O kadarda değil, 30 dakika sürüyor trafik varsa.
Printable View
Ankara 19 Mayıs Stadı çöküyor!
http://haber7media.noc.com.tr/haber/...3094723709.jpg
Her hafta on binlerce kişiyi ağırlayan Ankara 19 Mayıs Standının yanına inşa edilen spor salonu yer altı sularının yönünü değiştirdi. Stada doğru akan sular nedeniyle yapının etrafında derin çökmeler oluştu.
Federasyon stat analizi istedi. Ankaragücü ve Gençlerbirliği yüksek maliyet nedeniyle analizi yaptırmıyor. Ancak stadın etrafında oluşan çökmeler, tehlikenin sinyallerini veriyor
Türkiye'de bir felaket yaşanmadan, yetkililer çözüm aramıyor. Trafik kazalarından sonra yaya geçitleri yapıyoruz. Dere yataklarında yapılaşmaya izin verip, canlar gidince, 'Önümüze geleni yıkacağız' gibi sahte demeçleri alkışlıyoruz. İşte AKŞAM Gazetesi, bir felaketi önceden duyurmayı kendine görev sayıyor. Ankara 19 Mayıs Stadı, 1936 yılında hizmete girdi. Yani tam 74 yıl önce. O tarihten bugüne sayısız faaliyete ev sahipliği yapan bu stat, şimdi adeta 'Çöküyorum' diye bağırıyor. Türkiye Futbol Federasyonu, sezon başında 19 Mayıs Stadı için güvenlik sertifikası istedi. Gençlik Spor Ankara İl Müdürlüğü de bu talebi, stadın kullanım hakkına sahip olan Ortak Girişim'e (Ankaragücü ile Gençlerbirliği'nden oluşuyor) iletti.
ÇÖKÜNTÜLERE YAMA!
Ancak stadın ölçümleri yüksek maliyet gerektirdiği için Ortak Girişim topu İl Müdürlüğü'ne attı. Üzerine düşen görevden kaçan Ankaragücü ve Gençlerbirliği, TFF'ye de hala bu güvenlik sertifikasını göndermedi. Oysa stadın çevresinde çökmeler oluşmaya başladı bile. 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin yanına yapılan ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynanacağı yeni salon inşaatı, Ankara'nın yer altı sularının da dengelerini değiştirdi. Yer altındaki güzergahı, salon inşaatı sırasında değiştirilen sular, şimdi 19 Mayıs Stadı'na yöneldi.
Ayrıca yine stat yakınında bulunan Gençlik Parkı'ndaki inşaatlar ve yeni düzenlemeler de bu yer altı sularının akıntısını, komplekse çevirdi. İl Müdürlüğü, stat çevresindeki çöküntüleri, yamalarla dolduruyor. Stadın beton ömrünün de yıllar önce bittiği, Bayındırlık Bakanlığı'nın yaptığı incelemede ortaya çıkmıştı. 19 Mayıs Stadı'nın yıkılıp, yenisinin yapılması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projesini hazırladı. Çim yüzeyin raylarla stat dışına taşınacağı, dört katlı ofislerin yer aldığı bu 50 bin kapasiteli stadın projesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığını yaptığı kurula, bu ay içinde sunulacak.
Akşam
Ankaragücü'nde başlatılan ''yeni yapılanma''nın bedeli yaklaşık 19 milyon euroyu buldu.
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 14:42 TSİ 04 Şubat. 2010 Perşembe
ANKARA - Turkcell Süper Lig temsilcilerinden Ankaragücü'nde Ahmet Gökçek yönetiminin koyduğu ''100. yılda şampiyonluk'' hedefine ulaşmak amacıyla başlatılan ''yeni yapılanma''nın bedeli yaklaşık 19 milyon euroyu buldu.
Cengiz Topel Yıldırım'dan sonra Ankaragücü başkanlığına seçilen Ahmet Gökçek yönetiminin, 100. yılda başarı adına yollarını ayırdığı futbolcuların ve yeni transfer edilen futbolcuların değerleri, Almanya'nın ''www.transfermarkt.de' isimli internet sitesine göre, toplam 18 milyon 793 bin euroya ulaştı.
Son yıllarda borçlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyan sarı-lacivertli kulüp, Ahmet Gökçek'in başkanlığa seçilmesinin ardından 100. yıl için yeniden yapılanma sürecine girdi. Ankaraspor'dan birçok futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katan daha sonra da teknik direktörlük görevi için Roger Lemerre ve yardımcısı Ümit Özat ile anlaşan Gökçek yönetimi, ara transfer döneminde 8 futbolcuyu kadroya kattı. Gökçek yönetimi, teknik direktör Lemerre ve yardımcısı Ümit Özat'ın kulübe kazandırılması için verilen ücretin haricinde, yeni 8 transfer için 8 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi.
Almanya'nın ''www.transfermarkt.de'' sitesinden derlenen bilgilere göre, sarı-lacivertli kulübün yollarını ayırdığı futbolculardan bonservisi en yüksek olan isim 1 milyon 335 bin euro ile Luiz Henrique de Souza Santos oldu. Abdülaziz Solmaz ve Diego Padilha ise 44 bin 500 euro ile gönderilen futbolcular arasında bonservis bedelleri en az olan isimler olarak dikkati çekti.
KAPTANIN DEĞERİ 150 BİN EURO
Ankaragücü'nün bir dönem kaptanlığını da yapan ve Denizlispor'a gönderilen Ceyhun Eriş için Başkent temsilcisi sadece 150.000 bin euro bedel aldı.
Başkent ekibinde daha önce 2003-04 ve 2006-07 sezonlarında forma giyen Eriş, Sarı-lacivertli takım adına çıktığı 45 karşılaşmada 9 gol kaydetti.
Takımının zor duruma düştüğü anlarda aldığı sorumlulukla önemli görevler üstelenen, Eriş sarı-lacivertlerin galibiyetlerinde önemli rol oynadı. Ceyhun Eriş, Başkent ekibindeki etkili performansıyla (A) Milli Takım formasını da giymeyi başardı.
YENİ TRANSFERLER ''EL YAKIYOR''
Ankaragücü yönetiminin ''100. yıl''da başarı ve yeni ''yapılanma'' için kadroya kattığı futbolcuların bonservis bedelleri adeta el yakıyor. Yönetim, göreve geldiği günden bu yana 8'i yabancı 19 futbolcuyla yollarını ayırırken, 5'i yabancı toplam 8 futbolcuyla sözleşme imzaladı.
Başkent ekibi yönetimi, Real Madrid ve Chalsea gibi dünyaca ünlü takımlarda forma giyen Kamurunlu orta saha oyuncusu Geremi'yi renklerine bağlayarak transfer döneminin ''flaş'' takımları arasında yer aldı.
Ankaragücü'nün yeni yabancılarından Marek Sapara Rosenborg'tan, Jerome Rothen PSG'den, Jan Rajnoch ise Mlada Boleslav'dan transfer edildi.
''www.transfermarkt.de'' sitesinde yer alan rakamlara göre, transfer edilen futbolculardan en pahalı isim 2 milyon 670 bin euroyla Marek Sapara oldu. Kağan Söylemezgiller ise 50 bin euro bonservis ücretiyle sarı-lacivetli takıma yeni katılan oyuncular arasında bonservis ücreti en ucuz futbolcu olarak dikkati çekti.
Başarılı olmak istiyosan büyük oynayacaksın. İ.Melih Gökçek'in oğlu nede olsa büyük yatırım peşinde hep.
19 Mayıs Stadı sezonu kapatmış :D Yeni stad alırsınız :p
Alınmaz, yapılır aygüncümm:)
Biliyorum da Ankaraspor'un sahasını kastettim ben :)
Stad projesi meclise sunulacak galiba 50.000 kişilik. Umarım yapılırda kurtuluruz şu 19 M'den...
O stadın yıkılması zor biraz. Şu anda sadece yenileme çalışması yapılacak. Başka bir yere stad yapmayı düşünüyolar ama 19 Mayıs gibi merkezi yerde olması zor.
İspanya ve İngiltere'den dünyaca ünlü forvet oyuncularıyla görüşülüyomuş. İspanya'da oynayan oyuncuyla görüşmeler olumlu gidiyomuş şu anda. İspanya'nın büyük takımlarından birinde oynuyo.
Ankaragücü forvetten önce defansa oyuncu almali.
Yok o kadar değil :) İspanya'nın kalburüstü takımı. Çok iyi tanınıyo ülkemizde bu takım.
Sevilla olabilir kanımca.Kanoute geldi direk aklıma.
Evet Kanoute olabilir bence de o isim...
Kanoute yalan olur :D
Ankaragücü önce gereksiz oyuncuları satsın yahu :D
:) :) :) :) :) :) Yönetimden alınmış haber o isim bakalım umarım gerçekleşir.
Defans konusunda Karabük'lü Engin'le anlaşıldığı haberleri var ne kadar doğru bilinmez tabi. Şu aşamada ben defans istemem açıkçası Rajnoch gibi bir aygır var defansta. Onun yanında hızlı birisi olursa olur. Zaten Ediz gidecek takımdan. Umarım Rothen kalır takımdan. Röportaj vermiş hafta içi Ankaragücü'nden çok iyi bahsediyo.
Gereksiz adamlarda gidiyo Alican merak etme :) Hoş gereksiz çok oyuncuda kalmadı devre arası hepsi gönderildi.
Öyle olduğunu bende biliyorum :D Defans sadece stoperdenmi oluşuyo :D
El Yasa yollanabilir takımdan istikrarsızlığı yüzünden. Geçen sene Kayseri'ye gidecekti son anda anlaştı takımla.
Kanoute ha:) 3 büyüklerin izleyemediği doğru transfer politikasını devre arasından beri Ankaragücü izliyor.Umarım gerçekleşir bu transfer.
Kanoute imkansız
Vittek ve Vassel bence çok kaliteli iki forvet bu sene kadro oturmadı tam diye tam kapasite oyanayamadılar diye düşünüyorum bunların yanında bi tane daha forvet çok gereklimi acaba(Gerçi Vittek kiralık gidebilir galiba).Ankaragücü iki veya üç tane nokta transfer yaparlarsa çok can yakar gelecek yıl gibime geliyo çok kaliteli yerli ve yabancı topçular var takımda.Bunlar benim düşüncelerim tabi pek takip edemiyorum ankaralı arkadaşlar konuya daha hakimdir tabi.
Kanoute'den bahsediyoruz :) her nekadar 30 yasini gecmiste olsa avrupa'da ki en iyi 20 forvet arasina girer.. sevilla'da kariyerini noktalar bu saatten sonra..
Vittek ve Vasselin yanına değil Kanoute alınacak olsa ikisinide ezer geçer zaten ... ayrıca ben Kanoute Ankaragücüne gelebiliyosa hemen Fenerbahçem alsın.
http://www.since1910.net/_Medya/Imag...demde-yok1.jpg
Bülent Uygun Gündemde Yok.
Ankaragücünde hareketli günler yaşanmakta
Önemi büyük fenerbahçe maçı öncesi çeşitli açıklamalar yapılmaktadır, konuyla ilgili olarak görev alan yöneticimiz Sn: Ayhan Atalay Hakemler konusunu işlerken Ankaragücü için hoca konusunda kendi kişisel düşüncesini belirtmiş eğer bir gün hoca ile ilgili değişiklik olursa gönlümden geçen Bülent Uygun veya Ertuğrul Sağlam dır demiştir,
Aldığımız bilgi doğrultusunda Ankaragücü klübünün Bülent Uygunla ilgili olarak uzaktan yakından şu ana kadar bir teşebbüsü ve düşüncesi olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz.
Sn. Atalay ın bir gün olursa düşüncesini saygıyla karşlıyor Değerli Taraftarlarımızı dernek olarak üstlendiğimiz misyon gereği
bilgilendiriyoruz.
Ankaragücünün gündeminde şuan için Bülent Uygun veya hoca ile ilgili bir madde veya çalışma yoktur
Eğer Lemerre ile yollar ayrılacaksa Bülent Uygun iyi bir seçim olabilir Ankaragücü için.
Kulübün yöneticisi böyle bir açıklama yapacak, sonra da medyada oyunlar başladı, işte Ertuğrul Sağlam'ın aklı karışsın, Bursa'nın aklı karışsın diye haber yapılıyor denecek ki diyenler var şu anda, medya uydurmasu bu haber diye ama bilmiyorlar ki kendi yöneticileri daha maça 15 gün varken konuşmaya başladı.
Kendi kulübü bile Atalay için onu önemsemeyin demeye getirmiş. :}
Bülent Uygun için en iyi adres Kayserispor'dur. Maddi imkan var, güzel bir stat var, istikrara önem veren sabırlı bir yönetim var. İki taraf için de iyi olur. Bülent Uygun'u seven bir kişi olarak Ankaragücü'ne gitmesini istemem. Ankaragücü suların bir türlü durmadığı bir kulüp. Bülent Uygun'un Ankaragücü'nde istediği ortamı bulabileceğini ve başarılı olabileceğini sanmıyorum.
http://www.turksesigazete.com/resim/umut%20bulut.jpg
Umut Bulut ile yeniden
Trabzonspor'da son haftalarda yaşananlar nedeniyle topun ağzına konan Umut Bulut eski takımı Ankaragücü ile el sıkıştı.
Son olarak Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kart ile gözden düşen Umut Bulut'a eski takımı Ankaragücü teklifte bulundu. Teklife yeşil ışık yakan Umut Bulut'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Bu haberler çıktıktan sonra Umut'un sezonluk performansına baktım hiçte fena değil. 10 gol altına düşmemiş hiç. 2006 yılında Trabzonspor'a gitmişti.
http://yukleresim.com/images/kujcm2hjixrw99t7feuo.jpg
Umut süper lig icin iyi bir forvet Ankaragücü'ne geri dönerse tekrar cikisa gecebilir.
Bi zahmet alin :)
Umut'un 3 büyüklerde çok rahat oynaya bilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum Ankaragücü'ne gitmesi onun için en kötü seçenek olacaktır. umarım böyle bir durum yoktur..
Bence Umut A.Gücü için gayet faydalı olur Vittek ile boşuna yabancı durdurmasınlar takımda Umut Vittek'ten iyi iş yapar:):):)Vittek'te henüz çok iyi bi numara göremedim ben:D:D:D
Bence yanılıyosun yaa Vittek iyi topçu izlediğim kadarıyla fena oynamadı bu sezon
Vittek her türlü iyi oyuncu Umut'tan...(Bence :))
Vittek zamaninda Bundesliga'da cok büyük isler yapmis bir oyuncu.. Nürnberg'te oynarken ligin en iyi 5 golcüsünden biriydi.. Fransa'ya gittikten sonra formu bayagi düstü.
Forvet için Ariza Makukula - Fernando Morientes - İdrissou isimleri var..
Broggi ayrılacak takımdan onun yerinede Pierre Wome düşünülüyo.. Ümit Özet ilgileniyomuş bu transferle...