Yok o değil akşamüstü antrenmanına bu saatlerde bir antrenman daha var sanırım
Printable View
Ümit: 'Fenere gelmek istiyorum'
Fenerbahçe'nin talip olduğu Galatasaray'lı Ümit Karan'ın menajeri Harun Aslan transfer haberlerini doğruladı. Fenerbahçe Kulübü'nün de bu transfer haberlerini yalanlamaması "Ümit Fenerbahçe'yle kesin anlaştı" şeklinde yorumlandı.
ÜMİT: "FENER'E GELMEK İSTİYORUM"
Galatasaray'da Hakan Şükür'le bir türlü yıldızı barışmayan, kulübün içindeki huzursuzluk nedeniyle de bir türlü rahat bir ortam bulamayan Ümit Karan menajeri Harun Aslan aracılığıyla Fenerbahçe'li yöneticilere haber gönderdi. Fenerbahçeli yöneticiler de Ümit Karan'ı transfer etmek için kolları sıvadı ve bu futbolcuya resmi teklif götürdüler. Ümit Karan da Fenerbahçe'nin teklifini düşünmeden kabul etti.
GALATASARAY ÇALKALANIYOR
Ümit Karan'ın Fenerbahçe'ye transferi haberleri gündeme bomba gibi düşerken, Galatasaray camiası bu haberlerle adeta çalkalandı. Galatasaraylı yöneticiler Ümit Karan'la bir araya geleceklerini ve Ümit Karan'a gerçekten takımdan ayrılmak isteyip istemediğini soracaklarını belirttiler.
Adriano,Ronaldo,Zigic,Carew derken gündem bir anda Ümit Karan oldu ve diğer haberlerin hepsi unutuldu. Şimdi merak ettiğim bu basın kaç gündür Ronaldo Fener'e geliyor diyor. Bir Ümit haberiyle Ronaldo niye unutuldu. Demek ki böyle bir transfer yok.Biz zaten böyle bir transferin olmadığını bilsek bile medya kendini ele verdi. Ümit Karan haberiyle diğer tüm haberler uçtu gitti. Medyamızın ne kadar yalancı,insanlara karşı saygısız olduğu burdan belli oluyor.
Navarro 2-3 yıl daha oynayabilir, gelecek gözetilmemeli eX.'in de dediği gibi. Yani bu adam 2-3 yıl BJK savunmasının lideri olur, Gökhan Zan ve Toraman'a da çok şey öğretir, vazgeçilmez bir adam olur.
Sevilla'nın kaptanını almak da kolay değildir, alırsanız büyük iş başarmış olursunuz. 2 yıldır UEFA Kupası'nı kaldırıyor, Süper Kupa'yı da kaldırdı geçen sene, bu sene de Süper Kupa'yı kaldırabilir, muhteşem bir stoper, gerçekten harika bir adam.
Boumsong iyi bir tercih olmaz, Navarro'dan iyi değil. Boumsong Seri B'de yedek kalırken Navarro La Liga'da Sevilla gibi bir takımda, La Liga 3.'sünde banko oynuyor, üstelik takım kaptanı. Kıyaslanmamalı bile ikisi.
Boumsong Seri B de ama Juventusda yedek kalıyordu.Navarroyu alırsak sonradan satamayacağımız için ekonomik yönden zarara uğrayabiliriz ama Boumsongdan çok daha faydalı olabilir.
Şurda ya da burda yedek kalması önemli değil. Navarro çok önemli bir oyuncu, evet... Ancak Boumsong da kaliteli bir oyuncu:
http://www.juventus.com/uk/team/deta...486000&ID=5329
Burdan baktığımızda Juve'ye gelmeden önce Newcastle'da as oynadığını görüyoruz, 33 maça çıkmış. Juve'deki performansı hakkında bir bilgim yok.
Bi de oLaya şu noktadan bakaLım.Türkiye Ligine geLen oyuncuLarın kaçından kar ettik ki ? Ne zaman kar edebiLiyoruz.Durum ortada.Madem kar edemiyoruz o zaman oyuncudan farkLı şekiLde kar etmeye çaLışmaLıyız.Biz aLıyoruz 3e satıyoruz 1e böyLe bir Türkiye piyasasında Navarro daha karLı gibi duruyor.Boumsongu aLdık diyeLim iki yıL sonra kaçıp gitmeyeceğini yada verdiğimiz fiyatın daha aLtında satmayacağımızın garantisi yok ki...
Abi 3'e alıp 1 ede satamıyozki...
Ailton Kleberson JuanFran adamlar hep bedavaya gidiyo... 300bin$ yada fes karşılığı... Boumsong tan ztn ne kar edicez... Navarro yu alak 3sene güzelce oynaSın yeteR...
Demek istediğimde zaten o fıratcım.Bakıyorumda bu zamana kadar yapıLan yabancı transferLerinden sadece Carew de kar edebiLdik onun dışındakiLerin hepsi küLLen zarar kLübe.O zaman bize oynadığı süre zarfında yararLı oLucak adamLar aLaLımda gittiğinde en azından oLsun en azından şöyLe yapmıştı böyLe etmişti bu adama bunu kazandırmıştı diyebiLeLim..
Boumsong çok hata yapıyor defansta, Navarro ondan çok daha kaliteli.
Evet HayrettiN Abi çok doğru söylüyosuN Giunti Zago gibi yaşlı oyuncuları halen sevgiyle anıyoruz... NavaRRo da bunların arasına eklenicek kısmetse...
İnşaLLah Navarro transferi de başarısızLıkLa sonLanmaz yoksa bi daha böyLe bir adam buLabiLmemiz çok zor.
Gürcan Bilgiç'in derdi, Fenerbahçenin güçlenmesi değil.. Galatasarayın güç kaybetmesi.. Bir çok Fenerbahçelide aynı mantıkla bakıyor olaya eminim.. En ciddi rakibinin, en iyi oyuncularından birini, taraftarının en sevdiği oyunculardan birini alıyor olmaktan dolayı mutlular..
şu yaptıklarından sonra ümit değil 38-40 atmak ağzıyla kuş tutsa gözüme giremez.bu kadar çabuk mu vazgeçer bir insan 5 yıllık takımından.oysa ben ümitten teklif gelir gelmez üstüne kaç para yazarsa yazsın reddetmesini beklerdim.
ankaraya yollandığında herkes üzülmüş hagiye kızmıştık.herkes dönüşünü dört gözle beklemişti sezon sonu.fatih terim milli takıma almadığında nasıl olur diyordu tüm galatasaray taraftarı.ama boşunaymış bunca sevgi ümit karana.nereye gitmek istiyorsan git ümit hiç durma!ister fenere git ister beşiktaşa sen sevgiye değil paraya önem veriyorsan git!bundan sonra kalsan da aynı gitsen de!
biz fenerbahçeden tuncayı alsaydık aynı şartlar altında ben yönetime küfür ederdim.aynı durum söz konusu...
ellerinde arsenalin istediği gökhan zan milli takımın stoperlerinden ibrahim toraman varken beşiktaşın neden hala 33 yaşında bir oyuncu transfer etmek istedğini anlayabilmiş değilim.yok genç gelecek vaadeden ilerde para kazandıracak biriyle ilgilenseler eyvallah diyecem ama adamın kendisi bile bu yaşında böyle bir almaktan dolayı şaşırmış.
iyi yerlere derken...
trabzonspor zaten ligde en kötü 2 yılını geçirdi kümeye oynar dedi istanbul medyası sonuç 4. ... bu zaten iyi bi yer değilmi o zaman hiç takviye yapmayalım öylesine oynayalım ligde... kaleci almayalım forvet arkası almayalım nasıl olsa iyi yerde bitiriyoruz...
böylece fenerin bu seneki yıldız forvet transferinin ümit karan olduğunu anlamış bulunmaktayız.van hooijdonk,anelka,kezman,nobre ve deividten sonra "büyük bir avrupa takımı"ndan oyuncu almış olacak fenerbahçe.sanırım en büyük sansasyonu da bu sonuncusu yaratacaktır.
Abi G.Zan da İ.Toroman da çok iyi savunmacılar... Ama seninde bildiğin gibi BJK çok büyük bir takım v 3kulvarda oynuyor... Alternatif bir kadroya ihtiyac var... Navarro da savunmada oynicak çok tecrübeli bir isim... Savunmaya disiplin getircek tolpicak bir isim... Toraman ıda G.Zan ıda daha bilgisiyle daha da iyi savunmacılar olmaya yönlendirir... Avrupa maçlarında bu tip bir savunmacıya ihtiyac var... Yaş savunma oyuncularında çok çok önemli değil...Gçen sene Baki ile oynadık sonuç ortada... Navarro çokğu sefer 11de olmak üzere değişmeli olarak oynayıp Beşiktaş ımıza çok şeyler vericek...
Ümit'in paraya önem verdiği belliydi.Reklam vardı hani çıktığı,Ondan önce başka bir futbolcuya götürmüşler teklifi duyduğuma göre.O adam kabul etmemiş(Kim bilmiyorum)Ümit direk kabul etmiş.
Kezman,Anelka,Ortega gibi oyuncular dünya çapında ses getirir Ümit Karan sadece Türkiye çapında ses getirir fark bu.
Ümit garanti para olarak 800.000 euro alıyormuş, maç başı ücretlerle 1.5 milyon euro civarına geliyormuş aldığı para.. Az bir parada değil, Lincoln'ü falan kıskandı herhalde.. :p
Navarro geLirse direk oynar.Toramanda sağ bekte cebeLLenir durur.Ne gökhan ne Toraman nede Navarro yedek kLübesinde oturmayı istemez.
Ama bence Ü.Karan 3nden de daha faydalı olur...
Galatasaray zayıflarken Fenerbahçe güçleniyor bu transferle, bence doğru bir politika, geçen sene de aynısı Beşiktaş'a Tümer transferiyle yapılmıştı, as adamlarını alarak rakibi zayıflatıyoruz, özellikle de 18 gol atmış bir adamı alarak, bence gayet iyi transfer, tabii gerçekleşirse...
Ümit çok az alıyor, takımın en golcüsü olmasına rağmen değerinin altında alan bir oyuncu. En az 1.5-2 milyon Euro almalı diye düşünüyorum, bize gelmesi halinde de değeri verilecektir zaten.
Ümit Galatasaray'ın kaptanı durumunda şu an, onun gitmesi hoş karşılanmaz, takım kaptanı sonuçta ama giderse de para için gideceği kesindir.
Rüştü nasıl 13 yıllık kulübünü para için sattıysa, Ümit de yapabilir, profesyonel hayat bu, Tümer ve Rüştü örneklerinden sonra Ümit'in de geleceğini sanıyorum. Tabii Ümit isterse, yeter ki oyuncu istesin, kulübüyle anlaşılır.
Sıradan bir oyuncu alma olayı değil bu.. Fenerbahçenin Galatasaraydan oyuncu alması o kadar kolay değil..
Bu mantıkla bakarsanız olaya, Avrupada hiç bir zaman başarılı olamazsınız..
Ayrıca çok saçma bir mantık..
Gökhan Zan'ı Arsenal ciddi anlamda isteseydi alırdı, ben istediğine inanmıyorum. Gökhan Zan'ı da beğenmiyorum, tamam kafa toplarında iyi, hava hakimiyeti iyi ama öyle ahım şahım bir defans da değil, çok kolay çalım yiyor. Alex'in kupa maçında Toraman ve Zan'ı madara ettiğini hatırlarsınız, yani Avrupa'da Alex'ten çok daha iyiler bu ikiliyi dağıtırlar. Muhakkak stopere kaliteli ve tecrübeli biri lazım. Gökhan Zan ile Navarro oynarsa başarılı olur BJK, çünkü Navarro Zan'a bir şeyler öğretir ve Zan'ın açıklarını kapatır.
BJK'nin 100. yıl şampiyonluğunda defansta yanılmıyorsam Ronaldo ile Zago oynuyordu, iki iyi stoper vardı, Zan ile Toraman bu yükü kaldıramazlar.
Navarro gibi tecrübeli bir isim çok yerinde transfer olur.
Türkiye'nin en iyi golcüsünü transfer etmek kötü bir mantık mı?
Gol yememek için, sana gol atan oyuncuyu almak saçma olan..
Adnan Sezgin: Ümit ile sabah konuştum, ben gitmek istiyorum diye bir şey söylemedi.
Kaynak: WebAslan.Com