PDA

View Full Version : Fenerbahçe - Bucaspor [13.Hafta]

Homer J.S
18.Kasım.2010, 11:49
http://img337.imageshack.us/img337/4632/fbbuca.png

Varonil
18.Kasım.2010, 11:57
Yeni bir çıkış maçı olacağını düşünüyorum bu maçın.İlk yarıda kalan 5 maçın 5'ini de kazanmamız gerekiyor mutlaka.

Kazım,Cristian gibi son haftanın faydasız isimleri bu hafta yedeğe çekilecekler.Niang da ilk 11'e dönüyor.

Şöyle bir ilk 11 izlemek istiyorum bu maçta.

Volkan Demirel

Okan-Bekir-Yobo-Caner

Gökhan Gönül-Mehmet Topuz-Gökay-Stoch(Dia)

Alex

Niang

Since-1907
18.Kasım.2010, 12:38
Yukarıda yazılan kadroda sağ açıkta Dia bekte Gökhan Gönül oynaması şartıyla katılıyorum.5 te 5 şart zirveye ortak olmak için.Fakat bunu başarmak zor gibi bu istikrarsız futbolla.Umarım tekrar çıkışa geçeceğimiz maç olur.

Cengo
18.Kasım.2010, 13:30
Yukarıda yazılan kadroda sağ açıkta Dia bekte Gökhan Gönül oynaması şartıyla katılıyorum.5 te 5 şart zirveye ortak olmak için.Fakat bunu başarmak zor gibi bu istikrarsız futbolla.Umarım tekrar çıkışa geçeceğimiz maç olur.

Zaten muhtemel kadro şöyle olacak:

-------------------- Volkan --------------------

Gökhan ---- Bekir ----- Yobo ----- Caner

Dia ------- Cristian ----- Topuz ---- Stoch

---------------------- Alex ----------------------

--------------------- Niang ---------------------

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Kasım.2010, 13:41
Fenerbahçe bu maçı çok rahat şekilde kazanacaktır. Bucaspor formsuz takım...

nessus
18.Kasım.2010, 15:12
ulan yine mi pazartesi!

Deus Dominus
18.Kasım.2010, 15:14
4-5 farklı büyük bir galibiyet alabilir Fenerbahçe. Hızlı hücum oyuncularını durdurabileceğini hiç sanmıyorum Bucaspor'un.

BeeTLeJuiCe
18.Kasım.2010, 15:43
Cristian bu maçta oynamayacak büyük ihtimalle. Gökay yada gökhan ortasahada oynar. bektede ona göre Okan forma giyebilir.

Suicider
18.Kasım.2010, 16:21
Iddaa deyimiyle mac handikapli 1 olur

K1nq35
18.Kasım.2010, 16:45
Her türlü fener kazanır :D

yaman76hakanFB
18.Kasım.2010, 23:22
İlk devreyi 1-0 önde kapatırız. Devre arası futbolcular soyunma odasından "bende özledim bende/ topa koşmak isterim/ derman yok dizlerimde" havasında gelir. İkinci yarıyla beraber Buca bastırır, özellikle 45 ile 60. dakikalarda tek kale oynar ve 1-1 yapar. 1-1'den sonra gol bulmak için ileri çıktığımız dakika -75 ile 80 arasında- ikinciyi de yeriz ve maç 2-1 mağlubiyetimizle sonuçlanır. (O soyunma odasında neler konuşuluyor, n'oluyor bilmiyorum ama futbolcular elden ayaktan çekilmiş vaziyette çıkıyorlar oradan... Belki devre arasını dışarıda, çimlerin üzerinde piknik yaparak geçirirsek kazanabiliriz. Yoksa zor... Bakmayın, yılların el alışkanlığı ile Fenerbahçe kazanır diye verdim oyumu...:))

Bu yazdıklarım Paok maçından Gaziantep maçına kadar birçok karşılaşmada 1-0 öne geçtikten sonra oyunun ilerleyen bölümlerinde rakibe teslim olunmasına yönelik bir ironidir. Yoksa farklı kazanılacak bir maç olarak görüyorum.

Lim10
19.Kasım.2010, 04:04
Sezonun en farklı galibiyeti gelebilir.

Zekirdek
19.Kasım.2010, 09:21
En az iki farklı kazanacağım ama kalemizde golde göreceğiz. 3-1, 4-1 gibi bir skor bekliyorum. Kara Boğa ve üç bacaklı sahaya dönmeleri insanda galibiyet umudunun olmasında etkileri oluyor.

A.FaruK
19.Kasım.2010, 13:55
Artık kazansak iyi olur bi seri yakalamamız şart oldu yoksa bu sene Trabzonu yetişemeyiz :)

Varonil
21.Kasım.2010, 08:24
Sanırım bu maçta tribünlerin Barış Kuyucu'ya tepkisi olacak,özür de dilemişti gerçi ama özür yetmiyor bazı şeyler için.Umarım aşırıya kaçmadan,yerinde güzel bir tepki gösterir taraftarlarımız bu adama.

Varonil
21.Kasım.2010, 19:53
Bugün gazetede Aykut Kocaman'ın sağ bekte Okan Alkan'ı oynatacağını,formsuz Cristian Baroni yerine o bölgeye Gökhan Gönül'ü çekeceğini okudum.Ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle bir hamle olursa Gg'ün orada nasıl oynayacağını merak ediyorum,elbette sırıtmayacaktır gerçi ama Cristian'dan iyi oynar orası kesin.

MeMo
21.Kasım.2010, 20:41
İçeride ligin kötü takımlarını yeniyoruz.Bizim için rahat maç olur farklı kazanırız ama sonrası önemli olan...

barahir
21.Kasım.2010, 21:05
İçerde kazanma adetimize devam ederiz inş.

Universal
21.Kasım.2010, 21:08
Fenerbahçe'nin ezip geçeceğini düşünüyorum. Aykut Hoca ve takım güven tazeliyecektir.

Deus Dominus
21.Kasım.2010, 21:30
Kayseri ve Trabzon puan kaybetti daha da önem kazandı Fenerbahçe için bu karşılaşma. Eze eze kazanırlar :)

M.O.S.H
22.Kasım.2010, 17:19
Buca kötü durumda rahat almamız gereken bir maç olarak görüyorum Canerle Cristian'ı 11 de görmek istemiyorum Santos'ada devre arasına kadar şans verilmeli bu maçtada yedek oturtulcaksa devre arasında satılsın zaten.

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 18:25
Fenerbahçe'nin ezip geçeceğini düşünüyorum. Aykut Hoca ve takım güven tazeliyecektir.

Asıl güven tazelenecek maç haftaya oynanacak İ.B.Ş.Belediye maçı... Evet, bugün kazanamazsak, o maçında bir anlamı kalmayacak. Ama bugün kazanmak güven tazelemeye yetmeyecek. Asıl sınav Cumartesi...

barahir
22.Kasım.2010, 19:25
En az iki farklı kazanacağım ama kalemizde golde göreceğiz. 3-1, 4-1 gibi bir skor bekliyorum. Kara Boğa ve üç bacaklı sahaya dönmeleri insanda galibiyet umudunun olmasında etkileri oluyor.

O nasıl tabir öyle :)

TR.CaPTaiN
22.Kasım.2010, 19:41
Ntvspor'un verdiği ilk 11 şöyle;

http://www.footballuser.com/Formations/2010/11/37885_Fenerbahce_SK.jpg (http://www.footballuser.com/37885/Fenerbahce_SK)

BleedingMoon
22.Kasım.2010, 19:50
gökay-chrtistian... bari mehmet geçse ortaya yahu.

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 20:01
Aykut hocanın başı yanarsa bu Christian sevdası yüzünden yanacak. Olan Christian'a değil, kendisine olacak. Yazık olacak.

nerazzuri
22.Kasım.2010, 20:08
christian değil yahu, cristian. :)

vego
22.Kasım.2010, 20:12
Fenerbahçe golü erken bulursa farka gidebilir.Maçın mutlak favorisi Fenerbahçe'dir.

BeeTLeJuiCe
22.Kasım.2010, 20:27
Gökay-Topuz ortasahası defansif yönden zayıf kalırdı. Cristiandan başka tercih yapamazdı orada zaten. Yada Okanı bekte oynatıp Gökhan-Mehmet düşünebilirdi.

Santos milli takımda iyi oynamış bakalım bizde gene yoklarımı oynayacak.

Zekirdek
22.Kasım.2010, 20:36
Fenerbahçe 1-0 Bucaspor Gol 1' Alex.

Varonil
22.Kasım.2010, 20:37
ve 3000.ci gol Alex de Souza'dan :)

Zekirdek
22.Kasım.2010, 20:49
Fenerbahçe 2-0 Bucaspor Gol 13' Alex Adamımsın Alex. Alex'i son yıllarda böyle formda görmemiştik sanırım.

BleedingMoon
22.Kasım.2010, 20:57
aman be andre santos...

Zekirdek
22.Kasım.2010, 20:59
Durdulamaz atak Fenerbahçe.

Fenerbahçe 3-0 Bursaspor Gol 24' Alex De Souza

Night_Mare17
22.Kasım.2010, 20:59
Ne yapıyorsun Alex :n:

Deus Dominus
22.Kasım.2010, 21:00
Alex : 3-0 : Bucaspor :D

Varonil
22.Kasım.2010, 21:03
Gökay'ın ortasahadaki presi ve mücadelesi takdire değer,Gökhan Gönül şu dakikaya kadar bir sağ açık gibi oynuyor.Bucaspor atağa çıktıktan sonra geriye çok geç dönüyor.Fenerbahçe de hızlı çıktığı için her atağı tehlikeli oluyor.

Daha gol buluruz bu maçta.1-2 tane de Niang atsa da krallığına geri dönse diyorum :)

MeMo
22.Kasım.2010, 21:11
Gökay'ın ortasahadaki presi ve mücadelesi takdire değer,Gökhan Gönül şu dakikaya kadar bir sağ açık gibi oynuyor.Bucaspor atağa çıktıktan sonra geriye çok geç dönüyor.Fenerbahçe de hızlı çıktığı için her atağı tehlikeli oluyor.

Daha gol buluruz bu maçta.1-2 tane de Niang atsa da krallığına geri dönse diyorum :)

Alex böyle giderse zor görür Niang gol krallığını :D

Zekirdek
22.Kasım.2010, 21:11
@Varonil Niang bir gol atarsa gol sıralamasında 2.liğe yükselecek. Alex şu anda kral. Niang Bobo'yu asist fazlasıyla geçer.

Night_Mare17
22.Kasım.2010, 21:13
Emenike Alex eşit durumda şu an.

Zekirdek
22.Kasım.2010, 21:15
Emenike Alex eşit durumda şu an.

Alex 9 yaptı diye biliyorum. Emenike 8 değil mi?

Night_Mare17
22.Kasım.2010, 21:17
Emenike 8 di Alex'i yanlış söyledim pardon :)

KanaKe
22.Kasım.2010, 21:18
Buca'nin kalecisi cok kötü nerede duracagini hic bilmiyor tarihi fark olabilir.

titates1
22.Kasım.2010, 21:26
Gökhan Bale'e selam çaktı =)

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 21:27
3-0 güzel, hoşta... Demesem çatlarım: Niang'ı besleme konusunda çok cimriyiz. Bir defa bile adamı kaçırmayı düşünmedik. Semih'e atılan pasların yarısını alsa skor çok farklı olurdu.

Birde, ilk yarının son pozisyonunda gördük: Biz skoru tutmaya çalışırsak yeriz. Ya dördü bulmaya çalışacağız, yahut oyunu tutmaya kalkarsak bir veya iki gol yiyeceğiz.

izmer96
22.Kasım.2010, 21:29
Gokhan Gonul + Alex 3 - Bucaspor 0 :P

di canio
22.Kasım.2010, 21:41
Maça golle başlamamız çok büyük bir artı oldu. Aykut Kocaman'la Fenerbahçe'de değişim yaşanıyor diyorum sürekli. Maç içinde Lig Tv'nin verdiği bir istatik (güvenilirliği tartışılabilir); 20. dk'da İsabetli pas sayılarında Fenerbahçe'nin 135'e 34 üstünlüğü var Bucaspor'a karşı. Bucaspor'un kalite olarak denk olmaması bu farkta etkili muhakkak. Ancak 20 dakikaya 135 tane isabetli pas sığdırmak önemli diye düşünüyorum. Çoğunuz da dikkat etmişsinizdir, gözle görülür bir şekilde olumlu tek ve hızlı paslar yapıyor Fenerbahçe.

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 21:44
Bizim takıma soyunma odasında yine birşeyler olmuş. Oradan daha bir kerecik bile iyi döndüklerini görsem, sevinçten dişimi kıracağım.

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 22:00
Biz skoru tutmaya çalışırsak yeriz. Ya dördü bulmaya çalışacağız, yahut oyunu tutmaya kalkarsak bir veya iki gol yiyeceğiz.

Diyorum, diyorum da dinleyen kim? Şöyle ağız tadıyla bir maç izlettirmezler ki... Yemeseler çatlarlar.

Neron_FB
22.Kasım.2010, 22:08
Buca sertlığe basladı umarım sakatlık olmaz takımda. Dıa da gırdı bı asıst beklıyorum ondan !

Rsa
22.Kasım.2010, 22:14
Niang'dan muhteşem bir gol.

Zekirdek
22.Kasım.2010, 22:14
Babadou Golüyle döndü. Fenerbahçe 4-1 Bucaspor Gol 80' Babadou Niang.

Deus Dominus
22.Kasım.2010, 22:16
Niang deli gol attı :D
Yalnız anlamıyorum bu oyuncuların gol sevinçlerini :D yazık değil mi? golü atan oyuncunun kafasına çatır çutur vuruyorlar :D

Fearless Coward
22.Kasım.2010, 22:22
5-2 oldu :D Fener çoştu +7 oynayan varsa iddaa'da ne para kazanmıştır kim bilir :D

BleedingMoon
22.Kasım.2010, 22:28
hücum hattımız her ne kadar korku salsa da defansımız (sol bek) güven vermiyor.

Deus Dominus
22.Kasım.2010, 22:30
Manucho ne vurdumduymaz adam :) uyuşukluğuna gol kaçırdı son dakikalarda :)

vallahi Alex gibi bir oyuncuyu Türkiye'de izleyebildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Hagi 1, Alex 2. Daha nicelerini görmek nasip olur inşallah.

barahir
22.Kasım.2010, 22:33
takım savunmamız çok kötü, Bilhassa da santos...

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 22:36
Şu Niang ekmeğini taştan çıkartıyor. Takım hücuma çıktığında öncelikli opsiyon olarak onu aramaya bir alışsa, gol rekorlarını alt üst edecek. Geçtiğimiz haftalarda Semih'e indirilen topların yarısını indirmediler adama...

Andre Santos "oynasam mı, oynamasam mı" havasında ve kafası karışık sanki... Çok kötüydü... Stoch maçın başlarında iyiydi ama çok tercih hataları yapıyor. Özellikle yoruldukça... Christian yine etliye sütlüye karışmaz vaziyetteydi. Alex, attığı üç golü bir yana koyuyorum, oyun genelinde, mesela geçen haftaki Antep maçındaki kadar etkili değildi. Fakat harika goller attı.

Verilmeyen penaltılar var. Maçın skoru önemli değil... Böyle saçmalık olmaz. Kural neyse odur.

Çok önemli üç puan... Haftaya sezonun en kritik maçına çıkacağız. "Bu yarışta var mıyız, yok muyuz" maçı...

Suicider
22.Kasım.2010, 22:38
Fenerin bu kadar gol atmasi beklenen bir sonuctu ama 2 gol yiyebilecegini düsünmemistim savunmada daha dikkatli olmalari lazim cünkü buca nin bu maca kadar toplamda sadece 5 golü vardi..

TR.CaPTaiN
22.Kasım.2010, 22:48
Genel sıkıntı yine kendini gösterdi. 24. dakikada 3-0 öne geçtiğimiz maçı sağa-sola-geriye paslarla bitirmeye çalışıyoruz. Oyuncular aynı tempoda devam etse maç rahat 7-8'e gider. Ancak Fenerbahçe için maçın kolaylaşması gerekirken gol yiyoruz, pozisyon veriyoruz, maçı sıkıcı hale getiriyoruz vs.

Fenerbahçe iyi oynadı, müthiş goller attı ama böyle olmaz. 12 maçta 5 gol atmış son 7 haftada 1 gol atmış Bucaspor'dan bu akşam 2 gol yedik 2-3 tane de net pozisyon verdik. Santos Kazım'la takıla takıla Kazım'ın sol bek versiyonu olmuş. Çalışsa yapar ama çalışmayan öğrencinin futbolcu versiyonu gibi. Tribünler bu skora rağmen Santos'u nerdeyse protesto ediyordu. Ufak tefek çatlak ses geldi ancak eğer skor kötü olsaydı Santos ıslık yağmuruna tutulurdu. Arjantin'e karşı Real Madrid seviyesinde oyuncu gibi oyna ama Fenerbahçe formasını giyince maç bitse de gitsek havasına gir. Ayıptır.

Alex her zamanki gibi yine maça damgasını vurdu. 3000. golü de atarak Fenerbahçe tarihine ismini çift kat attırdı. Fazla spekülasyona yer vermeden sözleşmesi 2 senelik uzatılmalı.

Gökay'ın çalışkanlığı sevindirici. Isındıkça daha da iyi olacaktır.

Rakiplerin puan kaybettiği haftada 3 puan güzel oldu; tebrikler takımımıza.

Sekopej
22.Kasım.2010, 22:53
3000. golün herhalde Alex'e yakışacağını düşünenlerin sayısı hayli fazlaydı, 15-20 sene sonra 4000. gole gelindiğinde şimdi Uche'yi andığımız gibi Alex'i anıyor olacağız. Teşekkürler Alex.

İlk devre doğru yerlerde topla buluştu ve 3 golü attı, maçı bitirdi. 2. devre çıktığı anda girdiği son pozisyon harici pek ortada görünmedi ama bu sezonki iştahı önceki sezonlarda yoktu, bu sene farklı oynuyor Alex, krallıkta ben de varım dedi Niang'a.:p

Aykut Kocaman'ı Semih'i sokarken Niang'ı çıkarmadığı için tebrik etmek gerekir. Niang'ın 2. forvet olarak da oynayabilme becerisi ile Semih ile iyi anlaştılar ve 2 gol geldi. Semih bu takım için önemli, sorun çıkarmayacaksa çok iyi bir yedek olarak yıllarca bu takımda kalmalı, neden yedeğim diye gocunmadan.

Niang'ın attığı golü gördükten sonra uzak köşeye vurursam gol olur diye düşündü sanırım ve Niang gibi vurdu topa, golü attı. Niang çıkarken yerine Selçuk yerine Gökhan'ın girmesi de hoşuma gitti, skoru korumaya yönelik değişiklikler olmamalı artık çok kritik maçlar haricinde.

İlk devre Gökhan mükemmeldi, Mehmet ile çok iyi anlaştılar, Mehmet nasıl geliştirir kendini bu konuda bilmiyorum ama defansın arkasına sarkan oyunculara dikine pas atması gerekiyor, bunu denemeli en azından.

Santos'u lakayıtlığından dolayı beğenmiyorum, Brezilya milli takımında Arjantin'e karşı 90 dakika oynayan adam böyle olmamalı. Cristian'da da pek fark yoktu, etliye sütlüye karışmıyor pek, genç Gökay'ın top stoperlerdeyken boş alana kaçıp top istemesini görüp, Cristian'ın toptan kaçmasını görünce dayanamıyorum, kuduruyorum.

Gökay'ı da tebrik etmek gerekir, kendini geliştirmeyi sürdürürse Emre'nin yedeği olabilir, Emre oyundan alınacağı anda akla gelen ilk isim olur, en çok koşanlardandı ki genç oyuncu olarak bunu yapması gerekiyordu elbette.

Gol atma konusunda sıkıntı yok, goller yine güzel goller, güzel pasların, organizasyonların ardından gelen goller. Yenilen gollerde de sıkıntı devam ediyor, neyse ki artık az maç kaldı, devre arası orta sahaya sert, basan bir oyuncu şart. Sol beke eğer Santos böyle devam edecekse takviye şart. Lugano'nun da kulağı çekilirse 2.devre çok daha iyi bir Fenerbahçe izleyebiliriz.

Cengo
22.Kasım.2010, 22:54
Niang çok büyük santrafor, büyük takım golcüsü.

Alex'e ne diyeyim daha artık :) :) :)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Kasım.2010, 23:02
Tebrikler Fenerbahçe. Beklenildiği üzere farklı bir galibiyet aldılar...

Since-1907
22.Kasım.2010, 23:05
Güzel bir galibiyet fakat büyük takım bu kadar gol yemez , yememeli.Özellikle atağa çıkarken yaptığımız bir pas hatasında geriye dönmekte çok zorlanıyoruz.Gol pozisyonuna girmekte özellike iç saha maçlarında bu takımın hiç bir sıkıntısı yok fakat çok pozisyon veriyoruz.Takım savunması yapmasını maalesef bilmiyoruz.

Santos'un maçtan önce oynaması taraftarıydım.Arjantin maçında gösterdiği performanstan sonra yedek kalması yanlış olurdu.İyi bir performans sergileyeceğini düşünüyordum fakat yanılttı beni sürekli içe katediyor , geriye dönmekte çok zorlanıyor.Soğukkanlılığı başımıza işler açıyor.Gereksiz yere çok çalıma giriyor.Yediğimiz iki golde o kanattaki boşluktan geldi.İlk golde Stoch'un da hatası vardı.Sırtı dönük adama faul yapmaya hiç gerek yoktu.

Alex için ne desek az 3000.golü hakediyordu.Fenerbahçe tarihine ismini daha kalın harflerle yazdırdı.Gökhan Gönül'ün performansı akıllara Bale'yi getirdi.Bale'de sol bek oynar ama sol açık gibi gözükür maç içinde Gökhan'da bugün aynen öyleydi.

Gökay orta sahada çok istekli oynadı.Maç tecrübesi arttıkça ve fiziği güçlendikçe katkısı artacaktır takıma.

9 Puanlık maçtı , kazanmasını bildik.Tebrikler Fenerbahçe.

bjk4ever
22.Kasım.2010, 23:27
Fenerbahce'nin ic saha performansi (kucuk maclarda) bize ornek olsun. Cikip catir catir top oynuyor, 4-5 ne varsa atiyor, boyle olmasi gerek zaten. Cok onemli 3 puan kazandi FB, ama bunu her hafta bir takim icin soyluyoruz, onumuzdeki hafta fos. Bu maci onemli kilacak olan mac IBB macidir.

A.FaruK
22.Kasım.2010, 23:40
Galibiyet güzelde böyle basit goller yemek sinir bozuyor. Gol atamayan takımlar bize ikişer ikişer sallıyor. Santos böyle devam edecekse gitsin artık. Milli takımda bi yerlerini yırtıyorsun bize gelince yan gelip yatıyorsun yok öyle iş arkadaş. Bekirde iyi değildi ama ona diyecek pek bi sözüm yok çünkü kapasitesi o kadar daha fazla bişey beklemiyorum ondan zaten ama merak ettiğim bir konu var İlhan diye bir eleman almışız o ne iş yapar ? Herif piyasada yok. Yoboda olmasa halimiz harap. Gökay'a helal olsun ben çok beğendim biraz daha fizikli olsa çok daha iyi olurmuş ama olsun maşallah çok iyi top oynadı. Niang'ı çok yanlız bıraktılar ileride kendi çabasıyla bişeyler yaptı golunude attı. Alex'e de helal olsun o 3000. golde ona yakışırdı öylede oldu. Teşekkürler krALEX.

Universal
22.Kasım.2010, 23:42
2999-3000-3001-3002 Alex ile saymayı öğreniyoruz.

Aykut'u beğenmeyenler var, bize her maç 6-7 gol izleten kaç tane teknik adam var dünyada.

izmer96
22.Kasım.2010, 23:54
Taraftarinin cogunlugununu ''GITSIN ARTIK'' dedigi Alex dimi bu bugun herkesin ne futbolcu bu ya diye ovdugu

World Hollow o1
22.Kasım.2010, 23:54
Bazılarında yaşayan bizim ise OYNAYAN EFSANE' miz var...

Çok sağlam bir ilk yarı oynadık, bucaspor 3 4 pas bile yapamadılar neredeyse 2. yarıdaki 3-0'lık skorunun verdiği rahatlıkla pozisyonlar başladı ama karşımızdaki rakip daha ciddi birisi olsaydı bu kadar pozisyon vereceğimizi düşünmüyorum güzel bir maç izlenesi pasların ve bitiriciliklerin olduğu maç.

Tebrikler Fenerbahçe..

Universal
23.Kasım.2010, 00:12
Turksportal ilk kez bir maç konusunda hem fikir. %100 ile Fenerbahçe kazanır demiş ve bu da gerçekleşti. :)

Lim10
23.Kasım.2010, 01:14
Çok gol atacağımızı düşünüyordum.Öylede oldu.Galibiyete sadece sevindim.Düşüncelerimi yazmama gerek yok nitekim çoğunuzun söylediği şeylerle aynı.

Ama ligin en az gol atan takımı (12 haftada sadece 5 gol) 2 gol yemek canımı sıkıyor.Hemde Kadıköy'de.

BleedingMoon
23.Kasım.2010, 01:54
andre santos efendi sayesinde 10, baroni reiz sayesinde 9.5 kişi oynadık.

benim anlamadığım nokta şu: bekir nasıl gaziantep'in, ilhan nasıl gençlerbirliği'nin kaptanı olabiliyor. bize gelen oyuncular niye aslında kötü oyuncu oluyor? bunu anlayamıyorum. mehmet topuz bile... adam kayserispor'un beyniydi, yıldızıydı... sorun bizde mi arkadaş?

yaman76hakanFB
23.Kasım.2010, 08:19
Semih...

Niang'ın attığı golü gördükten sonra uzak köşeye vurursam gol olur diye düşündü sanırım ve Niang gibi vurdu topa, golü attı.

Ya Guiza gibi vurmaya kalksaydı? İyi ki Niang'la yanyanaymış, onu örnek almış. Öbür türlü olsa iş sakattı...:icon_smile:

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 11:57
Taraftarinin cogunlugununu ''GITSIN ARTIK'' dedigi Alex dimi bu bugun herkesin ne futbolcu bu ya diye ovdugu

Taraftarın büyük kısmı hiçbir zaman gitsin artık demedi. Antu'da en kötü dönemlerimizde açılan ankette bile %35-40'lık bir dilim gitsin dedi. Tabi bu anketler stada hiçbir zaman yansımadı. Birçok maçta I love you Alex tezahüratları oldu. Alex'in sezon başında çok fazla tartışılmasının nedeni de tamamen Aykut Kocaman'dır. Ankaraspor'da çalıştığı dönemde 'benim sistemimde Alex tarzı oyuncuların yeri yok' lafını yememek için Alex'i yem etti. Neyse ki sonradan Alex'e mecbur olduğunu anladı da Alex tartışmaları azaldı.

Sekopej
23.Kasım.2010, 12:10
Alex'in bu sezon daha mücadeleci olduğu gerçeğini de unutmayalım. Sonuçta Alex bile farkında eğer mücadele etmezse oynayamayacağının, böyle mücadele ettiğinde zaten niye Alex'i istemeyelim ki. Alex'i değil, Alex üzerine kurulu sistemin değişmesini istiyordu aslında o dediklerin ki şimdi böyle oynayan Alex olunca, o sistem de sorun değil, sistemde işlemeyen başka noktalar var çünkü öncelikli olarak.

Tabi Alex'in zamanında ıslıklandığını ve Aziz Yıldırım'ın onu ayakta alkışlamasıyla gitmekten vazgeçtiğini de unutmayalım Muhammed. Teknik direktörlerin O'nu anlayamayıp, doğru oynatamadıkları anlardı tabi bunlar ki üzerinden de çok zaman geçti, şu anda Alex'e asla tepki gelmez tirübnlerden.

di canio
23.Kasım.2010, 12:38
Alex'e karşu büyük hayranlığım var. Zaten günümüz futboluna ısınamadım da bir türlü. Ama Aykut Kocaman'ın Alex ile ilgili yaptığı yorum ve bu konudaki düşüncesi hala doğru bana göre. Artık günümüz futbolunda takımlar oyun sistemlerini 2010/11 sezonu öncesindeki Alex ve benzeri oyuncularüzerine kurarsa büyük sıkıntı yaşıyorlar. Sanırım Aykut Kocaman'ın bu düşüncesi Alex'in de daha mücadeleci olması ve oyunun içinde daha sık yer alması yönünde çabalamasını sağladı. Sözleşmesi bittiği için de böyle oynuyor denebilir belki ama daha önce de sözleşmesinin bittiği dönemlerini biliyoruz. Bu sezon Alex, Aykut Kocaman'ın da istediği tarzda oynuyor daha çok.

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 12:39
Serkan oynatıp oynatmamak tabi ki hocanın elinde. Ancak takımda her bölge dökülürken Aykut hoca belki de en masum olan Alex'i hedef tahtasına oturttu. Alex'le problemin varsa özel olarak konuşur halledersiniz. Her ne kadar mesele Alex değil dese de bana göre Alex'i ortaya attığı çok açıktı. Alex'siz sistemim var diyorsan Alex'in oynamadığı maçlarda başarılı olursun, sonra çıkar dersin ki; bakın benim düzenim tuttu. Ancak öyle olmadı. Özellikle sezon başında yediğimiz gollere dikkat edelim; büyük çoğunluğu Alex çıktıktan sonra.

Alex AZ maçında ıslıklandığında sakat sakat oynuyordu. Buna rağmen tribünlerin bir anlık reaksiyonları bu tip olaylara neden olabiliyor. 6-7 senelik dilimde Alex'e tek tepki de o maçta geldi. Bana göre o gece utanç vericiydi orası ayrı. Islık kültürüne ülke olarak çok yatkınız. Yani Alex'i ıslıklayarak ıslıklama konusunda o gece zirve yapıldıktan sonra bu ülkede taraftarımız kimi ıslıklasa pek şaşırmamak gerek.

Sekopej
23.Kasım.2010, 12:50
Ben de sezon başında Alex istediği seviyede değildi, ben gerekirse Alex'i de yedek bırakırım, Emre'yi de demek istedi. Emre ile ilgili, bu öfkesini kontrol edemezse, takımda yer bulamayabilir diye de açıklama yapmıştı.

Alex'in de zaten çok sakatın olduğu sezon başında oyundan alınması hatalı olabilir ama Trabzon maçında yedek oturtulması hata değildir bana göre, o dönemde medya da olayı çok abarttı ve bir anda karşı karşıya geldiler. Öyle olduğunu düşünmüyorum, Aykut Kocaman'ın hücumu tamamen 1 kişiye bağlı olan bir takım istemediği, oyunun sadece hücum yönünde var olan bir Alex istemediği ortada. Senelerdir Alex'e bağlı düzenle, Alex oynamadığında işlemeyen düzenle ne kadar başarı sağlanmış, şimdi durarak oynayan takım yerine, farklı tarzda isimlerle daha farklı şeyler deniyor.

Alex'in de önceki sezonlarda olduğundan daha çok mücadele ettiği ortada, Aykut Kocaman ile inatlaşsa bu derece forması için savaşmazdı. Evet geçmişte de mücadele ettiği maçları vardı ama senede bunu 5 defa yapıyorsa şimdi daha sık, her maç yapmaya çalışıyor ki hem de ilerleyen yaşına rağmen. Belki orta saha sağlamlaştırıldığında buna gerek kalmayacak, Alex yine sadece hücumu düşünen yapıda oynayacak ama bu sefer de topu atacağı, attığı topu olumlu değerlendirecek seçenekleri fazla olduğundan yine çok yararlı olacak.

Sezon başında yedek oturmak yaramış kendisine diyorum yoksa devre arasında bile bir ayrılık olabilirdi, şimdi ise bu formuyla sezon sonuna kadar kalması garanti, sonrası da olabilir, beklemek gerek.

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 13:20
Benim bahsettiğim Alex'i hedef alan açıklaması Alex'le ilgili gelen soruya şampiyonluk sayısıyla cevap vermesiydi. Bence basın pek abartmadı çünkü ellerine bu koz verildi. Emre konusunda da aynı şekilde. 1 kişiye bağlı hücum düzeni istemedi ancak Alex'in oynamadığı maçlarda da herhangi bir hücum organizasyonu göremedik. Uzun lafın kısası Aykut Kocaman yanlış yerden giriş yaptı ve asıl sorunlar dağ gibi dururken ufak tefek şeylerle oyalandı. Bana göre iyi bir teknik direktör kendi sistemini dayatan değil elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanandır.

Sekopej
23.Kasım.2010, 13:36
İşte bunu farkedip performansını arttıran Alex'i kullanmaya başladı. Zamanla ben bu değişimi yaparım dedi ama sezon başı yaşanan olumsuzluklar bunu engelledi. Takımı önceki senelerde oynadığı gibi de oynatmadı (savunmaya önem veren, önce yememeyi düşünen) böyle oynatsa belki bazı maçları kaybetmezdik ama o değişeceğiz dedi. Dediğin gibi önce savunmayı oturtsa belki Alex'ten vazgeçmek daha kolay olurdu ama söylediği de doğru, senelerdir kurulmuş bu sistemde kazanılan 2 şampiyonluk var sadece. Birşeylerin değişmesi gerekiyor, değişen Alex oldu, daha mücadeleci oldu, pres yapan hatta top çalan, top çalmaya kalkarken sarı kart bile gören Alex oldu.

Sezon başı o yedek bırakmalar olmasaydı, Alex eskisi gibi oynamaya devam ederdi, yine gollerini atardı, yine attığında kazanırdık elbette ama bu sefer bazı şeylerin değişiminden söz edemezdik, aynı tas aynı hamam yürürdü işler, Daum'u göndermenin bir anlamı kalmazdı.

Takımda sıkıntılar hala var ama son yıllarda da en çok pozisyona giren, rahat gol atan bir Fenerbahçe var bu sezon. Gollere bakalım, çoğu organizasyonla gelen goller, paslarla kaleye yaklaşma, kanada topu indirme, yapılan ortalar, defansın arasına adam kaçırma. Hatırlayın bir dönem sadece duran toplardan goller atıyorduk, şimdi bir de o dönemde olduğu gibi duran toplarda yüksek gol oranına ulaşılsa, takım savunması bazı dönemlerde olduğu gibi sağlansa, bu hücum zenginliğiylezaten başarıya ulaşacak bir takım oluruz.

Aykut Kocaman o açıklamasında çok açık olamadı, aslında tek kişiye dayalı sistemden kurtulmak gerekir diyordu, Alex'i bu sistem içerisinde kullanabildikten sonra niye yedek kalsın ya da gönderilsin ki?

yaman76hakanFB
23.Kasım.2010, 13:44
Sever, sevmez... Orası ayrı mesele... Futbol anlayışında yer vardır veya yoktur... Orası da ayrı mesele... Ama ne Ankaraspor'un başındayken, ne başka bir takımın başındayken, ne futbolculuğunda, ne teknik adamlığında ben Aykut hocanın değil Alex, hiç ama hiçbir rakip takım futbolcusuyla ilgili olumsuz beyanat verdiğini duymadım, görmedim, okumadım. Aykut hoca çıkacak ve başka bir takımın futbolcusu olan Alex için "ben olsam oynatmam, benim sistemimde yeri yok" diyecek... (Bunu Sakıp Özberk diye bir teknik adam vardı, o söylemişti. Ben Alex'i oynatmam demişti.) Eğer gerçekten Aykut hoca böyle bir şey söylediyse, biz dükkanı kapatalım. Bu memlekette seviyeli spor adamı kalmamış demektir. (Spor etiği konusunda Aydın Örs birdir; Aykut hoca ikidir.) Yanlış anlamayın, bunu yazan arkadaşımız elbette birşeyler duymuş, okumuş söylüyordur. Buna eminim. Ama kaynağının yanlış olduğuna, Aykut hocanın rakip bir takımın içişleriyle, futbolcularıyla ilgili konuşmayacağına kalıbımı basarım. Tabii arkadaşımız bizzat kendi kulağı ile duyduysa başka... Bize inanmak düşer.

Alex konusuna gelirsek... Fenerbahçe ağır tempoda, tat vermez bir futbol oynuyordu ve sistemin merkezindeki isim Alex'ti. Bu işler böyledir, işler iyiyse en çok alkışı nasıl sistemin merkezindeki lider alırsa, işler kötüyken, hele sistemden kaynaklı bir sorun varsa, en çok eleştiriyi de o takımın omuriliği, lideri alır.

Alex'in oynamadığı maçlarda Fenerbahçe kötü sonuçlar almış olabilir, alabilir de... Bu bir oyuncuyu kenara almakla değişecek kadar kolay birşey değil ki... Alex'i kenara al ve bambaşka bir sisteme geç... Kolay değil ki... Fakat bazı şeyler ağır ağır hissediliyor. Eskiden hücuma çıkarken önce Alex'i arardık, hücumun merkezinde sete set vardı ve göbekten Alex'le oyun kurardık. Şimdi hücuma çıkış merkezi kanatlar oldu. Önce kanat oyuncuları aranıyor. Kolay değil... Ağır ağır... Daha çok eksik var. Daha çok zaman lazım... Yeni sistemde Alex'te rahatlıyor, kanat oyuncuları hızla bindirirken o kendini geride unutturup sinsice yaklaşıyor. Mesela bir Bursaspor maçı oynadı, mübalağa etmiyorum, geldiğinden beri en iyi oynadığı 10 maçtan birisidir. Kazanamadık, ayrı mesele...

di canio
23.Kasım.2010, 13:52
6 senedir takım Alex'in üzerine oynadı. Kolay değil Alex'siz bir sistem oturtmak. Alex'in oynamadığı birkaç maçta yapılanlar da Alex'siz sistemin başarısızlığı olarak sayılmamalı. Bir anda Alex'i yedek bırakınca ya da oyundan alınca sistem değişmiyor, alışkanlıklar değişmiyor. Geçtiğimiz sezonlara göre takım içindeki değişim çok belirgin. Ya da ben çok abartıyorum :) Daha da iyi olacağına ben inanıyorum. Yeter ki 'pek kıymetlimiz' kurban etmesin Aykut Kocaman'ı.

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 14:33
Serkan ben bu Alex'e dayalı sistem meselesinin abartıldığını düşünüyorum. Sonuçta dünyada 4-4-1-1 oynayan tek takım Fenerbahçe değil. Aykut Kocaman önyargılarıyla geldi takımın başına. Bu önyargılarıyla ilgili daha olumsuz düşüncelerim var aslında ama söylemek yersiz. Kazanılan şampiyonluk sayısını direkt Alex'e bağlamak doğru olmaz. Bana göre Fenerbahçe'nin kimliği 4-4-1-1 olmuştur. Ve bu kimlik içerisindeki sorunlar giderilerek yola devam edilmeliydi. Aykut Kocaman basından aldığı destek ve gazla suni bir Alex gündemi yarattı.

Evet Alex daha fazla çalışıyor ama Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan şey Alex'in defansif yönden daha fazla çalışması mıdır gerçekten ? Bence değil. Daha önce de dediğim gibi Aykut Kocaman'ın meselesinin Alex'in defansa gelip gelmemesinden öte şeyler olduğunu düşünüyorum.

Bu seneki kadro belki de tarihimizin en iyi 2-3 kadrosundan biri. Aykut Kocaman medya olsun, taraftar olsun, yönetim olsun her alandan müthiş destek gördü. Kabul etsek de etmesek de bu desteğin yarısı bile Daum'a verilmedi. Fenerbahçe Aykut Kocaman için büyük bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmesi için eline her türlü olanak verildi.

Sekopej
23.Kasım.2010, 14:57
Yaptığı doğru şeyleri de destekleyerek, mesela bana hızlı oyuncular lazım dedi ve hücum oyuncularını bu tarzda aldı hatta geç kalınmış olsa da Yobo'yu da hızlı oynayabiliyor diye aldı. Zaten sistem işlese, Alex sorunu olmaz ortada. Alex bıraktığında 4-4-1-1 hangi oyuncu ile sürdürülecek peki? Senelerdir sürekli birileri gelir ve Alex ile kıyaslanır, Alex'in bırakın yarısını, çeyreğini yapabilmişler mi?

Sorun buydu, Alex kilitlendiğinde hücumda sıfır bir Fenerbahçe oluyordu. Yanlış tercih edilen forvetler de elbette sorunun kaynağı, hücuma destek vermeyen kanat oyuncuları sorunun kaynağı. Ama öncelik tek kişiye bağlı sistemden vazgeçmek. Bu Alex olur, Ali olur Veli olur farketmez. Topu Alex'e verelim, o birşeyler yapsın diye beklemek ne kadar fayda sağlayabilir, sağlayamadı da. Daha çok oyuncu sorumluluk almalı, Emre defansin önünde oynamamalı, bir orta saha gibi oynamalı mesela. Kanatları bu derece kullanmaya devam edersek, nerede duracağını çok iyi bilen Alex daha çok goller atar.

Bu sistemle biz çeyrek final oynadık, bunu da inkar edemeyiz elbette ama aynı sistemin küme düşen takımlar bile Alex'in başına 1 adam verdiğinde, Fenerbahçe'yi durdurduğunu da gördük.

Bu değişmeli ve bunun değişmesi gerektiğini söylüyordu. Gol yollarında tek kişi olacak, o çabalayacak ve tüm takım onun ayağına bakacak devri artık kapanmalı. Çarklar sorunsuz dönmeye başladığında zaten Alex geçtiğimiz senelerden çok daha faydalı olacaktır. Alex'in savunmaya desteğiyle düzelmeyecek elbette işler ama Alex'n bile forması için böyle çırpındığını gören diğer oyuncular kendilerine çeki düzen verecek, zaten devre arasında bu savunma sıkıntısı bir şekilde giderilirse ne Alex sorunu kalır ne de 4-4-1-1 sorunu.

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 15:07
Sorun da orda zaten. Sezon başında Aykut Kocaman Alex'e at o birşeyler yapsın şeklindeki tek adamlı sistemden Alex'i kenara al kafası kesilmiş tavuk gibi kalsınlar şekline çevirmek üzereydi. Alex'in Karabükspor haricinde gol atmadığı takım kalmamış. Onlarla da henüz karşılaşmadık zaten. Şimdi tüm yük Alex'in üstüne biniyor o zaman ben Alex'le uğraşayım gibi bir mantık olabilir mi ? Ortasaha çalışmıyorsa ortasahayı işletmek için birşeyler dene, kanatlar çalışmıyorsa kanatları işletmek için birşeyler dene. Alex 36 yaşında olsa, evet yavaş yavaş yeni çıkış yolu arayabilirsin ancak Alex daha 33 yaşında ve görüldüğü gibi hala çok etkili. Bu düzeni yıkmaya çalışmanın bir mantığı yoktu. Alex'li ve Alex'siz Fenerbahçe dönemlerini kıyasladığımızda fark ortaya çıkacaktır.

Serdar Ali Çelikler'in 3 hafta öncesine ait güzel bir Alex analizi var;

http://www.haberturk.com/yazarlar/566270-gollerin-yuzde-78i-alex-sahadayken-atilmis

Sekopej
23.Kasım.2010, 15:28
Alex'e bağımlı hale geldikten sonra Alex'in olmadığı maçlarda bocalanılması elbette beklenen durum. Alex takım için önemli, katkısı fazla, buna lafım yok, lafım tek adamlı sistemin kırılması. Alex ile sorunu olsa, sezon başı zaten direk keserdi ilişkiyi, değişimi de zamanla yapacağım dedi, Alex'ten hiç vazgeçmedi yani.

Denedi, bakın Alex'i de erekirse yedek oturturum dedi, aynı şekilde gerekirse Emre de yedek oturabilir dedi. Bu da bir mesaj vermektir, Alex'in yükselen formunu ben bunabağlıyorum, medyanın o dönemde olayı fazla abarttığını ama buna ne Alex'in ne de Aykut Kocaman'ın inanmadan, aralarından konuşup, sıkıntıları çözdüklerini düşünüyorum.

Demek ki Alex istenildiğinde mücadele edebiliyormuş, biz bunu da gördük. Böyle oynadıktan sonra, mücadele ettikten sonra, üstüne üstlük skora direk katkı sağlamaya devam ettikten sonra bu oyuncuyu kenarda oturtacak hoca olamaz.

Benim açımdan olay Alex'i beğenip beğenmemek değil, ben Alex'i her zaman beğeniyorum, ıslaklandığı dönemde bile suçun onda değil, o şekilde onu oynatanda olduğunu söylemiştim. Sorun senelerdir takıma işlemiş ve çok da başarılı olmayan sistemde, o sistemin geliştirilmesi gerek ki son haftalarda şampiyonluklar kaybetmeyelim.

İsim üzerinden tartışma yapanlar kendilerine çıkar sağlamak isteyen isimlerdir, Alex ismini değil, senelerin alışkanlığını tartışmak gerekir. İyi takım olduğunda Alex'in de maksimua çıkacağı gerçeği ortada.

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 15:36
Ben tüm oyuncular topu Alex'e atsın, Alex iyi oynamadığında takım ne yaparsa yapsın tarzı bir düşünceyi savunmuyorum. Tabi ki Alex iyi gününde değilse soldan devreye Stoch girecek, geriden Emre girecek, sağdan Mehmet girecek; en azından girmeleri gerekecek. Ama tek adam sistemi Alex üzerinden çözülemez. Tek adamı sistemi Alex'e ait bir problem değil zaten. Alex'in çevresindekilere ve teknik direktörlere ait bir problem. Benim karşı olduğum şey, Alex yoksa rahatça çok adamla hücum edebiliriz fikridir. Aykut Kocaman'ın Alex'in üstüne binen yükü Alex'li şekilde diğer oyunculara dağıtması hem Alex'in hem Fenerbahçe'nin işine gelecektir. Ancak sezon başındaki durum öyle değildi. Alex'siz Fenerbahçe şeklinde duruyordu fakat tutmayınca yeniden Alex'in banko 11'de olduğu sağındaki, solundaki isimlerin değiştiği kadroya döndük.

KanaKe
23.Kasım.2010, 16:10
2999-3000-3001-3002 Alex ile saymayı öğreniyoruz.

Aykut'u beğenmeyenler var, bize her maç 6-7 gol izleten kaç tane teknik adam var dünyada.
Aykut hocanin biraz güclü takimlara karsi aldigi sonuclar begenilmiyor ligde zaten feneri zorlayabilecek 4-5 takim var onlarada puan kaybetti Bursa,Kayseri,Trabzon gibi takimlari kesinlikle yenmesi lazimdi hatta GS macinida yenmesi lazimdi Gs'yi o kadar eksikle yakaladik tek gol atamadan gönderdik Bucaspor'a karsi takim kendiside 5 gol atar adamlar 2. lig takimi gibi nerede duracagini bilmiyor cok bos alan biraktilar.

KanaKe
23.Kasım.2010, 16:13
Ben tüm oyuncular topu Alex'e atsın, Alex iyi oynamadığında takım ne yaparsa yapsın tarzı bir düşünceyi savunmuyorum. Tabi ki Alex iyi gününde değilse soldan devreye Stoch girecek, geriden Emre girecek, sağdan Mehmet girecek; en azından girmeleri gerekecek. Ama tek adam sistemi Alex üzerinden çözülemez. Tek adamı sistemi Alex'e ait bir problem değil zaten. Alex'in çevresindekilere ve teknik direktörlere ait bir problem. Benim karşı olduğum şey, Alex yoksa rahatça çok adamla hücum edebiliriz fikridir. Aykut Kocaman'ın Alex'in üstüne binen yükü Alex'li şekilde diğer oyunculara dağıtması hem Alex'in hem Fenerbahçe'nin işine gelecektir. Ancak sezon başındaki durum öyle değildi. Alex'siz Fenerbahçe şeklinde duruyordu fakat tutmayınca yeniden Alex'in banko 11'de olduğu sağındaki, solundaki isimlerin değiştiği kadroya döndük.
Bence bu takim Semih-Niang ikilisi ilede oynar Emre biraz daha hücuma yardim ederse Alex'e gerek kalmaz Alex Buca'ya Antep'e gol atti iyi güzelde sezon basinda neredeydi sistemin degisecegini anlayinca hocaya zit gitti ön eleme maclarinda ölü gibi sahada yürüdü cok cabuk unutuldu bunlar Alex isine geldimi oynayan bir oyuncu Buca'ya 3 gol atmasi kimseyi sasirtmasin bence Buca takim degil birazda Niang'a dua etsin.

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 16:16
Bence bu takim Semih-Niang ikilisi ilede oynar Emre biraz daha hücuma yardim ederse Alex'e gerek kalmaz Alex Buca'ya Antep'e gol atti iyi güzelde sezon basinda neredeydi sistemin degisecegini anlayinca hocaya zit gitti ön eleme maclarinda ölü gibi sahada yürüdü cok cabuk unutuldu bunlar Alex isine geldimi oynayan bir oyuncu Buca'ya 3 gol atmasi kimseyi sasirtmasin bence Buca takim degil birazda Niang'a dua etsin.

103 golün hepsini Buca'ya attı zaten. :}

Sarı Lacivert renklerimizle 7.sezonunu yaşayan Kaptanımız Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında, Fenerbahçemizin 3000. golüne imzasını atarak, başarılarla dolu kariyerini bu tarihi golle perçinlemiştir.

Fenerbahçemiz, Alex’in golüyle lig tarihinde 3000; Alex de kariyerinde 103 gole ulaşmıştır.

Kaptanımız, tarihe geçen gole imzasını attığı formasını ve kramponlarını, 24 Kasım 2010 Çarşamba günü saat 14.00’te basına açık bir törenle Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi’ne armağan edecektir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Since-1907
23.Kasım.2010, 16:16
Benim bir görüşüm vardı 2-3 senedir hala her yerde yazarım savunurum.Kadro kurarken önce Alex'in adını daha sonra diğer 10 oyuncunun adını yazarım.Alex koşmuyor,Alex defansa yardım etmiyor vs vs.. İnanın bunları yapsa onu Süper Lig'te değil La Liga'da Serie A da izlemekle yetinirdik.Bir tek Alex koşmuyor diye mi - ki Alex kendi bölgesinde pres yapar çok aşırı olmasa da - bu kadar gol yiyoruz.Takm savunması yapılırken Orta saha ve Defans'ın rolü büyüktür Alex ve Niang kendi bölgesinde yapar presi.Geçen sezon 8 maçta 1-2 gol yerken de Alex vardı bu takımda.Bizdeki asıl sorun iyi bir defansif orta sahamızın olmaması,sol beklerimizin ikisininde yetersiz olması ve açık pozisyonda oynayan kanat oyuncularımızın defansa yardım etmemesi.Bunları geçen sezon iyi yaparken - defansif orta saha eksikliği hariç - bu sezon yapamıyoruz.Bunda Stoch'un oynadığında Dia'nın defans yapma alışkanlılığının olmamasınında büyük etkisi var tabi.Aykut Kocaman dün ki basın toplantısında bunları ancak devre arasında çözebileceğimizi , zamanın akıp gittiğini söyledi.Fakat bu oyuncu yapısıyla bunu çözmemiz kolay değil.Devre arası ön libero şart.En azından bir nevi azaltırız bu sıkıntıyı.

Alex'in hücum yönüne zaten kimsenin bişey diyeceğini sanmıyorum.Takıma katkısı orta da yaptıkları ortada.İstatistiklere bakmamız bile yeterli hücum katkısı açısından.

Alexsiz sistem oturtma çabaları da şuan yersiz.Alex'in varsa kullanacaksın.Bu takım bir ara Alex'e bağlıydı buna katılırım fakat Alex olmadığında da artık yaratıcı oyuncumuz fazla ama yinede dediğim gibi Alex varsa takımında kullanacaksın.

M.O.S.H
23.Kasım.2010, 16:18
Alex son iki seneye oranla bu sene daha hırslı daha aktif durumda ama isterse bu sezon 30 gol atsın ben Alex'in sene sonu gönderilmesinden yanayım tabi yerine aynı tip oyuncu alıp 4-4-1-1 sistemini devam ettirmemek koşuluyla yoksa şuanki sistemde Alex o mevkinin en iyi oyuncularından biridir.

Santos ilk yarı fena değil gibiydi 2.yarı sanırım milli maçın etkisiyle kondisyon sorunu yaşadı devre arasında kendisiyle konuşulmalı yerine çok iyi bir sol bek alınması koşuluyla gönderilebilir tabi o mevki Caner'e kalcaksa bu haliyle kalsın daha iyi.

Cristian'a olan nefretim her maçtan sonra artıyor bu nasıl bi rahatlıktır hayatımda ikili mücadeleden bu kadar kaçınan bir ön libero görmedim devre arasında yollanmazsa büyük ayıp olur.

Gökay istekliydi yeni bi Emre olabilir ama savunma yönünü ve fiziğini çok geliştirmesi lazım.

Dia'yı her maç 11'de görmek istiyorum ama sanırım Kocaman aynı anda hem Alex'i hem Stoch'u hemde Dia'yı oynatmayı tercih etmiyor malum takım ön liberosuz oynuyorken hemde Emre yokken büyük bi riske girmek istemiyor olabilir o yüzden sağ kanatta mücadele gücü yüksek Topuz'u kullandı , devre arasında Sissoko tarzı bi ön liberoyla birçok sorun aşılabilir tabi o bile yetmeyebilir Emre'nin yokluğunda oynayabilecek çift yönlü bi orta sahayada ihtiyacımız var.

KanaKe
23.Kasım.2010, 16:18
103 golün hepsini Buca'ya attı zaten. :}

Sarı Lacivert renklerimizle 7.sezonunu yaşayan Kaptanımız Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında, Fenerbahçemizin 3000. golüne imzasını atarak, başarılarla dolu kariyerini bu tarihi golle perçinlemiştir.

Fenerbahçemiz, Alex’in golüyle lig tarihinde 3000; Alex de kariyerinde 103 gole ulaşmıştır.

Kaptanımız, tarihe geçen gole imzasını attığı formasını ve kramponlarını, 24 Kasım 2010 Çarşamba günü saat 14.00’te basına açık bir törenle Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi’ne armağan edecektir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
ben bu sezondan söz ediyorum alexin futbolculuguna kesinlikle lafim yok fakat bu sezon cok vurdumduymaz oynadi son dönemde hoca oynatinca birden bire cosmaya basladi sezon basinda takim ön eleme oynarken nerdeydi diyorum bunlar unutulmasin bucaya 3 gol atti diye hemen alex ile sözlesme yenilenmeli demesin kimse sezon daha cok uzun sezon sonuna kadar ki performansi degerlendirilip öyle sözlesme yenilenmesi lazim devre arasi sözlesme yenilemeye kalkmaz umarim yönetim

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2010, 16:28
ben bu sezondan söz ediyorum alexin futbolculuguna kesinlikle lafim yok fakat bu sezon cok vurdumduymaz oynadi son dönemde hoca oynatinca birden bire cosmaya basladi sezon basinda takim ön eleme oynarken nerdeydi diyorum bunlar unutulmasin bucaya 3 gol atti diye hemen alex ile sözlesme yenilenmeli demesin kimse sezon daha cok uzun sezon sonuna kadar ki performansi degerlendirilip öyle sözlesme yenilenmesi lazim devre arasi sözlesme yenilemeye kalkmaz umarim yönetim

Bu sezonda da değişen bir şey yok. Alex yine futbolunu oynuyor. Ben vurdumduymaz oynadığına katılmıyorum. Sabahtan beri tartıştığımız şey de aynı konu zaten. Sezon başında hoca - Alex arasında yaşanan sorunlar ve nelere sebep olduğu. Öneleme maçlarında takım olarak kötüydük, sadece Emre sivrilmişti. Alex'in performansı üst düzeydedir ve dünkü maçtan önce olduğu gibi hala Alex'le sözleşme yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum; en kısa sürede.

RaSenGan
23.Kasım.2010, 17:17

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Alex'in atması iki taraf adına da çok iyi olmuş.Alex değil de Baroni falan atsaydı yazık olurdu 3000. gole :D

Sirius Black
23.Kasım.2010, 17:41
Bilica atsaydı... :D

Alex büyük futbolcu. Hagi, Alex gibiler sürekli gelmiyor ülkemize.

K1nq35
23.Kasım.2010, 18:53
Bilica atsaydı... :D

Alex büyük futbolcu. Hagi, Alex gibiler sürekli gelmiyor ülkemize.

Aynen katılıyorum (::)

Lucas Neill
23.Kasım.2010, 20:54
Gökay nasil oynadi macta ? Adamla altyapida top oynuoduk simdi o Saracoglunda oynuyo biz anca halisaha ayarlanirsa orda oynuyoruz :D

vego
23.Kasım.2010, 21:00
Gökay'a tam not diye bir haber okudum doğrudur yanlıştır bilmiyorum:)

MeMo
23.Kasım.2010, 21:27
Gökay iyiydi izlediğim kadarıyla.Geriye gelip top alıp ileriye taşıdı sürekli pres yaptı.

ForsakeN
23.Kasım.2010, 21:32
Bu takım Alex'siz de oynar rahatlıkla. Geçen seneler Alex'e daha bağımlıydık, doğrudur o olmayınca kolay kolay gol pozisyonuna giremiyorduk. Fakat bu yıl yapılan transferlerle hem kanatta hem de forvette gayet iyi oyuncularımız var.

Açıkça söyleyeyim seneye Alex gidince oluşacak Semih-Niang ikilisi beni daha çok heyecanlandırıyor.

veya Niang tek forvet, Stoch-Dia kanatlarda, Emre-Topuz-Özer 3lüsü ortada enfes olmaz mı?