Şimdi sıra Kadıköy'e şampiyon olarak çıkmaktaOrda kupayı aldık zaten ama oraya şampiyon olarak çıkmak da ayrı güzel olur.
Şimdi sıra Kadıköy'e şampiyon olarak çıkmaktaOrda kupayı aldık zaten ama oraya şampiyon olarak çıkmak da ayrı güzel olur.
Maçta Meireles'in sakatlandığı pozisyonda Fenerbahçe'li oyuncular topu taca attıktan sonra Galatasaray'dan da Hamit topu rakip yarı alanda taca attı hatırlarsanız.
İddiaya göre Fatih Terim, Hamit topu taca attıktan sonra oyuncularına pres talimatı vermiş. Bunu gören Fenerbahçe kulübesi de buna tepki göstermiş. Yardımcı antrenör İsmail Kartal alkışlayarak protesto etmiş, Terim de İsmail Kartal'a kızmış.
Ardından da Fenerbahçe'li oyuncuların Hamit'e tepkisi var ki benim maçta gördüğüm kadarıyla topu attığı yere tepki göstermişlerdi (o konuda hak verdim, hiç sevmediğim bir hareket). Sonrasında Kartal'ı Aykut Kocaman sakinleştirmiş.
http://live.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ307616SXQ
Bu pozisyonun biraz yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Daha doğrusu tartışma yaşandığı doğru da nedeni yanlış yansıtılmış bence. Orada tartışmanın nedeni Hamit'in topu çok uzak yerden taca atmasıydı. Dikkat edin alttaki resimde, zaten Caner'in tepki gösterdiği de oydu. Eliyle topu attığı yeri gösteriyor "böyle mi iade ediyorsun" der gibi.
Neden bu şekilde düşünüyorum, çünkü maçta hatırladığım kadarıyla o pozisyon sonrası pres yapılmadı. Ayrıca resimlerden de belli oluyor.
Fatih Terim'in pres yapın işareti buymuş:
Bu da tacın kullanılacağı an:
İddia doğru, yanlış bilemem. Doğruysa tepkilerinde haklılar. Yanlışsa da Hamit'e tepkilerinde haklılar. Diğer yandan Hamit'in yaptığını çoğu takım ve oyuncu yapıyor maalesef. Ve ben de nefret ediyorum bundan. Hamit kendi açısından bakıldığında, çoğu zaman kendisine, kendi takımına yapılanı yapıyor. Yarın öbürgün Fenerbahçe'liler de benzer bir hareket yapsa onlar da kendilerine yapılanı yapmış olacak. Ama bir futbolsever olarak bakıldığında sportmenlikle yakından uzaktan alakası yok bu hareketin. Buna artık federasyon mu, Uefa mı, Fifa mı kim el atarsa atsında bir çözüm üretsinler artık. Mesela hakemler böyle bir durumda "topu iade edecek misiniz" diye sorsun topu dışarı atan takıma, olumlu yanıt alırsa adil bir yerden kendisi başlatsın oyunu. Bu tarz bir kural getirilebilir.