Şimdi sıra Kadıköy'e şampiyon olarak çıkmakta :) Orda kupayı aldık zaten ama oraya şampiyon olarak çıkmak da ayrı güzel olur.
Printable View
Şimdi sıra Kadıköy'e şampiyon olarak çıkmakta :) Orda kupayı aldık zaten ama oraya şampiyon olarak çıkmak da ayrı güzel olur.
gider şampiyon oluruz.
Bu sefer isiklari falan kapatip yakmazlar sanirim heryeri.
Selçuk'un free-kick gollerine bakarken dikkatimi çekti, geçen sene Tolga'ya attığı gol ile dün attığı gol aynı neredeyse. İkisinde de kalecileri çaresiz bırakıyor, iki kaleciye de iki gol atmış durumda.
Ne yani, ne bekliyordunuz ? Açıklamalarında tükürdüm mü diyecekti ? O anı izledimde hakikaten tükürüyor, hakemin gözünü kapatışından belli. Şimdi çıkıp herkes ''Arkası dönük adamın tükürdüğünü nasıl anlarsınız? '' falan diyecek ancak insani reflekslere dikkat edince, çok net anlaşılıyor bence.
Niye kimsenin aklına gelmiyor, bilmiyorum; o mesafeden, 80 dakikadır paldır-küldür koşmakta olan bir futbolcu, "seni seviyorum" diye fısıldasa bile muhatabının suratına bir miktar tükürük saçar muhtemelen.
Hakem raporunu beklemekte fayda var.
Sahada 6 yabancısı olan Galatasaray'da Elmander de oyuna girecekti. Şükrü Hanedar, hatayı son anda fark etti.
Galatasaray, maçın uzatma dakikalarında hükmen yenilginin eşiğinden döndü.
Terim, 6 yabancı hakkını Muslera, Amrabat, Melo, Riera, Dany ve Eboue'den yana kullanırken, karşılaşmanın son anlarında Burak'ın yerine Elmander'i oyuna almak istedi. Ancak takımın idari koordinatörü Şükrü Hanedar yapılan hatayı son anda fark ederek, oyuna 7. yabancının girmesini engelledi.
Fenerbahçe'den Kural İhlali!
Fenerbahçe'ye derbide kural ihlali yaptığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ceza kapıda.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon başından itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya koyduğu "takımlar, 18 kişilik maç kadrolarında alt yapıdan (21 yaş altı) bir oyuncu bulundurmak zorundadır" kuralını Fenerbahçe'nin, Galatasaray derbisinde ihlal ettiği ortaya çıktı.
Ceza geliyor
Bu kurala uyan herhangi bir futbolcunun kadroya alınmaması kural ihlaline sebep olurken, Sarı-Lacivertli takım bu ihlalden dolayı 50 bin TL para cezası ödemek zorunda kalacak.
Bu arada puan farkını 5'e çıkartmak güzel :)
Maçta Meireles'in sakatlandığı pozisyonda Fenerbahçe'li oyuncular topu taca attıktan sonra Galatasaray'dan da Hamit topu rakip yarı alanda taca attı hatırlarsanız.
İddiaya göre Fatih Terim, Hamit topu taca attıktan sonra oyuncularına pres talimatı vermiş. Bunu gören Fenerbahçe kulübesi de buna tepki göstermiş. Yardımcı antrenör İsmail Kartal alkışlayarak protesto etmiş, Terim de İsmail Kartal'a kızmış.
Ardından da Fenerbahçe'li oyuncuların Hamit'e tepkisi var ki benim maçta gördüğüm kadarıyla topu attığı yere tepki göstermişlerdi (o konuda hak verdim, hiç sevmediğim bir hareket). Sonrasında Kartal'ı Aykut Kocaman sakinleştirmiş.
http://live.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ307616SXQ
Bu pozisyonun biraz yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Daha doğrusu tartışma yaşandığı doğru da nedeni yanlış yansıtılmış bence. Orada tartışmanın nedeni Hamit'in topu çok uzak yerden taca atmasıydı. Dikkat edin alttaki resimde, zaten Caner'in tepki gösterdiği de oydu. Eliyle topu attığı yeri gösteriyor "böyle mi iade ediyorsun" der gibi.
http://live.sporx.com/img/2012/12/17/derbi8.jpg
Neden bu şekilde düşünüyorum, çünkü maçta hatırladığım kadarıyla o pozisyon sonrası pres yapılmadı. Ayrıca resimlerden de belli oluyor.
Fatih Terim'in pres yapın işareti buymuş:
http://live.sporx.com/img/2012/12/17/derbi4.jpg
Bu da tacın kullanılacağı an:
http://live.sporx.com/img/2012/12/17/derbi6.jpg
İddia doğru, yanlış bilemem. Doğruysa tepkilerinde haklılar. Yanlışsa da Hamit'e tepkilerinde haklılar. Diğer yandan Hamit'in yaptığını çoğu takım ve oyuncu yapıyor maalesef. Ve ben de nefret ediyorum bundan. Hamit kendi açısından bakıldığında, çoğu zaman kendisine, kendi takımına yapılanı yapıyor. Yarın öbürgün Fenerbahçe'liler de benzer bir hareket yapsa onlar da kendilerine yapılanı yapmış olacak. Ama bir futbolsever olarak bakıldığında sportmenlikle yakından uzaktan alakası yok bu hareketin. Buna artık federasyon mu, Uefa mı, Fifa mı kim el atarsa atsında bir çözüm üretsinler artık. Mesela hakemler böyle bir durumda "topu iade edecek misiniz" diye sorsun topu dışarı atan takıma, olumlu yanıt alırsa adil bir yerden kendisi başlatsın oyunu. Bu tarz bir kural getirilebilir.
http://c1212.hizliresim.com/14/k/h06h7.jpg
Yazık çok yazık.
Bu yaşıma kadar sıfır kırmızı kart gördüm manasında da yapmışl olabilir amntıklı aslında..
Yazık derken? Daha ceza açıklanmadı.
Bir maç kazanmakla yine şampiyon olmuşuz:) Ey benim güzel ülkemin güzel taraftarı :)
FB-Gs yılda en az 2 ve en cok 5 olmak üzere her zaman karşılaşıyor, kaybedilir,kazanılır,berabere kalınır. Gülünür eğlenilir geçilir. Ama hala iki tarafta da savunulmaması gereken aksine yerilmesi gereken olaylar destek buluyor. Bunları genelde 15-21 yas arası futbolseverler yapıyor. Maç oynandı bitti 3 puan aldık olay bundan ibaret daha sezon sonuna yıllar var. Rakiple dalga geçmenin de bir sınırı vardır iyice abartıp kırıcı olmanın manası yok.
5 maç ceza alsa kupa maçlarında cezasını çekmiş olacak, tatilini uzatmış oldu eğer erken gitmesine izin verilirse.
Sezer bu nedenle ilk 11'e girer artık ve kalıcı olacak performansı gösterir umarım.
kupa maçlarının hepsi arka arkayamı oynanıyor? çok saçma.
Aziz Yıldırım, deplasman yasağı hakkında TFF ve GSB'in Fenerbahçe taraftarının girmesine izin verdiği karşılığında da çıkacak her olaya kendisinin kefil olacağını söylemiş. Ama Gatasaray yönetimi istemediği için seyirci gitmemiş. Bu nedenle 33. haftada hiçbir şekilde Galatasaray taraftarı Kadıköy'de olmayacakmış. Buna izin vermeyeceklermiş.
Hocam benim dediğim şeyi derken refleksif olarak o işareti anlık olarak yapmayı ben de mazur görebilirim de adam bildiğin gözüne gözüne sokuyor yani. Ayrıca son okuduklarıma göre, yanlış mı doğru mu bilemem tabii ki, Meireles o hareket dünyanın her yerinde "OK" anlamına gelir demiş.
Göz var izan var yani, yapmayın etmeyin. ;)
Böyle parmagını o araya sokusturma var ya gülerek o olmadı işte :D
Ama Meireles konusunda ki olay, aynı faul kendisine 2 dk önce yapılmış hakem düdük bile çalmamıştı. Asıl konuşulması gereken bu.
Her yanlış kararın çifte standart olup olmamasını üzerimizdeki formaya göre yorumlamak olmaz. Halis Özkahya'nın GS aleyhine karar verdiği elli tane maç bulunabilir pekala ki maç içinde FB lehine verdiği kararlar da var.
Ayrıca, sinirlenmek futbolcuya bunları yapma hakkını vermiyor, siz de kalkıp bunları boşverin de asıl hakem yanlış karar verdi, adam bu yüzden bunları yaptı diyorsunuz.
Madem kariyerinde kırmızı kartı yok, bu derece tecrübeli bir oyuncunun Premier Lig gibi hakemlerin bizimkilerden beter olduğu bir ligde başına bu tür olaylardan milyon kez başına gelmiş olabileceğini düşündüğümüz zaman sinirlerine hakim olma güdüsünün son derece gelişmiş olması gerektiği kanaatindeyim.
E madem durum bundan ibaret, bu sefer niye iş çığrından çıktı asıl bunu konuşmak, Meireles'ten cevabını duymak lazım.