901 de zaten en iyisi diyorum. 901 de çok iyidi. 902 de düşüş oLdu, 903 hiçte tatmin edici değiL.
Printable View
901 de zaten en iyisi diyorum. 901 de çok iyidi. 902 de düşüş oLdu, 903 hiçte tatmin edici değiL.
Ekrem Dağ'da düşüş gördüm ben oyunda. Halbuki gerçek hayatta performansını arttırmıştı epey.
Hayrettin abi, ben test ettim bugün 9.0.3ü. Benim oyunda Bjk ilk sezonda 3.bitirdi ligi.
http://www.fotoambar.com//img/0000/c...d5aae1145a.jpg
http://www.fotoambar.com//img/0000/3...47166cb523.jpg
Senin oyun tam bomba oLmuş zaten Baran. Yenen yenene, yeniLen yeniLene durumu söz konusu :D
Sebebi Beşiktaşlı oyuncularda gelişme diye birşeyin imkansız görülmesi. Beşiktaşlı oyuncu orta yapmayı öğreniyorsa kesin teknikten kaybetmiştir, iyi şut attıysa yükseltelim ama o puanları kararlılıktan kırpalım, fiziği güçlenmiştir ama kesin yaratıcılık kaybolmuştur havası hakim. Öte yanda kimi takımlarda iki şut atıp "uzaktan iyi vuruyor bu" diye ca/pa artışı kazananlar var. Hem de 28-30 yaşına geldikleri halde. Haydi onlar haksız değil diyelim, performansta artış varsa değerlerde de artış gerekiyor diyelim, bizde neden bu standart yok? Sene başı -atıyorum- Gsye toplam 4000, Fenere 3500, Bjkye 3000 CAlık kota verildi, oyuncuların toplam Cası hiç bir şart altında bunu aşmasın diye bir olay varmış gibi düşünüyor insan.
Aslında Bjk araştırmasına -bunun nezdinde Koray kardeşe- hiç lafım yok, yurtdışına, Milana Barcaya göre kıyaslarsan Bjkyi böyle yaparsın (ben de aşağı yukarı böyle yapardım). Ama Tslde Milanla Barcayla mücadele etmiyoruz. Yine de bence Bjk son yamada az çok toparlanmış. Toparlanmış haliyle gene de Fbnin Gsnin yarısı kadar şampiyonluk şansı vermiyor oyunun yapay zakası ayrı.
Koray'in, ve hatta Turkiye'de arastirma yapmaya calisan herkezin isi zor.
6 ayda bir teknik direktor degisir. Oyuncular 3 ay once yaptiklarini birdenbire yapamamaya baslar, yeni seyler denemeye basarili/basarisiz olmaya baslarlar. Sol kanat olarak gelen adam olur sag ic. Stoper olur sag bek. Santrafor olur kaleci vs. vs. vs.
Takim istikrarsiz cunku surekli hoca degisiyor. Takim istikrarsiz cunku surekli transfer yapiliyor, oyuncular farkli yerlerde oynuyor. Bunu da arastirmada gormek gayet dogal.
Eminim ki Koray da Aralik ayinin son haftasi ve Ocak ayinin ilk 10 gunundeki ruh ve son 4 ayda izledigi Besiktas'i gordugu gibi yansitmak istedi. Bunun ardindan cikisa gecen Besiktas'i ya beklemedi. Ya da beklese bile guvenemedi.. Hani su istikrarsizlik var ya. Bu zamana kadar Besiktas'in oynadigi son 4 macin Galatasaray, Ankaraspor ve Fenerbahce maglubiyetleri ve zorlukla kazanilan Ankaragucu maci oldugunu unutmamak da lazim.
Son olarak da takimlarin CA limiti var ama bu CA limiti cok esnek bir limit. O kadar esnek ki, 9.0.3 yamasi icin herhangi bir limit yoktu. Herkez gordugunu yansitti.
Ortaya cikan da, sezon basindan beri hemen hemen herkezin hemfikir oldugu Galatasaray'in en kuvvetli kadroya sahip oldugu. Fenerbahce'nin derinliginin az oldugu ama ilk 11'de cok iyi bireylere sahip oldugu. Besiktas'in ise bunlarin arkasindan geldigi.
Su anda Fenerbahce ve Galatasaray'in kotu performanslari eger oyuncu kalitesi konusunda size tereddut yaratiyorsa, ayni tereddutu Ocak ayinda yasamis Koray'in etkilenmesinden daha dogal bir sey olamaz.
Buna ragmen bu uc takim arasindaki CA farki 9.0.3'de azalmistir ustelik.
Kendi bilgisayarımdan yazmıyorum, Delgado için yaptığım tüm değişikleri hatırlamıyorum, çok fazla mental düşürme yapmadım hatta yükselen değerler bile oldu diye hatırlıyorum. Ama neticede sen karşılaştırma yaparak konuşuyorsun sanırım, e zaten yerinde olmuş Delgado'da mental bir düşüş olmalı zaten.
Keza Holosko, mental açıdan üst düzey değil. Çok mu çalışkan, çok mu agresif, çok mu cesur, çok mu kararlı, yüksek konsantrasyonuyla hep oyunun içinde mi, yaratıcılığı yüksek asist kralı mı, buz gibi soğukkanlı mı????? Abi lütfen senin gibi futboldan anlayan, üstüne Beşiktaş'ı bu kadar yakından takip eden adamlar yapmasın bari böyle yorumlar.
Delgado, Holosko, Bobo, Serdar Özkan, bu adamlar hem yetenekli hem de oldukça iyi fizikli adamlar, hem gerçekte hem de oyundaki profillerinde. Fakat aynı zamanda senin dediğin kadar iyi mentale sahip olsalardı ligin tozunu attırırlardı, hani abi nerede? Hangi biri takımı sırtlayabiliyor, 2 maç üstüste hangisi iyi oynuyor, Delgado takımın kaptanı oyun kurucusu, kaç golü kaç asisti var, arada bir uzaktan güzel gol atmakla, iki çalım yapmakla gözboyamakla olmuyor, Holosko kapalı savunmaya karşı ne yapabiliyor, Bobo - Serdar yine aynı nerede bu adamlar o zaman?
uzatmayacağım çünkü araştırma dışında Beşiktaş'a serzenişe doğru gidiyor konu, puanların fazlası var eksiği yok.
Milan'a Barca'ya bakmakla alakası yok, tabiki beğendiğim araştırma ekolleri var onlardan etkileniyorum ama aynı zamanda kafamdaki fikirlerle eşleştiği için o tarzı takip ediyorum. Yine futbol tartışmasına kayacak ama kaç tane yetenekli ve mental açıdan yüksek adam var Başiktaş'ta? Kaç maçı rakibi futboluyla döverek kazandı bu takım? Belki de hiç, rakibi sahada gerçek manada döverek, mücadeleyle istekle, iç sahada taraftarın gazıyla yenen, kısacası yeteneksiz bir takım.. bu kadar da basit işte.
O dönemdeki ruh haliyle yapılmış bir şey değil abi, şuan olsa aynısı. Beşiktaşlıları anlayamıyorum, fanatiklik yapılıyor, yapmayalım, ben fanatiğin büyüğüyüm, dost sohbetinde bile bir laf söyletmem takımıma, ama burada gerek yok ki buna, öyle yada böyle bir iş yapıyoruz burada, gerçeğe yakın olmasını istiyoruz.
Beşiktaş'ta değişen bir şey yok, çıkışa filan da geçtiği yok, mental açıdan yetersiz bulunan futbolcular bu akşam belediye maçında 90 dakika sahada yoktu hem de havaya girdiğin bir dönemde, cuma akşamından maçı alıp haftasonu rakiplerin puan kaybını bekleyeceğin bir haftada, hem de kendi sahanda.
hala Serdar Özkan'ın hangi eksik girilmiş mentalin, Delgado'nun hangi düşük kalmış mentalinden, Holosko'nun hakedip de hangi verilmemiş tekniğinden bahsediliyor anlayamıyorum.
BeLediye maçında ki oLay tamamen farkLı. Karşısında 7 kişi iLe sabit savunma yapan bir takıma karşı oynuyorsun, üstüne üstLük orta sahada seni sert oyun iLe yıLdırıyorLar. Buna karşı hiç bir takımın yapacağı birşey yok kusura bakmada. BöyLe maçLarı anca maçın başında buLacağın bir erken goL ya da duran toptan atacağınız bir goL iLe açabiLirsiniz. Nitekim goLü buLduktan sonra oyunun seyri ve dengesi de tamamen değişti.
Ve anLatamadığım birşey takımda ki oyuncuLarın bu haLde oLmasının tek sebebi DenizLidir. TeLLo dan sağ açık ve serbest adam yaratmaya çaLışırsan, DeLgado yu sağ çizgiye hapis edersen, Nobre ve Bobo yu yan yana oynatırken topLarın buLuşma noktasını Nobre den yana kuLLanırsan takım tabi ki de düzenLi oynayamaz. BunLarın kritikLeri sürekLi yapıLıyor, herkes görüyor bunLarı.
TeLLo da hiç bir Preferred Moves hareketi ekLenmemiş. Adama en azından Curs BaLL ve Shot from distance seçeneği ekLenebiLirdi yahu.
Tello'da curls balls'a gerek yok, uzaktan vururken ayağının üstüyle sert vurmayı tercih ediyor. Mesele kornerler ise zaten korner, crossing ve tekniğin getirisiyle gerçek şeklindeki gibi kullanacaktır. Ayrıca yine belirtiyorum kendi bilgisayarımdan yazamıyorum, editörü açıp bakamıyorum hangi ppm ler ekli hatırlamıyorum ama bizim ekleyip de oyunun henüz tanımadığı yada maç motorunda uygulayamadığı bazı ppm lerin otomatikman silindiğini hatırlatayım, yorumları bunu da düşünerek yapalım.
Şimdi sana şöyLe bir soru sorucam.
CurLs baLL ne demek FaLsoLu top demek değiLmi ? Peki TeLLo bu değeri hakediyor mu ? Adam kavisLi kesiyor mu topLarı ?
Crossing değerinin ve corner değerinin iyi oLması topu KavisLi kesmesini sağLayacakmı ?
Evet öyle demek, ama Tello kaleyi karşıdan gördüğünde sert ve ayağının üstüyle mi vuruyor yoksa topa falso verip mi vuruyor buna dikkat etmek lazım. Benim gözlemim sert ve ayağının üstüyle vurduğudur, eğer curls balls eklersen cepheden vurulan şutların gerçekçi olmadığı görülecekti ve bu sefer buna itiraz edilecekti.
yüksek teknik, korner ve crossing değeri falsolu iyi ortalar yapmasını sağlayacaktır.
Tello gerçekten (10) bu kadar kötü mü dripling yapıyor?
O kadar iyi top süremediği kesin. Ama 10 oLurmu tartışıLır. En fazLa 11 oLur. Ne kadar fanatik oLursan oL en fazLa 12 veriLir. 9 da veriLse kimse birşey demez beLki. TeLLo o kadar iyi top süren bir isim değiL. Daha çok tekniğini kuLLanarak topLa giden bir isim, hızını kuLLanan bir isim. Topu aLıpta orta sahadan son çizgiye inip orta kestiğini ben pek görmedim. TeLLo nun geneL oLarak yaptığı orta şekiLLerine bakarsak ya derinden kesiyor önünde iyi birisi varken topLa gidemediği için, ya da İbrahim ve ya DeLgado iLe verkaç yapıp oyuncudan sıyrıLıp boş aLanda çizgiye inip kesiyor.
Hayrettin ağabey,
PPM dediğimiz şey bir futbolcunun sürekli yaptığı şey oluyor. Yani artık onu huy edinmiş.
Servet'in sümkürmesi gibi :)
Şaka bir yana Tello hem çok iyi ayak içini, hemde çok iyi ayak üstünü kullanabilen bir oyuncu.
Eğer çok iyi ayak içi kullanıyor diye. Curls Ball verilseydi. Çok iyi kullandığı ayak üstü gözardı edilecekti.
Daha kötü olacaktı, Beşiktaş adına da bu...
Bilmiyorum doğru mu söylüyorum ama ben böyle hatırlıyorum PPM olayını
Evet 10 ideal sayılabilir zaten Hayrettin Abi güzelce açıklamış ben başka bir konuya değinmek istiyorum, yapacağım eleştiriyi üzerine alınma lütfen, herkese hatırlatmak istiyorum.
Şimdi 10 gibi bir değere bu kadar kötü mü diyorsun. 10 demek niçin kötü oluyor onu anlayamıyorum. Düz mantıkla 0-20 arası 10 orta demektir, Ömer Abinin tezine göre ki bu daha mantıklıdır, düşük puanlı oyuncu sayısı yüksek sayılıya göre daha fazla olacağından yani puanlar arttıkça 20ye yaklaştıkça üst düzey oyuncu sayısı azaldığına göre 10 demek yeryüzündeki oyuncuların yarısından fazlasından iyi demektir. E bu da fena değilmiş değil mi?
İnsanlar 10-11-12 gibi rakamları beğenmiyor, hakbuki bu rakamlar vasatın da üstündedir yani iyidir, ülkemiz standartları için yine iyidir özellikle genç oyuncular için çok iyidir, niçin diyorum mesela Serdar Özkan 12-13 dribbling verince insanlar beğenmeyebiliyor, yine enterasan..
12-13 yerinde 15-16 istenebiliyor, hadi verdin diyelim peki ondan daha iyi dribbling yapan Delgado'nun 15iyle Serdar'ın 15 adaletli olacak mı? olmayacak. O zaman Delgado'ya 18 verelim o zaman Messi nolacak??
Bir araştırma yapılıyor ve kimse bu araştırmanın dosdoğru olduğunu iddia edemez, araştırma tabiki tartışmaya açıktır fakat 12 verilen bir değere niye 11 yada 13 vermedin gibi yorumlar benim gözümde gereksiz olacaktır, ayrıca insanlar değerlendirme 10-20 arası yapılıyormuşcasına biraz önce de dediğim gibi 12yi 13ü beğenmiyor. Bir diğer enterasan nokta da herkes düşük tutulduğunu düşünüyor fakat buraya 10 vermişsiniz yüksek kaçmamış mı diyen pek yok. Halbuki dediğim gibi puanların fazlası var eksiği yok, yani bence yüksek puanlar açısından eleştiriye çok daha müsayit. bence.
DeLgado için yaptığım eLeştiriyi geri aLıyorum.
12 maç 7 goL 4 asisti var. OLdukça yüksek bir performans. Sanırım bunda benim onun için takımda ayrı bir görev vermiş oLmamda etki oLabiLir. Takım hakkında geneL değerLendirmemi sezonu tamamLadığımda kompLe yazmak istiyorum.
DeLgado insan dışı oynuyor. 23 maç 18 goL 9 asisti var.
Bobo nun da 15 goLü feLan var.
HoLosko sağ açıkta 5 goL 9 asist gibi bir ortaLama iLe oynuyor.
DeLgado nun bu kadar üst performans göstermesi birazda oyunun maç motorunun hataLarından kaynakLanıyor. Zaten temiz 4 tane penaLtı goLü var. 5-6 tane de Frikikten attı. 30 metreden de bir 6-7 tane saLLamıştır.
Türkiyede rakibini futbolla dövebilen takım ben göremiyorum. Gaziantep mesela her maç rakiplerinin iki katı pas yapan takım maç kazanamıyor. 300+ pas yaptılar diye futbol oynamış olmuyorlar. Fenerbahçede Alex korner kullansın, Lugano kafa vursun da oyunu koparalımdan başka futbol namına bir olay yok. Alex-Semih-Luganonun eline bakıyorlar. Galatasaray 90 dakikalık maçın her 25 dakikasının 4er-5 er dakikalık bölümlerinde futbol oynuyor, onların da attıkları 44 golün %95i Baros-Lincoln-Arda imzalı. Yani ortada takım halinde oynanan bir güzel futboldan bahsetmek mümkün değil. Savunma kısmına işin hiç girmiyorum.
Bir takım korner rekorları kırıp, kimi maçlarda ceza sahasına 50 orta yapabilecek kadar rakibini boğuyorsa, ben o takıma yeteneksiz diyemem. Rakip takımı tutsam da diyemem. skor üretimi konusunda 10 numarasına, 10 numarasının canının çekip de rakibi çalımlamasına bağımlı olmayan takımın modern futbol anlamında daha çok takdir görmesi gerekiyor.
Hayır yani, iki-üç tane adam geçebilen teknik hücum oyuncusu bir takımın genel yapısını bu kadar etkiliyorsa, Beşiktaş devre arasında sırf Yusufla Erkan Zengini alarak sınıf mı atlamıştır? Mesela tek tek bakıldığında Türkiye dahilinde mevkiisinin en iyisi diyebileceğimiz bir tek Arda, Kewell (sakatlık problemi malum) ve performansıyla biraz Lincoln varken defansına yeri gelince (dalga geçtiğimiz) bir Gökhan Zan bile bulamayan Galatasaray bir şekilde Türkiyenin en iyi kadrosu kabul edilmektedir. Bana Galatasaray Türkiyenin en iyi sol açığına sahiptir, Galatasarayın 10 numarası en performanslı 10 numaradır, Galatasarayın stoperi Türkiyenin en fizikli stoperidir gibi argümanlarla gelseler, öpüp başıma koyarım. Ama sene başında yabancı hakkı varken Song tipi bir stoper/bek almayıp 15 yaşında menejerlik oynayan çocuğun bile uyumsuzluğunu anlayabileceği iki uzun-ağır stoperle sezona başlayan yönetim, (Haydi Sabri mecburen sağ bek diyelim, Sabriden önce sağ bekte kim oynuyordu? Hasan Şaş!) nasıl Türkiyenin en iyi kadrosunu kurduk diyebiliyor, anlamıyorum. Newcastle gibi takımlar geçmiş senelerde Galatasarayın bugün kurduğundan çok daha önemli isimlerden kadrolar oluşturup Eplde kümeye oynadılar.
Bakın, şu mesajın fm ile, yamayla datayla alakası yok. Son yama bence hemen hemen bütün problemlerin çözülmüş olduğu, 4-5 gözden kaçan ya da oyun dinamikleri kaynaklı hatalardan madur oyuncu dışında bence mükemmel. (bütün tsl araştırması için söylüyorum, sadece Bjk araştırması için değil) Gelgelelim kamuoyunda sırf öyle kabul ediliyor diye, mesela Hıncal Uluç öyle dedi diye uyumsuz defanslı, top indirecek forveti olmayan Galatasarayı uefa favorisi görüp Nobre çok fizikle oynuyor, faul yapıyor diye Beşiktaşı kazma/yeteneksiz takım kabul etmem. Bence iyi kadro dengeli kadrodur.
not: Koray'ın görüşüne göre sanırım Metalist de yeteneksiz bir takım. Onların da öyle bir 3-4 adam geçen yıldızları yok ama müthiş bir fizik, kondüsyon ve disiplinleri var.
Aydın Karabulutun transfer durumu nasıl olacak ?
Aydın Beşiktaş ta kaLdı. Beşiktaş yönetimi Aydın ın yerine Yusuf transferi için para ödeyecek Bursaspor kuLübüne.
Oyuna nasıl yansıtıldı peki ?
Oyunda Aydın tamamen Beşiktaş`ın sözLeşmeLi oyuncusu oLarak gözüküyor. Ama Bursaspor un kasasına ödenecek ekstra ücret yansıtıLdımı biLmiyorum tabi.
Bir de soyle bakalim olaya. Besiktas'in gol atmasi icin rakip ceza sahasina 50 orta yapmasi gerekiyorsa, bu o takimin teknik oldugunun gostergesimidir? Teknik ozellik, bir oyuncunun bir seyi ne kadar isabetli yaptigini gosteriyorsa hatta.
Ama bu 50 orta neyi gosterir? Besiktas mucadelesini terinin son damlasina kadar ortaya koymustur. Istemistir, teknik becerisi yettigi kadarini sonuna kadar yapmistir. Herseyini gostermistir. Besiktas daha ilk ortasinda golu bulsa, gidip 49 orta daha mi yapacak, yoksa gidip 15 orta daha mi yapacak?
Galatasaray once Gerets, sonra da Feldkamp doneminde bu tip bir futbol ile Turkiye'de basarili oldu. Fenerbahce'nin o kadar kaliteli oyuncusuna ragmen hem de. Derbilerde futbol olarak ezemedi veya ezildi. Avrupa'da nal topladi ama Turkiye'de basarili oldu.
Bu da biraz bize ligimizde oynayan ve bize futbol olarak yutturulan oyunun nasil bir oyun oldugunu ortaya koyuyor bence.
kısaca kaos futbolu :)
Ama artık Kaos futboLu oynayabiLen takımLar kazanıyor. Sistem diye bir tabir kaLmıyor, iLeride tamamen yok oLucak.
oncelikle yapabildigim kadar objektif yorum yapmaya calisicam. cok fanatik besiktasliyim , futboluda bircok kisiye gore daha iyi bildigimi dusunuyorum, besiktasin her macini hem besiktasli hemde futbol seyircisi olarak izleyip gozlemlemeye calisiyorum.
Bir aralar cok buyuk bir fm asigiydim her gun sabahlara kadar oynardim. Yenisinin cikmasini sabirsizlikla beklerdim. Ama bu yeni oyundaki hatalar ve burdaki yorumlari gordukce , yemin ederek soyluyorum yeni oyunu sadece 2-3 gun oynadim ve aylardir oyunu acmadim.
Burdaki butun arastirmacilara tesekkur ediyorum calisiyorlar cabaliyorlar gercekten isleri cok zor. Ama ben elestirilere cok sogukkanli bakamadiginizi gordum. Besiktasli biri yukselme istese, ya cok fanatik olur ya futboldan anlamiyor olur ya havaya girmis olur her sekilde biseyler soylenir yukseltilmez. Cok cok zor bir ihtimal ama besiktastan bir oyuncu ozelligi yukseltildiginde biryerden kirpiliyor. Ornegin, ( gercekten cok objektif bakmaya calisiyorum)
besiktasi oyle bir gosteriyorsunuz ki sivasspordan farki yok. sadece mucadelesiyle ite kaka yeteneksiz oyuncularla mac kazaniyor havasi yaratiyorsunuz. galatasaray ve fenerbahceden kadro olarak kotu ama mucadele ediyor bu yuzden mac kazaniyor diyosunuz.
ben tek tek karsilastirmak istiyorum ve gostermek istiyorum galatasaray fenerbahce besiktas arasinda farki( kendime gore).
kaleci olarak galatasarayin en son sirada oldugunu dusunuyorum. de sanctis volkan ve rustuden daha kotu bir kalecidir gordugum kadariyla. volkanida rustuden daha onde sayarsak ,
fb>bjk>gs
savunmaya gelelim, besiktasta ibrahim toraman gokhan zan sivok ve zapo. galatasaray da servet meira emre gungor ve emre asik. fenerbahcede edu lugano yasin ve can. burda da bir siralama yapmak istiyorum kendime gore. lugano>servet>sivok>toraman>zan=edu=meira>zapo>emr e gungor>emre asik> yasin=can
stoperlerde besiktas galatasaray ve fenerbahce arasinda pek fark yok sanirim ama alternatif olarak fenerbahce en geride olani.
sag beklerde fenerbahcenin en iyi oyuncuya sahip oldugunu dusunuyorum gokhan gonul. ekrem ve sabriyi ayni kefeye koyuyorum. sol beklerde r.carlos ve hakan balta, uzulmezden baya iyi oyuncular.
savunmaya genel olarak baktigimizda 3 takimda ayni gucte diyebiliriz.
fb=bjk=gs
on liberolarda saniyorum fenerbahce en geride olan. su an oynayanlara ve alternatiflere bakarak bana gore galatasaray ve besiktas ayni gucte on liberoya sahip arkalarindan fnerbahce geliyor. defansif orta saha olarak
ernst cisse(sivok)=m.topal ayhan baris> josico selcuk deniz.
bjk=gs>fb
sol kanada baktigimda arda>tello>ugur boral .
gs>bjk > fb
sag kanatta ise bana gore 3 takim arasinda pek fark yok galatasaray da kewell oynuyor baris oynyuor sabri oynuyor besiktasta holosko, serdar ozkan ekrem fenerbahcede kazim deivid oynuyor. dedigim gibi 3 takim arasinda cok bir fark yok
gs=bjk=fb
10 numaralarda alex acik ara ondedir herhalde diger oyunculara gore. bana gore alex>lincoln=delgado dur. lincoln ile delgadonun takimina yaptigi katki bana gore aynidir.
fb>gs=bjk
birde forvetlere bakalim.
besiktas: holosko bobo nobre
galatasaray:nonda baros umit
fenerbahce: semih guiza ilhan.
3 takimda genel olarak tek forvet oynuyor ve fb de semihin ciktigini dusunursek 3 takim arasinda hic bir fark yok(bobo=baros=semih). ama alternatiflere gelirsek 3 takim arasindaki bariz fark ortaya cikacaktir saniyorum. nobre holosko>nonda umit>guiza ilhan diyorum. bunun sonucuda
bjk>gs>fb.
gordugunuz gibi ilk 11 de oynayan oyunculara baktigimda ben cok bir fark goremedim 3 takimda ayni seviyede hemen hemen 3 takiminda guclu ve zayif oldugu yonler var. genel olarak 3 takimin 18 kisilik kadrosuna baktigimizda yedekten gelen oyuncularin etkisi ve cesitliligi sonucunda besiktas ve galatasaray one cikiyor fenerbahceye gore.
bu kadro yapilarina bide 3 takim arasinda takim olarak en cok hangisi mucadele ediyor sanirim herkes besiktas diyecek. bunuda ekledigimiz takdirde sonuca bakalim.
genel olarak da bunun sonucunda galatasaray ve besiktas kafa kafaya ,fenerbahcede bu 2 takimin gerisinde geliyor.
umarim anlatmak istedigimi anlatmisimdir her turlu tartismayada acigim.
Herşeye katılırım ama bunlara katılmam. Arda açık ara Tello ve Uğurdan daha iyi oyuncudur.
Gelelim sağ kanat konsuna. Verimlilik olarak bakarsanız Kewell ilk yarı itibariyle çok iyiydi. Ama Serdar Özkan - Ekrem - Holosko , Deivid'in yaptıklarını yapabileceğini düşünmüyorum.
Bu takım sıralamanda çok yanlış. Hep yapılan kariyerlerde gördükki Galatasaray - Fenerbahçe genelde ilk 2 sırayı alan takımlar oldu. Taktiksek olarak sizin kullandığınız oyuncularla değişiklik tabikide olacaktır. Şöyle birşeyde var Delgado bütün sezon bende 8 gol atarken ( benim deneme kariyerimde ) Hayrettin abi oynarken ( Beşiktaş'ı yönetirken )18 gol atmış. Maç motorunda Galatasaray = Fenerbahçe > Beşiktaş olarak geliyo sıralama.