'ın vuruşunda rakibe çarpıp filelerle buluştu. Bayern Münih forması giyen Emre Can ayrıca bir penaltı kaçırdı.

YARIM DÜZİNE GOL YAĞDI

Estonya'nın ev sahipliğinde yapılan grup eleme turunda ilk maçında Estonya'yı 5-0'la geçen Almanya U17, Bosna-Hersek karşısında da Türk gençlerinin golleriyle farka gitti. 8. dakikada Leverkusenli Samet Çiçek'in golüyle gol perdesini aralayan Almanya U17, 11. dakikada rakibin penaltı golünü kalesinde gördü.: 1-1. 25. dakikada Bremenli Levent Ayçiçek takımını 2-1 öne geçirdi. 27. dakikada bir penaltı kaçıran Emre Can bir dakika sonra farkı ikiye çıkarttı. Emre Can'ın 34. dakikada kaleye gönderdiği sert şutta rakip oyuncuya çarpıp filelerle buluştu.: 4-1. İkinci yarıda üstün futbolunu sürdüren Almanya gençleri 60. dakikada Emre Can ve 80. dakikada Samet Yeşil ile yarım düzineyi tamamladı: 6-1.

TAKIM KEYİF VERİYOR

Son maçını 20 Ekim Çarşamba günü Kuusalu'da Avusturya ile yapacak olan Almanya U17 Genç Milli takımı elit tura yükselmeyi garantiledi.

Karşılaşmada Türk gençlerinin oyunundan çok memnun olduğunu söyleyen takımın teknik direktörü eski Borussia Dortmundlu milli futbolcu Steffen Freund "Bu takımı izlemek keyif veriyor" dedi. Almanya U17 Genç Milli takımında Leverkusen'den Samet Yeşil, Schalke'li Kaan Ayhan ve Koray Kaçioğlu, Bremenli Levent Ayçiçek, Bayernli Emre Can, Stuttgartlı Robin Yalçın, Dortmundlu Koray Günter forma giyerken Leverkusen'den Okan Aydın ise bu maçta dinlendirildi.

Sporx

Aşk-ı Şehir
19.Ekim.2010, 02:06
Bizde onların başarılarıyla övünüyoruz. Yazık bizim halimize. Guadolop adalarına döndük. Fransa'da oynayan oyuncularımızın başarılarına seviniyoruz sanki...

SAİT71
19.Ekim.2010, 11:20
Bu adamların yaptığını bizim genç millilerde yapıyor. Ama bu adamlar farklı olacak çünkü Alman disipliniyle eğitim alacaklar ve belkide ilerde hiç olmayan birşey olacak. Türk yetenekleri taktik bilgisiyle birleşince Brezilya gibi bir takım olacak Almanya. Bizde ise tam tersi oluyor. Bunun gibi yetenekli gençlerimiz alt milli takımlarda yeniyorlar ama taktik kısmına gelince geriye doğru sayıyorlar. Yani bu adamları alsak bile ileride sıradan oyuncu olurlar. İş eğitimi vermekte.. İşin sırrı o oyuncularda değil Almanlarda. Onları kapsak bile sürekli yeni oyuncular yetiştirecekler ve onları kaptırdık diyeceğiz. Sürekli oyuncu çıkaracaklar ve bizde kapmak için çabalayacağız.

RasAnt
19.Ekim.2010, 17:57
Altyapısında oynarlar A milli takımada Türkiye çağırır gelirler bu kadar basit :D