View Full Version : 2011 Erkekler Türkiye Kupası ( Şampiyon Fenerbahçe Ülker )
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 20:42
Kupa müsabakaları başladı. Turnuvayla ilgili her ayrıntıyı burada konuşabiliriz.
Biraz önce sona eren ilk maçta Beşiktaş Cola Turka turnuvanın favorilerinden Efes Pilsen'i 57-55 yenerek yarı finale yükseldi.
Yar saçların lüle lüle... Efes sana güle güle! :D
C h A o S
09.Şubat.2011, 20:48
Efes bugün çok kötüydü.Bir an avrupadaki Efes bu mu dedim.Beşiktaş'a tebrikler.İyi bir galibiyet alıp sürprize imza attılar.Ogilvy çok kaliteli oyuncu.Dahada genç.Beşiktaş iyi bir oyuncu kazanmış...
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 20:54
Beşiktaş son saniyelerine 3 sayı önde girdiği maçın bitimine 7 saniye kala yediği üçlükle skorun eşitlenmesine izin verdi . Bir diğer deyişle Efes maçın bitimine 7 saniye kala bulduğu üçlükle skoru 55-55'e getirdi. Maçtaki ilk üçlüğü imiş onların. Maç uzatmaya gidecek diye bekliyordum ki, bitime iki saniye kala Beşiktaş bulduğu basketle Efes'in ipini çekiverdi. Eeeee, artık bavulları erken toplayacaklar, yapcak bişey yok. :D Keyiflenmedim dersem yalan olur. Çok yahşi oldu.
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 21:11
Gecikmeli de olsa proğramı veriyorum:
Çeyrek Final
09 Şubat 2011 Çarşamba
18:00 Efes Pilsen: 55 - Beşiktaş CT: 57
20:30 Aliağa Petkim-MP Trabzon
10 Şubat 2011 Perşembe
18:00 Olin Edirne - Galatasaray CC
20:30 Fenerbahçe Ü - Banvit
Eğer Fenerbahçe olarak turu geçersek Olin Edirne-Galatasaray galibi ile Cuma 20:30'da karşılaşacağız.
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 21:15
Türkiye Kupası ve Banvit eşleşmesinin bende çok kötü bir hatırası vardır. 2007 Antalya... Yarı finalde uzatmada kaybedilen maç... Devamında Banvit'in Amerikalısı Arthur Long'un bizim trübüne hareket çekmesi... Kendimi kaybedip çıldırmam... Belime sarılan polislerin beni bastırarak kontrol altına alması... Yanımda ilk defa Fenerbahçe maçına gelen eşimin bir daha benle Fenerbahçe maçına gelmemeye yemin edişi... Beşiktaşlı kayınbiraderin SkyTürk kameralarını görünce beni ve ablasını öylece bırakıp, "rezil olacağız" hesabı tırsıp kaçması... (Kaç sene dilimden kurtulamadı.) Filan ve falan. Neyse ki çocuklar yoktu yanımızda.
Banvit o gün bizi elemeseydi, 2007 Türkiye Kupası finalinin adı Fenerbahçe-Efes olacaktı ve ben o gün salonda belki şampiyonluk sevinci yaşayacaktım. Üstelik final maçında takımın başında Aydın hoca olacaktı. Aydın hoca kupa öncesi ligde oynanan son maçta Yener Yılmaz isimli bir yeni yetme hakem tarafından diskalifiye edilmiş ve iki maç ceza vermişlerdi. Mersin maçıydı. Araya Türkiye Kupası girince ilk gün Telekom ve ikinci gün Banvit maçlarında cezasını tamamlamıştı. Takımı Ertuğrul Erdoğan yönetmişti. Banvit'e takılmasaydık finalde Aydın Örs takımın başında olacaktı. 10-0'lık seri o dönemde yenice başlamıştı. Henüz sadece 1-0'dı.
Banvit'i Türkiye Kupasında elediğimizi görmek benim için ayrıca mühim... Ama hiç kolay değil işimiz. Hele ki uzun rotasyonunda sakatlık ve formsuzluk almış başını giderken...
C h A o S
09.Şubat.2011, 21:41
Çeyrek Final
09 Şubat 2011 Çarşamba
18:00 Efes Pilsen: 55 - Beşiktaş CT: 57
20:30 Aliağa Petkim-MP Trabzon
10 Şubat 2011 Perşembe
18:00 Olin Edirne - Galatasaray CC
20:30 Fenerbahçe Ü - Banvit
Eğer Fenerbahçe olarak turu geçersek Olin Edirne-Galatasaray galibi ile Cuma 20:30'da karşılaşacağız.
Maçların ardı ardına yapılması saçmalık bana göre.Mesela bugün maçlarını yapan takımlar 1 gün dinlenme fırsatı bulucak.Ama yarın maçı olan takımlar hemen ertesi gün yarı final maçına çıkıcak.Birinin c.tesi yapılması lazımdı.Heralde final maçını pazar günü oynatmak için yapılan bir uygulama.O zaman salı gününden başlat turnuvayı...
Yarın ki maç içinse Olin ligde evimizde bizi yenmişti.Liderlikten etmişti bizi.O gün maçtaydım gerçekten iyi bir takım kurmuşlar.Seibutis sanırım böyle yazılıyor çok tehlikeli bir adam.Erdal Bibo'da zaten bize farklı oynuyor.Zor maç olacak ama kazanacağımızı düşünüyorum.Evren'in olmaması da bizim için kötü oldu.Caner'inde yokluğunda ona ihtiyacımız vardı.J.J'a ve Tutku'ya çok iş düşücek yarın.
Birde ne kadar berbat bir yayın yapıyor SportsTv.Ne süre belli oluyor,nede skor.Öyle bir koymuşlarki hiç koymasalar daha iyi.Yayın kalitesi felan her şey berbat...
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 21:50
2007 yılında en son playofflarda eşleşmiştik. Sonrasında ne Türkiye Kupası'nda, ne de playoff sürecinde karşılaşmak nasip olmadı Galatasaray'la. Bu sebeple hem sizin Olin'i elemenizi, hemde bizim Banvit'i geçmemizi ayrıca daha fazla istiyorum. Üç senedir sadece normal sezonda ve ancak iki defa karşılaşabiliyoruz. Bu organizasyon için bu sayı çok az. Ne kadar Fenerbahçe-Galatasaray maçı; o kadar heyecan...
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 21:55
Beşiktaş Efes'i eleyerek büyük bir sürprize imza attı. Beşiktaş'lı arkadaşlardan ses soluk çıkmıyor. Ne mütevazi arkadaşlar diyeceğim ama... Anlamadım ki? Yahu Oğuzhan, sende mi?
garydelgadov
09.Şubat.2011, 22:07
Takım adına kendimi yormayı bıraktım artık abi.Takıma Iverson'ı alıp etrafına 4 tane yontulmamış kütüğü yerleştiren başlarına da Burak Bıyıktay gibi bir adamı koyan bir takım için kendimi yormuyorum artık.Üstelik maçlar 1 saat uzaklığımdaki Kayseride.Gitmeyi bir an bile düşünmedim.Bilmiyorum taraftar değilsin diyebilirsiniz belki ama dediğim gibi her izlediğimde moralimi bozan,Iverson'ı o formayla görmeye dayanamadığım bu takımın maçlarını izlemeyi de bıraktım,sonuçlarıyla heyecanlanmayı sevinmeyi de.Umarım sene sonu Iverson gider de içim yanmaz daha fazla.Efes adına üzüldüm açıkçası böyle bir takıma yenilmek koyar yani.
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 22:18
Ben Iverson'ı Türkiye Ligi'nde görmeye dayanamıyordum. Birde "bu muymuş looo Iverson" diyen ağızları duyunca iyice çıldırıyordum. (Sen bilirsin benim nasıl Iverson fan'ı olduğumu...)
Bu sene bu ülkeye fan'ı olduğum iki yıldız geldi. (Benim kaç yıl öncesinden nasıl Diana Taurasi fan'ı olduğumu da biliyorsun sanırım. Yeni birşey değildi yani.) İki sene önce birisi bana dese; "senin fan'ı olduğun iki efsane sizin ülkeye gelecek." Adama "sıyırmış bu" diye acıyarak bakardım. Gerçek şu ki, bir rüya gibi geldi geçtiler. Doyamadık ikisine de.
İki ay önce facee adresimde şu şarkıyı Diana Taurasi için paylaşmıştım. Aslında Iverson içinde gider. İyisi mi, sen Iverson için dinle, ben Diana için:
http://www.youtube.com/watch?v=hSl-Xa_eBzc
garydelgadov
09.Şubat.2011, 22:51
Güzeldi geçti abi ne diyelim.Güzel bir rüyaydı.: )
CeNTeR_TR
09.Şubat.2011, 22:56
Her sene Cevher hariç tüm kadroyu yenileyen ve bu sene hatalar üstüne hata yapan ( İversoon ) Beşiktaş gerçekten bana göre bugün süpriz yaptı.
Bu arada Hakan abi çoğu kişinin bu maçlardan haberi bile yokdur.Benim'de haberim yokdu Nedim sağolsun msn'de bilgilendirdi onun sayesinde izledim maçı :)
Bu arada yarın idman'da yorulduktan sonra Viski eşliğinde Fenerbahçe - Banvit maçını izlemek keyifli olacak.Ondan sonrada sabaha kadar oturup bizim takım'ın Play-Off serüveni için saat 7'de yola çıkacağız :)
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 23:09
Turgut, sürelerin artmıştır umarım. İstatistiklerini topla ve bir dosyada muhafaza et. Sonra bir daha ulaşamazsın onlara. Kaybolur giderler.
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 23:16
İkinci yarı finalist Trabzon... Aliağa'yı yendiler. Cuma akşamı 18:00'da Beşiktaş'la final için kapışacaklar.
CeNTeR_TR
09.Şubat.2011, 23:36
Turgut, sürelerin artmıştır umarım. İstatistiklerini topla ve bir dosyada muhafaza et. Sonra bir daha ulaşamazsın onlara. Kaybolur giderler.
Abi süreler arttı son haftalar iyiydim idmanlarda.Ama hastalık vs vs derken 20 gündür takım halinde adam akıllı idman yapamıyoruz.
Kaldı ki gittiğimiz maçlara tatil amaçlı gidiyoruz..Neden diye sorarsan abi :)
Gelen takımlar sezonu erken açtılar paralı pullu takımlar.Bizde sezonu erken açıp biraz idman yeseydik ilk 4'ü zorlardık ama yine bi süpriz peşinde koşacağız kısmetse (:
Şişli Belediye - Best Balıkesir - Nergiz - Başkent Gençlik gibi takımlar var abi
Adamlar 3-5 lira para alıyorlar idmanlılar vs vs bizde 10 gün tatil yapıp döneriz işte.Bu şartlarda play-off lar bile iyi oldu bizim için ama buradan çıkarsak tüm dikkatleri üzerimize çekeriz :)
yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 23:44
NCAA'lerde çok olur böyle sürprizler. Geçen yıl Butler üniversitesi neler yaptı öyle. Adı sanı duyulmadık bir kolej finale geldi, şampiyonluğu koskoca DUCE Üniversitesine karşı son topla kaybetti. Bütün Amerika "Kül Kedisi Masalı" dedi. Önemli olan bir kolej takımı gibi kenetlenebilmek. Sindirella olmak ardından gelecektir.
CeNTeR_TR
09.Şubat.2011, 23:46
Abi işte başımızda hoca olsa yapacağız bişelerde hoca yok :)
Baktığın zaman bireysel olarak hepimiz kariyerli oyuncuyuz ama antrenörde tık yok.
Adam turnuvaya gidecez kuş besliyor kuşlardan uzak kalacam 10 gün tüh diyen bi adam daha ne olsun Allah aşkına Hakan Abim :)
anil luque
10.Şubat.2011, 00:07
Belki bu yorumu okuyup da ekran başında hadi ordan sen de be! diyen olabilir ama ben bugün takımın kazanacağından emindim. Öyle veya böyle. Ligdeki maçta kıl payı elimizden kaçmıştı Efes , rövanşa inanmıştım açıkçası ve nitekim takımımız beni yanıltmadı. Yarı finalde Efes'e göre çok daha zayıf bir rakip var. Umarım onları da geçer finale adımızı yazdırırız..
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
10.Şubat.2011, 00:32
Beşiktaş Efes'i kupanın dışına itti
Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası'nın ilk maçında, Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen'i 57-55 yenerek tur atladı.
BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 57 - EFES PİLSEN: 55
Salon: Kadir Has
Hakemler: Fatih Söylemezoğlu , Ersan Kartal , Ziya Ozorhon
Beşiktaş Cola Turka: Serkan , Likholitov 4, Mustafa , Serhat 5, Ignerski 8, Kemp 8, Chatman 6, Cevher Özer 7, Ogilvy 19
Efes Pilsen: Igor Rakoceviç 12, Roberts 8, Kerem Tunçeri , Thornton 4, Kerem Gönlüm 8, Vujcic 4, Murray 8, Sinan Güler 7, Ersin Dağlı 4
1. periyot: 10-17
Devre: 24-32 (Efes Pilsen lehine)
3. periyot: 44-42
5 faulle çıkan: 33. 15 Mustafa (Efes Pilsen)
Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası'nın ilk maçında, Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen'i 57-55 yenerek tur atladı. Maça hızlı başlayan Efes Pilsen, karsılaşmanın ilk 2 dakikasını da Kerem Gönlüm ve Thornton'un sayıları ile 6-0 önde geçti. Beşiktaş Cola Turka ise ilk sayısını Ignerski ile buldu. İgor Rakoçeviç'in üst üste kaydettiği sayılarla 4. dakikada skoru 10-2'ye getiren Efes Pilsen, oyundaki üstünlüğünü de korudu. İlk periyottaki takım faulü hakkını 6. dakikada dolduran Beşiktaş Cola Turka, Cevher, Ignerski ve Chatma'ın dış atışları ile farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı. Buna rağmen birinci periyodun son 2 dakikasında Likholitov ile üst üste 4 sayı bulan Beşiktaş Cola Turka, skoru 9-15'e getirdi. Birinci periyot Murray'ın son saniyede kaydettiği 2 sayı ile 10-17 Efes pilsen lehine sona erdi.
İkinci periyotta ise her iki takımda karşılıklı hücumlarla birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştılar. İkinci periyodun ilk sayısı Efes Pilsenli Murray'dan geldi. Bu oyuncuya 12. dakikada Ogilvy cevap verdi ve skoru 12-19'a getirdi. Chatman, Kemp ve Ogilvy üst üste basketleri ile Beşiktaş Cola Turka durumu 22-23'e getirmesine rağmen, Efes Pilsen Sinan'ın üst üste kaydettiği 3 sayılık atışlarla farkı yeniden 6 sayıya çıkardı. Efes Pilsen Rakoçeviç'in son saniyedeki sayısı ile ilk yarıyı da 24-32 önde kapattı.
Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka karşısındaki etkili oyunun sürdürdü. Savunmadaki üstünlüğünü 25. dakikaya kadar sürdüren Efes Pilsen, pota altında Murray'a ile ribaundlarda da etkili oldu. 27. dakikada Serhat Çetin ile kazandığı 2 serbest atışı sayıya çeviren Beşiktaş Cola Turka, skoru 37-38'e getirdi. Ataklarını sürdüren Beşiktaş Cola Turka, maçın 28. dakikasında Ogilvy'nin sayısı ile ilk kez öne geçerek skoru 39-38 yaptı. Bu dakikadan sonra oyundaki baskısını artıran Beşiktaş Cola Turka, Cevher Özer'in 2 sayılık atışı ve ardından kullandığı serbest atışla farkı 3 sayıya çıkardı. Hakem Fatih Sölemezoğlu, siyah-beyazlı ekibin son saniyedeki sayısını potaya müdahale edildiği gerekçesiyle vermedi ve hücum hakkını Efes Pilsen'e tanıdı. 3. periyot topun oyuna girmesinin ardından 44-42 Beşiktaş Cola Turka'nın üstünlüğü ile sona erdi.
Son periyoda Beşiktaş Cola Turka hücumu ile başlandı. Bu periyotta üst üste top kayıpları yaşayan Efes Pilsen, 36. dakikaya kadar da sayı üretemedi. Siyah-beyazlı ekip ise bu dakikaya kadar ürettiği 7 sayı ile skoru 51-44'e taşıdı. Efes Pilsen'in son periyottaki ilk sayısı Thornton'dan geldi. Bu oyuncu kullandığı 2 serbest atıştan birini de sayıya çevirdi. Maçın son dakikasına Beşiktaş Cola Turka 55-52 önde girdi. Son 7 saniyede Murray'in 3 sayılık atışı ile Efes Pilsen skoru eşitledi. Son 2 saniyede Ogilvy'nin attığı sayı ile siyah-beyazlılar maçı 57-55 kazandı.
NtvSpor
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
10.Şubat.2011, 00:32
Yarı final: Trabzonspor-Beşiktaş
Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Aliağa Petkim'i 72-62 yenen Medical Park Trabzonspor, yarı finalde Beşiktaş Cola Turka'nın rakibi oldu.
MEDİCAL PARK TRABZONSPOR: 72 - ALİAĞA PETKİM: 62
Hakemler: Engin Kenerman, Yener Yılmaz, Serdar Ünal
Medical Park Trabzonspor: Miloseviç 12, Rasic 5, Ali Karadeniz 21, Hadi 5, Mehmet 1, Cakic 4, Caner, Serhat 4, Obasohan 14, Snow 6
Aliağa Petkim: Erdem 2, Polat, Levent Bilgin 6, Rebii 2, Hayes 6, Fahri 7, Kambala 29, Hunter 7, Mustafa 3
1. periyot: 16-18
Devre: 35-32 (Medical Park Trabzonspor)
3. periyot: 51-49
Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Aliağa Petkim'i 72-62 yenen Medical Park Trabzonspor, Beşiktaş Cola Turka'nın ardından ikinci yarı finalist oldu. Maça Kambala'nın üst üste kaydettiği sayılarla hızla başlayan Aliağa Petkim, bu sayede ilk 3 dakikayı 5-0 önde geçti. Medical Park Trabzonspor ise 5. dakikada Ali, Ersin ve Cakic'in sayılarıyla skoru 7-7'ye eşitledi. Aliağa Petkim, ilk periyodun son dakikasında 14-15 öne geçmesine rağmen Ali Karadeniz'in sayısına engel olamayınca üstünlüğü Medical Park Trabzonspor'a kaptırdı. Ancak, Ali Karadeniz'in sayısına Levent Bilgin ile kısa sürede cevap veren Aliağa Petkim, birinci periyodu 16-18 önde geçti.
İkinci periyodun ilk dakikası sonunda skoru 18-18'e eşitleyen Medical Park Trabzonspor, hücumdaki etkinliğini sürdürerek farkı açtı ancak, Aliağa Petkim 14. dakikada farkı kapatarak skoru 24-23'e getirdi. Karşılaşmanın 19 dakikası 30-30 berabere geçilmesine rağmen, Medical Park Trabzonspor son dakikada ürettiği 5 sayı ile ilk yarıyı 35-32 önde kapattı.Üçüncü periyodun ilk sayısı da Kambala'dan geldi. 22. dakikada attığı sayı ile aradaki farkı 1 sayıya indiren Kambala, 24. dakikada kaydettiği sayı ile
de Aliağa Petkim'in 36-35 öne geçmesini sağladı. Bu dakikadan sonra oyundaki baskısını artıran Aliağa Petkim, bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkarmasına rağmen, bu üstünlüğünü uzun süre koruyamadı. Bu periyotta her iki takımda dış şutlarda etkili olamadı. Medical Park Trabzonspor, son dakikadaki atakları ile 3. periyodu 51-49 önde tamamladı.
Son çeyreğin ilk dakikaları da karşılıkla sayılarla geçildi. 33. dakikada oyunda yeniden üstünlük kuran Medical Park Trabzonspor, aradaki farkı 10 sayıya çıkararak skoru 63-53'e getirdi. 34. dakikada Kambala ile mücadelesinde sakatlanarak yerde kalan Miloseviç, saha kenarına alındı. Nefes almakta zorlandığı için bir süre oksijen verilen Milosevic, hastaneye kaldırıldı. Son 2 dakikaya girildiğinde aradaki farkı 5 sayıya indiren Aliağa Petkim, dış atışlardaki başarısızlığı nedeniyle farkın yeniden açılmasına engel olamadı. Son dakikada farkı yeniden 10 sayıya çıkaran Medical Park Trabzonspor, karşılaşmadan 72-62 galip ayrıldı.
Medical Park Trabzonspor, 11 Şubat Cuma günü oynanacak yarı finalde, Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak.
NtvSpor
SAİT71
10.Şubat.2011, 01:12
Tahminime göre BJK ile final oynarız... :)
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 01:34
Tahminime göre BJK ile final oynarız... :)
Tahminime göre Galatasaray'la da yarı final oynarız. :)
SAİT71
10.Şubat.2011, 02:36
Önce o maç var ama o maçta eleneceğimizi düşünmüyorum abi...
deniz.91
10.Şubat.2011, 15:31
Basket sever olarak efesi bir kez daha canlı izlemek isterdim elendiğine üzüldm.Bugün yne salodnayız bakalm yarı fianlde bir fb - gs derbisi izleriz gibi
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 20:29
Galatasaray-Olin Edirne maçında son periyot oynanıyor. Maç kafa kafaya devam ediyor. Galatasaray birkaç sayıyla olsa bile önde...
Sirius Black
10.Şubat.2011, 20:36
Bir ara fark 11 kadar olsa da, şimdi 7 sayıyla öndeyiz. Oktay Mahmudi hemen mola aldı. Bi öne geçtik, tam öne geçtik. Umarım yine come back yapmaz Edirne.
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 20:43
Üçüncü yarı finalist Galatasaray CafeCrown...
Banvit'i geçersek yarın Fenerbahçe-Galatasaray maçı var. Banvit'i geçmek şart oldu.
Sirius Black
10.Şubat.2011, 20:44
Yarın büyük heyecan var desenize. Hem Fenerbahçe olsun, hem Banvit olsun üst düzeyde takımlar. Bakalım kim alacak maçı.
Homer J.S
10.Şubat.2011, 20:54
Fenerbahçeliler rövanş gözüyle bakacaktır, tabi Banvit'i eledikleri takdirde.. Çok heyecanlı olacak.
C h A o S
10.Şubat.2011, 20:57
Öncelikle bugün kötü oynarak kazandık.Olin bir ara attığı her top girsede maçın sonunu getiremedi.Tutku'nun ve Haluk Yıldırım'ın oyuna girmesiyle kontrolü ele aldık.Bakalım yarı finalde neler yapacağız.Rakibimizi bekliyoruz artık...
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 20:59
Her Fenerbahçe-Galatasaray maçı bir rövanştır. Bunun sonu gelmez. Ben son maçı biz kazansaydık bile yine Galatasaray'la eşleşmek isterdim. Galatasaray favori olsa dahi onlarla eşleşmek isterim. Bu heyecanı seviyorum.
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 21:10
Ohaaaa! Bizim maçın hakemi Fatih Söylemezoğlu... Euzubismillah...
Düzeltme: Pardon, hafta sonu ligde oynanacak Kadın Basketbol Maçının (Fenerbahçe-Galatasaray) hakemi Fatih Söylemezoğlu imiş... Amanıııın... İki takımada sabır diliyorum.
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 22:13
İlk yarı 40-40 sona erdi. Barış Ermiş bu kadar rahat oyun kurmamalı... Ömer Onan ve Kinsey henüz skor katkısı vermedi. Maçın başlarında iyi yaptığımız şeylerden vazgeçtik. İlk 20 sayının neredeyse tamamına yakını Oğuz ve Lavrinoviç ikilisinden gelmişti. Sonrasında içeriyi unuttuk, bol bol dışarıdan çember dövdük ve bu bölümde 6 sayı önde olduğumuz avantaj eridi ve 4 sayı geriye düştük.
Savunma böyle devam ederse işimiz sakat.
Sirius Black
10.Şubat.2011, 23:09
Fenerbahçe 1 sayı farkla kazandı. Son saniyeler bayağı karışıktı.
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 23:11
Banvit'i çok ama çok zorlandığımız maçta bir sayı farkla yendik. Yarın Galatasaray'la eşleşeceğiz.
Kupada yarın:
18:00 Beşiktaş-Trabzonspor
20:30 Fenerbahçe-Galatasaray
Dört büyükler basketbolda da son dörde kaldı. Oh be!
İlk defa "ne Beşiktaş, ne Cimbom, ne de Trabzon/ Fenerbahçe sensin şampiyon" tezahüratının ilk defa anlamlı olacağı bir yarın bekliyor bizi.
yaman76hakanFB
10.Şubat.2011, 23:15
Fenerbahçe 1 sayı farkla kazandı. Son saniyeler bayağı karışıktı.
Karışık olan birşey yoktu. Barış turnikeye giderken Oğuz tarafından bloklandı. Sonrasında ribaunt mücadelesinde ortaya düşen topu Marko Tomas yakaladı ve yapıştı. Banvit'li oyuncular Marko'dan topu almak için defalarca vurdular. Ama ne hikmetse sahaya giren Orhun oldu. Zaten Milli Takımın başına geçti geçeli epey değişti, ayrı bir havalara girdi. Hayır, neye itiraz ediyorsun Orhun? Faulse defalarca senin oyuncuların Tomas'a vurdu.
En kritik yerde inişe geçen topumuz bloklandı. İki sayımızı vermediler, dönüşte iki sayı yedik. Ömer Onan'a çalınan dört faulün üçü komiktende öte.
Sirius Black
10.Şubat.2011, 23:19
Karışık olan birşey yoktu. Barış turnikeye giderken Oğuz tarafından bloklandı. Sonrasında ribaunt mücadelesinde ortaya düşen topu Marko Tomas yakaladı ve yapıştı. Banvit'li oyuncular Marko'dan topu almak için defalarca vurdular. Ama ne hikmetse sahaya giren Orhun oldu. Zaten Milli Takımın başına geçti geçeli epey değişti, ayrı bir havalara girdi. Hayır, neye itiraz ediyorsun Orhun? Faulse defalarca senin oyuncuların Tomas'a vurdu.
En kritik yerde inişe geçen topumuz bloklandı. İki sayımızı vermediler, dönüşte iki sayı yedik. Ömer Onan'a çalınan dört faulün üçü komiktende öte.
Ben son saniyelerde momentumun gidip gelmesini kastetmiştim. Tam Fenerbahçe garantiledi dedik, fark 1 oldu. Sonra yine momentum Fenerbahçe'de oldu, Ukic kaçırdı, tekrar Banvit canlandı. Sonra Barış bloğu yedi, oralarda bir güzel güreş oldu, Orhun Ene sahaya atladı, Mirsad koçunun eline çaktı zafer bizde dercesine, sonra hakem masasından karar çıktı. Böyle karışıktı yani.
C h A o S
10.Şubat.2011, 23:23
Fenerbahçe Ülker savunmayı biraz sertleştirince Banvit dağıldı.Bakalım yarın derbide ne olacak.Hayırlısı...
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Şubat.2011, 00:04
Beklediğimden güzel geçiyor Türkiye Kupası... Ben yarın Trabzonspor'u yeneceğimizi,Fenerbahçe'nin de Galatasaray'ı yeneceğini düşünüyorum. Yani Fenerbahçe ile final oynarız gibime geliyor.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Şubat.2011, 00:11
Müthiş maç Fenerbahçe Ülker'in
Spor Toto Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Ülker, büyük heyecana sahne olan maçta Banvit'i 69-68 yenerek yarı finalde Galatasaray Cafe Crown'un rakibi oldu.
Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Banvit'i 69-68 yenen Fenerbahçe Ülker, dördüncü yarı finalist oldu.
Maça büyük bir taraftar desteğiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, rakibi karşısında ilk kez 6. dakikada öne geçti. Karşılıklı sayılarla başa baş bir oyun ortaya koyan her iki takım da ilk periyotta birbirlerine üstünlük sağlamada zorlandı. Son dakikaya 22-18 önde giren Fenerbahçe Ülker, yakaladığı hücum şansını değerlendiremeyince birinci çeyrek bu skorla tamamladı.
İkinci periyotta aradaki farkı korumakta zorlanan Fenerbahçe Ülker, üst üste yaşadığı top kayıpları sonucu 15. dakikada üstünlüğü rakibine kaptırdı. Bu dakikada yeniden 1 sayı farkla öne geçen Banvit, Barış'ın kullandığı 2 serbest atışı sayıya çevirmesi üzerine farkı 3'e çıkardı. Oğuz Savaş ile 2 sayı bulan Fenerbahçe Ülker ise, bu oyuncunun kullandığı serbest atıştan kazandığı sayı ile de skoru 35-35'e eşitledi. Ancak, Banvit yeniden öne geçmesine rağmen son 30 saniyeye 40-40 berabere girildi. Banvit'in kullandığı molanın ardından her iki takım da yakaladığı hücum şansında sayıyı bulamayınca ikinci çeyrek 40-40 sona erdi.
Üçüncü periyoda hızlı başlayan Banvit, zaman zaman öne geçmesine rağmen rakibi karşısında etkili olamadı. Genelikle başa baş mücadele sergileyen her takımda, sayı üretmekte zorlandı. Bu periyotta son 2 dakikaya kadar Fenerbahçe Ülker 11, Banvit 14 sayı üretebildi. Son dakikaya 56-54 önde giren Banvit, Yiğitcan'ın Fenerbahçe Ülker'den çaldığı topu sayıya çevirmesi ile üçüncü çeyreği 58-54 önde kapattı.
Son çeyrekte taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan'ın sayısı ile 35. dakikada 63-62 öne geçti. Banvit'in üst üste iki kez hatalı yürüme nedeniyle top kaybı yaşaması üzerine hücum şansı yakalayan Fenerbahçe Ülker, bu fırsatları sayıya dönüştüremedi. Ancak, Banvit'in savunmadaki açıklarını iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, Mirsad Türkcan'ın 3 sayılık atışı ile skoru 67-62'ye taşıdı ve farkı 5 sayıya çıkardı. Son 3 dakika temponun yükseldiği oyunda, ferdi hatalar nedeniyle her iki takımda top kayıpları yaşadı. Son dakikaya da 67-64 önde giren Fenerbahçe Ülker, topu iyi takip ederek Banvit hücumunu engelledi. Ömer Onan ile hücuma çıkan Fenerbahçe Ülker, yapılan faulden kazandığı 2 serbest atışı da sayıya çevirerek son 46 saniyeyi 69-66 önde tamamladı. Banvit, kullandığı molanın ardından hücuma geçerek son saniyelerde Williams ile 2 sayı buldu. Ancak, maçtan Fenerbançe Ülker 69-68 galip ayrılarak dördüncü yarı finalist oldu.
Yarın oynanacak yarı final maçlarında, Beşiktaş Cola Turka ile Medical Park Trabzonspor, Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelecek.
FENERBAHÇE ÜLKER: 69 - BANVİT: 68
Hakemler: Recep Ankaralı, İsmail Aydın, Erman Erdemir
Fenerbahçe Ülker: Ukic 7, Mirsad Türkcan 5, Ömer Onan 7, Lavrinovic 8, Jasikevicius 11, Kaya 3, Oğuz Savaş 17, Kinsey, Tomas 10, Preldzic 1
Banvit: İbrahim, Barış 15, Mutlu 9, Davis 14, Yiğitcan 2, Simmons 1, Golubovic 7, Graves 3, Bora, Williams 17
1. Periyot: 22-18
Devre: 40-40
3. Periyot: 54-58
NtvSpor
C h A o S
11.Şubat.2011, 20:55
Beşiktaş,Trabzon'u 90-88 yenerek finale çıktı.Son dakikaya kadar heyacanlı ve çekişmeli geçti maç.Beşiktaş'ın yeni transferleri Kemp ve Serkan Erdoğan maçın son dakikalarını çok iyi oynadılar.Özellikle Kemp iyi bir transfer olmuş.
Emurafu
11.Şubat.2011, 21:21
Sports Tv uyduda şifresiz dsmartı olmayanların bilgisine...Rahat rahat izleyin maçları..
http://video.tbf.org.tr/canli-yayin-izle/canli şuradan da federasyonun internet yayınından izleyebilirsiniz.
BaFraLı
11.Şubat.2011, 21:43
ilk yarı 1 oynadık. Galatasaray zaten bir kerede kazandır be :D
Sports Tv uyduda şifresiz dsmartı olmayanların bilgisine...Rahat rahat izleyin maçları..
Uyduda frekansını girdim abuk subuk başka kanallar geldi sports tv gelmedi ya :(
BaFraLı
11.Şubat.2011, 21:47
Uyduda frekansını girdim abuk subuk başka kanallar geldi sports tv gelmedi ya :(
O kanallar arasında mutlaka vardır demin çıkarttım bende. Gösteriyor normal uyduda.
Frekans: 10970 V 30000 FEC: 5/6 Türksat 3A/2A 42.0°E Uydusu
O kanallar arasında mutlaka vardır demin çıkarttım bende. Gösteriyor normal uyduda.
Frekans: 10970 V 30000 FEC: 5/6 Türksat 3A/2A 42.0°E Uydusu
O kanallara da tek tek baktım ama yok. Şimdi televizyonu kaptırdım zaten maçı bulamayınca :D internetten izleeyeyim diyorum onda da çok takılıyor. İzleyemeyeceğim galiba.
BaFraLı
11.Şubat.2011, 21:58
Predzlç habire üçlük atıyor. GS çok kötü.
anil luque
11.Şubat.2011, 22:28
Fener 2. yarıya üçlükle başladı fark 12 sayı Fenerbahçe lehine 50-38
A.FaruK
11.Şubat.2011, 22:34
61-40 oldu maç kopma noktasında.
anil luque
11.Şubat.2011, 22:34
Marko Tomas'ın bu üçlüğü kopardı heralde. 21 oldu fark. Bu saatten sonra dönmez bence..
A.FaruK
11.Şubat.2011, 22:48
70-49 ile son periyoda girilecek.
anil luque
11.Şubat.2011, 22:52
7-0 la başladı son periyoda Galatasaray , moladan sonra Fenerbahçe yine boş döner ve fark azalırsa çok değişik bir maç izleriz.
anil luque
11.Şubat.2011, 22:59
Galatasaray farkı azaltma şanslarını cömertçe harcıyor ve zaman da daralıyor giderek..
A.FaruK
11.Şubat.2011, 23:03
Fark 12 sayıya kadar indi.
A.FaruK
11.Şubat.2011, 23:06
Fenerbahçenin hastalığı nüksetti.
anil luque
11.Şubat.2011, 23:09
Fark 8 e kadar indi , dönmez diyordum ama Fenerbahçe hücumda amatör gibi oynuyor
anil luque
11.Şubat.2011, 23:12
1.05 kala fark 5 e indi..
A.FaruK
11.Şubat.2011, 23:14
77-70 maç biter.
Sirius Black
11.Şubat.2011, 23:17
Derbiye yaraşır bir maç oldu. Son ana kadar heyecan sürdü. Bu muhteşem tempolu, avrupa standartlarına göre skorlu ve heyecanlı maçlar için Fenerbahçe'ye teşekkürler !
Finalde iki takıma da başarılar, bize yarı final heyecanı yaşatan ASLANLAR'a da teşekkürler. Ruhlarıyla sonuna kadar mücadele ettiler.
C h A o S
12.Şubat.2011, 00:49
Fenerbahçe Ülker bugün çok yüzdeli oynadı.Özellikle Lavrinoviç ne attıysa girdi.Kadro kalitesi olarakda zaten bizden üstün.Ukiç gibi bir oyun kurucun varsa sırtın yere gelmez zaten.
Bizim takım ise bugün çok tutuktu.Dış atışlarda bir türlü başarı sağlayamadık.Ama olsun 21 sayıdan maçı bırakmayıp mücadele etmeleride yeterdi.Valla öyle bir hava oluştuki son periyotta,5 dakika daha olsa maçı alıcaktık neredeyse.
Andric'de bugün maşallah 30 sayı attı.Geldiğinden beri en iyi maçını oynadı.Bir türlü istenileni veremiyordu zaten.İyi oldu onun açısındanda...
Universal
12.Şubat.2011, 12:01
Türkiye Futbol Liginde dökülen dört büyüklerin, Türkiye Kupasında yarı final oynaması. Artık hangi kulvarda daha başarılılar onu gösteriyor. Demek ki neymiş, az çenenin olduğu yerde çok başarı.
Addolorato
12.Şubat.2011, 14:56
Türkiye Futbol Liginde dökülen dört büyüklerin, Türkiye Kupasında yarı final oynaması. Artık hangi kulvarda daha başarılılar onu gösteriyor. Demek ki neymiş, az çenenin olduğu yerde çok başarı.
Tamamen onunla alakalı değil bence. Türkiye özellikle basketbolda futbolda olmadığı kadar ileride olan bir ülke. Hem yerli oyuncuların kalitesi olsun hemde ligimizi tercih eden yabancı oyuncuların kalitesi futbolunkinden çok daha fazla. Türkiye Futbol Dünya Şampiyonasına bile katılamazken Dünya Basketbol Şampiyona'sında final oynuyorsa bunun ligimizdeki kaliteli oyuncularla doğrudan alakası var. O yüzden bence basketbolda yaptığımız doğru yatırımları futbola yansıtmamız lazım. Tabi ülkemizde futbolun daha göz önünde olan bir spor olduğuda bir gerçek. Böylece daha az baskı ve daha çok başarı yakalıyor özellikle büyük klüplerimiz.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
12.Şubat.2011, 16:19
Beklediğim gibi Fenerbahçe ile final oynayacağız. Kemp iyidir iyi... :)
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
12.Şubat.2011, 16:49
Potada Türkiye Kupası sahibini buluyor
26. Erkekler Türkiye Kupası finalinde ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka, pazar günü Kayseri'de buluşacak. Kupayı 43 yıl aradan sonra geçen sene kanan Fenerbahçe'nin 2 kupa şampiyonluğu bulunurken, 39 yıl aradan sonra finale yükselen Beşiktaş'ın ise kupa şampiyonluğu bulunmuyor.
Basketbolda, Spor Toto'nun sponsorluğunda düzenlenen 26. Erkekler Türkiye Kupası, yarın Kayseri'de yapılacak final maçıyla sahibi bulacak.
Yarı finalde Galatasaray Cafe Crown'ı eleyen Fenerbahçe Ülker ile Medical Park Trabzonspor'u geçen Beşiktaş Cola Turka, yarın Kadir Has Spor Salonu'nda saat 15.00'te başlayacak final maçında karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Sports TV'den naklen yayımlanacak.
FENERBAHÇE ÜLKER, 43 YIL SONRA GEÇEN SEZON KAZANDI
Kupayı kazanan ilk takım olma unvanına sahip Fenerbahçe Ülker, geçen yıl da kupayı kazanarak, 43 yıllık kupa hasretine son verdi.
Sarı-lacivertliler, 1966-67 sezonunda ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası'nı finalde Muhafızgücü'ne üstünlük sağlayarak kazanmıştı. Bundan sonra yapılan 24 kupa mücadelesinde 1993-94, 1996-97 ve 1998-99 sezonlarında final oynayan Fenerbahçe, bu maçlarda rakiplerine yenilerek, kupayı kazanamadı. Geçen yıl 10 sezon sonra kupada final oynayan Fenerbahçe Ülker, finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 72-68 yenerek, 43 yıl aradan sonra kupayı kazandı.
Sarı-lacivertlilerin, müzesinde 2 Türkiye Kupası bulunuyor.
KUPASI BULUNMAYAN BEŞİKTAŞ COLA TURKA, 39 YIL SONRA FİNALDE
Kupada şampiyonluğu bulunmayan Beşiktaş Cola Turka ise 39 yıl sonra finale çıkmayı başardı.
Kupada 1970-71 sezonunda İTÜ ve 1971-72 sezonunda da TED Kolejliler ile finalde karşılaşan siyah-beyazlılar, rakiplerine üstünlük kuramadı.
26. kupa mücadelesinde çeyrek finalde Efes Pilsen, yarı finalde de Medical Park Trabzonspor'u eleyen Beşiktaş Cola Turka, 39 yıl sonra finale yükseldi.
Siyah-beyazlılar, yarın ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i yenerek, ilk Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi hedefliyor.
EN FAZLA KUPA EFES PİLSEN'İN
Efes Pilsen, Türkiye Kupası'nı 9 kez ile en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor.
Kupada 10 kez final oynayan lacivert-beyazlılar, 1995-96, 96-97 ve 97-98 sezonlarında üst üste 3 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ilk takım oldu.
Türkiye Kupası'nı ilk kez 1993-94 sezonunda finalde Fenerbahçe'yi yenerek kazanan Efes Pilsen, 2000-2001, 2001-2002, 2005-2006 ve 2006-07 sezonunda da kupada mutlu sona ulaştı.
Lacivert-beyazlılar, 2008-09 sezonunda ise finalde Erdemirspor'u 79-70 yenerek, 9. kupasını müzesine götürdü.
ÜLKERSPOR VE TOFAŞ'IN 3'ER KUPALARI BULUNUYOR
Türkiye Kupası'nı Ülkerspor ve TOFAŞ takımları da 3'er kez kazandı.
Ülkerspor, 2002-2003, 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında üst üste 3 kez kupayı elde ederek, bu kupayı üst üste 3 kez kazanan 2. takım olurken, Bursa ekibi ise 1992-93, 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında kupa sevinci yaşadı.
GALATASARAY 16 SENEDİR KUPAYI KAZANAMIYOR
Galatasaray ve İTÜ'nün de 2'şer kupası bulunuyor.
Kupada 1969-70 ve 1994-95 sezonlarında kupayı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, 16 senedir kupayı kazanamıyor.
İTÜ ise 1968-69 ve 1970-71 sezonlarında kupayı kazanmıştı.
KUPAYA 20 YIL ARA VERİLDİ
İlki 1966-67 yılında düzenlenen Türkiye Kupası'na 1971-72 sezonundan sonra 1991-92 sezonuna kadar 20 yıl ara verildi.
Kupa 1992-93 sezonundan itibaren ''Dörtlü Final'' statüsünde organize ediliyordu. ''Dörtlü Final'', Ankara ve Mersin'de 2'şer kez, İstanbul, Bursa, Trabzon, İzmir, Kütahya, Adana, Konya ve Samsun'da birer kez yapıldı.
''Dörtlü Final'' statüsü 2004-2005 sezonunda ''8'li Final'' olarak değişirken, çeyrek, yarı final ve final maçları 2004-2005'de Bursa'da, 2005-2006'da Adana'da, 2006-2007'de Antalya'da, 2007-08'de Ankara'da, 2008-09'da İzmir'de, 2009-2010'da da Adana'da oynandı.
TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLARI
Erkekler Türkiye Kupası'nda bugüne dek şampiyonluğa ulaşan takımlar ve final maçlarının skorları şöyle:
Sezon Yer Final Sonuç
------- -------- ---------------------- ------------
1966-67 - FENERBAHÇE-Muhafızgücü 84-67, 65-76
1967-68 - ALTINORDU-Muhafızgücü 71-56, 63-67
1968-69 - İTÜ-Galatasaray 64-56
1969-70 - GALATASARAY-İTÜ 86-83
1970-71 - İTÜ-Beşiktaş 74-69
1971-72 - TED KOLEJLİLER-Beşiktaş 64-68, 68-56
1991-92 İstanbul ŞİŞECAM PAŞABAHÇE-NASAŞ Spor 79-71
1992-93 Trabzon TOFAŞ-NASAŞ Spor 90-64
1993-94 Mersin EFES PİLSEN-Fenerbahçe 81-76
1994-95 İzmir GALATASARAY-Ortaköy 66-54
1995-96 Ankara EFES PİLSEN-PTT Türk Telekom 89-63
1996-97 Kütahya EFES PİLSEN-Fenerbahçe 84-71
1997-98 Adana EFES PİLSEN-Türk Telekomspor 71-67
1998-99 Samsun TOFAŞ-Fenerbahçe 77-75
1999-00 Mersin TOFAŞ-Ülkerspor 72-54
2000-01 Bursa EFES PİLSEN-Türk Telekomspor 85-78
2001-02 İstanbul EFES PİLSEN-Darüşşafaka 78-74
2002-03 Ankara ÜLKERSPOR-Türk Telekomspor 79-63
2003-04 Konya ÜLKERSPOR-Efes Pilsen 84-74
2004-05 Bursa ÜLKERSPOR-Pınar Karşıyaka 73-41
2005-06 Adana EFES PİLSEN-Ülkerspor 74-68
2006-07 Antalya EFES PİLSEN-Banvitspor 73-59
2007-08 Ankara TÜRK TELEKOM-OYAK Renault 80-61
2008-09 İzmir EFES PİLSEN-Erdemirspor 79-70
2009-10 Adana FENERBAHÇE ÜLKER-Mersin B.Belediyesi 72-68
NtvSpor
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
12.Şubat.2011, 16:50
Beşiktaş ve Fenerbahçe cephesi
Basketbolda Türkiye Kupası yarın sahibini buluyor. Dev finale doğru Beşiktaş Cola Turka ve Fenerbahçe Ülker antrenörleri Ataman ile Spahija son değerlendirmelerini yaptı.
ATAMAN: "BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ"
Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası, yarın Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak final maçıyla sahibini bulacak.
Final müsabakasında yarın Kadir Has Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek iki takımın başantrenörleri ile birer basketbolcusu, düzenledikleri ortak basın toplantısında son değerlendirmeleri yaptılar.
Beşiktaş Cola Turka Başantrenörü Ergin Ataman, yarın oynayacakları final karşılaşmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.
39 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye Kupası'nda final oynayacaklarını belirten Ataman, şunları söyledi:
''39 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye Kupası'nda final oynuyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyoruz. Önemli bir süreçten geçtik. İlk turda çok önemli bir rakip olan Efes Pilsen'i yendik. Dünkü Trabzonspor maçında da çok iyi oynadık. Şimdi karşımızda çok güçlü bir takım var. Geçen yılın lig ve kupa şampiyonu olan Fenerbahçe, Euro League'de de en iyi 2-3 takımdan biri. Bizim için zor bir maç olacak. Ancak, kadromuzdaki eksiklikleri büyük ölçüde giderdik ve son dönemde toparlandık. Fenerbahçe'yi yenip kupayı ilk kez müzemize götürmek istiyoruz.''
Yarı finalde Türkiye'nin 4 büyük kulübünün mücadele ettiğini, salonda Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının yoğunlukta olduğunu anlatan Ataman, Beşiktaş seyircisinden yarınki final maçında takımlarını yalnız bırakmamalarını istedi.
SPAHIJA: "ZOR BİR MAÇ OLACAK"
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija ise finale çıkmayı başardıkları için oyuncularını kutladı.
Beşiktaş'ı da Efes Pilsen gibi güçlü bir takımı yendiği ve Trabzonspor'u eleyerek finale kaldığı için tebrik eden Spahija, ''Daha önce de Beşiktaş'a karşı oynadık. Ancak bu sefer karşımızda farklı bir takım var. Hem oyuncu olarak hem oyun anlayışı olarak değişiklik yaptılar. Yarın zor bir maç olacak. Fenerbahçe olarak ilk iki maçta iyi oynadık. Yarınki maçta daha iyi oynayarak kupayı almak istiyoruz'' dedi.
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Ömer de bu tür turnuvalarda ilk maçların daha zor olduğunu belirterek, final maçında daha az hata yaparak galip gelen taraf olmak istediklerini kaydetti.
Beşiktaş Cola Turkalı Cevher ise Kayseri'ye gelirken kendilerine kupa hedefi koyduklarını, bu hedefe ulaşmak için ellerinden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koyacaklarını söyledi.
Basın toplantısının ardından antrenörler ve oyuncular, yarınki final maçında galip takımın müzesine götüreceği kupa ile gazetecilere poz verdi.
Spor Toto Türkiye Kupası finalinde, Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker takımları yarın saat 15.00'te Kadir Has Spor Salonu'nda karşılaşacak.
NtvSpor
KaPaLı
12.Şubat.2011, 23:24
Ergin Ataman için izlenir bu maç : ) Ama o saatte işteyim maalesef : )
Beşiktaş Cola Turka'nın hakem endişesi.
2011 Erkekler Basketbol Spor Toto Türkiye Kupası finali pazar günü Beşiktaş Cola Turka ve Fenerbahçe Ülker arasında yapılacak karşılaşma sonrası sahibini bulacak. Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda saat 15.00'de başlayacak mücadele öncesi, Siyah Beyazlı takımdan önemli bir açıklama geldi.
Beşiktaş Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın, pazar günü gerçekleşecek final maçı öncesi yaptığı açıklamada Kayseri'de gerçekleştirilen turnuva boyunca hakem hatalarının olduğunu, final maçında da hakem hatalarının tekrarlanması konusunda endişeli olduğunu dile getirdi.
Yalçın, Beşiktaş camiası olarak artık hakem hatalarına tahammülleri olmadığının altını çizerken, "Kulübümüz açısında büyük önem taşıyan bu finalde merkez hakem kurulunun çok dikkatli tayin yapmaya davet ediyoruz" dedi.
Şeref Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"Yarın Fenerbahçe Ülker ile oynayacağımız tarihi final öncesi Siyah Beyazlı kulüp olarak büyük endişe içindeyiz. Özellikler turnuvada oynanan Fenerbahçe Ülker-Banvit maçında hakem hatalarının sonuca tesir ettiğine şahit olduk. Ayrıca Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown maçında Fenerbahçe benchine tanınan toleransların diğer takımlara tanınmaması da bizi endişelendirmektedir. Kulübümüz açısından büyük önem taşıyan bu karşılaşma öncesi merkez hakem kurulunu hakem atanması konusunda çok dikkatli olmaya davet ediyoruz. Futbolda yaşadığımız hakem hatalarında sonra, basketbolda da hakem hatalarına maruz kalmaya camia olarak tahammülümüz yok".
KaPaLı
12.Şubat.2011, 23:37
Şeref Yalçın - Hakem odası basılacaksa en iyisini biz yaparız !
besiktas1903
13.Şubat.2011, 16:43
2. ceyrek bitti skor: 37-37
BaGa TaRKaN
13.Şubat.2011, 16:48
Bu Kupa Niye Alel Acele Oynanıyor? Yangından Mal mı Kaçırıyorlar. Vebali midir Nedir Kupa:D Anlamadım Gitti:)
Maçın bitimine 6.37 saniye kala Mirsad Türkcan'ın bir pozisyon sırasında sol diz bağları koptu.. Tecrübeli oyuncu hastaneye kaldırıldı.
Durum ciddi gözüküyor .
Geçmiş olsun.
TEŞEKKÜRLER BEŞİKTAŞ CT
13.Şubat.2011 14:23
http://www.haber1903.com/cmsfiles/image/content/240x150/besiktas_c_t_-_fenerbahce_ulkercanli__6604835.jpg < ÖNCEKİ HABERSONRAKİ HABER > (http://www.haber1903.com/artik-hakem-hatalarindan-biktik_3_48612)
BEŞİKTAŞ COLA TURKA "72-81" FENERBAHÇE ÜLKER KARŞILAŞMA SONA ERDİ.
1.Periyot : 19-20
2.Periyot : 37-37
3.Periyot : 51-58
4.Periyot: 72-81
4.PEİYOT
*Karşılaşma 72-81 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğü ile sona erdi.
*Maçın bitimine 10 saniye kaldı.
*Fenerbahçe Ülker'den art arda hücum ribaundları geldi ve basketi buldu.
*Ogilvy'den başarılı 2 serbest atış geldi
*Chatman'dan başarılı bir üçlük geldi.
*iki takımdan da karşılıklı başarısız atışlar geldi.
*Cevher Özer'den bir üç sayılık basket geldi.
*Chatman'dan pota altından başarılı bir basket geldi.
*Emir Preldzic 26 sayı ile maçın en skorer ismi.
*Hüseyin Beşok'tan 3 sayılık basket geldi.
*Serkan Erdoğan'den huücum süresinin bitimine 3 saniye kala başarılı bir basket geldi.
*Mercelus Kemp'ten iki sayılık basket geldi
*Fenerbahçe Ülker'de Mirsad Türkcan sakatlanarak oyundan çıktı.
*Serkan Eroğan'dan başarız bir üçlük geldi ve Fenerbahçe Ülker bu top kaybına 3 sayı ile karşılık verdi.
*Fenerbahçe Ülker, Kaya Peker ile basket faul kazndı.
*Fenerbahçe 4'e 1 geldi ve basketi buldu. Ergin Ataman mola aldı.
*İgnerski'den başarısız bir 3 sayılık atış geldi ve hücum şansı Fenerbahçe Ülker'e geçti.
*İlk basket Fenerbahçe Ülker'den geldi.
3.PERİYOT
*3. çeyreğin son hücumunda Fenerbahçe Ülker yararlanamadı ve 3. çeyrek 51-58 sona erdi.
*Ogilvy'e pota altında bir faul daha geldi ve 2 başarılı serbest atış kullanarak 20 sayıya ulaştı.
*Ogilvy 18 sayı ile maçın en skorer ismi.
*Ogilvy smaç vururken bir faul geldi ve 2 başarılı serbest atış kullandı.
*Mücadelede ilk kez fark çift sayılara çıktı.
*Mercelus Kemp 4. faulunu yaptı.
*Ogilvy'den bir smaç geldi.
*Mercelus Kemp'in 2 sayılık dış atışı başarısız oldu.
*Ogilvy'den 2 başarılı serbest atış geldi.
*Beşiktaş CT taraftarları takımını desteklemeye çoşkulu bir şekilde devam ediyor.
*Chatman'dan uzun bir pas ve Beşiktaş CT top kaybı yaptı.
*Pota altında inanılmaz bir mücadele sonucu dışarı çıkarılan pas da Chatman'den bir üçlük geldi.
2.PERİYOT
*Chatman kendi yarı alananından aldığı topla tek başına içeriye girip güzel bir sayı kaydetti. 37-37
*Chatnman'dan mükemmel bir smaç geldi. Bu smacın ardından Fenerbahçe Ülker mola aldı. 35-35
*Ignerski'den üç sayılık atış geldi.
*İki takımda kontrollü oyununu sürdürüyor.
*Oglivy'den müthiş bir smaç geldi.
*İkinci çeyreğin ilk sayısı Siyahbeyazlı oyuncu Marcelus Kemp'ten geldi. (üç sayılık)
1.PERİYOT
*Siyahbeyazlı oyuncu Cevher Özer, topun dışarı çıkmasına izin vermedi ve adeta uçarak topu takımına kazandırdı.
*Fenerbahçe'nin attığı üç sayılık atışa yeni transfer Marcelus Kemp cevap verdi.
*Chatman'ın kaydettiği sayıya rakip takımdan Kaya Peker karşılık verdi.
*Serkan Erdoğan'a yapılan hareket basket faul oldu. Erdoğan kullandığı 1 atışı çembere soktu.
*Salonda rakip takımın taraftarları sayı olarak üstün durumda.
*Oglivy'e pota altında faul yapıldı. Oglivy iki serbest atış kullandı ve bu atışlarda 2'de 1 yaptı. 3-6
*Beşiktaş Cola Turka'nın ilk sayısı Cevher Özer'den geldi.
*Karşılaşmanın ilk sayısı Fenerbahçe Ülker'den geldi. 4 sayılık seri yakaladılar.
Beşiktaş'ın ilk beşi şöyle;
Serkan Erdoğan, Chatman, Marcelus Kemp, Cevher Özer ve Oglivy.
Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen kupanın çeyrek finalinde Efes Pilsen'i 57-55, ardından da MP Trabzonspor'u 90-88 mağlup ederek finale yükselen siyahbeyazlılar, 40 yıl aradan sonra çıktığı finalde Fenerbahçe Ülker'i mağlup edip, Kupası'yı müzelerine götürmeyi hedefliyor.
Fenerbahçe Ülker ise, çeyrek finalde Banvit'i 69-68 mağlup edip, yarı finalde de Galatasaray Cafe Crown'u 77-70 yenerek finale yükseldi.
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker ile Kayseri'de Kadir Has salonunda karşı karşıya geliyor.
- HABER1903 -
besiktas1903
13.Şubat.2011, 18:00
Tebrikler Fenerbahce Ülker
Taraftarlarimiza'da helal olsun takimi yanliz birakmadilar susmadan desteklediler.
Sirius Black
13.Şubat.2011, 18:01
Mirsad sakatlanınca oh oh filan denmiş sanırım.
Bir sporcunun sakatlığıyla dalga geçmek, ne de güzel..
Universal
13.Şubat.2011, 18:14
Beklediğim bir sonuçtu, Fenerbahçe Avrupa'da şampiyonluğu hak edecek bir takım görüntüsünde. Bir kez daha bu kupayı kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Darısı Avrupa Kupasına...
yaman76hakanFB
13.Şubat.2011, 18:24
Tam Euroleague'de hedefe kilitlenmişken... Arkadaşlar arasında konuşuyorduk: "Zalgiris maçı öncesi nereden çıktı bu kupa? Bir sakatlık filan olmadan atlatsak..." Son maçın bitimine yedi dakika kala... Keşke maçı kaybetseydik, bir sakatlık yaşanmasaydı.
Cuma akşamı Galatasaray'a karşı 21 sayı önde girdiğimiz son periyotta çok kötü bir maç çıkarmış ve fark beş'e inmişti. Gerçekten takıma fazla kızamadım. Biz dahi "nerden çıktı bu kupa" derken, takımın bir yerde kendisini aktif dinlenmeye alması kaçınılmazdı.
2011'in ilk kupası... Ama çok buruk oldu, çoook... Engin Atsür, Gasper Vidmar, şimdi de Mirsad...
Emeği geçenlere teşekkürler.
BaGa TaRKaN
13.Şubat.2011, 18:31
Ben Diyorum Hocam İlletli ve Vebali Kupa:D
GodfatheR
13.Şubat.2011, 18:32
Kupaya sevinemedim. Mirsad gibi bu kadar kilit bi oyuncumuzu kaybetmektense keşke kupayı kaybetseydik.
yaman76hakanFB
13.Şubat.2011, 18:35
Ben Diyorum Hocam İlletli ve Vebali Kupa
Var birşeyler. Kesin... :)
Kupa bir tarafa, sakatlıklar bakımından belki tarihin en şanssız sezonunu yaşıyoruz. Bizim takımın üzerinde de var birşeyler. İtfaiye hortumuyla bütün takımı yıkamak lazım.
GodfatheR
13.Şubat.2011, 18:45
Mirsad'ın yerine adam alıcaz mı acaba ? Hay allah ya Sean May gider daha sert tabiri caizse kasap bi uzun gelir mi derken Mirsad da gitti :(
F4 hedefi için bir uzun takviyesi şart oldu ama Aydın hoca arayışa başlamıştır bile.Eminim.
yaman76hakanFB
13.Şubat.2011, 19:00
Bu saatte kimi bulacaksın ki? Bildiğim kadarıyla Euroleague'de son transfer günü 15 Şubat... TBL için bitti. Zaten TBL için alsak bile yabancı kontenjanına takılacak... Tek çıkış yolu Mirsad'ın sakatlığının uzun süreli olmaması için dua etmek...
Ne yalan söyliyeyim; bu sene şampiyonluğundan emin olduğum tek şube Erkek Basketbol şubesiydi. Diana ve Penny'nin ayrılmasından sonra Kadın Basketbol Şubesi'nin şampiyonluğuna da "kesin oluruz" rahatlığı ile bakamıyor ve çok zor olacağını tahmin ediyordum. Özellikle Türkiye'de Bayan Voleybol takımının bu sene Eczacı'yı geçebileceğini sanmıyorum. Beş yabancıyla Avrupa'da bir adım önde dursak bile ligde fazla beklentim yok. Futbol ve erkek voleybol takımının hali ortada... Tek rahat olduğum şube burasıydı. Mirsad sonrası üç uzunla burası da karışacak.
Kayada sorun varmış sanırım onun sakatlığının son durumu nedir?
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
13.Şubat.2011, 19:10
Fenerbahçe'nin kadro kalitesi zaten aşikar. Maçı kaybedeceğimizi düşünüyordum zaten ama son dk içinde ardarda 3 hücum ribaund'u verilmesi biraz keyfimi kaçırdı,yine de kutluyorum Takımımı. Efes Pilsen'i yenip,39 yıl sonra finale çıkmakta önemliydi.
Mirsad'ın sakatlığına üzüldüm. Euroleague'de büyük hedefleri olan Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu bence Mirsad,geçmiş olsun...
ve son olarak,Tebrikler Fenerbahçe Ülker...
KaPaLı
13.Şubat.2011, 23:16
Herhalde bu sezon uzunlara beddua çok edildi. Kaya Peker, Gasper Vidmar, Mirsad Türkcan ara ara Oğuz Savaş. Bu ne yahu. Eksik takım böyle oynuyosa tam kadro olsalar herhalde her maç 30-40 sayı fark olacak.
yaman76hakanFB
14.Şubat.2011, 01:55
Çapraz bağları kopan ve an az altı ay oynayamayacak olan 5. sporcumuz:
-Engin Atsür
-Gasper Vidmar
-Devran Tanaçan (Kadın Basketbol)
-Çiğdem Can Rasna (Bayan Voleybol)
-Mirsad Türkcan
Çok karamsarlık gibi gelecek ama bu sezon buraya kadarmış. Malesef... Keşke ilk gün Banvit'e elenseydik. Bu Kupa için takımın en kilit üç oyuncusundan birisi olan Mirsad'ı feda etmeye değmezdi.
M.O.S.H
14.Şubat.2011, 04:33
Öncelikle takımımızı tebrik ederim ama zaten kupayı alacağımız az çok belliydi :) .
Mirsad sakatlığı çok kötü oldu zaten uzun rotasyonunda sıkıntımız vardı bu sakatlık hiç olmadı büyük sıkıntılar bizi bekliyor.