Türkiye Liglerindeki oyuncular nasıl oluşturuluyor?
Herşeyden önce bu konuya hiçbir yerde rastlamadım ondan burada açmak istiyorum.
1-) Benim ilksorum şu ki 2001/2002 yılından beri FM oynuyorum ama hep Türk oyuncular ve takımları diğer liglerin oyuncularına ve takımlarına göre daha düşük yetenekte ve uluslararası arenalarda daha başarısızı gösteriliyor bunun nedeni bizim Türk araştırmacılarının kendi futbolcularımızın ve takımlarımızın özelliklerini düşük göstermesi mi? Yoksa Sports Interactive 'in Türkiye' yi ülke olarak pek tınlamaması mı?
2-) sorum ise İzmir deki takımların araştırmasını ya da Karşıyaka Spor Klübü' nün araştırmasını kim yapıyor? Bu arkadaş son sürüm olan FM 2009 da yaptığı bariz hatalar var daha önceki oyunlarda da vardı ama bu sene baya , artmış altyapıdaki oyuncuların mevkiileri yanlış KSK nin tek yab. futbolcusu olan Seni Camara' nın pozisyonu hatalı, futbolculara 1-20 arası verilen puanlarla gerçek hayatta alaksı yok öyle ki 2009 -2010 yılında ilk yarıda ligi 3. sıra da bitirmiş olan KSK nedense her oyun açılışında küme düşmekte hatta 30 puan civarında (şimdi ki puanı zaten 42) mesela Cihan Yılmaz diye bir futbolcu var KSK penaltıcısı ama oyunda penlatı atışı 3 olarak gözüküyo ve bu sene 4 penaltı atışını da gole çevirdi. En önemlisi klüp ile ilgili bazı bilgiler gerçekten uzaktan yakından alakası yok (reputation ve bilet fiyatları maça gelen taraftar saıyıları başta olmak üzere) eğer bu arkadaş KSK ile ilgili pek bi bilgisi yoksa ben yardımcı olabilirim ya da Karşıyaka' nın İzmir de oynadığı her maçına giderim ve senede en az 3 deplasmanına giderim Karşıyaka Spor klübü için FM nin araştırma grubunda yer alabilirim ya da talibim.
3-) Ayrıca pek takip etmesemde Bucaspor içinde yanlış bazı bilgiler var mesela Buca' nın antreman sahası Türkiyenin en iyi antreman sahalarından biri altyapı tesisleri ondand da iyi ayrıca Futbolcu akademsine sahipler ama oyunda
tüm değerler minmal olarak gözüküyor. Keza Bursaspor ve Sakaryaspor' un alt yapıları çok sağlam olmasına rağmen oyunda ya normal ya da kötü olarak gösterilmiş.
Bunları yazarken bilginiz olsun oynadığım oyun orjinaldir... İnşallah 9.3.0 yaması çıkarsa bu söylediklerim dikkate alınır.