bu söylediklerim hasan kabze içinde geçerli ancak eksik bilgi vermişim ben bunu hasan şaş işin söylemiştim.sabrinin first team olarak görünmesiyle ilgiliydi.
Printable View
Az once bir oyun actim ve Song, Hakan Sukur ve Mondragon disindaki oyuncularin cogu squad rotation seviyesinde. Bunlardan Hakan Sukur'un rotation olmasi daha dogru olur.
Backup olarak gecen Ayhan'in reputation'i yukselerek squad rotation'a gecirilebilir.
Cihan'in backup olmasi ozellikle ikinci yariya bakilarak normal.
Hasan Kabze de yine az mac oynayan bir oyuncu oldugu icin backup olmasinda sorun yok.
Ergun, Yilmaz, Ferhat, Fevzi ve Mehmet Guven icin de ayni sey gecerli.
First team seviyesine gelebilecek Sabri, Hasan Sas, Tomas ve Umit Karan olabilir. Oyunun bu oyunculari first team olarak algilamasina ugrasirim.
bu arada diğer bölümede yazdım ama cevap gelmemiş.galatasaray'ın yapılacak stadı hakkında işlemler son noktaya geldi.bunu aynı valencia gibi oyuna yansıtırsanız iyi olur.
kimse sölememiş heralde ama tomasın özelliklei düşük emre aşık ondan ii gözüküyo ama gerçekte tomas oynuyo maçlarda arkadaşlar aslında herkese bir takım veya oyuncu versek onu araştırsa database e yuklese sonra bunları birleştirsek çok güzel olur bana göre
Daha once Emre ile Tomas konusunda su yazilmis (FM guncellemeler konusu altinda)
Emre ozellikle zihinsel acidan Tomas'dan daha alt seviyede. Pozisyon alma, onsezi, soguk kanlilik, konsantrasyon gibi defans oyunculari icin onemli ozellikler Tomas'da daha yuksek seviyelerde oldugu icin esasinda iki oyuncu arasinda buyuk fark var.Quote:
Originally Posted by aras886
Scout'lara Ogan Tarhan ve Metin Yildiz eklenmeli. Oyuncu menajeri olan Ogan Tarhan ozellikle yurt disinda oyuncu izliyormus. 5 Kisilik bir ekibi varmis.
Metin Yildiz ise yurt icinde oyuncu takip ediyormus.
kayseri ve vestel pilot takımı değilki kayserinni sadece kiraladılar uğur ve özgürcanı
Ozhan Canaydin iki takim ile anlasma yapildigini ve GS genclerinin bu iki takima kiralik gidecegini acikladi. Yani sadece bir seneligine yapilmis bir anlasma degil gibi gorunuyor.
Fenerbahce-Sivas-Bursa baglantisinin ne oldugunu bilmiyorum. Yetkili bir agizdan bir aciklama olursa onlari da ekleriz.
Sonucta oyunda yansiyacak sekil, her sene Galatasaray Kayseri'ye alt yapi oyuncularini teklif edecek. Yani baska bir takima oyuncu kiralamak yerine ilk once Kayseri ve Vestel'e teklif yapilacak. Bu takimlar kabul etmezse eger diger takimlar denenecek. Saniyorum ki bu da gercegi yansitiyor.
Ilk opsiyon anlasmasi oldugunu sanmiyorum - yani oyuncu satarken Kayseri ilk once Galatasaray'a teklif getirmeyecek.
Oyunda kullanilan pilot takim tabiri esasinda her turlu farkli kuluplerarasi iliskiyi temsil ediyor. Ayni sekilde eger Sivas'in baskani Fenerbahce uyesi oldugu icin boyle bir iliski mevcutsa, benzer bir ilisi Fenerbahce-Sivas arasinda da kurulabilir. Bursa'da yonetim degisecegi icin ayni iliski Fenerbahce-Bursa arasinda devam eder mi etemez mi simdiden kestirmek zor.
pilot takim kavrami biraz daha farki olmali bence yani pilot takim ana takimdan 2-3 torba asagida olmasi gerekir bence ama kardes kulup yapilabilir belki
Dedigim gibi pilot takim yakistirmasi belki pek dogru degil. Sonucta bu kulupler arasindaki bir baglantiyi belirtiyor ve genel anlamda pilot takim olarak tabir ediliyor. Isin esasi sadece takimlar arasindaki oyuncu kiralama konusunda olan bir anlasma.
Gercek anlamda Galatasaray'in pilot takimi Beylerbeyi. Kayseri ve Vestel Galatasaray'in anlasmali oldugu ve bazi oyunculari kiraladigi takimlar.
ewet aslinda bu durum oyunu yetersizligiyle ilgili mesela arkadaslar ezeli rakip olarak her takima bir tene bulmuslar bursa besiktas deniyor mesela ezeli rakibe bakin 3 senelik rakip oda esit dengede degiller yinede turkiyede bir kac tane ezeli rakip var sakarya kocaeli galatasaray fenerbahce gibi ama bakiyorum sakaryaya duzcede ezeli rakip yapilmis duzce kim sakarya kim o zaman fenerin ezeli rakibine pendiksporda eklenilmeli onun icin ezeli rakip yerine birde dusman rakip eklenebilir kardes takim pilot takim ya onlar yeni activasyonlar cikarmali yada biz isi abartmamaliyiz ezeli rakip olayina ozellikle
O konuda yazdigim gibi ezeli rakip diye bir kavram yok FM'in orjinalinde. Bu Turkce'ye ceviri'den cikan bir sey. Oyunda iki takim arasinda oynanan macin taraftarlar icin ne kadar onemli oldugunu gosteriyor. Ornegin sorulmasi gereken soru, eger Bursa Besiktas'a maglup olursa Bursa teknik direktoru uzerinde cok buyuk baski olusur mu? Veya tam tersi, Besiktas Bursa'ya maglup olursa Besiktas teknik direktoru uzerinde buyuk bir baski olusur mu? Oyunda, bir maglubiyet durumunda gerceklesecek, bu tip bir baski. Bu durumda iki takim arasindaki rekabet seviyesi, sonucunda dogurabilecegi tepki'yi tahmin ederek yapilmali.
Bence bjk nin gs ve fener 100 de 100 olan rekabet orani 100 de 85 gs 90 fb olmali gs fb gibi oluyormu arkadaslar egri oturup dogru konusalim gs fb 100 de 100 bence baskada yok turkiyede 100 de 100 etkilebilecek bir derbi yada rekabet
Milan Juventus'un pilot takimi degil. Editor'de biraz dikkatli baikilirsa iki takim arasindaki baglantinin sadece dostluk maci yapildigi.
Dedigim gibi pilot takim tabiri cok dogru kullanilmiyor. Oftas, Gencler'in pilot takimi; Beylerbeyi, Galatasaray'in pilot takimi. Ancak takimlarin pilot takimlik disinda diger takimlarla bazi baglantilari/iliskileri de olabilir.
oyuncular potansiyel yetenekeleri sabitmi? yoksa zaman ilerledikce potansıyel yeteneklerıde artabılıyorm u ?
emre asik ve luganonun markaj 20 dir ama ne song ne tomas 16 yi zor gecer turkiye liginde 20 markajli iki oyuncu emre ve lugano gerektiginde adami ortasahaya kadar gotururler ismail guldureninde markaj 19 -20 falan olur bu oyunculara ozellikle 1-1 markaj yaparken dikkat edin
Arkadaşlar tam emin değilim ama Mehmet Topal ın gerçek mevkii sağ açık ama Gerets onu dmc şeklinde oynatıyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ben özellikle Arda,Ümit,Tomas,Song,Ferhat ve Ilıc ı beyenmedim.Ilıç in profili güzel ama iyi top oynamıyor.Hakan,Ergün,Emre A,Necati nin özellikleri biraz düşürülmeli.
iyiki dmc oynatıyor onun gibi uzun boylu zayıf bir futbolcu kanat oyuncusu olması kötü olur ayrıca bir dmc de olması gereken denge güçvs onun orada iyi oynamasını sağlıyor bırakın dmc de kalsın ;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
aykut refleks 15 degil 18 olabilir turkiye liglerinin refleks leri en iyi kalecilerinden kaleci antrenorlerinin bir roportajini izledim ve oynadigi trabzon macindada ayni hatayi yapti onunde erdinc olmasina ragmen kafa topunu yumruklamadi bence hava hakimiyeti 16 degil 9 boyu 190 kilo su 80
FEVZI 184 82 kilo top atma yetenegi olan bir kaleci olabilir su gune kadar oyunu kaleden kuran 1 tane turk kaleciye rastlamamistim bildigimiz gibi taffarel ve cordoba bu konuda hakikatten fark yaratiyor 11 den 15 e cikabilir
Mondragon: Galatasaraylıyım ve en begendıgım futolcu gıdıyormus galiba gs ı bırakasım geliyor inanın içim acıyor o kadar kalıtelı bir kaleciki her zaman iddaa ediyorum mancester unt kalesine koysanız sırıtmaz van der saar kadar kalecilik vasıfları vardır bence bire bir 11 değil 16 pozısyon alma 15 değil 20 bence hız 14 ten 11 düşürülebilir denge 15 değil 19 pas 10 dan 12 bölge hakimiyeti 16 dan 20 hava hakimiyeti 16 dan 18 top atma 12 den 15 soğukkanlılık 14 ten 16 güç 15 ten 18 denge 15 ten 17 sıçrama 16 dan 12 e düşürülmeli bence yanlız mondragon abartı oldu diyebilirsiniz bence zaten türkcell süper ligine göre abartılı bir kaleci almanya 2.liginde ise çok acı verici olucak
Cihan haspolatlı muhteşem olmuş
Tolga nın markaj önümüzdeki sene 14 ten 11 e düşürülmeli
Ferhata sogukkanlılık eklenmeli yeni buz adam geliyor onu aynı ergunun gençliğine benzetiyorum adam geçmeleri topu ayaklarına alışları bile aynı soğukkanlılık 11 den 17
ORHAN AK pas 12 den 6 ya düşmeli teknık 10 dan 5 e düşmeli top çalma 14 ten 16 olabilir bitiricilik 7 den 3 e ilk dokunuş 9 dan 17 bide bu ilk dokunusun açılımını bana yaparsan çok sevinirim üstad perputea yanlış düşünüyorummu diyorum acaba orta yapmayı nasıl 12 yaparsınız arkadaşlar 12 den 4 e
cesaret 15 ten 18 çeviklik 8 den 15 sağlım 13 ten 18 e adam sakatlanmıyor çünkü bu sene ağır bir sakatlık geçirdi o hariç
ERGÜN düşürün biraz özelliklerini allah aşkına top kapma 10 dan 5 e pas 15 ten 17 sogukkanlılık 15 ten 20 ilk odkunuş 13 ten 2 orta yapma 15 ten 18 cevıklık 15 ten 2 ergunu biraz daha dikkatli yapı rica ederim
EMRE AŞIK kafa 14 ten 19 markaj 15 ten 20 top kapma 14 ten 18 ılk dokunus 8 den 16 cesaret 15 ten 17 cevıklık 8 den 12
SONG ılk dokunus 9 dan 16 cevıklık 14 ten 17 soz geçirme 10 yı cameroon milli takımını kaptanlığını yapıyor 15 ten 20 pozısyon alma 14 ten 18
TOMAS kafa 12 den 16 pas 11 den 6
okan buruk mehmet topal super olmus
AYHAN kafa 10 dan 5 e top kapma 11 den 15 e orta 11 den 13 e cesaret 10dan 15 e ama genede güzel ayhan
İNAMOTO kafa 9 dan 13 boyu uzundur ve orta sahada kafa toplarını genelde toplar top kapma 12 den 16
ARDA: bu adam önemli özel yetenek bi kere 20 diribling 16 dan 18 yaratıcılık 20 uzun sut 8 den 13 teknık 15 ten 18 sogukkanlılık 14 ten 20 bıtırıcılık 10 dan 14
AYDIN dribling 17 sut 13 orta 11 den 14 cevıklık 14 dewn 16
HASAN saldırganlık 16 dan 19
SABRİ penaltı 12 den 7 dribling 12 den 16 pas 13 ten 8 teknık 12 den 6 bıtırıcılık 12 den 5 cevıklık 12 den 16
SASA İLİÇ düz futbolcu gibi duruyor aslında farklı özellikleri var mesela bitiricilik 17 olmalı penaltı 17 olmalı top kapma 7 den 13 frıkık 12 den 7 pas 15 ten 19 teknık 15 ten 17 uzun şutunu 5 yapın ve pozısyon alma onun her sezon 10 golun uzerınde atmasını saglar 8 den 18
NECATİ sut 14 ten 16 ö yetenek 12 den 15 pozısyon alma 8 den 15
KRAL kafa 17 den 20 özel yetenek 12 den 19 onun stilinde oynayan bir futbolcu daha hala çıkmadı özel yetenek illa çalım atmak değildir kanımca kaleye arkası dönük oynama beceriside krala özel yetenektir özel yeteneğidir bitiricilik 13 ten 6 ya söz geçirme herkez ona tapar takımda 20 olmalı çalışmada 37 yaşında olmasına ragmen hala kendini zorladığı söyleniyor 15 ten 20
HASAN KABZE kafa 12 den 16 özel yetenek 12 den 16 bitiricilik 13 ten 16
ÜMİT KARAN kafa 14 ten 16 kararlılık karar alma 15 ten 19 söz geçirme 10 dan 14
bunlar benim düşüncem saygılarımla