Milli takımımızın maalesef bir oyun karakteri yok. Hücumda, savunmada, duran toplarda falan bir organizasyon yok. Doğaçlama oynuyorlar. Gökhan Gönül, sağ bek olarak hücuma çıkıyor, savunma yapıyor. Ama orta saha daha doğrusu oyun kurucu oyuncularımızla ve önündeki sağ açık ile koordinasyon 0 (sıfır). Hasan Ali keza. Selçuk ve Nuri oyun kuracaklar ortada. Savunmaya gelip top alacak adam belli değil. Selçuk geliyor bazen, bazen Nuri. Belki paylaşmaları normal ama ben bu sorumluluğu paylaştıklarını düşünmüyorum. O an oraya kim yakınsa o gelip oyun kurmaya çalışıyor gibi bir hava var. Bazen ikisi birden gelmiyor savunmadan top almaya. Emre Belözoğlu öncesi Fenerbahçe gibi oluyor o zaman, savunma yan paslar yapıyor ya da ileriye şişiriyor topu. Arda Turan kendini geliştirmiş, savunmaya gelip top alıyor, oyun kurmaya çalışıyor ama sınır koyulması lazım kendisine. Oyun kurucu bir oyuncu değil, ve birçok topu oyun kurma, takımı yönlendirme hevesiyle baltalıyor. Gerçi o baltalamasa bir şekilde yine baltalanacak o toplar. Umarım "ben bu takımın Messi'siyim" gibi davrandığını sadece ben hissediyorumdur.
Sözün özü, bir sistem dahilinde oynamıyoruz. Bir kurgumuz yok. Doğaçlama oynuyorlar.