Chaos en güzel cevabı vermiş heralde bu Alex - Hagi kıyaslaması için :)
Bu arada taraftlı tarafsızlık mevzusu oldu bugün işte bir Galatasaraylı arkadaşın da yazdığı mesaj da burada..
Tebrikler Ladron..
Printable View
Chaos en güzel cevabı vermiş heralde bu Alex - Hagi kıyaslaması için :)
Bu arada taraftlı tarafsızlık mevzusu oldu bugün işte bir Galatasaraylı arkadaşın da yazdığı mesaj da burada..
Tebrikler Ladron..
Alex'in İtalya kariyeri çok kısa. Kulüple maddi sorunlar oluyor, davalık oluyorlar vs. Oynadığı 5 maçta da 2 gol atıp 7 asist yapıyor.
Alex milli takımla 49 maça çıkıyor. 12 gol atıp 11 asist yapıyor. Brezilya gibi zaman zaman Kaka ve Ronaldinho gibi oyuncuların bile kadroya giremediği bir milli takımla Alex'i yargılayamayız.
Alex 100 küsür yıllık Fenerbahçe tarihinin Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu. 2008 ŞL asist kralı.
Alex'in Fenerbahçe'deki en büyük şanssızlığı bir türlü eksiksiz kadro kurulamamasıdır. Alex'in önünde yıllarca Kezman-Güiza oynadı. Arkada bir türlü ideal ortasaha sağlanamadı. Maldonado, Josico gibi oyuncuları Alex'in arkasına yerleştirip tüm yükü Alex'e yıktılar. Oysa ki Niang gibi bir forveti Alex'le uzun yıllar beraber oynatabilseydik. Arkada Appiah, Emre ve eski Aurelio gibi adamları biraraya getirebilseydik; Alex çok daha başarılı olurdu. Niang gibi bir forvete eğer 3 yıl önce sahip olsaydık Alex'in şuan en az fazladan 50 asisti ve daha da fazla golü olabilirdi.
Hagi mi Alex mi ben pek bilemem.Hagi'yi tam manasıyla seyremedim.Ama Monaco maçındaki golü benim için yeterli:n:.Ama Baros mu Niang mı derseniz %1000000 Baros derim.
Oldu olacak ilk 18 i kıyaslayalım bari :D
http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=23596
Seviye yerlerde , sitenin girişinede bir bakmanızı istiyorum.
Adamlar haklı bence sonuna kadar, sadece biraz basit olmuş sanki.
Bu tarz konuların seviye ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Her maç için tişört basılması gayet doğaldır. Site girişindeki resim içinde aynı durum geçerlidir.
Rakip takımı tahrik ediyorlar böyle durumlarda.
Şimdi doğal değil mi bu durum ?
Tamam siz her ne kadar çok kötü durumda olsanız da yeni stadınızda ilk yenilginizi ezeli rakibinizden almışsınız bırakında olsun bu (::) İlkler unutulmaz.Bundan 100 sene sonra Galatasaray TT Arena'da ilk yenilgisini kimden aldı diye bir soru çıkacak bizden sonraki nesillere Allah o günleri gösterirse tabi insanlara o zaman bu sorunun cevabı Fenerbahçe olacak (::) Bu ti ye alınma durumuda gayet normal.
Tıpkı sene sonu bizim Şampiyonluğa sevindiler stadı yaktılar muhabbeti gibi.
İyi oynadınız ama biz yendik mi yazacaklardı anlamadım ben? Ayrıca o siteye girişi genellikle Fenerbahçeliler olduğu için çok doğal böyle bişi olması..
Kesinlikle katılıyorum, ben bile daha iyi tasarım yapabilirdim..
Mehmet kafaya çalışmış yine. Nedir bizdeki bu hastalık bir türlü çözemedim gitti. Kafaya vurunca daha mı mutlu oluyorsun?
http://www.yukleresim.com/images/912...9655197922.jpg
Lugano'da Grekoromen güreşçiler gibi :)
Fenerbahçe kazanınca rakipler hep kötüdür.
Fenerbahçe kazanınca hep şanstır.
Fenerbahçe kazanınca hep hakem bizim yanımızdadır.
Ne çabuk unuttu herkes burda 2006'daki şampiyonluğu. 90+6, 90+5 gollerini. "Kupa bizim, şampiyonluk sizin" laflarını.
Tebrik edin işte yendik. Ben kabul ediyorum dün Galatasaray Fenerbahçe'den daha iyi oynadı. Ama futbol bu işte. Olmayınca olmuyor.
Galatasaray için büyük önemi vardı maçın. Tüm sezon taraftarlarına kan kusturdular ve bu maç ile belkide bütün sezonu kurtarabilirlerdi. Olmadı.
Hakem'in daha önce yönettiği derbi maçlarını bir izleyin. Fener aleyhine ne kararlar vermiş bir görün. Zira hakem belli olduğu zaman inanılmaz üzüldüm çünkü bu hakemin Fener düşmanı olduğunu biliyordum. Neyseki fazla hatası yoktu.
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1430347_n.jpg
Buda süper olmuş. :p
Hagi kariyeri ile ezer.. alex kötü demiyorum zaten diyen çarpılır, ama Hagi, başkadır..
kimsenin kimseyi ezdiği yok. yukarıda da buna cevap verildi zaten sana göre hagi; bana göre alex..
Fenerbahçe resmi sitesinin girşindeki fotoda ve T-shirt'de sorun yok :) normal şeyler onlar...
Yahu George Hagi-Alex kıyaslaması ile ilgili bir Galatasaray'lı kardeşim yorum yapmış, Alex kral oyuncudur diyince Fenerbahçeli bir kardeşimiz de hemen "bakın işte dürüst GS'li" demiş :n: Yorumu yapan Galatasaray'lı arkadaşımız 16 yaşında! Yani Hagi'nin Galatasaray'da resital sunduğu 1996-2000 yılları arasında 1-5 yaş arasını yaşamış. Yani futbolla ilgili herhangi bir yorum yapabilecek yaşta değil Hagi oynarken! şimdi ise Alex2i canlı canlı izliyor ve içinde diyor ki "Vay beee, keşke bizim de olsa böyle oyuncumuz" ben de ona şunu söyleyeyim, Karpatların maradonası sahaya çıkınca onu izlemekten sadece tüm Türkiye değil tüm Dünya keyif alırdı.
Alex avrupa çapında asla bir yıldız olmadı ve olamaz da... Bunu Fenerbahçe'nin avrupa maçlarındaki Alex'in performanslarıyla ve Alex'in avrupanın kalbusüstü takımlarının transfer listesine asla girememesiyle kanıtlarız zaten. Fakat George Hagi Avrupanın en büyük markalarında yıldız oyuncu statüsü ile transfer edildikten sonra 31 yaşında "Artık yaşlandı" mantığıyla büyük kulüpten ayrılıp,Türkiye'ye geldi. Yoksa onu 25-26 yaşında falan bu lige getirmek imkansızdı :) Fakat yaşına rağmen kalitesini kanıtlayarak Galatasaray'da tüm istatistikleri alt üst etmesinin yanı sıra takımın hem ligde hem Avrupa'da şaha kalkmasında en büyük rolü oynadı. Bazı oyuncular vardır. Sadece büyük maçlarda oynarlar, bazıları ise sadece yerel liglerde sıradan takımlara karşı çok iyi oynarlar Alex gibi, bazıları ise isim olarak da kalite olarak da marka değerini taşıdığı gibi her kulvarda kalitesini sahaya yansıtarak "işte bu oyuncu yıldız" dedirdir Hagi gibi...
Kıyaslamaya gerek yok....
Alex Fenerbahçe'nin efsane futbolcusudur, Hagi ise Galatasaray'ın. Fakat Edirne'yi geçince futbolla ilgilenen 100 kişiye Hagi ve Alex'i sorsanız. Hagi'yi tanıyan 100 kişi çıkaras ,Alex'i ancak 30-40 kişi çıkar.
Fenerbahçe'nin ŞL'de çeyrek final oynadığı sezon başarıda en büyük payın Alex'e ait olduğunu hatırlatır, galibiyeti unutmak için, Hagi'yi göklere çıkarmak için Alex'i yerin dibine sokmaya gerek yok derim.. Yukarıda Kaptan'ın mesajına eklenecek bir şey yok aslında, gereksiz yere bir tartışma başlamasın, Hagi'ya laf söyleyen yok, Alex'i de yerin dibine sokmaya gerek yok övüyormuş gibi yaparak, çocuk değiliz amacınızı anlamayalım.:)
Arjantin için Veron,Fransa için Zidane,İngiltere için Beckham neyse Romanya için de Hagi oydu. Yani oynadığı dönemde Dünyanın en iyi on numaraları sıralamasında kimse Hagi'yi ilk 10 sıranın dışına yazmıyordu. Siz hala çıkıpta Alex-Hagi kıyaslamayını istatistiklere dayandırıyorsanız o zaman sizin Alex gelmiş geçmiş en iyi oyuncular arasındaki Michael Laudrup, Ronaldinho, Bergkamp, Zidane ve R. Baggio'dan falan daha iyi :n:
Farkındaysan Arjantin - Fransa - İngiltere sonra Romanya :)
Hagi'yi küçümsemiyorum ama , Alex'e bu kadar laf atınca bende Hagi'ye sallamak istedim :)
Birde '' :n: '' bunu kullanamdaki amaç dalga geçmek mi yoksa ?
Ek olarak Bırakalım Hagiyi Alexide tarihe nasıl geçtik onu konuşalım.Konu Fenerbahçe - Galatasaray maç konusu konuşulan konu Hagi - Alex :)
Evet dün gece TT Arena tarihine Fenerbahçe adı yazıldı ! :)
Alex Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yabancı oyuncusudur bana göre... Buna kimsenin itirazı yok zaten :) Ama bir oyuncunun bir takım için çok verimli yıllar geçirip ligde tonla gol atıp asistler yapması onu Avrupa düzeyinde en iyilerle kıyaslamak için yeterli değildir diye düşünüyoruz sadece. Hagi Galatasaray'da oynamasaydı da Hagi Alex'ten daha iyiydi dememiz lazım. Nasıl ki Juan Sebastian Veron Alex'ten daha iyi bir oyuncudur diyebiliyorsak , Hagi Alex'ten daha iyi oyuncudur da diyebiliyoruz. Çünkü arada siklet farkı var. Adam Galatasaray'a gelince küçülmedi. Biz o zaman İniesta'yı falan getirsek ve ligde Alex kadar gol ve asiste sahip olmazsa siz yine çıkıp Alex iyi dersiniz :D
Alex'in saydığın isimlerden daha iyi olduğunu iddia eden yok, herkes birilerinin iyi olduğunu iddia edebilir ve bunu da bazı şeylere dayandırarak yapar. İyi olduğunu iddia ettiği kişinin iyi olma sebeplerini açıklarken, diğerini yermez, benim tepkim bunadır.
Benden Hagi ya da Alex daha iyi lafı duydunuz mu? Hayır. Pek çok açıdan oyuncular birbirleriyle kıyaslanabilir, bu işin tek doğrusu olsa zaten futbol bu kadar populer olmazdı, futbolu böyle yapan çok çeşitliliktir bir yandan da. Herkesin futboldan aldığı şeyler farklıdır. Bu nedenle kendi efsanenizi överken bir başka efsaneyi kötülemeyelim ve bunu yaparken de alaycı tavır takınmayalım ki (hala yaptığınız gibi), kimse rahatsız olmasın.
Evet, dün gece Fenerbahçe tarih yazdı. Daha dogrusu ismini tarih sayfalarına yazdırdı.
*Galatasaray'ı TT Arena'da ilk yenen takım : FENERBAHÇE
* TT Arenada ilk derbinin galibi: FENERBAHÇE
* 10 maç üst üste kazanan takım : FENERBAHÇE
hepsinden dolayı da tebrik ederiz. :)
Bir de Aykut Kocaman'ın şu Daum'un rekorunu kırmasını çok istiyorum. 3 maç kaldı, Daum'un da çıkıp canı sıkıldığında Aykut Kocaman'a sallamasına engel olacaktır.
Anlamadığım aramızaki hangi F.Bahçeli ısrarla Alex'in dünyaca ünlü olduğunu iddia ediyor?
Yok kardeşim değil Alex Türkiye'de yıldız sadece. Alex bizim yıldızımız. Biz istemiyoruz Dünya çapında yıldız. O çaptaki adamlarda geldi geçti bizden ama hiç birisi "Türkiye Çapındaki" Alex'ten daha iyi olamadılar... Brezilya gibi bir takım da 49 maç oynamış adamı zaten futbolu bilen birisine sorarsanız rahatlıkla ismini cismini söyler. Ayrıca muhabbet dünya yıldızlarına girerse F.Bahçe'nin eline su dökemez hiç bir takım :icon_wink:
alaycılık yok asteğmenim :) neyse konu uzayıp kirlenmesin. Galip geldiniz, keyfini sürün... ;) Adnan Polat demişti ama "Galatasaray'da hedefler bitmez,şampiyonu biz belirleyeceğiz" diye. Eğer bu belirlemek oluyorsa, evet belirledik :n:
Ben onu 1 önceki mesaj için yazmıştım. Keyfini sürüyoruz, ben gayet de çok iyi eğlenyorum 2 gündür, sadece canımı sıkıyor Alex ile dalga geçilmesi ama dalga geçilmesi, Hagi'nin Alex'ten daha iyi olduğunun yazılması değil, dikkat.
cassio lincoln : 67 mac 16 gol 31 asist
bu adamıda iyi harcamışız peh...
Hagi'nin Galatasaray'a verdiği katkı ile Alex'in Fener'e verdiği katkı kadar değildir ama Hagi bence daha iyi bir oyuncudur. Aradaki karşılaştırmada takıma katkıya göre mi oyuncunun kalitesine göre yapıldığı belirlenmediği için iki taraf da kendini haklı görüyor.
Anelka ikisinden de kaliteli bir oyuncudur ama takıma pek katkısı yoktur, Tuncay'ın Fener'e daha faydalı bir adam olması onu Anelka'dan daha mı iyi yapar?
Konuyu Hagi-Alex kıyasına çevirmeyelim.Şu an Hagi GS Teknik Direktörü Alex ise Fenerbahçe futbolcusu.İkisinin futbolunu karşılaştırma yeri değil burası.Maçla ilgili konuşmaya devam edelim.
Tebrikler Fenerbahçem
Tarih yazmak güzel , bu maçı şu adamdan daha iyi yönetebilecek birini daha bilmiyorum
Bence üst düzey maç yönetti.Yardımcıları da gerçekten iyiydi.
Aykut Kocaman hatalarından ders almayı ve kendini geliştirmeyi biliyor sene başındaki ve şimdiki durum bunun göstergesi ayrıca Kazım'ın yaptığı o terbiyesizce harekete rağmen istifini koruması da takdirimi kazandı.Bir de kocaman'ı ilk defa bu kadar sevinirken ve sinirlenirken gördüm hoşuma gitti.
Maçtan önce Fenerbahçe soyunma odasına Yüksek Sesde Galatasaray marşı çalmışlar.
Aykut Hoca , Gözlemciyi çağırmış sesi kıstırmak için adam rapora yazacağım demiş gitmiş :) Sonrasında ise bizimkilerde hoparlörlerin fişlerini keserek veya çıkararak çözüm yolu bulmuşlar.
Galatasaray bundan dolayı da ufak bir ceza alabilir :)