Giray adam kaçırması tam olarak markaj özelliğinin düşmesine neden olmamalı. Belki ağır kaldı belki de pozisyonu iyi süzemedi.
Serkan' ın visionu en fazla 10 olur hala diretiyorum.
Teşekkürler.
Printable View
arkadaşım çok iyi etüd etmiş gökhan ünalla umutun benzerliklerini..sanırım farklılıklarınada dikkat çekmek gerek.
gökhan ünalın fazla düşünmeden gelişine yaptığı vurşlar olsun ayağının içiyle yaptıgı egzantirik vurşlar olsun uçuk bi ilk dokunuş kararlılık ve özel yetenek puanı hakediyor.ki bence kendisi ümit karanla beraber bu egzantirik gollerde türkiyede bir numaradır.bunun yanında balans çeviklik ve hızlanma gibi özellikleri kısılabilir.
umut bulutunda yüksek stamina workrate ve first touch hakettiğini düşünüyorum.keza ilerde hüseyin çimşir kadar top kaptıgına ben şahidim yüksek bi tackling puanıda alabilir.bunun yanında bitiricilik teknik ve sogukkanlılık degerinin sanırım kısılması gerekiyo.bence hızlanmasıda artırılabilir.bu adamın gol pozisyonuna girmekten yana sıkıntısı yok tek sorun atamaması..çok ayrıntılı bi oyuncu birisi yazmıştı çok iyi izlenmesi lazım diye aynen katılıyorum arkadaşa.hatta böyle oyuncular için ayrı bi topic bile açılabilir.
Bunlara kesinlikle katılmakla beraber, dribbling, consistency, agility gibi özelliklerininde en az ikişer puan düşmesi gerekiyor Umut'un.Stamina ve workrate'in de yükselmesi gerektiğine katılıyorum. Top rakipdeyken çok basan ve zaman zaman ileride süpriz toplar kesip rakibi hata yapmaya zorlayan bir oyuncu.Quote:
bunun yanında bitiricilik teknik ve sogukkanlılık degerinin sanırım kısılması gerekiyo.
Song'un profesyonellik ve sportmenlik değerleri ne acaba.Bu değerler en üst düzeyde olmalı onun için 22 lig maçında hiç sarı kartı dahi yok ve o kadar profesyonel hareketler daha geleli 1 ıyl olmadı takımın 2.kaptanı oldu çoğu futbolcu onu örnek alıyor defansı kendisi idare ediyor.
ben yattaranında daha yüksek profil almasını istiyorum orta yapma yaratıcılık ve teknik degerleri yükseltilmeli.antalya açında %30 luk bi yattaranın attıgı pasları açtığı ortaları gördük (ki bu sene bence performansının %10unu bile oynamadı.) sorun eli ayagı birbirine dolaşan forvetlerin bu toplara vuramaması.
bence yattarının profesyonelizm ve süreklilik özelliklerinin minmum deger alması lazım 3 yada 5 gibi
Yattara konusunda katılıyorum Antalya maçındaki ortları onun nasıl bir orta açma ve nasıl tekniğe sahip olduğunu attırdığı goldede hızıda ortaya çıktı.
Öncelikle Yattara'nın profilinin ne olacağı konusunda fikir beyan etmek yerine oyundaki Yattara'yı yorumlamalısınız sadece profile bakarak eksik veya düşük olmuş demek yanlış olur.
Ben eksik demiyorum çünkü sezon başı söylemiştik 16 oldu ve bundan sorada artırılsın demicem sadece arkadaşa katıldım :D
Ayrıca sezon başı dedik 15 orta az diye Burda Ömer abi Yattara'ya ortaları tekniği ve hızı sayesinde rakipleri geçip kolay posizyonda açıyor demişti diye hatırlıyorum ama bu seferde teknik düştü.
öyle yapmaya çalışıyoruz zaten.derdimiz inanmadığımız şeyleri biraz daha inandırıcı hale getirmek.yattaranın enternasyonel bi kanat olamamasının tek nedeni mental eksiklikleri.bence top cambazlıgında robbenden ronaldinhodan ronaldodan eksik kalır bi yanı yok.yattara forvet özelliği olmayan konsantrasyon profesyonellik ve istikrardan nasibini almamış bir futbol ilahesidir..şöyle söyliyeyim trabzonspor bugün yattarayı bu performansıyla satmaya kalksa 8-9 milyon eurodan bi piyasa bulur kanaatimce.bense şampiyonlar liginde çeyrek final kapısından döndüğümde bile yattaraya bordeux a 5.5m euro ya satabiliyorum.
ayrıca bi nokta daha.güç özelliği 7-8 gibi bi deger verilmiş.gerekçeside ikili mücadelelerde top kapmıyor olarak gösterilmiş.top kapmıyor olabilir ama omuzomuzayken ayagından top alan öyle sıradan bi bek de görmedim ben.agresiflik 3-5 verilebilir ama gücünün 13-14 olması gerektiğine inanıyorum.(gecen sene seyircisiz maçta ibrahim üzülmezle omuz omuza gidip ondan kurtulup attıgı golü hatırlayalım...)
Selçık inanın ilk temasını 1 puan artırabiliriz. Dyanıklılık 1 puan düşebilir , teknik 15 e çıkabilir.
Yok sorun değil ama biyerden çıkartıp öbür yandan indirmek ve sen burda söyledin böyle bişe ondan sora düşmüş o ilgimi çekti
ne olursa olsun usta 7 az değil mi genede.ardanın drbiling 18 yattaranında 18.göz var nizam war.bu adamın mentalinden istediğiniz kadar kısın ama tekniği için yapmayan şöyle şeyler.agressionu breavery profesyanilzm istikrar istediğiniz kdr kısın.ama ardada yattara kadar sürer top sürüp orta keser demeyin.daha çok mücadele eder.daha gole yakın bi oyuncudur.ca sı pası yattaradan yüksektir.o ayrı bişi dediklerim ayrı.yattaranın şu performansının tek sebebi yaptığı işte bi türlü profösyonel olamaması.
Colman'ın staminasına nasıl 11 verdiniz anlamıyorum. Geçen günkü maçı seyrediyordum, her maç olduğu gibi dk 84 hala basıyordu Colman ki önceki sayfalarda da belirtilmişti arttırılması gerektiği, en az 14 olmalıydı bence...
Osman arkadaşım bu konuya yazılanları okuyormusun datayı hazırlarken? datayı hazırladıktan sonra gelip yazıyorsun tamam ama bence datayı yaparken de buradan yararlanmalısın... Yararlanıp ta düşük verdiysen bilemem tabii...
Pek de az degil bence. Dunyadaki butun oyuncularla karsilastirinca ortalamanin biraz altinda kalmis oluyor. Strength ozelligi 1 olan bir oyuncu bile ayni yastaki bir cok kisiden daha zayif olacaktir.
Alanzinho'nun da 7 olarak gelmesi sasirtmis olabilir. Strength olarak 3'u gecmemesi gereken bir oyuncu bence Alanzinho.
alanzinho konusunda sana hak verebilirim ama yattara üzeinde düzenlemeye gidilmeli.ben sanmıyorum trabzonspor yattaraya satmaya kalktığında benim kadar işkence çeksin.eğer yattara performansının7.2 7.3 oldugu dönemlerde ancak 18 ay 5.5 liraya satılıyosa bence profilde problem vardır arkadasım:)
Real Madrid'in 1.5 milyon Euro, Araplar'in cok daha yuksek teklif verdigini goz onunde tutarsak hangisi ne kadar mantikli?
Bir de tersinden bakalim. Alanzinho genc oldugu icin 3 kusur milyon Euro kabul edilebilir bir rakam oldu. Ya peki 29'una dayamis ve 2-3 yil verim alinip alinamayacagi bilinmeyen, bundan sonra satip para kazanma ihtimali olmayan Yattara icin? 5.5 milyon'a satilir mi? Bence satmaya degmez. Ama ondan fazla para kendisi icin odenir mi? Yani Trabzonspor gidip 3-4 milyon Euro Yattara'yi transfer etmek icin odese, size bu mantikli gelir mi? Bence degmez. Yattara oyle bir yasta ve konumda ki, ya takimdan yollamak icin ucuz fiyata satarsin. Ya da takimda tutar, sonuna kadar degerlendirmeye calisirsin.
Yukarida kendiniz dediniz, zihinsel ozellikler, profesyonellik vs. zayif olmali. Kim yuksek para verir o zaman Yattara'ya? Parasi zaten az olan Avrupa takimlari mi? Yoksa parasi bol olan Arap takimlari mi? Arap takimlarinin oyunda ilgisini cekmiyorsa, bazi surumlerde bu takimlarin transfer aktivitesi canlanir, bazilarinda ise soner. Ille de Yattara'ya buyuk parali talip ciksin diye bir degisiklik dogru olmaz. Zira dusuk teklif de var, yuksek teklif de.
Verilen para yaşa bağlı deil bence Fatihte 29-30 yaşında gitti 8M€ya nitekim Yattarada iyi bir yılın ardından iyi paraya satılabilir.Ayrıca bu yaş olayı sadece Türkiyede takıntı oluyor Avrupada birçok takımda 33 üstü oyuncu varken 29-30 yaşları iyi bir yaş olabilir.
Fatih Rusya'ya gitti.
Yas pek takinti degil esasinda.
Ama bir hesap yapalim..
24 yasinda bir oyuncuyu 3 milyon Euro'ya aldin.
Bu oyuncudan 4 yil yararlandin ve 3 milyon Euro'ya sattin.
Bu oyuncunun sana maliyeti sadece maasi.
29 yasinda bir oyuncuyu 3 milyon Euro'ya aldin
Bu oyuncudan 4 yil yararlandin ve serbest biraktin.
Bu oyuncunun maliyeti hem maasi, hem de bonservis bedeli.
Bu nedenle de cogu buyuk liglerde oynayan Avrupa kulubu, liglerinin de cekiciligini kullanarak kucuk paralar karsiliginda veya serbest transfer yapiyor 28-29 yasindaki oyuncular icin.
Veya genc oyuncu aliyor, uzun sure kullaniyor ve uygun fiyata ulastiginda satiyor. Cunku biraz daha az kaliteli ama daha genc oyuncuyu bulmak oldukca kolay. Ozellikle Fransa bu konuda bir maden.
Yasli oyuncuyu buyuk paralara alan ve kariyerinin son yillarini yasatan ligler belli. Oyuncunun eger pazari varsa, biz aliyoruz, Ruslar aliyor, Arap kulupleri aliyor ve bazen de Yunanistan aliyor. Oyuncuyu bu liglere pazarlayabilirsen, iyi para alabiliyorsun. Bu liglere pazarlayamiyorsan da buyuk Avrupa liglerinin takimlari, futbolculari buyuk ligde oynama hayali ile ikna edip, bonservisine dusuk para veriyorlar. Rusya ise aklanacak parasi nedeniyle, Araplar ise oyuncuyu cok dusuk bir kalite lige ikna etmek mecburiyetinden buyuk paralari oduyorlar. Tipki taninmis oyuncu alirken bizim takimlarimizin yapmak zorunda oldugu gibi.
Parasi olmayan Hollanda takimlari, genelde sadece genc oyunculara para veren Fransa takimlari, parasi olmayan Belcika takimlari tabii buyuk bonservis paralari odemeyecektir Yattara icin. Daha ufak ulkeleri hic saymiyorum bile. Onlarin tek umidi oyuncu satmak. Portekiz tek atipik durum. Onlar da sinirsiz Brezilyali oynatabiliyor ve yetenekli Brezilyalilardan, Avrupa'nin geri kalanindan daha once haberdar olabiliyorlar. Yani genelde genc oyunculara yoneliyorlar. Biz de yasli oyuncu alacagimiza, genc yetenekli alalim Avrupa takimlari gibi diyerek dovunuyoruz. :)
Yattara futbolcu olarak yasli degil. Ama buyuk paralara satmak icin alici olarak dogu ulkeleri var sadece. Bu ulkelerden takimlar da geliyorsa geliyor. Gelmiyorsa da gelmiyor.
benim bahsettiğim illede yattara yüksek fiyata gitsin diye yapılacak bi düzeltme değil.daha gerçekçi bi yattara profili görmek istiyorum sadece.agression 11 yanlış hatırlamıyorsam.mental özellikleri şişirip wasat bi profil yratacağımıza teknik özellikleri şişirip mentali 3e5e wurarak daha gerçekçi bi yattara profili yaratabiliriz.(canı istediği zaman oynayan oynamadığı zamanelinizde fazla bişi olmayan bi yattara)fm 2005 yada cm 2005 teki yattara profili gözümün önünde..harika bi profildi.dribbling flair crossing gibi belli başlı özellikleri fullenip mental özelliklerin kısılması taraftarıyım ısrarla:D
Ömer abi benim kuzenim var bir tane, Trabzon'da oturuyor, yaşıyor ve okuyor :) Ve tesislerede çok yakın, her idmanı izleyebilirim ve bütün oyuncular hakkında bilgi alabilirim dedi. 18 yaşında başvurmak istiyoru bu iş için nasıl başvuracak?
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/169f7e.jpg
Alanzinho oyun için TSL'ye hakkaten fazla bir oyuncu.Benim oynadığım maçlar haricinde oyunda herhangi bir Trabzonspor maçını izlediğinde rakibin sağ kanadını felç ettiğini gördüm,istatiktikler bu şekilde sadece ligde tabiki.Ama bu attığının yarısınıda kaçırıyor Alanzinho.Yeni maç motoruyla muhakkak alakası vardır bu kadar üst düzey performansın fakat tekniğinin ve driplinginin iyi olması oyunda maçlara direkt etki eden en büyük etken olarak gözüküyor.
Milli takım hocası oalrak Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2 maçta oynattım onu ve 2 maçta biri Norveç diğeri Finalndiya sağ kanatlarını darmadağın etti.Demem o ki maç motorunda değişiklik yapılmaycağını bilsek seneye Alanzinho'yu aynen bu şekilde bıraksanız bile süper işler yapabiliyor.
ki hızı ve hızlanması arttırlacak :)