Şimdilik beklentimiz bu uzun vaadeli beklentimiz de Keita'yı aratmaması ve yaşı henüz genç Rijkaard ve ekibi onu yetiştirebilir :)
Printable View
Şimdilik beklentimiz bu uzun vaadeli beklentimiz de Keita'yı aratmaması ve yaşı henüz genç Rijkaard ve ekibi onu yetiştirebilir :)
Rijkaard'a gençlere verdiği şanslar ve onları yetiştirdiği için çok güveniyoruz, sihirbaz olduğu için değil :)
Acikcasi Rijkaard'in hep konusulanin aksine bu konuda pek basarili oldugunu dusunmuyorum. Sparta doneminden bahsetmiyorum zaten, orada ekonomik olarak kulubu batirdi, sportif olarak da kume dusurdu. Barcelona'da onun himayesinde sicrama yapmis kac oyuncu var? Iniesta ciddi ilerleme kaydetti, ama o zaten oynayan bir oyuncu idi. Valdes'i aldi oynatti, ama hangimize gore Valdes cok cok iyi kaleci? Bana gore degil. Messi zaten Rijkaard doneminde cikti, ama asil sicramayi ve patlamayi Guardiola doneminde yapti. G. dos Santos'u cikardi, ama iyi performans gosteremedi ve gitti zaten.
Gecen sene hangi oyuncuyu parlatti? Sene basinda 8 milyon euro reddedilen Topal kotu sezon gecirip 5'e acele bir sekilde satildi. Arda muthis bir Avrupa Kupasinin ardindan 20 milyon euro idi, kotu bir sezon gecirdi ve su an fiyati dustu. Servet keza sene basinda 8 milyon euro'ya gidecekken kotu bir sezonun ardindan simdi 2-3 milyon euro veren zor bulunur. Bunlar disinda H.Balta da kotu bir sezon gecirdi, Elano, Jo, dos Santos ve L.Franco keza oyle. Sadece Keita ve sonradan gelen Neill toparladi diyebiliriz. Baros, Kewell ve Sabri surekli sakatti zaten, Ugur da beklenen performansi veremedi ve E.Gungor gibi o da satildi. Genclerden ise S.Eylik birkac mac oynadi, simdi gitti yine. E.Colak yine birkac mac oynadi, ama diger oyuncularin verimsiz/sakat olmasina ragmen o da tam olarak parlayamadi, seneye de cok mac oynamasi zor. Yani Rijkaard icin hep oyunculari duzeltir, performans alir vs deniyor ama pratikte bu hic boyle olmuyor......
Hiç bir oyuncuyu izlemeden iyi yada kötü diyip yorumlamak , akıllıca olmaz oynasın belki tutar Monaco'da ki performansını 5 'e katlar yada kötü oynar verim alamayız o zaman olumlu yönlerini yada olumsuz yönlerini konusuruz.
İşe tek taraflı olarak bakmak yanlış,sonuçta Rijkaard'ın elinde sihirli değnek yok.Rijkaard'ın işi bu genç oyuncular arasından takımda oynamaya yeterli gördüklerine şans vermek.Futbolcu çalışmıyorsa tüm suç Rijkaard'da değil.
Ayrıca burasının bir Hollanda veya bir İspanya olmadığını Rijkaard geçirdiği bu sezon içerisinde anladı.Malesef gençlere şans verme konusunda çok sabırlı değiliz ve oyuna değil de skora endeksli yorumlar yapıyoruz futbolcular hakkında.Bu da Rijkaard'ın tavrında etkili oluyor.
Dediklerinin bazısında haklısın evet ama bazı şeyler var ki bahsettiklerinden bunlar Rijkaard'ın elinde değil. Valdes'i oynattı da Guardiola geldiğinde de oynatmaya devam etti ve olgunlaştı. Ama bana sorarsanız iyi kaleci değil. Giovani'ye Messi'ye Quaresma'ya gereken şansı her zaman tanıdı. Quaresma tutunamadı pek, Giovani istikrarı sağlayamadı, aralarında da en disiplinlisi olan Messi rahatlıkla formayı kaptı.. Oyuncuyu oynatıp onun üzerine titremek Rijkaard'ın elinde disiplini sağlamaksa oyuncunun. Jo'nun nasıl bir disiplinsiz olduğunu hepimiz gördük bunun sebebi Rijkaard mı? Arda'nın neden moralinin bozulup formsuz olduğunu hepimiz biliyoruz bunun sebebi de mi Rijkaard? Kewell da Baros da oynadığı bütün maçlar çok iyi işler çıkardı. Uğur gelecek vaadediyordu belki de çok iyi bir sağ bek olacak ama sakatlıklardan kurtulamıyor, keza Emre Güngör de öyle. Emre Çolak da Elano'nun 1 numaralı alternatifi. Elano sözleşmesi bitene kadar takımda kalıp sonra ayrılırsa yerini Emre Çolak alacak.. Sadece Elano konusunda katılıyorum defansif oynattı Elano'yu çok büyük hata etti..
bu saydıklarının kaçının suçlusu rijkaard ? bence eleştirmiş olmak için söylemişsin birkaçını . Gençler bizim ülkemizde hep çok şişirilir . Gerçekten o kadar iyi olmadığı anlaşılınca suçlu rijkaard . yok böyle bi dünya . arda da kiralık verildi geldikten sonra noldu belki aynı şey serdar eylik'e de olacak . belki de iyi olmadığı için satılacak . pat diye oynayacak hali yok gençlerin . yavaş yavaş olur bu işler .
Pino oynadıkça herkese cevap kendiliğinden verilecektir. Daha fol yok yumurta yokken konuşmak çok mantıksız.
Bu arada bence transferi Ağustos başına kadar bitiririz.
Ribery konusunda bjk4ever a katılıyorum , zaten bu marsilyanın bi tuzagıydıda neyse.
Ribery Fransa Ligi'nden gidince , Fransız basını Lige Yıldırım Düştü demişti. Zaten daha önceden milli takımada cagrılıyordu.
Pino'nun adını duymamıştım daha önce. İzleyip görelim, umarım iyi bir oyuncu çıkar biz de izlemekten keyif alırız.
Bence son 3 yabancı hakkı banko oynayacak FM tabiriyle box to box midfielder, tribünde beklemesini bilecek yetenekli, genç bir santrafor ve aynı şarta uyacak çok yönlü bir defans oyuncusu olmalı. Sağ bekte Sabri'nin yokluğunda sıkıntı yaşanır, sol bekte de Çağlar istenilen düzeyde oynamazsa problemimiz olacak. Orta saha kesin alınacak ama diğer ikisinin dediğim kriterlerde olması pek mümkün görünmüyor.
messi yi rijkaard çıkarttı, rijkaard parlattı. orta sahadan alıp 7 kişiyi çalımlayıp attığı golü de, tanrı'nın eli v.2 yi de rijkaard varken yaptı. yani parlama dönemi guardiola'nın çok öncesine dayanıyor bu bir.
iniesta'yı altyapıdan çıkarıp a takıma monte eden de rijkaard'dır. iniesta nın öncesinde van bommel, deco gibi adamlar oynuyordu sonra iniesta'yı o aldı o oynattı. yani o yokken iniesta vardı falan demek çok saçma.
puyol'un yine asıl sıçraması riijkaard'ın geldiği döneme denkti.
ve asıl unutulan, xavi... xavi rijkaard yokken sıradan bir altyapı oyuncusu kalibresi ve tanınırlığındaydı. rijkaard orta sahanın ortasına onu monte ettikten sonra "profesör" "hatasız kul" gibi lakapları almaya başlayacaktı.
ve hatta yanılmıyorsam eto'o yu da rijkaard transfer ettirdi ve bildiğimiz efsanevi forvet performansını onun döneminde yaşadı.
giovani dos santos'u yine a takıma çıkaran isim rijkaard'dır. 2008 sezonunun sonuna kadar 2. bir messi patlaması bekleniyordu ondan. ta ki rijkaard ayrılınca ilk 11 garantisi isteyip bunun sonucunda takımdan aforoz edilinceye kadar. yani onun kötü bir dönemi yok asla barça'da. aksine müthiş beklentilerleyken ayrılmak zorunda kaldı...
bojan krkic. ilk olarak rijkaard'ın döneminde şans bulmaya başladı. hatta şöyle diyeyim. rijkaard'ın son senesinde 31 la liga maçına çıkmış(14 ü ilk 11 olarak). guardiola gelince bu sayı 2009'da 23'e( sadece6'sı ilk 11), 2010'da ise yine 23'e(11 tanesi ilk 11) düşmüş.
falan filan...
Fransa milli takımı dedim , a milli yada ümit milli demedim , bize gelmedn önce ümit milli deydi.
Marsilya Metz'e 2 milyon € bonservis ödememek için bunca oyuna mı kalkıştı yahu :D
hatta Xavi bu performansında Rijkaard'ın çok etkisinin olduğunu söyledi bu sezon, birebir hatırlamıyorum ama Xavi'ye forvet hattından 25-30 metre geride oynayarak daha çok iş yapabileceğini ve ileriyi daha iyi görebileceğini söylemiş Xavi ilk olarak buna anlam veremesede oynadıktan sonra kendiside fark etmiş tabi ben Xavi'nin yalancısıyım :n::n:Quote:
Originally Posted by ForCimbom
Bende aynen onu demek istiyorum, Rijkaard da sihirbaz degil. Vasat bir genc oyuncu alinsa bile bazi yorumlarda hep 'Rijkaard adam eder, veya Rijkaard oynatir' deniyor, ki praktikte bu isin hic de boyle olmadigini goruyoruz, bu tur yorumlardan kacinilmali zaten. Bir antrenor anca oyuncudaki potansiyele ortaya cikarip gosterir, olmayan potansiyeli yaratamaz.....
MEVLÜT'TEN GERÇEK BİR PİNO YORUMU
PSG'de forma giyen milli golcü Mevlüt Erdinç, Monaco'dan tanıdığı Galatasaray'ın yeni transferi Pino'yu, değerlendirdi, "Pino, Keita'dan daha iyi. Çünkü o sadece fantastik çalım atmıyor, oyun zekâsı ve süratiyle de takımına faydalı oluyor" dedi
Artur Boruc sadece 2 milyon euro'ya Fiorentina'ya gitmis, GS alsaydi kaleci problemini kokten ve ucuza halletmis olurdu.
Pino'nun FM profilini biri koyabilir mi? :)
Kaleci kim olursa olsun defans kapı gibi olduğu sürece kalecinin kim olduğunun önemi bile yok..Kısacası defansımız sağlam olsun bize yeter..Adnan Polat 3 oyuncu daha alacağız 2'si genç oyuncu olacak demiş..O oyuncularda en geç 1-2 haftaya kadar açıklanmalı diye düşünüyorum..
Bıde ben koyayım ss :) Ilk Sezonun ardından tüm sezon AMR oynattım
http://www.ressim.net/e/upload/bf54264d.jpg
Genç Aslanlar Kartal'da
Çağlar Birinci transferi karşılığında Denizlispor'a verilen ancak Ege ekibiyle anlaşma sağlayamayan Galatasaray'ın iki genç oyuncusu Semih Kaya ve Erhan Şentürk'ün yeni takımları belli oldu.
Sözleşmeleri fesh edilerek Denizlispor'a gönderilen ancak maddi konular nedeniyle anlaşma yapılamayan genç oyuncular daha sonra Galatasaray ile yeniden mukavele imzaladı ve ardından Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kartalspor'a kiralık olarak gönderildi.
Teknik direktörlüğünü Ergün Penbe'nin yaptığı Kartalspor, Galatasaray'ın iki yetenekli genciyle kadrosunu güçlendirdi.
Haber: Hilmi SEVER
Kaynak : Sporx.com
Pino ile Dia nin profilleri sanki hemen hemen ayni :)
Kartal diyince Beşiktaş mı diye düşündüm bir an. :D
bence cok kötü profili
http://img130.imageshack.us/img130/2505/eagsedg.jpg
açıkçası ben zaten "Rijkaard adam eder" gibi saçma yorumlara katılmıyorum ama tabi rijkaard'ın barcelona'da yaptığı müthiş altyapı ve yıldız parlatma devriminin yok sayılması saçmalığına da hiç katılamam.
şimdi şöyle bir gerçek var, türkiye'deki hiç ama hiçbir futbolcunun doğru düzgün bir altyapı eğitimi yok. kimse bunu inkar edemez. hatta şöyle diyeyim, altyapı eğitimi diye birşey yok. standart yetenekli bir türk çocuğu çıksa sokakta her gün top oynasa biraz da fitness tarzında spor yapsa en az bizim paf ligindekiler gibi olur. istisnalar hariç tabi. çünkü paftakilerin hiçbir ekstrası yok, eğitimi yok, doğru düzgün hocası yok. ya sergen'i altyapının başına getiriyorlar yani ne diyeyim... arada sırada iyi sayılabilecek hocalar çıkabiliyor, hırslı olan vs. mesela abdullah avcının çıkardığı 87-88 gs jenerasyonu hiç fena değildi. ama tabi onların da kesinlikle mental dezavantajları var, zira hiçbir profesyonel programla eğitim vermiyordu/veremezdi abdullah avcı da. o jenerasyonun en iyisi arda'Dan görebiliriz bunu. mental açıdan sakinliği dışında en ufak bir yetisi yok arda beyefendinin. topu aldı mı yarım saat düşünüyor. niye? çünkü hızlı düşünce eğitimi yok adamda. kendi kendini de geliştiremez hoca gerekir. kendi kendini geliştirebileceği tek nokta fiziksel özellikleridir. onu da yapıyor yani hakkını yemeyelim süper göbek kası var adamda.
neyse konu biraz dağıldı şöyle toparlayayım, bu bahsettiğim nedenlerle türkiye'deki hiçbir altyapı oyuncusu bir messi bir ronaldo olamaz. aslında o yetenek vardır ama yeteneği yontacak, potansiyele ulaştıracak eğitim şartları yok. bu yüzden de rijkaard gibi teknik direktörler takıma gelince bir bakıyor altyapıya 18-19 yaşlarındaki adamları çıkartıyor a takıma, sokuyor hazırlık maçına, 'bu ne ya' diyor içinden. daha top istobunu, kafayı kaldırmayı, pozisyon almayı boşa kaçmayı bilmedikleri gibi bir de rezalet fizikleri var. bir de bizim ırkımızın genel özelliği olan miskinlik de eklenince oyuncu ne bir gelişim gösteriyor ne de a takımda tutunabiliyor. arda gibi bazı istisnalar da anca zorla, zorlamayla öğreniyor. feldkamp disiplininde kendini biraz geliştirdi, o kadar. rijkaard gibi yumuşak bir hocayla geliştiremez arda ve diğer antiprofesyonel türk futbolcular. misal mehmet topal da nazi kampı gibi bir akademide, ç.dardanelspor 'da parladı. yine o da feldkamp'la geliştirdi kendini. niye? çünkü bu adamlar ancak sertlikten zorlamadan anlıyorlar. feldkamp antrenmanda bacak bacak üstüne attı diye aydın'ı yollar, rijkaard kamp olayını iptal eder. aradaki fark budur. "bakış açısı". ve türk futbolcularının huyuna en uygunu da kesinlikle ve kesinlikle feldkamp, terim gibi adamlarınkidir. ama tabi sen gidip barça'ya koyarsan terim'i veya kalli'yi o zaman da onlar orada iş yapmazlar. çünkü oradaki gençler zaten profesyonelliği öğreniyorlar altyapıda, onlara gerekli olan çok daha ileri ve elit bir eğitim. buna uygun olan da işte rijkaard gibi adamlar.
bir gün bizim altyapılarımız da gerçekten bir futbol akademilerine dönüşürse rijkaard gibi hocalar iş yapabilir klüplerimizde. ondan berisi yaman...
saygılar...
Juan Pablo Pino (d. 30 Mart, 1987) Cartagena doğumlu, Galatasaray forması giyen Kolombiyalı futbolcu. 1.75 boyundaki genç futbolcu kariyerine ülkesinin Independiente Medellin takımında başladı. 2007 yılında Fransa temsilcisi Monaco'ya transfer oldu. Monaco formasıyla ilk maçını Paris Saint Germain karşısında oynayan Pino çıktığı toplam 53 karşılaşmada 6 gol kaydetti.
Kolombiya U-20 takımında 23 kez forma giyen Juan Pablo Pino 2 kez de A milli formayı giydi.
19 Temmuz 2010 tarihinde 3 milyon € karşılğında AS Monaco'dan Galatasaraya transfer oldu.
Juan Pablo Pino
Kişisel bilgileri
Tam adı Juan Pablo Pino Puello
Doğum tarihi 30 Mart 1987 (1987-03-30) (23 yaşında)
Doğum yeri http://upload.wikimedia.org/wikipedi...lombia.svg.png Cartagena, Kolombiya
Boyu 175 m
Mevkii Sağ kanat
@forcimbom
Insallah, ama burada herkesin sucu var. Genclere sabir etmeyen taraftarindan tut biraz para gorunce simaran oyuncuya, hicbir mesleki bilgisi ve tecrubesi olmayip altyapi antrenorlugu yapan adamlara kadar. Alt yapi sahada degil mentalitede ilk olarak kurulur bence.......
aynen öyle, katılıyorum. herkesin suçu var. tepeden tırnağa...
.
.
.
.
.
bu arada çift yönlü orta saha oyuncusu transferi baya gecikecekmiş sanırım. bu çok kötü haber. takım içi uyuma belki de en çok ihtiyaç duyacak mevkide oynayacak adamın bu gecikmesi kötü olacaktır. ama diğer konuda da yazdım, ilk 4-5 haftanın fikstürü zor gözüküyor, muhtemelen korktuğumuz başımıza gelecek ve erken bir fiyasko yaşayabiliriz. bence bu iyi. tehlikenin farkına ne kadar erken varılırsa o kadar iyi olur. ama rijkaard için geç olur mu onu bilemem. inşallah bari yerinde transferler olur da uyum süreci atlatıldıktan sonra bari bu ceremelere değer...
semih ve erhanın kartala gelmesine çok sevindim gerçekten.