Samiyende yıkım işleri başladı :(
Printable View
Samiyende yıkım işleri başladı :(
Koltuğa iki aday daha!
11 Nisan 2011 12:00 | NTVSpor.net
Galatasaray'da Adnan Polat yönetiminin muhalif ismi Mehmet Helvacı, bugün saat 18:00'de başkanlığa aday olacağını açıklayacak. Bir diğer başkan adayı da Ünal Aysal...
http://media1.ntvspor.net/C/I/133/he...00_2_6RFD3.jpg
Galatasaray'da 14 Mayıs'taki seçim yaklaşırken, başkan adayları da bir bir ortaya çıkıyor. Adnan Polat yönetiminin en çok konuşulan isimlerinden bir olan ve yönetimin aldığı seçim kararından sonra istifa eden Mehmet Helvacı, bugün 18:00'de düzenleyeceği basın toplantısıyla başkan adaylığını açıklayacak.
BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Galatasaray yönetiminde yer aldığı dönemde NTV Spor'a canlı bağlanan Mehmet Helvacı "Seçimde başkan olmak gibi bir düşüncem yok" demişti.
ÜNAL AYSAL DA ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK
Galatasaray'da muhalefetin güçlü isimlerinden Ünal Aysal da adaylığını açıklayacak. Ünlü işadamı yarın saat 14:00'te düzenleyeceği basın toplantısıyla bunu resmileştirecek.
LİSTESİNDE KİMLER VAR?
Ünal Aysal'ın listesi de şekillenmeye başladı. Son gelen haberlere göre Ünal Aysal'ın listesinde Ali Gürsoy, Refik Arkan, Akagündüz Özdemir ve Adnan Öztürk gibi isimler yer alacak. Daha önce Ünal Aysal'ın listesinde yer alması beklenen Ali Dürüst ve Faruk Süren gibi isimler ise listede bulunmayacak.
Galatasaray bu hale nasıl geldi?
11 Nisan 2011 14:12 | NTVSpor.net
Bir zamanlar Avrupa'da fırtınalar estiren Galatasaray şu an puan durumunda 14. sırada... Peki Galatasaray bu hale nasıl geldi? Hangi olaylar bu tarihi sezona zemin hazırladı? Tarihin en kötü Galatasaray'ını felakete taşıyan sebeblerin satırbaşları...
http://media1.ntvspor.net/C/I/133/adnan1_7IDND.jpg
HAZIRLAYAN: COŞKUN ÇELİK – [email protected]
Bir zamanlar Türk Futbolu’nun Avrupa'daki lokomotifi sayılan, UEFA ve Süper Kupa'yı Türkiye'ye getiren Galatasaray 2010-2011 sezonunda lig tarihindeki en kötü günlerini yaşıyor. Saha içinde oynanan futbol kadar, camiada yaşanan olaylar da Galatasaray'ın çöküşüne zemin hazırladı.
HALDUN ÜSTÜNEL'İN İSTİFASI
Frank Rijkaard, Abdulkader Keita, Harry Kewell, Lucas Neill, Milan Baros ve Elano gibi dünya futbolunun önemli isimlerini Galatasaray'a getirerek taraftar tarafından sihirbaz unvanına layık görüldü. Ali Sami Yen'de onun için "içimizden biri" pankartları bile asıldı. Ancak yeniden yapılanmadaki idari ve sportif değişiklikleri Galatasaray kurallarına aykırı bulduğu gerekçesiyle Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti...
KARPATY LVIV MAÇI
Galatasaray, 2010-2011 sezonunu Ali Sami Yen'de oynadığı OFK Beograd karşılaşmasıyla açtı. Sezona erken başlayan diğer takımlar gibi, Galatasaray için de sezon başı krizi yaşandı. 2-2'lik OFK Beograd beraberliği gelecekte yaşanacak olumsuzlukların da habercisiydi. OFK Beograd'ı 5-1'le geçen Galatasaray, kimilerinin adını ilk kez duyduğu Ukrayna takımı Karpaty Lviv'e 2-2 ve 1-1'lik beraberliklerle 26 Ağustos'ta Avrupa kupalarına veda etti..
RIJKAARD'IN GİDİŞİ
UEFA Avrupa Ligi'ne erken veda ediş, ligin ilk iki maçında Sivasspor ve Bursaspor'a karşı alınan yenilgiler Hollandalı teknik adam Rijkaard'a olan güveni sarstı... Peş peşe alınan 4 lig maçı suyun bulanıklığını gidermeye yetmedi. Deplasmanda Karabükspor'a 2-1 ve Ali Sami Yen'de Ankaragücü'ne 4-2 mağlup olan Galatasaray, dünyanın en önemli 10 teknik adamından biri olarak gösterilen Frank Rijkaard'la yollarını ayırdı. Yeni teknik direktör arayışında Fatih Terim ve Hakan Şükür'ün de isimleri anıldı ancak sarı kırmızılı ekipte göreve apar topar Gheorghe Hagi getirildi. Hagi'yle Kadıköy'de Ezeli rakip Fenerbahçe'den alınan 1 puan ise mevsimin tek çiçeğinden öteye gidemedi...
MISIMOVIC VE SAKIZI
Deplasmandaki 0-0 Fenerbahçe beraberliğiyle, sarı kırmızılı camiada moraller yerine gelmiş, ertesinde alınan Medical Park Antalyaspor karşılaşması umutları arttırmıştı. Trabzonspor ve Manisaspor yenilgilerinin ardından yaşanan bir olay Galatasaray'da tüm işlerin yeniden tersine gitmesinde etkili oldu. Misimovic, Hagi tarafnıdan kadro dışı bırakıldı... Wolfsburg'ta şampiyonluk yaşayan, Bundesliga'da en değerli oyuncu seçilen Zvjezdan Misimovic'in çignediği ciklet yüzünden kadro dışı bırakılması camiada seslerin tekrar yükselmesine neden oldu...
TARAFTAR VE ADNAN SEZGİN KARŞI KARŞIYA
Futbol Şube Sorumlusu olarak başarısız sonuçlarda adı anılan isimlerin başında geldi. Tribünlerde her yenilgiden sonra "Adnan Sezgin İstifa" sesleri yükseldi. Adnan Polat'ın verdiği her röportajda Futbol Şube Sorumlusu Adnan Sezgin'in arkasında durması Taraftar Sezgin ve Polat üçgeninde gerilimin artmasına neden oldu. Adnan Sezgin, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ın Gaziantepspor'a elenmesinin "camianın daha fazla zarar görmesini istemediği için" istifasını yönetime sundu...
ARDA TURAN POLEMİĞİ
2006-2007 sezonundaki Mlada Boleslav maçında attığı iki golle Galatasaray'ın altın çocuğu olmuştu. Hem sarı kırmızılı ekipte hem de milli takımdaki yükselişi çabuk oldu. Sadece futboluyla değil, özel hayatıyla da konuşuldu. Spor basınında olduğu kadar Magazin basınının da önemli öznelerinden biri haline geldi. Katıldığı açılışlar, giydiği kıyafetler hatta kasığından sakatlanması polemiklere konu oldu. Yorumlyar hem Arda'yı, hem de Galatasaray camiasını yıprattı...
TÜRK TELEKOM ARENA'DA AÇILIŞ KRİZİ
Türk Telekom Stadı'nın yapım aşamasında olduğu dönemler bile başkanların saha içi işlerle uğraşmasına engel olmuştu. Polat döneminde de benzer sorunlar devam etti. 15 Ocak günü Hollanda ekibi Ajax'ın konuk olduğu Türk Telekom Arena'nın açılışı Galatasaray için kabusa dönüştü...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın protesto edilmesi, Galatasaray yönetiminin odağını farklı yönlere kaydırdı.
İkinci Başkan Mehmet Helvacı'nın olağanüstü kongre talebinde bulunması Galatasaray yönetimini kaosa sürükledi...
HAGİ'NİN İSTİFASI
Bir Fenerbahçe maçı öncesi göreve gelen teknik direktör Hagi, yine bir Fenerbahçe maçı sonrası göreve veda etti.
Ezeli rakip karşısında alınan mağlubiyet Türk Telekom Arena Stadı'ndaki ilk yenilgi anlamına da geliyordu... Hagi'nin istifasıyla Bülent Ünder, Galatasaray'ın bir sezondaki 3. teknik adamı oldu.
Geçmişte kötü sonuçlara rağmen aynı teknik adamlarla devam eden Galatasaray'da 3. teknik adamın gelişi sadece bir değişiklik olarak değil, Galatasaray'da teknik adam kültürünün erozyana uğramasının göstergesiydi...
İDARİ VE MALİ KONGRE
Galatasaray, 27 Mart'ta rekor katılımın gerçekleştiği tarihi bir genel kurul yaşadı... Adnan Polat ve yönetimi idari bakımdan ibra edilmedi. Adnan Polat döneminde sona doğru girilirken, camia da hesapta olmayan bir seçim sürecine girdi...
Son olarak 2004-2005 sezonunda arka arkaya 5 kez maç kaybeden Galatasaray, Trabzon yenilgisiyle üst üste 4. yenilgisini almış durumda... Ligde 14. sırada bulunan Galatasaray'ın sezon sonunda tablonun neresinde yer alacağı merak konusu. Galatasaray'da yeni başkanın kim olacağı sorusu ise 14 Mayıs'taki başkanlık seçiminden sonra yanıt bulacak...
Mehmet Helvacı nasıl bir adammış vallahi şaşırdım. Adnan Polat'ın ekibinde adam, onun kuyusunu kazdı şimdide kendisi başkan olmak için aday oluyor. Bir an gözümün önüne Adnan Polat'ın gelişi geldi ama neyse konu dahada uzar o mevzuyada girersek.
Umarım seçilemezde Ünal Aysal gelir.
http://i51.tinypic.com/5fj52w.jpg
Galatasaray Kulübü, futbol takımı kaptanı Arda Turan'ın transferi için Atletico Madrid ile görüşmelere başlandığını açıkladı.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen özel durum açıklamasında, ''Profesyonel Futbol Oyuncumuz Arda Turan'ın transferi için Atletico Madrid Football Club ile görüşmeler başlamış olup, gelişmelerden kamuoyu haberdar edilecektir'' denildi.
Kaynak AA
Bence soruyu nasıl bir insan diye sormak lazım, adam biraz fazla oluyor sanki. Yapmadığı kurnazlık kalmadı, bunların hiçbirisi etik değil, korkakça tavırlar. Başkan adayı olması tamamen palavra, birileri ile birleşmeye çalışacağını düşünüyorum. Yönetimine alacak insan bulamayan Cemal Özgörkey ile birleşirler herhalde. Birisi bürütüs, diğeri de telegollere çıkıp konuşacak kadar düşmüş birisi. Tencere ile kapak olurlar.
Ünal Aysal adaylıktan vazgeçmezse %99 başkan olur. Yalnız Peter Kenyon falan bizim ülkeye uyar mı orası şüpheli. Teknik direktör olarak Lucescu yada Gerets'i getirecek diyorlar bence Lucescu zor ama gelse keşke.
O değil de, Rijkaard "Galatasaray için bu sezon 3.lük başarı" dediğinde hepimiz bu adamın aklı yerinde mi, ne diyor bu, Galatasaray'a 3.lüğü yakıştırıyor demiş, kızmıştık.
Adamlar(Avrupai kesim) profosyonel biz duygusal düşünüyoruz. Bazen belkide her zaman duygularımız nesnelliğin önüne geçiyor ve bazı kaçınılmaz hatalar yapılabiliyor.
Birde Rijkaard'ın 3,4,5 ve 6. haftada aldığı ardı ardına 4 galibiyet olmasaydı Galatasaray en az bir basamak daha aşağıda olabilirdi.
Gerets de Lyon'la anlaştı söylentileri var. Luce'yi Shaktar bırakmaz. Fatih Terim gelir büyük ihtimalle. Ah Rijkaard ah, inşallah iyi bir yönetim iyi bir bütçeyle tekrar gelirsin buraya.
Ünal Aysal: "GS’i artik Baskan’in tek basina yonettigi, Baskan’in kapasitesi ile yonetilen yapidan cikarmaliyiz."
Ünal Aysal: "Galatasaray, ekonomik gücünü artiracak rasyonel cozumleri üretlemeli ve nefes almalidir"
Ünal Aysal: "Günümüzde artik sportif basarilarin temeli güclü bir ekonomik yapi kurmakla mümkün olabilmektedir."
Ünal Aysal: "Galatasaray icin en iyisi demek sadece ulusal basarilar demek degildir. Esi gorulmemis Uluslararasi basarilar demektir"
Ünal Aysal: "Beni Galatasaray'da yönetime talip olmaya iten icinde bulundugu durumdur. Bugun GS'in bana ihtiyaci oldugunu dusunuyorum"
Ünal Aysal: "Yönetime gelmemiz halinde süratle hareket edebilmek icin elbette bazi oyuncu ve hocalarla gorusuyoruz. Net isim soleyemem"
Ünal Aysal: "Futbola yonelik bir tecrubesizligim olabilir. Ama GS bugun artik futbolun ustunde bir şirket olmustur."
Ünal Aysal: "Galatasaray'i yeniden küllerinden yaratacagiz. Bundan kimsenin suphesi olmasin. GS'in suan yasadigi bir trafik kazasidir"
Ünal Aysal: "GS’i artik Baskan’in tek basina yonettigi, Baskan’in kapasitesi ile yonetilen yapidan cikarmaliyiz."
Ünal Aysal: "Galatasaray, ekonomik gücünü artiracak rasyonel cozumleri üretlemeli ve nefes almalidir"
Ünal Aysal:Kulüb Profesyonelce yönetilecek..
Ünal Aysal: "Günümüzde artik sportif basarilarin temeli güclü bir ekonomik yapi kurmakla mümkün olabilmektedir."
Ünal Aysal: "Deneyimli bir yonetim var. Bu saatten sonra transfer gibi islerin yeni yonetime birakilmasinin dogru olacagini dusunuyorum"
Ünal Aysal:Görev verildiği anda hazırlıksız yakalanmamak için gerekli temasları yapıyoruz
Ünal Aysal: Göreve bizim dışımızda kim gelirse her türlü desteği veririz..
Ünal Aysal: "Galatasaray'in 100 M ile gelmek gibi bir baskanliga ihtiyac yok. GS'in kendi degerleri, gücü vardir zaten"
Ünal Aysal: "Ben Galatasaray'in eskilerindenim. Gelenekleri, gorenekleri muhimserim. Galatasaray'in gelenekleri ihmal edilemez"
Ünal Aysal: "Stadin isminin ASY olmasi, gecmis yonetimden gelen bir sözlesme varsa buna uymak gerekir.
Ünal Aysal:İş hayatım boyunda tedbirsiz ve plansız hiçbir işe girmem..
Ünal Aysal:Tüzük'ü kesinlikle değiştireceğiz..Yanlışlıklar çok var..Her zaman engel olur..
Ünal Aysal:Ali Dürüst ile herhangi bir sorunumuz yok.
Ünal Aysal: "P.League'de ilk 4 siraya oynayan takimlarin modeli, modelimizdir."
Quote:
Hedeflerini şöyle sıraladı..
1- Ekonomik başarı
2- İdari başarı ve kurumsallaşma
3- Sosyal kültürel başarı ve marka değerimiz
4- Sportif başarı
http://img825.imageshack.us/img825/506/adszaz.jpg
Fikirleri ile her zaman yararlı olacaktır..Süper atak;)
artık bence seçilme şansı kalmadı gerçi kendisi kesin kazanırım demiş şu yazılanlara göre ya neyse
şu yazılara göre diyeceklerim:
1-Galatasaray, ekonomik gücünü artiracak rasyonel cozumleri üretlemeli ve nefes almalidir 2 kez yazılmış.bkz burada 2-8 paragraf(ben kısaltma yaptım)normalde 2-10
2-gs ye tam tersi başkanın yönettiği bi takım lazım zira evvelden başkanın yönetemediği bi kulüptü gelenin aziz yıldırım gibi gelip yüzlerce milyon ödemezse işi imkansız olur yani bu durum da da aynı şeyler olacak paramız yok alamadık vs.vs. gelenin elini cebine sokması gerek.
3-ulusal/uluslararası biz de biliyoruz ama mesele o değil ki; ulusal olarak daha küme düşmemeye oynuyoruz ne uluslararası yaa?önce bi küme düşmeyelim de şamp.ligini sonra kazanalım zahmet olmazsa zaten öyle bi laf da yok:)
4- net isim SOLEYEMEM paragrafında ise demek ki dediğim gibi ya kesin kazanıcaz şimdiden görüşüyoruz yada tam tersi nasıl olsa kazanamıcaz adam almaya lüzum yok?gibi bi durum var.
5-ama esas bitiren şudur:futbola yönelik tecrübesizliğim olabilir lafı öncekini gördük o yüzden tekrar futbolu bilmeyen gelirse demek ki 3.ligde şamp.oluruz?
GS sadece futbol takımıdır manası da diğer branşlarda ne gelirse gelsin ne ben nede diğer GSliler futbol takımının durumuna amaaan canım o tek branş düşsün naapalım ??? demiyodur herhalde.
6-bu laf doğru;zira ülkemizde trafik canavarı eskiden bayaa konuşurdu demek ondan gs bu halde?
7-başkanlığı yukarda yazdım.
arda yı bize bırakın demek istemiş sonrasında.
8-görev verildiği anda demek; demek ki kesin diyolar yanlııış.hem para vermem deyip hem nasıl görev bekliyor anlamadım.
9-desteğe devam :) o halde.seçilince bişey yapmicaksanız dışardan desteği ne olacak o başka tabii.
10-var tabi ondan bu halde.
ya harbiden hep denir işte florya ıvır zıvır çok değerli ama hep te GS para krizindedir tuhaf iş.
11-TÜZÜK'Ü değiştirin,TÜZÜĞÜ yapın.
12-p.league de ilk 4 sıra? p ne? premier lig ise ilk 4 değil ki amaç Yani GS de TSL de ilk 4 ???
gibi bir hedef hiç olmadı ki? eğer o büyük takımlara ulaşmak isteniyorsa klübe para verecek kişi lazım konuşacak değil.
BİTTİ.
Açıklamaları bence hayalkırıklığı, Bülent Tulun gelecekmiş tekrar, yine bir Adnan Sezgin vakası. Futboldan anlamam, anlayanlar gelecek deyip, Ledesma'ya ihtiyacı yok Galatasaray'ın, Ayhan, Mustafa Sarp, Barış gibi isimler var o bölgede diyen adamı getirmek nasıl bir anlayıştır.
2. Canaydın vakası geliyor, tedirginim...
futboldan anlamam diyorsa ve şu anki başkanın dediği "futbolla ilgilenemedik":icon_evil:
-zaten gs futbol takımı değildir o yüzden ilgilenmicen ki düşsün :icon_evil: -durumu varken gene de seçilecekse 3.ligde şampiyon olmaya geldik bak bank asyada polat olacak ben de 3.ligde şamp.luğa oynatıcam ama düşcez? deyip seçilirse...:icon_frown:
ledesma ya ihtiyaç yok tabi bam var, bam "bam bam" yapar:D kulüp amatör lige:icon_frown:
canaydın gene iyi yaa ne güzel fb ye yenilip tebrik ediyordu ama en azından düşmüyorduk şimdi gene yenilcez ama düşerek:icon_frown:
haa pardon yenilmicez fenere zira 2.ligde oynuyor olcaz o yüzden söz verebilirdi aslında fenere yenilmicez diye neden?çünkü 2.ligdeyiz:(
ooof of...
dediğime göre TRABZONUM OLEEEY dicez fener olmasın diye.
Bu kadar karamsar olmamak lazim bana kalirsa ama Bulent Tulun cidden fiyasko olur.
Bülent Tulun varsa ben umudu keserim bu yönetimden. :)
Yeniçerileri kollayan, besleyen büyüten birisi Sportif Direktör olursa Ayhan, Mustafa, Servet'i daha çok izleriz kadroda.
Bülent Tulun Ünal Aysal'ın normal şirket işlerinde de danışmanlığını yapan ve profesyonel kadro ile düşünülen bir isim. futbol şubesinin ise kime verileceği belli değil. Bence Abdürrahim Albayrak ve Bülent Tulun ikilisine teslim edilecek futbol şubesi. Haldun Üstünel ve yine Adanan Polat yönetimindeki başarılı isimler de alınabilirdi bence kadroya. bakalım kadro tam olarak nasıl şekillenecek.
Bülent Tulun sportif direktör olacakmış diyorlar. Ayrıca Abdürrahim Albayrak yokmuş listesinde, iyi ki de yok. O adamın kahve tarzı konuşmasını sevmiyorum ben, neydi o öyle en son televizyondaki isyanı. Ondan yönetici falan olmaz. Ünal Aysal'la birlikte hiç olmaz. Ünal Aysal 71 yaşında, tecrübeli bir iş adamı, konuşmaları bile sakin ve düzgünce. İçerik olarak beğenmedim orası ayrı. Albayrak aklına ilk geleni söylüyor, onun tribündekilerden farkı yok. Aynı adam gol atınca ismi haykırılır, bir hata yapar ne anası kalır ne başka bir şey.
Aşkın: Veda ediyoruz
12 Nisan 2011 19:22 | NTV Spor
Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Taner Aşkın NTV Spor'a konuştu. Aşkın, yönetim kurulu olarak Divan Kurulu Toplantısı'nda veda edeceklerini açıkladı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/134/taner_687V5.jpg
Galatasaray Yönetim Kurulu, olağan toplantısını yaptı. Toplantının çıkışında yönetim kurulu üyesi Taner Aşkın, NTV Spor Muhabiri Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı. Aşkın, aldıkları seçim kararıyla ilgili imzaları attıklarını ve yarın Divan Kurulu Toplantısı'nda da son bir veda konuşması yapacaklarını söyledi.
Yarın gazetelerde kongre ilanının çıkacağını söyleyen Aşkın "Gündemimizde normal toplantımız vardı. Seçim kararıyla ilgili belgelerin imzalanmadığı söyleniyordu. Galatasaray'da prosedür belli, bu imzalar bugün atıldı. Yarın da kongre ilanı gazetelerde çıkacak. Normal diğer konularımızı konuştuk, bazı kararlar almamız gerekiyordu. Bunları aldık. Divan Kurulu'nda da veda konuşmasını yapacağız." dedi.
Seçim ilanının geciktiği şeklindeki iddialara da cevap veren Aşkın "Böyle bir gecikme yok. Biz burda yönetim olarak ne yapılması gerektiğini bildiğimiz için, aday olacak arkadaşlara daha fazla süre tanımak istedik. Daha önceden aldığımız karar 28 Nisan'dı. Aday olacak arkadaşlara bir müddet daha süre tanımak için bunu 7 Mayıs'a çektik. Bu arkadaşlara tolerans olsun diye böyle bir karar aldık. Ama aldığımız karar 7'si ve 14'ü bu konuda sorun yok zaten, yarın gazetede çıkıyor." şeklinde konuştu.
Seçim sürecini de değerlendiren Aşkın "Değerli arkadaşlarımızdan biri Ünal Aysal adaylığını açıkladı. Diğer arkadaşlarımız da açıklayacaklardır. Yani Galatasaray'a hizmet isteyen herkes bunu yapabilir. Herkese ve Galatasaray'a hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz." dedi.
Adnan Polat ve yönetimi olarak seçime girme gibi bir düşüncelerinin olup olmamadığına ise Taner Aşkın "Ben şöyle bir şey söyleyeyim. Bu tabii ki Sayın Adnan Polat'ın tasarrufundadır, onun adına bir şey söyleyebilecek durumda değilim. Ancak biz yönetim kurulu olarak böyle bir oluşumun içersinde değiliz" cevabını verdi.
"Arda sahipsiz değilsin yuvanda"
12 Nisan 2011 20:50 | NTV Spor ve Ajanslar
Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe arasında yapılan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off final serisinin ikinci maçına sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, futbol takımının kaptanı Arda Turan'a büyük destek verdiler.
http://media1.ntvspor.net/C/I/134/ardasss_64DJH.jpg
Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe arasında yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 1-0 geride olduğu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off final serisinin ikinci maçında Galatasaraylı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.
Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki müsabaka öncesinde, salonun önemli bir bölümünü dolduran taraftarlar takımlarını tezahüratlarla destekledi.
İlk maça da gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat bu maçta da protokol tribünündeki yerini aldı.
Tribünde Galatasaray takım kaptanı Arda Turan'ın resminin de bulunduğu ''Gelse de kötü günler Arda sahipsiz değilsin yuvanda'' ve ''Daha fazla cesaret, şampiyonluk mutlaka ellerimizde'' yazılı pankart açılırken, taraftarlar Arda Turan lehine tezahüratta bulundu.Anlaşma gereği sarı-lacivertli taraftarlar salona alınmadı.
Aynen katılıyorum. Abdürrahim Albayrak'ın olmamasına çok sevindim, son zamanlar değişik hareketler sergiledi tamam sempatik ama profesyonel bir yönetici değil. Bülent Tulun'a sportif direktör görevi verilmez inşallah. Haldun Üstünel-Bülent Tulun ikilisi iyi olabilir belki, ya da Cüneyt Tanman kalır yanına Haldun Üstünel gelir 10 numara olur ama bakalım :)
"Yapılanları içime sindiremiyorum"
13 Nisan 2011 15:51 | NTV Spor ve Ajanslar
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Nisan ayı Divan Kurulu toplantısında, ''27 Mart'taki Mali Genel Kurul'da yapılanları içime sindiremiyorum. yapanlardan, yaptıranlardan, müsaade edenlerden ruhum hep davacı olacaktır'' dedi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/134/polat3_85B2P.jpg
İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Galatasaray Nisan ayı Divan Kurulu toplantısının başında konuşan başkan Adnan Polat, 2 yılı yönetici, son 3 yılı da başkan olmak üzere 5 yıldır Galatasaray'da görev yaptığını anımsattı.
Polat, ''Başkan olarak beni seçen tüm Galatasaraylılara, yönetimde beraber çalıştığım arkadaşlarıma, birlikte çalıştığımız profesyonellere teşekkür etmek istiyorum. Beraberce çok iyi çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmaların takdirini, tüm Galatasaray camiasına, kamuoyuna ve zamana bırakmak istiyorum'' diye konuştu.
Geride kalan 5 yıl içinde ön gördükleri, söz verdikleri futbol haricinde tamamını gerçekleştirdiklerini savunan Polat, ''Bundan sonraki 5 yılın projelerine de başladık ve onlar da hayata geçecektir. Hep şunu ifade ettim, Galatasaray'ın kimsenin cebinden idare edilmeye ihtiyacı yoktur. Kendi kaynaklarıyla çok iyi idare edilebilir ve yol alabilir. Kimsenin cebinden müdahale edilmemesi gerektiğini söylerken, diğer kulüplerde olanların bizde olmaması lazım. Gaatasaray demokrasisinin önü kesilmemeli. Bir kişinin cebinden büyük paralar vererek kulübü ipotek altına almasına asla izin vermememiz lazım. Galatsaraylılar memnun değilse, yönetimi değiştirme hakkı ellerinden alınmamalı. Galatasaray kendi kaynaklarıyla yönetilir. En zor günlerini geçti. Daha iyi günler geliyor. Bu büyük gökdelenin tüm temelleri atılmıştır. Artık bundan sonra gökdeleni ortaya çıkarma zamanıdır. İnşallah yeni yönetim ortaya çıkarır ve biz de keyifle izleriz'' dedi.
Polat, Galatasaray'da 5 yıl önce değil başkan adayı, yönetici dahi bulunmakta zorlanıldığını dile getiren, başkanlık makamının yeniden cazip hale geldiğini ve çok sayıda aday çıktığını vurguladı. Polat, ''Başkan adaylarının söylemlerini dinleyeceğiz ama bizim planladığımız ve başlattığımızın dışında yeni bir şeyin karşımıza çıkacağını düşünmüyorum'' ifadesini kullandı.
''27 MART BENİM İÇİN ÜZÜCÜ BİR GÜNDÜ''
Başkan Adnan Polat, 27 Mart tarihinde gerçekleştirilen ve yönetimin idari yönden ibra edilmediği Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yapılanlardan dolayı çok üzüldüğünü söyledi.
''27 Mart benim için üzücü bir gündü. Üyeler oylarını istedikleri gibi kullanabilirler ama bunun şekli ve yapılanlar bizi çok üzdü'' diyen Polat, ''Bunu organize edenler, uygulayanlar ve uygulanmasına müsaade edenleri ben şahsen asla affetmeyeceğim. Hem bizi, hem Galatasarıy'ımızı silinmeyecek şekilde lekelediler. Değerli Galatasaraylılar, 5 yıldır ben ve arkadaşlarım kulübümüzü içinde bulunduğu kaotik ortamdan çıkarmak için çok büyük çaba sarf ettik. Şükürler olsun ki bir notaya geldik. Bundan sonra daha hızlı yol alınacaktır. Bize öğretilen Galatasaraylılık ile 27 Mart'ta genel kurul salonunun arkasında oturan 500-600 kişinin yaptıklarını içime sindiremiyorum. Yapanlardan, yaptıranlardan, müsaade edenlerden, benim ruhum hep davacı olacaktır, davacı olarak kalacaktır. Galatasaray'a böyle bir lekeyi düşürmemeliydiler. Şimdi yeni bir seçim dönemine giriyoruz ve umarım Galatasaray için hayırlı olur. Yine umarım Mali Genel Kurulda olanlar yeni bir yol olmaz, orada kalır. Orada yaşananları DVD olarak üyelerimize göndereceğim. Bunun izlenmesi ve tekrar edilmemesi lazım'' dedi.
Polat, konuşması arasında, Divan Kurulu heyetine Disiplin Kurulu Başkanı Oğuz İmregün ve üyelerin istifa dilekçeleri ile yine kulübün 2 numaralı kurucu üyesi Emin Bülend'in ölüm döşeğinde Ali Sami Yen'e yaptığı konuşmayla ilgili bir metni okutturdu.
POLAT'TAN ELEŞTİRİLER
Adnan Polat, konuşmasında Divan Kurulu Toplantısı'nın bazı maddeleri ile alınan bazı kararları eleştirirken, divan heyetine de tepki gösterdi.
Divan Kurulu'nun, Mali Genel Kurul ile ilgili alınan ihtiyati tedbir kararı ve ibra edilmeyen yönetimdeki isimlerin aday olup olamayacakları konusuna açıklık getirmek için bir Hukuk Kurulu oluşturulması için üyelerden onay almasına kızan Polat, ''İhtiyati tedbir kararıyla ilgili bize karar ulaşmadı. Bize karar geldiğinde, gerekli çalışmaları yapacağız. Hukuk Kurulu oluşturulması konusunda Divan Kurulu Başkanı bizimle istişare etseydi, 3 ayrı üniversiteden aldığımız mütealaları kendilerine iletirdik. Ben ve arkadaşlarımın seçime girmesine engel yoktur. Böyle bir komisyona ihtiyaç yoktur'' diye konuştu.
Polat, toplantı gündeminde yer alan, 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle düzenlenmiş kulüp ve bağlı ortaklıklarının konsolide mali tablolarıyla ilgili bilgi verilmesi konusuna tepki gösterdi. Polat, ''Zaten Mali Genel Kurul'da gündeme getirilmiş ve ibra edilmiş olan bu hesapların tekrar gündeme getirilmesine anlam veremiyoruz. Amacı seçimlerde aday olacak kişilere bilgi vermek ise bizim 400 küsur sayfalık faaliyet raporumuzu irdeleyip, inceleyip, anlayacak kapasitedirler diye düşünüyorum. İbra edilmiş konunun gündeme gelmesini anlamıyorum''dedi.
Yine toplantı gündeminde yer alan Divan Kurulu iç yönetmeliği taslağının görüşülmesi hakkında ise Polat, ''Divanın iç tüzüğünü yönetim kurulu onaylar ve hazırlar. Yapılması gereken Divan Kurulu'nun hazırladığı taslağı bizlerle istişare edip, sonra görüşe sunması gerekirdi. Burada yönetim by-pas ediliyor. Bunu doğru bulmuyorum'' ifadesini kullandı.
Polat, ayrıca, Divan Kurulu'nu hep Galatasaray'ın en önemli tavsiye organı olarak gördüklerine dikkati çekerek, ''Ama burada danışmadan daha çok muhalefet ve eleştiri grubu gördük. Böyle bir ortama başkanın yol vermesi de gerçekleşmesinin nedeni. 30 yıldır Galatasaray'ın içindeyim, bugüne kadar böyle bir Divan Kurulu Raporu da görmemiştim. Bizi eleştirenlerin metinleri yer alıyor. Şahsen benim Divan Kurulu'ndan beklentim bunlar değildir'' diye konuştu.
Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise Adnan Polat'a, ''Divan bağımsızdır. Görevleri içinde her konuyu takip etmek, genel kurul adına izlemek vardır. Bu görevi lütfen muhalefet olarak almayın. Bu bizim normal görevimiz. Yapmamız gereken bir şey'' sözleriyle karşılık verdi.
Albayrak yönetime giriyor!
Son dakika değişikliği olmadığı takdirde Başkan adaylarından Ünal Aysal'ın listesine olacağını söyleyen Galatasaray'ın efsane yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, hayalinin kulübe bir uçak almak olduğunu söyledi.
13 Nisan 2011 Çarşamba - 12:06
AA
Galatasaray Kulübü Eski Yönetim Kurulu Üyesi Abdürrahim Albayrak, Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı Ünal Aysal'ın listesinde yer alma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Küçük İstanbul Buluşmaları" organizasyonunun konuğu olan Abdürrahim Albayrak, lise öğrencileriyle bir araya gelirken, yöneltilen soruları yanıtladı.
Abdürrahim Albayrak, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimle beraber, yeni bir oluşumla taraftarını kucaklayan, bütün takımlarla barış içinde olan bir yönetimin geleceğini umut ettiğini aktarırken, "Ben de büyük bir ihtimalle Ünal Aysal yönetiminde görev alacağım" ifadesini kullandı.
Albayrak, bu konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünal Aysal'ın listesine girip girmeyeceğinin henüz kesinlik kazanmadığına dikkati çekti.
"HEDEFİM GALATASARAY'A UÇAK ALMAK"
Diğer yandan, öğrencilerle yaptığı söyleşide, kendisinin nasıl bir Galatasaraylı olduğunun bilindiğine dikkati çekerken, büyük hayalini de açıkladı.
Albayrak, kendisinin Galatasaray'la ilgili bir hayali olduğunu anlatırken, "Kendi hesabımda para biriktiriyorum. Tek hayalim, Galatasaray Kulübü'ne özel bir uçak almak" diye konuştu.
Manyak bu adam ya :D:D
Çok sempati duyduğum bi isim Abdülrahim Albayrak. :) Uçak vaadi de süper olmuş :p
"Başkan adayları tüzüğe uymak zorunda"
13 Nisan 2011 17:48 | NTVSpor.net
Galatasaray eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Helvacı, 14 Mayıs'ta yapılacak kongrede başkanlığa adaylığını koyacak isimlerin tüzüğe uymak zorunda olduğunu söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/134/nt...vaci_QB6N0.jpg
Galatasaray eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı, NTV Spor'dan Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı.
14 Mayıs'ta yapılması beklenen genel kurul öncesi Helvacı bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
"SEÇİM SÜRECİ AÇISINDAN SIKINTI VAR"
Helvacı, "Galatasaray başkan adayının öncelikle kendi tüzüğüne uymayı başarması lazım. Kendi tüzüğüne uymayan bir başkan adayı doğru bir yaklaşım değildir, Galatasaray etiğine de uygun değildir, Galatasaray doğrularına da uygun değildir. Galatasaray tüzüğü ise bugün başkan adayı olabilmenin yöntemi olarak divan kurulu başkanlığı'na en az 100 imzayla başvurulmasını emreder. Bunun yapılabilmesi de bir zaman gerektirmektedir, bunun açıklanmasından itibaren. Bugün görüyorsunuz ancak divanda açıklanabildi sayın divan başkanı tarafından. Halihazırda bu çok da aslına bakarsanız doğru bir açıklama da değil. Çünkü seçimin süresi açısından sıkıntı var. Çünkü bugün gazetede ilan çıktı. Bizim tüzüğümüze göre bu ilanı takip eden bir ay içerisinde ilk toplantının olması lazım. Yani 7 Mayıs olmaması gerekiyordu, 13 Mayıs, 14 Mayıs'ın ilk toplantı olması gerekiyordu bu ilana göre. Hala bir sıkıntı var ama artık bu sıkıntıların umarım Galatasaray'ın başına ileride dert açmayacağını varsayarak bugün itibariyle arkadaşlarımız gerekeni yapacaklardır. Yaptıktan sonra da ben gereken açıklamayı sizlere yapacağım" diye konuştu.
"BU ŞEKİLDE ADAYLARIN İSMİNİN DOLAŞMASINI DOĞRU BULMUYORUM"
Mehmet Helvacı, "Ben Galatasaray tüzüğüne sonuna kadar uyulmasından yanayım. Galatasaray başkanlığı seçimden 18 gün önce divan başkanlığına verilerek açıklanan bir şey. Bunun daha önce açıklanması bence doğru değil, tüzüğe uymak lazım. Zannediyorum ayın 22'sinde bu listeler divan kuruluna teslim edilecek. O zaman hepimiz kimlerin aday olduğunu öğrenmek imkanına kavuşacağız. Şu anda fısıltı gazetesi çalışıyor, bu şekilde ben adayların veya yönetim kurulu adaylarının dolaşmasını çok doğru bulmuyorum, çok şık da bulmuyorum. Bunun resmi bir yöntemi vardır, bu resmi yöntem bizim tüzüğümüzde yazıyor, bu yöntemle açıklandığında onlarla ilgili yorum yapma imkanını bende kazanırım ama şu anda sadece bir duyumdan ibaret olduğu için duyumla hareket etmek de bize yakışmayacağından herhangi bir şey söylemek istemem" dedi.
"HATA TEK BİR YERDE ARANMAMALI"
Helvacı, "Ben 7 senedir bu kulüpte yöneticilik yapıyorum. 3 senesinde ikinci başkanlık yaptım ve Galatasaray genel kurullarında çok çeşitli sahneler yaşadım. Genel kurullar hangi kararı alırlarsa alsınlar onları alkışladım. Çünkü bize düşen, Galatasaraylılara düşen, genel kurulun almış olduğu kararı saygıyla karşılamaktır. Bu karar bizi üzebilir, yaralayabilir, sıkıntıya sokabilir hepsi mümkündür ama nasıl bizi başarıya götüren kararları aldıklarında seviniyorsak, alkışlıyorsak başarısızlık halerini de kabullenmek ve ona göre de hareket etmek gerekir. Yani başkan tabi haklıdır, bir şey söylemem, üzülmüştür, üzüntüsünü de böyle ifade etmiştir ama zannediyorum üzerinden biraz zaman geçince o da benim açıkladığım, vardığım noktaya varacaktır. Genel kurul kararına saygı göstermek icab eder. Her durumda genel kurulun kararı Galatasaraylıların kararıdır. Biz de o kararlara da mutlak olarak uymakla yükümlüyüz. Oradaki davranışlar şık olmamış olabilir, Galatasaray şıklığı içerisinde bunun gerçekleşmesini hepimiz arzu ederdik. Fakat tabi gerginlik biraz karşılıklıdır, o sebeple de ben burada çok fazla kimseyle ilgili bir eleştiride bulunmak istemiyorum. Hiçbir zaman hatayı tek bir yerde aramamak gerekir. Olanlar artık olmuştur, bunu çok fazla irdeleyip bunun üzerine çok fazla konuşursak yarayı genişletmek başka bir şey yapmamış oluruz. Bunu küllenmeye bırakmak galiba Galatasaray için en iyisidir" diyerek sözlerine son verdi.
Bu adnan polatın yerinde ben olsam konuşamaz sokağa çıkamazdım maazallah GS nin durumu Süper ya konuş babam konuş.Neyse daha fazla devam edersem atılırım o yüzden burada keseyim.