Milan Barçalı yıldızı istemiş
Son İtalya Serie A şampiyonu Milan'ın asbaşkanı Adriano Galliani, Thiago Alcantara'nın menajeriyle görüştüklerini, ancak Barcelona'nın bu oyuncuyu satmadığını açıkladı
16 Ağustos 2011 Salı - 13:20
Sporx.com dış haberler
Tecrübeli orta saha oyuncusu Andrea Pirlo'nun Juventus'a transfer olmasının ardından oyun kurucu arayışını sürdüren Milan, Barcelona'nın genç yıldızı Thiago Alcantara'yı transfer etmek istemiş.
İtalya Şampiyonu Milan'ın asbaşkanı ve CEO'su Adriano Galliani, basın toplantısında Thiago Alcantara'yı transfer etmek için girişimde bulunduklarını açıkladı.
"Forte Dei Marmi'de tatilde olan Thiago'nun menajeri Giovanni Branchini ile konuştum. Fakat Barcelona onu satmak istemiyor" diyen Galliani, bu transfer hikayesinin böylelikle başlamadan bittiğini dile getirdi.
Barcelona alt yapısının en son ürünü olan Alcantara, yeni Xavi olarak gösterilirken, bu yaz yapılan Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda İspanya'nın şampiyonluğuna büyük katkı sağlamıştı. İlk kez 2009 yılında bordo mavi formayı giyen 20 yaşındaki yıldız adayı, dünya futbolunun en yetenekli isimlerinden biri olarak gösteriliyor.
Sissoko Roma'ya sıcak bakıyor
Moussa Sissoko'nun menajeri, İtalyan ekibiyle temas kurmadıklarını ancak gelecek tekliflere açık olduklarını söyledi.
Toulouse'un başarılı orta saha oyuncusu Moussa Sissoko için menajeri Roma'ya haber gönderdi.
Sissoko'nun ismi daha önce Manchester City, Inter, Liverpool, Lyon ve Fenerbahçe ile de anılıyordu.
Ancak Forzaroma.info'ya konuşan genç yıldızın menajeri Frederic Guerra, Sissoko'nun gönlünde Roma'nın yattığını belirterek, "Roma henüz bizimle bir bağlantıya geçmedi, ama onlarla konuşmak güzel olurdu. Eğer bir teklif yapmayı düşünüyorlarsa, biz dinlemeye hazırız. Roma harika bir takım ve Sissoko oldukça istekli." ifadelerini kullandı.
Alex: "Juventus harika olur"
Chelsea'nin Brezilyalı stoperi, ciddi bir şekilde Juventus'a transfer olmayı düşünüyor.
Chelsea'nin gözden çıkarttığı savunma oyuncusu Alex, Juventus'a transfer olma fırsatı yakalarsa fazla düşünmeden kabul edeceğini söyledi.
Geçtiğimiz sezonun ocak ayında David Luiz'in transfer edilmesiyle birlikte, Brezilyalı oyuncunun takımdan ayrılacağı konuşuluyordu.
Yeni teknik direktör Andre Villas-Boas'ın gelişi de durumu değiştirmedi ve 29 yaşındaki savunmacı, transfer dönemi kapanmadan elindeki opsiyonları değerlendirmeye başladı.
Son günlerde İtalyan devi Juventus'un Alex ile ilgilendiği iddia ediliyordu. Konuyla ilgili olarak Sky Sport 24'e bir açıklama yapan Alex, "Juventus'un benimle ilgilendiğini biliyorum, ama galiba onlar beni kiralamak istiyor ve bu benim için ya da Chelsea için gerçek bir alternatif değil. Menajerim Juventus ile görüşüyor. 29 yaşındayım ve benim için bu transfer harika olur." ifadelerini kullandı.
İtalya'da oynamak istediğini de belirten Alex, "Umarım bu hayalimi emekli olmadan önce gerçekleştirebilirim. Menajerimle konuştuğumda, ona Juventus'un benim için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledim. Şimdi her şey, Chelsea ile anlaşması gereken Juve'ye bağlı. Ancak kulübün kiralık göndermeye yanaşacağını zannetmiyorum." dedi.
Roma Di Benedetto'ya satıldı
İtalya Serie A takımlarından Roma'nın, ABD'li işadamı Thomas Di Benedetto'ya devri gerçekleşti.
Yapılan anlaşmaya göre, Bostonlu işadamı Di Benedetto'nun 4 kişilik grubu ve İtalyan UniCredit Bankası'nın oluşturduğu ortaklık, kulübün yüzde 67'lik hissesini satın aldı. İtalyan bankası ve Amerikalı işadamlarının oluşturduğu ortaklıkta, ağırlığın yüzde 60 ile Amerikalılar'dan yana olması, AS Roma'nın yeni sahibinin de Di Benedetto olduğunu tescilledi.
Anlaşmanın ardından bir açıklama yapan UniCredit Bankası'nın avukatı Roberto Capelli, ''Yapılması gereken her şeyi sonuçlandırdık. Gerekli ödemeler yapıldı ve adil bir şekilde dağıtıldı. Bu operasyon zor bir doğum gibi 9 ay sürdü. Ancak sonunda amacımıza ulaştık'' dedi.
Capelli, banka olarak bugüne kadar bekleme nedenlerini de kulübü ileriye götürecek, iyi bir teklife 'evet' demek olduğunu sözlerine ekledi.
Başkent takımı, satışın tamamlanmasıyla İtalya Serie A'da, sahibi yabancı olan ilk kulüp unvanını da kazandı.
İtalya'ya ayak bastığı günden bu yana basının yoğun ilgisiyle karşılanan Di Benedetto, aynı zamanda Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Boston Red Sox ile İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un da sahibi olan New England Sports şirketinin ortaklarından.
ntvspor.net
Forlan Inter'le görüşüyor
http://www.yukleresim.com/images/102...4081358275.jpg
Uruguaylı golcünün babası, oğlunun menajeri aracılığıyla Inter'le transfer görüşmesi yaptığını açıkladı.
La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'in Uruguaylı forveti Diego Forlan'ın babası, oğlunun mutsuz olduğunu ve Inter'le görüştüğünü açıkladı.
Libre'ye konuşan Pablo Forlan, "Oğlumun Inter gibi harika bir takıma gitmesini istiyorum. Zaten Diego'nun temsilcileri de Milano'da transfer için görüşme halindeler." ifadelerini kullandı.
Goal