Portsmouth Zarate’yi İstiyor
İngiliz kulübü Portsmouth Arjantin’in yükselen yıldızı Mauro Zarate’yi gelecek sezon için kiralamak istiyor.
Geçtiğimiz sezonu Birmingham City’de kiralık olarak geçiren forvet oyuncusunun çıkardığı başarılı maçların ardından kulübü Al Sadd değerini 20 milyon euroya yükseltmişti.
Oyuncunun Birmingham’da mutlu olmasına rağmen küme düşmesiyle birlikte takımdan ayrılabileceği daha önceden açıklanmıştı.
Gelecek sezon UEFA Kupası’nda mücadele edecek Portsmouth ise kadrosunu güçlendirmek için oyuncuyu almakta kararlı. Portsmouth’un ilgilendiği bir diğer oyuncusu ise Liverpool’un kule forveti Peter Crouch.
Aston Villa Pereira için uğraşmalı
Her ne kadar kulübü Braga bu oyuncuyu satmayı pek düşünmediklerini söylese de Braga’nın gelecek vaad eden ismi Joao Pereira Aston Villa’ya transfer olabileceğini söyledi.
Pereira hakkında konuşan Braga kulübü başkanı Antonio Salvao, “ Biz onu satmak istemiyoruz. Pereira planlarmızdaki çok önemli bir parça ve ancak çok iyi bir teklif onu bizden koparabilir. Şu anda ona biçtiğimiz fiyat ise 5 milyon avro” dedi.
Joao Perreira şu anda Portekiz’in en iyi defans oyuncuları arasında gösteriliyor ve performanslarının etkilediği takımlar arasında A.Villa ile birlikte Porto ve Napoli de bulunuyor.
Pereira’ya bu takımların kendisine olan ilgisi ve olası transferi sorulduğunda ise oyuncu, “ Şu anda geleceğim hakkında sakinim ve herşeye karşı hazırlıklıyım. Benim için önemli olan her oyuncunun da isteyeceği gibi gelişme gösterebileceğim bir yerde futbol oynamak” diyerek tüm alternatiflere açık olduğunun işaretlerini verdi.
Liverpool Villa haberlerini yalanladı
Liverpool’dan gelen son haberlere göre İspanyol oyuncu David Villa için bir girişimde bulunulmayacak.
İspanya’nın ilk oynadığı maçtan sonra Liverpool'un Torres ile iyi bir ikili oluşturan Valencialı yıldızı almak için harekete geçtiği konuşulmuştu.
Ancak bugün yapılan açıklamada, Rafa Benitez’in Euro 2008’in en formda oyuncularından Villa ile ilgili bir planı olmadığı belirtildi.
Oyuncunun kendisi de bu iddiaları yalanladı ve “Böyle bir şeyden bahsetmedim. Kulübüm benim satılık olmadığımı söylüyor ve ben de tamamen milli takıma odaklandım” dedi.
Valencia başkanı Agustin Morera da bugün yaptığı açıklamada yıldız oyuncuyu satmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.
Villa’nın adı bir süredir Barcelona, Real Madrid, Tottenham, Manchester United, Liverpool, Chelsea ve Arsenal ile anılıyor ve bonservis bedeli olarak 40 milyon Euro konuşuluyor.
Fulham Simunic’in peşinde
Hırvatistan’ın tecrübeli defans oyuncusu Simunic’i transfer etmek isteyen takımlar arasında Fulham ön plana çıkmış durumda
Avusturya doğumlu Hırvat olan Simunic Avrupa Şampiyonası sonunda Premier Lig’de forma giyecek gibi gözüküyor. Bu oyuncu için geçen sene Chelsea’nin teklif yapacağı konuşulmuş ancak resmi bir teklif gelmemişti.
Simunic ise bu sene Bundesliga kariyerini bitirmekte kararlı ve geçtiğimiz sezon Roy Hodgson’un mucizevi bir şekilde kümede bırakmayı başadığı Fulham, transfer olabileceği kulüplerin başında geliyor.
Simunic kısa bir zaman önce, “İstiyorum ve de umuyorum ki önümüzdeki sene Premier Lig’de oynayacağım. Nereye ve ne zaman transfer olacağımı hep birlikte göreceğiz ancak İngiltere’ye gitme şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum.” diyerek duygularını dile getirmişti.
Defansa tecrübeli bir oyuncu katmak isteyen Roy Hodgson için ise 30 yaşındaki Simunic ideal oyuncu gibi gözüküyor.
İngiliz taraftarlar Simunic’i 2006 Dünya Kupası’nda İngiliz hakem Graham Poll’dan 3 sarı kart gördükten sonra oyundan atılmasıyla hatırlayacaktır.
Hull Kazım-Richards’ı istiyor
Premier Lig’in yeni takımı Hull City Fenerbahçe’den Colin Kazım-Richards’ın peşinde...
Premier Lig’e bu sezon çıkan Hull City gelen haberlere göre Fenerbahçe ve Türkiye’nin başarılı ismi Colin-Kazım Richards ile ilgileniyor. Play-off sonucu bir üst lige çıkan ‘Kaplanlar’ ünvanına sahip takım 21 yaşındaki oyuncuya 2 milyon Pound vererek kendi transfer rekorlarını kırmak istiyor. Bundan önceki rekor Wigan’dan geçen yaz transfer edilen Caleb Foran olmuştu(1 milyon Pound).
Arsenal taraftarı Kazım-Richards geçen yıl Sheffield United’dan Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Sarı lacivertli takım adına ilk gülünü de Chelsea maçında kaydetmişti.
İngiltere doğumlu oyuncu Euro 2008’deki performansı ile birçok kişiyi etkilemiş durumda. Hull patronu Phil Brown Fenerbahçe’nin bu transfere izin vermesini umarken oyuncuya haftalık 25.000 Pound vermeye hazırlanıyor.
Gelen haberlere göre Hull Plymouth’dan Peter Halmosi için de 2 milyon Pound teklif etti ancak olumsuz yanıt aldı.