Milli Takımlar kulüpleşiyor..
Ve de evet, bu gidişle yabancı sınırı ortadan kalkıyor.
Printable View
Milli Takımlar kulüpleşiyor..
Ve de evet, bu gidişle yabancı sınırı ortadan kalkıyor.
Hiç milli olmamış oyuncu olabilir. Mesela genç yaştaki oyuncuları alıp (hiç milli forma giymemiş), onları gelir gelmez Türk vatandaşlığı için başvurup Türk statüsünde oynatabiliriz. Adam çok kalitelidir, geleceğin yıldızıdır, ama aklını çelersin, gel hem bizim takımımızda oyna hem de Türk Milli Takımı'nda dersin, olur biter.
Şöyle bir durum olursa ne olacak? : Süper kaliteli biri transfer edildi. Ama bu oyuncu hiç milli olmamış. Türk Milli Takımında oynama şansı da var yani. Ve bu göz önüne alınarak oyuncu Türk statüsüne geçirildi ve artık Türk vatandaşı. Bu oyuncuyu F.Terim Milli Takıma çağırmadı, ama asıl ülkesi olan takım çağırdı. Oyuncu da gitmeyi kabul etti ve milli oldu. Ne olucak? Oyuncunun Türk statüsünde oynaması iptal mi edilecek? Hülle olabilir bu yöntemle.
Almanya - Türkiye örneği işte..
Yıldıraylar, Hamitler, hatta daha eskiye gidelim Erhan Önallar, Erdal Keserler..
Tut ucundan ters çevir..
Nobre başvuru yaptığında red cevabı alacağını zannetmiyorum.Hatırlayanlar varmı bilmem Jay Jay Okocha.Sadece iki yıl kaldı Türkiye'de.Kendi milli takımında oynamasına rağmen Ali Şen adamı Türk yapıvermişti.Yasalarımız buna müsait.Nobre'de olabilir.Ama milli takımda oynama olayı çok farklı.Ben sadece çok kaliteli gençlerin bu şekilde milli takıma alınmasından yanayım.Ama ihtiyaç olan yer olursa ve bu tür adamlar mevcutsa mecbur kullanacaksın.Örneğin Hakan Şükür belki bir yıl daha etkili olur milli takıma gider ama o bırakınca kafa hakimiyeti yüksek devamlılığı olan bir oyuncu lazım olacak.Ersen martin hüseyin kartal ile falan olmaz.O zaman Nobre vatandaş olmuşsa ve form durumu iyiyse yararlı olabilecekse ben oynamasında sakınca görmem.
Zaten bir sure once vatandas olduktan 5 yil sonra Turk statusunde futbol oynama bu nedenle cikartildi. Cunku bir oyuncu Turkiye'ye transfer olur olmaz eger devlet ikna edilebilirse vatandas olabiliyordu. Didier Six bunun ornegidir. Buna kanun boslugu da demek yanlis cunku bu tip kanunlar ulkede yeterince yetistirlemeyen ozellikte insanlari cekmek icin bulundurulur.Quote:
Originally Posted by eGowiCh
Ancak bu 5 yil kuralinin neden konuldugu unutuldu belki de. Daha once dedigim gibi bence bu is alelacele, ozellikle Aurelio'nun yararlanabilmesi icin cikartildi. Her ne kadar milli takim formasini yabanci uyruklu bir kisinin giymesine itirazim olmasa da bu isin cigirindan cikacagi vatandaslik kanununu okumus herhangi birisi icin daha ilk gunden belli idi. Ben de merak ediyordum kim bunu ilk once kullanacak diye, Besiktas en akilli cikti veya elinde bu sekilde Turklestirilebilecek oyuncusu olan tek takim oldugu icin Besiktas ilk davrandi.
Ancak belki Federasyon yeni bir karar alir, ve der ki Turk statusunde oynamak icin vatandaslik basvurusu yapmadan once 2 yil Turiye'de oynamis olmak gerekli. Bu da daha ilk seneden gelenlerin hemen vatandas olmasini onler. Ama is isten gecti.. Orta kaliteli oyuncular artik vatandas.. :rolleyes:
Carrusca da bu yasadan faydalanabilir o halde, Delgado da. Diyorum ki, mesela Delgado için başvurdu BJK. Ve bu oyuncu kabul edildi, 5 yılı doldurmadı; fakat hiç Arjantin'de milli olmamış. Bu adam Türk statüsüne Türk Milli Takımında oynayabileceği için alındı, istisna madde ile. Ama yarın öbürgün Arjantin Milli Takımına seçildi ve kabul etti. Bu maddenin değeri kalmamış olacak. Bence 5 yıl kesin suretle Türkiye'de ikamet eden oyuncular Türk olmalı.
o zaman yabancı sınırı kaldırılsın daha iyi zaten türkiye'ye gelen oyuncuların coğu milli olmamıs oyuncular bu durumda hepsi türk olabilir.Böyle bişey olursada cok sacma olur bence
Böyle bir durum olursa zaten alt yapılarımızdan yetişen gençlerimiz Türkiye Milli takım forması altında şans bulamazlar..
rezillik olur
ne attığı gole ne aldığı maça sevinebilirim
LİG karması-milli takım
hangisi?
kim kimin babası kimin akarabası olursa olsun O-LA-MAZ
Nobre'de Türk vatandaşı oluyor
Fenerbahçeli Aurelio'nun T.C vatandaşlığına geçip mili takım kadrosuna çağırılmasının ardından Beşiktaş yönetmi de Brezilyalı futbolcu Nobre için kolları sıvadı...
Fenerbahçeli Marcio Aurelio'nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçip, Mehmet Aurelio olarak A Milli Takım kadrosuna çağrılması Beşiktaş yönetimini de harekete geçirdi. Siyah-Beyazlı yöneticiler, Fenerbahçe'den transfer ettikleri ve daha önce Brezilyalı Milli Takımı'nda oynamayan Marcio Nobre için vatandaşlık başvurusunda bulundular. Başvuru kabul edilirse, 3 yıldır Türkiye'de futbol oynayan Brezilyalı futbolcu, 2008 yılında itibaren Beşiktaş'ta 'yerli futbolcu' statüsünde mücadele edecek
ALINTIDIR
iyi okuyun şimdi
iyi de başvurmalarına gerek yoktu ki o zaman... her halükarda 5 sene kalan ve milli takım forması giymemiş futbolcu türk vatandaşı oluyor.. bu durumda nobre 2008de zaten vatandaşlığa geçecekti..
bu haberi neden çıkardılar acaba ?
bu çok kotu olur bence bızım hoca gideeeer nobreyi e kadroya alır ,bole giderse takımda turk kalmaz :DQuote:
Originally Posted by Laz_Asker_61
bence nobrenin türk yapılması olanaksız bişey yasaları çiğneyipte yaparlarsa bilemem
Olanaksız değil şu an için sadece geleceğe dönük olarak bir başvuru yapılma durumu söz konusu. Yani buna göre Nobre ancak 2008'de Türk olabilirQuote:
Originally Posted by atlantis_fb
Bunun Türk futbolu açısından tartışılır yanı yoktur. Aslında vardır ama şu saatten sonra tartışmaya deymez. Çünkü bir sefer uygulama yapılmıştır devamıda gelecektir. Bize düşen tek şey şu saatten sonra Türk futboluna ve futbolcularının ruhuna fatiha okumaktır. Artık yetenek yetiştiremeyipte duraklama döneminde olan futbol anlayışımız bu çeşit gelişmelerele gerileme dönemine girmiştir. :mad:
2008 e kadar da inşallah gideer
Nobre'nin yeni adı MERT olacak
Kartal, Brezilyalı oyuncu için vatandaşlık başvurusunda bulunacak. Yıldız futbolcunun başvurusu kabul edilirse Marcio’nun yeni ismi MERT olacak. Yönetim, Türkiye'de 5 yılını doldurmayan yıldız konusunda "Ülke tanıtımına katkı" statüsünden yararlanacak
Kaynak: Milliyet
Haber: Cemal Ersan
2008'de değil, şimdi Türk vatandaşı olacak. 5 yıl ikamet etmediği için, "Ülkenin tanıtımında katkıda bulunma" istisna yasalarından faydalanacak ve hemen Türk olacak. (Onay verirlerse) 2008 için şimdiden başvuru yapmak akla mantığa girer mi? Adam belki 2008'de BJK'de olmayacak, 2 yıl sonrası için başvuru yapılır mı?!
ne bu torpil?Quote:
Oha felan yani..!! NObreyi bilen yoktur avrupada..Oysa geçen sene aynı başvuruyu fenerbahçe Anelka için yapmıştı dosyaya bakmadılar bile..Quote:
Originally Posted by dnz498
Hani bakan oğlu olmak başka tabii..
sözleşmesi süresi göz önüne alınarak yapılabilir diye düşünüyorum tam emin değilim ama şunu çok iyi biliyorumki türk hukukunda ileriye dönük sonuçlara bağlı olan kararlar alınabiliyor. Yani başka bir takıma transferi gerçekleşirse 5 yılı doldurmadığından dolayı böyle bir hak tanınmaz kendisine bu sadece bir ön adım olur.Quote:
birde bu "Ülkenin tanıtımında katkıda bulunma" olayı neyi ifade ediyor bilen varmı varsa bir açıklayıversin herkes yararlanabiliyormu yoksa kriterleri varmı?
ya ben bu olayı anlamıyorum türklük bu kadar kolay mı bu milli formadaki ay ve yıldızı hakedecekmi 5 yıl çalışıcakmış türk olucakmış yokya bizim tarihimiz taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa orta asyaya dayanıyor.TÜRK OLMAK BU KADAR KOLAY DEİL...
5 yili dolunca olur bunda ne var
konunu tamamını bi okusaydın keşke farklı bir durum söz konusu; "Ülkenin tanıtımında katkıda bulunma"Quote:
Originally Posted by celepao
mert nobre mi o da güzel..;)
Yabancı sınırlaması kalksın isteyenler neden şimdi kükremeye başladılar anlamadım.Farz edinki yabancı sınırlaması kalktı.Ayrıca Türkiye vatandaşı olursa Marcio Nobre yada Mert işte herneyse Mehmet Aurelio gibi milli takımda da eğer milli takım teknik direktörü görev verirse oynar.Bence bunda tartışılacak fazla bir şey yok.
Bu arada Nobre'yi Avrupada fazla bilen yoktur ama UEFA kupasında atacağı gollerle kendini ve ülkemizi tanıtır merak etme eren.
fenerlilere sorarım nobre fenerde olsa idi ve aynı girişim yapılsaydı neler derdiniz merak ediyorum
ben hiçbir bjk linin aurelio konusunda karşı olduğuna rastlamadım
Bakan oğlu olmak tabiki başkadır.Keşke sende biraz baksaydın.Anelka olayı Avrupa Birliğine üye ülkelerin futbolcularının yerli statüsünde sayılması idi Türk'lük müracatı falan yoktu.Quote:
Originally Posted by EreN
beyler nobre 10 yıl dordursabile türk vatandası olmasını istemiyom
rastlamzsın çünkü bu gayet normal bi olay adam 5 sene oynadı Türkiye'de YASALARA UYGUN BİR ŞEKİLDE Türk vatandaşı oldu...Quote:
Originally Posted by Laz_Asker_61
Gelelim şuraya; Nobre Fenerbahçe'de olsaydı merak etmene gerek yok çünkü böle bişiyin kabul görmesi bile imkansızdı ayrıca Fenerbahce'deyken de sevmezdim şimdi de sevmiyorum.ayrıca adam gibi oynasın 5 yıl boyunca kimse hiç bir itirazda bulunamaz...