PDA

View Full Version : STSL Sohbet Alanı

Pages : 1 2 [3] 4

darkkobal123
30.Temmuz.2013, 22:09
Font meselesi zaten amacı olmayan saçma sapan bir zorunluluk. Yakında forma dizaynına da karışırlarsa şaşırmamak lazım.

KaRaBükLü KraL
31.Temmuz.2013, 05:43
Arial'e kadar yazı tipi mi yok.Bu karar bile işlerin Tff'de nasıl baştan savma yapıldığının göstergesi.

KanaKe
31.Temmuz.2013, 11:48
bu demirörenin baska isi yok galiba tff ofisinde.. sacma sapan degisiklikler yapiyor önce 6+0+4 simdide bu font meselesi.. tamamen mantiksiz..

uAburak89
05.Ağustos.2013, 00:36
16 Ağustos 2013 Cuma
Medıcalpark Antalyaspor - Kayseri Erciyesspor

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Kdç Karabükspor - Kasımpaşa A.ş.

çaykur Rizespor A.ş. - Gençlerbirliği

Torku Konyaspor - Fenerbahçe A.ş.

18 Ağustos 2013 Pazar

Eskişehirspor - Bursaspor

Akhisar Belediyespor - Sanıca Boru Elazığspor

Beşiktaş A.ş. - Trabzonspor A.ş.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Kayserispor - Sivasspor

Galatasaray A.ş. - Gaziantepspor

footballer33
05.Ağustos.2013, 00:43
Atatürk Olimpiyat'ın koşulları göz önüne alındığında Beşiktaş-Trabzon maçı, 20.00'da oynatılamaz mıydı acaba? Neyse, cuma veya pazartesi günü oynamadığımıza şükredelim.

darkkobal123
05.Ağustos.2013, 00:46
Sanki şehir merkezinde bir stad, o saate maç mı verilir yahu. Ramazan bitmeseydi kesin sahura koyarlardı maçı.

europeanconquer
05.Ağustos.2013, 14:35
Süper Kupa maçında ki davul yasağı kalkmış,zaten saçma sapan bir karardı,isabet olmuş.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24461473.asp

Bordo61Mavi
13.Ağustos.2013, 12:32
Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Roberto Carlos'un Peru'dan aldığı lisans konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şu anda takım çalıştırmayan Yılmaz Vural, Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un lisans alıp maçlara çıkacak olmasının kendisine yapılan bir ayrıcalık olduğunu belirterek, " Türkiye 'de ilk okul diploması ya da orta okul diploması olanlar teknik direktörlük kurslarına katılamıyorlar. Lisans yapamıyorlar daha doğrusu. Bu konuda da Tugay Kerimoğlu, Arif Erdem, Suat Kaya ve bir sürü etkilenmiş arkadaşımıza federasyon lisans yapma müsadesi vermiyor. Bu kardeşlerimiz Kore ve Japonya'daki Dünya Kupası'nda 3. olan Milli takımımızda oynadıkları için A Lisans'ı verildi. Buna rağmen onları Pro-Lisans'a almıyorlar. Milli takıma hizmet etmiş kardeşlerimiz bunlar" dedi.

NTV Spor 'a konuşan Vural, "Şimdi Roberto Carlos gelmiş, daha topu bir sene evvel bırakmış. Peru'dan bir lisans almış. Aldığın o lisansı A yapacaksın, Pro yapacaksın. Ve şimdi Türkiye'nin çok önemli bir takımında görev alıyor. Yanlış anlaşılmasın, ama bu kadar gayri ciddi bir tavır olmaz. Eğer Roberto Carlos bu ülkede teknik direktörlük lisansı var diye çalıştırılacaksa, o zaman bizim bütün bu kardeşlerimize bu yolu açmaları gerekir. Bizler bu lisansları almak için neden bu emekleri veriyoruz? Bu kadar kolay mı bu iş? Tamam futbol oynadın, karşılığını aldın. Teknik adam olacaksan, o işin raconu neyse onu yapacaksın kardeşim. İyi futbolcusun diye iyi antrenör olacaksın diye bir kural yok. TFF'yi takip ediyorum, eğer Roberto Carlos sahaya çıkarsa ortalığı birbirine sokarım" ifadelerini kullandı.

Bakalim neler olacak :)

Zekirdek
13.Ağustos.2013, 12:49
Yalnız Yılmaz Vural doğru söylemiş. Eğer birşeyler yapılacaksa önce kendi Milli futbolcularımız düşünülmeli.

footballer33
15.Ağustos.2013, 20:29
Spor Toto Süper Lig 2. hafta programı:

23 AĞUSTOS 2013 CUMA
GENÇLERBİRLİĞİ - AKHİSAR BELEDİYESPOR (ANKARA 19 MAYIS - 21:45)

24 AĞUSTOS 2013 CUMARTESİ
KASIMPAŞA A.Ş. - KAYSERİSPOR (RECEP TAYYİP ERDOĞAN - 20:00)
GAZİANTEPSPOR - MEDICALPARK ANTALYASPOR (KAMİL OCAK - 21:45)
FENERBAHÇE A.Ş. - ESKİŞEHİRSPOR (FB ŞÜKRÜ SARACOĞLU - 21:45)

25 AĞUSTOS 2013 PAZAR
SANICA BORU ELAZIĞSPOR - KDÇ KARABÜKSPOR (ELAZIĞ ATATÜRK - 20:15)
SİVASSPOR - TORKU KONYASPOR (SİVAS 4 EYLÜL - 20:15)
BURSASPOR - GALATASARAY A.Ş. (BURSA ATATÜRK - 21:45)

26 AĞUSTOS 2013 PAZARTESİ
TRABZONSPOR A.Ş. - ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. (HÜSEYİN AVNİ AKER - 20:00)
KAYSERİ ERCİYESSPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş. (KAYSERİ B.Ş. BLD. KADİR HAS - 21:45)

ShevAnil
19.Ağustos.2013, 04:02
Rize'nin maçını izlemedim, ama ligde kalacaklarına dair inancım tam. Eldeki kadroyu korudular, bir başka deyişle onları 1.lige çıkartan kadroyu kullanıp atmadılar, emeklerini yemediler. Aldıkları yabancılarda genç ve iyi gibi gözüküyorlar. Seviyorum oyuncularına ihanet etmeyen takımları.

europeanconquer
30.Ağustos.2013, 14:01
Akşam maç var hala maç konuları yok ?

byariff
30.Ağustos.2013, 14:32
modlar uyumayin :p

byariff
01.Eylül.2013, 01:39
Sergen Yalçın: Babel diye bir oyuncu seyrettim Kasımpaşa'da. Müthiş bir oyuncu.

footballer33
04.Eylül.2013, 19:24
Spor Toto Süper Lig 4. Hafta

13 Eylül 2013 Cuma
Galatasaray A.Ş. - Medicalpark Antalyaspor (Türk Telekom Arena - 20:00)

14 Eylül 2013 Cumartesi
Kayseri Erciyesspor - Akhisar Belediyespor (Kayseri B.Ş. Bld. Kadir Has - 18:00)
Gaziantepspor -Çaykur Rizespor A.Ş. (Kamil Ocak - 20:30)
Trabzonspor A.Ş. - KDÇ Karabükspor (Hüseyin Avni Aker - 20:30)

15 Eylül 2013 Pazar
Gençlerbirliği - Kayserispor (Ankara 19 Mayıs - 18:00)
Sivasspor - Eskişehirspor (Sivas 4 Eylül - 18:00)
Sanica Boru Elazığspor - Torku Konyaspor (Elazığ Atatürk - 20:30)
Bursaspor - Beşiktaş A.Ş. (Bursa Atatürk - 20:30)

16 Eylül 2013 Pazartesi
Kasımpaşa A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. (Recep Tayyip Erdoğan - 20:00)

himone
04.Eylül.2013, 19:53
Spor Toto Süper Lig 4. Hafta

13 Eylül 2013 Cuma
Galatasaray A.Ş. - Medicalpark Antalyaspor (Türk Telekom Arena - 20:00)

14 Eylül 2013 Cumartesi
Kayseri Erciyesspor - Akhisar Belediyespor (Kayseri B.Ş. Bld. Kadir Has - 18:00)
Gaziantepspor -Çaykur Rizespor A.Ş. (Kamil Ocak - 20:30)
Trabzonspor A.Ş. - KDÇ Karabükspor (Hüseyin Avni Aker - 20:30)

15 Eylül 2013 Pazar
Gençlerbirliği - Kayserispor (Ankara 19 Mayıs - 18:00)
Sivasspor - Eskişehirspor (Sivas 4 Eylül - 18:00)
Sanica Boru Elazığspor - Torku Konyaspor (Elazığ Atatürk - 20:30)
Bursaspor - Beşiktaş A.Ş. (Bursa Atatürk - 20:30)

16 Eylül 2013 Pazartesi
Kasımpaşa A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. (Recep Tayyip Erdoğan - 20:00)

Ne oldu bu gündüz maçlarına? Yine iğrenç zamanlarda maç izlemek zorunda bırakıyorlar bizi. Pazartesi saat 8'de maç mı olur, yıllardır aynı rezillik.

europeanconquer
04.Eylül.2013, 19:56
Pazar günkü maçlar bence en geç saat 16:00 gibi oynanmalı.

zeck17
04.Eylül.2013, 19:57
Havalar hala sıcak bence tff doğru yapmış ilerleyen zamanlarda olmalı erken saatlerde

A.FaruK
15.Eylül.2013, 17:19
Yeri burasımıdır pek anlamam ama Rizespr hakkında bi kaç bişey yazayım.
Geçen tesislerdeydik muhabbet ediyorduk üst düzey bi yönetici abimizle o söyledi. Yekta'yı direk Rıza Hoca istemiş Terimden ama Fatih hoca 3 kulvarda mücadele edeceğiz Yekta bize lazım diyerek bırakmamış. Şuan Yekta bizde olsa cidden ligin tozunu attırır bu takım gerçi şu andada attırıyoruz tozunu ya neyse :)
Burhan Eşer ve Yasin Öztekinle ilgilenmişiz alamamışısız. Olsun hepsinden iyisini Hurşut Meriç'i aldık. Harika bi açık ve harika bi insan. Stoper ise daha hiç kullanılmayan ( Milli takım maçları dolayısıyla ) İtama var ki İtama, Yoboyu milli takımda kesen adam olarak biliniyor, gerçi şu yoboyu ben bile keserim orası ayrı konu. Ondan önce Serdar Kesimal'ı istemişiz ama büyük stoperya güya gelmemiş. Şimdi Semihle paf takım idmanlarına çıksın. Forvettede Leonard var daha hiç kullanamadığımız. Çek liginde bi adamın bacağını kırmış maçta, 12 maç cezası vardı, cezasının son 4 maçını bizim ligde çekti artık önümüzdeki Bursa maçında yerini alacaktır. Çok izlemedim ama çok methediyolar. Sahayı parselleyişi, top saklayaşı çok üst düzey bi topçuya benziyor. Burda gördüm bi kaç arkadaş dilosu olacak kadar seviyor onu. Allah utandırmasın :)
Onun haricinde bi kaç transferide yetiştiremişiz ama olsun çok istekli bi takım olduk, kalite olarakta iyiyiz heleki Serkan'ında takıma katılmasıyla birlikte. Ama inanıyorum devre arasında Yektayı alacağız, o zaman cidden çok daha dirençli bi takım olacağız tabi bide yerli bi forvet :)

Serkan Kırıntılı - Koray - İtama - Viera - Ali Adnan - Kıvanç - Yekta - Ludo - Hurşut- Tevfik - Leandro

Cengo
15.Eylül.2013, 19:14
Ne oldu bu gündüz maçlarına? Yine iğrenç zamanlarda maç izlemek zorunda bırakıyorlar bizi. Pazartesi saat 8'de maç mı olur, yıllardır aynı rezillik.

20:00 maçı iyi, 18:00'a maç koydukları günleri hatırlıyorum. İşten çıktığım gibi mi koşturayım, işten erken çıkmak için bahane mi bulayım insan ne yapacaağını şaşırıyordu. Pazartesi günü 20:00'dan önce maç olmamalı.

Bu arada bu nedir yahu? :n:

Çaykur Rizespor Taraftarı - Hey Sexy Lady Mustafa Denizli

himone
15.Eylül.2013, 19:18
20:00 maçı iyi, 18:00'a maç koydukları günleri hatırlıyorum. İşten çıktığım gibi mi koşturayım, işten erken çıkmak için bahane mi bulayım insan ne yapacaağını şaşırıyordu. Pazartesi günü 20:00'dan önce maç olmamalı.

Asıl Pazartesi maç olmamalı. Cumartesi 16:00 ve 18:00, Pazar 16:00 ve 18:00 şeklinde ayarlanırsa olur. Her maçın farklı günde ve akşam olması mı gerekiyor? Ben Cuma maçlarına bile karşıyım.

Zekirdek
15.Eylül.2013, 22:50
Bu videoda Hey Sexy Lady Mustafa Denizli olan kısmı bana .mp3 olarak ayarlayabilecek var mı? Telefonumun zil sesi yapacam. :D :D

uAburak89
19.Eylül.2013, 13:49
Adamsın Şota. :)

http://www.fourfourtwo.com.tr/2013/09/18/ilk-5-sotanin-kontralari/

Redrum
20.Eylül.2013, 19:49
Shota harika ya :D

byariff
20.Eylül.2013, 21:34
Sevgili modlar su mac basliklarini açsaniz.

byariff
21.Eylül.2013, 14:05
buraya yazmak daha dogru...

Gelirlerde En çok kazanan Galatasaray

http://media.totemspor.com/ContentFiles/233/1_398.jpg
http://media.totemspor.com/ContentFiles/233/2_76.jpg

Tek kar eden kulüp Fenerbahçe
http://media.totemspor.com/ContentFiles/233/3_20.jpg
http://media.totemspor.com/ContentFiles/233/4_8.jpg

Borçları azaltan tek takım Beşiktaş

http://media.totemspor.com/ContentFiles/233/6_5.jpg

daha detayli okumak için kaynak ; http://totemspor.com/yazarlar/kerem-akbas/dort-buyuklerin-mali-tablolari-210913

E.Cartman
21.Eylül.2013, 14:14
Fenerbahçe'de çok ciddi bir borç var. Eğer tabloyu yanlış okumuyorsam %91,24'lük bir artış var ki bu inanılmaz büyük bir rakam. Beşiktaş da borçların altından iyi kalkmışa benziyor. Bizde borç yine aşırı fazla ancak krizde olduğumuz seneye göre nakit girişindeki artış o dönem ki kadar hissettirmiyor bu borçları bize. Kar zarar tablosunun da maşallahı var. 100 milyon zararımız var, kar açıklayan tek takımda 1,6 milyonla Fenerbahçe, büyük iş tebrik etmek lazım. Ben bir de Anadolu kulüplerinin mali tablolarını merak ediyorum, onlarda durum nasıl acaba.

sui generis
21.Eylül.2013, 14:21
Fenerbahçe ve Trabzonspor'un lisanslı ürün satış bölümü neden boş acaba ?

himone
21.Eylül.2013, 14:51
Fenerbahçe ve Trabzonspor'un lisanslı ürün satış bölümü neden boş acaba ?

Trabzon'u bilmiyorum ama FB'nin mali tabloları sadece Futbol A.Ş. için. Fenerbahçe Spor Kulübü ve
Fenerbahçe Spor Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. farklı şirketler ve mali tabloları buraya dahil değil. O yüzden yukarıdaki kıyaslama %100 doğru olmuyor.

Nocna Mora
21.Eylül.2013, 16:01
Fenerbahçe nasıl mac günü o kadar para kazanıyor ben bir onu çözemedim :D

furkan58
21.Eylül.2013, 16:05
Fenerbahçe nasıl mac günü o kadar para kazanıyor ben bir onu çözemedim :D

Tüm seneyi baz aldığımızda çok abartı gibi durmuyor. Gerçi Stad Hasılatı adı altında tam olarak neler sayılıyor bilmiyorum ama geçen sezon 60 küsür maç yaptığımız için maç günü yaklaşık 1milyon normal sayılabilecek bi veri.

Edit: Gerçi bütün maçları içerde yapmadık :D Tam olarak bilmiyorum benimde kafam karıştı şuan :n:

5267
21.Eylül.2013, 16:40
Tüm seneyi baz aldığımızda çok abartı gibi durmuyor. Gerçi Stad Hasılatı adı altında tam olarak neler sayılıyor bilmiyorum ama geçen sezon 60 küsür maç yaptığımız için maç günü yaklaşık 1milyon normal sayılabilecek bi veri.

Edit: Gerçi bütün maçları içerde yapmadık :D Tam olarak bilmiyorum benimde kafam karıştı şuan :n:

Edit kısmı benimde kafamı karıştırdı :D 2 kat mı para veriyorlar napıyorlar :D

footballer33
26.Eylül.2013, 21:31
7. haftanın programı:

4 Ekim Cuma
Karabükspor - Bursaspor: 20.00

5 Ekim Cumartesi
Kayserispor - Gaziantepspor: 16.00
T.Konyaspor - K.Erciyesspor: 19.00
Eskişehirspor - Beşiktaş: 19.00

6 Ekim Pazar
Kasımpaşa - Elazığspor: 14.00
Akhisar - Galatasaray: 16.30
Ç.Rizespor - MP Antalyaspor: 16.30
Sivasspor - Gençlerbirliği: 19.00
Fenerbahçe - Trabzonspor: 20.00

Ralph
27.Eylül.2013, 13:32
İstanbul'da organize suçlar şube müdürlüğü ekipler üç büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik operasyon düzenledi.

Sabah saatlerinde başta Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar olmak üzere bir çok ilçede düzenlenen operasyonda çok sayıda gözaltı var.

İçişleri bakanı Muhammer Güler, bugün yapılan operasyon 6222 sayılı kanun kapsamında değil. Şiddet ve örgütlü yönetim söz konusu dedi.

Bedri Baykam, Alen Markaryan Beşiktaş Çarşı grubunun eski lideri şu an tribünde yok. İşte bu operasyon bu kadar tutarsız dedi.

İçişleri bakanı Muhammer Güler yönetime baskı, sahte bilet ile maça girme, şiddet ve yağma amacıyla şuç faaliyeti durumu var dedi.

Operasyon yapılan taraftar grupları olarak GFB, UA, 1453 Kartalları gibi hükümet yanlısı ve FenerbahCHE, KFY, Çarşı gibi sol duruşlu gruplar var.

SacrificeGGTC
27.Eylül.2013, 14:32
GFB aslında tam olarak hükümet yanlısı değildir. Tribün liderlerinin yani isimlerini bildiğimiz kişiler hükümet yanlısı söylemleri vardır. Bunu gruba yıkmak ne kadar mantıklı tartışılır. Migros ve Telekom özellikle Telekom E-blokta gezi eylemleri için attığı sloganları ve pankartlarını biliyoruz.

footballer33
27.Eylül.2013, 15:30
19, 20 ve 21 Ekim'de oynanacak 8. hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

19 Ekim 2013 Cumartesi
SANICA BORU ELAZIĞSPOR - ESKİŞEHİRSPOR 16:00
GENÇLERBİRLİĞİ - KASIMPAŞA 19:00
GALATASARAY - KARDEMİR KARABÜKSPOR 19:00

20 Ekim 2013 Pazar
GAZİANTEPSPOR - TORKU KONYASPOR 16:00
TRABZONSPOR - SİVASSPOR 16:00
MEDICALPARK ANTALYASPOR - AKHİSAR BELEDİYESPOR 19:00
KAYSERİ ERCİYESSPOR - FENERBAHÇE 19:00

21 Ekim 2013 Pazartesi
BEŞİKTAŞ - ÇAYKUR RİZESPOR 20:00
BURSASPOR - KAYSERİSPOR 20:00

europeanconquer
21.Ekim.2013, 20:43
Hele şükür olaylı derbi ile ilgili karar yarın veriliyormuş.

Umarım olduğu gibi tescil edilir.

footballer33
25.Ekim.2013, 17:35
Bu haftanın maç konuları ne zaman açılacak acaba? 3,5 saat sonra 2 maç birden başlayacak (birisi de FB'nin); ama ortada henüz maç konuları yok!

di canio
30.Ekim.2013, 01:18
Erciyesspor'da Björn Vleminckx, Sinan Kaloğlu, Ziri Hammar, Ekrem Ekşioğlu ve Erhan Güven süresiz kadro dışı bırakılmış.

nerazzuri
09.Kasım.2013, 23:48
Robert Prosinecki, Beşiktaş maçından sonra görevinden istifa ettiği açıkladı.

Namzet
15.Kasım.2013, 20:08
Murat Şahinin eşinin attığı tweet'e göre Sergen Yalçın Antebin Yeni T.D;yardımcısı Murat Şahin olmuş

http://m1311.hizliresim.com/1h/h/ukl1d.jpg

Fearless Coward
15.Kasım.2013, 20:12
Bi Sergen eksikti zaten. :D

sarianet
15.Kasım.2013, 21:01
ilk yarıyı çıkarırsa başarıdır :)

GeNç KaRTaL
15.Kasım.2013, 21:12
Sergen mi? :icon_biggrin:

Ralph
15.Kasım.2013, 22:07
Sergen teknik direktör olarak ne yapar hep merak ederdim. Umarım gelir de görürüz :)

europeanconquer
15.Kasım.2013, 22:20
Konuşmayı çok seviyor bakalım icraatları ne olacak.

uAburak89
15.Kasım.2013, 22:21
Hipodrom var mı Antep'te?

Sheriff
15.Kasım.2013, 22:30
Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi dün eşine olan nafaka borcunu ödeyemediği gerekçesiyle ceza evine girmiş, bugünde futbol camiasının önde gelen isimleri sayesinde borcun bir kısmı ödenmiş ve tahliye edilmiş.

Bu olayların daha öncesinde Beşiktaş'la antrenörlük için görüşmeye gitmiş ama Beşiktaş istememiş, ceza evine girdiğinde de ne mevcut yönetimden nede eski yöneticilerden herhangi bir destek gelmemiş malesef. Açıkcası durumun anlayışla karşılanacak bir tarafını göremedim. Beşiktaş'la 100'den fazla maça çıkmış, milli takımlar seviyesine yükselmiş bir oyuncu için kulübün destek çıkmasını beklerdim.

En azından eski dostları onu unutmamış ve destek çıkmışlar, bundan sonrası içinse milli takımlar seviyesinde antrenörlük yapacakmış. Nafaka borcunu ise taksitle ödeyecekmiş.

Fevzi benim gözümde hiçbir zaman kötü bir kaleci olmadı, belki o zamanlar daha fazla destek olunsaydı her şey çok daha farklı olurdu. Özel hayattı futbol kariyerine çok büyük darbe vurdu ve ne yazık ki bugün bu durumlara düştü.

Vefa örneği gösterenleri tebrik ediyorum. Umarım Fevzi için bundan sonra herşey tersine döner. Futbolculuğundan doğru düzgün yararlanılamadı ama en azından antrenör olarak ülkesine yıllarca huzurlu bir şekilde hizmet eder.

eng1n
15.Kasım.2013, 22:35
Sergen'in Beşiktaş genç takımlarından birini yönetiyordu a2 veya u18 gibi orada başarılı diye yazıp çizilmişti. Bence Antep de bu sezon başarılı olur diğer sezon çuvallar diyorum ben.

kumbara
15.Kasım.2013, 22:37
Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi dün eşine olan nafaka borcunu ödeyemediği gerekçesiyle ceza evine girmiş, bugünde futbol camiasının önde gelen isimleri sayesinde borcun bir kısmı ödenmiş ve tahliye edilmiş.

Bu olayların daha öncesinde Beşiktaş'la antrenörlük için görüşmeye gitmiş ama Beşiktaş istememiş, ceza evine girdiğinde de ne mevcut yönetimden nede eski yöneticilerden herhangi bir destek gelmemiş malesef. Açıkcası durumun anlayışla karşılanacak bir tarafını göremedim. Beşiktaş'la 100'den fazla maça çıkmış, milli takımlar seviyesine yükselmiş bir oyuncu için kulübün destek çıkmasını beklerdim.

En azından eski dostları onu unutmamış ve destek çıkmışlar, bundan sonrası içinse milli takımlar seviyesinde antrenörlük yapacakmış. Nafaka borcunu ise taksitle ödeyecekmiş.

Fevzi benim gözümde hiçbir zaman kötü bir kaleci olmadı, belki o zamanlar daha fazla destek olunsaydı her şey çok daha farklı olurdu. Özel hayattı futbol kariyerine çok büyük darbe vurdu ve ne yazık ki bugün bu durumlara düştü.

Vefa örneği gösterenleri tebrik ediyorum. Umarım Fevzi için bundan sonra herşey tersine döner. Futbolculuğundan doğru düzgün yararlanılamadı ama en azından antrenör olarak ülkesine yıllarca huzurlu bir şekilde hizmet eder.

Beşiktaş'ın istememesi gayet normal, sambade gibi bir antrenör varken yanına fevziyi eklemek gereksiz olurdu. Bu işler hatır gönül işleri ile olmuyor ama ülkemizde bu profesyonelliğe gelemediğimiz için alt yapılar berbat halde. Oyuncu iken iyi-kötü tartışılır ama antrenör olarak oyuncuya ne vereceği önemli. Fakat bunun yanında başkanın veya yöneticilerin durumdan haberleri varsa ona destek vermemeleri bencede üzüntü verici.

Sergen yıllar önce A2 takımının antrenörüydü. O takımdan sadece necip a takıma gelebildi. O zamanlar a2 takımı çok başarılıydı ve iyi bir ekip yakalamıştı. Sergenin bir çok kez anlattığı orhan gülle olayı ise ülke futbolunun içler acısı halini anlatmakta.

Orhan gülle.

di canio
15.Kasım.2013, 22:38
Milli takımda antrenör olmanın kriteri bu olmamalı. Terim yardımcısı yapacaksa eyvallah. Ama büyük ihtimalle genç takımlarda görevlendirilecek. Şimdiye dek hiç bir hünerini görmediğimiz için verebileceği tek şey tecrübesi olacak. Genç oyuncuların yetiştirilmesi konusunda daha teknik, daha bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu da mevcut Türkiye şartlarında futbolcu eskileriyle olmaz.

Sheriff
15.Kasım.2013, 22:56
Ben sizler gibi düşünmüyorum, uefa antrenörlük lisansı var, tecrübesi var. Ayrıca söyledikleriniz Fevzi'ye özgü şeyler değil, bir ton futbolcu var antrenörlük yapan, sadece geçmişte futbolcu olduğu için. Antrönörlük eğitimlerinin bu şekilde değişmesi gerek derseniz eyvallah.

Beşiktaş'ta alt yapı kaleci antrenörü olabilirdi, milli takımda da keza farklı kategorilerde kaleci antrenörlüğü pekala yapabilir. Şimdi hayata çok daha hırsla bağlanacaktır, çok daha verimli olacaktır bence. Sahip çıkan yanında olan destek olan insanları gördüğünde motive olacaktır buda oyunculara yansıyacaktır.

Ben Fevzinin kalesinde devleştiği maçlarda gördüm, Hagi'nin penaltısını kurtardığı maçıda gördüm, penaltılara giden maçta 3 penaltı kurtardığını da gördüm. Bir çok vurdumduymaz oyuncu gibi hata yapıp gecesinde eğlenmeye gidenler gibi değildi, ağlardı, utanırdı, sıkılırdı, hatta bir keresinde kafasını kale direğine vurmuştu. Çok içim acımıştı.

kumbara
15.Kasım.2013, 23:00
Ben sizler gibi düşünmüyorum, uefa antrenörlük lisansı var, tecrübesi var. Ayrıca söyledikleriniz Fevzi'ye özgü şeyler değil, bir ton futbolcu var antrenörlük yapan, sadece geçmişte futbolcu olduğu için. Antrönörlük eğitimlerinin bu şekilde değişmesi gerek derseniz eyvallah.

Beşiktaş'ta alt yapı kaleci antrenörü olabilirdi, milli takımda da keza farklı kategorilerde kaleci antrenörlüğü pekala yapabilir. Şimdi hayata çok daha hırsla bağlanacaktır, çok daha verimli olacaktır bence. Sahip çıkan yanında olan destek olan insanları gördüğünde motive olacaktır buda oyunculara yansıyacaktır.

Ben Fevzinin kalesinde devleştiği maçlarda gördüm, Hagi'nin penaltısını kurtardığı maçıda gördüm, penaltılara giden maçta 3 penaltı kurtardığını da gördüm. Bir çok vurdumduymaz oyuncu gibi hata yapıp gecesinde eğlenmeye gidenler gibi değildi, ağlardı, utanırdı, sıkılırdı, hatta bir keresinde kafasını kale direğine vurmuştu. Çok içim acımıştı.

Alt yapıda olabilirdi, eğer gerekli yapılanma tamamlanmadıysa. (Önder hoca'nın yapılanma planı) Eğer gerek yoksa ve bu durumdan haberi yoksa klübün yapıcak bişey yok. Fakat geçmişte futbolcu olduğu için antrenörlük yapan bir çok kişi var evet ama hangisi işinde başarılı ? Yada hangisi bu seviyede iyi bir gelişim sağladı ? (T.Direktör olarak değil, antrenör olarak.)

Namzet
15.Kasım.2013, 23:33
Ben Sergen'in başarılı olacağını düşünüyorum

attirson
26.Kasım.2013, 22:32
Kasımpaşa kulübü Fenerbahçe maçında deplasman tribünü bilet fiyatını 100 tl olarak belirlerken Gs maçı için 50 tl olarak belirlemiş.Madem böyle isteyen istedigi zaman çifte standart yapabiliyor kulübümüzün bu durumla ilgili harekete geçmesi lazım Kadıköy'de ki maçta 200 tl bilet fiyatı belirlemesi lazım.Gerçekten böyle bir terbiyesizlik olmaz neden her deplasmanda Fenerbahçe taraftarına yolunacak kaz gözüyle bakılıyor ?

Nocna Mora
28.Kasım.2013, 20:26
Türkiye’nin ‘seyyah teknik adamı’ Cardiff City ile el sıkıştı.Başarılı hoca, İngiltere Premier League ekiplerinden Cardiff City’nin Kıbrıslı Türk olan Başkanı Mehmet Dalman ile her konuda anlaşırken, imza için mevcut teknik direktör Malky Mackay’ın görevinden ayrılması bekleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/4053/22314053.jpg
TÜRKİYE’de çalıştırmadığı takım neredeyse kalmayan Yılmaz Vural’ın yolu bu kez İngiltere’ye düştü. En çok takım çalıştıran teknik adam olan Vural, unvanları arasına, Premier Leauge’de görev yapan ilk Türk teknik adam olmayı da ekleyecek.

Yılmaz Vural, Cardiff City’nın Kıbrıslı Türk Başkanı Mehmet Dalman’ın daveti üzerine geçtiğimiz hafta İngiltere’ye gitti.

Bir süredir takımın teknik direktörü Malky Mackay’dan memnun olmayan Dalman, görevden kendi isteğiyle ayrılması için deyim yerindeyse operasyon üstüne operasyon yapıyordu.
Mackay’ın teknik heyetinde yer alan yardımcılarını bir bir gönderen Dalman, sabırla onun da istifasını sağlamaya çalıştı. Ancak taraftarlarca da oldukça sevilen 41 yaşındaki teknik adamın direncini kırmayı başaramadı.

İSTİFA ETMEDİKÇE SÜREÇ UZUYOR
Bu süreç yaşanırken, Vural’ın Dalman tarafından İngiltere’ye davet edilmesi, İngiliz basınının dikkatinden kaçmadı. Menajer Muzzi Özcan vasıtasıyla Vural’a ulaşan İngiliz gazetelerinden Daily Mail, uzunca bir röportaja da sayfalarında yer verdi.
Vural ile Dalman arasında süren görüşmeler, önceki akşam uzlaşmayla sonuçlandı. Parasal konular da dahil her konuda anlaşan tarafların işi resmiyete dökmesinin önündeki tek engel Mackay’ın halen istifa etmemiş olması. Dalman, bu aşamada Mackay’ın görevine son vererek, şimşekleri üzerine çekmek istemediği için, Vural olayı bir süre beklemede kalacak.

MESUT’UN LOCASINDA İZLEDİ
Cardiff City’nin Premier League’de arka arkaya birkaç kötü sonuç alması halinde Mackay’ın istifası veya en geç Ocak ayında tarafların sözleşmeyi karşılıklı feshetmeleri bekleniyor. Başkan Dalman, bu ayrılığın ardından, çok istediği Yılmaz Vural’ı göreve getirecek. Öte yandan Yılmaz Vural, Londra’daki son gününde önceki akşam Arsenal’in Napoli ile oynadığı şampiyonlar ligi maçını Mesut Özil’in locasında, ünlü futbolcunun babası ve ağabeyinin davetlisi olarak izledi.

İngilizler Ferguson’la kıyasladı
TRANSFER gelişmeleri sonrası Yılmaz Vural, İngiltere’de de konu oldu. Daily Mail, aynı yılda (1986) teknik adamlığa başlayan Alex Ferguson ile Vural’ı karşılaştırdı. Gazete Yılmaz Vural’ın 22 farklı takımı, Ferguson’ın tek ekibi çalıştırmasına dikkat çekti. Haberde Vural’ın, “Bütün dünyanın gözü İngiltere’de. Herkes İngiliz futbolundan bir şeyler almak istiyor. Profesyonel futbolun en yüksek seviyesi. Herkes sever. Türkiye’de de çok seviliyor” ifadeleri kullanıldı.

‘İsteyen başka kulüpler de var’
İNGİLTERE’de çok olumlu görüşmeler yaptığını söyleyen Yılmaz Vural, Hürriyet’e şu bilgileri verdi:
“Şu anda mevcut bir teknik adam varken, benim kesin şeyler söylemem doğru olmaz. Ancak konuşmalarımızda muhataplar ile aramızda bir pürüz olmadı. Premier League dışında İngiltere’de alt liglerde iki kulüp de benimle çalışmaya hazır olduklarını bildirdi. Beklemedeyiz.” Vural’ın ismini vermek istemediği kulüplerin Portsmouth ve Sheffield United olduğu öğrenildi.

attirson
28.Kasım.2013, 20:29
Bunu premier lig bölümüne yazsaydın keşke. :D

Bütün saglam deplasmanlar 2. yarıymıs Cardiff'in şimdi Yılmaz Hoca gelecek o maçları kaybedecek sonra vay efendim Yılmaz Vural düsürdü olacak. :D

Fearless Coward
28.Kasım.2013, 21:07
Zaten belliydi Cardiff olduğu Türk başkan vardı alsa alsa o alırdı Yılmaz babayı.Umarım olur kadroları da kötü değil United'den puan da kaptılar ligde kalırlar Yılmaz hocayla en önemlisi hiç bir maçını kaçırmam ben Cardiff'in Yılmaz hoca için de ayrı mutlu olurum olursa.

europeanconquer
07.Aralık.2013, 00:00
15.hafta programı ne zaman açıklanır yahu ?

IcedEarth
07.Aralık.2013, 00:09
Bizim maç pazar günü olur muhtemelen de boşa heveslenme, İlhan Cavcav bu maç kale arkasına en az 75 TL fiyat çeker. Geçen sene öyle yapmıştı.

europeanconquer
07.Aralık.2013, 00:14
Bizim maç pazar günü olur muhtemelen de boşa heveslenme, İlhan Cavcav bu maç kale arkasına en az 75 TL fiyat çeker. Geçen sene öyle yapmıştı.

Maç pazar olsun istiyorum o ayrı dert,bir de fiyat sıkıntısı var değil mi,İlhan Cavcav değil gerçi bütün Anadolu takımlarında var bu huy.En ucuz ne taraf olursa ordan alırız bileti yer kalırsa,bir de yer bulamama sıkıntısı var.İşte bu yüzden gelecek yıl kombine alacağım Gençler'den.

Geçen yıl 1. gelmiştik Ankara'ya bu yıl iddaasız geliyoruz,umarım Cavcav insafa gelirde 30-40 lira daha düşük satar biletleri.Umut fakirin ekmeğidir işte :0:

IcedEarth
07.Aralık.2013, 00:20
Maç pazar olsun istiyorum o ayrı dert,bir de fiyat sıkıntısı var değil mi,İlhan Cavcav değil gerçi bütün Anadolu takımlarında var bu huy.En ucuz ne taraf olursa ordan alırız bileti yer kalırsa,bir de yer bulamama sıkıntısı var.İşte bu yüzden gelecek yıl kombine alacağım Gençler'den.

Bilet bulursun, hele de Juventus maçında olumsuz bir sonuç olursa taraftarların pek teşrif edeceğini sanmıyorum. Ama işte en aşağı 75 tl olur gibi. 50 civarı olursa ben de gitmeyi planlıyorum da 50 liradan bir kuruş fazla bile olsa gitmem.

Aslında buna federasyonun el atması lazım. Normal biletleri 10-15 lira arası takımlar büyük takım gelince 5 katı fiyat çekiyor. Zaten rezil bir futbol oynanıyor ülkemizde, bir de bu kadar para talep edilince insan futboldan soğuyor.

Pazar günü Ankaragücü maçı var, onu tavsiye ederim, kapalı 5 lira filan oluyor :zuhaha

europeanconquer
07.Aralık.2013, 00:23
Yahu sadece Galatasaray'da değil aslında :n:

Maraton tribününden GS,TS,FB,BJK ve Bursa maçlarını izlemek istesen ;

Toplam 400 lira falan ödemen gerekir ancak sezon başında 150 lira verip 17 maçın hepsini izleyebilirsin.

Cidden federasyonun bir düzenleme getirmesi gerekir.Olmuyor böyle,gelen takım büyük diye takımın taraftarı da büyük miktarları karşılayabiliyor diye bir şey yok :(

uAburak89
07.Aralık.2013, 01:55
Cumartesi saat 19.00'da maç.

europeanconquer
07.Aralık.2013, 11:43
Çok güzel,çok.

Bordo61Mavi
07.Aralık.2013, 23:51
Drogba ve Eboue'ye ceza gelebilir!
Galatasaraylı futbolcular Drogba ve Eboue'nin Elazığspor maçında formalarının içinde yer alan Mandela tişörtlerini gösterdikleri gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilebilecekleri iddia edildi.

Bu PDFK'ya sevk etme isini kim yapiyor acaba, kimin ustlendigi bir is.

SAİT71
08.Aralık.2013, 00:08
Bak Galatasaraylı oyuncularda futbol oyun kurallarına aykırı şekilde saha içinde milletçe sahiplenilen değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları ve bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mümkün olmadığından PFDK'na sevk edilmiş. :) Yaşasın adalett... Büyüksün Demirören şak şak şak....

Bordo61Mavi
12.Aralık.2013, 17:04
:)

Gururlanmamak elde degil

Lesandro Parleo
12.Aralık.2013, 17:44
:)

Gururlanmamak elde degil

Medarı iftarımızı (Syn. Demirören) tanımayan kalmadı :icon_redface:

Bize bu gururu yaşatanlara helal olsun.. :uzgun:

Nocna Mora
14.Aralık.2013, 00:53
Harika bir video. Muhtesem bir dille eleştirmişler. Tebrik etmek lazım.. :)

MoisHaLe
14.Aralık.2013, 01:13
Bu adam kötü yorumları yüzünden kariyerinde hep düşüşler yaşamış olsa da ilk kez doğru bir tahminde bulunmuş:)

Bordo61Mavi
17.Aralık.2013, 00:19
DEMİRÖREN: "Bizi üzen Fethiyespor'un bizden izin almaması ve Fethiye yöneticisinin 'İzin istesek vermezlerdi' demesi"

DEMİRÖREN: "Atatürk'e sevgimiz tartışılamaz. Ama o konuda da izin alınmadan sahaya çıkılamaz."

Uzmeyin Yildirimimi :)

Bordo61Mavi
17.Aralık.2013, 00:44
DEMİRÖREN: "Yöneticiler ile ters düşebiliriz ama GS ile aramı kimse açamaz. Bugün konuşan yöneticiler Canaydın duruşunu örnek alsınlar"

davidvilla
17.Aralık.2013, 01:05
Hadi yine iyisiniz Bordo61Mavi demiroren trabzon rahat eler juveyi diyo:)

uAburak89
17.Aralık.2013, 01:09
Şike konusunda yargı bizi bağlamıyor dedi, yabancı konusu için AB kuralı çıkarsa yargının dediği olur dedi. Ayrıca şike için konu kapandı dedi, sonra da Uefa'dan yazı veya talep gelirse yeniden değerlendiririz dedi.

E.Cartman
18.Aralık.2013, 17:51
SON DAKİKA! Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kongrede gelecek olan yeni yönetimin önünü açmak için görevi bırakacağını açıkladı

Adam gerçek anlamda zirvede bırakıyor :zuhaha

europeanconquer
18.Aralık.2013, 18:03
O bırakır ama o yeni gelecek yönetim onu bırakmaz.Sergen'de cevherler varmışta yıllardır saçma sapan yorumculuk yapıp saklıyormuş :D

davidvilla
18.Aralık.2013, 19:46
Al Jazeera Media Network, Digiturk'u satın almak için 1.000.000.000 $ teklif verdi.

kumbara
18.Aralık.2013, 20:15
Al Jazeera Media Network, Digiturk'u satın almak için 1.000.000.000 $ teklif verdi.

Çok şükür kurtuluyoruz yanlı yayınlardan, umarım satış gerçekleşir.

E.Cartman
18.Aralık.2013, 20:19
1 milyar mı o :eek: Fiyatları ucuzlatsınlar başka bir şey istemiyorum :D

El Barto
18.Aralık.2013, 20:21
Şükür federasyon sesimizi duymuş kayseri maçını bu hafta 13.30'a koymuş. arkadaş saat 19.00'a maç koyuyorlar bir taraflarımız donuyor vallahi. :)

GeNç KaRTaL
18.Aralık.2013, 20:23
1 milyar mı o :eek: Fiyatları ucuzlatsınlar başka bir şey istemiyorum :D

O kadar para veripte alırlarsa fiyatları ucuzlatacaklarını pek sanmam.:)

MoisHaLe
18.Aralık.2013, 21:05
o fiyata alırlarsa kim bilir ne kadara satarlar ? kahvelerde, cafelerde bile maç izleyemez oluruz :)

footballer33
18.Aralık.2013, 21:13
Sergen Yalçın'ın görevi bırakmak istemesinin sebebi, sadece yeni yönetimin önünü açmak değil; futbolculara aylardır ödeme yapılmaması da bir diğer etken. Maddi sıkıntılar da var yani işin içinde.

O fiyatlarla satarlarsa Digitürk'ü, şimdikinin 2 katı para veririz maç izlemek için sanırım. :)

byariff
18.Aralık.2013, 21:26
insallah satilir digiturk al jazera alirsa cok iyi olur valla :D

europeanconquer
18.Aralık.2013, 22:33
Al Jazeera sadece Türkiye'de yayın yapmaz ki,uluslararası bir kanal olduğu için bir çok ülkeye yaparlar yayını oradan çıkartırlar parayı,ona rağmen Türkiye'de yine bir miktar artış olur fiyatta.

Nocna Mora
18.Aralık.2013, 23:04
Sergen Yalçın'ın görevi bırakmak istemesinin sebebi, sadece yeni yönetimin önünü açmak değil; futbolculara aylardır ödeme yapılmaması da bir diğer etken. Maddi sıkıntılar da var yani işin içinde.

O fiyatlarla satarlarsa Digitürk'ü, şimdikinin 2 katı para veririz maç izlemek için sanırım. :)

Aynen öyle. Röpörtajında da söyledi zaten. Eğer ödemeler yapılırsa masaya otururuz. Yapılmazsa bırakırız diye.

cureshot
18.Aralık.2013, 23:18
Düzgün ve tarafsız yayın yapılsın da fazla para da öderiz, problem değil.

E.Cartman
18.Aralık.2013, 23:22
Forumca ne kadar pesimistsiniz arkadaş. Bir temennide bulunduk hemen dayamışsınız olumsuz görüşleri. Az iyiyi güzeli çağırın, secret dıye bir şey var :n::n:

CeNTeR_TR
18.Aralık.2013, 23:30
Sergen bildiğin piyasa kızıştırıyor :)

Ben bu takımı aldım berbat haldeyken buralara getirdim yetenekliyim ben haa haberiniz olsun dese daha iyi olurmuş :)

eng1n
18.Aralık.2013, 23:32
Al jazeera alsa güzel olur ya internete çok link düşer sopcast falan rahat ederiz.

CeNTeR_TR
18.Aralık.2013, 23:33
Al jazeera alsa güzel olur ya internete çok link düşer sopcast falan rahat ederiz.

Adamlar o kadar para verirse internete düşecek şeyler tartışılır ya :D

eng1n
18.Aralık.2013, 23:42
Adamlar o kadar para verirse internete düşecek şeyler tartışılır ya :D

internetten izleyenler bilir sopcastte falan genelde al jazeerenin linki vardır. Bu arap ülkelerinde yayınlanırsa lig çok rahat izleriz internetten.

Önder HOCA
19.Aralık.2013, 00:15
internetten izleyenler bilir sopcastte falan genelde al jazeerenin linki vardır. Bu arap ülkelerinde yayınlanırsa lig çok rahat izleriz internetten.

zannetmem burası türkiye, çöker o site hemen :)

Bordo61Mavi
21.Aralık.2013, 22:06
Fuat Capa'yi gonder Hikmet Karamani getir, antremani izlemek icin kamerali mini helikopterini unutmaz umarim.

Ben bu takimlarin yoneticilerini anlamiyorum

Super lige cikmak icin ugras
Ciktiktan sonra , seni oraya getiren hocayi birak super lig "tecrubesi" olan teknik adam getir
10 hafta sonu onuda yolla muhtesem ucluden birini getirki takimi kurtarsin 'Hikmet, Guvenc & Yilmaz'
Sezon sonu tekrar PTT yolcusu ol, paraya kiyip aldigin yabancilar dagilsin

Ve yeniden super lige cikmak icin ugras :)

MoisHaLe
21.Aralık.2013, 23:13
Fuat Capa'yi gonder Hikmet Karamani getir, antremani izlemek icin kamerali mini helikopterini unutmaz umarim.

Ben bu takimlarin yoneticilerini anlamiyorum

Super lige cikmak icin ugras
Ciktiktan sonra , seni oraya getiren hocayi birak super lig "tecrubesi" olan teknik adam getir
10 hafta sonu onuda yolla muhtesem ucluden birini getirki takimi kurtarsin 'Hikmet, Guvenc & Yilmaz'
Sezon sonu tekrar PTT yolcusu ol, paraya kiyip aldigin yabancilar dagilsin

Ve yeniden super lige cikmak icin ugras :)

Kesinlikle çok anlamsız.. Yıllardır bu işler böyle yürüyor.. Hikmet Karaman, Çapa'dan daha iyi ne verebilir ki şu takıma ?

fmhastasi
21.Aralık.2013, 23:32
Hikmet Karaman'ı hangı takım aldı yaw

Ralph
25.Aralık.2013, 23:39
Demirören istifa mı etti? Twitter'da dolanıyor.

Edit: Yalan habermiş.

Bordo61Mavi
26.Aralık.2013, 00:50
Besiktas yillarca bekledi, Turk futboluda beklicek

kumbara
26.Aralık.2013, 02:39
Demirören istifa mı etti? Twitter'da dolanıyor.

Edit: Yalan habermiş.

Allah korusun, aman diyim. Hayır gönlüm istifasını istiyor, eyvallah. Ama kalkar gelir seçimde aday falan olur, düşman başına. :D

GeNç KaRTaL
26.Aralık.2013, 11:47
UEFA baskani olmasi garanti olana kadar birakmaz. :)

di canio
26.Aralık.2013, 15:17
Yalanmış ama haberi duyunca acaba Gençlik ve Spor Bakanı mı olacak diye düşündüm. Meğer açıklanmış önceden kabine revizyonu. Zaten yalan habermiş.

uAburak89
26.Aralık.2013, 15:20
Demirören gitse kim gelecek, Suat Kılıç boşa çıktı onu getirirler herhalde ilk akla gelen isim o. Olumlu olarak da bir şey değişmez. Ben Hakan Şükür'ün geleceğini düşünüyordum, o da istifa etti.

footballer33
29.Aralık.2013, 23:04
İlk yarı böyle bitti:

1. Fenerbahçe....... 17 13 2 2 43 19 24 41
2. Galatasaray........ 17 9 6 2 28 17 11 33
3. Kasımpaşa......... 17 9 4 4 32 21 11 31
4. Beşiktaş............ 17 8 5 4 30 19 11 29
5. Sivasspor.......... 17 9 2 6 31 23 8 29
6. Eskişehirspor..... 17 8 3 6 22 15 7 27
7. Trabzonspor..... 17 8 3 6 25 21 4 27
8. KDÇ Karabük.... 17 7 5 5 17 17 0 26
9. Akhisar Bld....... 17 7 4 6 21 21 0 25
10. Bursaspor....... 17 6 6 5 19 19 0 24
11. Gençlerbirliği... 17 6 3 8 18 20 -2 21
12. Gaziantepspor 17 6 3 8 22 31 -9 21
13. Torku Konya.. 17 6 2 9 22 26 -4 20
14. MP Antalya.... 17 4 6 7 20 23 -3 18
15. Ç. Rizespor.... 17 4 4 9 18 25 -7 16
16. Elazığspor...... 17 4 1 12 19 39 -20 13
17. Kayserispor.... 17 2 6 9 13 28 -15 12
18. K Erciyesspor. 17 3 3 11 12 28 -16 12

Mamadou
30.Aralık.2013, 01:05
En yakın rakibine 8 puan fark atmış. Fenerbahçe'nin buradan şampiyonluğu vereceğini sanmam. İkinci yarı zorlu deplasmanları var ama onu zorlayacak rakibi Galatasaray üç kulvarda mücadele edecek. Fenerbahçe ikinci yarı ilk yarıdan daha çok puan kaybedebilir ama rakibi de bir o kadar puan kaybedecek. Fenerbahçe'nin yeterince kredisi olacak. Bizimde en azından sezonu 3. sırada bitirebilmemiz için toparlanmalıyız.

byariff
30.Aralık.2013, 19:15
Super Ligde son 10 yilin puan tablosu

http://i.imgur.com/E19h0lD.png

IcedEarth
31.Aralık.2013, 00:28
Türk futbolunda en çok tartışılan konu olan ve Galatasaray başta olmak üzere çok sayıda kulübün karşı çıktığı 6+0+4 yabancı kontenjanıyla ilgili yeni bir formül geliştirildi.

Kulüpler Birliği toplantısında sık sık ele alınan yabancı statüsünün sarı-kırmızılılar tarafından revize edilerek ayrıntılı bir dosya haline getirildiği öğrenildi. Milliyet’in ele geçirdiği plana göre Galatasaray ve öneriye destek veren kulüpler, 6+0+4 kuralı kapsamında tribüne çıkması gereken 4 yabancının kulübede yer almasını istiyor. Ancak söz konusu 4 oyuncu için kriterler belirlendi. Buna göre yabancı oyuncunun kadroya girebilmesi için şu üç kriterden en az birine uygun olması gerekiyor:

1 - Kendi milli takımında en az 20 kez oynamış olacak.
2 - Yabancı oyuncunun 23 yaşından küçük olması şart koşulacak.
3- Kendi kulüp takımında en az 2 yıl veya Türkiye’de toplam 3 yıl forma giymiş olacak.

Bu üç kritere uygun dört futbolcunun kulübede oturmasına veya 18 kişilik maç kadrosunda bulunmasına izin verilmesi isteniyor. Ancak talepler bununla sınırla değil.

Bunun yanı sıra 10’dan fazla yabancıyla sözleşme imzalanabilmesi ve lisans çıkarılması için de tescil bedelenin yüksek tutularak kulüplerin önünün açılması talep ediliyor. 10’dan fazla yabancıya imza attıran kulüplerin en az 500 bin lira ödemesi düşünülüyor. Toplanan paraların da en az yabancı oynatan kulüplere dağıtılması planlanıyor.

Galatasaray’ın öncülük ettiği bu plana ezeli rakipler karşı çıkıyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sezon başında açıklanan statüde değişiklik yapılması halinde konuyu Tahkim Kurulu’na taşıyacaklarını açıklamıştı.

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20131230/yabanci_icin_uc_kriter.html?utm_campaign=yabanci_i cin_uc_kriter&utm_medium=aktifhaberler&utm_source=habersayfalari

byariff
31.Aralık.2013, 01:16
https://pbs.twimg.com/media/BcwyBS0IgAAmSDz.jpg

E.Cartman
31.Aralık.2013, 02:29
Türk futbolunda en çok tartışılan konu olan ve Galatasaray başta olmak üzere çok sayıda kulübün karşı çıktığı 6+0+4 yabancı kontenjanıyla ilgili yeni bir formül geliştirildi.

Kulüpler Birliği toplantısında sık sık ele alınan yabancı statüsünün sarı-kırmızılılar tarafından revize edilerek ayrıntılı bir dosya haline getirildiği öğrenildi. Milliyet’in ele geçirdiği plana göre Galatasaray ve öneriye destek veren kulüpler, 6+0+4 kuralı kapsamında tribüne çıkması gereken 4 yabancının kulübede yer almasını istiyor. Ancak söz konusu 4 oyuncu için kriterler belirlendi. Buna göre yabancı oyuncunun kadroya girebilmesi için şu üç kriterden en az birine uygun olması gerekiyor:

3- Kendi kulüp takımında en az 2 yıl veya Türkiye’de toplam 3 yıl forma giymiş olacak.

Bu üç kritere uygun dört futbolcunun kulübede oturmasına veya 18 kişilik maç kadrosunda bulunmasına izin verilmesi isteniyor. Ancak talepler bununla sınırla değil.

Bunun yanı sıra 10’dan fazla yabancıyla sözleşme imzalanabilmesi ve lisans çıkarılması için de tescil bedelenin yüksek tutularak kulüplerin önünün açılması talep ediliyor. 10’dan fazla yabancıya imza attıran kulüplerin en az 500 bin lira ödemesi düşünülüyor. Toplanan paraların da en az yabancı oynatan kulüplere dağıtılması planlanıyor.

Galatasaray’ın öncülük ettiği bu plana ezeli rakipler karşı çıkıyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sezon başında açıklanan statüde değişiklik yapılması halinde konuyu Tahkim Kurulu’na taşıyacaklarını açıklamıştı.

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20131230/yabanci_icin_uc_kriter.html?utm_campaign=yabanci_i cin_uc_kriter&utm_medium=aktifhaberler&utm_source=habersayfalari

Öneriye, statüye bak. Böyle bir ayara Galatasaray'da karşı çıkmalı, nasıl bir saçmalık bu. 20 kez milli olmuş olcak ve U23 olacak kendi kulübünde 2 yıl oynamış olacak sonra bu adam Türkiye'ye gelecek, yok artık.

ReaList
31.Aralık.2013, 05:11
Son 10 yılda Kadıyköy'de 10 defa yenilmek Fenerbahçe için gerçekten ciddi bir başarı.

benzema35
31.Aralık.2013, 05:22

Bu kriterlere anca Neymar , Hazard , Draxler gibi adamlar uyuyor . Adamlar da ki mantığa bak ya :)

ReaList
31.Aralık.2013, 07:06
Yalnız 3'ün biri olsa yeterli şartı aranıyor, 3'ü birden değil. Bence 2. şarttaki yaş kıstası biraz daha düşürülebilir. En azından genç yabancı oyuncuları ülkemizde görebilmemiz açısından yararlı olabilir.

anil luque
31.Aralık.2013, 10:51
3'ü birden gerekmiyor gencolar sakin olun:)

en az 20 kere milli olma şartı kalbur üstü yabancılar için , 23 yaş sınırı da genç oyuncular için getirilmiş kıstaslar. çok da fena sayılmaz.

E.Cartman
31.Aralık.2013, 13:09
Gaza gelmişim pardon :D Gerçi bence hala saçma yap sınırsız olsun bitsin. İyi oyuncu zaten kendini her zaman gösterir. Şu an Emre Çolak'ın az kafası çalışsaydı formayı alamaz mıydı veya Engin bu kadar psikopat olmasaydı böyle sürünür müydü, mevzu sınır değil eğitim.

Redrum
31.Aralık.2013, 13:32
Bence bu 3lü şart çok güzel olur. Mantıklı gayet. Veya hepsini boşverelim direk 6+2+2 geri dönsün ben ona da razıyım :D

sui generis
31.Aralık.2013, 14:05
Bence 5 0 3 olsun :)

Elimde Mert/Volkan/Ertuğrul , Caner , Egemen , GG , Topal , Salih , Alper , Emre varken niye kalkmasını isteyim ki :)

Facx
31.Aralık.2013, 14:40

Elimde Mert/Volkan/Ertuğrul , Caner , Egemen , GG , Topal , Salih , Alper , Emre varken niye kalkmasını isteyim ki :)

avrupada başarılı olmak için dicemde sizde avrupa yok hadi seneyede yok avrupa ondan sonraki sene napıcaksınız bitik emre yaşlanmış topal egemen (2 sene sonra ) ne olucağı belirsiz bi salih le mi başarılı olucaksınız ?

cureshot
31.Aralık.2013, 15:05
Zaten şu anki yabancı sınırı saçmalığı Fener'İn eseri.

Fener istedi diye talimatname değişen, bir gecede şak diye playoff getirilen, sadece ama sadece Fener istemiyor diye yabancı sınırı konulan bir ülkede rekabet etmeye çalışıyoruz işte, rezillik resmen.

sui generis
31.Aralık.2013, 15:18
Topal - 29 yaşında (Melo şuanda 30 yaşında)

Salih - 21 yaşında

Alper - 24 yaşında olacaklar. Al sana mis gibi orta saha. hem de hepsi Türk :)

Kalede Mert(26), Ertuğrul(26) olacak.

Sol bekte Caner (27), sağ bekte GG (30) olacak.

Yani yaş açısından bir sıkıntı yok. Ki alttan Can Değirmencioğlu, Egemen Zengin, Hakan Çinemre, Recep Niyaz, Beykan Şimşek geliyor. Bunlara ek olarak Fenerbahçe'nin kaliteli Türk oyuncuları alma gibi bir problemi de yok. İstediğini alabiliyor. Bu yüzden Fenerbahçe'nin yabancı sınırı dert etme gibi bir durumu olamaz. Bunu avantaja çevirir.

Doğrusu bu demiyorum ama Fenerbahçe için böylesi daha güzel :) zamanında Galatasaray için olduğu gibi.

Redrum
31.Aralık.2013, 15:30

Salih - 21 yaşında

Yani yaş açısından bir sıkıntı yok. Ki alttan Can Değirmencioğlu, Egemen Zengin, Hakan Çinemre, Recep Niyaz, Beykan Şimşek geliyor. Bunlara ek olarak Fenerbahçe'nin kaliteli Türk oyuncuları alma gibi bir problemi de yok. İstediğini alabiliyor. Bu yüzden Fenerbahçe'nin yabancı sınırı dert etme gibi bir durumu olamaz. Bunu avantaja çevirir.

Doğrusu bu demiyorum ama Fenerbahçe için böylesi daha güzel :) zamanında Galatasaray için olduğu gibi.

2 sene sonra Allah izin verirde yaşarsak görürüz :) "Can Değirmencioğlu, Egemen Zengin, Hakan Çinemre, Recep Niyaz, Beykan Şimşek" hangisi ortalama bir süper lig topçusu bile olabiliecek mi olamayacak mı :)

sui generis
31.Aralık.2013, 15:40
Raşit zaten çok büyük oyuncu olacaklar demiyorum :) Fenerbahçe'de yedek olarak durabilecek seviyede olsunlar yeter :) Bu gözler Bienvenü'yü, Ziegler'i lzledi, o yüzden bu adamlar o kadar göze batmazlar :)

Night_Mare17
31.Aralık.2013, 15:46

Salih - 21 yaşında

İyide hedef Avrupa ? Son 2 yıldır görüldüğü gibi zaten Türkiye'de ki hedeflere ulaşabiliyor Galatasaray. Ama bu sınırlamalarla Avrupa'da hiç bir Türk takımı başarılı olamaz daha ileriye gidemez Fenerbahçe Avrupa'yı hedeflemiyor mu gerçekten merak ediyorum.

MeMo
31.Aralık.2013, 15:48
Dün Ersun Hoca yabancı sınırı konusundaki fikirlerimi daha iyi dile getirmiş.

Bu seneye de 5+0+3 olan yabancı sınırı Galatasaray'ın da içinde bulunduğu kulüpler birliğinin onayıyla alındı biliyorsunuz. Bunu nasıl Fenerbahçe sağladıysa? FM'de bile bildiğiniz gibi sonraki iki sezonun yabancı sınırı belliydi.

Şimdi herhalde elden çıkarılamayan yabancılar sebebiyle alınmış bir kararın geri çekilmesi isteniyor. Önümüze birileri istedi diye de AB kuralı (özellikle bunu hiç anlayamadım), yok üç kriter, yok 6+4 bilmem ne gibi saçma sapan nereden geldiği belli olmayan öneriler geliyor.

Bu süreçte tek hatayı 3 yıl öncesinden belirlenmiş bir karara göre kadrosunu kuranlar mı yaptı merak ediyorum?

Night_Mare17
31.Aralık.2013, 15:50
Play-off geldiğinde nerdeydiniz o zaman ?

europeanconquer
31.Aralık.2013, 15:53
Bir takımın yararına veya diğerinin zararına,bunu konuşmak yerine yabancı kuralının Türk futboluna geçmişte bir şey katmadığı gibi bundan sonra katmayacağı açık.Neden dışarıya kapatıyoruz futbolumuzu ? Hiç bir ülke futbolu kendisini dışa kapatarak gelişemez.Hele hele bu kuraldan sonra oyuncularını sadece para kaynağı olarak gören Anadolu kulüpleri ile iyice çekilmez hale geldi lig.O oyuncuları gitmek isteyince de önlerine bir sürü zorluk koyuyorlar,sene sonu sözleşmesi biten oyuncuyu kadro dışı bırakıyorlar.

Sizde burada kalkmış yok o kulübe yarıyor yok bu kulübe yaramıyor diye tartışıyorsunuz.

William Rookwood
31.Aralık.2013, 16:02
Milan Baros'un çapraz ve yan bağları kopmuş, sezonu kapattığı söyleniyor. Ne talihsiz bir adam Baros, Galatasaray'daki sakatlıktan sonra bir türlü düzelemedi artık bu sakatlıktan sonra futbolu bırakır. :(

MeMo
31.Aralık.2013, 16:40
Play-off geldiğinde nerdeydiniz o zaman ?

Nasıl neredeydim? Bu da ezbere. Play-Off'un sene başında belirlendiğini aklından çıkaran bir grup var onlardan olabilirsin.

sui generis
31.Aralık.2013, 16:58
Benim için Fenerbahçe > Türk futbolu. O yüzden pek de önemli değil benim için Türk futbolunun avrupadaki başarısı falan.

Fenerbahçe elinde o yetenekte Türk oyuncular varsa daha kaliteli yabancıları alıp önlerini kapatmaması gerekiyor. Mesela Galatasaray Hakan Balta yerine üst düzey bir bek almak isteyebilir, o bek oyuncusu Caner'den de iyi olabilir ama Fenerbahçe'nin Caner'den iyi bek oyuncusu almasını istemesi lükse kaçıyor. O yüzden yabancı sınırı Fenerbahçe'ye yarıyor ve Fenerbahçe'nin avrupa hedeflerine çok da fazla etki etmiyor.

europeanconquer
31.Aralık.2013, 17:05
Yerlilerinize o kadar güvenmeyin.Fenerbahçe'nin bu sezon buralarda olmasında en büyük katkı yabancı oyuncularında.

Kuyt,Webo,Emenike,Sow,Alves,Cristian öne çıkan yabancılar

Caner,Alper,Egemen,Topal,Gökhan ise öne çıkan yerliler.

Bu iki grubun yaptığı katkıları karşılaştırırsak,ağır bir şekilde yabancılar çok daha etkili olduğunu görürüz.

http://i.imgur.com/zPZF2RV.png

sui generis
31.Aralık.2013, 17:07
En büyük katkı Caner'de sonra yabancılarda. Çünkü; hücum hattımız yabancılardan oluşuyor, çok normal bu.

Gncl1905
31.Aralık.2013, 17:10
Dün Ersun Hoca yabancı sınırı konusundaki fikirlerimi daha iyi dile getirmiş.

Bu seneye de 5+0+3 olan yabancı sınırı Galatasaray'ın da içinde bulunduğu kulüpler birliğinin onayıyla alındı biliyorsunuz. Bunu nasıl Fenerbahçe sağladıysa? FM'de bile bildiğiniz gibi sonraki iki sezonun yabancı sınırı belliydi.

Şimdi herhalde elden çıkarılamayan yabancılar sebebiyle alınmış bir kararın geri çekilmesi isteniyor. Önümüze birileri istedi diye de AB kuralı (özellikle bunu hiç anlayamadım), yok üç kriter, yok 6+4 bilmem ne gibi saçma sapan nereden geldiği belli olmayan öneriler geliyor.

Bu süreçte tek hatayı 3 yıl öncesinden belirlenmiş bir karara göre kadrosunu kuranlar mı yaptı merak ediyorum?

Kalınlaştırdığım yere takıldım. Neden iki sezon? Benim bildiğim iki sezon diye sınırlama yok. Sonsuza kadar 5+0+3 kural(biz de sistem her zaman değişir gerçi ama her zaman da sürekli olarak sistemi değiştirdik denir). Şu halinizle siz de içten içe Fenerbahçe için kuralın konulduğunu biliyorsunuz ama söylemek işinize gelmiyor. TFF başkanlarının değişmesini, saçma sapan lig statüsünün değişmesini falan saymak bile yersiz.

Türklerle şu anda(altyapı sisteminde bir atılım yaşanmazsa gelecekte de bir şey olmayacak) başarı gelmeyeceği çok açık zaten. Beykan falan da hikaye, daha Karabük'te oynayamayan adam Fenerbahçe'de yedek olacak :) Vizyonunuz bu kadar düşük mü cidden çok merak ediyorum.

Galatasaray yönetiminin ne akla hizmet bu kurala olur verdiği de muamma. Çeksinler ceremesini şimdi. Sanki ortalık Türk yetenek kaynıyor. En iyi Türk forvetler bizde ama yine gidip yabancı alıyoruz, neden? Ortada adam yok da ondan, olan da ŞL için yetersiz. En iyi orta sahalardan biri bizde yine de beğenmiyoruz, eleştiriyoruz. Milli takım stoperi bizde yine de beğenmiyoruz(hoş bence gayet iyi stoper ama millet beğenmiyor nedense). Zaten milli takımın hali de ortada, oyuncularımız ne kadar kaliteli görebiliyoruz. Maalesef bizim yönetimin en büyük hatalarından biridir. Artık kapalı kapılar ardında kendilerine bir şeyler mi söylendi bilemem ama kabul edilmeyecekti o. Gereksiz yere Türklere milyonlar saçmamalarını olumlu buluyorum ama bu kurala evet dememeleri lazımdı zamanında. Şimdi de AB falan bir şekilde yoluna koyarlar inşallah. Olmadı 0+0+0 olsun da millet de rahatlasın. O zaman Beykan'larını falan bol bol izlerler :) Milli takımımız da garanti ilk 10'a girer :)

Yabancı sınırı konusuna gelirsek, sınırsız olmamalı. Herkes yabancı alır bu sefer de ülke futbolu batar. Onun yerine ilk 11'de bir altyapı oyuncusu ilk 18'de 2 Türkiye'den yetişmiş adam, altyapı harcaması transfer harcaması oranının belli bir sınırı geçmemesi, finansal fair play'in UEFA'dan önce TFF'nin kontrol etmesi gibi önlemler getirip gerekirse transfer yasağı, puan silme vb. gibi cezalar verse çok daha etkili bir sistem olur. Bunu benim naçizane düşüncemle oluşturmak imkansız. Spordan anlayan adamları toplarsın bu çerçevede bir kurallar bütünü oluşturursun. Yeri gelir kulüplerin, yeri gelir taraftarın, yeri gelir oyuncuların haklarını gözeterek; bu işten anlayan bir sürü adam vardır. Ancak bu yönetimle imkansız gibi bir şey. YD nasıl bir insan olduğu belli zaten. Kulüpler birliğinde de her kafadan bir ses çıkıyor en sonunda bir sözü geçenin dediği oluyor. Sonra birkaç yıl geçiyor yine değişiyor. Amaç Türk futbolunun gelişmesiyse gelişmiyor kardeşim gör artık :) Ancak amaç o olmadığı çok açık.

Beşiktaş'ın ekstra yabancıları olur kural 6+2+2+sonsuz mu neydi sonsuzlu bir şey olur.
Fenerbahçe'miz Avrupa'dan yoksunken yabancı 5+0+3 olur.
Güya TFF'yi, UEFA'yı parmağında oynatan Galatasaray bir türlü kural değiştiremez.

6+2+2'de kalsaydı kaç kişinin gıkı çıkardı şimdi? Olay çok yabancı alınması değil, olay birilerinin menfaatine kural değiştirilmesi. Madem öyle bir şey yapılabiliyor bizim için de yapıversinler bir zahmet. Bu sefer mantıklı bir kural getirsinler de ülke futbolu da gelişsin.

benzema35
31.Aralık.2013, 17:11
İstedikleri kadar kaldırmasınlar yabancı sınırını , bu sezon sonuna kadar AB üyeliği davasının sonucu belli olacakmış . Bizim CEO Lütfi Arıboğan'ın dediğine göre çok büyük ihtimalle kabul edilecekmiş .

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

europeanconquer
31.Aralık.2013, 17:12
En büyük katkı Caner'de sonra yabancılarda. Çünkü; hücum hattımız yabancılardan oluşuyor, çok normal bu.

Neyse pek uzatmak istemiyorum.Yerlileri tabi ki iyi Fenerbahçe'nin ancak takımı hep yerliler götürüyor gibi bir yaklaşımınız var.Fenerbahçe isterse hiç yabancı oynatmasın ancak yabancı kuralı diye bir saçmalık kaldırılmalı,bu kadar net bu konu.Yoksa takım yönünden baz alacaksak,bence yerlileri en kaliteli,en gelecek vaad eden takım Beşiktaş,ancak onlarda da iyi yabancı oyuncular yok.

byariff
31.Aralık.2013, 18:13

hep genç kalmicaklarya zaten emre nin 1 senesi var yada yok volkaninda oyle 1-2 senesi egemen desen oda oyle... :) alttan tabiki gelcek ama onlar kadar kaliteli olurlar mi muamma orasi.

furkan58
31.Aralık.2013, 19:34
Tamam da yabancıların ön planda olması çok normal çünkü yabancı hakkımızı hucümda kullanıyoruz. Egemen , GG , Caner , Topal 'ın Emenike - Sow - Kuyt - Webo'dan daha fazla mı gol atmasını bekliyorduk ?

uAburak89
31.Aralık.2013, 20:23
Sınır ne olur, ne olmalı, hangisi doğru hangisi yanlıştan öte en önemli şey tribünde yabancı saçmalığı bence. Hemen hemen herkes kendi takımı açısından bakıyor olaya, diğer etmenler de kılıf olarak sunuluyor bana göre, herkese de saygım var bazı fikirleri saçma bulsam da. Bir tek tribünde yabancı olması mantığında olanları anlamıyorum. Bu adaletsiz.

Ayrıca rakamlardan bağımsız konuşuyorum, sahada garanti Türk kontenjanı olmasının yerli oyuncu kalitesiyle doğrudan orantılı olduğunu düşünüyorum. Bir oyuncunun gelişmesi için hedefinin olması gerekiyor, biz Türkler'de böyle bir özellik yok, zorda kalmadıkça, ittirilmedikçe gelişmeye pek de açık olmayan bir milletiz. Bunun da göz önünde bulundurulması lazım.

Ben sınırsız yabancıya karşıyım, İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya ligleri incelenmeli. Sürekli değişmeyecek bir kuralda hem fikir olunmalı diye düşünüyorum.

eng1n
31.Aralık.2013, 20:34
Yerlilerinize o kadar güvenmeyin.Fenerbahçe'nin bu sezon buralarda olmasında en büyük katkı yabancı oyuncularında.

Kuyt,Webo,Emenike,Sow,Alves,Cristian öne çıkan yabancılar

Caner,Alper,Egemen,Topal,Gökhan ise öne çıkan yerliler.

Bu iki grubun yaptığı katkıları karşılaştırırsak,ağır bir şekilde yabancılar çok daha etkili olduğunu görürüz.

http://i.imgur.com/zPZF2RV.png

4 tane hücumcumuz var 4 ü de yabancı bi zahmet istatiksel katkı onlardan gelsin.

Bende tribünde yabancı oturtulmasını saçma buluyorum ama sınırsız yabancı olursa gerçekten Türk oyuncu çıkmaz yani şu an tek tük çıkıyor sınırsız yabancı da hiç çıkmaz.

TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Aralık.2013, 20:36
zeljko obradovic - Türkiye’deki yabancı oyuncu kuralınin Türk oyuncular için kötü olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu durumun Türk Milli Takımı için kötü olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türk oyuncular, yabancı oyuncu kısıtlaması olduğu için kendilerini çok da baskı altında hissetmiyorlar. Yabancı sınırlaması olmasa daha kaliteli Türk oyuncuların da ortaya çıkacağını düşünüyorum.

TBL alaninda yazmistim, konuyla alakali oldugu icin buraya tasidim mesajimi. benim de fikrim ayni dogrultuda. yabanci sinirinin hickimseye faydasi olmaz, turk futbolunu da baltalar. bundesligada sinirlama var diye mi bu adamlar son yillarin en basarili futbol ulkesi. kluplerin menfaat catismalari yuzunden olan turk futboluna oluyor. en kisa zamanda bu kuraldan kurtulmaliyiz bence.

eng1n
31.Aralık.2013, 20:43
TBL alaninda yazmistim, konuyla alakali oldugu icin buraya tasidim mesajimi. benim de fikrim ayni dogrultuda. yabanci sinirinin hickimseye faydasi olmaz, turk futbolunu da baltalar. bundesligada sinirlama var diye mi bu adamlar son yillarin en basarili futbol ulkesi. kluplerin menfaat catismalari yuzunden olan turk futboluna oluyor. en kisa zamanda bu kuraldan kurtulmaliyiz bence.

Almanyada ki altyapı sistemi ve yatırımı bizde yok. Basketbol konusunda daha iyi işleyen bi altyapı sistemimiz var ama futbolda neredeyse hiç yok.

Önder HOCA
31.Aralık.2013, 21:53
elindeki yerli kalitesi iyi bir seviyede olucak. eksik olan yerleri yabancı oyuncularla doldurucan.mesela bizim yabancıların oynamadığı pozisyondaki yerlilerimiz iyi seviyede ve mevki boşluğumuz yok.ama durum gs ye gelince sol bek yok, sağ beke yabancı koysan bruma oynayamıyor.o yüzden fb nin yerli kadrosu diğer takımlara göre daha iyi diyoruz ve bir nevi takımı yerliler sırtlıyor gözüyle bakabiliriz

himone
31.Aralık.2013, 22:40
Play-off lig başlamadan önce geldi, yabancı sınırını da aldıran Anadolu kulüpleridir ve 2 yıl önce alınmış bir karardır. Bunları FB yaptırmış gibi konuşanlar gerçekten hangi dünyada yaşıyor, komik olmayın. Sanki play-off sene ortasında kararlaştırılmış gibi, yabancı sınırı da bu sene getirilmiş gibi dünyadan bihaber yaşayıp konuşmak hangi akla hizmet ediyor.

Türkiye'de yıllardır yabancı sınırının kalkmasını savunan Aziz Yıldırım'dı ve ona ısrarlar karşı çıkıldı. Şimdi de takım kadrosunu Türk oyunculardan kurmak için elinden geleni yapmışken sene ortasında bu kuralı değiştirmeye çalışmak tamamen iki yüzlülüktür. Karar açıklandığında ben 1 tane bile kulübün itiraz ettiğini hatırlamıyorum. Hadi GS Avrupa'da Anadolu takımlarına ne oluyor, bu kararı aldıran kendileri. Özellikle İlhan Cavcav elinde büyüklere 5-10 arasında kakalayabileceği oyuncu olmayınca nasılda debeleniyor.

Aynı durumda GS olsaydı onlar da itiraz ederdi değişikliğe. Bazıları yerlileriniz yaşlanacak demiş ama zaten merak etmeyin 2 yıl sonra federasyon değişir ve yabancı sınırı istediğiniz gibi sınırsız olur. Ondan sonra takımlarda 5'er, 6'şar tane Cristian'lar ve Riera'lar olduğunda tekrar görüşürüz.

Bir de şu AB saçmalığı var o tamamen ayrı bir olay. Sanki biz AB'ye üyeymişiz gibi AB pasaportu olanların yerli statüsünde oynaması ne alaka. AB'ye üye olalım ondan sonra dediğiniz olsun eyvallah ama bu nedir şimdi. Sınırsız yemedi belki bu olur...

Normalde yabancı sınırına karşı çıkan biriyim ama şuanda değiştirilmesine de karşıyım. Demirören'i gönderin ondan sonra istediğinizi yapın. En azından sezon ortasında değişmesi tamamen saçmalık. Özellikle takımların kadrolarındaki gereksiz futbolcuları temizlemeleri ve ekonomilerini düzeltmeleri için iyi bir süre. İsteyen kullanır isteyen gereksiz transferlere devam eder.

TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Ocak.2014, 01:26
Almanyada ki altyapı sistemi ve yatırımı bizde yok. Basketbol konusunda daha iyi işleyen bi altyapı sistemimiz var ama futbolda neredeyse hiç yok.

ben de onu diyorum ya :zuhaha yabanci sinirlamasi ile bir yere gelemezsin. bak onunde model var, almanya. git altyapiyi sekillendir, oraya yatirim yap. bu alanlari duzenle. herseyi basit bir kuralla duzeltecegimizi saniyoruz. almanya ve benzeri ulkelerde harcanan emekler gozardi edilip hemen teshis konuluyor. problem yabanci sayisi, evet, hemen dusurelim. yok boyle birsey, cok sacma.

onceki mesajda dedigim gibi kluplerin hepsi kendi penceresinden bakiyor. ben sanmiyorum ki GS turk futbolunu dusunuyor da bu kurali istemiyor, ya da FB ayni mantikla bu kurali savunuyor. her klup isine geldigi gibi yorumluyor.

edit: ayrica basketbolda nasil bir altyapiymis ki futboldan daha iyi diyebilelim. milli takimda devsirme oyuncu oynatiyoruz ya da fbu da kenan sure aliyor diye seviniyoruz. futbolda durum neyse uc asagi bes yukari butun alanlarlarda durum ayni maalesef.

zeck17
01.Ocak.2014, 16:15
Yıllardır yabancı sınırı var fenerbahçenin yetiştirdiği genç var mı avrupada filan oynayan benim bildiğim yok bir tuncay var o da sakarya alt yapısından ingilterenin düşmemeye oynayan takımlarında oynadı

Eğer şampiyonlar liginde yarı finalde takımlarımızı görmek isteyen varsa,amacı sadece lig olan dar görüşlülere rağmen,bu sınır kalkmalıdır bırakın eşit şartlarda yarışalım avrupalılarla

Son 5 yıla bakın kaç farklı takım yarı final veya çeyrek finalde oynamış barcelona chelsea juventus milan inter bayern dortmund manu lyon filandır böyle 10-12 takım var ve hep biz onları izliyoruz...

ReaList
02.Ocak.2014, 01:25
Yabancı sınırı varken büyük takımdaki yabancılar (!)

Holmen, Webo, Kadlec, Cristian, Dany, Riera, Amrabat, Franco, Holosko, Escude, Enaramo, Janko, Sol Bamba vs.

Sadece fuzuli ve gereksiz. Daha sınır varken bu kadar gereksiz adamı kadroda bulundurmayı becerebilen ve bunlara dünyanın parasını veren takımlarımızın sınırsız olması durumunda kadrolarını nasıl şişireceğini öngörmek için müneccim olmaya gerek yok. Büyük takım seviyesine erişemeyecek orta sınıf futbolcuları sınır varken kadrosuna katıp, üzerine bir de Dünyanın parasını veren kulüplerimiz önce transfer yapmayı öğrensin, ondan sonra sınırsız oyuncu isteği gelsin. Sınırlama tabi ki güzel bir uygulama değil ancak yukarıda da verdiğim örnekteki gibi dizginlemek şart. Üstteki yabancıları geçtim, Ligde öyle yabancı oyuncular var ki hani kendi ülkelerinde asgari ücretle top koşturacak düzeyde ancak bizim ligde bulundukları kadrolarda en fazla maaşı alacak tipler.

Bana göre;
Sınırlama olmalı mı? Evet.
Nitelik sınırlandırılması getirilmeli mi? "Milli takım düzeyinde (A,U23,U21,U19,U17 vs) forma giymiş olmalı vs" Evet.

Redrum
02.Ocak.2014, 01:39
Yabancı sınırı varken büyük takımdaki yabancılar (!)

Holmen, Webo, Kadlec, Cristian, Dany, Riera, Amrabat, Franco, Holosko, Escude, Enaramo, Janko, Sol Bamba vs.

Sadece fuzuli ve gereksiz. .
Holmen, Webo, Cristian, Riera, Bamba gibi adamlara fuzuli ve gereksiz demek biraz abes kaçmıyor mu :)

ReaList
02.Ocak.2014, 01:53
Holmen, Webo, Cristian, Riera, Bamba gibi adamlara fuzuli ve gereksiz demek biraz abes kaçmıyor mu :)
Fazlasıyla Fuzuli. Şuan hangisi İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya veya Fransa liginde kalbürüstü bir takımda forma giyebilir hem de o maaşla? Madem yabancı sınırlamasına karşı çıkma kıstası Şampiyonlar Ligindeki başarı düzeyleri ise daha sınırlama varken bu tip adamlarla mücadele etmeyi göze alıyorsan sınırlama olmazsa kadrolarda neler olur Allah bilir?

Yabancı sınırlamasına karşı çıkan bir diğer grubun görüşü ise "Sınırlama olmazsa genç yabancıları ülkemize getirip geliştirebiliriz, böylelikle transferlerde büyük meblaağlar ödemeyiz" görüşü.

Sözleşmeli Fenerbahçe'de 12, Galatasaray'da 11, Beşiktaş'ta 10, Trabzonspor'da 10 yabancı futbolcu bulunuyor. "Vizyon transferi" olarak nitelendirdiğimiz genç transferi şu belirttiğim 43 oyuncudan sadece 1 tane (Bruma) Bu oyuncuların 3'te 1'i ise takır takır maaş alıp sadece yatıyor. Birbirimizi kandırmayalım. Kulüplerimiz transfer konusunda profesyonel değil, profesyonel ekipler yok. Tüm çehreleri yabancı oyuncu menajerlerinin önlerine sunduklarıyla ibaret. Hiç bir mantık nasıl olur da bana küme düşen İBB'den (doğal olarak oyuncunun da piyasasının düştüğü) ayrılan ve ayrıldığı zaman 300 bin civarı maaş alan Holmen'in Fenerbahçe'ye transfer olduğu zaman 1.3 milyon € maaş aldığını açıklayamaz. Holmen bu parayı Arap ülkeleri dışında hiç bir ligde ve takımda alamaz, imkansız.

Dediğim gibi önce kulüpler transfer yapmayı öğrenecek o zaman sınırlamanın kalkması daha hayırlı olur, sınırlama varken durum böyleyse ötesini düşünemiyorum.

footballer33
02.Ocak.2014, 02:27
Ben en çok Franco'ya takıldım. Kaç maça çıktı ki ya da oynadığı maçlarda ne gibi hatalar yaptı ki, gereksiz diyelim. Hazırlık maçlarında bile daha çok izledim ben Franco'yu ve çoğunda iyi bir görüntüsü vardı. Stoper olmasına rağmen 2 gol de attı hatta. Fiziksel ve kondüsyon gelişimi açısından devre arası kiralık yollanırsa ve seneye iyi bir dönüş yapabilirse uzun süre faydalanabiliriz kendisinden.

ReaList
02.Ocak.2014, 04:29
@footballer33

Problem de orada zaten. Aldığın oyuncuyu hiç bir şekilde oynatmamışsın. Ama şu sezonluk maliyeti 3.2 milyon € (9 milyon TL civarı) (bonservis + sözleşme, prim vs) buluyor. Şuanlık sadece ölü bir yatırım hem de 9 milyon lira harcanan bir yatırım, bana göre çöpe atılmış paradan başka bir şey değil. İleride ne olur bilinmez ama bugün 34'lük Escude'nin arkasında kalıyorsa bir problem vardır. Keza Kadlec için de aynı şeyleri düşünüyorum, tek fark aradaki maliyet, Kadlec'in bu yıllık maliyeti 6,6 milyon € (20 milyon TL civarı) sonra kulüplerimiz neden borç batağında diye söyleniriz.

nerazzuri
02.Ocak.2014, 05:46
kontenjan konusunda yıllardır serbest bırakılma taraftarıyım. ama 2 yıl önce alınan bir karar var ortada maalesef. altını çizerek maalesef diyorum, çünkü tarafım belli.

fenerbahçe yıllardır debelendi, böyle olmaz, yarışamayız avrupa'da, adeletli yarış değil diye. ama maddi takımın maddi gücü bilindiğinden dolayı fenerbahçe'nin başını alıp gitmesinden korkarak hiç bir takım buna yaklaşmadı. bence kimse çıkıp buna itiraz etmesin, apaçık şekilde gözler önündeydi bu.

galatasaray avrupa'da 3 yabancı ile destansı şekilde uefa kupasını almış bir takım, camia ama geçen sezon şampiyonlar liginde başarı tadını alıp, özellikle de başkan ünal aysal ile paranın ucunu gördükten sonra aziz yıldırım'ın yıllar öncesinden savaştığı, mücadele ettiği konuyu gördüler. şimdi de bunun için savaş veriyorlar. haliyle fenerbahçe'de buna artık destek vermiyor. çünkü ortada 18 takımın 2 yıl öncesinde karar verdiği 6+0+4 uygulaması var. ve gelecek sezon 5'e düşecek bir uygulama bu. ne yazık ki!

benim fikrime göre öyle u21 oynasın, şu yaşta olsun, bilmem kaç kere milli olmuş olsun hiç gerek yok. ab uyruklu oyuncuların yabancı sayılmadığı bir uygulama çok çok başarılı olacaktır. 5+0+4 uygulaması aynı şekilde devam etmeli.

ama ne yazık ki karar artık belli. bir tek fenerbahçe buna hazırlıklı ne yazık ki ve haliyle yıllardır savaş verip kimse yanaşmayınca bu sefer destek vermeyecek. ersun yanal'ın ligtv'de konuk olduğu programda net ve sert bir dille bunu dile getirdi. ortada alınmış bir karar var ve bu artık böyle devam etmeli diyerek kulübün tavrını ortaya koydu.

CeNTeR_TR
02.Ocak.2014, 16:31
fenerbahçe yıllardır debelendi, böyle olmaz, yarışamayız avrupa'da, adeletli yarış değil diye. ama maddi takımın maddi gücü bilindiğinden dolayı fenerbahçe'nin başını alıp gitmesinden korkarak hiç bir takım buna yaklaşmadı.

galatasaray avrupa'da 3 yabancı ile destansı şekilde uefa kupasını almış bir takım, camia ama geçen sezon şampiyonlar liginde başarı tadını alıp, özellikle de başkan ünal aysal ile paranın ucunu gördükten sonra aziz yıldırım'ın yıllar öncesinden savaştığı, mücadele ettiği konuyu gördüler. şimdi de bunun için savaş veriyorlar. haliyle fenerbahçe'de buna artık destek vermiyor. çünkü ortada 18 takımın 2 yıl öncesinde karar verdiği 6+0+4 uygulaması var. ve gelecek sezon 5'e düşecek bir uygulama bu.

Tüm olayı Serkan vermiş aslında bu konuyla ilgili.Kişisel görüşlerini çıkararak alıntıladım mesajı olanlar kısmını aldım ki daha net olsun diye.

lexoqe
02.Ocak.2014, 16:41
Geçen gün Ersun Hoca ne güzel konuştu ya lig tv'de. Bir Galatasaray'lı olarak tebrik ettim.

footballer33
02.Ocak.2014, 17:56
@footballer33

Problem de orada zaten. Aldığın oyuncuyu hiç bir şekilde oynatmamışsın. Ama şu sezonluk maliyeti 3.2 milyon € (9 milyon TL civarı) (bonservis + sözleşme, prim vs) buluyor. Şuanlık sadece ölü bir yatırım hem de 9 milyon lira harcanan bir yatırım, bana göre çöpe atılmış paradan başka bir şey değil. İleride ne olur bilinmez ama bugün 34'lük Escude'nin arkasında kalıyorsa bir problem vardır. Keza Kadlec için de aynı şeyleri düşünüyorum, tek fark aradaki maliyet, Kadlec'in bu yıllık maliyeti 6,6 milyon € (20 milyon TL civarı) sonra kulüplerimiz neden borç batağında diye söyleniriz.
Maddi konularda söylediklerine şu an için katılıyorum; ama oynatılmaması konusunda Önder Özen'in de açıklamaları vardı: ''Biz Franco'yu bu sene hazırlayacağız ve önümüzdeki sezon oynatıp 2 sene sonra satacağız, planımız bu şekilde.'' diye. Ha bana sorarsan Escude oynayacağına, Franco oynasın isterdim ilk yarıda. Yedekleri de Ersan olsun derdim. Bir futbolcunun en büyük gelişimi, devamlı oynayarak gerçekleşir çünkü. Umarım, ikinci devre izleriz Franco'yu. Gerçi, Escude ve Toraman kamp kadrosuna alınmadığı için yabancı stoper muhakkak alınacaktır; ancak Sivok ya da yeni stoper oynamadığı anlarda Franco kesinlikle şans bulmalı. Oynadığında da sırıtmayacağına eminim. Geldiği yerde takım kaptanı olduğunu ve daha 2 sene önce ülkesinde yılın futbolcusu seçildiğini göz ardı etmemek lazım zira.

GeNç KaRTaL
02.Ocak.2014, 19:42
bir tek fenerbahçe buna hazırlıklı ne yazık ki ve haliyle yıllardır savaş verip kimse yanaşmayınca bu sefer destek vermeyecek.

Bir tek Fenerbahçe demek yanlış olur,zira bence bizim takım da hazırlıklı.Gelecek sene kontenjan azalacak diye sol beke yabancı oyuncu ararken kiralamayı tercih ettik bu yüzden.Ayrıca sezon başındaki transfer politikamız da yerlilerin kalitesini artırmaya yönelikti.(başarısı tartışılır tabii)

nerazzuri
05.Ocak.2014, 15:49
Bir tek Fenerbahçe demek yanlış olur,zira bence bizim takım da hazırlıklı.Gelecek sene kontenjan azalacak diye sol beke yabancı oyuncu ararken kiralamayı tercih ettik bu yüzden.Ayrıca sezon başındaki transfer politikamız da yerlilerin kalitesini artırmaya yönelikti.(başarısı tartışılır tabii)

doğru söylüyorsun önemli bir noktayı atladım dediğin gibi. kadrolara bakarsak beşiktaş bu konuda türkiye'de en hazırlıklı takım 5 yabancı olayına.

şahsi fikrime göre artık galatasaray'da bu olaya hazırlanmaya başlıyor. çünkü sonuç alınamayacağı net şekilde ortada. tartışmanın pek manası kalmadı gibi.

yıllardır şahsi görüşüm tamamen serbest bırakılması yönünde ama bu olmayacak artık.

GeNç KaRTaL
05.Ocak.2014, 17:22
Ben eskiden serbest bırakılması gerektiğini düşünüyordum ama şimdi pek emin değilim doğrusu.Tamam yabancı kısıtlaması var diye yerli oyuncular kendilerini pek kasmıyorlar futbollarını geliştirme konusunda ama alt yapı eğitimlerimiz de yeterli değil malesef.Yabancı hayranlığı da var.Böyle olunca serbest bırakıldığı zaman yerli futbolcuların kalitesinin daha da düşmesinden endişe ediyorum.

nerazzuri
05.Ocak.2014, 17:27
Ben eskiden serbest bırakılması gerektiğini düşünüyordum ama şimdi pek emin değilim doğrusu.Tamam yabancı kısıtlaması var diye yerli oyuncular kendilerini pek kasmıyorlar futbollarını geliştirme konusunda ama alt yapı eğitimlerimiz de yeterli değil malesef.Yabancı hayranlığı da var.Böyle olunca serbest bırakıldığı zaman yerli futbolcuların kalitesinin daha da düşmesinden endişe ediyorum.

serbest bırakıldığı zaman kontenjan, türk futbolcuların milliyetçi duygular içerisinde daha canla başla savaşacağına kendilerini geliştireceğine inanıyorum. rekabet ortamı o zaman oluşur benim fikrime göre yıllardır bunu savundum. ama şu sistemde pek içaçıcı değil durum. gerek fiyatlar, gerek kalite yerlerde, daha da yerlere düşeceğini düşünüyorum.

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 17:42
Bizim ülkemizde şöyle bir yanlış var.Aaa tamam bu çocuk geleceğin yıldızı !

Şöyle bir bakalım geleceğin yıldızlarına eskiden aklıma gelenlerle.

Oğuz Şabankay , Cafercan Aksu , İrfan Başaran , Okan Alkan , Furkan Aydın , Muhammed Demirci , Beykan Şimşek , Aydın Yılmaz , Necip Uysal , Recep Niyaz , Sercan Yıldırım vs vs diye uzar da gider.

Şimdi yabancı sayısı serbest bırakılsa para kazanmak adına belki Türk oyuncularımız bi tık daha performanslarını üst seviyeye çıkaracaklar.Ama bizim gençlerimizdeki mantık nası olsa benim patentim fb - gs - bjk mantığıyla gittikleri sürece ne bi tık ileri giderler ne de bi yol olur onlardan.Yabancı sınırlaması kalkarsa seviye iyice yerlere düşer.Bunun tam terside olabilir.Fakat iki ihitimal de tam olarak muallak.İki ucu bilmem bişeyli deynek misali kısacası.

Yabancı sınırı kalkmaması durumunda da piyasa acayip şekilde karışıyor.Şuan bile Anadolu takımları orta seviye bir oyuncu için dünyaları istiyor.En yakın örneğini Kayserispor'dan genç oyuncular için görebiliyoruz veya Bursaspor'un senelerce Sercan için istedikleri şuanki hali ortada !

Yabancı sınırı kalkarsa geçen de baldemir ve benbenim yazmıştı tam hatırlamıyorum takımdaki çöp yabancıların da sayısının artma olasılığı fazlalaşacak ve elin adamı gelip ülke futboluna sadece zarar verecek.Şuan sınırlama varken bile takımlar kimlerle uğraşıyor sınırlama olmasa demekki neler olacak.

Ve işin en büyük acı tarafı da Anadolu takımlarından kimsenin artık süpriz yapma şansı kalmayacak.Süprizden kasıt illa Şampiyonluk değil ilk 5 gibi vs vs.Düşünürken biraz da ilerisini düşünmek lazım.Yabancı sınırı kalkarsa eğer Akhisar , Konya , Buca , Samsun veya bir Belediye takımı ne yapsın her sene çıktığı gibi düşmeye mi oynasın ? Diyeceksiniz ki belki yabancı ligler de öyle mi oluyor ? Ama burası bir yabancı lig değil burası maalesef Türkiye.

Belki yabancı sınırlaması eski sitemle devam etse kimsenin gıkı çıkmayacak.Kaldı ki bu duruma en çok isyan eden Galatasaray taraftarı sebebi de çok net belli.Ellerindeki Türk oyuncu sayısı ve geleceği olduğunu sandığımız Türk oyuncu sayısı çok az en büyük rakipleri olan Fenerbahçe ve Beşiktaşa göre.

Redrum
05.Ocak.2014, 18:22
Aga sorun yabancı sınırı degil. Sorun yabancı oyuncuları yedege bile alamamak. Bu çok ama çok mantıksız yahu.

Sekopej
05.Ocak.2014, 18:25
Aga sorun yabancı sınırı degil. Sorun yabancı oyuncuları yedege bile alamamak. Bu çok ama çok mantıksız yahu.

Sıkıntı, bunun geçen sezondan beri belliydi, neden itiraz o zaman yapılmadı da, transfer dönemleri yapıldığında yapıldı. 5+3 de belliydi, geçtiğimiz sezondan, pat diye çıkmadı ki, şimdi pat diye değişsin.

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 18:26
Sıkıntı, bunun geçen sezondan beri belliydi, neden itiraz o zaman yapılmadı da, transfer dönemleri yapıldığında yapıldı. 5+3 de belliydi, geçtiğimiz sezondan, pat diye çıkmadı ki, şimdi pat diye değişsin.

Kaldı ki bu duruma en çok isyan eden Galatasaray taraftarı sebebi de çok net belli.Ellerindeki Türk oyuncu sayısı ve geleceği olduğunu sandığımız Türk oyuncu sayısı çok az en büyük rakipleri olan Fenerbahçe ve Beşiktaşa göre.

Tek cevabı bu gerisi sadece üretilen bahaneler olur.

Addolorato
05.Ocak.2014, 18:32
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın birden sınır sevdalısı olmasını anlamıyorum. Açık pazar olsun en iyisi oynasın. Serdar Kurtuluş'a , Selçuk Şahin'e falan laf söylemeyin o zaman hata yaptıklarında. Ben eminim Fener avrupa cezası bitince sınırın kalkmasını isteyecek aynı şekilde Beşiktaş'ta stadını yapıp ekonomisini düzeltince bu kuralı istemeyecek.

europeanconquer
05.Ocak.2014, 18:33
Yahu Türk oyuncuları bırak abi.Tamam bizim yerliler yeteneksizde 6+0+4 nedir ? Ayrıca geçen yıl geç itiraz ettiniz diye bu kuralı yürürlüğe soktular.Fenerbahçe hariç şu an bütün kulüpler bu kuralın düzenlenmesini istiyor.Gelecek yıl 5+0+3 yaparlarsa kan çıkar.Yahu tribüne oturtmak için yabancı oyuncu mu alınır ? Bu ülkenin parası gidiyor !! Tıpkı Meireles'in iğrenç,çirkin hareketlerinden sonra ülkenin parasının gittiğini örnek gösterip Meireles'in az ceza almasını sağlamaya çalışan Aziz Yıldırım gibi.

Sekopej
05.Ocak.2014, 18:38
Bu değişiklik gündeme geldiğinde Fenerbahçe'nin avrupaya katılmama durumu yoktu, o noktayı kaçırmamak gerek.

Transfer sezonu başladığında itiraz etmek, kural getirildiğinde itiraz etmek değildir.

Ama bir yandan da keyifli, senelerdir Aziz Yıldırım bu sınır olmamalı, Türk oyuncu piyasasını yükseltiyor derken sesi çıkmayanların, şimdi Aziz Yıldırım'ın seneler önce düşündüğü noktaya gelmelerini görmek, keyifli.

Eğer değişiklik yapılacaksa da, bu önümüzdeki sezonun kuralında yapılmalı, bu sezon bu kural değişmez ama 5 yabancı kuralını şimdiden durdurmalılar ki, seneye de bu tarz karşılıklı tartışmalar yaşanmasın, geç kalınmadan müdahale edilsin.

nerazzuri
05.Ocak.2014, 18:41
kontenjan sevdalısı diyorsunuz da, bir zamanlar sizler de kontenjan sevdalısıydınız. aziz yıldırım tek başına savaş verirken. bunları da bir düşünün derim. herkes kendi çıkarına göre mücadele ederse zaten sistem oturmaz.

ersun yanal lig tv'de açık ve net tavrını ortaya koydu. bu iş gerçekten çocuk oyuncağına döndü ve istikrarlı bir şekilde gitmek zorunda.

tıpkı 9m€ verip amrabat'ı tribünde oturtmak gibi, ülkenin parasının gittiği gibi. ya da riera'ya yıllık 3m€ gibi bir rakam verip tribüne hapsetmek gibi. bruma'ya 10m€ verip verim alamamak gibi. chedjou'ya 8m€ verip hala yerine yabancı stoper bakmak gibi iğrenç iğrenç işler oluyor naparsınız.

europeanconquer
05.Ocak.2014, 18:44
tıpkı 9m€ verip amrabat'ı tribünde oturtmak gibi, ülkenin parasının gittiği gibi. ya da riera'ya yıllık 3m€ gibi bir rakam verip tribüne hapsetmek gibi. bruma'ya 10m€ verip verim alamamak gibi. chejdou'ya 8m€ verip hala yerine yabancı stoper bakmak gibi iğrenç iğrenç işler oluyor naparsınız.

Ülkenin parası gidiyor muhabbetini senin başkanın yapıyor,ironiden gram anlamıyorsun.

Sekopej
05.Ocak.2014, 18:46
kontenjan sevdalısı diyorsunuz da, bir zamanlar sizler de kontenjan sevdalısıydınız. aziz yıldırım tek başına savaş verirken. bunları da bir düşünün derim.

ersun yanal lig tv'de açık ve net tavrını ortaya koydu. bu iş gerçekten çocuk oyuncağına döndü ve istikrarlı bir şekilde gitmek zorunda.

Hatta Vederson ve Aurelio olaylarında onlar zaten yabancı sayılır, takımda Türk oyuncu yok, bu nasıl iş gibisinden dalga geçme noktasına gelen yorumlar, fazla zorlanmadan hatırlanacaktır. Hatta UEFA Kupası'nın 3 yabancıyla kazanıldığı, sınırsız yabancının başarıya bir etkisi olamayacağını söyleyenler bile vardı.

Ben de yabancı sınırı olmamasından yanayım, belli kriterler getirip yabancıyı serbest bıraksınlar ki bu da büyükleri daha büyük yapacak, her 6 yabancıdan sonra her yabancı için getirirsin 250 bin ya da 300 bin Euro yabancı harcı ve her 6 yabancıdan sonra kadroya alacağın yabancı sayısı kadar alt yapından yetişmiş oyuncuyu kadroda bulundurma zorunluluğu, o zaman isteyen istediği kadar yabancıyı getirsin.

6+0+4 zaten bana göre de saçma ama Galatasaraylı arkadaşların yıllardır kalksın diye beklediğimiz sınıra ses çıkarmayıp şu anda yabancı sevdalısı olmasını izlemek keyif veriyor, eğlendiriyor.=)

europeanconquer
05.Ocak.2014, 18:51
Ya kim sınır sevdalısı anlamıyorum neye göre kime göre genel konuşuyorsunuz.Ben kendimi bildim bileli yabancı sınırının kalkması taraftarıyım.Normal hayatı geçtim,oynadığım oyundan zevk alamaz hale geliyorum şu kural yüzünden.Geçmişte yabancı kuralını savunan Galatasaraylı kimse çıksın ben oyum desin şimdi de yorum yapmasın.Fikirleri görüşleri yıllardır aynı olan,değişmeyen insanlara yok ''eskiden istemiyordunuz şimdi istiyorsunuz haha çok komik,keyif verici'' gibi insanı çıldırtan laflar söylemenin mantığı yok.Ciddi manada hakaret boyutuna getireceksiniz sonunda işi.Laflarına dikkat edin,tanımadan etmeden bilmeden yorum yapmayın şurada.

nerazzuri
05.Ocak.2014, 18:51
Hatta Vederson ve Aurelio olaylarında onlar zaten yabancı sayılır, takımda Türk oyuncu yok, bu nasıl iş gibisinden dalga geçme noktasına gelen yorumlar, fazla zorlanmadan hatırlanacaktır. Hatta UEFA Kupası'nın 3 yabancıyla kazanıldığı, sınırsız yabancının başarıya bir etkisi olamayacağını söyleyenler bile vardı.

Ben de yabancı sınırı olmamasından yanayım, belli kriterler getirip yabancıyı serbest bıraksınlar ki bu da büyükleri daha büyük yapacak, her 6 yabancıdan sonra her yabancı için getirirsin 250 bin ya da 300 bin Euro yabancı harcı ve her 6 yabancıdan sonra kadroya alacağın yabancı sayısı kadar alt yapından yetişmiş oyuncuyu kadroda bulundurma zorunluluğu, o zaman isteyen istediği kadar yabancıyı getirsin.

6+0+4 zaten bana göre de saçma ama Galatasaraylı arkadaşların yıllardır kalksın diye beklediğimiz sınıra ses çıkarmayıp şu anda yabancı sevdalısı olmasını izlemek keyif veriyor, eğlendiriyor.=)

gerçekten bir yandan acayip keyifli bunları izlemek :) ben gülerek okuyorum mesela, zamanında kim ne düşünüyor bu forumda tek tek aklımda. değişen görüşlere gülüyorum. :)

3 yabancı ile destansı bir şekilde uefa kupasını aldı galatasaray. 4 yılın getirdiği bir istikrardı mesela o. daha 6 ay oldu bu sisteme geçileli ''bi durun hele gurban bi soluklanın'' diyesim geliyor. :)

ülkenin parası gidiyor. doğru savaş veriyoruz demek ki. mesela rakip takımda milyon € lar boşa akarken izlemek daha zevkli oluyor. daha nereye akıtacaklar acaba parayı diye. :)

europeanconquer
05.Ocak.2014, 18:58
Tahrikler,iğnelemeler falan filan,anladım ben sizi.

Kolay gelsin.

sui generis
05.Ocak.2014, 19:20
Abi benim anlamadığım tribünde oturtmak için yabancı mı alınır anlayışına. Alma abi tribün için yabancı, 6 tanede bırak. 10 tane yabancı al diye zorlayan yok ki seni. Bu kuralı 6 0 4 diye algılamak yerine 6 4 diye algılamak gerekiyor. 6 tanesi ilk 18'de 4 tanesini de 18'e alamama görmek gerekiyor.

europeanconquer
05.Ocak.2014, 19:24
Abi benim anlamadığım tribünde oturtmak için yabancı mı alınır anlayışına. Alma abi tribün için yabancı, 6 tanede bırak. 10 tane yabancı al diye zorlayan yok ki seni. Bu kuralı 6 0 4 diye algılamak yerine 6 4 diye algılamak gerekiyor. 6 tanesi ilk 18'de 4 tanesini de 18'e alamama görmek gerekiyor.

Hemen anlatıyım.

Die Meister
Die Besten
Les meilleurs Équipes
The Champions!

Sizi bilmem ancak Galatasaray Şampiyonlar Ligi diye bir turnuvada da yarışmak zorunda.Malum Türk oyuncu almak istendiğinde en berbatına milyonlar istenen bir ülkede tabi ki yabancıya yöneleceğiz.

mpaker66
05.Ocak.2014, 19:26
Zamanında sınırsız olsun deyip şimdi sınırsız olmasın diyen F.Bahçe beni keyiflendiriyor, güldürüyor, onların bu dönüşünü izlemek çok hoşuma gidiyor.

Night_Mare17
05.Ocak.2014, 19:32
Bu ülkede tek Şampiyonlar Ligi hedefi olan Galatasaray mı ? Hayır ben öyle diyince hemen cevaplar geliyor , üstüme geliniyor ama siz bunu kanıtlar şekilde görüşler bildirmişsiniz. Avrupa diye bir gerçek var bizim için ki bu sadece bizim içinde değil aslında akıl mantık var arkadaşlar yabancı sınırı her zaman önünü kesiyor kulüplerimizin. Ve bizde AB kuralı yada yabancı sınırı hemen şimdi kalksın demiyoruz ki sezon ortasında tabi ki kalkmaz ama gelecek sezon kural değişmeli.

uAburak89
05.Ocak.2014, 19:36
Birilerine güleceksek en çok Aziz Yıldırım'a gülmek lazım. Sonuçta bir dönem her bulduğu mikrofona yabancı sınırı kalksın derken şimdi tam tersi yönde hareket ediyor.

Galatasaray taraftarları genellemesi yaparak keyif alıyorsunuz ama unutmayın ki taraftar bu işlerde etkisiz eleman. Kararı verenler belli. O dönem Galatasaray'ın başkanları Özhan Canaydın ve Adnan Polat'tı. Şimdi ise Ünal Aysal ve geldiğinden beri yabancı sınırından şikayet ediyor. Ek olarak zamanında niye kabul ettiniz diyenlere cevaptır bu, Lütfi Arıboğan geçen hafta Kanaltürk'te biz kulüp olarak birşeye imza atmadık, bu iş oldu bittiye getirildi dedi. Varsa bir imza, bir evrak çıkarıp göstersinler diye de ekledi.

Yıldırım Demirören TV'ye çıktığında bence düşmesi lazım dedi, hatta ibretlik bir şekilde kendi döneminde yaptığı hatalı transferleri gösterdi. Bu sadece kulüplerin istemesiyle alakalı bir durum değil. İlhan Cavcav 15 günde bir konuşuyor gelecek sezon için, sadece Fenerbahçe karşı çıkıyor buna diye de ekliyor. Var mı herhangi bir toplantı? TFF bunu gündemine alıyor mu? Yoksa Demirören'in Fenerbahçe'si istemiyor diye gündeme bile getirilmiyor mu?

Normal şartlarda olması gereken Beşiktaş'ın tavrıdır, onlar açıklama yaparken bu sezon bu şekilde kalmalı gelecek sezon ortak iradeye uyum sağlarız diyorlar. Aldığı Türk oyuncuya güveniyorsa, sınırlama ne olursa olsun yabancılar ile harmanlayarak başarı sağlayabilir çünkü. Mantıklı olan bu.

Aziz Yıldırım'ın idealist, ülke çıkarlarını gözeten birisi olduğu iddia edenler bence en komik kişiler. Kendi çıkarına göre hareket eden, sadece kendi başarısını değil rakibinin başarısızlığını da isteyen, Fenerbahçe'yi sevdiği kadar diğer pek çok takıma da nefrete varacak duygular besleyen birisi Aziz Yıldırım.

Bu sene Fenerbahçe Avrupa'da mücadele ediyor olsa bu kural bir şekilde değişirdi, Aziz Yıldırım Demirören ikilisi bu işi hallederdi.

Son olarak, son zamandaki 180 derecelik dönüşü dışında Aziz Yıldırım'ın fikrinde diretmesine saygı duyuyordum her ne kadar katılmasam da. Bizim bazı taraftarlara göre efsane olan Özhan Canaydın, Adnan Polat, Yıldırım Demirören gibi gereksiz isimlerin olduğu kefeye aldım artık kendisini. Günü gelir Ünal Aysal da yabancı konusu veya başka bir konuda çark ederse onu da aynı kefeye alırım hiç düşünmeden. Tutarlı olmak lazım.

sui generis
05.Ocak.2014, 19:37
Fenerbahçe'nin de avrupa hedefleri var.

Ama kalede 3 ismi var, sol beki, sağ beki, önliberosu zaten çok iyi. yani yabancı sınırı olmasa bile oraya yabancı transferi gereksiz.

Yabancı sınırı avrupa hedefleri konusunda Fenerbahçe'ye zarar vermiyor.

LifeYourself
05.Ocak.2014, 19:44
Tamam beyler Fenerbahçe çok iyi.Hala laf anlatmaya çalışıyorsunuz :zuhaha
Ayrıca Fener Avrupa'ya gitmeden önlerine ne koyarsanız koyun sizi takmıyacaklardır.He tamam o zaman deyip geçiniz :)

uAburak89
05.Ocak.2014, 19:44
Keşke bu sezon da men edilmesiydi de görseydik Fenerbahçe'nin kalitesi dillere destan Türk oyuncularını. Gerçi Arsenal maçları küçük bir fragman olmuştu ama..

Aynı şekilde Fenerbahçe'nin Türk oyuncularının yaşları ve alt yapısı hakkında da mesajlar vardı bu konuda, 1.5 sezon sonra bu ceza olayı bittiği zaman Fenerbahçe Avrupa hakkı elde ederse, kuralın 5+0+3 şeklinde olması konusunda hala ısrar olur mu, keşke onu da görebilsek.

Millete laf söylüyorsunuz, hatta gülüyoruz diyorsunuz eskilerden örnek vererek, şimdi ki yapılanlar ne peki? Pek çok Fenerbahçe'li kılıf bulma peşinde.

Neyse gülün bakalım, 2 sene sonra başkaları güler, sonra 3 sene geçer roller değişir. Ne gelişecekse bu şekilde.

lexoqe
05.Ocak.2014, 19:48
Dünyanın en iyi ligi tartışmasız İngiltere ligi. Adamların sistemi çok güzel, ama ekonomileri de çok güzel. Gidip onların yaptığı gibi bir sistem yapmaya kalkarsak ekonomiği harikulade bir şekilde çökertiriz, aman ha dikkat edin !

sui generis
05.Ocak.2014, 19:52
Ben ideal sistemin bu olduğunu söylemiyorum ki. Fenerbahçe'nin şuanki menfaatleri bunu gerektiriyor. Gerisi umrumda değil. 5 yıl sonra Türk oyuncu bakımından sıkınrı yaşarız, o zaman kaldırılsın derim :) ama şimdi sınır 5 olsun :)

Nocna Mora
05.Ocak.2014, 19:54
Yabancı sınırının kalkması Türk oyuncuların gelişmesi için iyi olur. Rekabet her zaman pozitif yansır. Türk oyuncular çalışmazlarsa, kendilerini yetiştirmezlerse yerlerini yabancılara kaptıracaklarını bileceklerinden daha çok çalışırlar. Bu sayede Türk yıldızlar görmeye başlarız.

Takımlarda çöp yabancılar olur fikrine katılmıyorum. Kimse artık yabancı olsun da ne olursa olsun diye transfer yapmıyor. Bkz: Niasse.. :)

Gncl1905
05.Ocak.2014, 19:54
Şahsi fikrim tamamen sınırsızı geçtim AB sınırsıza bile karşıyım. Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar gidecek kaliteli yabancıları alacak ya diğer takımlar? Avrupa'nın küçük ülkelerinden kalitesiz yabancıları doldurma ihtimalleri var. Çeşitli sınırlarla yabancı sınırı yükseltilebilir. Onun dışında sınırsız demek zaten berbat olan altyapı sistemine son bitirici darbeyi vurmak demektir. Ancak şöyle de bir olay var(daha önce de dediğim gibi);

Beşiktaş'ın fazladan yabancısı olur 6+2+sonsuz olur.
Fenerbahçe Avrupa'dan men edilir sınır 5+0+3'e kadar düşürülür.

Galatasaray isteyince auvvv :) Sırf bu yüzden AB yasası için mahkeme inşallah olumlu yanıt verir diyorum. Ülke futboluna pek yaramayacak(sanki şimdi uçuyoruz, benimkide laf) ama yapacak bir şey yok. YD'ye kalsa işimiz yaş.

TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Ocak.2014, 19:57
daha once de yazdim dusuncemi, sinirsiz olmali diye. ancak ulkemizde bu nasil tezahur eder, o konuda endiseliyim. almanya ornegini vermistim bu konuda ama tabi turkiye o olgunlukta degil. yetismis futbolcu sayisi almanyadaki gurbetci futbolcular kadar bile degildir belki. bu yuzden tahminim klupler sinir kalkmasi durumunda tam kapasite yurt disina saldiracaktir. yani katardan farkimiz kalmayacak. ilk 11 icin belli kisitlamalar olmasi ilk tercihim. en azindan belli bir sure bunu korumaliyiz.

uAburak89
05.Ocak.2014, 20:05
Ben ideal sistemin bu olduğunu söylemiyorum ki. Fenerbahçe'nin şuanki menfaatleri bunu gerektiriyor. Gerisi umrumda değil. 5 yıl sonra Türk oyuncu bakımından sıkınrı yaşarız, o zaman kaldırılsın derim :) ama şimdi sınır 5 olsun :)

Bahane bulmadığın için tebrik ederim öncellikle, pek çok kişiye örnek olması lazım, renk farketmeksizin.

X takımının menfaatine göre karar verilmemesi lazım, senin mantığınla bakarsak zamanında Galatasaray'ın menfaati gereği sınırlama kaldırılmadı. 5 sene sonra da Beşiktaş itiraz edebilir o zaman veya başka takım. Gerisinin de umrunda olması lazım aslında. Bu kulüpleri yönetenlerin %90'ı taraftar zihniyetinde olan insanlar. Buradan büyüklük çıkarmaya çalışanlar bile var. Zamanında Galatasaray'ın dediği oldu, şimdi de bizim olmalı, en büyük biziz naraları atanlar var.

Bunun adı sidik yarışı, yükselmeye çalışanı paçasından aşağıya çekmek, kafasını kaldıranın kafasına vurmak olabilir ancak. Ve bu mantıkla asla ideal bir sistem çıkmaz ortaya. Her dönemde "ama zamanında" diye başlayan cümleler kurulur, bu işin içinden çıkılmaz.

Ayrıca naçizane fikrimdir, ben senin hem takımında ki Türk futbolcuları ciddi şekilde abarttığını hem de Avrupa başarısı ile pek dünyan olmadığını düşünüyorum attığın mesajlardan. İnsanları kızdırmak, tahrik etmek için yazıyorsan orası başka tabii.

@TeNaciOUS MidFieLdeR

Tamamen sınırsız olursa ilk 18'de 1-2 Türk oyuncu, ağırlıklı Afrika veya Güney Amerika'dan gelen oyunculardan oluşan takımlar kurulabilir. Bizde yabancı hayranlığı çok fazla, aynı kalitedeki yabancı ve Türk oyuncular kıyaslanırken yabancılar daha iyiymiş gibi lanse ediliyor. Onlara tahammül de daha fazla nedense.

Hiçbir ülkedeki sınırlama bize uymuyor, bizim onları irdeleyerek ortaya bir sentez çıkarmamız lazım. Bunu mevcut TFF yapamaz ama, beceremez. Yabancı ile alt yapının entegre edileceği, belirli sayıdan sonra yabancı kullanan takımlardan belirli bedeller alınacağı ve bunun da Türk oyunculara özellikle alt yapıya yönelen kulüplere teşvik olarak verilebileceği bir sistem lazım. Aradaki 0'ı kaldırmak da yeterli değil, AB kuralı da aynı şekilde.

Sekopej
05.Ocak.2014, 20:09
İyi de yabancı sınırlamasına hele ki bu halde bir kurala ben zaten karşıyım.

Bu kural getirildiğinde Fenerbahçe avrupada zaten mücadele ediyordu, nasıl avrupada oynamıyor diye bu kuralı kabul ediyor diyorsunuz orası da garip.

Böyle bir kural var diye, ederin fazlası verilip alınan bir oyuncu var, sırf bu kuraldan dolayı belki de şartlar ne olursa olsun alınmalı dendi ve alındı. Hal böyleyken kural değişmez.

Gelecek sezon değişmesi için başvuru yapıldıysa, bunun üzerine konuşup tartışılabilir, ona itirazım yok zaten, itirazım geçen sene kural değiştiğinde transfer sezonu açılana kadar sessiz kalıp, sonra değişiklik istemek. Yeni sezona değişsin, problem değil.

sui generis
05.Ocak.2014, 20:17
Bahane bulmadığın için tebrik ederim öncellikle, pek çok kişiye örnek olması lazım, renk farketmeksizin.

X takımının menfaatine göre karar verilmemesi lazım, senin mantığınla bakarsak zamanında Galatasaray'ın menfaati gereği sınırlama kaldırılmadı. 5 sene sonra da Beşiktaş itiraz edebilir o zaman veya başka takım. Gerisinin de umrunda olması lazım aslında. Bu kulüpleri yönetenlerin %90'ı taraftar zihniyetinde olan insanlar. Buradan büyüklük çıkarmaya çalışanlar bile var. Zamanında Galatasaray'ın dediği oldu, şimdi de bizim olmalı, en büyük biziz naraları atanlar var.

Bunun adı sidik yarışı, yükselmeye çalışanı paçasından aşağıya çekmek, kafasını kaldıranın kafasına vurmak olabilir ancak. Ve bu mantıkla asla ideal bir sistem çıkmaz ortaya. Her dönemde "ama zamanında" diye başlayan cümleler kurulur, bu işin içinden çıkılmaz.

Ayrıca naçizane fikrimdir, ben senin hem takımında ki Türk futbolcuları ciddi şekilde abarttığını hem de Avrupa başarısı ile pek dünyan olmadığını düşünüyorum attığın mesajlardan. İnsanları kızdırmak, tahrik etmek için yazıyorsan orası başka tabii.

Ben taraftarım takımın menfaatlerini isterim. Gerisi de beni ilgilendirmez.

Galatasaray'ın sınırı kaldırmasını istemesi çok normal. ama o zaman o sınırı kabul etmemen gerekirdi. Bizim imzaladığımız bir şey yok demiş Arıboğan ama imzaladığın bir şey yoksa bile çık itiraz et. Ben hiç Galatasaray'ın ya da başka kulübün o dönem buna itiraz ettiğini hatırlamıyorum. Hele Anadolu kulüplerinin şuan neye güvendiklerini hiç anlamış değilim.

Sınırlamada bir değişiklik olacaksa bile şu dönemde karar alınıp gelecek sezon uygulanması lazım. Sezon bittikten transfer dönemi başladıktan sonra böyle bir şey yapmaya kalkışırlarsa Fenerbahçe'de haklı olarak itiraz eder, transfer dönemi başlamışken bunu yapamazsın.

Gelelim Fenerbahçe'nin Türk oyuncularına. Ben diyorum ki, Fenerbahçe sınır kalksa bile Caner'den, Topal'dan, Gökhan'dan daha iyisini almayacak. Bu oyuncularla pekala avrupada istenilen yapılabilir. Eğer sınırın kalkmasıyla Caner, GG Fenerbahçe'de 11 oyuncusu olamayacaksa sıkıntı var demektir. Ama sınır kalksa bile Fenerbahçe bu oyuncular yerine daha iyi yabancıları almayacağı için sınırın kalkmasını istemiyorum.

Facx
05.Ocak.2014, 20:30
yabancı sınırının ülkeye verdiği zararı en iyi sercan yıldırım örneğinde görüyoruz , yabancı sınırı olmasaydı bu adam bu yaşında bu kadar şan şöhret para ya ulaşıp doymuş bi insan olucak mıydı ? yoksa kendini kanıtlamak için çabalıcak mıydı

Redrum
05.Ocak.2014, 21:29
Zamanında sınırsız olsun deyip şimdi sınırsız olmasın diyen F.Bahçe beni keyiflendiriyor, güldürüyor, onların bu dönüşünü izlemek çok hoşuma gidiyor.

gerçekten bir yandan acayip keyifli bunları izlemek :) ben gülerek okuyorum mesela, zamanında kim ne düşünüyor bu forumda tek tek aklımda. değişen görüşlere gülüyorum. :)
7 yabancılı ilk 11iyle ve 2 tane de yedek ile toplam 9 yabancılı kadrosuyla destansı bir şekilde Uefa'da yarı finaline kalan Fenerbahçe hatta ilk maçta Benfica'yı bu kadroyla 1-0 mağlup etmişti.
Yıllardır bas bas bağıran Aziz Yıldırım daha geçen sene yabancı sınırından son nasibini alarak (biraz da Galatasaray'a çalım olsun da taraftara prim yapayım diyerek) Alper Potuk için dünyanın parasını verirken, ülkenin, kulüplerimizin parası boşa gidiyor. doğru savaş veriyoruz demek ki. mesela rakip takımda milyon € lar boşa akarken izlemek daha zevkli oluyor. daha nereye akıtacaklar acaba parayı diye.

mwaru
05.Ocak.2014, 22:04
Eğer sınırın kalkmasıyla Caner, GG Fenerbahçe'de 11 oyuncusu olamayacaksa sıkıntı var demektir.

Tam olarak bunları söylecektim. Bence kilit nokta bu cümle. Bu iki futbolcu şuanki formlarının üstüne çıkmaları çok zor belki de gelip gelebilecekleri en iyi nokta burası o yüzden kendilerini geliştirsinler demek de pek mantıklı olmaz. Anadolu takımlarındaki yerlileri düşünün kendilerini geliştirecek ortam oluşturmadan onları takımdan kesmek intihar olur. Sistem kötü fakat sınırsız olması daha kötü.

Corpus
05.Ocak.2014, 22:35
Şahsen 21 yaş altı yabancı oyuncuların gelip rahat rahat oynayabilmelerini isterim. Ancak diğer yabancılar için aynı şeyi söyleyemem. Bunun üzerine süper ligdeki takımlara ilk 11 başlayan her 21 yaş altı Türk oyuncu için de belli bir prim verilebilir. Takımlar daha genç jenerasyonlara yönelebilirler

himone
05.Ocak.2014, 22:45
Şahsen 21 yaş altı yabancı oyuncuların gelip rahat rahat oynayabilmelerini isterim. Ancak diğer yabancılar için aynı şeyi söyleyemem. Bunun üzerine süper ligdeki takımlara ilk 11 başlayan her 21 yaş altı Türk oyuncu için de belli bir prim verilebilir. Takımlar daha genç jenerasyonlara yönelebilirler

Bence de bu şekilde olmalı. Yabancı sayısı 5-6 gibi bir rakamda tutulur ve 21 yaş altı yabancı oyuncu olarak sayılmazsa asıl o zaman Türk futbolu gelişir. Çünkü bütün takımlar genç oyuncu transfer edecekler ve oyuncuları geliştirmeye mecbur kalacaklar böylece yerli oyuncularda iyi bir sistemde gelişim gösterebilecekler. Hatta 18-19 yaşında Türkiye'ye gelen yabancılar için yerli statüsünde sayılma süresi de 5 yıl yapılabilir. Altyapıların gelişmesi için bundan daha iyi bir teşvik olamaz.

Bu arada bazı ülkelerin futbolunun gelişmeyeceğinin de kabullenilmesi gerekiyor. Sonuçta İngiltere'nin bile milli takım seviyesinde bir başarısı yok.

Facx
05.Ocak.2014, 23:21
Tam olarak bunları söylecektim. Bence kilit nokta bu cümle. Bu iki futbolcu şuanki formlarının üstüne çıkmaları çok zor belki de gelip gelebilecekleri en iyi nokta burası o yüzden kendilerini geliştirsinler demek de pek mantıklı olmaz. Anadolu takımlarındaki yerlileri düşünün kendilerini geliştirecek ortam oluşturmadan onları takımdan kesmek intihar olur. Sistem kötü fakat sınırsız olması daha kötü.

fenerbahçe bir üst seviyeye çıkıp daha iyi oyuncularla atıyorum şlde yarı final hedeflediğinde yerlerine bu oyunculardan daha iyisi gerekebilir o zaman bu oyuncuları çöpe mi atalım diceksiniz hayır bu adamlarda gayet burdan aldıkları para azalırsa gidip avrupanın orta - üst seviye takımlarında futbol oynayıp kendilerini geliştirebilirler ama burda yerlerinin garanti olduklarını bildikleri için asla bi üst seviyeye çıkamaz bu oyuncular

Night_Mare17
05.Ocak.2014, 23:29
21 yaş altı yabancı oyuncu yerli sayılsın okey tamam ama adam tam parlayacağı zaman 22 yaşındayken tekrar yabancı statüsüne geçerse çok saçma olur.

Corpus
05.Ocak.2014, 23:32
21 yaş altı yabancı oyuncu yerli sayılsın okey tamam ama adam tam parlayacağı zaman 22 yaşındayken tekrar yabancı statüsüne geçerse çok saçma olur.

O gençte o kadar potansiyel görülürse eğer yerli - yabancı - statü bakılmaz her türlü yazılır ilk 11 e, benim fikrime göre

europeanconquer
07.Ocak.2014, 22:14
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun düzenlediği oylamada Cüneyt Çakır dünyanın en iyi 5. hakemi seçildi.

Adam doğuştan torpilli :n:

RANKING 2013

Howard WEBB (England): 102 points
Nicola RIZZOLI (Italy): 82 points
Viktor KASSAI (Hungary): 53 points
Felix BRYCH (Germany): 42 points
Cüneyt CAKIR (Turkey): 40 points
Bjorn KUIPERS (Netherlands): 38 points
Pedro PROENCA (Portugal): 35 points
Ravshan IRMATOV (Uzbekistan): 29 points
Carlos VELASCO CARBALLO (Spain): 22 points
Gianluca ROCCHI (Italy): 17 points

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Ocak.2014, 22:32
cuneyt cakir iyi hakemdir, hakkini yemeyelim. sadece turkiyeye donunce gariplesiyor, bu ulkenin topraklari insani baska turlu yapiyor galiba. manu-real macindaki kirmizisi disinda tartisildigini gormedim ben uluslararasi alanda. genel anlamda basarili bence.

Kerem-19
08.Ocak.2014, 02:58
Eyyamcının kralı olan Cüneyt Çakır'ın avrupada ki yönetimini ben de beğeniyorum ama Türkiye'de maalesef aynı performansını sergilemiyor.

IcedEarth
10.Ocak.2014, 22:20
Kris Boyd ile yaşadıkları sıkıntıdan dolayı açılan davayı Eskişehirspor kaybetmişti. CAS'a giden Eskişehir orada da haksız görülmüş ve 6.7 milyon liralık bir ödeme yapmak durumunda kalmış.

Lesandro Parleo
10.Ocak.2014, 22:49
Kris Boyd ile yaşadıkları sıkıntıdan dolayı açılan davayı Eskişehirspor kaybetmişti. CAS'a giden Eskişehir orada da haksız görülmüş ve 6.7 milyon liralık bir ödeme yapmak durumunda kalmış.

Durumu bilmiyorum ama bi ton para verip yabancı oyuncu alıyoruz sonra da adamı takımdan kovalamaya çalışıyoruz , çoğu yabancı oyuncu klüplerimize hiçbir şey vermeden (maaşını ve tazminatını alıp) gidiyor.. Gerçekten yazık bu paralara..

Aslında suç ; futboldan anlamayanların futbolun başında olmasından kaynaklanıyor , klüplerimiz hiç profesyonel değil ki oyuncuların profesyonel davranmasını bekleyelim..

E.Cartman
17.Ocak.2014, 15:23
Kayseri'nin başına Braga'yı UEFA'da final oynatan Paciencia gelmiş, 1.5 yıllık sözleşme imzalanmış.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/101519/kayserisporun-yeni-hocasi-paciencia

ReaList
17.Ocak.2014, 18:07
Kayserispor'u Hollanda veya Belçika ligine koyun, bu futbol manteliteleriyle 1-2 sezonda ligde şampiyonluğa oynarlar ancak Türkiye'de şartlar çok farklı. Tekniğe fazla müsaade etmeyen sert ve mücadeleci bir lig. Böyle bir ligde Avrupa-i takım vasat kalıyor. Göze hoş gelen futbol oynuyor ancak gerekli sertliği ortaya koyamıyor. Sonuç ise hüsran.

nerazzuri
17.Ocak.2014, 18:09
Kayserispor'u Hollanda veya Belçika ligine koyun, bu futbol manteliteleriyle 1-2 sezonda ligde şampiyonluğa oynarlar ancak Türkiye'de şartlar çok farklı. Tekniğe fazla müsaade etmeyen sert ve mücadeleci bir lig. Böyle bir ligde Avrupa-i takım vasat kalıyor. Göze hoş gelen futbol oynuyor ancak gerekli sertliği ortaya koyamıyor. Sonuç ise hüsran.

katılıyorum. kayserispor'u koy portekiz ligine porto ile finansal açıdan yarışır. :)

Nocna Mora
18.Ocak.2014, 01:03
Braga o sene efsane top oynuyordu. Olumlu etki yapabilir fakat oyuncuların hocaya saygısı olması gerek. Kayserispor'da bu acıdan sorun yasayacak oyuncu yok sanıyorum. İkinci yarı güzel gecebilir.

TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Ocak.2014, 02:37
pacienca nin uefa finali sonrasi kariyeri pek de iyi gecmedi sanirim. kayseride bragadaki futbolu oynatsin yeter. buyuk takimlari yener en kotu. deplasman takimi huviyetine gececek kayseri bu hamleyle. hizli futbolculari var, basarili olma sanslari yuksek.

CeNTeR_TR
19.Ocak.2014, 21:26
Süper Lig'de varmı acaba böyle bir taraftar ( 3 Büyüklerde dahil olmak üzere ) topluluğu.

Samsunspor kareografi.

http://i.hizliresim.com/eQArEy.jpg (http://hizliresim.com/eQArEy)

Buda geçen seneden.

http://i.hizliresim.com/xVVZVy.jpg (http://hizliresim.com/xVVZVy)

CeNTeR_TR
20.Ocak.2014, 00:35
İzlenmeli.

http://www.tribundergi.com/video/samsunspor-tki-tavsanli-linyitspor-hasretinle-yandi-gonlum-koreografisi?utm_source=tribunn.com&utm_medium=urlshort

europeanconquer
23.Ocak.2014, 20:52
Kayserispor'un antrenmanın da Sefa Yılmaz'ın ayağı kırılmış.

Ona da çok geçmiş olsun,kısa sürede iyileşir inşallah

Bordo61Mavi
23.Ocak.2014, 21:29
Abi noluyor herkes bir sakatlikla basladi, hepside kanat oyuncusu.

Bruma, Aydin ve Sefa

Kisa surede iyilesir insAllah

footballer33
24.Ocak.2014, 23:38
Maç konuları ne zaman açılacak acaba? Şu anda devam eden bir karşılaşma var ve bitmek üzere neredeyse.

uAburak89
30.Ocak.2014, 17:27
Yabancı sınırı konusunu tekrar alevlendirmek gibi olacak ama, uzun vadeli düşününce olması gereken çok güzel anlatılmış bu yazıda;

http://www.medyaspor.com/kose-yazilari/turk-futbolunun-amaci-ne-350

Bahsedilen profesör de muhtemelen Ömer abi.

GeNç KaRTaL
30.Ocak.2014, 19:50
Ömer abi çok güzel açıklamış olayı.Bugün İspanya ve Almanya bu konumdaysalar,bu alt yapıya verdikleri önem sayesindedir.Bizim de kurtuluşumuz kesinlikle alt yapıya gereken önemi vermekten geçiyor ama bu zihniyetle zor malesef.Torpilin ön planda olduğu,genç oyuncuları eğitmek için gerekli yeterliliğe sahip hocaların olmadığı,tesislerin yetersizliği,genç oyuncuların kendilerini geliştirmek için yeterli çabayı sarf etmemeleri,daha bir çok sebep sayılabilir.Bu yüzden bir çok yetenekli genç heba oluyor.Almanya'nın 2000 yılında yaptığı alt yapı yatırımını biz de yapsak,eminim biz de ileride Dünya futbolunda söz sahibi bir ülke oluruz,bu potansiyel var. Fakat dediğim gibi bu zihniyetle zor,biz anca 6+0+2 mi 5+0+3 mü falan bunları tartışarak kendimizi oyalayalım.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ocak.2014, 21:42
yabanci siniri altyapi falan hikaye bence, bu bahsettigimiz ulkeler bir kere oncelikle spor ulkeleri. olimpiyatlara evsahipligi yapmis, buyuk organizasyonlar duzenlemis ve tabii ki dunyanin en buyuk ekonomilerine sahip ulkeler. bizdeyse mufredattan beden egitimi cikarilan bir zihniyet hakim. spor yapmalarini saglamak yerine cocuklari AVMlerde gezdiren ebeveyn zihniyeti hakim. sporun hicbir dalinda belli bir katilim yok ki futbolda durum farkli olsun. daha once de yazdim, almanyadaki sadece turk asilli lisansli futbolcu sayisi bizdekinden fazla. es kaza olimpiyatlara evsahipligi hakkini alabilmis olsaydik akabindeki 5-6 sene icinde sporumuz da gelisir futbolda da bir yerlere gelebilirdik belki. olay sadece futbolcu yetismiyorla sinirli degil, sporcu yetismiyor. spor yapan degil izleyen bir toplumuz. izleyen kismi bile olamiyoruz aslinda ya neyse (:

europeanconquer
01.Şubat.2014, 21:33
http://www.gsgazete.com/images/upload/yay%C4%B1n(2).jpg

Hadi gene iyiyiz.

E.Cartman
01.Şubat.2014, 22:02
Digiturkplay üyeliği olanlar için de geçerli mi acaba ya :D

europeanconquer
01.Şubat.2014, 22:04
Digiturkplay üyeliği olanlar için de geçerli mi acaba ya :D

Geçerlidir inşallah :n:

E.Cartman
04.Şubat.2014, 20:48
https://pbs.twimg.com/media/BfpMozMCEAAsDn0.jpg:large

William Rookwood
04.Şubat.2014, 21:10
Rize ve Karabük çok sağlam transferler yapmış. Yalnız Sinan Bolat ne ara Kayserispor'a geldi gözden kaçırmışım demek ki. :)

GeNç KaRTaL
04.Şubat.2014, 21:18
Sinan Bolat'ın Kayserispor'a gittiğini duymamıştım,şaşırdım görünce.

5267
05.Şubat.2014, 14:17
Bir bizimkiler transfer yapmamış :)

himone
05.Şubat.2014, 21:45
En azından bir tane altyapıya göstermelik adam alsaydık.

uAburak89
06.Şubat.2014, 18:12
Demirören yabancı sınırı için 18 kulüp demiş yine. Gece yarısı 58. Madde değişirken üstelik bunu hiçbir kulüp istemiyorken sıkıntı yoktu. :) Aynı şekilde sezon içi kural değişikliği olmaz derken sezon ortası küfür talimatnamesi de değişti. Çıkıp insanlarla göz göre göre dalga geçmek yerine dürüstçe ben istemiyorum değişmesini yada FB, BJK veya başka bir takım istemiyor ondan dolayı dese en azından şeklen daha doğru olur. Roller değişmiş ve yabancı sınırı konusunda tek muhalefet eden kulüp GS olsa, mühim olan oyçokluğu olacak, demokrasinin gereğidir diyerek konu kapatılacaktı. Hiçbir konuda oybirliği şartı aramayan TFF, bu konuda über hassas oluverdi birden.

Biz bu TFF'nin amacını biliyoruz da, bizden dediğimiz Fatih Terim yaptığı bütün açıklamaları nasıl yiyor bir bir, buna anlam veremiyorum. Yabancı sınırı diye bağırırken, ben kalkmalı demedim diyerek sinyalleri vermişti zaten de, bu kadar kayıtsız kalması, üzücü..

byariff
06.Şubat.2014, 19:37
aslolan eurolardir , 5m euro.. galatasarayi neden yari yolda biraktigini simdi daha iyi anlamissinizdir , yabanci siniri kalkmali diyen terim , milli takimin basina geçince nasilda kivirdi eurocuklari gorunce.

perpetua
06.Şubat.2014, 19:55
Yukaridaki resimde eksik iki oyuncu var. :)

Kayseri Erciyes: Edinho
Antalyaspor: Ramazan Cevik

Bir de Kayserispor'da listelenen Caue transfer olmadi saniyorum. Lisans cikartilmadi en azindan.

uAburak89
06.Şubat.2014, 23:02
3. maddenin dünyada örneği var mıdır? Yine bir şey keşfetmiş bizim TFF.

http://www2.sporx.com/futbol/millitakim/demrorenden-kritik-uefa-aciklamasi-SXHBQ367435SXQ

perpetua
06.Şubat.2014, 23:53
3. maddenin dünyada örneği var mıdır? Yine bir şey keşfetmiş bizim TFF.

http://www2.sporx.com/futbol/millitakim/demrorenden-kritik-uefa-aciklamasi-SXHBQ367435SXQ

Var.

Bazi liglerde 4 karttan sonra 1 mac, 7 karttan sonra 1 mac, 9 karttan sonra 1 mac, 10 karttans sonra 1 mac, 11 karttan sonra 1 mac vs.

Bazi ligler var 4 ve 6 karttan sonra 1'er mac. 8, 10, 12 karttan sonra 2'ser mac.

Bazisinda 4, 8, 11, 13, 14, 15, 16 karttan sonra 1'er mac.

Bizim ligdeki sertligi ve bazi oyuncularin sahada dayak yemesini goz onunde bulundurursak mantikli bir hamle olur. Oyuncular faul yapmadan oynamayi ogrenmek zorunda kalir.

uAburak89
07.Şubat.2014, 00:06
Teşekkürler abi bilgi için, ilk mesajda galiba da yazacaktım eksik olmuş. Telefonun azizliği.

ReaList
07.Şubat.2014, 02:19
Büyük kulüplerin Finansal Fair Play ile imtihanı

http://i.hizliresim.com/eWQOz2.jpg

Bordo61Mavi
09.Şubat.2014, 16:15
Twitterda gordum

" Demiroren sari kart sistemini degisiyor "

Ne yapmak istedigini bilen varmi ? Ayrinti yoktuda merak ettim

GeNç KaRTaL
09.Şubat.2014, 20:04
Twitterda gordum

" Demiroren sari kart sistemini degisiyor "

Ne yapmak istedigini bilen varmi ? Ayrinti yoktuda merak ettim

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2607150&postcount=823

byariff
20.Şubat.2014, 15:41
https://pbs.twimg.com/media/Bg6i2KBCcAAvvX-.jpg

byariff
02.Mart.2014, 18:58
yeni tff baskani hasan arat olcak diyorlar

himone
02.Mart.2014, 21:19
yeni tff baskani hasan arat olcak diyorlar

Ne zaman olacak peki?

byariff
06.Mart.2014, 20:39
Erciyesli edinhonun top kontrole gel :D dunki portekiz macindan

http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2014/03/06/ced8c6904ff208c893144f98c224e108.gif?1394096193

William Rookwood
06.Mart.2014, 23:17
5+3 sistemi konuşuluyor gündemde. Önümüzde ki yıl böyle bir kural uygulanırsa, ilk on 11'de ki Türk oyuncular yan gelip yatar artık. Kötü de oynasalar iyide oynasalar nasıl olsa 6 tane Türk oyuncu oynamak zorunda ne de olsa.

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Mart.2014, 02:49
24. hafta itibariyle son 10 haftanin tablosu. kasimpasa ve antalya kume dusuyor, elazig sampiyonluk yarisinda (:

http://img59.imageshack.us/img59/1402/5sdf.png

TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Mart.2014, 01:56
onumuzdeki hafta 3 mac seyircisiz. bu dalda yeni rekorlar bizi bekliyor bence, mevcut kurallarla daha cok cezali mac goruruz bu ligde biz.

Facx
20.Mart.2014, 23:37
bu hafta yapılcak 9 maçın 4 ü seyricsizimiş(kadınlar ve çocuklar) bravo tff eserinle gurur duy

Nocna Mora
21.Mart.2014, 00:05
bu hafta yapılcak 9 maçın 4 ü seyricsizimiş(kadınlar ve çocuklar) bravo tff eserinle gurur duy

Cezaların nedenleri çok komik bence. Deplasman tribününde küfürlü tezahürat yaptılar diye kendi sahaları kapanıyor taraftarların. Neymiş 5. defa yapılıyormuş vs. Enteresan.

himone
21.Mart.2014, 01:48
Galiba kimse stada gitmesin ve herkes ligtv den izlesin diye bu kurallar geldi. Bir ülkenin futbolu yavaş yavaş böyle katledilir.

footballer33
21.Mart.2014, 03:11
Spor Toto Süper Lig'in 27 ve 28. haftalarının maç programı açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligin 27 ve 28. haftalarındaki maçların programı şöyle.

27. hafta:

28 Mart Cuma:
20.00 Kasımpaşa-Kayseri Erciyesspor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)
20.00 Kardemir Karabükspor-Beşiktaş (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

29 Mart Cumartesi:
13.30 Sivasspor-Gaziantepspor (Sivas 4 Eylül)
16.00 Elazığspor-Trabzonspor (Elazığ Atatürk)
19.00 Akhisar Belediyespor-Çaykur Rizespor (Manisa 19 Mayıs)
19.00 Torku Konyaspor-Galatasaray (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)

31 Mart Pazartesi:
20.00 Kayserispor-Medical Park Antalyaspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
20.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği (Eskişehir Atatürk)
20.00 Fenerbahçe-Bursaspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)

28. hafta:

4 Nisan Cuma:
20.00 Gaziantepspor-Kasımpaşa (Kamil Ocak)

5 Nisan Cumartesi:
13.30 Akhisar Belediyespor- Eskişehirspor (Manisa 19 Mayıs)
16.00 Medical Park Antalyaspor-Torku Konyaspor (Akdeniz Üniversitesi)
19.00 Çaykur Rizespor-Kardemir Karabükspor (Yeni Rize Şehir)
19.00 Beşiktaş-Kayserispor (Atatürk Olimpiyat)

6 Nisan Pazar:
13.30 Kayseri Erciyesspor-Elazığspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
16.00 Bursaspor-Sivasspor (Bursa Atatürk)
19.00 Galatasaray-Fenerbahçe (Türk Telekom Arena)

7 Nisan Pazartesi:
20.00 Trabzonspor-Gençlerbirliği (Hüseyin Avni Aker - Seyircisiz)

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 22:03
tum takimlar ceza sinirini astiklarinda 9da 9 cezali bir hafta yasanma durumu olusabilir. malum, belli bir sayidan sonra ilk ihlalde ceza veriliyor. 7. ihlalde ve sonrasindaki her ihlalde ise 2 mac ceza veriliyor. halki boyle terbiye edeceklerini saniyorlar.

Banega
25.Mart.2014, 19:45
Sergen Yalçın İstifa Etti.
http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2013-2014/sergen-yalcin-gaziantepspor-dan-istifa-etti_sto4187929/story.shtml

ReaList
25.Mart.2014, 20:10
Bence başarılı bir dönem geçirdi ancak gerçekten bu işi yapmak istiyorsa günü birlik takım yönetme arzusunu bir tarafa bırakmalı. Bunu yapabilirse büyük bir hoca olma yolunda devam eder aksi halde bir Hikmet Karaman, Yılmaz Vural, Ziya Doğan ve türevleri gibi o kulüp senin bu kulüp benim dolaşır.

sarianet
25.Mart.2014, 20:17
beklenenin aksine başarılı bi dönem geçirdi ve beklenenin aksine istifa etti

TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Mart.2014, 20:18
elindeki kisitli kadroyla ve devra arasinda takviye yapilmadigi halde grafigini dusurmeden devam etmis bir sergen izledik, yorumlarindaki agresifligi ve dobraligi sahayada yansitabildi bu kisa zamanda. gelecek sene icin plan yapan bir baskan olsaydim ne yapar eder bu adami kacirmazdim.

eng1n
25.Mart.2014, 20:22
Antep mali açıdan iyi değil galiba maaşlarda falan sıkıntı olmuş olabilir. Sergen ilk geldiğinde başarılı olacağını düşünüyordum yanıltmadı, seneye Kasımpaşa da falan şans bulsa iyi olur.

byariff
25.Mart.2014, 20:55
ilginç birsey , sergen yorumcu iken ersun yanal istifa etmeli dedi , ama ersun yanal sergeni istifa ettirdi. :D :D

William Rookwood
26.Mart.2014, 02:10
Çok egolu bir insan Sergen Yalçın. İstatistiklere baktığımız zaman eldeki kadroya göre gayet iyi bir iş çıkarmıştı. Fakat egosuna yenik düşerek istifa etmiş.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Mart.2014, 02:14
mali sikintilar yuzunden istifa etti sanirim, daha once de medyaya yansimisti. oyuncularin odemelerinde aksakliklar var diye biliyorum. boyle bir ortamda daha fazla bulunmak istememis olabilir. yonetimin devre arasinda verdigi sozler tutulmamis olabilir. fenerbahce yenilgisiyle bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum bu istifanin.

uAburak89
26.Mart.2014, 12:51
3 büyükler ile maçlar bitince Sergen'in piyasa yapma şansı da kalmadı. İstifa normal.

BaGa TaRKaN
26.Mart.2014, 13:24
Sergen'den Teknik Direktörlüğü Bırak Antrenör Bile Olamaz. Sergen'in İşi Yorumculuktan Öteye Gidemez

Banega
04.Nisan.2014, 13:43
Mourinho 3-4 sene sonra Türkiye'de görev alabilirmiş.
http://www.ntvspor.net/haber/dunyadan-futbol/105265/turkiyede-calismak-istiyor

europeanconquer
08.Nisan.2014, 01:05
23:14 Demirören : Galatasaray artık Melo'yu göndermelidir.
23:20 Demirören : Ben TFF Başkanıyım şike konusunda kişisel yorum yapamam.

Çok samimisin Yıldırım Demirören.

byariff
08.Nisan.2014, 02:03
23:22 Demirören: Türkiye altyapıya muhtaçtır, bu gerçekten çok önemli. / Demirören 8 yıllık Bjk Başkanlığında 84 oyuncu aldı.

23.27 Demirören: Yabancı transferi israftır, paramız cebimizde kalmalı / Demirören'in 8 yılda aldığı 84 oyuncunun toplam maaliyeti 115 m €

23:19 Demirören : İstikrar önemlidir, hocaları para verip kovmamalıyız. / Demirören 8 yılda 8 hoca değiştirdi, 23.5 m € tazminat ödedi.

footballer33
08.Nisan.2014, 03:38
Bir de PassoLig çıkarmışlar, e-bilet uygulaması kısaca. Ona da değinmedi mi? O kart yüzünden millet stada maça gitmez, benden söylemesi.

E.Cartman
08.Nisan.2014, 09:24
Ülkenin en büyük en esaslı trollerinden biri ülke futbolunu yönetiyor yahu :n::n:

Rehavi
08.Nisan.2014, 12:12
Demirören: Ben Ronaldo ile konuştuğumda sen başkan olursan tabii ki de Beşiktaş'a gelirim dedi. Mourinho ve Ronaldo eğer Beşiktaş'a gelirse tabii ki de takım değerini çok yükseklere çıkarır.

Adam hala aynı yerde, hiç değişmemiş, bizim acilen YD cileri kulüp üyeliğinden atmamız gerekiyor :D Federasyonda ömrü uzun değil, bize geri dönerse, seçildiği gün kayyuma devredilelim bence, hiç çile çekmeden tertemiz :)

davidvilla
08.Nisan.2014, 12:20
Bi snickers yesin geçer.

Bordo61Mavi
08.Nisan.2014, 12:50
Demiroren sov yapmis yine :)

Bu arada Ts-Fb maci 3-0 Fenerbahceye tescil edilmis. Olmasi gerekende bu idi, bir daha gelseler bir daha oynanmazdi.

Tek dusunduren sey, Fener Gs macini kazanmis olsaydi ayni karar cikarmiydi ? Hani heyecan kaybolmasin ligde, Ligtv para kaybetmesin diyorya federasyon

SAİT71
08.Nisan.2014, 12:50
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan ve yarıda kalan maç ile ilgili kararını açıkladı:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 08.04.2014 tarihli toplantısında, 10.03.2014 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Trabzonspor A.Ş.-Fenerbahçe A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakası hakkında kararını verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 1-0 Fenerbahçe A.Ş. lehine devam ederken 45 + 9. dakikada müsabaka hakemi tarafından tatil edilen müsabaka ile ilgili olarak, Trabzonspor A.Ş. kulübünün Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. Maddesi uyarınca (3-0) hükmen yenik sayılmasına, Fenerbahçe A.Ş. Kulübü'nün (3-0) hükmen galip sayılmasına karar vermiştir."

sporx.com

nerazzuri
08.Nisan.2014, 13:45
Oraya bi 3 puan daha yazmanızı rica edeceğim. :)

Banega
08.Nisan.2014, 17:08
DEMİRÖREN: YABANCI SINIRLAMASI 5'E DÜŞÜRÜLMELİ

Yok ya, 5 fazla olmuş gibi, 2-3 yeter.

SAİT71
08.Nisan.2014, 17:30
yok arkadas bu adamdan bir an once kurtulmalı...

Facx
08.Nisan.2014, 17:52
6+2+2 ve 6+2+sınırsız gibi yabancı sınırları sırf bu adam için çıkarılmadı mı ? ne değiştirdi fikirlerini sabah akşam işe yaramayan yabancı alıp kulüp batıran biz miydik ?

SAİT71
09.Nisan.2014, 13:22
F.Bahçe 'tamam' dedi, yeni yabancı sınırı..

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, yabancı oyuncu statüsünde gelecek sezon için "6+2" formülünde anlaştıklarına dair yazıyı TFF'ye gönderdiklerini bildirdi.

http://cdn.sporx.com/img/3/2014/kulupler-birligi-baskani-ilhan-cavcav_725416_720_400.jpg

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, yabancı oyuncu statüsünde gelecek sezon için "6+2" formülünde anlaştıklarına dair yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderdiklerini bildirdi.
Cavcav, yaptığı açıklamada, önümüzdeki sezon için yabancı futbolcu statüsünde Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin "ekseriyetle" "6+2"de anlaştığını, Fenerbahçe'nin çoğunluğun kararına uyacağına dair yazıyı ise daha önceden TFF'ye ilettiğini söyledi.

Cavcav, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda dün yapılan toplantıda Akhisar Belediyespor'un da çoğunluğun kararına uyacağına dair yazıyı TFF'ye ulaştıracağını kendisine ilettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kulüpler Birliği Vakfı olarak ekseriyetle gelecek sezon için "6+2"de anlaştık. Fenerbahçe, çoğunluğun kararına uyacağına dair yazıyı daha önce TFF'ye göndermişti. Akhisar Belediyespor da dün bu yönde yazıyı TFF'ye göndereceğini bana iletti. Sadece Beşiktaş "6+1+2" istiyor. Biz eğer birliksek Türk futbolu için önemli olan bu konuda da birlikte hareket etmeliyiz."

Kulüpler Birliği Vakfı olarak "6+2" yabancı futbolcu statüsünde anlaştıklarına dair yazıyı TFF'ye ilettiklerini dile getiren Cavcav, "Kulüpler Birliği'nin isteği budur. TFF de bizim federasyonumuz olduğuna göre, bizim isteğimizi yerine getirecektir" ifadesini kullandı.

Sporx.com

sananes
09.Nisan.2014, 13:50
Niye 6+2 acaba? Galatasaray sonradan buna da itiraz eder mi acaba? Büyüklerden biri itiraz ederse işler karışır çünkü, anadolu takımlarını görmezden kolayca gelebilirler de.

E.Cartman
09.Nisan.2014, 14:34
Yabancı sınırsız olana kadar itiraz edilmeli bu karara bence. Yine de 5+0+4'ten iyidir.

di canio
09.Nisan.2014, 14:36
5+0+4 bile değildi 5+0+3'tü. 6+2 normal sanırım. Bence 5+3+sınırsız olsa daha doğru gibi sanki.

attirson
09.Nisan.2014, 14:39
6+2 en güzel sistem bence.Tabi sınırsız yabancı dısında illa sınırlı olacaksa 6+2 olsun.Bosu bosuna tribünde oturtmak icin yabancı almaya gerek yok görüyoruz Holmen'i , Kadlec'i filan.Oturdukları yerden para kazanıyorlar.

europeanconquer
09.Nisan.2014, 14:40
Yabancı sınırsız olana kadar itiraz edilmeli bu karara bence. Yine de 5+0+4'ten iyidir.

Aynen katılıyorum.Kişiye göre tabi ki değişebilir ancak bana göre son derece ırkçı bir kural.Futbol denen evrensel oyunda uyrukların kısıtlanması gibi bir saçmalık olamaz.

Tabi yönettiği kulübü yabancı oyunculara ödemediği,ödediği paralar yüzünden batıran adamın,sonra TFF başkanı olunca çıkıp yabancı sınırını desteklemesi de ayrı bir iki yüzlülük.O yüzden Türkiye'de asla sınırsız yabancı olmaz.

SAİT71
09.Nisan.2014, 14:44
Bence de sınırsız yabancı en güzeli. Lakin başımızda tüp olaylarından anladığı kadar futboldan anlamayan birisi olduğu için günü kurtarmakta mantıklıdır. O sebeple köprüyü geçene kadar sınırsız yabancı yerine 6+2 ile idare etmeliyiz.

attirson
09.Nisan.2014, 15:05
BEŞİKTAŞ 6+2'YE KARŞI !

Yabancı kuralına Beşiktaş engeli... 16 Süper Lig kulübü 6+2 konusunda görüş birliğine varırken, Siyah-beyazlı takım mevcut uygulamanın devam etmesini istiyor. Fenerbahçe ise kararı Türkiye Futbol Federasyonu'na bıraktı.

Türk futbolunda yabancı sınırlaması kuralı tartışılmaya devam ediyor...

Spor Toto Genel Müdürlüğü'nün Anadolu kulüpleri ile bir araya geldiği yemekte, 16 Süper Lig ekibi 6+2 uygulamasına 'evet' dedi. Daha önce değişikliğe sıcak bakmayan Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor kulüplerinin başkanları da çoğunluğa uyma kararı aldı. Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, 6+2 için Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin de tahkime gitmeyeceğine dair söz verdiklerini söyledi.

Ancak Beşiktaş Kulübü, gelecek sezon daha önce açıklanan 5+0+3'ün uygulanmasını; bunun sadece 5+1+2 şeklinde değiştirilmesine sıcak bakacaklarını açıkladı.

Asbaşkan Deniz Atalay NTV Spor'a yaptığı değerlendirmede, "İlhan Cavcav bizim büyüğümüz ve saygı duyduğumuz bir isimdir. Kendisi ile bu konuyu daha önce de görüşmüştük. Ancak biz yönetim kurulu olarak ilk verilen kararın değişmesini istemiyoruz. Sınırlamanın 6+2 olmasını kabul etmeyeceğiz. En fazla 5+1+2 olarak yapılacak değişikliğe onay verebiliriz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe cephesi ise yeni sezon öncesi kararı Türkiye Futbol Federasyonu'na bırakmış durumda... Kulüpler Birliği toplantılarına katılmayan Sarı-lacivertliler Federasyona, verilcek karara uyacağına dair yazı gönderdi. Fenerbahçe yönetiminin salı günü yapacağı toplantıda, yabancı kuralını görüşmesi ve konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Yabancı kuralının değişmesini isteyen Galatasaray ise 6+2'yi onaylayan kulüpler arasında... Sarı-kırmızılıların İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, 16 Süper Lig temsilcisinin Federasyona gönderdiği yazıyı Galatasaray adına imzaladı.

Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, daha önce yaptığı açıklamada yabancı kuralının değişebilmesi için 18 kulübün görüş birliğine ihtiyaçları olduğunu söylemişti.

NTVSPOR

E.Cartman
09.Nisan.2014, 15:07
İlla biri bozacak yani. Bari 5+3 olsun diyin 5+1+2 ne ya :zuhaha

attirson
09.Nisan.2014, 15:10
Oyuncak oldu iyice. :D Sınırsız yabancı kuralı bile gelse matematik işlemi gibi yansıtırlar bize. :D 11+7+5 :icon_biggrin:

Bordo61Mavi
09.Nisan.2014, 15:17
6+2 ideal olanidir bence.

Fazladan + koymak takimlari zor duruma dusuruyor. O mutsuz oluyor bu mutsuz oluyor. 6+2'de butun yabancilar kadroya alinabiliyor boylece kusen felan olmuyor.

Birazda FM icin istiyorum bunu, gidip Oguzhani Besiktastan 15 milyon karsiliginda almak istemiyorum :D

sui generis
09.Nisan.2014, 15:29
Beşiktaş haklı. Keşke bizimkiler de diretse.

playeray
09.Nisan.2014, 16:30
derdi ne acaba bizim yöneticilerin

William Rookwood
09.Nisan.2014, 16:35
Herkes kendi kadrosundaki yabancılara göre karşı çıkıyor yada kabul ediyor. Beşiktaş'ın şuanda yabancı sınırına katılma gibi bir sorunu olmadığı ve olmayacağı için diğer takımların yabancılardan faydalanmasını istemiyorlar haliyle. Galatasaray mevcut yabancı kadrosuyla bu kararı kabul edebilir yada kuralın serbest bırakılmasını isteyebilir mesela.

ReaList
09.Nisan.2014, 17:06
".....Sınırlamanın 6+2 olmasını kabul etmeyeceğiz. En fazla 5+1+2 olarak yapılacak değişikliğe onay verebiliriz...."

Yok yok 5+3/4x12tan=cos falan olsun (:

E.Cartman
09.Nisan.2014, 17:32
Yok yok 5+3/4x12tan=cos falan olsun (:
Türevini alsınlar daha iyi.

Rehavi
09.Nisan.2014, 17:44
Gerçekten çok saçma ya... Düzgün olanı da bozmaya çalışıyorlar. Bizimkiler, en azından söylediklerine göre, 5+0+3 e göre yapmışlar yapılanmayı. Sonra ne oluyor, 17 kulüp bizim canımız sıkıldı hesabımıza gelmedi, canımız istemiyor değiştircez diyor. Oldu canım, Beşiktaş ın itirazı bile yeterli olmalı ki olacaktır da. Ne alakası var arkadaş, işiniz gücünüz ne? Bu karar ilk alındığında neden birşey yapmadınız da yumurta kapıya dayanınca ayaklanıyorsunuz. Bazılarının fikri daha tuhaf, tribündeki oyunculara maaş mı ödeyelim... Ödemeyin arkadaşım, 5 yabancı olsun kadroda, ödemeyin. Bunlar hep federasyonun basiretsizliği, başa geldiklerinde bir hışımla kontenjanı değiştirdiler, şimdi de yan çiziyorlar. Niye arkadaş bu kural Türk Futbolu'nu daha yukarılara taşımak için alınmadı mı size göre? (ki bence yabancı sınırsız olsun, böylesi çok saçma da) Şimdi niye topu kulüplere atıp da yöneticileri birbirine düşürüyorsunuz.

Şu Demirören batsa da kurtulsak komple bu adamdan...

himone
09.Nisan.2014, 19:10
Şu + olayını çıkartan Allah'ından bulsun. Eğer yabancı sınırı olacaksa gereksiz ayrıntılar olmadan direk 5, 6, 7 şeklinde olmalı. Ya da doğrudan kaldırılmalı, eğer kulüpler kendilerini borç batağına sürüklüyorlarsa da kendi bilecekleri iş, Anadolu kulüpleri para kazanacak diye saçma sapan Türkleri izlemek zorunda değiliz.

Beşiktaş için de şunu söylemek istiyorum, seneye Gökhan'ın bonservisini alamazlarsa ve Oğuzhan uzun süreli sakatlanırsa acaba aynı kararı alacaklar mı?

Rehavi
09.Nisan.2014, 19:33
İyi de konu o değil ki :) Düşünsene bizim teknik kadro kontenjan denildiği gibi olacak diye, yabancı kontenjanını boşaltmaya yönelik hamleler yaptı. Galatasaray elinde o kadar yabancı varken gitti 2-3 yabancı daha aldı, Fenerbahçe sezon başı yabancılar aldı, bu kuraldan haberdarken. Bu sezon alınabilecek tek karar 2015-2016 sezonuna ait olmalıdır ki, bizim teknik ekip aylardır o konuda haber beklediğini, 2 yıl sonra ki yabancı kuralının ne olacağını soruyor.

Önder HOCA
09.Nisan.2014, 19:46
herşeyi geçtim +2 yada +1 i ne

direk 18 kadrosunda kaç yabancı olucak onu sınırlayın geri kalanda tribüne gitsin

isteyen yedeğine yabancı koyar isteyen tüm yabancıları oynatır.

gsden örnek sabri 11 başladı sakatlandı misal yerine girmesi gereken kişi eboue yabancı. ilk 11 de o an 5 yabancı oynamakta, mancini şimdi eboueyi oyuna almak için neden drogbayı çıkarmak zorunda kalsın aynı şekide sabride kenarda yani 2 değişiklik yapmış olmuyormu

europeanconquer
09.Nisan.2014, 19:57
Her sene aynı şeyleri tartışıp duruyoruz.Seneye de Galatasaray çıkar biz planlamamızı şu kurala göre yaptık deyip değişmesine karşı çıkar.

TFF'nin kulüplere hiç sormadan kaldırması gerekiyor sınırı,başka çözümü olamaz bunun.Herkes dilediği gibi de planlamasına devam eder.

Redrum
09.Nisan.2014, 21:11
İnsallah Gökhan Töre yi Fenerbahçe veya Galatasaray alacak. O zaman göreceğiz bakalim mustafa pektemek'i mi koyarlar, kerim frei ı mı beklerler, holosko yu oynatmak için almeida yi mi keserler...

Sekopej
09.Nisan.2014, 21:29
Geçen sezon koyulan bir kural var sonuçta, Beşiktaş itiraz ettiği müddetçe sanmıyorum değişiklik yapılabilsin. Ama bir sonraki sezonun kuralı henüz belli değil, en azından şu dönemde onu belirleseler, netleştirseler de yumurta kapıya dayandığında yine ortalık karışmasa.

Rehavi
09.Nisan.2014, 21:37
İnsallah Gökhan Töre yi Fenerbahçe veya Galatasaray alacak. O zaman göreceğiz bakalim mustafa pektemek'i mi koyarlar, kerim frei ı mı beklerler, holosko yu oynatmak için almeida yi mi keserler...

:D bu ne şimdi :D benim istediğim olmazsa yaşasın kötülük :D

Redrum
09.Nisan.2014, 21:49
:D bu ne şimdi :D benim istediğim olmazsa yaşasın kötülük :D

Fenerbahçe: volkan, gökhan, caner, egemen, mehmet topal, alper potuk, belki salih.
Galatasaray: semih, hakan, sabri, ceyhun, selçuk, burak, umut.
Beşiktaş: tolga, ersan, necip, oguzhan, veli, olcay, gökhan.

İyi yerli oyuncuları oldukça geniş bir şekilde yazdım. 3-5 tane yerli oyuncuları var diye bu triplerini anlayamıyorum Beşiktaş'ın. 6+2 gayet iyiydi niye bozdular ki anlamadım. 5+0+3 kuralı olsa da olmasa da Beşiktaş'ın olup olabileceği 3. lük gibi görünüyor zaten.

sui generis
09.Nisan.2014, 22:05
Fenerbahçe: volkan, gökhan, caner, egemen, mehmet topal, alper potuk, belki salih.

İyi yerli oyuncuları oldukça geniş bir şekilde yazdım. 3-5 tane yerli oyuncuları var diye bu triplerini anlayamıyorum Beşiktaş'ın. 6+2 gayet iyiydi niye bozdular ki anlamadım. 5+0+3 kuralı olsa da olmasa da Beşiktaş'ın olup olabileceği 3. lük gibi görünüyor zaten.

Fenerbahçe'den Salih, Beşiktaş'tan Necip dışındakiler 11 oyuncusu. Yabancı sınırı kalksa bile yüksek ihtimal değişmeyecek isimler. Ama Galatasaray'da öyle değil. Orada şuan sadece Semih istenerek 11'de oynatılıyor. Yabancı sınırı kalksa Selçuk ve Burak bile 11'de olmayabilirler şuanki durumlarına göre değerlendirecek olursak.

Redrum
09.Nisan.2014, 22:38
Fenerbahçe'den Salih, Beşiktaş'tan Necip dışındakiler 11 oyuncusu. Yabancı sınırı kalksa bile yüksek ihtimal değişmeyecek isimler. Ama Galatasaray'da öyle değil. Orada şuan sadece Semih istenerek 11'de oynatılıyor. Yabancı sınırı kalksa Selçuk ve Burak bile 11'de olmayabilirler şuanki durumlarına göre değerlendirecek olursak.

Valla bana sorarsan ben semih'i de çok beğenmiyorum. Fakat Ersan ve Egemen'den iyidir. Burak son iki sezonun gol kralı, ligin en iyi golcüsüydü keza Selçuk da ligin en iyi yerli ortasaha oyuncusuydu bu sene biraz formsuzluk yaşıyor olabilirler o ayrı konu. Sabri ve Hakan bu sezon 20 maçta oynadılar. Açıkçası Beşiktaş'ta Sabri gibi sağ bek olsa banko oynardı şu takımlarında. Yabancı sınırı kalkarsa Selçuk ve Burak'ın ideal 11de olmayacağı ekonomide bir takım yok STSLde. En avantajlı gözüken Fenerbahçe bu yerli oyuncular konusunda.
Volkan(mert)-gg,egemen, caner-m.topal,alper şeklinde 6 tane iyi yerli oyuncusu var, 5 yabancıyla ilk 11i tamamlayabiliyor.
Hoş ben tamamen kalksın demiyorum, 6+2 iyiydi diyorum. Dönüp dolaşıp yapacakları kural eninde sonunda o zaten.

Rehavi
09.Nisan.2014, 22:38

Bende onu diyorum işte :) Sanki Beşiktaş koydu bu kuralı, bozulmuş bir şeyde yok ayrıca TFF yanlış hatırlamıyorsam 2012 de aldı bu kararı. Üçüncülük beşincilik çok önemli değil, önemli olan haklıya haklı demek.

Konuyu illa değiştirmek istiyorsan onu da söyleyeyim, 3. lük gibi görünmesi gayet doğal ama Beşiktaş ın bu kadar para harcamış Galatasaray la kafa kafaya son haftalara girmesi bence büyük başarı.

Redrum
09.Nisan.2014, 22:45
Bende onu diyorum işte :) Sanki Beşiktaş koydu bu kuralı, bozulmuş bir şeyde yok ayrıca TFF yanlış hatırlamıyorsam 2012 de aldı bu kararı. Üçüncülük beşincilik çok önemli değil, önemli olan haklıya haklı demek.

Konuyu illa değiştirmek istiyorsan onu da söyleyeyim, 3. lük gibi görünmesi gayet doğal ama Beşiktaş ın bu kadar para harcamış Galatasaray la kafa kafaya son haftalara girmesi bence büyük başarı.

Bence de başarı. Galatasaray bu sene çok kötü zaten ona bir şey demiyorum ki. Bak şöyle düşünelim, yabancı sınırı 0+0+0 olsun. Yasak olsun. Bir takım da X spor a milli takımla aynı kadroya sahip olsun.
Onur- gg , semih, ömer, caner - nuri, selçuk(topal), alper - arda, gökhan töre, burak(mevlüt).

Stsl ye ambargo koyar mı? Net şampiyon olur. Diğer takımlar nal toplar arkasından.
Şampiyonlar liginde real madrid-juve-kopenhag grubundan çıkabilir mi peki?
Galatasaray baya bir şansın yardımıyla gruptan çıktı eyvallah. Ama bu x spor da bu gruptan büyük ihtimalle çıkamaz.
Biz kendi çapımızda eğleniriz, ingilizleri, ispanyolları, almanları tvden izleriz yine.

Rehavi
09.Nisan.2014, 22:52
(ki bence yabancı sınırsız olsun, böylesi çok saçma da) Şimdi niye topu kulüplere atıp da yöneticileri birbirine düşürüyorsunuz.

Şu Demirören batsa da kurtulsak komple bu adamdan...

Bence de başarı. Galatasaray bu sene çok kötü zaten ona bir şey demiyorum ki. Bak şöyle düşünelim, yabancı sınırı 0+0+0 olsun. Yasak olsun. Bir takım da X spor a milli takımla aynı kadroya sahip olsun.
Onur- gg , semih, ömer, caner - nuri, selçuk(topal), alper - arda, gökhan töre, burak(mevlüt).

Stsl ye ambargo koyar mı? Net şampiyon olur. Diğer takımlar nal toplar arkasından.
Şampiyonlar liginde real madrid-juve-kopenhag grubundan çıkabilir mi peki?
Galatasaray baya bir şansın yardımıyla gruptan çıktı eyvallah. Ama bu x spor da bu gruptan büyük ihtimalle çıkamaz.
Biz kendi çapımızda eğleniriz, ingilizleri, ispanyolları, almanları tvden izleriz yine.

Bende aynı fikirdeyim ama bunun zamanı şimdi değil diyorum, bak yukarıda da yazmışım zaten. Neden benim takımım bu kadar zor dönemler yaşarken mağdur olsun ki?

anil luque
14.Nisan.2014, 20:31
Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren: ''Şu ana kadar PassoLig Kart başvurusunda bulunan taraftar sayımız "1''

:zuhaha

Güleriz ağlanacak halimize :)

Cengo
14.Nisan.2014, 21:41
Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren: ''Şu ana kadar PassoLig Kart başvurusunda bulunan taraftar sayımız "1''

Bunu duyunca aklıma geldi şimdi :n:

Şener Şen: Ula 1 Oy Sizinse Benim Oy Nere Gitti

E.Cartman
15.Nisan.2014, 12:47
Bu sezon oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla lige damgasını vuran Karabükspor'a Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen şok haberle sarsıldı.

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) iki sezon önce Samsunsporla sözleşmesini tek taraflı feshederek Karabükspor'a transfer olan Selim Teber ile ilgili uyuşmazlığı karara bağladı. UÇK'nın üç hakem heyeti Karabükspor'a transfer talimatına aykırılıktan ve "ayartma" gerekçesiyle iki dönem transfer yasağı verdi.

Ancak kurulun bu hakem heyetinin verdiği bu kadar, Karabükspor kadar TFF cephesinde de büyük şaşkınlıkla karşılandı.

"SKANDAL" OLARAK YORUMLANDI
UÇK hakem heyetinin Samsunsporla, Selim Teber arasındaki dava ile ilgili haksız veya haklı fesih konusunda herhangi bir karar verilmeden Karabükspor'a 'ayartma' cezası vermesi talimatlara ve hukuka aykırı olduğu belirtildi. Hukukçular kararı 'skandal' olarak değerlendirirken usül yönünde dosyada hata yapıldığını ifade ettiler. Samsunspor'un Selim Teber'e karşı açtığı davayı geri çekmesine karşın futbolcunun Samsunsporla haksız feshettiği kanaatına varılmasının ciddi bir yanlış olduğu belirtildi.

Karabükspor cephesi ise kararın skandal olduğunu ve Tahkim Kurulu'nun bu yanlışı düzelteceği ve konuyla ilgili önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.

33 yaşındaki futbolcu Selim Teber, Karabükspor ile 2012/2013 sezonunda 12 maça çıkarken bu sezon Ankaragücü'ne transfer oldu 2. Lig ekibinde 25 maça çıktı.

Karabükspor ligde 42 puanla 4. sırada bulunuyor ve Avrupa Kupaları'na katılım için mücadelesine devam ediyor.

Sporx - Eurosport

El Barto
15.Nisan.2014, 16:47

Biletleri bedava dağıtıp insanları 3 liralık bilet alınmaz kafasında yaşatmanın zararları onlar. Maça gidiyorum bilet gişede 3 lira küçük küçük bebeler ellerinde biletler 1 liraya satmaya çalışıyor. Sonra vay efendim... neyse ya. :)

bilmania
15.Nisan.2014, 18:36
Şimdi Karabükspor Avrupa Ligi'ne giderse Federasyon bu cezayı bir para cezasına dönüştürebilme ihtimali var mıdır ?

Bordo61Mavi
16.Nisan.2014, 20:13
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10259740_1423193691270766_617632339242773101_n.jpg

Adamlarda ne kadro varmis ozamanlar

attirson
16.Nisan.2014, 23:04
Bu sezon yanılmıyorsam ilk yarıyı ikinci tamamlamıştı Manisa.

Sent from my iPhone using Tapatalk