Originally Posted by
Sekopej
Oynanacak çoğu maç öncesi yapılan bir açıklama oluyordu, bu biz taraftarların bile moralini bozarken, oyuncuları düşünemiyorum bile.
Sezon öncesi zaten tam bir karmaşa, kaos. Oyuncuların sezona hazırlanması bile mucizeydi. Hatırlayın o dönemi her gün Fenerbahçe'yi düşüren gazeteciler vardı, ŞL'de oynama hayali kurarken oradan men edilen futbolcuların halini düşünün.
Hırs hırs hırs, elbette hırslanacaklar ama motivasyonlarını, morallerini kaybettiklerinde bunu hırsla kapatamazlar.
Burası Galatasaray sohbet alanı evet biliyorum ama Fenerbahçe bugün eğer hala son 3 maça 2 kupa iddiasını sürdürerek girdiyse, bu sürece rağmen, linç edilme, yok edilme kampanyasına rağmen bunu başardıysa, bu sadece takdir edilir.
Siz 34 maça göre şampiyonuz dersiniz ben de o 9 puanlık farkın play off sebebiyle geldiğini söylerim. Bizzat Fenerbahçeli oyuncuların söylemleri var, daha 10 maç kala biz play offları düşünmeye başladık, kaybetsek de orada puanlar yarıya inecek diye o maçları bekliyorduk şeklinde.
Kimse bilemez, play off olmasaydı Fenerbahçe'nin basit puanları kaybetmeyeceğini ya da Galatasaray'ı evinde yenmek için elinden gelenin daha fazlasını yapacağını, o nedenle değerlendirmeyi 34 değil 40 haftaya göre yapmakta fayda var.
Deplasmana maça gidiyorsun, seni TFF başkanı çağırıyor ve takımının başında deplasmana gidemiyorsun, sana yöneticilerin şike yapmış, küme düşersiniz diyor ve seninle pazarlık yapmak istiyor. Oradan çıkıp, deplasmana maça gidiyorsun, o hoca tamamen aklını sahaya sizce nasıl verebilir?
O kadar basit değil, Fenerbahçe'ye hırs kattı denecek kadar da hiç basit değil. Hedef maçları olduğunda bu elbette ekstra motivasyon sağlayabilir ama sezon geneline baktığınızda, avrupada adından söz ettirecek bir takım kurma hedefiyle sezona başlama planı yaparken, tepetaklak oluyorsun.
Niang gibi bir forvet elinden gidiyor ki Semih-Bienvenu-Sow, bu 3 oyuncuyu bir arada kullansanız ben Niang'ı yine daha değerli görürüm ve 25 maç neredeyse forvetsiz oynuyorsunuz. Sadece Niang kalmış olsaydı bile çok farklı olurdu.
Kadro kalitesi ve kadro zenginliği zaten tartışılmaz ama tüm sezon böyle değildi işler, daha 2 temmuz gecesindeki kadronun seviyesinde değil bu kadro, bu da bir gerçek.