Belkide Galatasaray ve Fenerbahçe'li olmamanın en güzel yanı da bu. Bir Beşiktaş'lı olarak bazen GS-FB maçlarında karşılıklı yapılan yorumları okuyorum ve neredeyse bir çoğuna gülüyorum. Bizim derbilerde bu pek olmuyor. Diyeceksiniz ki şimdi BJK, GS-FB derbisine göre daha geri planda kalıyor. Kalır ya da kalmaz, bu kişisel görüş. Demek istediğim de bu değil zaten. Ama bence tüm sorun, ön yargılı ve kör bir biçimde sadece takımını savunmaya gelmiş kişinin orada çıkıp "öylesine" konuşması. Ben yönetimde bir suç bulmuyorum burada. Yönetim zaten her türlü anlayışı gösteriyor. Şahsen ben bu gibi bir sitede yönetici olsaydım çok daha katı kurallar koyabilirdim. Bazen adminlerdeki sabıra hayret ediyorum. Bu yüzden herkes yapamaz bu işi zaten.
Allah aşkına geçmiş yıllardaki derbilerde konuştuğunuz konulara girin bir bakın, Fenerli ve Galatasaraylı arkadaşlarım sizlere söylüyorum. Aklı başında yorum yapanlara hiç bir şekilde sözüm yok ama "ben galatasaraylıyım ve haklıda olsa haksız da olsa bu konu başlığına takımımı savunmaya geldim" anlayışıyla gelen ve bomboş yorumlar yazan o kadar çok ki. Saçma sapan didişmeler, kavgalar, gerginlikler... Yahu neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ben anlam veremiyorum. Hepimiz arkadaş değil miyiz? Burada hepimizin yaşları farklı farklı ve buna rağmen her türlü sohbeti ediyoruz bu forumda. Neyin tartışması bu, neyin gerginliği bu kadar? Tamam, tabi ki tartışılacak, konuşulacak, edilecek ama bunun bir seviyesi var. Hakikaten dışarıdan bakan biri olarak bazen konuşulan konular çok komiğime gidiyor. Yahu bunun için mi bu gerginlik diyorum.
Galatasaray ya da Fenerbahçe ile ilgili bir taraflılık da olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Neden diğer takım taraftarları çıkıp da böyle bir şikayette bulunmuyor? Ben mesela gayette memnunum takımımın maçlarında yapılan yorumlardan ya da münakaşalardan. Çünkü gereksiz sataşmalar, laf sokmalar vs gibi şeyler olmuyor. Biraz da taraftar olarak kendinizi yorumlayın bence. Hakikaten şapkanızı çıkartın. Belki bu yazdıklarımı "heee" deyip geçeceksiniz ama yapmanız gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.
Bu arada konu dışına çıktım biraz ama genel bir düşüncem bu forumla ilgili :]