View Full Version : STSL Sohbet Alanı
E.Cartman
16.Nisan.2014, 23:06
Bu sezon yanılmıyorsam ilk yarıyı ikinci tamamlamıştı Manisa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
11. Hafta sonunda liderdi. Sonradan bi düştü, 2. ya da 3. bitirmişti devreyi.
uAburak89
18.Nisan.2014, 13:45
Kulüpler Birliği denen zamazingo tam olarak ne işe yarıyor bilen veya anlayan var mı? İlhan Cavcav 2 ayda bir ortaya çıkıp yabancı sayısında anlaştık diyor, daha cümlesi bitmeden hayır biz onaylamıyoruz diyenler çıkıyor.
E-bilet'e onay verdik diyor, sonra ortaya çıkıyor ki Kasımpaşa ve Fenerbahçe kulüpleri bu sezon için kabul etmiyoruz diyorlar. Gelecek sezon edecekleri de muamma.
Diğer yandan Beşiktaş başkanı bu uygulama yasa ile zorunludur diyor, resmi sitesinden taraftarına sesleniyor. Kartal Yuvası'ndan alışveriş yapanlara hediye kampanyası başlatıyor, bunu kurumsal twitter hesabı ile ilginç bir şekilde duyuruyor.
Galatasaray kulübü kadın ve çocukların geleceği maçta da e-bilet uygulaması gelecek diyor. Bursaspor - Galatasaray maçında 800 TL ödemesi beklenen taraftarına destek çıkmak, hakkını savunmak yerine, o parayı verip bilet alan 3 kişiyi ödüllendirmek için sosyal medyadan çağrı yapıyor.
Bu e-bileti devlet çıkardı diyen kulüplerin söylediği yalan ortaya çıkıyor, kendilerinin de para alacağı için şimdiden bu uygulamaya başladığı ortaya çıkıyor. Bu durumda gerçek bir tane, yeri geldiğinde savunmak için kırk takla attığımız bu adamlar taraftarı hiç düşünmüyor. Basına başka, kapalı kapılar ardında ise bambaşka konuşuyorlar, farklı işler dönüyor o toplantılarda.
Taraftarların şimdi birlik olma zamanı, biz maçlara gitmediğimiz, ürün almadığımız sürece bu kulüplerin var olma şansı yok. Ama tabii olacak olan belli, şimdi boykot diyenlerin büyük çoğunluğu gelecek sene buna katılmış olacak. Takım sevgisi ağır basacak.
Bu arada e-bilet'e tamamen karşı değilim, fişlenme olayı bence komik. Esas mesele insanların bir bankaya para vermek zorunda bırakılması ve sistemin içindeki saçmalıklar. Tıpkı küfür talimatının değiştirilmesi gibi özünde doğru olsa da uygulama zamanlama ve detaylarına bakılınca fiyasko maalesef.
europeanconquer
22.Nisan.2014, 19:15
SON DAKİKA: TFF 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten istifa etti
Çok şükür,bu gitti,sıra patlıcanda,çok pahalı bu aralar,biraz ucuzlar umarım.
:n:
europeanconquer
23.Nisan.2014, 21:24
https://pbs.twimg.com/media/Bl7CcqYCEAAIK0W.jpg
80 milyonluk ''futbol ülkesi''(!) Türkiye...
E.Cartman
23.Nisan.2014, 21:26
Yalnız Championship'in bizim neredeyse 3 katımız olması gerçekten çok acı. 3. liglerininse bizim dibimizde olmasına diyecek söz yok.
attirson
23.Nisan.2014, 21:56
Zaten ne kadar futbolu seven bir ülke oldugumuz u20'de belli olmustu sasırtmadı bu tablo.
Walter Sakana
24.Nisan.2014, 01:39
SON DAKİKA: TFF 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten istifa etti
Çok şükür,bu gitti,sıra patlıcanda,çok pahalı bu aralar,biraz ucuzlar umarım.
:n:
Gitme sebebiyle ilgili iddialar da ilginç:
Bilindiği gibi Özerten, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile TFF binasında bir tartışma yaşamıştı. Bu tartışmadan birkaç gün sonra Aziz Yıldırım’ın TFF binasında Demirören ile yaptığı görüşmeye Özerten katılmamıştı.
Demirören, bu toplantıya katılmamasını 1. Başkenvekili’nden rica etmişti. Özerten o günden bu yana rahatsız olduğu ve bu rahatsızlıktan doğan kırgınlık sonucu istifa ettiği ifade ediliyor.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26274854.asp
Aziz Yıldırım & Yıldırım Demirören koalisyonuyla yönetilen federasyonumuz da kimseye yaranamıyor.
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Nisan.2014, 02:35
Yalnız Championship'in bizim neredeyse 3 katımız olması gerçekten çok acı. 3. liglerininse bizim dibimizde olmasına diyecek söz yok.
stad kapasiteleri izin verse o lig de bizi gecerdi, 3.ligde bircok takim 5-10bin kisilik stadlara sahip. doluluk oranlariyla kiyaslanirsa kesin onlar da onumuzdelerdir :D
haftasonu aktivitesi olma kimliginden hala cok uzakta turkiyedeki futbol maclari. izmirde haftada minimum 2 resmi mac oluyor ama hicbir cazibesi yok, gitmiyorum. stadlar uzak, eski, bakimsiz vs.
europeanconquer
26.Nisan.2014, 01:12
Mehmet Özdilek Gençlerbirliği'ne müthiş bir dinamizm getirdi.Umarım uzun yıllar kalır ve bu formu üstüne koyarak devam ettirir.
byariff
26.Nisan.2014, 02:23
Antalya cok pismandir...
attirson
26.Nisan.2014, 13:34
Antalya cok pismandir...
Kendisi ayrıldı yeni yönetimin yolunu acmak icin bahanesi ile ama dedigim gibi bahane.Cünkü sonra gelen yönetim 50 kere görüstü gel tekrar diye reddetti amacı Bjk'ye gecmekti olmadı.Tabii burda mutlu olsa ayrılmazdı tek suclu Antalyaspor'un sacma sapan taraftar grupları.Gs ile sampiyonluk mücadelesi yaparken maç sonu Şifo istifa diye bagırıyordu adamlar.Onlarda gecen günlerde pisman olduklarını acıkladılar.
ReaList
26.Nisan.2014, 21:29
Niye mi onlarda seyirci fazla?
http://i.hizliresim.com/Ry9ama.jpg
himone
26.Nisan.2014, 21:55
Niye mi onlarda seyirci fazla?
http://i.hizliresim.com/Ry9ama.jpg
Şimdi ünlü atasözümüzü söyleyecektim ama neyse...
Bugün Manu'nun maçı var ve yine stat ful dolu. Bizde Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ilerlerken bile stadı tamamen dolduramadıkları oluyor, bir de Manu'nun durumunda olsak stada maksimum 15 bin kişi giderdi. Adamların hiçbir iddiası yokken bile statları tamamen doluyor.
mustangshelby
26.Nisan.2014, 22:25
İngiltere vs. gibi ülkelerde maçı hayat memat meselesi olarak görmüyorlar adamlar keyif için izliyor tiyatro izler gibi, sinema izler gibi izliyorlar o ülkelerde futbol bir sosyalite buralarda kan davası zihniyet farkımı desem cahillikmi desem bilemedim söz meclisten dışarı.
attirson
26.Nisan.2014, 22:32
Sanırım Everton taraftarıydı yanılıyor olabilirim takımları büyük bir farkla gerideydi 4-0dı sanırım 80lerde 4-1 oldu kale arkası cılgınlar gibi ayaga kalkmıstı.Böyle bir futbol kültürüyle Türkiye'yi karsılastırmak bile büyük bir olay. :D
doncarlo
27.Nisan.2014, 02:42
Sanırım Everton taraftarıydı yanılıyor olabilirim takımları büyük bir farkla gerideydi 4-0dı sanırım 80lerde 4-1 oldu kale arkası cılgınlar gibi ayaga kalkmıstı.Böyle bir futbol kültürüyle Türkiye'yi karsılastırmak bile büyük bir olay. :D
Fenerbahçe Bursaspor Türkiye kupası finalinde 4-0 gerideyken Bursaspor taraftarları ;
https://www.youtube.com/watch?v=8nKaO2WlUz0
Örnek diğer taraftar gruplarıylada çoğaltılabilir.
attirson
27.Nisan.2014, 11:36
Bursaspor'un sene basında yenildiği Avrupa macını da hatırlıyorum tribünlerde hep protesto vardı ayrıca 1-2 örnekle kıyas yapamazsın Türkiye genel olarak maclarda skora göre eglenebilen bir ülke.
europeanconquer
28.Nisan.2014, 11:50
Bu sezon play-off mlay-off falan yok mu beyler ? Belki TFF ''Sürpriz'' diye çıkar ortaya,biz de şampiyon oluruz bir ihtimal :n:
BaGa TaRKaN
28.Nisan.2014, 12:24
Bu sezon play-off mlay-off falan yok mu beyler ? Belki TFF ''Sürpriz'' diye çıkar ortaya,biz de şampiyon oluruz bir ihtimal :n:
Sincanlıdan İğrenç Bir Espiri Aygün_Vol 2 :s7:
Kalemi Kırılmıştır Vurun Kellesini ;)
europeanconquer
28.Nisan.2014, 13:16
Sincanlıdan İğrenç Bir Espiri Aygün_Vol 2 :s7:
Kalemi Kırılmıştır Vurun Kellesini ;)
Sen bana 3 yıldır Sincanlı diyorsun onu nabıcaz abi :uzgun:
Banega
01.Mayıs.2014, 18:18
Hamza Hamzaoğlu ani bir kararla görevinden istifa etti.
William Rookwood
01.Mayıs.2014, 18:21
Ntvspor'a; Hamzaoğlu, "Sezonu burada tamamlayacağım. Yönetimin eli rahat olsun, önümüzdeki yıl çalışmak istedikleri arkadaşlarla şimdiden görüşüp anlaşmaları için böyle bir karar aldık. İstifa ya da farklı bir şey yok. Önümüzdeki yıl tercihimi milli takımdan yana kullandım. Bu kararı vermem açıkcası kolay olmadı. Milli takıma daha fazla mesai verebilmek adına bu karar verildi. Tüm yük Fatih hocanın üzerinde, inşallah onun yükünü hafifletebilmek adına çalışacağız" diye açıklama yapmış.
eng1n
01.Mayıs.2014, 18:32
sebebi gerçekten milli takımsa ilginç bir karar olmuş, milli takım zaten sene de 5 maç yapıyor ve yardımcı antrenörsün. Akhisar kesin seneye düşer.
BaGa TaRKaN
01.Mayıs.2014, 18:38
İyi İyi Tahmin Yarışmasında Banko Rakibe Veririm Artık :D Akhisar'a Verenler Düşünsün :n:
europeanconquer
01.Mayıs.2014, 18:50
Küçük düşünen bir insanın kararı,Akhisar'da kalıp onu geliştirmek varken para sevdalısı birinin peşine takıldı.
Onun adına üzülüyorum.
Nocna Mora
01.Mayıs.2014, 20:44
Biraz tatil yapma kararı olarak görüyorum ben bunu. :)
edit : “hocamız bana akhisar belediyespor ya da milli takımı seçmemi istedi. bende bu zor seçimde milli takımı seçtim ve yeni sezonda hiçbir takım ile anlaşmadan milli takımda devam etmek istiyorum”
GeNç KaRTaL
01.Mayıs.2014, 23:52
Fatih Terim'in omzunda ne yük varmış Allah aşkına.Gs'deki görev devam etseydi o zaman hak verirdim ama sadece milli takımı çalıştırırken,bir de üstüne dünyanın parasını alırken omzundaki yük ağır geliyorsa,biz ölelim o zaman.:)
footballer33
02.Mayıs.2014, 00:45
İyi İyi Tahmin Yarışmasında Banko Rakibe Veririm Artık :D Akhisar'a Verenler Düşünsün :n:
Daha bir yere gitmedi, sezonu takımında tamamlayacak. :icon_biggrin: Fener'i yensinler de, biz de ekmeğimize bakalım. :D
William Rookwood
02.Mayıs.2014, 01:11
Bu cümleyi ntvspor'da görünce aklıma Mourinho'nun şu sözü aklıma geldi; "Takım yorgun muydu? Mourinho: Yorgun? Günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz euro kazanıp evine dönen baba yorgun olur, biz değil.
Bordo61Mavi
08.Mayıs.2014, 18:40
http://amkspor.com/2014/05/08/akhisarspora-alkis-cezasi-297917/
Gercekmi bu ?
uAburak89
08.Mayıs.2014, 18:45
http://amkspor.com/2014/05/08/akhisarspora-alkis-cezasi-297917/
Gercekmi bu ?
Alkışlama ile alakası yokmuş, kurallara göre 6 sarı kart sonrasına para cezası da veriliyormuş.
Bordo61Mavi
08.Mayıs.2014, 18:47
Alkışlama ile alakası yokmuş, kurallara göre 6 sarı kart sonrasına para cezası da veriliyormuş.
Simdi okudum bende.
byariff
09.Mayıs.2014, 03:51
https://pbs.twimg.com/media/Bhv6T_gCAAAWH9O.jpg
himone
16.Mayıs.2014, 18:55
Yabancı kuralı 5+3 olacakmış seneye, yeterli olmasa da öncekinden iyidir. Umarım bir gün sorunların yabancı sayısı ile hiçbir alakası olmadığını anlarlar.
Fearless Coward
16.Mayıs.2014, 19:06
Tribünde yabancı olmayacak değil mi ? Öyleyse iyi.
nerazzuri
16.Mayıs.2014, 19:08
bende onu merak ediyorum. 5+0+3 olsa öyle yazarlardı sanırım. tribünde olmayacaksa yabancılar önümüzdeki sezon için güzel olmuş. hala şüphem var ama her an -0- çıkabilir gibi geliyor. :)
himone
16.Mayıs.2014, 19:19
Tribünde değil kulübede.
Redrum
16.Mayıs.2014, 21:03
5+3, 6+0+2den daha iyidir :)
europeanconquer
16.Mayıs.2014, 21:21
Hiç yoktan iyidir,en azından hak eden oyuncu olacak kulübede.
uAburak89
17.Mayıs.2014, 15:22
Gündemde çok daha önemli şeyler olmasını fırsat bilerek fırsattan istifade edip güzel itelemiş Yıldırım Demirören.
E.Cartman
17.Mayıs.2014, 16:19
5+3'e iyidir dedirtiyorlar ne hale geldik.
himone
17.Mayıs.2014, 17:47
Gündemde çok daha önemli şeyler olmasını fırsat bilerek fırsattan istifade edip güzel itelemiş Yıldırım Demirören.
Kusura bakma ama ne alakası var şimdi. Gündemde bir şey olmasa sokağa mı dökülecektiniz, kulüpler isyan mı edecekti. Beşiktaş hariç bütün kulüpler 6+2 dedi, federasyon da 5+3 dedi 1 tane oyuncu mu şampiyonluğu belirleyecek. Ben gayet olumlu bir şey olarak bakıyorum, federasyon değiştiğinde istediğinizi yaparsınız. Aldığı yabancı kararında ısrar etmek bu federasyonun yaptığı belki de tek olumlu şeydir.
Tabi şimdi bazıları çıkıp yabancı sınırını savunduğumu varsayarak sallayacak ama olsun alıştık artık.
uAburak89
17.Mayıs.2014, 17:56
Kusura bakma ama ne alakası var şimdi. Gündemde bir şey olmasa sokağa mı dökülecektiniz, kulüpler isyan mı edecekti. Beşiktaş hariç bütün kulüpler 6+2 dedi, federasyon da 5+3 dedi 1 tane oyuncu mu şampiyonluğu belirleyecek. Ben gayet olumlu bir şey olarak bakıyorum, federasyon değiştiğinde istediğinizi yaparsınız. Aldığı yabancı kararında ısrar etmek bu federasyonun yaptığı belki de tek olumlu şeydir.
Tabi şimdi bazıları çıkıp yabancı sınırını savunduğumu varsayarak sallayacak ama olsun alıştık artık.
Açıklayayım, Rıdvan Dilmen'den almıştık zaten sınırın 5+3 olarak değişeceğini geçen hafta içerisinde. Aldıkları kararı açıkladıkları ortam ve zamanlama bence manidar. Ben zaten şahsen sokağa falan çıkmam bunun için, kimsenin de çıkacağını sanmam bu yöneticilerin işi.
Olayın şampiyonluk ile alakası yok, sonuçta herkes eşit şartlarda mücadele ediyor. Mühim olan Avrupa Kupaları'nda çekilen sıkıntılar bence. Ayrıca X kulübün istediği değil, çoğunluğun istediği olmalı. Şu anda ise Yıldırım Demirören'in istediği oluyor, tepkimiz buna.
Kimse sallamaz bence merak etme, eski mesajlarından belli zaten bu konudaki düşüncen, ben de sınırsız yabancı olmalı demiyorum zaten. Mevcut kural büyük saçmalık, bu şekilde kurallar koyarak futbolu gelişen bir ülke yok. Şu anda sadece boşuna vakit kaybediyoruz.
SAİT71
17.Mayıs.2014, 18:14
YD denen şahısın kulüpler birliğinden haberi yok galiba. %99 bütün kulüpler bir fikir birliği yapmış herif kendi kafasına göre istediği kuralı yürürlüğe koyuyor. O zaman kulüpler birliğinin ne önemi var. Sen kulüplerin isteğini göz önünde bulunduracaksın. Beğenmediğimiz 6+2 şu zamanda, sigortalı iyi bir iş ve bir tapulu evinin olması gibi bir şey....
Sekopej
17.Mayıs.2014, 18:40
Atlanıyor sanırım, Beşiktaş itiraz edecek ve başka kural getirirse muhtemelen Tahkim de bu itirazı kabul edip, 5+0+3 kuralı uygulanacak. Ama Beşiktaş da 5+3 olayına karşı çıkmıyor sanırım.
17 kulübün istiyor olması yeterli değil, kuralı yeni getiriyorsan çoğunluğun fikrini alabilirsin ama önümüzdeki sezon kuralın böyle olacağını federasyon çok önceden açıklamış.
Şimdi bir sonraki sezon ne olacak işte o belli değil asıl, onun netleşmesi gerekiyor, orada federasyon kulüpleri dinlemezse o zaman kafasına göre iş yapıyor diye eleştirilebilir ama şu anda, bu kural ilk geldiğinde itiraz etmeyenlerin, itiraz etmeye hakkı yok bence.
Bordo61Mavi
30.Mayıs.2014, 21:07
İBB'nin yeni ismi İstanbul Başakşehirspor, yeni hocası Abdullah Avcı!
ReaList
30.Mayıs.2014, 21:15
Bu sene Süperlig'in kaliteli stad sayısı artıyor.
Bursa'nın yeni stadı Timsah Arena (Son rütuşlar)
http://stadimiz.com/wp-content/uploads/2014/03/bursa-bursaspor-timsah-arena-yeni-stadyum-insaati-resimler-fotograf-12.jpg
Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena (Yapım Aşamasında)
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2014/03/06/fft104mm2818063.jpg
Başakşehir'in yeni stadı Başakşehir Stadı (Hazır)
http://www.istanbulbbsk.org/galeri/1063/1396502919.jpg
Konya'nın yeni stadı Yeni Konya Stadı (Son rütuşlar)
http://galeri8.uludagsozluk.com/465/yeni-konya-stadyumu_624572.jpg
Mersin'in yeni stadı Mersin Arena (Hazır)
http://www.stadyumlar.net/wp-content/uploads/2013/10/a54eaecf08eb89d276a7970f77c58e80_k.jpg
Ligdeki yeni statlar olacak. Statlar futbol kalitesi için önemli. Umarım tüm takımlar modern statlara kavuşur da görsel olarak da lige kalite gelir.
europeanconquer
30.Mayıs.2014, 21:19
Ankara'ya da ne zaman stad yapılacak çok merak ediyorum.Şeker fabrikasının yanında ki arazi çok uygundu oraya da Hızlı Tren İstasyonu yapılıyor.Stad yapılacaksa büyük ihtimal 19 Mayıs yıkılıp yeni stad onun yerine yapılacak.
ReaList
30.Mayıs.2014, 21:21
Ankara'ya da ne zaman stad yapılacak çok merak ediyorum.Şeker fabrikasının yanında ki arazi çok uygundu oraya da Hızlı Tren İstasyonu yapılıyor.Stad yapılacaksa büyük ihtimal 19 Mayıs yıkılıp yeni stad onun yerine yapılacak.
Ankara'ya stat şart. 19 Mayıs kötü bir stat değil ama modern bir stat da değil. Ayrıca Başkent'e yakışmıyor.
MoisHaLe
30.Mayıs.2014, 21:24
Stad yapılıyor yapılmasına da önemli olan o stadın iyi ve efendi seyirciler ile dolması.
europeanconquer
30.Mayıs.2014, 21:27
Önemli olan bilet fiyatlarının düzenlenmesi,maçların adam akıllı saatlere konması,e-bilet gibi rantçı bir sistemin ortadan kaldırılması veya e-bilet kartından para alınmamasıdır.
Bunlar düzenlenirse,futbola olan ilgi güzel bir stad ile artacaktır illa ki.Kayseri çok ayrı bir mevzu ama,o şehri de insanını da çözemedim ben :n:
BaGa TaRKaN
30.Mayıs.2014, 21:28
http://www.istanbulbbsk.org/galeri/1063/1396502919.jpg
Başakşehir'deki Stat Nedense Bir Tebessüm Oluşturdu Bende. Ama Çok Kaliteli Bir Stada Benziyor Kadıköy, Arena ve Vodafone Statlarıyla Beraber Başa Baş Yarışır Kalite Olarak.
Ankara'ya da Sincan'a Stat Yapılsa Daha İyi Olur :D Yenikent Çok Saçma Bir Stat Bana Göre :)
E.Cartman
30.Mayıs.2014, 21:33
Efendi ve iyi izleyicilerden önce stadın bir şekilde en azından yarısının maçların çoğunluğunda dolması lazım. Bunun içinde ülkeye futbol kültürünün yerleştirilmesi, futbolun izletilmesi, stada gelebilmeleri için halkın refah düzeyinin artırılması lazım. Ülkede genel bir inşaatçı görüşü hüküm sürüyor. Binayı dikince her şey olacak zannediyoruz. Tamam tesisler önemli bir unsur ancak o tesisin işe yaraması için içinde yapılan aktivitenin seyre layık olması lazım.
di canio
30.Mayıs.2014, 23:39
Stadlar güzel de, isim verme konusunda faciayız.
attirson
30.Mayıs.2014, 23:54
2-3 seneye eski stad kalmayacak gibi ligimizde.Hatta 2. ligin bile yarısı modern stadlardan olusacak.
Walter Sakana
31.Mayıs.2014, 01:22
Stadlar güzel de, isim verme konusunda faciayız.
Avrupa ve Amerikalıların da bizden aşağı kalır yanı yok ben bunu farkettim. Yabancı isimler kulağa hoş geldiği veya bazılarımız yabancı dil bilmediği için fark etmiyoruz ama Türkçe karşılıklarına baktığında bizden beter örneklerle karşılaşıyorsun.
Örneğin "Amsterdam Arena" ile "Mersin Arena" arasında bir fark yok. İkisi de şehir ismi. Keza "Allianz Arena" ile "Vodafone Arena" da benzer şekilde sponsorların ismini taşıyor.
Çoğu kişi bilmez ama Nou Camp daha doğrusu (orjinali) Camp Nou "yeni saha" demek mesela. "Yeni Konya Stadı"ndan farkı ne?
Sadece stad isimleri değil, birçok farklı alanda yabancıların (özellikle İngiltere ve Amerika) tercih ettikleri isimlere bakınca bizdekinden çok daha facia örneklerle karşılaşıyorsun. Market veya şirket isimleri, kulüp adları ve lakapları, ürün isimleri vs... Bizde atıyorum "Mehmet Türkmen ve Oğulları" diye bir şirket adına rastlıyorsan onlarda da "Mike Roberts & Sons" gibi benzer bir örneğini görebiliyorsun.
Buna karşın bizim "öz" gibisi dünyanın hiçbir yerinde yok :) Yakın gelecekte "Öz Arena" veya "Öz Timsah Arena" gibi stad isimleri bekliyorum şahsen :)
Avrupa ve Amerikalıların da bizden aşağı kalır yanı yok ben bunu farkettim. Yabancı isimler kulağa hoş geldiği veya bazılarımız yabancı dil bilmediği için fark etmiyoruz ama Türkçe karşılıklarına baktığında bizden beter örneklerle karşılaşıyorsun.
Örneğin "Amsterdam Arena" ile "Mersin Arena" arasında bir fark yok. İkisi de şehir ismi. Keza "Allianz Arena" ile "Vodafone Arena" da benzer şekilde sponsorların ismini taşıyor.
Çoğu kişi bilmez ama Nou Camp daha doğrusu (orjinali) Camp Nou "yeni saha" demek mesela. "Yeni Konya Stadı"ndan farkı ne?
Sadece stad isimleri değil, birçok farklı alanda yabancıların (özellikle İngiltere ve Amerika) tercih ettikleri isimlere bakınca bizdekinden çok daha facia örneklerle karşılaşıyorsun. Market veya şirket isimleri, kulüp adları ve lakapları, ürün isimleri vs... Bizde atıyorum "Mehmet Türkmen ve Oğulları" diye bir şirket adına rastlıyorsan onlarda da "Mike Roberts & Sons" gibi benzer bir örneğini görebiliyorsun.
Buna karşın bizim "öz" gibisi dünyanın hiçbir yerinde yok :) Yakın gelecekte "Öz Arena" veya "Öz Timsah Arena" gibi stad isimleri bekliyorum şahsen :)
bu bahsettiğin duruma en büyük örnek "axe" heralde :D
E.Cartman
31.Mayıs.2014, 03:33
İsim, tesis falan 2. plan Gabi abinin dediği gibi ne isimler yabancılarda, önemli olan sahada oynananın iyi ve sahada oynananı izleyenlerin izlediği şey hakkında gerçekten bilgi sahibi olması. Gerisi kolayca gelir zaten.
di canio
31.Mayıs.2014, 03:33
Gabi Abi; benim kastettiğim son dönemde birkaç yabancı stadın isminde kullanıldı diye bizde de "Arena" modasının başlamasıydı. Altını doldurmadan bırakmışım, senin cevabın çok güzel ve açıklayıcı olmuş. Her stada Arena demeye başladık. Bence maksimum derecede yerelleştirerek stadın bulunduğu şehrin değil de mahallenin-şehiriçi bölgenin ismi verilmesi daha güzel. Kulüplerin simge isimlerinin kullanılması da güzel ama stadların sahibi kulüpler olmadığı için bunun olması zor. Ama şehrin tarihinde etkisi olmuş şahıs isimleri ya da tarihler güzel olabilir. Trabzon Hüseyin Avni Aker, Erzurum Kazım Karabekir, Denizli Doğan Seyfi Atlı, Sivas 4 Eylül, vb gibi. Hele Yeni xxx Stadı gibi bir isim çok daha saçma bence. Tabi bu sıralamada sponsor isimleri en tepede benim için. Dediğin gibi Old Trafford, Stamford Bridge çok mu yaratıcı? Değil tabii. Şimdi anlatabilmişimdir umarım meramımı :)
ReaList
31.Mayıs.2014, 11:14
Benim için statlar modern olsu da stada gelen taraftar da ismi de ikinci planda. Onlar daha geniş konular. Ama milyon €'luk oyuncular alıp, pancar tarlası sahalarda oynamalarını izlemek, bir futbolsever olarak beni oldukça rahatsız ediyordu. Önce saha içindeki futbol kalitesi artsın da saha dışı ona paralel olarak -zor da olsa- ilerler.
E.Cartman
31.Mayıs.2014, 13:14
Benim için statlar modern olsu da stada gelen taraftar da ismi de ikinci planda. Onlar daha geniş konular. Ama milyon €'luk oyuncular alıp, pancar tarlası sahalarda oynamalarını izlemek, bir futbolsever olarak beni oldukça rahatsız ediyordu. Önce saha içindeki futbol kalitesi artsın da saha dışı ona paralel olarak -zor da olsa- ilerler.
Neresinden tutsak elimizde kalıyor ülke futbolu :D
SAİT71
31.Mayıs.2014, 14:51
Yalnız İBB'nin adı Başakşehirspor oluyormuş bu kulüplerin ismi gerçekten saçma. Başakşehir FK tarzında bir isim olmalıydı. Konya Stadı yetişir, Başakşehir bitti, Mersin bitti, Timsah Arena ilk yarı yetişmez ikinci yarı olabilir, Antalya Stadı da baya yükseldi.
europeanconquer
31.Mayıs.2014, 14:58
Karabük'ün stadı bence ligin en güzel stadı,İngiltere Ligi'nde ki stadları anımsatıyor bana.Özellikle Maraton tribünü tamamlanınca çok daha güzel oldu.
mpaker66
31.Mayıs.2014, 15:54
Bana da Karabük'ün sahasında ki maçları izlemek işkence geliyor. Tv yayını rezalet kamera açısı vs berbat.
Ayrıca stadlar yapılıyor da umarım zeminleri de hep iyi olur.
himone
31.Mayıs.2014, 18:22
Bana da Karabük'ün sahasında ki maçları izlemek işkence geliyor. Tv yayını rezalet kamera açısı vs berbat.
Ayrıca stadlar yapılıyor da umarım zeminleri de hep iyi olur.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum, deplasman maçlarını izleyesi gelmiyor adamın. Kamera o kadar kötü bir yerde oluyor ki maç işkenceye dönüşüyor.
europeanconquer
31.Mayıs.2014, 18:31
Sadece Karabük değil Türkiye'de ki bütün stadlarda ki bütün kamera açıları iğrenç durumda.
Banega
31.Mayıs.2014, 18:33
Ya hazır elleri değmişken, şu İzmir'deki Atatürk Stadı'nıda bir yenileseler keşke.Kaç yıllık stad, harabe gibi ya.
Buca Stadı küçük ama seviyorum.Evimizin hemen dibinde.Stadın yanındaki büyük sahada çalışıyorum genellikle, top arada sırada Buca Stadı'na kaçıyor, gidip alıyorum. :zuhaha
Homer J.S
31.Mayıs.2014, 18:34
Oo Betontaş diyosun kardeş :zuhaha
Banega
31.Mayıs.2014, 18:37
Oo Betontaş diyosun kardeş :zuhaha
Aynen aynen. :D
di canio
31.Mayıs.2014, 19:09
Antalya'daki stadı şehrin göbeğine yaptılar. Hatta şehrin trafik açısından fazlasıyla işlek olan bir bulvarın en işlek kavşaklarından birinin dibine yaptılar. Maç günleri işkence olacak insanlara.
mpaker66
31.Mayıs.2014, 19:14
Sivas'ta da yeni stad yükseliyor. Tahminimce gelecek sezon 2. yarıya yetişir.
SAİT71
31.Mayıs.2014, 21:22
Hele şu Kayseri maçları yok mu oyuncuları mikroskopla izlemek gerekiyor :) Lig TV fahiş fiyatlara rezil bir hizmet sunuyor... En mantıklısı bazı yabancı yayıncı kuruluşlar gibi standart bir yer belirlemek. Mesela localardan yayınlanabilir maçlar.
William Rookwood
01.Haziran.2014, 00:02
Herşeyden önce şu bilet fiyatlarına ayar çekmeleri lazım. Sırf bu yüzden ilk maçıma 20 yaşında gidebilmiştim. Fiyatlar öğrenciler için çok fazla geliyordu o zamanlar. Gerçi şuanda da pek fazla bir şey değişmedi. Sadece 12 yaşından küçükler bedava izleyebilme avantajına sahipler. :)
di canio
16.Haziran.2014, 22:04
Rizespor'lu Ali Adnan'ın üzerinde askeri yelek ile Irak askerlerinin yanında çekilen bir fotoğraf IŞİD'e karşı Irak ordusuna katıldığı şeklinde yorumlanmış. Rizespor ise Ali Adnan'ın Bağdat'ta ailesinin yanında olduğu şeklinde bir açıklama yapmış.
http://i.radikal.com.tr/150x113/2014/06/16/fft16_mf2234660.Jpeg
http://www.radikal.com.tr/spor/ali_adnan_icin_olay_iddia-1197395
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Temmuz.2014, 18:50
iddaa sampiyonluk bahislerini aciklamis. superlig icin su sekilde;
gs-2.10
fb-2.10
bjk-5.75
bursa-20.00
trabzon-20.00
diger-70.00
Walter Sakana
13.Temmuz.2014, 20:15
iddaa sampiyonluk bahislerini aciklamis. superlig icin su sekilde;
gs-2.10
fb-2.10
bjk-5.75
bursa-20.00
trabzon-20.00
diger-70.00
Yabancı bahis şirketlerine göre ise FB favori (2.00), GS daha yüksek oran veriyor (2.30). Beşiktaş (6.50) ve Trabzonspor (11.00) takip ediyor. Kasımpaşa'nın oranı şaşırtıcı (12.00), neredeyse Trabzonla eşit şampiyonluk şansı vermişler.
CocukMenajer
14.Temmuz.2014, 03:14
Geçen seneye bakınca Kasımpaşa Trabzon oranlarının yakın olması şaşırtıcı değil bence :D
Leonadias
14.Temmuz.2014, 05:04
Trabzon'un Beşiktaş'tan daha çok şansı var :)
Bordo61Mavi
14.Temmuz.2014, 11:23
Trabzonspor en kotu oynadigi sezonda bilr dorduncu bitiriyor. Ligin "flas" takimi Kasimpasa'nin onunde.
Bahis oranlari biraz dengesiz olmus.
CocukMenajer
14.Temmuz.2014, 16:13
2012-2013 sezonunda Kasımpaşa 50 puan ile 6. oldu Trabzonspor 46 puan ile 9. oldu
2013-2014 sezonunda Trabzon 53 puan ile 4. oldu Kasımpaşa 51 puan ile 6.oldu aralarında pek fark yok.
uAburak89
15.Temmuz.2014, 16:28
Yeni sezonun fikstürü.
http://www.tff.org/Resources/TFF/Auto/74654b7ae4f544c7b08e500a86d05738.pdf
ReaList
15.Temmuz.2014, 16:57
Trabzon maçının bizim için seyircisiz olması kötü oldu. Ne güzel gergin atmosferde oyuncular daha çok motive oluyor beleşten 3 puanı alıyorduk. Fenerbahçe için 9. Haftada topladığı puan ve konumu çok önemli olacak. Velev ki lider ve belli bir puan aralığında 9. Haftaya girerse bu defa Nisan sonunda değil Nisan başında şampiyonluk gelir.
eng1n
15.Temmuz.2014, 17:01
Trabzon maçında en büyük eksikliğimiz trabzon taraftarının olmaması olacak, umarım cezaları kalkar yoksa ben o maçtan puan kaybı bekliyorum.
uAburak89
15.Temmuz.2014, 17:11
Kimsenin cezası kalkmamalı, küfür edenin yanına kar kalmamalı. Yönetmeliği değiştireceklerse bundan sonra ceza alacaklar için yapmaları lazım, geriye dönük işlem yapmak maddi manevi ayrımcılık yapmak demek.
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2014, 17:55
Fenerbahce maclarimiz yillardir ya en sonda yada en basta oluyordu, bu sefer basta olmasi iyi oldu.
Cezamiz felan kalkmasin bir zahmet :)
uAburak89
15.Temmuz.2014, 19:09
Canları isteyince nasıl da revize ediliyor kurallar. :)
SPORX ÖZEL - Türkiye Futbol Federasyonu yabancı sınırlamasında bir yeni daha düzenleme yapıyor.
Sorunlu olan futbolcuların sayısının çok olmasından dolayı, kulüpleri sıkıntıda gören Federasyon sahadaki 8 yabancı bozulmamak kaydıyla kulüplere sadece bir seneliğine +1 yabancı kontenjanı daha verecek.
Bu durumda kulüpler sezona 9 yabancı futbolcu ile başlayabilecek ve 9 futbolcu tescil etme hakları olacak. Bu karar Federasyonu'nun kulüplere yeni sezon öncesi +1 jesti olarak yorumlandı.
Federasyon, bu yıl aldığı karara göre kulüpler 5+3 şeklinde yabancı sayısı ile maçlara başlayacak.
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2014, 19:12
Iyice sacmalamaya basladilar. Matematik sorusu gibi olacak yakinda.
himone
15.Temmuz.2014, 19:24
Bütün takımlarda(yanılmıyorsam Beşiktaş hariç). Çöp yabancı dolu olduğu için alınmış bir karar. Bunun bence en büyük sebebi de FB. GS'a da büyük faydası olur ama özellikle bizim göndermek istediğimiz adamların alıcısı olmayınca TFF yetişmiş :D. Ama bence hiçbir anlamı yok, kadronda düşünmediğin adamın sözleşmesini feshetsen ne olur kayıt ettirsen ne olur.
uAburak89
15.Temmuz.2014, 19:52
Gelecek sezon yabancı kuralı çok daha esnek olursa hiç şaşırmayacağım.
TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2014, 20:30
tabii ki, cunku fb avrupaya gidicek. muhalefet eden tek takim birden fikir degistirecek :n:
ReaList
15.Temmuz.2014, 20:30
En güzeli kaldıracaksın yabancı kuralını ve kurallı bir sınır koyacaksın.
Örneğin ;
-Uluslararası deneyimi olan yabancı oyuncular serbest (Milli takımlarda boy göstermiş A,23,21,20,19,18 vs)
-Uluslararası deneyimi olmayan yabancı oyuncu sayısı 3 vs gibi.
Hem gelen yabancının niteliği kaliteli olur hem de paralar adını sanını duymadığımız oyunculara daha doğrusu para avcısı menajerlere gitmez.
TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2014, 20:34
ingiltere degiliz ki biz, senin dedigin ucuk bir fikir ibrahim. avrupali olup da ligimizde hic siritmayacak ama milli takima hic adim atmamis bir suru oyuncu var. olmaz oyle bence.
alman sistemi en uygunu, zaten neticeler de ortada. yabanci siniri kalksin, alt yapi zorunlulugu getirilsin. genc futbolcularin onu acilsin.
ReaList
15.Temmuz.2014, 20:43
ingiltere degiliz ki biz, senin dedigin ucuk bir fikir ibrahim. avrupali olup da ligimizde hic siritmayacak ama milli takima hic adim atmamis bir suru oyuncu var. olmaz oyle bence.
alman sistemi en uygunu, zaten neticeler de ortada. yabanci siniri kalksin, alt yapi zorunlulugu getirilsin. genc futbolcularin onu acilsin.
Gidip İlla üst düzey ülkelerin oyuncularını almak şart değil ki alamıyoruz da gerçi (: Ancak istedikleri kadar alt yapı sınırlılığı getirilsin bizde yabancı hayranlığı var. O kuralı yerle bir ederler.
Geçen sene Buca'da; Bucanın en iyi oyuncusu olan, PTT Ligi gibi fiziksel açıdan zorlu şartların olduğu, saha şartlarının futbolu zorlaştırdığı bir ligde takımını sırtlayan ve ligin en kaliteli futbollarından birini oynayan Recep Niyaz Fenerbahçe kamp kadrosuna alınmadı. Alınan kimler? Holmen, Baroni vs.
Geçen Seneki Performansından bir kesit;
Recep Niyaz
Sen istediğin kadar kaliteli, yetenekli ve geleceği parlak ol. Ama Adın Receponi, Recepovic, Recepinho değilse nafile. Koydular işte 23 yaş kuralı, kaç tane kulüp uydu? Para cezasını ödeyip yine de uymadılar.
TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2014, 21:18
yaptirimlar daha sert olmali. lige almamak dahil cok daha sert onlemler olmali. ama biz istedigimiz kadar konusalim, futbol yerden yere vurdugumuz yoneticilerin elindeki oyuncak durumunda. bir adim dahi ileriye gidemeyiz biz maalesef.
SAİT71
15.Temmuz.2014, 21:19
Recep'i bırak Salih kalsaydı o da harcanacaktı, alt yapıya önem verilmedikçe ne Avrupa'da ne de uluslarararası alanda başarılı olunamaz. 2016-2018 falan millet umutla bekliyorda sen neyi kimden bekliyorsun eldeki hamur aynı bir başarı olmayacakki.
TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2014, 21:34
zaten hangi alanda cok iyiyiz ki futbolda basarili olalim. ilk yuz naklini yaptik diye ovunup durduk, adam 6 ay sonra vefat etti. bilimin yuvasi amerika bu ameliyati yapamicak, biz yapicaz. sacma sapan seyler oluyor bu ulkede, her alandaki pohpohlamada oldugu gibi futbolda da insaat yapip gelecek sampiyonalarda kalici olacaz, eski basarilarin ustune cikicaz denerek sisirilip millete umut vaad ediliyor. bos atip dolu tutmak pesindeyiz. mevcut siyasi yapinin bundaki etkisi tavan yapmis durumda.
GeNç KaRTaL
15.Temmuz.2014, 21:38
Bu durumdan ne zaman fırsat olursa bahsederim.Hasan Doğan'ın kaybı Türk futbolu için çok büyük bir kayıptır.Futbolun başındakiler günü kurtarma ve egolarını tatmin etme peşinde olduğu sürece biz daha çok tartışırız böyle.Şu yazıyı okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum.
Geçen yıl bundan 2 hafta kadar önceydi. Milli Takım, Çek Cumhuriyetini devirmişti. Cenevre’nin merkezinde bir otel odasında Hasan Doğan’la balkonda sigara içiyorduk. TRT’nin bir yayınına katılmış arada iki tiryaki hemen ellerimiz cebe gitmiş kendimiz dışarı atmıştık.
Başkanı çok tanımıyordum. Herkesin yüzü gülüyordu. Onunki o kadar değil. Ne diyorsunuz dedim.
-Bakın. dedi. “Burada kupayı alsak da geri döndüğümüzde büyük yapısal sorunlar orada duruyor olacak”.
Bu bizi Avrupa’nın en iyi ve büyük futbol ülkesi yapmayacak. En temelden en tepeye yapacak o kadar çok iş var ki!
Başkası olsa o zafer sarhoşluğu içinde dünyayı kurtaran adam sanırdı kendisini. Senelerce onlarla yaşamıştık zira.
Olmadı. Geri döndük ve Hasan Doğan’ı kaybettik.
http://spor.milliyet.com.tr/utanc-verici-seyahatler-/mehmet-demirkol/spor/sporyazardetay/07.07.2009/1114827/default.htm
SAİT71
15.Temmuz.2014, 21:48
Ülkemizde nasıl diyoruz Atatürk bir 20 sene daha yaşasaydı diye, futbolumuzda da Hasan Doğan keşke bir 20 sene daha yer alsaydı diyorum :) Neymar 22 yaşında bir ülkenin tüm sorumluluğunu alıyorken, bizim oyuncular o yaştayken hala pişsin diye kiraya gönderiliyor.
uAburak89
15.Temmuz.2014, 23:00
Bir takımın seyircisiz oynama cezası final maçına denk geliyorsa cezasını bir sonraki maçta çekecekmiş. Bu TFF gittiği gün kurban keseceğim, o noktaya geldim artık.
di canio
16.Temmuz.2014, 01:50
Aslolan sistem. Sistemi doğru kurmak önemli.
Benim takıldığım konu ise yöneticilerin nitelikleri. Şu an 18-20 yaşlarında bir delikanlı hakem olmak istese en dipten başlatıp, kurslarla seminerlerle ehliyetini verip, basamakları tek tek çıkmasına izin veriliyor. Doğrusu da bu bence. Antrenör olmak isterse de çeşitli önşartları yerine getirdikten sonra en dipten başlatıp, belirli görevleri tamamladıktan sonra bir sonraki aşamaya izin veriyorlar. Bilgisayar oyunu gibi :) Peki spor yöneticiliği? Herhangi birisi (çevresi olan birisi) yeterliliğine bakılmadan herhangi bir kulüpte, hatta federasyonlarda çok kolaylıkla yönetici olabiliyor. Ülke sporunu etkileyen en önemli ve en son kararı alan kişiler de onlar maalesef. Ne kadar kaliteli bir araban olursa olsun o kaliteden alacağın verim şoförünün kalitesi kadardır. Bizim şoförler de müteaahit, gaz milyoneri, enerji milyarderi falan. Sportif geçmişleri yok, spordan anladıkları senin benim kadar belki var, muhtemelen yok. Tek artıları malvarlıkları.
Hsyn53Yvz
16.Temmuz.2014, 11:42
Seyircisiz maçlara rakip taraftarların girebilmesi olayı nedir ya? Eğer düşündüğüm gibiyse futbol tarihin en büyük saçmalıklarından biri.
himone
16.Temmuz.2014, 19:45
Seyircisiz oynama cezasına sağlam ayar gelmiş. Öncelikle Kadın ve Çocukların alınmaması çok doğru olmuş, saçma sapan bir uygulamaydı. Tribün kapatma da bence çok mantıklı, Avrupa'da varken bizde de olması gerekli. İlk 3 küfür olayında para cezası sonra gerçekleşecek 5 ceza tribün kapatması, daha sonra saha kapatma olacak. 13. cezadan sonra saha kapatma 2 maça çıkacak. Özellikle bizim için iyi haber, geçen sene olduğu gibi GFB bu sene de takıma zarar vermek için elinden geleni yapacaktır.
Ayrıca eğer deplasmanda tribün kapatma cezası alınırsa infaz bir sonraki deplasmanda olacak ve iç saha maçını etkilemeyecek, burası biraz garip işte.
Hsyn53Yvz
16.Temmuz.2014, 23:03
Türkiye Kupası, 2014-2015 sezonunda tıpkı Şampiyonlar Ligi gibi 32 takımlı 8 grup halinde oynanacak.
uAburak89
16.Temmuz.2014, 23:56
Her sene daha kötü formatı buluyorlar, İngiltere'deki gibi tek maçlı eleme sistemi olsa Türkiye Kupası'nın bir heyecanı olur. Sırf büyük takımlar ilerlesin, yayıncı kuruluşlar para kazansın diye uğraşmak yerine keşke şu kupayı ilgi çekici hale getirmeye çalışsalar.
Bordo61Mavi
17.Temmuz.2014, 14:16
@sporx: Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Mustafa Kaplan: "Et varsa kebap, yoksa menemen yaparım..."
BaGa TaRKaN
17.Temmuz.2014, 15:23
@sporx: Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Mustafa Kaplan: "Et varsa kebap, yoksa menemen yaparım..."
Bizim Orta Anadolunun İnsanları da Hep Felsefe Yapmayı Seviyor :D
İnşallah Yeni Mesut Bakkal'ımız Olacak Kendisi.
SAİT71
17.Temmuz.2014, 17:48
Bari soğanlı yemek tarzında yapsa menemeni. Malum et yok kulüpte şuanda :n:
Leonadias
22.Temmuz.2014, 20:58
TFF Disiplin Talimatnamesi'yle saha kapatma cezaları, tribün kapatma cezalarına çevrilmişti. PFDK da bugün aldığı kararlarla önceden verilmiş cezaları kaldırdı.
PFDK'nın açıkladığı kararla birlikte geçen yıldan seyircisiz oynama cezası alan Bursaspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un cezaları tribün kapatma cezası olarak değiştirildi ve deplasmanda ceza alan takımların cezalarını deplasmanda çekmesi kararı alındı. Böylelikle Bursaspor'un ligin ilk haftasında Galatasaray'la oynayacağı maçta kapalı kale arkası ve maraton tribününe ve Fenerbahçe'nin ligin ilk haftasında Karabükspor'la yapacağı karşılaşmalarda Türk Telekom ve Migros tribünlerinde tribün kapatma cezası uygulanacak. Bunun yanında geçen seneki Fenerbahçe maçındaki tribün olayları nedeniyle aldığı 6 maçlık seyircisiz oynama cezası daha sonra 3 maça indirilen Trabzonspor geçen sene bu cezaları çekmişti. Bunun yanında Trabzonspor'un geçen seneki Eskişehir ve Sivasspor deplasmanlarında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle aldığı iki maçlık seyircisiz oynama cezası henüz uygulanmadı. Ancak yeni uygulamaya göre bordo-mavililer, bu cezaları ilk iki deplasmanı olan Erciyes ve Başakşehir maçlarında çekecek. Dolayısıyla kendi evinde oynayacağı Fenerbahçe maçında da taraftar statta yerini alacak.
Haberi görür görmez askere gitmeden Galatasaray maçını izlemek için " Passoligi " çıkardım hadi hayırlısı karşı olsamda son maçım olacak ne yapalım ^^
Leonadias
23.Temmuz.2014, 14:49
Kasımpaşa'da Derdiyok şoku!
http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/519/eren3_OMX17.jpg
Kasımpaşa'nın yeni transferi Eren Derdiyok'un antrenmanda ön çapraz bağları koptu.
MURAT DEVECİ - Sezon hazırlıklarını sürdüren Kasımpaşa'dan büyük bir sakatlık haberi geldi... Yeni transfer Eren Derdiyok'un ön çapraz bağı koptu.
Eren Derdiyok, Kasımpaşa'nın dün yaptığı antrenmanda sakatlandı. Çalışmayı yarıda bırakan golcü futbolcu, bu sabah MR çektirdi.
Kulüp doktorlarının incelediği rapor sonuçları Kasımpaşa için kötü çıktı.
Eren Derdiyok'un ön çapraz bağının koptuğu anlaşıldı. Lacivert-beyazlıların Hoffenheim'den transfer ettiği 26 yaşındaki oyuncunun, sezonun ilk yarısında forma giymesi zor görünüyor.
SAİT71
23.Temmuz.2014, 15:01
Kısacası Derdiyok patladı ellerinde...
davidvilla
23.Temmuz.2014, 16:11
Kim hakkini helal etmedi Kasımpaşa'ya ?
anil luque
23.Temmuz.2014, 16:16
Kim hakkini helal etmedi Kasımpaşa'ya ?
Abi sence ? :zuhaha
davidvilla
23.Temmuz.2014, 17:49
Abi sence ? :zuhaha
Iste bunlar hep gezi :)
davidvilla
27.Temmuz.2014, 00:09
Başakşehir fatih terim stadyumu aciliyor. En ufak bir hakkim varsa haram olsun.
GeNç KaRTaL
27.Temmuz.2014, 18:33
Adana'daki stadın ismini de Fatih Terim yapmışlardı.Hadi onu bir nebze anlarsın da Başakşehir'in stadının adı ne alaka?
SAİT71
27.Temmuz.2014, 18:55
Benim bildiğim stad açılışı o stadı kullanacak takımla başka bir takımın maç yapmasıyla olur. İşi siyasi şova dökerek değil. Hele hele CB pankartları açarak hiç değil. Neyse benimde en ufak hakkım varsa haram olsun hepsine.
Leonadias
30.Temmuz.2014, 16:32
Ilhan Cavcav, Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in Genclerbirligi'nde futbol oynamasi icin 10M€ verebilecegini acikladi.
Bu adam çok çakal abi :icon_cool:
SAİT71
30.Temmuz.2014, 17:40
Valla TAyyip o parayı duyduysa gidip oynar Gençlerbirliğinde, Cavcav kulübü ateşe atmış :n:
E.Cartman
30.Temmuz.2014, 18:48
O yaşta biri için 10 milyon aşırı fazla. 2-3 milyon eder ama Tayyip bey :zuhaha
Leonadias
01.Ağustos.2014, 20:38
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Tarık Çamdal ve Erkan Zengin ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Galatasaray'ın gündeminde bulunan Tarık Çamdal ve Erkan Zengin ile ilgili NTV Spor canlı yayınında konuşan Mesut Hoşcan, bu iki oyuncu için 7 milyon avro istediklerini belirtti.
Hoşcan ayrıca takas konusunda Galatasaray'dan Umut Gündoğan'ı,Trabzonspor'dan ise Emre Güral'ı talep ettiklerini söyledi. Eskişehirspor başkanı, teklifler için bir hafta süre verdiklerii ve ardından değerlendirme yapmayacaklarını da ifade etti.
Başkan Hoşcan, oyuncuların kafasının karışmasını istemediklerini de sözlerine ekledi.
Leonadias
02.Ağustos.2014, 17:11
Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Bülent Korkmaz, Belçikalı golcü Vleminckx'i kadro dışı bırakarak Avusturya kampı kadrosuna almadı.
Leonadias
06.Ağustos.2014, 18:49
Kulüpler Birliği başkanlığına Göksel Gümüşdağ seçildi.
Bordo61Mavi
06.Ağustos.2014, 19:16
Tff baskaninin Demiroren oldugu yerde kulupler birligi baskanliginada baska biri gelemezdi
Leonadias
06.Ağustos.2014, 19:19
Tff baskaninin Demiroren oldugu yerde kulupler birligi baskanliginada baska biri gelemezdi
Dimi dimi , ah ne kadar haklısın dostum bir bilsen ne olacak böyle bakalım
jevox06
06.Ağustos.2014, 20:13
Göksel Gümüşdağ. Tek kelimeyle rezalet. Türkiye'deki futbol iyice rezil duruma geldi.
uAburak89
07.Ağustos.2014, 00:22
Bir sonraki başkan Mecnun Otyakmaz olabilir.
Falcao9
07.Ağustos.2014, 00:30
https://twitter.com/gokhankocl/status/497117200839606272 ne kadar da güzel söylemiş.
attirson
08.Ağustos.2014, 12:07
Yahu Super Kupa maçına bilet alamadım delirmiş durumdayım resmen.Bu TFF'nin yaptıgı her iş mi yamuk olur , her alanda mı sacmalar.Super Kupa maçını Manisa'ya koyuyorsun -güvenlik koltuklarını filan cıkarınca- 15bin bilet demek bu.Üstüne bu biletlerin yarısını Manisa , Soma ve İzmir'de ki giselerden satıyorsun.Yani 7500 tane bileti internete koyuyorsun.Bölünce ikiye 3750 bilet düsüyor her iki tarafa.En az 50-60 bin talep var ve sen 3750 bilet koyuyorsun.Hakikaten alkıslamak lazım her alanda bu kadar sacmalamak kolay iş degil.İlla yardım maçı yapacaksan koy işte Olimpiyat stadına ordaki aileleri de uçakla bedavaya götür maça bu kadar zor mu ?
SAİT71
08.Ağustos.2014, 15:37
Maçın Manisa'da oynanması saçma, bari İzmir Atatürk'te olsa 50 bin kapasitesi var. Hem daha çok gelir elde ederdin hem herkes izlerdi. Manisa olayı bana göre tam bir işgüzarlık.
Leonadias
09.Ağustos.2014, 14:24
Sport Toto Süper Lig'de 1. haftanın programı açıklandı.
https://pbs.twimg.com/media/BuluS-KIMAAAxx0.png
5267
09.Ağustos.2014, 14:28
21:45 ne ya ŞL Maçı sanki :D
Leonadias
09.Ağustos.2014, 14:39
21:45 ne ya ŞL Maçı sanki :D
Bizim futbolda ne zaman mantıklı bir şey oldu ki :D 21.45 in ayrı havası var ama ligde o hava olmuyo :D Zaten Bursa maçı kuzenimin düğünü olduğu güne gelmiş delirmel uzereyim karşı olduğum passoligi 1 maç için çıkardım ona da gidemiyorum . Sezonu niye açmazsınız 15 inde 16 sında ah ula hep beni bulur :/
CocukMenajer
09.Ağustos.2014, 15:19
İlk haftalarda maçlar 21.00 21.45 gibi oynanıyor
Leonadias
09.Ağustos.2014, 15:35
Bak bu güzel haber ;
TFF, 1 Eylül'de ilk yarının tüm programını gün gün, saat saat açıklayacak.
1 Eylül'de hangi takımın gruplara kaldığı veya elendiği belli olacak, o yüzden 1 Eylül tarihi seçildi
footballer33
10.Ağustos.2014, 00:39
'İlk haftadan ağlıyorsunuz hemen' demeyin; ama 27'sinde Londra'da Arsenal maçına çıkacağız, 30'undaki maç 31'inde oynanamaz mıydı acaba?
SAİT71
10.Ağustos.2014, 02:18
İlk haftadan ağlıyorsunuz hemen :n: :n:
Corpus
10.Ağustos.2014, 02:53
Yahu Super Kupa maçına bilet alamadım delirmiş durumdayım resmen.Bu TFF'nin yaptıgı her iş mi yamuk olur , her alanda mı sacmalar.Super Kupa maçını Manisa'ya koyuyorsun -güvenlik koltuklarını filan cıkarınca- 15bin bilet demek bu.Üstüne bu biletlerin yarısını Manisa , Soma ve İzmir'de ki giselerden satıyorsun.Yani 7500 tane bileti internete koyuyorsun.Bölünce ikiye 3750 bilet düsüyor her iki tarafa.En az 50-60 bin talep var ve sen 3750 bilet koyuyorsun.Hakikaten alkıslamak lazım her alanda bu kadar sacmalamak kolay iş degil.İlla yardım maçı yapacaksan koy işte Olimpiyat stadına ordaki aileleri de uçakla bedavaya götür maça bu kadar zor mu ?
Göstermelik yardım bunlar. Yoksa yaparsın maçı en büyük statta. Geliri direk bağışlarsın olur biter. 15 bin yerine 50 binden gelen gelir daha makbule geçer
GeNç KaRTaL
10.Ağustos.2014, 03:38
'İlk haftadan ağlıyorsunuz hemen' demeyin; ama 27'sinde Londra'da Arsenal maçına çıkacağız, 30'undaki maç 31'inde oynanamaz mıydı acaba?
Pazartesi günü maç oynatmayı düşünmüyor TFF sanırım bu sezon.Bizi pazar günü,St.Etienne ile maçı olan Karabük'ü de pazartesi oynatabilirlerdi.Ya da hiç olmadı bizim maçı da pazar günü oynatabilirlerdi.YD'nin TFF'si işte,ne bekliyorsun.
Leonadias
11.Ağustos.2014, 13:40
TFF, Passolig'de 11 Ağustos 2014 itibarıyla kartlandırma sayısını 140.995 olarak açıkladı
Leonadias
12.Ağustos.2014, 16:26
STSL'de en çok Passolig'i 39 bin 348 ile Galatasaray taraftarı birinci, ikinci sırayı ise 38 bin 392 adetle Beşiktaş taraftarı aldı.
footballer33
12.Ağustos.2014, 21:51
Passolig'e ben de başvurmuştum; ancak Mersin maçındaki 100 tl.lik bilet fiyatlarını görünce şu an için o kartı almayı düşünmüyorum. 1 ay daha beklesin, acelesi yok.
Leonadias
13.Ağustos.2014, 16:29
STSL'de en çok Passolig'i 39 bin 348 ile Galatasaray taraftarı birinci, ikinci sırayı ise 38 bin 392 adetle Beşiktaş taraftarı aldı.
Bu kulüpleri 9 bin 456 Passolig kartı satan Torku Konyaspor ile 8 bin 244 adet satış yapan Balıkesirspor izledi.
Corpus
13.Ağustos.2014, 19:00
Balıkesirspor kombine fiyatlarını Galatasaray ayarında yapmasına rağmen passolig için 8 bin kişinin başvurmuş olması bir olaydır. Ancak şu fiyatları yarıya çekseler her maç minimum 16-17 bin kişiye oynar Balıkesirspor
Seçkinn
13.Ağustos.2014, 19:38
Köpük uygulamasıyla birlikte baraj ihlalinden bu sezon minimum 50 sarı kart çıkar.
Umuyorum geçen sezon 7 ve 11 metreye baraj kurduran hakemler mesafe ölçmeyi öğrenmiştir.
Leonadias
14.Ağustos.2014, 20:57
Konyaspor,17 Ağustos'da Başakşehirspor ile karşılaşacak.
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'da saat 19:30 ücretsiz izlenecek
Seçkinn
14.Ağustos.2014, 21:52
Ücretsiz olması harika. İstanbul'da olursam kaçırmam.
Pazartesi maçı saçmalığı bitsin artık. Avrupa Kupalarındaki takımların ihtiyacı varsa (Avrupa Ligi aslında) kabul edilebilir. Şampiyonlar Ligi için zaten anlamı yok. Tabi biz söylüyoruz ama Lig Tv ne diyecek önemli olan o.
CocukMenajer
14.Ağustos.2014, 21:56
Gördüğüm kadarıyla anadolu takımlarının hazırlık maçları genelde ücretsiz güzel bir uygulama :D
Leonadias
18.Ağustos.2014, 20:23
TFF Yönetim Kurulu, PTT 1. Lig ekiplerinden Ankaraspor'un, kulübün adının ''Osmanlıspor'' olması yönündeki talebini kabul etti.
BaGa TaRKaN
18.Ağustos.2014, 22:43
TFF Yönetim Kurulu, PTT 1. Lig ekiplerinden Ankaraspor'un, kulübün adının ''Osmanlıspor'' olması yönündeki talebini kabul etti.
PTT Ne Alaka Bu Konuda, Yanlış Yere Yazdın Leo :)
Leonadias
19.Ağustos.2014, 14:52
PTT Ne Alaka Bu Konuda, Yanlış Yere Yazdın Leo :)
Olsun BaGa bilgi bilgidir taşıya biliyorsan taşı :n:
PASSOLİG takım sıralamasında son durum: Beşiktaş 46,460 kartla lider; Galatasaray 46,376 kartla ikinci; Torku Konyaspor 13,624 kartla üçüncü
bilmania
20.Ağustos.2014, 15:46
Olsun BaGa bilgi bilgidir taşıya biliyorsan taşı :n:
PASSOLİG takım sıralamasında son durum: Beşiktaş 46,460 kartla lider; Galatasaray 46,376 kartla ikinci; Torku Konyaspor 13,624 kartla üçüncü
Fenerbahçe neden yok onu anlayamadım ben ?
europeanconquer
20.Ağustos.2014, 16:44
Çünkü Passolig sistemine geçmediler.
Leonadias
21.Ağustos.2014, 16:24
PFDK Kararları - 21.08.2014
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 21.08.2014 tarih ve 4 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.
1- DENİZLİ B.Ş. BLD.SPOR Kulübü sporcusu FAZLI AYAN'ın 05.08.2014 tarihinde oynanan DENİZLİ B.Ş. BLD.SPOR - MANAVGAT EVRENSEKİ SPOR özel müsabakasında rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 1.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
2- TORKU KONYASPOR Kulübü sporcusu ALİ DERE'nin 02.08.2014 tarihinde oynanan DR GRAAFSCHAP - TORKU KONYASPOR özel müsabakasında rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
3- KAYSERİ ERCİYESSPOR Kulübü antrenörü BÜLENT KORKMAZ'ın 05.08.2014 tarihinde oynanan FC ADMIRA WACKER MODLING - KAYSERİ ERCİYESSPOR özel müsabakasında ihraç öncesi ve sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 26.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, KAYSERİ ERCİYESSPOR Kulübü sporcusu NECATİ ATEŞ'in rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
4- İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. sporcusu GENÇER CANSEV'in 01.08.2014 tarihinde oynanan GO AHEAD EAGLES - İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. özel müsabakasında rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
5- KASIMPAŞA A.Ş. sporcusu RYAN HENK DONK'un 26.07.2014 tarihinde oynanan KASIMPAŞA A.Ş. - ŞANLIURFASPOR özel müsabakasında rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
6- KAYSERİ ŞEKERSPOR Kulübü idarecisi AHMET TAŞKIN MERT'in 26.07.2014 tarihinde oynanan KAYSERİSPOR - KAYSERİ ŞEKERSPOR özel müsabakasında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 3.500.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
7- TUTAP ŞEKERSPOR Kulübü antrenörü VEDAT TAŞDEMİR'in 17.08.2014 tarihinde oynanan TUTAP ŞEKERSPOR - ŞANLIURFASPOR özel müsabakasında müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 1.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Karar verilmiştir.
PFDK Başkanı
Halit Fahri GÜLTEKİN
Leonadias
27.Ağustos.2014, 17:50
İlk Haftanın hakemleri
https://pbs.twimg.com/media/BwC8Sd2IEAAwCNy.png
BaGa TaRKaN
27.Ağustos.2014, 20:18
4-5 Hakem Bu Sezon İlk Kez Süper Ligde Görev Alacak Bakalım Nasıl Başlayacaklar.
Leonadias
28.Ağustos.2014, 12:56
Bu sezon kullanılacak top :D
https://pbs.twimg.com/media/BwHQVyTCIAEQN3X.jpg
Leonadias
28.Ağustos.2014, 18:32
TFF Tahkim Kurulu, Bülent Korkmaz'a 2 ve Necati Ateş'e verdiği 3 maç men cezalarını kaldırdı.
himone
28.Ağustos.2014, 19:47
TFF Tahkim Kurulu, Bülent Korkmaz'a 2 ve Necati Ateş'e verdiği 3 maç men cezalarını kaldırdı.
Şaka gibi bu kaç oldu, verilen cezaları sürekli kaldırıyorlar ve bu adamlar da her fırsatta aynı şeyleri yapıyor. Bu kurumların tamamının kökten değişmesi gerekiyor.
Falcao9
28.Ağustos.2014, 20:24
Trabzonspor maçı var ya ondandır. Bazılarını şimdiden korku sarmış :)
footballer33
30.Ağustos.2014, 21:11
Bu sezona bir Beşiktaş şampiyonluğu yakışır.
https://pbs.twimg.com/media/BwRZxupIIAA53xg.jpg
Leonadias
01.Eylül.2014, 02:46
İlginçççç
Üç Büyüklerin üçü birden 14 yıl sonra ilk kez Süper Lig'in açılış haftasında galip geldi (Bir önceki 2000/2001 sezonunda).
europeanconquer
01.Eylül.2014, 10:18
Bu sezona Beşiktaş şampiyonluğu yakışır bence de ama Galatasaray'da kazansa olur yani :n:
Seçkinn
01.Eylül.2014, 10:49
İlginçççç
Üç Büyüklerin üçü birden 14 yıl sonra ilk kez Süper Lig'in açılış haftasında galip geldi (Bir önceki 2000/2001 sezonunda).
Haftaya hepsi mağlup olmasın şimdi :)
Zaten gördük ki dört takımda hazır filan değil. En iyisi Beşiktaş, oda şüpheli bana göre.
Leonadias
01.Eylül.2014, 21:13
TFF'DEN AÇIKLAMA
- Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 18 Ekim 2014'te saat 19:00'da oynanacak.
- Beşiktaş-Galatasaray derbisi 4 Ocak 2015'te saat 19:00'da oynanacak.
Walter Sakana
02.Eylül.2014, 00:07
Takımların çoğu çok iyi transferler yaptılar kendi çaplarında. Ne olur, güzel, izlenebilesi maçlarla dolu bir sezon olsun şu transferlere yakışan. Statlar da yavaş yavaş tamamlanır maçlar "insan gibi şartlarda" oynanabilirse neden olmasın?
SAİT71
02.Eylül.2014, 01:06
Stadlar tamamlanıyor tamamlanmasına ama şu zeminlere kim bakıyorsa o işi bir türlü beceremiyoruz. MİY, Manisa vs izlediğim bir çok maçta berbat zeminler vardı. Burada ağır sakatlıklar olur. Aslında TFF izin vermemesi lazım bu tür zeminlere.
Leonadias
02.Eylül.2014, 01:14
Lig'in 3. haftasında yapılacak Mersin İdmanyurdu-Rizespor maçının, Antalya'da oynanmasına karar verildi.
Seçkinn
02.Eylül.2014, 13:47
Stadlar tamamlanıyor tamamlanmasına ama şu zeminlere kim bakıyorsa o işi bir türlü beceremiyoruz. MİY, Manisa vs izlediğim bir çok maçta berbat zeminler vardı. Burada ağır sakatlıklar olur. Aslında TFF izin vermemesi lazım bu tür zeminlere.
Federasyonun parası çok aklı yok..
Leonadias
02.Eylül.2014, 18:32
Disiplin Sevkleri - 02.09.2014
Hukuk Müşavirliği'nin 02.09.2014 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.
http://www.tff.org/Images/TFF/NoImgThumbM.gif
1- GENÇLERBİRLİĞİ'nin 29.08.2014 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-GENÇLERBİRLİĞİ Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 40. maddesi gereği "6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
2- ESKİŞEHİRSPOR Kulübü'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR-TORKU KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
3- TORKU KONYASPOR Kulübü'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR-TORKU KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
4- GALATASARAY A.Ş'nin 30.08.2014 tarihinde oynanan BURSASPOR-GALATASARAY A.Ş Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 46. Maddesi ve Yayın Talimatının 12. maddesi gereği "kulüp TV'sinin izinsiz görüntü alması suretiyle talimatlara aykırı hareket" nedeniyle ve Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle" PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
5- BURSASPOR Kulübü'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan BURSASPOR-GALATASARAY A.Ş Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle, PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
6- İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. Kulübü oyuncusu RAJKO ROTMAN'ın 30.08.2014 tarihinde oynanan İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. -KASIMPAŞA A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 43. maddesi gereği "kural dışı hareket" nedeniyle 31.08.2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
7- FENERBAHÇE A.Ş.'nin 31.08.2014 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-KARDEMİR KARABÜKSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 49. maddesi gereği "stadyuma usulsüz seyirci alma" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
8- TRABZONSPOR A.Ş. ve Kulüp Başkanı Sayın İBRAHİM ETHEM HACIOSMANOĞLU'nun, 30.08.2014 tarihinde "Trabzonspor A.Ş. Kulübü resmi internet sitesinden yapılan sportmenliğe aykırı açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 38. maddesi gereği PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
9- GİRESUNSPOR'un 30.08.2014 tarihinde oynanan SAMSUNSPOR-GİRESUNSPOR PTT 1. LİG müsabakasında, Yayın Talimatı 19/1 maddesi, Futbol Disiplin talimatının 46. maddesi gereği "müsabakada medya sorumlusu görevlendirmemek suretiyle talimatlara aykırı hareket" nedeniyle, PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
10- ŞANLIURFA SPOR KULÜBÜ'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan ŞANLIURFA-ADANASPOR A.Ş. PTT 1. LİG müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle ve Stadyum ve Güvenlik Komitesi talimatı, Stadyum ve güvenlik sınıflandırma kriterleri 117. Maddesi, Futbol Disiplin talimatının 46. maddesi gereği "tribün koltuklarının bir kısmının numaralarının okunmayı güçleştirecek derecede silik olması, bir kısmının ise numaralandırılmaması suretiyle talimatlara aykırı hareket" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
11- KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ'nün 31.08.2014 tarihinde oynanan KARŞIYAKA-ANTALYASPOR A.Ş. PTT 1. LİG müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
12- ANTALYASPOR A.Ş. 'un 31.08.2014 tarihinde oynanan KARŞIYAKA-ANTALYASPOR A.Ş. PTT 1. LİG müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
13- KEÇİÖRENGÜCÜSPOR Kaleci Antrenörü ALPASLAN UYSAL'ın 31.08.2014 tarihinde oynanan HACETTEPESPOR-KEÇİÖRENGÜCÜSPOR müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 41. maddesi gereği "müsabaka hakemine yönelik hakareti" nedeniyle 01.09.2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
14- TURGUTLUSPOR'un 31.08.2014 tarihinde oynanan TURGUTLUSPOR-KARTALSPOR müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 40. maddesi gereği "5 futbolcusunun sarı kart 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir
15- AYDINSPOR 1923'ün 31.08.2014 tarihinde oynanan AYDINSPOR 1923-BAYRAMPAŞASPOR müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 52. maddesi gereği "taraftarlarının yanıcı ve patlayıcı madde kullanması, sahaya yabancı madde atması suretiyle saha olayları" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
16- FETHİYESPOR'un 31.08.2014 tarihinde oynanan FETHİYESPOR-MENEMEN BELEDİYE müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
17- YENİMALATYA SPOR'un 31.08.2014 tarihinde oynanan YENİMALATYA-OFSPOR A.Ş. müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 52. maddesi gereği "taraftarlarının yanıcı ve patlayıcı madde kullanması suretiyle saha olayları " nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
18- SARIYER SPOR KULÜBÜ'nün 31.08.2014 tarihinde oynanan SARIYER-BİRLİK NAKLİYAT DÜZYURTSPOR müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 52. maddesi gereği "taraftarlarının sahaya yabancı madde atması ve stadyum koltuklarının kırılması suretiyle saha olayları " nedeniyle ve Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
19- BİRLİK NAKLİYAT DÜZYURTSPOR'un 31.08.2014 tarihinde oynanan SARIYER-BİRLİK NAKLİYAT DÜZYURTSPOR müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 52. maddesi gereği "taraftarlarının yanıcı ve patlayıcı madde kullanması suretiyle saha olayları " nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
20- KAHRAMANMARAŞ A.Ş.'nin 31.08.2014 tarihinde oynanan KAHRAMANMARAŞ A.Ş. - MKE ANKARAGÜCÜ müsabakasında, Futbol Disiplin talimatının 46. maddesi gereği "müsabakada özel güvenlik görevlisi görevlendirilmemesi suretiyle talimatlara aykırı hareket" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
Seçkinn
02.Eylül.2014, 18:54
Heyt be. İşte budur. İlk haftadan böyle olmalı ki onuncu haftadan sonra coşulabilsin.
attirson
02.Eylül.2014, 19:17
Taraftarlar futbolu degil küfretmeyi özlemis. :D
DenizlispoR
02.Eylül.2014, 19:28
Taraftarlar futbolu degil küfretmeyi özlemis. :D
Sahada futbol görmeyince ne yapsınlar,kendilerini eğlendirmişler. :D
SAİT71
03.Eylül.2014, 11:13
Kayseri Erciyesspor'un ismi Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor olarak değişmiş :n:
Leonadias
03.Eylül.2014, 13:00
https://pbs.twimg.com/media/BwjArBEIAAAR-LU.png
Namzet
05.Eylül.2014, 18:19
Lig TV Akhisar'ın yeni transferi Saidi Ntibazonkiza'nın hikayesini anlatmış,izlemenizi tavsiye ederim..
http://www.ligtv.com.tr/haber/bu-hikaye-ilham-veriyor
byariff
09.Eylül.2014, 07:49
Süper Lig’in son 20 sezonunda en yüksek gol ortalamasına ulaşan oyuncular:
https://pbs.twimg.com/media/BxB3_1JCcAAUb6b.jpg
Cengo
13.Eylül.2014, 20:34
İlhan Cavcav: "Mustafa Kaplan'ı görevden aldım. Takımı haftaya ben çıkaracağım"
Hep bunlar Football Manager yüzünden.
William Rookwood
13.Eylül.2014, 20:37
Şaka mı yoksa gerçek mi? :icon_biggrin:
Cengo
13.Eylül.2014, 20:39
Keşke gerçek olmasa diyor insan.
William Rookwood
13.Eylül.2014, 20:43
Transfer döneminde Mehmet Özdilek ve ondan sonra takımıın başına gelen Kemal Özdeş ile (maça bile çıkmadı) yollar ayrılmıştı. Ligin ikinci haftasında da Mustafa Kaplan'ı gönderildi. Cidden yorumu okuduğum zaman acaba şaka mı diye tereddüt etmedim desem yalan olur. :D Şaka gibi doğrusu.
eng1n
13.Eylül.2014, 21:00
Hafta içi idmanlara da kendisi mi çıkacak ? Maçta yedek kulübesinde mi olacak ? :D Yoksa sadece kadro mu ayarlayacak ? eğer sadece kadro ayarlayacaksa zaten Türkiye'de uygulanan bir sistem yeni bir şey değil sadece aradan göstermelik teknik direktörü çekmiş.
SAİT71
13.Eylül.2014, 22:38
Şu ligden iyice tiksinmeye başladım yemin ediyorum hatta futboldan soğudum artık.
BaGa TaRKaN
14.Eylül.2014, 00:29
Aslında Fena Olmaz Cavcav'ı Oyuncu Bulmada Biliyorduk Bir de Bakalım Teknik Direktör Vaziyetlerini Görelim Başarılı Olursa Bence Devam Etsin :)
Seçkinn
14.Eylül.2014, 03:06
Yemin ediyorum tiksiniyorum artık ülkedeki futboldan. Devlet bir yandan, federasyon bir yandan, yönetimler bir yandan içine ettiler. Böyle rezillik olur mu? Maçın tamamını değil ama geniş özetini izledim. Bursa biraz daha şanslıymış bana kalırsa. Öyle rezil bir futbol filan yok ortada. Hoş olsa da daha kaçıncı maç oynanıyor sonuçta. Teknik adamların acilen sendikalaşması lazım. Herhalde bu tip durumları yaşamayan teknik adam sayısı bir elin parmağını geçmiyordur. Gerçi onlarda birbirinin kuyusunu kazıyor. Ne anlayacaklar sendika mendika.
Ankaralı olarak utanıyorum artık. Elde zaten bir takım kaldı, onuda iyi idare ediyor dediğimiz Cavcav yiyecek sonunda. Kusura bakmasın bunadı artık. Bir yandan da bu adam olmasa bu takım çoktan düşmüştü ligden onuda biliyoruz. İki ucu boklu değnek resmen. Kendi takımımın maçlarına gitmediğim kadar gençlerin maçlarına gitmeye çalışıyorum her sezon. Genelde üzülüyoruz tabii ama sonuçta şehrin biricik takımı. Sineye çekip çoğu zaman eve keyifsiz dönsek bile yinede gidiyoruz. Sanıyorum yakında başkentin bir takımı olmayacak ligde ve uzun bir zamanda böyle devam edecek.
Seçkinn
14.Eylül.2014, 03:17
Bu arada Prandelli'ye ilk ültimatomu vermiş GS yönetimi, hayırlı olsun. Yanlış görmediysem Tolunay Kafkas'da kendi taraftarıyla atıştı bugün, münferit olay gibi duruyor ama genelde bu olaylar istifaya sürükler. Bana kalırsa İsmail Kartal'ın da ömrü kısa olur. Bilic ve belki Halilhodzic dışında tüm teknik adamlar sezon sonunu göremezse hiç şaşırmam.
Bordo61Mavi
14.Eylül.2014, 05:57
Ozaman arastirmacilar ne yapacak yeni fm oyunu icin ?
Cavcav kendi kendini isten atmaz, istifada etmez. Genclerin basinda hep Cavcav'mi olacak :) baska baskan gelmedigi surece.
Tactical knowledge - 0
Judging player potential - 20
Kaka Leite
14.Eylül.2014, 09:56
Vay bu milletin haline rezilliğe kap arıyoruz resmen!
Fazla sevginin cıvkı çıkar diye bir laf var aynı o bu da. Bizim ülkemizde başkanlar kulüplere olan sevgilerini kontrol edemiyorlar olsa gerek ki bir süre sonra takıma büyük zararlar vermeye başlıyorlar.
Başkan mı yoksa teknik adam mı? bilemiyorum da bunun adı resmen rezillik!
attirson
15.Eylül.2014, 23:26
Ligde 2/2 yapan cıkmadı. :D Ve bu hafta 7 maç berabere bitti.
europeanconquer
15.Eylül.2014, 23:47
Lider Galatasaray !!!! :n:
O değilde ligin kalitesi git gide düşüyor :zuhaha 10 gol çıktı mı bu hafta ? :n:
Seçkinn
16.Eylül.2014, 17:18
Beşiktaş ve Trabzonspor kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edilmiş.
Bu haftanın süper lig PFDK sevk listesi şu şekilde;
1- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü'nün 14.09.2014 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
2- MERSİN İDMANYURDU SPOR Kulübü Kaleci Antrenörü MUSTAFA CENGİZ BİRGEN'in 14.09.2014 tarihinde oynanan KASIMPAŞA A.Ş.- MERSİN İDMANYURDUSPOR Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında Futbol Disiplin Talimatının 36. maddesi gereği "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 15.09.2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK' ya sevkine karar verilmiştir.
3- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 15.09.2014 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi gereği "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir
4- ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü'nün 15.09.2014 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında Futbol Disiplin Talimatının 40. maddesi gereği "6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle PFDK' ya sevkine karar verilmiştir
byariff
20.Eylül.2014, 19:49
Bugunde 2 gol atti , bence turkiyeye gelmis en iyi forvetlerden biri son 10 yilda
Teofanis Gekas Türkiye kariyerinde 53 maç oynadı. 37 gol atarken, 12 asist yaptı.
attirson
21.Eylül.2014, 20:36
Sezonun basında en hazır takım dedigimiz Karabükspor 3. haftayı son sırada tamamladı.
ReaList
21.Eylül.2014, 21:19
Bugunde 2 gol atti , bence turkiyeye gelmis en iyi forvetlerden biri son 10 yilda
Teofanis Gekas Türkiye kariyerinde 53 maç oynadı. 37 gol atarken, 12 asist yaptı.
Bu Gekas'ın kalitesi kadar Türk takımlarının savunmalarının ne kadar beceriksiz olduğunun göstergesi. Olimpiyat Stadında -hangi takımın formasını giyiyiordu tam hatırlamıyorum- dönemin İBB'sine bir golü var sadece Türkiye'de atılır. Santra'dan oyunu başlattı, gerideki adama bıraktı ve el hareketiyle ileriyi gösterip hızlı bir şekilde savunma arkasına koştu. Kendisine atılan topu kontrol etti ve golü attı. Adam 5 yaş genç olsa, bu ligi bu savunmalara duman ettirir.
byariff
21.Eylül.2014, 21:45
savunma oyuncularida etkili tabi ama , almanyadada bu adam cok iyiydi... keske 28-30"lu yaslarda gelseydi.
Konya 6 yabancıyla mı oynuyor şu anda?
di canio
24.Ekim.2014, 22:40
Fuchs'un Türk vatandaşlığı var.
Ha doğrudur. Twitter'da yazdı da bir iki kişi. Ben izlemiyorum zaten, ondan sordum.
Teşekkürler cevap için.
sarianet
27.Ekim.2014, 01:29
Torku Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Selçuk Aksoy, "Teknik direktör Aykut Kocaman ile prensipte anlaştık. Salı günü imza için Konya'ya gelecek" dedi.
balot50
28.Ekim.2014, 22:20
http://media04.ligtv.com.tr/img/gallery/20141028_super_ligde_haftann_11i/12.jpg
Süper Ligde Haftanın ilk on biri.
himone
28.Ekim.2014, 23:22
Yanlış anlaşılma olabilir ama 4 yemiş takımın kötü oynayan stoperi hangi mantıkla haftanın 11'ine girebiliyor.
Homer J.S
04.Kasım.2014, 19:07
Deniz Naki, Ankarada uğradığı faşist saldırılar yüzünden kulubüyle olan sözleşmesini feshetti ve ülkesine geri dönme kararı aldı.
attirson
04.Kasım.2014, 20:12
Gerekli gereksiz herşey hakkında açıklama yapan Cavcav'ın sesi bu konuda niye cıkmadı ?
Seçkinn
04.Kasım.2014, 20:25
Çıkar iki gün sonra bahane etti bunları filan der mutlaka. İşine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor hemen her mevkidaşı gibi.
footballer33
05.Kasım.2014, 02:51
Olay buymuş:
Deniz Naki, Kürt kimliği ile Facebook üzerinden IŞİD'i lanetledi.
Bunun üzerine küfürlü yorumlara maruz kalan ve saldırıya uğrayan Naki, "Ankara'da kendi başıma dışarıya çıkamıyorum. Takım arkadaşlarım için de endişeliyim. Onların da başına bir şey geleceğinden korkuyorum" dedi.
Homer J.S
05.Kasım.2014, 20:59
Deniz Naki'den açıklama:
http://birgun.net/news/view/dersimli-oldugu-icin-saldiriya-ugrayan-futbolcu-nakiden-zorunlu-bir-aciklama-/8284
Seçkinn
19.Kasım.2014, 18:33
Ligde 10. hafta maçlarında görev alacak hakemler şöyle:
22 Kasım Cumartesi:
13.30 Çaykur Rizespor-İstanbul Başakşehir: Deniz Çoban
16.00 Akhisar Belediyespor-Mersin İdmanyurdu: Mustafa Kamil Abitoğlu
19.00 Galatasaray-Trabzonspor: Mustafa İlker Coşkun
23 Kasım Pazar:
13.30 Torku Konyaspor-Gaziantepspor: Tolga Özkalfa
13.30 Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor: Cüneyt Çakır
16.00 Eskişehirspor-Kayseri Erciyesspor: Hüseyin Göçek
19.00 Beşiktaş-Kasımpaşa: Özgür Yankaya
24 Kasım Pazartesi:
19.00 Balıkesirspor-Sivasspor: Deniz Ateş Bitnel
20.00 Bursaspor-Fenerbahçe: Fırat Aydınus
SAİT71
19.Kasım.2014, 19:27
Fırat fifa kokartını kaptırmıştı bilmem ne testini geçemeyen adama niye maç veriliyor ?
Seçkinn
19.Kasım.2014, 19:30
Beşiktaş-Fenerbahçe maçı hakemi de kokartı kaptırdı diye biliyorum. Ama derbi verildi :)
O maçta hakem şenliği bekliyorum bu hafta. Aydınus'u ve özellikle yardımcılarını hiç beğenmiyorum.
Seçkinn
20.Kasım.2014, 19:59
Yeni verilen maçı tatil etme yetkisi hakemlerin elinde patlar. Çözülemeyen sıkıntıları komple hakemlerin eline bırakarak resmen mesleği öldürdüler. Futbol ancak bu kadar idare edilemeyebilir bir ülkede. Lig tv aboneliğini iptal etmeyi düşünüyorum. Daha da izlemem. Özetlere bakar geçerim bundan sonra.
Seçkinn
20.Kasım.2014, 22:18
Çoğunluk böyle olsun bizde huzurla keyifle maçımızı izleyelim :)
Şota esprileri patlattı (http://www.ntvspor.net/video-galeri/sota-esprileri-patlatti)
byariff
09.Aralık.2014, 19:59
Avrupa'da Türk takımları / Ülke puanına katkıları / Son 57 Yıl yani tüm zamanlar
https://pbs.twimg.com/media/B4bNxwqCYAEUt9d.jpg
Bulstrap87
27.Aralık.2014, 16:50
En sonunda Balıkesir en alttan kurtuldu.
bir balıkesirli olarak bazı duyumlar aldım ligin ikinci yarısında 4-5 kişi ile anlaşılmış durumda hepsi transfer sezonunda imzalayacaklarmıs ancak isimleri tam olarak bilmiyorum sadece 1 tanesi trabzondan ayrılan gustavo colman.
footballer33
03.Ocak.2015, 14:48
Maç konuları ne zaman açılacak acaba? Şu an devam eden maçlar var mesela; ama konuları henüz ortada yok.
Maç konuları ne zaman açılacak acaba? Şu an devam eden maçlar var mesela; ama konuları henüz ortada yok.
forum bu tema değişikliğinden sonra aktifliğini tamamen yitirdi ne kullanıcılar nede yöneticiler aktif olarak kullanmıyor forumu
footballer33
03.Ocak.2015, 17:04
forum bu tema değişikliğinden sonra aktifliğini tamamen yitirdi ne kullanıcılar nede yöneticiler aktif olarak kullanmıyor forumu
Bu kadarı biraz fazla ama. Derbi haftasındayız ve o kadar yöneticinin arasından biri gelip maç konularını açabilirdi. Hiç kimse uygun değil mi yani?
Final haftasından dolayı olabilir bazılarının yokluğu ama bu tarz durumlara önlem alınmalı tabii o ayrı mesele.
himone
03.Ocak.2015, 19:21
Bence de tema değişikliğinden sonra forumun aktivitesi ciddi şekilde azaldı. Bu sene FM oynamadığım için oyun kısmını pek bilmiyorum ama spor alanı çok zayıf. Galiba futbola ilgisini kaybeden taraftar foruma da ilgisini kaybetti.
Tema çok soluk duruyor. Çoğumuz konunun cevap sayısına bakıp çıkıyor ne yazıkki yönetime tavsiyem yalandan da olsa konu içeriklerine mesaj yazmaları.
footballer33
05.Ocak.2015, 20:39
Yabancı kararı açıklandı. Her bir kulüp, gelecek sezondan itibaren kendi bünyesinde 14 Türk, 14 yabancı futbolcu bulunduracak. 18 kişilik maç kadrosunda yabancı sınırı yok, yani ilk 11 full yabancı olabilir. Şöyle de bir şey var ki; 14 futbolcunun Türkiye'de yetişmiş olma şartı bulunuyor. Bu çok saçma değil mi ya? Veli Kavlak, Hamit Altıntop, G.Töre, Olcay, Sinan Bolat vs... gibi adamların durumu ne olacak şimdi? Bir dolu soru işareti var yani bu kararda.
sui generis
05.Ocak.2015, 20:46
Hayır yabancı milli takımda oynayan Türk uyruklu oyuncular yabancı sayılıyor. O saydıklarından sadece Veli yabancı oluyor.
footballer33
05.Ocak.2015, 20:49
Kararda Türkiye'de yetişmiş 14 futbolcu diyor. Saydığım isimler Türkiye'de mi yetişti?
Bu arada, Önder Özen Ntvspor'da efsane bir konuşma yaptı; ama TFF Başkanı sıfatına sahip bir zat yüzünden konuşmayı kestiler. Açıklama yapacaklar şimdi, bakalım ne saçmalayacaklar?
Yabancı kararı açıklandı. Her bir kulüp, gelecek sezondan itibaren kendi bünyesinde 14 Türk, 14 yabancı futbolcu bulunduracak. 18 kişilik maç kadrosunda yabancı sınırı yok, yani ilk 11 full yabancı olabilir. Şöyle de bir şey var ki; 14 futbolcunun Türkiye'de yetişmiş olma şartı bulunuyor. Bu çok saçma değil mi ya? Veli Kavlak, Hamit Altıntop, G.Töre, Olcay, Sinan Bolat vs... gibi adamların durumu ne olacak şimdi? Bir dolu soru işareti var yani bu kararda.
Yabancı Milli Takımlar'da oynayan Türk statüsündeki oyuncular yabancı sayılacak. Veli mesela.
SAİT71
05.Ocak.2015, 20:56
Şuanlık iyi gibi detayları bilmiyorum ama 14 yabancı iyidir... :)
footballer33
05.Ocak.2015, 20:56
Yabancı Milli Takımlar'da oynayan Türk statüsündeki oyuncular yabancı sayılacak. Veli mesela.
Onu anladım zaten. Kadrodaki yerli futbolcuların da 2'si altyapıdan en az 4'ü de Türkiye'den yetişme futbolcular olacakmış. TFF Başkanı'nın açıklamalarını dinlediğim kadarıyla bunları söyledi. Şimdi de NTVSpor'da teyit ediyorlar bu bilgileri.
EDİT: Veli Kavlak, yabancı sayılmıyor. Hukuken kazanılmış haklar geri alınamaz. Veli, yerli statüsünde oynayacak yani.
EDİT 2: Misalen, G.İnler Türkiye'ye transfer olursa yabancı statüsünde sayılacak. Veli Kavlak ve Erkan Zengin gibi şu an Türkiye'de oynayıp yabancı ülke milli takımlarının formasını giyen futbolcular ise yerli sayılacak.
Onu anladım zaten. Kadrodaki yerli futbolcuların da 2'si altyapıdan en az 4'ü de Türkiye'den yetişme futbolcular olacakmış. TFF Başkanı'nın açıklamalarını dinlediğim kadarıyla bunları söyledi. Şimdi de NTVSpor'da teyit ediyorlar bu bilgileri.
Ben sayfayı yenilemediğim için diğer arkadaşın cevabı görmemişim pardon :)
Evet 4 Türkiye'den yetişme futbolcu olayına girmiyor saydıkların. Değişik bir uygulama oldu, ayarımız yok millet olarak valla. Gerçi beğendim ben, artık sıradan Türk futbolcular milyon eurolar etmeyecek Anadolu kulüplerinden almaya çalışırken. Açıkçası çok merak ediyorum önümüzdeki yaz olacak transferler, kurulacak kadroları.
himone
05.Ocak.2015, 21:38
Kural bana çok garip geldi, ama kadroyu 28 ile sınırlandırmak iyi olmuş hatta 26-27 bile olabilirmiş. Erkan Zengin, Veli ( onlar hariç) statüsündeki oyuncular yabancı sayılacak. Hayırlısı olsun, bundan sonrasını Anadolu kulüpleri düşünsün bakalım Ozan'ı ne kadara satacaklar.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Kural bana çok garip geldi, ama kadroyu 28 ile sınırlandırmak iyi olmuş hatta 26-27 bile olabilirmiş. Erkan Zengin, Veli ( onlar hariç) statüsündeki oyuncular yabancı sayılacak. Hayırlısı olsun, bundan sonrasını Anadolu kulüpleri düşünsün bakalım Ozan'ı ne kadara satacaklar.
niye onlar hariç dedin anlamadım ?
SAİT71
05.Ocak.2015, 21:42
En azından kafasını kullanan kulupler mecburen kalas yerlilere muhtaç kalmayacak bunun yanında sınırın hepsini kullanmayada gerek yok atıyorum 14 değil 10-11 bile yeterli olur.
himone
05.Ocak.2015, 21:43
niye onlar hariç dedin anlamadım ?
Kazanılmış hak alınamıyormuş, önceki mesajlardan birinde yazıyordu.
Bence de sınır kalktı diye yabancı doldurmak saçmalık olur. Yeni kural öncelikle finansal rahatlama getirecek ve takımların artık hata yapma şansı olacak.
Önder HOCA
05.Ocak.2015, 21:45
Vur dedik öldürdüler, oldu olacak yerli sınırı getirselerdi
Şaka maka 11 de 20 yaş altı oyuncu oynama zorunluluğu gelseydi güzel olurdu
William Rookwood
05.Ocak.2015, 21:45
O zaman bu kural kapsamında gurbetçi oyuncu kavramı da yalan olmuş olacak. Artık gurbetçi oyuncu almak yerine direk yabancı oyuncu alacak takımlarımız. Bu da yurt dışında yetişipte milli takımda oynayabilme potansiyeli olan oyuncuları ortadan kaldırmış olacak. Bunu göremeyecek kadar yetersiz mi Türkiye Futbol Federasyonu?
Kazanılmış hak alınamıyormuş, önceki mesajlardan birinde yazıyordu.
Bence de sınır kalktı diye yabancı doldurmak saçmalık olur. Yeni kural öncelikle finansal rahatlama getirecek ve takımların artık hata yapma şansı olacak.
peki şimdi erkan başka takıma transfer olursa ne oluyor ? es es teyken doğru dediğiniz mantıklı geldi yani de başka takıma transfer olursa da devam edecek mi acaba
himone
05.Ocak.2015, 21:48
Tamamen tahmin ama bu takımla alakalı bir hak değil, sonuçta hakkı kazanan oyuncu ve takım değiştirse bile alınamaz.
mustangshelby
05.Ocak.2015, 22:16
Ben hala Beşiktaş'ın bir çalışanı olsam futbol federasyonuna dava açardım. Bunu UEFA'nın kurullarına kadar da götürürdüm. 110 yıllık Beşiktaş kulübü ve yöneticilerinden özür diliyorum. Onları bu kuralın değişmeyeceğine inandırdığım için. Bilic ve ekibinden özür diliyorum. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu düşündüğüm için. Tüm Beşiktaşlılar'dan özür dilerim. Tolga'ya verdiğimiz paranın 1.5, 2 milyon Euro üstünü verip Ospina'yı da alabilirdik ama kurallara göre hareket ettik. Ben farkında olmadan, kitaba bakarak, kurallara bakarak Beşiktaş'ı zarara uğrattım. Beşiktaş da bana dava açabilir, haklılar. "
ÖNDER ÖZEN
Flawless Victory
05.Ocak.2015, 22:18
Yerli oyuncularla ilgili hicbir endisem yok. Yetenekli oyuncularimiz var ama sureksiz performanslari var. Antrenman sevmiyorlar, geleneksel kurallarla gelisime acik degiller, futbol kulturu yok, parayi bulunca simariyorlar yani profesyonel degiller, cok duygusallar bu gelisimlerine direkt etki ediyor. Nadiren cikan iyi futbolculari da magazin basini mahvediyor. Kisacasi daha sayabilecegim bir cok sebep de dahil yerli oyunculardan hic umit yok. O yuzden onlari kamcilayacak yek sey rekabetti ve bence yabanci kuralinin kalkmasi cok anlamli. Bence yabanci kurali porto benzeri klupler gibi ucuz oyunculari transfer edip kadroya da alabilmeyi de saglayacak. Su an ki sistemde Anadolu takimlari da dahil tecrubesiz genc yabanci alma luksleri yok.
Bordo61Mavi
06.Ocak.2015, 04:42
Dun 7 milyon olan Ozan bugun oldu 1 milyon :)
byariff
08.Ocak.2015, 21:01
kosu mesafeleri ortalamasi
https://pbs.twimg.com/media/B62GvlqIAAEfPzd.jpg
aytekin79
08.Ocak.2015, 22:02
kosu mesafeleri ortalamasi
https://pbs.twimg.com/media/B62GvlqIAAEfPzd.jpg
Yürüyerek oynanan bir ligimiz olduğunun kanıtı heralde :)
Tapatalk'tan gönderilmiştir.
footballer33
12.Ocak.2015, 19:33
MHK'dan flaş hamle!
Merkez Hakem Kurulu 6. hakem uygulamasını kaldırmaya hazırlanıyor. Eski hakemler bu konuda ne düşünüyor. İşte görüşler...
Türkiye'de 2 yıldır uygulanan ilave yardımcı hakemliğin rafa kalkması gündemde.
Hakemi daha da tartışılır hale getiren bu uygulamadan rahatsız olan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, ilave yardımcılığı tartışmaya açacaklarını söyledi. 5-6.hakemlik uygulamasını 15-18 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapacakları seminerde geniş bir şekilde ele alacaklarını dile getiren Yusuf Namoğlu, "İlave yardımcı hakemler gol, penaltı vs gibi her türlü karara karışıyor. Halbuki maçı yöneten hakem her şeyden sorumludur. Biz bunu UEFA eğitimcimiz Jaap Uilenberg ile de oturup konuşacağız. Benim kişisel görüşüm yeterli sayıda donanımlı ve tecrübeli hakemin varsa bu uygulama devam etmeli" ifadelerini kullandı.
Avrupa'da niye yok?
5-6. hakemlikle ilgili Avrupa'dan örnekler veren Namoğlu, "Bakın, İtalyan Rosetti, Rusya'da hakem eğitimi veriyor. Bu uygulama Rusya'da yok. Sebebini sorduğumuzda ellerinde yetişmiş bu kadro için yeterli sayıda hakemin olmadığını söylüyorlar. Avrupa'nın önemli ülkeleri de ilave hakem uygulamasına geçmedi. İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerde uygulanmıyor. Sadece İtalya'da var. Biz bu uygulamaya hazır olmadan geçtik. Süper Lig, Türkiye Kupası ve PTT 1. Lig'in oynandığı haftalarda 80-90 hakeme ihtiyaç oluyor. Yeterli sayıda nitelikli hakem elimizde yok" değerlendirmesinde bulundu. Yusuf Namoğlu, "Yeni sezonda bu uygulama kalkar mı?" sorumuza, "Haziran ayında TFF Genel Kurulu var. Benim bu konuda bir fikir ileri sürmem doğru olmaz. Biz şu an için ne yapabiliriz. Onu düşünüyoruz. Ancak Antalya'daki seminerde 5-6. hakemlik yapan arkadaşlara çok sert ve net talimatlarımız olacak" diyerek ilk etapta ilave yardımcı hakemlerin yetkilerine neşter vuracaklarını açıkladı.
5-6. hakemlik için ne dediler?
UFUK ÖZERTEN: Bozuk saat misali
5-6. hakem olmasın diye çok direndim. 1 yıl da benim yüzümden gecikti. Haklı olduğum ortaya çıktı. Sapla sapanı birbirine karıştırdık. UEFA yapıyormuş. 54 ülkenin en iyilerinin toplandığı havuzdan aldığın hakemlerle tabii ki yaparsın. Hakemler yardım almaya alışkındır. Yardım almaya alışkın 5-6.hakemlerin yardım etmesi çok zordur. Eskiden hakemin sorumluluğu çok fazlaydı. Şimdi hakem artık bütün bunlardan sorumlu değil. Haa 1-2 defa iyi uygulaması oldu. O da bozuk saatin günde 2 defa doğru göstermesi gibi.
MUSTAFA ÇULCU: Kaldırılırsa üzülmem!
UEFA'da uygulamanın faydalı olduğu görüldü. Ama UEFA, bütün kadroyu son derece üst düzey hakemlerden kuruyor. Bizde kurtardıkları müsabaka sayısı bir elin parmakları kadar. Ama skandal hale getirdikleri maç sayısı olabildiğince fazla. Eğitimli ve tecrübeli hakemlerle bu uygulamaya devam edilebilir. Ancak 5-6.hakemin yetki alanında sorumlulukları vardır. Ama yetkileri yoktur. Bizde nerede ise hakem kadar yetkili bir görev anlayışına sahip oldular. Bu da kargaşaya sebep oluyor. Kaldırılırsa da üzülmem.
BÜNYAMİN GEZER: Bana kalsa kaldırırım
Bana kalsa bugün 5-6.hakemliği kaldırırım. Devam edecekse de şöyle devam etmeli derim. Maçın hakemi onlara birşey sormadıkça hiçbir şeye karışmasınlar. Hakemler orada ilave hakem yokmuş gibi maç yönetsin. Kabul etsinler ki, maç 4.hakemli. Top çizgiyi geçti geçmedi mi, burada yardımcı olsunlar. Çünkü bu konuda genelde başarılı oldular. İlave hakem 1 metreden veya 2-3 metre mesafeden pozisyonu göremiyor. Buviş hakemlerde biraz tembelliğe de yol açtı. Kale arkası için yeterli tecrübeye sahip hakemin de yok.
BÜLENT YAVUZ: Vur deyince öldürüyorlar
Ben Namoğlu'nun yerinde olsam 5-6. hakemlere şunu söylerdim, "Size pe-naltı vermeyi, faul vermeyi yasaklıyorum. Siz sadece kartal gözüsünüz. Tıpkı Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Hüseyin Göçek'in yaptığı yardımdan başka bir şey istemiyorum. Ancak hakem size fikrini sorduğu zaman çok net ve yüzde yüz eminseniz penaltıyı söyleyin. Elle gol atmayı söyleyin. Elle topu içerden çıkarmayı söyleyin." Çağdaş bir uygulama devam etmeli. Ancak sert tedbirler alınmalı. Bizim hakemlere vur deyince öldürüyorlar.
MUHİTTİN BOŞAT: İlave hakeme teslim olma
5-6. hakemlik bana göre iyi bir uygulama. Ama yetki paylaşımı açısından hakemleri sorumluluktan uzaklaştırıyor. Hakem, kale arkasında bir hakem var diye gördüğü pozisyonda dahi ilave hakeme teslim oluyor. Hakemde şu duygu gelişti. "Nasıl olsa benim notum kırılmayacak. Hata yapıldıysa, gözlemci 5-6 hakemin notunu kıracak." Halbuki gözlemci hakemin de notunu kırmalı. 5-6. hakemlik yapacak çocuklar çok titiz seçilmeli. Ben devam edilmesinden yanayım. Rehabilite edilirse, fayda sağlayacaktır.
AHMET ÇAKAR: 5-6. hakemlik devam etmeli
5-6.hakemlik konusunda sınırları çok kesin tayin etmek gerekir. Mesela top çizgiyi geçip geçmediği konusunda yetki tamamen ilave hakemin olmalıdır. Yardımcı hakem bile bu konuya asla karışamaz. Çizgiyi geçti ya geçmedi diyemez. "Kol vücuttan açık mı değil mi, penaltı mı değil mi" bu tip pozisyonlar için kararları ilave hakem karar veremez. Yetki ve sorumluluk tamamen hakemindir. Bu konularda sınırlar çok net ve tam belli olursa ben bu uygulamanın devamından yanayım.
Maliyeti 2 milyon TL
İlave yardımcı hakemlik, Futbol Federasyonu'na yılda 2 milyon TL'yi aşan bir ilave yük getirdi. Süper Lig'de 6 hakemle oynanan bir maçın TFF'ye hakem maliyeti 23 bin TL'yi buluyor. 4 hakemli maçın ise TFF'ye maliyeti 16 bin TL. Aradaki maç başına 7 bin TL'lik maliyet bir sezonda oynanan 306 lig maçında 2 milyon 142 bin TL'lik yük getiriyor. 6 hakem uygulaması kupada ve PTT 1.Lig'de uygulanmıyor.
footballer33
06.Nisan.2015, 17:06
Ligler 1 hafta ertelendi. Sormadan söyleyim, bugünkü Beşiktaş-Başakşehir maçı oynanacak. 27. hafta maçları ve Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçları için geçerli bu erteleme.
europeanconquer
09.Mayıs.2015, 18:35
Maç konuları açılsa mı diyorum ? Gerçi sanırım 5-6 maç oynandı,yine de oynanmayan maçlar var.
himone
09.Mayıs.2015, 20:57
Bittikten sonra açılır aceleniz ne? Zar Zor kazandık, Volkan Demirel de hayatının performansını gösteriyor, formunun zirvesinde.
Bordo61Mavi
25.Haziran.2015, 07:25
Tff secimleri yapilacak. Yine herkes Demiroren diyor.
butun taraftarin karsi olmasina ragmen bu bastakiler nasil bir daha bu adami
secebiliyorlar
Barak
25.Haziran.2015, 10:04
Demirören bence gayet olumlu gerek hakemliği profesyonel standartlara taşıması gerek yabancı serbestliği ben memnunum tekrar seçilir umarım.
diktac
25.Haziran.2015, 12:46
Demirören yeniden seçilir umarım
Bordo61Mavi
25.Haziran.2015, 13:28
Zaten tek aday olmus. Hayirli ugurlu olsun
europeanconquer
25.Haziran.2015, 14:01
Rant.
Seçimin kazananı budur.
Barak
25.Haziran.2015, 15:34
Trabzon'da Sahte Kabadayının son günleri sanırım :) 5 yönetici istifa etmiş 2 kiş daha ederse Genel Kurul, istifa edenleri tebrik ediyorum. Dik durdular...
Sahte Kabadayılık yapıp sonra el öpmediler :n: