Neden saldırma ihtiyacı duyuyorsun ki ? ABOOO muhtemel olacaklardan bahsetmiş. Eee artık yorumda mı yapmayalım ?
Printable View
ogulcanin menajeri demis ki togutay yarar ; FIFA kurallari geregi 18 yasindan kucuk profesyonel olmamis bir futbolcu ailesinin ikamet ettigi sehrin takiminda oynayabilir.
Lisans işlemlerinde içtüzük bağlayıcıdır. Böyle bir kuralı da ilk defa duyuyorum.
O kadar FM oyuncususun,amatör bir genç futbolcu ile sözleşme imzalıyorsan,kulübüne ancak yetiştirme bedeli ödersin.Transfer dönemi kapanmadan Oğulcan ile anlaştık diye biliyorum ben,sözleşme imzalanmış olma ihtimali yüksek.
Kendileri şike yapmiş takımların taraftarlar oldukları için bundan sonra hayatları bizim açığımızı aramakla geçecek.'Aha sizde yaptınız işte' diyebilmek içın.Çok fazla takılmayın yanlış bir şey yaptıysak cezamızı çekeriz sorun yok.
BU konuda resmi mesajlar önemlidir. Bursaspor kulübü o bildiriyi ayınladıktan sonra GS'den bu konu hakkında açıklama gelmedi. Ancak sitelerine 2 adet yeni haber eklediler. Yani sitelerini güncellerken Oğulcan'dan bahsetmemeleri de ilginç geldi bana.
amator futbolcular icin yapilmiyor zaten bursaspor niye yaygara koparmis sorun orda bence.
18 yaşın altında amatör oyuncularda transfer için veli ve kulüp muvafakatı gerekli. Kulübu bu evrakı imzalamak için para isteyebilir. Sadece yetiştirme bedeli ile mümkün değil. 18 yaşını geçince olabilir. İzinsiz sözleşme imzalarsan da suç olur. TFF de sözleşmeyi onaylamaz, önce eski sözleşmenin feshi gerekir. Kulübü, muvafakatnameyi imzalamak için sözleşme fesih bedeli, yani bizim tabirimiz ile bonservis bedeli isteyebilir. Fesih işlemi transferde de kullanılması zorunlu bir yöntem.
Hayatımda duydugum en saçma açıklama gelmiş :D
Ailesinin ikametini aldırırız sorun yok :D 5tl'ye alıyor muhtar :D
Burada konu oyuncunun imzası. 18 yaş altı birinin imzası resmi olarak geçerli kabul edilemez.
O yuzden onun yerine hukuki velayeti kimdeyse o imzalayabilir. Genelde de bu durumlarda oyuncunun babası anası imza yetkisini menajere veriyor noter tasdikli. Amatör lisanslı oyuncularda bonservis olmaz. Profesyonel bir klüp istediği zaman herhangi bir amatör oyuncuya profesyonel sözleşme imzalatabilir. Yetiştirme bedeli olur o da zaten cüzidir.
Kısaca arkadaş demiş ya Bursa'ya para verilmesi lazım falan diye heh işte o para yetiştirme bedeli, amatör oyuncuya profesyonele geçişte, klüp bonservis bedeli belirleyemiyor. Yani hatırlarsan bundan bir kaç sene önce Barca Muhammed Demirci'nin peşine takılmıştı amatör sözleşme ile oynuyordu muhammed. Bjk hemen ileri dönük profesyonel sözleşmeyi yaptı olası bir transferin önune geçmek için. Velisine imzalattı 18 yasına bastıgı anda profesyonel sözleşme devreye girer.
Ayrıca Amatör lisanslı bir oyuncu profesyonel ligte forma giyebilir. O nereden çıktı ?
17 yaşındaki oyuncular nasıl oynuyorlar üst liglerde ? 18 olmadan profesyonel olamazsın.
Ya da Serie C ve B deki amatör lisanslı futbolcular ne olacak?
Ayrıca ben bu açıklamadan hiçbir şey anlamadım. Etik olmayan nokta nedir? Onu paylaşsalar ya.
GS'da hersey hak hukuk cercevesinde yapılır. Hak hukuk da etik değerlere göre belirleniyor zaten. Yani Bosman kuralını ele alalım hani genelde 6 ay oncesinden birine imza attırdık mı klübü aglıyor ya etik değil etik değil diye peki sen sözleşmesinin son 6 ayına girmiş oyuncuya klübünde kalması ve para kazandırması için baskı yaparken etik mi oluyor ? Ali Turan meselesinde mesela. Gs bosman kuralları cercevesinde imzayı attırırken etik değil etik değil diye aglarken oyuncuyu antrenmanlara almamak etik mi ? 6 ay oncesinden sözleşme yapma riskini göze alamayıp sonra cocuk baskasıyla imzalayınca çocuğa her türlü pisliği yapmak etik oluyor da bosman ile imzalamak mı etik dışı ?
Kısaca geçiniz...
alalim ozman :D
radyospora baglanan trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, Yusuf Erdoğan'ı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in istediğini söyledi.
Juventus maçına kadar acilen birisiyle anlaşmamız lazım. Zaten maalesef o maç facia olacak gibi. Birisi gelse bile o maça hazırlanamamış olacak. Rakibi analiz edememiş olacak. Rastgele oynayacağız.
Birisiyle anlaşmadan niye eldeki T.D'ü gönderirsin ki.
Mancini bitmiş... Üşüyoruz imparator..
Mancini gelmiş beyler. Çok zorlamayıp Aykut Kocaman ile anlaşssaydınız pek fark yoktu bence. Dünyanın sayılı loserlarından biri daha ülkemize gelicek.
Tek avantajı gs için doğru sistemi oynatacak bir hoca, 4 2 3 1. ama ben başarılı olma ihtimalini çok düşük görüyorum türkiye ligi çok zor ve oyuncu ilişkileri çok zayıf bir isim.
İyi bir teknik adam sayılmaz ama loser demek biraz yanlış olur.
http://i.imgur.com/rI1etyQ.png
mancini gelir umarım :)
İtalya da kazandığı başarıları ciddiye almamak lazım. İnter zaten tek tabanca idi. Ciddi ve önemli maçlarda benim hatırladığım hep kayıp yazan bir isim Mancini, ingiltere ve şampiyonlar ligi gibi rekabetin üst düzey olduğu liglerde elindeki imkanlar ile bakıldığında bana göre loser.
Aykut Kocaman'ın da kaç tane kupası, yarı finali var ama bunlar onu kurtarmıyo benim ve çoğu insanın gözünde
Loser kavramını yanlış yorumluyorsunuz bence.Dedikleriniz Mancini'nin başarısızlığı ile ilgili,winner veya loser olmasıyla ilgili değil.Ne olursa olsun 12 yılda 12 kupa alan bir teknik adam loser olmaz.Ortalama her seneye 1 kupa düşüyor.
İnter o senelerde TD'siz olsa gene şampiyon olurdu. Man.City ile ŞL gruplarından çıkamama ve o kadro ile sadece 1 sene " oda QPR kıyağı ile" şampiyonluk alıyorsa sıkıntı var demektir.
Adama başarılı mı dedim ben ? Aynı Teodosic mevzusuna döndü.Belki de Avrupa'nın en iyi oyuncusu ama loser.Loser olması değiştirmiyor Avrupa'nın en iyilerinden olduğunu.
Mancini de böyle işte,başarısız,kötü bir teknik direktör ancak loser değil.