Bunun kabul olacağını düşünen varmıydıki ?
Printable View
Bunun kabul olacağını düşünen varmıydıki ?
‘Seni gömecek yer bulamam’
17 kulübün tamamı Cavcav’a olur verirken, Recep Mamur yine ayağa kalktı ve Trabzonspor Başkanına, ”Sen Trabzonsporluysan, ben de Kayseriliyim. Adam kere adamım” dedi. Bunun üzerina Hacıosmanoğlu, ”Sen şov yapıyorsun, Hacıosmanoğluna’ mı hakaret ediyorsun. Seni Türkiye’de gömecek yer bulamam” şeklinde çok ağır tepki gösterdi. Recep Mamur toplantıyı terk ederken, 3 saatlik genel kurulun ardından konuşan Cavcav, ”Bayağı mücadele ettik. Bazı arkadaşlarımız karşılıklı olarak, hiç olmayacak şekilde münaşaka ettiler. Bu Kulüpler Birliği olarak bize hiç yakışmıyor” ifadesini kullandı.
Epey gergin gecmis toplanti desenize
ABOO genellikle prosedür hakkında bilgi vermiş, pek de öznel birşey katmamış.Kendisine teşekkür ediyorum açıklamalar için. Şuan için boşa kürek çekmek gibi geliyor Gs'nin yaptığı ama olur da işi avrupa mahkemelerine taşırsa belki birşeyler olur küçük ihtimal olsa dahi.
Zaten bir anda kimse cıkıp demiyor kesin bu böyle olur kabul ederler diye.Benimde pek umudum yok ama bu ilerisi için bir görüş en azından başvurmadık zamanında denmez
Hiç bir şey olmaz Türk futbolunun batacak hali mi kalmış da batacak.Hangi AB statülü ülke batmış ?
Şu konuda yorum yapmak istiyorum,yine gündeme geldi bu konu.
Yabancı serbest bırakılsın,isteyen kulüpler yerli oyuncu oynatır isteyen kulüpler yabancı oyuncu oynatır bu kadar basit.Yabancı serbest olunca Türk oyunculara sınırlama falan mı geliyor anlamıyorum ki birde Anadolu kulüplerinin yöneticileri böyle açıklamalar yapıyor.
http://www.radyospor.com/Futbol/1733...smasi-buyuyor-
Akhisar'ın başkanının yaptığı yorumun rezilliğine bakın.
"Yabancı oyuncu sayısını sınırlayarak, yerli oyuncuların daha da yıldızlaşacağına inanıyoruz.''
Demek ki bu kadar basiretsiz bir başkan ki,yabancı sınırlaması olmadan yerli oyuncuları yıldızlaştıracağına inanmıyor.Sen alma yabancı başkanım.Niasse'a ne gerek var ? Gekas'a ne gerek vardı ? Mehmet Akyüz sizi şampiyon yapar.
Söylediklerine %100 katılıyorum.
Eğer yabancı serbest bırakılsaydı eminim dünyanın sayılı kaliteli ligleri arasına girerdik ama bu yerli olayı yüzünden saçma futbolculara gereğinden fazla para harcıyoruz. Kayseri'ye Hleb , Sivas'a Cicinho geliyor ve TFF daha fazla yıldızın önünü kesiyor. Almanya'da İspanya'da (adam akıllı) yabancı sınırı mı var da bu ülkeler başarılı oluyor ? Bunun yanında kaliteli futbolcularımızın avrupaya gidişi de zorlaşıyor.Kaç kişinin Arda'yı görünce göğsü kabarmıyor , neden daha fazla oyuncu gitmesin başarılı olmasın ki zaten sınırlama kalkarsa eminim ki GS FB gibi takımlar da bu takımlar kadar başarılı olacak ve yurt dışına da gerek kalmayacaktır.
Ayrıca akhisar gibi yabancılarla ligde kalan bir başkanın da böyle yorum yapması çok büyük rezillik gerçekten.
Beyler Almanya ve İspanya ile Türkiye'yi karşılaştırmayın lütfen.Biz sınırlama varken adamların alt yapıya verdiği önemin yüzde birini vermiyoruz,bir de sınırlama kalkarsa hiç vermeyiz.Hazıra alışmış bir yapımız var çünkü millet olarak.
Kafasına göre madde değiştiren,sistem getiren TFF'nin basın sözcüsü yabancı sınırının değişmesi için 18 kulüp anlaşmalı diyor.Enteresan.
Neyse 15 kulüp 6+2'de anlaşmış.Beşiktaş,Fenerbahçe ve Antalya karşı çıkıyormuş.Geçen sene,aslında bu sezon başı Fenerbahçe ''biz planlamamızı 6+0+4'e göre yaptık'' dedi bir şekilde reddedildi itiraz.Bu sene de daha sezon bitmeden ''biz gelecek sene planlamamızıı 5+0+3'e göre yaptık'' diyor Beşiktaş.Acaba bu kural ne zaman değişecek.İşine gelmeyenler biz planlamamızı buna göre yaptık deyip çoğunluğun isteğini hiçe sayıyor.Ne diyelim keser döner sap döner gün gelir hesap döner.
Sorun da burada zaten. Çoğunluğun yeni mi haberi oldu, sınırlamadan. Yapılanmalar ona göre olmalıydı.
Kişisel fikrim, yabancı sınırı kesinlikle kalkmalı. 11 de bir altyapıdan oyuncu ve yedek kulübesinde bir altyapıdan oyuncu alt sınırı benzeri bir sistem daha uygun gibi görünüyor.
Bu kural yeni belli olmadı.Bu kurala göre planlamamız yapıldı kulüp görevlileri tarafından.Tabii ki karşı çıkacağız.Ve TFF tabii ki önceden vermiş olduğu kararı (doğru ya da yanlış) değiştirmek için bütün kulüplerin anlaşması gerektiğini söyleyecek.Sen ne de olsa değişir kafasıyla 30 tane yabancı oyuncu al,bense kural değişecek diye transferlerimi ona göre yapayım,sonra sen istiyorsun diye kural değişsin.Sonra da sorunlu olan biz olalım.Yok ya? Beşiktaş'a veya TFF'ye laf atacağına kendi kulübünü eleştir.En başta da dediğim gibi bu kural daha yeni konulmadı.
Bence bu hesabın dönmüş hali. Hani siz reddetmiştiniz ya yıllar önce o hesap işte. Kabul etseniz de etmeseniz de kulüpler sadece çıkarlarını düşünürler. Fenerbahçe de mali olarak güçlenmiş ve daha popüler olan Galatasaray'a karşı böyle bir önlem düşünüyor olabilir.
Kişisel görüşüm yedek kulubesinde yabancı bulundurulabilmeli, sınırsız olmasına karşıyım.
Tamam haklısınız,özür dilerim.
Tff milli takim gelissin diye yabanci siniri koyuyor sözde :) Ama Terim Niasse'i Adnan Janujaz'i Türk milli takiminda oynatmak istiyor. Yabanci siniri icin yav he he diyorum
ben de cok taraftari degilim bu kuralin ama meyvesini de 1 senede verecek degil herhalde bu kural, halilye gunun sartlarinda kim alinabilirse onlari kazandirmaya ugrasiyor. negatif bakmak yersiz bence. bu kural kalici olacaksa getirisini ancak uzun vadede gorebiliriz. bu kolay yoldan camur atmak oluyor sadece.
Bizim oyuncularimiz avrupada bi kulüpte oynamadiktan sonra istersen kulüplerde 18 Türk oyuncu al milli takimimiz gelismez. Bak Belcika'ya Polonya'ya son yillarda avrupada gelisen kulüpler bunlar ya da Cek Cumhuriyeti cogu avrupada kulüplerde oynayan oyunculardan olusuyor. Biz sinirdan dolayi oyuncularimizi satamiyoruz onlar da haliyle gelisemiyor bence.
Sadece oyuncu ihraç etmen oyuncu kalitesini geliştirmez.
@GicaHagi
kurali daha ilk yilinda bu acidan elestirmek haksizlik olur, onu diyorum. basari getirir ya da getirmez, bunu uzun vadede anlayabiliriz bence.
kisa vadede de bu tip devsirmelerin sakincasi olmamali, sonucta gecmisten gelen yapinin urunleri var henuz elimizde. bu kuralin uygulanmasinin uzerinden 5 yil gecer, terim niasseyi alalim derse sonuna kadar arkanda olurum ben de. ama daha dur yani, birinci yil. basta da belirttim, olay zaten sadece yabanci kuraliyla duzelmeyecektir. karar alindi madem, bir kere de istikrari saglayalim. bekleyip sonucu gormek kaliyor bizler icin. ben de bu konuda umitli degilim, orasi ayri.
Bence sınır değiştirilsin böylelikle herkesin gönlü olur.Mesela Ukrayna ligindeki gibi sahada 7 yabancı sınırı olabilir.Buna kimse bir şey diyemez.Fakat burada TFF'nin almış olduğu bir karar var, her ne kadar bende yabancı sınırlamasına karşı çıksamda bu karar bir anda alınmadı, kararın alındığı gün hiç bir klüp tepki göstemedi, aradan 1 yıl geçince tepkiler çoğalmaya başladı.Madem böyle olacağı belliydi ne diye bazı klüplerimiz baştan değil de başı sıkışınca tepki gösterdi?
Kendi adıma konuşursam sadece bu olayın bile bir miktar hareketlenme getireceği kanaatindeyim.
Yabancı sınırının daha esnek olduğu ortamda Türk futbolcular bu kadar rahat davranamayacak. 1 sene adam gibi oynayıp sonrasında "Ben oldum." tavırlarına girerlerse kesik yiyeceklerinin bilincinde olacaklar, ve sürekli kendilerini geliştirmeye çalışacaklar. Burada uçuk miktarlarda anlaşma imzalayamayacakları için ve takımların da eli daha rahat olduğu için yurt dışına çıkışları kolaylaşacak. Çoğu genç yaşlarda olsa da orta sıra takımlarında bile olsa oynama fırsatı bulacak, ve futbol yelpazemiz genişleyecek.
Altyapı eğitimi tabii ki önemli, o da geliştirilmeli. Ama hangi konuda eğitim düzgün ki Türkiye'de? En basitinden mühendisler bile piyasaya girene kadar neredeyse hiçbir bilgiye veya donanıma sahip olamıyor. Bu ülkede eğitime kimsenin önem verdiği yok, ve bunun değişme ihtimali olduğunu sanmıyorum. O zaman bırakalım bu çocuklar genç yaşlarda Avrupa'ya gidebilsin, düzgün futbol eğitimi alabilsin.
Ben oldum psikolojisinden çok, doğru fiziksel gelişime açık oyuncular seçilmemesi, yeterli eğitim verilmemesi, taktik bilgi öğretilmemesi, oyun disiplinini geliştiren maç sertliğinde antrenman dozajının olmaması çok büyük etken.
Oyuncu yeterince iyi değil ki ben oldum diye salınca kendini geliştirmek yerine düşüş eğiliminde olsun?
Bu şartlarda sürekli ihraç etsen de alttan gelecek oyuncunun giden oyuncudan pek farkı olmaz.
Sınırsız yabancı kuralı gelirse Süper Lig yabancı çöplüğüne, Bank Asya da yerli çöplüğüne döner diye düşünüyorum. Alt yapı düzeltilmediği sürece yerli oyuncu yetişmez bakın gelişmez demiyorum yetişmez diyorum. Burak istediği kadar geliştirsin kendini adamın gelebildiği son nokta burası çünkü bazı şeyler çocukken öğrenilir, kazanılır. O yüzden sınırsız yapalım oyuncularımız yatmasın, çalışsın demek birşeyi değiştirmez.İstediği kadar çalışsın daha yeteneklisi bulundumu hop çöpe o yüzden alternatif olarak kullanılan yerliler dahi kalmaz takımlarda hele birde Afrika ve Brezilya gibi pazarlar varken.
SON DAKİKA: Beşiktaş yabancı kuralında 6+2'ye muhalif olduğunu açıkladı. Ahmet Nur Çebi: "5+0+3 istiyoruz. Planlarımızı buna göre yaptık"
Açıklamanın doğrusu şöyle ;
''8 yabancı istemiyoruz,biz planımızı 8 yabancıya göre yaptık.''
Plan tamamen bahane. Tribünde yabancı oturtmanın planı yapılmaz. Hele hele Önder Özen gibi, Bilic gibi isimler bu şekilde kesinlikle düşünmez. İnsanların zekası ile alay etmek yerine çıkıp gerçek itiraz sebepleri neyse söylemeleri lazım. X takımın istediği olmayacak, Beşiktaş'ın dediği olacak desinler ayakta alkışlarım. Sonuçta mantıksız da olsa haklı olacaklar, önceden belirlenmiş bu kural.
Akhisar da karşı çıkıyormuş, geçen sene Gekas bu sene Niasse taşıyor ama yabancı tu kaka. Garip. Fatih Terim etkisi olabilir, sonuçta yardımcısı Hamza Hamzaoğlu. Fatih Terim ucube dediği karar için şimdi tek kelime etmiyor, çevresini de etkiliyor olabilir.
Akhisar neyse de ben Beşiktaş'lı yöneticileri hiç anlayamıyorum. En kötü ihtimal Avrupa Ligi'nde mücadele edeceksin, tribünde oturttuğun, oynatamadığın için hazır olamayan yabancı oyuncular ne yapacaksın, turşusunu kuracaklar herhalde.
TFF bu kuralı değiştirmeye niyetli değil, aldığı yabancı oyunculara ödeyemediği paralar yüzünden Beşiktaş'a ceza aldıran Demirören artık gerçek bir Türk milliyetçisi çünkü. Tüm kulüpler anlaşacak ve 3 yıl garanti verilecek demişler en son. Bu sene bu kural aynen devam eder.
Bizim Galatasaray olarak yapmamız gereken artık az laf, çok iş. Gökhan Töre'den başlayarak yerli atağına kalkacaksın. Yok sınırsız, yok AB gibi umutlara bel bağlamaktan çok daha etkili olur.