1 ile 30 arası toplam 1012 sonuç

Konu: Ankaragücü Transfer Haberleri

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,880

    Default

    Yeni Stad ne zaman yapılcak? ya da var mı böyle bi çalışma

  2. #2
    Nesil
    2007
    Yer
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    9,473

    Default

    Quote Originally Posted by FenerBahceLi View Post
    Yeni Stad ne zaman yapılcak? ya da var mı böyle bi çalışma
    Ankara 19 Mayıs Stadı çöküyor!



    Her hafta on binlerce kişiyi ağırlayan Ankara 19 Mayıs Standının yanına inşa edilen spor salonu yer altı sularının yönünü değiştirdi. Stada doğru akan sular nedeniyle yapının etrafında derin çökmeler oluştu.

    Federasyon stat analizi istedi. Ankaragücü ve Gençlerbirliği yüksek maliyet nedeniyle analizi yaptırmıyor. Ancak stadın etrafında oluşan çökmeler, tehlikenin sinyallerini veriyor
    Türkiye'de bir felaket yaşanmadan, yetkililer çözüm aramıyor. Trafik kazalarından sonra yaya geçitleri yapıyoruz. Dere yataklarında yapılaşmaya izin verip, canlar gidince, 'Önümüze geleni yıkacağız' gibi sahte demeçleri alkışlıyoruz. İşte AKŞAM Gazetesi, bir felaketi önceden duyurmayı kendine görev sayıyor. Ankara 19 Mayıs Stadı, 1936 yılında hizmete girdi. Yani tam 74 yıl önce. O tarihten bugüne sayısız faaliyete ev sahipliği yapan bu stat, şimdi adeta 'Çöküyorum' diye bağırıyor. Türkiye Futbol Federasyonu, sezon başında 19 Mayıs Stadı için güvenlik sertifikası istedi. Gençlik Spor Ankara İl Müdürlüğü de bu talebi, stadın kullanım hakkına sahip olan Ortak Girişim'e (Ankaragücü ile Gençlerbirliği'nden oluşuyor) iletti.
    ÇÖKÜNTÜLERE YAMA!
    Ancak stadın ölçümleri yüksek maliyet gerektirdiği için Ortak Girişim topu İl Müdürlüğü'ne attı. Üzerine düşen görevden kaçan Ankaragücü ve Gençlerbirliği, TFF'ye de hala bu güvenlik sertifikasını göndermedi. Oysa stadın çevresinde çökmeler oluşmaya başladı bile. 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin yanına yapılan ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynanacağı yeni salon inşaatı, Ankara'nın yer altı sularının da dengelerini değiştirdi. Yer altındaki güzergahı, salon inşaatı sırasında değiştirilen sular, şimdi 19 Mayıs Stadı'na yöneldi.

    Ayrıca yine stat yakınında bulunan Gençlik Parkı'ndaki inşaatlar ve yeni düzenlemeler de bu yer altı sularının akıntısını, komplekse çevirdi. İl Müdürlüğü, stat çevresindeki çöküntüleri, yamalarla dolduruyor. Stadın beton ömrünün de yıllar önce bittiği, Bayındırlık Bakanlığı'nın yaptığı incelemede ortaya çıkmıştı. 19 Mayıs Stadı'nın yıkılıp, yenisinin yapılması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projesini hazırladı. Çim yüzeyin raylarla stat dışına taşınacağı, dört katlı ofislerin yer aldığı bu 50 bin kapasiteli stadın projesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığını yaptığı kurula, bu ay içinde sunulacak.
    Akşam

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •