View Full Version : Ali Sami Yen Spor Kompleksi - Türk Telekom Arena
barahir
18.Ocak.2011, 23:02
Olay yeterince siyasileşmişken hiç gerek yoktu bu açıklamaya.. Tamamen gündeme tutunmak için yapılmış.. Tıpkı karabükspor'un kınama mesajı gibi..
E.Cartman
18.Ocak.2011, 23:07
Galatasaray elbet stad bulur oynar da eğer o stadı vermezlerse Galatasaray'a, TOKİ Mecidiyeköy'deki gibi bir araziyi zor bulur :n::n:
Devlet fazla kar etmeden bir işe destek çıkabilir, hiç kar etmeden de bir işe destek çıkabilir ancak zarara uğrayacağı bir işte böyle bir anlaşmaya imza atmaz. Atsa bile Fenerbahçe'si, Beşiktaş'ı başta olmak üzere diğer tüm kulüpler ayağı kalkar.
Herkes kıskanmıyoruz, destekliyoruz diyor çünkü birisi itiraz edecek olursa Ali Sami Yen arsasından gelecek gelir ortaya çıkacaktır. Herkes bu ticaretin farkında olduğundan ses etmiyor.
Başbakan elbette ki spora katkı olması amacıyla, Galatasaray'a katkı olması amacıyla bu işe el atmıştır. Ama madalyonun diğer yüzüne baktığımızda seçim öncesi stadın yetiştirilmesi de tesadüf değildir. Galatasaray'ın bu ülkede ciddi bir taraftar sayısı vardır. Bunun oy potansiyeli olarak geri döneceğini mutlaka hesaplamışlardır. Tabi bunun A partisi B partisi ile ilgisi yoktur. Seçim zamanı devlet kadrolarının artması, trafik cezalarının kesilmemesi gibi bir çok olay yaşanır.
Toki Başkanı hangi akla hizmet ederek böyle konuşmalar içine girdi bir tek orayı çözemiyorum. Bildiğim birşey var ki Adnan Polat kendini bitirmiştir ve hangi sebeple hala takımın başkanı olarak kalmaktadır bilemiyorum.
Belgorth
19.Ocak.2011, 00:19
Arena Stadı Beşiktaş'ın mı oluyor?
Erdoğan'ın, 'Arenada Galatasaray'ın tek kuruşu yok' şeklindeki çıkışı sonrasında akla hayale sığmayacak dolaşıma girdi.
Arena Stadı'nın açılışı sırasında Başbakan Erdoğan'a yönelik protestolar ve sonrasında Erdoğan'ın sert çıkışı, sanal alemde akla hayale sığmayacak haberleri dolaşıma soktu. İddiaya göre TT Arena Stadı Beşiktaş'ın olacak.
RotaHaber'in haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın protestolara dün sert tepki vermesi ve sonrasındaki '"Arena'da Galatasaray'ın tek kuruşu yok" şeklindeki sözleri, stadın Galatasaray'a verilmeyeceği yorumlarına neden oldu. İddiayı güçlendiren ise yapılan sözleşmede stadın Galatasaray'a verildiğine dair bir ibarenin bulunmaması.
Bu gelişmeler yaşanırken Beşiktaş da karşı atağa geçti ve Başkan Demirören'den sürpriz bir açıklama geldi. Demirören açıklamasında, "İnönü yıkılırsa maçlarınızı Türk Telekom Arena'da oynar mısınız?" sorusuna, "Neden olmasın. Bu konuda negatif bir düşüncemiz yok, aksine sıcak bakıyoruz." dedi.
Demirören'in bu açıklaması, "Erdoğan, TT Arena Stadı'nı Beşiktaş'a verecek!" şeklinde yorumlara neden oldu.
Kaynak : İnternetSpor
Stat inşaatı başlarken TOKİ ile Galatasaray arazi devirleri ve kullanım hakkı üzerine bir anlaşma imzalamış durumdadırlar. Bu anlaşmaya istinaden zaten Galatasaray üst kullanım hakkına sahip olduğu tüm arsaları ve o arsalar üzerine yapılacak olan tüm gayrimenkuller üzerinde bulunan haklarını TOKİ'ye devretmiştir ve yeni yapılacak stat için de 300 bin dolar kullanım hakkı ücreti ödemiştir. Kat İrtifakı yasalarına göre böyle bir anlaşma yapılmasa Galatasaray buradan 49 yıl boyunca pay alma hakkına sahip olacaktı. Ayrıca Seyrantepe ve Mecidiyeköy'deki arazilerin şu anki arsa bedelleri için dile getirilen miktarlar 1 milyar dolar civarı olduğu düşünüldüğünde Galatasaray'ın herhangi bir bedel ödemediği söylenemez. Ve bu anlaşmanın 9. Madde'si der ki: Yapılan anlaşmaya istinaden Seyrantepe arazisinde yapılacak olan yeni stadın kullanım hakkı 49 yıllığına bedelsiz olarak Galatasaray Spor Kulübü'ne devredilecektir. Buradan çıkan sonuç şudur ki, Galatasaray Spor Kulübü haklarından vazgeçerek direkt olarak olmasa da dolaylı olarak elde edeceği tüm gayrimenkul gelirlerinden vaz geçmiş ve bu nedenle de 1 Allah'ın kuruşu dahi olsa bedel ödemiştir, 1 Allah'ın kuruşu hangi kurla hesaplanıyor bilmiyorum ama 49 yıl boyunca elde edilecek gayrimenkul geliri güzel bir miktar edecektir. Ayrıca anlaşmada geçen madde dolayısıyla da Seyrantepe'de yapılan stat Galatasaray'a devredilmek zorundadır. Aksi taktirde anlaşma maddelerinden birisi yerine getirilmeyeceğinden dolayı Galatasaray Mecidiyeköy'deki araziden çıkmama hakkına sahiptir ve ne TOKİ ne de hükümet bu durumu göze alamaz. Şu anda yaşanan her şey siyasi kazanç elde etmek için durumun kullanılmaya çalışılmasından başka bir şey değildir ama burada da rüzgar terse dönmeye başlamış durumdadır.
Arada Galatasaray camiası içindeki bozuk oluşum ve görevini yerine getiremeyen kişileri tespit etme şansı bulmuştur ki bu da iyi bir şeydir.
TT Arena’yı inşa eden Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş: Protestolar Arena’nın akustiği sebebiyle 1 kişinin sesi 10’a katlandığı için abartıldı
Türk Telekom Arena Stadı’nı inşa eden Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş “Burada 1 kişi bağırdığında 10 kişi bağırmış gibi görünür, maalesef az bir kitlenin hareketi çok abartıldı” dedi.
Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik protestonun yankıları sürüyor. Bu kez stadı inşa eden Varyap-Uzunlar konsorsiyumunun yöneticilerinden Süleyman Varlıbaş’tan protestoya ilginç yorum geldi.
CNBC-e’ye konuşan Varlıbaş, “İnsanları yanıltan başka bir şey de var. Bu stadın ekosu fazladır. Buradaki gürültü dışarıda yapılan gürültünün 10 katı ses çıkarır. Bir kişi bağırdığında 10 kişi bağırmış gibi görünür. Akustiği fazladır. O akşam 10 kişi bağırmışsa bu 100 kişi olarak kabul edilmiştir. Çok fazla sayıda hoparlör var. Maaselef bu açılışta yaşandığı için, benim düşüncem az bir kitlenin hareketi çok abartılmıştır” dedi.
"SABAHA KADAR UYUYAMADIM"
Varlıbaş buna rağmen taraftarın eve gelen misafiri protesto etmemesi gerektiğini belirterek “Ben de stadı terk ettim. Başbakan çıktıktan sonra orada durmam anlamsız olurdu. Sabaha kadar uyuyamadım” dedi.
"BAŞBAKAN HAKSIZLIK YAPMAZ"
Süleyman Varlıbaş, Galatasaray’ın stada katkısının sadece locaların iç dekarosyonundan ibaret olduğunu söyledi. Varlıbaş, stadın Galatasaray’a devriyle ilgili olarak ise “Başbakan haksızlık yapmaz” değerlendirmesinde bulundu.
Nedvedmania
19.Ocak.2011, 17:29
Türkiye'nin en iyi stadına sahip olmak da dert yahu :rolleyes:
Spikerin dediğine göre "Dünyada UEFA 2016 kriterlerine uyan tek stad."
Addolorato
19.Ocak.2011, 18:50
Galatasaraylılar kömürü kabul etmediler…
Bu nedenle üç günden bu yana Galatasaray...lıyım…
Bir gurur yoksulluğunun ortasında, kim bilir kaç insan kendini Galatasaraylı hissetti, o gururun ucundan-köşesinden bir parça tatmak için…
Hani aç kalmış kuşların ekmek kırıntısına koşması gibi…
*
Spor yazısı deyince, futbol camiasını ve taraftarı yıllarca “ülke sorunlarına duyarsızlıkla” suçlayan bir yazar olarak, ömrümde ilk kez taraftarım…
Ve takımımı açıklıyorum:
“Galatasaray…”
Kimi yöneticileri ya da oyuncuları, kendi seslerinden korksalar dahi, Galatasaray bir gecede halkın takımı oluverdi… Bundan böyle takım gol yediğinde oturup ağlarım bile…
Niçin?..
Çünkü; üniversitesinden medyasına, ordusundan yargısına, aydınından halkına kadar herkesin sindirildiği ve susturulduğu bir zamanda, Galatasaraylıların önlerine konulan 600 trilyonluk ikrama(!) kanmayıp, demokratik tepkilerini bir ağızdan göstermeleri az şey midir?..
“Galatasaraylılığın centilmenliğine yakışmadı”, “Misafire bu yapılmaz”, “Spor ahlakına aykırı” gibi savlar normal zamanlar için doğru olsa bile; çıkar uğruna yalakalık, saygısızlıktan daha büyük suçtur…
Ayrıca “Bize stat yaptı… Yan yolları da koydu…” diyerek Türkiye’de olup bitenleri görmemezlikten gelmek… Ve orada o kömür alanlardan farksız “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye zıplamak…
Yakışır mıydı spor insanlarına?..
*
Bu bir dönüm noktası da…
Anı kitapları o geceyi, karşıdevrimin “kırılma yeri” olarak gösterecekler gelecek kuşaklara…
Göreceksiniz…
Bundan böyle kendi partisinin devşirme kalabalıkları ya da kapalı alanlar dışında hiçbir yerde huzur içinde konuşamayacaktır padişah…
Çünkü…
Çünkü “Tribünler” diyordunuz…
İşte tribünler…
BEKİR COŞKUN
E.Cartman
19.Ocak.2011, 19:04
Bekir Çoşkun muhteşem bir yazı yazmış bu arada Belgorth zaten maddeleri paylaşmış, devletin stadı Galatasaray'a devretmeme gibi bi şansı yok :D
comandante
19.Ocak.2011, 20:52
Uzun süredir yoğun okul-halk oyunları-add programlarımdan dolayı foruma giyemiyorum.Sırf bu olay için girdim ve bu başlığa birşeyler yazmam gerektiğini hissettim bir galatasaraylı olarak...
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ben chp üyesiyim ayrıca add de aktif bir görevdeyim.Fakat burada söyleyeceklerim tamamen muhalefet kimliğimden uzak objektif düşüncelerim olacak...
1- Bu stad kemal kılıçdaroğlu başbakanken yapılsaydı ve toki başkanı da kılıçdaroğlu destekleyen bir adam olsaydı ne olurdu? galatasaray taraftarı ne tepki gösterirdi?
Eğer ki statta başbakan geldi diye cemırlar telefonları kitlemişse , toki başkanı çıkıp bu stat projesini başlatan dönemin kulüp başkanı sayın canaydını küçük düşürecek konuşmalar yapmışsa , o statta siyasi düşünce filan kalmaz artık. kim çıkarsa konuşmaya nasibini alır . O protestonun bir kısmı başbakana olsa bile büyük kısmı toki başkanınadır.siyasi kimliğe değildir...
2- Protesto edenler mi galatasarylı değil yoksa etmeyenler mi?
Kulübümüzün başında olduğuna utandığım kişi yani adnan polata göre protesto edenler galatasaraylı değilmiş...bir daha stata giremeyeceklermiş... Ben babam ve amcam ı bi daha stata almayın o zaman ben ayağa kalkıp protokole dönüp erdoğan bayraktarı ıslıkladım ve yuhladım. almayın o zaman beni bir daha stata...Ayrıca da adnan polat gibi bir utanç kaynağı o kulübün başında olduğu sürece galatasarayı destekleyecek en ufak bir harekette bulunmayacağım... sen o konuşmayı içine sindirip , yetmezmiş gibi sindirmeyenleri galatasaraylı olmamakla suçlarsan asıl sen galatasaraylı değilsindir... Çıkıp yapılan yanlıştır biz de üzüntü duyuyoruz başbakanımızın çok emeği geçti demek yerine bunlar galatasaraylı değil dersen senin o koltukta ömrün uzun olmaz...
3- Alkışlamak zorunda mıyız?
tepkilerin büyük çoğunluğu toki başkanına olsa da başbakana da tepki vardı. Benim kaldıramadığım şey ise şu. Bir kulüp başkanı taraftarlarını nasıl olurda başbakanı eleştirdi diye galatasaraylı olmamakla suçlar? Ben başbakanın siyasi düşüncesini beğenmiyo olabilirim. Yaptığı işleri yetersiz buluyo olabilirim. Yahut hepsini geçtim siyasi düşüncelerimiz taban tabana olabilir. Buna sen ne karışırsın ey adnan polat? benim kimi nerde ıslıklayacağıma sen nasıl karar verirsin? protesto edenler galatasaraylı değildir demek senin ne haddine? kimin galatasaraylı olabileceğine sen mi karar veriyorsun?
4- sonuç ne olacak?
bi sonuç falan olmayacak...stat galatasarayın olacak ve adnan polat oradan inene kadar taraftarını utandırmış bir başkanımız olacak. eski başkanın kemiklerini sızlatan konuşmayı sineye çeken , taraftarını dışlayıp utandıran , başbakana yalakalık yapıp gazeteye bile özür ilanı bastıran bir insan Galatasaray kulübünün başında olmayı haketmiyor... eğer galatasaraylılık buysa zaten ben galatasaraylı değilim...
yazıklar olsun
SAİT71
20.Ocak.2011, 01:12
Bu Bekir Coşkun'u çok seviyorum ya. Habertürk gazetesindeydi ama ayrıldı çünkü çekemediler. Gerçekten çok doğru yazıları var...
ThersoN
20.Ocak.2011, 01:40
Öncelikle şunu en baştan belirtmek gerekiyor. Sayın Başbakanımızın stadyumun yapımında, yol bağlantılarının yapılmasında katkısı gözardı edilemeyecek kadar büyüktür. Yaşanan bir takım problemler ile doğrudan ilgilenen sayın Başbakanımıza gösterdiği hassasiyetten ötürü ben şahsım adına teşekkür ediyorum. Fakat bu demek değildir ki, sayın Başbakan olmasa bu stadyum yapılmazdı. Yapılırdı. Bu sene değil, belki seneye olurdu. Veya bir sene daha beklerdik. Ama yapılırdı, elinde sonunda bir şekilde biterdi. Eren Talu'ya zamanında Halkbankası tarafından verilen 100 milyon dolarlık kredinin TOKİ'nin talimatıyla nasıl geriye çekildiğini biliyoruz. TOKİ'nin daha fazla para kazanması için ihaleyi 2 kere sudan sebeplerle iptal ettiğini de.. Sonrasında da kar ortaklığı adı altında Varyap-Uzunlar AŞ ile nasıl anlaştığını da.. Yani kimse bizi salak zannetmesin, keza bu stadyumun yapılmamasını isteyenlerin nasıl çalıştıklarını çok ama çok iyi biliyoruz. Hani diyoruz ya rant meselesi diye. İşte o mesele bu stadyum yapılırken öyle bir mesele oldu ki, herkes kendi dostuna bu işi vermek istedi. Bu stadyum yapılırken millet daha çok nasıl para kazanırım diye hesap yaptı. Hem Aslantepe'de hemde Mecidiyeköy'de ihaleler neden arka arkaya iptal edildi?
Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena için hiç kimsenin cebinden tek kuruş çıkmamıştır. Eren Talu'nun önderliğinde başlayan inşaat çalışmalarını daha sonra TOKİ ile yapılan "KAR ORTAKLIĞI" ile Varyap-Uzunlar AŞ tarafından devam ettirilmiştir. İki büyük inşaat firmasi Eren Talu ve Varyap-Uzunlar AŞ'nin büyük katkı ve çabaları sonrasında bugünlere gelen Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin toplam maaliyeti 250 milyon liradır. Peki bunun karşılığında TOKİ ne aldı? Mecidiyeköy'de kullanım hakkına sahip olduğumuz arazinin tüm hakları Aslantepe'de yeni stadyum yapılması şartıyla TOKİ'ye devredildi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin yapılması karşılığında Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu araziye sahip olacak olan TOKİ bu alanda da inşaat çalışmaları yapacak. Peki bu inşaat çalışmalarından nasıl bir gelir gelecek? 250-300 milyon liralık yatırımın karşılığında elbette ciddi kazanç sağlanması gerekiyordu. Mecidiyeköy'deki arazi 416.5 milyon lira bedelle ihaleye verildi. Ve ayrıca TOKİ ihalenin yanı sıra yapılacak taşınmaz mülklerden de belli bir hak sahibi olacak. Erdoğan Bayraktar (TOKİ Başkanı) ihale sonrası yaptığı açıklama "Bu araziden 1 milyar dolar gelir bekliyoruz." açıklaması yapmıştı. Aslantepe'nin anahtar teslimi TOKİ'ye 260milyon liraya mal olurken, Ali Sami Yen Stadı'nın inşaatı için 416 milyon liralık bedel arasındaki fark kazanç değilmidir?
Kimsenin "Biz olmasak bu stadyum yapılmazdı." deme gibi bir lüksü yok. Yaklaşık 200 milyon liralık geliri dünyanın hiç bir yerinde hiç bir kurum reddedemez. Hem stadı yaparak kendi reklamını yapacaksın, hem harcadığın bedelin 2 katı kadar gelir sağlayacaksın hemde "Ben olmasam yapamazdınız." diyeceksin. Yok öyle bir dünya. Tabii birde açılışta yüzyıllık kulübü kötüleyeceksin, karşımıza mahçup-aciz bir durumda geldiler diyeceksin, bel altından laf sokacaksın, vuracaksında vuracaksın. Sonra ben seni protesto edince, tü-kaka olucam. Hadi ordan..
Şimdi soruyorum, kimin stadını kimin parasıyla yaptınız? Stadı yaparken cebinizden tek kuruş bir meblağ çıktı mı? Stadı yaptıktan sonra yaptığınız o anlamsız açıklamalar neyin nesi? Stadyum karşılığında yaklaşık 200 milyon lira karınız olmadı mı? İhale bedelleri arasında ki fark nereye gidecek?
bir arkadaşımın facebook notundan birebir alıntı yaptım. %100 katılıyorum.
ek olarak Kardemir Karabük tarihi ve vasfı ile (formasından sendika reklamı taşıyan bir işçi kulubü olarak) bu tür açıklamaları yapması gereken en son kuluptur
mkkadi
20.Ocak.2011, 16:58
Stadyuma yakın olan bir metro istasyonu var, devlet zaten üzerine düşen görevi yapmış.
3 tünel kazıp stadyuma bağlaması zorunluluk değildir, bu tünelleri maliyeti devletin karşılaması zorunlu maliyetlerden biri değil, ki planlarında yoktu zaten. Gs'ın talebi üzerine tüneller projeye dahil edilmiş.
Devletin görevi insanlarına rahat ettirmektir. Şimdi oraya o stat yapılıyorsa gerekli düzenlemeleri yapması gereklidir. Yapmazsa ne olur halk eziyet çeker. Almanya'da Bayern stadı yapılınca belediye yollara metroya bir sürü ek yaptı. Bir sürü maaliyet oldu. Acaba çıkıp dedi mi bunu sizin için biz yaptık? Bize borçlusunuz falan. Zaten bu tür işler sadece Türkiye'de olur. Üstelik o metroların amacı sadece Galatasaray'a yönelik değil orada yapılması düşünülen Şişli Etfal hastenesini de kapsamaktadır. Dediğim gibi metro yapması zorunlu değildi. Bu sadece halka yönelik bir hizmettir.
Ayrıca stat 190 milyon€'luk bir stat olacaktı ama 125-130 milyon€'luk bir stat oldu. Baştaki projeye sahip çıkılmadı. Diğer maliyetleri eklemek olaya tamamen işine geldiği noktadan siyasi yaklaşmaktır. Sİyasette kullanılan bir metodtur. Ama sonuçta ASY arasizisinden elde etmeyi bekledikleri gelir 1 milyon TL'dir.
izmer96
24.Ocak.2011, 18:54
Kapanmis konuyu hortlatiyorum maruz gorun fakat degerli ve yalaka basinimiz olaylarin nasil patlak verdigini gostermedigi icin bende yeni godrugum bu videoyu paylasmak istedim , TT Arenadaki protesto olaylarina neden olan su dengesiz insan ve konusmasi
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/43677/toki-baskaninin-isyani---tt-arena-acilisi
Revolution
27.Ocak.2011, 13:15
Galatasaray ile GSGM arasında kriz çıktı. Stad çatısı Mayıs'a kadar tamamlanmazsa GSGM stadi geri alacak.
Tribundergi'nin haberi.
uAburak89
27.Ocak.2011, 13:22
Haberin kaynağı erhan telli, kolpa olma ihtimali yüksek. Gerçekse de, yuh diyebiliyorum sadece. Toki yapacaktı bu çatıyı, çok geç olacak dediler kulüp üstlendi. Ortada bir mantık hatası var, Toki de yetiştiremeyecekti zaten mayıs ayına kadar.
Revolution
27.Ocak.2011, 13:24
Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni açıklamalarını buraya koymuyorum, siyasete bulaşırız iyice diye ama bu adam bu stada takmış arkadaş bize yar etmeyecek gibi. Böyle gereksiz ve ortamı geren açıklama şu olayların arifesinde yapılacak iş değil.
Mustafa Sarıgül Sportmen programına katıldı. Yıkılacak Ali Sami Yen stadyumu arazisinda Ali Sami Yen anıtı yapacaklarını söyledi. Gerçekten güzel çalışmalara imza atıyor. O bölgede böyle bir anıtın olması gerekliydi.
DisCo
12.Şubat.2011, 14:51
10 yaşındaki Batuhan’ın hastanelik olduğu Eskişehir maçında bir polis de parmak büyüklüğündeki vidanın isabet etmesiyle yaralandı. İncelemelerde birçok güvenlik zaafiyeti belirlendi. Süren inşaat da cephanelik görevi görüyor!
Kısa bir süre önce hizmete giren Seyrantepe’deki Türk Telekom Arena’da güvenlik açığı polisi tedirgin ediyor. Seyirciler önündeki cam korkuluklar ve konuk takım taraftarına ayrılan koltukların ev sahibi seyircilerin hemen üzerindeki balkonda olması tehlike saçıyor.
Polisin endişesi, Eskişehirspor maçında kendisini göstermiş, konuk takım tribününden atılan şişe alt katta oturan 10 yaşındaki Batuhan Sağır’ı hastanelik etmişti. Aynı bölgeden Galatasaray parmak büyüklüğünde vidalar atıldığı, bunlardan birinin isabet ettiği bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı öğrenildi. Arena’da polisin en büyük korkusu, cam korkulukların kırılması halinde ölümcül silaha dönüşme tehlikesi...
Estetik görüntü sağlayan ancak olası bir olayda taraftarların kesici alet olarak kullanma ihtimali bulunan cam korkuluklar yerine saydam plastik konulması, konuk taraftarlara ayrılan bölümün en az 4 metre yüksekliğinde tel örgülerle çevrilmesi önerisinde bulunuldu. Emniyet, stat içi ve çevresindeki bazı bölümlerde inşaatın devam etmesinin montaj amaçlı vidaların saldırı amaçlı kullanılma riskini doğurduğuna dikkat çekiyor. Seyirci koltuklarını tribüne montajlayan vidaların da kolayca sökülebildiğine, fiziksel şartlar nedeniyle fanatiklerin yabancı madde bulmakta sıkıntı çekmediğine işaret ediyor.
ForCimbom
12.Şubat.2011, 14:59
10 yaşındaki Batuhan’ın hastanelik olduğu Eskişehir maçında bir polis de parmak büyüklüğündeki vidanın isabet etmesiyle yaralandı. İncelemelerde birçok güvenlik zaafiyeti belirlendi. Süren inşaat da cephanelik görevi görüyor!
Kısa bir süre önce hizmete giren Seyrantepe’deki Türk Telekom Arena’da güvenlik açığı polisi tedirgin ediyor. Seyirciler önündeki cam korkuluklar ve konuk takım taraftarına ayrılan koltukların ev sahibi seyircilerin hemen üzerindeki balkonda olması tehlike saçıyor.
Polisin endişesi, Eskişehirspor maçında kendisini göstermiş, konuk takım tribününden atılan şişe alt katta oturan 10 yaşındaki Batuhan Sağır’ı hastanelik etmişti. Aynı bölgeden Galatasaray parmak büyüklüğünde vidalar atıldığı, bunlardan birinin isabet ettiği bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı öğrenildi. Arena’da polisin en büyük korkusu, cam korkulukların kırılması halinde ölümcül silaha dönüşme tehlikesi...
Estetik görüntü sağlayan ancak olası bir olayda taraftarların kesici alet olarak kullanma ihtimali bulunan cam korkuluklar yerine saydam plastik konulması, konuk taraftarlara ayrılan bölümün en az 4 metre yüksekliğinde tel örgülerle çevrilmesi önerisinde bulunuldu. Emniyet, stat içi ve çevresindeki bazı bölümlerde inşaatın devam etmesinin montaj amaçlı vidaların saldırı amaçlı kullanılma riskini doğurduğuna dikkat çekiyor. Seyirci koltuklarını tribüne montajlayan vidaların da kolayca sökülebildiğine, fiziksel şartlar nedeniyle fanatiklerin yabancı madde bulmakta sıkıntı çekmediğine işaret ediyor.
gidenlerden biliyoruz, yemezler. orada polisin oturup es-eslilere karşı en ufak bir girişimde bulunmadığını, hiç birşeyi kaale almadığını....
ForCimbom
12.Şubat.2011, 15:02
Galatasaray ile GSGM arasında kriz çıktı. Stad çatısı Mayıs'a kadar tamamlanmazsa GSGM stadi geri alacak.
Tribundergi'nin haberi.
off böyle birşey olursa çok sevinirim, maske bu sefer gerçekten düşer, adnan polat kovalanır, taraftarın aklı başına gelir diye.
tabi adnan polat çıkıp "2012 kriterlerine göre böyle bi stadın elektrik giderleri aşırı masraftı, herşey yolunda, ön libero transferi geliyor, büyük gaaassaray taraftarına saygılar, arda çok büyük gaassaraylı , saat de 20.45'ti di mi?" dedikten sonra müthiş taraftarımız ne kadar dayanır onun cazibesine bilemem.
Revolution
12.Şubat.2011, 15:45
O iş yalan oldu gibi çünkü başkan 24 ay süre verdiler dedi son açıklamasında.
C h A o S
12.Şubat.2011, 15:53
Birde ya bu Mayıs'ta başlanacak,ya da 2012 Mayıs ayında dedi.Ancak yönetim olarak 2012 Mayıs'ında başlamaya daha sıcak bakıyoruz dedi...
Revolution
12.Şubat.2011, 15:58
Birde ya bu Mayıs'ta başlanacak,ya da 2012 Mayıs ayında dedi.Ancak yönetim olarak 2012 Mayıs'ında başlamaya daha sıcak bakıyoruz dedi...
Bu Mayıs'ta başlamak her türlü akıl karı olur. Bir an önce olsun bitsin, şu dedikodulara son verilsin. Yüksek ihtimalle 2012 Mayıs'ta başlayıp, seçim öncesi stat konusundaki üstün(!) çalışmalarını dillendirecektir başkan.
C h A o S
12.Şubat.2011, 16:02
Bu Mayıs'ta başlamak her türlü akıl karı olur. Bir an önce olsun bitsin, şu dedikodulara son verilsin. Yüksek ihtimalle 2012 Mayıs'ta başlayıp, seçim öncesi stat konusundaki üstün(!) çalışmalarını dillendirecektir başkan.
Birde şöyle düşünüyorum ben.Şu anda baktığımızda 2012 seçimlerinde Adnan Polay baya bir oy kaybedicek gibi.Hatta bence aday olursa seçilemiyecek.Adnan Polat diyordur ben seçilemezsem yeni gelen yönetim düşünsün artık çatıyı yapmayı.Benim ilk aklıma bu geldi:)
Revolution
12.Şubat.2011, 16:15
Birde şöyle düşünüyorum ben.Şu anda baktığımızda 2012 seçimlerinde Adnan Polay baya bir oy kaybedicek gibi.Hatta bence aday olursa seçilemiyecek.Adnan Polat diyordur ben seçilemezsem yeni gelen yönetim düşünsün artık çatıyı yapmayı.Benim ilk aklıma bu geldi:)
Valla içimiz mi fesat, Adnan Polat artık bize sadece fesat işleri mi çağrıştırıyor bilmiyorum ama adam projeleri çizildi filan dedi bu kadar da değildir herhalde :)
ForCimbom
12.Şubat.2011, 16:35
Valla içimiz mi fesat, Adnan Polat artık bize sadece fesat işleri mi çağrıştırıyor bilmiyorum ama adam projeleri çizildi filan dedi bu kadar da değildir herhalde :)
rijkaard'ı kovmasının takribi 3-4 hafta öncesinde " her ne ama ne oluırsa olsun rijkaard kalacaktır, hatta kabul etse sözleşme uzatacağız" diyen bir adamdan bahsediyoruz ;;)
Revolution
12.Şubat.2011, 16:38
rijkaard'ı kovmasının takribi 3-4 hafta öncesinde " her ne ama ne oluırsa olsun rijkaard kalacaktır, hatta kabul etse sözleşme uzatacağız" diyen bir adamdan bahsediyoruz ;;)
Bu lafların üzerine Rijkaard'ı kovduktan sonra, Rijkaard'ın tek laf etmemesi ne derece beyefendi olduğunun göstergesidir.