Öncelikle bana zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yazdıklarımı ve yazdıklarınızı bir daha okuduğumda eleştiri konusunda biraz insafsızca davrandığımı ya da en azından bazı noktaları abartığımı farkettim kırıcı olduğumu sanmıyorum ama yazdıklarım öyle gözüküyorsa özür dilerim.

Fakat özellikle Omana adlı yönetici arkadaşının bazı düşüncelerine katılmakla beraber bir çok kısmına ve suçlamalrına kesinlikle katılmıyorum mesela puanlama sistemini çok iyi bilmesemde Beşiktaş ve Fenerbahçe' den sonra Türkiye' de en fazla spor branşı olan SPOR KLÜBÜ seviyesinde olan (Dikkat edin GS' den bile fazla branşı var tam 13 tane) 1912 yılında cumhuriyettten önce kurulmuş Karşıyaka SPOR Klubü' nün reputaion' ı 4500 olmamalı diye düşünüyorum Ayrıca bilet fiyatları ortalaması da 4ytl olmadı hiçbir zaman KSK de. Değişkenlik gösterse de kapalı 15 - 20 tl açık ise 5 tl min. hesapla 15+5= 20 / 2 =10 TL olmalıydı. Bir de ek olarak KSK birçok maçını da İzmir Atatürk stadında oynamaktadır. 4 büyüklerle oynana maçlarda bile Alsancak Stadı gözüküyor (neyse bunları gerektiği gibi bana linkte gönderilen yere yazacağım)

Herşeyden önce yanılmıyorsam bu oyun 2002 veya 2003 yılında dünyanın en gerçekçi oyunu seçildi diye biliyorum bu yüzden bu oyunuda gerçek hayattaymış gerçek bir Teknik Direktörmüş gibi oynamak bana anlatılmaz bir haz veriyor. Sanırım oynayan birçok oyuncu da böyle düşünüyor. Oyun çok iyi buna lafım yok bilgisayar oyunları hastasıyım elime bir çok oyun geçiyor ama zamanımın çoğunu bu oyuna harcıyorum pişman da değilim açıkçası ve oyunu hazırlayanların emeği geçenlerin eline sağlık ve fiyatlar biraz pahalı da olsa "hakediyorlar kardeşim" diyerek oyunları orjinal almaya dikkat ettim. Ama bazı hataları da görmezlikten gelmem artık mümkün değil ve bu hatalar da 7 yıldır varsa artık belirtmek istediğimden bu konuyu açtım. Bu eleştirim ise bazı Türk takımları ve futbolcuları gerçek hayattakinden daha düşük gösterilmesidir. Lig konusuna katılıyorum o kadar da başarılı değil ligimiz ve 3 büyüklerin hegomanyası sürdüğü sürece de ilerlemek yerine gerilemeye devam edecektir ligimiz. Ama Türkiye Ulusal Takımı ve Türk futbolcuları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Bana gelen cevaplara dönecek olursam Sakaryaspor' u şu anda başarısız diye kötüleyin demiyorum ama Sakaryaspor Türkiye liglerinin belki de GS' den sonra en iyi alt yapısına sahip olmasına rağmen bu oyuna pek yansımıyor. (avarage düzeyinde) Benim en büyük hatam ise Bucaspor da olmuş tesis ve alt yapı özellikleri minimal gözüküyo demişim ama gerçekte ve hakedildiği gibi "good" seviyesindeymiş ve futbol akademisi de eklenmiş.

Türk liglerini araştıran arkadaşlara kendilerine saygı duymamla beraber diyeceğim şu ki herşeyi 20 yapın demiyorum bu çok sıkıcı ve saçma olur ama bazı Türk futbolcuları ve takımları da gerektiğinden düşük gösterilmesi gerekmiyordu. (Örnek isterseniz ayrıca verebilirim) Ya en azından FM 2008 de KSK ile Şampiyonlar ligi yarı finali oynuyorum (kupayı da penaltılarla kaldırmıştım 2016 yılında editöre dokunmadım herşey normal) ve maça 26000 biletli geliyor bu nedir? allah aşkına biri bana bunu açıklasın lütfen bırakın KSK' yi 500 tane bile taraftarı olmayan İzmirspor bile Şampiyonlar ligi yarı finali oynayacak olsa o maçta o tribünler dolar en az 5000 kişi de dışarıda kalır bırakın KSK' liyi, Altaylıyı , Göztepelisini futbolu seven herkes gider o maça geçin İzmir' i, Ege yi Türkiye kitlenir o maça. Benim anltamak istediğim de budur gerçek hayatta olanlar. Ama şimdiki oyunda İzmirspor Şamp. ligi yarı finali oynasa sta sanırım alsancka stadı olur maça gelende en fazla 10000 kişi olur. Yine FM 2008 oyununda 20 den fazla ayrı oyun açmıştım ayrı liglerden ( Türkiye 5 kez, İngiltere 3 kez, Brezilya 2 kez, İtalya 3 kez, Portekiz, İspanya 2 kez, İtalya 2 kez, Almanya 2 kez, ulusal takım 2 kez ve Rusya) ve gerçek hayatta Avrupa da ilk 4' e giren ulusal takımımız taş çatlasın en fazla 5 defa Avrupa Kupasına katlıabiliyor...ve hiç birinde de gruptan çıkamıyordu. (FM 2009 oyununa yeni başladım sayılır ama başıma gelecek olan olayları da resim kopyalama ve gönderme tekniğini öğrendikten sonra bu konuya zamanım olduğu sürece eklerim) .

Yine de Omena akablı arkadaşın dediğine katılarak araştırmak burada yazıldığı kadar kolay olmadığını tahmin ediyorum ve yaptıklarınızın bir kısmını eleştirsemde emeğe her zaman saygı duyuyorum. Amacım daha iyi bir FM oynamak başka bir art niyet aramayın lütfen...

İyi günler...