Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
DeLgado nun mentaL güçLerinde düşüş oLmuş.

Bu da performansına etki ediyor.

901 de çok iyi bir Beşiktaş vardı. Ama gittikçe her seferinde daha da kötü yansıtıLdı özeLLikLer dataya. Daha iyi oLacağına.

Bunu anLamıyorum. Beşiktaş takım oLarak oynadıkça daha iyiye gitti, ama oyunda ters orantı oLarak özeLLikLer daha kötüye gitti. Bir tek 901 de kötü oLan Serdar Özkan bağır çağır 902 de yükseLttik azıcık ama yükseLirken mentaL özeLlikLerinden kırpıLdı. HoLosko nun teknik özeLLikLeri arttı, mentaL özeLLikLeri kırpıLdı performansı daha çok düştü.

Yani bu dengesizLiği ben anLamıyorum. Şimdi bazıLarının oynadıkLarı deneme kariyerLerine bakıyorum, hep 5-6-7 hatta 8 de bitiriyor Beşiktaş. Bir kez oLsun üstte bitirdiği görünmüyor.

Diyecek birşey de kaLmıyor. HeyecanLa 903 çıksında Beşiktaş kariyeri yapayım diye bekLiyordum, hevesim kaçtı yani resmen.
Sebebi Beşiktaşlı oyuncularda gelişme diye birşeyin imkansız görülmesi. Beşiktaşlı oyuncu orta yapmayı öğreniyorsa kesin teknikten kaybetmiştir, iyi şut attıysa yükseltelim ama o puanları kararlılıktan kırpalım, fiziği güçlenmiştir ama kesin yaratıcılık kaybolmuştur havası hakim. Öte yanda kimi takımlarda iki şut atıp "uzaktan iyi vuruyor bu" diye ca/pa artışı kazananlar var. Hem de 28-30 yaşına geldikleri halde. Haydi onlar haksız değil diyelim, performansta artış varsa değerlerde de artış gerekiyor diyelim, bizde neden bu standart yok? Sene başı -atıyorum- Gsye toplam 4000, Fenere 3500, Bjkye 3000 CAlık kota verildi, oyuncuların toplam Cası hiç bir şart altında bunu aşmasın diye bir olay varmış gibi düşünüyor insan.

Aslında Bjk araştırmasına -bunun nezdinde Koray kardeşe- hiç lafım yok, yurtdışına, Milana Barcaya göre kıyaslarsan Bjkyi böyle yaparsın (ben de aşağı yukarı böyle yapardım). Ama Tslde Milanla Barcayla mücadele etmiyoruz. Yine de bence Bjk son yamada az çok toparlanmış. Toparlanmış haliyle gene de Fbnin Gsnin yarısı kadar şampiyonluk şansı vermiyor oyunun yapay zakası ayrı.