Printable View
İlginç bir maç olucak.Porto'nun önemli eksikleri var.Fenerbahçe'de ise Lugano yok.Porto bu durumu iyi değerlendirirse goller bulabilir.Fenerbahçe bakalım tek forvet mi oynayacak.Çift forvet ve arkası Alex olursa bu maç çok zor geçer Fenerbahçe için.Defansta eksik olunca Porto'ya gün doğar.
Fenerbahçe avantajını kaybetmek istemeyecektir ve bana göre portoyu mağlup edecektir..Tek korkum Portonun çok şanslı bir takım olması..
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 5. hafta maçında, yarın Portekiz'in Porto takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
Grupta 4 maç sonunda 2 beraberlik ve 2 puanla son sırada yer alan sarı-lacivertliler, ilk maçta deplasmanda 3-1 yenildiği Porto'yu, seyircisi önünde yenmeyi hedefliyor.
İstanbul'da oynadığı maçlarda Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalan ve Arsenal'e 5-2 yenilen Fenerbahçe, sahasındaki son grup maçında Portekiz ekibini mağlup ederek, gruptaki ilk galibiyetini almak istiyor. Sarı-lacivertliler, grup maçlarını 10 Aralık Çarşamba günü Ukrayna'da yapacağı Dinamo Kiev maçıyla tamamlayacak.
-LUGANO VE SELÇUK CEZALI-
Fenerbahçe'de cezalı olan Lugano ve Selçuk, yarınki maçta forma giyemeyecek.
Lugano ve Selçuk, sarı-lacivertlilerin grupta yaptığı son maçta, deplasmanda Arsenal karşısında sarı kart görerek, 3'er sarı karta ulaşıp cezalı duruma düşmüştü.
-ROBERTO CARLOS VE SEMİH SAKATLIĞI BULUNUYOR-
Sarı-lacivertlilerde Semih ve Roberto Carlos'un sakatlıkları bulunurken, Brezilyalı futbolcunun yarınki maçta oynaması bekleniyor.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in, savunmada Lugano'nun yerine Yasin ve Önder'den birini tercih edeceği öğrenildi.
Fenerbahçe'nin Porto maçı muhtemel 11'i şöyle:
Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Yasin (Önder), Roberto Carlos, Deivid, Josico, Emre, Uğur, Alex, Guiza
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Alberto Undiano Mallenco yönetecek.
-PUAN DURUMU-
Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda 5. hafta maçları öncesi puan durumu şöyle:
Takımlar O G B M P
----------------------------------
1.Arsenal 4 2 2 - 8
2.Porto 4 2 - 2 6
3.Dinamo Kiev 4 1 2 1 5
4.Fenerbahçe 4 - 2 2 2
AA
_______
Bol gollü bir maç bekliyorum. Ankaragücü'nden alınan 1 puanı başarı olarak kabul eden bir teknik adam Şampiyonlar Ligi'nden alınmış olan 2 puanı yeterli olarak görebilir. Büyük dezavantaj. Birisi çıkıp futbolculara giydikleri formanın anlamını, önemini anlatırsa maçı alırız.
Olmak ya da olmamak macı.Kazanmaktan baska bi çaremiz yok.Saldıran,gol arayan bi Fenerbahce bekliyorum yarın...
Fenerbahçe'nin mutlak kazanması gereken bir maç,ne sakatımız ne kart cezalı oyuncumuz var demesinler,Fenerbahçe'nin gözü kesinlikle galibiyette olmalı.Arkadaşımızın dediği gibi olmak yada olmamak maçı..
İpler Fenerbahçe'nin eline geçti Arsenal deplasmanından 1 puan çıkardıktan sonra. Bu avantajını 6 puana çevirebilirse şampiyonlar liginde devam eder.4 puan Uefa'da devam ettirir.3 puan ise belki.
Nasıl oynarsak oynayalım, ne yaparsak yapalım ama; şu maçı kazanalım. Umarım rakip büyük takım diye iyi oyun oynarlar gösterirler güçlerini. Tek kötü yanı Maldonado büyük ihtimalle oynayacak.
Bu maçta Can arat nasıl forma giymez hayret ediyorum :D şaka bi yana;
Fenerbahçe seyircisi önünde eksikleri olan portoyu yenip şansını sürdürecektir
Porto'da eksikler olduğu gibi Fenerbahçe'de de var. Ayrıca Porto bu haftayı dinlenerek geçirdi maç yapmadılar.
Porto´da Luco büyük eksiklik.Takimin beyni,ilk macta ne kadar etkili oldugu da ortada.
Fenerbahce de ise Lugano eksikligi var.Önder onun yerini doldurabilir bu macta.Selcuk bence eksiklik degil,Fenerbahce kalitesinde bir kisi olduguna inanmiyorum zaten.Josico-Emre ikilisi göbekte oynarlar,daha iyi olur.
Fenerbahce istikrarsiz bir performans ciziyor,yarin ne yapacagini kestirmek zor.Ama macin berabere bitecegini düsünüyorum.
Çok önemli bir maç FB maçta varını yoğunu ortaya koyarsa kzanacaktır
Açık yorum , tebrik etmek istiyorum.
Lucho onlar için çok büyük eksiklik , fakat bizde selçuk-josico-maldonado hatta deniz kim oynarsa oynasın ayrıntılar dışında çok fark ettirmiyor.
Fakat istikrarsız olduğumuzu düşünmüyorum.Bu sene hiç bir zaman ardarda bir iyi bir kötü oynamadık.Fenerbahçe hep belli bir çizgide kaldı (iyi yada kötü) bana göre yetersiz.Sadece biraz koştuklarında ortaya çıkan goller var!
Yarın Lugano'nun olmaması uyum açısından kötü ancak kişisel anlamda Önder'e güveniyorum.Alex mutlaka bu maça 11'de başlamalıdır.Carlos'un durumu bence çok önemli çünkü Vederson hiç formda değil.
Umarım kazanırız.
Bol gollü bir karşılaşma bekliyorum. oyuncularımızın taraftarla bütünleşmesi halinde bu maçtan istedeğimizi alabiliriz. bir tek üzüldüğüm nokta lugano'nun olmayışı ama lugano'nun yerine de kesinlikle yasinle başlanmamalı yoksa direk intihar etmiş oluruz çünkü yasin hem ağır hemde müdahelelri iyi değil onun yerine az da olsa tecrübesi olan Önder ile başlanmalı. Güiza CL de iyi performans sergiliyor bu akşam ona çok iş düşüyor eğer saçma saçma goller kaçırmazsa fark bile olabilir.
Emre savunma anlamında sıkıntılar yaşatabilir. Selçuğun olmaması eğer yerine deniz de yoksa büyük sorun yaratacaktır.
Selçuk ve deniz tamam ofasnta etkili değil ama. Çok güçlüler çok koşuyorlar. Ortasahada çok top kazanıyor. Bir emre x oyuncuyla omuz omuza dişe diş mücadeleye girdiğinde birşey olmuyor. Ama selçuk ve deniz girdiğinde ya rakibi bozuyor ya topu çalıyor.
Fenerbahçenin rakibi bozacak uzun güçlü bir önlilberosu olmayacak bu maçta
Nitekim bunun eksikliğini de yaşayacktır. Ha emre selçuk ve deniz den yetenekli mi? Evet gayet yetenekli. Ama bu maçta kime ihtiyaç var? Selçuk veya Deniz'e. İşte bunu kavramak gerek...
Kesinlikle Selçuk yerine Emre oynamalı onlar hazır Lucho yokken topa biz sahip olmalıyız ve iyi pas kullanan oyunculara ihtiyacımız var.Yasin'in oynama ihtimali varmış Önder'den ziyade
Ben Selçuk da cezalı diye biliyorumdum ama yanılmışım sanırım..
Fenerbahçe'nin rakibine göre daha üstün oynayacağını düşünüyorum. Eğer forvet mevkii becerikli oynarsa bu maçı 2-1 ya da 3-1 alırız diye düşünüyorum..
Yok Selcuk cezali,onun yoklugunda Emre oynamali diyoruz.(=
Maldonado cok vasat bir oyuncu,yani ofansi sifir,defansif yönü de yok.Tek yaptigi is yanindakine pas vermek.Birisi ona pres yapinca ayaklari tutusuyor,topu kaptiriyor veya sacmasapan bir yere yolluyor.Devre arasinda zaten büyük ihtimal gönderilir.Deniz desen yok CL kadrosunda.Baska adam da kalmadi yani.(=
benimde içimden gollü beraberlik geçiyor bakalım nolacak
Yok yok. Maldonado pas alıp vermek konusunda yetenekli. Tamam hiç ofansa katkısı yok o doğru ama ben selçuk deniz gibi de hiç top kaptırdığını görmedim.
Fm deki yaratıcılık ve pas ve composure özellikleri fazlasıyla var kendisinde. Aslında savunma yönü çok iyi olan çok sert bir yapıısı olsa. Çalışkan bir orta saha oyuncusu olsa... Bu mental ve teknik öözellikleri ona yeter de artar bile.
Ancak savunmayıda iyi yapamadığı için haliyle çok sırıtıyor. Hepsinden daha önemlisi. Avrupada sürekli press yediğiniz bölge olan ortasahadır. Güney amerikada ise futbol santranç gibi oynanır. Hamle, hamle gidilir. Bu yüzden maldonado çok yetersiz kalıyor. Ama belli meziyetlerini de kötü şeyler miş gibi anlatmaya gerek yok.
Şimdi diyorsun ki yanında kine pas atıyor. Ee Selçukla deniz yanında kine de atamıyor :)
Abi ona bakasam halamin biyigi olsa amcam olurdu.(=
Maldonado´nun nasil bir futbolcu oldugu ortada,Gs macinda biz 1-0 öndeyken ilk yarinin son dakikalarinda top kendisine geldiginde topu kaptirmayayim diye geriye oynayan bir kisi.Oynadigi her macta bunu yapiyor.Maldonado cok agir bir futbolcu.Yanindakine pas atiyor diye iyi futbolcu mu oldu adam,bu bir meziyet mi ? Anadolu kulüplerinde bile böyle bir futbolcu oynatmazlar.
Selcuk Deniz konusuna hic girmeyelim,Maldonado´nun onlardan asagi kalir yani yok.Sonucta 3ü de Fenerbahce yönetiminin transfer konusundaki hatalarini göz önüne seriyor.
Maldonado konusunda başarısız oldukları kesin ama bence Selçuk ve Deniz için başarısız diyemeyiz sonuçta onlar Türk oyuncular ve zamanında milli takımda da oynadılar onlara şans vermek kadroda tutmak bence hata değil.
Ama Maldonado zaten başlı başına bir rezalet alınmasıda kalmasıda kovulmamasıda bir rezalet
maç için söylenecek pek birşey bulamıyorum.Çıkıp savaşıp kazanmalıyız.Denecek tek şey bu.Kadro olarak ise;
--------------Volkan---------------
Gökhan---Edu---Önder-----Carlos(Vederson)
------------Josico-------------------
------------------------Emre--------
Deivid-----------------------------Uğur
---------------Alex---------------
-------------Güiza(Semih)-------
en ideal kadro bu.Semih için engel teşkil eden bir durum varmı bu arada?
Top kaptırdığı mı? Son oynadığı bir kaç maçta oyuna girdikten sonra yaptığı hatalar yüzünden rakipler çok önemli pozisyonlara girdi ve gol attı. Top kaptırdığı gibi çok yavaş oynaması bire birde rakiplere büyük avantaj yakalıyor. Özellikle Porto gibi kontra-atak'a iyi çıkan takım önünde oynatmak büyük bir dezavantaj. Yerine kim oynarsa oynasın ama Maldonado oynamasın.
Ben nedense bu savaşıp kazanmalıyız kelimesine sinir oluyorum. Milli dava falan değil canım futbol bu... Mücadele etmeliyiz desek tamam ama Savaşmak deyince. Hemen kendimizi belli ediyoruz. Açıkçası ben sadece zevk almak istiyorum çünkü bu Futbol bu Spor bu Oyun.
Demem şu ki. Maldonado'nun basit oynaması... Sizin deyiminizle yanındakine pas atması. Kötü bişey değildir. Yada yapmaması gereken bişey değildir.
Bu stile sahip olduğu için Maldonado kötü futbolcu değildir. Aksine bu stili olmasa. 2liglerden öteye gidemez.
Maldonadonun en önemli özelliği. Tekniğinin orta düzeyden iyi olması. Oyunun geniş alanını görebilmesi ve pas atma kabiliyetinin yüksek olmasıdır.
Lakin hem güçsüz hem dengesi iyi olmayan hem hızlı olmayan hem hızlanamayan hem çevik olamayan hep top kapması iyi olmayan bir önlibero olduğu için. Maldonado birde extra işlere girse iyice batırır olayı. Mesela Selçuk onun kadar basit oynamayı bilse. Selçuk çok daha üst düzey bir futbolcu olurdu. Bilmem anlatabildim mi?
Galiba bu mesajı benim mesajı okuyunca yazdın.Eğer öyleyse ben cevabımı vereyim:p
Aslında bende bu tarz kelimeri sevmem olaya böyle bakmam ama takım sene başından beri mücadele etmediğinden dolayı eğer maça bu bakış açısıyla bakarsa başarılı olabilir diye düşünüyorum:)