Giderler defansa 32 yasindan daha yasli bir oyuncuyu alip, yilda 2 milyon euro verirler bizimkiler. Bonservisi hesaba katmiyorum. Daha ucuzu olmaz. 'Yildiz' alacagiz ya hani. Futbolcular bu ulkeyi Katar gibi goruyorlar, haberleri yok.
Adam gibi bir scout sistemi kurulamadi gitti. Zaten kurulsa bile bulunan genc adamlar muhtemelen baskan & Kolot tarafindan "Bu ne lan adi sani duyulmamis" diye reddedilirdi. Malum, dunya kulubuyuz, yildiz takintimiz var.
Biz Nouma'larla, Munch'lerle, Ronaldo'larla mutluyduk oysa ki.
Neyse, benim kafamda sezon oncesi soyle bir sablon vardi, 6+1 yabanci olacagini tahmin ederek :
----------------------Runje*-----------------------
--Transfer------Transfer--Zan-----Uzulmez---
---------------Serdar---------Koray---------------
-------------------Ricardinho----------------------
---------Delgado------------Transfer-------------
---------------------Bobo--------------------------
Forvet arkasindaki transfer, gayet I. Akin da olabilirdi, fakat ben ondan umidi kestim. Burak da olabilirdi, onu ise zaman gosterecek. O forvet arkasi mevkisinin turk olmasi gerek diye dusunuyorum, zira defanstaki o 2 eksigi kapatacak kalibrede bir Turk oyuncu yok. Yani var da, cok pahali. Topuz'dan bahsediyorum.
+1 yabanci da, genc, yedek kalmaya laf etmeyecek, basariya ac bir adam olabilir onliberoya, ama asla Cisse gibi yildiz diye lanse edilecek bir adam olmamali. Cift onlinberolu sistemde, her turlu sakatliga karsi takimda toplam 4+1 onlibero olmasi lazim. +1 altyapidan elbette.
Runje konusunda ise buyuk haksizlik yapildigini dusunuyorum. Tam 2. yarida formunu bulmusken, gidip ezeli rakibinin sakatliktan yeni cikmis, ve TD'nin "Sen benim 3. kalecimsin" dedigi kaleciyi almak, felaket oldu. Runje, formdayken bu ulkenin en iyi kalecisiydi, bunu kimse gormedi. Besiktas'i sampiyonluk yarisinda tutan 3-4 adamdan biriydi takimdaki.
Fakat su an elimizdeki kadroda, stopere bir transfer daha yapilip, transferi kapatacagimiz dusunulurse Cole'u aldik varsayiyorum] :
------------------------Rustu--------------------------
-----Serdar [?!]--Zan---Transfer-----Uzulmez----
-------Yozgatli-----Cisse-----Rico-----Tello---------
-----------------Cole---------Bobo--------------------
Boyle olmaz ama, sponsor cocugu Delgado 11'de oynayacaktir. Yozgatli'nin bolgesinde diye dusunuyorum. Tum yuk Cisse'ye biner.
Hic icime sinmiyor.
Yine yanlis transferler yaptik, yanlis bolgelere bence. Allah sonumuzu hayir etsin.