Sıkıyorsa gelin mesajı çıkardım ben.
Printable View
Maç esnasında meşale dumanları gözükmüştü. Meğer bizimkiler beleştepeyi basmışlar ordan geliyormuş :)
http://img856.imageshack.us/img856/7...2086503410.jpg
Orada çevik kuvvetler araya girmiş , Galatasaray taraftarını almışlar oradan.
Hangi ırkçı saLdırıdan bahsediyorsun? Nerede, kim-kime yapmış ?Quote:
Çarşı grubuna değinmeden de geçemeyeceğim maalesef. Bu kadar şovenist bir grup olamaz yani. Maçın başında Van'daki vatandaşlarımızın sıkıntısına ortak olduğunu gösteriyorsun iyi güzel de Fener ve Galatasaray maçları arasında evinde oynadığın Sivasspor maçında neredeydiniz diye sorarlar adama. Tamamen reklam amaçlı bir hareket. Yardım yapacaksanız reklam yapmadan yapın arkadaş ;)
Yapılan ırkçı saldırıya, edilen toplu küfüre ve sahaya atılan yüzlerce yabancı maddeye değinmedim bile
Bu sezon takımın ilk maçını izlediğimden beri aynı şeyi yazıyorum.Galatasaray ya 4-4-2'ye dönmeli ya da eğer bu şekilde tek forvet oynayacaksa Sağa ve sola savunma arkasına koşular yapabilecek kanat forvetler alması lazım. Yani bu adamlar hem topla hem topsuz iyi olması,hızlı ve teknik olması lazım. Kazım sağ taç çizgisiyle,Riera sol taç çizgisiyle akraba olan 2 adam :) Bu adamlar orda durduğu sürece Elmander yoruluyor,yıpranıyor.Engin 65'te bitiyor. Yani Galatasaray'ın sistemi oyun hakimiyetini belki sağlar ama gole dönük oyunu sağlamaz. Bu akşamki maçta ara ara Galatasaray baskısı hissedilse de yukarda yazdığım nedenlerden dolayı net gol şansına dönüşmedi. Beşiktaş daha çok gol pozisyonu üretti ama Semih Kaya-Ujfalusi ve tabiki de Muslera çok iyi bir maç çıkardılar. İki takımı da maçtan dolayı tebrik etmek lazım. Sahaya madde yağdıran oyuncular kendi kulüplerine zarar verdiler. Beşiktaş taraftarının şov ile karışık olarak yaptığı yardım tabiki de alkışlanmalı fakat işin şova dönüştürerek yapıldığı da kabul edilmeli.Bu yanlıştır doğrudur,etiktir ya da değildir,kişiden kişiye değişir.Bazıları yaptırdıkları çeşmeden su içmekten hoşlanır,bazıları ise çeşmeyi hiç görmeyecekleri bir yere yaptırıp,üzerine isim bile yazdırmamaktan... Bu her bireyin ya da topluluğun özgür seçimidir... :)
Birbirimizi yiyoruz yahu , yeri geliyor ben de Fenerbahçe'yle ilgili bir durumda kendimi kaybedebiliyorum ama işte sonradan sağlıklı düşününce tartıştığımız şeylerin insan kırmaya değip değmediğini düşünüyor insan.Futbolumuz zor durumdayken , kara bulutlar üstümüzde dolanırken nedir bu birbirimizi yediren.
Birisi kalkıyor kötü bir şey yapıp küçük düşüyor , ardından karşı taraf büyüklük yapacağına o da karşılık veriyor küçülüyor.Beşiktaş - Fenerbahçe maçı bana göre çok zevkliydi , o maçtan sonra böyle şeyler de konuşulmamıştı pek.Ama maalesef çoğu derbide bunun aksine bugünkü gibi futbol dışı şeyler konuşuluyor.Ben de yapıyorum o da bu da herkes yapıyor , hepimiz yapıyoruz.
Bir de işin rakip olmak tarafı var , bugün ben Fenerbahçe taraftarı olarak Galatasaray maçında , Beşiktaş maçında kalbim deli gibi atıyorsa bu onların varlığındandır.Anadolu takımı taraftarları alınmasın sakın ama Galatasaray , Beşiktaş olmadıktan sonra ben ne zevk alırım ki ?
Sözün özü , Beşiktaşlı ; Galatasaraylı yoksa sen de yoksun.Galatasaraylı ; Beşiktaşlı yoksa sen de yoksun.Siz yoksanız ben de yokum.Değerimizi bilelim , rekabetin tadını almaya bakalım.
Saygılarımla.
Hayır , niyete göre diyorum sana göre tahriktir bana göre değil ona birşey diyemem belki aynı rakip takım oyuncusu bu hareketi bana yapsa bende tahrik olarak algılarım çünkü o psikolojide olurum.
Diyorum ya Melo kaptıgı toptan sonrada dönüp kendi taraftarına da bu hareketi yapıyor
Şaka gibi yorumlar atıyorsunuz. Kendi oyuncunuz yapınca nasıl çevirme moduna alıyorsunuz kendinizi.
Tamam işte o konuda ikimizde hem fikiriz , taraftarınızın yaptıgı yanlıslıgı kabul ediyorsanız bizde bizimkileri kabul ederiz , sonucta 2 tarafında yaptıkları vardır bu konuda kapanır :)
yahu neyi tartisiyorsunuz. Eminim burda herkes sahaya atilan yabanci maddelere karsidir ve cogu maçta oluyor.
Bazilari shov demisler ve niye Sivas maçinda yapilmadi diye. Carsi bunu 'tum Türkiye'ye' mesaj göndermek için yapti ve bu Sivas maçindami yoksa daha çok kisinin izledigi derbi maçinda mi daha çok kisiye duyurur?
Maça gelirsek ilk önce Necip ve Sabri'nin sakatlanmalari kötü olmus ikisinide geçmis olsun. Maçi kazanabilirdik pozisyonlar bulduk ama sans yanimizda degildi ve tabi Muslera engelledi müthis oyunuyla.
Varsin olsun reklam varsin olsun shov diyin. Herkes izledi, gördü ve Van'daki vatandaslarimizi unutmamaliyiz. Anlamiyorum neden bu konuyu tartisiyorsunuz aklim ermiyor. Ben kendi adima konusursam tabi ordaki vatandaslarimizi unutmadim ama bugun tekrar aklima geldiler kis geliyor ve özellikle dogu bölgesi çok soguk olacak. Helal olsun, helal olsun ve helal olsun sizin ne düsündugunuz önemli degil yeterki Van'daki vatandaslarimiz unutulmasin...
Sivasspor ve Fenerbahçe maçLarında zaten o konu yeterince gündemdeydi ve bu kış muhabbeti daha başLamamıştı. Kış muhabbeti başLayınca ve konu gündemden düşmeye başLadığından doLayı bu maçta böyLe birşey düşünüLdü. Eğer bu hafta Artvin Hopa Spor maçı da oLsa bu uyguLanacaktı. PLan sonradan geLişti.
PLanın geLişme ve düşünüLme zamanını biLmiyorsunuz, ortada sonuçta güzeL bir gönderme var ona biLe mana arıyorsunuz. Ondan sonra insanın sizde yapın kardeşim göreLim diyesi daha çok geLiyor. Demek istemesek biLe dedittiriyorsunuz.
markus reyiz pozisyonda ujfaya faul var demis.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=102290
Açıkçası bence de faul var orda..
Yazik be abi yapmayin etmeyin gözunuzu seveyim.Bu kadar yorumu okurken utandim.Eboue resmen aglicak gibi oluyor artik adam özellikle sirtina gelen cakmaktan sora hala rol yapiyor diyenler var.Futbol duygularinizi almis cöpe atmis gercekten.Yazik!!
Bende onu diyecektim ama unutmuşum. Eboue nin yüz ifadesine bakarsanız gerçekten korkmuş gözüküyor. Maç sonu videosunda bile ne kadar korktuğunu anlarsınız.
Galatasaray’ın siyahi futbolcusu Emmanuel Eboue, Beşiktaş taraftarının kendisine “maymun” diyerek ırkçılık yaptığını öne sürdü.
Galatasaray’ın Fildişi Sahilli defans oyuncusu Emmanuel Eboue, golsüz berabere kaldıkları Beşiktaş maçında pet şişe yağmuruna tutuldu.
Kendisine küfür de edilen Eboue, maç sonrasında bu duruma tepki gösterdi. Eboue, kendisine ırkçı ifadeler kullanıldığını iddia etti.
Star gazetesinin haberine göre; Emmanuel Eboue, soyunma odasında arkadaşlarına “Türkiye’de ırkçılık mı var? Tribünler bana ‘Maymun’ diye bağırıyor. Ben sahada sadece futbolumu oynamaya çalışıyorum. Böyle bir tepkiyle karşılaşmak sinirlerimi bozdu” dedi.
Bunun üzerine bazı oyuncuların “Sen yanlış anlamışsındır. Burada öyle şey olmaz” dediği öğrenildi.
Eboue’nin iddia ettiği gibi ırkçılık yapıldığı tespit edilirse Beşiktaş kulübüne Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ve UEFA’dan çok ağır cezalar gelebilir.
EDİT : EBOUE, MAÇ ESNASINDA YAPTIĞINI SÖYLEMLERİNDE DE YAPARAK OLAYI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYOR. BU TARZ OYUNCULARI HİÇ SEVMEM. BİR DE KARİYERLİ BİR FUTBOLCU OLACAK GÜYA...
Eğer olay yaratmaksa amacı bunu direk basın mensuplarına söylerdi takım arkadaşlarına değil.
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla.
Asparagastır.
Bu ülkede bir hakem bir oyuncuya zenci dediğinde hep beraber zenci olan,
Vakti zamanında ırkçılığa karşı kampanyalar başlatan,
Eto'a'ya yapılan ırkçılığı protesto etmek için "çArşı ırkçılığa karşı -hepimiz Eto'yuz" pankartı açan,
vs. gibi eylemler yapan beşiktaş taraftarı mı? Güldürme allasen Eboue. :)