Vestel'in en önemli oyuncusu Rafael yok ve bu da Fener için çok çok büyük bir avantaj. Nedense içimden bir ses bu maçı Fener kazanacak diyor.. :D
Printable View
Vestel'in en önemli oyuncusu Rafael yok ve bu da Fener için çok çok büyük bir avantaj. Nedense içimden bir ses bu maçı Fener kazanacak diyor.. :D
Fenerbahçemizin Vestel Manisaspor ile yapacağı karşılaşmada forma giyecek olan ilk 11’imiz şöyle:
Volkan, Appiah, Tuncay, Tümer, Önder, Alex, Deniz, Uğur, Lugano, Edu, Deivid
--
Aurelio, Ümit ve Rüştü gibi sene başından beri banko oynayan oyuncuların yedek kalması beni şaşırttı. Umarım Zico'nun bu tercihi bize galibiyeti getirir. Yoksa basında eleştirilir bu oyuncuları neden oynatmadı diye..
Geçen yıl ki gibi olursa şaşırmam :)
bence beraberlik
allah kahretmesin 1-0 oldu
Deivid ceza sahası içinde ön direkte Önder'in ortasında topu iyi takip etti, ayağını soktu ve F.Bahçe'yi Manisa deplasmanında 1-0 öne geçirdi.
oleeeey 1-1 oldu holosko atti
Edu'nun orta alanda inanılmaz hatası, Holosko topu iyi takip etti ve ceza sahasına girdi, Volkan'ın yanından topu ağlara gönderdi.
maçta kaçıncı dakika
otuzüçüncü dakika
maalesef deivid 2-1 yaptı
Alex iki Manisasporlu oyuncunun arasından Deivid'e derinlemesine bir pas attı. Deivid ceza sahasına girmeden Bülent'in yanından plase ile topu ağlara gönderdi.
ilk yarı sona erdi fenerbahçe devreyi 1-2 önde bitirdi ve deivid kendisinden beklenen performansı gösterdi
Deivid kendini aştı :) Edu inanılmaz hatayı yapmasaydı çok daha iyi olucaktı.. Hadi bakalım 2. yarıda da gol atarsak tamamdır..
hadı manısda bastır yaw
deivid 3 gol attı y7a olucak gibi değil şaşkınlık içindeyim
oleeeeeeeyyy bitti mac 3-2 aldık
fenerbahçe ve deivid i tebrik ediyorum
F.Bahçe maçı kazanmayı bildi ve liderlik koltuğunu devraldı. Manisaspor'un çıkışı ise artık bitti diyebiliriz bundan sonra ne olur malum?
F.Bahçe bu gün ne iyi oynadı ne kötü sadece kazanmak için gereken herşeyi yaptı. Zico maça gene Ümit, Rüştü ve Aurelio'yu yedek soyundurarak başladı sanırım düşüncesinde ilerki haftalardaki hem Avrupa hemde derbi maçları olsa gerek. Oyun başlarken F.Bahçe kontra atak futbolunu düşünerek başladı ve maç boyunca Manisaspor'un ataklarını izledik. Devied'e gelen beş şut pozisyonun üçü gol oldu bunun için Devied'i tebrik ediyorum suskunluğu bozdu. F.Bahçe bir defans hatasından gol yedi. Diğeri de Volkan'ın Kontarpiyede kalmasından dolayı oldu.
Maçın adamı bana göre Önder Turacıydı ceza sahasından uzaklaşan her topta payı vardı. Diğer beğendiğim isimler Tuncay her mevkide bu gün görev yaptı maça sağ kanatta başlayıp sol kanatta bitirdi. Alex ve Uğur'da iyi oynadılar. Devied'i neden yazmadın derseniz sahada hiç birşey yapmadı sadece yaptığı gelen topları gol atmaktı bunu her oyuncu yapabilir yani fazladan bir görev üstlenmedi.
Fenerbahçe fena değildi bugün..Batuhanın da dediği gibi kazanması için gerekeni yaptı. Alex haksız kart gördü çünkü yapılan faulü göremedi hakem ama onun dışında iyiydi.. Volkan kanser etti beni, çok kötü 2 gol yedi.. Bizim problem burda ztn basit gol yiyoruz.. Deivid çok iyiydi ama yine de Kezman ilk 11 olmalı iyileşince.. Büyüklerin kabusundan 3 puan almak zor ama başardık çok iyi bi skor.. Tebrik ederim.. İnşallah son haftaya kadar lideriz... :)
bence maçın hakkı ya beraberlik ya manisa nın galibiyetiydi. Manisa forvetleri biraz daha akıllı oynasalar ve deivid gibi her gelen topu gol yapsalardı maç çok farklı olurdu bariz bir çok gol şansından yararlanamadılar ya da süper ortalara öyle baktılar. fener ise 62. dakikaya kadar korner kullanamadı baskı kurmadan sadece defans yaptı hızlı toplarla çıktı deivid kaleye 4 şut çekti 3ü kaleyi tuttu onlarda gol oldu. Bülent çok ama çok kötüydü her geleni aldı tabiri caizse. Forvette Rafael olsaydı o güzelim ortalar heba olmazdı ve manisa bu maçtan kesin puan alırdı...
Kesinlikle bu maçtan sonra manisa düşüş yaşamaz ama fener böle oynarsa hiçbir şey yapamaz biraz daha kabiliyetli forvetler karşısında fark yerler
evet son hafta yine biz alırız liderliği ve şampiyon oluruz :D
ayrıca ilk yarıda manisanın bir penaltısını atladı hakem bana göre
Manisa'dan rövanşı aldık, hem de onları liderlikten ederek...
Maçta çok iyi bir FB izleyemedik, ilk yarı girdiği 2 pozisyonda golleri buldu, kalesinde de 1 gol gördü. İkinci yarı ilk yarına nazaran daha iyi bir FB vardı, Deivid yine affetmedi ve 3. golünü attı...
Zico bu maça Aurelio'yu oynatmayarak bence damgasını vurdu. Sonuç kötü olabilirdi ama Zico burada her oyuncumu kullanacağım mesajı verdi. Maçta hiç oturmadı, durmadan oyuncularını çağırıp yapması gerekenleri anlattı. 2. devre başlarken Api'yi daha ilerde düşünmesi daha çok pozisyon bulmamızı sağladı...
Sonuç olarak liderliği geri aldık ve artık kaybetmemek gerekiyor. Deivid girdiği pozisyonları değerlendirdi çok mücadeleci bir oyun sergilemese de attığı golleri her oyuncu atamaz bu ligde. Yapması gerekeni yaptı 5 gol de atabilirdi olmadı ben attığı goller nedeniyle bugün Deivid'i beğendim. Zico da artık nasıl oynatması gerektiğini anladı umarım ufak değişikliklerle bu taktikle oynamaya devam eder...
Burakcığım:D, bizim öyle oynadığımıza bakma sen Vestel kötü takım değil, makul çerçeveler çevresinde galip gelmeye yetecek futbol oynadık :D
Ya şimdi volkan faktörü de vardı bence.. Rüştü olsa Vestel 0 da bile kalabilirdi ha bir de fener her takıma böyle oynamaz, vestel allah var iyi takım, onlara karşı deplasmanda oynamak kolay değil bilirsin ;;)
Ben gayet memnunum.. :)
Bence yok penaltı :)
Valla inan ki son haftalara güvenemiyorum son hafta maçlarını izlemicem ben zaten :D
manisanın bir yerde söneceğini herkes az çok tahmin ediyordu. artık yarıştan tamamen koptular. kazandıkları maçlarda da yorumcuların değindiği en önemli konu manisanın iyi bir defans takımı olmadığıydı. ersun yanal'in tipik oyun karakter yapısıyla ancak yediklerinden daha çok atıp kazanmaya çalışacaklardı. geçen yılda evlerinde fenerden 3 gol yemişlerdi ama 5 gol atıp kazandılar. manisanın rafael gibi önemli bir golcülerininde yokluğunda bu maçta fenerbahçe mutlak favoriydi. kazanan fenerbahçeyi tebrik ediyorum. umarız bu galibiyet avrupa maçlarına olumlu yansır..
Bence fenerbahçenin hakkıydı maçta çok pozisyon bulduk. Ayrıca bulabileceğimiz rahat pozisyonlarıda son pasları atamamamızdan dolayı gol pozisyonlarını kaçırdık. Hakem fenere basit kartlar gösterdi. Vestel manisanın pozisyonunun penaltı ile yakından uzaktan ilgisi yok lugano ayağını yere koyuyor bu nası görülmez ki ayrıca volkan ilk gol de fazla da bişey yapamazdı müdahalesini yaptı sonuçta 2.golde defansa çarptı top. Deivid den bekliyordum haftalardır her konuda belirttim zaten şansını kırdı artık daha faydalı olacaktır oynadağı maçlarda. Bu maçı vestel manisa kazansaydı haksızlık olurdu çünkü vestel iyi bir maç oynamadı. Fenerbahçe büyüklüğüyle isteğiyle bu maçı aldı. Ayrıca bu maçta deivid, uğur, önder , lugano ve deniz göze çarpanlar arasındaydı .bi de son olarak appiah forvet miydi:D
bu hakemler yetti artık ya manisanın penaltısı verilmemiş
ayağını yerden kaldırmadanda rakibe çelme takabiliyosun biliyon dimi berkan???
Ligin tepesindeki iki takımın düellosunu FB hak ederek kazanmıştır.Maç öncesi iki takım adına handikaplar vardı.Manisa'da Rafael ve Borbiconi yok,FB'de ise Kezman,Mehmet Yozgatlı ve Selçuk yoktu.
Zico kadroda bana göre bir sürpriz ile başladı.Aurelio ilk 11'de başlamadı.Onun yerine Tümer vardı ki bana göre bu büyük bir hataydı.Çünkü;Manisa hücum oynayan bir ekip ve bu Manisa'yı durdurmak için ortasahada büyük bir dinamizm ile basmak gerekir.Ama Tümer bu nitelikte bir oyuncu değil.
Mehmet Yozgatlı'nın yokluğunda sağda Appiah oynadı ve tam verim gösteremedi.Tümer ve Alex maçın başlarında çok etkisizlerdi,takım adına hiçbir faydaları yoktu.Defans ile forvet arasında büyük kopukluklar yaşanıncada Vestel daha fazla bastırmaya daha fazla FB yarı alanında gözükmeye başladı.Ama bir türlü meşin yuvarlığı kaleye gönderemiyorlardı.
Daha sonra FB oyunda yavaş yavaş kontrole almaya başladı ve kontrole aldığı sıralarda çok güzel bir orta ve çok güzel bir bitirici vuruşla FB öne geçti.Bu böyle sürmedi,maçın başına döndü Vestel daha fazla ortasahada topa hakim,daha fazla mücadele ediyor ve daha fazla pres yapıyorlardı.Her zaman söylerim aşırı pres yapan bir rakip karşısında defansta hazırlık pasları yapmak ve kaleciye dönmek sakıncalıdır.Ama bizim Edu amatör lig maçlarında yapılan hatayla Vestel'e klas bir asist yaptırdı.
Ama Vestel takımındaki tek sorun;defansının aciz olması.Hele hele FB'ye karşı bunu yaparsanız Deivid,Alex,tümer ve Tuncay gibi oyunculara gol ve asist zemini hazırlarsınız.Aynen öyle oldu ve Alex Vestel'in aciz defansına çok klas bir arapas attı ve Deivid'de bitirici vuruş olarka harika bir gol attı.
İlk yarı Vestel'in kontrolünde ama FB'nin üstünlüğüyle sonra erdi.FB ikinci yarıda en büyük silahı duran topla 3. golü buldu ve daha sonra oyunu kendi yarısahasında kabul ederek Vestel'i üstüne çekti ve kontraatakla gol aradı.Maçta bu şekilde devam etti.
Vestel Manisa'nın tek özelliği çok fazla koşması ve çok fazla mücadele etmesi.Artık günümüz futbolu bu işte.
Maç 3-1 olmuşken ben şahsen Aurelio'nun oyuna geç girmesini anlayamadım.Maç 3-1 olmuş ama senin ortasahan dökülüyor bu takıma Aurelio gibi bir reçete yazılması gerekiyordu ama Zico her zamanki gibi bildiğini okudu.
FB'nin suskun golcüsü Deivid çok güzel 3 gol attı.Sevinçliyim ama bir yandan da mutsuzum.Çünkü Zico Deivid formda diyerek Kezman ile Deivid'i çift forvet oynatabilir ve Allah korusun FB eski sisteme dönebilir.İnşallah Zico tek forvetle devam eder.Volkan'a gelince BJK ile görüştüğünü ve açıkçası kafasının meşgul olduğunu düşünüyorum.Çünkü benim izlediğim,gördüğüm Volkan bu olamaz!!!
Hakem hakkında konuşmak istemiyorum.Çünkü;biz FB'liler ne konuşsak boş.Ulusoy'un paralı askerleri FB'yi batırma görevini tam anlamıyla yerine getirmeye çalışıyorlar.Bugün Vestel'li Selçuk'un ceza alanında kendini yere atması var ve bu oyuncunun sarı kartıda var ama Selçuk Bey'den kart yok.Yazık...!!!
Manisa taraftarı gerçekten müthişti.Herkesin elinde bir bayrak takımını destekliyor,Cumhuriyet'imizi kutluyorlardı.Ne güzel bir görüntüydü.Ayrıca maç öncesinde Vestel başkanı Haluk Çubukçu'nun Meduna'ya "manevi evladımız" demesi gerçekten gözleri yaşartan bir olaydı.
Bu takım hak ettiği liderliği sezon sonuna kadar almıştır ve bunu koruyacaktır.Buna FB camiası olarak inanmalıyız...
-*-
26.Ekim.2006 Perşembe günü saatler 13.15’i gösterirken ajanslara düşen haber skandal niteliğindeydi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettkleri” gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eski başkan vekilleri Ata Aksu ve Orhan Saka ile eski Mali İşler Koordinatörü Haldun Kozzakoğlu hakkında, 1 yıl 9`ar aydan 11 yıl 3`er aya kadar hapis istemiyle dava açtı.
Yıllar boyu hakkında bu tür söylentileri sıkça duyduğumuz Haluk Ulusoy için artık yargı süreci başladı. Bugüne kadar yaşananlara istinaden, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi ile başlayan hukuki süreçte neler olacak? Yargı nasıl bir karar alacak bilemeyiz. Ancak işin bir de ahlâki boyutu var. Zira, artık yargıya intikal eden bir dosya var. Yani söylenti veya dedikodu(!) yok. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddiası ve belgeleri var. Bu şartlar altında ismi böylesine bir skandala karışmış Haluk Ulusoy’un, Futbol Federasyonu Başkanı sıfatıyla anılması, herşeyden önce Türkiye’nin ayıbıdır. Eğer Haluk Ulusoy olayın ahlâki boyutunu düşünmeyip istifa etmiyorsa, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı tarafından görevinden azledilmelidir.
Tüm bu yüzkızartıcı hadiseler yaşanırken Ulusoy cephesinde herhangi bir değişiklik göze çarpmıyor, kendisi bayram seyran demeden o müthiş görev aşkıyla(!) çalışmalarına ara vermeden devam ediyordu. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dava açtığı haberi gündeme bomba etkisi yaratacak şekilde düşerken, gelen ikinci bir haber Ulusoy’un da boş durmadığını, kendi aleyhine dönen gündemi yine kendi yöntemleri ile lehine çevirme peşinde olduğunu gösteriyordu.
Aynı gün, yani 26.Ekim.2006 Perşembe günü bu sefer saatler 14.05’i gösterirken Haftanın hakemleri açıklandı. Ulusoy hakkındaki dava haberinden tam 50 dakika sonra açıklanan Turkcell Süper Ligi 11.Hafta maçlarının hakemleri arasında dikkat çeken ilk isim Selçuk Dereli oldu. Lig’in zirvesini yakından ilgilendiren bu karşılaşmaya Selçuk Dereli’nin atanması kesinlikle tesadüf değildir! Maksatlı ve bilinçli yapılmış bir atamadır!
Haluk Ulusoy’un “prensi” olarakta tanınan Hakem Selçuk Dereli’nin Fenerbahçe maçlarındaki sabıkası tüm spor kamuoyu tarafından bilinmekte, kendisinin Fenerbahçe’ye karşı sahada nasıl önyargılı ve adaletsiz davrandığı geçmişte yönettiği maçlarda açıkça görülmektedir. En son 14.Mayıs.2006’da Denizlispor-Fenerbahçe maçını yöneten Dereli, bu karşılaşmada sahaya yapılan onca fiili müdahaleye rağmen oyunu tatil etmemiş, saha dışı etkenlerden dolayı Fenerbahçe aleyhine sonuçlanacağı bariz bir şekilde görülen karşılaşmayı dünyada emsali olmayan bir şekilde 16.dakika uzatarak kendisine verilen emirlere ne kadar sadık olduğunu ispat etmiştir.
Hakem Selçuk Dereli’nin, bugüne kadar Fenerbahçe maçlarında göstermiş olduğu müthiş(!) performansına istinaden haftasonu oynanacak olan Vestel Manisaspor – Fenerbahçe karşılaşmasına hangi gerekçeyle atandığını anlamak zor olmasa gerek. Sadakatinden ve performansından şüphe duyulmayan Dereli’yi yine zor ve kutsal bir görev(!) bekliyor. Zira gündemin acilen değişmesi gerekmekte. Kendisine bu kutsal görevi verenlerin, düştüğü durum unutturulmalı, üzerlerindeki kamuoyu baskısı azaltılmalı.
“Hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettikleri” gerekçesiyle 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılananların başında bulunduğu bir kurumun, hakkaniyet ve adalet duygularına sadık kalacağını nasıl iddia edebiliriz? Öyle bir iddia ki, görevi kötüye kullanmadan, zimmete para geçirmeye kadar uzanan bütün kavramları içine alıyor. Böylesine yüz kızartıcı bir iddiaya rağmen halen koltuklarında oturmayı “şeref” sayanları Türk Spor Kamuoyu’nun takdirine bırakıyoruz.
Bu ayıp size kıyamete kadar yeter! 90.dakikaya sıkıştırdığınız kaderinizin uzatmalarını oynuyorsunuz. Tıpkı Denizli’deki Fenerbahçe gibi! Son düdük çaldığında tarihin tozlu raflarındaki yerinizi ilelebet alacaksınız. Pazar akşamı Türkiye’nin gündemini değiştirme gayretleriniz, sizin bu ayıptan arınmanıza yetmeyecek. Şampiyonluklar kazanılır veya kaybedilir. Puanlarda…! Telafisi mümkün.
Fenerbahçe`de şampiyonluklar kaybedebilir...Fakat şanlı tarihiyle ilelebet var olmaya devam edecek! Peki ya siz ??
Hakem Selçuk Dereli’nin Fenerbahçe Karnesi:
2001- 2002 sezonu Fenerbahçe 2 – 0 Gençlerbirliği
Hakem Selçuk Dereli, Serhat’ın 71.dakikada, maç henüz 0-0 ken ceza sahasında Engin tarafından düşürülmesini es geçer.
2002- 2003 sezonu Diyarbakırspor 3 – 0 Fenerbahçe
Selçuk Dereli Cengizhan’ın Fenerbahçeli Ceyhun’a yaptığı faulün ardından yanlış oyuncuyu oyundan attıktan sonra aynı futbolcunun bu kez Ogün’e yaptığı sert faulde Ogün’ü oyundan atar. Ayrıca sürekli küfür eden Diyarbakır tribünlerini duymazlıktan gelerek anons yaptırmaz.
2002- 2003 sezonu Galatasaray 2 – 0 Fenerbahçe
Tüm Türkiye’nin gözünün üzerinde olduğu bu maçta maçın 27.saniyesinde Mirkoviç’e gösterdiği sarı kart dışında büyük bir hata yapmaz.
2002- 2003 sezonu Adanaspor 3 – 1 Fenerbahçe
Adanaspor’lu Cafer ve Necati’nin kendini yere atmalarına penaltı verdiği gibi 80.dakikada Fatih Akyel’i oyundan atar, Ceyhun’a sarı kart göstererek 1 hafta sonraki Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşürür.
2003- 2004 sezonu Fenerbahçe 3 – 1 Gaziantepspor
Hakem Selçuk Dereli’nin alabildiğine gerdiği maç sonucunda Tuncay gol sonrası sevinç gösterileri sebebiyle oyundan atılır ve büyük gerilim altında sahaya yabancı maddeler atılması sonucu Fenerbahçe’nin sahası 1 maç kapatılır.
2004 – 2005 sezonu Fenerbahçe 2 – Samsunspor 1
Hakem: Selçuk Dereli, Adil Sinem, Ekrem Kan
Maç 2-0 Fenerbahçe lehine devam ederken Samsunspor’un son dakikalara doğru bulduğu gol açık bir şekilde ofsayttır fakat Ekrem Kan pozisyonu atlar, sonucu etkilemediği için hakemin şansı olarak değerlendirilir ve olayın üzerinde durulmaz.
2004 – 2005 sezonu Trabzonspor 0 – Fenerbahçe 2
Hakem : Selçuk Dereli, Ekrem Kan , Serkan Akarca
Orta sahada bariz gol şansı olabilecek tehlikeli bir pozisyonda atağa kalkan Nobre sert bir faulle durdururken rakibinin çok net bir kırmızı kart görmesi gerekmektedir. Fakat tam tersi olur ve Nobre sakatlandığı için yavaş adımlarla saha kenarına gelirken hakem, kronometresini durdurmak yerine önce sari kartını, ardından Nobre`nin alkışlamasından dolayı ikinci sarıdan kırmızı kartını gösterir. Her zamanki gibi bu açık hata sonucu etkilemediği için hakemin şansı olarak değerlendirilir ve olayın üzerinde durulmaz.
2004 – 2005 sezonu Fenerbahçe 1 – Denizlispor 1 (Kupa Karşılaşması)
Hakem :Selçuk Dereli, Adil Sinem, Ekrem Kan
Giray Bulak’la tartışmaya giren Ümit Özat maçın hakemi Selçuk Dereli tarafından ağır bir kararla kırmızı kart görerek oyundan atılır. Dereli maç boyunca verdiği ve vermediği her kararla tribünlerdeki gerilimi penaltı atışlarının sonuna kadar üst düzeyde tutmayı başarır.
Daha sonra PFDK, Ümit Özat`a 4 maç oynamama, Giray Bulak ile tartışan Teknik Direktör Christoph Daum`a da 15 gün hak mahrumiyeti cezası keserken yapılan itiraz sonucu Daum’un cezası kaldırılır fakat ümit Özat’ın cezasında herhangi bir indirime gidilmez.
2004 – 2005 sezonu Fenerbahçe 3 – 0 Kayserispor
Hakem : Selçuk Dereli, Özgür Çetiner, Alper Ulusoy
Karşılaşma 0-0 devam ederken 9 uncu dakikada Anelka’ya yapılan açık bir penaltıyı çalmayan Selçuk Dereli Fenerbahçe’nin golü bulduğu 74 üncü dakikaya kadar çok zorlanmasına sebep olurken bu dakikadan sonra mükemmele yakın bir yönetim gösterir.
2005 – 2006 sezonu Fenerbahçe 2 – 0 Malatyaspor
Tribünler maç boyu Ulusoy İstifa ve Selçuk gol gol gol sesleriyle inlerken Dereli, Denizlispor maçına benzer şekilde ortamı alabildiğince gerer ve Fenerbahçe’nin golünden sonra gene normal bir yönetim gösterir.
2005 – 2006 sezonu Denizlispor 1 – 1 Fenerbahçe
Yorum yapılacak belki de en son maç. Sahaya atılanlar, yaptırılmayan anonslar, ertelenmeyen ve hatta kaç dakika uzatıldığından, futbolcuların maçın kaçıncı dakikasında olduklarından bile haberlerinin olmadığı bir maç.
resmen ayağını itiyo kendi ayağıyla abi ben buna penaltı demeyen adamın futbol bilgisinden kuşkulanırım tabi kendi takımı olunca ayrı tomas bu hareketi yapsayd herk penaltı penaltı diye havaya uçardı
Katılıyorum.. Maçın 1 pozisyonuna bakarak yorum yapmayın.. Hakemden biz bile şikayet etmiyoruz ya..Neyse hakem konusunu kapalım futbol konuşalım ;;)